facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Νέο και ισχυρότερο κύμα καύσωνα στην Ιταλία από 15 Ιουλίου – Τους 42 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο

Από τις 15 Ιουλίου η Ιταλία θα πληγεί από ένα νέο, ακόμη ισχυρότερο κύμα καύσωνα, σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι η 20ή Ιουλίου, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς στην Ρώμη και στην Φλωρεντία και θα φτάσουν, πιθανώς, τους 42 βαθμούς στην Σαρδηνία, στην Σικελία και στην Απουλία, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι ο φετινός Αύγουστος θα είναι πολύ πιο ζεστός με τον μέσο όρο των θερμοκρασιών πάνω από αυτές στις οποίες έχουμε συνηθίσει. «Ο καύσωνας, ο Χάροντας, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο απ΄ότι νομίζαμε, με άκρως “επιθετικά” χαρακτηριστικά», δήλωσε στην Corriere o Αντόνιο Σανό, διευθυντής του σάιτ μετεωρολογικών προβλέψεων Meteo.it.

Σύμφωνα με τον Σανό, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, η θερμοκρασία πρόκειται να αγγίξει τους 25 βαθμούς. Ένα νέο, όσο και ανησυχητικό ρεκόρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο και ισχυρότερο κύμα καύσωνα στην Ιταλία από 15 Ιουλίου – Τους 42 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο"

Βέτο της Ρωσίας στον ΟΗΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία μέσω της Τουρκίας

Η Ρωσία έθεσε βέτο σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε μια πρόταση που είχαν υποβάλει η Νορβηγία και η Ιρλανδία, με την οποία προβλεπόταν η παράταση, για διάστημα ενός έτους, της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία από ένα μεθοριακό πέρασμα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Δαμασκού.

Η Μόσχα είχε αντιπροτείνει μια μικρότερη παράταση, διάρκειας έξι μηνών.

Το πρόγραμμα αυτό λήγει την Κυριακή. Είχε τεθεί σε ισχύ από το 2014 και προέβλεπε τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από το μεθοριακό πέρασμα της Μπαμπ αλ Χάουα, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, σε περισσότερους από 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από τζιχαντιστικές οργανώσεις και αντάρτες.

Οι 13 από τις 15 χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ της παράτασης. Η Κίνα, που συχνά ακολουθούσε το παράδειγμα της Ρωσίας, προτίμησε αυτή τη φορά την αποχή.

«Το σχέδιο περιφρονούσε την κυριαρχία της Δαμασκού», εξήγησε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, καταγγέλλοντας την «αδιαλλαξία» των δυτικών χωρών και υπενθυμίζοντας ότι η Μόσχα είχε βάλει στο τραπέζι μια δική της πρόταση για παράταση έξι μηνών. Αυτή η πρόταση τέθηκε αμέσως μετά σε ψηφοφορία αλλά καταψηφίστηκε: ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία ψήφισαν «όχι», τα δέκα μη μόνιμα μέλη απείχαν και μόνο η Ρωσία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ. Η πρεσβευτής των ΗΠΑ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ υποστήριξε ότι οι έξι μήνες είναι «ανεπαρκές διάστημα» για να σταλεί «σοβαρή βοήθεια» στον πληθυσμό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει ακόμη περιθώριο μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ίσως και την Δευτέρα, για να βρει μια λύση στο πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει κατ’ επανάληψη το δικαίωμα του βέτο που διαθέτει στον ΟΗΕ σε ψηφίσματα που αφορούν τη Συρία. Το σημερινό ήταν το 17ο βέτο που άσκησε μετά την έναρξη του πολέμου στη χώρα αυτή, το 2011. Εδώ και πολλές εβδομάδες, δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολλοί αξιωματούχοι του ΟΗΕ ζητούσαν επιτακτικά από τις χώρες μέλη του ΣΑ να εγκρίνουν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για διάστημα ενός έτους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βέτο της Ρωσίας στον ΟΗΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία μέσω της Τουρκίας"

Καναδάς: Κυρώσεις στον Πατριάρχη Κύριλλο της Μόσχας – «Μόνο οι σατανιστές θα το έκαναν αυτό», λέει η Ζαχάροβα

Η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να εφαρμόσει κυρώσεις εναντίον του Κύριλλου της Μόσχας, με την Μαρία Ζαχάροβα να αντιδρά έντονα, σημειώνοντας ότι «μόνο οι σατανιστές θα το έκαναν αυτό».

Στον Ρώσο Πατριάρχη οι κυρώσεις εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που έλαβε το καναδικό κράτος με στόχο «τους πράκτορες της παραπληροφόρησης και της ρωσικής προπαγάνδας», με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένοι περιορισμοί επικρίθηκαν αμέσως από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε ότι «κυρώσεις εναντίον του Πατριάρχη θα επέβαλαν μόνο οι σατανιστές».

Σημειώνεται, ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει θέσει την Εκκλησία στην υπηρεσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει «θαύμα», καθώς συμμερίζεται το όραμά του για μια συντηρητική, κυρίαρχη Ρωσία και στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εκτός από τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε επίσης κυρώσεις στον 75χρονο Πατριάρχη, τον Ιούνιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο απέφυγε να τον συμπεριλάβει στη «μαύρη λίστα» των προσώπων στα οποία επέβαλε κυρώσεις.

Στο περιθώριο της συνόδου της G20 που φιλοξενείται στο Μπαλί, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μελανί Ζολί ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε 29 πρόσωπα και 15 οντότητες που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος «και συμμετέχουν στις προσπάθειες παραπληροφόρησης». Οι κυρώσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων τον Σουμπατόβιτς Γκασπαριάν, τον επικεφαλής του διεθνούς τμήματος του ρωσικού ομίλου μέσων ενημέρωσης RT. Τους τελευταίους μήνες, η Οτάβα απαγόρευσε στα κανάλια του RT να εκπέμπουν στον Καναδά και σε αντίποινα η Μόσχα έκλεισε τα γραφεία της δημόσιας καναδικής ραδιοτηλεόρασης CBC/Radio-Canada.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: Κυρώσεις στον Πατριάρχη Κύριλλο της Μόσχας – «Μόνο οι σατανιστές θα το έκαναν αυτό», λέει η Ζαχάροβα"

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Πάνω από 340 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία

Την Κεντρική Μακεδονία έχει πλήξει από το μεσημέρι το νέο κύμα κακοκαιρίας και μέχρι τις 7.30 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τις περισσότερες κλήσεις, τουλάχιστον 160, και επενέβη για 28 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων. Νωρίτερα, έκλεισε η οδός Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δέντρο έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ, στο ύψος του Καυτανζογλείου, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Λόγω της βροχής και της συγκέντρωσης υδάτων δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, σε αρκετούς δρόμους, μεταξύ άλλων, στην Περιφερειακή Οδό, στην Θεσσαλονίκης -Μουδανίων και στην ανατολική είσοδο της πόλης, στη γέφυρα Βούλγαρη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης κυκλοφοριακά προβλήματα και διακοπές ρεύματος παρουσιάστηκαν στο Κιλκίς, ενώ βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Χαλκδική.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν αύριο, Σάββατο, σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Θεσσαλονίκη: Πάνω από 340 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία"

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για κάθε σχολή

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα, τους πίνακες με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για κάθε σχολή"

Ρωσία: Επτά χρόνια κάθειρξης σε δημοτικό σύμβουλο επειδή ονόμασε «πόλεμο» την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

Σε ποινή φυλάκισης επτά ετών για την κριτική που άσκησε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καταδικάστηκε δημοτικός σύμβουλος Αλεξέι Γκορίνοφ. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που κάποιος οδηγείται στη φυλακή βάσει του νέου νόμου για διασπορά «ψευδών πληροφοριών», δήλωσε ένας δικηγόρος επικριτής του Κρεμλίνου.

Ο Αλεξέι Γκορίνοφ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της συνοικίας Κρασνοσέλσκι, δήλωσε κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου στις 15 Μαρτίου, όπου συζητήθηκε ένας διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά, ότι η Ρωσία διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Τι είδους διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής μπορούμε να συζητήσουμε για την Ημέρα του Παιδιού … όταν έχουμε παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα;», είχε πει στη συνεδρίαση, η καταγραφή της οποίας είχε αναρτηθεί στο YouTube.

Ο Γκορίνοφ συνελήφθη βάσει του άρθρου 207.3 του ποινικού κώδικα, που ψηφίστηκε λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, που θεωρεί παράνομη την «σκόπιμη διάδοση ψευδών πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό», οι οποίες ορίζονται ως πληροφορίες που αποκλίνουν από τις επίσημες αναφορές.

Οι υποστηρικτές του Γκορίνοφ ανήρτησαν στο κανάλι τους στο Telegram μια φωτογραφία του δημοτικού συμβούλου, να φοράει χειροπέδες και να είναι μέσα σ’ ένα γυάλινο κουβούκλιο ως κατηγορούμενος, και να κρατάει ένα πλακάτ κατά την διάρκεια της δίκης το οποίο έγραφε: «Χρειάζεστε ακόμα αυτόν τον πόλεμο;» .

«Μου πήραν την άνοιξη, μου πήραν το καλοκαίρι και τώρα μου πήραν άλλα επτά χρόνια από τη ζωή μου», ανέφεραν ότι είπε κατά την διάρκεια της δίκης.

Ο Λεονίντ Βόλκοφ, επικεφαλής του επιτελείου του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ότι η ποινή, η απόφαση για την οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του δικαστηρίου στο Telegram, είχε ως στόχο να παραδειγματίσει όσους χρησιμοποιούν τη λέξη «πόλεμος» όταν αναφέρονται στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από τότε που ξεκίνησε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» η Ρωσία έχει κλείσει τα μέσα ενημέρωσης και ασκεί διώξεις σε άτομα που αναφέρονται στις ενέργειές της ως «πόλεμο» ή «εισβολή».

Σε πολλούς ανθρώπους έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα επειδή διαμαρτυρήθηκαν κατά του πολέμου, αλλά ο δικηγόρος Πάβελ Τσίκοφ δήλωσε στο Telegram ότι μόνο δύο άλλοι έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα σύμφωνα με το άρθρο 207.3, και ότι στον έναν επιβλήθηκε πρόστιμο και στον άλλον ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει βία για να υπερασπιστεί τους διωκόμενους ρωσόφωνους και να εκτονώσει μια στρατιωτική απειλή από την Ουκρανία.

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του απορρίπτουν τέτοιου είδους δικαιολογίες ως αβάσιμες προφάσεις για έναν κατακτητικό πόλεμο που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, έχει ισοπεδώσει πόλεις και έχει εκτοπίσει το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ουκρανίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Επτά χρόνια κάθειρξης σε δημοτικό σύμβουλο επειδή ονόμασε «πόλεμο» την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»"

Aπό σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2022 ξεκινούν από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και λήγουν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή αποκτούν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Α. Όσον αφορά το Μηχανογραφικό Δελτίο(Μ.Δ) για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ) και στη συνέχεια να κλειδώσουν το τελικό τους Μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ) το αργότερο έως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00. Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του Μ.Δ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειό τους τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας ή τις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου, είτε εναλλακτικά και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του ΜΔ με την επιλογή «Υπενθύμιση κωδικού ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2022, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2020 ή 2021, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Για τους υποψηφίους του 10% έτους 2020 δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2021 ισχύει η ΕΒΕ, όπως διαμορφώθηκε το 2021.

Β. Όσον αφορά το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, οι υποψήφιοι στην ίδια αποκλειστική προθεσμία από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 ως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή δεν θυμούνται το password, θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου.

Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας.

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι:

– Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.

– Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

2. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ΜΔ και ΠΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.

3. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά στις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε Λυκείου και επιπλέον την Τετάρτη 13-7-2022 και την Δευτέρα 18-7-2022.

4. Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπό σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και ΔΙΕΚ"

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση: Οι κυρώσεις συνεπάγονται καταστροφική αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η συνέχιση της χρήσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές αυξήσεις των τιμών στις ενεργειακές αγορές, πλήττοντας τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη με ακόμη υψηλότερες τιμές.

«Ναι γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους» , δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. «Πάντως αναμένουμε ότι το αποτέλεσμα αυτού του είδους των ενεργειών να είναι μια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου στην spot αγορά και μια αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων για τους τελικούς καταναλωτές».

«Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επιβάλλουν. Η περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές, χωρίς υπερβολή, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας» .

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση: Οι κυρώσεις συνεπάγονται καταστροφική αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές"

Ιός Δυτικού Νείλου: Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2022 όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών). Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ πολύ λίγα άτομα (<1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση. Από το 2010 και μετά, εμφανίζονται κρούσματα σχεδόν κάθε χρόνο (και) στη χώρα μας, σε διάφορες περιοχές, κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Ως εκ τούτου, θεωρείται αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών σε κάθε περίοδο μετάδοσης. Τον Μάιο 2022, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για τη νόσο και στις αρχές Ιουνίου 2022 εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού, με συστάσεις για τη λήψη μέτρων προφύλαξης από τα κουνούπια.

Σε κάθε περίοδο μετάδοσης, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης, ο ΕΟΔΥ διενεργεί ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, διερευνά άμεσα τα περιστατικά και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές.

Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού και εμφάνισης κρουσμάτων δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια.

Τι να προσέχουμε

Ως εκ τούτου, o ΕΟΔΥ συνιστά να τηρείτε τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών:

Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.

Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους).

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός Δυτικού Νείλου: Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ"

«Βροχή» από κεραυνούς προκάλεσε τις πυρκαγιές σε Αγίους Θεοδώρους, Περαχώρα Λουτρακίου και Ζαχάρω

Έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος με όλους τους διοικητές Περιφερειών της χώρας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έχουν ξεκινήσει από την Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Το φαινόμενο που απασχολεί ιδιαίτερα το Π.Σ. είναι η πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα και οι χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα, κυρίως με πυρκαγιές. Ειδικότερα, σε κεραυνούς αποδίδεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ενώ μια δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λιγη ώρα, επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Περαχώρας Λουτρακίου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ώρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές και στις δύο περιοχές έπεσε «βροχή» από κεραυνούς, στους οποίους αποδίδεται η εκδήλωση τους.

Το ίδιο συνέβη και στην Σμέρνα Ζαχάρως Ηλείας, όπου η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, καθώς εκδηλώθηκε εν μέσω έντονης δραστηριότητας με κεραυνούς.

Η πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους καίει δασική έκταση με πεύκα πάνω από την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στη θέση Πουρναρότοπος και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της συνεχίζουν να επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην καινούργια πυρκαγιά στην Περαχώρα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε περιοχής και δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών από κεραυνούς, αλλά και πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί του Π.Σ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κύμα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να κινηθεί από την Βόρεια Ελλάδα προς νότια και δυτικά, με κατεύθυνση το Ιόνιο, καθώς και προς την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Εύβοιας και να κορυφωθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο, με χιλιάδες κεραυνούς και βροχοπτώσεις.

Σημειώνεται ότι λόγω των της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, από χθες έχει τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Βροχή» από κεραυνούς προκάλεσε τις πυρκαγιές σε Αγίους Θεοδώρους, Περαχώρα Λουτρακίου και Ζαχάρω"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μαλακάσα – Τι πρέπει να ξέρετε

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη Μαλακάσα, στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων. Σκοπός η διενέργεια ασφαλτικών εργασιών.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μαλακάσα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως και το Σάββατο 16 Ιουλίου, από τις 19:00 έως τις 07:00 της επομένης. Τις παραπάνω ημέρες και ώρες θα υπάρχει προσωρινός αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας στην περιοχή της Μαλακάσας (42,7ο χλμ. έως 40,4ο χλμ.) , στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα. Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τις ημέρες από Δευτέρα (11.07.2022) έως και Σάββατο (16.07.2022).

Η Νέα Οδός ενημερώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μαλακάσα – Τι πρέπει να ξέρετε"

Πυροσβεστική: 50 δασικές πυρκαγιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο - Σε ύφεση τα μέτωπα σε Ροδιά και Ζαχάρω

Συνολικα, 50 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή Ροδιά του δήμου Ήλιδας και στην περιοχή Σμέρνα του δήμου Ζαχάρως Ηλείας είναι σε ύφεση.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: 50 δασικές πυρκαγιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο - Σε ύφεση τα μέτωπα σε Ροδιά και Ζαχάρω"

Λάρισα: Κεραυνός χτύπησε κατοικημένο σπίτι – Μεγάλες καταστροφές

Απίστευτες εικόνες στη Λάρισα με ένα κεραυνό να χτυπά σπίτι στην οδό Καρδίτσης στο ύψος της Αγίας Παρασκευής την Παρασκευή.

Από τη φωτιά στο σπίτι στη Λάρισα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σύμφωνα με την eleftheria ενώ πρόλαβαν να διαφύγουν οι ένοικοι.

Εκείνη την ώρα οι ένοικοι της κατοικίας βρίσκονταν μέσα στο σπίτι όπως κατέγραψε το onlarissa.gr, και μάλιστα επρόκειτο για μια γιαγιά με τα εγγονάκια της, ωστόσο κατάφεραν να εξέλθουν της οικίας χωρίς να κινδυνεύσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Κεραυνός χτύπησε κατοικημένο σπίτι – Μεγάλες καταστροφές"

Ευθείες απειλές της Μόσχας σε ΕΕ και Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Λιθουανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενδέχεται να υιοθετήσει «σκληρά μέτρα» εναντίον τους εάν δεν συνεχιστεί η διαμετακόμιση ορισμένων αγαθών από και προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

«Εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί τις ερχόμενες μέρες, τότε η Ρωσία θα λάβει σκληρά μέτρα εναντίον της Λιθουανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Το θέμα έχει πάρει πολύ χρόνο για να επιλυθεί».

Η Λιθουανία έχει απαγορεύσει τη διαμετακόμιση αγαθών, από και προς τον θύλακα αυτό της Βαλτικής, επικαλούμενη τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ρωσία έχει δεσμευθεί να προβεί σε αντίποινα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ευθείες απειλές της Μόσχας σε ΕΕ και Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ"

Καιρός αύριο: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Μεγάλη «βουτιά» της θερμοκρασίας

«Αγριεύει» περισσότερο ο καιρός αύριο, Σάββατο (09.07.2022). Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σημαντικά!

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και την ανατολική ηπειρωτική χώρα.
Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Πιθανόν τα φαινόμενα κατά διαστήματα να είναι έντονα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στη Μακεδονία και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά κυρίως στην βόρεια και την κεντρική Εύβοια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Μεγάλη «βουτιά» της θερμοκρασίας"

Φυλακές Κορυδαλλού: Πειθαρχική έρευνα για το γλέντι με μπουζούκι και Τσιτσάνη

Επείγουσα έρευνα και πειθαρχική εξέταση για το προσωπικό των φυλακών Κορυδαλλού που είχε την ευθύνη για την επόπτευση των κελιών, διέταξε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο από γλέντι σε κελί, όπου ένας κρατούμενος παίζει μπουζούκι.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το βίντεο προβλήθηκε το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓΑΠ, καθώς έχει ληφθεί με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κ. Παπαθανασίου προχώρησε στις εξής ενέργειες:

1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

2. 'Αμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ολα ξεκίνησαν μετά από ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στο οποίο υποστηρίχθηκε ότι προερχόταν από το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου ο κατηγορούμενος για βιασμούς ηθοποιός διασκέδαζε με συγκρατούμενούς του παίζοντας μπουζούκι. Κάτι το οποίο η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη διαψεύδει και και μάλιστα καταθέτει μήνυση ζητώντας 200.000 ευρώ. 

Μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο έφερε την αντίδραση της πλευράς Λιγνάδη.  Μήνυση κατά του Γιώργου Λιάγκα, της Φαίης Σκορδά και όσων συμμετείχαν στην προβολή και σχολιασμό ενός βίντεο, στη διάρκεια της τηλεοπτικής τους εκπομπής στον ΑΝΤ1, κατέθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, Αλέξη Κούγια.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης, εντολέας του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια, μάς ενημέρωσε ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 οι παρουσιαστές Γεώργιος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά παρουσίασαν ένα βίντεο με κάποιους, για τους οποίους είπαν ότι διοργάνωσαν πάρτι με μπουζούκια στις φυλακές Κορυδαλλού, και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι αυτό το πάρτι έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ότι δήθεν συμμετείχε και αυτός.

Η είδηση είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική, όσον αφορά τον κ. Λιγνάδη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κανένα πάρτι δεν έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ούτε αυτός ούτε οι συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί έχουν καμία σχέση με αυτό που προβλήθηκε.

Η πληροφορία που μας έδωσε ο κ. Λιγνάδης είναι ότι αυτό που δημοσιοποιήθηκε, διοργανώθηκε και έγινε σε εντελώς διαφορετικό κτίριο από αυτό, στο οποίο κρατείται ο κ. Λιγνάδης, και το κελί, στο οποίο κρατούνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι σε εντελώς διαφορετική πτέρυγα, η οποία απέχει από το κελί του κου Λιγνάδη και των συγκρατουμένων του τουλάχιστον 100 μέτρα.

Η εντολή, την οποία λάβαμε, είναι να μηνύσουμε άμεσα τον οιονδήποτε συμμετείχε μαζί με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά στην προβολή και τον σχολιασμό αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως, και να καταθέσουμε και αγωγή, ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και όλοι εμείς οι δικηγόροι του γραφείου του κου Αλέξη Κούγια θα αναζητήσουμε και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως και θα τους μηνύσουμε και θα τους ενάγουμε».

Εν τω μεταξύ, πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση για το πάρτι που στήθηκε σε κελί στον Κορυδαλλό, με ένα μπουζούκι, διέταξε ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φυλακές Κορυδαλλού: Πειθαρχική έρευνα για το γλέντι με μπουζούκι και Τσιτσάνη"

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού

Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων-ωφελουμένων, παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και αποκλειομένων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2022-2023.

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, φέτος, υποβλήθηκαν περισσότερες από 532.000 αιτήσεις για σχεδόν 1 εκατομμύριο επιταγές, σημειώνοντας ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ 1.500 τουριστικά καταλύματα δήλωσαν συμμετοχή.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι, που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 15:00, μέχρι και την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 18:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα, να αναφέρουν τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, δεν εξετάζονται.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022-31 Ιουλίου 2023. Ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ – ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό φέτος τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5%-12% σε ξενοδοχεία και 3%-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές, μπορούν να κάνουν διακοπές, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού"

Ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Δήμο Αχαρνών 8,3 εκ ευρώ!

Ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους κατοίκους του κέντρου των Αχαρνών μπαίνει στην τελική ευθεία επίλυσης μετά την υπογραφή μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων Σ2 και της δεξαμενής ανάσχεσης Δ2.

 Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του κέντρου του Δήμου το οποίο θα συμβάλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκου του. 

Το έργο θα καλύπτει τμήμα του Κεντρικού Μενιδίου με λεκάνη απορροής έκτασης  573,2 στρεμμάτων, έχει μήκος αγωγών 4.519 μ., εξυπηρετείται από 300 περίπου φρεάτια όλων των τύπων και θα ανακουφίσει μεγάλο τμήμα του κέντρου από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο συλλεκτήριος αγωγός του Σ2-Δ2 θα εκβάλλει στο ρέμα της Εσχατέας με ενδιάμεσο στάδιο την δεξαμενή ανάσχεσης Δ2 συνολικού όγκου 7.400 κυβικών μέτρων

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου ανέφερε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Αχαρνών προχωρά με σταθερούς ρυθμούς, καθώς σήμερα υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη τη σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού ομβρίων και της δεξαμενής ανάσχεσης στο κέντρο της πόλης. 

Ένα πολύ σημαντικό έργο, υψίστης σημασίας, που το αναμέναμε 30 χρόνια και το οποίο θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών». Παράλληλα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες Θανάση Αυγερινό και Νίκο Πέππα όπως και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Κατσιγιάννη που ως γραμματέας του Δήμου στο παρελθόν είχε ενεργό συμμετοχή τόσο στην εξεύρεση τρόπου για την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης η οποία χρηματοδοτήθηκε από την «Αιγέας» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου όσο και στην επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του έργου.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: "Στρατηγικός στόχος που κατευθύνει κάθε προσπάθειά μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής ανθεκτική απέναντι σε πλημμυρικα φαινομενα και ασφαλής για όλους τους πολίτες της. Έτσι και εδώ στις Αχαρνές, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, υπογράψαμε σήμερα την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για την απορροή των υδάτων, προϋπολογισμού 8.350.000 ευρώ. 

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο βρισκόταν σε αναμονή για πάνω από 30 χρόνια και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Με την ολοκλήρωσή του, ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου, δεν θα ξαναζήσει τις εικόνες του παρελθόντος. Σε αυτό το σημείο, θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών για την άψογη  συνεργασία μας η οποία επιβεβαιώνεται και με την σημερινή υπογραφή, ώστε να μπορούμε να μιλάμε με πράξεις για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της περιοχής. 

Και βέβαια, να ευχαριστήσω και τα άξια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, τον αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινό, τον κο Κατσιγιάννη, την κα Βλάχου και την κα Κοσμίδη" οι οποίοι με συστηματικό τρόπο εργάζονται για να δρομολογηθούν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα στην περιοχή τους. 

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Κατσιγιάννης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Δαμάσκος και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αχαρνών Κώστας Δαμάσκος.

parnesnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Δήμο Αχαρνών 8,3 εκ ευρώ!"

Δένδιας: Η Τουρκία λειτουργεί αντίθετα από αυτό που αναμένεται να κάνει μια σύγχρονη χώρα του 21ου αιώνα

«Η Τουρκία αποκλίνει από το παράδειγμα του ΝΑΤΟ ή από το ευρωπαϊκό παράδειγμα, και λειτουργεί με τρόπο εντελώς αντίθετο από αυτό που αναμένεται να κάνει μια σύγχρονη χώρα του 21ου αιώνα», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο 5ο Digital Conversation Series που διοργάνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (THI), με θέμα: "Η Ελληνική Διασπορά και η Εξωτερική Πολιτική".

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Τουρκία παίρνει τη θέση που παίρνει», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε πως ο προφανής δρόμος για την Τουρκία θα ήταν να παραμείνει σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και μια χώρα που θα ήθελε να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τις αξίες και τις αρχές της ΕΕ, και τελικά, σε κάποιο μακρινό μέλλον, να γίνει επίσης μέλος της.

«Αυτό που βλέπουμε είναι η επιστροφή σε ένα είδος νεο-οθωμανικής ιδεολογικής προσέγγισης, ένας αναθεωρητισμός που σκέφτεται να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία με όρους όπως "Mavi Vatan", που σημαίνει "Γαλάζια Πατρίδα", η οποία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο και ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου», επεσήμανε.

Και επίσης, όπως υπενθύμισε, απειλεί με πόλεμο (casus belli) εναντίον της Ελλάδας, αν η Ελλάδα επεκτείνει, όπως δικαιούται, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ενώ οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι καθημερινή ατζέντα.

«Δε νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που λειτουργεί υπέρ της Τουρκίας», σημείωσε. «Νομίζω ότι το μέλλον της Τουρκίας -και πιστεύω ότι αυτό είναι και αυτό που θα ήθελε να δει να συμβαίνει ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας, είναι να έρθει πιο κοντά μας, να γίνει η καλύτερη φίλη με την Ελλάδα και να γίνει τελικά, σε ένα μακρινό μέλλον, υποψήφιο και κράτος-μέλος της ΕΕ».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η ελληνική διασπορά μπορεί να δράσει με εξαιρετικά χρήσιμους τρόπους, υποστηρίζοντας τις θέσεις της Ελλάδας.

Όπως επεσήμανε άλλωστε και η Αυστραλία όπως και η Ελλάδα υποστηρίζουν το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. «Όταν η Αυστραλία μιλάει για την πρόκληση που παρουσιάζεται στη θάλασσα της Νότιας Κίνας στον Ειρηνικό, χρησιμοποιεί ακριβώς τους ίδιους όρους, ακριβώς τις ίδιες αξίες που προβάλλουμε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», ανέφερε.

Επίσης η διασπορά συμβάλλει στην εικόνα της Ελλάδας, καθώς η διασπορά μας σε όλο τον κόσμο είναι μια επιτυχημένη διασπορά.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τους Έλληνες του εξωτερικού, για όσα έχουν πετύχει στη ζωή τους. Και έτσι, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας».

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι η ελληνική διασπορά μπορεί να ψηφίζει στις ελληνικές εκλογές και να «έχουν λόγο στη μητέρα πατρίδα τους».

«Αν ψηφίζεις, αν εκφράζεις άποψη για το πού πρέπει να πάει η χώρα, αυτό σημαίνει ότι είσαι ενημερωμένος πολίτης αυτής της χώρας, σε ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα, σε ενδιαφέρει τι θα συμβεί, σε ενδιαφέρουν οι φόροι, σε ενδιαφέρει η καθημερινότητα, σε ενδιαφέρει η ελληνική εξωτερική πολιτική, σε ενδιαφέρει η εικόνα της Ελλάδας».

«Βλέπουμε αυτή την ευκαιρία της ψήφου ως τη γέφυρα που πρέπει να περάσει η διασπορά για να επανασυνδεθεί στενά με τη μητέρα πατρίδα», πρόσθεσε. « Από την ανεξαρτησία μας, τον 19ο αιώνα, η ελληνική διασπορά ήταν πάντα μεγαλύτερη από τον ελληνικό πληθυσμό, πολύ μεγαλύτερη από τον ελληνικό πληθυσμό. Είναι αυτό που εμπλουτίζει τη χώρα, αυτό που κάνει τη χώρα μας ισχυρή και αυτό που κάνει τη χώρα μας υπερήφανη».

Σημείωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, εφαρμόζει μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία με τα οποία η ελληνική διασπορά μπορεί να συνδεθεί με το υπουργείο, τα προξενεία, να συνδεθεί με τον ελληνικό δημόσιο τομέα, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψει, να πάει σε ένα ελληνικό προξενείο ή να πρέπει να κάνει αίτηση μέσω μιας μεγάλης γραφειοκρατικής διαδικασίας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν

Υπογράμμισε δε ότι το η κυβέρνηση προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τη χώρα και στη συνέχεια να προβάλλει αυτή την εικόνα της νέας Ελλάδας στον κόσμο.

«Η Ελλάδα είχε άδικη μεταχείριση την προηγούμενη δεκαετία κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους», ανέφερε. «Έπρεπε να ξεκινήσουμε από ένα πολύ χαμηλό σημείο. Και πάλι, νομίζω ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια θέση στην οποία η Ελλάδα πιστώνεται ότι έχει επιτύχει μια συνολική μεταμόρφωση της χώρας».

«Θεωρούμαστε μια σταθερή δημοκρατία, μια ζωντανή δημοκρατία, μια επιτυχημένη οικονομία με περήφανα επιτεύγματα, όπως για παράδειγμα το πώς αντιμετωπίσαμε την πανδημία.

Επίσης, μια χώρα που υποστηρίζει την Ουκρανία, υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο, χρησιμοποιεί τον εαυτό της ως γέφυρα μεταξύ του αραβικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ της Αφρικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Μπορούμε να προβάλλουμε τους εαυτούς μας ως μια σύγχρονη, επιτυχημένη χώρα μεσαίου μεγέθους, αλλά με παγκόσμιο ορίζοντα.

Και η ελληνική διασπορά είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά μας στην προσπάθειά μας να το προσπαθήσουμε», υπογράμμισε.

Σημείωσε δε ότι ακόμα πιο δύσκολο είναι το εγχείρημα να πατάξει τη γραφειοκρατία, όμως η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά. Και μία ένδειξη γι αυτό είναι το επίπεδο των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως η Αυστραλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές.

Σημείωσε πως ο φόρος επί των μερισμάτων στην Ελλάδα είναι 5%, ενώ έχει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, χαμηλό φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων και είναι φιλική προς τις επενδύσεις.

«Η διασπορά μας έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα και μια μοναδική ευκαιρία να επενδύσει στη χώρα που θα είναι το success story της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το brain drain, σημείωσε ότι η ποιότητα ζωής που προσφέρει η Ελλάδα είναι μοναδική. «Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα στις μεγάλες μητροπολιτικές πρωτεύουσες του κόσμου, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά ζεις καλύτερα στην Ελλάδα», ανέφερε.

«Όλοι οι φίλοι μου και οι άνθρωποι νεότεροι από εμένα που εργάστηκαν στο εξωτερικό, ειδικά την περίοδο της κρίσης, προσπαθούν να επιστρέψουν. Αλλά πρέπει να τους βοηθήσουμε, να μην υποβαθμίσουμε το βιοτικό τους επίπεδο όταν επιστρέψουν στη χώρα».

Επεσήμανε δε πως η Ελλάδα ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της παράνομης, της παράτυπης μετανάστευσης και να ενθαρρύνει τη μετανάστευση που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί, αλλά και τους ψηφιακούς νομάδες να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Ανέφερε δε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να φέρει την ελληνική γλώσσα στον κόσμο και το υπουργείο δημιούργησε μια ψηφιακή πλατφόρμα, για να διευκολύνει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία Study in Greece, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τα μοναδικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να προσφέρει η χώρα σε φοιτητές από το εξωτερικό, προσφέροντας ποιότητα ζωής, τον καιρό, το περιβάλλον, τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με ιστορικά μνημεία που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι ανυπομονεί να επισκεφθεί την Αυστραλία και να συναντήσει τη διασπορά από κοντά, «διότι αυτό που υποστηρίζουμε στην εξωτερική μας πολιτική είναι ότι είμαστε μια γέφυρα και δεν πιστεύουμε ότι είμαστε μόνο μια γέφυρα προς την Αφρική ή προς τη Μέση Ανατολή». «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να γίνουμε γέφυρα και προς τον Ινδο-Ειρηνικό, με χώρες όπως η Αυστραλία που έχουν παρόμοιες αξίες, και αν μου επιτρέπετε να το πω ανοιχτά, παρόμοια συμφέροντα», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας: Η Τουρκία λειτουργεί αντίθετα από αυτό που αναμένεται να κάνει μια σύγχρονη χώρα του 21ου αιώνα"

18.948 νέα κρούσματα, 3.929 επαναλοιμώξεις, 22 θάνατοι

Στην ανακοίνωση 18.948 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και 22 ακόμη θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν την Παρασκευή οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).  Ανακοινώθηκαν, επίσης, 3.929 επαναλοιμώξεις.

Τα σημερινά στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 18.948   18.297  
Κρούσματα σε παιδιά 3.252 3.157
Σύνολο κρουσμάτων 3.811.622  3.792.674   
Επαναλοιμώξεις 24ωρου 3.929  3.812 
Νέοι θάνατοι 22  28+1*
Σύνολο θανάτων  30.422  30.400       
Διασωληνωμένοι 101  98
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι  36  38
Έξοδοι από τις ΜΕΘ - 2
Εισαγωγές σε νοσοκομεία   362   333
Σύνολο τεστ PCR 11.756.319  11.741.704    
Σύνολο rapid tests  74.664.805  74.537.108 
Τεστ ημέρας 142.312  144.284    
Θετικότητα τεστ  13,31%  12,68%    
  • 10.126 στην Αττική (9.871 χθες).
  • 1.859 στη Θεσσαλονίκη ( 1.759 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.177 από την Ανατολική Αττική (1.178 χθες).
  • 1.637 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.570 χθες).
  • 367 από τη Δυτική Αττική (379 χθες).
  • 1.345 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.216 χθες).
  • 2.901 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.868 χθες).
  • 1.322 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.322 χθες).
  • 1.236 από τον Πειραιά (1.185 χθες).
  • 141 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (153 χθες).
Κατανομή

 Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 276 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 16 στην ΠΕ Άνδρου
  • 230 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 130 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 79 στην ΠΕ Άρτας.
  • 700 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 189 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 29 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 85 στην ΠΕ Δράμας.
  • 236 στην ΠΕ Έβρου.
  • 382 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 11 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 11 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 189 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 141 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 809 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 9 στην ΠΕ Θάσου.
  • 104 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 50 στην ΠΕ Θήρας.
  • 7 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 10 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 333 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 218 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 55 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 108 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 4 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 32 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 3 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 401 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 141 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 66 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 116 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 330 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 89 στην ΠΕ Κω.
  • 123 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 616 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 133 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 110 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 69 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 44 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 275 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 223 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 34 στην ΠΕ Μήλου.
  • 38 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 52 στην ΠΕ Νάξου.
  • 129 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 61 στην ΠΕ Πάρου.
  • 158 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 208 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 73 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 207 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 102 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 317 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 35 στην ΠΕ Σάμου.
  • 178 στην ΠΕ Σερρών.
  • 46 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 55 στην ΠΕ Σύρου.
  • 3 στην ΠΕ Τήνου.
  • 160 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 180 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 57 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 68 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 226 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 509 στην ΠΕ Χανίων.
  • 90 στην ΠΕ Χίου.

*579 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (618 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "18.948 νέα κρούσματα, 3.929 επαναλοιμώξεις, 22 θάνατοι"

ΕΟΦ: Ανακαλείται πλαστό rapid test

Την ανάκληση από την Ελληνική αγορά του προϊόντος VISION COVID19 Rapid Antigen test kit (REF V2004Y190) της κατασκευάστριας εταιρείας VİSİON BİYOTEKNOLOJİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME LABT. SİST.SAN. VE TİC. LTD ŞTİ (Τουρκία), το οποίο είναι τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων SARS-COV-2 (rapid test) αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Το παραπάνω προϊόν ανακαλείται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς το προϊόν φέρει αδικαιολόγητα τη Σήμανση CE.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση των Πολωνικών Αρχών, το Πιστοποιητικό CE είναι πλαστό.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία/ διανομέας οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους πελάτες της προς υλοποίηση της παρούσας και να τηρεί το αρχείο των επιστροφών/ ενημέρωσης στη διάθεση ελέγχου για διάστημα 5 ετών.

Δείτε εδώ

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλείται πλαστό rapid test"

Κομοτηνή: Μητσοτάκης και Πετκόφ έθεσαν σε λειτουργία τον αγωγό φυσικού αερίου IGB

Την στρόφιγγα διέλευσης του φυσικού αερίου στον αγωγό IGB άνοιξαν από κοινού,οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πετκόφ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων του αγωγού.

Οι δύο πρωθυπουργοί φόρεσαν προστατευτικά κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα ανέβηκαν στη μικρή εξέδρα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στη βάνα και άνοιξαν τη στρόφιγγα κάτω από τα χειροκροτήματα των προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι ο εκτός από αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου ο IGB είναι και ένας αγωγός κοινών αξιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

mitsotakis  

«Σήμερα είναι μία στιγμή πολύ σημαντική για την Κομοτηνή, για την Ελλάδα για τη Βουλγαρία. Είναι, όμως, μία σημαντική στιγμή για ολόκληρα τα Βαλκάνια για ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί εδώ πέρα σε λίγο δεν θα εγκαινιάσουμε απλά έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου αλλά μία καθοριστική ενεργειακή γέφυρα που ενώνει τον γεωγραφικό νότο με το Βορρά, φέρνοντας σε πρώτη φάση πιο κοντά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, την Αθήνα και τη Σόφια, και αυτή τη σημασία του αγωγού για αυτές τις δύο φίλες χώρες δηλώνει η παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ σήμερα μαζί μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotkais-petkoci-igb  

«Οι βάσεις αυτού του έργου κατασκευής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB είχαν τεθεί από το 2009, ωστόσο η ολοκλήρωση του στην παρούσα εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο δείχνει τη μεγάλη του αξία», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων του , στην Κομοτηνή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο αγωγός «δίνει μία ισχυρή ώθηση προς την επίτευξη του κοινού ευρωπαϊκού στόχου της ενεργειακής αυτονομίας της ηπείρου μας»

mitsotakis-petkov-strofigka  

Επίσης υπογράμμισε ότι «η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθιστά ήδη αναγκαία όσο ποτέ τη συντονισμένη δράση των χωρών της ηπείρου μας απέναντι στη συνειδητή επιλογή της Μόσχας να μετατρέψει τις φυσικές πηγές σε μοχλό άσκησης πολιτικών πιέσεων, σε ένα ωμό εκβιασμό. Είναι κάτι που οι Βούλγαροι γείτονες μας το γνωρίζουν ήδη πολύ καλά, από πρώτο χέρι».

Η λειτουργία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, θα αλλάξει το χάρτη της περιοχής, θα δώσει νέα δυναμική συνεργασία και τέλος στο ρωσικό μονοπώλιο, δίνοντας πρόσβαση σε διαφορετικές πηγές ενέργειας, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πετκόφ, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού.

Ιστορική χαρακτήρισε τη λειτουργία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Parvis Shahbazov.

Είπε πως ο εν λόγω αγωγός διαφοροποιεί τις πηγές ενέργειας και δίνει νέα δυναμικη στον αγωγό που μεταφέρει φυσικο αέριο από το Αζερμπαϊτζάν ο οποίος με τη σειρά του τροφοδοτεί τον IGB.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κομοτηνή: Μητσοτάκης και Πετκόφ έθεσαν σε λειτουργία τον αγωγό φυσικού αερίου IGB"

Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα αμφισβητεί το πόρισμα για το θάνατο της Ίριδας

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που υπέγραψε το αρχικό πόρισμα μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας στην Πάτρα,  μιλάει για τις δικές της κινήσεις, την Ρούλα Πισπιρίγκου, τα ΜΜΕ και συνολικά για την πολύκροτη υπόθεση…

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα επανέρχεται με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της και μιλάει για όλους και για όλα. Περιγράφει τα δραματικά γεγονότα με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, από τη δική της οπτική γωνία. Υποστηρίζει ότι η ίδια όχι μόνο δεν έκανε λάθη, αλλά ουσιαστικά κίνησε τις διαδικασίες για την αποκάλυψη της αλήθειας. Αφήνει αιχμές σε όσους κάνουν διαρροές στα ΜΜΕ και επισημαίνει με νόημα, πως η ίδια εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους της, ουδέποτε έχει ελεγχθεί έστω για αναληθείς γνωματεύσεις της, που είχαν ως αποτέλεσμα την συγκάλυψη πολύ σοβαρών εγκλημάτων.

Στην ανακοίνωση των 7 σημείων, η Αγγελική Τσιόλα επιχειρεί να δώσει ένα τέλος στις συζητήσεις, περί δικών της ευθυνών, στην πορεία που πήρε η υπόθεση με τους θανάτους των 3 παιδιών από την Πάτρα. Μιλάει ως Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, για την προστασία του κύρους των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών του Κράτους, αλλά και για τη δική της τιμή και υπόληψη όπως αναφέρει. 
 
Τι αναφέρει η Αγγελική Τσιόλα

1ον Σε ό,τι αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των αιτιών θανάτου της Ίριδας Δ., η Ιατροδικαστής, κ. Τσιόλα, συνέταξε την ιατροδικαστική της έκθεση, παραγγέλλοντας προηγουμένως πλήρεις εργαστηριακές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της παθολογοανατομικής εξέτασης, που διενεργήθηκε από την κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

Η Ιατροδικαστής συμπεριέλαβε, στην ιατροδικαστική της έκθεση, όλα τα ευρήματα, που η ίδια εντόπισε, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, στα οποία και στηρίχθηκαν οι Αρχές, ώστε, με την συνδυαστική μελέτη και των τριών θανάτων των τριών παιδιών, η οποία διενεργήθηκε μετέπειτα, να αντληθούν τα όποια κρίσιμα συμπεράσματα.

2ον Η Ιατροδικαστής, κ. Τσιόλα, πρώτη αυτή, με συναίσθηση της ευθύνης της ως λειτουργού, αλλά και ως Ανθρώπου, με προφορικά αλλά και έγγραφα αιτήματά της, προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ζήτησε την συνδυαστική μελέτη των τριών θανάτων, πάντοτε με σκοπό την ανεύρεση της Αλήθειας, η οποία βασίζεται σε επιστημονικά, αλλά και προανακριτικά δεδομένα.

3ον Η Ιατροδικαστής ζήτησε να κληθεί για να εξεταστεί ενόρκως, επί των ευρημάτων της, και κατέθεσε σχετικά στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, πριν την εγχείριση του “πορίσματος” των Πραγματογνωμόνων συναδέλφων της. Στην ένορκη κατάθεσή της περιλαμβάνονται όλα τα αληθή επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα, που υποβοηθούν τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, να αποφανθούν σχετικά.

4ον Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των Πραγματογνωμόνων συναδέλφων της, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, κι εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία, και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας, και να αποφανθούν σχετικά.

5ον Η Ιατροδικαστής ουδέποτε ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε διαρροές στα Μ.Μ.Ε., σχετικά με τα ευρήματά της, καθότι είναι αποκλειστικό προνόμιο των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών να υιοθετήσουν τα δικά της ευρήματα και τις διαπιστώσεις της, ή των συναδέλφων της Πραγματογνωμόνων.

Η ιατροδικαστική διερεύνηση των επίμαχων περιστατικών ήταν πολύ δυσχερής, και σίγουρα τα επιστημονικά συμπεράσματα δεν επιτρέπεται να στηρίζονται σε αναληθή ευρήματα, ουδόλως αιτιολογημένα, απλώς για να ικανοποιήσουν, απλοϊκά, το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο, όμως, πρέπει να τεκμηριώνεται επιστημονικά.

Με ιδιαίτερα κοπιώδη έρευνα, η αρμόδια Ιατροδικαστής συνέλεξε όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και πειστηρίου με οροαιματηρό έκκριμα, ήτοι υγρό με πρόσμιξη αίματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την τεκμηρίωση του πνευμονικού οιδήματος, και της ισχυρής πιθανότητας ασφυκτικού θανάτου, το οποίο η ίδια, μόνη της, ζήτησε να συνεκτιμηθεί αρμοδίως.

6ον Η διοχέτευση στα Μ.Μ.Ε. αναληθών στοιχείων, δεν υποβοηθά, σίγουρα, την ανεύρεση της Αλήθειας, αλλ’ αντιθέτως ενισχύει την Ψυχολογία της Μάζας, στην οποία η Ιατροδικαστής ουδέποτε συμμετείχε, γνωρίζοντας ότι τα επιστημονικά δεδομένα και η επιστημονική αλήθεια κρίνεται αποκλειστικά από τα Δικαστήρια, τα οποία είναι τα μόνα αρμόδια να αξιολογούν τα στοιχεία της δικογραφίας και να αποφαίνονται κυριαρχικά, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

7ον Η αδιανόητη διοχέτευση στα Μ.Μ.Ε. ότι διενεργείται ή θα διενεργηθεί πειθαρχική ή/και εισαγγελική έρευνα, σε βάρος των Ιατροδικαστών, που είχαν την ευθύνη της ιατροδικαστικής διερεύνησης των δύο πρώτων θανάτων, η οποία, μάλιστα, φέρεται να ανατέθηκε σε συνάδελφό τους με ήδη εκπεφρασμένη επιστημονική άποψη, με ό,τι αυτό σημαίνει, κι εφόσον πάντοτε ισχύει, προσβάλλει το Κράτος Δικαίου και καταλήγει να υιοθετεί απόψεις περί επιστημονικού Μεσαίωνα, αφού ουδείς Ιατροδικαστής, ή/και Εισαγγελικός / Δικαστικός Λειτουργός δύναται να είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την επιστημονική του γνώμη, η οποία προνομιακά υιοθετείται από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, εκτός κι εάν η επιστημονική γνώμη του είναι συνειδητά ψευδής.

Η Ιατροδικαστής Πατρών, εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους της, ουδέποτε έχει ελεγχθεί έστω για αναληθείς γνωματεύσεις της, που είχαν ως αποτέλεσμα την συγκάλυψη πολύ σοβαρών εγκλημάτων. Γι’αυτό και πάντοτε ήταν και παραμένει στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών, για την ανάδειξη της Αλήθειας. Ουδόλως, δε, επιλέγει τον δρόμο της δημόσιας αντιπαράθεσης με συναδέλφους της, αφού κάτι τέτοιο θα έθιγε σοβαρά το Κύρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, πλην όμως δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον διαρροές που θίγουν την Αλήθεια και την Προσωπικότητά της, είτε άτυπες, είτε δίκην περιφερόμενων ιατροδικαστών, που επιζητούν δημοσιότητα και καταξίωση, μέσω της απαξίωσης των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών του Κράτους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα αμφισβητεί το πόρισμα για το θάνατο της Ίριδας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news