facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Προσωρινά ελεύθεροι ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η κοπέλα που τον συνόδευε και συνελήφθησαν στην Τουρκία το απόγευμα της Δευτέρας (06/12).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν χθες στην Ανδριανούπολη αφέθησαν ελεύθεροι και θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.  

evrosonline

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινά ελεύθεροι ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν στην Τουρκία"

Γαλλία: Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα για 4 εβδομάδες, μέτρα στα σχολεία & ενίσχυση τηλεργασίας

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού που προκαλεί την Covid-19, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες νάιτκλαμπ και ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που οργανώνουν εκδηλώσεις, θα αποζημιωθούν.

Ο Καστέξ κάλεσε επίσης τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας όμως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί λοκντάουν ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι υψηλός, ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρσι, γιατί 52 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν εμβολιαστεί.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 11.308 νέα κρούσματα και 192 θάνατοι. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.191 ασθενείς.

Ο Καστέξ είπε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία, κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων. Τα υπέρβαρα παιδιά ή όσα έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν από τις 15 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι υγειονομικές αρχές.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ο Καστέξ είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι, για όσους εργαζόμενους είναι εφικτό, να δουλεύουν από το σπίτι τους για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Για την παραλλαγή Όμικρον ο Βεράν είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στη χώρα 25 θετικά κρούσματα, από τα οποία 21 ήταν «εισαγόμενα» από τη Νότια Αφρική και τα άλλα τέσσερα οφείλονται σε τοπική μετάδοση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα για 4 εβδομάδες, μέτρα στα σχολεία & ενίσχυση τηλεργασίας"

Μετάλλαξη Όμικρον: Μεταδοτικότερη αλλά μάλλον ηπιότερη – Τα δυο επιστημονικά ευρήματα που φέρνουν αισιοδοξία

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης οχυρώνεται κατά της μετάλλαξης Όμικρον, νέα αισιόδοξα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας που δείχνουν πως τα συμπτώματα του νέου στελέχους είναι πολύ ήπια και μοιάζουν με αυτά ενός απλού κρυολογήματος.

Στο επίκεντρο της νέας παραλλαγής, τη Νότια Αφρική, ναι μεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μεγάλη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα.

Όπως μεταδίδουν μεγάλα διεθνή πρακτορεία, όπως το CNN και το Bloomberg, πολλοί ασθενείς μπήκαν στο νοσοκομείο για άλλους λόγους και μόνο μετά από τεστ βρέθηκε πως έχουν προσβληθεί από το στέλεχος Όμικρον και μάλιστα χρειάζονται λιγότερες ιατροφαρμακευτικές παρεμβάσεις.

Άντρες στο Τελ Αβίβ περιμένουν αφού έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Ένα δεύτερο εύρημα της έρευνας που γίνεται στη Νότια Αφρική είναι πως ο ιός με την παραλλαγή Όμικρον δεν είναι άτρωτος απέναντι στα Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία ενισχύονται σημαντικά με την τρίτη δόση του εμβολίου. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, χρειάζονται πολλές μελέτες για να μπορέσει η επιστημονική κοινότητα να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για την παραλλαγή Όμικρον, με βάσει τα παραπάνω στοιχεία όμως υπάρχει η ελπίδα ότι το τέλος του κορονοϊού, μπορεί να μην είναι τελικά μακριά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετάλλαξη Όμικρον: Μεταδοτικότερη αλλά μάλλον ηπιότερη – Τα δυο επιστημονικά ευρήματα που φέρνουν αισιοδοξία"

Β. Κόκκαλης: Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για Φάρσαλα, Τύρναβο, Ελασσόνα στα πρότυπα της Κρήτης

«Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ίση αντιμετώπιση των πολιτών κατά τη διάρκεια εκτάκτων συνθηκών όπως ακραίων καιρικών φαινομένων ή σεισμών και να μη δείχνει μία α λα καρτ ευαισθησία με πιθανά ψηφοθηρικά κίνητρα» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλης, ζητώντας την τριετή απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ των πλημμυρόπληκτων περιοχών των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, αλλά και των σεισμόπληκτων της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, στα πρότυπα της απόφασης που πάρθηκε για τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε τη θεσμοθέτηση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για συνολικό διάστημα μίας τριετίας για τα ακίνητα που έχουν πληγεί από τους σεισμούς στην Κρήτη, ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απλοποιεί τη διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Κόκκαλης τονίζει πως «χιλιάδες συμπολίτες μας σε Φάρσαλα και Καρδίτσα χτυπήθηκαν από τα πρωτοφανή σε μέγεθος ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού» πριν από έναν περίπου χρόνο, ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ο Εγκέλαδος έπληξε περιοχές στους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας. Είναι και αυτοί πολίτες με τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα, όπως οι σεισμόπληκτοι στην Κρήτη. Τέτοιου είδους διαχωρισμοί είναι απαράδεκτοι από το ίδιο το σύνταγμα, δημιουργούν κοινωνικούς αυτοματισμούς, ενώ καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την ανθρώπινη απόγνωση ενόψει των εκλογών στις οποίες θα μας οδηγήσει πρόωρα – όπως όλα δείχνουν – ο πρωθυπουργός.
Οφείλει εδώ και τώρα λοιπόν να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών την υπαγωγή στα προαναφερθέντα ευεργετικά μέτρα της τριετής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, και των περιοχών της Θεσσαλίας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Κόκκαλης: Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για Φάρσαλα, Τύρναβο, Ελασσόνα στα πρότυπα της Κρήτης"

Κορονοϊός – Πάτρα: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης το 6 ημερών βρέφος

Το μόλις 6 ημερών μωράκι, νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”, το οποίο βρέθηκε ότι νοσεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το νεογέννητο είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείτε στενά από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου.

Το μωράκι κόλλησε κορονοϊό από τη μητέρα του, που είναι θετική, με την ίδια να έχει ήπια συμπτώματα και να έχει επιστρέψει σπίτι της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε αρνητικό μοριακό τεστ, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

Η μητέρα υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ, οπότε διαπιστώθηκε ότι και αυτή έχει κολλήσει. Οι γιατροί του βρέφους είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση της υγείας του θα έχει αίσια έκβαση.

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονται άλλα δύο νεογέννητα, τα οποία εξετάζονται ως ύποπτα, αφού οι μητέρες τους είναι θετικές στον κορονοϊό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Πάτρα: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης το 6 ημερών βρέφος"

Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός στην Τουρκία – Κινητοποίηση ΕΛ.ΑΣ και υπουργείου Εξωτερικών

Στην σύλληψη 41χρονου Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει χθες από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα. Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες.

Για την… περίεργη αυτή υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν, ενώ να θυμίσουμε ότι για να πάει κάποιος αστυνομικός ή και στρατιωτικός στην Τουρκία, θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Είναι άγνωστο στην προκειμένη περίπτωση ο αστυνομικός του Α.Τ.Φερών είχε ζητήσει και πήρε τέτοια άδεια.

Από το οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές». 

evros-news 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός στην Τουρκία – Κινητοποίηση ΕΛ.ΑΣ και υπουργείου Εξωτερικών"

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες προσαγωγές από τα επεισόδια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε προσαγωγές προχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις έπειτα από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή και προσαγάγουν άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Προσαγωγές έχουν σημειωθεί και επί της Ίωνος Δραγούμη με Τσιμισκή, αλλά και στην είσοδο του λιμανιού της πόλης.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του GRTimes:

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Δεκάδες προσαγωγές από τα επεισόδια (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Δείτε βίντεο

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε κάδους και να πετούν πέτρες και δακρυγόνα κατά των αστυνομικών που απάντησαν με χημικά, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές. Ολοκληρώθηκε, νωρίτερα, ειρηνικά η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας διαδηλωτής έχει συλληφθεί για κατοχή φωτοβολίδας, ο δεύτερος για κατοχή σπρέι και ο τρίτος για κατοχή σφυριού, ενώ ο τέταρτος συνελήφθη γιατί πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Τα ΜΑΤ, κάνοντας χρήση χημικών, μπήκαν πριν από λίγο στην πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οι νεαροί και η κατάσταση να έχει ηρεμίσει.

Συνολικά, από το μεσημέρι, οι συλλήψεις ανέρχονται στις επτά.


 

 

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Δείτε βίντεο"

ΣΤΑΣΥ: Απόσυρση συρμών τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων αν δεν ληφθούν μέτρα αποτροπής των βανδαλισμών

Την απόσυρση συρμών τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, λόγω της πληθώρας βανδαλισμών – καταστροφών, εάν δεν υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση από τη διοίκηση της εταιρείας στους αρμόδιους φορείς. Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι και χθες υπήρξαν καταστροφές σε συρμούς του ηλεκτρικού (γραμμή 1 του Μετρό).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, το σωματείο αναφέρει: «Οι καταστροφές σε πέντε συρμούς, που έγιναν, χθες, Κυριακή 5/12/2021, πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκού έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογα βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν σημειωθεί, μετά από διάφορες αθλητικές συναντήσεις (ακόμα και αγώνα βόλεϊ γυναικών), στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Όμως, αυτή την φορά, όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, η ΕΛ.ΑΣ λόγω άλλων γεγονότων (επίσκεψη του Πάπα κ.α.) είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα καθώς αδυνατούσε να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή του.

Το ερώτημα, που ανακύπτει για εμάς είναι: Η εταιρεία γνώριζε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατ’ επέκταση της μεταφοράς των οπαδών με τους συρμούς; Εάν ναι, γιατί δεν φρόντισε να λάβει μέτρα, όπως π.χ. τη διακοπή κυκλοφορίας των συρμών, κάτι που γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν;».

Και προσθέτει «Για εμάς η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί και οι εγκαταστάσεις της ΣΤΑ.ΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτα! Για αυτό, όπως έχουμε κάνει εδώ και καιρό, καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας να συνεργαστεί, άμεσα, με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών εντός του δικτύου και την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να αναλάβουμε συνδικαλιστική δράση, μη αποκλείοντας και την απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΤΑΣΥ: Απόσυρση συρμών τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων αν δεν ληφθούν μέτρα αποτροπής των βανδαλισμών"

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: Στις 10/12 ανοίγει η πλατφόρμα -Πώς θα γίνει

Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών, όπως ανακοίνωσε ο κ.Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπ. Υγείας.

Το πρώτο ραντεβού θα είναι διαθέσιμο από τις 15 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

Παίδων Αγία Σοφία

Παίδων Πεντέλης

Ασκληπιείο Βούλας

Κέντρο Υγείας ”Αγία Σοφία” στον Πειραιά

Κέντρο υγείας Περιστερίου

Αναλυτικές οδηγίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr την Παρασκευή, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται πως τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer, μετά την έγκριση που έλαβε από τον EMA, ενώ η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της κανονικής δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικοι.

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: Στις 10/12 ανοίγει η πλατφόρμα -Πώς θα γίνει "

Γαλάτσι: Φονική ενέδρα σε 35χρονο έξω από γυμναστήριο – Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ

Πυροβολισμοί «έπεσαν» στο Γαλάτσι το απόγευμα της Δευτέρας, 06.12.2021, έξω από ένα γυμναστήριο.

Ένας άνδρας έχει πέσει νεκρός και σύμφωνα το ρεπορτάζ του newsit.gr, το θύμα -περίπου 35 ετών- βρισκόταν έξω από ένα γυμναστήριο, όταν τον «γάζωσαν» άγνωστοι οι οποίοι στην συνέχεια διέφυγαν.

Όλα συνέβησαν στην οδό Εκάβης 39, όταν μια μηχανή πέρασε έξω από το γυμναστήριο με τους αγνώστους να δολοφονούν τον 35χρονο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις της νύχτας.

Γαλάτσι

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ οι αστυνομικές Αρχές «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάτσι: Φονική ενέδρα σε 35χρονο έξω από γυμναστήριο – Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ"

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού αρχής γενομένης από την 27η Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος προχώρησε πιο πέρα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του οποίου το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου αλλά ανεστάλη επί του παρόντος με απόφαση της δικαιοσύνης, δεν αφορούσε παρά μόνο τους εργαζόμενους σε εταιρίες που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

“Εδώ στη Νέα Υόρκη, αποφασίσαμε να αρχίσουμε μια προληπτική επίθεση (κατά του κορονοϊού) για να κάνουμε πράγματι κάτι τολμηρό ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της Covid και οι κίνδυνοι που θέτει για όλους μας”, δήλωσε ο ντε Μπλάζιο στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC.

Διευκρίνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά όλους τους “εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη από την 27η Δεκεμβρίου”, δηλαδή σχεδόν 184.000 επιχειρήσεις, εταιρίες και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, από την ίδια ημερομηνία, “οι Νεοϋορκέζοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου για να αντικατασταθεί από τον ‘Ερικ ‘Ανταμς που εξελέγη στις 2 Δεκεμβρίου.

Η παρουσία της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού έχει επιβεβαιωθεί πλέον σε τουλάχιστον 15 αμερικανικές πολιτείες — με μερικά κρούσματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που επλήγη ιδιαίτερα από την επιδημία το 2020 με τουλάχιστον 34.000 θανάτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΑFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός θα είναι και αύριο Τρίτη (07.12.2021) άστατος με βροχές και καταιγίδες, ενώ σε αρκετές περιοχές θα υπάρχουν και ισχυρά φαινόμενα.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα «δώσει» ο καιρός. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Oι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα τοπικά σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 από το απόγευμα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ασθενείς χιονοτπώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν, κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.|
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Προσοχή: Απο Δευτέρα πρόστιμα έως και 30.000€ με on line ελέγχους

Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 3 χρόνια προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση. Δείτε αναλυτικά για ποιους ισχύει ήδη…

Ειδικότερα στο άρθρο 14 της τροπολογίας επισημαίνεται ότι για την ακινησία στα οχήματα τα πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς, που δήλωσαν on line ακινησία (κρατάνε τις πινακίδες σπίτι) αλλά θα συλληφθούν να κυκλοφορούν το όχημα,  ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με επιπλέον καταβολή των ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ενώ σε περίπτωση υποτροπής τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και κυμαίνεται σε 30.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια!

Προσοχή:
Οι ιδιοκτήτες που πραγματοποίησαν ακινησία, πρέπει να αφαιρέσουν από το όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας και να το έχουν σταθμευμένο μόνιμα (σε πάρκινγκ και όχι στον δρόμο) στην ακριβή τοποθεσία που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που το όχημα βρεθεί παρκαρισμένο σε διαφορετική τοποθεσία τότε επιβάλλονται τα παραπάνω πρόστιμα!

Τέλος δημιουργείται μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για όλα τα οχήματα ώστε η ΑΑΔΕ να μπορεί να διαπιστώσει ποια κινούνται χωρίς να έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ή είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ώστε να μπορέσει επιτέλους να πραγματοποιήσει μια αξιόπιστη διασταύρωση στοιχείων και να επιβληθούν τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Στον έλεγχο των οχημάτων που θα διαπιστώνεται αν ο ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όχι μόνο η Τροχαία δηλαδή το πρόστιμο θα μπορούν να το βεβαιώσουν και τα στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες καθώς μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους θα μπορούν επί τόπου να ελέγχουν αν κάποιο όχημα έχει κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας ή όχι.

Τα υπέρογκα πρόστιμα φαίνεται ότι θεσπίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο την κίνηση των οχημάτων που έχουν δηλωθεί σε προσωρινή ακινησία αλλά οι ιδιοκτήτες τους δυστυχώς τα κινούν παράνομα.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Απο Δευτέρα πρόστιμα έως και 30.000€ με on line ελέγχους"

Σοκ με 116+5 νεκρούς από Covid-19 και 4.943 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.943, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 971.148, εκ των οποίων 50,5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 90 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.698 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν λίγα σχετικά τεστ, 103.253 εκ των οποίων τα 8.298 μοριακά και τα 94.955 rapid. Η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 4,79% έναντι 1,43% χθες με υπερδιπλάσια τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 1.386 στην Αττική (1.016 χθες).
  • 708 στη Θεσσαλονίκη (577 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 176 από την Ανατολική Αττική (146 χθες).
  • 186 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (162 χθες).
  • 87 από τη Δυτική Αττική (36 χθες).
  • 194 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (135 χθες).
  • 411 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (312 χθες).
  • 141 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (88 χθες).
  • 168 από τον Πειραιά (121 χθες).
  • 23 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (16 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 61 Περιφερειακές Ενότητες:

  • 74 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 50 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 26 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 49 στην ΠΕ Άρτας.
  • 165 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 52 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 28 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 50 στην ΠΕ Δράμας.
  • 83 στην ΠΕ Έβρου.
  • 65 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 17 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 15 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 27 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 88 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 159 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 11 στην ΠΕ Θάσου.
  • 10 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 2 από την ΠΕ Θήρας.
  • 73 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 54 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 8 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 72 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 1 στην ΠΕ Καρπάθου
  • 33 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 72 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 9 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 29 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 90 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 67 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 3 στην ΠΕ Κω.
  • 39 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 123 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 17 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 46 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 25 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 5 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 96 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 67 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 1 στην ΠΕ Μήλου.
  • 4 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 5 στην ΠΕ Νάξου.
  • 52 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 5 στην ΠΕ Πάρου.
  • 82 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 46 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 31 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 34 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 58 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 48 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 14 στην ΠΕ Σάμου.
  • 126 στην ΠΕ Σερρών.
  • 5 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 2 στην ΠΕ Σύρου
  • 5 στην ΠΕ Τήνου.
  • 70 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 101 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 40 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 6 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 66 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 53 στην ΠΕ Χανίων.
  • 8 στην ΠΕ Χίου.
  • 86 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (67 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 116, ενώ αναδρομικά καταγράφηκαν επιπλέον 5 θάνατοι. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.716 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 714 (χθες 715). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 571 (79,97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 143 (20,03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.566 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 380 (ημερήσια μεταβολή -11.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 434 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ με 116+5 νεκρούς από Covid-19 και 4.943 κρούσματα"

Κύκλωμα εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης με «ταρίφα» 200 ευρώ – Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας

Την άμεση συλλογή στοιχείων και την άμεση έναρξη έρευνας για το κύκλωμα το οποίο εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά νόσησης για τον κορονοϊό, τη δράση του οποίου έφερε στο φως το «Live News», ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για το περαστικό έχει ήδη παρέμβει και εισαγγελέας, ενώ η σύμβαση του εν λόγω διαγνωστικού κέντρου με τον ΕΟΠΥΥ έχει ήδη διακοπεί. Στόχος της έρευνας, μεταξύ άλλων, είναι να φωτίσει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αν δηλαδή πρόκειται για ολόκληρο το κέντρο, για συγκεκριμένους εργαζομένους ή για κάποιους τρίτους.

Πώς προμήθευαν με μαϊμού πιστοποιητικά τους ενδιαφερόμενους

Τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης τα προμηθεύονταν από κεντρικότατο και πολύ γνωστό διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας.

Με δύο υπογραφές και λεπτομερή ανάλυση της εξέτασης από την οποία προέκυψε το κρούσμα κορονοϊού, υπήρχε ωστόσο μια πολύ σημαντική διαφορά. Όσοι τα προμηθεύονταν ουδέποτε επισκέφθηκαν το διαγνωστικό κέντρο ούτε και υποβλήθηκαν σε μοριακό ή άλλου είδους τεστ για τον κορονοϊό.

«Είμαι ανεμβολίαστη. Συμφώνησα να δώσω σε εσάς τα στοιχεία μου προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν όντως, μπορούμε να βγάλουμε πλαστό πιστοποιητικό. Μία εβδομάδα μετά, το είχα στα χέρια μου, μέσω email, χωρίς να έχω η ίδια καμία επαφή με το διαγνωστικό κέντρο, χωρίς ποτέ να έχω κάνει μοριακό τεστ στο συγκεκριμένο διαγνωστικό», λέει στο Mega η γυναίκα στο όνομα της οποίας εκδόθηκε το πιστοποιητικό νόσησης.

 
200 ευρώ η ταρίφα

Στο «Live News» έφτασε, μέσω ελεγμένης πηγής, η πληροφορία ότι υπάρχει διαγνωστικό κέντρο στην Αθήνα το οποίο εκδίδει εύκολα και άμεσα τέτοιου είδους πιστοποιητικά. 200 ευρώ και μια εβδομάδα υπομονή ώσπου το πολυπόθητο αποτέλεσμα να φτάσει στα χέρια του ενδιαφερομένου.

Η «επαφή» μέσω τρίτου, με τον άνθρωπο που είχε την κατάλληλη γνωριμία στο διαγνωστικό έγινε, και ο χρόνος για την απόκτηση του πλαστού πιστοποιητικού άρχισε να μετρά αντίστροφα.

«Εγώ το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να δώσω σε εσάς τα στοιχεία μου, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ και ένα email για να μου στείλουν το πιστοποιητικό. Εσείς δώσατε τα 200 ευρώ και προχωρήσαμε», συμπληρώνει η γυναίκα.

Μία εβδομάδα μετά, στο email της ανεμβολίαστης γυναίκας, που δέχθηκε να συνεργαστεί με το LIVE NEWS, πράγματι το διαγνωστικό έστειλε το πλαστό πιστοποιητικό. Και έτσι το… υποτιθέμενο κρούσμα, απευθύνθηκε στον ΕΟΔΥΥ για περαιτέρω οδηγίες.

«Ακολούθησα τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ, μπήκα στο emvolio.gov και μου έβγαλε το μήνυμα ότι είμαι στο σύστημα περασμένη ως θετικό κρούσμα. Έπρεπε να τους ΄κυνηγήσω’ εγώ, δε με πήραν τηλέφωνο από τον ΕΟΔΥ».

Οι οδηγίες ήταν σαφείς και συγκεκριμένες. Όταν το πιστοποιητικό θα έφτανε στα χέρια της, θα έπρεπε να κάνει μια… τυπική καραντίνα δύο εβδομάδων, μην τυχόν και πληρώσει πρόστιμο, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δε θα πληρωνόταν από τη δουλειά της, γιατί ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει τους νοσούντες ανεμβολίαστους, αλλά όταν αυτά θα τελείωναν, για τους επόμενους μήνες θα είχε το πολυπόθητο «πάσο» στα χέρια της.

Το LIVE NEWS επικοινώνησε με το συγκεκριμένο κέντρο, με τον υπεύθυνο να  αρνείται κατηγορηματικά ότι γίνεται κάτι τέτοιο μέσω του συγκεκριμένου διαγνωστικού, ζητώντας μάλιστα περαιτέρω ενημέρωση εκ μέρους της εκπομπής για να το διερευνήσει.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης με «ταρίφα» 200 ευρώ – Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας"

Το Βιάγκρα μειώνει κατά 69% τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ

Το φάρμακο σιλδεναφίλη, γνωστό με τις εμπορικές ονομασίες «Βιάγκρα» και «Revatio» μειώνει κατά 69% τον κινδύνου εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες το Βιάγκρα θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα θεραπευτική επιλογή εναντίον αυτής της ανίατης νευροεκφυλιστικής πάθησης που αποτελεί την κυριότερη αιτία άνοιας στους ηλικιωμένους παγκοσμίως, πλήττοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Η σιλδεναφίλη χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα κυρίως για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, καθώς και της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Φεϊσιόνγκ Τσενγκ του Ινστιτούτου Γονιδιωματικής Ιατρικής της Κλινικής Κλίβελαντ στο Οχάιο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης «Nature Aging», χρησιμοποιώντας μια υπολογιστική μέθοδο, συνδύασαν γενετικά και άλλα βιολογικά στοιχεία για να αποδώσουν καλύτερα τις βιολογικές «υπογραφές» της νόσου Αλτσχάιμερ.

Στη συνέχεια ανέλυσαν πάνω από 1.600 εγκεκριμένα φάρμακα για να βρουν εκείνα που φαίνεται να ταιριάζουν καλύτερα με το βιολογικό-πρωτεϊνικό «προφίλ» του Αλτσχάιμερ. Κατέληξαν να δώσουν μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στη σιλδεναφίλη, πράγμα που σημαίνει ότι το εν λόγω φάρμακο φαίνεται να έχει δυνατότητες να επιδράσει θετικά στη νόσο.

Σε ένα επόμενο βήμα, οι επιστήμονες ανέλυσαν ιατρικά και ασφαλιστικά αρχεία για περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους, βρίσκοντας ότι η χορήγηση της σιλδεναφίλης σχετιζόταν με μια σημαντική μείωση κατά 69% στον κίνδυνο διάγνωσης Αλτσχάιμερ σε βάθος εξαετίας. Η σιλδεναφίλη βρέθηκε να συνδέεται με 55% μικρότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ σε σχέση με το αντι-υπερτασικό φάρμακο losartan (λοζαρτάνη) και κατά 63% σε σχέση με το αντιδιαβητικό μετφορμίνη (και τα δύο αυτά φάρμακα δοκιμάζονται ήδη και κατά της νόσου Αλτσχάιμερ).

Όπως είπε ο Τσενγκ, «βρήκαμε ότι η χρήση σιλδεναφίλης μείωσε την πιθανότητα Αλτσχάιμερ τόσο στα άτομα με στεφανιαία νόσο, υπέρταση και διαβήτη τύπου 2, που όλες είναι συννοσηρότητες οι οποίες σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ, όσο και στα άτομα χωρίς τέτοιες παθήσεις».

Η συσσώρευση των πρωτεϊνών βήτα αμυλοειδές και Ταυ στον εγκέφαλο οδηγεί στη δημιουργία παθολογικών πλακών και νευροϊνιδιακών σωρών, δύο χαρακτηριστικών «υπογραφών» της νόσου Αλτσχάιμερ. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ του βήτα αμυλοειδούς και της πρωτεΐνης ταυ συμβάλλει στη νευροεκφύλιση του εγκεφάλου περισσότερο από ό,τι καθένας ξεχωριστά από αυτούς τους δύο παράγοντες. Η σιλδεναφίλη, όπως έχει δείξει η έρευνα σε ζώα, στοχεύει ακριβώς σε αυτή την αλληλεπίδραση σε μοριακό επίπεδο.

Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο (πλασίμπο) κλινικές μελέτες και στα δύο φύλα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Όπως ανέφερε ο δρ Τσενγκ, επειδή τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν προς το παρόν μόνο μια συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση σιλδεναφίλης και στην μειωμένη πιθανότητα Αλτσχάιμερ, σχεδιάζεται μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή φάσης 2 για να ελέγξει τη σχέση αιτίου-αποτελέσματος και να επιβεβαιώσει τα κλινικά οφέλη του εν λόγω φαρμάκου στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα το φάρμακο να αξιοποιηθεί και σε άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως το Πάρκινσον και η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βιάγκρα μειώνει κατά 69% τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ"

Ψηφιακά οι ανανεώσεις αδειών οδήγησης και τα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας

Στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφων των αδειών κυκλοφορίας προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Αλλάζουμε τελείως τη διαδικασία, την κάνουμε ψηφιακή. Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά η οποία μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από την υφιστάμενη διαδικασία. Και βέβαια έχουμε κάνει και σημαντική πρόοδο σχετικά με την προσωρινή άδεια οδήγησης και με ενδιαφέρει πολύ να μιλήσουμε και λίγο για τις καινούργιες εφαρμογές, ειδικά αυτή την ιδέα του car wallet, όπου θα μπορούμε να έχουμε ουσιαστικά στο κινητό μας όλα τα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με το αυτοκίνητο, ασφάλιση, άδεια οδήγησης και όλα τα σχετικά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχουμε μπει και εμείς με τη βοήθεια της ψηφιακής πολιτικής στον 21ο αιώνα σιγά σιγά. Ένα Υπουργείο το οποίο επί χρόνια στην ουσία δεν υπήρχε καμία, μα καμία ψηφιακή μετάβαση. Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα σε αυτό τον τομέα, νομίζω ότι τους τελευταίους 24 μήνες έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η παρουσίαση των δύο νέων ψηφιακών εφαρμογών έγινε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμικό - νομοθετικό, αλλά και στο ψηφιακό πλαίσιο που ήταν αναγκαία για να προχωρήσει η απλούστευση και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας και από τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο.

Η ηλεκτρονική αναθεώρηση αδειών οδήγησης αφορά την ανανέωση των εξής κατηγοριών: Επαγγελματικές άδειες οδήγησης που ανανεώνονται ανά πενταετία και λοιπές άδειες οδήγησης, που ανανεώνονται ανά τριετία εφόσον ο κάτοχος είναι άνω των 65 ετών. Με τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου (ν.4850/2021) οι πολίτες- οδηγοί μπορούν να επισκεφτούν οποιονδήποτε γιατρό επιθυμούν και μετά την εξέτασή τους τα πιστοποιητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Μεταφορών, όπως και η υποβολή των λοιπών δικαιολογητικών (αίτηση - φωτογραφία για την εκτύπωση).

Μετά την εκτύπωση της άδειας οδήγησης από την Αστυνομία, ο πολίτης, εφόσον το επιθυμεί, θα δηλώσει εάν θέλει να του σταλεί η άδεια οδήγησης στην οικία του με courier με αντικαταβολή. Η σχετική απόφαση ως δευτερογενής νομοθεσία του παραπάνω νόμου έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και έχει σταλεί στα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μετά τη δημοσίευση της απόφασης αυτής θα αρχίσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναθεώρησης. Η ρύθμιση αυτή έχει σαν σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών με την απαλλαγή τους από την αυτοπρόσωπη παρουσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών, την καλύτερη ιατρική εξέταση αφού ο ιατρός θα έχει πρόσβαση με το ΑΜΚΑ στον φάκελο του εξεταζόμενου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Για τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου και δικύκλου ιδιωτικής χρήσης λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς, οι ενδιαφερόμενοι μέχρι σήμερα προσέρχονταν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας και υπέβαλαν αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/89. Η διαδικασία αυτή καταργείται και αντικαθίσταται η ηλεκτρονική εφαρμογή του αιτήματος αυτού. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπλήρωσε την ισχύουσα νομοθεσία και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και να αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε επίσης την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος για τις κάρτες διέλευσης των ατόμων με αναπηρία. «Τα Άτομα με Αναπηρία δικαιούνται σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους να έχουν δωρεάν διέλευση. Αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. Και γιατί ταλαιπωρούνται; Διότι για κάθε παραχώρηση θα πρέπει να δείχνουν διαφορετική άδεια, θα πρέπει να δείχνουν διαφορετικά χαρτιά. Οπότε θα θέλαμε να δούμε αν μπορούμε αυτό να το κάνουμε μέσα σε έναν πομποδέκτη, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην ταλαιπωρούνται. Νομίζω ότι αυτό είναι απλό», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει για το όλο εγχείρημα, η ψήφιση του νόμου 4850/2021 από την παρούσα κυβέρνηση και η διαλειτουργικότητα που επιτρέπει το νέο ενιαίο σύστημα του Υπουργείου Μεταφορών με τη νέα γλώσσα προγραμματισμού που υιοθετήθηκε.

«Μιλάμε για μια διαλειτουργικότητα που πατάει πάνω στην απλοποίηση των διαδικασιών, απόδειξη ότι δεν έχει νόημα απλά να επαναλάβουμε ψηφιακά την έγχαρτη γραφειοκρατία, αλλά να εξετάσουμε και το πως αυτά τα δύο μπορούν να καταργηθούν. Και νομίζω ότι αυτό βρίσκεται και στον πυρήνα της λογικής μας από την πρώτη στιγμή, από τη δημιουργία του Υπουργείου, να συνδέσουμε τις διοικητικές διαδικασίες με την ψηφιοποίηση αλλιώς θα είχαμε κάνει τη μισή δουλειά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Ψηφιακής Κωνσταντίνος Χαμπίδης και ο Σύμβουλος Υπουργού του Ψηφιακής Απόστολος Παπαδόπουλος.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφιακά οι ανανεώσεις αδειών οδήγησης και τα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας"

Κορωνοϊός - Λαμία: Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης - Αύριο η κηδεία της

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Λαμία με την είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού, 14αρων μόλις ετών στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Το κορίτσι, νοσούσε από κορονοϊό, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, ενώ αναμένονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η τραγική είδηση σόκαρε όλη τη χώρα και οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν πως η Κυριακή έφυγε από τη ζωή.

Μέσα στον πόνο της, η οικογένεια του κοριτσιού, ευχαριστεί όλο τον κόσμο για την συμπαράστασή του. Η δικηγόρος τους Σοφία Σταυράκη με σημερινές της δηλώσεις τονίζει πως η οικογένεια ζητά από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το πένθος της.

Ο Εισαγγελέας Λαμίας έχει ήδη διατάξει έρευνα για τις συνθήκες από τις οποίες χάθηκε το κορίτσι.  ΕΔΕ έχει επίσης διατάξει και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Όπως επισημαίνει η κυρία Σταυράκη η οικογένεια έχει δηλώσει παράσταση προκειμένου να υποστηρίξει όποια κατηγορία, αν αυτή βέβαια αποδοθεί. Επίσης η συνήγορος της οικογένειας διαψεύδει πως οι γονείς της 14χρονης δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ:

Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο κορίτσι αύριο Τρίτη  στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.  Η ταφή της 14χρονης θα γίνει στα Στύρφακα  του δήμου Λαμιέων.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο του Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου.

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Λαμία: Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης - Αύριο η κηδεία της"

Απαλλαγή τριετίας από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Παράλληλα με την υφιστάμενη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων που έχουν πληγεί από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα για την τρέχουσα χρονιά, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη θεσμοθέτηση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για συνολικό διάστημα μίας τριετίας για τα ακίνητα που έχουν πληγεί, δηλαδή και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, με ειδική νομοθετική ρύθμιση που προωθείται άμεσα, προβλέπεται ότι ειδικά για τα έτη 2021, 2022 και 2023 απαλλάσσονται τα κτίσματα μετά του αναλογούντος οικοπέδου, που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν την 24η Ιουλίου 2021 και την 27η Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη, όπως έχουν οριοθετηθεί με τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, 4740/Β/13-10-2021, 4882/Β/21-10-2021), εφόσον οι ιδιοκτήτες τους είναι κάτοχοι Δελτίου Επανελέγχου ή Έκθεσης Αυτοψίας, σύμφωνα με τα οποία το κτίριο έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο ή ακατάλληλο για χρήση, ή Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που εκδίδονται έως τις 30/6/2022 και κατά τον κρίσιμο χρόνο η κυριότητα ή τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο ανήκουν στον υπόχρεο σε φόρο για τα έτη αυτά. Για τη χορήγηση της απαλλαγής, θα υποβάλλεται αίτηση για το έτος 2021 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον δικαιούχο αυτής, η οποία ισχύει και για τα δύο επόμενα έτη. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν. 4223/2013, οι δικαιούχοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απλοποιεί τη διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου και έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ θα προβλεφθεί ότι:

  • Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πληγεί από τον σεισμό, έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και έχουν υποβάλει:
  • το σχετικό Δελτίο Επανελέγχου με το οποίο το ακίνητο έχει κριθεί επικίνδυνο ή ακατάλληλο για χρήση ή
  • το Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα εν λόγω ακίνητα θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς να υποβληθεί νέα αίτηση

Τα απαραίτητα στοιχεία θα αντληθούν από την πλατφόρμα arogi.gov.gr και η αίτηση που έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα θα θεωρηθεί ότι υπέχει και θέση αίτησης για χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

  • Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πληγεί από τον σεισμό, έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, αλλά δεν έχουν υποβάλει το σχετικό δελτίο επανελέγχου με το οποίο το ακίνητο έχει κριθεί επικίνδυνο ή ακατάλληλο για χρήση ή Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου, παρότι έχουν ειδοποιηθεί να το πράξουν, σε επόμενη φάση θα δοθεί, προσεχώς, η δυνατότητα ανάρτησης των σχετικών δελτίων αυτοψίας, ώστε να αντληθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
  • Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πληγεί από τον σεισμό, αλλά δεν έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, δίνεται η δυνατότητα να ζητήσουν την απαλλαγή των εν λόγω ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ, με αίτησή τους στη Δ.Ο.Υ. τους, συνυποβάλλοντας τα παραπάνω απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Διευκρινίζεται ότι για τις Δ.Ο.Υ. που εντάσσονται στην πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» (89 Δ.Ο.Υ. σήμερα) της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας αυτής.

Για την απαλλαγή των ακινήτων αυτών, συμπληρώνει η ανακοίνωση, θα εκδοθεί νέα πράξη προσδιορισμού του φόρου από την ΑΑΔΕ και τυχόν καταβληθέντα ποσά φόρου για ακίνητα που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ θα συμψηφιστούν με υφιστάμενες φορολογικές οφειλές ή θα επιστραφούν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαλλαγή τριετίας από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη"

Ερντογάν: Σύρος έκαψε τζαμί στη Λάρνακα και ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί ξανά την Κύπρο!

Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση σε τζαμί στην Λάρνακα δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας «θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά».

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δυστυχώς, έγινε επίθεση εναντίον των τζαμιών μας στη νότια Κύπρο. Φυσικά, αυτή η επίθεση στη νότια Κύπρο δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματός μας του κ, Ομέρ Τσελίκ. Κι εμείς μαζί με τις δηλώσεις του ‘προέδρου’ μας της Κύπρου Ερσίν Τατάρ, λέμε στη νότια Κύπρο: Μην κάνετε τέτοιες δολιοφθορές στους ναούς μας. Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι βρίσκονται σε αναζήτηση του ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. “Έχουμε έξι τζαμιά στη νότια Κύπρο και για την ασφάλειά τους είναι υπεύθυνη η διοίκηση της νοτίου Κύπρου. Εμείς λέμε ότι πρέπει να παρέχουν την ίδια ασφάλεια, όπως και εμείς παρέχουμε για τους δικούς τους ιερούς χώρους και τις εκκλησίες τους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Νωρίτερα σε δήλωσή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ καταδίκασε την επίθεση στο Μεγάλο Τζαμί στην Λάρνακα. “Η “ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον αυτών των επιθέσεων, οι οποίες είναι ενδεικτικές της ισλαμοφοβίας και της τουρκικής εχθρότητας. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν διεξήγαγε αποτελεσματική έρευνα όταν ανάλογη προκλητική ενέργεια είχε γίνει και πέρυσι. Ως φυσικό επακόλουθο έγινε ένα παρόμοιο άσχημο περιστατικό. Υπεύθυνοι για αυτές τις επιθέσεις είναι αυτοί που προωθούν την εχθρότητα προς το Ισλάμ και τους Τούρκους», αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ.

Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε ένα 27χρονο Σύρο, ο οποίος έβαλε φωτιά στο τζαμί γιατί είχε διαφορές με τον ιμάμη. Μετά από εξέταση διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ψυχιατρείο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν: Σύρος έκαψε τζαμί στη Λάρνακα και ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί ξανά την Κύπρο!"

Λάρισα: Διερευνάται η αιτία θανάτου 42χρονης που νόσησε με κορονοϊό και πέθανε στο σπίτι της

Η ιατροδικαστική εξέταση, που ακόμη δεν έχει διενεργηθεί, θα δώσει απαντήσεις στα αίτια θανάτου της 42χρονης Λαρισαίας, η οποία πρόσφατα νόσησε από κορονοϊό και άφησε την τελευταία της πνοή χθες, Κυριακή, το απόγευμα στο σπίτι της, στο κέντρο της πόλης.

Η 42χρονη, που είχε οικογένεια, κόλλησε κορονοϊό και ανάρρωνε στο σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιβάλλον της ανέφερε ότι η ίδια και ο σύζυγος της είχαν αρνητικοποιηθεί.

Χθες, το απόγευμα στις 20.15, κλήθηκε το ΕΚΑΒ με αναφορά για εφίδρωση και απουσία επαφής με το περιβάλλον. Η μονάδα που έφτασε στο σπίτι τη βρήκε νεκρή και τελικά η σωρός της γυναίκας παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Η ιατροδικαστική εξέταση, νεκροψία και νεκροτομή, θα γίνει αύριο στη Λάρισα εφόσον το τεστ δείξει ότι η γυναίκα ήταν όντως αρνητική.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν το τεστ βγει θετικό στον κορονοϊό, η νεκροτομή θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας δεν πληρεί τα κριτήρια που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η 42χρονη είχε εμβολιαστεί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Διερευνάται η αιτία θανάτου 42χρονης που νόσησε με κορονοϊό και πέθανε στο σπίτι της"

Ελαιόλαδο: Πωλούσαν λάδι άγνωστης προέλευσης ως ΠΟΠ από την Κρήτη – Ανάκληση πιστοποίησης

Την ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ από εταιρεία τυποποίησης ελαιόλαδου στην Κρήτη γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό όπου η εταιρεία πωλούσε ελαιόλαδο ΠΟΠ από τη Σητεία και το Μυλοπόταμο, όμως χωρίς να υπάρχει κανένα δικαιολογητικό που να πιστοποιεί την προέλευσή του.

Μετά από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Κ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ελαιολάδου, στον νομό Ρεθύμνης της Κρήτης, «διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση κατά το έτος 2020, διακίνησε 39.100 λίτρα ελαιόλαδο, με την ένδειξη «ΣΗΤΕIΑ ΛΑΣΙΘIΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ», και κατά το έτος 2021 2.416 λίτρα ελαιολάδου, με την ένδειξη «ΒOΡΕΙΟΣ ΜΥΛΟΠOΤΑΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ», που έφεραν καταχρηστικά, τόσο τις ανωτέρω ενδείξεις, όσο και τις αντίστοιχες προδιαγραφές καταχώρησης των εν λόγω προϊόντων, κατά παράβαση της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα διαπιστώθηκε παντελής έλλειψη παραστατικών αγορών πρώτης ύλης, καθώς και απουσία καταγραφών των παραπάνω ποσοτήτων στα αντίστοιχα αρχεία εισροών-εκροών, ενώ «διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση παρουσιάζει ελλείψεις στην ορθή αναγραφή των επίσημων καταχωρισμένων ενδείξεων στα παραστατικά διακίνησης, καθώς και την επισήμανση των διακινούμενων προϊόντων» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

– την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης «ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Κ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» στον νομό Ρεθύμνου Κρήτης, σε ό,τι αφορά την συσκευασία, με σκοπό την εμπορία, του ελαιολάδου με την ένδειξη «ΣΗΤΕIΑ ΛΑΣΙΘIΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ» και του ελαιόλαδου με την ένδειξη «ΒOΡΕΙΟΣ ΜΥΛΟΠOΤΑΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ»

– την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, όπως αναφέρει το ΥΠΑΑΤ «θα ακολουθήσουν ενέργειες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελαιόλαδο: Πωλούσαν λάδι άγνωστης προέλευσης ως ΠΟΠ από την Κρήτη – Ανάκληση πιστοποίησης"

ΣτΕ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Παναγιώτης Ευστρατίου υπέβαλε, όπως ήταν αναμενόμενο, την παραίτησή του μετά την εμπλοκή την οποία είχε σε υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ώρα.

Ο κ. Ευστρατίου επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η παραίτηση του κ. Ευστρατίου κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και η ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, είτε δήλωναν άγνοια, είτε δεν ανταποκρινόντουσαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το όνομα του 66χρονου κ. Ευστρατίου ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και ειδικά στην πολυκατοικία που διαμένει.

Αστυνομικός ειδοποίησε συναδέλφους του ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων και πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ στα νεαρά αυτά άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΣτΕ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών"

Ιταλία: Νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους σε ισχύ από σήμερα

Οι ανεμβολίαστοι στην Ιταλία δεν θα μπορούν από σήμερα να πάνε στο σινεμά, στο θέατρο, σε συναυλίες και σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα.

Μόνη εξαίρεση από την ρύθμιση, οι πρόσφατα ιαθέντες από την Covid-19, οι οποίοι έχουν επίσης πρόσβαση στο «σούπερ πάσο» που δίδεται στους εμβολιασμένους. Το «βασικό πάσο», το οποίο χορηγείται έπειτα από αρνητικό διαγνωστικό τεστ χρησιμεύει μόνο για την πρόσβαση στον χώρο εργασίας.

Το «βασικό πάσο», το οποίο μέχρι σήμερα απαιτείτο για την πρόσβαση στο αεροπλάνο ή στα τρένα μεγάλων αποστάσεων , θα απαιτείται πλέον και για τις τοπικές μετακινήσεις (μετρό, λεωφορείο και τοπικά τρένα).

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ολόκληρη την χώρα και αριθμό ρεκόρ υγειονομικών πάσων εκδόθηκαν ηλεκτρονικά χθες εν όψει της ενίσχυσης των περιοριστικών μέτρων.

Στην Ρώμη, πρόστιμο 400 ευρώ επιβλήθηκε σε 50χρονο που κατέβηκε από το λεωφορείο χωρίς πάσο κοντά στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Corriere della Sera. «Δεν το έχω διότι ήθελα να εμβολιασθώ τις επόμενες μέρες», δικαιολογήθηκε.

Αυτό το σαββατοκύριακο ετέθη σε ισχύ και η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στην Ρώμη, κυρίως στους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους.

Η Ιταλία, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από την επιδημία στις αρχές του 2020, έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 134.000 θανάτους. Ακόμη και αν οι αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε αύξηση, η Ιταλία βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με γειτονικές της χώρες, καταγράφοντας 15.000 και 20.000 νέα κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες ημέρες.

Περί το 85% των άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, η εμβολιαστική εκστρατεία για την τρίτη αναμνηστική δόση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.

Το «βασικό πάσο» εισήχθη τον Αύγουστο και εξασφάλιζε πρόσβαση στο σινεμά, στο θέατρο, στο μουσείο και στα εστιατόρια. Τον Οκτώβριο, έγινε υποχρεωτικό για όλους τους εργασιακούς χώρους.

Από σήμερα, το «σούπερ πάσο», που χορηγείται αποκλειστικά στους εμβολιασμένους και τους πρόσφατα αναρρώσαντες, θα απαιτείται για όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες και στο εσωτερικό των εστιατορίων.

Αντίθετα, το «βασικό πάσο» είναι αρκετό για να καθίσει κάποιος στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων ή για να πιεί έναν καφέ όρθιος στο μπαρ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιταλία: Νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους σε ισχύ από σήμερα"

Επίδομα μητρότητας ΟΑΕΔ: Ψηφιακά πλέον οι αιτήσεις – Όλη η διαδικασία

Ηλεκτρονικά θα γίνονται πλέον όλες οι αιτήσεις για το ψηφιακό επίδομα μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας) του ΟΑΕΔ, καθώς καταργείται η υποχρέωση των εγκύων ασφαλισμένων να προσέρχονται δύο με τρεις φορές στα τοπικά υποκαταστήματα, για να υποβάλουν μια σειρά από δικαιολογητικά για τη λήψη του επιδόματος, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Η εφαρμογή της νέας διαδικασίας από τον ΟΑΕΔ για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας) θα καλύψει σε πρώτη φάση το 95% των δικαιούχων ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ και τους εργοδότες αυτών. Το υπόλοιπο 5%, που αφορά ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, θα εξυπηρετείται από τις τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ, μέχρι να ενταχθούν και αυτοί στη Β’ φάση εντός του 2022.

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το επίδομα μητρότητας αντλούνται αυτόματα, μέσω της διασύνδεσης του e-ΕΦΚΑ με το Μητρώο Πολιτών και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, καταργείται η υποχρέωση επίσκεψης στα τοπικά υποκαταστήματα.

Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο απονέμονται 50.000 επιδόματα μητρότητας, που απαιτούσαν τη φυσική προσέλευση των ασφαλισμένων δύο με τρεις φορές στα τοπικά υποκαταστήματα. Η φυσική επίσκεψη στα υποκαταστήματα θα καταργηθεί πλήρως από τις 7/1/2022, μειώνοντας παράλληλα τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων του Οργανισμού στα υποκαταστήματα.

Οι πληρωμές των επιδομάτων θα γίνονται με απευθείας πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται ανά 15 ημέρες.

Η πρόσβαση στη νέα υπηρεσία είναι εύκολη και γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.efka.gov.gr. Oι ασφαλισμένες εισέρχονται στην υπηρεσία, εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και υποβάλλουν την αίτησή τους για χορήγηση του επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας) στη νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονική Αίτηση Χορήγησης Επιδόματος Μητρότητας» είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί, Αυτοαπασχολούμενοι, Ελ. Επαγγελματίες είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στην ενότητα Οικογένεια-> Γέννηση.

Τέλος, στη Β’ φάση, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2022, θα ενταχθεί το υπόλοιπο 5%, που αφορά σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, δηλαδή α) ασφαλισμένες υπαγόμενες στο άρθρο 39 παρ. 9 του ν. 4387/2016, έμμισθες δικηγόροι και ασφαλισμένες του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, β) φέρουσες και τεκμαιρόμενες εργαζόμενες μητέρες που απέκτησαν τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, άνεργες (επιδοτούμενες) από τον ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος μητρότητας γυναίκες που υιοθετούν τέκνο, καθώς και ασφαλισμένες υπαγόμενες στις ειδικές κατηγορίες του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (αποκλειστικές νοσοκόμες, αμειβόμενες με εργόσημο, απασχολούμενες σε οικοδομοτεχνικά έργα, ξεναγοί, ρητινοσυλλέκτριες, κ.ά.).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα μητρότητας ΟΑΕΔ: Ψηφιακά πλέον οι αιτήσεις – Όλη η διαδικασία"

Εμβολιασμένοι κόλλησαν Ομικρον ενώ ήταν σε απομόνωση

Δύο πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που ήταν σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ κόλλησαν τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, αναδεικνύοντας τον λόγο που η παραλλαγή προκαλεί ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης έδειξαν ότι κανένα άτομο δεν έφυγε από το δωμάτιο ή είχε κάποια επαφή. Ανοιγαν μόνο οι αντίστοιχες πόρτες για τρόφιμα και τεστ κορωνοϊού, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι ο ιός μεταφέρθηκε από τον αέρα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η Όμικρον, με έναν άνευ προηγουμένου αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα, έχει προκαλέσει ανησυχίες για αποφυγή της προστασίας των εμβολίων και αύξηση των κρουσμάτων.

Περίπου 450 ερευνητές σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει επείγουσες μελέτες για να κατανοήσουν τον βαθμό στον οποίο οι μεταλλάξεις της Όμικρον μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να αυξήσουν τη μεταδοτικότητά του σε μια παγκόσμια προσπάθεια που μπορεί να δώσει απαντήσεις σε λίγες μέρες, δήλωσε επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβολιασμένοι κόλλησαν Ομικρον ενώ ήταν σε απομόνωση"

Χριστουγέννα 2021: Ωράριο λειτουργίας για πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021. Ποιές Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα, και ποιο είναι οτ ωράριο λειτουργίας για πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Από τις 10.00 μέχρι τις 21.00 τις καθημερινές, και από τις 09.00 μέχρι τις 20.00 τα Σάββατα θα είναι ανοιχτά τα πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων που εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, τις Κυριακές 12/12/2021 και 19/12/2021 θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 μέχρι τις 20.00.

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2021, έχει ως εξής:

Κυριακή 12/12/2021 11.00-18.00

Δευτέρα 13/12/2021 10.00-21.00

Τρίτη 14/12/2021 10.00-21.00

Τετάρτη 15/12/2021 10.00-21.00

Πέμπτη 16/12/2021 10.00-21.00

Παρασκευή 17/12/2021 10.00-21.00

Σάββατο 18/12/2021 10.00-18.00

Κυριακή – 19/12/2021 11.00-18.00

Δευτέρα 20/12/2021 10.00-21.00

Τρίτη 21/12/2021 10.00-21.00

Τετάρτη 22/12/2021 10.00-21.00

Πέμπτη 23/12/2021 10.00-21.00

Παρασκευή 24/12/2021 10.00-18.00

Σάββατο 25/12/2021 ΑΡΓΙΑ

Κυριακή 26/12/2021 ΑΡΓΙΑ

Δευτέρα 27/12/2021 10.00-21.00

Τρίτη 28/12/2021 10.00-21.00

Τετάρτη 29/12/2021 10.00-21.00

Πέμπτη 30/12/2021 10.00-21.00

Παρασκευή 31/21/2021 10.00-18.00

Σάββατο 1/1/2022 ΑΡΓΙΑ

Κυριακή 2/1/2022 ΚΛΕΙΣΤΑ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χριστουγέννα 2021: Ωράριο λειτουργίας για πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά"

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και κατεψυγμένο κιμά λόγω σαλμονέλας

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό κατεψυγμένο και βόειο κιμά κατεψυγμένο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς ανιχνεύτηκε παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) «ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

Β) «βόειος κιμάς κατεψυγμένος, προέλευσης Βελγίου, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.

kimas 

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα, να μην τα καταναλώσουν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και κατεψυγμένο κιμά λόγω σαλμονέλας"

Κορονοϊός: Αποτελεσματική η τέταρτη δόση με mRNA εμβόλιο σε μεταμοσχευμένους ασθενείς

Αντισώματα κατά του κορονοϊού εντοπίστηκαν στο 70% των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με τρεις δόσεις. Για το λόγο αυτό, στη Γαλλία διενεργήθηκε μία κλινική μελέτη με τέταρτη δόση του εμβολίου στον ευαίσθητο αυτό πληθυσμό.

Για τις ανάγκες της μελέτης, ερευνήθηκαν 37 ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, από την 1η Ιουλίου 2021 έως και τις 5 Αυγούστου 2021, από τους οποίους οι 5 είχαν μικρή αντισωματική απάντηση με τις προηγούμενες 3 δόσεις του εμβολίου της εταιρείας Pfizer και οι υπόλοιποι δεν είχαν καθόλου αντισώματα παρά τις τρεις δόσεις εμβολιασμού.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν το σχετικό άρθρο στο περιοδικό JAMA.

Οι πρώτες δύο δόσεις είχαν ένα μήνα διαφορά, η τρίτη δόση χορηγήθηκε 2 μήνες μετά τη δεύτερη και η τελευταία δόθηκε 65 ημέρες κατά μέσο όρο μετά την τρίτη.

Οι ασθενείς ήταν κατά 54% άνδρες και η μέση ηλικία τους ήταν τα 60 έτη. Εξουδετερωτικά αντισώματα ανιχνεύθηκαν σε 5 άτομα πριν την τέταρτη δόση (13,5%) και σε 18 (48,6%) 1 μήνα μετά την τέταρτη δόση. Για τους 5 ασθενείς που είχαν θετικό τίτλο αντισωμάτων πριν την τέταρτη δόση, ο τίτλος αυτός πολλαπλασιάστηκε έως και 10 φορές μετά την τελευταία δόση του εμβολίου. Ανάμεσα στους 31 ασθενείς που δεν είχαν αντισώματα πριν την τέταρτη δόση, οι 13 (41,9%) απέκτησαν θετικό τίτλο αντισωμάτων 4 εβδομάδες μετά την τέταρτη δόση.

Συνολικά 4 εβδομάδες μετά την τέταρτη δόση το 86,5% των ασθενών είχαν τίτλο αντισωμάτων κάτω από 140 BAU/ml, τίτλο που αντιστοιχεί σε προστασία μόλις 12,4% σε ομάδα υγιών επαγγελματιών υγείας. Δεν περιγράφηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, πέρα από κόπωση και μυαλγίες σε 4 ασθενείς, σε ένα ασθενή γαστρεντερικές διαταραχές και σε ένα μεταμοσχευμένο νεφρού ασθενή επανεμφανίστηκε IgA νεφροπάθεια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Αποτελεσματική η τέταρτη δόση με mRNA εμβόλιο σε μεταμοσχευμένους ασθενείς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news