facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Βόλος: Άνδρας παριστάνει τον ιερέα και ζητά έως και 800 ευρώ από πιστούς – «Είμαι εξορκιστής» (βίντεο)

Για χρυσές μπίζνες, οικοδομή υπό ανέγερση για Airbnb, ξεματιάσματα που κοστίζουν από 500 έως 800 ευρώ και εξομολογήσεις γυναικών… σε κοινή θέα, είναι μερικά από τα στοιχεία που «βαραίνουν» τον -όπως αυτοσυστήνεται- «Ιερομόναχο Ποιμήν» από τον Βόλο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος πρόκειται για έναν ψευδοϊερέα στην Νέα Ιωνία Βόλου που προσπαθούσε να εξαπατήσει τους πιστούς αποσπώντας τους υπέρογκα χρηματικά ποσά.

«Όλος αυτός είναι ο πόλεμος του Σατανά και των δαιμόνων που θέλουν να με κατασπαράξουν και να μην κάνω καλό στον κόσμο. Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν βρεθεί ένας άνθρωπος που να είπε πως παίρνω 800 ευρώ, να έρθει εδώ να τα δώσω πίσω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα. Δεν είμαι του χρήματος. Όλο αυτό που φαίνεται δεν φταίει ο σεβασμιότατος αλλά εγώ. Γιατί είμαι εξορκιστής».

Βόλος: «Ο σατανάς τα κάνει όλα»

Ο εν λόγω άνδρας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής LIVE NEWS, δίνοντας απαντήσεις στις καταγγελίες που πέφτουν βροχή σε βάρος του.

«Με απείλησε ο σατανάς, μου χτύπησε το τζαμί. Μου είπε θα σταματήσεις να κάνεις εξορκισμούς γιατί θα σε ξεφτιλίσω και θα σε κάνω πάλι ρόμπα, όπως το έχω κάνει και παλαιότερα. Πάνε κάνουν συμβούλια οι δαίμονες και μετά πάνε και βάζουν τους δικούς τους να με πολεμήσουν. Όλα αυτό γίνεται γιατί είμαι εξορκιστής», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έπαιρνα μισθό για πολλά χρόνια αλλά παραιτήθηκα γιατί ήθελα να ησυχάσω στο μοναστήρι του. Με έδιωξε ο Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, ο Νικόλαος, γιατί έκανα εξορκισμούς. Οι δαίμονες τα κάνουν αυτά. Ότι δεν είμαι κάλος παπάς».

Αναφορικά με την καταγγελία πως ετοιμαζόταν να φτιάξει και μικρά διαμερίσματα πάνω από τον ναό και να τα εκμεταλλεύεται για βραχυχρόνια μίσθωση ως Airbnb, είπε: «Όχι αυτά είναι ψέματα. Προσπαθώ να κάνω μία αίθουσα να πίνει καφέ ο κόσμος».

Τι αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

«Η Ιερά Μητρόπολή μας προειδοποιεί ότι πρόκειται για πρόσωπο, που ουδεμία σχέση έχει με την Κανονική Εκκλησία και επιχειρεί να εξαπατήσει τον λαό μας, εκμεταλλευόμενος το άδολο θρησκευτικό συναίσθημα, προς ικανοποίηση οικονομικών και άλλων σκοπών.

Η Τοπική μας Εκκλησία καλεί τον λαό μας να αποφεύγει κάθε επαφή και συναναστροφή μαζί του, διότι κινδυνεύει να υποπέσει σε βαρύτατη πλάνη, προδήλως και πολλαπλώς καταστροφική», ανέφερε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Άνδρας παριστάνει τον ιερέα και ζητά έως και 800 ευρώ από πιστούς – «Είμαι εξορκιστής» (βίντεο)"

24 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Από Ω/18:00/13-10-2024 έως Ω/18:00/14-10-2024 εκδηλώθηκαν 24 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 21 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις (3).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "24 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα"

Το Ισραήλ ζητά να φύγουν οι κυανόκρανοι από τις εμπόλεμες ζώνες – «Ξεχάστε το» λέει η Γαλλία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο στρατός έβαλε σκόπιμα στο στόχαστρο τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο (NIFIL), χαρακτηρίζοντάς τις «εντελώς λανθασμένες».

Παράλληλα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την έκκλησή του προς τους κυανόκρανους να αποσυρθούν από τις εμπόλεμες ζώνες στον Λίβανο.

Το Ισραήλ λυπάται για οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε στο προσωπικό της UNIFIL, τόνισε.

Ο στρατός, συνέχισε ο Νετανιάχου, έκανε ό,τι μπορούσε να αποφύγει να βλάψει τα μέλη της δύναμης ενώ έπληττε τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ.

«Όμως ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού της UNIFIL είναι να λάβει υπόψη της η UNIFIL το αίτημα του Ισραήλ και να απομακρυνθεί προσωρινά από τον κίνδυνο», πρόσθεσε.

Οι κυανόκρανοι θα μείνουν στον Λίβανο

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί, μιλώντας στη δημόσια γαλλική τηλεόραση France 5, τόνισε ότι οι κυανόκρανοι έχουν «αποστολή να μείνουν» στον Λίβανο.

«Την ημέρα που τα όπλα θα σιγήσουν, θα υπάρχει πάντα αυτή η Μπλε Γραμμή (σ.σ. το σύνορο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου), θα υπάρχει το ψήφισμα 1701 ή ένα νέο ψήφισμα, θα υπάρχει πάντα μια ζώνη που θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ουδετερότητά της», είπε ο Γάλλος υπουργός.

«Τα Ηνωμένα Έθνη ανέθεσαν (την εντολή) σε αυτές τις δυνάμεις και στα Ηνωμένα Έθνη επαφίεται να την αποσύρουν, εκτός και αν δοθεί ακυρωτική εντολή από τις συμβαλλόμενες χώρες», πρόσθεσε.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην UNIFIL (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία) θα συνεδριάσουν την Τετάρτη για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει ήδη δηλώσει ότι «δεν θα υπάρξει αποχώρηση της UNIFIL».

Στο πλαίσιο δράσης της UNIFIL έχουν αναπτυχθεί περίπου 10.000 κυανόκρανοι από την Ινδονησία, το Νεπάλ, την Ινδία, τη Μαλαισία, την Γκάνα, την Κίνα, τις τέσσερις προαναφερόμενες ευρωπαϊκές χώρες και από άλλες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ ζητά να φύγουν οι κυανόκρανοι από τις εμπόλεμες ζώνες – «Ξεχάστε το» λέει η Γαλλία"

Δράμα: Δύο καταγγελίες σε πνευμονολόγο για ασέλγεια στο ιατρείο του -«Ποιος θα πιστέψει εσένα;»

Σοκάρει η καταγγελία μίας 41χρονης στη Δράμα για ασέλγεια από πνευμονολόγο, την ώρα που βρισκόταν στο ιατρείο του.

«Πάγωσα, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, το βίωσα χειρότερα κι από βιασμό. Δε φαντάζεσαι ποτέ ότι ένας γιατρός θα σε εκμεταλλευτεί έτσι» ανέφερε η γυναίκα στο Mega.

Στη συνέχεια περιέγραψε όσα έγιναν στο ιατρείο τον Ιούνιο του 2022: «Μου είπε να πάρω ένεση κορτιζόνης, του είπα ότι δεν θέλω, κι εκείνος μου είπε μη φοβάσαι, πού να παίρνεις χάπια τώρα, μια ένεση είναι και τελείωσε.

Μου ζήτησε να κατεβάσω το κολάν μου, το κατέβασα λίγο κι ύστερα εκείνος το κατέβασε τελείως. Μετά μου έκανε την ένεση και άρχισε να μου κάνει μαλάξεις μέχρι που σηκώθηκα και του είπα "σταμάτα"».

«Είναι ο λόγος μου προς τον λόγο σου. Ποιος θα σε πιστέψει;»

Η 41χρονη δεν είναι η μόνη γυναίκα που κατηγορεί τον πνευμονολόγο για ασέλγεια, καθώς προέκυψε και δεύτερη καταγγελία.

«Εδώ μιλάμε για έναν γιατρό που ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έκανε καμία έρευνα, ίσα-ίσα, στάθηκε στο πλευρό του. Βρίσκεται η πρώτη κοπέλα αντιμέτωπη με έναν φόβο και της λέει "είναι ο λόγος μου προς τον λόγο σου, ποιος θα πιστέψει εσένα;".

Έρχεται η δεύτερη, η εντολέας μου, και λέει "όχι, θα υψώσω το ανάστημά μου". Και οι δύο λένε "δεν διεκδικούμε τίποτα", το δικαστήριο έμεινε εμβρόντητο που δεν διεκδικούν ούτε χρηματική αποζημίωση.

Εμείς αυτό που ζητάμε είναι τα υπόλοιπα κορίτσια που θα πάνε σε έναν τέτοιο άνθρωπο να μην ξανασυμβεί να νιώθουν ασφάλεια», δήλωσε στο Mega η δικηγόρος της γυναίκας που κατήγγειλε αρχικά τον γιατρό.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Δράμα: Δύο καταγγελίες σε πνευμονολόγο για ασέλγεια στο ιατρείο του -«Ποιος θα πιστέψει εσένα;» "

ΣτΕ: Δικαίωσε εργαζόμενους για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ΄ αριθμ.1431/2024) από τον Αύγουστο του 2012 θα έπρεπε να γίνει η πλήρης υπαγωγή των λιμενεργατών στις προβλήτες II και III του Λιμένος Πειραιώς στο Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ).

Ειδικότερα, το 2018 είχε προσφύγει το ΣτΕ ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών» (ΣΕΒ) και ζητούσε να ακυρωθούν αφενός η εγκύκλιος του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) για την «ασφάλιση εργαζομένων στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Λιμένα Πειραιώς» και αφετέρου η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας «σχετικά με την ασφάλιση εργαζομένων στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Λιμένα Πειραιώς».

Στο ΣτΕ είχε παρέμβει υπέρ της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά η «Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Λιμένος Πειραιώς (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.)».

Στην συνέχεια το Α΄Τμήμα του ΣτΕ (7μελής σύνθεσης) με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Λιάκουρα, ακύρωσε εν μέρει την 46/15.10.2018 πράξη του διοικητή του ΕΦΚΑ μόνο κατά το μέρος που ορίζει την από 8/2018 μισθολογική περίοδο ως χρόνο έναρξης ισχύος της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένος Πειραιώς.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Δικαίωσε εργαζόμενους για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά"

Κάρτα δακτυλίου: Πώς βγάζουμε μέσω gov.gr - Τι ισχύει για μόνιμους κατοίκους

Διαθέσιμο το νέο ειδικό σήμα Δακτυλίου μέσω gov.gr και Gov.gr Wallet.

Πιο αναλυτικά, επανέρχεται από σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον Μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).

Πώς μπορεί κάποιος να εκδώσει κάρτα μέσω gov.gr

Οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν το νέο σήμα μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», ή μέσω του daktylios.gov.gr με απλή εισαγωγή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Το σήμα διαθέτει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και την προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr, κι έτσι επιτρέπει την εύκολη αποστολή του ηλεκτρονικά ή την εκτύπωσή του. Η αυθεντικότητα του σήματος μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω της εφαρμογής επαλήθευσης εγγράφων στο docs.gov.gr/validate.

Οι πολίτες μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet μέσω του wallet.gov.gr και να προσθέσουν το σήμα εύκολα στο κινητό τους.

Η έκδοση κάρτας και στην Τροχαία Αττικής

Οι αιτήσεις για έκδοση ειδικών αδειών κυκλοφορίας δύνανται να υποβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 08:00 έως 14:00 & Σάββατο από ώρες 08:00 έως 12:00 στην έδρα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής [Θ. Δηλιγιάννη 24-26, Γραφείο Δακτυλίου στο ισόγειο του κτιρίου (είσοδος από οδό Σάμου), τηλ.210-5284142, e-mail: daktylios@astynomia.gr ] με την προσκόμιση πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/δικαιολογητικών και φωτοαντιγράφων:

α) Άδειας Κυκλοφορίας του οχήματος.

β) Άδειας Ικανότητας Οδήγησης των οδηγών.

γ) Ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.).

δ) Ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στο ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την περίοδο 2023-2024 εξακολουθούν να ισχύουν έως 18-7-2025.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το σήμα μπορεί να εκδοθεί για οχήματα:

  • Ηλεκτρικά
  • Εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
  • Υβριδικά
  • Κατηγορίας Euro 6 και με εκπομπές CO2 κάτω από 120 γρ./χλμ. (για οχήματα ταξινομημένα πριν το 2021) ή κάτω από 145 γρ./χλμ. (για οχήματα ταξινομημένα από το 2021 και μετά).

Η ισχύς του δακτυλίου της Αθήνας ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2024 και λήγει στις 18 Ιουλίου 2025. Οι ημέρες και ώρες εφαρμογής είναι Δευτέρα - Πέμπτη στις ώρες 07.00 - 20.00 και την Παρασκευή 07.00 - 15.00.

Τι ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου- εξόδου και χορηγείται ειδική κάρτα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

- Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07:00 έως 20:00,

- Παρασκευή, ώρες 07:00 έως 15:00.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κάρτα δακτυλίου: Πώς βγάζουμε μέσω gov.gr - Τι ισχύει για μόνιμους κατοίκους "

Δυστύχημα στα Τέμπη: Δεν χορηγούν σύνταξη σε επιβάτη που έκριναν ανάπηρο – «Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε»

Ο Στέργιος Μιναέμης που ήταν «παρών» στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους θυμάται τη δραματική νύχτα ενάμιση χρόνο μετά.

Ο 30χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία που του στερεί το δικαίωμα να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται μιας και έχει κριθεί ανάπηρος από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Δημοσίου.

Ο Στέργιος Μιναέμης νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα σε νοσοκομείο, μετά το τραγικό δυστύχημα και αφού ανάρρωσε πέρασε από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Δημοσίου όπου τον έκριναν ανάπηρο και αποφάσισαν να του χορηγήσουν σύνταξη, με έγγραφο που εκδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2023.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή διαπίστωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην υγεία του και απεφάνθη ότι έχει 50% αναπηρία. Μια απόφαση ωστόσο με τριετή ισχύ. Στη συνέχεια πήγε την απόφαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να ξεκινήσει η καταβολή της σύνταξης, ωστόσο προς έκπληξή του, ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να του καταβληθεί καθώς η Υγειονομική Επιτροπή έγραψε πως ισχύει για 3 χρόνια.

«Έγινε η σύγκρουση και καιγόμασταν μέσα στο βαγόνι. Δεν υπήρχε οξυγόνο και φως. Βλέπαμε με το φως που έφεγγαν όσοι είχαν τα κινητά τους. Προσπαθήσαμε να φύγουμε με τα παράθυρα στη θέση 5 που καθόμουν στο βαγόνι.

Παντού είχε αίματα. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να δούμε πως είμαστε. Προσπαθήσαμε να βγούμε έξω για να μην καούμε» ανέφερε στην τηλεόραση του OPEN.

Και συνεχίζει: «Είναι δύσκολη η καθημερινότητα. Ειδικά τα βράδια. Αυτό το «τέρας» έρχεται και σου φέρνει στο νου τις εικόνες. Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε».

«Μας πήρε ο ίδιος στο τηλέφωνο του αδερφού μου. Μέχρι να επικοινωνήσουμε μαζί περνούσαν πολλά από το μυαλό μου. Ηρεμήσαμε όταν μιλήσαμε μαζί του. Αλλά στενοχωρηθήκαμε για τους υπόλοιπους ανθρώπους», είπε η μητέρα του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυστύχημα στα Τέμπη: Δεν χορηγούν σύνταξη σε επιβάτη που έκριναν ανάπηρο – «Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε»"

Κόντρα Χατζηδάκη – Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια: «Δε θα γίνω λαϊκιστής για να είμαι ευχάριστος σε τηλεοπτική εκπομπή»

Υψηλοί τόνοι και επί προσωπικού… μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου, ο οποίος επέμεινε στην Ερώτηση των «11» γαλάζιων για τα κόκκινα δάνεια και τους services και την οποία αναβάθμισε σε επίκαιρη Ερώτηση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αντέτεινε στον βουλευτή Γιώργο Βλάχο ότι «προφανώς κανένας δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους» μπορεί «οι προθέσεις να είναι καλές αλλά θα έχουν δυσμενή αποτελέσματα» και «μη μου ζητάτε και εσείς να εφαρμόσω πράγματα που είναι εσφαλμένα και ο λογαριασμός θα έρθει σε μένα. Απαιτείται σοβαρότητα με κοινωνική ευαισθησία».

«Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν. Λαϊκιστής δεν πρόκειται να γίνω απλά και μόνο για να γίνω ευχάριστος σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Θα προχωρήσουμε μπροστά με βάση τις καλές πρακτικές μακριά από λαϊκίστικες προσεγγίσεις» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εγώ, ποτέ δεν είπα ότι το πρόβλημα είναι ανύπαρκτο. Είπα ότι περιορίστηκε».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος από την δική του πλευρά δήλωσε πως αυτός δε θα είναι εκείνος που «θα ρίξω την Κυβέρνηση» αλλά όπως και οι συνάδελφοι που συνυπογράψαμε την Ερώτηση σας μεταφέραμε «τη φωνή των συμπολιτών μας που διαμαρτύρονται Πρέπει να τολμήσετε. Είναι προκλητικό να βλέπουμε αυτά τα επιτόκια των τραπεζών».

Ο γαλάζιος βουλευτής, απέρριψε τις βολές του υπουργού περί «ευχάριστου σε ένα τηλεοπτικό πάνελ» λέγοντάς ότι προσωπικά «από την κατάθεση της ερώτησης αρνήθηκα να ανταποκριθώ σε προσκλήσεις σε ΜΜΕ για συνεντεύξεις και τούτο γιατί ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας στη Βουλή πριν προβώ σε κάθε άλλο σχολιασμό. Αντίθετα με εσάς που στην κοινή ερώτηση απαντήσατε με Δελτίο τύπου προς τους κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη ημέρα λάβαμε γνώση εμείς. Τι να πω; Αυτά είναι σημεία των καιρών».

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Χατζηδάκη να μην απαντήσει ξανά σε βουλευτή/ες της ΝΔ με Δελτίο Τύπου «γιατί δεν τιμά ούτε εσάς ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Ο κ. Βλάχος, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς για αυτά που ψηφίζουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης του είπε ότι «εμείς δεν σας ρωτήσαμε τι έχουμε ψηφίσει, αυτό το ξέρουμε πολύ καλά. Εάν όμως, η αναφορά σας στην ψήφο μας είναι προτροπή για περισσότερη προσοχή στο μέλλον για το τι θα ψηφίζουμε,  προσωπικά την δέχομαι και θα είμαι πιο… προσεκτικός!».

Μάλιστα, όξυνε την κριτική του λέγοντας ότι «εμείς σας ζητήσαμε την τροποποίηση ή την συμπλήρωση εργαλείων που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, εσείς αυτό το λέτε λαϊκισμό» σημειώνοντας πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι – δανειολήπτες που μας πολιορκούν καθημερινά φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν το καλό τους; Εσείς παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά φτιαγμένο!».

Η συζήτηση της επίκαιρης Ερώτησης και οι τόνοι, δείχνουν ότι η ένταση μεταξύ υπουργών και γαλάζιων βουλευτών καλά κρατεί…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα Χατζηδάκη – Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια: «Δε θα γίνω λαϊκιστής για να είμαι ευχάριστος σε τηλεοπτική εκπομπή»"

Συνελήφθη άνδρας που κυκλοφορούσε με ρέπλικα αυτόματου όπλου στην Ομόνοια

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή της Ομόνοιας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 36χρονος Ιρακινός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούν την περιοχή της Ομόνοιας έκριναν ύποπτο τον 36χρονο που κινούνταν πεζός και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών ο 36χρονος απομακρύνθηκε και λίγο πριν ακινητοποιηθεί, απέρριψε τσάντα πλάτης εντός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, εντός της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ρέπλικα πολεμικού τυφεκίου μαζί με γεμιστήρα και ασύρματος ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη άνδρας που κυκλοφορούσε με ρέπλικα αυτόματου όπλου στην Ομόνοια"

ΣτΕ: Προσφυγή των οδηγών ταξί για το ειδικό σήμα που γνωστοποιεί την κατοχή POS

«Μπλόκο» στην υπουργική απόφαση που υποχρεώνει τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο παρμπρίζ ειδικό σήμα που γνωστοποιεί την κατοχή POS επιχειρούν, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι επαγγελματίες οδηγοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η  απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που προβλέπει την τοποθέτηση στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ του ειδικού σήματος διαστάσεων 25×12 και πρόστιμο 1.000 ευρώ στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι παραβιάζει τόσο την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), όσο και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, στην προσφυγή τους σημειώνουν ότι η τοποθέτηση του σήματος δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας καθώς, μεταξύ άλλων, εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο και προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Προσφυγή των οδηγών ταξί για το ειδικό σήμα που γνωστοποιεί την κατοχή POS"

Καιρός αύριο: Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο (14.10.2024) ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και την θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και κατά τόπους στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε η υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και τοπικά στην Κρήτη έως 27 με 28 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Χαμόγελο του Παιδιού για τη 13χρονη στη Λέσβο: Είχαμε αναφορές από τον Ιούλιο για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά εντός της οικογένειας

Για τη σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 13χρονης στη Μυτιλήνη από ενήλικες το περασμένο καλοκαίρι, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Ιούλιο ο Οργανισμός έλαβε κλήση για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά εντός της οικογένειας, σε βάρος της 13χρονης. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει κάποια αναφορά για τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που λειτουργεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, ενημερώνει αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 13χρονης στη Μυτιλήνη, από ενήλικες το περασμένο καλοκαίρι.

Στις 17/07/2024 λάβαμε κλήση στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από ευαισθητοποιημένο πολίτη που ανέφερε πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια και συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης τόσο σωματικής όσο και λεκτικής προς τη 13χρονη.

Στις 18/07/2024 ο Οργανισμός ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της περιοχής, για διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας.

Στις 14/10/2024 το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης από δύο ενήλικες τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και τις κοινοποίησαν σε τρίτους μέσω του διαδικτύου.

Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό και να υποστηρίξουμε τόσο την ανήλικη αλλά και γενικότερα την οικογένεια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σημειώνει πως αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και παράνομης μαγνητοσκόπησης, της ανήλικης 13χρονης στη Μυτιλήνη, το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού δεν έχει λάβει κάποια σχετική αναφορά και η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και ενήλικα που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης κ.ά. στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο την ολιστική στήριξη.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Στο CyberTipLine Hellas μπορείτε να κάνετε online την αναφορά σας, ανώνυμα, για κάθε παιδί που βρίσκεται παραβιάζονται τα δικαιώματά του.

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «”Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111″».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμόγελο του Παιδιού για τη 13χρονη στη Λέσβο: Είχαμε αναφορές από τον Ιούλιο για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά εντός της οικογένειας"

Απεργία στις 23 Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό!

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αιτήματα της κινητοποίησης είναι η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και 5ήμερο 40ωρο, αλλά και η «αξιοπρεπής διαβίωση τους “νεκρούς” μήνες για τους εποχιακά εργαζόμενους μέσω του ταμείου ανεργίας».

Επίσης ανακοινώθηκε η συμμετοχή του κλάδου και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Νοεμβρίου 2024.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία στις 23 Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό!"

Έκλεψαν τρεις τόνους ακτινίδια από χωράφι στο Μυλοπόταμο Πέλλας – Άναυδος ο παραγωγός

Το απόλυτο σοκ βίωσε παραγωγός από το Μυλοπόταμο Πέλλας το βράδυ του Σαββάτου (12/10) όταν επισκέφτηκε το χωράφι στο οποίο καλλιεργεί ακτινίδια. Προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε πως ληστές είχαν μπει στο χωράφι του και έκλεψαν τρεις τόνους ακτινίδια.

Ο Σωτήρης Τσαβαλάκογλου θέλησε να επισκεφτεί το χωράφι του, καθώς την ίδια μέρα είχε δεχθεί επιδρομή από ληστές ένας άλλος παραγωγός της περιοχής. Φτάνοντας στο χωράφι του διαπίστωσε πως και ο ίδιο είχε πέσει θύμα ληστείας και μάλιστα μόλις μια μέρα πριν την επίσημη συγκομιδή, η οποία ξεκινά αύριο.

Όπως εξηγεί ο παραγωγός στην κάμερα της ΕΡΤ3 οι δράστες γνώριζαν ποιοι είναι οι καρποί που μπορούν να συλλέξουν, καθώς αφαίρεσαν από τα δέντρα μόνο τα ακτινίδια που μπορούν να διακινηθούν στην αγορά.

Ο παραγωγός δεν μπορεί να αποζημιωθεί για τη ζημία την οποία υπέστη, με τον ΟΓΑ να δίνει αποζημιώσεις μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει φυσική καταστροφή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεψαν τρεις τόνους ακτινίδια από χωράφι στο Μυλοπόταμο Πέλλας – Άναυδος ο παραγωγός"

Γρεβενά: «Λουκέτο» σε λούνα παρκ – Είχε πιστοποιηθεί από την εταιρεία που εμπλέκεται στο δυστύχημα στη Χαλκιδική

Λουκέτο μπήκε στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης των Γρεβενών που λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου.

Μάλιστα στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών του λούνα παρκ από την εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και τελικά η άδειά της ανακλήθηκε, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής, ήταν αυτός ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες, ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και κατήγγειλε την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Αμέσως από την αστυνομία ενημερώθηκε το βράδυ ο Εισαγγελέας και τελικά ο δήμος προχώρησε στην απόφαση να κλείσει το λούνα παρκ. Μάλιστα οι διωκτικές αρχές στην πρώτη ενημέρωση που είχαν από τον δήμο ήταν ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιεί παιχνίδια από τις 10 Οκτωβρίου και γι’ αυτό ο δήμος προχώρησε στην απόφαση αδειοδότησης. Από την άλλη, ο δήμος ανέφερε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ενημέρωσαν κανέναν ούτε για την αναστολή λειτουργίας ούτε τελικά για την ανάκληση του φορέα πιστοποίησης.

Όπως είπε ο κ. Καμπαϊλής, μιλώντας στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Λία Χριστάρα, διάβασε στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο λούνα παρκ και, με πολύ νωπό ακόμη τον θάνατο του παιδιού του, θέλοντας να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τα υπόλοιπα παιδιά, μίλησε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορούσαν να παρέμβουν ως αστυνομία γιατί υπεύθυνος είναι ο δήμος. Τελικά όμως επενέβη ο Εισαγγελέας και το λούνα παρκ έκλεισε.

Στο πεδίο των δικαστικών εξελίξεων, οι δικηγόροι του κ. Καμπαϊλή μεταβαίνουν σήμερα στα Γρεβενά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του δημάρχου σχετικά με το πώς αδειοδότησε το συγκεκριμένο λούνα παρκ.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κληθούν στην κύρια ανάκριση και άλλοι εμπλεκόμενοι, ενώ θα αναβαθμιστεί και το κατηγορητήριο όσον αφορά τους υπεύθυνους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

“Την κύρια ευθύνη την έχει ο δήμος, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει επιτρέψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου λούνα παρκ, με τόσες παραβάσεις και αστοχίες….το δικό μου το παιδί πήραν, τη δική μου τη ζωή, ή αυτοί ή εγώ, είναι η τιμή του παιδιού μου, αυτό δεν θα αλλάξει, θα πάνε στη φυλακή όσοι πρέπει να πάνε, μου διέλυσαν τη ζωή, σκότωσαν το παιδί μου που είχε τόση λαχτάρα να ζήσει”, κατέληξε συντετριμμένος ο κ. Καμπαϊλής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γρεβενά: «Λουκέτο» σε λούνα παρκ – Είχε πιστοποιηθεί από την εταιρεία που εμπλέκεται στο δυστύχημα στη Χαλκιδική"

Κιβωτός του Κόσμου: Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου πρότεινε η εισαγγελέας

Να κριθεί ένοχος ο πατέρας Αντώνιος για περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών που έλαβαν χώρα στην Κιβωτό του Κόσμου, έχει προτείνει μέχρι τώρα η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

«Ο λόγος του ήταν νόμος! Είχε κυρίαρχο ρόλο και άποψη καθοριστική στην Οργάνωση ο πατέρας Αντώνιος», ανέφερε η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που ζήτησε την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου ως ηθικού αυτουργού σε συγκεκριμένες κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που ζούσαν σε δομές της Οργάνωσης στον Βόλο και την Χίο.

Ενοχή για συγκεκριμένες κατηγορίες σωματικών βλαβών ζήτησε η εισαγγελική λειτουργός και για τέσσερις από τους τους επτά κατηγορούμενους υπαλλήλους δομών της Κιβωτού, οι οποίοι δικάζονται ως οι φυσικοί αυτουργοί για πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν σε δομές στον Βόλο και την Χίο.

Η εισαγγελέας, η αγόρευση της οποίας συνεχίζεται, πρότεινε παράλληλα την απαλλαγή του κληρικού και των συγκατηγορουμένων του για αρκετές πράξεις. Στην πρότασή της εξειδίκευσε τις πράξεις για τις οποίες ζήτησε ενοχή, αλλά και εκείνες για τις οποίες έκρινε ότι δεν αποδείχθηκαν μετά βεβαιότητας, ζητώντας απαλλαγή λόγω αμφιβολιών.

Μετά από μακρά διαδικασία, που ξεπερνά τις 30 δικασίμους, η δίκη για όσα κατήγγειλαν παιδιά για βάναυσες συμπεριφορές που έχουν υποστεί, προχώρησε σήμερα στην εισαγγελική πρόταση για τους οκτώ κατηγορούμενους, τον ιδρυτή της ΜΚΟ και τους συγκατηγορουμένους τους: τρεις από χώρους στην Αθήνα, δύο από τον Βόλο και δύο από την Χίο. Η εισαγγελέας τόνισε πως οι συγκατηγορούμενοι του π. Αντώνιου «δεν ήταν απλοί εργαζόμενοι», αλλά επιτελικοί σε υψηλές θέσεις στην ιεραρχία της Κιβωτού.

Επικαλούμενη μαρτυρικές καταθέσεις, όπως αυτή της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και άλλες, η εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή της ότι ο ιερωμένος είχε ταυτιστεί με την Κιβωτό, της οποίας ήταν ιδρυτής και ότι το μοντέλο λειτουργίας της ήταν δικής του έμπνευσης. Ήταν, όπως επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός, «το πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά» και «είχε γνώση για ό,τι συνέβαινε σε κάθε σπίτι της οργάνωσης».

Αναφερόμενη στα παιδιά που ζουν σε δομές προστασίας ως εξαιρετικά «ευάλωτη ομάδα» και αναλύοντας το νομικό πλαίσιο προστασίας, βάσει της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του παιδιού, η εισαγγελική λειτουργός εξέθεσε και ανέλυσε στο δικαστήριο τα περιστατικά της δικογραφίας, για τα οποία κρίνει ότι παιδιά έτυχαν σκληρών συμπεριφορών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου πρότεινε η εισαγγελέας"

Νεαροί παραβίαζαν οχήματα για να κλέψουν κέρματα στην Τρίπολη

Όποτε ξέμεναν από χρήματα, παραβίαζαν τα οχήματα που έβρισκαν σταθμευμένα σε μια τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης και έκλεβαν τα κέρματα που είχαν αφήσει στο εσωτερικό οι ιδιοκτήτες τους τρεις νεαροί Έλληνες. Όμως, στην τέταρτη διάρρηξη έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έπιασαν στα πράσα τους τρεις φίλους, δυο 19χρονους και έναν 21χρονο, την στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν ένα ακόμη όχημα και τους προσήγαν στην Ασφάλεια, όπου προέκυψε από την προανάκριση ότι είχαν διαρρήξει άλλα τρία οχήματα από τις 9 Αυγούστου ως την περασμένη Δευτέρα.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ιδιοκτησίας του ενός που χρησιμοποιούσαν για την διαφυγή τους.

Διέρρηξε περίπτερο για να… φάει

Τον έπιασε… λιγούρα και παραβίασε ένα περίπτερο στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας για να κλέψει φαγώσιμα! Ο λόγος για έναν 37χρονο Έλληνα, ο οποίος άρπαξε προϊόντα μικρής αξίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αλλά έμεινε με την… όρεξη, καθώς λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νεαροί παραβίαζαν οχήματα για να κλέψουν κέρματα στην Τρίπολη"

Λέσβος: «Έχω συνομιλίες στο κινητό μου που αποδεικνύουν την αλήθεια» λέει ο 22χρονος που καταγγέλθηκε από την 14χρονη ότι τη βίασε

Κατηγορηματικά αρνούνται ο 22χρονος και ο 21χρονος τα όσα καταγγέλλει για βιασμό της η 14χρονη από τη Λέσβο. Σε μια υπόθεση, που όπως είναι φυσικό, έχει προκαλώσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια του ανηλίκου κοριτσιού από τη Λέσβο, οι άνδρες αυτοί ήταν συγχωριανοί και πλησίασαν την κόρη τους με σκοπό να τη βάλουν με τη βία μέσα στο αυτοκίνητο τους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, προχώρησαν στον βιασμό της, πράξη που μάλιστα, βιντεοσκόπησαν με το κινητό.

Οι δύο νεαροί που έχουν καταγγελθεί από την 14χρονη ότι την βίασαν αρνούνται κάθε εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση και υποστηρίζουν ότι όλα αυτά είναι φήμες. 

«Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν εμπλέκομαι απολύτως πουθενά εγώ προσωπικά και έχω αναθέσει την υποθεση αυτή σε δικηγόρο. Έχω συνομιλίες στο κινητό μου που αποδεικνύουν την αλήθεια» λέει στο newsit.gr ο 22χρονος στρατιωτικός που καταγγέλει η 14χρονη ότι τη βίασε.

Ο πατέρας του 22χρονου μιλώντας στο newsit.gr δίνει τη δική του εξήγηση για όλα αυτά που ακούγονται για το παιδί του και το περιστατικό για το οποιο κατηγορείται ο γιος του από την 14χρονη.

«Ο γιος μου δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό που ακούστηκε. Δεν υπάρχει κανένα βίντεο, δεν εκβίασε κανέναν κάθε άλλο έχει το παιδί μου μηνύματα στο κινητό του που η κοπέλα του έστελνε ότι τον θέλει πολύ και επιθυμούσε να τα φτιάξουνε. Ο γιος μου της απάντησε ότι είσαι πολύ μικρή και δεν μπορώ, δεν γίνεται», αναφέρει ο πατέρας του 22χρονου για όλα όσα γνωρίζει για την επικοινωνία που είχε η 14χρονη με τον γιο του.

«Βάλαμε δικηγόρο και θα κάνουμε και εμείς μήνυση γιατί γνωρίζω ότι αυτοί ως οικογενεια ψάχνονται για χρήματα. Πρόκειται για μια οικογένεια που αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα κάποια στιγμή τους κόψανε και το ρεύμα στο σπίτι και εμείς βάλαμε χρήματα όλοι από το χωριό για να τους το ξανασυνδεσουν. Έχουν 7- 8 παιδιά και περνάνε δύσκολα. Πολλά μεγάλα δάνεια και ο πατέρας της ανήλικης δουλεύει λίγο απ’ όλα, φτιάχνει αυτοκίνητα έχει και ζώα. Έχει καταστραφεί οικονομικά», καταλήγει ο ίδιος πιστεύοντας ότι οι λόγοι που κατηγορεί η 14χρονη και η οικογένεια της το παιδί του είναι για να επωφεληθούν οικονομικά.

«Είναι όλα φήμες»

Στο newsit.gr μίλησε και ο πατέρας του 21χρονου άνδρα που κατηγορείται και αυτός από την 14χρονη ότι της έκανε κακό. Αρνείται κάθε συμμετοχή του δικού του γιου στο περιστατικό, σχολιάζοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς ξεκίνησε όλο αυτό.

«Είναι όλα φήμες όσα ακούστηκαν για το παιδί μου, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο σκηνικό. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά. Έχουμε βάλει δικηγόρο για την υπόθεση» λέει ο πατέρας του 21χρονου και τονίζει πως επιθυμεί να διαλευκανθεί η υπόθεση το συντομότερο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: «Έχω συνομιλίες στο κινητό μου που αποδεικνύουν την αλήθεια» λέει ο 22χρονος που καταγγέλθηκε από την 14χρονη ότι τη βίασε"

Εκβίαζαν με απειλές ιδιοκτήτη συνεργείου στη Λάρισα

Απειλώντας την σωματική του ακεραιότητα απαιτούσαν εκβιαστικά από έναν μηχανικό αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας να τους παραδώσει 4.000 ευρώ τρεις Έλληνες, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, με το πρόσχημα ότι η επισκευή που είχε κάνει τον περασμένο Αύγουστο στο Ι.Χ. φορτηγό του άνδρα ήταν ελλιπής.

Οι απαιτήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη στο συνεργείο του θύματος, που αρχικά δεν έδωσε χρήματα στους δράστες καθώς είχε πληρωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία τους βάσει συμφωνητικού. Όμως, τις επόμενες δύο ημέρες εκείνοι τον εξανάγκασαν με απειλές να τους παραδώσει 2.000 και 1.100 ευρώ.

Όμως, στη συνέχεια, του τηλεφώνησαν απαιτώντας την πλήρη αποπλήρωση του ποσού που ζητούσαν. Απελπισμένος ο μηχανικός, κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσημείωσαν 500 ευρώ και του είπαν να κλείσει ραντεβού με τους δράστες για να τους τα παραδώσει.

Το απόγευμα της Παρασκευής, έφτασαν στο προαύλιο του συνεργείου ο άνδρας και η μία γυναίκα στους οποίους παρέδωσε το προσημειωμένο ποσό και αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους ακινητοποίησαν. Στα όρια του αυτοφώρου συνελήφθη και η δεύτερη γυναίκα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση από κοινού, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκβίαζαν με απειλές ιδιοκτήτη συνεργείου στη Λάρισα"

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι απείλησαν με μαχαίρι και λήστεψαν ψιλικατζίδικο

Η άμεση κινητοποίηση και οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ανήλικων που ενέχονται σε ληστεία καταστήματος ψιλικών στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Πρόκειται για τρεις ανήλικους σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι χθες Κυριακή (13/10) τα ξημερώματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο εν λόγω κατάστημα, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και καπνικά προϊόντα.

Ειδοποιηθέντες αστυνομικοί πραγματοποίησαν επισταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους δύο εκ των δραστών είχαν προβεί σε ένοπλη ληστεία στο ίδιο κατάστημα, απ’ όπου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ και καπνικά προϊόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι απείλησαν με μαχαίρι και λήστεψαν ψιλικατζίδικο"

Φρίκη στη Λέσβο από την καταγγελία 14χρονης ότι βιάστηκε από δύο άντρες – Το κορίτσι επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Φρίκη προκαλεί η σοβαρή καταγγελία που υποβλήθηκε το περασμένο Σάββατο από μια 14χρονη και τους γονείς της, σύμφωνα με την οποία το ανήλικο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση έχει ήδη παραδοθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα από την Αστυνομία.

Οι δράστες είναι γεννηθέντες το 2002 και το 2003. Γνώριζαν το ανήλικο κορίτσι, το οποίο φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Β. Αιγαίου, να έπεισαν να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητο για να πάνε μια βόλτα, αλλά το οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία (αποθήκη) όπου και πραγματοποιήθηκε η αποτρόπαια πράξη. Το περιστατικό φέρεται να έγινε μετά τις 20 Αυγούστου.

Μάλιστα, κατέγραψαν την πράξη τους και απειλούσαν να την αναρτήσουν σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, την εκβίαζαν με το υλικό αυτό, οπότε ενημέρωσε τους γονείς της στις 8 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 12 Οκτωβρίου κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Φέρεται, δε, να έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας, την Πέμπτη, με εισαγωγή στο Βοστάνειο, υπό την πίεση αυτή. Αυτό ήταν και το γεγονός που την οδήγησε στο να μιλήσει.

Με εντολή του εισαγγελέα το κορίτσι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, για να εξακριβωθεί αν υπέστη κακοποίηση και σε ποιο βαθμό.

Οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, η οποία διερευνά την υπόθεση. Ο Εισαγγελέας αναμένεται να κάνει αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, προκειμένου στη συνέχεια να αποφανθεί αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το 14χρονο κορίτσι είχε ενημερωθεί από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες της πριν από δύο εβδομάδες «Το Χαμόγελο του παιδιού».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στη Λέσβο από την καταγγελία 14χρονης ότι βιάστηκε από δύο άντρες – Το κορίτσι επιχείρησε να αυτοκτονήσει"

Ένσταση για κλήση της Αστυνομίας - Πώς το κάνεις μέσω gov.gr

Τη δυνατότητα να αιτούνται και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά αντίγραφα από τα Βιβλία-Έντυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, να υποβάλουν ένσταση για παράβαση που έχει βεβαιωθεί, καθώς και να υποβάλλουν καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα, έχουν οι πολίτες μέσω του gov.gr.

Συνολικά, υπάρχουν έξι υπηρεσίες, οι οποίες είναι σε παραγωγική λειτουργία ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχονται πλέον μέσω του gov.gr είναι:

  • Υποβολή ένστασης επί πράξης βεβαίωσης παράβασης
  • Υποβολή καταγγελιών οικονομικών εγκλημάτων – (Επώνυμη ή Ανώνυμη)
  • Αντίγραφο δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών
  • Αντίγραφο ημερήσιου δελτίο οχήματος ΕΛ.ΑΣ
  • Αντίγραφο τηλεφωνικής κλήσης στην Άμεση Δράση
  • Αντίγραφο πράξης βεβαίωσης παράβασης

Πώς κάνεις ένσταση ηλεκτρονικά

Οι πολίτες μπορούν με τρόπο φιλικό και απλό να υποβάλλουν αίτηση, ένσταση ή καταγγελία ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, στην αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού συνδεθούν με κωδικούς Taxisnet ή web banking. Συγχρόνως, μέσα από τις ηλεκτρονικές θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ μπορούν άμεσα, με ακρίβεια και διαφάνεια να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία.

tmima

Το σύνολο των έξι νέων υπηρεσιών βρίσκεται στην κατηγορία «Πολίτης και καθημερινότητα» και πιο συγκεκριμένα:

Στο γεγονός ζωής «Βεβαιώσεις και αντίγραφα», οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν:

  • Ένσταση για πράξη βεβαίωσης παράβασης
  • Αντίγραφο πράξης βεβαίωσης παράβασης
  • Αντίγραφο τηλεφωνικής κλήσης στην Άμεση Δράση
  • Αντίγραφο δελτίου οδικού τροχαίου ατυχήματος

Στο γεγονός ζωής «Μετακινήσεις» οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν:

  • Αντίγραφο ημερήσιου δελτίου οχήματος

Στο γεγονός ζωής «Καταγγελίες», οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν: 

  • Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος από την ΕΛ.ΑΣ, το αντίγραφο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο my.gov.gr, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο (SMS) και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Επισημαίνεται ότι το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας (Κωδικός QR, Κωδικό επαλήθευσης, προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση. Τα στοιχεία του πολίτη για την υποβολή αίτησης, ένστασης ή καταγγελίας αντλούνται αυτόματα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι έξι νέες ψηφιακές υπηρεσίες έρχονται να προστεθούν στις κοινές δράσεις που υλοποιούν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

gocar

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένσταση για κλήση της Αστυνομίας - Πώς το κάνεις μέσω gov.gr"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news