facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Μαραθιάς Φωκίδας: Πατέρας μαχαίρωσε νεαρό επειδή ενοχλούσε την κόρη του

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε πριν λίγο στον Μαραθιά Δωρίδας.

Όλα έγιναν στο παραλιακό χωριό Μαραθιά Δωρίδας, λίγο έξω από την Ναύπακτο. Εκεί σήμερα πραγματοποιείται και σχετικό πανηγύρι.

Ένας πατέρας, μαχαίρωσε έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του npress.gr, παρενοχλούσε την κόρη του.

Ο νεαρός μετά την αιματηρή συμπλοκή διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μεταφέρεται αυτή την στιγμή στην Πάτρα.

Ο δράστης συνελήφθη από άνδρες του ΑΤ Ευπαλίου και κρατείται προφυλακισμένος.

npress

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαραθιάς Φωκίδας: Πατέρας μαχαίρωσε νεαρό επειδή ενοχλούσε την κόρη του"

Χαλκιδική: «Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα, τα βούτηξε από σκραπ» καταγγέλλει πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική, που βρήκε τραγικό θάνατο ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην επιχείρηση.

«Τα μηχανήματα όλα του Κ. 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Όσο για το γεγονός πως χρειάζεται πιστοποιητικό χειριστή ψυχαγωγικών παιχνιδιών που πρέπει να έχει κάθε εργαζόμενος ο οποίος χειρίζεται μεγάλα μηχανήματα σε λούνα παρκ είπε:

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά έτσι για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας.

Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα».

Πόσοι όμως εργαζόμενοι είχαν την αντίστοιχη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής;«Πολύ πιθανόν και κανένας σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα εγώ ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ. Και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό επικίνδυνα», είπε ο πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τραυματισμός

Τα στόματα ανοίγουν και από τους επισκέπτες του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι μετά από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου αγοριού. Όπως καταγγέλλει στο MEGA αυτόπτης μάρτυρας δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί είχε τραυματιστεί παίζοντας στις σκουριασμένες μηχανές του ίδιου λούνα παρκ.

«Είχε γίνει ένα περιστατικό με την μπαλαρίνα και ένα περιστατικό που είχε παλινδρόμηση είχε κολλήσει και δε μπορούσε να σταματήσει. Με την μπαλαρίνα κάτι πέσανε παιδιά τώρα χτυπήσανε; Το δούλευε πολύ γρήγορα και χτυπήσανε», αναφέρει η καταγγελία.

Οι γονείς των παιδιών που επισκέπτονταν το λούνα παρκ της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για εγκαταστάσεις που έκρυβαν παγίδες, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

«Περιμένανε συγκεκριμένα στην ουρά και να κάνουν τραμπολίνο, που είχε αρκετά τρία ή τέσσερα στο ίδιο σημείο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ήτανε. Δενόντουσαν τα παιδάκια με έναν ιμάντα και ταλαντεύονταν πάνω και πήγαιναν στον αέρα τέλος πάντων. Όσο περιμέναμε, επειδή διαπίστωσα ότι ο ένας ιμάντας ήταν σχισμένος, δεν κάναμε, φύγαμε. Ήταν λίγο επικίνδυνο, σου δημιουργούσε την αίσθηση της αμέλειας», ανέφερε γονέας.

Τουλάχιστον 15ετιας τα μηχανήματα

Τα περισσότερα μηχανήματα που καθημερινά έπαιζαν δεκάδες παιδιά ήταν μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, τουλάχιστον 15ετίας. Ο χρόνος και η θάλασσα που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις ρήμαζε τον ήδη παλαιό στόλο των παιχνιδιών. Τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα ήταν σάπια και σκουριασμένα.

«Δυο τρεις μέρες πριν ήμουν εκεί πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά. Η εικόνα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στον χώρο και μπορεί να το καταλάβει με μια στοιχειώδη αντίληψη και λογική καταλαβαίνει ότι τα μηχανήματα είναι παλαιά περασμένων δεκαετιών, βλέπει το πως έχουν τοποθετηθεί στον χώρο και καταλαβαίνει ότι είναι το ελάχιστο και το πιο ελαφρύ που μπορώ να πω ότι είναι πλημμελώς τοποθετημένα και συντηρημένα», ανέφερε γονέας και συμπλήρωσε:

«Έμπαινε το ερώτημα στο μυαλό μου, το σκεφτόμουν πολλές φορές. Ήταν εάν αυτό είχε ελεγχθεί από κάποιον, εάν έχει πάρει μια πιστοποίηση. Γενικά ήταν μια κατάσταση χύμα, δεν συνάδει αυτό που έβλεπε κάποιος με το σημείο εκείνο και την επισκεψιμότητα».

Η έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος είναι σε πλήρη εξέλιξη, με πάρα πολλά ερωτήματα να παραμένουν προς το παρόν αναπάντητα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η άδεια που πήρε πέρυσι ο ιδιοκτήτης από τον δήμο Κασσάνδρας είχε ισχύ για δύο μήνες. Αποδεικνύεται πως για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν λειτουργούσε νόμιμα, καθώς η επιχείρησή του βρισκόταν σε λειτουργία από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ φέτος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: «Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα, τα βούτηξε από σκραπ» καταγγέλλει πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ"

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη σε Πολάκη και 87 – Οι κρίσιμοι σταθμοί για το κόμμα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αργά το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε σε ανάρτησή του ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει σε ένα σύγχρονο κόμμα των μελών του και των πολιτών ή θα βουλιάξει οριστικά μέσα στις φρουρές και τους φρούραρχους” τονίζοντας οτι “όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος“. Αφορμή τόσο η στάση Πολάκη που έθεσε θέμα ηγεσίας όσο και των 87, εκ των οποίων 8 αποχώρησαν αρνούμενοι να δώσουν λευκή επιταγή, καταγγέλλοντας ότι “συνεχίζεται η απόκρυψη για τα οικονομικά του κόμματος”. Οι επόμενοι κρίσιμοι σταθμοί είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις αρχές Σεπτεμβρίου, και το προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο συνέδριο του κόμματος.

Η θυελλώδης συνεδρίαση

Στη συνεδρίαση των ανατροπών, ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβαίνοντας στη (διαδικτυακή) τεταμένη συνεδρίαση, έθεσε ανοικτά θέμα ηγεσίας, και αμφισβήτησε τη δυνατότητα  του κόμματος να διεκδικήσει  την εξουσία.

Με την κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή στο κόμμα μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Δυστυχώς, παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή. Πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και την θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, σε μία σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε  σύγκρουση με την διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στην νέα γενιά. Δυστυχώς, η σημερινή  μας ηγεσία από ό,τι βλέπω κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Για αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτό” τόνισε ο κ. Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσει:Δεν θα τα βροντήξω ποτέ. Όποιος θέλει ας κινήσει τις διαδικασίες“.

Η συνεδρίαση όμως, που είχε ως αντικείμενο το μέλλον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στιγματίστηκε και από την αποχώρηση, πριν από την ψηφοφορία, των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που ανήκουν στην Ομάδα των “87” ,  οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στην ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας δεν πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή, καθώς καταγγέλλουν ότι συνεχίζεται η απόκρυψη για τα οικονομικά του κόμματος.

Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας(…) Και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν πληρωθεί, ούτε τους μισθούς ούτε τα επιδόματα τους, η ηγεσία του κόμματος ζητά, χωρίς να έχει καταθέσει μια πρόταση, λευκή επιταγήαναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στην Κουμουνδούρου λίγο μετά την μία, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στα τρία μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση Πολάκη – Λινού, για την υπόθεση του ινστιτούτου Πρόληψης που έχει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιχορηγήσεις που έχει δεχθεί. Μάλιστα ο κ. Πολάκης, με αφορμή την εσωτερική έρευνα που προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει, βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων:Χρειάζεται άραγε κάποιος «εξειδικευμένος τεχνοκράτης» για να απαντήσει αυτό το ερώτημα; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερηφανεύεται για το πόσο δυνατή είναι στα χρηματοοικονομικά, δεν μπορεί να το κρίνει;“. Η αντιπαράθεση Πολάκη – Λινού  αναμένεται να έχει συνέχεια.

 
Κασσελάκης: Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος

Στα όσα διεμείφθησαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και γενικότερα στον «εσωκομματικό πόλεμο», αναφέρεται με ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, και στην οποία καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει σε ένα σύγχρονο κόμμα των μελών του και των πολιτών ή θα βουλιάξει οριστικά μέσα στις φρουρές και τους φρούραρχους. Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος. Προσωπικά, θα προτιμούσα να μας επιτρέψουν με αξιοπρέπεια να αναμετρηθούμε με το Αύριο».

«Κάθε φορά βρίσκω μπροστά μου ένα νούμερο. Οι 57, οι 6+6, οι 87, οι 8 των 87. Λυπάμαι. Δεν έχω χρόνο – δεν έχει το κόμμα χρόνο, δεν έχει η χώρα χρόνο για αριθμούς και νούμερα. Μπήκα μόνος στην πολιτική, δεν είμαι ομαδάρχης, δεν έχω φρουρά ούτε τάση. Και δε θα γίνω Πρόεδρος φρουράς ή τάσης» πρόσθεσε.

Ο κ. Κασσελάκης απαντά στις επικρίσεις των οκτώ μελών της Πολιτικής Γραμματείας που αποχώρησαν από την συνεδρίαση του οργάνου. Κάνει πάντως ξεχωριστή αναφορά στον Παύλο Πολάκη προαναγγέλλοντας ότι θα συναντηθεί μαζί του. “Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα” είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη ημέρα και οι δύο νέοι κρίσιμοι σταθμοί

Εξαιρετικά κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διάστημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η Κεντρική Επιτροπή στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και ένα μήνα μετά το συνέδριο του κόμματος που έχει προαναγγελθεί είναι τα κρίσιμα εσωκομματικά ραντεβού όπου θα κριθούν πολλά, ίσως όλα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή θα είναι το πρώτο νέο μεγάλο crash test του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι σε όσους τον έχουν αμφισβητήσει. Και παρά τις αποχωρήσεις στο παρελθόν εμφανίζονται όλο και περισσότεροι. Σήμερα με την τοποθέτησή του εμφανίστηκε ευθέως απέναντί του και στις επιλογές του και ο Παύλος Πολάκης. Κρίσιμο στοιχείο φυσικά το ότι θα πράξει και πώς θα κινηθεί η ομάδα των “87” που σήμερα επέλεξαν να αποχωρήσουν πριν από την ψηφοφορία.

Άρα το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει ευθεία αμφισβήτηση ηγεσίας και μετρηθούν δυνάμεις μέσα στην επόμενη συνεδρίαση στο κομματικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. Παρότι ο χρόνος έως την Κεντρική Επιτροπή δεν μοιάζει πολύς, στην πραγματικότητα μπορεί να μεσολαβήσουν πολλά σε αυτό το διάστημα.

Δεύτερο κρίσιμο κρασ τεστ θα είναι το συνέδριο οπου σίγουρα θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα της κατάστασης. Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως σήμερα εμφανίστηκε αποφασισμένος και απόλυτος: όποιος θέλει να τον αμφισβητήσει ας το κάνει στα κομματικά όργανα, είπε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη σε Πολάκη και 87 – Οι κρίσιμοι σταθμοί για το κόμμα"

27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/21-08-2024 έως Ω/18:00/22-08-2024 εκδηλώθηκαν 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 21 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Άγιος Παντελεήμονας: Ανήλικοι άρπαξαν αλυσίδες λαιμού από πεζούς - Τρεις συλλήψεις

Συνελήφθη, το βράδυ της Τετάρτης (21/8) στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράση, 17χρονος αλλοδαπός για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε 22χρονο στις αποβάθρες του σταθμού «Αττική» και λίγο μετά την έξοδο του από το σταθμό έτρεξε προς το μέρος του και του αφαίρεσε με βίαιο τράβηγμα 2 χρυσές αλυσίδες από το λαιμό του.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από στοχευμένες αναζητήσεις εντόπισαν σε κοντινό σημείο τον δράστη και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείς Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επελήφθη προανακριτικά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παράλληλα, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης (22/8) στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 2 ανήλικοι, ηλικίας 14 και 17 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ατόμων και αφού ακινητοποίησαν 26χρονο αλλοδαπό, του αφαίρεσαν αλυσίδα λαιμού.

Περιπολούντες αστυνομικοί την Άμεσης Δράσης, στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντόπισαν τους δράστες στην Πλατεία Βικτωρίας και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιος Παντελεήμονας: Ανήλικοι άρπαξαν αλυσίδες λαιμού από πεζούς - Τρεις συλλήψεις"

Καιρός: Χωρίς πολλές βροχές οι επόμενες ημέρες, θα υποχωρήσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

«Μαλακώνει» ο καιρός. Λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κινηθούν τα επόμενα 24ωρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κάποιες βροχές αναμένονται να εκδηλωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Υποφερτές θα είναι οι ζέστες τις επόμενες ημέρες, καθώς οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα για τον καιρό.

«Υποχωρούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς πολλές βροχές τις επόμενες ημέρες», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) συμπληρώνει ότι «ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα».

«TA ΚΑΛΑ ΝΕΑ …
Μετά από πολύ καιρό, οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν από την Κυριακή και επανερχόμαστε σε επίπεδα θερμοκρασιών λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Η κυκλοφορία των συστημάτων είναι τέτοια που δεν μπορεί μπρος το παρόν να προκαλέσει πολλές βροχές, όμως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα».

ΕΜΥ: Ο καιρός της Παρασκευής 23 Αυγούστου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 βαθμούς και στις Σποράδες έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Χωρίς πολλές βροχές οι επόμενες ημέρες, θα υποχωρήσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες"

Λιθόκερος εμφανίστηκε σε παραλία της Ικαρίας

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, την εμφάνισή του έκανε το δηλητηριώδες έντομο Λιθόκερος στην παραλία Αργυρού στην περιοχή Λευκάδα στην Ικαρία.

Ο Λιθόκερος ή  Lethocerus Patruelis Belostomatidae όπως είναι η επίσημη ονομασία του, το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης. Απαντάται συνήθως σε θερμά και τροπικά κλίματα (σπανίως στην Ελλάδα, μέχρι τα τελευταία 2-3 χρόνια), ενώ το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατοστά. Σε αντίθεση με τα άλλα έντομα της οικογένειας Belostomatidae, το θηλυκό αφήνει τα αυγά του στην παραλία, κοντά στη θάλασσα και συνήθως σε ανθρώπινες κατασκευές, με το αρσενικό να τα φυλάει από άλλους θηρευτές και να τα βρέχει κάθε τόσο με νερό της θάλασσας. Ο λιθόκερος τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια, ενώ το δηλητηριώδες δάγκωμά του στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο, ο οποίος διαρκεί για κάποιες ώρες, αλλά δεν προκαλεί θάνατο, εκτός και αν το θύμα είναι αλλεργικό στο δηλητήριο του.

ikariaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιθόκερος εμφανίστηκε σε παραλία της Ικαρίας"

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Capital Χρηματιστηριακή – Επιβλήθηκαν πρόστιμα 218.000 ευρώ

Απόφαση για ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «Capital Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» πήρε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά την σημερινή του συνεδρίαση, μαζί με την επιβολή προστίμων.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 148.000 ευρώ στην ίδια εταιρεία για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 4514/2018 και του Κανονισμού ΕΕ 565/2017, κυρίως ως προς μείζονα οργανωτικά θέματα λειτουργίας της εταιρίας, και πρόστιμο ύψους 34.000 ευρώ για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 4557/2018 και της απόφασης 1/506/2009 του Δ.Σ. της Ε.Κ. ως προς θέματα που αφορούν στη νομοθεσία για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Επίσης πρόστιμο συνολικού ύψους 70.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Γεώργιο Πολίτη υπό την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Capital Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 και 3 του άρθρου 69 του ν. 4514/2018, για τις παραβάσεις που υπέπεσε η τελευταία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Capital Χρηματιστηριακή – Επιβλήθηκαν πρόστιμα 218.000 ευρώ"

ΕΟΔΥ: 29 θάνατοι από Covid-19 και 771 νέες εισαγωγές σε μία εβδομάδα

Σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα παρουσιάζουν οι σκληροί δείκτες για την CoViD, όπως φαίνεται από την επιδημολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 12-18 Αυγούστου:

  • Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα CoViD των νοσοκομείων έφτασαν τις 771  έναντι  817 την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Οι θάνατοι ασθενών με CoViD έφτασαν τους 29. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 35.
  • Οι νέες διασωληνώσεις έφτασαν τις 9 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς τους 27.

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το επικρατούν στέλεχος κατά τις τελευταίες εβδομάδες είναι το ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

               Δείκτες CoViD

12-18 Αυγούστου

5-11 Αυγούστου
Νέοι θάνατοι 29 35
Διασωληνωμένοι 27  20
Νέες εισαγωγές 771 817
 
Λύματα

Παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε δύο από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Οι κυριότερες και μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στα Χανιά (+94%), και τα Ιωάννινα (+65%)

Από την επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα διαφαίνεται έναρξη της θερινής αυξητικής τάσης νωρίτερα, με τα επίπεδα να κινούνται μέχρι του παρόντος συνολικά χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό θερινό κύμα

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 29 θάνατοι από Covid-19 και 771 νέες εισαγωγές σε μία εβδομάδα"

Αγρότες: «Φωνές» για σύσταση επιστημονικής επιτροπής και αποζημίωσης για τις ζημίες στα πυρηνόκαρπα από τις βροχοπτώσεις

Αίτημα σύστασης επιστημονικής επιτροπής για τις ζημίες στα πυρηνόκαρπα έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος 3877/2010 και να αποζημιωθούν οι ζημιές των αγροτών από τις άκαιρες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καταθέτει στο υπουργείο Ανάπτυξης η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Όπως αναφέρει η ΕΘΕΑΣ, η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού αποκαθιστά τη νομιμότητα, η οποία επί σειρά ετών καταστρατηγείται σε βάρος των αγροτών, καθώς και δικαιώνει ένα πάγιο, νόμιμο και θεσπισμένο δικαίωμα. Οι αγρότες ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, να συστήσει άμεσα επιστημονική επιτροπή, για την επανεξέταση του ζητήματος αυτού, η οποία θα γνωμοδοτήσει εάν ο υφιστάμενος κανονισμός του ΕΛΓΑ, καλύπτει τη ζημιά της καρπόπτωσης, από τις πρόσφατες άκαιρες βροχοπτώσεις.

Επίσης, θέτει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας όλη την σχηματισθείσα επιστημονική τεκμηρίωση προηγούμενων ετών, η οποία δυστυχώς αγνοήθηκε και οι δικαιούμενες  αποζημιώσεις υποκαταστάθηκαν από το γνωστό σε όλους τους αγρότες ως de minimis, το οποίο δεν κάλυπτε παρά μόνο ελάχιστο μέρος της πραγματικής ζημίας.

Υπόμνημα επιστημονικής τεκμηρίωσης προηγούμενων ετών
  1. Ο Νόμος 3877/2010, ΦΕΚ 160 Α /20 Σεπτεμβρίου 2010, στο άρθρο 5 παράγραφο 1 ζ), αναφέρει ρητά ότι «στην ασφάλιση του ΕΛΓΑ υπάγονται οι ακόλουθοι φυσικοί κίνδυνοι και ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν άμεσες ζημιές την φυτική παραγωγή α)………ζ) οι υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις. Κανονισμός Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, ΦΕΚ 1668 Β / 27 Ιουλίου 2011, όπου στο άρθρο 3 παράγραφος 8 στ) προσδιορίζει ότι «υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις, θεωρείται η πτώση βροχής, η οποία λόγω έντασης και ύψους ή παρατεταμένης διάρκειας και ύψους ή παρατεταμένης διάρκειας και εποχής που συμβαίνει προκαλεί ζημιά στη φυτική παραγωγή». Εγχειρίδιο Εκτιμητικής για τα Ροδάκινα, κεφάλαιο πέμπτο «ζημιές από υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις στα ροδάκινα», παράγραφος 2.1. «Συμπτωματολογία της ζημιάς ………..οι υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις ανάλογα με το βλαστικό στάδιο που συμβαίνουν και ανάλογα με το ύψος τους, την ένταση τους ή την διάρκεια τους, προκαλούν ………………………….
    * συμπτώματα στην παραγωγή ( συρρίκνωση αφυδάτωση καρπών)
    * μουμιοποίηση καρπών
    * σκάσιμο καρπών (διάρρηξη του φλοιού και της σάρκας)
    * καρπόπτωση »
    Επιπροσθέτως, στην παράγραφο 2.3. αναφέρεται ότι «στην εξαιρετική περίπτωση κατάκλισης και παρατεταμένης υπερβολικής εδαφικής υγρασίας είναι δυνατόν να παρατηρηθεί – άμεση ζημία . Η ζημία αυτή – ανάλογα με την μορφολογία και την σύσταση του εδάφους – παρατηρείται σε όλα ή σε μερικά μόνο δένδρα της καλλιέργειας».
  2. Γνωμοδότηση του «ΕΛΓΟ Δήμητρα» Ινστιτούτο Γενετικής Bελτίωσης και Φυτογενετικών πόρων τμήμα φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων Νάουσας, με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2017 η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «οι παρατηρούμενες άμεσες ζημιές που κατέστησαν τους καρπούς ροδακινιάς και νεκταρινιάς μη εμπορικούς, ήταν η προσυλλεκτική καρπόπτωση και συρρίκνωση του φλοιού των καρπών, ζημιές καλυπτόμενες σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ».
  3. Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου, με την οποία «συστήνεται και συγκροτείται ομάδα εργασίας με αντικείμενο την διερεύνηση των επιπτώσεων των καιρικών φαινομένων στην παραγωγή επιτραπέζιου ροδάκινο στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας».
  4. Έκθεση της «Ομάδας Εργασίας» για τη διερεύνηση των επιπτώσεων καιρικών φαινομένων του Ιουλίου 2017, στην παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος η οποία επιδόθηκε στον Υπουργό τέλος Αυγούστου 2017. Η έκθεση κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, (μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ), στα συμπεράσματά της καταλήγει ότι «Μετά από τα ανωτέρω, εκτιμάται ότι τα έντονα συμπτώματα της προσυλλεκτικής καρπόπτωσης, συρρίκνωσης, αφυδάτωσης και κηλίδωσης του φλοιού των καρπών σε ποικιλίες Ροδακινιάς και Νεκταρινιάς, που βρίσκονταν στο στάδιο λίγο πριν ή κατά την ωρίμανση του καρπού, στην ευρύτερη περιοχή των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας, προκλήθηκαν από την έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση». Και συνεχίζει …. «εντούτοις τα συμπτώματα της συρρίκνωσης και της υποχώρησης του φλοιού οφείλονται σε διάρρηξη και νέκρωση των κυττάρων της επιδερμίδας και τον αμέσως κατώτερων στρωμάτων κυττάρων εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης».
  5. Δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της 7ης Σεπτεμβρίου 2017, όπου αναφέρεται ότι «σε ενημέρωση που έκανε (ο Υπουργός κ. Αποστόλου) στους εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων, ότι οι παραγωγοί ροδακίνων και νεκταρινιών των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 17 Ιουλίου 2017, θα αποζημιωθούν σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο πόρισμα τις Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε από τον ΕΛΓΑ , για να διερευνήσει τις επιπτώσεις».
  6. Ενημερωτικό Σημείωμα προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και το Διοικητικό Συμβούλιο με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2017, της προϊσταμένης διεύθυνσης ασφάλισης και ενισχύσεων. Στο εν λόγω σημείωμα, στην τρίτη σελίδα του σημειώματος γνωμοδοτεί λέγοντας ότι «η καρπόπτωση και η ποιοτική υποβάθμιση, (αποχρωματισμός, συρρίκνωση, ραβδώσεις) των καρπών είναι έμμεσες ζημιές, εφόσον δεν διαπιστώθηκε κατάκλιση ή παρατεταμένη παραμονή των υδάτων στα κτήματα ούτε και μερική η ολική αποπληξία των δέντρων, οπότε δεν καλύπτεται ασφαλιστικά». Η γνωμοδότηση αυτή αποτέλεσε τη βάση για την άρνηση της Διοίκησης του Οργανισμού να αποζημιώσει τις ζημιές του 2017, καθώς και των επόμενων ετών, ερχόμενη σε αντίθεση με την γνωμοδότηση των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων, αλλά και με το εγχειρίδιο της εκτιμητικής του ΕΛΓΑ. Στο εν λόγω Εγχειρίδιο στην σελίδα 95, στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται ότι «στην εξαιρετική περίπτωση κατάκλισης και παρατεταμένης παραμονής υδάτων στην καλλιέργεια, ή παρατεταμένης εδαφικής υγρασίας, είναι δυνατόν να παρατηρηθεί άμεση ζημιά». Εδώ επισημαίνουμε ότι όχι μόνο αγνοούνται τα πορίσματα επιστημονικών οργάνων αλλά και δεν λαμβάνονται υπόψη επίσημα έγγραφα του Οργανισμού και εν προκειμένω το Εγχειρίδιο της Εκτιμητικής. Επίσης, αγνοούνται τα στοιχεία των μετρήσεων που παραθέτει το Ινστιτούτο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  από την 25 Ιουλίου 2017 γνωμοδότησή του, για το ύψος των βροχοπτώσεων που καταγράφηκαν μεταξύ 14 – 17 Ιουλίου. Οι εν λόγω μετρήσεις έδειξαν ότι οι βροχοπτώσεις από 35,7 mm κατά μέσο όρο που ήταν από το 2000 έως το 2017, εντός των 30 ημερών του μηνός Ιουλίου, και μόνο στο τριήμερο αυτό, έφτασαν στα 96 mm.
  7. Γνωμοδότηση της 12ης Ιουλίου 2018 του Ινστιτούτου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ τμήμα φυλλοβόλων και οπωροφόρων δέντρων Νάουσας όπου για τις ζημιές που προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις μεταξύ 27 έως 29 Ιουνίου 2018, το Ινστιτούτο καταλήγει ότι «δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως τα αίτια των ζημιών ήταν η παρατεταμένη βροχόπτωση».
  8. Γνωμοδότηση της 16ης Ιουλίου 2018, του Εργαστηρίου Δενδροκομίας της Σχολής Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου καταλήγοντας αναφέρει. «Το γεγονός ότι παρόμοια φαινόμενα με αυτά που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο θέρος κατόπιν των έντονων βροχοπτώσεων, ήτοι καρπόπτωση και χαρακτηριστικές μορφολογικές αλλοιώσεις των καρπών, καταγράφηκαν και φέτος πάλι μετά τα υψηλά επίπεδα βροχόπτωσης και ενισχύει την επιστημονική ορθότητα της ως άνω μελέτης». Και συνεχίζει «εκτιμώ ότι η έντονη βροχόπτωση την περίοδο 27 έως 29 Ιουνίου 2018 προκάλεσε άμεσα την καρπόπτωση και τις φυσιολογικές ανωμαλίες στους καρπούς Ροδάκινων και Νεκταρινιών που βρισκόταν στο στάδιο (ή πλησίον) της ωριμότητας για συγκομιδή στην περιοχή της Ημαθίας».
  9. Αποτελέσματα πειράματος προσομοίωσης βροχόπτωσης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο ΕΛΓΟ Δήμητρα της Νάουσας, καθώς και τα συμπεράσματα από το πείραμα, τα οποία καταλήγουν επίσης ότι η παρατεταμένη βροχόπτωση προκαλεί τις ζημιές.
  10. Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βέροιας μετά από αίτηση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ημαθίας να διαταχθεί ο ΕΛΓΑ να δεχθεί τις δηλώσεις ζημιών των αγροτών, για τις ζημίες 27- 29 Ιουνίου 2018. Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι «ειδικότερα συνεπεία των βροχοπτώσεων δεν προκλήθηκε σκάσιμο των καρπών ήτοι διάρρηξη του φλοιού της σάρκας ή συρρίκνωση, μουμιοποίηση, καρπόπτωση, σε ποσοστό άνω του 20% της παραγωγής που ανέμενε ο παραγωγός να συλλεχθεί, ποιοτική υποβάθμισή τους που αποτελούν άμεση ζημιά και αποζημιώνεται κατά το άρθρο 4 παράγραφος 1 του κανονισμού του ΕΛΓΑ». Το Πρωτοδικείο δέχθηκε ότι οι εν λόγω ζημίες αποτελούν άμεση ζημία και αποζημιώνονται κατά τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά εκτίμησε ότι οι ζημιές δεν υπερέβησαν το 20% που έχει ως ελάχιστο όριο ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για να υποβληθούν δηλώσεις και ως εκ τούτου απέρριψε το αίτημα. Βέβαια προκύπτει το ερώτημα πως μπόρεσε ο Δικαστής να εκτιμήσει ότι οι ζημιές των αγροτών δεν υπερέβησαν το 20%.
  11. Υπηρεσιακό σημείωμα του Ινστιτούτου ΕΛΓΟ Δήμητρα τμήμα Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της 15ης Σεπτεμβρίου 2020, μετά από ερώτημα του βουλευτή Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτη. Αφορά τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2020 και τις ζημιές που υπήρξαν. Επαναλαμβάνονται ίδιες διαπιστώσεις, ότι η παρατεταμένες θερινές βροχοπτώσεις, προκαλούν την προσυλλεκτική καρπόπτωση, τη συρρίκνωση και υποχώρηση του φλοιού.
  12. Δημοσιευμένη επιστημονική εργασία στη Διεθνή Επιστημονική Έκδοση «ELSEVIER» Scientia Horticulturae, σχετική με τις επιπτώσεις των βροχοπτώσεων στα ροδάκινα και νεκταρίνια των ερευνητών, Γ. Παντελίδη, Θ. Μαυρομάτη και Π.Δρογγούδη. Μία ερευνητική εργασία που θεμελιώνει ακόμη περισσότερο την άποψη ότι η ένταση η διάρκεια και τα λοιπά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί, προκάλεσαν τις επισημανθείσες ζημιές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: «Φωνές» για σύσταση επιστημονικής επιτροπής και αποζημίωσης για τις ζημίες στα πυρηνόκαρπα από τις βροχοπτώσεις"

Μενίδι: Έκλεβε αυτοκίνητα και τα άφηνε έξω από το σπίτι του – Χειροπέδες σε 35χρονο από Αμεσοδρασίτες

Στην σύλληψη ενός 35χρονου που έκλεβε αυτοκίνητα και τα άφηνε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του στο Μενίδι, προχώρησαν άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε μη περιφραγμένο οικόπεδο, στην οδό Ολυμπιάδας, ένα smart που όπως προέκυψε είχε κλαπεί από την Κηφισιά στις 7 Αυγούστου.

Χωρίς να χάσουν χρόνο, έστησαν «καρτέρι» στο σημείο αναμένοντας κάποιο άτομο να πλησιάσει το αυτοκίνητο, όπως και έγινε. Ο 35χρονος βγήκε από το σπίτι και κρατώντας ένα κατσαβίδι, προσέγγισε το όχημα.

Όταν διαπίστωσε την παρουσία αστυνομικών στο σημείο, επιτάχυνε το βήμα του ενώ πέταξε και το κατσαβίδι στο δρόμο.

Άμεσα οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Ο δράστης, Ε.Θ, διαπιστώθηκε πως με στο ίδιο σημείο, είχε εγκαταλείψει ένα ακόμη αυτοκίνητο που είχε κλέψει στις 30 Ιουνίου από άλλη περιοχή της Αθήνας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Έκλεβε αυτοκίνητα και τα άφηνε έξω από το σπίτι του – Χειροπέδες σε 35χρονο από Αμεσοδρασίτες"

Συνελήφθησαν δύο ιταλοί καπετάνιοι για φωτιά σε παραλία στους Αντίπαξους – Αθωώθηκαν γιατί την έσβησαν

Στη σύλληψη δύο ανδρών που άναψαν φωτιά σε παραλία στους Αντίπαξους, κοντά σε δασική έκταση, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πρόκειται για δύο Ιταλούς, καπετάνιους σε σκάφη, ηλικίας 50 και 53 ετών, οι οποίοι άναψαν φωτιά στην παραλία Πηγή στους Αντίπαξους. Ανακριτικοί υπάλληλοι του Π.Κ Παξών συνέλαβαν τους δύο άνδρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στον καθένα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.250 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, που αποφάσισε την αθώωσή τους, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό ότι έσβησαν μόνοι τους τη φωτιά.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Συνελήφθησαν, σήμερα 22 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Παξών, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι έθεσαν φωτιά σε παραλία πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή ”παραλία Πηγή”, στη νήσο των Αντίπαξων, του Δήμου Παξών Κέρκυρας και επιβλήθηκε στον κάθε ένα από αυτούς διοικητικό πρόστιμο 2.250 ευρώ».

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο ιταλοί καπετάνιοι για φωτιά σε παραλία στους Αντίπαξους – Αθωώθηκαν γιατί την έσβησαν"

Υπογράφηκε η σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία με leasing

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και της Εθνικής Leasing Α.Ε., για την προμήθεια 300 καινούργιων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέσω μίσθωσης διάρκειας 10 ετών με δικαίωμα προαίρεσης ενός έτους, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα (φωτ.), του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, του Προέδρου του ΔΣ της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ Γεώργιου Σπηλιόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Στέφανου Αγιάσογλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Leasing Α.Ε. Θεόδωρου Σπυρόπουλο και του Διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών της Εθνικής Leasing Α.Ε. Γεώργιου Κιολεΐδη.

«Πραγματοποιούμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την τοποθέτησή του.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σύμβασης, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι πρόκειται για:

  • 100 πετρελαιοκίνητα αρθρωτά λεωφορεία, 18 μέτρων.
  • 100 πετρελαιοκίνητα λεωφορεία, 12 μέτρων.
  • 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, Midi 8,6 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ.

Μάλιστα, η εκμίσθωση των ηλεκτρικών λεωφορείων περιλαμβάνει τους φορτιστές και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο των αμαξοστασίων.

«Στη Σύμβαση προβλέπεται η παράδοση του 30% του συνόλου των λεωφορείων στο επόμενο τρίμηνο, κάτι που σημαίνει πως ένας πολύ σημαντικός αριθμός νέων λεωφορείων πρόκειται να ενταχθεί στον στόλο της Ο.ΣΥ. έως το τέλος τους έτους. Και τα υπόλοιπα στους πρώτους μήνες του 2025. Η σύμβαση διασφαλίζει, επίσης, υψηλή διαθεσιμότητα οχημάτων, καθώς ο Ανάδοχος δεσμεύεται σε πολύ υψηλά επίπεδα εφεδρείας και αντικατάστασης των οχημάτων, είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε:

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εφαρμόζει, με συνέπεια και μεθοδικότητα, τον σχεδιασμό ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων. Η ανανέωση του στόλου έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται βήμα – βήμα, με κριτήρια τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Δημιουργούμε υποδομές, οι οποίες θα παραμείνουν στην υπηρεσία του πολίτη για πολλά χρόνια στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου δήλωσε:

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας για ένα σύγχρονο και βιώσιμο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών στην Ελλάδα. Η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια 300 νέων λεωφορείων, που θα αντικαταστήσουν παλαιά λεωφορεία της Ο.ΣΥ., αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της κυβερνητικής μας δέσμευσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Με την ένταξη αυτών των νέων οχημάτων, προχωρούμε σταθερά τη σταδιακή υλοποίηση της αναβάθμισης των δημόσιων συγκοινωνιών, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία, την άνεση και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον που αξίζουν οι πολίτες.

Η επένδυση αυτή, σε συνδυασμό με τον ευρύτερο σχεδιασμό μας, θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου μας να αντικαταστήσουμε όλα τα παλιά λεωφορεία με νέα, σύγχρονα και «πράσινα» οχήματα μέχρι το 2027. Μία τεράστια επένδυση 2 δισ. ευρώ στην Δημόσια συγκοινωνία, μετά από 20 χρόνια και πλέον, απραξίας.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, θέτοντας τα θεμέλια για μια νέα εποχή στις συγκοινωνίες της χώρας μας, με κεντρικό άξονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε επιβάτη και εργαζόμενο, υλοποιώντας το σχέδιό μας για καλύτερες συγκοινωνίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ο.ΣΥ. Α.Ε και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος δήλωσε:

«Σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα για την ανανέωση του στόλου των Συγκοινωνιών Αθηνών, με τη υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης για 10 χρόνια 300 καινούργιων λεωφορείων από την Ο.ΣΥ., αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό.

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη σε συνέχεια της κυκλοφορίας των 140 ηλεκτρικών οχημάτων τον Μάιο καθώς και την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού του ΟΑΣΑ για την κάλυψη των περιαστικών γραμμών με 211 καινούργια λεωφορεία που, από την ερχόμενη Δευτέρα, εισάγονται σταδιακά στο καθημερινό πρόγραμμα. Επίσης αναμένονται μέχρι την άνοιξη 300 οχήματα φυσικού αερίου ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο με 951 νέα λεωφορεία.

Σε συνδυασμό με τον νέο, μεγάλο διαγωνισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προμήθεια 700 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων και τρόλεϊ, οι Συγκοινωνίες Αθηνών θα διαχειρίζονται έναν διευρυμένο αριθμητικά, τεχνολογικά σύγχρονο και πλήρως ανανεωμένο στόλο οχημάτων μέχρι το 2027».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ. Α.Ε Στέφανος Αγιάσογλου δήλωσε:

«Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών μίσθωσης 300 νέων λεωφορείων, εκ των οποίων τα 100 είναι ηλεκτρικά, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την ανανέωση των οχημάτων της Ο.ΣΥ. με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, προς όφελος του επιβατικού κοινού. Τα τελευταία χρόνια, όλοι εμείς στην Ο.ΣΥ., Διοίκηση και εργαζόμενοι, κάναμε μια τεράστια προσπάθεια θέτοντας τις βάσεις και δημιουργώντας τις υποδομές για τον εκσυγχρονισμό των Συγκοινωνιών, υλοποιώντας την πολιτική του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το 2024 είναι έτος ορόσημο για την ανανέωση του στόλου μας. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά και με την ένταξη και αυτών των 300 λεωφορείων, το επιβατικό κοινό θα δει την αλλαγή στις καθημερινές του μετακινήσεις».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπογράφηκε η σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία με leasing"

Πιερία: Ρομά διέρρηξαν σχολείο στην Κατερίνη και έκλεψαν επτά διαδραστικούς πίνακες αξίας 28.000 ευρώ

Στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης κλοπής από σχολείο της Κατερίνης στην Πιερία προχώρησαν οι αρχές. Δράστες τρεις Ρομά, ηλικίας 17, 25 και 45 ετών για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι τρεις άνδρες διέρρηξαν το βράδυ της 29ης Ιουλίου, την πόρτα του σχολικού κτιρίου στο κέντρο της Κατερίνης και πήραν επτά διαδραστικές οθόνες αφής, συνολικής αξίας 28.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.

Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον διευθυντή, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερία: Ρομά διέρρηξαν σχολείο στην Κατερίνη και έκλεψαν επτά διαδραστικούς πίνακες αξίας 28.000 ευρώ"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Όρους)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024"

Πέραμα: Οδηγός κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Σχιστού

Συνελήφθη ένας 48χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Πειραιά με την κατηγορία ότι βίασε συνάδελφό του μέσα στο όχημα στο Πέραμα την Τρίτη 20/8.

Σύμφωνα με την καταγγελία της παθούσας, ο 48χρονος την έγδυσε και την βίαζε για ένα τέταρτο μέσα στο απορριμματοφόρο. Ο άνδρας που συνελήφθη, αποδέχτηκε την ερωτική συνεύρεση με την 44χρονη καταγγέλλουσα αλλά αρνήθηκε την εις βάρος του κατηγορία, λέγοντας πως δεν πρόκειται για βιασμό.

Επίσης, παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της 44χρονης, καθώς και η έρευνα στο όχημα για στοιχεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέραμα: Οδηγός κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Σχιστού"

ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους που διακινούνται στο ίντερνετ

Την προσοχή των καταναλωτών σε δύο συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους, και τα οποία διακινούνται μέσω διαδικτύου, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με επίσημη ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην διακίνηση σκευασμάτων ως συμπληρώματα διατροφής KETO MATCHA BLUE (LA CREA) και KETODIET (HEALTHLABS PHARM).

Τα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής διαφημίζονται και διακινούνται μέσω του διαδικτύου για την απώλεια βάρους.

Τα σκευάσματα αυτά δε νομιμοποιούνται να φέρουν ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους και επίσης δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα σκευάσματα KETO MATCHA BLUE-LA CREA και KETODIET-HEALTHLABS PHARM, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής για απώλεια βάρους που διακινούνται στο ίντερνετ"

ΕΟΔΥ: 2 νέοι θάνατοι και 24 κρούσματα από ιό του Δυτικού Νείλου

Επιθετική διάθεση επιδεικνύουν φέτος οι λοιμώξεις από ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι (έχουν φτάσει τους 12) σε ασθενείς με λοίμωξη ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 83 έτη.

Καταγράφηκαν, επίσης, 24 νέα κρούσματα (100 συνολικά), καθώς και τρία εισαγόμενα σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (Αλβανία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση.

Νοσηλεύονται 21 ασθενείς, εκ των οποίων οι 8 σε ΜΕΘ και οι 13 εκτός ΜΕΘ.

Από την αρχή της περιόδου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 100 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 76 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και 24 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή  δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 2 νέοι θάνατοι και 24 κρούσματα από ιό του Δυτικού Νείλου "

Αχαρνές: Τροχαίο με εγκατάλειψη δύο τραυματισμένων αστυνομικών μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με περιπολικό

Το τροχαίο με εγκατάλειψη στο Μενίδι, είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός που χτύπησε το περιπολικό τους.

Τροχαίο με εγκατάλειψη και θύματα δύο αστυνομικούς σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21 Αυγούστου του 2024 στο Μενίδι. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το περιστατικό σημειώθηκε στις 22:30 το βράδυ, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος χωρίς δίπλωμα, χτύπησε το περιπολικό και στη συνέχεια γκάζωσε για να απομακρυνθεί.

Το ΙΧ συγκρούστηκε με περιπολικό της Ομάδας ΔΙΑΣ στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Μπόσδα. Στη συνέχεια ο οδηγός του ΙΧ ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το σημείο, όμως μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Κωνσταντινουπόλεως και συνελήφθη.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για 18χρονο που δεν είχε άδεια οδήγησης και προσπάθησε να ξεφύγει, για να μην έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πράξης του.

Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαρνές: Τροχαίο με εγκατάλειψη δύο τραυματισμένων αστυνομικών μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με περιπολικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news