facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Φωτιά στη Μάνη: Έκτακτη ειδοποίηση του 112 στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή

Ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δέχτηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα, στις 21:45 το βράδυ, πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και σε τοποθεσίες κοντά στα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που καίνε στην περιοχή Λαγκαδά.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα και να παρακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση του 112 αναφέρει: « Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 22-08-2020 21:45. Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες προστασίας:



Στο μεταξύ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που καίει από το απόγεμα, η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα.

Νωρίτερα - για προληπτικούς λόγους- απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι κάτοικοι πέντε οικισμών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Μάνη: Έκτακτη ειδοποίηση του 112 στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή"

Βρετανία: 1.288 κρούσματα και 18 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν άλλα 1.288 θετικά κρούσματα του νέου κορονοϊού σήμερα, αριθμός αυξημένος συγκριτικά με τις 1.033 μολύνσεις που είχαν καταγραφεί χθες.

Άλλοι 18 άνθρωποι, που είχαν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 28 ημέρες πέθαναν. Χθες είχαν ανακοινωθεί μόνο 2 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει αυξήσει τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας και να μπορέσει να χαλαρώσει τους περιορισμούς που δυσχεραίνουν την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: 1.288 κρούσματα και 18 θάνατοι σε ένα 24ωρο"

Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 264 το τελευταίο 24ωρο

Κοντά στο μαύρο ρεκόρ των 269 κρουσμάτων κορωνοϊού βρέθηκε ο αριθμός μολύνσεων του Σαββάτου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στα 264 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία τα 29 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

Σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό θεωρούνται τα 1.832 (21.9%) κρούσματα και 3.842 (45.8%) σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αττική με πάνω από 90 περιστατικά της νόσου Covid-19, ενώ απασχολεί πολύ και η επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη με τις μολύνσεις να υπερβαίνουν τις 50. Στις Κυκλάδες καταγράφηκαν 11 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή: 

29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου χώρας.

2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

91 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

-  51 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή  συρροή και 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 2 στην Π.Ε. Αργολίδας

• 4 στην  Π.Ε. Αχαϊας

• 5 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου

• 1 από Π.Ε. Έβρου

• 1 στην Π.Ε. Ευρυτανίας

• 5 στην Π.Ε. Ημαθίας

• 3 στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 1 στην Π.Ε. Καβάλας

• 10 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 4 στην Π.Ε. Καστοριάς

• 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 1 στην Π.Ε. Κιλκίς

• 5 στην Π.Ε. Κοζάνης

• 2 στην  Π.Ε. Κορίνθου

• 11 στην Π.Ε. Κυκλάδων

• 3 στην Π.Ε. Λάρισας

• 2 στην Π.Ε. Λέσβου

• 7 στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 4 στην Π.Ε. Ξάνθης

• 3 στην Π.Ε. Πέλλας

• 1 στην Π.Ε. Πιερίας

 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 2 στην Π.Ε. Σερρών

 1 στην Π.Ε. Τρικάλων

• 3 στην Π.Ε. Φλώρινας

• 1 στην Π.Ε. Φωκίδας, το οποίο συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 1 στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 5 στην Π.Ε. Χανίων 


xartes

Ο αριθμός των διασωληνωμένων φτάνει τους 31. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Επίσεις (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά στους θανάτους, καταγράφηκαν άλλοι δύο τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους θανόντες, οι 84 (35.0%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

thanatoi

Δείτε εδώ την έκθεση του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 264 το τελευταίο 24ωρο"

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην Λακωνική Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη δασική περιοχή Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται.

Στο σημείο τώρα επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βαχός, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά ακόμα δύο οικισμοί, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι.

Σύμφωνα με κατοίκους, έχουν καεί εγκαταλελειμμένα σπίτια, στάβλοι και ζώα.


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην Λακωνική Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις"

Λάρισα: Συναγερμός στην Ελασσόνα για δασική φωτιά! Οι εικόνες που τράβηξαν κάτοικοι χωριού (Φωτό)

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην Τσαριτσάνη, στην περιοχή της Ελασσόνας.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά μαίνεται στο δάσος, πάνω από τον Άγιο Ταξιάρχη. Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με πάνω από 30 πυροσβέστες και 15 υδροφόρα οχήματα, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής, επιστρατεύεται και υδροφόρο αεροπλάνο.
Αυτή τη στιγμή από τις αρχές, δεν αναφέρεται κίνδυνος για την κατοικημένη περιοχή.
Δείτε φωτογραφίες:

Συναγερμός στην Τσαριτσάνη: Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό - Δείτε φωτογραφίες
Συναγερμός στην Τσαριτσάνη: Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό - Δείτε φωτογραφίεςΣυναγερμός στην Τσαριτσάνη: Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό - Δείτε φωτογραφίεςΣυναγερμός στην Τσαριτσάνη: Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό - Δείτε φωτογραφίεςΣυναγερμός στην Τσαριτσάνη: Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό - Δείτε φωτογραφίες
onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Συναγερμός στην Ελασσόνα για δασική φωτιά! Οι εικόνες που τράβηξαν κάτοικοι χωριού (Φωτό)"

Κοροναϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα στη Ρώμη

Η περιφέρεια της Ρώμης κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κοροναϊού από την αρχή της πανδημίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους συνδέονται με την επιστροφή από τις διακοπές, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Αυτά τα 215 νέα κρούσματα αντιπροσωπεύουν «έναν αριθμό ρεκόρ», σχολίασε ο Αλέσιο Ντ'Αμάτο, ο υπεύθυνος για την υγεία στο Λάτιο, την περιφέρεια που περιλαμβάνει την ιταλική πρωτεύουσα. Πράγματι, πρέπει να πάει κανείς πίσω στις 28 Μαρτίου, εν μέσω του lockdown, για να βρει το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 208 νέα κρούσματα.

«Το 61% (των νέων κρουσμάτων) συνδέεται με επιστροφές από διακοπές», υπογράμμισε ο Ντ'Αμάτο, και ειδικότερα 45% (97 κρούσματα) αφορούν επιστροφές από τη Σαρδηνία, η οποία δεν είχε πληγεί πολύ από το πρώτο κύμα του ιού, αλλά όπου τα πηγαινέλα των τουριστών και τα πάρτυ χωρίς προφυλάξεις συνέβαλαν στη διάδοσή του.

Τα νέα κρούσματα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφορούν «στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικούς νέους», πρέπει συνεπώς «να μπλοκάρουμε το συντομότερο δυνατόν την αλυσίδα μετάδοσης εντοπίζοντας τους ασυμπτωματικούς και αποφεύγοντας έτσι τη διάδοση του ιού στο οικογενειακό περιβάλλον», δήλωσε ο Αλέσιο Ντ'Αμάτο, ο οποίος απηύθυνε «μια έκκληση στους νέους: προσέξτε κυρίως τους οικείους σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε».

«Αν περιμένετε αποτελέσματα από τεστ, πρέπει να μένετε σπίτι σας και να μην βλέπετε κανέναν. Μην αισθάνεσθε ανίκητοι», τόνισε. «Δεν ανησυχώ για τα θετικά κρούσματα που ανακαλύπτουμε, αλλά αντίθετα ανησυχώ για τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να έχουν μεταδόσεις σε οικογενειακό περιβάλλον, αν δεν γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της αποστασιοποίησης».

Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για να περιορίσει αυτό το νέο κύμα: οι ντισκοτέκ έχουν κλείσει από τις 17 Αυγούστου, ενώ η μάσκα έχει γίνει υποχρεωτική στους πολυσύχναστους χώρους από τις 18:00 μέχρι τις 06:00.

Η αστυνομία της Ρώμης επέβαλε έτσι την περασμένη νύκτα τα πρώτα της πρόστιμα, ύψους 400 ευρώ, για μη χρήση μάσκας στην τουριστική συνοικία Τραστέβερε, στην οποία συχνάζουν πολλοί νέοι.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα στη Ρώμη"

AstraZeneca: Αποποιείται ευθυνών για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει εμβόλιο προστασίας από τον κορονοϊό, υπέβαλε το «ασυνήθιστο» αίτημα να αποποιηθεί κάθε ευθύνης και να μην θεωρηθεί ένοχη για τυχόν παρενέργειες που θα προκύψουν από αυτό, σύμφωνα με βελγική εφημερίδα.

Καθώς εισέρχεται στα τελικά στάδια των δοκιμών σε ανθρώπους για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η φαρμακευτική AstraZeneca έχει υποβάλει αρκετά αιτήματα για μελλοντικές αξιώσεις ευθύνης.

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στο Βέλγιο το αίτημα της εταιρείας, σύμφωνα με εκτενές άρθρο της Gabriela Galindo στην «Brussels Times» (21/08/2020). Οι ειδικοί, μάλιστα, σε θέματα υγείας και ιατρικού δικαίου το χαρακτήρισαν από «ασυνήθιστο» («exceptional») μέχρι και «σοκαριστικό» («shocking»).

«Στις ΗΠΑ, είναι σύνηθες οι εταιρείες να καλύπτουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο, αλλά στην Ευρώπη, αυτό είναι ασυνήθιστο», δήλωσε στην βελγική «HLN» ο Stefaan Callens, Καθηγητής Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο KU Leuven.

Ο Thierry Vansweevelt, επίσης Καθηγητής Ιατρικού δικαίου Στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας χαρακτήρισε το αίτημα της AstraZeneca «πολύ ασυνήθιστο» και μάλιστα «ελαφρώς σοκαριστικό», λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους κανονισμούς της ΕΕ σχετικά με την ευθύνη των εταιρειών για ό, τι διαθέτουν στην αγορά.

«Υπάρχει μια ευρωπαϊκή οδηγία για την ευθύνη των προϊόντων», δήλωσε ο Vansweevelt. «Κάθε παραγωγός που διαθέτει ένα ελαττωματικό προϊόν στην αγορά είναι υπεύθυνος για αυτό χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορεί κάποιος να ξεφύγει από αυτό», δήλωσε.

Ωστόσο, ο Ruud Dobber, στέλεχος της AstraZeneca, δήλωσε στο «Reuters» (30/07/2020) ότι οι περισσότερες χώρες με τις οποίες η εταιρεία του υπέγραψε συμφωνίες προμηθειών έχουν ήδη αποδεχτεί αυτό το αίτημά τους. Αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει ποιες είναι αυτές οι χώρες.

Ο Dobber είπε επίσης ότι η AstraZeneca απλά «δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο» να έρθει αντιμέτωπη με τις όποιες ευθύνες εάν «σε τέσσερα χρόνια το εμβόλιο εμφανίζει παρενέργειες».

«Στις συμβάσεις που έχουμε συνάψει, ζητάμε αποζημίωση. Για τις περισσότερες χώρες είναι αποδεκτό να αναλάβουν αυτό το ρίσκο στους ώμους τους, επειδή είναι προς το εθνικό τους συμφέρον», πρόσθεσε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "AstraZeneca: Αποποιείται ευθυνών για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου"

Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δικογραφία για το προκλητικό πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πάρτι του κορωνοϊού σε βίλα της Φτελιάς αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr

Όπως προκύπτει στο μυκονιάτικο corona-party που στήθηκε σε μια βίλα με υψηλή περίφραξη και κλειστά γκαράζ, συμμετείχαν 469 άτομα ενώ η επιχείρηση έγινε 15 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα μετά από καταγγελία στο Α.Τ Μυκόνου για διατάραξη κοινής ησυχίας από τη δυνατή μουσική. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση «Γύρω στις 3:30 με ενημέρωσε ο επικεφαλής αξιωματικός, ότι γίνεται πάρτι σε βίλα στην περιοχή Μορόεργο Μυκόνου καθώς λίγο πριν πέρασε η περιπολία λόγω της καταγγελίας που υπήρχε για διατάραξη από μουσική. Μόλις φθάσαμε διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για κατοικία με υψηλή περίφραξη, είχε κλειστή γκαραζόπορτα και στο εσωτερικό της υπήρχε ιδιωτικός δρόμος ο οποίος οδηγούσε στο κυρίως κτήριο. Η είσοδος μας σε αυτή ήταν ανέφικτη και παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις μας να έρθει στη γκαραζόπορτα ο ιδιοκτήτης ή ο εκμεταλλευτής της οικίας, κανένας δεν εμφανίστηκε. Παράλληλα, όση ώρα βρισκόμασταν εκεί δεν έπαιζε μουσική» αναφέρει ο αστυνομικός και προσθέτει ότι περίμεναν αρκετή ώρα έξω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες της βίλας – φρούριο. 

«Σαρανταπέντε λεπτά μετά, με τηλεκοντρόλ άνοιξε η γκαραζόπορτα και άρχισε να βγαίνει από τη βίλα μεγάλος αριθμός ατόμων. Τόσο με τα πόδια όσο και με αυτοκίνητα. Ανάμεσα στα άτομα που έβγαιναν με τα πόδια είδαμε δύο ύποπτα άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα και αποφασίσαμε να τα ελέγξουμε. Στην ερώτηση μας αν έχουν κάτι παράνομο πάνω τους, ο άνδρας μας έδωσε το πορτοφόλι μέσα στο οποίο στη θέση των κερμάτων υπήρχε μια νάυλον συσκευασία με ροζ κοκαΐνη μεικτού βάρους 2.2 γραμμαρίων, μια άλλη νάυλον συσκευασία με ροζ κοκαΐνη 0,4 γραμμαρίων και δύο ναρκωτικά χάπια. Από έλεγχο που κάναμε στην τσάντα της γυναίκας μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρα βρήκαμε μια συσκευασία με 1.8 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης και άλλη μια με 1 γραμμάριο λευκής κοκαΐνης. Στην ερώτηση που βρήκαν τα ναρκωτικά απάντησαν ότι τα προμηθεύτηκαν από άγνωστο άτομο τις προηγούμενες ημέρες και τα προόριζαν για δική τους χρήση καθώς όπως είπαν ήταν περιστασιακοί χρήστες. Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προέκυψε ότι από ταμ τεστ κορωνοϊού που γίνονται στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, η συγκεκριμένη γυναίκα είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ενώ ο άνδρας ως άμεση επαφή αυτής, είχε τεθεί σε καραντίνα από τις 18 Αυγούστου και σε περιορισμό σε ξενοδοχείο αναφοράς καραντίνας στο Καλό Λιβάδι. Αξίζει να επισημάνω ότι κάναμε καταμέτρηση των ατόμων που έβγαιναν από το πάρτι και διαπιστώθηκε ότι ήταν 469 ενώ σε ερωτήσεις που κάναμε σε πολλούς από αυτούς μας έλεγαν ότι διοργανωτής του πάρτι είναι ένα άτομο με τα στοιχεία Χ.Π». 
Το ζευγάρι από την Ισπανία :«Κάναμε το τεστ και πήγαμε στο πάρτι» 
Στην κατάθεση του ο 25χρονος συλληφθείς με καταγωγή από τη Βενεζουέλα που διαμένει μόνιμα στη Βαρκελώνη ανέφερε ότι δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για κάτι και ότι αρνείται τις κατηγορίες που αποδίδονται. «Μένω μόνιμα στη Βαρκελώνη και εργάζομαι σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Ήρθα στη Μύκονο στις 15 Αυγούστου με άλλους τέσσερις φίλους μου και στο αεροδρόμιο μου έγινε τεστ και ήμουν αρνητικός. Όμως η φίλη μου ήταν θετική και έτσι μπήκαμε σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι. Εμείς δεν γνωρίζαμε τι προβλέπει ο νόμος και από την επόμενη ημέρα κάναμε πάλι μοριακό τεστ για τον κορωνοιό σε ιδιωτικό ιατρείο στη Μύκονο και βγήκαμε όλοι αρνητικοί. Έτσι πήγαμε σε αυτό το πάρτι αφού τα τεστ ήταν αρνητικά και εμείς μετά τις εξετάσεις ήμασταν βέβαιοι ότι δεν είχαμε κορωνοιό. Αρνούμαι ότι είχα ναρκωτικά και αυτό που βρέθηκε είναι μεθαμφεταμίνη μόνο για σεξουαλική ενδυνάμωση και δεν ήξερα ότι είναι παράνομη η χρήση της». 

Από την πλευρά της η 31ετών φίλη του από τη Βενεζουέλα η οποία είναι επίσης μόνιμη κάτοικος Βαρκελώνης αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μένω μόνιμα στη Βαρκελώνη και εργάζομαι ως γραφίστρια. Ήρθα το περασμένο Σάββατο στη Μύκονο, στο αεροδρόμιο μου έγινε τεστ και μετά από τρεις ημέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχω κορωνοιό. Δεν γνωρίζω το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας και για ον λόγο αυτό την επόμενη ημέρα έκανα τεστ σε ιδιωτικό ιατρείο στη Μύκονο και τα αποτελέσματα που σας παραδίδω είναι αρνητικά. Έτσι, πήγαμε στο πάρτι αφού είχαμε αρνητικά τεστ και εγώ ήμουν βέβαιη ότι δεν είχα κορωνοιό»είπε η 31χρονη ενώ σε ό,τι αφορά στην κατοχή των ναρκωτικών ουσιών κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον 25χρονο φίλο της λέγοντας ότι δεν ήξερε ότι ήταν παράνομα και τα είχε για σεξουαλική χρήση. 

«Δικαίωμα σιωπής» ο διοργανωτής του corona-party 

Ο 36χρονος Χ.Π από τον Χολαργό μόνιμος κάτοικος Μυκόνου που φέρεται από την Αστυνομία ως διοργανωτής του πάρτι, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 20;hς Αυγούστου και κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ περί «παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών» δεν θέλησε να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής. Το Σάββατο πρωί οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου όπου συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Κώστα Δοκιμάκη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

Τι λέει ο ιδιοκτήτης της βίλας 

Ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φτελιά στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στους αστυνομικούς ανέφερε πως «την εξοχική κατοικία την ενοικίασα προς εκμετάλλευση στον Χ.Π κατά ένα ποσοστό καθώς και στην εταιρεία του. Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει κατατεθεί στην εφορία ενώ εγώ δεν είχα καμία ενημέρωση και καμία σχέση με το συγκεκριμένο πάρτι».

Η νομική άποψη 

Ο δικηγόρος του Χ.Π κ. Κώστας Δοκιμάκης ερωτηθείς από το protothema.gr για το τι υποστηρίζει ο πελάτης του δεν θέλησε να πει πολλά. Δήλωσε ότι ό,τι έχει να πει ο εντολέας του θα το πει τη Δευτέρα στην απολογία του επισημαίνοντας πως «Το γεγονός ότι ο εντολέας μου ήταν μισθωτής και εκμεταλλευτής της συγκεκριμένης κατοικίας δεν σημαίνει ότι ήταν και ο διοργανωτής του πάρτι. Αυτό είναι συμπέρασμα της Αστυνομίας».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δικογραφία για το προκλητικό πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά"

Διακοπές κυκλοφορίας στη Βασ. Σοφίας, 22-31/8, λόγω έργων

Προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, από 22-08-2020 έως 31-08-2020 και καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω έργων, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τσόχα και Δορυλαίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα θα πραγματοποιούνται εργασίες του φυσικού αερίου

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπές κυκλοφορίας στη Βασ. Σοφίας, 22-31/8, λόγω έργων"

Κορωνοϊός: Εκατοντάδες πρόστιμα σε μία ημέρα για μη χρήση μάσκας - Δείτε πόσα και σε ποιες περιοχές

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από την Ελληνική Αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.882) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

21 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (2) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες, στα Ιόνια Νησιά και στη Στερεά Ελλάδα. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (350) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (24) άτομα.

6 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα (3) στην Κρήτη, (2) στην Κεντρική Μακεδονία και (1) στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (47) σχετικές παραβάσεις.

5 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (89) σχετικές παραβάσεις.

560 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 559 διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ) και ένα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

  • 111 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 71 στην Αττική,
  • 67 στη Θεσσαλονίκη,
  • 59 στην Ήπειρο,
  • 38 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 36 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 33 στη Θεσσαλία,
  • 30 στο Νότιο Αιγαίο,
  • 29 στην Πελοπόννησο,
  • 29 στο Βόρειο Αιγαίο,
  • 23 στα Ιόνια Νησιά,
  • 17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 14 στην Κρήτη και
  • 3 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.414 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 7.405 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 80 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:
  • σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) (20) έλεγχοι, με (10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
  • στην Κέα (7) έλεγχοι, με (5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
  • στη Μύκονο (9) έλεγχοι, με (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
  • σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) (13) έλεγχοι, με (2) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
  • σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) (12) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
  • σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) (3) έλεγχοι, χωρείς παραβάσεις,
  • σε περιοχές αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου (Άνδρος, Υδρούσα) (4) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
  • σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη) (3) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
  • στην Τήνο (6) έλεγχοι και στη Σύρο (3), χωρίς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Εκατοντάδες πρόστιμα σε μία ημέρα για μη χρήση μάσκας - Δείτε πόσα και σε ποιες περιοχές"

Νέα πρόκληση Ακσόι: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για σεβασμό των θρησκειών

Επικριτική απέναντι στην Ελλάδα, με αφορμή τις δηλώσεις από την Αθήνα για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ήταν η Τουρκία, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Μονή της Χώρας, όπως το Μεγάλο Τζαμί της Αγίας Σοφίας και άλλα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία στη γη μας, ανήκει στην Τουρκία και είναι ιδιοκτησία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Το συγκεκριμένο σχόλιο προέκυψε σαν απάντηση στους Έλληνες αξιωματούχους, που εξέφεασαν τη θέση τους κατά της επαναλειτουργίας της Μονής της Χώρας, του 6ου αιώνα, ως τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ακσόι είπε ότι η Τουρκία προστατεύει σχολαστικά τα πολιτιστικά της περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο της τουρκικής πολιτιστικής παράδοσης που σέβεται την ιστορία, τα δικαιώματα και τις ευθύνες που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις.

«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η αλλαγή του καθεστώτος που έγινε σε μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς δεν έρχεται σε αντίθεση με τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς», δήλωσε ο Ακσόι.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα, η οποία μετέτρεψε τα τζαμιά και τα μνημεία της Οθωμανικής κληρονομιάς στην επικράτειά της σε εκκλησίες, είναι η τελευταία χώρα που θα έπρεπε να έχει κάτι να πει για το σεβασμό άλλων θρησκειών.

Ο Ακσόι πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, η οποία περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη χώρα της με κάθε είδους κατασταλτικές πρακτικές παρά τις διεθνείς συμφωνίες, δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει στην Τουρκία.

«Οι προσπάθειες της Ελλάδας να δημιουργήσει ψεύτικες ατζέντες στην περιοχή με τα ιστορικά της σύνδρομα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να παρέχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τους μουσουλμάνους σαν χώρους λατρείας», πρόσθεσε ο Ακσόι.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση Ακσόι: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για σεβασμό των θρησκειών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news