facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Μ. Τσαβούσογλου: Σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο γίνονται βήματα ενάντια σε όσους εποφθαλμιούν τα συμφέροντά μας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε εκ νέου προκλητικός έναντι της Ελλάδας, λέγοντας πως σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο γίνονται τα απαραίτητα βήματα ενάντια σε αυτούς που εποφθαλμιούν τα συμφέροντά της. “Σε αυτούς που καταλαβαίνουν, μιλάμε στην γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν” είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταξιδιωτική οδηγία για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, κατήγγειλε εκ νέου ως εσκεμμένη ενέργεια το κλείσιμο των προξενείων των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών στην Κωνσταντινούπολη και σημείωσε πως δεν συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι, επειδή δεν μοιράστηκαν ως όφειλαν με την Τουρκία τις πληροφορίες που επικαλέστηκαν για τρομοκρατική απειλή.

Στήνουν τραπέζια και παιχνίδια εναντίον της χώρας μας, αλλά εμείς ανατρέπουμε τα τραπέζια και ”χαλάμε” τα παιχνίδια”” πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε εκ νέου ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν θα γίνει, τουλάχιστον όσο “η Σουηδία συνεχίζει να πατά εσκεμμένα τις νάρκες που έχουν βάλει στο δρόμο της οι τρομοκρατικές οργανώσεις“.

Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ ξεκαθαρίζει ότι οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει ή υποδαυλίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι η πρώτη προτεραιότητα για την Ουάσιγκτον είναι η προστασία και η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό.

Συνεπώς, όταν κρίνεται απαραίτητο εκδίδονται ειδοποιήσεις από τις πρεσβείες και τα προξενεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διμερείς πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες. Μετά και από αυτήν την τελευταία κλιμάκωση και κυρίως στην σκιά των εξελιξεων με την Σουηδία, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν δεύτερες σκέψεις για ένα ενδεχόμενο ταξίδι Μπλίνκεν στην Τουρκία, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είχε ποτέ ανακοινωθεί η επιβεβαιωθεί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Τσαβούσογλου: Σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο γίνονται βήματα ενάντια σε όσους εποφθαλμιούν τα συμφέροντά μας"

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι (βίντεο)

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν απόψε το κινεζικό μπαλόνι που πετούσε εδώ και πολλές ημέρες στον εναέριο χώρο τους, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ένα αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε το μπαλόνι στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας, απαντώντας στην «απαράδεκτη παραβίαση» της αμερικανικής κυριαρχίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δώσει από την Τετάρτη την έγκρισή του για την κατάρριψη, εφόσον η αποστολή αυτή θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς να διακυβευτεί η ζωή Αμερικανών πολιτών.

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διαβεβαιώνει ότι το μπαλόνι αυτό χρησιμοποιήθηκε από την Κϊνα σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει στρατηγικές τοποθεσίες στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και ότι καταρρίφθηκε εντός των αμερικανικών χωρικών υδάτων.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και CNN, διακρίνεται το μπαλόνι να χάνει ύψος και να πέφτει κατακόρυφα.

Λίγο νωρίτερα, είχε κλείσει για τα πολιτικά αεροσκάφη ο εναέριος χώρος στην περιοχή αυτή και είχαν διακοπεί οι πτήσεις από και προς τρία αεροδρόμια της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας, για λόγους ασφαλείας. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι ο εναέριος χώρος άνοιξε και πάλι και οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν κανονικά.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν συνεχάρη τους πιλότους που κατέρριψαν το κινεζικό μπαλόνι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχάρη απόψε τους πιλότους που κατέρριψαν «επιτυχώς» το κινεζικό μπαλόνι το οποίο πετούσε εδώ και πολλές ημέρες στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

«Διέταξα την Τετάρτη το Πεντάγωνο να το καταρρίψει το συντομότερο δυνατόν (…) Θέλω να συγχαρώ τους πιλότους που το έκαναν» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν.

Το υπουργείο Άμυνας χρειάστηκε να περιμένει μέχρι σήμερα ώστε να βρεθεί το μπαλόνι σε ασφαλές σημείο για να προχωρήσει στην επιχείρηση αυτή.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πενταγώνου, το μπαλόνι καταρρίφθηκε σε απόσταση περίπου έξι ναυτικών μιλίων από τα παράλια των ΗΠΑ. Χτυπήθηκε από έναν πύραυλο AIM-9X που εκτοξεύτηκε από μαχητικό F-22 και δεν υπήρξαν παράπλευρες ζημιές ή κίνδυνος για τους πολίτες, πρόσθεσε.

Το μπαλόνι μπήκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στις 28 Ιανουαρίου, πέρασε στον εναέριο χώρο του Καναδά στις 30 του μηνός και την επομένη ξαναμπήκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός στρατός θα επιδιώξει να ανασύρει το ωφέλιμο φορτίο του μπαλονιού. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, τα συντρίμμια του είναι σκορπισμένα σε μια έκταση επτά μιλίων.

Τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης χλευάζουν το περιστατικό με το μπαλόνι

Οι αντιδράσεις στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντανακλούσαν την επίσημη κυβερνητική θέση ότι οι ΗΠΑ μεγαλοποιούν την κατάσταση.

Πολλοί χρήστες έκαναν αστεία για το μπαλόνι.

Ενώ κάποιοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να ελέγξουν το αερόστατο αφού οι ΗΠΑ είχαν θέσει περιορισμούς στην τεχνολογία που μπορεί να αγοράσει η Κίνα.

Άλλοι το ονόμασαν «περιπλανώμενο μπαλόνι» σε ένα λογοπαίγνιο που παραπέμπει στην πρόσφατα κυκλοφορήσασα κινεζική ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Η περιπλανώμενη Γη 2».

Ορισμένοι χρήστες χλεύασαν επίσης την άμυνα των ΗΠΑ επειδή δεν είναι σε θέση να μπλοκάρουν ένα αερόστατο.

Η λογοκρισία ήταν ορατή στο θέμα - το hashtag «περιπλανώμενο μπαλόνι» στο Weibo δεν ήταν πλέον αναζητήσιμο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε το Associated Press.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι (βίντεο) "

Στην “κατάψυξη” ΗΠΑ και Καναδάς – Θερμοκρασία ρεκόρ -78 βαθμούς στο Νιου Χαμσάιρ

Οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και ο ανατολικός Καναδάς βιώνουν ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ και τους ψυχρούς ανέμους να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, οι οποίες ωστόσο αναμένεται ότι από αύριο Κυριακή θα αρχίσουν σταδιακά να βελτιώνονται.

Στο όρος Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, η αισθητή θερμοκρασία (σ.σ. η αίσθηση της θερμοκρασίας στο σώμα, που μπορεί να διαφέρει από την πραγματική και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την υγρασία και την ταχύτητα του ανέμου) έπεσε τη νύχτα της Παρασκευής στους -78°C, ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS). Η κορυφή αυτού του βουνού είναι διαβόητη γιατί εκεί επικρατούν «οι χειρότερες καιρικές συνθήκες στον κόσμο». Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο του Weather Channel, το προηγούμενο ρεκόρ αισθητής θερμοκρασίας ήταν -74°C.

Στη Νέα Υόρκη, όπου το θερμόμετρο έδειχνε -16°C στο Σέντραλ Παρκ, τα καταφύγια για άστεγους έλαβαν εντολή να μην αρνούνται την είσοδο σε κανέναν. Στη Βοστόνη τα σχολεία έκλεισαν από την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους. Στο Μέιν, η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους -51°C στην κωμόπολη Φρέντσβιλ, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Μόντρεαλ νωρίς το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -29 βαθμούς Κελσίου – με την αίσθηση της θερμοκρασίας όμως στους -41. Στο Κεμπέκ και σε πολλές περιοχές του ανατολικού Καναδά η αισθητή θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους -40 ή και -50 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των ακραίων συνθηκών ματαιώθηκε η έναρξη του Καρναβαλιού του Κεμπέκ αφού, αν και οι συμμετέχοντες είναι συνηθισμένοι στο κρύο, ο παγωμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πάντως ότι από αύριο Κυριακή οι συνθήκες θα αρχίσουν να καλυτερεύουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην “κατάψυξη” ΗΠΑ και Καναδάς – Θερμοκρασία ρεκόρ -78 βαθμούς στο Νιου Χαμσάιρ"

Συναγερμός στην ΕΜΑΚ: Κλήση για 9 εγκλωβισμένους στον Κίσσαβο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (4/2) γύρω στις 20:00 στην ΕΜΑΚ για 9 εγκλωβισμένα άτομα στον Κίσσαβο τα οποία διασώθηκαν μετά από περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ελήφθη σήμα για 6 εγκλωβισμένους άνδρες και 3 γυναίκες στον Κίσσαβο, στις κεραίες του ΟΤΕ.

Τα άτομα κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην ΕΜΑΚ: Κλήση για 9 εγκλωβισμένους στον Κίσσαβο"

Τσεχία – Σλοβακία: Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χιονοθύελλες στην Τσεχία είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά σήμερα ενώ έκλεισε και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη χώρα με τη γειτονική Σλοβακία.

Στην περιοχή Ζίλινα της Σλοβακίας οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, ιδίως προς τα βόρεια. Στα όρη Τάτρα πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου D1 κοντά στα όρη Τάτρα έκλεισε για πολλές ώρες αφού περίπου 30 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο ατύχημα, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.

Στην Τσεχία, 15.000 νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (από τα περίπου 90.000 το πρωί) αφού οι άνεμοι έριξαν δέντρα και καλώδια.

Το πρακτορείο CTK μετέδωσε εξάλλου ότι ακυρώθηκαν δεκάδες δρομολόγια τρένων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσεχία – Σλοβακία: Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά"

Κως: Καταδρομέας του τουρκικού στρατού ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες διακινητές μεταναστών

Καταδρομέας του τουρκικού στρατού αποδείχθηκε πως είναι ο ένας από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν για διακίνηση παράνομων μεταναστών στη Κω. Οι δύο δήλωσαν Τούρκοι υπήκοοι και ο ένας Σύρος.

Το ενδιαφέρον των ελληνικών αρχών είναι όμως ιδιαίτερο για τον νεαρό Τούρκο, που δήλωσε κατά την ανάκρισή του ότι υπηρετεί ως καταδρομέας στον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ο ρόλος του, όχι μόνο στην υπόθεση της διακίνησης, αλλά κυρίως για το αν είχε και άλλους απώτερους στόχους, όπως για παράδειγμα την κατασκοπεία, ερευνάται από κλιμάκια ασφαλείας αλλά και της ΕΥΠ, που έχουν μεταβεί από την πρώτη στιγμή στην Κω από την Αθήνα.

Όπως, μάλιστα, προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο κινητό του τηλέφωνο, ο καταδρομέας έχει και άλλες φορές κάνει παράνομες μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, καθώς βρέθηκαν σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν προσεκτικά και την πιθανή ύπαρξη νέου κυκλώματος διακίνησης στην Κω, με πιθανή συμμετοχή και Ελλήνων καθώς τα περιστατικά έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Πάντως, οι εκτεταμένες περιπολίες του Λιμενικού που δυσκολεύουν τις λαθρομεταφορές φαίνεται πώς έχουν ανεβάσει ξανά και τις τουρκικές «ταρίφες», αφού στις δύο τελευταίες περιπτώσεις οι μετανάστες δήλωσαν ότι πλήρωσαν 2.200 ευρώ ο καθένας, για να αποπλεύσουν από την Αλικαρνασσό.



Βίντεο και φωτογραφίες από την διπλή περιπετειώδη καταδίωξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην Κω, όταν λιμενικοί χρειάστηκε να πυροβολήσουν τις μηχανές δύο σκαφών με παράνομους μετανάστες προκειμένου αυτά να σταματήσουν, δημοσιοποίησε η Λιμενική Αρχή.

Στη σχετική ενημέρωση, αναφέρεται πως «βραδινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή "ΘΕΡΜΑ" ν. Κω (βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 ναυτικών μιλίων από την περιοχή Ντάτσα Τουρκίας). Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα».

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, παρά τις προειδοποιήσεις τα ταχύπλοα δεν σταμάτησαν και επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό σκάφος. Ακολούθησαν καταδιώξεις στη θαλάσσια περιοχή «Θέρμα», οι οποίες ολοκληρώθηκαν, όταν τα στελέχη του Λιμενικού, με βολές ακριβείας στις εξωλέμβιες μηχανές, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα δύο ταχύπλοα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την πρώτη καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας συνελλήφθησαν οι δύο διακινητές: «Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα. Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων είκοσι (20) αλλοδαπών» συνεχίζεται στην ενημέρωση του Λιμενικού».

Για τη δεύτερη καταδίωξη με τη σύλληψη και του τρίτου δράστη αναφέρεται: «Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή (“ΘΕΡΜΑ” ν. Κω), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα. Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων δεκαεπτά (17) αλλοδαπών».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κως: Καταδρομέας του τουρκικού στρατού ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες διακινητές μεταναστών"

Ν. Παπαθανάσης: Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αναμένεται να επιβληθεί το επόμενο διάστημα σε σούπερ μαρκετ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για αισχροκέρδεια.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, ενώ πρόσθεσε ότι από τον έλεγχο εντοπίστηκε αισχροκέρδεια σε, παραπάνω από ένα, προϊόντα σε σούπερ μάρκετ.

Ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο το πρόστιμο προβλέπεται να είναι μεγάλο και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και το όνομα της επιχείρησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 4.000 έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, από την έναρξη της πληθωριστικής κρίσης και σημείωσε ότι έλεγχοι γίνονται σε όλο το εύρος της αγοράς, ενώ τα πρόστιμα, πλέον, πλησιάζουν τα 4 εκατ. ευρώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Παπαθανάσης: Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια"

Καιρός αύριο: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» χτυπά με βροχές, χιόνια, και θυελλώδεις ανέμους

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Ελλάδα, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επελαύνει στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα έχει ανέμους οι οποίοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, 

Επίσης η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Θα φτάσει στα βόρεια τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 6 με 8 βαθμούς, στα νησιά τους 10 με 12 βαθμους Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. 
 
Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα ανατολικά έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από (μείον ένα) -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από αργά το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από (μείον δύο) -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Δυτική Στερεά, Ήπειρος, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως την ανατολική Μαγνησία) και την ανατολική Στερεά, όπου στην Βοιωτία θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενισχυόμενοι βαθμιαία τοπικά στα 9 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι:Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα νότια έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Δευτέρα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν κατά διαστήματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς, των νησιών του βορείου Αιγαίου, των Σποράδων και της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν αποκλείεται να πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 8 με 10 βαθμους Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Πρόγνωση για Τρίτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή βροχές στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Κρήτης. Από το απόγευμα αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Πρόγνωση για Τετάρτη

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και Πελοπονήσσου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα ορεινά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Προοπτική για Πέμπτη και Παρασκευή

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νοτιοανατολικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία και κατα τόπους θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, και στα νότια πελάγη 8 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος ορεινά θα είναι κατα τόπους ισχυρός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» χτυπά με βροχές, χιόνια, και θυελλώδεις ανέμους"

Χιλή: Στους 16 οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές, άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από τις περισσότερες από 250 δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην κεντρική Χιλή, εν μέσω καύσωνα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές.

Από τις 251 ενεργές εστίες, οι 80 παραμένουν εκτός ελέγχου, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών (Senapred).

Εκτός από τους 16 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 24 τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκαν 88 κατοικίες.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Βολιβιανός πιλότος και ο Χιλιανός μηχανικός ενός ελικοπτέρου, το οποίο συνετρίβη ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η Χιλή πλήττεται ταυτόχρονα από ένα κύμα ακραίου καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40ºC. Οι αρχές φοβούνται ότι λόγω των συνθηκών μπορεί να επαναληφθεί η τραγωδία του 2017, όταν σε μια τεράστια δασική πυρκαγιά σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και καταστράφηκαν ολοσχερώς περισσότερα από 1.500 σπίτια ενώ έγιναν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλή: Στους 16 οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές, άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν"

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας και την Αττική Οδό

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 18.00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα μαντιολισθητικά έσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Περαιτέρω, από την 18:00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
-Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από την 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας και την Αττική Οδό"

M. Δημητρακόπουλος στη La Stampa: Οι κατηγορίες του Παντσέρι είναι ψευδείς

Δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Stampa.

“Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλη”, δήλωσε ο κύριος Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, σύμφωνα με την La Stampa, πρόσθεσε: “είναι ένα βελγικό νομικό παράδοξο, το ότι σε εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν, απονέμεται χάρη, ενώ όσοι μάχονται για την αθωότητά τους βρίσκονται στη φυλακή και υποσκάπτεται το τεκμήριο της αθωότητάς τους”.

Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, γράφει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε πως η πελάτισσά του υπέστη “βασανιστήρια” στη φυλακή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "M. Δημητρακόπουλος στη La Stampa: Οι κατηγορίες του Παντσέρι είναι ψευδείς"

Aνακαλείται η άδεια της Συνεταιριστικής Ολυμπος – Στην ΕΤΕ οι καταθέσεις της τράπεζας

Tην άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ολυμπος ανακάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Κατόπιν αυτού οι καταθέσεις της τράπεζας αποτελούν πλέον κομμάτι του παθητικού της Εθνικής Τράπεζας

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος:

• Η «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» δεν διαθέτει, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 575/2013

• Η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά από την ανάκληση της άδειας της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης», προέκρινε τη μεταβίβαση των καταθέσεων στην «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.»

• Οι καταθέσεις όλων των πελατών της συνεταιριστικής τράπεζας είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων της εκκαθάρισης βάσει του άρθρου 145Β του ν. 4261/2014, το ενδιαφέρον άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση του συνόλου των καταθέσεων της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» και προέκρινε τη μεταβίβασή τους στην «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας.

Οι καταθέσεις όλων των πελατών της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» έχει ήδη ξεκινήσει. Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες.

Η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Η «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία «PQH ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Εθνική Τράπεζα;

Η Εθνική Τράπεζα, με το αίσθημα υπευθυνότητας που διαχρονικά επιδεικνύει, ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει τη μεταφορά των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας «Όλυμπος Συν Π.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Olympus Bank».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων 456/04.02.23 της Τράπεζας της Ελλάδος και την έκδοση του σχετικού Δελτίου Τύπου, η Εθνική Τράπεζα («ΕΤΕ») ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων της Olympus Bank, τις οποίες αναλαμβάνει και διασφαλίζει πλήρως. Επισημαίνεται ότι η Εθνική Τράπεζα δεν αναλαμβάνει λοιπά στοιχεία Ενεργητικού ή Παθητικού της Olympus Bank.

Η διαδικασία μεταφοράς και ενσωμάτωσης των καταθετικών λογαριασμών στα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας θα αρχίσει άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και στο βαθμό που εξαρτάται από την ΕΤΕ μέχρι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023. Η ακριβής Ημερομηνία Έναρξης της Εξυπηρέτησης των δικαιούχων λογαριασμών καταθέσεων της Olympus Bank (οι «Νέοι Πελάτες») θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Από την Ημερομηνία Έναρξης της Εξυπηρέτησης και μετά, οι Νέοι Πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το σύνολο του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και από τα ψηφιακά της δίκτυα (Internet banking, mobile banking) εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε αυτά.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Aνακαλείται η άδεια της Συνεταιριστικής Ολυμπος – Στην ΕΤΕ οι καταθέσεις της τράπεζας"

Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέα επίθεση αδέσποτου σε ένα 24ωρο- Στο νοσοκομείο φοιτητής-Τι λέει ο Πρύτανης

Νέα επίθεση αδέσποτου σκύλου σε ένα 24ωρο, αυτή τη φορά σε φοιτητή  του Πανεπιστημίου Πατρών σημειώθηκε σήμερα, όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Πρύτανης  Χρήστος Μπούρας.

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση αδέσποτου σε φύλακα βάρδιας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Μπούρας αναφέρει πως "η επίθεση έγινε σε φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων στον κεντρικό δρόμο της Πανεπιστημιούπολης. Οι φύλακες κάλεσαν τον πατέρα του παιδιού και πήγαν στο νοσοκομείο. Την Τρίτη τον περιμένω να καταθέσει ενυπόγραφη καταγγελία".

Το θέμα των αδέσποτων στο Πανεπιστήμιο και των επιθέσεων στην Πανεπιστημιούπολη

Ο Πρύτανης υπενθυμίζει ότι έχει στείλει επιστολές, ενυπόγραφες καταγγελίες, τόσο στον Δήμο Πατρέων, όσο και στον Εισαγγελέα. Σήμερα δηλώνει για το ζήτημα στο thebest.gr: "Τη σιωπή των αρμοδίων φορέων την εκλαμβάνω ως ενοχή. Προσωπικά κάνω έκκληση να παρέμβουν έστω και τώρα, πριν έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός". Και προσθέτει:

"Όσοι αμφισβητούν τα λεγόμενα του Πρύτανη να έρθουν στο γραφείο να πάρουν τις 75 επιστολές, με τις οποίες καταγγέλονται ενυπόγραφα οι επιθέσεις και τις οποίες έχω καταθέσει, τόσο στον Δήμο Πατρέων, όσο και στον Εισαγγελέα".

Λίγο μετά την επίθεση σε φύλακα του Πανεπιστημίου το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Μπούρας προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πριν απο λίγο αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στη Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, επιτέθηκαν σε φύλακα που είχε υπηρεσία. Χρειάσθηκε να μεταφερθεί στο ΠΠΝΠ για να τύχει ιατρικής φροντίδας. Του δόθηκε αγωγή αντιβίωσης και θα κάνει αντιτετανικό ορό.
Εχουν καταγραφεί πάνω απο 70 περιστατικά επιθέσεων απο αδέσποτα ζώα συντροφιάς στη Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, για τα οποία έχουν ενημερωθεί ο Δήμος Πατρέων και ο εισαγγελέας. Οι επιστολές και τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πρόσφατα ενημέρωσε το Δήμο Πατρέων και απέστειλε Διδακτορική Διατριβή που ολοκληρώθηκε με θέμα «Διερεύνηση ολοκληρωμένης διαχείρισης αδέσποτων σκύλων από τους
Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης: ανάλυση για τη διαμόρφωση προτύπου διαχείρισης»

Ελπίζουμε στην άμεση αξιοποίηση της.
Στο μυαλό μου έρχεται
Είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε τις ανοησίες αυτών που έχουν την εξουσία.
Ευριπίδη—Φοίνισσαι
Η σιωπή πιά είναι ενοχή. Κάνω έκκληση στους αρμόδιους πριν είναι πολύ αργά!!!

 

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέα επίθεση αδέσποτου σε ένα 24ωρο- Στο νοσοκομείο φοιτητής-Τι λέει ο Πρύτανης"

Νέα Δημοκρατία: Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι εννοεί όταν λέει πως «θα επαναφέρει τη δημοκρατία με το άγριο»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία για τις ομιλίες Σπίρτζη και Πολάκη σε κομματικές εκδηλώσεις. Όπως σημειώνεται με σκωπτικό τρόπο σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, στην ομιλία του «θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». Το τι εννοεί με το άγριο και το πώς το άγριο συμβαδίζει με τη Δημοκρατία, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ξέρουμε από την "πρώτη φορά"».

Σύμφωνα με όσα αναφέρεται, «στην ίδια εκδήλωση και στο ίδιο μήκος κύματος, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε ένα βήμα από όσα είχε πει η κα Τσαπανίδου λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση διακυβέρνησης του Αλ.Τσίπρα, αυτό θα συμβεί γιατί «είτε είναι “πιασμένοι” όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι “κολλημένοι” όπως το ΚΚΕ. Δηλαδή, αυτοί που απευθύνεται ο κ.Τσίπρας είναι «πιασμένοι» και κολλημένοι!»

Στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, καταλήγει λέγοντας, «με «το άγριο», πιασμένους και κολλημένους, πολλή δημοκρατία "μυρίζει"».



Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας τις θέσεις του αρχηγού του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε στους συγκεντρωμένους: «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». Το τι εννοεί με το άγριο και το πώς το άγριο συμβαδίζει με τη Δημοκρατία, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ξέρουμε από την «πρώτη φορά».

Στην ίδια εκδήλωση και στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πολάκης προχώρησε ένα βήμα από όσα είχε πει η κα Τσαπανίδου λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση διακυβέρνησης του Αλ.Τσίπρα, αυτό θα συμβεί γιατί «είτε είναι “πιασμένοι” όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι “κολλημένοι” όπως το ΚΚΕ». Δηλαδή, αυτοί που απευθύνεται ο κ.Τσίπρας είναι «πιασμένοι» και κολλημένοι!

Με «το άγριο», πιασμένους και κολλημένους, πολλή δημοκρατία «μυρίζει»…

Επισυνάπτονται τα αντίστοιχα βίντεο από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Δημοκρατία: Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι εννοεί όταν λέει πως «θα επαναφέρει τη δημοκρατία με το άγριο»"

Μεντβέντεφ: Όλη η Ουκρανία θα καεί αν…”

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα, θα προκαλέσει μόνο περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία υπό το εύρος του ρωσικού πυρηνικού δόγματος.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», σύμφωνα με τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μεντβέντεφ σε μία γραπτή συνέντευξή του προς τη δημοσιογράφο Ναντάνα Φρίντρικσον.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μεντβέντεφ (ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους Ρώσους αξιωματούχους που εκφράζει τις πιο επιθετικές πολεμικές βλέψεις κατά της Δύσης, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μετά) αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.

«Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο», απάντησε ο Μεντβέντεφ σε σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε η Φρίντρικσον στο προφίλ της στην υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram.

«Μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν και είναι αρκετοί, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο Καπιτώλιο μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί η Ουκρανία, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικής αξίας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεντβέντεφ: Όλη η Ουκρανία θα καεί αν…” "

Το 5% των Ελλήνων του εξωτερικού προγραμματίζει να επιστρέψει τα επόμενα πέντε χρόνια

Ένα ποσοστό 5% των Ελλήνων του εξωτερικού (ένας στους είκοσι ερωτηθέντες σε έρευνα που έγινε) προγραμματίζει την επιστροφή του στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ποσοστό 24% (ένας στους τέσσερις) εκτιμά ότι το ενδεχόμενο της επιστροφής είναι σχετικά πιθανό μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για τη στάση των Ελλήνων Μεταναστών της Οικονομικής Κρίσης απέναντι στην Ελλάδα, που διενεργήθηκε από ερευνητική ομάδα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 67% (περίπου επτά στους δέκα) απάντησε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ρεβέκκα Παιδή, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα είναι η τάση ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που μετανάστευσαν από την Ελλάδα την περίοδο μετά το 2009, «δεν επιθυμούν να επιστρέψουν, ούτε σήμερα, ούτε σε έναν ορίζοντα πενταετίας και πολλοί από αυτούς ούτε σε ορίζοντα εικοσαετίας».

Τα χαρακτηριστικά της νέας διασποράς

Παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά της νέας διασποράς, επισήμανε ότι οι άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό από την Ελλάδα, «δεν έχουν έντονη μια εθνική ή θρησκευτική ταυτότητα, αισθάνονται περισσότερο πολίτες του κόσμου, είναι ικανοποιημένοι, στην πλειοψηφία τους, από το βιοτικό επίπεδο στη χώρα όπου διαμένουν και έχουν μια αίσθηση διαφορετικότητας ως προς τους συνομηλίκους τους που έχουν μείνει στην Ελλάδα, δηλαδή αισθάνονται ικανότεροι».

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η νέα διασπορά είναι στην πλειοψηφία της μορφωμένη, πλέον μεταναστεύει εντός της ΕΕ καθώς με την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη είναι πιο εύκολη η μετακίνηση στη χώρα καταγωγής ενώ απουσιάζει από τους ανθρώπους αυτούς η αίσθηση νόστου που είχαν στο παρελθόν οι Έλληνες μετανάστες. Επίσης η τεχνολογία έχει αλλάξει τα πράγματα λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της διευκόλυνσης της κοινωνικής επαφής. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που μετανάστευσαν επιθυμούν να προσφέρουν στη χώρα μέσω της τεχνογνωσίας και των γνώσεων που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό, όμως αισθάνονται ότι δεν υπάρχουν αρκετά κίνητρα για να επιστρέψουν.

Στο ερώτημα, άλλωστε, κατά πόσο θα ήθελαν να συμμετέχουν σε ένα σχέδιο στήριξης της χώρας στο εξωτερικό, ποσοστό 55% των ερωτηθέντων απάντησε με θετικό τρόπο ενώ 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η ταυτότητα της έρευνας

Στην έρευνα συμμετείχαν 565 άνθρωποι που διαμένουν στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες. Η βιβλιογραφική έρευνα ξεκίνησε το 2020, προ πανδημίας, ενώ το ερωτηματολόγιο διατέθηκε στο κοινό από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

«Κεφάλαιο» το μισό εκατομμύριο Ελλήνων και Ελληνίδων στο εξωτερικό

Η κ. Παιδή υπογράμμισε ότι «υπάρχει μισό εκατομμύριο Ελλήνων και Ελληνίδων στο εξωτερικό», χαρακτήρισε τον πληθυσμό αυτό ως «κεφάλαιο για την Ελλάδα» και εκτίμησε ότι το ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει μια νέα σχέση της Ελλάδας με αυτούς τους ανθρώπους. «Χρειάζεται αναδιαμόρφωση του πλαισίου επικοινωνίας με τη διασπορά» είπε και σημείωσε την ανάγκη «να διαμορφωθούν οι κατάλληλες πολιτικές για να αποκατασταθεί η σχέση αυτών των ανθρώπων με τη χώρα».

«Κυρίως θα πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση της πολιτείας μαζί τους. Θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα κίνητρα όχι μόνο αν γυρίσουν αλλά και τώρα σχετικά με την κατάσταση των φορολογούμενων του εξωτερικού. Θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για την Ελλάδα καθώς βρήκαμε ότι δεν ενημερώνονται αρκετά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και από τους πολιτικούς φορείς, και από τα κόμματα. Θα πρέπει να φροντίσουμε να υπάρξουν κανάλια επικοινωνίας με τους Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού και η χώρα μπορεί να δημιουργήσει τους κατάλληλους δεσμούς ώστε να τους αξιοποιήσει» πρόσθεσε.

Ένα νέο ερευνητικό πεδίο

Η κ. Παιδή σχολίασε ότι ως το 2022 υπήρχε ένα κενό στα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τους ανθρώπους που έφυγαν στο εξωτερικό, ενώ ανέφερε ότι πέρσι έγινε έρευνα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τις επιπτώσεις της κρίσης στη διασπορά και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Γενικότερα για τη διασπορά της κρίσης υπάρχουν κάποιες πρόσφατες μελέτες για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που επίσης αντιμετώπισαν οικονομική κρίση, λιτότητα και μνημόνια όμως τα συμπεράσματά τους είναι ανάλογα, δεν διαφέρουν και πολύ από την έρευνα που διενεργήσαμε» σημείωσε και πρόσθεσε: «είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει μελετηθεί αρκετά. Τώρα οι εξελίξεις είναι δυναμικές και μελετώνται και σε άλλες χώρες».

Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα για την Έρευνα και την Καινοτομία (ΕΛΙΔΕΚ).

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το 5% των Ελλήνων του εξωτερικού προγραμματίζει να επιστρέψει τα επόμενα πέντε χρόνια"

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τις Αρχές

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχετικό υπουργείο, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Προς την κατεύθυνση αυτή, τίθενται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, ευρισκόμενες σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Επιπλέον, με αποφάσεις που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων. Προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Τροχαίας που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί των οχημάτων οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωστή τους χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα αντιολισθητικά μέσα και να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών και άλλων Αρχών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ieidiseis
Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τις Αρχές "

Κύπρος – Προεδρικές εκλογές: Πού μπορούν να ψηφίσουν όσοι μένουν στην Ελλάδα

Προεδρικές εκλογές διεξάγονται αύριο στην Κύπρο και συνολικά 15 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα.

Η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα ενημερώνει τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που έχουν μεταφέρει το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στα 15 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο) την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, ότι η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7:00 π.μ. και θα διακοπεί στις 12:00 μ.μ. για διάλειμμα μίας ώρας. Η ψηφοφορία θα επαναρχίσει η ώρα 1:00 μ.μ. και θα λήξει στις 6.00 μ.μ.

Αναλυτικότερα, 5 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, 3 στη Θεσσαλονίκη (2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ) και από ένα σε Πάτρα (2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών), Ηράκλειο (κτίριο Δημοτικής Αστυνομίας), Λάρισα (αμφιθέατρο Δημοτικής Πινακοθήκης), Ιωάννινα (3ο Δημοτικό Σχολείο), Βόλο (αίθουσα εκδηλώσεων στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείου), Κομοτηνή (αίθουσα Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του δήμου) και Ρέθυμνο ( ΚΑΠΗ Μασταμπά).

Αναλυτικά τα σημεία των εκλογικών κέντρων στην Ελλάδα

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος – Προεδρικές εκλογές: Πού μπορούν να ψηφίσουν όσοι μένουν στην Ελλάδα"

Hellenic Train: Τι θα ισχύει με τα δρομολόγια προς και από Αεροδρόμιο σε περίπτωση χιονόπτωσης

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ξεκινήσουν από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση κυκλοφορίας στο web site της εταιρίας, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, telegram).

Ο διαχειριστής της υποδομής (ΟΣΕ) έχει προγραμματίσει, σε περίπτωση εκδήλωσης χιονόπτωσης στον βόρειο τομέα του Νομού Αττικής, τα δρομολόγια του Μετρό προς και από Αεροδρόμιο να σταματούν στον σταθμό Πλακεντίας του Μετρό.

Ως εκ τούτου, η μετακίνηση των επιβατών από και προς Αεροδρόμιο θα γίνεται με μετεπιβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού με το ίδιο εισιτήριο. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Hellenic Train: Τι θα ισχύει με τα δρομολόγια προς και από Αεροδρόμιο σε περίπτωση χιονόπτωσης"

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Meteo: Έρχονται χιονοκαταιγίδες – Η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» φέρνοντας μαζί της χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και εξαιρετικά δυνατούς ανέμους.

Όπως αναφέρει το meteo.gr το επόμενο τριήμερο η κατάσταση εξαιτίας της κακοκαιρίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και η Αττική. Οι δήμοι μάλιστα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την έλευση του χιονιά.    

Θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ δεν θα λείψουν και οι καταιγίδες. 

«Το Σάββατο 04/02 αναμένονται βροχές στα πεδινά, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα). Ωστόσο τα φαινόμενα στα βόρεια έως τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και αναμένεται να διατηρηθούν πολύ τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης», αναφέρει η ενημέρωση του meteo.

Η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη την Κυριακή όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις… « Την Κυριακή 05/02, αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Tοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλώνονται σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Πριν τις μεσημβρινές ώρες και με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και τοπικές χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα στο Βόρειο Αιγαίο, στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Μετά τις μεσημβρινές ώρες, χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς συνοδεία χαλαζοπτώσεων, αναμένονται στην Κρήτη ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινά τμήματα του νησιού. Τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ένταση και γενίκευση των χιονοπτώσεων στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με το meteo από τη Δευτέρα αρχίσουν να υποχωρούν τα φαινόμενα…. «Τη Δευτέρα 06/02, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. 

Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσει νέα επικαιροποίηση των προγνώσεων».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Meteo: Έρχονται χιονοκαταιγίδες – Η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο"

Ελένη Ράντου για τη γενική απεργία των ηθοποιών: «Πυροβολούμε τα πόδια μας»

Η Ελένη Ράντου και η Κάτια Δανδουλάκη δεν συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών.

Η απεργία των ηθοποιών πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξισώνει πτυχία δραματικών σχολών και εν γένει καλλιτεχνικών σπουδών, με απολυτήρια Λυκείου. Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των σωματείων των ηθοποιών, των μουσικών, αλλά και όσων φοιτούν και δραστηριοποιούνται στους χώρους του κινηματογράφου και του χορού.

Η Ελένη Ράντου, που τη φετινή σεζόν παρουσιάζει έναν μονόλογο στο θέατρο Διάνα, αποφάσισε να παίξει κανονικά για το κοινό την Τετάρτη και την Πέμπτη, εκφράζοντας την αντίθεσή της, στην απόφαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η ηθοποιός μέσα από μία δημοσίευσή της αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας: «Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι διαφωνίες πάνω στον τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δεν μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα. Δώστε μια λύση σε ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά. Το ερώτημά για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, η αν πυροβολούμε τα πόδια μας μ αυτό τον τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή».

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα στη στάση Ελένης Ράντου και Κάτιας Δανδουλάκη
Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

«Ακούσαμε με έκπληξη την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας Κάτια Δανδουλάκη που κράτησε ανοιχτό το θέατρο της, την μέρα της μεγάλης απεργίας όλων των καλλιτεχνών (αναφαίρετο δικαίωμα στον κάθε πολίτη να μην συμφωνεί με απόφαση των οργάνων) ότι αυτό έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Κρίμα είναι να μας κατατάσσει όλους ότι μόνο μέλημα έχουμε την εργαλειοποίηση των προβλημάτων γιατί έρχονται εκλογές!

Μα πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση έφερε το χάος με το ΠΔ της. Δεν το φέραμε εμείς! Εξάλλου ακόμα και οι ηθοποιοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα είναι στους δρόμους και αυτοί! Αυτό λέει πολλά. Επίσης οι 4 ηθοποιοί που παίζουν μαζί της θα μπορούσαν απλά να μην πάνε στο Θέατρο και να της πουν ότι συμμετέχουν στην απεργία. Δεν το έκαναν από φόβο; Να μην την κακοκαρδίσουν; Μα όταν ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του metoo πως φοβούνται να της πουν το αυτονόητο; Ούτε εμείς θέλουμε να κλείνει ο πολιτισμός αλλά όταν αυτός είναι ο μόνος ηχηρός δρόμος για να στείλεις μηνύματα δεν έχεις παρά να το κάνεις!

Όσο για την αγαπητή και αξιόλογη Ελένη Ράντου που επίσης κράτησε ανοιχτό το θέατρο της παίζει μόνη της κι είναι η ίδια παραγωγός κι όχι μέλος του ΣΕΗ…».

Η τοποθέτηση της Κάτιας Δανδουλάκη

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο η ίδια και ο θίασός της, δεν συμμετείχε στην πανελλήνια απεργία των ηθοποιών.

Όπως εξήγησε η ηθοποιός: «Αυτά τα θέματα, που είναι πολύ μεγάλα, δεν λύνονται στο πόδι. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι χρειάζεται μια πάρα πολύ γερή ενημέρωση και να καταλάβουμε ότι δεν διαφωνεί κανένας με τον στόχο. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει 20 και χρόνια και βρέθηκε να γίνει μια απεργία, επειδή συμφωνούμε όλοι; Συμφωνώ, είμαι ιδιώτης παραγωγός, αλλά είμαι κι ηθοποιός. Βρέθηκε αυτή η στιγμή, όταν το θέατρο πεθαίνει στην κυριολεξία. Όταν παίζουμε κι έχουμε κηδέψει την μητέρα μας, τον πατέρα μας, τους αδερφούς μας κι έχουμε παίξει με 40 πυρετό»  ανέφερε αρχικά η Κάτια Δανδουλάκη.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της: «Ποιος λόγος θα με κάνει να κλείσω ένα θέατρο, που είναι ναός. Κατ’ αρχήν δεν έχω κάτι να διαμαρτυρηθώ, γιατί όλοι συμφωνούμε. Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά την νοημοσύνη μου. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται. Δεν έχει στόχο. Μου φταίει κάποιος και πάω και σκοτώνω κάποιον άλλον; Κλείνω ποιο θέατρο; Το πονεμένο; Από μικρή δεν τα καταλάβαινα αυτά. Μην μου πούνε ότι δεν είμαι μαζί με τους συναδέλφους. Δεν έχει λογική. Πρέπει να γίνει απεργία τώρα και μάλιστα διήμερη; Ας κάτσουμε να σκεφτούμε… Άντε μία ημέρα κάνουμε απεργία. Δύο; Άντε και τρίτη; Όχι, ευχαριστώ. Το θέατρο δεν είναι για να βγαίνουμε στη σκηνή, ούτε να κάνουμε κήρυγμα ούτε να τους λέμε τα προβλήματά μας. Αυτά λέγονται στα υπουργεία, στους δρόμους. Το θέατρο δεν το αγγίζουμε. Η στάση μας είναι πολιτική, όχι κομματική κι όχι ξαφνικά δύο μήνες πριν τις εκλογές» απάντησε η Κάτια Δανδουλάκη για την διαμαρτυρία των καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελένη Ράντου για τη γενική απεργία των ηθοποιών: «Πυροβολούμε τα πόδια μας»"

Γεωργιάδης για εκλογές: Συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς θα πάμε σε τρίτες κάλπες

Για τις εκλογές, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και το «Καλάθι του νοικοκυριού» με είδη για το Πάσχα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (04.02.2023) στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Έχουμε εξηγήσει από την αρχή με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό ό,τι δεν μπαίνουμε σε συζητήσεις με κανέναν για την πρώτη Κυριακή των εκλογών» είπε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. «Αυτές γίνονται για να σταματήσουμε την απλή αναλογική. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάρει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης θα την επιστρέψει. Μια κυβέρνηση βασισμένη στην απλή αναλογική θα καταρρεύσει στην πρώτη κρίση, θα είναι καταστροφή κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Στην δεύτερη Κυριακή, εάν ο λαός μας δώσει αυτοδυναμία έχει καλώς, ο λαός είναι κυρίαρχος. Αν δεν μας δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πρέπει να υπάρξει συγκυβέρνηση. Αν αυτό πει ο λαός με την ψήφο του, τι θα πει ο Μητσοτάκης, ότι δεν κάνει συγκυβέρνηση. Την δεύτερη Κυριακή θα πάμε στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί λέω ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν υπάρχει άλλο κόμμα με το οποίο μπορεί να κάνει συγκυβέρνηση η ΝΔ. Αν ο κ. Ανδρουλάκης πει ότι δεν δέχομαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, θα πάμε σε τρίτες εκλογές, τι άλλο να κάνουμε;» είπε επίσης. 

Ερωτηθείς για την διάταξη που μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «γι’ αυτό που θέλει η Δημοκρατία να εκπέμψει, η διάταξη είναι κάτι το οποίο μπορεί να τύχει της ευρύτερης αποδοχής και συναίνεσης. Η διάταξη δεν έχει κανένα συνταγματικό πρόβλημα, θα περάσει από τον Άρειο Πάγο. Είναι γραμμένη «στον πόντο» και απαγορεύει στον Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να έχει στο Κοινοβούλιο τέτοιο κόμμα. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και να λέμε ότι έχουμε τέτοιο κόμμα. Βλάπτεται η Ελλάδα αν έχει τέτοιο κόμμα στην Βουλή».

«Δεν υπάρχει κύμα γενικευμένης αισχροκέρδειας»

 Σχετικά με τις αυξήσεις σε προϊόντα που βρίσκουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπως τα όσπρια, το χαρτί υγείας και ο άνηθος, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε «υπάρχουν όσπρια και χωρίς αύξηση λόγω πληθωρισμού, στο «Καλάθι του νοικοκυριού», γιατί πρέπει αναγκαστικά να πάρει κάποιος όσπρια επώνυμης μάρκας. Το ίδιο με το χαρτί υγείας, υπάρχει συσκευασία με ίδιο αριθμό ρολών σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Γιατί να πάρετε άνηθο με 1,27 ευρώ το ματσάκι από το σούπερ μάρκετ; Εγώ χθες βρήκα άνηθο στην λαϊκή αγορά με 60 λεπτά το μάτσο, γιατί να μην πάρει κάποιος από την λαϊκή αγορά;».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως δεν υπάρχει κύμα γενικευμένης αισχροκέρδειας, όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας πως ισχύει το αντίθετο, αλλιώς οι δείκτες της Eurostat για την Ελλάδα θα ήταν αντίθετοι και θα είμασταν χαμηλά στην λίστα.

Για το «Market Pass» και το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Σχετικά με το «Market Pass», ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «το επόμενο 10ήμερο, μπορεί και νωρίτερα από τις 20 Φεβρουαρίου που έχουμε πει, θα ανοίξει η πλατφόρμα, ξεκινούν οι αιτήσεις και στο τέλος του μήνα θα γίνουν οι εκκαθαρίσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι να πάρει κάποιος τα χρήματα.  Στην ψηφιακή κάρτα ή μετρητά στον λογαριασμό του, αλλά στην δεύτερη περίπτωση το 80% του ποσού. Εάν δεν ξοδέψεις τον Φεβρουάριο, το ποσό στην ψηφιακή κάρτα, μεταφέρεται στον άλλο μήνα και στον επόμενο μήνα. Είναι βέβαιο ότι η κάρτα συνδέεται με τις αγορές. Έχει βρεθεί τρόπος να μην χάσει κάποιος χρήματα». 

Για τα επόμενα «καλάθια» λόγω της Σαρακοστής και του Πάσχα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «το «Καλάθι του Άη Βασιλη» πήγε πολύ καλύτερα από όσο περίμενα. Έγινε χαμός, Παρότι είμαι από μικρός στο εμπόριο, εκπλήσσομαι ακόμη. Για τα τρόφιμα, θα προσθέσουμε μερικά προϊόντα και από 51 κατηγορίες θα αυξηθούν σε περίπου 60 κατηγορίες προϊόντων, υπάρχουν πολλά αιτήματα πολιτών πχ. για το βοδινό κρέας. Θα μπουν και Σαρακοστιανά. Το «καλάθι» είναι «ζωντανό πράγμα» και ακολουθεί τις καταναλωτικές μας συνήθειες, όπως έγινε και τα Χριστούγεννα. Θα υπάρχει «καλάθι» με Σαρακοστιανά και αργότερα θα υπάρχει και «καλάθι» για το Πάσχα», είπε ο Υπ. Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι «οι μικρότερες επιχειρήσεις φοβούνται να μπουν στο «καλάθι» και εγώ δεν θέλω τις βάλω με το ζόρι παρότι έχω δικαιοδοσία».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης για εκλογές: Συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς θα πάμε σε τρίτες κάλπες"

Λέσβος: Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων λόγω αυριανής κακοκαιρίας

Λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, με χιονοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν αύριο, για τα πλοία «Νήσος Σάμος» και «Διαγόρας», λόγω του αυριανού απαγορευτικού.

Το «Νήσος Σάμος» θα αναχωρήσει από Μυτιλήνη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα για Χίο και Πειραιά, ενώ το Διαγόρας θα αναχωρήσει το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ από τον Πειραιά για Μεστά Χίου και Μυτιλήνη.

Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Φραντζέσκος, εφιστούν την προσοχή των πολιτών, ενώ από χθες Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όσον αφορά την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και κατ’ επέκταση η Λέσβος. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, ενώ και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από την Κυριακή το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από την Τρίτη στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αφορούν και το Δήμο Μυτιλήνης και κυρίως την Κυριακή και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπου η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, προτού ξεκινήσουν, να ενημερωθούν για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την Ελληνική Αστυνομία και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Είναι επίσης απαραίτητη, κάθε μέριμνα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Σχετικές πληροφορίες είναι πάντοτε διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων λόγω αυριανής κακοκαιρίας"

Κυκλοφοριακά προβλήματα σε Αχαΐα-Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία

Κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω χιονιού και παγετού, έχουν προκληθεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χιλιόμετρο.

Επίσης, καταγράφεται δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου.

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Λουσών

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού από το 14ο χιλιόμετρο, θέση Αγία Παρασκευή έως την θέση Αραποκέφαλα.

Επίσης, στην ίδια επαρχιακή οδό, έχει διακοπεί, λόγω κατολίσθησης, η κυκλοφορία στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακά προβλήματα σε Αχαΐα-Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία"

Αγρίνιο: Γυναίκες Ρομά παραβίαζαν σπίτια με... τραπουλόχαρτα!

Δεν ήταν γερά τα... τραπουλόχαρτα που χρησιμοποίησαν μαζί με μια τηλεκάρτα δυο γυναίκες Ρομά, οι οποίες προσπάθησαν να παραβιάσουν διαδοχικά με αυτά τις πόρτες τριών σπιτιών σε μια περιοχή του Αγρινίου χωρίς να τα καταφέρουν, το μεσημέρι της Πέμπτης!

Οι δράστιδες ηλικίας 51 και 48 χρόνων εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατέσχεσαν τα «εργαλεία» τους και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για απόπειρα κλοπής από κοινού. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ στο μεταξύ παραμένουν στα κρατητήρια καθώς ερευνάται αν είχαν διαρρήξει και άλλα σπίτια.

Δεν ήταν γούρικα τα «σκρατς»

Δεν έφερε τύχη η δεσμίδα με τα δελτία «σκρατς» που άρπαξαν μαζί με 400 ευρώ στους τρεις Έλληνες οι οποίοι διέρρηξαν ένα περίπτερο σε περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου. Η διάρρηξη εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή από κοινού που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Έκλεψαν χρήματα από το όχημα ενός άνδρα που βρήκαν ανασφάλιστο στη Σπάρτη ένας 18χρονος Έλληνας μαζί με έναν άγνωστο ακόμη συνεργό του, το απόγευμα της Τετάρτης. Ωστόσο, ο 18χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρίνιο: Γυναίκες Ρομά παραβίαζαν σπίτια με... τραπουλόχαρτα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news