facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Δημόσιο: Έκτακτο “εφεδρικό πλάνο” λειτουργίας υπηρεσιών -Τι προβλέπει για εργαζόμενους (έγγραφο)

Εφεδρικό πλάνο λειτουργίας” εφαρμόζεται στο Δημόσιο με εντολή του ΥΠΕΣ, σε συνέχεια της πρόσφατης εγκυκλίου για την τηλεργασία και την προτεραιότητα σε υπαλλήλους με… αστερίσκο.

Η απόφαση βρήκε έκτακτα σε “φόντο” αύξησης των κρουσμάτων και ουσιαστικά προβλέπει ένα είδος «προσωπικού ασφαλείας» με ιεράρχηση αναγκών υπηρεσιών αλλά και με καταγραφή του κατά πόσο αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με το ελάχιστο προσωπικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε πρωινή του τηλεοπτική παρέμβαση είπε ότι το 85% των δημοσίων υπαλλήλων είναι εμβολιασμένοι. Επίσης, πρόσθεσε ότι η τηλεργασία σε ορισμένες υπηρεσίας φτάνει μέχρι και 50%.

Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρωτόκολλο της καραντίνας και σε λιγότερο από πέντε μέρες προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στο δημόσιο τομέα.

Προς αυτή την κατεύθυνση και λίγες ώρες αργότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών με υπηρεσιακό έγγραφό του, με ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ζητά την «κατάρτιση έκτακτου πλάνου εργασιών στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης των συνεπειών από τη διασπορά του κορωνοϊού».

Το «έκτακτο πλάνο» θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των δομών, αλλά και των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, όπως και τους εποπτευόμενους φορείς των Υπουργείων, υποδεικνύοντας, μάλιστα, «τις οργανικές μονάδες, οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν σε κάθε περίπτωση».

Το ΥΠΕΣ, όπως σημειώνεται στο έγγραφο «κρίνει απαραίτητη την κατάρτιση ενός εφεδρικού πλάνου εργασιών προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη κατά το μέτρο του δυνατού λειτουργία των υπηρεσιών».

Σημειώστε ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία σύνταξης του έκτακτου πλάνου.

Είναι η Τετάρτη 5 Ιανουαρίου. Ημερομηνία άμεση καθώς το κυβερνητικό επιτελείο, εκτιμώντας την κατάσταση επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του την πλήρη, επικαιροποιημένη εικόνα αναφορικά με τις όποιες ελλείψεις, αλλά και τις δυσλειτουργίες σε νευραλγικές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Το υπηρεσιακό έγγραφο τονίσει πως «θα πρέπει να εξασφαλίσετε και να προσδιορίσετε το ανθρώπινο δυναμικό ανά κλάδο και ειδικότητα, το οποίο θα είναι το κατ’ ελάχιστον απαιτούμενο προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει η συγκεκριμένη υπηρεσία αιχμής».

Δείτε αναλυτικά:

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημόσιο: Έκτακτο “εφεδρικό πλάνο” λειτουργίας υπηρεσιών -Τι προβλέπει για εργαζόμενους (έγγραφο) "

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χωρίς κάρτα sim το κινητό που κατέσχεσε η Αστυνομία

Ένας νέος γρίφος στην υπόθεση με τα βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με συντρόφους του που ανέβαζε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος σε ιστοσελίδες στο internet, προκύπτει με το κινητό τηλέφωνο που κατέσχεσε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, η Αστυνομία κατά την διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, κατέσχεσε από το σπίτι του πρώην παρουσιαστή έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο συνήγορος καταγγέλλουσας στην υπόθεση, Απόστολο Λύτρα, στο κινητό τηλέφωνο δεν υπήρχε κάρτα sim, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ευρήματα από αυτό.

Όπως είπε ο κ. Λύτρας, αυτό σημαίνει, ότι είτε το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν είναι του Στάθη Παναγιωτόπουλου, είτε ο ίδιος φρόντισε να αφαιρέσει την κάρτα sim, πριν κατασχεθεί, προκειμένου οι τεχνικοί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να μην έχουν πρόσβαση στο ιστορικό των κλήσεων του, των μηνυμάτων του και της περιήγησης και των ενεργειών του στο διαδίκτυο μέσω αυτού.

Ο κ. Λύτρας είπε, ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβάλει αίτημα στον ανακριτή, προκειμένου να καλέσει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, να παραδώσει την κάρτα sim, προκειμένου να διερευνηθεί, αν προκύπτουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χωρίς κάρτα sim το κινητό που κατέσχεσε η Αστυνομία"

Λουτράκι: Πέθανε αντιεμβολιαστής γιατρός – Στο νοσοκομείο και η ανεμβολίαστη κόρη του

Θλίψη σκόρπισε στο Λουτράκι η είδηση του θανάτου του ιατρού-παθολόγου Θανάση Καραμπάτου, 70 ετών, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Θανάσης Καραμπάτος  παρά την άσχημη κατάσταση της υγείας του, δεν ήθελε να νοσηλευθεί, αν και ανεμβολίαστος, σύμφωνα με πληροφορίες του Loutrakiblog.gr

Χθες συνάδελφοί του ιατροί τον παρακαλούσαν να σπεύσει στο νοσοκομείο αλλά μάταια…

Σήμερα η σύζυγός του κάλεσε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε. Οταν έφθασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρός..

Είχε διετελέσει δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Παύλου Παύλου και ήταν εκτός από πολύ καλός επιστήμονας, πολύ αγαπητός ως άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης.

Η θυγατέρα του, επίσης ιατρός η ίδια, (βρίσκεται σε αναστολή γιατί δεν έχει εμβολιαστεί), νοσεί από κορονοϊό νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

loutrakiblog

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουτράκι: Πέθανε αντιεμβολιαστής γιατρός – Στο νοσοκομείο και η ανεμβολίαστη κόρη του"

Ευαγγελισμός: 92 υγειονομικοί με κορονοϊό – Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια

Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια στον Ευαγγελισμό, καθώς μεταξύ των υγειονομικών που εργάζονται στο νοσοκομείο βρέθηκαν 92 κρούσματα κορονοϊού.

Ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ανέφερε στην Καθημερινή ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και πως οι υγειονομικοί που βρέθηκαν θετικοί τέθηκαν σε καραντίνα και πιθανολογείται ότι έχουν κολλήσει εκτός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μάλιστα, με απόφαση της διοίκησης απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευαγγελισμός: 92 υγειονομικοί με κορονοϊό – Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια"

ΥΠΑΑΤ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη καταγγελιών για τους πολίτες

Τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους, αναφορικά με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, δίνει από τις αρχές του 2022, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι εν λόγω καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται μέσω του gov.gr και συγκεκριμένα στις παρακάτω θέσεις:

∙ Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Καταγγελίες/ Καταγγελία για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

∙ Αρχική / Γεωργία και κτηνοτροφία / Γεωργία / Καταγγελία για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΥΠΑΑΤ, οι καταγγελίες αυτές υποβάλλονται με τους εξής τρόπους, όπως διατυπώνονται στο άρθρο 4 της Υ.Α.5030/2021:

α) Ψηφιακά, στον ιστότοπο του ΥπΑΑΤ (www.minagric.gr), στη θέση «Καταγγελίες».

β) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kataggelies@minagric.gr.

γ) Μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΑΤ για κινητές συσκευές i-AGRIC, στην επιλογή Υποβολή Αιτήματος / Κατηγορία «Καταγγελίες».

δ) Ταχυδρομικά, προς το ΥΠΑΑΤ, στην ταχυδρομική διεύθυνση Αχαρνών 2, 10432, Αθήνα.

ε) Στη Γραμματεία, με αυτοπρόσωπη παρουσία ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, στη διεύθυνση Αχαρνών 2, 10432, Αθήνα.

στ) Τηλεφωνικά, στην τηλεφωνική γραμμή 1540.

Το Π.Σ.Δ.Κ. (Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Καταγγελιών) αποτελείται από 2 υποσυστήματα: την Ψηφιακή Υπηρεσία και την Εφαρμογή Διαχείρισης (back-office).

Η Ψηφιακή Υπηρεσία αναρτάται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) και στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr).

Με την είσοδο στην ψηφιακή υπηρεσία γίνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων του καταγγέλλοντος μέσω του TAXISNET (myAADE) και στη συνέχεια ο καταγγέλλων συμπληρώνει τα απαιτούμενα στοιχεία οθόνης τυποποιημένου εντύπου καταγγελίας on line και κάνει upload όλα τα συνοδευτικά αρχεία που σχετίζονται με την καταγγελία. Τόσο στις οθόνες της Ψηφιακής Υπηρεσίας όσο και στην εκτός αυτής οθόνη, θα έχει πρόσβαση ο καταγγέλλων, όπως ορίζεται στη παρ.4 του άρθ.2 της Υ.Α.5030 /2021 [ορισμοί: ''Καταγγέλλων''].

Όταν ο καταγγέλλων ολοκληρώσει την καταχώρηση, κάνει υποβολή της καταγγελίας.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, υπάρχει η δυνατότητα ο καταγγέλλων να υποβάλλει μια καταγγελία χωρίς να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή υπηρεσία, αν δεν επιθυμεί να ταυτοποιηθεί μέσω του taxisnet ή δεν είναι δυνατό αυτό, τόσο τηλεφωνικά στο 1540 όσο και πραγματοποιώντας λήψη, είτε από τον ιστότοπο του ΥΠ.Α.Α.Τ. είτε από τον σύνδεσμο «Χρήσιμοι Σύνδεσμοι» του gov.gr, του τυποποιημένου εντύπου και στη συνέχεια εκτυπώνοντας και αποστέλλοντας το με τους τρόπους (β', δ', ε').

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΑΑΤ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη καταγγελιών για τους πολίτες"

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σφυρί το εξοχικό στην Κορινθία – Στα 176.400 ευρώ η τιμή εκκίνησης

Στο ηλεκτρονικό «σφυρί» βγαίνει το εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, στο Σοφικό Κορινθίας, καθώς ο προφυλακισμένος ηθοποιός βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e-auction.gr, το ακίνητο στην Κορινθία βγαίνει σε πλειστρηριασμό στις 10:00 το πρωί, στις 19 Ιανουαρίου, από την Intrum. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 176.400 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο χρέος στις τράπεζες, που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ. Τα πράγματα έγινα ιδιαίτερα δύσκολα μετά τη δημοσιοποίηση των δικαστικών υποθέσεων του  ηθοποιού και την προφυλάκισή του, όταν και διακόπηκε κάθε συνεργασία μαζί του.

Παράλληλα, πληροφορίες ανέφεραν πως και η μεζονέτα  του ζευγαριού στο Ψυχικό αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, μάλιστα, υπήρχαν δημοσιεύματα το 2018 πως επρόκειτο να βγει στο σφυρί, κάτι που ο ηθοποιός το είχε διαψεύσει.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες, σε  βαθμό κακουργήματος, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού. Οι δικαστές στο βούλευμα τους απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη περί συκοφαντίας.

Το εξοχικό στην Κορινθία

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σφυρί το εξοχικό στην Κορινθία – Στα 176.400 ευρώ η τιμή εκκίνησης"

Στον αέρα ..οι εργαζόμενοι με θετικό rapid test – O EΦΚΑ πληρώνει 5νθήμερη άδεια ασθενείας μόνο με μοριακό

Αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων. Επιχειρήσεις, καταστήματα και εστίαση λειτουργούν μετ΄εμποδίων εξαιτίας της υποχρεωτικής καραντίνας χιλιάδων υπαλλήλων οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοιό.

Ωστόσο εξακολουθεί και είναι θολό το τοπίο για την κάλυψη των εργαζόμενων που νοσούν το οποίο αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 5 ημερών .

Οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζονται μοριακό τεστ για να είναι καλυμμένοι στην εργασία τους εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό, αλλά αρκεί το θετικό rapid test, που θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα.

Αντίθετα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ, και εφόσον βγει θετικό, να το καταθέτουν για να λάβουν 5 ημέρες πληρωμένης άδειας.

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ενημερώνεται διαλειτουργικά για το θετικό διαγνωστικό τεστ του εργαζόμενου. Ο ΕΦΚΑ όμως δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την 5νθήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζόμενων νοσούν. Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί τα επόμενα 24ωρα που θα εκδοθεί η νέα ΚΥΑ.

Κύκλοι στη μεταποίηση και της βιομηχανίας αναφέρουν ότι με δυσκολία βγαίνουν πλέον οι βάρδιες ενώ κύκλοι του εμπορίου τονίζουν « προς το παρόν τα καταφέρνουμε εκ των εν όντων. Κόβουμε τα ρεπό υγειών υπαλλήλων , κάνουμε αντικαταστάσεις. Αν τα κρούσματα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε σε αδιέξοδο. Πολλά μικρά καταστήματα τα οποία λειτουργούν με τον ιδιοκτήτη και ένα άτομο προσωπικό, ίσως αναγκαστούν προσωρινά να κλείσουν.»

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η εστίαση. Επιχειρηματίας με τρία καταστήματα εστίασης ανέφερε ότι λειτουργεί με μείον δέκα άτομα προσωπικό εξαιτίας των κρουσμάτων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στον αέρα ..οι εργαζόμενοι με θετικό rapid test – O EΦΚΑ πληρώνει 5νθήμερη άδεια ασθενείας μόνο με μοριακό"

Άρτα: Σε σταθερή κατάσταση ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε – Αφαιρέθηκε από τους χειρουργούς το 1/3 του ενός πνεύμονα

Μια απίστευτη τραγωδία ζει η οικογένεια από την Άρτα, καθώς το κυνήγι για αγριογούρουνα που είχαν πάει τα μέλης κατέληξε σε κατά λάθος σκοτωμό του θείου. Το ανήλικο παιδί είχε πάει γμαζί με τον πατέρα του και τους δύο θείους στην περιοχή Μικρό Φράγμα, όταν σε ενέδρα που είχαν στήσει για να πιάσουν αγριογούρουνα, κατά λάθος πυροβόλησε τον θείο του.

Ο 16χρονος, βλέποντας τον 33χρονο θείο του νεκρό, σοκαρισμένος και μην αντέχοντας το βάρος του φόνου, έστρεψε την κάννη του όπλου πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος.

«Το παιδί ένιωσε εκείνη την στιγμή σοκ, ένιωσε τύψεις και γύρισε και αυτοπυροβολήθηκε. Ελπίζουμε ο Θεός να βάλει το χέρι του, να πάνε όλα καλά, να γίνει τουλάχιστον το παιδί καλά», είπε στην εκπομπή «Live News» του  Mega ο πρόεδρος κοινότητας Μεσοπύργου Άρτας, Παναγιώτης Στασινός.

Ο ανήλικος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ τραγική φιγούρα ο 58χρονος πατέρας του που αντίκρυσε τον αδερφό του νεκρό και λίγα λεπτά αργότερα είδε το παιδί του να αυτοπυροβολείται.

«Ο 16χρονος Γιάννης ο Θεός να βάλει το χέρι του να γίνει καλά το παιδί, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας που η κατάστασή του είναι σταθερή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Σήμερα η κηδεία του θείου 

Την ώρα που ο ανήλικος μαθητής παλεύει για τη ζωή και ο 33χρονος θείος του κηδεύεται, ο 58χρονος πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση ανήλικου και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ η μητέρα του σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο αδερφάκι του. Παράλληλα, ο πατέρας του 16χρονου νοσηλεύεται αυτή την στιγμή με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

«Η μαμά του είναι έγκυος 8–9 μηνών στο παιδί. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ο Θεός να βάλει το χέρι του, είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση όλοι».

Η τοπική κοινότητα του Μεσοπύργου Άρτας είναι σοκαρισμένη και όλοι προσεύχονται να σωθεί ο 16χρονος μαθητής.

«Ο μικρός είναι καλά, έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο. Ελπίζουμε τις επόμενες 48 ώρες να μπορέσουμε να τον αποσωληνώσουμε. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν το 1/3 του ενός πνεύμονα. Τα σκάγια ήταν 2,3 χιλιοστά από την καρδιά του» εξήγησε ο Χριστόδουλος Ναθαναήλ, συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άρτα: Σε σταθερή κατάσταση ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε – Αφαιρέθηκε από τους χειρουργούς το 1/3 του ενός πνεύμονα"

Σοφία Μπεκατώρου στο Live News: «Καμία έρευνα για τις 37 καταγγελίες, όλοι παραμένουν στις θέσεις τους»

Η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου έφερε στο “φως” μια νέα σοκαριστική καταγγελία, για αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής η οποία βίωσε σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή της και η Σοφία Μπεκατώρου τοποθετήθηκε, κάνοντας λόγο για απίστευτη στασιμότητα στις υποθέσεις που στο πρόσφατο παρελθόν ήρθαν στην επιφάνεια.

Αναφερόμενη στο θέμα των απίστευτων καταγγελιών της Μαρίας Παπάκου, Σοφία Μπεκατώρου -η γυναίκα που άνοιξε τον… ασκό του Αιόλου δίνοντας το παράδειγμα σε πολλές άλλες- είπε ότι όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Οι φορείς γνωρίζουν. Γνωρίζει η ομοσπονδία, γνωρίζει η ολυμπιακή επιτροπή και το υπουργείο και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, δεν έχουν κληθεί σε απολογία οι άνθρωποι που κατηγορούνται και βρίσκονται σε χώρους με παιδιά».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε αν γίνονται ή αν δεν γίνονται αυτά αλλά πώς θα σταματήσουν οι συμπεριφορές αυτές και αν θέλουμε έναν υγιή αθλητισμό».

« Νιώθω ότι πρέπει να αντιδράσει το αθλητικό κίνημα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κανένας μηχανισμός που να κινητοποιείται όταν υπάρχουν 37 καταγγελίες. Ξαφνικά αυτές οι αθλήτριες… ξύπνησαν και είπαν κάτι από τη φαντασία τους;», κατέληξε η κ. Μπεκατώρου. “

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοφία Μπεκατώρου στο Live News: «Καμία έρευνα για τις 37 καταγγελίες, όλοι παραμένουν στις θέσεις τους»"

Χρωματιστά τατουάζ: Απαγορεύονται από την Τρίτη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά από αύριο στην απαγόρευση των τατουάζ που γίνονται με χρωματιστά μελάνια. Περίπου 4.000 ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή έγχρωμων μελανιών για τατουάζ και για μόνιμο μακιγιάζ θα τεθούν υπό περιορισμό από τις 4 Ιανουαρίου, σε μια κίνηση που έχει επιφέρει αναστάτωση σε tattoo artists.

Ενώ τα κράτη μέλη ενέκριναν τους κανόνες πριν από ένα χρόνο, χορηγήθηκε μια 12μηνη μεταβατική περίοδος για να δοθεί χρόνος στον κλάδο να αλλάξει τις συνθέσεις στα μελάνια.

Χρωματιστά τατουάζ

Περίοδος χάριτος 24 μηνών σε δύο αποχρώσεις

Για δύο αποχρώσεις συγκεκριμένα, την «Pigment Blue 15:3» και την «Pigment Green 7», επιτράπηκε μια περίοδος χάριτος 24 μηνών επειδή είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.

Τα προϊόντα που περιέχουν τις πρόσφατα ελεγχόμενες χημικές ουσίες σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες θα απαγορευτούν για πώληση, με τη σαρωτική νέα νομοθεσία «Reach».

Η ΕΕ αναφέρει ότι οι νέοι κανόνες της έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους πολίτες από ερεθισμούς του δέρματος ή χειρότερα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να υπάρξουν ισχυρές ενδείξεις πιθανού κινδύνου καρκίνου από τα τατουάζ και Ευρωπαίοι tattoo artists διαμαρτύρονται ότι οι νέοι κανόνες θα βλάψουν τις επιχειρήσεις τους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρωματιστά τατουάζ: Απαγορεύονται από την Τρίτη "

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο προπονητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης - Έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο συγγενείς και φίλοι του (ΦΩΤΟ)

Ανατροπή έρχεται στην υπόθεση του γνωστού προπονητή πυγμαχίας στην Πάτρα που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 14χρονη μαθήτριά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το μεσημέρι της Δευτέρας αποφάσισε την προσωρινή του κράτηση.

Ο 47χρονος είχε βρεθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την καταγγελία της 14χρονης, ωστόσο είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, εξαιτίας διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Τώρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε να προφυλακιστεί, με τον ίδιο τον 47χρονο να αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Θα βρίσκομαι εκεί. Την ώρα της απόφασης του Συμβουλίου Δικαστών. Και αν αποφασίσουν να προφυλακιστώ θα είμαι απέξω για να μου περάσουν χειροπέδες. Δηλώνω ότι είμαι αθώος και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Βρίσκομαι σε κατ’ οίκον περιορισμό όπως ορίζει ο νόμος. Αφήνω τη δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση και υπόσχομαι ότι μετά το τέλος, θα βγω στον κόσμο. Με το πρόσωπό μου όπως έκανα και τη Δευτέρα.", είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης

Το γεγονός ότι βγήκε η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που τον προφυλακίζει, έκανε γνωστό ο ίδιος ο 47χρονος μέσα από αναρτήσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

271301891_618825792662665_8819936884490039676_n.gif

Μάλιστα, με νεότερη ανάρτησή του κάλεσε φίλους και συγγενείς έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του tempo24.news, στο Αστυνομικό Μέγαρο βρέθηκαν φίλοι του και γονείς μαθητών του, φωνάζοντας για την αποφυλάκισή του, ενώ αστυνομικές δυνάμεις ήταν σε επαγρύπνηση.

270188729_1564305870620435_5730205190196631691_n.jpg

270188729_1564305870620435_5730205190196631691_n_0.jpg

Λίγη ώρα αργότερα, και με την παρέμβαση του δικηγόρου του κ. Χρήστου Τσόλκα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Προφυλακιστέος ο προπονητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης - Έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο συγγενείς και φίλοι του (ΦΩΤΟ)"

Μειώσεις συντάξεων έως 268 ευρώ: Χατζηδάκης «δικαιολογεί» Τσακλόγλου

“Ο κ. Τσακλόγλου εφαρμόζει τον νόμο – το σημειώνουν και τα ίδια τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δήθεν περικοπές σε όσους παίρνουν μαζί αναπηρική και σύνταξη χηρείας”, δήλωσε -ως απάντηση ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, αναφορικά με το σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την επίμαχη τροπολογία του Υπ. Εργασίας που “ερμηνεύεται” σε μειώσεις έως 268 ευρώ σε χιλιάδες συντάξεις!

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχει νομοθεσία εδώ και χρόνια – «με τον νόμο Κατρούγκαλου και στη συνέχεια με τον νόμο Βρούτση – η οποία κάνει λόγο για μία εθνική σύνταξη» και υπογράμμισε ότι, σε όλη την Ευρώπη όπου υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα, μία εθνική σύνταξη υπάρχει. «Αυτό το σύστημα αναπαρήχθη και στην Ελλάδα και αυτό ζητάει ο κ. Τσακλόγλου να εφαρμοστεί από τις αρμόδιες αρχές του ΕΦΚΑ. Τι θα μπορούσε να πει; Θα μπορούσε να πει ότι πρέπει να γίνει παραβίαση του νόμου; Ας μας το πουν αυτοί οι οποίοι αυτήν την ώρα διαμαρτύρονται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε: «Δεν μιλάμε για τις ανταποδοτικές συντάξεις, μιλάμε για την εθνική σύνταξη».

«Αυτό προβλέπεται πανευρωπαϊκά. Στην Ελλάδα αυτό προβλέπει η νομοθεσία και διερωτώμαι πως κάποιος ζητά από έναν υφυπουργό να παραβιάσει τη νομοθεσία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την εγκύκλιο που εκδόθηκε, μετά τον νόμο Κατρούγκαλου το 2016, «που έλεγε ότι δεν κρινόταν σκόπιμο να προχωρήσουν οι νέες μειώσεις και την οποία σεβάστηκαν όλοι οι μετέπειτα υπουργοί Εργασίας», ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Εάν υπήρξαν εγκύκλιοι προς άλλη κατεύθυνση, προφανώς ήταν έξω από το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Αυτό είναι τελείως σαφές και δεν ξέρω, εάν εθιμικώ δικαίω θέλουμε να έχουμε μια ‘άλφα’ νομοθεσία, αλλά να εφαρμόζουμε μια ‘βήτα’ […] Και δεν ξέρω πόσο δίκαιο είναι να υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων. Δηλαδή να υπάρχουν συνταξιούχοι οι οποίοι παίρνουν μια εθνική σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά να υπάρχουν και άλλοι δίπλα, που, λόγω διαφόρων ‘παραθύρων’, να μπορούν να παίρνουν δύο εθνικές συντάξεις. Πόσο δίκαιο είναι αυτό και πόσο η συντριπτική πλειονότητα όσων μας ακούνε αυτήν την ώρα μπορεί να συμφωνεί με τέτοιου είδους λογικές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώσεις συντάξεων έως 268 ευρώ: Χατζηδάκης «δικαιολογεί» Τσακλόγλου "

Μαρία Παπάκου: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στα 14 της χρόνια από τον προπονητή της ενόργανης

Η Μαρία Παπάκου, πρώην αθλήτρια της εθνικής ενόργανης αποκαλύπτει μετά από χρόνια την τραγική της εμπειρία – Καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση -στην ηλικία των 14 ετών- από τον προπονητή της, δίνοντας απίστευτες λεπτομέρειες.

Η Μαρία Παπάκου, περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου –με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες- τα όσα φέρεται να έζησε στα χέρια αρχιπροπονητή της Εθνικής ενόργανης.

Η Μαρία Παπάκου κάνει λόγο για σεξουαλική παρενόχληση στην ηλικία των 14 ετών και τα λόγια σοκάρουν! “Άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου – Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές. Κανένας δεν του είπε μια λέξη, να του βάλει ένα όριο – Μετά από πολύ καιρό, έτυχε και βρέθηκα με παλιά μου προπονήτρια και με ρώτησε: “Τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε, γιατί είχαμε την απορία” – Δηλαδή όλοι το ξέρατε και κανείς δεν έλεγε τίποτα; – “Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθια μου και τον ωραίο τρόπο που μεγαλώνει το στήθος μου – “Μαρία, αυτό που συμβαίνει θα το ξέρω μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός” – “Έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει, έπιασε το χέρι μου και προσπάθησε να το βάλει μέσα από το εσώρουχό του. Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό”, είναι κάποιες από τις απίστευτες κουβέντες που ανέφερε.

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα.

Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία», εξομολογείται και συγκλονίζει, η Μαρία Παπάκου.

«Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές αυτό. Κανένας δεν του είπε μία λέξη, κανένας δεν του έβαλε ένα όριο, ένα στοπ. Συνέβαινε σε πάρα πολλά κορίτσια της Εθνικής Ομάδας. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο σε μένα».

Το ήξεραν όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ήξεραν όλοι ότι ο αρχιπροπονητής της Εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής κακοποιούσε συστηματικά και παρενοχλούσε σεξουαλικά καθημερινά τις αθλήτριές του, μικρά κοριτσάκια 11, 12 ετών.

Αλλά ούτε ένας, δεν έκανε κάτι για να τις γλυτώσει από τα χέρια του.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση ‘τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; γιατί είχαμε αυτήν την απορία’ και της είπα ‘το ξέρατε όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα’;».

Είναι η συγκλονιστική μαρτυρία της Μαρίας Παπάκου. Της γυναίκας που στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, έζησε τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της ενόργανης.

«Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθιά μου, μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα φιλήσει τα χείλια μου. Μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι ‘αυτό που συμβαίνει θα του ξέρουμε μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός, είναι ιερό’».

Πίσω από τις εμφανίσεις, το κορίτσι που εκπροσωπούσε τη χώρα σε διεθνείς αγώνες, κρυβόταν ένα ασύλληπτο δράμα. Ένα δράμα που αποκαλύπτεται σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, από την ίδια. Μπροστά στην κάμερα. Δίχως φόβο και με περίσσιο θάρρος.

«Σε ένα ταξίδι που είχαμε, χτύπησε την πόρτα του δωματίου και του άνοιξε μια συναθλήτριά μου. Δεν τον φοβήθηκα γιατί ήμασταν πολλά κορίτσια μαζί και λέω δε θα μου κάνει τίποτα. Αυτός όμως είπε σε όλες ‘φύγετε από το δωμάτιο θέλω να μείνω μόνος με τη Μαρία’ και έφυγαν και με άφησαν μόνη μου. Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται, να χτυπάει σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση, δεν είχα λόγια να πω».

Τα όσα ακολούθησαν δεν έγιναν μόνο μία φορά. Τα ταξίδια για αγώνες ήταν η απόλυτη ευκαιρία για τον αρχιπροπονητή να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

«Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου. Με πέταξε στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και έπεσα πάνω στο κρεβάτι. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει, έπιασε το χέρι μου και προσπάθησε να το βάλει μέσα από το εσώρουχό του.

«Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, έτρεμε το σώμα μου εσωτερικά. Μου έλεγε να μη φωνάζω, δεν πρέπει να μας ακούσουν ‘σε αγαπάω, εγώ είμαι, ξέρεις πόσο σε αγαπώ, μη φοβάσαι, τον έρωτα θέλω να σου δείξω’ μου είπε. Οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα και εκεί σταμάτησε τελικά. Ενδεχομένως να είχε φτάσει στον σκοπό του. ‘Δεν πειράζει μπορεί να χάσαμε σήμερα την ευκαιρία αλλά υπάρχει και άλλη μέρα’, μου είπε».

Η εισαγγελική έρευνα η οποία έχει αρχίσει εδώ και 8 μήνες για τα όσα οι ίδιοι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης είχαν δημόσια καταγγείλει, παραμένει ανοιχτή ως και σήμερα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρία Παπάκου: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στα 14 της χρόνια από τον προπονητή της ενόργανης"

Κορωνοϊός: Στο 70% των κρουσμάτων η Omicron στην Ελλάδα, προστασία 90% από την 3η δόση

Στο 70% φτάνει ο μέσος όρος των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Omicron στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στην Omicron αποδίδεται και το 70% των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής. Η νοσηρότητα της παραλλαγής είναι μικρότερη, ενώ ανάλογα στοιχεία διαπιστώνονται και για τον δείκτη θνητότητας. 

Από την πλευρά της, η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην ικανότητα της μετάλλαξης να εκφεύγει της ανοσίας. Όπως είπε, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων είναι ανεπαρκής έναντι της Omicron. Αντίθετα, η τρίτη δόση παρέχει άμεση προστασία, χωρίς να είναι γνωστή η διάρκειά της. Τα ποσοστά αποτελεσματικότητα κυμαίνονται ανά τη μελέτη, από 33% έως 55% και 80%. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, η τρίτη δόση προφυλάσσει κατά 90% από την εισαγωγή στο νοσοκομείο. 



Θετικά νέα για την πορεία της πανδημίας

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι το 2022, όχι μόνο θα τελειώσει η οξεία φάση της πανδημίας, αλλά θα έχει δρομολογηθεί η παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια. 

Με την Omicron, θεωρείται πλέον γεγονός η αυξημένη μεταδοτικότητά της και η ήπια κλινική νόσος. Η συμπτωματολογία επιβεβαιώνει τις μελέτες για την παθογένεια της λοίμωξης. Σύμφωνα με τις μελέτες, ο ιός πολλαπλασιάζεται ταχύτατα στο ανώτατο αναπνευστικό σύστημα αλλά με βραδύτερο ρυθμό στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα ηπιότερα συμπτώματα και να μην έχουμε επιπλοκές στους πνεύμονες. Ωστόσο, διατηρούνται οι επιφυλάξεις για τα ευάλωτα άτομα. 

Στα παιδιά 5-11 ετών, τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή, οι δε ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες και οι γνωστές των συμβατικών εμβολίων. Ίσως μια μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται μετά τη δεύτερη δόση. 

Μήνυμα για εμβολιασμό κατά τις γρίπης

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται συλλοιμώξεις ατόμων τόσο με τη Δέλτα όσο με την Omicron, που μπορεί να πλήξουν τους πλέον ευάλωτους. 

«Το στοιχείο θα έπρεπε να αποτελεί υπενθύμιση για εμβολιασμό κατά της γρίπης, που θα έπρεπε να κάνουμε. Το 2022, κάθε χώρα θα έπρεπε να θωρακίσει την κοινωνία με εμβόλια, παλαιά και νέα, να υπάρχει διαθεσιμότητα στις νέες αντιικές θεραπείες. Στόχος είναι η ενδημικότητα του ιού» ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου.  

Στο 67,3% το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στον γενικό πληθυσμό

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ξεπεράσαμε τα 17,6 εκατ. εμβολιασμούς. Το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στον γενικό πληθυσμό αγγίζει το 67,3%. 

Η τρίτη δόση σε ανηλίκους προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, γίνονται συνεχώς παραλαβές εμβολίων για παιδιά. 

Ο κ. Ζαούτης προανήγγειλε αλλαγές για τη διενέργεια των τεστ την Πέμπτη, από τον υπουργό Υγείας. Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι η ευαισθησία των rapid είναι ιδιαίτερα υψηλή. Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη, άτομα με θετικό PCR είχαν και θετικό rapid test στο 95%, κάτι που υποδηλώνει την αξιοπιστία των τεστ. 

Ήδη έχει ανακοινωθεί σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν τεστ PCR. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό αριθμό testing έναντι των άλλων χωρών. 

Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.485.000 πολίτες, δηλαδή το 71,3% του γενικού πληθυσμού και 81,1% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 72,7% του γενικού πληθυσμού και 83,6% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 7.070.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού, με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι 69,1% και 79,1% αντίστοιχα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρινισε ότι 85.500 παιδιά έχουν κλείσει το ραντεβού τους και περισσότερα από 21.500 έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Στους άνω των 60, από την ημέρα της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 160.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ το ποσοστό των 60 ετών που έχει εμβολιαστεί μαζί και με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ανέρχεται στο 88,3%.

Όσον αφορά στην αναμνηστική δόση, δικαιούχοι είναι 5.783.000 πολίτες, ποσοστό 82% επί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3.610.000, εμβολιασμοί ποσοστό 62% επί των δικαιούχων και σχεδόν 1 εκ πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, ποσοστό 17% των δικαιούχων. Από τους δικαιούχους, στους άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 91,4%, ενώ στους κάτω των 60 ετών το 70,3%.

Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 71.634 αιτήσεις και έχουν εμβολιαστεί 47.100 πολίτες.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι 386 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, όπως και 26 πολυιατρεία και μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότεροι από 30.165 εμβολιασμοί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στο 70% των κρουσμάτων η Omicron στην Ελλάδα, προστασία 90% από την 3η δόση"

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 36.246 κρούσματα και 78+2 θανάτους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 36.246, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.294.741, εκ των οποίων 50,3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.000 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμα συναγερμού εκπέμπει η θετικότητα. Εγιναν συνολικά 146.476 τεστ εκ των οποίων τα 20.823 μοριακά και τα 125.653 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώνεται στο 24,75% έναντι 22,41% χθες με μόνο 78 χιλιάδες τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 13.104 στην Αττική (6.294 χθες).
  • 3.856 στη Θεσσαλονίκη (2.001 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.782 από την Ανατολική Αττική (997 χθες).
  • 2.058 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (984 χθες).
  • 463 από τη Δυτική Αττική (240 χθες).
  • 1.792 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (674 χθες).
  • 3.582 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.797 χθες).
  • 1.533 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (772 χθες).
  • 1.756 από τον Πειραιά (755 χθες).
  • 138 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (75 χθες)

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 64 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 556 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 12 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 357 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 319 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 239 στην ΠΕ Άρτας.
  • 1.133 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 467 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 125 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 326 στην ΠΕ Δράμας.
  • 444 στην ΠΕ Έβρου.
  • 693 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 47 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 130 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 415 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 315 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 1.109 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 26 στην ΠΕ Θάσου.
  • 221 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 31 στην ΠΕ Θήρας.
  • 3 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 40 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 643 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 403 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 58 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 595 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 7 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 177 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 187 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 70 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 155 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 568 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 530 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 82 στην ΠΕ Κω.
  • 207 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 863 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 179 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 255 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 105 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 42 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 535 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 424 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 9 στην ΠΕ Μήλου.
  • 13 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 28 στην ΠΕ Νάξου.
  • 222 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 16 στην ΠΕ Πάρου.
  • 246 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 511 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 164 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 363 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 168 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 552 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 38 στην ΠΕ Σάμου.
  • 429 στην ΠΕ Σερρών.
  • 10 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 74 στην ΠΕ Σύρου.
  • 14 στην ΠΕ Τήνου.
  • 337 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 374 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 353 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 87 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 199 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 687 στην ΠΕ Χανίων.
  • 219 στην ΠΕ Χίου.
  • 989 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (526 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ αναδρομικά καταγράφηκαν δυο ακόμα απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.990 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 615 (χθες 626). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (84,88%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 93 (15,12%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.780 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 437 (ημερήσια μεταβολή +9,25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 413 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 36.246 κρούσματα και 78+2 θανάτους"

Κινητά τηλέφωνα και κάμερες στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της απαγωγής Κυπαρίσση

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η ιστορία εξελισσεται παράλληλα σε τρεις άξονες, όμως οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως δεν πρέπει να βγουν προς τα έξω στοιχεία φοβούμενοι τον αστάθμητο παράγοντα που έχει να κάνει με τις αντιδράσεις των απαγωγέων.

Ο πρώτος άξονας αφορά στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων και τις επαφές μέσω sms των απαγωγέων με τον αδερφό του 40χρονου επιχειρηματία. Οι δράστες ζήτησαν να μην υπάρχει εμπλοκή της Αστυνομίας σε αυτό το σκέλος και έτσι εξ’ ολοκλήρου τις συζητήσεις τις κάνει ο αδερφός του Γιώργου Κυπαρίσση. Οι επαφές ειναι αρκετές και η προσπάθεια που γίνεται είναι τα λύτρα να πέσουν κάτω απο το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Κάτι που όπως λένε οι πληροφορίες ειναι εφικτό.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με το τεχνικό κομμάτι των ερευνών. Υπάρχουν βίντεο που βρήκαν οι αρχές με τις ίδιες πηγές να λένε οτι ο αριθμός είναι διψήφιος και τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθούν τα δύο όχηματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την επιχείρηση αρπαγής τα οποία τα έκαψαν στα Σπάτα και στη συνέχεια το επόμενο που είχαν για να διαφύγουν και το δρομολόγιο που ακολούθησαν.

Παράλληλα, οι ίδιες αναλύσεις γίνονται και στα στίγματα κινητών τηλεφώνων που την ώρα της αρπαγής εξέπεμπαν στην περιοχή με τη διαδικασία ωστόσο να απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να δώσει ξεκάθαρη εικόνα στις αρχές. Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με την επιλογή του προσώπου που άρπαξαν.

Με απλά λόγια οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατι οι δράστες επέλεξαν τον Γιώργο Κυπαρίσση. Ποια ήταν τα κριτήρια τους; Τον γνώριζαν; Τους μίλησε κάποιος για αυτόν ή ήταν τυχαια η επιλογή λόγω της μεγάλης επιχείρησης που διατηρεί στο Μενίδι; Έτσι, λαμβάνουν συνεχώς καταθέσεις απο συγγενείς φιλους και συνεργάτες του 40χρονου επιχειρηματία για να σχηματίσουν το μωσαικό των ερευνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κινητά τηλέφωνα και κάμερες στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της απαγωγής Κυπαρίσση"

Πράσινο φως από τον αμερικανικό FDA σε 3η δόση στους άνω των 12 ετών

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ ενέκριναν την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer για τους εφήβους, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σε επιστολή της προς την Pfizer τη Δευτέρα γνωστοποίησε ότι είχε χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ηλικίες 12 έως 15 ετών. Ο οργανισμός μείωσε επίσης το συνιστώμενο διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης του εμβολίου σε πέντε μήνες.

Επιπρόσθετα, ο FDA δηλώνει ότι ανοσοκατεσταλμένα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα μπορούσαν να κάνουν τρίτη δόση τουλάχιστον 28 ημέρες μετά την αρχική τους ανοσοποίηση με τις δυο πρώτες.

Το επόμενο στάδιο προβλέπει ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα συζητήσει το θέμα και θα κάνει περαιτέρω συστάσεις σχετικά με τον τρόπο χορήγησης.

Η Συμβουλευτική αυτή Επιτροπή μπορεί να συνεδριάσει και εντός της εβδομάδας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως από τον αμερικανικό FDA σε 3η δόση στους άνω των 12 ετών"

Μελέτη: Η μετάλλαξη «Omicron» παρακάμπτει την ανοσία των εμβολιασμένων, αλλά είναι ηπιότερη από τη Δέλτα

Η παραλλαγή Omicron παρακάμπτει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τη Δέλτα την ανοσία των εμβολιασμένων, σύμφωνα με δανική έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που εξηγεί τη μεγάλη μεταδοτικότητα της Omicron.

Από την ανακάλυψη της παραλλαγής Omicron τον Νοέμβριο, οι επιστήμονες ξεκίνησαν την αναζήτηση των λόγων για τους οποίους προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση και εμφανίζεται περισσότερο μεταδοτική σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα.

Ενας ιός μπορεί να είναι περισσότερο μεταδοτικός για μία σειρά λόγων, όπως ο χρόνος επιβίωσής του στον αέρα, η ικανότητά του να εισχωρεί στα κύτταρα ή η παράκαμψη του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

Μελετώντας περί τα 12.000 νοικοκυριά στην Δανία στα μέσα του Δεκεμβρίου, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η Omicron είναι 2,7 έως 3,7 φορές περισσότερο μολυσματική σε σχέση με τη Δέλτα στους εμβολιασμένους Δανούς.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, του Statistics Denmark και του Statens Serum Institut (SSI) δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται ταχύτερα διότι είναι αποτελεσματικότερος στην παραβίαση της ανοσίας που έχει επιτευχθεί χάρις στα εμβόλια.

«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι η ταχεία εξάπλωση της Omicron μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην παράκαμψη της ανοσίας μάλλον παρά στην εγγενή αύξηση της βασικής μεταδοτικότητας», αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

Το 78% των Δανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 48% έχουν λάβει την τρίτη αναμνηστική δόση. Περισσότεροι από 8 στους 10 Δανούς έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα άτομα που έχουν λάβει τρίτη αναμνηστική δόση έχουν μικρότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό, ανεξαρτήτως παραλλαγής, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Αν και περισσότερο μεταδοτική, η Omicron φαίνεται ότι προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση, σύμφωνα με την τεχνική διευθύντρια του SSI Tyra Grove Krause.

«Αν και η Omicron θα είναι ακόμη σε θέση να προκαλέσει πίεση στο σύστημα υγείας, όλα δείχνουν ότι είναι ηπιότερη από την παραλλαγή Δέλτα», είπε προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος νοσηλείας με Omicron είναι ο μισός σε σχέση με την Δέλτα. Και αυτό το συμπέρασμα συμπίπτει με τα αποτελέσματα και άλλων μελετών.

Από τους 93 ανθρώπους που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με Omicron στα τέλη του Δεκεμβρίου, λιγότεροι από 5 έλαβαν εντατική θεραπεία, δείχνουν τα στοιχεία.

«Αυτό ίσως θα μας βγάλει από την πανδημία, ώστε αυτό να είναι το τελευταίο κύμα», είπε η τεχνική διευθύντρια του SSI.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μελέτη: Η μετάλλαξη «Omicron» παρακάμπτει την ανοσία των εμβολιασμένων, αλλά είναι ηπιότερη από τη Δέλτα"

«Ο Μητσοτάκης κόβει έως και 268€ από συντάξεις», καταγγέλλει το ΕΝΔΙΣΥ

Πρωτοχρονιάτικες περικοπές στις συντάξεις (χηρείας - αναπηρίας - διπλές) επεφύλαξε σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση - επιστολή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Οπως αναφέρει, «με μια επαίσχυντη εγκύκλιο, παραμονές της αλλαγής του έτους, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε μια αυθαίρετη ερμηνεία του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν.4387/16) και ουσιαστικά προκαλεί δραματικές μειώσεις στις ανωτέρω συντάξεις, που μπορεί να ανέλθουν έως και τα 268 ευρώ τον μήνα!

Πρόκειται για μια ληστρική επίθεση στο εισόδημα δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, που η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει «στα κρυφά», παραμονές Πρωτοχρονιάς…

Εξηγούμαστε:

Η εγκύκλιος (Χατζηδάκη - Τσακλόγλου) ορίζει ότι εφεξής όσοι λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις, θα παίρνουν μόνο μία εθνική σύνταξη! Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα οι δικαιούχοι σύνταξης χηρείας θα λαμβάνουν εθνική σύνταξη μόνο από τη δική τους. Η σύνταξη χηρείας τους θα υπολογίζεται μόνο ως προς το ανταποδοτικό της σκέλος, αφού θα έχει αφαιρεθεί η εθνική σύνταξη, την οποία εφεξής δεν θα δικαιούνται.
Πρόκειται για μια δυσμενέστατη εξέλιξη, που αφορά το σύνολο των διπλο-συνταξιούχων. Μάλιστα, στην ίδια εγκύκλιο ορίζεται το «πλαφόν» των 384 ευρώ, που είναι η εθνική σύνταξη μετά από 20 έτη απασχόλησης, το οποίο θα μπορεί να υποχωρεί μέχρι τα 360 ευρώ, για όσους έχουν λιγότερες ημέρες ασφάλισης.

Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο ορίζεται ότι το μέτρο αυτό επηρεάζει όλες τις συντάξεις τέτοιου τύπου, που χορηγήθηκαν από την έναρξη του «νόμου Κατρούγκαλου», δηλαδή από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά! Άρα, αφορά δεκάδες χιλιάδες συντάξεις, που από τον επόμενο μήνα είναι πιθανό να υποστούν σημαντικές περικοπές. Επίσης, επηρεάζει όλες εκείνες τις συντάξεις που πρόκειται να εκδίδονται από εδώ και στο εξής (περίπου 80.000 ανά έτος). Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας ανακαλεί μέχρι και παραδείγματα (!) από εγκυκλίους του παρελθόντος, για να δείξει ασφαλώς τον διαφορετικό τρόπο, με τον οποίο θα υπολογίζονται εφεξής αυτές ακριβώς οι συντάξεις.

Ακόμα όμως και πιο «παλαιοί» συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας επηρεάζονται αρνητικά. Στην εγκύκλιο ορίζεται πως θα μπορούν να λάβουν την πρόσθετη εθνική σύνταξη (π.χ. χηρείας), η οποία όμως θα λογίζεται στο εξής ως προσωπική διαφορά. Άρα, όποια αύξηση αποφασιστεί στο μέλλον, γι’ αυτούς τους συνταξιούχους θα είναι απλώς μείωση της προσωπικής διαφοράς τους και έτσι, δεν θα λάβουν το παραμικρό ποσό!

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του εντολοδόχου του στο υπουργείο Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, σε βάρος δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων.

Απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η επίμαχη εγκύκλιος, που αδικεί κατάφωρα συμπολίτες μας, διότι το Υπουργείο κάνει επέκταση παρανόμως στις συντάξεις χηρείας-αναπηρίας της διάταξης που αφορά τον υπολογισμό της εθνικής σύνταξης συσσωρευτικά όταν είναι εξ ιδίου δικαιώματος. Εν μέσω πανδημίας και ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής, τους οδηγεί σε αδικαιολόγητες μειώσεις συντάξεων, άρα και σημαντικές μειώσεις στο μηνιαίο τους εισόδημα χωρίς νόμο. Πρόκειται για ανθρώπους που ζουν μόνοι (συντάξεις χηρείας) ή έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας (συντάξεις αναπηρίας) και έχουν πληρώσει διπλές εισφορές στον εργασιακό τους βίο (διπλο- συνταξιούχοι), για να λάβουν αυτές τις παροχές. Είναι ντροπή και μόνο που το υπουργείο Εργασίας σκέφτηκε να εκδώσει αυτή την εγκύκλιο…

Διερωτόμαστε:

• Ο λαλίστατος κατά τα άλλα κύριος Χατζηδάκης, στις καθημερινές «βόλτες» που πραγματοποιεί στα διάφορα τηλε-παράθυρα, γιατί δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο; Δεν αποτελεί δική του επιλογή; Ήξερε για το κείμενό της που συντάχθηκε (βάσει υπογραφής), από τον υφιστάμενό του κ. Πάνο Τσακλόγλου;

• Κύριε Μητσοτάκη, μιλάτε για «ανάπτυξη» και δρομολογείτε περικοπή συντάξεων;

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει επειγόντως την εγκύκλιο Τσακλόγλου. Επανέρχεται στην παλαιότερη πρότασή του και ζητά από την κυβέρνηση να ψηφίσει διάταξη: το 70% που δίδεται σε συντάξεις χηρείας για 3 έτη να συνεχίζεται και εφεξής και να μην περικόπτεται στο 35% μετά την τριετία, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Μητσοτάκης κόβει έως και 268€ από συντάξεις», καταγγέλλει το ΕΝΔΙΣΥ"

Πακιστανοί: Αυθόρμητη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Θεοδωρικάκος: Δεν θα ακυρωθεί κανένα πρόστιμο

«Η συγκέντρωση των εκατοντάδων Πακιστανών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Σύνταγμα δεν ήταν οργανωμένη, αλλά αυθόρμητη», υποστηρίζει ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος – Πακιστάν σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media από το πλήθος των μεταναστών που συγκεντρώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ο Σιέντ Μοχάμεντ Τζαμίλ πρόεδρος του Συνδέσμου ζητεί την επιείκεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μερικούς από τους συγκεντρωθέντες για τη μαζική συνάθροιση χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας – αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

«Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη. Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά. Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά. Με εκτίμηση, SYED MOHAMMAD JAMIL, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας-Πακιστάν».

Δεν ακυρώνεται κανένα πρόστιμο

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι κανένα πρόστιμο δεν πρόκειται να ακυρωθεί. «Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη», συμπλήρωσε στη σχετική δήλωσή του ο υπουργός.

Τις εικόνες στην πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κλήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ ό ίδιος κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αστυνομικοί τού είπαν ότι ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους πως λόγω των μέτρων για την πανδημία δεν θα γίνει φέτος κάποια εκδήλωση στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα περίπου μισή ώρα αργότερα το πλήθος να διαλυθεί.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο YouΤube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πακιστανοί: Αυθόρμητη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Θεοδωρικάκος: Δεν θα ακυρωθεί κανένα πρόστιμο"

Υπουργείο Εργασίας: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί κατάργησης των τριετιών»

«Ας μην καταφεύγουν κάποιοι σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας σε σχέση με τις τριετίες» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η θέση του υπουργείου είναι γνωστή και διατυπωμένη ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει παρέμβαση στην υπόθεση που εκκρεμεί στο ΣτΕ υπέρ της διατήρησης των τριετιών. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να τις καταργήσει; Η επανάληψη της διατήρησης των τριετιών είναι περιττή. Οι τριετίες σχετίζονται με τον νόμο που τις θέσπισε και όχι με τον κατώτατο μισθό», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εργασίας: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί κατάργησης των τριετιών»"

Πρωτοχρονιάτικο... «λουκέτο» σε 34 επιχειρήσεις, πρόστιμα πάνω από €600.000

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν από 31.12.2021-02.01.2022 συνολικά 230.965 ελέγχους και κατέγραψαν 1.557 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 678.550€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 34 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2. Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος

3. Παραβίαση καραντίνας

4. Εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου για την Covid-19

5. Υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας

6. Χρήση μουσικής σε καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

• Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€, στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000€ και επέκταση της αναστολής λειτουργίας κατά δεκαπέντε (15) ημέρες, σύνολο 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας, για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς εξυπηρετούσε πενήντα (50) όρθιους πελάτες σε συνδυασμό με παραβίαση της αναστολής λειτουργίας.

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 15.000€ σε (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για μη τήρηση της απαγόρευσης μουσικής.

• Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο διαφορετικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας της εκάστοτε επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

• Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 € σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας για παραβίαση των μέτρων Covid, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, μη τήρηση απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής και μη τήρηση απαγόρευσης όρθιων πελατών εντός τους καταστήματος.

• Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800 € για μη τήρηση χρήσης μάσκας από το προσωπικό της επιχείρησης και από τους πελάτες σε έξι (6) καταστήματα

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300€ έκαστος.

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για μη τήρηση της απαγόρευσης μουσικής.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300€ έκαστος.

• Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ενός αλλοδαπού υπηκόου και ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 50.000€ διότι κατελήφθη να μεταφέρει στο Ι.Χ.Φ. πλήρες ηχοσύστημα, το οποίο σε πρόσφατο χρόνο χρησιμοποιήθηκε για διοργάνωση εκδήλωσης (πάρτι) εντός παλαιού εργοστασίου.

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000€ σε (4) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300€ έκαστος.

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000€ σε (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών και υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, για χρήση μουσικής και εξυπηρέτηση όρθιων πελατών. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300€ έκαστος.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300€ έκαστος.

Περιφέρεια Ηπείρου

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για χρήση μουσικής εντός του καταστήματος.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000€ σε (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για μη τήρηση της απαγόρευσης μουσικής.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000€ σε (5) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300€ έκαστος.

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για μη τήρηση της απαγόρευσης μουσικής.

• Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 25.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες επέκταση της αναστολής λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 10.000€ σε επιχείρηση και τριάντα (30) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μη τοποθέτηση απολυμαντικών. Στον εν λόγω πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 300€.

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ σε επιχείρηση και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Στον εν λόγω πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 300€.

• Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για χρήση μουσικής εντός του καταστήματος και εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για μη τήρηση της απαγόρευσης μουσικής.

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, για υπέρβαση προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ σε ημεδαπό για παραβίαση καραντίνας.

Επικράτεια

Το Λιμενικό πραγματοποίησε (12.552) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά της Covid-19.

Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε εβδομήντα πέντε (75) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά της Covid-19, οι οποίοι έλαβαν χώρα στις περιφέρειες της Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε ογδόντα δύο (82) αντικείμενα.

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ έλεγξαν εκατόν είκοσι επτά (127) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Επιπλέον έλεγξαν αμιγείς και μικτούς χώρους, καταστημάτων αποκλειστικά για εμβολιασμένους, νοσήσαντες ή με διαγνωστικό τεστ τα σχετικά πιστοποιητικά χιλίων επτακοσίων είκοσι δύο (1.722) φυσικών προσώπων με την εφαρμογή Covid Free.GR.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε (20) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ (6) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά διακόσιες οκτώ (208) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοχρονιάτικο... «λουκέτο» σε 34 επιχειρήσεις, πρόστιμα πάνω από €600.000"

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πετσοκόβει ως 268 ευρώ από συντάξεις χηρείας και αναπηρίας

Για “αιφνιδιαστική μείωση των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας” κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συγκεκριμένα σε δήλωση της υπογραμμίζει πως “στα μουλωχτά ο κ. Τσακλόγλου τροποποίησε εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, και με νέα απαράδεκτη εγκύκλιο πετσοκόβει έως και 268 ευρώ από τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας”.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτοχρονιάτικα μειώνει τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Αιφνιδιαστικά και στα μουλωχτά ο κ.Τσακλόγλου τροποποίησε εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, και με νέα απαράδεκτη εγκύκλιο πετσοκόβει έως και 268 ευρώ από τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας και της ακρίβειας, η κυβέρνηση πλήττει συστηματικά τους πιο αδύναμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις χήρες και τους ανάπηρους.

Μοναδική λύση είναι η πολιτική αλλαγή».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πετσοκόβει ως 268 ευρώ από συντάξεις χηρείας και αναπηρίας "

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένοι 36χρονη μητέρα και το πρόωρο μωρό της

Μεγάλη πίεση δέχεται το ΕΣΥ με την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον», ενώ τα διαγνωστικά τεστ που έγιναν τις τελευταίες μέρες των γιορτών προδίδουν την τεράστια διασπορά κρουσμάτων. Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από τα 350 rapid test που έγιναν χθες βγήκαν θετικά τα 90 – Διασωληνώθηκε 36χρονη λεχώνα και το πρόωρα γεννημένο μωρό της – Οκτώ παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

«Δεχόμαστε μεγάλη πίεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δόντσιος μιλώντας στο GRTimes, δίνοντας στοιχεία για την εξέλιξη της χθεσινοβραδινής εφημερίας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι χθες Κυριακή (2/1) προσήλθαν στο νοσοκομείο 205 περιστατικά κορωνοϊού και μέχρι σήμερα στις 8:00 π.μ (οπότε έληξε τυπικά η εφημερία) είχαν γίνει 45 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 περιστατικά εξετάζονταν ως ύποπτα.

Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών. Όπως επισημαίνει ο κ. Δόντσιος στο GRTimes «συνήθως τέτοια μέρα είχαμε γύρω στα 100 rapid test, ενώ χθες έγιναν 350, από τα οποία τα 90 βγήκαν θετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εφημερία οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το βρέφος που κυοφορούσε μόλις 22 εβδομάδες μία 36χρονη η οποία είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και να διασωληνώσουν τόσο την ίδια όσο και το πρόωρα γεννημένο μωρό της.

Επίσης, ο κ. Δόντσιος επισήμανε ότι νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο οκτώ παιδιά από τα οποία τα δύο εισήχθησαν χθες, ευτυχώς προληπτικά και με ήπια συμπτώματα. Πρόσθεσε δε πως από τις 28 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο οι 26 είναι κατειλημμένες, ωστόσο ενδέχεται να γεμίσουν σήμερα πριν από το μεσημέρι.

Πιεζόμαστε πολύ – Έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες

«Θα πρέπει να αυξηθούν τα συνεργεία διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ. Δόντσιος, ενώ αναφερόμενος στις δραματικές εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό τις κρίσιμες αυτές ώρες είπε ότι «έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες, και άρχισαν να νοσούν και οι εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να λείψουν από το πόστο τους».

Τέλος, ο κ. Δόντσιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε έξαρση στα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» με το πέρας των γιορτών. Μάλιστα, όπως είπε, το αποτύπωμα της κινητικότητας λόγω της εορταστικής περιόδου θα αρχίσει να καταγράφεται από την ερχόμενη Παρασκευή στα διαγνωστικά τεστ.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένοι 36χρονη μητέρα και το πρόωρο μωρό της"

Άδωνις Γεωργιάδης: Πλαφόν στα pcr tests – Μέτρα για διασκέδαση και catering

«Πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, τα νέα μέτρα και την στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «περιμέναμε την άνοδο στα κρούσματα, να έχουμε 30.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά ήρθε μια εβδομάδα νωρίτερα. Δεν πρέπει να κοιτάμε σκέτο το νούμερο αυτό. Δεν υπάρχει επίπτωση και επιβάρυνση στο σύστημα υγείας. Όποιος είναι εμβολιασμένος και νοσεί από την μετάλλαξη Όμικρον, έχει ήπια συμπτώματα και σε πέντε ημέρες το περνάει, σαν κρυολόγημα. Δυστυχώς, έχουμε ακόμη και την μετάλλαξη Δέλτα».

«Για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους. Εγώ πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους κυρίως στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και των catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις. Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο, είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούρια χρονιά».

Για τα σχολεία σημείωσε πως ως πατέρας και όχι ως υπουργός, καθώς δεν έχει σχετική αρμοδιότητα λέει ότι «δεν μου αρέσουν τα κλειστά σχολεία. Στον μικρό μου γιό η τηλεκπαίδευση βοήθησε λίγο, αλλά όχι τελείως, ενώ ο άλλος μου γιός που είναι στην ηλικία της προετοιμασίας να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, έχει απορρυθμιστεί τελείως. Ως Υπουργός Ανάπτυξης λέω ότι κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά έαν οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε».

Για το πλαφόν στα pcr tests

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», όπως σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, αναφέρθηκε στο κατάστημα εστίασης στην Κυψέλη, όπου έγινε έλεγχος την Πρωτοχρονιά και βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στην Κυψέλη, έγινε το αμίμητο. Ήρθε σε μένα η πληροφορία για το μαγαζί της Κυψέλης, ενημέρωσα την υπηρεσία, έκανε έλεγχο και «σφράγισε» το μαγαζί. Το επόμενο μεσημέρι ήταν πάλι ανοιχτό, πήγαμε πάλι και το ξανακλείσαμε. Χθες το βράδυ τουλάχιστον ήταν κλειστό».

Για τις εικόνες στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης για την εικόνα με τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που συνωστίζονταν στο Σύνταγμα στην αλλαγή του χρόνου, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να φορούν προστατευτική μάσκα.

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι τους έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τι θα κρίνει τη ζημιά στην αγορά

Επίσης ο υπουργός σε συνέντευξή του, στη συνέχεια, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε ότι, εάν κρατήσει η κατάσταση αυτή για 15 ημέρες η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή αλλά αν κρατήσει περισσότερο θα είναι μεγάλη, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη την τελευταία εβδομάδα η αγορά υπέστη μια μικρή κάμψη.

«Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η πανδημία είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η χώρα μας κατάφερε να έχει ισορροπίες σε σχέση με άλλες χώρες.

«Μείναμε ανοιχτοί στην οικονομία, η πίεση στο σύστημα υγείας δεν φαίνεται να αυξάνεται» είπε ο ίδιος.

Τέλος, αναφερόμενος στον κύριο Μόσιαλο και στις αντιδράσεις της Εκκλησίας για την σατιρική του ανάρτηση ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο Ηλίας Μόσιαλος έκανε διπλό λάθος, ένα που το ανήρτησε και ένα που δεν ζήτησε συγγνώμη.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: Πλαφόν στα pcr tests – Μέτρα για διασκέδαση και catering"

Κορωνοϊός: Ειδικοί εξηγούν πώς η Omicron ξεφεύγει από τα τεστ - «Αναμένουμε 80.000 κρούσματα την ημέρα»

Την ώρα που η Omicron γίνεται η κυρίαρχη παραλλαγή στην Αττική, ειδικοί εξηγούν πώς η υπερμεταδοτική αυτή μετάλλαξη ξεφεύγει από τα τεστ.

Τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ για το επιδημιολογικό αποτύπωμα των εορτών επισήμανε ότι αν και ακόμα δεν είναι γνωστό, η ίδια είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

«Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά η εύκολη μεταδοτικότητα του ιού και η κινητικότητα αυτών των ημερών θα έχει ως αποτέλεσμα όσοι αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι να την αρπάξουν από τον ιό», είπε η κυρία Γιαμαρέλου και πρόσθεσε ότι «περίπου 30% των κρουσμάτων είναι Δέλτα».

«Είναι το είδος του ιού, η Omicron που μολύνει πάρα πολύ εύκολα -πέντε φορές περισσότερο από τη Δέλτα- και τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το μειώσεις άμεσα εκτός από το να παίρνεις τα μέτρα προστασίας σου».

Σχολιάζοντας τη δράση της παραλλαγής Όμικρον, που υπολογίζεται στο 60% των κρουσμάτων στην Ελλάδα είπε ότι υπάρχουν κάποιες χρήσιμες επισημάνσεις.

«Οι συμπτωματικοί ασθενείς της Όμικρον έχουν συμπτώματα που διαφέρουν από αυτά της Δέλτα. Η Όμικρον σου κάνει έναν πονόλαιμο, ένα συνάχι, έναν ελαφρύ πονοκέφαλο που θυμίζουν τα κοινά κρυολογήματα του χειμώνα. Γεγονός που είναι και καλό και κακό μαζί: Είναι καλό γιατί συνήθως σε τρεις ημέρες είσαι καλά. Η διάρκειά της είναι βραχεία. Δεν αντίθεση με τους προηγούμενους ιούς και ειδικά με την Δέλτα που αναδιπλασιαζόταν εβδομήντα φορές περισσότερο στους πνεύμονες, Ο ιός της Όμικρον πολλαπλασιάζεται στο ανώτερο αναπνευστικό. Βήχεις και φτερνίζεσαι με αποτέλεσμα να μολύνεις τον αέρα και τους γύρω σου. Ό Όμικρον μπορεί να σε ξαναμολύνει τέσσερις και πέντε φορές. Άρα, το εμβόλιο είναι μπροστά μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα από τις μέχρι πρώτες νοσηλείες ασθενών από Όμικρον η Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι κανείς ασθενής σε ΜΕΘ δεν έχει προσβληθεί από Όμικρον. «Διεθνώς λέμε ότι 11% έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, αλλά 4% έχουν μειωθεί οι θάνατοι. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι ο ιός της Όμικρον δεν είναι τόσο μολυσματικός, όπως η Δέλτα».

Η ίδια ανέφερε ότι πρέπει να προφυλαχθούμε φορώντας τη μάσκα μας και τηρώντας τις αποστάσεις. «Ο εμβολιασμένος που έχει πάρει και τη τρίτη δόση του εμβολίου προφυλάσσεται εκτός από τη Δέλτα και από την Όμικρον σε ποσοστό 70%. Αν είναι ανεμβολίαστος μπορεί να μολυνθεί κάποιος και να κάνει μεταλλάξεις οι οποίες θα μολύνουν περισσότερους . Έτσι δεν τελειώνει αυτό το κακό» περιέγραψε η κ. Γιαμαρέλλου ζητώντας από τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.

«Υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό 12% στους άνω των 60 ετών που πρέπει να πάει να εμβολιαστεί» τόνισε η καθηγήτρια παθολογίας.

Σαρηγιάννης: Αναμένουμε 80.000 κρούσματα την ημέρα 

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής στο τμήμα περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ, αποκάλυψε ότι γύρω στις 16-20 Ιανουαρίου θα είναι η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Ο μέσος όρος των κρουσμάτων εβδομαδιαίως θα είναι τα 60.000-65.000 κρούσματα με το μάξιμουμ των κρουσμάτων να είναι γύρω στα 80.000 κάποια ημέρα. Μετά θα μιλήσουμε για μιλήσουμε για μία γρήγορη αποκλιμάκωση».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ  ανησυχία είναι οι συνέπειες που θα υπάρχουν όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων. «Εμείς υπολογίζουμε ότι θα υπάρχει μία πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μπορούμε να δούμε και θανάτους, όσο αυξάνονται τα κρούσματα».

Η Όμικρον μεταδίδει μία-δύο ημέρες πριν και μετά από τα συμπτώματα ενώ τα τεστ βγαίνουν αρνητικά

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας εξέφρασε την άποψη ότι είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 17 Ιανουαρίου γιατί «τότε θα έχει σχεδόν αποτυπωθεί η επίδραση των γιορτών και θα έχουμε τους πανδημικούς δείκτες ώστε να αποφασίσουμε για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων είπε ότι έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία και ειδικά η Όμικρον που μεταδίδει μία – δύο ημέρες πριν από τα συμπτώματα και μία – δύο ημέρες μετά τα συμπτώματα.

«Έχουμε πολύ συχνά αρνητικά αντιγωνικά τεστ και έχουμε συμπτώματα και αναγκαζόμαστε να κάνουμε μοριακά τεστ. Όλο αυτό το διάστημα μεταδίδουμε. Εν μέσω τέτοιας πανδημικής έξαρσης είναι παρακινδυνευμένη η επανέναρξη τώρα των σχολείων», επισήμανε ο κ. Τζανάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα υπολείπεται σε εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 15 – 20% σε σχέση με άλλες χώρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Ειδικοί εξηγούν πώς η Omicron ξεφεύγει από τα τεστ - «Αναμένουμε 80.000 κρούσματα την ημέρα»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news