facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Έβρος: Νέα επεισόδια -Προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη (βίντεο)

Μικρής κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα στο δάσος και στο φράχτη στις Καστανιές Έβρου, το απόγευμα της Πέμπτης 19/3.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση στην περιοχή δημιουργήθηκε και χτες Τετάρτη 18/3, όταν περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο -έχοντας την βοήθεια των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν δακρυγόνα- επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στις Καστανιές και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Νέα επεισόδια -Προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη (βίντεο)"

Κορωνοϊός - Ισπανία: Τρεις πτήσεις Σάββατο και Κυριακή για την επιστροφή Ελλήνων

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη ανακοινώνει προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει, ότι πρόκειται να οργανωθούν τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

- 1η πτήση Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.

- 2η πτήση Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.

- 3η πτήση Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

Επίσης, η πρεσβεία απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές.

«Αύριο, 20/3/2020, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να περιμένουν τηλεφώνημα από την πρεσβεία στους αριθμούς που μας έχουν δώσει. Στο τηλεφώνημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν με ποια ακριβώς πτήση θα ταξιδέψουν για Αθήνα» αναφέρει ακόμα.

Επίσης, απευθύνει παράκληση για μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή μέχρι οχτώ κιλά, ανά επιβάτη.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους εντός Ισπανίας προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφοδιασθούν με τη βεβαίωση από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Επικοινωνία Δένδια - Λάγια

Η αντιμετώπιση της επέκτασης του κορωνοϊού και ο επαναπατρισμός πολιτών από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική ήταν αντικείμενο της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια (Arancha González Laya). 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία, καθώς και των Ισπανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι σχετικές πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 

Επιπλέον, κάνουν γνωστό ότι συμφωνήθηκε όπως η Ισπανία συνδράμει ενεργά στην επιστροφή των Ελλήνων πολιτών από τη Λατινική Αμερική, καθώς προγραμματίζει επιχειρήσεις επιστροφής και δικών της πολιτών που βρίσκονται εκεί.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών: ΕΔΩ 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ισπανία: Τρεις πτήσεις Σάββατο και Κυριακή για την επιστροφή Ελλήνων"

Ελπιδοφόρα ανακάλυψη από Έλληνες επιστήμονες για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της βαριάς πνευμονίας που προκαλεί η νόσος του κορωνοϊού ανοίγει η ανακάλυψη που έκανε η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης για τους βαρέως πάσχοντες, στα εργαστήρια του Αττικού Νοσοκομείου, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων στη Δ' Παθολογική Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, που είναι και συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης για τους βαρέως πάσχοντες δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ομάδα πήρε αίμα από τους πρώτους αρρώστους στην Ελλάδα, με μέτρια πνευμονία και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. «Τα δείγματα αναλύθηκαν στο εργαστήριο ανοσολογίας της Δ' Παθολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου. Εκεί βρέθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο ο μηχανισμός με τον οποίο ο ιός αυτός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος, και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία, όπου ξαφνικά ο άρρωστος νιώθει δύσπνοια και χρειάζεται να διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή». Από αυτή την ανάλυση προέκυψαν δύο σημεία «στόχοι»- δηλαδή, μόρια που κυκλοφορούν στο αίμα, στα οποία αν η επιστήμη παρέμβει και μπλοκάρει με βιολογικούς παράγοντες (μονοκλωνικά αντισώματα), δημιουργούνται πολλές ελπίδες θεραπείας σε βαριά ασθενείς.

Η ανάλυση αυτή, όπως αναφέρει ο καθηγητής, «παρουσιάστηκε στην Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, την Τρίτη και αποτελεί τη βάση για ένα πρωτόκολλο έγκυρης έναρξης της θεραπείας.

Επίσης υπάρχει διαθέσιμη εξέταση αίματος, δηλώνει ο κ. Γιαμαρέλλος «που μπορεί να διαγνώσει πολύ νωρίς ποιος άρρωστος χρειάζεται θεραπεία και η οποία εξέταση προτείνεται να μπει και αυτή στο πρωτόκολλο».

Την Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης για τους βαρέως πάσχοντες, που δραστηριοποιείται εδώ και 14 χρόνια, πλαισιώνουν διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι της χώρας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελπιδοφόρα ανακάλυψη από Έλληνες επιστήμονες για τη θεραπεία του κορωνοϊού"

Επιστρέφουν το Σάββατο με έκτακτη πτήση της Aegean Έλληνες από την Πολωνία

Με έκτακτη ειδική πτήση της Aegean Airlines που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Μαρτίου επιστρέφουν στην Αθήνα Έλληνες από την Πολωνία, οι οποίοι έχουν εκφράσει σχετική επιθυμία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία ώρα αναχώρησης έχει οριστεί η 13:25 (12:25 ώρα Ελλάδος).

Επίσης, αναφέρει πως το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας (Lotnisko Chopina – Okęcie) θα είναι ανοικτό (από 10:00 τοπική ώρα), όπου θα υφίσταται δυνατότητα εκδόσεως – αγοράς εισιτηρίων, με πιστωτική κάρτα ή σε μετρητά για τους ενδιαφερομένους της τελευταίας στιγμής ή για εκείνους οι οποίοι δεν έχουν αφήσει τον αριθμό τηλεφώνου τους, ώστε η Aegean να δύναται να επικοινωνήσει μαζί τους.

Σε περίπτωση εκδήλωσης επιθυμίας ύστατης στιγμής, σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου επιβατών στην ηλεκτρονική διεύθυνση της πρεσβείας (email: gremb.war@mfa.gr ) μέχρι την Παρασκευή 20/3 και ώρα 13:00. Θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητος, τονίζεται.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφουν το Σάββατο με έκτακτη πτήση της Aegean Έλληνες από την Πολωνία"

«Σαρώνει» ο κορωνοϊός την Ιταλία: Στους 3.405 οι νεκροί

Δραματική συνεχίζει να είναι η αύξηση των θυμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πολιτική Προστασία της γειτονικής χώρας οι νεκροί ανήλθαν στους 3.405, 427 περισσότεροι σε σχέση με χθες. Τα κρούσματα έφτασαν στα 41.035, 5.322 περισσότερα από χθες.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σαρώνει» ο κορωνοϊός την Ιταλία: Στους 3.405 οι νεκροί"

Νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας Καρπάθου προσβλήθηκε από τον κορονοϊό

Σε νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας Καρπάθου εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως η διοικούσα επιτροπή του κέντρου υγείας, «στο νησί μας καταγράφηκε το πρώτο επίσημο κρούσμα επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ».

Η ασθενής, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι, με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και μετέδωσε το ΑΠΕ, η νοσηλεύτρια δεν ταξίδεψε εκτός Καρπάθου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας Καρπάθου προσβλήθηκε από τον κορονοϊό"

Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό: Κανονικά το δώρο Πάσχα - Εξτρα δώρο για υγειονομικούς- Πολιτική Προστασία

Νέα μέτρα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας εξήγγειλε στο νέο του διάγγελμα για τον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, που απηύθυνε έκκληση προς όλους να ανταποκριθούν στα μέτρα περιορισμού ώστε να μη χρειασθεί να ληφθούν σκληρότερες αποφάσεις -μην πηγαίνετε στα νησιά, η περίθαλψη θα είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη και ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις, είπε- ξεκαθάρισε ότι το δώρο Πάσχα θα δοθεί κανονικά, ενώ έξτρα δώρο θα λάβουν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στην Πολιτική Προστασία. 





Ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί τον «αδικαιολόγητο εφησυχασμό», την ώρα, μάλιστα, που «στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους» και  πρόσθεσε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε στη συνέχεια την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με στόχο να πέσουν στην πραγματική οικονομία περίπου 10 δισ. ευρώ.  Έτσι, ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.  Το μέτρο, είπε ο κ.Μητσοτάκης,  δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.


Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είπε: 

Συμπολίτες μου,
Επικοινωνούμε ξανά, όπως σας έχω υποσχεθεί, για τα νέα δεδομένα στα μέτωπα της υγείας μας και της οικονομίας. Για να ανακοινώσω τις νέες πρωτοβουλίες μας. Αλλά και για να σας στείλω και πάλι μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας.
Θα το επαναλάβω όσο πιο απλά γίνεται: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.
Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ.
Ναι, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιστήμη θα αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία νωρίτερα από ό,τι αναμέναμε. Αλλά για τους επόμενους μήνες δεν θα υπάρξει καμιά μαγική λύση.

Θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο ενισχύεται με ταχύτατους ρυθμούς: Προσθέτουμε κλίνες και κρεβάτια εντατικής, αγοράζουμε αναπνευστήρες και αναλώσιμα. Και προσλαμβάνουμε2.000 νοσηλευτές και ειδικούς γιατρούς.

Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί υπό την απόλυτη καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι είναι παρόντες, με σημαντικές δωρεές, σε τούτη τη δύσκολη στιγμή. Καλώ, όμως, και τους απόντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Κάνω επίσης έκκληση στους πολίτες να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις. Τα fake news κάνουν κακό στην υγεία, σωματική και ψυχική.
Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.
Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.

Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.
Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.
Και κάτι τελευταίο. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί.

Συμπολίτες μου, 

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και για την οικονομία. Τώρα, ωστόσο, έχουμε περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας για να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής.
Μετά την απαλλαγή μας από τα δυσβάσταχτα υπερπλεονάσματα του παρελθόντος, η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ εντάσσει για πρώτη φορά και τη χώρα μας σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Επιτέλους, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτή η εξέλιξη μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα πολύ πιο φιλόδοξο πρόγραμμα υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας. Το πρόγραμμα αυτό είναι δυναμικό και θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.
Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Κατά συνέπεια, μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. 
Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.
Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών.
Οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες. Φροντίζουμε, πέρα και πάνω από όλα, αυτούς που χτυπήθηκαν πρώτοι και πιο σκληρά από την κρίση. 
Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται. Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς. 
Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια.

Και η προσωπική μου δέσμευση είναι να μην πάψω να αγωνίζομαι για έναν διπλό στόχο.
Ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, και η δική τους υγεία είναι η πρώτη μου φροντίδα.
Αλλά και η ευημερία τους αποτελεί ταυτόχρονα προτεραιότητα. Η κυβέρνηση λοιπόν, θα κρατήσει ζωντανό τον σπόρο της ανάπτυξης που είχε ήδη αρχίσει να καρποφορεί. 
Η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη. Και θα ξημερώσει πιο φωτεινή αν μείνουμε υπεύθυνοι και πειθαρχημένοι. Ενωμένοι αλλά μακριά ο ένας από τον άλλο!
Μένουμε σπίτι, μένουμε αισιόδοξοι, μένουμε αποφασισμένοι, μένουμε -πάνω απ’ όλα- υγιείς!


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό: Κανονικά το δώρο Πάσχα - Εξτρα δώρο για υγειονομικούς- Πολιτική Προστασία"

Τεθωρακισμένα βγήκαν στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας (φωτο)

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν χθες στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Λαμία, καθώς στη δεξιά λωρίδα κινούνταν θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα!
Βαριά τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί εδώ και πέντε χρόνια από τις ελληνικές αρχές τέθηκαν στη μάχιμη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και στάλθηκαν στον Έβρο για να ενισχύσουν τις περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Πρόκειται για «θηρία» μεταφοράς προσωπικού που έχουν πρωτόκολλο ασφαλείας 3, είναι ικανά να επιχειρήσουν σε συνθήκες πολέμου και έχουν αυτονομία κίνησης μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα.
Τα 8 τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 πέντε θωρακισμένα τύπου Toyota Land Cruiser, δύο οχήματα BMW και ένα ακόμη μάρκας Mercedes το 2015 κατασχέθηκαν τον Μάιο του 2015 από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή νότια της Κρήτης. Ηταν στα αμπάρια φορτηγού πλοίου ονόματι Tychy.
Τα οχήματα αυτά εδώ και 5 χρόνια βρίσκονταν στις αποθήκες του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά και μετά την κρίση που ξέσπασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποφασίστηκε να γίνει ο μηχανικός έλεγχος τους και να τεθούν στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεθωρακισμένα βγήκαν στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας (φωτο)"

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από το δήμαρχο Σκιάθου - Έρχονται Ιταλοί χωρίς έλεγχο

Στην καταγγελία της ανύπαρκτης ενημέρωσης και του υγειονομικού ελέγχου όσων ταξιδεύουν, είτε με το πλοίο της γραμμής, είτε με αεροπλάνα, προς τη Σκιάθο, προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας.

Μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου ο κ. Τζούμας εξήγησε ότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα, ακόμα και Ιταλών που έφτασαν στο νησί για να ενοικιάσουν κατάστημα για τη θερινή σεζόν, να κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Όπως είπε, μάλιστα, αν και το αεροδρόμιο συνεργάζεται, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, ούτε βεβαίως στο πλοίο της γραμμής η σχετική ενημέρωση σε όσους αποβιβάζονται, με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στην πολιτεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο να παρακολουθεί χωρίς καμιά ενέργεια απλά τις εξελίξεις.

«Είμαστε ανοχύρωτοι», κατέληξε ο ο κ. Τζούμας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν συμβεί το οτιδήποτε δεν έχουμε την υποδομή να το αντιμετωπίσουμε…»

e-volos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από το δήμαρχο Σκιάθου - Έρχονται Ιταλοί χωρίς έλεγχο"

Κορωνοϊός -Τσιόδρας: 46 νέα κρούσματα Νέα δεδομένα για πυρετό και δύσπνοια

Νέα δεδομένα σε σχέση με την συμπεριφορά των ασθενών από κορωνοϊό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας «όσοι κάνουν υψηλό πυρετό δεν νοσούν βαριά», προσθέτοντας ότι το βασικό χαρακτηριστικό του κορωνοϊού είναι η δύσπνοια

46 νέα κρούσματα

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 464 (σ.σ. τα περισσότερα στην Αθήνα) συνολικά κρούσματα με 46 νέα. Από αυτούς 72 είναι απροσδιόριστης πηγής προέλευσης., 78 νοσηλεύονται με μέση ηλικία τα 68 έτη, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας Θεσσαλονίκης και Πάτρας, όλοι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη. Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι στην Αθήνα. 19 έχουν πάρει εξιτήριο.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας, επανέλαβε ότι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 2.000 με 3.000.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τους έξι νεκρούς στην χώρα, μιλώντας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν 10 φορές περισσότερο από τους άλλους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός -Τσιόδρας: 46 νέα κρούσματα Νέα δεδομένα για πυρετό και δύσπνοια"

Τελεσίγραφο αστυνομικών σε Μακρόν: Δώστε μας μάσκες και γάντια, αλλιώς… σταματάμε!

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών της Γαλλίας έδωσε στην κυβέρνηση τελεσίγραφο, λέγοντάς της να εφοδιάσει τους αστυνομικούς με μάσκες και γάντια που χρειάζονται, προκειμένου να εφαρμόσουν το μέτρο της καραντίνας, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος τα μέλη της να εγκαταλείψουν τα πόστα τους.

Η ένωση Alliance union λέει ότι δίνει στην κυβέρνηση διορία μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να παράσχει επαρκείς μάσκες, γάντια και αντισηπτικά τζελ στους αστυνομικούς της, ωστέ να τα χρησιμοποιήσουν κατά βούληση, και όχι μονάχα υπό τις εντολές των ανωτέρων τους.

«Δεν υπάρχει κάνενας λόγος να γίνουμε θύματα μιας κυβερνητικής αποτυχίας», δήλωσε στο Reuters ο Φρεντερίκ Λαγκάς, μέλος της Alliance union. «Θέλουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας στον μέγιστο βαθμό, όμως πρέπει να μπορούμε να εγγυηθούμε και τη δική μας ασφάλεια».

Ένα δεύτερο συνδικάτο, το CFDT, προέτρεψε τους αστυνομικούς του να αρνηθούν οποιοδήποτε καθήκον τους ανατεθεί, που θα τους φέρνει σε στενή επαφή με το κοινό, λόγω της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Γαλλία ανέρχεται ήδη σε τουλάχιστον 264 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν άνω των 9000, περίπου 100.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη χώρα για να επιβάλουν το μέτρο της καραντίνας, κάτι το πρωτόγνωρο εν καιρώ ειρήνης.

Βάσει των περιορισμών στη δημόσια ζωή, οι πολίτες θα μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, να γυμναστούν ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Όποιος κυκλοφορεί έξω θα πρέπει να έχει μαζί του ένα έγγραφο που να δικαιολογεί τη μετακίνησή του, ειδάλλως θα κινδυνεύει με πρόστιμο. Τις τελευταίες 24 ώρες, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί έλεγχοι έχουν διεξαχθεί και περισσότερες από 400 ποινές έχουν επιβληθεί, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Ο ίδιος υποβάθμισε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αστυνομικοί, επικαλούμενος ειδικούς του τομέα της δημόσιας υγείας που επιμένουν στη θέση ότι η χρήση μάσκας δεν προστατεύει εκείνους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Αυτό ισχύει και για την αστυνομία» είπε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο αστυνομικών σε Μακρόν: Δώστε μας μάσκες και γάντια, αλλιώς… σταματάμε!"

Καραμανλής: Αναστολή πληρωμής προστίμων για μη καταβολή κομίστρου σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων για μη καταβολή κομίστρου σε μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ηλεκτρικός) κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Επίσης η απόφαση αφορά και λεωφορεία και τρόλει και θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2020.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραμανλής: Αναστολή πληρωμής προστίμων για μη καταβολή κομίστρου σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ"

Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στην εξάρθρωση της Τούρκο-Κουρδικής οργάνωσης

Ένοπλο κομμάτι της Τούρκο-Κουρδικής οργάνωσης DHKP-Z, εξάρθρωσε, με παράλληλες επιχειρήσεις σε Σεπόλια και Εξάρχεια, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Μάλιστα στην μονοκατοικία των Σεπολίων στην οδό Αυλώνος, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι ένα ολόκληρο τούνελ, μήκους 25 μέτρων κάτω από το σπίτι.

Όπως όλα δείχνουν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης είχαν σκάψει το τούνελ, αφενός για να το χρησιμοποιήσουν ως κρύπτη για βαρύ οπλισμό και αφετέρου για δίοδο διαφυγής, καθώς κατέληγε στο πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από την μονοκατοικία της οδού Αυλώνος.

Στο εσωτερικό του τούνελ οι Αστυνομικοί ανακάλυψαν βαρύ οπλισμό από αυτόματα όπλα, εκρηκτικά, χειροβομβίδες, ακόμα και αντιαρματικά, όλα επιμελώς σκευασμένα.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που είχε η ΕΥΠ για μεγάλο όγκο οπλισμού που φέρεται να συγκέντρωναν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, εν προκειμένω του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας – Κουρδιστάν, σε διαμέρισμα στα Σεπόλια, αλλά και στα γραφεία της οργάνωσης στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην οδό Τζαβέλα.

Συνολικά, τόσο από το σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια, όσο και από τα γραφεία της οργάνωσης προσήχθησαν και εξετάζονται 20 άτομα, ανάμεσα τους και γυναίκες.

Ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός πως όταν πια εισέβαλαν στο σπίτι στα Σεπόλια και άρχισαν να ερευνούν τους χώρους, ανακάλυψαν ένα ολόκληρο τούνελ… όπου τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να είχαν αποκρύψει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, οπλισμού, ακόμα και αντιαρματικών.

Τούνελ οπλοστάσιο, αλλά και δίοδος διαφυγής

Το τούνελ μήκους 25 μέτρων έφτανε από το εσωτερικό της μονοκατοικίας μέχρι και το ύψος του εξωτερικού πεζοδρομίου και εκτιμάται από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πως τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης θα το χρησιμοποιούσαν ακόμα και για διαφυγή σε περίπτωση εισβολής.

Μάλιστα και λόγω του όγκου του πολεμικού υλικού, κλήθηκε στο σημείο εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι οπλοστάσιο με ειδικές στολές και ειδικά κουτιά, ώστε να μεταφέρουν τα όπλα, τα εκρηκτικά και τα αντιαρματικά, σε ασφαλές σημείο σε κάποιο στρατόπεδο της Αττικής, προκειμένου να τα εξετάσουν και στην συνέχεια να τα καταστρέψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα θα εξεταστούν μήπως προέρχονται από την μεγάλη κλοπή οπλισμού σε αποθήκες του Στρατού στην Λέρο το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα η Αντιτρομοκρατική εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «…Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.»

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΥΠ, έλαβε πληροφορίες για τα άτομα τις Λαϊκής Επιτροπής Τουρκίας – Κουρδιστάν και την ύπαρξη οπλισμού, από την αντίστοιχη Μυστική Υπηρεσία της Τουρκίας, μέσω των διαύλων επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει οι δυο Υπηρεσίες για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. Ωστόσο αυτές οι πληροφορίες επισήμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Άλλες πληροφορίες καλά διασταυρωμένες, αναφέρουν πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μαζί με την ΕΥΠ κινήθηκαν ερευνητικά πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, μια ανακοίνωση μέλους της συγκεκριμένης οργάνωσης, όποιος με αφορμή τα γεγονότα στο Έβρο και το κλείσιμο των συνόρων από την ελληνική πλευρά, καλούσε σε ένοπλο αγώνα ώστε να ανοίξουν τα σύνορα για τους μετανάστες και τους αγωνιστές όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή η ανακοίνωση φαίνεται πως σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και στην ΕΥΠ, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να πραγματοποιηθούν οι εισβολές σε Εξάρχεια και Σεπόλια.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, που στην Τουρκία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απασχολήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Το 2017, λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Αντιτρομοκρατική είχε εξαρθρώσει μεγάλο πυρήνα της οργανώσεις σε Παγκράτι, Γκύζη και Σεπόλια και μάλιστα πάλι έχει βρει αντιαρματικά όπλα.

Δυο χρόνια πριν, σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, είχε σημειωθεί ισχυρή έκρηξη, όταν μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης προσπαθούσαν να αποθηκεύσουν σε ειδικό χώρο που είχαν κατασκευάσει εντός του διαμερίσματος, μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να σκοτωθούν ένα ζευγάρι Κούρδων και να τραυματιστεί σοβαρά μια συντρόφισσα τους.

Παράλληλα το 2017 είχε εξαρθρωθεί επίσης ένα κομμάτι της συγκεκριμένης οργάνωσης, το οποίο σε συνεργασία με Έλληνες μετέφερε με φουσκωτά ταχύπλοα, ποσότητες όπλων και αντιαρματικών στης ακτές τις Τουρκίας, προκειμένου να τα παραλάβουν άλλοι σύντροφοι τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στην εξάρθρωση της Τούρκο-Κουρδικής οργάνωσης"

«Υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωση όσων επιστρέφουν στην Ελλάδα»

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδόχων, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθύμισε πως όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωσή τους και τόνισε πως από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την αυστηρή σύσταση πως «οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κοροναϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωση όσων επιστρέφουν στην Ελλάδα»"

Κορωνοϊός - Υπουργείο Ναυτιλίας: Παρέλαβε υγειονομικό εξοπλισμό, προσφορά της ΟΛΠ-COSCO

Υγειονομικό υλικό, προσφορά της COSCO/ΟΛΠ Α.Ε για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρέλαβε από τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Xu Zenggang, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Συγκεκριμένα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού COVID-19 και τον περιορισμό της διασποράς του, η COSCO/ΟΛΠ Α.Ε προσέφερε 10.000 ζευγάρια γάντια μιας χρήσης, 500 στολές ειδικής προστασίας και 500 τεμάχια προστατευτικών ιατρικών γυαλιών.

cosco_kornoios1


«Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουμε προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, ώστε και να προστατέψουμε τους εργαζομένους του Υπουργείου και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και να συμβάλουμε στον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού», δήλωσε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Σήμερα, στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε μία πολύ σημαντική ενίσχυση, με υγειονομικό υλικό από την COSCO, υλικό το οποίο θα αξιοποιηθεί έτσι ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης και στο Λιμενικό Σώμα αλλά και στο Υπουργείο Ναυτιλίας γενικότερα και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτή την ευγενική τους προσφορά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Υπουργείο Ναυτιλίας: Παρέλαβε υγειονομικό εξοπλισμό, προσφορά της ΟΛΠ-COSCO"

Στέλιος Πέτσας: Καμία χώρα δεν έλαβε μέτρα 20% του ΑΕΠ, ο Τσίπρας μπερδεύει δημοσιονομικά μέτρα με εγγυήσεις

«Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι «στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται οριζόντια προληπτικά μέτρα ύψους έως και 20% του ΑΕΠ». Καμία χώρα δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα. Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του μπερδεύουν «μήλα» (δημοσιονομικά μέτρα), με «πορτοκάλια» (εγγυήσεις και άλλα μέτρα ενίσχυσης ρευστότητας)» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ανεύθυνη και μικροκομματική συμπεριφορά και επισήμανε ότι «η απάντηση έρχεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που επικροτούν τη διαχείριση της διπλής κρίσης από την κυβέρνηση. Και που βλέπουν στην φουρτούνα πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατάει το τιμόνι της χώρας».

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειαστεί για να περιορίσει τις απώλειες στην εθνική οικονομία, προστατεύοντας πρώτα από όλα την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία σημειώνοντας ότι «μπορεί να το κάνει αυτό στην πράξη – και όχι στα λόγια – γιατί έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύει και η απόφαση για ισότιμη συμμετοχή της ελληνικής Δημοκρατίας στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέλιος Πέτσας: Καμία χώρα δεν έλαβε μέτρα 20% του ΑΕΠ, ο Τσίπρας μπερδεύει δημοσιονομικά μέτρα με εγγυήσεις"

Γρίπη: Συνεχίζεται η πορεία της - 4 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης διαπιστώνεται και αυτήν την εβδομάδα στη χώρα μας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την αντιμετώπιση των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έχουν εκδηλώσει αναπνευστική λοίμωξη.

Ο εβδομαδιαίος απολογισμος, μέχρι και την Κυριακή 15 Μαρτίου, περιλαμβάνει τέσσερις θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 94.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ωστόσο ένα νέο κρούσμα εποχικής γρίπης, που ίσως δείχνει την αποδρομη της εποχικής γρίπης. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 241 κρουσματα εποχικής γρίπης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη: Συνεχίζεται η πορεία της - 4 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα"

Κλείνει το Άγιο Όρος για επισκέπτες-προσκυνητές

Η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του 'Αθω, από σήμερα έως τις 30 Μαρτίου, εξαιρουμένων των ενταύθα εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών.

Η απόφαση καλεί τις αρχές και τις υπηρεσίες στο 'Αγιο Όρος για τη συμμόρφωση τους στις οδηγίες των ανωτέρων Ιερών Σωμάτων και της Διοικήσεως του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικής εντολής ή οδηγίας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει το Άγιο Όρος για επισκέπτες-προσκυνητές"

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Φωτογραφία σοκ από το Μπέργκαμο - Στρατιωτικό κονβόι μεταφέρει πτώματα

Σκηνές από το πιο εφιαλτικό σενάριο για την ανθρωπότητα διαδραματίζονται στην πραγματικότητα της γειτονικής Ιταλίας, η οποία κάθε μέρα «μετρά» εκατοντάδες νεκρούς από την επέλαση του νέου κορωνοϊού. Η εικόνα που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica προκαλεί το απόλυτο σοκ. Ένα τεράστιο κομβόι από στρατιωτικό οχήματα διασχίζει τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο, η οποία έχει μετατραπεί σε «φάντασμα», μεταφέροντας τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία, τους οποίους αδυνατούν να διαχειριστούν οι δομές και οι αρχές της περιοχές, καθώς δεν χωράνε στο νεκροταφείο.

Εικόνες που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα αντικρίσουμε σε καιρό ειρήνης συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα, η οποία διαλύεται κομμάτι-κομμάτι κάθε μέρα. Οι Ιταλοί αψήφησαν σε αρχικό στάδιο τις προειδοποιήσεις και όταν αντιλήφθηκαν ότι όντως κάτι σοβαρό συμβαίνει, ήταν πλέον αργά.

Η εικόνα με τα στρατιωτικά οχήματα που διασχίζουν το κέντρο του Μπέργκαμο, στους δρόμους του οποίου δεν κυκλοφορεί πλέον ούτε ένας άνθρωπος, ξεπερνούν κάθε παραλογισμό που θα μπορούσε να σκεφτεί ο νους ανθρώπου.

Οι νεκροί δεν χωράνε στο νεκροταφείο της πόλης και δεκάδες πτώματα ανθρώπων που νόσησαν και κατέληξαν από τον κορωνοϊό μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, τουλάχιστον 70 φορτηγά του στρατού συμμετείχαν στο νεκρικό κονβόι. Μία εικόνα που δοκιμάζει τις αντοχές όλων όσων την παρακολουθούμε από απόσταση, αν και ήδη βιώνουμε και εδώ στην Ελλάδα τις συνέπειες της επιδημίας COVID-19, πόσω μάλλον των ανθρώπων που ζουν στην Ιταλία και που καθημερινά θρηνούν τον χαμό δικών τους ανθρώπων, ενώ ζουν σε ένα περιβάλλον τεράστιου νεκροταφείου, με τον θάνατο να είναι ολοένα και πιο συχνός γύρω τους.

Η εικόνα από το Μπέργκαμο, που μέχρι πρότινος ήταν γεμάτο ζωή, αποδεικνύει την κρίσιμη σημασία που έχει για την επιβίωσή μας -και- στην Ελλάδα, η οδηγία «μένουμε σπίτι».

Δείτε το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας: 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός στην Ιταλία: Φωτογραφία σοκ από το Μπέργκαμο - Στρατιωτικό κονβόι μεταφέρει πτώματα"

Δωρεά Ιδρύματος Λάτση προς το Θριάσιο Νοσοκομείο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοινώνει νέα δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ενισχύοντας με σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ) καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, που αποτελεί αναπόσπαστο, οργανικό μέρος του Νοσοκομείου.
Η νέα δωρεά γίνεται στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα, προς ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες.
Μέσω της δωρεάς, το ΤΕΠ του ΓΝΕ «Θριάσιο» ενισχύεται με monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία. Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου, η δωρεά αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ με έναν καινούριο σταθμό κεντρικής παρακολούθησης των 8 κλινών της ΜΕΘ καθώς και με νέα, σύγχρονα παρακλίνια monitors.

SONY DSC

Το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, το οποίο λειτουργεί στο «Θριάσιο» από το 2005 με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών εγκαύματος και τραύματος, θα χρησιμοποιηθεί, εφόσον αυτό απαιτηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, για τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με SARS-CoV-2.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεά Ιδρύματος Λάτση προς το Θριάσιο Νοσοκομείο"

ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. – Δωρεά 20 αναπνευστήρων στο Υπουργείο Υγείας

Προσφορά ανθρωπιάς από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα.

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας, με αίσθημα ευθύνης προβαίνει στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας 20 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Ελλάδας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των υγειονομικών αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. – Δωρεά 20 αναπνευστήρων στο Υπουργείο Υγείας"

Κορονοϊός. Τράπεζες. Αναστολή δόσεων δανείων φυσικών προσώπων

Φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων

Οι ελληνικές τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα.

Ως εκ τούτου σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σύσκεψης με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ Χ. Σταικούρα κ Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες.

Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων

odigostoupoliti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός. Τράπεζες. Αναστολή δόσεων δανείων φυσικών προσώπων"

ΕΟΦ: Μόνο με ιατρική συνταγή πλέον το φάρμακο Plaquenil με υδροχλωροκίνη

Εισακούστηκαν γιατροί και φαρμακοποιοί! Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης του φαρμάκου Plaquenil με την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του Οργανισμού, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του ΕΟΦ, «ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Την χορήγηση του με συνταγή φυλασσομένη επί διετία, όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιϊκα φάρμακα, ζητούσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος έκανε λόγο για ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Μόνο με ιατρική συνταγή πλέον το φάρμακο Plaquenil με υδροχλωροκίνη"

Κορωνοϊός : Σε βαριά κατάσταση στην εντατική ο 72 χρόνος από την Άρτα

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Οι εξελίξεις ως προς τους ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού μέχρι σήμερα ( 19 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχουν ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Ένα (1) κρούσμα νοσηλεύεται στη ΜEΘ σε βαριά κατάσταση (το περιστατικό διακομίσθηκε διασωληνομένο από το νοσοκομείο της Άρτας)
Επτά (7) νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών από τους οποίους το ένα δείγμα είναι θετικό (προηγούμενο περιστατικό) και τα υπόλοιπα έξι (6) είναι υπό διερεύνηση και αναμένονται αποτελέσματα.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Παραλήφθηκαν αποτελέσματα από πέντε (5) δείγματα τα οποία είναι αρνητικά
Για τα υπόλοιπα θα διενεργείται στο εξής δειγματοληπτικός έλεγχος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Το κρούσμα που διαπιστώθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου ως θετικό ήταν νοσηλευόμενος ασθενής και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται διασωληνομένος
Όσοι από το υγειονομικό προσωπικό ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα παραμείνουν στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες. Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενή.
Όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου έχουν απολυμανθεί και συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του
Αναμένονται απαντήσεις από 5 δείγματα, ανεξάρτητα από το προαναφερόμενο περιστατικό .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δεν έχουν αναφερθεί ύποπτα περιστατικά

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Αναμένονται απαντήσεις για τρία (3) δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση.

mypreveza
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός : Σε βαριά κατάσταση στην εντατική ο 72 χρόνος από την Άρτα"

Κλείνουν τα ξενοδοχεία έως το τέλος Απριλίου

Τα ξενοδοχεία σε όλη την χώρα κλείνουν για να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων σε αυτά. Πόσα θα μείνουν ανοικτά ανά νομό και πόσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την απόφαση να κλείσουν τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο τον χρόνο ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου.

Διευκρινίζεται ότι θα λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν τα ξενοδοχεία έως το τέλος Απριλίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news