facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Βόλος: Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε φοιτητή!

Τον τρόμο και τον φόβο με τα μάτια του είδε ένας φοιτητής στον Βόλο, όταν  δέχτηκε επίθεση από ένα αδέσποτο σκύλο. Οι γονείς του παιδιού να κάνουν καταγγελία για το συμβάν.

Η επίθεση από τον αδέσποτο σκύλο στον φοιτητή σημειώθηκε την ώρα που πήγαινε στη σχολή του στο Πολυτεχνείου, όπου σπουδάζει.

Ο φοιτητής, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις σε νοσοκομείο της περιοχής, δεν τραυματίστηκε, ενώ οι γονείς του κατήγγειλαν το συμβάν στον Δήμο, επισημαίνοντας ότι οι αγέλες των ζώων κινούνται και μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε φοιτητή!"

Συνελήφθησαν 2 άτομα για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 32χρονου και ενός 39χρονου, για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος κατείχε και χρησιμοποιούσε παράνομη συσκευή προβολής συνδρομητικού τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ ο 39χρονος εμπορεύονταν συσκευές που παρέχουν παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω διαδικτύου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε υπόθεση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ακολούθησε έρευνα και μετά από ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ατόμων στην υπόθεση και  συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 2 άτομα για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών"

Σουηδία: Κυκλοφοριακό χάος εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης – Πολίτες εγκλωβίστηκαν για περισσότερες από 10 ώρες στα αυτοκίνητά τους

Παρέλυσαν σήμερα αρκετοί αυτοκινητόδρομοι στη νότια Σουηδία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης τη νύχτα που πέρασε, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους για περισσότερες από 10 ώρες.

Ύστερα από ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, η Σουηδία βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα ψύχους και έντονες χιονοπτώσεις, ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

Καθώς πλήθαιναν οι αναφορές για εγκλωβισμένους οδηγούς, ο υπουργός Υποδομών Αντρέας Κάρλσον υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από συνάντηση με ομολόγους του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση. Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, ο Κάρλσον είπε πως «τα χειρότερα πέρασαν» και η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά στους περισσότερους οδικούς άξονες. Κάλεσε επίσης τους αυτοκινητιστές που είχαν βάλει ήδη θερινά ελαστικά στα οχήματά τους, να μην κυκλοφορούν σε χιονισμένους δρόμους «για κανέναν λόγο».

Έκανε ειδική αναφορά σε οδηγούς φορτηγών που δεν διαθέτουν «κατάλληλα ελαστικά», επισημαίνοντας ότι ακινητοποιημένα «βαρέα οχήματα» ευθύνονταν σε πολλές περιπτώσεις για διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου το τελευταίο 24ωρο.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι έφταιξε, αλλά είναι «προφανές» ότι η συντήρηση του οδικού δικτύου μπορεί να βελτιωθεί, συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών της Σουηδίας.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί φορτηγών επέκριναν την κυβέρνηση για την ευθύνη που τους καταλόγισε αναφορικά με το κυκλοφοριακό χάος, ενώ εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδράνεια. «Η κυβέρνηση είναι ακόμη σε διακοπές του Πάσχα;» διερωτήθηκε η Λένα Χάλενγκρεν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Κυκλοφοριακό χάος εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης – Πολίτες εγκλωβίστηκαν για περισσότερες από 10 ώρες στα αυτοκίνητά τους"

Καταδικάστηκε γιατρός στο Θεαγένειο για «φακελάκια» από ασθενείς – Έπαιρνε από 800 έως 1.600 ευρώ

Γιατρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, επειδή εισέπραττε «φακελάκια» από ασθενείς του, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, προκειμένου να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία.

Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή για τρία χρόνια, υπό τον όρο της εμφάνισής του, μία φορά το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε 16 καταγγελίες χρηματισμού, για 11 από τις οποίες κρίθηκε ένοχος (κατ’ επάγγελμα) και για τις υπόλοιπες πέντε αθωώθηκε. Οι πράξεις τελέστηκαν κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους, ενώ τα ποσά που έπαιρνε, κατά τη δικογραφία, κυμαίνονταν ανάλογα με την περίπτωση από 800 έως 1600 ευρώ.

Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για την πράξη της απόπειρας απειλής και εκφοβισμού, σε τρεις περιπτώσεις (αθωώθηκε για άλλες τρεις), επειδή όταν ξεκίνησε η εις βάρος του ποινική έρευνα απειλούσε τους μάρτυρες – ασθενείς και συγγενείς τους, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του.

Όπως καταγγέλθηκε, ο 61 ετών γιατρός, με ειδικότητα γυναικολόγου – ογκολόγου, και προσωρινός διευθυντής κατά το επίδικο διάστημα σε κλινική του Θεαγενείου επικαλούμενος τον επείγοντα χαρακτήρα των χειρουργείων που είχαν ανάγκη οι ασθενείς, ζητούσε από τους ίδιους ή τους συνοδούς τους, χρηματικά ποσά για να παρακάμψει υπέρ τους τη λίστα αναμονής που, όπως φέρεται να διατείνονταν, ήταν αρκετοί μήνες.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν καταγγελίας μίας ασθενούς του στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ που του είχαν παραδώσει οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., προσποιούμενοι συγγενικό πρόσωπο της καταγγέλλουσας. Κατά την έρευνα που διεξήχθη στο γραφείο του κατασχέθηκαν δύο ατζέντες με ονόματα ασθενών. Με βάση τις ατζέντες αυτές η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να εξετάσει τυχόν άλλες περιπτώσεις χρηματισμού. Έτσι προσήλθαν κι οι άλλοι ασθενείς ή συγγενικά πρόσωπα αυτών που περιελήφθησαν τελικά στο κατηγορητήριο.

Στην απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα «σκευωρίας». Όπως ανέφεραν οι υπερασπιστές του, το επίδικο διάστημα ο εντολέας τους διενήργησε περί τα 300 χειρουργεία και κανείς άλλος πλην των 16 παραπάνω δεν βρέθηκε να τον καταγγείλει και μάλιστα με έωλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν στις αγορεύσεις τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκε γιατρός στο Θεαγένειο για «φακελάκια» από ασθενείς – Έπαιρνε από 800 έως 1.600 ευρώ"

Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώθηκαν» ακόμη 4 άτομα από το ΑΤ, έξω από το οποίο έγινε η γυναικοκτονία

Συνεχίζονται οι σαρωτικές αλλαγές στο Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους καθώς εκτός από τον Διοικητή, απομακρύνθηκαν ακόμη 4 άτομα μετά την γυναικοκτονία της Δευτέρας (01/04/2024).

Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν, μετά τον Διοικητή, συνολικά 4 αστυνομικοί από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων μετά την γυναικοκτονία δίπλα στο φυλάκιο του τμήματος της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της.

Απομακρύνθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος. Υπενθυμίζεται ότι αντικαθίσταται και ο διοικητής του ΑΤ, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε ανακοινώσει πως «το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από χθες (02/04/2024), από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται, είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες.

Ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώθηκαν» ακόμη 4 άτομα από το ΑΤ, έξω από το οποίο έγινε η γυναικοκτονία"

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την χειρουργική τους ομάδα στα δημόσια νοσοκομεία

Για την απόφασή του να εισάγει στο νομοσχέδιο «Δράσεις δημόσιας υγείας-Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» εξουσιοδοτική διάταξη για τη δυνατότητα ιδιωτικών γιατρών να χειρουργούν στα δημόσια νοσοκομεία, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου εξελίσσεται η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταθέσει προσθήκη στο νομοσχέδιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου όχι μόνο σε γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και σε γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Θα κάνω δεκτό το αίτημα και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Στην Ολομέλεια, στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου που αφορά τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ, θα ζητήσω και θα συμπεριλάβουμε εξουσιοδοτική διάταξη για να μπορούν, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, οι ιδιώτες γιατροί να συνάπτουν σχέσεις εργασίας με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, επί πληρωμή των ιδιωτών γιατρών προς το νοσοκομείο. Όχι αυτό που έχουμε σήμερα, το μπλοκάκι», είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Σήμερα, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μπορούν να προσλάβουν ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι και εάν κάπου υπάρχει ελλείπουσα θέση, τη ζητάει η διοίκηση, εγκρίνουμε την πίστωση και τον προσλαμβάνουμε. Δεν εννοούμε αυτό. Εννοούμε, ένας ιδιώτης χειρουργός να πληρώνουνε και να χειρουργεί με τη χειρουργική του ομάδα, μέσα σε ένα χειρουργικό τραπέζι ενός νοσοκομείου. Θα βάλουμε την εξουσιοδοτική διάταξη, όπως κάναμε με τα απογευματινά χειρουργεία, και οι όροι και οι προϋποθέσεις θα εξειδικευθούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Γεωργιάδης: Οι προσωπικοί γιατροί δεν μπορούν να έχουν ασθενείς στο ιδιωτικό τους έργο

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε επίσης τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ότι στη διάταξη η οποία επιτρέπει και την άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, θα συμπεριληφθούν και οι γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτό όμως, όπως τόνισε, θα γίνεται με τον όρο ότι οι προσωπικοί γιατροί δεν μπορούν να έχουν ασθενείς στο ιδιωτικό τους έργο, εκείνους τους ασθενείς που έχουν χρεωθεί τα ΑΜΚΑ τους, ως προσωπικοί τους γιατροί.

Ο κ. Γεωργιάδης αφαίρεσε από το νομοσχέδιο εξ ολοκλήρου το άρθρο 35 που αναφέρεται στη δυνατότητα εκκίνησης της πειθαρχικής προδικασίας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ανεξαρτήτως της υποβολής καταγγελίας.

«Μετά την ακρόαση των φορέων και όσα ακούστηκαν έχω αποφασίσει να αφαιρέσω το άρθρο 35, αφ΄ης στιγμής υπάρχει μεγάλη διαφωνία μεταξύ των ιατρικών συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Ακούσαμε εδώ τη διαφωνία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου. Είναι και άλλοι ιατρικοί σύλλογοι που διαφωνούν και άρα δεν υπάρχει consensus, όπως στην αρχή θεωρούσα για το άρθρο αυτό. Εμένα σκοπός της νομοθεσίας δεν είναι να φέρω τους γιατρούς να τσακώνονται μεταξύ τους», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας αφαίρεσε από το νομοσχέδιο και την παράγραφο 4 του άρθρου 65 που καταργούσε την πρόβλεψη ότι «ιατρικός σύλλογος δεν δικαιούται να συμμετέχει με εκπροσώπους του στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αν, τριάντα (30) ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες, δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος».

Από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκε και το άρθρο 44 που αφορά στην άδεια λειτουργίας Ιδιωτικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, προκειμένου να επαναξιολογηθούν επιστημονικής φύσεως ζητήματα από τον ΕΟΜ. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί στο επόμενο νομοσχέδιο με τον τρόπο που ο ΕΟΜ θα εισηγηθεί.

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή, θετική ψήφο, επί της αρχής του νομοσχεδίου, έδωσε η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατά της αρχής, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε επιφύλαξη, το ΚΚΕ καταψήφισε, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε, η «Νίκη» καταψήφισε, η Νέα Αριστερά καταψήφισε, η Πλεύση Ελευθερίας επιφυλάχθηκε.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την χειρουργική τους ομάδα στα δημόσια νοσοκομεία"

Άγιοι Ανάργυροι: Απομακρύνθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος – Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. για «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, μετά τη διαρροή του ηχητικού της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται, είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της Κυριακής

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, στο οποίο η 28χρονη Κυριακή είναι έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μιλάει με την Άμεση Δράση όταν ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, της επιτίθεται.

Το LIVE NEWS παρουσιάζει το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία της 28χρονης με την  Άμεση Δράση.

Αστυνομία: Άμεση Δράση

Θύμα: Ναι, καλησπέρα.

Αστυνομία: Γεια σας.

Θύμα: Βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Αστυνομία: Ναι.

Θύμα: Και χρειάζομαι κάποιον να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.

Αστυνομία: Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;

Θύμα: Ορίστε;

Αστυνομία: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην σας;

Θύμα: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα, περιμένει έξω από την πόρτα.

Αστυνομία: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Θύμα: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Αστυνομία: Σε ποια οδό;

Θύμα: Αριστοφάνους, Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα; Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;

Αστυνομία: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα.

Θύμα: Ωραία, Κι εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς το σπίτι;

Αστυνομία: Του έχετε κάνει μήνυση;

Θύμα: Όχι.

Αστυνομία: Οπότε… αυτός τι κάνει; Περιμένει για ποιον λόγο;

ΘύμαΠεριμένει για να μου… για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.

Αστυνομία: Το όνομά σας;

Θύμα: Γρίβα Κυριακή.

Αστυνομία: Οπότε, αναμένει έξωθεν της οικίας της ο πρώην σύντροφός της με σκοπό να σας ασκήσει βία έτσι;

Θύμα: Ναι.

Αστυνομία: Με σκοπό να της ασκήσει βία. Σε πόση ώρα θα είστε περίπου εκεί; Να γράψω; Θέλετε;

Θύμα: Δίπλα είμαι. Δίπλα είμαι. Σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.

Αστυνομία: Βρίσκεται πλησίον. Βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;

Θύμα: Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με ένα  φίλο μου και θέλουμε να πάμε σπίτι.

Αστυνομία: Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα

Θύμα: Εεε.. χάνομαι. έχει έρθει εδώ.

Αστυνομία: Ο πρώην;

Θύμα: Ναι είναι εδώ.

Αστυνομία: Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα;

Θύμα: Ναι (ακούγονται κραυγές)

«Τη σκότωσε, τη σκοτώνει»

Αστυνομικός: Με ακούτε;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση καθώς το κινητό πέφτει στο έδαφος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιοι Ανάργυροι: Απομακρύνθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος – Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. για «το περιπολικό δεν είναι ταξί»"

Δημοσκόπηση Pulse: Με 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Pulse στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse προηγείται με ποσοστό 28,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πάνω του και είναι καθαρά δεύτερος με ποσοστό 13%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 11%, η Ελληνική Λύση με 8,5% και το ΚΚΕ με 7,5%. Στο 3% είναι η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ στο 2,5% οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης 12%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με 5%.

Αναφορικά με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών το 51% το βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 35% θετικά ή μάλλον θετικά.

Για την πρόταση της Αντιπολίτευσης για προανακριτική για τα Τέμπη το 61% το βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κρίνει το 28%

Στο ερώτημα για το τι προβληματίζει τους πολίτες η ακρίβεια και η οικονομία είναι πρώτη με συντριπτικό ποσοστό 44%. Ακολουθεί η εγκληματικότητα με 7% και η Υγεία με τη Δικαιοσύνη με 5%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Με 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για ΠΑΣΟΚ"

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις προαγωγές των Ανωτάτων Δικαστηρίων – Υποκρισία του πολιτικού συστήματος

Οι προαγωγές στις θέσεις των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων ενεργούνται με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη ρητή διάταξη του άρθρου 90 παρ. 5 του Συντάγματος. Με όμοιο διάταγμα ενεργείται και η προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Η διάταξη αυτή υπάρχει στο Σύνταγμα της χώρας από την έναρξη της ισχύος του και ουδεμία Κυβέρνηση έχει εισηγηθεί μέχρι σήμερα την αναθεώρησή της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Και συνεχίζει: «Η κριτική των πολιτικών για τη διάταξη αυτή είναι, διαχρονικά, υποκριτική και προσχηματική: Όταν βρίσκονται στην Αντιπολίτευση διαφωνούν με το περιεχόμενό της αναζητώντας στην ανωτέρω διάταξη άλλοθι (!!), για να βάλλουν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των κομματικών τους σκοπιμοτήτων.

Και όταν βρίσκονται στην Κυβέρνηση σιωπούν και το αφήγημα αυτό αλλάζει σκυτάλη. Η εν λόγω διάταξη θεσπίστηκε διότι ο Συνταγματικός Νομοθέτης έκρινε, ότι στη δομή της Δικαιοσύνης θα πρέπει να ενυπάρχει το στοιχείο της λαϊκής κυριαρχίας, δεδομένου ότι στη Δημοκρατική Πολιτεία μας όλες οι Εξουσίες πηγάζουν από το Λαό.

Εξ αυτού του λόγου και προτάσεις που διατυπώνονται, κατά καιρούς, προς την κατεύθυνση της αναθεώρησής της, εισηγούνται όπως η τελική κρίση να μην ανήκει εξ ολοκλήρου στη Δικαστική Εξουσία. Οι Συνταγματικές, όμως, διατάξεις δεν θεσπίζονται για να διαστρεβλώνεται το περιεχόμενό τους και να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για να βάλλονται οι θεσμοί.

Οι εκπρόσωποι δε του πολιτικού συστήματος της χώρας υποχρεούνται να είναι συνεπείς στα λόγια και στις διακηρύξεις τους: Αν διαφωνούν με το περιεχόμενο μιας συνταγματικής διάταξης και θεωρούν ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για συνταγματικές μεταβολές οφείλουν να κινούν τις διαδικασίες για την αναθεώρησή της. Μέχρι τότε, όμως, οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα, στο οποίο έχουν ορκιστεί
και να μην απαξιώνουν τους θεσμούς προσβάλλοντας τους Δικαστικούς Λειτουργούς και ομιλώντας αντιθεσμικά για διορισμένη Δικαιοσύνη, παραπληροφορώντας, με τον τρόπο αυτό, τους πολίτες της χώρας και την κοινή γνώμη.

Η διατύπωση γνώμης της ΕΝΔΕ επί της διάταξης του άρθρου 90 παρ. 5 του Συντάγματος προϋποθέτει, προηγουμένως και αναγκαίως, την ύπαρξη πολιτικής υπευθυνότητας επί του εν λόγω συνταγματικού ζητήματος».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις προαγωγές των Ανωτάτων Δικαστηρίων – Υποκρισία του πολιτικού συστήματος"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη – Έως 7 μποφόρ στα πελάγη

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου θα είναι βροχερός, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι καλός. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα στα δυτικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη – Έως 7 μποφόρ στα πελάγη"

Αφαιρέθηκε η δικηγορική ταυτότητα του Κούγια

Μία δυσεξήγητη όσο και ακραία προκλητική ασυλία φαίνεται ότι απολαμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας παρά το ότι επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον συναδέλφων του δικηγόρων, πολιτικών, αθλητικών παραγόντων, φιλάθλων αντίπαλων ομάδων αλλά και απλών ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή δεν του αρέσει κάποιο σχόλιό τους. Και το λέμε αυτό επειδή με τόσες πειθαρχικές διώξεις και ποινές που έχει εναντίον του θα έπρεπε να του έχει απαγορευτεί η είσοδος στις δικαστικές αίθουσες και να είχε πάρει προ πολλού σύνταξη, όπως… απείλησε την περασμένη εβδομάδα επειδή το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αθώωσε την πελάτισσα του Ρούλα Πισπιρίγκου και της έριξε ισόβια για τον θάνατο της Τζορτζίνας.

Το ερώτημα είναι απλό: Πώς ο κ. Αλέξης Κούγιας -ο οποίος έχει στην πλάτη του τόσες πειθαρχικές διώξεις και άλλες τόσες πειθαρχικές αποφάσεις- συνεχίζει να δικηγορεί αλλά και να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα; Η απάντηση, ενδεχομένως, είναι απλή: Ο κ. Κούγιας μάλλον έχει «ισχυρές πλάτες» και όπως όλα δείχνουν κάποιοι ισχυροί παράγοντες εντός και εκτός δικαστηρίων τον προστατεύουν προκλητικά.

Ο τρόπος με τον οποίο ο νομικός κόσμος της χώρας αντιμετωπίζει τον Αλέξη Κούγια παραπέμπει σε ανάλογες περιπτώσεις κοινωνικής και επαγγελματικής δραστηριότητας όπου το lifestyle ενός προσώπου μετρά περισσότερο από την ίδια την αξιοπρέπεια που απαιτεί αυτή καθ’ εαυτή η επαγγελματική δραστηριότητα. Ο Αλέξης Κούγιας βρίσκεται στο απυρόβλητο γιατί απλά τον ανέχεται ο νομικός κόσμος έστω και σαν ιδιότυπη μορφή του Θεάτρου Γκινιόλ ή σαν ιδιότυπη μασκότ των δικαστικών αιθουσών. Ναι, αλλά αυτό ούτε τιμά την Δικαιοσύνη ούτε και τον νομικό κόσμο.

Και εξηγούμαστε..: Ο κ. Κούγιας τιμωρήθηκε με δύο μήνες παύση άσκησης της δικηγορίας από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων που προεδρεύει η κ. Ιωάννα Κλάπα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η ποινή είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και έγκυροι νομικοί κύκλοι μιλώντας στη «Ζούγκλα» την είχαν χαρακτηρίσει «χάδι». Έλα όμως που το… χάδι δεν μπορεί να αλλάξει. Δηλαδή ο Άρειος Πάγος επ’ ουδενί λόγο δύναται να αυξήσει την ποινή του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού. Ας είναι… Έστω κι έτσι, όμως, η απόφαση δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα ο κ. Κούγιας να… διαφεντεύει στις αίθουσες των δικαστηρίων και να εμφανίζεται στις lifestyle εκπομπές (μόνο για εκεί είναι μάλλον), αφού για περισσότερο από ένα μήνα η συγκεκριμένη απόφαση έχει διαβιβαστεί στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας και έκτοτε έχει «παραπέσει» σε κάποιο συρτάρι. Θέλεις να είναι στου προέδρου του ΔΣΑ κ. Βερβεσού; Θέλεις να είναι σε αυτό του προέδρου της ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ κ. Ζήση Κωνσταντίνου;

Η σύνθεση του  Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων

Στο ανώτατο αυτό πειθαρχικό όργανο συμμετέχουν οι:

  1. Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα την οποία αναπληρώνει η αντιπρόεδρος του Σώματος Μυρσίνη Παπαχίου
  2. Μέλη: Η Σοφία Οικονόμου, Αρεοπαγίτης, Χρήστος Νάστας και Μαρία- Μάριον Δερεχάνη, Αρεοπαγίτες.

Επισημαίνεται ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μία πειθαρχική ποινή πρέπει να πάει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, για να μπορεί να εκτελεστεί πρέπει να γίνει τελεσίδικη, να περάσει από τον Άρειο Πάγο. Γιατί οι δικηγόροι σε πρώτο βαθμό δικάζονται από τα Πειθαρχικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων και σε δεύτερο βαθμό κατ’ έφεσιν από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Μόλις τελεσιδικήσει εκτελείται κανονικά. Ήδη έχει τελεσιδικήσει η μία πειθαρχική ποινή για τους δύο μήνες παύσης άσκησης λειτουργήματος, ενώ οι υπόλοιπες είναι εκκρεμείς».

Δηλαδή, κ. πρόεδρε του ΔΣΑ, αφού -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- η απόφαση έχει διαβιβαστεί προς εσάς εδώ και έναν μήνα, γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός ώστε να εφαρμοστεί; Δηλαδή, έπρεπε πρώτα να έρθει για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα ο κ. Κούγιας για την αισχρή και κάκιστη συμπεριφορά του και τις απρεπείς χειρονομίες προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ μέσα στην OPAP ARENA κατά το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, για να αποκαλυφθεί η τελεσίδική πειθαρχική ποινή και η παύση άσκησης λειτουργήματος για τον κ. Κούγια;

Βεβαίως, ο κ. Βερβεσός υποστηρίζει ότι η απόφαση έφτασε στο ΔΣΑ «πριν λίγες ημέρες», αλλά δεν θυμόταν την ακριβή ημερομηνία. «Εμείς δεν την γράφουμε, ο Άρειος Πάγος την καθαρογράφει, μας την κοινοποιεί και εμείς την επιδίδουμε», αναφέρει.

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός -στη συνομιλία που είχε με τη «Ζούγκλα»- ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες και όλες οι επιδώσεις που προβλέπει ο νόμος: «Όποια αργοπορία υπήρξε, ήταν μέχρι να καθαρογραφθεί και να θεωρηθεί η απόφαση από τον Άρειο Πάγο. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Δεν έχω εικόνα για το πότε την έγραψε η γραμματέας του Αρείου Πάγου. Η μόνη δουλειά που έχω να κάνω, είναι μόλις μου κοινοποιήσει ο Άρειος Πάγος μια καταδικαστική απόφαση να την κοινοποιήσω στον καταδικασθέντα. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος. Από τη στιγμή που επιδόθηκε εντός πέντε ημερών από σήμερα, ο κ. Κούγιας πρέπει να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα», είπε ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας στην «Ζούγκλα»

Η «Ζούγκλα» -ως όφειλε- επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος ερωτώμενος αναφορικά με τη διορία που του δόθηκε για να καταθέσει τη δικηγορική του ταυτότητα, απάντησε:

«Υπήρχε αυτό το ζήτησα κι εγώ ο ίδιος παρότι θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αυτή η ποινή από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γιατί το ίδιο χρονικό διάστημα έχω σοβαρότατες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου την οποία κάνω. Και θέλω να ευχαριστήσω και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που ικανοποίησε αυτό το αίτημά μου.

-Οπότε θα την καταθέσετε τη δικηγορική σας ταυτότητα;

«Ούτως ή άλλως δεν θα παρίσταμαι στα δικαστήρια. Ούτως ή άλλως για δύο μήνες λόγω της ασθένειας μου δεν θα παρίσταμαι. Αναβάλλονται τα δικαστήρια τα οποία, λόγω της αντιμετωπίσεως της ασθένειας η οποία είναι σοβαρή. Τουλάχιστον για δύο μήνες. Ήταν άιτημά μου προς τον σύλλογο το οποίο και ικανοποιήθηκε. Αφού δεν θα παρίσταμαι να εκτίσω και την ποινή μου τώρα».

-Μάλιστα

«Οφείλεται βέβαια στη δημοσιοποίηση των δικογραφιών, να το γράψετε αυτό, των δήθεν βιασθέντων από τον Λιγνάδη, σε άσεμνες στάσεις οι οποίες ήταν αναρτημένες σε ανοικτά Ιnstagram. Εντάξει; Αυτό δηλοί την τιμωρία. Εντάξει; Αυτά».

-Να σας ρωτήσω κάτι ακόμη; Πληροφορούμεθα ότι εκκρεμούν σε βάρος σας πολλές δεκάδες καταγγελίες για πειθαρχικά σας παραπτώματα…

«Στον σύλλογο τον δικηγορικό;»

-Ναι, ναι…

«Καμία, καμία».

-Δεν υπάρχει καμία…

«Καμία, καμία». «Σας είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου τέτοιο πράγμα»;

-Ναι, ναι. Απλά γι’ αυτό και σας ρωτάω…

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σας πήρε και σας ενημέρωσε για την τιμωρία μου;»

-Μέσω του κυρίου Βερβεσού ήταν η ενημέρωση.

«Σας πήρε ο ίδιος;»

-Ναι, είχε πάρει ο ίδιος άλλον συνάδελφο νωρίτερα.

«Ο ίδιος;»

-Απ’ όσο γνωρίζω, ναι.

«Ευχαριστώ…».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφαιρέθηκε η δικηγορική ταυτότητα του Κούγια"

Κέρκυρα: Αιματηρή συμπλοκή σε πλατεία – Συμμετείχαν και ανήλικοι

Άγρια αιματηρή συμπλοκή διαδραματίστηκε νωρίτερα σήμερα σε πλατεία της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τρία άτομα, ανάμεσά τους και δύο ανήλικα, να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Οι δυο ανήλικοι και ένας ενήλικος έχουν μεταφερθεί στα επείγοντα του νοσοκομείου της Κέρκυρας μετά από την συμπλοκή που έγινε στην πλατεία Σαρόκο της πόλης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διαπληκτισμός ανηλίκων που πήρε διαστάσεις και εξελίχθηκε σε συμπλοκή με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραβήξει μαχαίρι. Σε κατάσταση αμόκ, ο δράστης τραυμάτισε δύο ανήλικους καθώς και έναν 50χρονο, ο οποίος μπήκε στη μέση προκειμένου να τους χωρίσει.

Κέρκυρα: Αιματηρή συμπλοκή σε πλατεία – Στον νοσοκομείο 3 τραυματίες

Οι τραυματίες φέρουν αμυχές και μερικά βαθύτερα τραύματα, αλλά δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους.

Πριν από λίγο οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Αιματηρή συμπλοκή σε πλατεία – Συμμετείχαν και ανήλικοι"

Σύζυγος Γιοκαρίνη: «Έχει γίνει πολύ κακό για το τίποτα» – Στο Αυτόφωρο ο τραγουδιστής

Για απλό καβγά στο σπίτι και λεκτική διαμάχη έκανε λόγο η σύζυγος του Γιοκαρίνη, Σοφία Μιχαλοπούλου, αφού ο γνωστός τραγουδιστής συνελήφθη τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στον Άγιο Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Η γυναίκα του τραγουδιστή, την ώρα που ο κατηγορούμενος περίμενε την εκδίκαση της υπόθεσής του, ουσιαστικά προσπάθησε να τα μαζέψει, τονίζοντας πως η ίδια ζήτησε να γίνει, απλώς, μια σύσταση, καθώς «είχαν ανέβει τα ντεσιμπέλ». 

«Έχει γίνει πολύ κακό για το τίποτα. Έχετε τσακωθεί ποτέ εσείς με τις γυναίκες σας σπίτι σας; Αυτό έγινε ακριβώς και πήρα τηλέφωνο, γιατί οι φωνές έβγαιναν προς τα έξω για να γίνει μία σύσταση να ηρεμήσουν τα πνεύματα», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Από εκεί και πέρα έχει γίνει η τρίχα τριχιά, ότι με έπιασε από τον λαιμό, ότι με βάρεσε…», πρόσθεσε η ίδια και συνέχισε «και μου λένε ότι είναι αυταπάγγελτο και για αυτό τραβηχτήκαμε ως εδώ».

«Δεν ζητάω τίποτα, μόνο να τον βγάλετε από τα μανταλάκια», πρόσθεσε.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύζυγος Γιοκαρίνη: «Έχει γίνει πολύ κακό για το τίποτα» – Στο Αυτόφωρο ο τραγουδιστής"

Γιαννιτσά: Σκύλος επιτέθηκε σε αγοράκι στη μέση του δρόμου

Στιγμές τρόμου έζησε ένα εξάχρονο αγοράκι την προηγούμενη Παρασκευή στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από έναν αδέσποτο σκύλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο εξάχρονος περπατούσε σε δρόμο του χωριού μαζί με τη γιαγιά του, όταν συνάντησαν τον σκύλο. Το παιδί χάιδεψε για λίγο το ζώο και όταν έφυγε, δέχτηκε την επίθεση.

paidaki-skylos-2

Τρομοκρατημένοι οι γονείς του παιδιού, το μετέφεραν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι, ενώ χρειάστηκε να κάνει και χειρουργείο για την αποκατάστασή τους.

Ο εξάχρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο για τη ζωή του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Γιαννιτσά: Σκύλος επιτέθηκε σε αγοράκι στη μέση του δρόμου"

Μαγνησία: Τεράστια απάτη με πρόσχημα θανατηφόρο τροχαίο – «Άρπαξαν» 70.000 ευρώ και συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν άμεσα, την Τρίτη (2/4) το απόγευμα στον Αλμυρό Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, 3 ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος, άγνωστου μέχρι στιγμής, συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή γυναίκα και, προσποιούμενος αστυνομικό, υπό το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα με συνέπεια θανάσιμο τραυματισμό ατόμου, της δήλωσε ότι χρειαζόταν να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ για αποφυγή φυλάκισης και απεμπλοκής από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες του συγγενικού της προσώπου.

Μετά από ενημέρωση των Αρχών, τον άμεσο συντονισμό και κινητοποίησή τους και κατόπιν συνεχιζόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας της γυναίκας με τον άγνωστο δράστη, οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν στην οικία της ηλικιωμένης με Ι.Χ.Φ., ιδιοκτησίας ενός από τους συλληφθέντες, και την προέτρεψαν να ρίψει τα χρήματα, μέσα σε σακούλα, από το μπαλκόνι.

Κατά τον χρόνο παραλαβής της σακούλας, οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαγνησία: Τεράστια απάτη με πρόσχημα θανατηφόρο τροχαίο – «Άρπαξαν» 70.000 ευρώ και συνελήφθησαν"

Ιωάννινα: Εκτεταμένες ζημιές στην φοιτητική εστία της Πανεπιστημιούπολης μετά από φωτιά - Δείτε φωτογραφίες

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα σε δωμάτιο στον τρίτο όροφο της φοιτητικής εστίας της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων.

Πρώτο μέλημα των πυροσβεστών ήταν η απομάκρυνση των φοιτητών οι περισσότεροι από τους οποίους κοιμόντουσαν την ώρα της φωτιάς. Όλοι τελικά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια εκτός από μία φοιτήτρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του agon.gr το δωμάτιο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και από τον μεγάλο όγκο νερού, που χρειάστηκε για να γίνει η κατάσβεση.

Δείτε φωτογραφίες: 

Foititiki-Estia-Fwtia-Eswteriko-2

Foititiki-Estia-Fwtia-Eswteriko-3

Foititiki-Estia-Fwtia-Eswteriko-4

Foititiki-Estia-Fwtia-Eswteriko-5-960x714

Foititiki-Estia-Fvtia-exwteriko-2

Foititiki-Estia-Fwtia-Eswteriko-6

Foititiki-Estia-Fwtia-Eswteriko-7

Foititiki-Estia-Fwtia-Eswteriko-9

Fwtia-Foititiki-Estia

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιωάννινα: Εκτεταμένες ζημιές στην φοιτητική εστία της Πανεπιστημιούπολης μετά από φωτιά - Δείτε φωτογραφίες"

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Γιάννης Γιοκαρίνης για ενδοοικογενειακή βία

Στη σύλληψη του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Γιοκαρίνη για υπόθεση ενδοοικογενειακής βιας προχώρησαν αστυνομικοί τα ξημερώματα σήμερα, Τετάρτη, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία για βία σε βάρος της 47χρονης συζύγου του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Γιοκαρίνης έπιασε από τον λαιμό και απείλησε τη σύζυγό του.

Ο 69χρονος τραγουδιστής μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο τραγουδιστής Γιάννης Γιοκαρίνης για ενδοοικογενειακή βία "

Ταϊβάν: Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρότερο σεισμό εδώ και 25 χρόνια

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 98 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το πυροσβεστικό σώμα, εξαιτίας του πολύ ισχυρού σεισμού, μεγέθους τουλάχιστον 7,2 βαθμών, που έπληξε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί την Ταϊβάν.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον 26 κτιρίων, τα μισά από τα οποία στην περιφέρεια Χουάλιεν, και εξαιτίας του εκδόθηκαν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη νότια Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες. Ευτυχώς δεν προέκυψε κάποιο μεγάλο κύμα, και οι προειδοποιήσεις ήρθησαν.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα, περίπου 138 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, Ταϊπέι.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, ειδικά στην αραιοκατοικημένη περιφέρεια Χουάλιεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου και καταγράφονται προς το παρόν όλοι οι νεκροί.

Πρόκειται κατά πληροφορίες για τρεις ορειβάτες που σκοτώθηκαν λόγω κατολίσθησης, και έναν οδηγό, το φορτηγό του οποίου πλακώθηκε από βράχους.

Εννέα άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από οκταώροφο κτίριο στη Χουάλιεν, αλλά πέντε άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τομείς της Ταϊπέι όταν σημειώθηκε, στις 07.58 (τοπική ώρα· 02.58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου.

Ταϊβάν: Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρότερο σεισμό εδώ και 25 χρόνια-1

Σύμφωνα με την Taipower, εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον 87.000 νοικοκυριά υπέστησαν διακοπή ρεύματος.

Κατά τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, μικρά κύματα τσουνάμι, όχι μεγαλύτερα από μερικές δεκάδες εκατοστά, παρατηρήθηκαν στον νότιο νομό Οκινάουα. Οι Αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο για τσουνάμι τριών και πλέον μέτρων και ήραν τη διαταγή εκκένωσης παράκτιων περιοχών.

Ταϊβάν: Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρότερο σεισμό εδώ και 25 χρόνια-2

Παράλληλα, η ιαπωνική σεισμολογική υπηρεσία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τον σεισμό, κάνοντας λόγο για δόνηση 7,7 βαθμών (από 7,5).

Οι αρχές του αεροδρομίου στη Νάχα, τη μεγαλύτερη πόλη στην Οκινάουα, ανέστειλαν τα δρομολόγια μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι. Η κίνηση των αεροσκαφών έχει ανασταλεί από τις 09.25 (03.25 ώρα Ελλάδας) προληπτικά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Νάχα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, προσθέτοντας πως «οι πτήσεις που θα προσγειώνονταν (στη Νάχα) θα εκτραπούν».

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων επίσης εξέδωσε επίσης έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι, καλώντας κατοίκους παραθαλάσσιων περιοχών να σπεύσουν σε τοποθεσίες με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ανησυχία και στην Κίνα

Ο σεισμός έγινε αισθητός έως τη Σαγκάη της Κίνας, καθώς και –πολύ περισσότερο– σε περιοχές της νότιας Κίνας.

Το Πεκίνο, εκφράζοντας την ανησυχία του, προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια στην Ταϊπέι. Βοήθεια προσφέρει και η Ιαπωνία, διά στόματος του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα.

Δεκάδες μετασεισμοί έγιναν αισθητοί στην Ταϊπέι –τουλάχιστον 25–, οι πέντε περίπου 5 βαθμών, την πρώτη ώρα μετά τον κύριο σεισμό.

Ταϊβάν: Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρότερο σεισμό εδώ και 25 χρόνια-3

Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση στη νήσο «εδώ και είκοσι πέντε χρόνια», κατά την εκτίμηση του διευθυντή του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, του Γου Τσιεν-φου.

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Εγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές (…) Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», είπε ο κ. Γου σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην καταστροφή του Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, όταν σεισμός ισχύος 7,6 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε περίπου 2.400 ανθρώπους και κατέστρεψε ή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περίπου 50.000 κτίρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, South China Morning Post

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταϊβάν: Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρότερο σεισμό εδώ και 25 χρόνια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news