facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Μεσσηνία: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Πύλου -Νεκρός ο 37χρονος οδηγός

Ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, έπεσε γύρω στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Πύλου.

Αμέσως ξεκίνησε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για την αναζήτηση και διάσωση του επιβάτη του οχήματος που βρισκόταν εγκλωβισμένος στο βυθό. Στις προσπάθειες συμμετείχε ερασιτέχνης δύτης, ενώ στην περιοχή έσπευσε τόσο το Λιμενικό όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συνδράμουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένα νεαρό άτομο, ηλικίας 37 ετών κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Πύλου, που μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

ΕΡΤ- Επιχείρηση Διάσωσης Πύλος

Μεσσηνία: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Πύλου -Νεκρός ο 37χρονος οδηγός

Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε και η ανάσυρση του αυτοκινήτου απο τον βυθό.

Μεσσηνία: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Πύλου -Νεκρός ο 37χρονος οδηγός

Μεσσηνία: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Πύλου -Νεκρός ο 37χρονος οδηγός

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσηνία: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Πύλου -Νεκρός ο 37χρονος οδηγός"

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων-17 προσαγωγές (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Άγρια συμπλοκή, μεταξύ ανηλίκων, με ξύλα, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου (16/12).

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δύο ομάδες τουλάχιστον 40 ατόμων, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, με κουκούλες και κράνη, ρόπαλα, ξύλα και άλλα αντικείμενα συνεπλάκησαν σε δρόμο κοντά στην οδό Κλεάνθους, στην Τούμπα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για άγρια συμπλοκή, ενώ και οι εικόνες από το σημείο μαρτυρούν τη σφοδρότητα του επεισοδίου, καθώς έσπασαν τζαμαρίες σε παρακείμενο κατάστημα που τελούσε υπό ανακαίνιση, όπως βλέπετε και στο βίντεο του GRTimes.

Στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός, με δυνάμεις να αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Κλεάνθους και της Παπάφη και να προχωρούν σε προσαγωγές τουλάχιστον 17 ατόμων.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων-17 προσαγωγές (VIDEO-ΦΩΤΟ)"

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο και Κρήτη: Άνεμοι έως 9 Μποφόρ - Πότε θα αναχωρήσουν ξανά

Ισχυροί ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου φθάνοντας σύμφωνα με την ΕΜΥ κατά τόπους τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων να παραμένουν ανεκτέλεστα, καθώς έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΕΚ LINES, το Έλυρος, από το λιμάνι της Σούδας προς τον Πειραιά, θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί.

Την ίδια ώρα θα αναχωρήσει και το Ελ. Βενιζέλος από το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο και Κρήτη: Άνεμοι έως 9 Μποφόρ - Πότε θα αναχωρήσουν ξανά"

Βάρη: Ανεμοστρόβιλος διέλυσε σπίτι εξαμελούς οικογένειας

Χωρίς σπίτι έμεινε μια εξαμελής οικογένεια στην Βάρη, λόγω ενός ανεμοστρόβιλου που σάρωσε την περιοχή, το βράδυ της Παρασκευής (15/12/2023).

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Βάρη το βράδυ της Παρασκευής (15/12/2023) και προκάλεσε προβλήματα σε πολλά σπίτια της περιοχής, όμως της εξαμελούς οικογένειας το διέλυσε και τους άφησε στον δρόμο.

Χαρακτηριστικό είναι πως της κεραμοσκεπής βρέθηκε λόγω του ανεμοστρόβιλου πάνω στα καλώδια μεταφοράς ρεύματος, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ η οικογένεια έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

«Ο ανεμοστρόβιλος ή επίσημα αεροδίνη, είναι ένα μικρής έκτασης μετεωρολογικό φαινόμενο μικρής χρονικής διάρκειας. Αποτέλεσμα της καταστροφικής του δράσης ήταν χθες το βράδυ στην περιοχή της Βάρης μια οικογένεια έξι ατόμων να μείνει άστεγη.

Ευτυχώς δεν τραυματίστε κανένας και οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Σωτήρης Κακλέας

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βάρη: Ανεμοστρόβιλος διέλυσε σπίτι εξαμελούς οικογένειας"

Αλλαγή στρατηγικής στα εξοπλιστικά: Έμφαση στα drones – Τι θα γίνει με τα F-35, τα ελικόπτερα Black Hawk, τις κορβέτες και την έξτρα φρεγάτα

Ανατρέπεται η αμυντική στρατηγική της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», επαναξιολογείται η αγορά των κορβετών, ενώ δεν θα προχωρήσει η προμήθεια της τέταρτης γαλλικής φρεγάτας FDI Βelharra για το Πολεμικό Ναυτικό.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας αυτό εκφράστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το Νοέμβριο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Θάνου Ντόκου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνου Φλώρου κ.α.

Η κυβέρνηση, προσαρμοζόμενη τόσο στις τεχνολογικές απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου όσο και στα «σφιχτά» οικονομικά δεδομένα, που δεν επιτρέπουν εκτροχιασμό από τη συνετή δημοσιονομική πολιτική προχωράει σε αλλαγές στην προμήθεια οπλικών συστημάτων.

Εξάλλου όπως αποδείχθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία, στο προσκήνιο ήρθαν πιο αποτελεσματικά, σύγχρονα και, κυρίως, φθηνότερα οπλικά συστήματα, από τα «παραδοσιακά», όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά και τα συστήματα άμυνας σε αυτά, αντι-drones.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε τόσο με τον Βρετανό ομόλογό του όσο και με τον προκάτοχό του. Εκεί, σε εμπιστευτικές ενημερώσεις στη βρετανική πρωτεύουσα, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για τα νέα δεδομένα στο πεδίο του σύγχρονου πολέμου.

Οι αποφάσεις αυτές δεν περιλαμβάνουν τα εξοπλιστικά που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η προμήθεια των μαχητικών F-35 ή των φρεγατών Belharra, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της κατασκευής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας πως «παγώνει μέχρινεωτέρας προγράμματα που είχαν εξαγγελθεί, όπως οι κορβέτες αλλά και το ενδεχόμενο για την τέταρτη φρεγάτα FDi Belharra με την option να έχει ήδη λήξει».

Επίσης, όπως φαίνεται δεν θα πραγματοποιηθεί, επί της παρούσης, η αναβάθμιση των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS M270 αλλά και η αγορά νέων κορβετών.

Δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης η επέκταση των υποδομών των εγκαταστάσεων του ναυστάθμου Κρήτης, τουλάχιστον με βάση τον υπάρχον σχεδιασμό. Επίσης παγώνει το στρατιωτικό λιμάνι στον Παγασητικό, για τη μεταφορά αρματαγωγών.

Η έμφαση του ΥΠΕΘΑ δίνεται πλέον στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά και τα συστήματα αντι-drones.

Στην χθεσινή του ομιλία του στη Βουλή, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό περιέγραψε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται την Άμυνα ως συνθήκη εθνικής επιβίωσης. Περιλαμβάνει σύστημα μάχης, αλλά περιλαμβάνει και σύστημα υποστήριξης, το οποίο να μπορεί να υπερασπίσει την εδαφική μας ακεραιότητα. Να υπερασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επίσης, όμως, να επιτελέσει κοινωνικό έργο και πέραν αυτού, να λειτουργήσει επιτέλους ως μοχλός καινοτομίας και οικονομικής ανάπτυξης».

Και συνέχισε: «Η διαφαινόμενη κατανόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των αμυντικών δαπανών είναι εν μέρει μια θετική εξέλιξη, αλλά, ξαναλέω, πρέπει να επαναξιολογήσουμε και να προτεραιοποιήσουμε απολύτως τα εξοπλιστικά μας προγράμματα. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι η θωράκιση με σύγχρονα μέσα κοστίζει και αυτό το κόστος καταβάλλεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας. Και είναι καθήκον μου να διασφαλίσω ότι κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου θα δαπανάται μόνον εφόσον είναι αναγκαίο και μόνον εφόσον εντάσσεται σε μια εθνική στρατηγική. Και αυτή η εθνική στρατηγική πρέπει να είναι προϊόν εθνικής συναίνεσης».

«Κατά την άποψή μου, η πολιτική αυτή διαμορφώνεται σε τέσσερις άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η επικαιροποίηση και η διεύρυνση της πολιτικής εθνικής ασφάλειας. Έχουμε και πρέπει να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε μπροστά μας νέες προκλήσεις. Πολλά από τα μέσα, από τις μεθόδους που ακολουθούνται, εμφανίζονται και χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά. Παρατηρείται ευρεία χρήση νέων συστημάτων διοίκησης, ελέγχου, νέων οπλικών συστημάτων μικρού κόστους μέγιστου αποτελέσματος. Αυτά πρέπει να τα μελετήσουμε, να αντλήσουμε διδάγματα, να τα προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα. Κι έχουμε ήδη εκκινήσει διαδικασίες για την κατάρτιση 12ετούς, μακροπρόθεσμου δηλαδή, προγράμματος. Και η ολοκλήρωση της κατάρτισης αυτού του προγράμματος δεν αποτελεί απλώς διευθέτηση εκκρεμότητας από το 2010 που μπήκαμε στην κρίση. Είναι ουσιαστική ενέργεια στρατηγικής προτεραιοποίησης».

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για πιθανή πώληση 35 ελικοπτέρων στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι εγκρίνει την πιθανή πώληση στην κυβέρνηση της Ελλάδας 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk και σχετικού εξοπλισμού τους.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε σήμερα την απαιτούμενη πιστοποίηση, ειδοποιώντας επίσημα το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση, ενώ η αξία τους υπολογίζεται σε 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την επιστολή LOA, η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε να αγοράσει τριάντα πέντε ελικόπτερα UH-60M Black Hawk. Μεταξύ του σχετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται κινητήρες, συστήματα προειδοποίησης πυραύλων, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, καθώς και εξοπλισμός εκπαίδευσης αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η κατασκευάστρια εταιρία θα παρέχουν μηχανική, τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός νατοϊκού συμμάχου που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη».

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «η προτεινόμενη πώληση θα αντικαταστήσει τον τρέχοντα στόλο ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων της Ελλάδας με ένα πιο αξιόπιστο και αποδεδειγμένο σύστημα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να διατηρήσει το κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας για τη διεξαγωγή συνδυασμένων επιχειρήσεων. Το ελικόπτερο UH-60M Black Hawk θα βελτιώσει την ικανότητα του Ελληνικού Στρατού να αναπτύσσει μαχητική ισχύ για την ασφάλεια των συνόρων της Ελλάδας, να αποτρέπει ενέργειες κατά των συμφερόντων της και, όταν απαιτείται, να ανταποκρίνεται με αξιόπιστη δύναμη. Η Ελλάδα δεν θα δυσκολευτεί να ενσωματώσει αυτόν τον εξοπλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Τέλος, αναφέρεται ότι η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή. Ο κύριος ανάδοχος της σύμβασης θα είναι η «Sikorsky», μια εταιρία που ανήκει στην «Lockheed Martin» και έχει την έδρα της στην πόλη Στράτφορντ στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή στρατηγικής στα εξοπλιστικά: Έμφαση στα drones – Τι θα γίνει με τα F-35, τα ελικόπτερα Black Hawk, τις κορβέτες και την έξτρα φρεγάτα"

Καιρός αύριο: Παγωνιά σε όλη την Ελλάδα με χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά της ηπειρωτικής χώρας.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Ιόνιο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από (μείον) -04 έως 07 με 09, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από (μείον) -03 έως 12 με 14, στο βόρειο Αιγαίο από 02 έως 09 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα από 09 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από (μείον) -01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και πιθανώς μεμονωμένων καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, τοπικά στο Ιόνιο 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παγωνιά σε όλη την Ελλάδα με χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο"

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για την επίθεση σε παρέα μαθητών Γυμνασίου στον Άλιμο

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τέσσερις ανήλικοι αναφορικά με την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε στον Άλιμο το βράδυ της Παρασκευής, όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε παρέα μαθητών Γυμνασίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 8 το βράδυ εμφανίστηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη μια ομάδα περίπου 20 ατόμων που επιτέθηκε σε οκτώ ανήλικους. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 3 ανήλικοι εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ανηλίκων και στη συνέχεια στη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, τρεις ανήλικοι ηλικίας 16, 14 και 13 συνελήφθησαν για απείθεια και ένας 15χρονος συνελήφθη για απείθεια, πρόκληση σωματικών βλαβών και κατοχή ναρκωτικών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για την επίθεση σε παρέα μαθητών Γυμνασίου στον Άλιμο"

Πώς έγινε το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι: Δύο οι δράστες – Το χαστούκι και ο καβγάς

Δύο είναι οι δράστες του σοβαρού περιστατικού με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι με τραυματίες τρεις Κρητικούς που διασκέδαζαν στην περιοχή, σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών έχουν ήδη μία πρώτη εικόνα για το πως έγινε το συμβάν. Όλα άρχισαν, όταν μία παρέα από περίπου επτά Κρητικούς βγήκε για διασκέδαση στο Γκάζι για να κάνουν μπάτσελορ, καθώς ο ένας εξ αυτών παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου.

Αφού πέρασαν από διάφορα νυχτερινά μαγαζιά και διασκέδασαν περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, πήγαν και σε ένα ακόμα μεγάλο κέντρο διασκέδασης, όπου παρέμειναν μέχρι τις 06:00 το πρωί. Στη συνέχεια, πήγαν για φαγητό σε πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιακχου, δίπλα ακριβώς από γνωστό κλαμπ.

Λίγη ώρα μετά και ενώ τρεις από τους Κρητικούς έτρωγαν, ένα άτομο από την παρέα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, φώναξε την ώρα που περνούσε ένα μεγάλο τζιπ χρώματος ανθρακί και μάρκας Range Rover.

Το αυτοκίνητο αυτό σταμάτησε λίγο πιο κάτω και δύο άτομα – πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας – κατέβηκαν από το όχημα και τους προσέγγισαν. Ένας εκ των δυο έριξε ένα χαστούκι σε έναν από την παρέα των Κρητικών, με αποτέλεσμα οι φίλοι του Κρητικού να αντιδράσουν.

Τότε ο δεύτερος από τους δράστες έβγαλε όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρεις Κρητικούς (ένας εκ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι). Τα θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν το περιστατικό άρχισε από διαπληκτισμό, όταν το ογκώδες τζιπ προσπάθησε να περάσει από δρόμο όπου υπήρχε κόσμος.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πώς έγινε το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι: Δύο οι δράστες – Το χαστούκι και ο καβγάς "

Τροπολογία: Χωρίς τους μετανάστες κινδυνεύουν να μην μαζευτούν οι ελιές και να χάσουμε 1-1,5 δισ. λέει ο Καιρίδης

Εξηγήσεις για την ρύθμιση που χορηγεί άδειες παραμονής για εργασία σε λαθρομετανάστες και η οποία έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.
«Οφείλουμε χωρίς ιδεοληψίες και κραυγές να δίνουμε λύσεις» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αποσύρει την τροπολογία και πως η Ελλάδα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ένας άνθρωπος που έχει συγκεκριμένες και αυστηρές απόψεις αλλά ταυτόχρονα βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι ιδεοληψίες και λαϊκισμούς, όχι στα λόγια τα εύκολα και τα μεγάλα» είπε σε άλλο σημείο απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αναδεικνύουν την αναστάτωση που προκάλεσε στο εσωκομματικό της ΝΔ η ρύθμιση.

Επιχειρώντας παράλληλα να καταρρίψει την κριτική περί νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών ο Δημήτρης Καιρίδης είπε: «Κάνετε λάθος και επιμένετε να λαϊκίσετε και να ψεύδεστε. Η τροπολογία αφορά κυρίως νόμιμα εισελθόντες. Ανθρώπους που ήρθαν νόμιμα. Αλβανούς που ήρθαν εδώ και εργάστηκαν και για κάποιο λόγο έληξε η άδεια τους και δεν ανανεώθηκε. Η συντριπτική πλειοψηφία που ήρθαν παράνομα φεύγει από την Ελλάδα. Θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία που δείχνουν πως ήρθαν 65 χιλ και την ίδια ώρα 110 χιλ πήραν προσφυγικά διαβατήρια και έφυγαν. Λέγονται πάρα πολλά για το μεταναστευτικό, έχουν χτιστεί καριέρες στο ζήτημα και χτίζονται καριέρες σήμερα στην Ευρώπη».

Ο κ. Καιρίδης σημείωσε αρχικά πως «υπάρχει και το στοιχείο της νόμιμης μετανάστευσης που μπορεί να γίνει λελογισμένα με όρους και κανόνες σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας που μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης. Αν δεν τον αξιοποιήσουμε κινδυνεύουμε να ρίξουμε ρυθμούς στην ανάπτυξη και οικονομία μας» για να προσθέσει ότι αρκετοί βουλευτές επαρχίας του έχουν μεταφέρει την αγωνία τους για τις τεράστιες ελλείψεις εργατών γης.

«Στην Ιεράπετρα είναι τα μισά θερμοκήπια της χώρας και στην Ηλεία και στην Μεσσηνία. Κάθε θερμοκήπιο χρειάζεται έναν εργαζόμενο ανά στρέμμα. Στην Ιεράπετρα απαιτούνται 30 χιλιάδες εργάτες. Άλλοι λένε ότι κινδυνεύουν να μην μαζευτούν οι ελιές και να χάσουμε 1 - 1,5 δις ευρώ από την συνολική αξία ελαιολάδου 3 δις ευρώ» είπε.

Αναφορικά με την τροπολογία είπε: «Να σας ξεκαθαρίσω ότι η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική. Η χώρα έχει αυστηρή πολιτική στην παράνομη μετανάστευση και είναι υπέρ των λελογισμένων οδών μετανάστευσης. Τα εξηγήσαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις και πήραμε την εντολή από την εθνική αντιπροσωπεία ενώ εγώ πήρα εντολή από τον πρωθυπουργό. Οι δύο πυλώνες της πολιτικής μας είναι: όχι στο παράνομο ναι στο λελογισμένο και νόμιμο.

Για να υπάρξει η πάταξη του παρανόμου πρέπει να υπάρξουν νόμιμοι δίοδοι λελογισμένες μετανάστευσης με όρους και κανόνες και σε αυτή τη διπλή λογική πατάει η ρύθμιση που φέραμε».

«Είναι αναληθές και αστείο μια κυβέρνηση που έχει τόσο κατηγορηθεί από κάποιους εκ του πονηρού για πους μπακς να κατηγορείται ότι χαλαρώνει και ανοίγει σύνορα. Έχουμε δώσει μάχη απέναντι σε κακόπιστους ιδίως μετά την προσπάθεια εργαλειοποίησης του περιστατικού της Πύλου για να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να μην έχει φυλασσόμενα σύνορα. Μη φυλασσόμενα σύνορα είναι μη σύνορα. Τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται για να είναι σύνορα. Δεν είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε λαθροδιακινητές. Είμαστε εδώ για να τους εμποδίσουμε».

Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε ότι η ρύθμιση δεν φέρνει νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών αλλά δίνει δικαίωμα εργασίας. «Δεν δίνει κανένα άλλο δικαίωμα πέραν της εργασίας. Δεν δίνει δικαίωμα επανένωσης οικογενειών ή ιθαγένειας. Δεν αφορά νεοεισερχόμενους αλλά όσους ήρθαν πριν το 2021 και μόνο εάν έχουν συμβόλαιο εργασίας. Αξιοποιούμε ρύθμιση που υπάρχει από το 2005 και επανενεργοποιήθηκε το 2014. Η ρύθμιση αφορά περίπου 30 χιλ ανθρώπους. Δεν αφορά ανθρώπους που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Οι παράνομοι έχουν στόχο την Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη. Αφορά ανθρώπους που βρέθηκαν νόμιμα στην Ελλάδα και δεν κατάφεραν να ανανεώσουν την άδεια διαμονής για κάποιους λόγους. Είναι κυρίως αλβανικής καταγωγής, Γεωργιανής και Φιλιππινέζικης.Θα εξηγήσουμε τα πάντα στους πάντες κυρίως στους καλόπιστους».>

>

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τροπολογία: Χωρίς τους μετανάστες κινδυνεύουν να μην μαζευτούν οι ελιές και να χάσουμε 1-1,5 δισ. λέει ο Καιρίδης"

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Ήταν παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτιδα, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος"

Γκάζι: Πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής δύο αδέλφια από την Κρήτη και τον φίλο τους έξω από κλαμπ

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί έξω από κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι. Περίπου στις 7 το πρωί άγνωστος ή άγνωστοι που βρίσκονται μέσα σε τζιπ, άνοιξαν πυρ έξω από το Club Escape, στην οδό Ιάκχου.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία έπεσαν τουλάχιστον 4 πυροβολισμοί και τραυματίστηκαν 3 άτομα, δύο από τα οποία αδέλφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα θύματα πυροβολήθηκαν σχεδόν εξ επαφής και ένα από αυτά φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι.

Δείτε τι αναφέρει εργαζόμενος στην περιοχή για το περιστατικό:

Οι τρεις άνδρες που τραυματίστηκαν είχαν έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη για ένα μπάτσελορ πάρτι. 

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί 4 κάλυκες ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου.

gkazi-2

gkazi-mak3

gkazi-3

gkazi-4

Οι ηλικίες των θυμάτων είναι 33, 28 και 24 ετών.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και η κατάσταση των δύο από αυτούς χαρακτηρίζεται σοβαρή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γκάζι: Πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής δύο αδέλφια από την Κρήτη και τον φίλο τους έξω από κλαμπ"

Ισχυροί άνεμοι σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο- Ποια δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται

Ανεκτέλεστα παραμένουν ορισμένα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Λαύριο για Κέα ενώ κλειστή είναι οι πορθμειακή γραμμή Αρκίτσα-Αιδηψός.

Από το Βόλο θα εκτελεστεί μόνο ένα δρομολόγιο και θα φθάσει μέχρι τη Σκιάθο.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Στη γραμμή Κεραμωτή Λιμένα Θάσου τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται μόνο με κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που προκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να δημιουργηθούν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυροί άνεμοι σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο- Ποια δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται "

Καιρός – Εύβοια: Διακοπή ρεύματος σε Μαντούδι και Αγία Άννα επειδή έπεσε κολώνα της ΔΕΗ

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται πως έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν αρκετές περιοχές της Εύβοιας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr χωρίς ρεύμα έχει μείνει η δημοτική ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας καθώς συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ φτιάχνουν την κολώνα της ΔΕΗ που έριξε πεύκο το οποίο έπεσε επάνω σε αυτήν στην περιοχή της Λίμνης.

Η περιοχή πλήττεται από έντονη βροχόπτωση η οποία έχει ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ο ποταμός Κηρέας. 

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, μετά το απόγευμα αναμένονται να ενταθούν τα φαινόμενα αλλά θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Εύβοιας.

Αναλυτικά το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα(κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έως και το απόγευμα, ενώ θα υπάρξει σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Μετά το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Β. Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

  1. Σήμερα Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
  2. Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Εύβοια: Διακοπή ρεύματος σε Μαντούδι και Αγία Άννα επειδή έπεσε κολώνα της ΔΕΗ"

Ηράκλειο: Αθώος ο 47χρονος πατριός για το βιασμό της ανήλικης κόρης της γυναίκας του

Μετά από 15 μήνες στη φυλακή ως κατηγορούμενος για την συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της γυναίκας του από προηγούμενη σχέση της, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου κήρυξε αθώο κατά πλειοψηφία τον 47χρονο πατριό, από χωριό του Ηρακλείου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς το κορίτσι, μαθήτρια Β’ Γυμνασίου, φέρεται να είχε μιλήσει εμμέσως πλην σαφώς στην καθηγήτρια της. Δεν τής αποκάλυψε ότι η σεξουαλική κακοποίηση αφορούσε την ίδια αλλά κάποια φίλη της ωστόσο η εκπαιδευτικός κινητοποιήθηκε άμεσα σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου.

Τις ημέρες εκείνες η μητέρα του κοριτσιού είχε γεννήσει το αδελφάκι της και βιολογικό παιδί του 47χρονου και παρέμενε στη μαιευτική κλινική. Με τον πατριό της, ο οποίος επίσης είχε βιολογικά παιδιά από τον πρώτο του γάμο, ετοιμάζονταν να μεταβούν στο μαιευτήριο για να παραλάβουν τη μητέρα και το νεογέννητο. Η ανήλικη κατήγγειλε ότι ο πατριός την κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και το πρωινό εκείνο λίγο πριν αναχωρήσουν για το μαιευτήριο.

Ο ίδιος ο 47χρονος επέμεινε από την πρώτη στιγμή στην αθωότητα του, ενώ στο πλευρό του στάθηκε και η μητέρα της ανήλικης και όλα τα μέλη της οικογένειας του, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές το παιδί δημιουργούσε καταστάσεις από τη φαντασία του.

Το κοριτσάκι, το οποίο από τότε φιλοξενείται σε δομή, έδωσε και άλλες καταθέσεις, στις οποίες επιμένει στα όσα έχει καταγγείλει.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 4-3 κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο πατριό, ενώ τρία μέλη της σύνθεσης αλλά και νωρίτερα η εισαγγελέας είχαν την άποψη ότι ο 47χρονος έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για τον βιασμό του κοριτσιού. Να σημειωθεί ότι ιατροδικαστικώς αλλά και σε επίπεδο DNA είχαν υπάρξει κάποια ευρήματα που δημιουργούν «σκιές» στην όλη υπόθεση, για τα οποία ωστόσο δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις από μέρους της υπεράσπισης όπως για παράδειγμα για το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο εσώρουχο της ανήλικης και το ενδεχόμενο μεταφοράς κατά την πλύση στο πλυντήριο.

Στη δίκη δεν παραστάθηκε συνήγορος προς υποστήριξη κατηγορίας. Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μανόλης Καλαϊτζάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθώωση του 47χρονου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια έλαμψε και αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ο εντολέας μου ταλαιπωρήθηκε με οδυνηρό τρόπο καθώς βρέθηκε άδικα επί 15 μήνες στη φυλακή για ένα σοβαρότατο αδίκημα. Τώρα πια μπορεί να επιστρέψει κοντά στην οικογένεια του και να παλέψει ώστε να επανενταχθεί στην κοινωνία». 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Αθώος ο 47χρονος πατριός για το βιασμό της ανήλικης κόρης της γυναίκας του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news