facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μεταβιβάζει την περιουσία του στην κόρη του, Λυδία

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, από τη φυλακή όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, παραχωρεί όλη του την περιουσία στην κόρη του, Λυδία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, ο συζυγοκτόνος έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς των περιουσιακών του στοιχείων στη μικρή Λυδία την οποία άφησε ορφανή από μητέρα.

Την ίδια ώρα, οι γονείς της Καρολάιν σκοπεύουν να αλλάξουν το επίθετο της εγγονής τους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μεταβιβάζει την περιουσία του στην κόρη του, Λυδία "

Επεισόδια και χημικά στα Εξάρχεια - Τουλάχιστον δέκα προσαγωγές

Σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Πιο συγκεκριμένα πέριξ της πλατείας Εξαρχείων σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και  μερίδας ατόμων που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με αφορμή την απόπειρα βιασμού γυναίκας στα Εξάρχεια, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει χρήση χημικών καθώς και χειροβομβίσων κρότου λάμψης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί 10 προσαγωγές από την αστυνομία ενώ στο σημείο βρίσκονται πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ. Παράλληλα βρίσκεται σε επιφυλακή και η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. 

5649412

5649408

5649407

5649418

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδια και χημικά στα Εξάρχεια - Τουλάχιστον δέκα προσαγωγές"

Υπόθεση Λιγνάδη: Η απάντηση του Κούγια στην Εισαγγελία Εφετών

Ραγδαίες οι εξελίξεις για την υπόθεση Λιγνάδη, καθώς η έφεση της Εισαγγελίας Εφετών προκάλεσε την απάντηση του Αλέξη Κούγια. Ο συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη εξαπολύει πυρά κατά της αντιεισαγγελέως Βασ. Χαλβά, η οποία άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου.

Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε, η αντιεισαγγελέας με την κίνηση αυτή «προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές και δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες έναντι των δικαστικών αποφάσεων, καταστρέφοντας την αρχή ασφάλειας δικαίου του ποινικού κώδικα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη και σε δημόσιες τοποθετήσεις και αγορεύσεις μου, αλλά και όταν προεδρεύω στα συνέδρια των Ελλήνων ποινικολόγων, το μεγάλο πρόβλημα της ποινικής Δικαιοσύνης είναι οι υπερβολικές ποινικές διώξεις, οι εντελώς αναιτιολόγητες εισαγγελικές προτάσεις στα Δικαστήρια, αλλά κυρίως η αναιτιολόγητη άσκηση εφέσεων εκ μέρους Εισαγγελέων Εφετών κατά αθωωτικών αποφάσεων των πρωτοβάθμιων Δικαστηρίων, που παγίως δεν γίνονται δεκτές από τους τακτικούς Δικαστές (τελευταία κλασική περίπτωση η υπόθεση Χέντερσον στη Πάτρα με την καθημερινή παρουσία στελεχών της Αμερικάνικης Πρεσβείας) που μόνο αυτοί κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους αποφασίζουν και εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις στο όνομα του ελληνικού λαού.

Ουδείς Εισαγγελέας ή Δικηγόρος αθωώνει ή καταδικάζει ανθρώπους, αφού κανείς από αυτούς δεν ψηφίζει.

Ειδικά οι δικηγόροι που λένε στους πελάτες τους είτε τη λέξη «αθώωσα», είτε τη λέξη «καταδίκασα», είναι κοινοί απατεώνες.

Όπως είναι γνωστό, μετά από φανταστικά σενάρια – καταγγελίες ενός Β. Κ. και ενός Ν.Σ. σε «στημένους», κατά τον κύριο Λιγνάδη, δημοσιογράφους και σε «στημένες» συνεντεύξεις, η Εισαγγελία Αθηνών «άνοιξε», κατά παγκόσμια νομική πρωτοτυπία, δικογραφία για πράξεις που ήταν παραγεγραμμένες από 18ετίας (Βασίλης Κ.) και 16ετίας (Νίκος Σ.) και την 20-01-2021, ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ Ή ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ (κάτι που εφαρμόζουν όλοι οι Εισαγγελείς σύμφωνα με το άρθρο 244 ΚΠΔ), ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ.

Ακολούθως οι φερόμενοι ως βιασθέντες, επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, όπως απεδέχθη από αδιάσειστα αντικειμενικά στοιχεία που προσκόμισε ο εντολέας μου (αεροπορικά εισιτήρια, φωτογραφίες, αξιόπιστους μάρτυρες ακόμη και Δικαστές), εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τους Εισαγγελείς που άσκησαν παράνομα τις εντελώς «βιαστικές» διώξεις, και άλλαξαν τόσο τους τόπους όσο και τους χρόνους των δήθεν βιασμών τους, αφού ο ένας μάλιστα, ενώ ισχυρίζετο ότι ο βιασμός του έγινε το καλοκαίρι του 2010, στο τέλος θυμήθηκε, ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ (!!!), ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΝ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2011, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ.

Μετά από 5 μήνες Δικαστήριο που μετεδίδετο και απευθείας από διαφορά παρατηρητήρια, ο κύριος Λιγνάδης αθωώθηκε με αποφάσεις της Δικαιοσύνης και σε διάφορα στάδια για τέσσερις από τις έξι καταγγελίες βιασμών και καταδικάστηκε ΜΟΝΟ σε δυο από αυτές, με τις ψήφους των Ενόρκων και όχι των τακτικών Δικαστών, οι οποίοι τον αθώωσαν για όλες τις πράξεις.

Σήμερα η Αντιεισαγγελέας κυρία Βασιλική Χ., σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΘΩΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, αφού η καθαρογραφή θα διαρκέσει πιθανότατα πέραν του έτους, όπως συνήθως διαρκεί στις πολύμηνες δίκες, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

Αυτή την ενέργεια της αξιότιμου κυρίας Εισαγγελέως, με τις παραπάνω σκέψεις, παραδίδω στην κρίση όλης της νομικής κοινότητος (Δικαστών, Εισαγγελέων) και ειδικά των πραγματικών ποινικολόγων.

Αθήνα, 22/07/22

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξης Κούγιας»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Λιγνάδη: Η απάντηση του Κούγια στην Εισαγγελία Εφετών"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καύσωνας το Σάββατο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, για δύο Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Αττικής

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακόμη, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων, τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την πυροσβεστική, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες, υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
- Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
- Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Καύσωνας διαρκείας

Την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αναλύει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά και στους 41-42°C σε περιοχές ευπαθείς στη ζέστη και μακριά από τις θάλασσες.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ίσως και 42 

Που θα φτάσουν όμως οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες τρεις ημέρες; Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα φτάσει ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Δείτε τους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες:

kairos-kallianos-kausonas-xartis

kausonas-kallianos-kiriaki-xartis-KAUSONAS

KAIROS-KAUSONAS-KALLIANOS-DEUTERATHERMOKRASIES

Παρατεταμένος καύσωνας με άγνωστη ακόμη διάρκεια

Έως και την επόμενη Παρασκευή (για 1 εβδομάδα τουλάχιστον) θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας να παραταθεί, όμως αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καύσωνας το Σάββατο"

Γ. Αρτοποιός: 59 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα – 393 σε μία εβδομάδα

Για τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου ενημέρωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, κάνοντας γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν συνολικά 59 πυρκαγιές, με πιο σημαντικές στην Ηλεία, Μέγαρα, στη Λέσβο, στην Αρτέμιδα Αττικής και στην Ανδρίτσαινα.

Μέσα σε μία εβδομάδα ξέσπασαν 393 δασικές πυρκαγιές, ενώ την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίστηκαν 800 αστικές πυρκαγιές.

Όπως είπε, η Υπηρεσία ενημερώθηκε για τη φωτιά στον Έβρο χθες το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 υδροφόρα οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων, ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά, 10 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Σημείωσε δε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της πυρκαγιάς, ώστε να διασωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου.

«Αυτή τη στιγμή, το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται δυτικά, προς παρθένες δασικές εκτάσεις και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της. Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις επιχειρούν, για να διασωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου», επισήμανε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε ότι τα γενικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πυρκαγιάς σχετίζονται με μεγάλο όγκο καύσιμης ύλης, αποτελούμενη από μαύρη πεύκη, τραχεία πεύκη καθώς κι άλλα φυλλοβόλα είδη.

Όσον αφορά στη φωτιά στην Ανδρίτσαινα, έκανε γνωστό ότι το πύρινο μέτωπο οριοθετήθηκε.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Αρτοποιός: 59 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα – 393 σε μία εβδομάδα"

«Παπαγεωργίου» για την έγκυο που έχασε το παιδί της: «Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό»

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, σχετικά με το περιστατικό που έχει βγει στη δημοσιότητα ότι μια έγκυος πήγε σε αυτό, αφού την έδιωξαν από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, για να γεννήσει και εν τέλει έχασε το παιδί της.

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό με την έγκυο, πως: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του Νοσοκομείου, η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων.

Η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο COVID-19».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα COVID-19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 4/3/2022.

Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από  τους θεράποντες ιατρούς. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην COVID-19», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
«Ιπποκράτειο»: Δεν αιμορραγούσε η έγκυος, δεν χρειαζόταν η άμεση εισαγωγή της

Νωρίτερα σήμερα (21.7.2022) εξέδωσε ανακοίνωση και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, μετά τις καταγγελίες της εγκύου, αναφέροντας ότι παρουσιάστηκαν «ανακριβή στοιχεία» και ότι η γυναίκα δεν αιμορραγούσε και δεν χρειαζόταν η εισαγωγή της.

«Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Παπαγεωργίου» για την έγκυο που έχασε το παιδί της: «Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό»"

Καύσωνας: Αυτοί είναι οι κλιματιζόμενοι χώροι που θα λειτουργούν σε όλη την Αττική

Ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, κατά το επικείμενο κύμα καύσωνα που θα πλήξει την Αττική, απευθύνει η Περιφέρεια.

Στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει για τους κλιματιζόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλους τους δήμους. Οι κλιματιζόμενοι χώροι, εμφανίζονται ανά περιφερειακή ενότητα στους χάρτες καθώς και σε πίνακες που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323

«Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνεργάζεται στενά με τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών» επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Αυτοί είναι οι κλιματιζόμενοι χώροι που θα λειτουργούν σε όλη την Αττική"

Το βρετανικό ναυτικό εκδίωξε ρωσικά υποβρύχια στα ανοιχτά της Νορβηγίας

Παρ ολίγον θερμό επεισόδιο στα ανοιχτά της Νορβηγίας αποκάλυψε σήμερα το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας, το οποίο εντόπισε και εκδίωξε δύο ρωσικά υποβρύχια. Φωτογραφίες ντοκουμέντα δείχνουν τη στιγμή που ένα πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού εντόπισε τα υποβρύχια στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο βρετανικός “κυνηγός” υποβρυχίων HMS Portland εκδίωξε το υποβρύχιο Severodvinsk με πυραύλους κρουζ και το επιθετικό υποβρύχιο Akula, λίγη ώρα αφού εμφανίστηκαν χωριστά στη θάλασσα βορειοδυτικά του Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Το Βασιλικό Ναυτικό είπε ότι η φρεγάτα Type 23 εντόπισε τα υποβρύχια το Σάββατο 16 Ιουλίου και την Τρίτη 19 Ιουλίου καθώς έκαναν το υποβρύχιο ταξίδι τους νότια κατά μήκος της νορβηγικής ακτής από την Αρκτική. Το βρετανικό σκάφος με 180 μέλη πληρώματος, υποστηριζόμενο από ένα «κατασκοπευτικό αεροπλάνο» P8 Poseidon και ένα ελικόπτερο Merlin, εντόπισε το ρωσικό δίδυμο έως ότου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Βαλτικής ανέλαβαν καθήκοντα.

Στη συνέχεια, τα ρωσικά υποβρύχια συνέχισαν προς την Αγία Πετρούπολη για τους εορτασμούς της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Ερωτηθείς εάν τα ρωσικά σκάφη εντοπίστηκαν υποβρυχίως ή μόνο αφού βγήκαν στην επιφάνεια, εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού είπε στη Mail Online: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το HMS Portland ήταν σε επιφυλακή καθώς έκαναν το υποβρύχιο ταξίδι τους και εκδιώχθηκαν όταν βγήκαν στην επιφάνεια. Ως εκ τούτου παρακολουθούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους».

Daily Mail/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το βρετανικό ναυτικό εκδίωξε ρωσικά υποβρύχια στα ανοιχτά της Νορβηγίας"

Κορωνοϊός: Διάθεση αντιικών χαπιών απευθείας από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Σε συνέχεια της διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID-19 και της διαδικασίας που καθορίστηκε για την κατ’οικον παράδοση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα, το Υπουργείο Υγείας, με τη διαρκή υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τη θεραπεία απευθείας από τα φαρμακεία των Nοσοκομείων.

Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες παρέχονται στις ιστοσελίδες των Υγειονομικών Περιφερειών για τα Νοσοκομεία αρμοδιότητας τους (δύναται να τροποποιούνται).

Αττική:

http://www.1dype.gov.gr/wp-content/uploads/2022/07/ΠΙΝ.-ΔΙΑΘΕΣΗ-Σ-ΑΝΤΙΙΚΩΝ-ΧΑΠΙΩΝ-ΣΤΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ-ΝΟΣ.pdf

Πειραιάς & Αιγαίο:

https://www.2dype.gov.gr/2022-03-21-12-54-49/dimosia-ygeia/item/21-07-2022-2-7-covid-19-paxlovid

Μακεδονία:

https://www.3ype.gr/menu-3ype/menu-dhmosiaygeia/menu-pandimiacovid19/261-cat-farmnoscovid19agogi/295-art-farmnoscovid19agogi.

Μακεδονία & Θράκη:

https://www.4ype.gr/programma-chorigisis-tis-antiiikis-agogis-paxlovid-apo-ta-farmakeia-armodiotitas-tis-4is-ype-makedonias-thrakis/

Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα:

https://www.dypethessaly.gr/announcements-body/item_21_07_2022_040858/

Πελοποννήσoς, Ιονία Νησιά, Ήπειρος & Δυτική Ελλάδα:

https://www.dypede.gr/paxlovid/

Κρήτη:

https://www.hc-crete.gr/diathesi-agogis-covid19-farmakeia-nos

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Διάθεση αντιικών χαπιών απευθείας από τα φαρμακεία των νοσοκομείων"

Apodixi Please: Για τρίτη χρονιά στον αέρα η διεθνής καμπάνια της ΑΑΔΕ

Apodixi Please! Αυτό είναι το μήνυμα, με το οποίο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές και τους προτρέπει να ζητούν απόδειξη στις συναλλαγές τους.

Η διεθνής καμπάνια της ΑΑΔΕ τρέχει ήδη στα αεροδρόμια της χώρας, με ένα διαφημιστικό, το οποίο παραπέμπει στα χρώματα και στα εδέσματα της Ελλάδας, και αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Apodixi Please
Μην πληρώσετε, αν δεν πάρετε απόδειξη!

Είναι ο νόμος, είναι δικαίωμά σας! Πριν πληρώσετε για ένα προϊόν ή υπηρεσία, ζητήστε ευγενικά απόδειξη, λέγοντας, “Apodixi Please”, που σημαίνει. “Απόδειξη παρακαλώ!”.Αν δεν σας δώσουν, δεν υποχρεούστε να πληρώσετε. Απολαύστε τη διαμονή σας”.

 

Τα διαφημιστικά παραπέμπουν, μέσω QR Code ή link, στην ειδική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου δίνονται αναλυτικές οδηγίες:
“Αυτό το μήνυμα στοχεύει να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οι οδηγοί ταξί και περίπτερα) υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες.

Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να πληρώσετε σε μετρητά. Μπορείτε να ζητήσετε να πληρώσετε με κάρτα.

Επιπλέον, όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες τους. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει, σε μετρητά ή με κάρτα, εάν δεν του παρασχεθεί έγκυρη απόδειξη πληρωμής («apodixi»).

Εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, καταστήματα, μίνι μάρκετ και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικά ταμειακές μηχανές και δεν επιτρέπεται να εκδίδουν παραστατικά που είναι χειρόγραφα ή τυπωμένα σε απλό χαρτί.

Για εκείνους, που απαλλάσσονται από την υποχρέωση να διαθέτουν ηλεκτρονική ταμειακή μηχανή (συγκεκριμένα, ορισμένοι προμηθευτές υπηρεσιών όπως ξενοδοχεία, κλινικές, γιατροί, δικηγόροι κ.λπ.), οι αποδείξεις που τυπώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να περιέχουν το όνομα, τη διεύθυνση και τον 9ψήφιο ΑΦΜ του προμηθευτή.

Έτσι, σε όλες τις περιπτώσεις, προτού πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε, εάν δεν λάβετε κάποια απόδειξη. Είναι τόσο απλό να λέτε στα ελληνικά: «Apodixi please»!

Και κάτι ακόμα. Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας για τις πληρωμές σας και ζητώντας απόδειξη, βοηθάτε την Ελληνική Φορολογική Διοίκηση να εισπράττει φόρους, που περιλαμβάνονται ήδη στην τιμή που πληρώνετε. Πρακτικά, μας προσφέρετε την ευκαιρία να σας παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, την επόμενη φορά που θα έρθετε στη χώρα μας.

Απολαύσετε τη διαμονή σας!”.

Κάτω από το κείμενο, υπάρχει το ειδικό video, από το youtube κανάλι της ΑΑΔΕ, καθώς και δύο φωτογραφίες:
Μιας απόδειξης, με το γνωστό QR Code, και ενός δελτίου παραγγελίας, όπου διευκρινίζεται ότι δεν αποτελεί απόδειξη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Apodixi Please: Για τρίτη χρονιά στον αέρα η διεθνής καμπάνια της ΑΑΔΕ"

Φωτιά στην Πεντέλη: Προς ολοκλήρωση οι αυτοψίες – Έχουν ελεγχθεί 251 κτίρια

Συνεχίστηκαν και σήμερα και σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κτίρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης, Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) και Ραφήνας – Πικερμίου, λόγω της φωτιάς της 19ης Ιουλίου, που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτίρια:

· Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

· Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

· Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

· Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτίρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση(χρήζει επισκευών).

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Πεντέλη: Προς ολοκλήρωση οι αυτοψίες – Έχουν ελεγχθεί 251 κτίρια"

Απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών του Ηλεκτρικού - Άγνωστος άνδρας ξάπλωσε στις γραμμές

Μία απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς στις 15:07 ο οδηγός συρμού με κατεύθυνση από Φάληρο προς Μοσχάτο εντόπισε έναν άνδρα να βρίσκεται ξαπλωμένος στις γραμμές. Άμεσα ο οδηγός ακινητοποίησε τον συρμό και διεκόπη η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

Ο άνδρας παρέμεινε ξαπλωμένος για περίπου 20 λεπτά και αρνούνταν να απομακρυνθεί παρά τις προσπάθειες του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ. Λίγο πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία ο άνδρας σηκώθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Με την ολοκλήρωση του απαιτούμενου ελέγχου στο τμήμα Φάληρο - Μοσχάτο από τον Επιθεωρητή και τον Επόπτη Λειτουργίας της ΣΤΑ.ΣΥ. επανηλεκτροδοτήθηκε η Γραμμή και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο.

Εξαιτίας του συμβάντος οι επιβάτες, υποχρεώθηκαν να παραμείνουν εντός συρμού μέχρι τη λήξη της διαδικασίας υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω της 30λεπτης διακοπής των δρομολογίων στο τμήμα Ταύρος - Πειραιάς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών του Ηλεκτρικού - Άγνωστος άνδρας ξάπλωσε στις γραμμές"

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Αναισθησιολογικού λόγω τραγικών ελλείψεων

Την άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), η οποία διαμαρτύρεται για τραγικές ελλείψεις στο “Ιπποκράτειο” της Βόρειας Ελλάδας.

Στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 9 αναισθησιολόγοι, ενώ απαιτούνται 27, σύμφωνα με το οργανόγραμμα. Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε παραίτηση τον δ/ντη του αναισθησιολογικού τμήματος.
Η πρόσφατη ακύρωση της μεταμόσχευσης ήπατος σε ασθενή που περίμενε μόσχευμα για πολλά χρόνια, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, ήταν ίσως το πιο τραγικό αποτέλεσμα, ενός προβλήματος που παραμένει άλυτο εδώ και πολλά χρόνια. Κι όσο περνάει ο καιρός λαμβάνει περισσότερο εκρηκτικές διαστάσεις.

Στις 12 χειρουργικές κλινικές, υπηρετούν σήμερα μόνο 9 αναισθησιολόγοι, ενώ προβλέπονται 27 σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και απαιτούνται 40 για την εύρυθμη λειτουργία του, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο χειρουργικός τομέας του Ιπποκράτειου -που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλαδας- κινδυνεύει με λουκέτο. Γι’ αυτό και οδηγήθηκε σε παραίτηση ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος.

ΕΝΙΘ: «Δραματική η έλλειψη αναισθησιολόγων»

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων διαμαρτύρεται, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), χαρακτηρίζοντάς τη «δραματική» και ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η ΕΝΙΘ επισημαίνει ότι, στο Ιπποκράτειο, «προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις, από απλά χειρουργεία μέχρι μεταμοσχεύσεις και βιοψίες, αναβάλλονται λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων», τονίζοντας πως «οι συνολικά 9 αναισθησιολόγοι που έχουν απομείνει σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και εκτιμάται ότι θα γίνουν 7 μέχρι τέλος του χρόνου, λόγω συνταξιοδοτήσεων, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες, όταν ο οργανισμός προβλέπει 27 θέσεις και οι αναισθησιολόγοι που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία όλων των μονάδων υπολογίζονται στους 40».

Υπενθυμίζει δε, ότι «το Ιπποκράτειο είναι ένα νοσοκομείο με εξειδικευμένα και κρίσιμα κέντρα για όλη τη βόρεια Ελλάδα», ενώ παραθέτει μια σειρά προτάσεων για τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο, τις διοικήσεις των ΥΠΕ και νοσοκομείων να προχωρήσουν σε άμεση υλοποίησή τους.

Ειδικότερα, ζητά -μεταξύ άλλων- την άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων, «μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων», άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ελαστικές σχέσεις εργασίας, επαναφορά των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, ενίσχυση των μεταμοσχευτικών μονάδων της χώρας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία, επαναφορά των αποδοχών σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, πληρωμή όλων των αναδρομικών και των δεδουλευμένων κ.ά.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Αναισθησιολογικού λόγω τραγικών ελλείψεων"

Εισαγγελική έφεση για την αθώωση Λιγνάδη για τον πρώτο βιασμό

Δέκα μέρες μετά την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη σε κάθειρξη 12 ετών για δυο υποθέσεις βιασμών και την αποφυλάκιση του η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση για δυο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά, αφού μελέτησε τα πρακτικά της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας, άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του σκηνοθέτη για τον πρώτο νεαρό που τον κατήγγειλε για βιασμό.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έφεση για την αθώωση Λιγνάδη για τον πρώτο βιασμό"

Ουκρανία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών

Συμφωνία που θα επιτρέψει την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών υπέγραψαν Ουκρανία και Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη. Η εξέλιξη θεωρείται σημαντική, καθώς θα μπορούσε να αμβλύνει την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Με βάση τη συμφωνία, πάνω από 20 εκατομμύρια τόνοι που βρίσκονται «κολλημένοι» σε αποκλεισμένα λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεμπλοκάρουν.

Το κείμενο ήρθε μετά από μήνες συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ θεωρείται ότι η συμφωνία επετεύχθη με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

Δύο χωριστές συμφωνίες υπεγράφησαν στην Κωνσταντινούπολη

Η Ουκρανία και η Ρωσία υπέγραψαν δύο χωριστές συμφωνίες με την Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη για την εξαγωγή σιτηρών και γεωργικών προϊόντων μέσω της Μαύρης Θάλασσας, καθώς το Κίεβο αρνήθηκε να υπογράψει απευθείας το κείμενο με τη Μόσχα, η οποία υπέγραψε την ίδια συμφωνία με την Άγκυρα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Υπουργοί των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας υπέγραψαν χωριστά τη συμφωνία, αποφεύγοντας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να έχουν χειραψία στη συνάντηση αυτή στην Κωνσταντινούπολη.

Η συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας προκείμενου ν' ανοίξουν ξανά οι εξαγωγές των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα θα βοηθήσει να κατευναστεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, όπως δήλωσαν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σήμερα, υπάρχει ένας φάρος στη Μαύρη Θάλασσα. Ένας φάρος ελπίδας (και) δυνατότητας... και ανακούφιση σε έναν κόσμο που τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Γκουτέρες κατά την τελετή υπογραφής, καλώντας τη Ρωσία και την Ουκρανία να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία.

Πανηγυρίζει ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε περήφανος για την πρωτοβουλία «που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη λύση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, που έχει απασχολήσει όλον τον κόσμο εδώ και πολύ καιρό. Θα συμβάλουμε στην αποτροπή του κινδύνου της πείνας».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κυκλοφορία των πλοίων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. «Θα εγκαινιάσουμε έναν νέο διάδρομο από τη Μαύρη Θάλασσα προς πολλές χώρες του κόσμου». Παράλληλα, είπε ότι η συμφωνία έχει προβλέψεις για όλες τις διαδικασίες, από την αναχώρηση των πλοίων μέχρι την ασφαλή διέλευσή τους και την άφιξη στο λιμάνι προορισμού. Ειδική μνεία έκανε στο κοινό κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Κωνσταντινούπολη για την εφαρμογή και την επιτήρηση του σχεδίου.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, οι πρώτες αποστολές σιτηρών από την Οδησσό και τα γειτονικά λιμάνια μπορεί να γίνουν σε μόλις λίγες εβδομάδες, ενώ στόχος είναι άμεσα να διοχετευτούν στην αγορά πέντε εκατομμύρια μετρικοί τόνοι ουκρανικών σιτηρών και άλλων τροφίμων ανά μήνα. Κάτι τέτοιο θα απελευθερώσει και χώρο στις αποθήκες της Ουκρανίας, προκειμένου να μπουν φρεσκοκομμένα σιτηρά.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που παρέστη στην τελετή υπογραφής στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ότι η συμφωνία δεν ήρθε εύκολα, ενώ έκανε λόγο για συμφωνία «φάρο» στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, ευχαρίστησε την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Τουρκία για τη συνεργασία, προκειμένου να υπάρξει τελικό κείμενο.

Ανάγκη για την πρόσβαση στα ουκρανικά σιτηρά

«Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, τονίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση, χωρίς να διασφαλιστεί η πλήρης παγκόσμια πρόσβαση στα τρόφιμα της Ουκρανίας και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα. Σήμερα κάναμε σημαντικά βήματα για την επίτευξη του στόχου. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς» είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, Κίεβο και Μόσχα έχουν συμφωνήσει σε ελάχιστα ζητήματα.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι παρά τη συμφωνία, η διανομή των σιτηρών θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, λόγω του πολέμου.

Αυτή τη στιγμή 2,5 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι ουκρανικών σιτηρών εξάγονται μηνιαίως από δρόμους και ποτάμια σε χώρες όπως η Μολδαβία, η Πολωνία και η Ρουμανία με τη βοήθεια της ΕΕ.

Για 120 ημέρες διαρκεί η συμφωνία

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η συμφωνία Κιέβου – Μόσχας θα διαρκέσει για 120 ημέρες. Ωστόσο, ελπίζουν ότι θα ανανεώνεται σε κυλιόμενη βάση για να ομαλοποιηθεί η εξαγωγή σιτηρών για τους επόμενους μήνες.

Ένας από τους όρους είναι ότι τα εμπορικά και πολιτικά πλοία, όπως και οι λιμενικές εγκαταστάσεις που εμπλέκονται στην παράδοση σιτηρών, δεν θα γίνουν αντικείμενα επίθεσης. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ, οι ρωσικές εγγυήσεις ασφαλείας δεν επεκτείνονται σε τμήματα των ουκρανικών λιμανιών που δεν χρησιμοποιούνται με άμεσο τρόπο για εξαγωγές σιτηρών.

Με βάση το κείμενο, οι Ουκρανοί καπετάνιοι θα κατευθύνουν τα πλοία με σιτηρά από την Οδησσό και τα γειτονικά λιμάνια του Τσερνόμορσκ και του Γιούζνε, ακολουθώντας ασφαλείς οδούς, που χαρτογραφήθηκαν από το ουκρανικό ναυτικό, αποφεύγοντας τις νάρκες.

Από το Σάββατο, δημιουργείται κοινό κέντρο διοίκησης με τη συμμετοχή Ρώσων, Ουκρανών, Τούρκων και αξιωματούχων του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, κλιμάκια και από τις τρεις χώρες και τα Ηνωμένα Έθνη θα αναλάβουν την από κοινού επιθεώρηση των πλοίων, για να διασφαλίσουν ότι δεν μεταφέρουν όπλα πίσω στην Ουκρανία, αφού ξεφορτώσουν το φορτίο με τα σιτηρά. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών"

Τσακλόγλου: Νέο «όχι» στα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων

Ένα νέο «όχι» στα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων για τους συνταξιούχους που δεν προσέφυγαν δικαστικά ήταν η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης.

Ο κ. Τσακλόγου επικαλέσθηκε τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δαπανήσει 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων και συνταξιούχων λόγω της πανδημικής και της ενεργειακής κρίσης.

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα», είπε, επισημαίνοντας ότι το ΣτΕ δικαίωσε όσους προσέφυγαν δικαστικά και, άρα, πρέπει να τηρηθούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Ο κ. Μουλκιώτης αντέταξε τις διαβεβαιώσεις του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα προς τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται να προσφύγουν όλοι δικαστικά, με αποτέλεσμα όσοι τον άκουσαν να μένουν τώρα εκτός δικαίωσης.

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «είναι ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στο σύνολο των συνταξιούχων, είτε προσέφυγαν είτε όχι».

Και πρόσθεσε επιπλέον: «Η κυβέρνηση όπου θέλει βρίσκει δημοσιονομικά περιθώρια, μόνο για τα χαμηλά εισοδήματα δεν βρίσκει». Παρέπεμψε προς τούτο σε αποφάσεις όπως για τις γονικές παροχές ή στη φορολόγηση μερισμάτων με 5%, δηλαδή «για τους λίγους».

Επικαλέσθηκε, δε, την τεράστια αύξηση του κόστους ζωής σήμερα, «που είναι Γολγοθάς για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Αποκλείονται περίπου 2,2 εκατ. συνταξιούχοι -εκ των οποίων οι μισοί είναι χαμηλοσυνταξιούχοι- και μόνο 300.000-350.000 συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή είχαν προσφύγει δικαστικά μέχρι την 31.07.2020, δικαιούνται να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα για επιστροφή αναδρομικών σε επικούρηση και δώρα».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακλόγλου: Νέο «όχι» στα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων"

Φωτιά στον Έβρο: Οι φλόγες μπήκαν στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Δυτικά και εντός του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς κινείται πλέον η πυρκαγιά, όπου το ανάγλυφο παρουσιάζει πολύ έντονες κλίσεις και το έδαφος είναι βραχώδες σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, που εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθιστούν απαγορευτική για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις την προσέγγιση του πύρινου μετώπου και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια δημιουργίας και διεύρυνσης των αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την ανάσχεση της πορείας της πυρκαγιάς αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή τη στιγμή συνεχόμενες ρίψεις νερού κάνουν 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά, ενώ ισχυρές είναι και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στον Έβρο: Οι φλόγες μπήκαν στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα"

Τουρισμός για Όλους: Τον διπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», από την Πρέβεζα, στη διάρκεια της περιοδείας του σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμη 200 χιλιάδες συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση για να κάνουν τις διακοπές τους.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο «Τουρισμός για Όλους» σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρισμός για Όλους: Τον διπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης "

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα – Πού θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα προκαλέσουν οι θερμές αέριες μάζες από τη δυτική Ευρώπη και τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι κυρίως η δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα καθώς και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Καιρός: Έρχεται παρατεταμένος καύσωνας – Σαββατοκύριακο με 40άρια

Από το Σάββατο (23/7) έως και τη Δευτέρα (25/7), και ενώ οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας αρχικά δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν ως εξής:

  • στα ηπειρωτικά προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες η θερμοκρασία θα είναι ένα με δύο βαθμούς υψηλότερη (41 με 42 βαθμούς Κελσίου).
    Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα για την Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, παρόλο που αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη (26/7) στα ανατολικά ηπειρωτικά, οι μέγιστες καθώς και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα διατηρηθούν έως και την Πέμπτη (28/7) σε υψηλά επίπεδα.

Πρόγνωση ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Αύριο, Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί περί τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και σε τοπικό επίπεδο να φθάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 35 με 37, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 7 μποφόρ.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα – Πού θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία"

Υπερωρίες και επίδομα κινδύνου στους πυροσβέστες – Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρουν

Την δυνατότητα υπερωριών στους πυροσβέστες στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, εφόσον το επιθυμούν, αλλά και την χορήγηση επιδόματος κινδύνου προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα (22.07.2022) στη Βουλή.

Οι πυροσβέστες που εκτελούν περιπολίες ή υπηρετούν σε πεζοπόρα τμήματα, θα μπορούν, αν το θέλουν, σε περιπτώσεις που η κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλή (επίπεδο 3), πολύ υψηλή (κατηγορία 4) ή συναγερμού (κατηγορία 5) να κάνουν υπερωρίες μέχρι τέσσερα 8ωρα με αποζημίωση 20%.

Η αποζημίωση ύψους 20% αυτή ορίζεται στο ύψος που προβλέπεται για την εργασία πέραν του πενθημέρου. Οι πυροσβέστες που το επιθυμούν μπορούν να κάνουν 12 επιπλέον οκτάωρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Παράλληλα, με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο δίνεται άμεσα μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης εργασίας, ύψους 141,92 ευρώ και στα στελέχη των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων.

Παράλληλα ειδική διάταξη ορίζει ότι συγγενείς πολιτών που μετείχαν οικειοθελώς σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών και έχασαν την ζωή τους μπορούν να προσληφθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ως πολιτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα για τις υπερωρίες, στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου προβλέπεται πως «μετά από έγκριση του οικείου Διοικητή, θα μπορεί να εθελοντικά να απασχοληθούν μέχρι τέσσερα οκτάωρα τον μήνα, πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας, με την καταβολή αποζημίωσης. Η  αποζημίωση ορίζεται στο ύψος που προβλέπεται για την πέραν του πενθημέρου εργασία του προσωπικού αυτού, προσαυξημένη κατά 20%. Σε κάθε περίπτωση, το ως άνω προσωπικό δύναται να εκτελεί έως 12 επιπλέον οκτάωρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου». ​

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερωρίες και επίδομα κινδύνου στους πυροσβέστες – Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρουν"

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκένωσης “κατάληψης αναρχικών 111” στο κέντρο της πόλης

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την κατάληψη «111», που βρίσκεται στον ομώνυμο αριθμό της Εγνατίας, με το κτίριο να τελεί υπό αυτό το καθεστώς από τον Μάρτιο του 2015.

Στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών το κτίριο ήταν άδειο, ενώ την επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό συνέλεξαν ένα αλεξίσφαιρο, κράνη, ένα μαχαίρι 25cm, μια λάμα 15 cm, πυροσβεστήρες και μπουκάλια μπύρας που δεν είχαν καταναλωθεί, τα οποία αφού κατασχέθηκαν θα ελεγχθούν για αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο συντονιστή στην επιχείρηση είχε ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Σταύρος Κεσελίδης ενώ παραβρέθηκε και ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Δούβαλης.

Στο σημείο βρέθηκε εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές για τις παρεμβάσεις που θα κάνει ο οργανισμός στο κτίριο το επόμενο διάστημα, τη στιγμή που η οικοδομή παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας.

Παράλληλα βρέθηκαν συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ για να κόψουν τις όποιες συνδέσεις.

Εξωτερικά της κατάληψης εγκαταστάθηκε διμοιρία των ΜΑΤ για να εμποδίσει την ανακατάληψη του χώρου.

Σε σφράγισμα της κατάληψης «111» επί της οδού Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχωρούν οι Αρχές, μετά τη σημερινή επιχείρηση εκκένωσής του και τα ευρήματα που συνέλεξε η αστυνομία.

Ήδη συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΑΘ προχώρησαν στη διακοπή όλων των παροχών. Από την έρευνα που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη ηλεκτρική εγκατάσταση με αυτοσχέδια συστήματα και συνδέσεις προκειμένου οι καταληψίες να ρευματοδοτήσουν παράνομα τον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εξαώροφο κτήριο ανήκει στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλο.

Ήδη υπάρχει συνεργείο οικοδομών προκειμένου να προχωρήσει στο “σφράγισμα” του κτιρίου.

Δείτε εδώ το βίντεο:

thesstoday 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκένωσης “κατάληψης αναρχικών 111” στο κέντρο της πόλης"

Σπάρτη: Θύμα διάρρηξης για 22η φορά – Έξω φρενών ο ιδιοκτήτης που βάζει την κάμερα στο σπίτι του

Για 22η φορά έπεσε θύμα κλοπής ιδιοκτήτης οικίας στην Τραπεζοντή Σπάρτης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο μικρόφωνο του Fly 89.7 και την κάμερα του flynews, εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

Όπως περιέγραψε στον Τάκη Καρβουνιάρη, ο ίδιος, κάτοικος Αθηνών, επισκέπτεται συχνά την Τραπεζοντή, αλλά πλέον δηλώνει ότι δεν έχει άλλη αντοχή, καθώς μέχρι σήμερα, οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί.

Ο καταγγέλλων έλειψε μόλις λίγες ώρες από το σπίτι και στην επιστροφή διαπίστωσε ότι οι δράστες, για μία ακόμα φορά, είχαν εισβάλει στο χώρο του.

Προσπαθώντας να αποφύγει την επανάληψη ανάλογων φαινομένων, τοποθέτησε τσίγκους στα παράθυρα και τις πόρτες της οικίας, δίχως αυτό να σταθεί αρκετό, για να αποτρέψει τους διαρρήκτες.

Δείτε το αποκαλυπτικό video του Fly:

flynews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπάρτη: Θύμα διάρρηξης για 22η φορά – Έξω φρενών ο ιδιοκτήτης που βάζει την κάμερα στο σπίτι του"

Ρωσία: Η Ελλάδα προστέθηκε στη λίστα των «μη φιλικών χωρών»

Η ρωσική κυβέρνηση διεύρυνε τον κατάλογο των μη φιλικών προς τη Ρωσία χωρών κατά των οποίων λαμβάνονται αντίμετρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στον κατάλογο προστέθηκαν η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία. Το έγγραφο αναφέρει τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των κρατών στη Ρωσία.

Με βάση την απόφαση αυτή, τέθηκε όριο 34 ατόμων για την Ελλάδα, 20 για τη Δανία και 16 για τη Σλοβακία. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές και προξενικές τους αποστολές.

«Ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστικός και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να διευρυνθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.



Η υποστήριξη της Αθήνας στην Ουκρανία και η απέλαση Ρώσων διπλωματών έχει προκαλέσει την οργή της Ρωσίας. 

Νωρίτερα, το Μάιο του 2021, επιβλήθηκαν περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και της Τσεχίας. Στις αρχές Μαρτίου, η ρωσική κυβέρνηση κατήρτισε μια λίστα με ξένα κράτη και εδάφη «που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας, των ρωσικών εταιρειών και πολιτών» στις οποίες Ρώσοι ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε ρούβλια. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Ουκρανία, την Ιαπωνία και άλλα.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Η Ελλάδα προστέθηκε στη λίστα των «μη φιλικών χωρών»"

Φωτιά στην Ηλεία: Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση στα Άγναντα – Οι μαρτυρίες που τον «έκαψαν»

Όλα δείχνουν πως η φωτιά στην Ηλεία ήταν έργο εμπρηστών. Ήδη ένα άτομο έχει συλληφθεί και παίρνει το δρόμο για τον εισαγγελέα. Αναζητείται ο συνεργός του…

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και πλέον κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, αναφορικά με τη μεγάλη χθεσινή φωτιά στα Άγναντα στην Ηλεία. Ο λόγος για κάτοικο της περιοχής που κατονόμασαν συγχωριανοί του και πολύ γρήγορα έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Πλέον η σκυτάλη περνάει στον εισαγγελέα, που θα κληθεί να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και να αποφασίσει για την τύχη του.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα στην Ηλεία, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά. Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, στο χωριό Άγναντα.

Μάλιστα, τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν τα δύο άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η διαδικασία της προανάκρισης ολοκληρώθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ, όπου και ο ένας εκ των δύο που βρισκόταν στο κοινοτικό γραφείο που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο, προσήχθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας. Το δεύτερο άτομο αναζητείται.

Κατά τα άλλα εφιαλτικές μνήμες από την πιο «μαύρη σελίδα» της Ηλείας, το 2007, ξύπνησε η πυρκαγιά στους κατοίκους των Αγνάντων, με τις φωτιές να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους και να δίνεται μάχη μέχρις εσχάτων από πυροσβέστες και κατοίκους για να τα σώσουν. Κάτι που τελικά κατάφεραν.

Οι πρώτες φλόγες έγιναν αντιληπτές σε δασική περιοχή των Αγνάντων λίγο πριν τις 10:30 χθες το πρωί, με το μέτωπο να λαμβάνει άμεσα διαστάσεις. Μάλιστα, τα μέτωπα χωρίστηκαν σε τρία, κάνοντας πιο δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες.

Οι πύρινες γλώσσες κατέστρεφαν τα πάντα στο διάβα τους. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ισχυρή επίγεια δύναμη, ενώ άμεσα δόθηκε και η εντολή να σηκωθούν τα εναέρια μέσα για να επιχειρήσουν να ελέγξουν το μέτωπο. Κάτι που κατάφεραν εν μέρει μέχρι το μεσημέρι, όταν πιο ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, πραγματικά έκαναν ανεξέλεγκτη την πυρκαγιά.

Μάλιστα, η πορεία της ήταν προς τα σπίτια του οικισμού, με τις φλόγες να αγγίζουν τοίχους και αυλές, ενώ ήδη είχε γίνει μερική εκκένωση. Η αλλαγή της φοράς του ανέμου προς την Ροδιά, του Λουκά και την Καρυά, έσωσε προς ώρας τον οικισμό και μετέφερε τον κίνδυνο σε αυτούς, με τα δύο πρώτα χωριά και κυρίως του Λουκά να προχωρά σε εκκένωση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Ηλεία: Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση στα Άγναντα – Οι μαρτυρίες που τον «έκαψαν»"

SOS από το "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης - Ακέφαλο, με 8 άτομα το Αναισθησιολογικό

Η πρόσφατη ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, ήταν η κορυφή του παγόβουνου ενός ιδιαίτερα οξυμένου προβλήματος που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με 12 χειρουργικές κλινικές, υπηρετούν σήμερα μόνο 8 αναισθησιολόγοι, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 27 και σύμφωνα με τους γιατρούς απαιτούνται 40 για την εύρυθμη λειτουργία του.

Εδώ και μερικές μέρες, το αποψιλωμένο Τμήμα Αναισθησιολογίας είναι και ακέφαλο, καθώς ο διευθυντής του, Κώστας Κατσανούλας, υπέβαλλε την παραίτησή του και αποχώρησε από το νοσοκομείο. Ως το τέλος του χρόνου, μάλιστα, ο αριθμός των αναισθησιολόγων θα μειωθεί περαιτέρω, καθώς θα υπάρξει τουλάχιστον μία συνταξιοδότηση.

"Κάποιος που έχει την στοιχειώδη ευθιξία και θέλει να κάνει τη δουλειά του με αξιοπρέπεια, δεν έχει πολλά περιθώρια με αυτή την κατάσταση. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση του", λέει στο iatronet.gr σχολιάζοντας την παραίτηση του συναδέλφου του ο διευθυντής της Δ' Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου, καθηγητής Παθολογίας στο ΑΠΘ, Αλέξανδρος - Αναστάσιος Γαρύφαλλος (φωτογραφία).

Ο ίδιος περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση ή αναβολή χειρουργείων, μεταμοσχεύσεων και άλλων ιατρικών πράξεων, ενώ ζητά να δοθούν άμεσες λύσεις, προκειμένου να αποτραπούν λουκέτα. "Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τον επόμενο μήνα το Ιπποκράτειο πρέπει να κλείσει. Θα δουλεύει μόνο με τις παθολογικές; Με ποιους αναισθησιολόγους θα δουλέψει;", διερωτάται, και εξηγεί πως πρόκειται για μια ειδικότητα συνδετική πολλών άλλων και κομβική για όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Λείπουν 150 με 200 παθολογικά κρεβάτια στη Θεσσαλονίκη

Η τραγική έλλειψη αναισθησιολόγων έχει ως αποτέλεσμα ένα ντόμινο προβλημάτων που επηρεάζουν το σύνολο της λειτουργίας του νοσοκομείου. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, τακτικά χειρουργεία ουσιαστικά δεν γίνονται, καθώς έχουν 2 ως 3 χρόνια αναμονής, ενώ ακόμα και έκτακτες καταστάσεις παραπέμπονται στις καλένδες. "Συνέβη να μπει σε τακτικό χειρουργείο βιοψία λεμφαδένα που έπρεπε να έχει γίνει χθες. Είναι δυνατό να έχεις πιθανότητα καρκίνου και να σου λένε πρέπει να κάνεις βιοψία μετά από δύο χρόνια και βάλε; Είναι σαν να σε κοροϊδεύουν".

Η συγκυρία βρίσκει το νοσοκομείο σε μια περίοδο που εκτός από την έξαρση εισαγωγών ασθενών με λοίμωξη COVID έχει να εξυπηρετήσει και ένα κύμα μη COVID περιστατικών, τα οποία είχαν παραμεληθεί σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας.

"Έχω μια κλινική με 40 κρεβάτια και σε μια εφημερία φτάσαμε να έχουμε ανάγκες για 100. Πώς θα το διαχειριστούμε; Βάζουμε στην Οφθαλμολογική και σε 5 - 6 άλλες κλινικές, με ό,τι σημαίνει αυτό από πλευράς επίβλεψης. Όπου βρούμε βάζουμε ασθενείς", αναφέρει και προσθέτει: "Από τη Θεσσαλονίκη λείπουν 150 με 200 παθολογικά κρεβάτια, είτε το θέλουμε είτε όχι. Αυτά πρέπει να τα βρούμε".

"Δεν υπάρχουν ιεραπόστολοι"

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί για την κάλυψη των θέσεων, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους αναισθησιολόγους, όπως συνέβη με την προκήρυξη 4 θέσεων για το Ιπποκράτειο.

"Με 1.300 ευρώ θα πάει να δουλέψει κάποιος με αυτές τις συνθήκες στο Ιπποκράτειο, όταν αυτά τα λεφτά μπορεί να τα βγάλει στον ιδιωτικό τομέα μέσα σε δύο με τρεις ημέρες; Θα πρέπει να είναι τρελός. Εκτός αν ζητάμε ήρωες ή ιεραπόστολους, αλλά τέτοιοι δεν υπάρχουν σήμερα", αντιτείνει ο κ. Γαρύφαλλος και ζητά να δοθούν γενναία κίνητρα ή να γίνει επιστράτευση, καθώς η κατάσταση απαιτεί επείγουσες λύσεις σήμερα.

Νοσοκομειακοί γιατροί: Δίνονται αντικίνητρα

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σε μια μακροσκελή ανακοίνωση υπό τον τίτλο "κατά συρροήν εγκλήματα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων", κάνει αναφορά σε τρία πρόσφατα περιστατικά: α) ασθενής με πιθανό λέμφωμα παραπέμπεται σε άλλο νοσοκομείο για βιοψία, β) ακυρώνεται μεταμόσχευση ήπατος, γ) χρόνιος νεφροπαθής βρίσκεται στην αναμονή για μεταμόσχευση από ζώντα δότη εδώ και 2 μήνες.

"Δεν πρόκειται για κάτι έκτακτο ή συγκυριακό, αλλά για το επισφράγισμα όλης της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων", λέει στο iatronet.gr ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος (φωτογραφία).

Απαντώντας στο επιχείρημα του υπουργείου για τους άγονους διαγωνισμούς κάνει λόγο για αντικίνητρα που αποθαρρύνουν νέους γιατρούς να μπουν στο σύστημα. "Όταν για 20 κενά αναισθησιολόγων προκηρύσσονται μόνο 4 θέσεις, ξέρει ο συνάδελφος που θα κληθεί να κάνει τα χαρτιά του ότι έχει στο τσεπάκι 15 με 18 εφημερίες για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ξέρει ότι πάλι θα ήταν λιγότεροι από τους μισούς όσων θα έπρεπε να είναι", υπογραμμίζει. Επιπλέον αντικίνητρα είναι οι συνεχείς μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη αναγκών νοσοκομείων σε άλλους νομούς, η παγίωση των αποδοχών σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και οι απλήρωτες πρόσθετες εφημερίες για περισσότερους από έξι μήνες.

"Ανθρώπινα, ας σκεφτεί κάποιος τι θα απαντούσε αν καλούταν να καλύψει μια θέση στην οποία θα πρέπει να δουλεύει 70 με 80 ώρες την εβδομάδα, ορισμένες από αυτές απλήρωτες επί μήνες, και ότι δεν θα ξέρει αν αύριο θα δουλεύει σε αυτό το νοσοκομείο ή σε άλλο 300 χιλιόμετρα μακριά", καταλήγει.

"Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι η λέξη κρίμα", λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, Γιώργος Δόντσιος (φωτογραφία) και προσθέτει: "Κάθε μέρα, γίνονται 10 - 15 χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα που θα μπορούσαν να γίνουν εδώ. Και τα πληρώνει το κράτος, ενώ με τα ίδια χρήματα θα πλήρωναν τα μισθολόγια. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Οι άνθρωποι πραγματικά υπερβάλλουν εαυτούς. Ας γίνει επίταξη για ένα διάστημα".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "SOS από το "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης - Ακέφαλο, με 8 άτομα το Αναισθησιολογικό"

Αίγινα: Νέο κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό υδροδότησης του νησιού – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Νέο κρούσμα δολιοφθοράς σημειώθηκε στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως φαίνεται κάποιοι ενοχλούνται που το νησί της Αίγινας μετά από δεκαετίες απέκτησε κανονικό δίκτυο ύδρευσης και προσπαθούν με κάθε τρόπο και μάλιστα εν μέσω τουριστικής σεζόν να δημιουργήσουν προβλήματα. 

Στις 20 Ιουλίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, ενημερώθηκε προφορικά από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας ότι η Υπηρεσία τους έγινε αποδέκτης καταγγελίας περί πιθανής χρήσης εκρηκτικού μηχανισμού σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται τμήμα του ήδη ποντισμένου υποθαλάσσιου αγωγού, ενώ η λειτουργία του αγωγού για την υδροδότηση της Αίγινας, συνεχίζεται κανονικά.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου και κατόπιν σχετικών εντολών του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη η ανάδοχος εταιρεία του έργου, κινητοποίησε και απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV), στην περιοχή, με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης. Ταυτόχρονα ξεκίνησε έρευνα από το Λιμεναρχείο.

Στα πλαίσια της αυτοψίας στην Χ.Θ. 0+300, δηλαδή σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή του Περάνι Σαλαμίνας και βάθος -14,0 μέτρων εντοπίστηκε σχετική διάρρηξη της προστασίας του αγωγού και μικρής έκτασης διαρροή νερού στην θάλασσα εξαιτίας της χρήσης εκρηκτικών. Στο σημείο αυτό η πλήρης προστασία του αγωγού είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του έτους 2021. Η προστασία του αγωγού στην συγκεκριμένη θέση αποτελείται από λιθοστρώματα και το κέντρο της έκρηξης είναι μεταξύ δύο γειτονικών λιθοστρωμάτων. Επιπλέον βρέθηκε υπόλειμμα υλικού, που εικάζεται ότι είναι καλώδιο πυροδότησης (φυτίλι).

Επισημαίνεται πως ο ανάδοχος συνεχίζει την επιμελή διερεύνηση και αποτύπωση της έκτασης και σημασίας της διαπιστωθείσας βλάβης, με στόχο την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασή της.

Με αφορμή το περιστατικό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Όσο και αν κάποιοι εμμένουν στο δρόμο της ανομίας, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης». 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγινα: Νέο κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό υδροδότησης του νησιού – Φωτογραφίες ντοκουμέντο"

Θεσσαλονίκη: Έδιωξαν έγκυο γιατί έληγε η εφημερία και έχασε το παιδί–Μήνυσε τους γιατρούς δύο νοσοκομείων

Αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά καταλογίζει σε γιατρούς δύο νοσοκομείων ένα ανδρόγυνο από τη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία .

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, διανύοντας της 39η εβδομάδα της κύησης της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

«Να φύγετε, να πάτε αλλού!»

«Στο Ιπποκράτειο φτάσαμε περίπου στις 7.00 το πρωί και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου παρότι δήλωσα την κρισιμότητα της κατάστασης μου, μόλις περί τις 7.20 επελήφθη της κατάστασης μου κάποια ιατρός ή ειδικευόμενη ιατρός η οποία διενήργησε υπερηχογράφημα και υποτίθεται καρδιοτοκογράφημα! Έκπληκτη άκουσα ότι επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία του νοσοκομείου, αρνούντο να μου κάνουν εισαγωγή και να με υποβάλουν σε άμεση διαδικασία να γεννήσω, ακόμη και με καισαρική τομή, αφού ήδη δίδοντας το ιστορικό μου, τους είπα ότι έχω γεννήσει άλλες δύο φορές υγιέστατα παιδιά, πάλι με καισαρική τομή. Με έδιωξαν λοιπόν περί τις 7.30 π.μ. από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, λέγοντας μου να πάω στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο στις 8.00 π.μ. άρχιζε τη δική του εφημερία. Μάλιστα δε, όπως αναφέρω, μου αρνήθηκαν και τη μεταφορά μου με ασθενοφόρο παρότι ήμουν σε οικτρή κατάσταση από τους πόνους και το αίμα» αναφέρει η καταγγέλλουσα στη μήνυση της.

«Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με εισήγαγαν αρχικώς περί τις 8.40 π.μ., αντί σε γυναικολογική κλινική για να γεννήσω, σε Covid -19 κλινική στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και μια ώρα μετά, ήτοι στις 9.40 π.μ., της ίδιας ημέρας, με εισήγαγαν στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής, όπου και τελικώς μια ώρα μετά, ήτοι στις 10.30 π.μ. γέννησα με καισαρική τομή ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως, αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων, αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας» συμπληρώνει η μητέρα.

Το νεογνό διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι το θάνατο του- την 21 Ιουνίου 2022- παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η μητέρα νοσηλευτικέ σε σοβαρή κατάσταση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας, για οκτώ ημέρες, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου 2022.

Όπως αναγράφεται στη μήνυση, σύμφωνα με βεβαίωση του ιδιώτη γυναικολόγου – μαιευτήρα ο οποίος παρακολουθούσε τη γυναίκα, το έμβρυο καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα.

Καθυστέρηση 3,5 ωρών

Οι γονείς επισημαίνουν ότι από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 10.30 π.μ. που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν τρεισήμισι υπερπολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας. Παράλληλα, δεν καταλογίζουν καμία ευθύνη στους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του «Παπαγεωργίου», όπου οδηγήθηκε διασωληνωμένο το βρέφος και παρά τις επίπονες προσπάθειες της διευθύντριας και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δεν κατέστη δυνατό να επανορθωθεί η κατάσταση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χαράλαμπος Αποστολίδης δήλωσε στο GRTimes ότι: «Δυστυχώς και αυτή η υπόθεση είναι ίδια και απαράλλαχτη με αυτή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. Ενώ σε ετοιμόγεννη γυναίκα διαπίστωσαν αιμορραγία, την έδιωξαν από το νοσοκομείο γιατί σε μισή ώρα έληγε η εφημερία τους, αντί να την οδηγήσουν εσπευσμένα σε γέννα, με καισαρική τομή. Η καθυστέρηση τριών ωρών είχε σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα παιδί με υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τελικά να αποβιώσει, η δε ίδια να κινδυνεύσει σοβαρά. Τέτοιου είδους εγκληματικές αμέλειες πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά».

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Έδιωξαν έγκυο γιατί έληγε η εφημερία και έχασε το παιδί–Μήνυσε τους γιατρούς δύο νοσοκομείων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news