facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Αποφυλακίστηκε μέλος τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής - Έμεινε στη φυλακή μόλις 4 μήνες

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτό το αίτημα του Νίκου Παπαβασιλείου και έτσι το καταδικασμένο - σε ποινή κάθειρξης έξι ετών - μέλος της εγκληματικής οργάνωσης γίνεται ο πρώτος χρυσαυγίτης που βγαίνει από τη φυλακή μόλις 4 μήνες μετά.

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Παναγιώτη Αθανασίου, να απορριφθεί το αίτημα του χρυσαυγίτη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς ορους της εμφάνισης κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Νίκος Παπαβασιλείου είναι ο πρώτος χρυσαυγίτης που αποφυλακίζεται, την ώρα που δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ενώ ο Χρήστος Παππάς είναι φυγόποινος και ο Γιάννης Λαγός κρύβεται πίσω από την ευρωβουλευτική ασυλία του.

Ο Παπαβασιλείου ξεκίνησε τη δράση του στη Χρυσή Αυγή από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, και τη συνέχισε στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, Γιώργο Περρή, έχει καταδικαστεί για τον εμπρησμό, στις 13/5/2013, του μπαρ «Cointreau» στην Πλατεία Αμερικής, που άνηκε σε μετανάστη από το Καμερούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως, κατά την ανάκριση, οι Περρής και Παπαβασιλείου παραδέχτηκαν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 «αστυνόμευαν» την περιοχή της Κυψέλης και του Άγιου Παντελεήμονα, κάνοντας «περιπολίες».

reader

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίστηκε μέλος τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής - Έμεινε στη φυλακή μόλις 4 μήνες"

Οταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεινε την Ε.Ο. με το πρώτο χιόνι (video)

Η απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να διακόψει την κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού λόγω της χιονόπτωσης, δημιούργησε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Ας θυμηθούμε, όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν στην Κυβέρνηση, πως αντέδρασε με τον πρώτο «χιονιά»;

Μάλιστα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας. Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της.»

Ας θυμηθούμε όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν στην Κυβέρνηση, πως αντέδρασε με τον «πρώτο χιονιά»;

Ήταν 22 Δεκεμβρίου του 2017, όταν ο χιονιάς «χτύπησε» τη Στερεά Ελλάδα. Η χιονόπτωση πυκνή, αλλά ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ήταν… ήρεμοι και χαλαροί!

Η Εθνική Οδός ήταν ανοιχτή με την διαχειρίστρια εταιρεία να έχει ρίξει στους δρόμους το σύνολο των εκχιονιστικών που διαθέτει και υποχρεούται να έχει. Ο δρόμος όμως παρέμεινε ανοικτός γιατί μόνο η Πολιτική ηγεσία διατάζει το κλείσιμο των Εθνικών Οδών.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι, στο 126ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Από την πυκνή χιονόπτωση δίπλωσαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, προκαλώντας παράπλευρα προβλήματα, αφού δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες.
Επί 15 χιλιόμετρα τα αυτοκίνητα έμεναν κολλημένα, με τους οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι 8 ώρες.

Δεν υπήρχε τρόπος να καθαριστεί ο δρόμος αφου δεν μπορούσαν να περάσουν τα εκχιονιστικά και όλο και περισσότερα αυτοκίνητα εγκλωβίζονταν. Κατά διαστήματα και με την βοήθεια των εκχιονιστικών, δινόταν στην κυκλοφορία μόλις μία λωρίδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για να εξυπηρετηθούν όσοι κόλλησαν επί ώρες στο Μαρτίνο, με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Στυλίδας, δρομολογήθηκε έκτακτο δρομολόγιο «ferry boat», το οποίο περίμενε τους επιβάτες του, ήταν και ένα βρέφος, μερικών ημερών!

Δείτε το χαρακτηριστικό video από το εκείνο σημείο:

 Αναμφίβολα το να κλείνουν οι κεντρικοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας τον 21ο αιώνα είναι -αν μη τι άλλο- απογοητευτικό. Όμως λόγω συγκεκριμένων και δεδομένων καταστάσεων, όπως τα θερινά ελαστικά που -λογικά- χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, η κακή κατάσταση της πλειοψηφίας των οχημάτων στη χώρα μας, αλλά -όσο και αν δε μας αρέσει- η οδηγική Παιδεία και οι σχετικές λίγες γνώσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων οδηγών, επιβάλλουν τέτοιες αποφάσεις, όπως αυτή που πήρε ο κος Χρυσοχοϊδης…

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Οταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεινε την Ε.Ο. με το πρώτο χιόνι (video)"

Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία: Να απομακρυνθούν οι S-400

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, από πλευράς του Αμερικανού πολιτικού τονίστηκε η σημασία των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, αλλά και ο σεβασμός των αρχών της δημοκρατικής διακυβέρνησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Στείτ Ντιπάρτμεντ και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ο υπουργός Μπλίνκεν τόνισε τη μακροχρόνια σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ – Τουρκίας, το κοινό μας ενδιαφέρον για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σημασίας των δημοκρατικών θεσμών, της διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός ζήτησε για ακόμα μια φορά από την Άγκυρα να μην διατηρήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 και εξέφρασε τη στήριξη του στις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Σχετικά με τη Συρία, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και να υποστηρίξουν την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης. Από την πλευρά του, ο κ. Μπλίνκεν δεν παρέλειψε να εκφράσει συλλυπητήρια για τον θάνατο των Τούρκων ομήρων στο βόρειο Ιράκ και να επιβεβαιώσει ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι οι τρομοκράτες του ΡΚΚ φέρουν την ευθύνη για αυτή τη πράξη.

Η ανακοίνωση έρχεται, καθώς η Άγκυρα αποδοκίμασε την αρχική αντίδραση της Ουάσινγκτον, η οποία φάνηκε να μην στηρίζει ρητά τις τουρκικές κατηγορίες εναντίον Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ότι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν 13 Τούρκους, ανάμεσά τους στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών. Η Ουάσινγκτον έκανε γνωστό ότι καταδικάζει το συμβάν, αν επιβεβαιωθεί ότι η ευθύνη ανήκει στο PKK.

Σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «υποστηρίζει τους «τρομοκράτες», ενώ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπλίνκεν ο Τσαβούσογλου μεταβίβασε τη δυσφορία της Άγκυρας αναφορικά με πρόσφατες ανακοινώσεις των ΗΠΑ.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία: Να απομακρυνθούν οι S-400"

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή ξανά εθνική οδός Αθηνών -Λαμίας -Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μήδεια» βρίσκεται η χώρα με τον κρατικό μηχανισμό να είναι επί ποδός.

Λίγο μετά τις επτά έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Η κυκλοφορία για τα υπόλοιπα οχήματα  έκλεισε λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ.

Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με τους δρόμους όπου έχει αποφασιστεί διακοπή της κυκλοφορίας αλλά και για το πού χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικά:

ΑΤΤΙΚΗ

– Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων « Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

– Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
– Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Περιφ. οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
– Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
– Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
– Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

– Επ. Οδός Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
– Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επαρχιακής οδού Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
– Επί της οδού Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της ταβέρνας Λεωνίδας προς Ιπποκράτειο πολιτεία.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή θα παραμείνει η λεωφόρος Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα για τα φορτηγά.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εθ. Ο. 53 Αλεξ/πολης – Αισύμης – Μικρού Δερείου, και στις δυο (2) κατευθύνσεις κυκλοφορίας από τον οικισμό Αισύμης εως και τον οικισμό Μεγάλου Δερείου, (68,4χλμ).

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων ΕΠ.ΟΔ. Δράμας – Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. εως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο).

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Διακοπή κυκλοφορίας:
Από Δράνια προς Κάρδαμο Κύμη
Από Οργάνη προς Άνω Βυρσίνη

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α25) Λαγκαδάς-Σέρρες-Προμαχώνας, με κατεύθυνση προς Λαγκαδά από χ/θ 95+500 έως χ/θ 33+000 (ανισόπεδος κόμβος Ριζιανών).

Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 54ο έως το 85ο χλμ , της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω. Ταξιάρχη).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Διακοπή κυκλοφορίας.
– 13ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Αμπελώνα – Δελερίων (από την 08.30 ώρα της 12-01-2021, λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Τιταρησίου»).
– Επ. Ο. Μεσαγγάλων – Καστρί Λουτρού Δήμου Τεμπών.
– Επ. Ο. Καλλιπεύκης – Παλ. Παντελεήμονα.
– Επ. Ο. Καρύτσας – Σπηλιάς (μέσω Αριόπρυνου).

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

– Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επ.Ο. Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση του χ/κ «Αγριόλευκες Πηλίου» μέχρι τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας.
– Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Βόλου –Ζαγοράς (κ. κλάδος) από τη χ/θ 30+720 (διασταύρωση προς Αργαλαστής) μέχρι τη χ/θ 43+330 (διασταύρωση προς Λαμπινού) του Δήμου Ν. Πηλίου λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση) από σήμερα 15/02/2021 (Δευτέρα) και ώρα 10:00 και μέχρι την ύφεση των φαινομένων.
– Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επ.Ο. Πλατανιά-Κατηγιώργη (θέση Καταβόθρα) του Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω πτώσης δέντρων από 16.00 ώρα της 14-02-2021.
– Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Μηλεών από τη διασταύρωση της με την Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (κ. κλάδος) στη χ/θ 20+550 και μέχρι την εκ νέου διασταύρωση της με την Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (κ. κλάδος) στη χ/θ 37+540 (θέση Χορεύτρα) του Δήμου Νοτίου Πηλίου συνέπεια δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή (χιονόπτωση) από σήμερα 15/02/2021 (Δευτέρα) και ώρα 09:00 και μέχρι την ύφεση των φαινομένων.

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

– Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 22.00 ώρα της 13-02-2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση – παγετός) που επικρατούν στις περιοχές:
– Επ. Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από το 4ο – 55ο χλμ, (Δ/ση Πύλης – Μεσοχώρας).
– Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από 21:00΄ ώρα της Κυριακής 14/02/2021 μέχρι την ύφεση της κακοκαιρίας και την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας στο κάτωθι οδικό δικτύου περιοχών ευθύνης μας.
– Όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά ειδικού τύπου (και καθ΄ υπόδειξη των αστυνομικών – τροχονόμων), στο σύνολο του Επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου ορεινών και ημιορεινών περιοχών (Τ.Κ., Δ.Δ., Δ.Ε.) των Δήμων Μετεώρων και Πύλης και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
– Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) από τη Χ.Θ.47,500 έως και την Χ.Θ.104,000 και στον οδικό άξονα της Ε.Ο. Ν. Μοναστηρίου- Καρδίτσας –Τρικάλων, ήτοι από αφετηρία – έναρξη χιλιομετρικής θέσης μέχρι όρια Νομού Τρικάλων (σε όλο το μήκος της).
Τ.Κ. Μεσοβουνίου – Αργιθέας Καρδίτσας (ύψος γέφυρας συνοικισμού Ζερβό) (από την 21.00 ώρα της
11-01-2021 λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Λαγκαδιώτη»).
– Επ. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου (από την 17.00 ώρα της 12-01-2021 λόγω υπερχείλισης υδάτων ρέματος).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
– Επ. οδός Αράχοβας – Χ/K Παρνασσού, από 14,500 χ/θ έως θέση Κελάρια του Χ.Κ. Παρνασσού. (Από ώρα 07:00 της 14-02-2021).
– Επ. οδός Νεοχωρακίου – Φυλής (Διασταύρωση Οινόης – Μαγούλας έως όρια με Αττική) (Από ώρα 13:00 της 14-02-2021).

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16η χ/θ έως 42η χ/θ (Από ώρα 03:00 της 15-02-2021)

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Επ. Ο. Αμφίκλειας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 1η έως 17η χ/θ (Από ώρα 04:40 της 14-02-2021)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Σχίνου-Πεντάκορφου, ένεκα παγετού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α Αλεξανδρούπολης

Λοιπό επαρχιακό δίκτυο Ν. Σαμοθράκης
ορεινός όγκος δημου Σουφλίου
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Επ. Οδ. Δράμας- Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο)
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ορεστιάδας

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α ΗΜΑΘΙΑΣ

– Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από Χ/Θ 76+000 μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης Χ/Θ 84+000
– Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου από Χ/Θ 14+200 μέχρι Χ/Θ 26+600 (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).
– Επ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από το 2ο – 17ο χλμ, (Χ/Κ Σελλίου)
– Επ. Ο. Νάουσας – 3/5 Πηγαδίων, από το 3ο χλμ έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο 3/5 Πηγαδίων).
– 2ο χλμ της Δημοτικής Οδού Νάουσας – Αρκοχωρίου
– 3ο χλμ. της Δημοτικής Οδού Νάουσας – Ροδοχωρίου
– Λοιπό οδικό δίκτυο εδαφικής αρμοδιότητας Α.Τ. Νάουσας (Δήμος Νάουσας)
– Λοιπό οδικό δίκτυο (πλην Εγνατίας οδού) εδαφικής αρμοδιότητας Τ.Τ. Βέροιας (Δήμος Βέροιας)

Δ.Α ΚΙΛΚΙΣ

– Επ.Ο. Γουμένισσας-Ομαλού 4ο χλμ
– Επ.Ο. Γουμένισσας-Λιβαδειων, 4ο χλμ
– Επ.Ο. Γουμενισσας-Καρπης, 1ο χλμ
– Επ.Ο. οδός Πλάγια-Σκρα

Δ.Α ΠΕΛΛΑΣ

Επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας

Δ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ

Επ.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, από 17 χ/θ έως 44 χ/θ (Π.Ε. Λάρισας).

Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ

– Eπ.Ο. Σερρών-Χρυσοπηγής-Ορεινής του Δήμου Σερρών
– Επ.Ο. Σερρών-Ελαιώνα- Άνω Βροντούς του Δήμου Σερρών
– Επ.Ο. Σερρών-Λαϊλιάς (χιονοδρομικό κέντρο)
– Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής.

Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

– Δασική Οδός Παλαιόχωρας – Ταξιάρχη.
– Δασική Οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά).
– Από το 80ο έως το 93Ο χλμ της Εθ. Ο. Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Κερασιά).
– Επ.Ο. Βάβδου-Σημάντρων.
– Δασική οδός Βραστάμων – Ταξιάρχη.
– Δημοτικά διαμερίσματα Ταξιάρχη- Βάβδου – Σανών – Δουπιών – Πολυγύρου –Παλιοκάστρου.
– Επ.Ο. Σανών – Δουμπιών (από το 53,5ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού έως τα Δουμπιά).
– Διασταύρωση Βάβδου (45ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου με κατεύθυνση προς Βάβδο) έως την Βάβδο.
– Επ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας
– Επ. Ο. Αρναίας –Στανού.
– Επ. Ο. Παλαιοχωρίου – Αγ. Νικολάου, από 1Ο έως το 10Ο χλμ.
– Επ. Ο. Πολυγύρου-Ιερισσού Χαλκιδικής (θέση «πλατανόρεμα» έως θέση «γύφτισσα»), από 39ο – 50ο χλμ.
– Επί της Επ. Ο. Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής.
– Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη). 54ο έως το 85ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

– Ε.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίγλας.
– Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων, από 96,5ο χλμ έως 113,4ο χλμ.
– Επ.Ο. Καστοριάς – Αμυνταίου, από 22ο χλμ έως 35ο χλμ.
– Σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο. (από 00:30΄/ 15-2-2021)

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο, πλην της Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας.

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σε όλο το οδικό δίκτυο.
– 6ο έως 52ο χλμ. Ε.Ο. Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας).
– Επ. οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 16ο έως 30ο χλμ.
– Επ. Οδού Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο έως 12ο χλμ.
– Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Αμυνταίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
– Επ. Ο. Πυργετού – Κρανιάς Τεμπών.
– Επ. Ο. Ανατολής – Μεγαλόβρυσου Αγιάς.
– Επ. Ο. Σκλήθρου – Καλαμακίου Αγιάς, από Τ.Κ. Ελάφου έως Τ.Κ. Σκλήθρο.
– Επ. Ο. Στομίου – Καρίτσας Αγιάς.
– Επ. Ο. Τεμπών – Αμπελακίων.
– Επ. Ο. Ομολίου – Παλαιοπύργου.
– Επ. Ο. Συκουρίου – Σπηλιάς.
– Επ. Ο. Γόννων – Καλλιπεύκης, από το 7ο χλμ.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
– Επ. Ο. Βόλου – Καναλίων-Κεραμιδίου – Βένετου – Καμαρίου , από 15η χ/θ.
– Επ. Ο. Λαύκος (προς Τρίκερι).
– Επ. Ο. Δέλτα Μηλεών (προς Μηλιές).
– Επ. Ο. Ανακασιά έως Καράβωμα.
– Επ. Ο. Κανάλια έως Κερασιά.
– Επ.Ο. Βόλου Ζαγοράς, από το 10ο χλμ.
– Επ. Ο. Αλμυρού – Ανάβρας, από 15η χ/θ.
– Επ. Ο. Αλμυρού – Κωφών, ΑΠΌ 3Ο χλμ.
– Επ. Ο. Αλμυρού – Κωκωτών, από 5ο χλμ.
– Επ. Ο. Αλμυρού – Βρύναινας, από 12οι χλμ.
Κύκλωμα Πηλίου – Κάτω Κλάδος: Χ/Θ 7+350)
– Επ. Ο. Αγριάς – Δράκειας – Χανίων.
Κύκλωμα Πηλίου – Κάτω Κλάδος: Χ/Θ 16+040)
– Επ.Ο. Άνω Γατζέας – Αγίου Γεωργίου.
(Κύκλωμα Πηλίου – Κάτω Κλάδος: Χ/Θ 20+550)
– Επ. Ο. Μηλέων – Βυζίτσα – Πινακάτες – Αγ. Γεώργιος Νηλείας – Αγ. Βλάσιος.
– Επ. Ο. Βόλου – Αργαλαστής (Κάτω Κλάδος), από Χ/Θ 30+720 “Διασταύρωση Αργαλαστής”, έως Αργαλαστή.
– Επ. Ο. Βόλου – Μακρινίτσας (μέσω Κουκουράβας).

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ. Μετεώρων & A.T. Πύλης η κίνηση των οχημάτων γίνετε με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Μορφοβουνίου από 10 χ/θ.
Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Καστανιάς από 14 χ/θ.
Επ. Ο. Καρδίτσας-Τσαρδακίου Λίμνης Πλαστήρα από 12 χ/θ.
Επ. Ο. Καρδίτσας-Λουτρά Σμοκόβου-Ρεντίνας, από 25 χ/θ.
Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Άρτας
Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Στεφανιάδας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.Α. ΑΡΤΑΣ
– Επ. Ο. Άρτας – Καρδίτσας, από θέση Κρανιές μέχρι Πηγές.
Άξονας της Επ. Ο. Αστροχώρι προς Μεγαλόχαρη.
– Ε.Ο. Άρτας –Τρικάλων από τον Άγιο Ιωάννη Αθαμανίου μέχρι και τα όρια δικαιοδοσίας μας.
– Επ. Ο. Αθαμάνιο –Θεοδώριανα και Αθαμάνιο-Τετράκωμο –Μεσούντα.
– Επ. Ο. Άρτας – Δαφνωτής από το ύψος του Κορφοβουνίου έως την Δαφνωτή ελαφρά χιονόπτωση
χωρίς προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
– Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας: Από το Τ.Κ. Ελατούς και άνω,
– Επ. Ο. Ναυπάκτου – Καρπενησίου: Από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου – Κλεπάς, -Λιβαδακι Τ.Κ. Αράχωβας, Ψηλός Σταυρός,
– Επ. Ο. Άνω Χώρας – Κρυονερίων,
– Επ. Ο. Άνω Χώρας – Κάτω Χώρας,
– Επ. Ο. Άνω Χώρας – Αμπελακιώτισσας Από Τ.Κ. Κρυονερίων, Τ.Κ. Περδικόβρυσης,
– Επ. Ο. Ναυπάκτου – Ελατοβρυση Από Τ.Κ. Ελατού, Τ.Κ. Γρηγόρι , Τ.Κ. Ελατόβρυσης,
– Επ. Ο. Ναυπάκτου – Γραμμένης Οξιάς:(Μέσω Φωκίδας ) Από, Τ.Κ Καλλονή, Τ.Κ Κυδωνιά Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής
– Επ. Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου Από Τ.Κ. Παλαιοπύργου .

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Α.Τ. Θέρμου.
Εθ. Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 25η χ/θ, έως όρια περιφέρειας.

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

-Επ. Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, (μέσω Φτέρης) από χ/θ 14,000, στο Πυργακι Αιγιαλείας.
– Επ.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, (από χ/θ 12,000, στον Καλυβίτη Αιγιαλείας).
– Επ.Ο. Καλαβρύτων – Πούντας, (μέσω Ι.Μ.Μ. σπηλαίου).
– Επ. Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.
– Επ. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, (μέσω Λουσών).
– Επ. Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας από το υψος της τ.κ. Βαλιμής και άνω.
– Διαδημοτική οδός (που συνδέει) Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
– Επ.Ο. Κλειτορίας – Καλαβρύτων, (μέσω Πριολίθου).
– Επ. Ο. Ψωφίδας – Καλαβρύτων (μέσω αυχένα Πριολίθου.
– Επ.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Φτέρης).
– Επ. Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
– Επ.Ο. Αιγείρος – Βέλλας από το 9ο χλμ και άνω.
– Επ. Ο. Αιγείρος – Περιθωρίου απο το 13ο χλμ και άνω.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

– Π. Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από 30η χ/θ έως 45η χ/θ.
– Επ. Ο. Χαλκίδος – Θηβών, από 17η χ/θ έως 34η χ/θ.
– Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Θηβαίων.
– Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

– Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 72η χ/θ έως 88η χ/θ.
– Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 16η χ/θ έως 42η χ/θ.
– Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 67η χ/θ έως 72η χ/θ.
– Επ. Ο. Ιστιαίας – Καστανιώτισσας, από 1η χ/θ έως την 9η χ/θ.
– Επ. Ο. Ωρεών – Ταξιάρχη, από 1η χ/θ έως την 5η χ/θ.
– Επ. Ο. Μονακαρυάς – Μηλιών, από 1η χ/θ έως την 10η χ/θ.
– Επ. Ο. Μονακαρυάς – Κρυονερίτη, από 1η χ/θ έως την 10η χ/θ.
– Επ. Ο. Μονακαρυάς – Κερασιάς, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
– Επ. Ο. Μονακαρυάς – Μαρούλι, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
– Επ. Ο. Γουβών – Βασιλικών, από 1η χ/θ έως την 20η χ/θ.
– Επ. Ο. Γουβών – Παππάδων, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
– Επ. Ο. Πευκίου – Αβγαριάς, 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
– Επ. Ο. Ιστιαίας – Κερασιάς , 16η χ/θ έως την 30η χ/θ.
– Επ. Ο. Ροβιών –Ι.Μ.Δαυίδ-Δρυμώνα, 9η χ/θ έως την 20η χ/θ.
– Επ. Ο. Ροβιών – Ιστιαίας, 4η χ/θ έως την 10η χ/θ.
– Επ. Ο. Ν. Αρτάκης – Κύμης, 25η χ/θ έως την 35η χ/θ., Στενή έως Στρόπωνες).
– Επ. Ο. Κεράμιας – Παλαιόβρυσης Αγίας Άννας, από 1η χ/θ έως 6η χ/θ.
– Επ. Ο. Στροφυλιάς – Αιδηψού, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ και 19η χ/θ έως 30η χ/θ.
– Επ. Ο. Κύμης – Ν. Αρτάκης, από 1η χ/θ έως 27η χ/θ, (Από Κύμη για Ν. Αρτάκη μέσω Μετοχίου) .
– Επ. Ο. Κύμης – Ανδρονιανών, από 5η χ/θ έως 10η χ/θ.
– Επ. Ο. Κύμης – Βιτάλου, από 3η χ/θ έως 6η χ/θ.
– Επ. Ο. Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ.

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Παλαιό Εθνικό Οδικό Δίκτυο, από 8η έως 12η χ/θ, θέση «Ράχες Τυμφρηστού».
– Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας , από 12η χ/θ, θέση ‘’Βράχος’’, μέχρι τα όρια με Ν. Καρδίτσας, θεση » Ζαχαράκη»
– Επ. Ο. Οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 12η έως 25η χ/θ.
– Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 5η έως 13η χ/θ.
– Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από 35η έως 45η χ/θ, θέση ‘’Αραποκέφαλα’’
– Επ. Ο. Καρπενησίου – Στενώματος, από 2η έως 15η χ/θ.
– Επ. Ο. ς Καρπενησίου – Φιδάκια, από 3η έως 25η χ/θ.

Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ

– Π. Ε.Ο. Αντιρρίου – Λιδορικίου, από 25η χ/θ έως 42 χ/θ.
– Επ. Ο. Τειχίου – Περιθιώτισσας.
– Επ. Ο. Γραβιάς – Καλοσκοπής – Πύρας – Μαυρολιθαρίου – Καστριώτισσας.
– Επ. Ο. Καλοσκοπής – Πανουργιά.
– Επ. Ο. Γραβιάς – Καστελλίων – Οινοχωρίου.
– Επ.Ο. Λιλαίας – Δόκανου.
– Επ. Ο. Πολύδροσου – Άνω Πολύδροσου – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
– Επ. Ο. Πολύδροσου – Επτάλοφου – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
– Επ. Ο. Κροκυλείου – Αρτοτίνας.
-Επ.Ο. Συκιάς -Μουσουνίτσας – Αθανασίου Διάκου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Π.Ε.Ο. Άργους-Τριπόλεως από το 25ο έως 38ο Χ/Μ

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

– Επ. Ο. Κιάτου- Γκούρας από το 10ο Χ/Μ έως Γκούρα.
– Επ. Ο. Γκούρας- Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο Χ/Μ
– Επ. Ο. Γκούρας- Δερβενίου από 1ο έως το 19ο Χ/Μ
– Επ. Ο. Γκούρας- Λεβιδίου από 1ο το 20ο Χ/Μ
– Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 17,9ο έως το 35ο Χ/Μ
– Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.
– Επ. Ο. Δερβενίου- Γκούρας από το 5ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.
– Επ. Οδού Λυγιάς -Πύργου από το 8ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.
Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου) από το 22ο έως το 40ο Χ/Μ.
————————————————————————————————–
(ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ – ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ – ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ
A’
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επ.Ο. Αρδανίου – Ιτέας, και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ο δρόμος έχει καταστραφεί από τα νερά.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

– Λόγω συγκέντρωσης μεγάλου όγκου υδάτων στις Επαρχιακές οδούς Ανθοχωρίου – Βάκου και Καρυδιάς – Κάλχας.
– Ιρλανδικές διαβάσεις: Άγιας Μαρίνας Ιμέρου, Μεσοχωριού, Γρατινής, Σκαλώματος, Αρριανών (Ποντικόρεμα), Ηφαίστου, Μωσαϊκού, Ιάσιου, Λοφαρίου – Διώνης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ε.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου), από 13,9ο έως 14ο χλμ, (λόγω καθίζησης-υποχώρησης τμήματος οδοστρώματος-κατάρρευσης πτερυγότοιχου μικρής γέφυρας).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
– Τ.Κ. Μεσοβουνίου Αργιθέας Καρδίτσας, στο ύψος της γέφυρας του συνοικισμού Ζερβό, (λόγω υπερχείλισης του Λαγκαδιώτη ποταμού).
– Επ. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου, (λόγω υπερχείλισης υδάτων ρέματος).

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

– Π.Ε.Ο. Λαμίας – Βόλου 100Η ΑΧ/Θ (γέφυρα Χολορέματος Αλμυρού) λόγω κατάρρευσης Γέφυρας Χολορέματος (από Σεπτέμβριο 2020).
– Επ.Ο. Πλατανιά-Κατηγιώργη (θέση Καταβόθρα) προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω πτώσης δέντρων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Επ.Ο. Φιδακίων – Αγίας Βλαχέρνας, στο 35ο χλμ., λόγω κατολίσθησης και εισροής υδάτων – εισόδου φερτών υλικών στο οδόστρωμα.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

– Καθίζηση οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Ελληνικών – Κάτω Ζευγαρακίου ,και συγκεκριμένα 300 μ. μετά την έξοδο της τοπικής κοινότητας Άνω Κερασόβου προς Ελληνικά.
– Καθίζηση οδοστρώματος στην Δημοτική Οδό Αγίου Γεωργίου – Ξηρέικων Άνω Κουδουνίου Δήμου Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Ξηρέικα – Άνω Κουδούνι ήτοι στο 3ο χλμ. Ξηρέικα – Άνω Κουδούνι.
– Επ. Ο. Οδό Ναυπάκτου – Πλατάνου Από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου – Σύμη στο χωριό Ποκίστα λογω κατολίσθησης. Κυκλοφορία με περιορισμό σε οχήματα άνω των 3,5Τ.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ.Ο. Καλλιθέας – Προυσού 7ο χλμ, διεκόπη λόγο πτώσης βράχων.

ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
– Επ.Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου, από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου – Σύμη στο χωριό Ποκίστα, λόγω κατολίσθησης. Κυκλοφορία με περιορισμό σε οχήματα άνω των 3,5Τ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Π.Ε.Ο. Ρέθυμνου Χανίων, Τ.Κ. Αγ. Ανδρέα, θέση Κάμπανος, (διάβρωση οδοστρώματος).
ΠΕΟΡΗ, εντός οικισμού ‘’Σταυρωμένου’’, καθίζηση οδοστρώματος, στο ρεύμα κυκλοφορίας από ‘’Σταυρωμένο’’ προς Ρέθυμνο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή ξανά εθνική οδός Αθηνών -Λαμίας -Πού χρειάζονται αλυσίδες"

Η Άγκυρα «χτυπά» με NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες στο Αιγαίο πριν το νέο γύρο διερευνητικών

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο 62 γύρος γύρος διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες στο Βόρειο και στο κεντρικό Αιγαίο.

Οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες επανήλθαν με νέα προκλητική NAVTEX στο Αιγαίο, αυτή τη φορά για το ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ», προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Λέσβου από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου 2021.

Δείτε πληροφορίες:

TURNHOS N/W : 0122/21
AEGEAN SEA
1. HYDROGRAPHIC SURVEY, BY TCG ÇEŞME BETWEEN 18 FEB-02 MAR 21 IN AREA BOUNDED BY;
40 00.94 N – 024 52.91 E
39 40.83 N – 024 34.95 E
39 13.90 N – 024 39.91 E
38 53.91 N – 024 51.90 E
38 59.99 N – 025 09.98 E
39 19.94 N – 024 58.02 E
39 24.69 N – 024 51.38 E
39 30.20 N – 024 49.59 E
39 35.25 N – 024 51.26 E
39 37.71 N – 024 53.38 E
39 46.54 N – 024 54.53 E
WIDE BERTH REQUESTED
2. CANCEL THIS MESSAGE 022059Z MAR 21.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα «χτυπά» με NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες στο Αιγαίο πριν το νέο γύρο διερευνητικών"

Λόγω ασθένειας παρέδωσε τις αρμοδιότητες του ο φιλότουρκος Σάρατζ

Εγχείρηση στο κεφάλι έκανε στην Ρώμη, ο φιλότουρκος πρωθυπουργός της Λιβύης Σάρατζ. Πριν πάει στην Ρώμη με διάταγμα, παρέδωσε τις αρμοδιότητες του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αχμέντ Μουγιατίκ.

Σε είδηση του πρακτορείου Αναντολού, αναφέρεται πως ο Σάρατζ και μετά τη επέμβαση, ενδεχομένως θα παραμείνει επί μακρόν στην Ρώμη για την συνέχιση της θεραπείας του.
Ο Σάρατζ πριν από ένα εξάμηνο είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο αλλά τελικά τότε άλλαξε γνώμη.

tourkikanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Λόγω ασθένειας παρέδωσε τις αρμοδιότητες του ο φιλότουρκος Σάρατζ"

Προκαταβολή σύνταξης: Τι προβλέπει η τροπολογία - Πώς θα χορηγηθεί - Ποιο το ύψος της

Τις προϋποθέσεις προκαταβολής σύνταξης έως και 384 ευρώ στους δικαιούχους προβλέπει -μεταξύ άλλων- τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά σε θέματα μισθολογίου και ανθρωπίνου δυναμικού της ΑΑΔΕ. Η νομοθετική ρύθμιση έρχεται σε συνέχεια σχετικών εξαγγελιών του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια επίσπευσης της διαδικασίας απονομής συντάξεων.

Η σώρευση πολλών αιτημάτων συνταξιοδότησης και ο χρόνος που μεσολαβούσε από την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την έκδοση των αποφάσεων απονομής συντάξεων κατέστησε επιτακτική την ανάγκη χορήγησης προκαταβολής μέρους της σύνταξης. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι έχουν ήδη υποβάλει ή πρόκειται να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης θα έχουν ένα εισόδημα μέχρι την απονομή, αρχικά, της προσωρινής και τελικά της οριστικής σύνταξης. Μάλιστα, Οι δικαιούχοι προβλέπεται να λάβουν το ποσό της προκαταβολής αφενός με γρήγορες, εν πολλοίς αυτοματοποιημένες διαδικασίες, αφετέρου αναδρομικά από το χρόνο που κατέθεσαν την αίτηση συνταξιοδότησης.

Τα βασικά σημεία της προτεινόμενης ρύθμισης

1. Χορηγείται προκαταβολή στους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, έναντι της σύνταξης που δικαιούνται. Η προκαταβολή αυτή δίνεται είτε βάσει των στοιχείων που τηρούνται στον e-ΕΦΚΑ, είτε με υπεύθυνη δήλωση για να συντομευθούν οι προθεσμίες.

2. Το ποσό της προκαταβολής υπολογίζεται από τον επόμενο μήνα της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης έως την έκδοση προσωρινής σύνταξης ή, για τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει αυτή, έως την έκδοση της οριστικής.

H ρύθμιση θα εφαρμοστεί στις αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα υποβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της, αλλά και σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινή απόφαση συνταξιοδότησης. Στην περίπτωση των εκκρεμών αιτήσεων, τα ποσά θα καταβληθούν αναδρομικά, μετά από ηλεκτρονικό αίτημα του δικαιούχου στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr.

3. Όσον αφορά στις αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, το ποσό που χορηγείται ως προκαταβολή, διαμορφώνεται ως εξής:
α) 384 ευρώ για κατ’ ελάχιστον 15 έτη ασφάλισης (ή 4.500 ημέρες εργασίας) και ηλικία 67 ετών και άνω
β) 384 ευρώ για κατ’ ελάχιστον 20 έτη ασφάλισης (ή 6.000 ημέρες εργασίας) και ηλικία 62 έως 67 ετών
γ) 360 ευρώ για κατ’ ελάχιστον 15 έτη ασφάλισης (ή 4.500 ημέρες εργασίας) και ηλικία 62 έως 67 ετών
δ) 360 ευρώ αν ο αιτών έχει δικαίωμα συνταξιοδότησης και είναι κάτω των 62 ετών.

4. Στους αιτούντες συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας χορηγείται ως προκαταβολή σύνταξης το ποσό των 384 ευρώ.

5. Χορήγηση προκαταβολής 384 ευρώ προβλέπεται και για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου του ασφαλισμένου.

6. Η προκαταβολή σύνταξης είναι ακατάσχετη και συμψηφίζεται με τα ποσά σύνταξης που θα χορηγηθούν με την προσωρινή και οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

7. Σε περίπτωση έκδοσης απορριπτικής απόφασης συνταξιοδότησης, τυχόν ποσά από προκαταβολές που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως στους ασφαλισμένους αναζητούνται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να παρακρατούνται από τα ποσά που θα τους καταβληθούν στο μέλλον από τον e-ΕΦΚΑ, εφόσον καταστούν δικαιούχοι συνταξιοδοτικών παροχών.

8. Για την εφαρμογή της ρύθμισης θα εκδοθεί κοινή απόφαση των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα περιγράφει τη διαδικασία υποβολής και διαχείρισης των αιτημάτων και άλλα ειδικά θέματα.

Σημειώνεται τέλος ότι η τροπολογία θεσπίζει την απαγόρευση για δυο χρόνια -από τη θέση της σε ισχύ- τις μετατάξεις, αποσπάσεις και άλλες μορφές μετακίνησης υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ. Τυχόν διαδικασίες που ήταν εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος της τροπολογίας δεν ολοκληρώνονται. Και αυτή η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης του e-ΕΦΚΑ σε αυτή την κρίσιμη φάση, τόσο για το γενικότερο έργο του, όσο και –ειδικότερα- για την απονομή των συντάξεων. Η αντιμετώπιση με θετικό τρόπο των αιτημάτων για μετατάξεις από τoν e-ΕΦΚΑ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου θα προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα στον Οργανισμό, τόσο ως προς την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, όσο ως προς τις άλλες υπηρεσίες που καλείται να παράσχει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκαταβολή σύνταξης: Τι προβλέπει η τροπολογία - Πώς θα χορηγηθεί - Ποιο το ύψος της"

Εμβολιασμοί – υποκείμενα νοσήματα: Αυτοί θα προηγηθούν ανεξαρτήτως ηλικίας – Όλες οι κατηγορίες

Μέσα στον Μάρτιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου με ευπαθή νοσήματα για τον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. 

Η σειρά με την οποία θα γίνουν οι εμβολιασμοί μόλις ολοκληρωθούν εκείνοι στην ομάδα του πλυθυσμού άνω των 70 ετών είναι η εξής: 
Φάση εμβολιασμού 1

Νοσήματα Κατηγορίας Α 

Μεταμόσχευση

■ Μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου

■ Μεταμόσχευση μυελού των οστών ή βλαστικών κυττάρων κατά το τελευταίο 6μηνο ή με συνεχιζόμενη λήψη ανοσοκατασταλτικής αγωγής

Νεφρική ανεπάρκεια

■ Υποβολή σε αιμοκάθαρση, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου 5

Καρκίνος υπό αγωγή

■ Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, με αναστολείς πρωτεϊνικής κινάσης ή με αναστολείς της πολυμεράσης της πολυ-ADP-ριβόζης (PRAP) (ADP: διφωσφορική αδενοσίνη)

■ Αιματολογικός καρκίνος (π.χ. λευχαιμία, λέμφωμα, πολλαπλούν μυέλωμα) σε άτομα που υποβάλλονται σε αγωγή (βλ. παραπάνω)

Ανοσοκαταστολή

■ Φλεγμονώδεις παθήσεις υπό ανοσοκατασταλτική ή ανοσοτροποποιητική αγωγή μετρίου – υψηλού κινδύνου

■ Βαριά συνδυασμένη ανοσοανεπάρκεια

■ HIV με CD4<200 κύτταρα/μL

Αλλα νοσήματα

■ Κυστική ίνωση

■ Ασθμα σοβαρού βαθμού (επανειλημμένες νοσηλείες κατά το τελευταίο έτος)

■ Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) σοβαρού βαθμού (χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον)

■ Σύνδρομο Down

■ Αλλες σπάνιες και πολύ σοβαρές καταστάσεις, σύμφωνα με κλινικά κριτήρια

Νοσήματα Κατηγορίας Β

Φάση εμβολιασμού 2

 Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού

■ Ασθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (συμπεριλαμβανόμενου εμφυσήματος και χρόνιας βρογχίτιδας), βρογχεκτασία, διάμεσοι νόσοι του πνευμονικού παρεγχύματος, πνευμονοκονίαση, βρογχοπνευμονική δυσπλασία Χρόνια καρδιαγγειακή νόσος

■ Συγγενείς καρδιοπάθειες, υπέρταση με καρδιακές επιπλοκές, χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια, κολπική μαρμαρυγή, μυοκαρδίτιδες, μυοκαρδιοπάθειες, περιφερική αγγειακή νόσος, ιστορικό θρομβοεμβολικής νόσου

Σακχαρώδης διαβήτης

■ Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και τύπου 2

Χρόνια νεφρική νόσος

■ Χρόνια νεφρική νόσος σταδίου 3 και 4, νεφρωσικό σύνδρομο

Χρόνια ηπατική νόσος

■ Κίρρωση ήπατος, ατρησία χοληφόρων, χρόνια ηπατίτιδα

Χρόνια νευρολογικά νοσήματα

■ Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σοβαρά νευρολογικά νοσήματα στα οποία επηρεάζεται η αναπνευστική λειτουργία, εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, επιληψία, άνοια, νόσος Πάρκινσον, νόσος κινητικού νευρώνα και συναφή νοσήματα, κληρονομικά και εκφυλιστικά νοσήματα του νευρικού και του μυϊκού συστήματος

Καρκίνος

■ Διάγνωση καρκίνου συμπαγούς οργάνου ή αιματολογικού καρκίνου κατά την τελευταία 5ετία

Ανοσοκαταστολή

■ Ανοσοκαταστολή οφειλόμενη σε ασθένεια ή φαρμακευτική αγωγή

■ Λοίμωξη HIV (με CD4>200 κύτταρα/μL) Αιμοσφαιρινοπάθειες

■ Ομόζυγη δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία

Διαταραχές σπληνός

■ Σπληνεκτομή ή λειτουργική ασπληνία

Σοβαρή ψυχική νόσος

■ Διάγνωση σχιζοφρένειας ή διπολικής διαταραχής

Νοσογόνος παχυσαρκία

■ Δείκτης μάζας σώματος ≥40 kg/m²

Σοβαρή αναπηρία

■ Ατομα με σοβαρή αναπηρία Φροντιστές ηλικιωμένων ατόμων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες

■ Ατομα που φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με ειδικές ανάγκες

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβολιασμοί – υποκείμενα νοσήματα: Αυτοί θα προηγηθούν ανεξαρτήτως ηλικίας – Όλες οι κατηγορίες"

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Σποράδες - Μεμονωμένα προβλήματα στην Αττική

Αποκαταστάθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, ανακοίνωσε απόψε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα:

Η επανηλεκτροδότηση των Σποράδων ξεκίνησε από τις 16:00 και ολοκληρώθηκε στις 17:00 μετά από την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πτώση δέντρων στις δύο γραμμές μέσης τάσης που τροφοδοτούν τα νησιά στο χερσαίο κομμάτι του δικτύου στο Πήλιο. Ο ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την συνδρομή τους στην προσπάθεια. Τα συνεργεία της εταιρείας θα συνεχίσουν τις εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών σε όλες τις γραμμές που τροφοδοτούν τα νησιά.

Στην Αττική έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στις περιοχές, όπου κυρίως λόγω πτώσης δέντρων προκλήθηκαν ζημιές στο Δίκτυο και αυτή την ώρα τα συνεργεία αποκαθιστούν μεμονωμένες βλάβες στα βόρεια προάστια καθώς και σε μικρούς οικισμούς στην περιοχή του Ωρωπού.

Στη Εύβοια συνεχίζονται οι προσπάθειες επανηλεκτροδότησης αρκετών χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Στις υπόλοιπες περιοχές πανελλαδικά, οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί και δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ζημιά στο δίκτυο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Σποράδες - Μεμονωμένα προβλήματα στην Αττική"

Επικοινωνία Δένδια με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου σε διμερές αλλά και σε πολυμερές επίπεδο.

Επίσης, γνωστοποιείται ότι ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, και της Ανατολικής Μεσογείου, αναφερόμενος επίσης στις τουρκικές ενέργειες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επικοινωνία Δένδια με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ"

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις Σποράδες

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η ηλεκτροδότηση στις Σποράδες που είχε διακοπεί από χθες λόγω βλαβών στο δίκτυο της Εύβοιας που τροφοδοτεί τα νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή σημειώθηκε στις 3 χθες το μεσημέρι, αποκαταστάθηκε το βράδυ ύστερα από προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ αλλά διακόπηκε εκ νέου από πτώση δέντρων στο δίκτυο.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, έχουν αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό και οι βλάβες στα βόρεια προάστεια της Αθήνας, ωστόσο οι εργασίες συνεχίζονται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις Σποράδες"

Κρήτη: Νεκρός 85χρονος λίγο μετά το εμβόλιο – Διερευνώνται τα αίτια του θανάτου

Ένας άνδρας 85 ετών στην Κρήτη έχασε την ζωή του λίγα λεπτά μετά την χορήγηση εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης σωριάστηκε ενώ περίμενε για να περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το συμβάν δεν συνδέεται με το εμβόλιο. Οι εκτιμήσεις θέλουν να πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο που απλώς συνέπεσε χρονικά με τη χορήγηση του εμβολίου.

Σύμφωνα δε με τους ειδικούς, δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ κάτι αντίστοιχο απευθείας μετά τη χορήγηση εμβολίου. Οι πληροφορίες λένε πως ο ηλικιωμένος, αφού έλαβε τη δόση, περίμενε ένα τέταρτο, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες και έπειτα έπεσε κάτω. Οι Αρχές εξετάζουν την περίπτωση εγκεφαλικού και τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής θα δείξουν ποια ήταν η αιτία.

«Καμία σύνδεση δεν είχε ο θάνατος του ηλικιωμένου με τον εμβολιασμό» λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Λίγο αργότερα, σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, τόνισε πως καμία σχέση δεν έχει ο εμβολιασμός του 85χρονου με τον θάνατό του.

Ο ηλικιωμένος που πήγε με τον εγγονό του στο νοσοκομείο σήμερα, Δευτέρα 15.02.2021, εμβολιάστηκε κανονικά, όμως λίγα λεπτά μετά, κι ενώ όλα έδειχναν φυσιολογικά, κατέρρευσε.

Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με τον άνδρα να συνέρχεται, μετά από λίγο όμως να υφίσταται ξανά ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί τουλάχιστον 45′, να φεύγει από τη ζωή.

Όπως επισημαίνει ο κος Χαλκιαδάκης, αύριο θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή στον άτυχο ηλικιωμένο για να βρεθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, καμία ένδειξη αλλεργίας στο εμβόλιο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Νεκρός 85χρονος λίγο μετά το εμβόλιο – Διερευνώνται τα αίτια του θανάτου"

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ποια καταστήματα και υπηρεσίες ανοίγουν μόνον για τους πλήρως εμβολιασμένους

Εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Ισραήλ θα μπορούσαν να ανοίξουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να υποδεχθούν όσους έχουν εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα συναγωγές και καταστήματα που βρίσκονται σε δρόμους θα μπορούσαν να ανοίξουν για το ευρύ κοινό. 

Σύμφωνα με το timesofisrael.com χθες Κυριακή συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο που επιβλέπει την εξέλιξη του κορωνοϊού για να συζητήσει ένα σχέδιο που αφορούσε το νέο άνοιγμα της οικονομίας. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις ενώ πρόκειται να επαναληφθεί εντός της ημέρας. 

Το κόμμα Μπλε και Λευκό του συνασπισμού πιέζει για την άρση πρόσθετων περιορισμών του lockdown αυτή την εβδομάδα, και ενώ τις προηγούμενες μέρες υπήρξε χαλάρωση ορισμένων μέτρων.  Σύμφωνα με το κανάλι 12 ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν (Λικούντ) επέμεινε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να ανοίξει ορισμένα τμήματα της οικονομίας την Κυριακή και όχι την Τρίτη

Σύμφωνα με το τρέχον κυβερνητικό σχέδιο, στις 23 Φεβρουαρίου, καταστήματα και συναγωγές μπροστά στο δρόμο θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά για ολόκληρο το κοινό, μαζί με τις βαθμίδες 5-6 και 11-12 σε περιοχές με χαμηλή μόλυνση, ανέφερε το Channel 12. Παράλληλα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα ανοίξουν ξανά εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία και ξενοδοχεία (χωρίς φαγητό). Οι συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε 10 άτομα εσωτερικούς χώρους και 20 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Στο δεύτερο στάδιο, που ξεκινάει στις 9 Μαρτίου, οι βαθμίδες 7-10 σε περιοχές με χαμηλή μόλυνση, και οι μέτριες μολυσμένες πόλεις και κωμοπόλεις όπου πάνω από το 70 τοις εκατό του πληθυσμού εμβολιάζεται, θα ξαναρχίσουν τα μαθήματα δια ζώσης. Ορισμένα καφέ και εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά στον γενικό πληθυσμό. Για τους εμβολιασμένους, θα είναι προσβάσιμα εστιατόρια, ξενοδοχεία με μπουφέ, αίθουσες εκδηλώσεων, συνέδρια και άλλα αξιοθέατα. Οι επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις θα επεκταθούν σε 20 άτομα στους εσωτερικούς και 50 στους εξωτερικούς χώρους. Σημειώνεται πως πάνω από 3,8 εκατομμύρια Ισραηλινοί έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου και 2,5 εκατομμύρια -πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού- έλαβαν και τις δύο δόσεις. 

Το κανάλι 12 παρουσίασε επίσης τις προγραμματισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να ενθαρρύνει ή ακόμα και να αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Μάλιστα, η κυβέρνηση της χώρας είναι αντιμέτωπη με πολλές νομικές προκλήσεις.

Τα βήματα περιλαμβάνουν:

- προτεινόμενη νομοθεσία που επιτρέπει στην κυβέρνηση να κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με τους μη εμβολιασμούς στις τοπικές αρχές οικονομικά κίνητρα για γιατρούς που εξασφαλίζουν εμβολιασμό άνω των 50 ετών

- οικονομικά οφέλη για τις τοπικές αρχές βάσει των τοπικών ποσοστών εμβολιασμού

- υποχρεωτικά εμβόλια

- απαίτηση συχνών δοκιμών για εκπαιδευτικούς, οδηγούς και ιατρικό προσωπικό.

Το σχέδιο για την εξουσιοδότηση εμβολίων για ορισμένα επαγγέλματα παρουσιάστηκε την Κυριακή από το Υπουργείο Υγείας.  Απευθυνόμενος στους υπουργούς την Κυριακή, ο αρμόδιος υπουργός για τον κορωνοϊό Nachman Ash εξέφρασε «προσεκτική αισιοδοξία» για τα ποσοστά μόλυνσης, αν και όπως είπε ο αριθμός των σοβαρά άρρωστων μειώθηκε με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας από την Κυριακή το βράδυ, το 90% των Ισραηλινών ηλικίας άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί. Πάνω από μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί μεταξύ 40 και 60 δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα (73% εμβολιάστηκαν). Ακόμη εμβολιάστηκε ο μισός πληθυσμός μεταξύ 16 και 40 ετών, την ώρα που με 1,5 εκατομμύριο πολίτες αναμένουν τον εμβολιασμό τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ποια καταστήματα και υπηρεσίες ανοίγουν μόνον για τους πλήρως εμβολιασμένους"

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Η κακοκαιρία Μήδεια συνεχίζει να δείχνει τα… δόντια της σε όλη τη χώρα προκαλώντας πολλά προβλήματα και στα λιμάνια.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα -Αιδηψός.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν σε πολλές περιοχές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Κορωνοϊός: Στα 698 τα νέα κρούσματα - 299 οι διασωληνωμένοι, 26 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 698 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172824 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2287 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6152 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 299 (67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1224 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές  ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18,95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 7
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 28
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 7
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 6
ΑΡΤΑΣ 4
ΑΧΑΪΑΣ 62
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 54 
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 45 
ΔΡΑΜΑΣ 3
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 14
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 51
ΕΒΡΟΥ 8
ΕΥΒΟΙΑΣ 16
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2
ΗΛΕΙΑΣ 8
ΗΜΑΘΙΑΣ 5
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 9
ΘΑΣΟΥ 1
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 56
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 9
ΚΑΒΑΛΑΣ 3
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 17
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 93
ΚΙΛΚΙΣ 1
ΚΟΖΑΝΗΣ 6
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 13
ΛΑΡΙΣΑΣ 20
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΣΒΟΥ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 9
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5
ΜΥΚΟΝΟΥ 1
ΝΗΣΩΝ 4
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 45

ΞΑΝΘΗΣ 2
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 39
ΠΕΛΛΑΣ 1
ΠΙΕΡΙΑΣ 5
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 6
ΡΟΔΟΥ 3
ΣΕΡΡΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2
ΦΩΚΙΔΑΣ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 4
ΧΑΝΙΩΝ 3
ΧΙΟΥ 10
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 23

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 698 τα νέα κρούσματα - 299 οι διασωληνωμένοι, 26 θάνατοι"

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλείνει η Εθνική Αθηνών-Λαμίας από σήμερα στις 19:00 και για 24 ώρες

Κλείνει από τις 19:00 και για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας» που σαρώνει τη χώρα.

Ειδικότερα, ανοίγει για έξι ώρες από τη 13:00 το μεσημέρι έως τις 19:00 το απόγευμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας.

Από τις 7 σήμερα το απόγευμα έως τις 7 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας θα ξανακλείσει επειδή προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί.

Από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλείνει η Εθνική Αθηνών-Λαμίας από σήμερα στις 19:00 και για 24 ώρες"

Πρόβλεψη για δωρεάν πάρκινγκ χιλιάδων θέσεων όσων μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας

Το μέγκα εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας άνοιξε σήμερα τις πύλες του σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα λόγω του τσουχτερού κρύου και του χιονιού που πέφτει κατά διαστήματα στην Αττική. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά την άφιξή τους για τον εμβολιασμό τους αφού δεν είχε γίνει ευρέως γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία τόσο για χιλιάδες θέσεις πάρκινγκ ενώ είναι σε ετοιμότητα υπάλληλοι αν κάποιος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα να μεταφερθεί εντός του εμβολιαστικού κέντρου με ειδικά αμαξίδια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr έχει υπάρξει πρόβλεψη για πάρκινγκ 2.000 θέσεων μετά από συμφωνία που έγινε με το εμπορικό κέντρο Avenue αλλά και στο πάρκινγκ του δήμου Αμαρουσίου στο Ιασώ ακριβώς πίσω από το εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς από τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόβλεψη για δωρεάν πάρκινγκ χιλιάδων θέσεων όσων μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας"

Δεν έγιναν εμβολιασμοί σε Ολυμπιακό Χωριό, Καπανδρίτι και Ικαρία

Προβλήματα στα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, αφού σε πολλές περιπτώσεις πολίτες δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ και γιατροί και νοσηλευτές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα κέντρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εμβολιαστικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό, που άνοιγε σήμερα τις πύλες του, προκειμένου να εμβολιαστούν πολίτες ηλικίας 60- 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Λόγω της κακοκαιρίας, δεν έγιναν εμβολιασμοί στο Καπανδρίτι, ενώ αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί  στην Ικαρία, καθώς δεν έφτασαν τα εμβόλια, αφού αναβλήθηκε η προγραμματισμένη πτήση και πάλι λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι πολίτες που έχασαν το σημερινό τους ραντεβού θα ενημερωθούν εντός των επόμενων ωρών για το πότε θα μπορέσουν να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα -ενδεχομένως και αύριο, ενώ η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν έγιναν εμβολιασμοί σε Ολυμπιακό Χωριό, Καπανδρίτι και Ικαρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news