facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ελευσίνα: Καταδίωξε την πρώην σύντροφό του και την εμβόλισε 7 φορές - «Ήθελα να χωρίσουμε»

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε, αυτήν τη φορά στην Ελευσίνα, όπου ένας άνδρας παρακολούθησε την πρώην σύντροφο του, την καταδίωξε με το αυτοκίνητό του, την εμβόλισε επτά φορές και στη συνέχεια της επιτέθηκε.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Star, η γυναίκα βγήκε από το σπίτι της για να πάει στην δουλειά της. Εκείνος ξεκίνησε να την καταδιώκει με το όχημα του και την εμβόλισε επτά φορές, προκαλώντας φθορές και στα δύο αυτοκίνητα.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά. Τελικά κατάφερε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό της στην οδό Ωκεανιδών. Με αστραπιαίες κινήσεις κατέβηκε από το όχημα του και μπήκε στο δικό της μέσα από το παράθυρο.

«Της φώναζε με πρόδωσες και η γυναίκα ήταν πολύ φοβισμένη» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

«Με χτύπησε γιατί ήθελα να χωρίσουμε»

«Λογομαχήσαμε κι άρχισε να με κυνηγάει. Του είχα πει να χωρίσουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμουν κακοποιητική συμπεριφορά από εκείνον. Με έχει πιάσει και από τον λαιμό. Προσπάθησα να πατήσω το panic button που μου είχαν εγκαταστήσει οι αστυνομικοί στο κινητό μου αλλά από την ταραχή μου δεν τα κατάφερα» εξομολογείται η γυναίκα, μιλώντας στο Star.

Η γυναίκα πήγε στην αστυνομία για να τον καταγγείλει αμέσως μετά το περιστατικό. Εκείνος πέρασε με το όχημα του έξω από το τμήμα για να την εντοπίσει. Μόλις τον είδαν οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν σε Ελευσίνα και Μάνδρα και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη πάνω σε ταράτσα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελευσίνα: Καταδίωξε την πρώην σύντροφό του και την εμβόλισε 7 φορές - «Ήθελα να χωρίσουμε» "

«Πράσινο φως» για επίθεση στη Ράφα από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου – Ενέκρινε το σχέδιο του στρατού

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε «τα σχέδια δράσης» του στρατού ενόψει της επίθεσης στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη σήμερα στον Τύπο.

«Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για την επιχειρησιακή πλευρά και για την εκκένωση της περιοχής από τον πληθυσμό», σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία δεν δίνει καμιά άλλη διευκρίνιση για την προαναγγελθείσα εδώ και πολύ καιρό επιχείρηση, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΗΕ δεν σταματούν να προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να γίνει.

Ο Νετανιάχου υπόσχεται εδώ και εβδομάδες ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την εξόντωση της Χαμάς και έχει επανειλημμένα αναγγείλει την προσεχή επίθεση εναντίον της Ράφας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, και όπου έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιοι. Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της επαναλαμβάνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε επίθεση στη Ράφα καθώς θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους που έχουν καταφύγει εκεί.

«Θα συνεχίσω να απορρίπτω την πίεση. Θα μπούμε στη Ράφα. Θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη των ταγμάτων της Χαμάς», επανέλαβε την Πέμπτη ο Νετανιάχου σε μήνυμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε τον περασμένο μήνα από τον στρατό να του παρουσιάσει ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής από τους αμάχους. Ο στρατός υπέβαλε ένα σχέδιο στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Φεβρουαρίου, καμιά λεπτομέρεια του οποίου δεν έχει διαρρεύσει.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βιέννη, δήλωσε σήμερα ότι «δεν έχει δει ακόμη κάποιο σχέδιο» από τους Ισραηλινούς, ενώ υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν να υπάρξει «σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο».

Στη Ραμάλα, η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής εξέφρασε «την έντονη ανησυχία της για την επικείμενη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέα σφαγή και νέους εκτοπισμούς του πληθυσμού», σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

«Η προεδρία ζήτησε την ταχεία παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η στρατιωτική επίθεση», προσθέτει το Wafa.

Η ανακοίνωση της έγκρισης των σχεδίων του στρατού για τη Ράφα έγινε ενώ οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους στη Γάζα αναμένεται να επαναληφθούν μετά την ανακοίνωση σήμερα της αποστολής ισραηλινής αντιπροσωπείας στη Ντόχα του Κατάρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για επίθεση στη Ράφα από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου – Ενέκρινε το σχέδιο του στρατού"

Στον Εισαγγελέα ο Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ και το στέλεχος της ΝΔ ως ύποπτοι για τη διαρροή των emails

Οι πολιτικές εξελίξεις πρόλαβαν τις δικαστικές, στην υπόθεση της διαρροής των emails κατοίκων του εξωτερικού, που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, όπως και του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ανοίγουν το δρόμο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, που χειρίζεται την έρευνα, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, να τους καλέσει ως υπόπτους!

Και μπορεί η Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, να καταβάλλουν προσπάθειες, για να περιοριστεί το θέμα σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών, δεν αποκλείεται η υπόθεση να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη, ακόμη και σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν προκύψει εμπλοκή της υπουργού Νίκης Κεραμέως!

Μέχρι τώρα πάντως, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, που χειρίζεται την έρευνα, έχει ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από ευρωβουλευτές και από άλλα πρόσωπα, που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ δεν έχει καλέσει ακόμη μάρτυρες.

Η προκαταρκτική εξέταση, που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που αφορούσαν διαρροή των emails κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή μετά από καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεση της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Στον Εισαγγελέα ο Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ και το στέλεχος της ΝΔ ως ύποπτοι για τη διαρροή των emails "

Ίμια: Τουρκική ακταιωρός μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ήρθε μια ανάσα από σκάφος του Λιμενικού

Νέο επεισόδιο υπήρξε στα Ίμια σήμερα (15.03.2024) ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικό και σε τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική ακταιωρός μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα Ίμια. Το ελληνικό λιμενικό αντέδρασε και υπήρξε ένα μικρό κυνηγητό μέχρι η τουρκική ακταιωρός να φύγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα σε κάποια φάση τα σκάφη ήρθαν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με το επεισόδιο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ίμια: Τουρκική ακταιωρός μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ήρθε μια ανάσα από σκάφος του Λιμενικού"

Eπέκταση του ωραρίου λειτουργίας σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων από τις 19 Μαρτίου

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για την έκδοση του νέου τύπου δελτίου ταυτότητας.

Το νέο ωράριο θα τεθεί σε εφαρμογή από 19 Μαρτίου.

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων στις συγκεκριμένες 81 αστυνομικές Υπηρεσίες , θα λειτουργούν πλέον σε διευρυμένο ωράριο καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εκτός Κυριακής και επίσημων αργιών και συγκεκριμένα:

• Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 κατά τη θερινή περίοδο και αντίστοιχα 07:30 έως 21:30 κατά τη χειμερινή περίοδο, και

• Σάββατο από 08:30 έως 17:30.

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των υπόλοιπων Υπηρεσιών, εξακολουθούν να λειτουργούν με ωράριο από 07:00 έως 14:30 τη θερινή περίοδο και 07:30 έως 15:00 τη χειμερινή περίοδο, καθ΄όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, πλην Τετάρτης που λειτουργούν από 14:00 έως 20:30 και Σαββάτου που λειτουργούν από 08:30 έως 13:00.

Περαιτέρω, σε περίπτωση που πολίτης επιθυμεί να επαναπρογραμματίσει ή να ακυρώσει ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του και στο «email» που του έχει αποσταλεί κατά την κράτηση του ραντεβού να επιλέξει «Προγραμματισμό εκ νέου» και στη συνέχεια «Προγραμματισμό νέου» ή «Ακύρωση κράτησης». Η διαδικασία αυτή θα είναι διαθέσιμη για το σύνολο των παρακάτω Υπηρεσιών την 16 Μαρτίου 2024.

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα γραφεία ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά οι Υπηρεσίες, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των οποίων θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, είναι:

• Αττική

Τμήματα Ασφαλείας: Εξαρχείων, Κολωνού, Αγίου Παντελεήμονα, Αμπελοκήπων, Γαλατσίου, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Καμινίων-Νέου Φαλήρου, Μοσχάτου-Ταύρου, Περάματος, Πετρούπολης, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παγκρατίου, Πατησίων, Καλλιθέας, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Κηφισιάς, Γλυφάδας Αττικής, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Διονύσου, Παλλήνης, Αλίμου Αττικής, Ελληνικού-Αργυρούπολης.

• Θεσσαλονίκη

Τμήματα Ασφαλείας: Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνος, Λευκού Πύργου, Τούμπας-Τριανδρίας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού- Ευόσμου.

• Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης.

Τμήματα Ασφαλείας : Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης.

• Βόρειο Αιγαίο

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Χίου, Μυτιλήνης.

• Δυτική Μακεδονία

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Τμήματα Ασφαλείας : Κοζάνης, Εορδαίας.

• Κεντρική Μακεδονία

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Σερρών, Κατερίνης.

Τμήματα Ασφαλείας : Βέροιας, Νάουσας, Πέλλας, Έδεσσας, Κιλκίς.

Αστυνομικά Τμήματα : Αλμωπίας, Μουδανιών.

• Κρήτη

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Χανίων.

• Νότιο Αιγαίο

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Τμήματα Ασφαλείας: Σύρου-Ερμούπολης, Κω.

• Πελοπόννησος

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

• Θεσσαλία

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων.

Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

• Ήπειρος

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων.

• Δυτική Ελλάδα

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Αγρινίου, Πατρών, Πύργου.

• Στερεά Ελλάδα

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

• Ιόνια Νησιά

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Eπέκταση του ωραρίου λειτουργίας σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων από τις 19 Μαρτίου"

«Η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της» – Η απάντηση του προέδρου της Ένωσης διοικητικών δικαστών για τα Τέμπη

«Νομίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών (!!) ή και το Σύνταγμα (!!!), ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος ένωσης διοικητικών δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς απαντώντας στις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για τα Τέμπη.

Και συνεχίζει στην ανάρτηση – απάντηση στα όσα είπε η Ευρωπαία Εισαγγελέας για τα Τέμπη: «Θα της συνιστούσα, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι πραγματικοί Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης.

Και δεν την εμποδίζει, βέβαια, η ασυλία των Υπουργών να ζητήσει έγγραφα (το σημαντικότερο), μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων κλπ. και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή της είναι χρήσιμα για την εργασία της. Και η εργασία της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα και να μιλάει για το “τραύμα” των συγγενών των θυμάτων (αναμφίβολα υπαρκτό, αλλά αδιάφορο για την αναζήτηση της αλήθειας)».

Και καταλήγει: «Και αν διαπιστώσει, πράγματι, εμπόδια στο έργο αυτό από Υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στην (Ελληνική) Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί. Εκτός, αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις Ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της» – Η απάντηση του προέδρου της Ένωσης διοικητικών δικαστών για τα Τέμπη"

Άνω Λιόσια: Συνελήφθη άνδρας που έμπαινε σε οχήματα και έκλεβε τους οδηγούς στα φανάρια εξόδου της Αττικής οδού

Στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φυλής έπεσε ένας άνδρας, κάτοικος Ζεφυρίου, ο οποίος λήστευε οδηγούς οχημάτων στα φανάρια εξόδου της Αττικής οδού προς Άνω Λιόσια.

Ειδικότερα, ο άνδρας που στεκόταν στα φανάρια με το πρόσχημα ότι ζητιάνευε, έμπαινε μέσα στα αυτοκίνητα την ώρα που βρίσκονταν σταματημένα στο φανάρι και μέσα βρισκόταν μόνο οι οδηγοί, και είτε με απειλές, είτε απασχολώντας τους, έκλεβε από τα αυτοκίνητα ότι έβλεπε το… μάτι του: κινητά, πορτοφόλια, laptop, τα οποία είχε εντοπίσει νωρίτερα κοιτώντας από το παράθυρο.

Οι καταγγελίες των οδηγών οδήγησαν στην ταυτοποίησή του και οι αστυνομικοί, ύστερα από επιχείρηση, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα.  

doxthi

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνω Λιόσια: Συνελήφθη άνδρας που έμπαινε σε οχήματα και έκλεβε τους οδηγούς στα φανάρια εξόδου της Αττικής οδού"

Καιρός αύριο: Βροχές σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Κρήτη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα «δώσει» νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά τοπικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Κρήτη"

Στη δημοσιότητα φωτογραφία μετά την επίθεση από αδέσποτο που δέχτηκε 13χρονη στο Βελεστίνο

Η 13χρονη μαθήτρια μόλις είχε τελειώσει το μάθημά της στο φροντιστήριο και επέστρεφε στο σπίτι της, όταν σε κεντρικό δρόμο της περιοχής του Βελεστίνου, δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο.

Η έφηβη πανικοβλήθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο σκύλος την πέταξε κάτω και άρχισε να τη δαγκώνει στο γόνατο. Τα κλάματα του κοριτσιού άκουσαν περίοικοι που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Με μισοσκισμένα ρούχα μεταφέρθηκε αμέσως από τον πατέρα της στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί περιποιήθηκαν το τραύμα και χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα της στο taxydromos.gr, το θέμα με την επιθετικότητα των αδέσποτων γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο. Ο πατέρας της 13χρονης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και κατήγγειλε το περιστατικό, ζητώντας να καταγραφεί η αναφορά του στο βιβλίο συμβάντων.

«Το παιδί μας είναι κατατρομαγμένο. Είναι ένα θαρραλέο παιδί που κυκλοφορεί μόνο του για να πάει στο φροντιστήριο και από την ώρα που έγινε αυτό φοβάται να βγει έξω. Το σκυλί που της επιτέθηκε ήταν αγριεμένο. Ευτυχώς που δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός να τρέχουμε και να μην φτάνουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά η μητέρα, εκφράζοντας τη δυσφορία της, διότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην περιοχή του Βελεστίνου έχει μετατραπεί πλέον σε «μάστιγα».

Οι επιθέσεις σε μικρούς και μεγάλους είναι συχνές, δίχως την ίδια στιγμή να λαμβάνονται μέτρα από τον δήμο προκειμένου να περιοριστούν οι αγέλες, που έχουν καταστεί «φόβος και τρόμος» στην περιοχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα φωτογραφία μετά την επίθεση από αδέσποτο που δέχτηκε 13χρονη στο Βελεστίνο"

To Open Arms έφτασε στη Γάζα – Άρχισε να ξεφορτώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια

Στη Γάζα έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής (15/3/2024) το πλοίο Open Arms, το οποίο απέπλευσε από την Κύπρο, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους αμάχους.

Η World Central Kitchen «ξεφορτώνει τη φορτηγίδα που συνδέεται τώρα με την προσωρινή προβλήτα» που χτίστηκε νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, αφού ρυμουλκήθηκε από την Κύπρο από πλοίο άλλης ΜΚΟ, είπε η Λίντα Ροθ, εκπρόσωπος της ισπανικής ΜΚΟ Opern Arms.

Το πλοίο μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα τρόφιμα, στη Γάζα σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK).

Ένα δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο, το Jennifer, το οποίο είναι επίσης αποστολή της WCK, και που βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας, αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή για τη Γάζα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "To Open Arms έφτασε στη Γάζα – Άρχισε να ξεφορτώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια"

«Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά» – Αποκαλυπτικά μηνύματα του Μίχου στη 12χρονη – «Ξεπλένουν ένα τέρας» ξεσπά η γιαγιά της

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Δεκάδες μηνύματα που έστελνε ο 54χρονος στην ανήλικη και τα οποία δημοσιεύει το Live News, είναι αποκαλυπτικά για τη δράση του.

«Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος.

Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά ως μια πατρική φιγούρα στη ζωή της.

«Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά».

Άλλοτε την ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες. «Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα». «Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

«Με έβαζε να ποζάρω και πουλούσε τις φωτογραφίες» κατέθεσε η 12χρονη

«Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε», ανέφερε η 12χρονη στην κατάθεσή της.

«Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ. Οι άνδρες μου ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο 54χρονος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο» έχει πει η ανήλικη.

«Ξεπλένουν ένα τέρας – Το παιδί κλαίει και χτυπιέται» ξεσπά η γιαγιά της 12χρονης

«Να πω ότι μου αρέσουν; Δεν μου αρέσουν αυτά που λένε και η κυρία Εισαγγελέας αυτά που είπε. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή, ντροπή, ντροπή τους. Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα» ξεσπά η γιαγιά της 12χρονης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega.

«Τι τιμωρία είναι αυτή; Τι κακό πράγμα; Τι κράτος είναι αυτό; Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Εγώ πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα τόσες ημέρες, τώρα τι είναι αυτά που κάνουν;» προσθ΄λετει.

«(Το παιδί) είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, ούτε σχολείο πήγε, κλαίει συνέχεια, χτυπιέται. Υποφέρει για την μάνα του, έχει να δει την μάνα του έναν χρόνο και τώρα περίμενε να βγει, να δει την μάνα του, να ελευθερωθούμε όλοι και λένε τέτοια πράγματα. Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν ντρέπονται καθόλου;» συγκλονίζει η γιαγιά της ανήλικης.

«Μάχη» με το χρόνο για να μην λήξουν τα 18μηνα της προσωρινής κράτησης πριν την δικαστική απόφαση

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό με στόχο, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων έως το τέλος Μαρτίου.

Και αυτό γιατί ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη των 18μηνων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που βρίσκονται στη φυλακή, με τον βασικό πρωταγωνιστή, μάλιστα, να αποφυλακίζεται στις 7 Απριλίου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναμένεται να θα δώσει «μάχη» με το χρόνο καθώς θέλει να εκδώσει την απόφαση του εγκαίρως και να μην τεθεί ζήτημα αποφυλάκισης κατηγορούμενου ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι της 12χρονης και της οικογένειας της οι οποίοι στηρίζουν την κατηγορία και στρέφονται κατά της εισαγγελικής πρότασης για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας και την καταδίκη της μητέρας.

Ενώπιον του δικαστηρίου αγόρευσε και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Πακιστανικής καταγωγής για τον οποίο η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απαλλαγή του για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που του αποδίδεται.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά» – Αποκαλυπτικά μηνύματα του Μίχου στη 12χρονη – «Ξεπλένουν ένα τέρας» ξεσπά η γιαγιά της"

Νέος Κόσμος: «Μου έκοψε τα μαλλιά στη μέση του δρόμου» – Γυναίκα καταγγέλλει επίθεση από άγνωστο άνδρα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έζησε μια γυναίκα στο Νέο Κόσμο, το απόγευμα της Τρίτης (12.03.2024) όταν λίγα μέτρα από το μετρό δέχτηκε επίθεση από άγνωστο άντρα ο οποίος αφού της έκοψε τα μαλλιά, τράπηκε σε φυγή.

«Μου έκοψε την τούφα από τα μαλλιά και μου την πέταξε μπροστά μου και άρχισε να γελάει και να με κοροϊδεύει», ανέφερε η καταγγέλλουσα στο LIVE NEWS η οποία την ώρα της επίθεσης βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το μετρό στον Νέο Κόσμο.

«Εγώ εντάξει τα έχασα εκείνη την ώρα προφανώς, ούτε φωτογραφία κατάφερα, δεν σκέφτηκα τίποτα εκείνη την ώρα», συμπληρώνει.

Ήταν ώρα αιχμής. Ο κόσμος γύρω της ήταν αρκετός. Ξαφνικά νιώθει μία ανδρική φιγούρα από πίσω της να πειράζει τα μαλλιά της.

Η κοπέλα πάγωσε. Έβλεπε έναν άγνωστο άνδρα να κρατάει μία ολόκληρη τούφα από τα μαλλιά της.
«Απλά σάστισα, τον κοίταγα, είχα κανονίσει ραντεβού σε ένα μαγαζί απέναντι οπότε πήγα και έκατσα εκεί γιατί από τη σύγχυση άρχισα να ζαλίζομαι και στην πορεία εκείνος πήγε σε ένα κατάστημα δίπλα και έδειξε τα γεννητικά του όργανα».

Ο άγνωστος άνδρας κρατούσε στα χέρια του ένα λεπίδι, με το οποίο έκοψε τα μαλλιά της νεαρής. Δεν προσπάθησε να κάνει τίποτα παραπάνω. Δεν την απείλησε, αλλά ούτε και έκλεψε κάτι από τα προσωπικά της αντικείμενα.

«Η αλήθεια είναι ότι είναι σίγουρα τρελός. Και γενικά το βλέμμα του και το ύφος του ήταν εντελώς χαμένου ανθρώπου ότι «δεν ξέρω τι μου γίνεται», είπε και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι θα το έκανε σε όποιον περνούσε από το σημείο. Το βλέμμα του ήταν χαμένο, οπότε σίγουρα υπάρχει θέμα ψυχολογικής φύσεως. Τρόμαξα και αιφνιδιάστηκα. Έχω τον νου μου πια όταν περπατάω έξω».

Μετά από το πρώτο σοκ, το κορίτσι πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής να καταγγείλει το περιστατικό. Έδωσε μία λεπτομερή περιγραφή του δράστη, στην προσπάθειά της να προστατεύσει κι άλλους από ανάλογες επιθέσεις.

«Αφρικανός, πολύ ψηλός, πολύ αδύνατος και είχε ένα κόκκινο-μαύρο backpack, ράστα μαλλιά. Στη συνέχεια αφού έδωσα την κατάθεση στην αστυνομία πέρασαν κάποια παιδιά και είπαν ότι μπήκε στο μετρό».

Για την επίθεση γίνεται έρευνα, με τις Αρχές να συλλέγουν πληροφορίες ώστε να βρεθούν σύντομα στα ίχνη του δράστη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος Κόσμος: «Μου έκοψε τα μαλλιά στη μέση του δρόμου» – Γυναίκα καταγγέλλει επίθεση από άγνωστο άνδρα"

Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο Καλαμάτας – Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης

Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκονται οι γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι με ανακοίνωσή τους, στην οποία κάνουν λόγο για εξουθενωτικά ωράρια εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό.

Στην ανακοίνωση των γιατρών που δημοσιεύει το messinialive.gr :

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ:
1) Διοικητικό Συμβούλιο Γ.Ν.Μ.
2)Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Γ.Ν.Μ.
3)Επιστημονικό Συμβούλιο Γ.Ν.Μ.
4)Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Μ.
5)Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας
6)6η Υ.Π.Ε.
7)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
8)Μ.Μ.Ε.

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε ότι σήμερα 14-03-24 οι Παθολογικές κλινικές της Νοσοκομειακής Μονάδας Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας βρίσκονται χωρίς ειδικευμένο ιατρό της ειδικότητας παθολογίας σε ενεργή εφημερία. Με σχετική απόφαση της Διοικήτριας του Γ.Ν.Μ. ο Ιατρός που υπήρχε σε ενεργή εφημερία σήμερα (14-03-24) δεν θα την εκτελέσει , προκειμένου να καλύψει την αυριανή εφημερία (15-03-24) στο Γ.Ν.Σπάρτης στο οποίο μετακινείται μετά από σχετικό εντέλλεσθαι του Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε.
Επανειλλημένα έχουμε θίξει την επισφάλεια της εφημέρευσης των παθολογικών κλινικών.
H παθολογική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας λόγω υποστελέχωσης, λειτουργεί πια αποκλειστικά με τους συναδέλφους μας στο κόκκινο καθώς εξαναγκάζονται να δουλέψουν ακόμη και συνεχή 48ωρα. Παρόλη την επιβάρυνσή τους δεν καταφέρνουν να καλύψουν όλες τις ημέρες του μήνα με ασφαλή εφημέρευση , δηλαδή σε ενεργή εφημερία. Υπάρχουν ημέρες του μήνα που οι κλινικές βρίσκονται με ιατρό σε εφημερία μικτή ή ετοιμότητας και δυστυχώς υπάρχουν και ημέρες στον μήνα που δεν υπάρχει καθόλου ιατρός σε κάποια από τις 2 κλινικές , με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των ασθενών. Όλοι οι συνάδελφοι έχουν συσσωρευμένες κανονικές άδειες προηγουμένων ετών, τις οποίες με την παρούσα κατάσταση των κλινικών είναι αδύνατο να αποχρεώσουν, με άμεση συνέπεια την εργασιακή εξουθένωση των παθολόγων μας η οποία πια αρχίζει να δημιουργεί και ορατά προβλήματα υγείας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η 6η Υ.Π.Ε. γνωρίζουν το οξύτατο αυτό πρόβλημα και παρόλα αυτά στην τελευταία προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών δεν υπήρξε ούτε μία θέση παθολόγου!
Σήμερα όμως η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών , καθώς απειλείται η υγεία και η ζωή των νοσηλευόντων, διότι από τις 21.00 και έπειτα δεν θα βρίσκεται εντός του χώρου του Νοσοκομείου και σε καμία από τις 2 κλινικές, ειδικευμένος ιατρός παθολόγος.

Ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. γνωρίζει ότι «το εφημεριακό πρόβλημα της παθολογικής κλινικής του Γ. Ν. Σπάρτης» χρονίζει εξ αιτίας των κενών οργανικών θέσεών του και της παράλειψής του να μεριμνήσει για προκήρυξη των θέσεων. Το εφημεριακό πρόβλημα της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Σπάρτης δεν προέκυψε από έκτακτες ανάγκες, αλλά είναι διαχρονικό, αποτέλεσμα της διατήρησης κενών των σχετικών οργανικών θέσεων. Επανειλημμένα έχουμε θίξει την επισφάλεια που ενέχει η μετακίνηση των ιατρών, δηλαδή τον κίνδυνο να τρωθεί η υγεία των νοσηλευομένων, αλλά και να κινδυνεύσει η ζωή τους. Πρόκειται για το αδίκημα της έκθεσης. Οι νοσηλευόμενοι έχουν τον θεράποντα ιατρό τους. Οι ιατροί με το «εντέλλονται να εφημερεύσουν », δεν καθίστανται θεράποντες ιατροί των ασθενών του νοσοκομείου, στο οποίο μετακινούνται. Απλά παρουσιάζονται σε αυτό ως σε σκοπιά. Η ιατρική, όμως, δεν ασκείται έτσι. Η ιατρική ασκείται από τους ιατρούς σε ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στο τμήμα του νοσοκομείου, στο οποίο υπηρετούν. Γνωρίζουν, έτσι, από την εισαγωγή τον κάθε ασθενή, καταλήγουν συλλογικά, υπό την επιστημονική ευθύνη του Διευθυντή του τμήματος, σε διάγνωση και αγωγή, παρακολουθούν καθημερινά, εάν απέδωσε η όχι η αγωγή, την οποία μπορεί ακόμα και ν’ αλλάξουν.

Η «βάρδια» τους στη Ν.Μ. Σπάρτης είναι χωρίς γνώση της κατάστασης – πορείας της ασθένειας του ασθενούς, πράγμα που εκθέτει σίγουρα σε κίνδυνο και τον ασθενή, αλλά και τον ιατρό, στην περίπτωση που συμβεί το απευκταίο.
Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει πώς οι μετακινήσεις καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο ιατρικών τμημάτων.

Η πλήρης ηθική, επιστημονική και εργασιακή απαξίωση μας, δεν αφήνει καμία άλλη
επιλογή σε πολλούς συναδέλφους πέρα από την παραίτηση για να διαφυλάξουν
στοιχειωδώς την αξιοπρέπεια τους.

Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις. Δεν αποτελούν την λύση του προβλήματος της
υποστελέχωσης.
-Να δοθεί αύξηση στους μισθούς των υγειονομικών και να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα για
την περιφέρεια.
Να προκηρυχθεί άμεσα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και στα 2 νοσοκομεία του νομού μας.

messinialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο Καλαμάτας – Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης"

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.500 ρούχα-μαϊμού

Πάνω από 2.500 απομιμητικά είδη ένδυσης εντοπίστηκαν σε αποθήκη καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχων Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά κατασχέθηκαν 2.561 ρούχα-μαϊμού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κι από τη ΔΙΜΕΑ τούς επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.500 ρούχα-μαϊμού"

Βιασμοί, βασανιστήρια: Πληθαίνουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Περισσότεροι θάνατοι αμάχων, άνθρωποι που υπέστησαν βασανιστήρια, σεξουαλική βία, εγκλήματα που ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, αλλά και κλοπή αμέτρητων πολιτιστικών αγαθών: οι ερευνητές του ΟΗΕ έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα μια νέα καταδικαστική έκθεση για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας για περισσότερα από δύο χρόνια.

Η εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρήκε “νέα στοιχεία ότι οι ρωσικές αρχές παραβίασαν τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα, τους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους και διέπραξαν αντίστοιχα εγκλήματα πολέμου”, μετά 16 νέες επισκέψεις στην Ουκρανία και συνεντεύξεις με 422 γυναίκες και 394 άνδρες για να διακριβωθούν τα γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

«Η Επιτροπή ανησυχεί για το εύρος, την επιμονή και τη σοβαρότητα των παραβιάσεων και των εγκλημάτων που διερεύνησε καθώς και για τον αντίκτυπό τους στα θύματα και στις πληγείσες κοινότητες», σημειώνει η νέα έκθεση, η οποία συμπληρώνει προηγούμενες έρευνες της Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν πέρυσι.

«Επιβεβαιώνει τα προηγούμενα συμπεράσματά της, σύμφωνα με τα οποία η πληθώρα αυτών των επιθέσεων (στην Ουκρανία) μαρτυρά την περιφρόνηση εκ μέρους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για τα δεινά που μπορεί να προκληθούν σε πολίτες», υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Συστηματικά βασανιστήρια

«Νέα στοιχεία ενισχύουν τα προηγούμενα ευρήματα της Επιτροπής ότι τα βασανιστήρια που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές αρχές στην Ουκρανία και τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι ευρέως διαδεδομένα και συστηματικά», προσθέτει η έκθεση.

Η νέα έκθεση περιγράφει ειδικότερα τη «φρικτή μεταχείριση» που επιβλήθηκε σε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου σε πολλά κέντρα κράτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τεκμηριώνει επίσης «βιασμούς και άλλου είδους σεξουαλική βία που ασκείται σε γυναίκες υπό συνθήκες που ισοδυναμούν με βασανιστήρια». Η έρευνα κατέστησε δυνατό «να βρεθούν πρόσθετα στοιχεία για την παράνομη μεταφορά παιδιών σε περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο».

Για πρώτη φορά, οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την τύχη πολιτιστικών αντικειμένων και αρχείων στα κατεχόμενα εδάφη.

Ερεύνησαν συγκεκριμένα την πόλη Χερσώνα.

«Οι ρωσικές αρχές μετέφεραν πολιτιστικά αντικείμενα από το Περιφερειακό Μουσείο Τέχνης της Χερσώνας και τα αρχεία» της περιφέρειας στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Μόσχα.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προσωπικού των δύο ιδρυμάτων, περισσότερα από 10.000 αντικείμενα από το Μουσείο και το 70% των εγγράφων από το κεντρικό κτίριο των Κρατικών Αρχείων έχουν αφαιρεθεί», τονίζεται στην έκθεση.

Οι τοπικές αρχές υπογράμμισαν την ανάγκη προστασίας αυτών των αντικειμένων από την καταστροφή.

Κατά τους ερευνητές, οι αρχές διέπραξαν έγκλημα πολέμου με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ουκρανίας, ιδίως μέσω νόμου που εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2023, ο οποίος ορίζει ότι αυτά τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία και τα αρχεία ανήκουν πλέον στη Ρωσία.

ΑΠΕ/lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμοί, βασανιστήρια: Πληθαίνουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ"

Σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτική η προληπτική πυροπροστασία

Σε συνέχεια του «Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων» που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μετά από ΚΥΑ των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (19.05.2023), εκδίδεται η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος, προς εφαρμογή του, ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου του 2024.

Τονίζεται ότι ο Κανονισμός αποσκοπεί στην προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών, στην προστασία του Περιβάλλοντος, την πυροπροστασία και πυρασφάλεια των κτισμάτων που βρίσκονται εντός δασικών περιοχών ή γειτνιάζουν με αυτές, όπως και στον περιορισμό της συμβολής τους στη διάδοση της φωτιάς.

Υποχρεωτικό το Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας  - Καταχώριση σε Ειδικό Μητρώο από τους Δήμους

Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, υπενθυμίζεται ότι αφορά σε ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα σε δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγµένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς και εντός ακτίνας τριακοσίων (300) µέτρων από αυτές ή βρίσκονται µέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών.

  • Για τα προαναφερόμενα ακίνητα είναι υποχρεωτική η σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα μέχρι τις 31.03.2024
  • Σε συνέχεια της Τεχνικής Έκθεσης οι ιδιοκτήτες των ακινήτων υποχρεούνται μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 30.04.2024 να υποβάλουν Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας στην οποία θα δηλώνουν την ορθή λήψη των μέτρων που προβλέπονται στην έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, βάσει των προβλέψεων του Κανονισμού για την προστασία του ακινήτου τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται ότι:

  • Οι διατάξεις προληπτικής πυροπροστασίας του Κανονισμού εφαρμόζονται υποχρεωτικά σε όλα τα ακίνητα των προαναφερόμενων περιπτώσεων για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο έτους 2024. Αφορούν στην πρόσβαση στο ακίνητο, στη δημιουργία ζωνών προστασίας, στην αποθήκευση υλικών, στον τακτικό καθαρισμό και στην εκπόνηση Σχεδίου Προετοιμασίας Εκκένωσης. 
  • Τα μέτρα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας που προβλέπονται στην έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα εφαρμόζονται υποχρεωτικά από 31.03.2025 για τα ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως υψηλής και ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας και από 31.03.2026 για τα ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως χαμηλής ή μεσαίας επικινδυνότητας.

Μέχρι τη λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα καταχωρίζονται το Έντυπο Αξιολόγησης της επικινδυνότητας, η Έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα και η Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας του ιδιοκτήτη, τα προαναφερόμενα στοιχεία υποβάλλονται εις διπλούν σε έντυπη μορφή στον οικείο Δήμο.

Οι Δήμοι παρακαλούνται:

  • Να τα καταχωρίζουν σε Ειδικό Μητρώο, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα στις τριμελείς επιτροπές δειγματοληπτικού ελέγχου και να είναι δυνατή η μεταφορά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όταν τεθεί σε λειτουργία,
  • Να συγκροτήσουν τις Τριμελείς επιτροπές, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό (οι οποίες απαρτίζονται από έναν δασολόγο ή γεωπόνο, έναν μηχανικό και έναν υπάλληλο του Τμήματος Πολιτικής προστασίας του Δήμου) που θα διενεργήσουν κατά την αντιπυρική περίοδο τις αυτοψίες - δειγματοληπτικούς ελέγχους,
  • Να ενημερώσουν τους δημότες για την ισχύ του Κανονισμού και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν. Βάσει των αναρτημένων δασικών χαρτών προτείνεται να εντοπίσουν τις περιοχές χωρικής τους αρμοδιότητας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού για να δοθούν ειδικότερες οδηγίες στους δημότες που διαμένουν σε κτίρια εντός αυτών.
  • Να μεριμνήσουν, στην περίπτωση οικισμών που περικλείονται από δασική ή δασώδη έκταση για την έγκαιρη εκπόνηση Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης και για τη διαμόρφωση των διαβαθμισμένων περιμετρικών ζωνών προστασίας πέριξ των ορίων του οικισμού σε συνδυασμό με τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δασική Υπηρεσία) και σε εναρμόνιση με τυχόν ισχύοντα σχέδια Πολιτικής Προστασίας για την ασφαλή εκκένωση του οικισμού σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτική η προληπτική πυροπροστασία "

Τέλος στο σβήσιμο των τροχονομικών κλήσεων - αυστηρή εγκύκλιος Χρυσοχοΐδη!

Με μια εγκύκλιο που απέστειλε πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ουσιαστικά κλείνει τη «φάμπρικα» με το σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας, αυστηροποιώντας τόσο το πλαίσιο ώστε για πολύ ρητούς και συγκεκριμένους λόγους να αιτιολογείται η ένσταση των εναγόμενων πολιτών.

Ειδικότερα με την εγκύκλιο του - που αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive - αφού επικαιροποιείται το πλαίσιο των διεξαγόμενων ελέγχων, διευκρινίζοντας ότι η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και το δίπλωμα - όταν το προβλέπει η παράβαση -  θα πρέπει να αφαιρούνται αμέσως, όπως και οι πινακίδες του οχήματος ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση, εντός 5 ημερών, θα πρέπει να παραδίδονται  στην έδρα της Αστυνομικής Υπηρεσίας που εξέδωσε την παράβαση.

Παράλληλα, δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να  υποβάλει ηλεκτρονικά την ένσταση του εντός 3 ημερών.

Όμως το… «ζουμί» της εγκυκλίου βρίσκεται παρακάτω, εκεί που αναφέρεται στην εξέταση των ενστάσεων, όπου βέβαια μέχρι σήμερα υπήρχαν περιθώρια να  σβήνονται κλήσεις, καθώς ερμηνεύοντας τις υπάρχουσες εγκυκλίους, οι κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες μπορούσαν  να τις ερμηνεύουν διασταλτικά.

Η νέα εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αποφεύγεται «η κατάχρηση της καλώς εννοούμενης επιείκειας από τον διοικούμενο, πέρα των περιπτώσεων όπου, από την πληρότητα και την  επάρκεια των δικαιολογητικών προκύπτουν σημαντικοί λόγοι  για την έκδοση πλήρως αιτιολογημένης απόφασης περί της αποδοχής των υποβληθεισών αντιρρήσεων (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ, σοβαροί λόγοι υγείας κ.λπ)»

Στην ουσία, δηλαδή, θα σβήνονται οι κλήσεις μόνο για λόγους υγείας, επαρκώς αιτιολογημένους, είτε αν οι παραβάτες ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες ή είναι οι ίδιοι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που σημαίνει πρακτικά ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα, με γνωστούς ή ανθρώπους που μπορούσαν να μεταφέρουν με ευκολία μια κλήση στο γραφείο του  εκάστοτε διοικητή της Τροχαίας, καθώς κλείνουν… τα πορτοπαράθυρα και ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια παρεμβάσεων!

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στο σβήσιμο των τροχονομικών κλήσεων - αυστηρή εγκύκλιος Χρυσοχοΐδη!"

Αμυγδαλέζα: Σύλληψη τεσσάρων συνοριοφυλάκων για βασανιστήρια σε βάρος αλλοδαπού

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες χθες, (Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024), τέσσερις συνοριακοί φύλακες, που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (Προαναχωρητικό κέντρο κράτησης αλλοδαπών) Αμυγδαλέζας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ένστολοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντα και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους συνοριακούς φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι άλλοι δύο συνοριακοί φύλακες κατηγορούνται ότι, ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση, διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμυγδαλέζα: Σύλληψη τεσσάρων συνοριοφυλάκων για βασανιστήρια σε βάρος αλλοδαπού"

Χειροπέδες σε δύο ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Ο ένας άτμιζε και ο άλλος αρνήθηκε να δεθεί στην απογείωση

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο επιβάτες πτήσης εσωτερικού, που συνελήφθησαν στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, επειδή αρνούνταν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη του αεροσκάφους πριν από την απογείωσή του.

Ειδικότερα, ο ένας φέρεται να άτμιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο άλλος αρνήθηκε να προσδεθεί με τη ζώνη ασφαλείας. Καθώς αγνοούσαν τις συνεχείς συστάσεις που τους γίνονταν, ο κυβερνήτης έκρινε αναγκαία την αποβίβασή τους, ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί, που τους συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για έναν 40χρονο και έναν 24χρονο (ημεδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και παράβαση εντολών κυβερνήτη. Οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Μετά την αποβίβασή τους το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την πτήση του.

Για κακούργημα οι δύο που συνελήφθησαν στο «Μακεδονία» 

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες που δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις του πληρώματος και προκάλεσαν αναστάτωση σε αεροσκάφος πριν την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο συλληφθέντες διώκονται για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε κίνδυνο για άνθρωπο και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε δύο ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Ο ένας άτμιζε και ο άλλος αρνήθηκε να δεθεί στην απογείωση"

Στη Βουλή δικογραφία κατά Καραμανλή για τα Τέμπη

Την διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή ανακοίνωσε από την Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Θανάσης Μπούρας, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η δικογραφία απεστάλη από την δικαιοσύνη στις 13.3.2024 στο πλαίσιο του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και σχηματίστηκε μετά από μήνυση τραυματία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου 15 ημέρες ο εισαγγελέας Λάρισας απέστειλε στοιχεία των δικών του ερευνών προκειμένου να συσχετιστούν με τις εργασίες και τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε για την υπόθεση των Τεμπών. Το τελικό πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν 64 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή δικογραφία κατά Καραμανλή για τα Τέμπη"

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παραιτήθηκαν οι ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών και Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ακολούθησαν οι παραιτήσεις τόσο του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη όσο και του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισελ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τί έχει συμβεί.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023) η κυρία Ασημακοπούλου την απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν μέχρι σήμερα στη νευραλγική θέση του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και γι΄αυτό η μεν κυρία Ασημακοπούλου τον διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του κ. Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ακόμη ότι σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραυπουργεία» Δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παραιτήθηκαν οι ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών και Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ"

Καθαρά Δευτέρα: Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο – Οι συστάσεις σε οδηγούς, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Τα μέτρα της Τροχαία θα είναι αυξημένα από σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου έως και την Καθαρά Δευτέρα (18/3) στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς οι εκδρομείς αναμένεται να ξεχυθούν στους δρόμους.

Ο σχεδιασμός της Τροχαίας περιλαμβάνει:
  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
    αυξημένα μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την
  • αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
    κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
    αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
    ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται
  • αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως:

  • οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
  • υπερβολική ταχύτητα,
  • χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
  • μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας,
  • αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κλπ,
  • μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ., κατά τη μεταφορά παιδιών με οχήματα,
  • οδήγηση οχημάτων από ανηλίκους και άτομα που δε διαθέτουν άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • οδήγηση για επίδειξη ικανότητας,
  • κυκλοφορία οχημάτων, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε τακτικό ή έκτακτο τεχνικό
  • έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας,
  • φθαρμένα ελαστικά
  • αντικανονική κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ συνιστά στους πολίτες:
  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες
  • Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.)
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Σημειώνεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση θα ισχύει σήμερα Παρασκευή (15/3), από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο (16/3) από ώρα 08:00 έως 13:00. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από την Δευτέρα (18/3), από ώρα 15:00 έως 21:00.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθαρά Δευτέρα: Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο – Οι συστάσεις σε οδηγούς, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών"

Ρομά... ακροβάτες έκαναν 13 διαρρήξεις στην βόρεια Ελλάδα

Επιδρομές σε όλη την βόρεια Ελλάδα έκαναν τα μέλη μιας σπείρας Ρομά που αναρριχούνταν με ευελιξία στα μπαλκόνια σπιτιών και παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες. Σε διάστημα τριών μηνών, διέρρηξαν δέκα σπίτια και τρία οχήματα και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσές λίρες, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 90.000 ευρώ.

Οι τρεις νεαροί ηλικίας 19, 24 και 28 χρόνων, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαρρήξει από τις 15 Οκτωβρίου του 2023 ως τις 6 Ιανουαρίου πέντε διαμερίσματα στην Πέλλα, μια μονοκατοικία και μια διπλοκατοικία στην Καστοριά, δύο διαμερίσματα και μια μονοκατοικία στην Κομοτηνή και μια ακόμη μονοκατοικία στις Σέρρες, ενώ παραβίασαν και δύο οχήματα στις Σέρρες και ένα ακόμη στην Καστοριά.
Σε βάρος των τριών δραστών που ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Έδεσσας και των αγνώστων ως τώρα συνεργών τους, η έρευνα για την ταυτοποίηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Τσάκωσαν αμέσως τον διαρρήκτη

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε έναν 47χρονο που διέρρηξε ένα σπίτι στο Αγρίνιο και έκλεψε 80 ευρώ μέσα από μια τσάντα, αλλά και κοσμήματα και χρυσαφικά από τα συρτάρια της κρεβατοκάμαρας, το πρωί της Τετάρτης, όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έπειτα από λίγη ώρα, τον συνέλαβαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρομά... ακροβάτες έκαναν 13 διαρρήξεις στην βόρεια Ελλάδα"

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα φορτωμένο με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις αστυνομικών έγιναν στην Ηγουμενίτσα ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη και τροχαίο. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο συναδέλφους τους, που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών με υπηρεσιακό όχημα.

Δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-03-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης της υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγεί υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης, για να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο οδηγός, ωστόσο, συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και ύστερα από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.

Μάλιστα, ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.

Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 3 σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα φορτωμένο με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα"

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Την απόφασή της να μην συμμετέχει ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα με τα emails που εστάλησαν σε ομογενείς δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ανακοίνωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξηγώντας ότι «αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Η ανάρτηση Ασημακοπούλου

asimakopoyloiy-anartisi

Η ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ασημακοπούλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα e-mail σε απόδημους Έλληνες εδώ και μέρες, ενώ για το θέμα έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα του ΥΠΕΣ, αλλά και έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει αποστείλει ερωτήματα στην κυρία Ασημακοπούλου.

Στο θέμα είχε αναφέρθει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και είχε πρει ότι «κάνουμε και εμείς έρευνα για την υπόθεση».

Ένα ακόμα στοιχείο που δεν διευκόλυνε την κυ ρία Ασημακοπούλου ήταν ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα πρέπει να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο στις 19 Απριλίου και η έρευνα της Αρχής εκτιμάται ότι δεν θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ"

Νέα Ερυθραία: Μπούκαραν στη μεζονέτα και έκλεψαν δικηγόρο – Άρπαξαν χρήματα, χρυσές λίρες και κοσμήματα!

Διάρρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (11/3) σε μεζονέτα δικηγόρου στη Νέα Ερυθραία.

Οι πληροφορίες τονίζουν πως οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του δικηγόρου από το σπίτι και με τη χρήση λοστού παραβίασαν το παράθυρο που βρισκόταν στο ισόγειο. Έτσι εισέβαλλαν μέσα, μπήκαν πρώτα στην τραπεζαρία και έπειτα ανέβηκαν στην αποθήκη του 1ου ορόφου όπου αφαίρεσαν από εκεί ένα χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς έκλεψαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, χρυσές λίρες και τιμαλφή αξίας 3.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες, επίσης, κινήθηκαν προς την κρεβατοκάμαρα του 49χρονου και του αφαίρεσαν από το κομοδίνο ένα ρολόι αξίας 5.000 ευρώ.

Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος με τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας να προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν και να φτάσουν στα ίχνη τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Ερυθραία: Μπούκαραν στη μεζονέτα και έκλεψαν δικηγόρο – Άρπαξαν χρήματα, χρυσές λίρες και κοσμήματα!"

Πύργος: Αδίστακτος ληστής ξυλοκόπησε ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα μέσα στο σπίτι του

Ίχνος συμπόνοιας δεν έδειξε ένας 44χρονος Έλληνας που εισέβαλε στο σπίτι ενός ανυπεράσπιστου ηλικιωμένου σε περιοχή του Πύργου και δεν δίστασε να τον σαπίσει στο ξύλο, παρ' όλο που ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα μετά από τροχαίο ατύχημα!

Ο αδίστακτος κακοποιός βρήκε ανασφάλιστη την πόρτα του σπιτιού, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εισέβαλε στο σπίτι του 80χρονου και άρχισε να τον ξυλοκοπεί για να τον υποχρεώσει να του πει πού έκρυβε τις οικονομίες του. Αφού ερεύνησε όλα τα δωμάτια, άρπαξε 450 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Ο άτυχος 80χρονος παρέμεινε επί 24 ώρες αβοήθητος καθώς ήταν ανήμπορος να κινηθεί, ώσπου το πρωί της Τρίτης τον επισκέφθηκαν συγγενείς του, τον βρήκαν σε άθλια κατάσταση και, αφού ενημέρωσαν την Αστυνομία, τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας απ' όπου στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου παραμένει για νοσηλεία.

Εκεί, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφαλείας και κατονόμασε ως δράστη τον 44χρονο, που φέρεται να είχε κλέψει και στο παρελθόν χρήματα από το σπίτι του. Αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις, όμως ο 44χρονος παρέμεινε άφαντος ως την εκπνοή των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ληστεία κακουργηματικού χαρακτήρα και πρόκληση σωματικής βλάβης υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Αδίστακτος ληστής ξυλοκόπησε ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα μέσα στο σπίτι του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news