facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΟΑΣΑ: Κανονικά την Τρίτη τα δρομολόγια των λεωφορείων

Πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΑ προγραμματίζεται για αύριο Τρίτη 07/02/2023, ανακοίνωσε το βράδυ ο οργανισμός.

Όπως σημειώνεται ακόμη: «Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, αν απαιτηθούν παρεμβάσεις λόγω καιρικών φαινομένων θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως με σχετική ανακοίνωση».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ: Κανονικά την Τρίτη τα δρομολόγια των λεωφορείων"

Τρέμει η γη συνεχώς στην Τουρκία- Ξεπέρασαν τους 3.600 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τους 3.600 συνολικά οι νεκροί των φονικών 7,8 ρίχτερ που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία  και τη βορειοδυτική Συρία  την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια υπό το φως προβολέων μέσα στη νύχτα και το τσουχτερό κρύο.

Οι μετασεισμοί που είναι συνεχείς. σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το έργο των σωστικών συνεργείων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με την  τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD ο απολογισμός των θυμάτων αυτήν τη στιγμή ανέρχεται πλέον σε 1.762 και πάνω από 11.000 τραυματίες.

Τουλάχιστον 2.834 κτίρια κατέρρευσαν, σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 11.000.

Οι επαρχίες Γκαζιαντέπ και Καχραμάνμαρας έχουν υποστεί το σφοδρότερο πλήγμα από τη μανία του Εγκέλαδου, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, τη Μαλάτια, το Ελαζίγκ, την Οσμπανίγιε, το Κιλίς, το Αντιγιαμάν, τη Σανλιούρφα και τα Άδανα.

Παράλληλα η Συρία σύμφωνα με νεότερο απολογισμό μετρά τουλάχιστον 1.300 νεκρούς και περισσότερους από 3.400 τραυματίες

REUTERS/Cagla Gurdogan

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, 593 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.411 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά).

Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, περισσότεροι από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 1.050 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών ήταν ο ισχυρότερος εδώ και 84 χρόνια στην Τουρκία. Το 1939 σεισμός 7,9 βαθμών στο Ερζιντζάν είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 33.000 ανθρώπους. Σήμερα, όμως, εννέα ώρες μετά το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου (04:17 τοπική ώρα) ακολούθησε νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε επταήμερο εθνικό πένθος. Την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα, ενώ στις σεισμόπληκτες περιοχές η λειτουργία τους θα ανασταλεί για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Άμυνας κινητοποίησε χιλιάδες στρατιώτες για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρέμει η γη συνεχώς στην Τουρκία- Ξεπέρασαν τους 3.600 οι νεκροί"

Μαλακάσα: Ακινητοποιημένη η αμαξοστοιχία 61 με 150 επιβάτες

Ακινητοποιημένη παραμένει από τις 9 παρά 10 το βράδυ η αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σφενδάλης αναμένοντας εφεδρική μηχανή. Προκλήθηκε ζημιά στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής με αποτέλεσμα να υφίστανται ταλαιπωρία οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 61.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αμαξοστοιχία πέρασε από το Δομοκό λίγο μετά τις 8 το βράδυ, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά ακινητοποιήθηκε όταν εντόπισε τα κομμένα καλώδια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαλακάσα: Ακινητοποιημένη η αμαξοστοιχία 61 με 150 επιβάτες"

ΗΠΑ: Προειδοποιούν τους Αμερικανούς στην Σουηδία για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων

Για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων, στην Σουηδία μετά  το κάψιμο του Κορανίου από ακροδεξιό πολιτικό, προειδοποίησε η πρεσβεία των ΗΠΑ  τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη χώρα.

«Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους όπου συχνάζει μεγάλος αριθμός ανθρώπων» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Κυριακή στον ιστότοπο της πρεσβείας, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις από αδιευκρίνιστους δράστες, σε αντίποινα για το κάψιμο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

«Ενδέχεται να στοχοποιηθούν χώροι συγκέντρωσης, όπως τόποι λατρείας» αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν επίσης όταν βρίσκονται κοντά σε διπλωματικές αποστολές, να αποφεύγουν τα πλήθη και να κρατούν χαμηλό προφίλ.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επικαιροποιήσει την ταξιδιωτική οδηγία τους για τη Σουηδία, στην οποία σήμερα προτρέπονται οι Αμερικανοί πολίτες να λαμβάνουν τις «συνήθεις» προφυλάξεις στη χώρα αυτήν.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Σουηδίας ήταν ενήμερη για την προειδοποίηση των ΗΠΑ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Άνταμ Σαμάρα, όμως παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στις αμερικανικές αρχές. Η εκτίμηση της υπηρεσίας σήμερα είναι ότι η απειλή επιθέσεων παραμένει «υψηλή», στο επίπεδο 3 της πεντάβαθμης κλίμακας, πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Προειδοποιούν τους Αμερικανούς στην Σουηδία για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων"

Θεσσαλονίκη: Παριστάνουν λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν λογαριασμούς για να βάλουν χρήματα του Power Pass

Νέα απάτη με «δόλωμα» τα χρήματα από το Power Pass. Οι «αετονύχηδες» προσποιούνται λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς από τους ανυποψίαστους πολίτες.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι τηλεφωνικές, αλλά και μέσω διαδικτύου, απάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παραλίγο θύμα μίας τέτοιας απάτης κόντεψε να πέσει γνωστός επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη, όταν αδίστακτοι κακοποιοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω τηλεφωνικής εφαρμογής.

Προσποιούμενοι ότι αποτελούν μέλη του λογιστηρίου του ΔΕΔΔΗΕ, προσπάθησαν να του αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών με το πρόσχημα να του καταθέσουν χρήματα του Power Pass με τον επιχειρηματία να καταγγέλλει άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την απόπειρα, που περιέγραψε ως εξής:

«Πρόσφατα κάλεσε στο τηλέφωνο της εταιρίας μας κάποιος «Σ.Α.» από το κινητό 69…….55 και ισχυριζόταν ότι είναι από το λογιστήριο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο ήθελε να μας καταθέσει 730 ευρώ για το Power Pass, σε δύο δόσεις των 365 ευρώ…

Του είπα ότι δεν έχουμε κάνει αίτηση και μου αντέτεινε ότι θα την έκανε μάλλον ο λογιστής μας. Μου ζήτησε τον αριθμό του κινητού μου και του το έδωσα», ανέφερε στο GRTimes, ο επιχειρηματίας Δ.Μ. που δραστηριοποιείται στη δυτική Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας ακόμα ότι ο άγνωστος εκνευρίστηκε όταν τον ρώτησε «γιατί δύο λογαριασμούς»!

Θεσσαλονίκη: Η απάτη μέσω Viber

«Στη συνέχεια μου έστειλε στην τηλεφωνική εφαρμογή (Viber) ένα link στο οποίο θα έπρεπε να γράψω 2 τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να καταθέσουν τις δύο δόσεις. Μου κίνησε την υποψία όταν ζήτησε δύο λογαριασμούς για ισάριθμες καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα και η εφαρμογή μου εμφάνισε οδηγία, πως ίσως να πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό» πρόσθεσε.

«Υποψιασμένος πια, του τόνισα ότι λογικά τους λογαριασμούς μας θα τους είχαμε γράψει στην αίτηση (αν είχαμε κάνει) και πως δεν καταλάβαινα για ποιον λόγο χρειαζόταν αυτό. Τότε φάνηκε να εκνευρίζεται. «Για να κάνουμε επαλήθευση!!!» μου απάντησε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του «για να σας προστατέψουμε!». Όλο αυτό μου φαινόταν πολύ ύποπτο» σημειώνει ο επιχειρηματίας στο GRTimes.

Για να συμπληρώσει ότι «δυστυχώς μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο είχε προλάβει να διαγράψει το μήνυμα που μου έστειλε στο Viber και δεν πρόλαβα να κάνω ένα screen shot».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Παριστάνουν λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν λογαριασμούς για να βάλουν χρήματα του Power Pass "

Σεισμός στην Τουρκία: Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε εθνικό πένθος για 7 ημέρες λόγω των σεισμών που έπληξαν την Τουρκία.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την κήρυξη εθνικού πένθους με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μάλιστα δήλωσε: «Το εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί για επτά ημέρες λόγω των σεισμών που σημειώθηκαν στη χώρα μας στις 6 Φεβρουαρίου 2023. Η σημαία μας θα κυματίζει μεσίστια μέχρι τη δύση του ηλίου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 σε όλη τη χώρα μας και στις ξένες αντιπροσωπείες μας».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον σεισμό στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο –και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή– στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός στην Τουρκία: Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Ερντογάν "

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: 145 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και μεταφορές σε νοσοκομεία

Συνολικά 145 κλήσεις έγιναν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου έως και σήμερα Δευτέρα στις 19:30 το απόγευμα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει όλη την Ελλάδα.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική αφορούσαν κυρίως απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία, που ήταν αδύνατες να γίνουν λόγω της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής, συνολικά το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 78 κλήσεις εκ των οποίων, οι 18 ήταν για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν αντιολισθητικά μέσα. Συνολικά απομακρύνθηκαν 26 άτομα προς ασφαλή σημεία. Επιπλέον οι 26 κλήσεις ήταν για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 30 κλήσεις για μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) έλαβε 33 κλήσεις, εκ των οποίων 28 για κοπές δέντρων και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και μια για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία) το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 34 κλήσεις, εκ των οποίων 30 για κοπές δέντρων και 4 μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία.


Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι αύριο, τις πρωινές ώρες, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική. Ομοίως και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Για τον λόγο αυτό, το Πυροσβεστικό Σώμα, σε ανακοίνωση του, απευθύνει ισχυρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων, ενώ τονίζει την υποχρέωση των οδηγών, για την τοποθέτηση και τη χρήση αντιολισθητικών μέσων.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», σημειώνει η Πυροσβεστική.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ..

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: 145 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και μεταφορές σε νοσοκομεία"

Κατέθεσε ο 20χρονος αυτόπτης μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα της δολοφονικής επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή του Άλκη, περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο δεύτερος εκ των τραυματιών ένας 20χρονος φοιτητής.

O 20χρονος τραυματίας ανέφερε: «Πρώτα είδα αυτόν με το δρεπάνι και κοκκάλωσα. Ήρθε κατά πάνω μου. Γύρισα το σώμα μου για να τη φάω πίσω και όχι μπροστά. Παρά τον πόνο νόμισα ότι με χτύπησαν με ξύλο. Μετά που έκανα πέντε βήματα κατάλαβα το χτύπημα. Έπιασα το πόδι μου, είχα αίματα»

Ο νεαρός τραυματισμένος κατάφερε και ξέφυγε . Έδεσε το τραύμα του με ένα πανί, που βρήκε στα σκουπίδια.

Ο 20χρονος, που δέχτηκε το χτύπημα από το δρεπάνι στην κατάθεσή του στο δικαστήριο μετέφερε την εικόνα που είχε από το σημείο της επίθεσης, στην είσοδο της οικοδομής, όπου είχαν μείνει ο Άλκης και ο 21χρονος φίλος τους.

Επίσης, είπε: «Δεν ήξερα τί κάνουν ο Άλκης και ο Άγγελος. Τον Άγγελο τον είδα στο νοσοκομείο. Τον Άλκη δεν τον ξαναείδα ποτέ. Κατάλαβα ότι πέθανε όταν ήμουν στο ασθενοφόρο. Είδα πολλά άτομα πάνω στον Άλκη. Άκουγα φωνές, άκουγα τον Άλκη να φωνάζει “μη με βαράτε άλλο, βοήθεια”».

Αποκαλυπτικός ήταν για τον συντονισμό των χούλιγκανς και τρίτος νεαρός, που ήταν στην παρέα, αλλά κατάφερε να ξεφύγει.

«Αντίκρισα να έρχονται κατά πάνω μας. Μας ρώτησαν τί ομάδα είμαστε. Όταν είπαμε “Άρης” άκουσα να λένε μεταξύ τους “δεν είναι αυτοί, δεν τους ξέρω”. Κι ένας άλλος απάντησε “στ’ αρχίδια μας. Πάμε” και μας επιτέθηκε».

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη (9/2).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέθεσε ο 20χρονος αυτόπτης μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού"

Φονικός σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Περισσότεροι από 2.600 νεκροί και 11.000 τραυματίες

Ξεπερνούν τους 2.600 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τον νεότερο, προσωρινό απολογισμό.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται στους 1.651 και τουλάχιστον 11.159 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ κατέρρευσαν 3.471 κτίρια.

Στη Συρία, στις ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 390. Στις επαρχίες που ελέγχονται από το καθεστώς του Δαμασκού, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 538 θύματα.

Η ΕΕ θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει και τη Συρία

«Η ΕΕ θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει και τη Συρία» , δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν η βοήθεια που κινητοποιείται προς τα εκεί είναι μόνο ανθρωπιστική.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ουϊβερί εξήγησε ότι η Τουρκία ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ, με την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας από την ΕΕ, ωστόσο δεν υπάρχει αντίστοιχο αίτημα από τη συριακή πλευρά.

Όσον αφορά την Τουρκία, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι προς το παρόν συνολικά 16 κράτη-μέλη έχουν προσφέρει βοήθεια, με ομάδες διάσωσης να έχουν αναπτυχθεί επί του εδάφους από πάνω από 10 χώρες. «Η ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τουρκικές αρχές για να κινητοποιήσει πρόσθετη βοήθεια εφόσον χρειαστεί», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όσον αφορά τη Συρία, το μόνο που μπορεί να κάνει προς το παρόν η ΕΕ είναι να λειτουργήσει μέσω της πολιτικής της για την ανθρωπιστική βοήθεια, εξήγησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής. Μέσω των διεθνών οργανισμών-εταίρων της ΕΕ, που βρίσκονται στο πεδίο ( ο βασικότερος είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ) θα διοχετευτεί μέρος της ήδη υπάρχουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό στη Συρία, εξήγησε. «Εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα να διαθέσουμε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια, ειδικά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Από το 2011 η ΕΕ έχει προσφέρει πάνω από 27 δισ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και το 2022 πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της αποτελούν συλλογικά τη μεγαλύτερη πηγή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Συρία.

Τέλος, ο εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, υπενθύμισε ότι η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Δαμασκό παραμένει ανοιχτή, ωστόσο η αντιπροσωπεία αυτή εδρεύει στη Βηρυτό, αλλά γίνονται τακτικές επισκέψεις στη Δαμασκό για επαφές με Σύρους εταίρους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φονικός σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Περισσότεροι από 2.600 νεκροί και 11.000 τραυματίες"

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στις 10 το πρωί ανοίγει το Δημόσιο - Από τις 11 τα μαγαζιά στα βόρεια προάστια - Οι ώρες για delivery

Αποφάσεις για τη λειτουργία του Δημοσίου και των καταστημάτων, την Τρίτη, ελήφθησαν στη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Λόγω των προβλέψεων των μετεωρολόγων για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ελήφθη η απόφαση να ανοίξει στις 10 το πρωί το Δημόσιο (ώρα προσέλευσης υπαλλήλων και κοινού).Αποφασίστηκε, ακόμη, να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί τα καταστήματα στα βόρεια προάστια, όπου η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να κάνει και αύριο αισθητή την παρουσία της με πυκνές χιονοπτώσεις.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού. Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στις 10 το πρωί ανοίγει το Δημόσιο - Από τις 11 τα μαγαζιά στα βόρεια προάστια - Οι ώρες για delivery"

Αττική: Σε ποιους δήμους δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Τρίτη

Μετά την σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής με τους 66 δημάρχους της Αττικής, αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου οι λαϊκές αγορές στους δήμους όπου αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία. 

Συγκεκριμένα οι λαϊκές αγορές:

— Δεν θα λειτουργήσουν σε όλους τους δήμους του Βόρειου Τομέα

— Σε όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής επίσης δεν θα λειτουργήσουν. Με εξαίρεση τους δήμους Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Λαυρεωτικής  

— Σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αττικής οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν.

Θα λειτουργήσουν

— Στο  Κεντρικό Τομέα Αθηνών θα λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές. Εκτός από αυτές που γίνονται στους δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης

— Στο Νότιο Τομέα και στα νησιά του Αργοσαρωνικού θα λειτουργήσουν κανονικά

— Στο Δυτικό Τομέα θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές κανονικά.

— Τέλος στον Πειραιά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Αττική: Σε ποιους δήμους δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Τρίτη "

Καιρός αύριο: Χιόνια και παγετός σχεδόν σε όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (07.02.2023) με χιόνια και παγετό. Τοπικά θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο καιρός αύριο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 5 με 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου για λίγο το απόγευμα. Σταδιακή ύφεση από το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι:Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα νότια τμήματα της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το μεσημέρι, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά – ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την ανατολική Στερεά,καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις, στις Κυκλάδες(κυρίως στα δυτικά τμήματα), και στην Κρήτη κυρίως στα δυτικά τμήματα και κεντρικά τμήματα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις.Σταδιακή ύφεση από το απόγευμα
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιόνια και παγετός σχεδόν σε όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση"

Hellenic Train: Ποια δρομολόγια ακυρώνονται λόγω της κακοκαιρίας

Την ακύρωση δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα-Αθήνα ανακοίνωσε η Hellenic Train λόγω της κακοκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Hellenic Train, «κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, και σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 62,63 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και η 887, Καλαμπάκα – Αθήνα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Ποια δρομολόγια ακυρώνονται λόγω της κακοκαιρίας"

Πτώση Phantom F4: Τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των δύο πεσόντων πιλότων

Την πρόθεση για απόδοση τιμητικής σύνταξης στις οικογένειες των δύο πεσόντων πιλότων του Phantom F-4, που συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας (30/01) επιβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πρόθεση να αποδοθεί τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των πιλότων.

Πρόκειται για τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον 29χρονο Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι οποίοι προάχθηκαν τιμητικά μετά θάνατον στον βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Σύντομα αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις, αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη το ΓΕΕΘΑ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώση Phantom F4: Τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των δύο πεσόντων πιλότων"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραλήρημα Κούγια για τους ιατροδικαστές και τις τηλεοπτικές εκπομπές

Νέα... επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα ρεπορτάζ που παρουσιάζονται για την κατηγορούμενη Ριούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Ο συνήγορος της 34χρονος μιλάει για ιατροδικαστές που δεν έχουν κάνει ποτέ τους νεκροψία και τονίζει ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει, ενώ απειλεί ότι θα αποζημιώσουν την Πισπιρίγκου με χιλιάδες ευρώ για όσα λένε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Σ.Π.

Οι συνεργάτες μου, λόγω του ότι σήμερα δεν υπάρχουν Δικαστήρια στη Αθήνα και εγώ ευρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη στη δίκη του Άλκη Καμπανού, με ενημέρωσαν ότι διάφορα ιατροδικαστικά νούμερα, κατά σύμπτωση όλοι οι ψηφοφόροι ιατροδικαστές του υποψηφίου δημάρχου Μαγκουφάνας Γρηγόρη Λέων, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε μια νεκροψία – νεκροτομή στη ζωή τους και δεν έχουν υπογράψει ούτε ένα πιστοποιητικό ασφυκτικού θανάτου, εμφανίζονται σε συγκεκριμένη εκπομπή, τα στελέχη της οποίας φοβούνται πλέον ότι θα κληθούν να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εντολέα μου κα Σ.Π., για να την αποζημιώσουν, και αναπτύσσουν στους ιατροδικαστικά ανίδεους και ανυποψίαστους θεατές της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής διάφορες ιατροδικαστικές ανοησίες, σαν αυτές που επί μήνες έλεγε ο «πρόεδρος των ιατροδικαστών» και όλοι μαζί κατάφεραν και οδήγησαν τους Εισαγγελείς και τη Δικαιοσύνη μέχρι τώρα στη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους αυτούς θέλω να τονίσω το εξής:
Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν πλέον, ο κόσμος τούς έχει καταλάβει, η κα κατηγορουμένη έχει πλέον πραγματική υπεράσπιση, ενώ μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου για τη Μαρία - Ελένη και την Ίριδα, έρχεται και η αθώωση της κας κατηγορουμένης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας.
Τα υπόλοιπα όταν πρέπει και εκεί που πρέπει.

Θεσσαλονίκη, 06/02/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραλήρημα Κούγια για τους ιατροδικαστές και τις τηλεοπτικές εκπομπές"

Καιρός – Ρέθυμνο: Χιόνια στα Ανώγεια και το Μυλοπόταμο – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα βουνά του Ρεθύμνου με τα Ανώγεια και τον ορεινό Μυλοπόταμο να πρωταγωνιστούν όχι μόνο σε λαμπερές και εντυπωσιακές εικόνες, αλλά και σε προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, τα οποία όμως είναι υπό πλήρη έλεγχο σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεφαλογιάννης, το σύνολο της πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου σε Ανώγεια και Μυλοπόταμο, είναι σε εγρήγορση με τα οχήματα να καθαρίζουν συνεχώς το οδικό δίκτυο ώστε επισκέπτες και κτηνοτρόφοι να μπορούν να κατευθυνθούν προς τους προορισμούς τους με ασφάλεια.

Λόγω των προβλημάτων από την αυξημένη κυκλοφορία, κυρίως επισκεπτών, στην περιοχή, χθες και σήμερα, ο δήμαρχος Ανωγείων ζητά από τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί «και επιμελείς σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες αλλά και την οδήγηση τους», υπενθύμισε ότι λόγω του χιονιά επιβάλλονται χαμηλές ταχύτητες, πλήρης εφοδιασμός με καύσιμα και γνώση χειρισμού του αυτοκινήτου σε συνθήκες χιονιού.

Όπως ανέφερε, η μόνη αρρυθμία που υπάρχει στα Ανώγεια και τους δρόμους εντός και εκτός του δήμου, είναι ότι πρέπει να προστρέχουν προς βοήθεια επισκεπτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία σχετίζονται κυρίως με τα οχήματα τους. «Οι κτηνοτρόφοι μας έχουν πλήρη κάλυψη σε βοήθεια σχετικά με τα κοπάδια τους, έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια τους και όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή».

Στο μεταξύ, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης εκδόθηκε οδηγία σχετικά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων όλων των κατηγοριών να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα και για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και συγκεκριμένα, «σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ανωγείων, στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Σπηλίου έως την τοπική κοινότητα Γερακάρι, στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα έως διασταύρωση με Βιλανδρέδο».

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων και Αμαρίου, απόφαση που ισχύει και για αύριο Τρίτη. Η απόφαση αυτή λήφθηκε τόσο από τη δημοτική Αρχή Ανωγείων όσο και Αμαρίου για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις περιοχές.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει ότι λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακυρώνεται το παιδικό πάρτι που ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, στις 17:30 (Μεγάλη Πόρτα), καθώς επίσης και ο προπομπός που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 18:30 την ίδια ημέρα.

Επίσης, η τελετή έναρξης του ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού μεταφέρεται στο CINE BAR QUEENS με ώρα έναρξης 20:30, χωρίς αλλαγές στο πρόγραμμα που έχει ήδη αναγγελθεί.

Πρόθεση του Δήμου Ρεθύμνης είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια των συμμετεχόντων γιατί εκτός από την πιθανότητα βροχόπτωσης, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν καθιστούν δυσχερή την παραμονή τόσο των θεατών όσο και των καλλιτεχνών σε εξωτερικό χώρο.

Παράλληλα, λόγω της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών στο Ρέθυμνο και για αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνουν τους πολίτες ότι η κλιματιζόμενη κεντρική αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου, θα παραμείνει στη διάθεσή τους, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για την εξυπηρέτηση τους.

Επιπλέον, ισχύει και η γενναιόδωρη, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, προσφορά των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου «Jo-An» και του «Αυλή Lounge Apartments», οι οποίοι διαθέτουν αφιλοκερδώς στη διάθεση των πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης, δωμάτια για τη φιλοξενία τους μέχρι αύριο Τρίτη 7/2/23.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Ρέθυμνο: Χιόνια στα Ανώγεια και το Μυλοπόταμο – Πού χρειάζονται αλυσίδες"

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον κ. Erdoğan τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τηλεφώνημα έγινα στις 17:00 και διήρκεσε περίπου 10 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις. Ο κ. Ερντογάν περιέγραφε αναλυτικά τι έγινε με τις καταστροφές με το σεισμό και εμφανιζόταν σοκαρισμένος. 


Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι την έμπρακτη στήριξή της εκφράζει η Ελλάδα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας μετά το φονικό χτύπημα του ΕγκέλαδουΣύμφωνα με τον προγραμματισμό, αποστέλλεται ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η αποστολή αναχώρησε στις 17:07 με C-130 από το αεροδρόμιο της ΕλευσίναςΣε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έγραψε ότι η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για αναχώρηση για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία. «Συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές» συνεχίζει το μήνυμά του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία"

Εργοδότες ζητούν από τους διανομείς τους να εργαστούν μετά τις 18.00 παρά την απαγόρευση

Εργοδότες ζητούν από τους υπαλλήλους τους να εργαστούν σήμερα μετά τις 6 το απόγευμα σε καταστήματα με delivery, παραβιάζοντας τις σχετικές εγκυκλίους των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο ΟΣΕΤΕΕ και Γραμματέα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ, Ανδρέα Στοϊμενίδη.

Παράλληλα, ο κ. Στοϊμενίδης ζητεί να εντατικοποιηθούν οι κρατικοί έλεγχοι, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

«Γινόμαστε αποδέκτες εκατοντάδων περιπτώσεων σε όλη τη χώρα όπου εργαζόμενοι ως διανομείς καλούνται από τους εργοδότες τους να εργαστούν σε περιοχές με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και μετά τις 6 το απόγευμα σε παράβαση των σχετικών εγκυκλίων
του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εργασίας.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες αρχές σε πλήρη ενεργοποίηση, ώστε με τους απαραίτητους ελέγχους να αποφευχθεί η έκθεση των εργαζομένων σε πολύ επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας», τονίζει ο κ. Στοϊμενίδης.

Σημειώνεται ότι με αποφάσεις των υπουργείων, απαγορεύεται σήμερα Δευτέρα 6/2 από τις 18.00, η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”.

Στις ίδιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ταυτόχρονα, «παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργοδότες ζητούν από τους διανομείς τους να εργαστούν μετά τις 18.00 παρά την απαγόρευση"

Κλειστά σχολεία την Τρίτη - Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας. Στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

- Στην Ανατολική Αττική, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, πλην εκείνων των δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης που θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

- Στη Δυτική Αττική θα είναι κλειστά πλην του δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

- Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους δήμους: Αγ. Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

- Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Στους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

- Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.

2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.

3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

- Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο

2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο

3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο

- Στο Δυτικό Τομέα θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός:

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω:

1. Όλα στην περιοχή του Δάσους

2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού

3. 1ο Λύκειο

4. 1ο Γυμνάσιο

Β) Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από:

1. Νηπιαγωγείο 1ο /2ο / 6ο / 7ο /12ο /15ο /16ο/ 17ο /17ο Παράρτημα

2. Δημοτικό 1ο / 4ο /7ο /8ο /9ο

3. Γυμνάσιο 4ο / 6ο

4. Γενικό λύκειο 3ο

- Στον Νότιο Τομέα και στα νησιά θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Κρήτη

Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Κυπαρίσσι, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, και Άγιο Βλάση.

Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Παράλληλα, παρατείνεται και για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων:

- του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και

- του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου την Τρίτη 7/2 όπως και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Την ίδια ώρα, όπως έχει γίνει γνωστό, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς, Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Εύβοια την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023, με ώρα άφιξης 09:00 λόγω του παγετού. Οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Στην Κοινότητα Κυριακίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί Σταθμοί των δήμων ανατολικής και δυτικής Σάμου, λόγω της κακοκαιρίας.

Λέσβος

Λόγω παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ώρες και των δυσκολιών στις μετακινήσεις που θα υπάρξουν, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, για δεύτερη μέρα.

«Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κοζάνη

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια & Εσπερινά), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω του ολικού παγετού.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Δήμος Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πειριοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστά σχολεία την Τρίτη - Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι"

Φαρμακοβιομήχανοι: Eπιστολή-SOS σε Μητσοτάκη για το πλάνο Κομισιόν

O Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Ενώσεων και Βιομηχανιών (EFPIA) εκφράζουν ανησυχίες για τις αλλαγές που δρομολογούνται από την Κομισιόν στο θεσμικό πλαίσιο του βιοφαρμακευτικού τομέα με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι φαρμακοβιομήχανοι ζητούν την επανεξέταση του προτεινόμενου νομοθετικού πλαισίου που προωθεί το σχέδιο της Κομισιόν προς ενίσχυση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Υποστηρίζουν, ενόψει της συνεδρίασης 9-10 Φεβρουαρίου για το πλάνο της ΕΕ, ότι διακυβεύεται το μέλλον ενός από τους μεγαλύτερους κλάδους υψηλής τεχνολογίας της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η επιστολή:

«Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Θα κληθείτε στις 9-10 Φεβρουαρίου για να εξετάσετε την απάντηση της Ευρώπης στη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Αυτό είναι πολύ άμεσο. Διακυβεύεται το μέλλον ενός από τους μεγαλύτερους κλάδους υψηλής τεχνολογίας της Ευρώπης, της βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας με γνώμονα την έρευνα, και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα κλειδιά είτε να ξεκλειδώσει είτε να κλείσει την πόρτα στο μέλλον της. Στις 14 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκαλύψει μια σημαντική αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ για τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Συμφωνούμε με τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Προέδρου von der Leyen στο Νταβός ότι “πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της βιομηχανικής μας βάσης και να κάνουμε την Ευρώπη πιο φιλική προς τις επενδύσεις και την καινοτομία. Βλέπουμε επιθετικές προσπάθειες να προσελκύσουν τις βιομηχανικές μας ικανότητες μακριά στην Κίνα ή αλλού. Και γνωρίζουμε ότι οι μελλοντικές επενδυτικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το τι κάνουμε σήμερα”. Η ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία ανησυχεί ότι οι επερχόμενες προτάσεις αντιβαίνουν σε αυτήν την ατζέντα.

Αυτή η νέα νομοθεσία θα έχει διαρκή, σημαντικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο σε έναν τομέα που συμβάλλει περισσότερο στο εμπορικό πλεόνασμα της ΕΕ από οποιονδήποτε άλλο καινοτόμο τομέα με 136 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, απασχολεί 840.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη και επανεπενδύει μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων του σε Ευρωπαϊκή έρευνα και ανάπτυξη από οποιονδήποτε άλλο τομέα υψηλής τεχνολογίας, επί του παρόντος 42 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι θα έχει επίσης σημαντικές επιπτώσεις για την πρόσβαση των ευρωπαίων ασθενών στις πιο πρόσφατες κλινικές δοκιμές, τις εξελίξεις στη θεραπεία καθώς και τη δημόσια υγεία ευρύτερα.

Για την Ευρώπη, είναι μια απλή επιλογή: Ένα ακμάζον βιοφαρμακευτικό οικοσύστημα με κορυφαία ιατρική επιστήμη παγκοσμίως που υποστηρίζει την οικονομική ευημερία και τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας ή μια συνεχής απώλεια επενδύσεων και ταλέντων, που παρασύρεται πέρα από τον Ατλαντικό ή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με την υπόσχεση ενός οράματος, φιλοδοξίας και πλαισίου πολιτικής που θα οδηγήσει αντί να πνίξει την ιατρική καινοτομία. Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας δεν είναι νέος.

Στη δεκαετία του 1990, οι μισές από όλες τις νέες θεραπείες προέρχονταν από Ευρώπη. Αυτός, ο αριθμός είναι τώρα μόνο μια στις πέντε. Το 2002 οι ΗΠΑ ξόδεψαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την Ευρώπη για φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη, σήμερα ξοδεύουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα. Η απασχόληση στον φαρμακευτικό τομέα στην Κίνα έχει αυξηθεί κατά 800% τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτές οι χώρες παρέχουν ένα καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας που είναι απαραίτητο για το μέλλον της έρευνας και ανάπτυξης και μια βιώσιμη εμπορική αγορά στην οποία πωλούνται τα προϊόντα.

Οι Βρυξέλλες κρατούν τα κλειδιά για την απελευθέρωση της υγείας, της καινοτομίας και του οικονομικού δυναμικού της μεγαλύτερης βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας για να ανταγωνιστεί σε παγκόσμια κλίμακα. Έχει τη δύναμη να ανακόψει τη ροή των επενδύσεων, αφήνοντας την Ευρώπη στην ανοιχτή αγκαλιά των ΗΠΑ και της Κίνας. Εάν η ΕΕ το κάνει σωστά, η φαρμακευτική βιομηχανία που βασίζεται στην έρευνα στην Ευρώπη βρίσκεται σε μοναδική θέση για να βοηθήσει στην παροχή περισσότερων για τους ασθενείς και ένα πιο υγιές μέλλον.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε πραγματικά να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοβιομήχανοι: Eπιστολή-SOS σε Μητσοτάκη για το πλάνο Κομισιόν"

Ελβετικός Τύπος: Πράκτορας της KGB ο πατριάρχης Κύριλλος της Ρωσίας τo 1970

Δημοσιεύματα του ελβετικού Τύπου αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος (κατά κόσμον Βλαντίμιρ Γκουντνιάγεφ), τα χρόνια που ήταν αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συνεργαζόταν με την KGB με την κωδική ονομασία «Μιχαήλοφ».

Όπως αναφέρουν η γαλλόφωνη Le Matin Dimanche, οι γερμανόφωνες εφημερίδες SonntagsZeitung, αλλά και άλλες εφημερίδες, υπάρχουν αποχαρακτηρισμένα κρατικά αρχεία της περιόδου 1969 -1989,που αποδεικνύουν ότι ο θρησκευτικός ηγέτης είχε εργαστεί για την KGB, την κύρια υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Κύριλλος, ένθερμος υποστηρικτής της απόφασης της Μόσχας να εισβάλει στην Ουκρανία, στην δεκαετία του 1970 διενεργούσε κατασκοπευτική δραστηριότητα στην Γενεύη με εντολή της Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας (KGB) της ΕΣΣΔ, έγραψαν χθες μια σειρά ελβετικών εφημερίδων και ιδιαίτερα η εφημερίδα Tages-Anzeiger (στο άρθρο της: Putins Patriarch war Spion in der Schweiz).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο Γκουντνιάγεφ εργαζόταν για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Μιχαήλοφ». Ασχολείτο με την διενέργεια κατασκοπείας, κατέχοντας στην Ελβετία την επίσημη θέση του εκπρόσωπου του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αναφέρει η εφημερίδα. Κύριο καθήκον του ήταν να ασκεί επιρροή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Από την Ελβετία επέστρεψε στην Σοβιετική Ένωση όπου άρχισε γρήγορα να προωθείται στην εκκλησιαστική ιεραρχία.

Σημειώνεται ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να σχολιάσει τα εν λόγω δημοσιεύματα, ενώ το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ανέφερε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελβετικός Τύπος: Πράκτορας της KGB ο πατριάρχης Κύριλλος της Ρωσίας τo 1970"

Νέος συναγερμός από ΕΜΥ για χιόνια στην Αττική και την Τρίτη

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις
  1. Σήμερα Δευτέρα (06/02/2023) οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν και από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
  2. Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (07/02/2023) κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης.

Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

3) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος συναγερμός από ΕΜΥ για χιόνια στην Αττική και την Τρίτη"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους οδικούς άξονες Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Αττικής Οδού, Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 20:00΄ ώρα σήμερα 6-2-2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος  μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
  • Ειδικά για τα αρθρωτά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α., τα οποία εκτελούν δρομολόγια από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, η ως άνω διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύει κατά το χρονικό διάστημα από την 20:00΄ ώρα σήμερα 06.02.2023 έως την 11:00΄ ώρα αύριο 07.02.2023.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος  μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων αυτών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξακολουθεί να ισχύει.

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους οδικούς άξονες Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Αττικής Οδού, Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο"

Ακίνητα: 125 δήμοι ζητούν «κούρεμα» αντικειμενικών αξιών

Εκατοντάδες αιτήματα για «κούρεμα» αντικειμενικών αξιών δέχεται το υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά 125 δήμοι από όλη τη χώρα έχουν αποστείλει αίτημα για αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών στο πλαίσιο της σχετικής δυνατότητας που έχει δώσει η πολιτική ηγεσία. Η προθεσμία λήγει σήμερα 6 Φεβρουαρίου.
Όπως, είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα στο 40ο Συνέδριο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων  (ΠΟΜΙΔΑ) ο υπουργός Οικονομικών, έως τις 6 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τεκμηριωμένη γνώμη για τυχόν αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών στις ζώνες ευθύνης τους.

Όπως χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Σταϊκούρας “λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη διαμόρφωση των τελευταίων αντικειμενικών αξιών δεν υπέβαλε γνώμη – αν και κλήθηκε – η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, ενώ υπήρξαν και – περιορισμένης κλίμακας – επιφυλάξεις σε πολύ λίγες περιοχές, αποφασίσαμε να δοθεί δυνατότητα σε όσους Δήμους επιθυμούν, έως τις 6 Φεβρουαρίου, να υποβάλουν τεκμηριωμένη γνώμη.

Εν συνεχεία, όπου υπάρχει τυχόν βασιμότητα, η αρμόδια επιτροπή θα εισηγηθεί στον Υπουργό Οικονομικών εκ νέου εκτίμηση, με την ίδια – προβλεπόμενη εκ του θεσμικού πλαισίου – διαδικασία, δίχως αναδρομική ισχύ” σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Πάντως, το πλέον πιθανό σενάριο προβλέπει  οι αλλαγές να ισχύσουν από το 2024 και βέβαια από τότε να να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους, εκτός εάν υπάρξει κάποια απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ανατρέπει το υφιστάμενο καθεστώς.
Τι ζητούν οι δήμοι;

Η αρχή για δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών, έγινε με την υποβολή ένστασης στο υπουργείο Οικονομικών από πλευράς δήμου Αθηναίων μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Με την απόφαση αυτή ζητείται να επανεξεταστούν οι μεγάλες αναπροσαρμογές που έγιναν στις αντικειμενικές αξίες σε 30 περιοχές (τιμές ζώνης) ακινήτων οι οποίες αφορούν το 1ο,το 2ο ,το 3ο και το 6ο από τα διαμερίσματα του δήμου και παράλληλα να τεθεί ένα μέσο όριο αυξήσεων που να μην ξεπερνά το 55 % .Ο δήμος κάνει λόγο για αυξήσεις αντικειμενικών τιμών, σε αρκετές περιπτώσεις ακινήτων, που ξεπέρασαν το 90% σε σχέση με τις αντικειμενικές τιμές που υφίσταντο μέχρι στα τέλη του 2021 τις οποίες χαρακτήρισε 100% άδικες.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται ακίνητα σε περιοχές όπως στην πλατεία Κολιάτσου, την Κυψέλη ,και τη Βικτώρια όπου η τιμή εκκίνησης από 900 ευρώ το τ.μ αυξήθηκε στα 1450 ευρώ το τ.μ.. Σε ανάλογη υποβολή ένστασης προς το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο νομό Αττικής ο δήμος Γλυφάδας ζητώντας αναθεώρηση της τελευταίας αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης ακινήτων στην περιοχή του . Οπως αναφέρεται σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αρκετά ακίνητα στη Γλυφάδα επιβαρύνθηκαν με αυξήσεις στις αντικειμενικές τους αξιες από 304%-467%.

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών τη μείωση των αντικειμενικών αξιών και την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2021.

Ο Δήμος Ζωγράφου προτείνει μείωση στις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες από 10% έως 30% . Ειδικότερα, η πρόταση προβλέπει να  διαμορφωθούν ως εξής οι τιμές ανά ζώνη:

ΖΩΝΗ Α’ – 1.800,00 €

ΖΩΝΗ Β’ – 1.570,00 €

ΖΩΝΗ Γ’ – 1.520,00 €

ΖΩΝΗ Δ’ – 1.430,00 €

ΖΩΝΗ Ε’ – 1.350,00 €

Τη γενική μείωση των αντικειμενικών αξιών στο σύνολο των περιοχών με χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας, ώστε οι αντικειμενικές αξίες να επανέλθουν στα επιπεδα του έτους 2018 ζητά ο δήμος Αμαρουσίου που προτείνει και τη δημιουργία νέας οριοθετημένης ζώνης που αφορά στον παλαιό και στο νέο οικισμό των Εργατικών Κατοικιών με τιμή ζώνης 1.200 ευρώ ανά/τ.μ.

“Βαθύ κούρεμα” των αντικειμενικών ζητείται από τους δήμους  Αργυρούπολης  και Ελληνικού, οπου οι αυξήσεις σύμφωνα με τη δημοτική αρχή είναι υπέρογκες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις δυνατότητες και των πολιτών.

Όπως αναφέρεται, η αύξηση στο Ελληνικό με τις νέες αντικειμενικές αξίες κυμαίνεται από 10,52% έως 45%, αύξηση που δεν λαμβάνει τα δεδομένα της περιοχής και την οικονομική δυνατότητα των νοικοκυριών

Μείωση των αντικειμενικών ζητά ο δήμος  Βριλησσίων  όπως και ο δήμος Πετρούπολης, ο δήμος Αγιου Δημητρίου Αττικής, όπου η μέση αύξηση  των αντικειμενικών αξιών ήταν 81%.

Ο δήμος Μοσχάτου Ταύρου έχει κι αυτός εκφράσει έντονες ενστάσεις για τις αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών ζώνης. Όπως σημειώνεται.  κυμαίνονται από 22,7% έως 84% στην περιοχή του Μοσχάτου, ενώ στον Ταύρο κυμαίνονται από 5,5% έως 26,3%. Μετά τις αυξήσεις αυτές, η περιοχή του Μοσχάτου έχει για πρώτη φορά από την ίδρυσή της μεγαλύτερες τιμές ζώνης από όλες τις γειτονικές περιοχές και για αυτό τον λόγο ζητείται σημαντική μείωση  τους.

Ο δήμος Ραφήνας θεωρεί αδικαιολόγητη την αύξηση έως και 56% των αντικειμενικών τιμών και ζητεί οριζόντια μείωση κατά 10% σε όλες τις ζώνες .

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου αναφέρει ,στην ένστασή του προς το υπουργείο Οικονομικών, ότι η μέση αύξηση των αντικειμενικών αξιών ήταν 63% σε σχέση με το 2019 και περισσότερο σε σχέση με το 2018. Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου ζητά τη μείωση των τιμών των αντικειμενικών αξιών, ώστε να επανέλθουν στα ίδια επίπεδα που βρίσκονταν μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2018.

Οι Παλλήνης και Ηρακλείου Αττικής κάνουν λόγο για υπέρμετρα μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων χωρικής τους αρμοδιότητας και ζητούν να επανέλθουν στα επίπεδα που ίσχυαν έως στις 31 /12/2021.

Το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, ο δήμος Κορινθίων, οι δήμοι στη Βόρεια Κυνουρία Αρκαδίας  επίσης ζητούν «κούρεμα», ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν υποβάλλοντας σύντομα ανάλογα αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών για επανακαθορισμό των τιμών εκκίνησης των ακινήτων των περιοχών τους ,με βάση τις οποίες επιβάλλονται οι φόροι επί των ακινήτων σε περιπτώσεις μεταβιβάσεων ή αγοραπωλησιών, το Ναύπλιο, ο Λαγκαδάς, η Λήμνος, η Αστυπάλαια και δήμοι της Εύβοιας.
Στην Κομοτηνή, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατέθεσε αίτημα για μείωση αντικειμενικών  κατά 20%,κάτι που σημαίνει μείωση από 100 ευρώ στους οικισμούς με τις χαμηλότερες αξίες μέχρι 200 ευρώ σε αυτούς με τις υψηλότερες.

Στην Ιθάκη ,που οι αντικειμενικές αυξήθηκαν 250%  το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει :

A) Ανωγή 650,00 ευρώ. (παραμένει όπως ισχύει σήμερα)

Β) Εξωγή 700,00 ευρώ. (παραμένει όπως ισχύει σήμερα)

Γ) Ιθάκη (Βαθύ) 1.200,00 ευρώ από 2.100,00 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Δ) Κιόνι 900,00 ευρώ από 1.250,00 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ε) Άγιος Ιωάννης Λεύκης 900,00 ευρώ από 1.200,00 που ισχύει σήμερα)

Ζ) Λεύκη 800,00 ευρώ από 1.220,00 ευρώ που ισχύει σήμερα.

ΣΤ) Περαχώρι 850,00 ευρώ (παραμένει όπως ισχύει σήμερα)

Η) Πλατρειθιάς 850,00 ευρώ (παραμένει όπως ισχύει σήμερα)

Θ) Πλατειθιάς/Φρίκες 850,00 ευρώ από 1.100,00 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ι) Σταυρός 850,00 ευρώ από 950,00 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ο Δήμος Αγρινίου με αίτημά προς το ΥΠΟΙΚ ζήτησε να υπάρξει οριζόντια μείωση κατά 30% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στις εννέα δημοτικές ενότητες που αποτέλεσαν με το Αγρίνιο το νέο  «καλλικρατικό» Δήμο Αγρινίου.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης , μετά τη συγκέντρωση πολλαπλών αιτημάτων για μείωση των αντικειμενικών αξιών, προσέλαβε ορκωτό εκτιμητή ο οποίος επεξεργάστηκε την πρόταση που απεστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμα, τη μείωση κατά 20% των τιμών στις υφιστάμενες τιμές των αντικειμενικών αξιών ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου  από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο δήμος Πύργου ζήτησε μειώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές.

Τη  μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλους τους οικισμούς κατά 50%, πλην της πόλης και της ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου, πρότεινε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμος Κιλκίς προκειμένου να διαμορφωθεί μια” δίκαιη όσο και ορθολογική ρύθμιση για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας”¨όπως κατέγραψε χαρακτηριστικά.

Τη μείωση των τιμών των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και την επαναφορά τους σ’ αυτές που ίσχυαν την 31/12/2021 καθώς και την επανεξέταση του συντελεστή παλαιότητας για τις κατοικίες άνω των 50 ετών ζητά με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο  δήμος Γλυφάδας, ζητά την αναπροσαρµογή των τιµών ζώνης, καθώς µετά την τελευταία αναθεώρηση προέκυψαν µεγάλες αυξήσεις, σε μια περιοχή, βέβαια, με έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών επανακαθορισμός των αντικειμενικών τιμών θα γίνει στις περιοχές που θα αποδειχθεί η βασιμότητα των αιτημάτων των τοπικών δημοτικών αρχών ενώ αρμόδια στελέχη σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι οι αναπροσαρμογές θα είναι στοχευμένες και σε κάθε περίπτωση περιορισμένης γεωγραφικής εμβέλειας. Το υπουργείο Οικονομικών έχει αναγνωρίσει ότι κατά τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης των περιοχών που είναι ενταγμένες στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού φορολογητέας αξίας ακινήτων διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν περιοχές στη χώρα για τις οποίες δεν εκφράστηκε η γνώμη των δημοτικών συμβουλίων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η διαδικασία προβλέπει ότι οι αιτιολογημένες γνώμες που θα καταθέσουν οι δήμοι θα τεθούν υπόψη της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που θα τις μελετήσει υποβάλλοντας τις προτάσεις της στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακίνητα: 125 δήμοι ζητούν «κούρεμα» αντικειμενικών αξιών "

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Λεωφορεία: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια – Η τελευταία ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά και την Αττική, δημιουργώντας προβλήματα στους δρόμους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΑΣΑ να προχωρήσει από το πρωί της Δευτέρας (06.02.2023) σε τροποποιήσεις των δρομολογίων στα λεωφορεία. 

Καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Αττική και με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα (06.02.2023) τα δρομολόγια στα λεωφορεία θα τροποποιηθούν. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης μέσω της εφαρμογής OASA Telemetics, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του ΟΑΣΑ, οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων συνεχίζονται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και αυτές αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις επικρατούσες ανά περιοχή συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές:

ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  • 022 Ν. ΚΥΨΕΛΗ – ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ Έως Πλατεία Κυψέλης 
  • 035 ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – ΤΑΥΡΟΣ Έως Πλ. Κυψέλης 
  • 054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Έως Παπαδιαμάντη 
  • 060 ΜΟΥΣΕΙΟ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ) Έως Ευαγγελισμό 
  • 136 ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΦΙΞ (ΚΥΚΛΙΚΗ) Εκτός Εύξεινου Πόντου 
  • 140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ-ΓΛΥΦΑΔΑ Έως Πλ. Αγίας Σοφίας   
  • 205 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ Έως Ιασωνίδου 
  • 212 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΡΕΑΣ Έως Αγίας Σοφίας 
  • 224 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Έως Δικαστήρια/ Έως Κάραβελ 
  • 230 ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ Έως Γουδή   
  • 524 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ Έως Πλατεία Πολιτείας   
  • 550 Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΚΗΦΙΣΙΑ Έως Γαλαξία   
  • 711 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) Έως Σιντριβάνι   
  • 731 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ.ΑΝΘ/ΛΗ-ΑΤΤ.ΝΟΣ.-ΔΑΣΟΣ ΧΑΙΔ Έως Σουκατζίδη 
  • 750 ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ-ΣΤ.ΑΙΓΑΛΕΩ-ΝΙΚΑΙΑ Έως 28ης Οκτωβρίου 
  • 800 ΝΙΚΑΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Έως Κουταιση   
  • 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΑΣΟΣ Β (μέσω ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ) Έως Σουκατζιδη 
  • 809 ΣΧΙΣΤΟ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α Έως Στάση Επαμεινώνδα 
  • 810 ΣΧΙΣΤΟ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β Έως Στάση Επαμεινώνδα 
  • 814 ΣΧΙΣΤΟ-ΚΑΡΑΒΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Έως Στάση Επαμεινώνδα 
  • 818 ΛΙΜ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΝΩ ΠΕΡΑΜΑ Εκτός Προφ. Ηλια/ Εκτός Γηπεδάκι 
  • 819 ΠΕΡΑΜΑ-ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΧΙΣΤΟΥ Έως Λαμπράκη (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) 
  • 824 ΝΕΑΠΟΛΗ-ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α Έως Πλ. Λαμπράκη 
  • 825 ΝΕΑΠΟΛΗ-ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β Έως Πλ. Λαμπράκη 
  • 826 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΜΗΝΑΣ Έως Πλ. Λαμπράκη   
  • 830 ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Έως Βενιζέλου   
  • 837 ΑΝΩ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ – ‘Ανοδο/ Κάθοδο Ελ. Βενιζέλου 
  • 846 ΝΕΑΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α Έως Κουταιση   
  • 860Π.ΦΑΛΗΡΟ-ΓΕΝ.ΚΡΑΤ.ΝΙΚ.-ΣΧΙΣΤ.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Έως Λαμπράκη και Σαλαμίνος 
  • 871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ(μέσω Λ.ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ) Έως Λαμπράκη (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) 
  • Α10 ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΑΧΑΡΝΑΙ Έως Καραβό   
  • Α11 ΠΛ.ΒΑΘΗ-ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ(μέσω Πανοράματος) Έως Πλ. Αγίων Αναργύρων 
  • Α13 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ Έως Αγ. Γεώργιο   
  • Α15 ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΔΑΣΟΣ Έως Σουκατζίδη   
  • Α7 ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ (ΠΛ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ) Έως Γηροκομείο 
  • Β10 ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ – ΑΧΑΡΝΑΙ (ΜΕΣΩ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ) Έως Καραβό 
  • Β11 ΠΛ.ΒΑΘΗ-ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Έως Πλ. Αγίων Αναργύρων 
  • Β12 ΜΑΡΝΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ Έως Συντριβάνι   
  • 817 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ έως Διασταύρωση Θηβών  
  • 863 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ έως Διασταύρωση Θηβών  
  • 855 ΨΑΡΙ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΛΟΦ.ΚΥΡΗΛΛΟΥ Προσωρινό Τέρμα Προαστιακός Ασπροπύργου  
  • 881 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΡΟΥΠΑΚΙ Έως Προαστιακό Ασπροπύργου

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 

  • 536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΔΙΟΝΥΣΟΣ
  • 509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ
  • 507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΣΤΑΜΑΤΑ
  • 535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞ.ΠΟΝΤΟΣ
  • 535Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
  • 503 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ
  • 861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ
  • 861Β ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ – ΒΙΛΙΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ
  • 749 ΟΙΚ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
  • 723 ΦΥΛΗ – ‘ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
  • 752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ‘ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ
  • 727 ΜΕΣΟΝΥΧΙ – ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • 504 ΘΡΑΚ/ΝΕΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ
  • 725 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
  • 726 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ)
  • 721 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ
  • 537 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ
  • 543 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΝΟΣ,ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
  • 543Α ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΝΟΣ,ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
  • 862 ΠΑΡΑΛΙΑ – ‘ΑΝΩ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
  • 712 ΑΧΑΡΝΑΙ – ‘ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)
  • 728 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΠΛΑΤΩΝΑΣ
  • 709 ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ Α
  • 740 ΟΛ.ΧΩΡΙΟ – ΑΧΑΡΝΑΙ – ΣΚΑ
  • 734 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΝΟΣΟΚ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
  • 735 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΖΕΦΥΡΙ – ΣΤ.Κ.ΠΑΤΗΣΙΩΝ
  • 724 ΑΧΑΡΝΑΙ – Ν.ΙΩΝΙΑ
  • 805 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ
  • 024 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ.ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 036 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ – ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΚΥΨΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 057 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 112 ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 124 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
  • 128 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 141 ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 154 ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-Α.ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)
  • 164 ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡ-Κ.ΗΛ/ΠΟΛΗ-ΑΡΓ/ΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
  • 203 ΚΑΡΕΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
  • 204 ΣΤΡ.ΣΑΚΕΤΑ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
  • 206 ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ
  • 235 ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
  • 237 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
  • 242 ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ
  • 250 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 405 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ
  • 406 ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜ.-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤ.Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
  • 407 ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-Ν.ΖΩΗ-ΣΤ.Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
  • 410 Ο.Α.Κ.Α.-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
  • 418 ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑ-ΣΧΟΛ.ΧΟΛΑΡΓΟΥ
  • 421 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • 446 ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΝΟΣ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ(μέσω ΠΙΚΠΑ)
  • 447 ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
  • 450 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 451 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • 460 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 461 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  •  501 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ
  • 522 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Α
  • 523 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Β
  • 526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
  • 527 ΠΕΥΚΗ-ΣΤ.ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ
  • 530 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 541 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΤΑΘ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ
  • 602 Ν. ΙΩΝΙΑ – ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ – ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 604 ΝΟΣΟΚ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓ. – ΣΤ. ΜΕΤΑΜ/ΣΗΣ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 605 ΠΕΡΙΣΣΟΣ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
  • 608 ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  • 610 ΦΙΛΟΘΕΗ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 640 ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 642 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΠΕΥΚΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 653 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β
  • 700 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ) – ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 701 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΙΛΙΟΝ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 704 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΠΛ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 719 ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
  • 747 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΣΤ.ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
  • 806 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΣΤ.ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 807 ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΣΤ.ΑΙΓΑΛΕΩ
  • 811 ΧΑΙΔΑΡΙ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ
  • Α5 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΘΟΥΣΑ
  • Α8 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – Ν. ΙΩΝΙΑ – ΜΑΡΟΥΣΙ
  • Β5 ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ-Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Ε14 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – Ο.Α.Κ.Α. – ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ (EXPRESS)
  • Χ93 ΣΤ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ – ΑΕΡ/ΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)
  • Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)
  • Χ97 ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)
  • 301 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 
  • 301Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 
  • 304 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΑΡΤΕΜΙΣ (ΒΡΑΥΡΩΝΑ) 
  • 305 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΑΡΤΕΜΙΣ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ) 
  • 306 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΔΗΜ.ΓΕΡΑΚΑ-ΜΠΑΛΑΝΑ ΓΕΡΑΚΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 
  • 307 ΣΤ. Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΓΛ. ΝΕΡΑ – ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤ. ΚΟΡΩΠΙ 
  • 308 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΚΟΡΩΠΙ 
  • 310 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ-ΡΑΦΗΝΑ-ΜΑΤΙ-ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 
  • 314 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΡΑΦΗΝΑ 
  • 319 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΕΚΠΤ. ΧΩΡΙΟ ΣΠΑΤΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 
  • 323 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗ – ΒΡΑΥΡΩΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 
  • 324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 
  • 326 ΣΤ. ΚΑΝΤΖΑ – ΣΠΑΤΑ – ΑΡΤΕΜΙΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 

Για οποιαδήποτε μεταβολή στη λειτουργία των ΜΜΜ θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Λεωφορεία: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια – Η τελευταία ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ"

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών στην Γκαζιαντέπ

Στο έλεος των Ρίχτερ βρίσκεται η Τουρκία από τα ξημερώματα της Δευτέρας με τη σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών αλλά και τον ισχυρό μετασεισμό το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι Αρχές κάνουν λόγο έως τώρα για 1.300 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία και χιλιάδες τραυματίες στα χαλάσματα, με τον πραγματικό αριθμό να είναι πολλαπλάσιος.

Επιπλέον έχουν καταρρεύσει πάνω από 2.800 κτίρια.

Από την οργή του «Εγκέκαδου» δεν γλίτωσε ούτε το ιστορικό κάστρο της πόλης Γκαζιαντέπ, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

«Ορισμένοι από τους προμαχώνες στο ανατολικό, νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα του ιστορικού κάστρου στην κεντρική περιοχή Σαχινμπέι καταστράφηκαν από τον σεισμό και τα συντρίμμια σκορπίστηκαν στον δρόμο. Τα σιδερένια κιγκλιδώματα γύρω από το κάστρο ήταν διάσπαρτα στα γύρω πεζοδρόμια. Ο τοίχος αντιστήριξης δίπλα στο κάστρο κατέρρευσε επίσης. Σε ορισμένους προμαχώνες παρατηρήθηκαν μεγάλες ρωγμές», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Ο τρούλος και ο ανατολικός τοίχος του ιστορικού τζαμιού Şirvani, δίπλα στο κάστρο, που λέγεται ότι χτίστηκε τον 17ο αιώνα, κατέρρευσαν επίσης μερικώς, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Δείτε βίντεο:

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών στην Γκαζιαντέπ "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news