facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Καιρός: Εκτιμήσεις για «νέα ισχυρή, ψυχρή εισβολή» στην Αττική

Μεγάλη κακοκαιρία προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, που αναφέρει στον λογαριασμό του στο Facebook ότι με βάση το παγκόσμιο μοντέλο, αναμένεται η πλέον ισχυρή κακοκαιρία το διάστημα 24-27 Ιανουαρίου «με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το παγκόσμιο μοντέλο «είδε με επιτυχία και τις 2 προηγούμενες ψυχρές εισβολές». 

Αναλυτικά, ο κ. Μαρουσάκης γράφει στην ανάρτησή του: 

«Γύρω στις 24 με 27 του μήνα το παγκόσμιο μοντέλο μας, δίνει νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή πιθανόν την ισχυρότερη από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής και τον αντικυκλώνα μεταξύ Αγγλίας και Σκανδιναβίας να προσεγγίζει σε πίεση τα 1045hpa με κυκλωνογέννεση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Φαίνεται για ανατολικοπροσήνεμη κατάσταση αν και μπορεί στην αρχή να αφορά και τα κεντρικοβόρεια.

Θυμίζω πως το παγκόσμιο μοντέλο μας είδε με μεγάλη επιτυχία και τις 2 προηγούμενες ψυχρές εισβολές, οπότε καλό είναι να ετοιμαζόμαστε.....»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Εκτιμήσεις για «νέα ισχυρή, ψυχρή εισβολή» στην Αττική"

Νέα «λαβράκια» από τους ελέγχους για φοροδιαφυγή

Σαρωτικούς στοχευμένους ελέγχους συνεχίζει να κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε όλο το φάσμα της αγοράς, αξιοποιώντας στοιχεία από τη βάση δεδομένων της. Από τους πλέον πρόσφατους ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και την ανακριβή υποβολή φορολογικών δηλώσεων:

• Επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας «χονδρικό εμπόριο υλικών καθαρισμού» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. και Φορολογίας Εισοδήματος για τις χρήσεις 2017 και 2018, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 2.000.000 €.

• Επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών «χονδρικό εμπόριο καπνικών» στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ευβοίας, για τις χρήσεις 2016 και 2017 υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με μηδενικά ακαθάριστα έσοδα. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για το 2016 τα ακαθάριστα έσοδα από πωλήσεις ανέρχονταν σε 5.800.000 €, ενώ για τη χρήση 2017 σε 5.500.000€.

• Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών «λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού» στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Αττικής , κατά τη χρήση 2018 διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων καθαρής αξίας 282.000 €.

• Ιατρός Δερματολόγος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δεν εξέδωσε κατά τη χρήση 2018, 2.183 φορολογικά στοιχεία αξίας 80.000 €, κατόπιν επεξεργασίας ανεπισήμων στοιχείων.

• Πολιτικός Μηχανικός στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ευβοίας, για τις χρήσεις 2013 έως και 2016 δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας 150.000 €.

• Σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού Φθιώτιδας, με αντικείμενα εργασιών το εμπόριο ξηρών καρπών και αγροτικών προϊόντων, διαπιστώθηκε κατά τις χρήσεις 2018 και 2019 η κατοχή 53 τόνων ξηρών καρπών και 52 τόνων ακτινιδίων, χωρίς την ύπαρξη φορολογικών παραστατικών.

• Φυσιοθεραπευτής στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Μαγνησίας, κατά τις χρήσεις 2013 έως και 2017 δεν εξέδωσε 22 φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 133.000€.

• Επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών την ενοικίαση τουριστικών σκαφών, στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Αττικής, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. μη αποδίδοντας φόρο ύψους 250.000€ για τις χρήσεις 2017 και 2018.

• Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών την εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Αττικής, για τις χρήσεις 2013 έως και 2017 δεν εξέδωσε 11 φορολογικά στοιχεία για πωλήσεις οχημάτων, καθαρής αξίας 850.000€.

• Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών «μεταφορά λυμμάτων», στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ευβοίας, για τις χρήσεις 2013 έως και 2018 δεν εξέδωσε 1.125 φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 70.000€.

• Νομικό Πρόσωπο με αντικείμενο εργασιών «εστιατόριο, καφετέρια» στον Ν. Αττικής , κατά τις χρήσεις 2018 και 2019 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. αποκρύπτοντας φορολογητέες εκροές ύψους 900.000€, που αντιστοιχούν σε αποκρυβέντα Φ.Π.Α. εκροών 200.000€.

• Νομικό Πρόσωπο με αντικείμενο εργασιών «λιανικό εμπόριο γυναικείων ενδυμάτων» στον Ν. Αττικής,κατά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 560.000€.

• Νομικό Πρόσωπο με αντικείμενο εργασιών «εμπόριο ειδών ιματισμού» στον Ν. Αττικής, κατά τις χρήσεις 2014 και 2015 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 185.000€.

• Νομικό Πρόσωπο με αντικείμενο εργασιών «λιανικό εμπόριο γυναικείων ενδυμάτων » στον Ν. Αττικής,κατά τις χρήσεις 2017 και 2018 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 480.000€.

• Νομικό Πρόσωπο με αντικείμενο εργασιών «λιανικό εμπόριο εσωρούχων» στον Ν. Αττικής, κατά τις χρήσεις 2014 έως και 2017 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 3.600.000€.

• Νομικό Πρόσωπο με αντικείμενο εργασιών «λιανικό εμπόριο ενδυμάτων » στον Ν. Αττικής, κατά τις χρήσεις 2014 έως και 2018 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 1.400.000€.

• Επιχείρηση παροχής γευμάτων στο νομό Αττικής, προέβαινε σε συστηματική υποτιμολόγηση των εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων κατά τις χρήσεις 2015, 2016 και 2018, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 300.000€.

• Ξενοδοχείο στην Αττική δεν εξέδωσε 6.906φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 700.000€, κατά τις χρήσεις 2015 έως και 2018.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «λαβράκια» από τους ελέγχους για φοροδιαφυγή"

Λιβυκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος

Σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ, ο οποίος τάσσεται στο πλευρό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.
Ο Λίβυος αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο, κατηγόρησε την Άγκυρα πως «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος στο έδαφος της Λιβύης».
«Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) άνοιξε την πόρτα στις τρομοκρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις για τον έλεγχο της Λιβύης» επεσήμανε, παράλληλα, επικρίνοντας τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ GNA και Άγκυρας.
Άλλωστε, οι δύο πλευρές, στα τέλη Νοεμβρίου, υπέγραψαν δύο μνημόνια συνεννόησης, τα οποία αφορούσαν τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου επανέλαβε ότι «τα μνημόνια που συνήφθησαν με την Τουρκία, δεν έλαβαν την έγκριση του Κοινοβουλίου της Λιβύης και γι' αυτό πρέπει να θεωρηθούν άκυρα και κενά περιεχομένου».
Άφησε δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής αιτήματος στην Αίγυπτο για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας, στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στην αφρικανική χώρα.
Δεν παρέλειψε, τέλος, να καταγγείλει ότι ομάδες παραστρατιωτικών που πρόσκεινται στην GNA, προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις της εν εξελίξει κατάπαυσης του πυρός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν εννέα μηνών πολεμικών συγκρούσεων, οι αντιμαχόμενες πλευρές κατέληξαν σε προσωρινή εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα ξημερώματα της Κυριακής.
Είχε άλλωστε, προηγηθεί η κοινή δήλωση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας για άμεσο τερματισμό του αιματοκυλίσματος στη Λιβύη.
Ωστόσο, τόσο ο LNA όσο και η GNA εμφανίζονται επιφυλακτικές ως προς την τήρηση της εκεχειρίας,καταγγέλλοντας εκατέρωθεν παραβιάσεις.
Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011 και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι. Η αφρικανική χώρα, μάλιστα, διοικείται από δύο αντιμαχόμενες κυβερνήσεις:

  • Την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) - υπό τον πρόεδρο Φαγέζ αλ Σάρατζ - η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και ελέγχει την Τρίπολη και τις δυτικές επαρχίες.
  • Τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) - με έδρα της Βεγγάζη - ο οποίος ελέγχει περίπου τα 2/3 της λιβυκής επικράτειας και υποστηρίζεται από το Κοινοβούλιο της χώρας.

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο στρατηγός Χαφτάρ κήρυξε την έναρξη της τελικής επιχείρησης για την κατάληψη της πρωτεύουσας, Τρίπολης, και την εκδίωξη της «παράνομης κυβέρνησης του GNA».
Η εμφύλια σύρραξη, μάλιστα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 280 άμαχους, ενώ στο πεδίο των μαχών έχουν «χαθεί» περίπου 2.000 στρατιώτες. Ο αριθμός των εκτοπισμένων δε, υπερβαίνει τους 146.000.
ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβυκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος"

Εξάρχεια: Οκτώ συλλήψεις και είκοσι προσαγωγές σε νέα αστυνομική επιχείριση

Οκτώ συλλήψεις και είκοσι προσαγωγές είναι ο απολογισμός της μεγάλης επιχείρισης της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια, στην οποία μετείχαν αξιωματικοί από πολλές υπηρεσίες, καθώς και μονάδες της ΟΠΚΕ.

Οι 6 από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας μετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ήταν για ναρκωτικά ενώ οι άλλοι δύο ήταν αλλοδαποί και δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα έγγραφα παραμονής.

Οι επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου για την πάτσαξη της εγκληματικότητας, ενώ ανάλογη επιχείρηση έγινε στα Εξάρχεια την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι συνεχείς, στο πλαίσιο των δράσεων για την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Οκτώ συλλήψεις και είκοσι προσαγωγές σε νέα αστυνομική επιχείριση"

Αποσύρεται η Βρετανία από την συμμαχία με τις ΗΠΑ; - «Θα αναζητήσουμε εναλλακτικές συμμαχίες πλην της Αμερικής»!

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να δολοφονήσει τον Ιρανό στρατηγό Qassem Soleimani φαίνεται πως έχει πυροδοτήσει μια σειρά άλλων παρενεργειών, αυτή τη φορά με τον πιο πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ την Βρετανία.

Σε μια πρωτοφανή, για τα χρονικά των αμερικανο-βρετανικών σχέσεων, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace δήλωσε σήμερα ότι η πολιτική απομονωτισμού που θέλει να ακολουθήσει ο Τραμπ, σημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αρχίσει να αναζητά αλλού συμμάχους, αντί των ΗΠΑ ως εναλλακτική επιλογή.

«Ανησυχώ γιατί οι ΗΠΑ αποσύρονται σταδιακά από το ρόλο του ηγέτη στον κόσμο. Οι υποθέσεις του 2010 ότι θα είμαστε πάντα μέρος της αμερικανικής συμμαχίας, δεν μας βρίσκουν σήμερα εκεί», δήλωσε στους Sunday Times.

Η διαφορά απόψεων για την δολοφονία Soleimani έχει δημιουργήσει, όπως σημειώνεται, ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ και Βρετανίας, με το Λονδίνο να εκφράζει την αντίρρηση του στην πράξη αυτή, ενώ κριτική υπέστη και η φράση του Ντ.Τραμπ ότι μπορεί να στοχεύσει πολιτιστικά μνημεία του Ιράν.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρεται η Βρετανία από την συμμαχία με τις ΗΠΑ; - «Θα αναζητήσουμε εναλλακτικές συμμαχίες πλην της Αμερικής»!"

Νέες κινητοποιήσεις από την ΟΜΕ-ΟΤΕ -Συγκέντρωση στο Υπ.Εργασίας

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας, έχει εξαγγείλει για την Δευτέρα (13 Ιανουαρίου) η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας παράλληλα με ανακοίνωσή της στη συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29), «όπου κατά την διάρκεια της τριμερούς θα ενώσουμε την φωνή μας με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτώντας την ακύρωση όλων των άδικων και καταχρηστικά στοχευμένων ομαδικών απολύσεων των συναδέλφων μας».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ:
Συνάδελφοι,
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους απλούς συναδέλφους που στήριξαν και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα.
Έναν αγώνα που ο κάθε συνάδελφος τον έκανε δικό του.
Όλοι οι εργαζόμενοι καταλάβαμε ότι ο αγώνας για μια ΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με αυξήσεις και πραγματική διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι η μοναδική απάντηση στα σκοτεινά σχέδια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού που μας ετοιμάζει να μας στείλει σκλάβους σε σύγχρονες γαλέρες (θυγατρικές) χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις.
Στα πρόσωπα των απολυμένων συναδέλφων από τη φυσική φύλαξη, από την ΟΤΕ Academy καθώς και των απολυμένων με το άρθρο 13 του ΕΚΠ, ο κάθε εργαζόμενος πρόβαλλε τα δικά του προβλήματα απέναντι σε μια Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ που όλο και πιο συχνά λειτουργεί με το μαστίγιο παρά με το καρότο.
Τη Δευτέρα 13/01/2020 η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας.
Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29), όπου κατά την διάρκεια της τριμερούς θα ενώσουμε την φωνή μας με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτώντας την ακύρωση όλων των άδικων και καταχρηστικά στοχευμένων ομαδικών απολύσεων των συναδέλφων μας.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κινητοποιήσεις από την ΟΜΕ-ΟΤΕ -Συγκέντρωση στο Υπ.Εργασίας"

Κουκάκι: Δίωξη για πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις

Αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος είναι οι συλληφθέντες των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων στις δυο καταλήψεις στο Κουκάκι οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε βάρος των 20 κατηγορουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκαν δυο δικογραφίες και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη δικογραφία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Σε βάρος της δεύτερης ομάδας συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η ανήλικη, 17 ετών, η οποία συνελήφθη μαζί με τους συνολικά 20 κατηγορούμενους αφέθηκε ελεύθερη.

Οι κατηγορούμενοι βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα φώναζαν συνθήματα σε βάρος των αστυνομικών και υπέρ των καταλήψεων.

Επεισοδιακή ήταν, νωρίτερα, και η μεταγωγή των κατηγορουμένων στον Εισαγγελέα καθώς έξω από τα δικαστήρια περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, πετώντας πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες από τις καφετέριες επάνω στην πλατεία

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές και δυο συλλήψεις. Την ίδια ώρα, ένα άτομο που φέρεται να έχει φιλική σχέση με έναν εκ των συλληφθέντων στράφηκε σε βάρος των τηλεοπτικών συνεργείων πετώντας μια σακούλα με ρούχα.

Μετά από λίγο η κατάσταση εκτονώθηκε με τους περισσότερους από τους συγκεντρωμένους να αποχωρούν από τα δικαστήρια όπου παρέμειναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκάκι: Δίωξη για πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις "

Καρδίτσα: Ξεσηκωμός και οργή στους Γοργοβίτες για το Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. (+Φώτο +Βίντεο)

«Αγριεύουν» τα πράγματα στο νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα στους Γοργοβίτες του Δήμου Παλαμά, μετά την είδηση δρομολόγησης κατασκευής Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στην έκταση της Βιομηχανικής Περιοχής στις παρυφές του χωριού!
Σήμερα το πρωί το τοπικό συμβούλιο πραγματοποίησε έκτακτη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία των Γοργοβιτών με συμμετοχή πολλών κατοίκων, στην οποία διατρανώθηκε από όλους η κάθετη αντίθεσή τους στην δημιουργία hotspot.
Πολίτες και τοπικοί εκπρόσωποι ήταν εξοργισμένοι για τη μη ενημέρωσή τους – όπως είπαν – από την κεντρική διοίκηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει άμεσα την κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά και προοπτική της περιοχής.
Το παρών στη συνέλευση έδωσαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Κωστής Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής κ. Νίκος Καραγιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Παλαμά κ. Βασίλης Καραδήμος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Παλαμά.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΗΜΗΝ
Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Φώτης, απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του επισήμανε ότι η απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Άμυνας κ. Στεφανή για τη λειτουργία hotspot ήταν ξαφνική και πάρθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.
«Εμείς ως τοπικό συμβούλιο δηλώνουμε ότι ειλημμένες αποφάσεις και προτετελεσμένα δεν δεχόμαστε. Άμεσα ξεκινάμε επαφές με δικηγόρους για να στείλουμε εξώδικα σε όλους τους αρμόδιους που πήραν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσουν. Ζητώ τη συμπαράστασή σας σε όλες τις ενέργειές μας ώστε να μην περάσει… κουνούπι στη ΒΙ.ΠΕ.» δήλωσε με έμφαση ο κ. Φώτης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου ο οποίος ενημέρωσε τον κόσμο ότι την Παρασκευή έμαθε για την έλευση του κλιμακίου του Υπουργείου Άμυνας στη ΒΙ.ΠΕ και για την απόφαση δημιουργίας hotspot.
Όπως είπε, το νέο Κέντρο θα φιλοξενήσει περίπου 500 άτομα οικογένειες μεταναστών. Θα είναι κλειστού τύπου με μεταλλικές κατασκευές οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε διαμερίσματα. Τα άτομα που θα μπαινοβγαίνουν στο Κέντρο θα έχουν ειδική κάρτα και θα φυλάσσεται από την αστυνομία και τον στρατό, ενώ η έξοδος στους φιλοξενούμενους θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας.
Ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο Κέντρο, το οποίο - όπως τόνισε – αποφασίστηκε χωρίς καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών, ενώ σε σχετική επικοινωνία που είχε ο ίδιος προ δυο μηνών με τον ιδιαίτερο του Υπουργού Άμυνας κ. Χρυσοχοϊδη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία hotspot στους Γοργοβίτες.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως μέσω της τηλεόρασης έμαθε τυχαία ότι οι επιλογές για λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην ενδοχώρα ήταν το Ηράκλειο, η Ηλεία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Λάρισα και η Κεντρική Μακεδονία.
Αναρωτήθηκε λοιπόν πώς πάρθηκε ξαφνικά απόφαση για τη ΒΙ.ΠΕ. στο Ν. Καρδίτσας, αφήνοντας αιχμές για παρεμβάσεις πολιτικών από τον γειτονικό νομό Λάρισας.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Ο κ. Σακελλαρίου ακούγοντας έντονες διαμαρτυρίες από τους συγκεντρωμένους, συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 14/01/2020 και θα λάβει αποφάσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα προς τα αρμόδια υπουργεία.
Επίσης, ο κ. Σακελλαρίου ενημέρωσε για την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση που έλαβαν οι Δήμαρχοι του Νομού και ο αντιπεριφερειάρχης σε σύσκεψη στην ΠΕΔ και τη βούληση όλων να αντιδράσουν δυναμικά στην προοπτική του hotspot.
Ακολούθως μίλησε ο Βουλευτής της Ν.Δ.κ. Γ. Κωτσός, τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για το hotspot ώστε να μπορεί να μιλήσει συγκεκριμένα. Όμως είπε ότι άμεσα θα επιδιωχθεί να γίνει συνάντηση όλων των τοπικών βουλευτών και Δημάρχων με τον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για να ενημερωθούν τι μέλλει γενέσθαι.
Ο κ. Κωτσός σημείωσε ότι πριν προχωρήσει το Υπουργείο σε οποιαδήποτε ενέργεια δημιουργίας hotspot σε άλλες περιοχές της χώρας, ειδοποιήθηκαν όλοι οι βουλευτές και οι τοπικοί φορείς, γεγονός που σημαίνει ότι η απόφαση για το Κέντρο στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών δεν θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη, αλλά το θέμα μπορεί να βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης.
Αναφερόμενος γενικότερα στο μεταναστευτικό, ο βουλευτής το χαρακτήρισε «εθνικό πρόβλημα το οποίο ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, ενότητα, αποφασιστικότητα και συλλογική προσπάθεια».
«Οι ροές των μεταναστών προς τη χώρα μας με εμφανή εμπλοκή της Τουρκίας αυξάνονται συνεχώς κι’ αυτό είναι ένα πρόβλημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, μίλησε για πιέσεις που ασκήθηκαν στο Υπουργείο από κάποιος εξίσου θιγόμενους οι οποίοι σε αντίθεση με τους Καρδιτσιώτες, έλαβαν ενημέρωση ότι πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή του hotspot.
O αντιπεριφερειάρχης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Κωτσό σε ότι αφορά στον χαρακτηρισμό «ειλημμένη απόφαση» που ακούστηκε στη λαϊκή συνέλευση, λέγοντας πως δεν θεωρεί ότι είναι έτσι τα πράγματα.
Αναφερόμενος δε στη ΒΙ.ΠΕ. επισήμανε πως δεν ενδείκνυται για την λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών, δεδομένου και του χαρακτηρισμού της ως Βιομηχανική περιοχή η οποίες προορίζονται για να ενεργοποιηθούν τα αναπτυξιακά κύτταρα του τόπου μας και όχι για να γίνουν «αποθήκες» ψυχών!
Ο κ. Νούσιος τόνισε ακόμη πως ο Νομός Καρδίτσας φιλοξενεί ήδη πάνω από 400 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες για τους οποίους έχει προχωρήσει η διαδικασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Παράλληλα υπογράμμισε πως οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αντιδράσουν ο καθένας από τη μεριά του, για το μείζον ζήτημα που δημιουργείται στην περιοχή μας.
Στη συνέχεια μίλησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Καραγιάννης, ο οποίος είπε ότι «θα πρέπει όλοι να ενσκύψουμε στο πρόβλημα και να μην μαλώνουμε μεταξύ μας». Συμφώνησε ότι όλες οι ενέργειες που θα γίνουν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ενότητα και σοβαρότητα. Στάθηκε στην έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς υπουργείου και υπογράμμισε πως το πρόβλημα αφορά όλους και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Για το θέμα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Παλαμά κ. Άρης Πολυγένης, ο οποίος κάλεσε φορείς και πολίτες να αναλογιστούν τις αιτίες που έχει δημιουργηθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, δεχόμενος έντονες διαμαρτυρίες για πολιτικοποίηση του θέματος.
Αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους υπήρξαν και κατά την τοποθέτηση του εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αστέρη Χαλάτση ο οποίος χαρακτήρισε τους πρόσφυγες δυστυχισμένους ανθρώπους που αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των πολέμων που έχουν καταστρέψει τις χώρες τους.
Την κάθετη αντίθεσή τους και προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα ακόμη και στην Αθήνα, εξέφρασαν σε σύντομες τοποθετήσεις τους ο πρώην Δήμαρχος Παλαμά κ. Καραδήμος, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Βαϊόπουλος και ο πρώην πρόεδρος των Γοργοβιτών κ. Μπατζιάς, ενώ η δημοτική σύμβουλος κ. Καραϊσκου άφησε αιχμές για λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς Δημοτικής Αρχής.
Η λαϊκή συνέλευση ολοκληρώθηκε με συμφωνία των παριστάμενων οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις να ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.
karditsalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Ξεσηκωμός και οργή στους Γοργοβίτες για το Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. (+Φώτο +Βίντεο)"

Λαμία: Κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική οδό για το hotspot στη Μαυρομαντήλα

«Αυτή είναι μόνο η αρχή…», προειδοποιούν οι κάτοικοι που είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία hot spot στην περιοχή τους…
Τη στρατηγική θέση του χωριού τους, απέδειξαν το μεσημέρι της Κυριακής (12/1) οι κάτοικοι της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Λαμίας και των όμορων Κοινοτήτων του Δήμου Λαμιέων, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο για 90 και πλέον λεπτά (πάνω από δύο ώρες όλο το δίκτυο).
Οι κάτοικοι αντιδρούν στην ιδέα δημιουργίας οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας «πολιτών τρίτων χωρών» στην περιοχή τους και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
Εκατοντάδες κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 7μελους συντονιστικής επιτροπής και στις 12:00’ συγκεντρώθηκαν στο βενζινάδικο στον κόμβο εισόδου του ΠΑΘΕ στην Αγία Παρασκευή.
Στις 12:30’ τα πρώτα οχήματα και οι κάτοικοι διέκοψαν την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική.
Ακολούθησε, 9 λεπτά αργότερα, ο αποκλεισμός διαδοχικά και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στην εθνική, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οχήματα.
Ρεύμα Κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν ελάχιστα λεπτά μετά τη 1:20’ έκλεισε και ο παράδρομος δεξιά της ανόδου προς Θεσσαλονίκη της Εθνικής που μέχρι εκείνο το σημείο εξυπηρετούσε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Αθήνα.
Φωτογραφία από την άδεια εθνική οδό:
Οι κάτοικοι ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας:
Και καπνογόνο:
Ακριβώς στις 13:47’ ξεκίνησαν άνθρωποι και αυτοκίνητα να αποχωρούν από την εθνική, ωστόσο για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία πέρασε πάνω από 15 λεπτά.
Στις 14:30’ οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής έδωσαν στην κυκλοφορία και την παλαιά εθνική, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει συνέχεια.
«Δεν είναι σκοπός μας να ταλαιπωρήσουμε κανέναν. Θέλουμε όμως να μας προσέξουν και να μας ακούσουν γιατί αυτά που τους λέμε είναι σοβαρά και έχουν να κάνουν με τη ζωή μας», λέει στο LamiaReport το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Χρήστος Καπούλας που απευθύνει κάλεσμα σε όλους του Δημότες της Λαμίας. «Ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός μας. Όλοι πρέπει να αντιδράσουν στην ιδέα δημιουργίας στην περιοχή αυτή hot spot υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο ολόκληρο το Δήμο», συμπληρώνει ο νεαρός αγρότης που όπως και πολλοί άλλοι συνομήλικοι του επέλεξαν να παραμείνουν στον τόπο και την γη τους.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή…» ανακεφαλαιώνουν οι εκπρόσωποι της συντονιστικής και παραπέμπουν στο άμεσο μέλλον για τη συνέχιση των αντιδράσεών τους.
Δείτε πολλές φωτογραφίες από την κινητοποίηση των κατοίκων στην Αγία Παρασκευή:
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική οδό για το hotspot στη Μαυρομαντήλα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news