facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Εισαγγελική έρευνα για διαρροή κατάθεσης της 12χρονης

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός στο ζήτημα της διαρροής στοιχείων από την ποινική δικογραφία , που αφορά την 12χρονη ανήλικη, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, με αφορμή τη διαρροή στα μέσα μαζικής επικοινωνίας στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, που αφορά στην 12χρονη ανήλικη, κατά παράβαση των προβλεπομένων στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως όσον αφορά τη μυστικότητα της προδικασίας, γεγονός που έχει παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν σε υποθέσεις έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και το οποίο επανειλημμένα έχουν στηλιτεύσει τα θεσμικά όργανα του δικηγορικού σώματος, απέστειλε επιστολές:

- Στον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για το γεγονός αυτό και να τη συσχετίσει με συναφή εκκρεμή, που διενεργείται για το φαινόμενο των «τηλεδικών»

- Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβεί, σύμφωνα με το νόμο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής, καθώς και των λοιπών υποθέσεων όπου έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για διαρροή κατάθεσης της 12χρονης"

Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και ενέργεια – Στο 8,3% το προβάδισμα της ΝΔ

Τόσο η ΝΔ όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούν σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα όπως ο προκύπτει από το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Κατά τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει στο 8,3%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,9%. Από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής έχει 11,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,2%.

Οσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκε με τη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει φτάσει στις 11 ποσοστιαίες ομάδες, καθώς το 31% δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό έναντι 20% που προτιμά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα οι πολίτες θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανότερο από τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια, την εγκληματικότητα αλλά και στα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα έναντι 17% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναποφάσιστοι. Το 23% αυτών που δεν ξέρουν ακόμα τι θα ψηφίσουν προέρχεται από το κέντρο , το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κεντροαριστερά.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και ενέργεια – Στο 8,3% το προβάδισμα της ΝΔ"

Ίλιον: Αναστάτωση σε δημοτικό σχολείο - Εξωσχολικός μαχαίρωσε γονέα

Προέδρος του Συλλόγου Γονέων σε σχολείο στο Ίλιον, δέχθηκε άγρια επίθεση από νεαρούς εξωσχολικούς, όταν πήγε να τους κάνει παρατήρηση.

«Στην άκρη, κάπου που δεν φωτίζεται καθόλου, ήταν κάποιοι πιτσιρικάδες 15, 16 χρονών. Τους λέω φύγετε από εδώ, αυτοί μου απαντούν "τι θες ρε;", ήρθαν απειλητικά προς το μέρος μου και τότε ένας εξ' αυτών τράβηξε ένα αιχμηρό αντικείμενο και με μαχαίρωσε», είπε ο άνδραςστον Alpha.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον τραυμάτισαν στο χέρι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. «Ήρθε και με πήρε το ΕΚΑΒ, έχω κάνει ράμματα», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στον Alpha.

Η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές, ενώ οι δράστες, ηλικίας περίπου 15 ετών, δεν έχουν εντοπιστεί. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ίλιον: Αναστάτωση σε δημοτικό σχολείο - Εξωσχολικός μαχαίρωσε γονέα"

Φλώρινα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακινητών μεταναστών στην Κρυσταλλοπηγή – Εμπλέκονται 9 αστυνομικοί

Οργανωμένο κύκλωμα που βοηθούσε την είσοδο και έξοδο μεταναστών τρίτων χωρών και παρανόμων από και προς την Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στον μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα, η οποία ανακοίνωσε ότι σε αυτό εμπλέκονταν και 9 αστυνομικοί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη δράση του κυκλώματος με τους μετανάστες στη Φλώρινα, έπαιρναν αμοιβές από 2.000 έως 10.000 ευρώ το μήνα. Η εξάρθρωση έγινε μετά από έρευνα και ευρείας κλίμακας επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χτες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν 14 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων 7 αστυνομικοί, που υπηρετούν στο τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται συνολικά 123 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο άλλοι αστυνομικοί, για διάφορα αδικήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν τουλάχιστον από το 2020 και διευκόλυναν την είσοδο-έξοδο αλλοδαπών, είτε χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε με ψευδείς βεβαιώσεις για άτομα που είχαν παραβιάσει τη μέγιστη διάρκεια νόμιμης παραμονής στη χώρα ή εκκρεμούσαν αποφάσεις απέλασης, αλλά και για άτομα για τα οποία υπήρχε υπήρχε απαγόρευση εισόδου-εξόδου και τα περνούσαν χωρίς έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 77 περιπτώσεις με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις διευκόλυνσης εξόδου-εισόδου πολιτών από και προς την Ελλάδα, λαμβάνοντας αμοιβές που κυμαίνονταν από 350 έως 700 ευρώ.

Από το σύνολο της έρευνας φέρεται η εγκληματική οργάνωση να πραγματοποίησε περισσότερες από 1.700 περιπτώσεις διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου αλλοδαπών, με το όφελος να εκτιμάται σε 680.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς-μέλη της οργάνωσης να λαμβάνουν μηνιαίως χρηματικά ποσά 2.000 έως 10.000 ευρώ.

Σε σωματικές έρευνες, καθώς και έρευνες σε κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  463.000 ευρώ, 380 δολάρια Αυστραλίας, 19 δολάρια ΗΠΑ, 20 δηνάρια Σκοπίων και 8.540 λέκ Αλβανίας,
  •  511 πακέτα τσιγάρων και 17 πακέτα καπνού, άνευ ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης,
  •  ιδιόχειρες σημειώσεις,
  •  2 διαβατήρια επί των οποίων είχε βεβαιωθεί ψευδώς η είσοδος/έξοδος προς και από την ελληνική επικράτεια και
  •  κυνηγετικό όπλο και 122 φυσίγγια.


Σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι τα μέλη του κυκλώματος, για να μην κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν, εφάρμοζαν μέτρα αντιπαρακολούθησης, όπως για παράδειγμα την κατάρτιση ψευδών βεβαιώσεων κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, επικοινωνούσαν με μη καταχωρημένα τηλέφωνα ή μέσω διαδικτύου, ενώ χρησιμοποιούσαν κωδικούς. Τα διαβατήρια τα αποκαλούσαν «κόκκινα» ή «κεράσια», «εκείνο», «χαρτί», «χαρτάκι», «αυτά», ενώ η καταβολή αθεμίτου οικονομικού ωφελήματος ονομαζόταν «καφές».

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψίας υπαλλήλου, δωροδοκίας υπαλλήλου, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, παράβασης καθήκοντος και των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του Κώδικα Μετανάστευσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και των όπλων.

Σημειώνεται ότι δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση σχετίζονται και με υπόθεση διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακινητών μεταναστών στην Κρυσταλλοπηγή – Εμπλέκονται 9 αστυνομικοί"

Τουρκικές προκλήσεις - Αμερικανός βουλευτής: Λάθος η πώληση των F-16 όσο ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα

Με αφορμή το άρθρο των New York Times με τίτλο «Ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους με την Ελλάδα καθώς οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν», o Αμερικανός βουλευτής των Δημοκατικών, Φρανκ Παλόν, καταδικάζει ανοιχτά τις τουρκικές προκλήσεις ενώ εστιάζει στο επίμαχο ζήτημα των μαχητικών F-16, διατρανώνοντας ότι η πώλησή τους θα συνιστούσε λανθασμένη ενέργεια.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια ενώ ο Ερντογάν απειλεί με στρατιωτικές ενέργειες την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να σταματήσουμε την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Ερντογάν, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά εναντίον μέλους του ΝΑΤΟ» έγραψε ο Αμερικανός βουλευτής στο Twitter.

Το δημοσίευμα των NYT

Ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλλειψη ειλικρίνειας σχετικά με τη διευθέτηση των διαφορών στο ανατολικό Αιγαίο.

Στράφηκε, την ίδια στιγμή, και κατά  της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχυριζόμενος ότι συντάσσεται με τα μέλη της, Ελλάδα και Κύπρο.

«Μπορεί να φτάσουμε ξαφνικά ένα βράδυ», οι απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε εάν αυτό σήμαινε ότι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Στην πραγματικότητα το καταλάβατε».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα των NYT, το εν λόγω ξέσπασμα ήταν μόνο το τελευταίο από τον Ερντογάν. Σημειώνεται δε ότι ο Τούρκος πρόεδρος καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενες πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες πριν από τις εκλογές, την άνοιξη, εντείνει τις απειλές κατά του συμμάχου του στο ΝΑΤΟ από το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας μία γλώσσα που κανονικά ανήκει στα στρατιωτικά γεράκια και στους υπερεθνικιστές.

«Ένας πολιτικά απειλούμενος Ερντογάν είναι όλο και πιο επικίνδυνος»

Ακόμα και αν λίγοι είναι οι διπλωμάτες ή αναλυτές προβλέπουν πόλεμο, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση στους Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι ένας πολιτικά απειλούμενος Ερντογάν είναι όλο και πιο επικίνδυνος για τους γείτονές του και ότι μπορεί να συμβούν ατυχήματα.

Ο Ερντογάν, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, χρειάζεται κρίση, για να ενισχύσει την ασταθή του θέση στο εσωτερικό, ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια στην εξουσία, δήλωσε διπλωμάτης που ειδικεύεται στην Τουρκία, ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. Και αν δεν του δοθεί – όπως είπε ένας διπλωμάτης – μπορεί να δημιουργήσει μία κρίση.

Σημειώνεται δε στο δημοσίευμα ότι οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ – απειλούν τώρα να προσθέσουν μια δύσκολη νέα διάσταση στις προσπάθειες της Ευρώπης να διατηρήσει την ενότητά της απέναντι στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις συσσωρευμένες οικονομικές επιπτώσεις της.

Η κλιμακούμενη ρητορική κατά της Ελλάδας είναι εκείνη που εφιστά πλέον ιδιαίτερη προσοχή, σημειώνει το ρεπορτάζ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκικές προκλήσεις - Αμερικανός βουλευτής: Λάθος η πώληση των F-16 όσο ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Πολύ ισχυροί άνεμοι με τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο, Τετάρτη (19.10.2022). Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές με δυνατούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 και στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κυρίως στα νότια αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πολύ ισχυροί άνεμοι με τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Ελληνοτουρκικά - «Ναι» σε διάλογο με την Ελλάδα λέει ο Ακάρ, αλλά «δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα»

Σε έμμεσες απειλές προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που δήλωσε ωστόσο έτοιμος για συνάντηση με την ελληνική πλευρά και για «να μοιραστεί ακριβοδίκαια όλος ο πλούτος» του Αιγαίου.

Η Τουρκία, είπε ο Ακάρ, δεν είναι απειλή, αλλά ασφαλής σύμμαχος. Ωστόσο, πρόσθεσε με νόημα: «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».

Μιλώντας στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης με το όνομα «Ελεύθερα Πυρά» ο Τούρκος αξιωματούχος επανέλαβε τα περί δίκαιης κατανομής του πλούτου του Αιγαίου.

«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε. Λέμε ότι είμαστε υπέρ του να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και να μοιραστεί ακριβοδίκαια όλος ο πλούτος», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιης κατανομής κάθε πλούτου. Η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος, δεν απειλεί κανέναν».

Προειδοποίηση για Κύπρο

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο για εξοπλισμούς στην Κύπρο.

«Λέμε ότι ο εξοπλισμός του νησιού από τους Ελληνοκύπριους θα αυξήσει την ένταση. Ως εγγυητές, εκπληρώνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να γίνει αποδεκτή η κυριαρχία, η ισότητα κι η τουρκική ύπαρξη», ήταν η προειδοποίησή του.
Τι είπε για τη συνάντηση με Παναγιωτόπουλο

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο την περασμένη εβδομάδα, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Σε αυτήν τη συνάντηση, του εκφράσαμε ανοιχτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Δηλώσαμε ότι για μια συνολική και μόνιμη λύση πρέπει να συναντιόμαστε, να συνομιλούμε και να διατηρούμε ανοιχτό το δίαυλο του διαλόγου. Δηλώσαμε ότι μια λύση σε αυτά τα προβλήματα μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσα από τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα και τα ζητήματά μας μπορούν να λυθούν αν μιλάμε και συναντιόμαστε ως δύο γείτονες, δύο σύμμαχοι και έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο, χωρίς να εμπλέκονται τρίτα μέρη σε αυτό το θέμα», ανέφερε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά - «Ναι» σε διάλογο με την Ελλάδα λέει ο Ακάρ, αλλά «δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα»"

Η Τουρκία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με δύο πηγές του Bloomberg.

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι του Ρίζε γύρω στις 7:00 το πρωί τοπική ώρα, είπαν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να σχολιάσουν. Ο πύραυλος διήνυσε 561 χλμ. και έπεσε ανοικτά του λιμανιού της Σινώπης, είπαν.

Το μυστικό πρότζεκτ κατασκευής πυραύλων που ονομάζεται Tayfun (Τυφώνας στα ελληνικά), βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη εγχώριων όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, αποκλείοντάς την από το πρόγραμμα των F-35.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Τουρκία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα"

Κορωνοϊός: Στα 55.242 τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - 107 θάνατοι, 74 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας,  τα κρούσματα είναι 55.242 και οι θάνατοι είναι στους 107 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 74.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19). Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 41/2022 (10 Οκτωβρίου 2022 - 16 Οκτωβρίου 2022). 

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 55.242 κρούσματα COVID-19 (5.295 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 8% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 21% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.081.981 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.97 (95% ΔΕ: 0.85 - 1.11).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.351 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 193, 23% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 968 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 138, 10% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 74 (58.1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 95.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 107 θάνατοι ασθενών COVID-19 (10 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -5% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 13 (12%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.426 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εδώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 55.242 τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - 107 θάνατοι, 74 διασωληνωμένοι"

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες στον Έβρο

Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μετανάστες από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο εσωτερικό της Χώρας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής εννέα άτομα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ταυτοποίησαν ακόμη τριάντα άτομα, συνεργών και μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται στη διακίνηση των μεταναστών.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδής κατάθεσης, της ψευδής καταγγελίας, της υπεξαίρεσης, της παράβασης του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και της παράβασης της νομοθεσίας για την Πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει συνολικά 51 μεταφορές αλλοδαπών, διακινώντας τουλάχιστον 228 μετανάστες, που κατέβαλαν στους διακινητές έως και 5.500 ευρώ ανά άτομο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες, από αρχές του έτους 2020 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και σε συνεργασία με δουλεμπόρους στην Τουρκία, διακινούσαν υπηκόους τρίτων χωρών, από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, διευκολύνοντας την είσοδο τους στη Χώρα μας και τη μετακίνηση – μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τις μεταφορές των παράτυπων μεταναστών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν 51 οχήματα, εκ των οποίων τα 47 εκμισθώθηκαν και υπεξαιρέθηκαν από τις περιοχές της Αχαΐας, της Αττικής, καθώς και από νησιά των Κυκλάδων και των Επτανήσων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν τους αλλοδαπούς από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, αρχικά στη Θεσσαλονίκη, όπου κατακρατούσαν παράνομα σε διαμερίσματα όσους αλλοδαπούς δεν είχαν καταβάλει τα χρήματα για την διακίνηση τους. Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού τους αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά τους άφηναν ελεύθερους ή διευκόλυναν ακόμη και την μετακίνησή τους σε Ευρωπαϊκές Χώρες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από την παράνομες πράξεις τους ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των υπεξαιρεθέντων οχημάτων, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής: 4 αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα γεμιστήρα με ένα φυσίγγιο, 1,6 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 9 κινητά τηλέφωνα και 5.169 ευρώ.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες στον Έβρο"

Δένδιας: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Τουρκία, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου

Για ρεσιτάλ υποκρισίας, αν όχι παραλογισμού, από την Τουρκία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του στη 18η Σύνοδο του Economist, με τίτλο «Navigating the crisis through mastery and inclusiveness», που ξεκίνησε σήμερα στη Λευκωσία, υπογραμμίζοντας πως "δεν θα διολισθήσουμε σε αυτό τον δρόμο".

Μιλώντας στην ενότητα με θέμα «Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εν μέσω μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής αναταραχής», ο κ. Δένδιας είπε πως «η Τουρκία, πέραν από την απαράδεκτη, καταδικαστέα και συνεχή ρητορική εναντίον της Ελλάδας, προχωρεί και σε πράξεις, προκειμένου να αναστρέψουν την εύθραυστη ισορροπία στη Μεσόγειο».

Πιο πρόσφατα, ανέφερε ως παράδειγμα των τουρκικών ενεργειών, «με την υπογραφή μνημονίου με μια κυβέρνηση, η οποία έχει πάψει να έχει διεθνή νομιμοποίηση προς τούτο, στηριζόμενη σε ένα νομικό τερατούργημα που συνομολογήθηκε πριν από τρία χρόνια. Παράλληλα. συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο, στην Κύπρο, σε άλλες περιοχές, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου, κανόνες τους οποίους η ίδια επικαλείται σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας αν όχι παραλογισμού".

Υπογράμμισε πως «δεν θα διολισθήσουμε σε αυτό τον δρόμο. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε αγαστή συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας, αρχής γενομένης από την αδελφή μας χώρα, την Κύπρο. Θα το πράξουμε όμως με σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ, γιατί αυτό επιτάσσουν οι δικές μας αρχές. Αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόζουν οι πολιτισμένες χώρες. Όπως το πράξαμε με την Ιταλία και την Αίγυπτο».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «αυτές οι συμφωνίες όπως και η πρόσφατη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, στη βάση πάντα του διεθνούς δικαίου, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα που οφείλουν να ακολουθήσουν όλες οι άλλες χώρες της περιοχής».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε πως δυστυχώς είμαστε μάρτυρες μιας νέας κλιμάκωσης, η οποία έχει το επίκεντρό της τον άμαχο πληθυσμό.

Όπως έχουν τονίσει οι ηγέτες ανά τον κόσμο, ελλοχεύει ο κίνδυνος για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες χρήσης πυρηνικών όπλων, ανέφερε.

Είπε πως «η ελληνική θέση παραμένει σταθερή. Τασσόμαστε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών. Καταδικάσαμε την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία».

«Οποιαδήποτε αναρχία από τη διεθνή κοινότητα θα μπορούσε να αποτελέσει ολέθριο προηγούμενο. Στην Ουκρανία διαβιεί ακόμη ελληνική κοινότητα στην οποία λόγω των εχθροπραξιών έχουμε μόνο μερική πρόσβαση. Βασικό μας μέλημα παραμένει η προστασία της, καθώς και η απονομή δικαιοσύνης για τη διάπραξη τυχόν εγκλημάτων πολέμου», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Δυστυχώς όμως, επεσήμανε, οι δυνάμεις του αναθεωρητισμού και της επιστροφής σε πρακτικές του 19ου αιώνα δεν επιστρέφουν μόνο σε αυτό που αποκάλεσε ένας ιστορικός αιματοβαμμένα εδάφη. Επιστρέφουν, με νέα ορμή και δύναμη, στην άμεση γειτονιά μας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Τουρκία, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news