facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Τέμπη: «Υπήρξε κι άλλο ένα βαγόνι που… χάθηκε», σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα!

Μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη φέρνει στο φως το STAR. Όπως προκύπτει, δύο από τους συγγενείς των θυμάτων, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας και κατέθεσαν συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη.

Σε αυτή την έκθεση υπάρχει ένα στοιχείο που εάν όντως επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για στοιχείο – βόμβα. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο υπάρχουν ενδείξεις για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας!

Όπως ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, που παραδόθηκε στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, επισημαίνεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 14 και όχι 13 βαγόνια, όπως δηλώθηκε επίσημα. Υπάρχει δηλαδή ένα παραπάνω βαγόνι στην αρίθμηση!

Πού βρισκόταν αυτό το βαγόνι; Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του Star, βρισκόταν αμέσως μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κοντέινερ, δηλαδή ήταν κλειστού τύπου.

Όσο γιατί μέχρι τώρα δεν το έβρισκαν, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η απάντηση είναι διότι διαλύθηκε από την έκρηξη και τη φωτιά! Η εξέλιξη αυτή γεννά νέα ερωτήματα. Αν όντως υπάρχει και άλλο βαγόνι που αγνοείται γιατί δεν δηλώθηκε; Ποιο ήταν το φορτίο αυτού του βαγονιού;

Το στοιχείο αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά, όπως πρέπει να ελεγχθεί και το ξυλόλιο, καθώς σύμφωνα με τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, βρέθηκε σε καθαρότητα 95%. Αυτό σημαίνει ότι η ουσία υπήρχε ατόφια σε κάποιο χώρο.

Το ξυλόλιο – όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής- είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυγκαγιά που προκλήθηκε και όχι το έλαιο σιλικόνης. Ο κ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Ηλιόπουλος κατέθεσαν και υπόμνημα στον Εφέτη Ανακριτή και ζητούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ αναφέρουν ότι η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να έχει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας, τουλάχιστον από το 2019, αλλά δεν υπήρχαν…

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: «Υπήρξε κι άλλο ένα βαγόνι που… χάθηκε», σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα!"

«Περαστικά» από τον Ερντογάν στον Μητσοτάκη για την ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε περαστικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, μετά τη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά και στις δύο χώρες για την πυραυλική επίθεση κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονταν την Τετάρτη ο κ. Ζελένσκι και ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Περαστικά» από τον Ερντογάν στον Μητσοτάκη για την ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό"

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το ποιοι είναι οι δυο πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης το 30% είπε ο Νίκος Δένδιας, το 15% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, το 12% ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7% και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%. Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως και ο Μάκης Βορίδης με 3%, ο Χρήστος Σταικούρας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 2% και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Σκρέκας με 1%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται ο Νίκος Δένδιας με 49% και ακολουθούν με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 21% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 19%.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 48% λέει όχι και το 47% λέει ναι. Το ίδιο ερώτημα στους αναποφάσιστους το 63% λέει ναι και το 28% λέει όχι.

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών η ΝΔ έχει ποσοστό 65%, το ΣΥΡΙΖΑ 56% και το ΠΑΣΟΚ 80%.

Στην ερώτηση για το τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι τον Ιούνιο του 2023 το 40% είχε ψηφίσει ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ το 16%, το ΠΑΣΟΚ το 8% και το 6% Σπαρτιάτες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης"

Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: Πυροβόλησαν άνδρα στο κεφάλι

Σοκαριστικό είναι το γεγονός που συνέβη στον Άγιο Παντελεήμονα σε περιστατικό με πυροβολισμούς στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Μιχαήλ Βόδα.

Ομάδα ατόμων περικύκλωσε αλλοδαπό και στη συνέχεια ένας εξ’αυτών τον πυροβόλησε στο κεφάλι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Είναι σε βαριά κατάσταση. Φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Αρχικά, οι μηχανές του ΕΚΑΒ που έφτασαν πρώτες στο σημείο τον σταθεροποιήσαν και στην συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε εν ζωή στο νοσοκομείο και είναι διασωληνωμένος. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: Πυροβόλησαν άνδρα στο κεφάλι"

Απογευματινά χειρουργεία: Αυτά είναι τα πρώτα νοσοκομεία όπου ξεκινούν οι επεμβάσεις

«Κλείδωσαν» τα νοσοκομεία από όπου θα ξεκινήσει η εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων έναντι αμοιβής.

Ειδικότερα, σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους και όλων των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ αποφασίστηκε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν απογευματινά χειρουργεία σε επτά νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία:

  • Γεώργιος Γεννηματάς,
  • Σωτηρία,
  • ΓΝΘ Παπαγεωργίου,
  • ΑΧΕΠΑ,
  • Άγιος Παύλος,
  • ΓΝ Αλεξανδρούπολης
  • ΓΝ Καβάλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοικητές 5 νοσοκομείων δήλωσαν αδυναμία ανταπόκρισης στα απογευματινά χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο λόγος για τα γενικά νοσοκομεία Άργους, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Κοζάνης και Λακωνίας.

Υπενθυμίζεται πως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε σχέση με τα ωράριο από την ΚΥΑ προκύπτει ότι «χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις πέραν του τακτικού ωραρίου, δεν μπορούν να διενεργούνται μετά τις 10:00 μ.μ.».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Απογευματινά χειρουργεία: Αυτά είναι τα πρώτα νοσοκομεία όπου ξεκινούν οι επεμβάσεις "

Συνελήφθη 31 ετών άνδρας για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τον Οργανισμό National Center for Missing and Exploited Children «NCMEC» των ΗΠΑ, εντόπισε δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 18 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών, είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Τα παραπάνω στοιχεία και πληροφορικά δεδομένα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία, καθώς και ο τόπος κατοικίας των δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 2 σκληρούς δίσκους και 1 κάρτα SIM.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια στην κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ για τον 18χρονο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, τηλεφωνικά: 11188, με e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, μέσω twitter: @CyberAlertGR, μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 31 ετών άνδρας για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Τις φυλακής τα σίδερα είναι για τους φοροφυγάδες: Κάθειρξη έως 20 έτη για φορολογικές παραβάσεις

Αντιμέτωποι με ακόμη πιο αυστηρές ποινικές κυρώσεις, που μπορεί να φθάσουν ακόμη και σε κάθειρξη 20 ετών, βρίσκονται πλέον οι επιχειρηματίες που διαπράττουν αδικήματα μεγάλης φοροδιαφυγής όσο και οι συνεργοί τους λογιστές-φοροτεχνικοί.

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα, ακόμη και ποινές φυλάκισης τριών ή περισσοτέρων ετών θα πρέπει πλέον να εκτίονται στο σύνολό τους ή τουλάχιστον κατά το 1/5, καθώς οι περιπτώσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών περιορίζονται.

Επιπλέον, σε όσες περιπτώσεις οι ποινές φυλάκισης για τα αδικήματα φοροδιαφυγής είναι μετατρέψιμες, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με την επιβολή σημαντικά αυξημένων χρηματικών ποινών.

Οι πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που επήλθαν με τον ν. 5090/2024, προβλέπουν αύξηση του ανώτατου ορίου χρονικής διάρκειας της κάθειρξης από 15 σε 20 έτη για κακουργήματα, γεγονός που συνεπάγεται ανάλογη προσαρμογή και στα κακουργήματα της φοροδιαφυγής.

Προβλέπουν επίσης ότι, σε περιπτώσεις επιβολής ποινών φυλάκισης άνω των 3 ετών, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης του συνόλου της ποινής, αλλά είτε
ολόκληρη η ποινή είτε ένα τμήμα της, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 6 μηνών, θα πρέπει να εκτίεται οπωσδήποτε στη φυλακή.

Ουσιαστικά δηλαδή με τον νέο Π.Κ. αυξάνονται οι πιθανότητες να μπουν στη φυλακή για τουλάχιστον 6 μήνες επιχειρηματίες ή άλλοι φορολογούμενοι που διαπράττουν ποινικά κολάσιμα αδικήματα φοροδιαφυγής, όπως η μη καταβολή φόρου εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ ή ΦΠΑ άνω των 50.000 ευρώ ανά φορολογική χρήση, η έκδοση ή η λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 75.000 ευρώ.

Επίσης, με βάση τον νέο Π.Κ., οι χρηματικές ποινές που θα επιβάλλονται εναλλακτικά σε περιπτώσεις μετατροπής ποινών φυλάκισης αυξάνονται σημαντικά, από 90 έως 36.000 ευρώ σε 300 έως 40.000 ευρώ για τα πλημμελήματα και σε 5.000 έως 200.000 ευρώ για τα κακουργήματα φοροδιαφυγής.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις ήδη ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ ή ν. 4987/2022) και τις πρόσφατες τροποποιήσεις που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα:

1. Ως αδικήματα «μεγάλης φοροδιαφυγής» -που επισύρουν εκτός από τα διοικητικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις- θεωρούνται τα ακόλουθα (άρθρο 66 του ΚΦΔ):

α) Η απόκρυψη φορολογητέας ύλης που έχει ως συνέπεια να μην καταβληθεί στο Δημόσιο ποσό φόρου άνω των 100.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

β) Η απόκρυψη φορολογητέας ύλης που έχει ως συνέπεια να μην αποδοθεί στο Δημόσιο ποσό ΦΠΑ μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

γ) Η έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, καθώς και η έκδοση ή η λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων.

2.Ποινικές κυρώσεις

Θα μπορεί να επιβάλλεται πλέον σε κατηγορούμενο για φοροδιαφυγή ποινή κάθειρξης από 5 έως και 20 έτη, αντί από 5 έως 15 έτη, αν το ποσό του φόρου που δεν
κατέβαλε εξαιτίας της διαπραχθείσας φοροδιαφυγής υπερβαίνει ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος τις 100.000 ευρώ, εφόσον αφορά ΦΠΑ, ή τις 150.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση φόρου, τέλους ή εισφοράς.

Σε περίπτωση που το ποσό του φόρου που δεν καταβλήθηκε είναι μεταξύ 100.000 και 150.000 ευρώ ή, ειδικά στον ΦΠΑ, μεταξύ 50.000 και 100.000 ευρώ, θα εξακολουθεί να ισχύει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών.

3. Για όποιον εκδίδει πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθώς και για όποιον αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία ή νοθεύει τέτοια στοιχεία, ανεξάρτητα από το αν διαφεύγει ή μη την πληρωμή φόρου, θα εξακολουθεί να ισχύει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών ή χρηματική ποινή, σύμφωνα με το άρθρο 57 του Ποινικού Κώδικα.

Με βάση όμως την πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 57, η χρηματική ποινή δεν θα μπορεί πλέον να είναι:

α) κατώτερη από 300 ευρώ και ανώτερη από 40.000 ευρώ για πλημμελήματα,
β) κατώτερη από 5.000 ευρώ και ανώτερη από 120.000 ευρώ για κακουργήματα.

4. Για όποιον εκδίδει ή αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτη συναλλαγή στο σύνολό της ή για μέρος αυτής, θα εξακολουθεί να ισχύει:

α) Φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους ή χρηματική ποινή η οποία όμως θα είναι αυξημένη, σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθρο 57 του Π.Κ., εφόσον η συνολική αξία των εικονικών φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ και φθάνει μέχρι τις 200.000 ευρώ.
β) Φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους ή κάθειρξη έως 6 έτη, εφόσον το ως άνω ποσό υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Αν τα πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη ή την υποστήριξη κάποιας από τις πράξεις της παραπάνω παραγράφου 1, ο δράστης θα τιμωρείται μόνο για τις πράξεις αυτές, σύμφωνα με την παράγραφο 2, ως αυτουργός ή συμμέτοχος.

5. Οι αυτουργοί

Όλες οι παραπάνω κυρώσεις ισχύουν για τους αυτουργούς των αδικημάτων. Στα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες ως αυτουργοί θεωρούνται:

α) Στις ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες, οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων, οι διευθύνοντες, εντεταλμένοι ή συμπράττοντες σύμβουλοι, οι διοικητές, οι γενικοί διευθυντές ή διευθυντές, ως και εν γένει κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε άμεσα από τον νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση, είτε με δικαστική απόφαση στη διοίκηση ή διαχείριση ή εκπροσώπηση αυτών.

Αν ελλείπουν όλα τα παραπάνω πρόσωπα, ως αυτουργοί θεωρούνται τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών αυτών, εφόσον ασκούν πράγματι προσωρινά ή διαρκώς ένα από τα καθήκοντα που αναφέρονται πιο πάνω.

β) Στις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες οι ομόρρυθμοι εταίροι και οι διαχειριστές αυτών ως και εν γένει κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε άμεσα από τον νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση, είτε με δικαστική απόφαση, είτε από οποιαδήποτε αιτία στη διοίκηση ή διαχείριση αυτών.

γ) Στις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες οι διαχειριστές αυτών ως και εν γένει κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε άμεσα από τον νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση, είτε με δικαστική απόφαση, είτε από οποιαδήποτε αιτία στη διοίκηση ή διαχείριση αυτών και, όταν αυτοί ελλείπουν ή απουσιάζουν, οι εταίροι αυτών.

δ) Στους συνεταιρισμούς και ενώσεις αυτών, οι πρόεδροι, οι γραμματείς, οι ταμίες, ως και εν γένει κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε άμεσα από τον νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση, είτε με δικαστική απόφαση, είτε από οποιαδήποτε αιτία στη διοίκηση ή διαχείριση αυτών.

ε) Στις κοινοπραξίες, κοινωνίες, αστικές, συμμετοχικές ή αφανείς εταιρείες, ως αυτουργοί του εγκλήματος της φοροδιαφυγής θεωρούνται οι εκπρόσωποί τους, με βάση την ιδιωτική βούληση ή τον νόμο ή δικαστική απόφαση, και αν ελλείπουν αυτοί, τα μέλη τους. Όταν στα μέλη αυτών περιλαμβάνονται και νομικά πρόσωπα ή αλλοδαπές επιχειρήσεις ή αλλοδαποί οργανισμοί, εφαρμόζονται ανάλογα και οι λοιπές διατάξεις της παρούσας παραγράφου.

στ) Στις αλλοδαπές επιχειρήσεις γενικά και στους κάθε είδους αλλοδαπούς οργανισμούς, ως αυτουργοί του εγκλήματος της φοροδιαφυγής θεωρούνται οι διευθυντές ή αντιπρόσωποι ή πράκτορες που έχουν στην Ελλάδα.

ζ) Στα νομικά πρόσωπα εκτός των ανωτέρω, ως αυτουργοί θεωρούνται οι εκπρόσωποι αυτών ως και εν γένει κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε άμεσα από τον νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση, είτε με δικαστική απόφαση στη διοίκηση ή διαχείριση ή εκπροσώπηση αυτών.

Αυτουργοί ή συμμέτοχοι των ανωτέρω εγκλημάτων θεωρούνται σε κάθε περίπτωση και όσοι ασκούν εν τοις πράγμασι τις εξουσίες και αρμοδιότητες που αντιστοιχούν στις παραπάνω ιδιότητες και θέσεις.

6.Άμεσοι συνεργοί

Ως άμεσοι συνεργοί στα παραπάνω αδικήματα θεωρούνται οεν γνώσει υπογράφων ανακριβή φορολογική δήλωση ως πληρεξούσιος, καθώς και όποιος με οποιονδήποτε
άλλον τρόπο εν γνώσει του συμπράττει ή προσφέρει άμεση συνδρομή στην τέλεση των παραπάνω εγκλημάτων τιμωρείται ως άμεσος συνεργός (άρθρο 60 του ΚΦΔ). Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να τιμωρηθεί ως άμεσος συνεργός στα παραπάνω αδικήματα και ο λογιστής που συνεργάζεται με τον παραβάτη επιχειρηματία, εφόσον αποδειχθεί ότι όντως συνήργησε στη διάπραξη των αδικημάτων.

7.Υπέρογκα πρόστιμα
Στις περιπτώσεις που οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώνουν, κατόπινδιενέργειας φορολογικών ελέγχων,ότι δεν υποβλήθηκαν οι προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις ή ότι υποβλήθηκαν ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις και εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, οι φόροι που δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο υπερβαίνουν σε ποσά τα όρια της παραγράφου 1, τα συνολικά ποσά φόρων, τόκων και προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες υπόχρεοι επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες είναι υπέρογκα.

Κι αυτό διότι, εκτός του ότι καλούνται να καταβάλουν τους διαφυγόντες φόρους προσαυξημένους με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής υπολογιζόμενους με ποσοστά 0,73% ανά μήνα εκπρόθεσμης καταβολής, τιμωρούνται επιπλέον και με τα ακόλουθα πρόστιμα (βάσει των άρθρων 58 και 58Α του ΚΦΔ):

α) Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης, πρόστιμο ίσο με το 50% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εξαιτίας της μη υποβολής δήλωσης.
β) Σε περίπτωση υποβολής ανακριβούς δήλωσης, πρόστιμα κυμαινόμενα από 10% έως και 50% επί της διαφοράς μεταξύ του φόρου που προέκυψε από την υποβολή της δήλωσης και του φόρου που διαπιστώθηκε ότι δεν καταβλήθηκε εξαιτίας της ανακρίβειας της υποβληθείσας δήλωσης.

Ειδικότερα, τα πρόστιμα στην περίπτωση αυτή διαμορφώνονται ως εξής:
-10% επί του ποσού της διαφοράς, εάν η διαφορά αυτή ανέρχεται σε ποσοστό από 5% έως 20% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση,
– 25% επί του ποσού της διαφοράς, αν η διαφορά αυτή υπερβαίνει το 20% και ανέρχεται έως και το 50% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση,
– 50% επί του ποσού της διαφοράς, αν η διαφορά αυτή υπερβαίνει σε ποσοστό το 50% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση.

Ειδικά στον ΦΠΑ, το πρόστιμο σε περίπτωση υποβολής ανακριβούς δήλωσης ανέρχεται σε 50% επί της διαφοράς μεταξύ του φόρου που προέκυψε από την υποβολή της δήλωσης και του φόρου που διαπιστώθηκε ότι δεν καταβλήθηκε εξαιτίας της ανακρίβειας της υποβληθείσας δήλωσης.

8. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται αδικήματα φοροδιαφυγής οφειλόμενα στην έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων ή στην έκδοση ή τη λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, και τα αδικήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί η καταβολή ποσών φόρων που υπερβαίνουν τα όρια της «μεγάλης φοροδιαφυφής» της παραπάνω παραγράφου 1, οι παραβάτες επιχειρηματίες επιβαρύνονται επίσης με υπέρογκα ποσά φόρων, τόκων και προστίμων.

Εκτός του ότι καλούνται να πληρώσουν τους διαφυγόντες φόρους προσαυξημένους με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% ανά μήνα, θεωρείται ότι υπάγονται -κατά περίπτωση και με βάση τα πραγματικά περιστατικά- και στις διατάξεις για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων. Ως εκ τούτου, επιβαρύνονται και με τα πρόστιμα των προηγούμενης παραγράφου 2, κατά περίπτωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πρόστιμα που μπορεί να επιβληθούν σε έναν λογιστή που θα αποδειχθεί ότι ήταν συνεργός στα παραπάνω αδικήματα είναι ίδια με τα πρόστιμα που επιβάλλονται στον άμεσο αυτουργό επιχειρηματία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ουσία, στον λογιστή που θα αποδειχθεί συνεργός, το πιο πιθανό είναι να επιβληθούν τα πρόστιμα για υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων τα οποία ανέρχονται, όπως προαναφέρθηκε, σε 10% έως 50% επί της διαφοράς μεταξύ φόρου που προέκυψε από την κάθε ανακριβή δήλωση και φόρου που έπρεπε κανονικά να καταβληθεί ή σε 50% επί της διαφοράς αυτής, εάν οι ανακριβείς δηλώσεις αφορούν τον ΦΠΑ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τις φυλακής τα σίδερα είναι για τους φοροφυγάδες: Κάθειρξη έως 20 έτη για φορολογικές παραβάσεις"

Καιρός αύριο: Συννεφιά και τοπικές βροχές το Σάββατο

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο 09/03/2024 σχεδόν σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο βόρεια Ιόνιο 5 και από τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο βόρεια Ιόνιο 5 και από τις νυχτερινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συννεφιά και τοπικές βροχές το Σάββατο"

Σορός βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον - Εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό πτώματος, που ανήκει σε ηλικιωμένο, στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 15.00, όταν πολίτης κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε πως εντόπισε μία σορό σε ρέμα κάτω από γέφυρα στο Ίλιον.

Η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως πρόκειται για αυτοχειρία.

Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής, ενώ εξετάζεται αν η σορός ανήκει σε έναν άνδρα που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Καματερού.

rema-ilion__4_

rema-ilion__2_

rema-ilion__5_

rema-ilion__1_

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σορός βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον - Εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας"

Πιερρακάκης και Βορίδης απάντησαν στην αντιπολίτευση με φωτογραφία αστυνομικών στις φλόγες

Με μια φωτογραφία που απεικονίζει αστυνομικούς να τυλίγονται στις φλόγες από ρίψη μολότοφ στον Άγνωστο Στρατιώτη, απάντησαν στην αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Μάκης Βορίδης έδειξαν μια φωτογραφία που απεικονίζει αστυνομικούς στον Άγνωστο Στρατιώτη να τυλίγονται στις φλόγες από ρίψη μολότοφ και «απάντησαν» με αυτό τον τρόπο στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι μίλησαν στην Ολομέλεια για «απρόκλητη και αναιτιολόγητη» επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές.

«Αυτό, όλοι εδώ, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας οφείλουμε να το καταδικάσουμε», είπε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης – μετά τον κύκλο των παρεμβάσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων για το θέμα των επεισοδίων στο Σύνταγμα – διερωτήθηκε πως υιοθετούν ισχυρισμούς περί “απρόκλητης επίθεσης” χωρίς να έχουν δει αυτές τις φωτογραφίες, που δείχνουν ξεκάθαρα τους αστυνομικούς να γίνονται παρανάλωμα του πυρός από μολότωφ που έριξαν εναντίον τους.

“Σε αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, που όλοι επικαλείστε και η κυβέρνηση σέβεται απολύτως, συμπεριλαμβάνεται και η ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων; Και μετά από αυτά πιστεύετε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να διατηρήσουν την ευταξία πράττουν κακώς;” είπε ο κ. Βορίδης. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και μάλιστα φροντίζει αυτό να ασκείται με τον προσήκοντα τρόπο κάτι που έχει αποδειχτεί σε σειρά συγκεντρώσεων διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Προηγουμένως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έθεσε στην Ολομέλεια το θέμα λέγοντας: “Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την απρόκλητη οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση απέναντι στο μεγαλειώδες κίνημα το οποίο συντελείται. Έχετε πνίξει όλο το Σύνταγμα με χημικά. Αν νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε την οργή και την μαχητικότητα των φοιτητών είστε γελασμένοι. Ότι και να κάνετε το συλλαλητήριο δεν θα το χτυπήσετε. Θα συνεχιστεί παρά τα μέτρα καταστολής και βίας τα οποία παίρνετε”.

“Τα καλά νέα είναι ότι οι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές συνεχίζουν και ανασυγκροτούνται. Δεν υπήρχε καμία αιτία καμία πρόκληση, αλλά φαίνεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση που έχει λεκτική βία κι όταν δεν περνάει αυτή πάει στην πραγματική βία με δακρυγόνα και ξύλο για να διαλύσει μια ειρηνική διαδήλωση” ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Νέα Αριστερά.

Ο Χρήστος Γιαννούλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ με την σειρά του είπε: “Φτάνει πια αυτό το αίσχος της κατάχρησης της αστυνομικής βίας απέναντι στα παιδιά μας. Προκαλείται πόνος από τα χημικά και τις ανερμάτιστες επιθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ απέναντι στα παιδιά μας που ήρθαν για να φωνάξουν ότι φτάνει πια ο ξεπεσμός του Συντάγματός μας”.

“Πρέπει να σεβόμαστε το Σύνταγμα μια από τις βασικές κατακτήσεις είναι η διαδήλωση κι αν κάτι πρέπει η πολιτεία να επιδεικνύει είναι η ανοχή το μέτρο και ανάλογη αντίδραση. Καταδικάζουμε κάθε δυσανάλογη κι απρόκλητη χρήση βίας” υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερρακάκης και Βορίδης απάντησαν στην αντιπολίτευση με φωτογραφία αστυνομικών στις φλόγες"

Δικαστής καθυστερούσε να εκδώσει αποφάσεις και δεν επέστρεφε δικογραφίες – Η πειθαρχική δίκη στον Άρειο Πάγο και η απόλυσή της από το σώμα

Εκτός δικαστικού σώματος έθεσε με απόφασή της η πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γυναίκα δικαστή με το βαθμό της Πρωτοδίκη, η οποία καθυστερούσε να εκδώσει αποφάσεις με αποτέλεσμα πολλά αδικήματα από τις δικογραφίες που της χρεώθηκαν να κινδυνεύουν με παραγραφή. Μάλιστα, σε κάποιες από τις πόλεις της οποίες υπηρέτησε η συγκεκριμένη δικαστής αρνήθηκε να επιστρέψει δικογραφίες που της είχαν ανατεθεί, παρά τα σχετικά αιτήματα των προϊσταμένων της. Μάλιστα μέχρι σήμερα κάποιες από αυτές τις δικογραφίες αναζητούνται καθώς η πρώην πλέον Πρωτοδίκης δεν της επέστρεψε ποτέ ως όφειλε! Πάντως η πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παρά την απόφασή της να θέσει εκτός σώματος τη συγκεκριμένη Πρωτοδίκη της έδωσε τη δυνατότητα να εργαστεί στο δημόσιο!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής δίκης της πρώην δικαστή, η αρεοπαγίτης εισηγήτρια Γεωργία Κατσίμαγκλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όταν η εν λόγω Πρωτοδίκης υπηρετούσε στον Πειραιά, της αφαιρέθηκαν 59 δικογραφίες λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην εκκαθάρισή τους. Όμως, οι δικογραφίες ποτέ δεν παραδόθηκαν από την πρώην Πρωτοδίκη και υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της για υπεξαίρεση εγγράφων. Μάλιστα, ανάλογο περιστατικό υπήρξε και στο Ηράκλειο όπου υπηρέτησε επίσης η πρώην δικαστής. Εκεί της αφαιρέθηκαν 44 υποθέσεις και της ζητήθηκε και πάλι να επιστρέψει 25 που είχε στα χέρια της χωρίς να το έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων στην απολογία της στη πειθαρχική Ολομέλεια η δικαστής υποστήριξε ότι είχε χρεωθεί μεγάλο όγκο υποθέσεων, ότι αντιμετώπισε προβλήματα υγείας αλλά και ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα είπε στην ελεγχόμενη δικαστική: «Όλοι όταν μπήκαμε στο δικαστικό σώμα είχαμε απειρία, όλοι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στα πρώτα χρόνια, αλλά ρωτούσαμε και προχωρούσαμε και ο όγκος των υποθέσεων που χρεωνόμαστε ήταν μεγαλύτερος απ’ ό,τι σήμερα. Μας χρέωναν 300 υποθέσεις και παράδοση σε έναν μήνα και ανά 40 ημέρες ήμασταν υπόλογοι στους προϊσταμένους μας για την πορεία των υποθέσεων και τον αριθμό που παραδίδαμε. Όμως, εσείς αποφάσεις δεν βγάζατε. Οι πολίτες περίμεναν χρόνια για να δουν τις δημοσιεύσεις σας.

Δικαστής: Σεβόμουν τους πολίτες, γι’ αυτό δεν ελάμβανα αναρρωτικές άδειες, λόγω της ψυχικής μου κατάστασης. Τελικά πήγα σε ψυχολόγο και έχω ξεπεράσει το πρόβλημά μου. Βρίσκομαι υπόλογη στην ελληνική κοινωνία, αλλά ας έχω μια τελευταία ευκαιρία.

Πρόεδρος ΑΠ: Δεν καταλάβατε πόσα προβλήματα δημιουργήσατε. Δεν ακούγατε τους προϊσταμένους σας που σας παρακαλούσαν να επιτρέψετε τις δικογραφίες και ταλαιπωρούσατε τους πολίτες. Δεν είχατε συναίσθηση της ευθύνης εδώ και 11 χρόνια.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστής καθυστερούσε να εκδώσει αποφάσεις και δεν επέστρεφε δικογραφίες – Η πειθαρχική δίκη στον Άρειο Πάγο και η απόλυσή της από το σώμα"

Επιχείρηση Europol: Κατασχέθηκαν 5.000 πλαστές ταυτότητες, εξαρθρώθηκαν 4 τυπογραφεία στην Ελλάδα

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, με την υποστήριξη της Europol, στόχευσε εγκληματικό δίκτυο που εμπλέκεται σε δραστηριότητες απάτης εγγράφων και λαθρεμπορίας μεταναστών.

Το εγκληματικό δίκτυο, με έδρα την Αθήνα, παρήγαγε υψηλής ποιότητας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έγγραφα ταυτοποίησης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να επιτρέψουν σε παράτυπους μετανάστες να ταξιδεύουν παράνομα σε όλη την ΕΕ και να νομιμοποιήσουν τη διαμονή τους στη χώρα τελικού προορισμού τους. Η έρευνα οδήγησε σε τέσσερις ημέρες δράσης μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου 2024. Έχουν διερευνηθεί περισσότερες από 50 συνδεδεμένες υποθέσεις λαθρεμπορίου.

  • 11 συλλήψεις (3 Παλαιστίνιοι, 3 Λετονοί, 2 Ιρανοί, 2 Σύροι, 1 Λιβανέζος)
  • 4 τυπογραφεία αποσυναρμολογήθηκαν,
Οι κατασχέσεις περιλαμβάνουν:
  • 4.650 παράνομα έγγραφα,
  • ηλεκτρονικός εξοπλισμός,
  • 10 εκτυπωτές λέιζερ υψηλής τεχνολογίας και άλλος εξοπλισμός/υλικό για την παραγωγή πλαστών εγγράφων,
  • άνω των 20.000 ευρώ σε μετρητά.
Έως 1 200 ευρώ για ψεύτικη ταυτότητα

Η έρευνα εντόπισε ότι το εγκληματικό δίκτυο ήταν ενεργό από τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν εξελιγμένο εξοπλισμό (συσκευές εκτύπωσης λέιζερ, λογισμικό και σαρωτές εγγράφων) για να παράγουν υψηλής ποιότητας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έγγραφα ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστούν ως πλαστά. Το κόστος των πλαστών εγγράφων κυμαινόταν από 400 ευρώ έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και τη χώρα προέλευσής τους.

Ο μεγάλος αριθμός κατασχέσεων που έγιναν κατά τις ημέρες δράσης δείχνει την ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα του δικτύου. Μόνο τα έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των επιδρομών είχαν εκτιμώμενη αγοραία αξία 600.000 ευρώ. Εκτός από την προσκόμιση και τη διάδοση πλαστών εγγράφων, οι ύποπτοι φέρονται να οργάνωσαν και την αεροπορική μετακίνηση των μεταναστών, για την οποία χρησιμοποίησαν δικά τους πλαστά έγγραφα και χρέωναν 6.000 ευρώ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων.

Τα έγγραφα που βρέθηκαν κατά τις επιδρομές ήταν κυρίως πλαστά έγγραφα της ΕΕ (για παράδειγμα μίμηση βελγικών, ολλανδικών, δανικών, φινλανδικών, ελληνικών, γερμανικών, ιταλικών, ουγγρικών, σλοβενικών, ισπανικών, σουηδικών, νορβηγικών, καθώς και κολομβιανών και ουκρανικών εγγράφων). Οι πλαστογράφοι, που διατηρούσαν ανεξάρτητα τυπογραφεία, συνεργάζονταν μεταξύ τους κατά περίπτωση, κυρίως στην ανταλλαγή πρώτων υλών ή στην προετοιμασία εξειδικευμένων εγγράφων. Οι πλαστογράφοι απέφευγαν την άμεση επαφή με πελάτες, παράτυπους μετανάστες ή μέλη άλλων δικτύων λαθρεμπορίας μεταναστών, χρησιμοποιώντας μεσάζοντες που έκλειναν τις συμφωνίες και παρέδιδαν τα πλαστά έγγραφα για λογαριασμό τους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση Europol: Κατασχέθηκαν 5.000 πλαστές ταυτότητες, εξαρθρώθηκαν 4 τυπογραφεία στην Ελλάδα"

Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου – 9 άτομα τραυματίστηκαν

Μπροστά από τη Βουλή παραμένουν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Με κεντρικό σύνθημα «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια εκφράζοντας τη διαφωνία τους και την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων που ψηφίζεται στη Βουλή.

Στα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων είναι μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν η απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (φοιτητικές εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Στο συλλαλητήριο στη Βουλή, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Αργότερα, λίγο μετά τις 14:30, ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών.

Λίγο πριν τις 16:00, επεισόδια έγιναν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όπου ομάδα ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στην οδό Ερμού, ενώ κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 8 φοιτητές ηλικίας 19 έως 23 ετών (οι δύο είναι αδέρφια) και ένας 57χρονος,  παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Εκεί έκαναν ακτινολογικό έλεγχο, καθώς έχουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου – 9 άτομα τραυματίστηκαν"

Σκάνδαλο σε Μονή στην Κύπρο: Οι οικονομικές απάτες, τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στην δημοσιότητα για την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το philenews από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών περιλαμβάνουν οι πτυχές του σκανδάλου που ξέσπασε στην Ιερά Μονή.

Μοναχοί φέρεται να εξαπατούσαν τους πιστούς με ψεύτικα θαύματα, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ παράλληλα κατέγραφαν σεξουαλικές συνευρέσεις τους σε χώρους του μοναστηριού.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το κλείσιμο της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα, καθώς και για σκανδαλώδεις συμπεριφορές, γεγονός που χτύπησε το καμπανάκι του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησε η διερεύνηση των πληροφοριών, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης (5/3) να μπει λουκέτο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Φαίνεται ότι οι δύο μοναχοί ήταν οι ενορχηστρωτές όλων, όσα διαδραματίζονταν στη Μονή.

Ήδη, η Ιερά Μητρόπολή Ταμασού με οδηγίες του μητροπολίτη Ησαΐα έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση, καθώς διαπιστώνονται οικονομικά σκάνδαλα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο περίπου €800.000 σε μετρητά, ενώ στο όνομα των μοναχών βρέθηκαν γραμμένες τρεις επαύλεις σε Ελλάδα και γη στην επαρχία Λευκωσίας. Εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα που εντοπίστηκαν προέρχονται από εισφορές των πιστών στη Μονή.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν επτά servers, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ αξιολογούν υλικό από τα κλειστά κυκλώματα που υπήρχαν εγκατεστημένα στη Μονή.

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως αύριο Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσει το θέμα το οποίο θεωρείται άκρως σοβαρό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χρηστάκης Ευσταθίου, στο SigmaLive στόχος της Συνόδου είναι οι όποιες αποφάσεις να είναι αποτρεπτικές για επανάληψη των αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται η καθαίρεση των δύο ιερομόναχων.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι ο Μακαριώτατος θα είναι αμείλικτος προς τέτοιας φύσεως θέματα, κυρίως στην ηθική πλευρά των κληρικών, ενώ επιθυμία του είναι να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, καθώς δεν θέλει να αφήνεται τίποτα κάτω από το χαλί.

Διαψεύδουν και ζητούν ακρόαση από Ιερά Σύνοδο οι δύο μοναχοί

Οι δικηγόροι της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ μέχρι στιγμής εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις σε σχέση με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με σκάνδαλα εναντίον δύο ιερομόναχων.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δύο μοναχοί αρνούνται κατηγορηματικά τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και ζητούν από την Ιερά Σύνοδο όπως κλητευθούν σε ακρόαση.

Ως εκ τούτου, απαιτούν την αναβολή της αυριανής Ιεράς Συνόδου, μέχρι την ακρόασή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκάνδαλο σε Μονή στην Κύπρο: Οι οικονομικές απάτες, τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο "

Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Μανιάτικα» του μετρό το Σαββατοκύριακο

Εκτός λειτουργίας θα είναι αύριο Σάββατο 9/3 και Κυριακή 10/3, ο σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα», λόγω της έναρξης εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ, η προσωρινή διακοπή του σταθμού ξεκινά στο πλαίσιο της σταδιακής υλοποίησης του έργου για την εγκατάσταση νέων πυλών εισόδου/εξόδου, ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών και Εισιτηρίων ) και Κέντρων Διαχείρισης και αφορά έξι σταθμούς της επέκτασης της γραμμής 3 «Αγιά Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο».

Οι νέες πύλες και τα ΑΜΕΚ που θα τοποθετηθούν και θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του ΟΑΣΑ που υλοποιούνται για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μετακίνησης.

Από την Δευτέρα 11/3 που ο σταθμός «Μανιάτικα» θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη(επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.

Οι ημερομηνίες διακοπής λειτουργίας των υπόλοιπων 5 σταθμών του Μετρό, βάσει του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος εργασιών, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Πως θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού «Μανιάτικα»

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λόγω της διακοπής λειτουργίας του σταθμού «Μανιάτικα», ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε τροποποιήσεις της διερχόμενης, από τον συγκεκριμένο σταθμό, λεωφορειακής γραμμής 909 ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ώστε να διέρχεται από τον Σταθμό Νίκαια και στις δύο κατευθύνσεις και να μετεπιβιβάζονται οι επιβάτες της περιοχής.

Παράλληλα, από τον Σταθμό Μανιάτικα, οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και προς τις δύο κατευθύνσεις από τις υφιστάμενες γραμμές 814 ΣΧΙΣΤΟ-ΚΑΡΑΒΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 825 ΝΕΑΠΟΛΗ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β καθώς επίσης και από τη λεωφορειακή γραμμή 824 ΝΕΑΠΟΛΗ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α στην κατεύθυνση προς Πειραιά.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί και διεύρυνση ωραρίου της λεωφορειακής γραμμής 909:

Γραμμή 909 Σάββατο 9/3

  • Τελευταίο δρομολόγιο από αφετηρία στις 01:05
  • Τελευταίο δρομολόγιο από τέρμα στις 01:40

Γραμμή 909 Κυριακή 10/3

  • Τελευταίο δρομολόγιο από αφετηρία στις 24:00
  • Τελευταίο δρομολόγιο από τέρμα στις 00:35

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Μανιάτικα» του μετρό το Σαββατοκύριακο"

Πειραιάς: Συνελήφθησαν 2 άτομα που είχαν μετατρέψει διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας σε εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών

Σε εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών είχαν μετατρέψει διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας ένας 65χρονος και μία 51χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Πειραιά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (06.03.24).

Στο διαμέρισμα όπου νοθεύονταν τα ναρκωτικά, οι συλληφθέντες που έπεσαν στα «δίχτυα» της αστυνομίας στον Πειραιά, εντοπίστηκε και βαρύς οπλισμός.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης, ηρωίνης και χασισέλαιου στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μετά από έρευνα στην κατοχή, στην οικία τους καθώς και στο διαμέρισμα που είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-0,5- γραμμ. κοκαΐνης σε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία,

-229,5- γραμμ. ηρωίνης (69,5 εκ των οποίων ήταν διαμοιρασμένα σε 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες),

-287,9- γραμμ. χασισέλαιου,

-60- φαρμακευτικά δισκία,

-9.635- γραμμ. λευκής σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης,

-47.850- γραμμ. γκρι βραχώδη τεμάχια κατάλληλα για τη νόθευση ηρωίνης,

-3- πιστόλια,

 

 

-2- περίστροφα,

-2- πολεμικά τυφέκια,

-1- κυνηγετικό όπλο,

-1- σιγαστήρας,

αναδιπλούμενο μαχαίρι,

 ξιφολόγχη,

-3.476- φυσίγγια,

-80- αβολίδωτα φυσίγγια,

-12- γεμιστήρες,

-21- πυροκροτητές,

-500- γραμμ. στερεής εκρηκτικής ύλης,

-4- βραδύκαυστα φυτίλια,

-2- ζεύγη χειροπέδες,

Τα χρηματικό ποσό των -7.790- ευρώ, -440- φράγκα Ελβετίας , -20- δολάρια Η.Π.Α. και -16- χρυσές λίρες,

 -5- κινητά τηλέφωνα,

-6- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

Μετρητής χαρτονομισμάτων,

Μηχάνημα επαναγέμισης φυσιγγίων,

Ηλεκτρικός δοσομετρητής πυρίτιδας,

-8- διόπτρες,

Δίποδο στήριξης όπλου,

Νάιλον συσκευασίες και

Πλήρης εξοπλισμός νόθευσης και επανασυσκευασίας ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Συνελήφθησαν 2 άτομα που είχαν μετατρέψει διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας σε εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών"

Ανατροπή στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε ο σκύλος που κατηγορούσαν ότι σκότωσε 35χρονος

Ποινική δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου κατά του 35χρονου αλλοδαπού, κατοίκου Ζακύνθου.

Είχε καταγγελθεί από συγχωριανό του ότι σκότωσε το κυνηγετικό σκυλί του δεύτερου, το οποίο όμως εμφανίστηκε αργά χθες το βράδυ στο σπίτι του ιδιοκτήτη του.

Την καταγγελία είχε διατυπώσει επώνυμα ο ιδιοκτήτης του ζώου, στην αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου χθες το πρωί, μετά τον προφορικό διαπληκτισμό των δύο ανδρών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανατροπή στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε ο σκύλος που κατηγορούσαν ότι σκότωσε 35χρονος"

Θεσσαλονίκη: Είχε 94 σκυλιά στο σπίτι της – Γεμάτος περιττώματα και νεκρά τρωκτικά ο χώρος (φωτο)

Σε άθλιες συνθήκες ζούσαν 94(!) σκυλιά τα οποία κρατούσε μια 52χρονη στο σπίτι της σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ελέγχου που διενήργησαν χθες το πρωί αστυνομικοί στο σπίτι της γυναίκας, διαπιστώθηκε πως εκεί ζούσαν 94 σκυλιά! Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα σκυλιά ζούσαν στο σπίτι της γυναίκας χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι χώροι όπου εντοπίστηκαν διαπιστώθηκε πως ήταν ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Η 52χρονη συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και στη Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης στο πλαίσιο διερευνώμενης καταγγελίας, 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και στη Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (07-03-2024) σε περιοχή της Θέρμης, όπου βρίσκεται οικία της 52χρονης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Εύοσμου, αρμόδιοι για τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας περί ζώων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και με την συνδρομή υπάλληλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τμήματος Υγείας Ζώων Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν στοχευμένη δράση.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης διαπιστώθηκε, ότι στην προαναφερόμενη οικία, διαβιούν ενενήντα τέσσερα (94) σκυλιά, χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι αναφερόμενοι χώροι είναι ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναμένεται ταυτοποίηση των ζώων, προκειμένου να βεβαιωθούν σχετικές παραβάσεις – επιβολή διοικητικών προστίμων.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Είχε 94 σκυλιά στο σπίτι της – Γεμάτος περιττώματα και νεκρά τρωκτικά ο χώρος (φωτο) "

Ηράκλειο: Επίθεση αγνώστων στο Ειρηνοδικείο – Έσπασαν την είσοδο και διέφυγαν

Το Ειρηνοδικείο στο Ηράκλειο μπήκε στο στόχαστρο των δραστών, που διέφυγαν πριν ειδοποιηθεί και φτάσει στο σημείο η αστυνομία…

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης. Άγνωστος ή άγνωστοι, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της νύχτας, έσπασαν και παραβίασαν την πόρτα εισόδου.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας που πήγαν το πρωί στο Ειρηνοδικείο αντίκρισαν την τζαμαρία της εισόδου σπασμένη, πιθανότατα με τη χρήση κάποιου αντικειμένου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τον πρώτο έλεγχο που έγινε φαίνεται να μην έχουν παραβιαστεί άλλες πόρτες, ούτε και να λείπουν έγγραφα ή άλλα αντικείμενα.

Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Επίθεση αγνώστων στο Ειρηνοδικείο – Έσπασαν την είσοδο και διέφυγαν"

Σε σοκ για 20 «χαμένα» φορτηγά στην τραγωδία των Τεμπών

«Μεταφέραμε 20 φορτηγά με 300 κυβικά χώμα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε ένα δικό μας χωράφι, αφού η Πυροσβεστική μάς είπε ότι δεν τα χρειαζόταν».

Η κατάθεση αυτή, προ μερικών ημερών, ενός  χειριστή εκσκαφέα και υπευθύνου για χωματουργικά έργα στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας έχει προκαλέσει αναστάτωση και οδυνηρή έκπληξη σε συγγενείς των θυμάτων και προβληματισμό στους πραγματογνώμονες που ασχολούνται με τα αίτια του δραματικού συμβάντος.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ότι σημαντικό τμήμα από τον «χώρο» του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που μπορεί να περιέχει υπολείμματα των σορών ή ουσίες που σχετίζονται με τη φονική έκρηξη έχει μεταφερθεί σε ιδιωτικό χώρο που ουδέποτε υποδείχθηκε από τις κρατικές αρχές.

Ούτε ερευνήθηκε ποτέ από τεχνικούς συμβούλους και άλλους που διερευνούν όλες τις παραμέτρους της σύγκρουσης – στις 28 Φεβρουαρίου 2023 – των δύο αμαξοστοιχιών με τραγικό αποτέλεσμα 57 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν ότι «αυτά τα πεταμένα χώματα σε χωράφι εταιρείας με εκσκαφείς  ίσως κρύβουν αξιοποιήσιμα στοιχεία».

Είναι  απορίας άξιο γιατί αυτή μεταφορά δεν είχε αναφερθεί. Μέχρι πρόσφατα από τους κρατικούς λειτουργούς γινόταν λόγος μόνο για εναπόθεση των συντριμμιών στη θέση «Κουλούρι» που έχει υποδείξει ο ΟΣΕ.

Και  ενώ ήταν ζητούμενο να ανακαλυφθεί αν στο σημείο της σύγκρουσης είχε διαχυθεί η ουσία ξυλόλιο που πιθανόν σηματοδοτεί την παράνομη μεταφορά, από την εμπορική αμαξοστοιχία, διαλυτών καυσίμων.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους ουσία είχε εντοπιστεί σε περιφερειακά σημεία της περιοχής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, αφού ο κύριος χώρος της σύγκρουσης είχε εκχερσωθεί και μπαζωθεί.

Σε μια περίπτωση νεαρής θύματος του τραγικού δυστυχήματος, δεν έχει παραδοθεί στους οικείους της ούτε ένα μικρό τμήμα της σορού της. Aναφέρεται τέλος ότι οι καταθέσεις χειριστών εκσκαφέων και ιδιοκτητών εταιρειών που προχώρησαν σε χωματουργικές εργασίες στην περιοχή έγιναν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας – ύστερα από μηνύσεις συγγενών των θυμάτων – για τυχόν ευθύνες του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού για το μπάζωμα.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε σοκ για 20 «χαμένα» φορτηγά στην τραγωδία των Τεμπών"

Στη «φάκα» σπείρα για νοθευμένα καύσιμα και ποτά «μπόμπες» – 20 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία νόθευε καύσιμα και ποτά προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα και εισήγαγαν παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 20 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος αρχηγός, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 10 μέλη της.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε η συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών.

Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων.

Για τον σκοπό αυτό, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό. Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.

Τα μέλη των υποομάδων είχαν συγκεκριμένους ρόλους, όπως:

• η αναζήτηση χημικών διαλυτών, αποθηκευτικών χώρων και φορτηγών οχημάτων,

• η συνεννόηση με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Βουλγαρίας, για τον χρόνο και τρόπο εισαγωγής των χημικών διαλυτών, καθώς και τη μετέπειτα μεταφορά και αποθήκευση,

• η ανεύρεση και παραγγελία πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών,

• η εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς των διαλυτών και

• η προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιούσαν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Τα ευρήματα της αστυνομίας

Η σπείρα χρησιμοποιούσε δύο αποθηκευτικούς χώρους στη Δυτική Αττική, στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία και στη συνεχεία κατέληγαν στον χώρο στάθμευσης, όπου πραγματοποιούνταν η νόθευση του καυσίμου.

Παράλληλα, σε άλλο χώρο υπήρχε έδρα εταιρίας, η οποία λόγω της δραστηριότητάς της προμηθευόταν όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά, για την παραγωγή παράνομων χημικών διαλυτών, οι οποίοι αμέσως μετά κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης, ώστε να διοχετευτούν με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.

Αναφορικά με την προμήθεια και διακίνηση της αιθυλικής αλκοόλης, εκμεταλλεύονταν το δίκτυο που διατηρεί ο φερόμενος ως αρχηγός για το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι ποσότητες αποθηκεύονταν στις ίδιες εγκαταστάσεις, απ’ όπου παραλαμβάνονταν από μέλος της τρίτης υποομάδας, είτε με το δικό του όχημα είτε με οχήματα από εταιρία ενοικιάσεων, ώστε να παραδοθούν στη συνέχεια σε πελάτες ποτοποιίες και επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (5.3.2024), στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, αφού τα μέλη της οργάνωσης είχαν προβεί στην παραγωγή τριάντα τόνων χημικών διαλυτών, την μεταφορά αυτών με φορτηγό όχημα στον χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο και την μετάγγιση των χημικών διαλυτών σε βυτιοφόρο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 6 πρατήρια υγρών καυσίμων, 1 χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων, 7 οικίες, 2 αποθήκες, 1 εταιρία παραγωγής απολυμαντικών και χονδρικού εμπορίου χημικών προϊόντων βιομηχανικής χρήσης, 1 εταιρία χονδρικού εμπορίου ποτών και 2 ποτοποιίες.

Από τις έρευνες αυτές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών,

• 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νομίμων παραστατικών,

• 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,

• 746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών,

• 12 Ι.Χ.Ε., από τα οποία τα 6 απασχολούσαν, ενώ 3 θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών,

• 4 Ι.Χ. φορτηγά οχήματα,

• 2 βυτιοφόρα οχήματα,

• 4 κυνηγετικές καραμπίνες,

• 8 κινητά τηλέφωνα και

• το χρηματικό ποσό των 78.955 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα ανέρχονται σε 111 τόνους και από τη δεύτερη σε 150 τόνους, ενώ οι δασμοί και οι λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, τόσο από τις κατασχεθείσες όσο και από τις διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και λοιπών αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη «φάκα» σπείρα για νοθευμένα καύσιμα και ποτά «μπόμπες» – 20 συλλήψεις"

Παπαστεργίου: Καταργούνται τα πιστοποιητικά «Γέννησης» και «Οικογενειακής κατάστασης»

Την κατάργηση των πιστοποιητικών «Γέννησης» και «Οικογενειακής κατάστασης» προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς σχετικά για τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης Actionbot, που φτιάξαμε τον Δεκέμβριο και έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ερωτήσεων, θα κάνει δύο πράγματα και το ένα είναι η έκδοση πιστοποιητικών με απλή φωνητική εντολή».

Ο ίδιος τόνισε ότι «το δεύτερο κομμάτι ωστόσο που έχει και περισσότερο ενδιαφέρον αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών σε νομοσχέδιο που σήμερα είναι σε διαβούλευση και την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές της Βουλής φέρνουμε κάτι πολύ γενναίο με το υπουργείο Εσωτερικών, την κατάργηση των πιστοποιητικών σε μία χώρα που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν το να επιβεβαιώνουμε κάθε φορά έστω και με ένα ψηφιακό αρχείο. Τα πρώτα πιστοποιητικά που θα καταργήσουμε θα είναι το «Γέννησης» και «Οικογενειακής κατάστασης» γιατί υπάρχουν είναι αποθηκευμένα στο μητρώο πολιτών

«Θα πρέπει οι οργανισμοί του δημοσίου από εδώ και πέρα να προσαρμόσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα έτσι ώστε να αντλούν τα δεδομένα από εκεί» επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου.

Ερωτηθείς για τις ταχύτητες του ίντερνετ στην Ελλάδα, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «στις σταθερές ταχύτητες πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, όντως οι τελευταίες καταγραφές δείχνουν ότι δεν πάμε καλά και καλούμε τους παρόχους την άλλη εβδομάδα να δούμε λίγο σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα και να δεσμευτούμε και εμείς για αυτά τα οποία δίνουμε καθώς αυτή τη στιγμή τρέχουν προγράμματα πάνω από ένα δισεκατομμύριο για την ευρυζωνικότητα , αλλά και οι πάροχοι για τα προγράμματα ανάπτυξης»

«Επίσης είμαστε πάνω από τον όρο των τιμών στις σταθερές επικοινωνίες. Αυτή τη στιγμή έρχονται μεγάλοι όμιλοι και στήνουν τα κέντρα δεδομένων και προφανώς είναι οξύμωρο σε μία ώρα που στις σταθερές ταχύτητες δείχνει να μην πηγαίνει όσο καλά πρέπει» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ζήτημα του διαδικτύου στα νησιά ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε τι υποβρύχια καλώδια θα πέσουν, έχουμε πολλά νησιά και πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία αλλά και για μεγάλες πόλεις όπως τον Βόλο που δεν έχουν αναπτυχθεί δίκτυα οπτικών ινών για τα σπίτια.»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαστεργίου: Καταργούνται τα πιστοποιητικά «Γέννησης» και «Οικογενειακής κατάστασης»"

Πιερρακάκης: Άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στο σπίτι του – «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν εκβιάζομαι»

Επίθεση στο σπίτι του από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Ενημερώθηκα προ ολίγου από την οικογένειά μου ότι περίπου 30 άτομα μπροστά από το σπίτι μας άφησαν μια σειρά από φυλλάδια τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι. Αυτό επέλεξαν να το κάνουν όχι στο υπουργείο μου, όχι στο πολιτικό γραφείο μου, αλλά στο σπίτι μου. Και θα έλεγα ότι υπ’ αυτή την έννοια αντανακλά το ποιοι είναι θιασώτες της πολιτικής βίας και εχθροί της Δημοκρατίας».

«Είναι ένα το μήνυμα: δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν, δεν εκβιάζομαι από κανέναν. Και είναι αυτονόητο ότι σας καλώ να καταδικάσετε», πρόσθεσε.

«Δεν εκβιαζόμαστε» ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για την επίθεση στο σπίτι του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

«Μια ημέρα πριν την ψήφιση ενός εμβληματικού νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γνωστοί θρασύδειλοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Υπουργού Παιδείας @pierrakakis, εκεί δηλαδή που μένει η οικογένειά του, η σύζυγός του, τα ανήλικα παιδιά του. Δεν εκβιαζόμαστε. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, όσο και αν θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να την κρατήσουν πίσω».

Κυριάκος Πιερρακάκης: Καταδίκασαν την επίθεση τα κόμματα

Σε καταδίκη του συμβάντος στην οικία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη προχώρησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Η οικογένεια δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αντιπαράθεσης» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

«Αλίμονο εάν η πολιτική αντιπαράθεση μεταφερθεί στο επίπεδο της βίας και μάλιστα με την εμπλοκή του οικογενειακού περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μάντζος.

«Τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν το οργανωμένο λαϊκό εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Δεν το βοηθάνε, αντίθετα θεωρούμε ότι αξιοποιούνται για την συκοφάντησή του», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.

«Δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό από κανένα τέτοιες πράξεις που στρέφονται εναντίον των οικογενειών οποιουδήποτε εδώ μέσα», ανέφερε ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Αθ. Χαλκιάς.

«Καταδικάζω απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια βίας, πολλώ δε μάλλον, όταν αφορά την οικογενειακή εστία,» είπε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Σπ. Τσιρώνης.

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερρακάκης: Άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στο σπίτι του – «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν εκβιάζομαι»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news