facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Είδε τη γυναίκα του να κάνει τη δαιμονισμένη στο Youtube – Καταγγελία σοκ για τον «εξορκιστή» της Θεσσαλονίκης

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τους «εξορκιστές» της Θεσσαλονίκης. Αλλη μια καταγγελία σοκ για τον ψευτο-ιερέα των εξορκισμών στη Θεσσαλονίκη είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο Φώτης Παναγιωτάκος κατήγγειλε στο Live News πως η οικογένειά του διαλύθηκε όταν η γυναίκα και τα παιδιά του προσηλυτίστηκαν στην «Εκκλησία των Εθνών».

«Τόσα χρόνια πολεμάω και φωνάζω μόνος μου γι’ αυτή την οργάνωση και αυτόν τον άνθρωπο…», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Παναγιωτάκου, ο οποίος είδε την οικογένειά του να διαλύεται.

«Ήξερα ότι η γυναίκα μου πάει κάπου, ότι μαζεύονται κάπου… Βέβαια, την ρωτούσα που πήγαινε, μου έλεγε «πάμε σε κάποια σπίτια, μιλάμε, τραγουδάμε, ψήνουμε». Το έμαθα όταν πρωτοείδα το βίντεο με τον εξορκισμό».

Στο συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζεται η πρώην σύζυγός του ως δαιμονισμένη να ωρύεται, ωστόσο ο ίδιος αποκάλυψε στο Live News πως όσο ήταν μαζί της δεν έβλεπε κάποια δαιμονισμένη γυναίκα. «Ή κάποιο θέατρο παίζει ή κάτι της δώσανε», είπε.

Ο κ. Παναγιωτάκος είχε παρευρεθεί μία φορά στην «Εκκλησία των Εθνών» και δήλωσε πως ήταν υποψιασμένος από την αρχή για το τι γίνεται στις συγκεντρώσεις αυτές.

«Πάντα έλεγα στη γυναίκα μου ότι είναι απατεώνες και θα μας καταστρέψουν. Όταν είδα το βίντεο την πήρα τηλέφωνο και της είπα «τι είναι αυτά;». Μου είπε: «δεν είμαστε εμείς». Όταν είδα το κανονικό βίντεο από το site τους σοκαρίστηκα», δήλωσε.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Είδε τη γυναίκα του να κάνει τη δαιμονισμένη στο Youtube – Καταγγελία σοκ για τον «εξορκιστή» της Θεσσαλονίκης"

Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική με 142 «ναι»

Την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αποφάσισε η Βουλή. Υπερ της πρότασης ψήφισαν 142 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜεΡΑ25 και την «δεξαμενή» των ανεξάρτητων (από το συγκεκριμένο «στρατόπεδο» έλειπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής). Οι 157 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών».

Η επιτροπή καλείται να διερευνήσει την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τις καταγγελίες για υποκλοπές και συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ που ξεκινούν από το 2016.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η επιτροπή θα αποτελείται συνολικά από 29 βουλευτές και συγκεκριμένα 15 από την ΝΔ, 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από ΠΑΣΟΚ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα και τους ανεξάρτητους.

Κατά την συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ΝΔ δια του εισηγητή της Δημήτρη Καιρίδη δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών» επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη χρονικής επέκτασης της έρευνας ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά συμπεράσματα αναφορικά με τις διαχρονικές αδυναμίες της ΕΥΠ.

«Θεωρούμε χρήσιμο να υπάρξει επέκταση στο παρελθόν όχι για συμψηφισμούς ή για να παραγκωνιστεί το μείζον που είναι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Καιρίδης για να προσθέσει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε θύμα βάναυσης παραβίασης της ιδιωτικότητάς του».

Πέραν αυτών ο εισηγητής της πλειοψηφίας σημείωσε πως «κάποιοι, έχοντας αποτύχει εδώ και χρόνια να ανακάμψουν στερούμενοι από προτάσεις θεωρούν ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους. Αλίμονο αν όλοι μας μείνουμε στο μικροκομματικό μας συμφέρον και αγνοήσουμε το μεγάλο και το εθνικό και αλίμονο κύριοι του ΠΑΣΟΚ αν επιτρέψουμε στους υποκριτές που δεν δίστασαν το 2016 όχι απλώς να υποκλέψουν αλλά και να δημοσιοποιήσουν στην κομματική τους εφημερίδα την Αυγή τα e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας την παραμονή της έκδοσης για τις τηλεοπτικές άδειες να καπελώσουν τη διαδικασία».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε πως «στην περίπτωση Ανδρουλάκη ή υπήρχε λόγος και ήταν νόμιμη η παρακολούθηση και άρα δεν μπορεί να ήταν λάθος είτε δεν υπήρχε εξαρχής κανένας λόγος Εθνικής ασφάλειας άρα η παρακολούθηση ήταν εξαρχής παράνομη».

Ο κ. Χάρης Καστανίδης συμφώνησε στην διεύρυνση του ερευνητικού πεδίου της υπο σύσταση εξεταστικής προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρική Επιτροπής του από το 2016.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ τόνισε αρχικά πως η εξεταστική δεν διερευνά περιόδους αλλά συγκεκριμένες υποθέσεις για να προσθέσει «η εξεταστική θα ερευνήσει τις υποθέσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, άλλων προσώπων ενδεχομένως της ίδιας περιόδου αλλά και την υπόθεση του ΚΚΕ».

Κατρίνης: Επιτελικό παρακράτος

Παρέμβαση στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια πραγματοποίησε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει το επιτελικό κράτος σε επιτελικό παρακράτος».

«Ενας πρωθυπουργός που το πρώτο που κάνει είναι να πάρει πάνω του την ευθύνη της ΕΥΠ δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα αλλά επιχειρεί να εμφανιστεί και ως τιμητής. Ξεπέρασε κάθε όριο κυνισμού θρασύτητας και περιφρόνησης δημοκρατικών κανόνων».

Κουτσούμπας: Πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «είναι απαράδεκτες όλες οι παρακολουθήσεις και δεν εξαιρούνται αυτές που έχουν τυπική νομιμότητα» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «το κόμμα μας θα κάνει προσπάθεια να γίνει πραγματική έρευνα των υποθέσεων και να αναδειχθούν οι ευθύνες για υποκλοπές. Συμφωνούμε πως πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη αλλά δεν μπορεί να μην ελεγχθεί και κάθε άλλη υπόθεση για την οποία υπάρχουν στοιχεία. Δεν μπορεί να μην ελεγχθεί η υπόθεση που αφορά τις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ. Μια υπόθεση που κρατά εδώ και 6 χρόνια με επαναλαμβανόμενα κρούσματα. Μια υπόθεση που συνεχίζεται αφού ξανά πριν λίγους μήνες σημειώθηκαν νέες συνακροάσεις ψευδείς κλήσεις όπως καταγγείλαμε. Δεν θα μπορούσε η εξεταστική να μην αγγίξει τα πολύ σοβαρά ερωτήματα. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις και οι αρχές απέναντι στις καταγγελίες του ΚΚΕ;.. Μήπως κάποιος δεν ήθελε να καθόλου να διαλευκανθεί η υπόθεση στο ΚΚΕ; Αυτά γεννούν σοβαρά ερωτηματικά που πρέπει να διερευνηθούν. Ερωτηματικά για ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ από 2016 ως το 2019 και της ΝΔ από το 2019 μέχρι σήμερα».

Την Πέμπτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να ακροαστεί τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, τον διάδοχό του Θ. Δεμίρη, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ. Ράμμο κ.α.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική με 142 «ναι»"

Θεσσαλονίκη: «Δε σταματάμε για κανένα λόγο» λέει ο επικεφαλής εξορκιστής

O επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη δήλωσε σήμερα (29/8) πως δεν πρόκειται να σταματήσει «το έργο του Κυρίου».

Αφού πανηγύρισε τη σύλληψή του, αναρτώντας φωτογραφίες με χειροπέδες, πανηγύρισε και πάλι μόλις αφέθηκε ελεύθερος, τουλάχιστον μέχρι να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, ο επικεφαλής προειδοποιεί πως θα επανέλθει δριμύτερος.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο του Κυρίου όπως το κάναμε τα τελευταία 7 χρόνια στην Ελλάδα. Το καλό δεν είναι αρκετό, γιατί το καλύτερο έρχεται», δήλωσε ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Εθνών. Είναι ο περιβόητος «εξορκιστής» της πλατείας Αριστοτέλους, εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την αίρεση στην οποία είναι επικεφαλής.

«Η αιτία της σύλληψης του είναι ότι το όνομα του Ιησού Χριστού κηρύχθηκε με δύναμη που σώζει, θεραπεύει και ελευθερώνει και αυτό έκανε τον διάβολο και τους πράκτορές του να αρχίσουν να ωρύωνται σε όλα τα εθνικά κανάλια της Ελλάδος και σε όλες τις εφημερίδες», αναφέρει η Εκκλησία των Εθνών.

Το χρονικό της υπόθεσης στη Θεσσαλονίκη

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ένας 24χρονος, καθώς εμφανίστηκε ως προσωρινά υπεύθυνος. Πρόκειται για τον Δ.Π. που εμφανιζόταν ως υπεύθυνος Επικοινωνίας και των τελετών εξορκισμών στην Αριστοτέλους.

Κατά τον έλεγχο της αστυνομίας στην αποθήκη δίπλα από την «Νεράιδα», σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής εφημερίδας «Μακεδονία», ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Μετά την σύλληψη του 24χρονου, στο Α.Τ. Θέρμης εμφανίστηκε και ο Χαράλαμπος Τσακωνίδης, επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας Όλων των Εθνών» και συνελήφθη ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι στην έδρα τους που λειτουργούσε παράνομα 10 χρόνια και οι συλλήψεις έγιναν εκ μετά το σάλο που ξέσπασε με τις δημόσιες τελετές. Η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» λειτουργεί από το 2015 στη Θεσσαλονίκη και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καμία απολύτως άδεια! Όσο για τις δημόσιες τελετές που έκαναν στην Αριστοτέλους, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές, δεν τους σταμάτησε κανείς παρότι δεν είχαν λάβει τις σχετικές άδειες.

Οι δύο συλληφθέντες της λεγόμενης «Εκκλησίας των Εθνών» αφέθηκαν ελεύθεροι, την Κυριακή (28/08), ύστερα από σχετική απόφαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 14 Νοεμβρίου.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: «Δε σταματάμε για κανένα λόγο» λέει ο επικεφαλής εξορκιστής "

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει έως τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη (30.08.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας.
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί και το βράδυ 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και στα ορεινά της Θράκης.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην Ήπειρο καθώς και στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Aπάντηση Οικονόμου στο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα γράφει ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι

Απάντηση στο νέο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες «το ίδιο ποταπούς με όταν έκαιγαν πόλεις πριν 100 χρόνια», έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας αναφέρει:

«Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπάντηση Οικονόμου στο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα γράφει ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι"

Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη στον ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, έχουν εξαγγείλει για την Τρίτη 30 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), κατόπιν απόφασης που είχε ληφθεί από τη γενική συνέλευσή τους.

Από το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού θα δοθεί προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων κατά τις ώρες της στάσης εργασίας. Επιπλέον, θα δρομολογηθούν δύο λεωφορεία στη γραμμή 52 που εκτελεί το δρομολόγιο «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη – Σίνδος», για την εξυπηρέτηση των φοιτητών.

Κανονικά θα λειτουργήσει η υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη στον ΟΑΣΘ"

Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας πριν 100 χρόνια

Σε ρητορική ακραίας πρόκλησης προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκοντας την αφορμή να στείλει ειδικό μήνυμα, με εθνικιστικές κορώνες, για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Προέβη σε ευθεία επίθεση κατά των Ελλήνων προχωρώντας σε μια ιστορική αναδρομή, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επαναφέρει στο τραπέζι το νεο-οθωμανικό όραμά του.  Σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα έχει βρεθεί σε ιστορικό χαμηλό, ο Ερντογάν δείχνει να «ποντάρει» σε σενάρια επεκτατισμού, σχεδιάζοντας «στρατιωτική επιχείρηση» στη Συρία, για την οποία - όπως έχει δηλώσει - δεν θα πάρει την άδεια κανενός για να την πραγματοποιήσει. 

Διαπιστώνεται, δε, ότι αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην Ελλάδα και σε επιδείξεις ισχύος. 



Ανεβάζοντας επικίνδυνα τους τόνους προέβη στο εξής ερώτημα προς το πλήθος που τον παρακολουθούσε:  «Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;».

«Οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα» δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Επεδίωξε, δε, την αναβίωση των εχθρικών συναισθημάτων του παρελθόντος: «Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια».

«Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ. Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα» υπογράμμισε, ακόμη, σε εμπρηστικό τόνο ο Ερντογάν.

Προκλητικός και ο Μπαχτσελί

Ακραία προκλητικός ήταν ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή του μήνυμά του για την «Ημέρα της Νίκης», που γιορτάζουν οι Τούρκοι στις 30 Αυγούστου, με την οποία τιμούν τη νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που έγινε το 1922 κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας. Ο Μπαχτσελί διατήρησε την προβοκατόρικη ρητορική για τη χρήση των S-300 από την Ελλάδα και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να συνέλθει» διαφορετικά «το τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες θα είναι πολύ βαρύτερο από την 30η Αυγούστου του 1922».

Μεταξύ άλλων, ο Μπαχτσελί ανέφερε: «Το ότι η Ελλάδα 'στρεσάρει την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στην ξηρά, είναι ουσιαστικά μια ασύμμετρη αντανάκλαση του πόνου και του εφιάλτη που ζουν εδώ και εκατό χρόνια».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, αποτελεί «εχθρική μεταχείριση και προχωρημένη πρόκληση η δέσμευση των τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούν αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του συστήματος αεράμυνας S-300 που σταθμεύει στην Κρήτη».

«Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες αντέδρασαν στο Σύστημα Αεράμυνας S-400 της Τουρκίας και άρχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις, σιωπούν για το Σύστημα Αεράμυνας S-300 της Ελλάδας, αποτελεί διπλό πρότυπο στην απόλυτη έννοιά του. Η μάταιη γκρίνια της κυβέρνησης αυτής της χώρας, για τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας μας, υποδεικνύει δειλία, ενώ την ίδια στιγμή που είναι σαφής απόδειξη ότι έχουν χάσει τόσο πολύ τη συνείδησή τους και παραπαίουν στην αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει τη διορατικότητά της και δεν μπορεί να δει πού έχει κατρακυλήσει» συνέχισε ο Μπαχτσελί.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η εχθρότητα προς τους Τούρκους και το Ισλάμ τύφλωσε την κυβέρνηση της Αθήνας και αδιαφόρησε τόσο για τη συνείδηση της ανθρωπότητας όσο και για το διεθνές δίκαιο με την υποστήριξη που παρείχε σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Εύχομαι η σημερινή κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, να συνέλθει και να σταματήσει άμεσα και αμέσως να κυνηγάει την τρέλα» ανέφερε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντπγάν, ο οποίος συνέχισε με απειλές: «Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από την 30η Αυγούστου του 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας».

Και ολοκλήρωσε το προκλητικό του μήνυμα με αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κλεμμένη και κατοικημένη γεωγραφία του τουρκικού έθνους. Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν θα στηρίξει τον παραβάτη. Φυσικά, η αλήθεια θα βρει τη θέση της στο τέλος της ημέρας. Είναι απλά θέμα χρόνου. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η απελπισία απορρέει από τον διάβολο και η ελπίδα από τον Αλλάχ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας πριν 100 χρόνια"

Ζίτσα: Παύεται ο αντιδήμαρχος μετά το περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδάρου – Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε σήμερα πως ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδουριού.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την άμεση παύση του αντιδημάρχου αλλά και την πειθαρχική του δίωξη για την κακοποίηση του ζώου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρει: «Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».
 
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος

Ελεύθερος αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας στα Ιωάννινα που έσερνε ένα γάιδαρο με το αγροτικό μετά την απολογία του και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα αποτρόπαιο θέαμα, αλλά αυτό που εξετάζεται δεν είναι το θέαμα σαν θέαμα, αλλά αν ο άνθρωπος είχε δόλο να ενεργήσει έτσι ή όχι», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Δήμου στο Live News.

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου διέψευσε πως ο 63χρονος έχει ποινικό μητρώο: «Πάνω στην υπερβολή διαμορφώνεται από αυτούς που τα λένε μία γνώμη που καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα που για εμάς είναι εσφαλμένα», δήλωσε.

«Λύκος τραυμάτισε το γαϊδούρι»

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη θέση του, ότι δηλαδή ο 63χρονος δεν αντιλήφθηκε ποτέ πως σέρνει έναν μεγάλο γάιδαρο με το αυτοκίνητο του.

«Δεν διερεύνησε κανείς την εκδοχή να ήταν ατύχημα. Δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε “ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι”», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτριος Δήμος.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία, όταν έπεσε όλο το ζώο, το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του αντιδημάρχου.

Αυτοψία από ιδιώτη γιατρό

Για το περιστατικό που συνέβη στο χωριό Γραμμένο του Δήμου Ζίτσας το απόγευμα του Σαββάτου καθώς για την κατάσταση του ζώου μίλησε σε τοπικά ΜΜΕ η πρόεδρος του ΚΙΔΙΖΩ Ευαγγελία Κρυστάλη.

Όπως είπε, σύμφωνα με το epirus-tv-news αιτήθηκε σήμερα το γαϊδουράκι να εξεταστεί και από δικό τους εξειδικευμένο κτηνίατρο των Ιωαννίνων, να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του ώστε με την κατάλληλη φροντίδα να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή . Το αίτημά της έγινε δεκτό με τη σύμφωνη γνώμη και του 63χρονου ιδιοκτήτη του.

Αρχικά το ζώο εξετάστηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στο κάτω μέρος της κνήμης αλλά και ίχνη από δάγκωμα άγριου ζώου ή λύκου ενώ τα εντόσθια που βρέθηκαν στο αγροτικό όχημα του 63χρονου δεν είναι από γάιδαρο αλλά από άλλο μεγάλο ζώο. Όπως είπε η κυρία Κρυστάλλη το ζώο υποφέρει από πόνους και αρχικά ζητήθηκε ευθανασία ενώ έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το συμβάν και τις ενέργειες που έγιναν μόλις αυτό έγινε γνωστό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζίτσα: Παύεται ο αντιδήμαρχος μετά το περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδάρου – Η ανακοίνωση του Δήμου"

Νέες προκλήσεις από Ακάρ: «Κακός γείτονας» η Ελλάδα - «Απαράδεκτη απερισκεψία» με τους S-300

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ με αφορμή την υποτιθέμενη παρενόχληση τουρκικών αεροσκάφων από ελληνικούς S-300, στη διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Με αφορμή την αυριανή τουρκική επέτειο, για μια μάχη που κέρδισαν οι Τούρκοι σε βάρος του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία το 1922, ο Ακάρ είπε: «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να δεσμεύσει την ψυχή και το DNA του έθνους μας. Επιβιώσαμε με επιτυχία από αυτή την καταστροφή, όπως πάντα, λέγοντας "ανεξαρτησία ή θάνατος"».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις υποτιθέμενες «αεροπορικές παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από την Ελλάδα» για τις οποίες κάνει διαρκώς λόγο η Άγκυρα, ο Ακάρ είπε: «Δυστυχώς, αυτός ο κακός γείτονας (Ελλάδα) μας παρενοχλεί με διάφορους τρόπους στο Αιγαίο. Ας ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά ότι το ναυτικό, οι χερσαίες και οι αεροπορικές μας δυνάμεις δεν συμβιβάζονται ποτέ όταν υπάρχει οποιαδήποτε παρενόχληση. Δεν θα το κάνουμε».

Και αφού επανέλαβε τη ρητορική για τον εξοπλισμό νησιών από την Ελλάδα κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων, ο Ακάρ είπε: «Υπήρξε ένα περιστατικό στις 23 Αυγούστου. Στο παρελθόν, μιλήσαμε με τους Αμερικανούς για περιφερειακά συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς για την υπεράσπιση του εναέριου χώρου μας και δεν μας παρείχαν το σύστημα αεράμυνας Patriot. Μιλήσαμε με τους Γάλλους, δεν μας έδωσαν το SAMP-T. Έτσι πήγαμε και αγοράσαμε τους S-400. Αντέδρασαν, λέγοντας "πώς μπορείτε να το πάρετε". Τώρα, στις 23 Αυγούστου, ένα υπομοντέλο του συστήματός μας, οι S-300, παρενόχλησαν τουρκικά F-16, που ήταν σε υπηρεσία στο ΝΑΤΟ. Αυτό που έκανε ο κακός μας γείτονας πρέπει να το δούμε, να το καταλάβουμε και να το εξηγήσουμε. Τέτοια απροκάλυπτη απερισκεψία είναι απαράδεκτη για εμάς».

Υπενθυμίζοντας τη θέση της Ελλάδας πως δεν αναγνωρίζει τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ο Ακάρ είπε: «Τα σχέδιά μας έχουν δημοσιευτεί παντού, στις 22 Αυγούστου τα στοιχεία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα συνοδεύσουν τα αμερικανικά αεροπλάνα και λίγες ημέρες αργότερα θα τα συνοδεύσουν οι Έλληνες. Οι Έλληνες κατέφυγαν σε ψέματα και διαψεύσεις, λέγοντας: 'Δεν ξέρουμε'».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες προκλήσεις από Ακάρ: «Κακός γείτονας» η Ελλάδα - «Απαράδεκτη απερισκεψία» με τους S-300"

Απελάθηκε από την Τουρκία ο Έλληνας δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος

Απελάθηκε από την Τουρκία ο Έλληνας δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος, με τις Αρχές να του απαγορεύουν την επιστροφή του στη χώρα για λόγους δημόσιας τάξης.

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το τουρκικό κράτος θεώρησε μεμπτές κάποιες επαφές του και φωτογραφίες στο κινητό του, «οι οποίες σχετίζονται με δραστηριότητες των Κούρδων στην βόρεια Συρία».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Απόφαση απέλασης από Τουρκία και απαγόρευση επιστροφής. Η χειραψία είναι αναπάντεχα θερμή. Εκπλήσσομαι και για μια στιγμή νιώθω ένα κύμα συγκίνησης να με πλημμυρίζει. Είναι η τελευταία μου χειραψία στην Τουρκία. Με έναν από τους αστυνομικούς που με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, πριν με αφήσει στο δωμάτιο του αεροδρομίου για όσους έχουν προγραμματιστεί να απελαθούν.

Μετά από εικοσιτρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων έζησα για οχτώ χρόνια και ταξίδεψα και δούλεψα στην Τουρκία, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να με απελάσουν και να μου απαγορεύσουν να επιστρέψω για λόγους δημόσιας τάξης.

Βασικός λόγος, από ό,τι κατάλαβα από τα όσα με ρώτησαν το βράδυ που με κράτησαν στο αεροδρόμιο, συμπεριφερόμενοι με ευγένεια και κατανόηση στην έκπληξη μου, ήταν τα ταξίδια μου στην νοτιοανατολική Τουρκία, ένα ταξίδι μου στην βόρεια Συρία το 2015 και τα ταξίδια μου στην υπόλοιπη Τουρκία. Καθώς και οι επαφές μου με άτομα που το τουρκικό κράτος θεωρεί μεμπτές και οι φωτογραφίες στο κινητό μου, οι οποίες σχετίζονται με δραστηριότητες των Κούρδων στην βόρεια Συρία, τις οποίες ελάμβανα μέσω ενός whatsApp group ανθρώπων που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Όπως κάθε δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ, ήμουν αποδέκτης ειδήσεων και φωτογραφιών.

Ουδέποτε έκρυψα τα ταξίδια και τις συναντήσεις μου. Άλλωστε, ήμουν διαπιστευμένος δημοσιογράφος, με κάρτα από την αρμόδια τουρκική υπηρεσία. Από τα ταξίδια μου αυτά, όχι μόνο στη νοτιοανατολική Τουρκία αλλά σε όλη τη χώρα, έκανα καθημερινό ρεπορτάζ που δημοσιευόταν στα ΜΜΕ για τα οποία δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά ήταν που με βοήθησαν να γράψω δυο βιβλία και σειρά αναλύσεων, επικεντρώνοντας στην κοινωνία και τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα, μαζί με τις πολιτικές εξελίξεις και την εξωτερική πολιτική, θέματα που κάλυπτα ως δημοσιογράφος, επίσημα διαπιστευμένος στην Τουρκία.

Ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών αλλαγών, από τους συντηρητικούς πολίτες και ψηφοφόρους μέχρι τους Κούρδους και από την γυναικεία μόδα μέχρι την μουσική, ήταν πάντα θέματα που θεωρούσα κομβικά για την καλύτερη κατανόηση της Τουρκίας.

Ο βασικός μου γνώμονας, η θεμελιώδης αρχή που έκρινα πως πρέπει να διέπει την επαγγελματική μου ζωή ήταν να μεταφέρω πάντοτε μια, όσο μπορούσα, πιο αντικειμενική εικόνα της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ως δημοσιογράφος ελληνικών και κυπριακών Μέσων. Μακριά από δαιμονοποιήσεις, απλοποιήσεις και προκαταλήψεις. Με μια βαθιά πίστη ότι υπηρετούσα την ειρήνη και ότι έβαζα το δικό μου μικρό λιθαράκι για την ανάπτυξη καλών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες αυτές και την Τουρκία. Και με βαθύ σεβασμό και αγάπη προς τη χώρα και όλους τους ανθρώπους της, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και την καταγωγή τους.

Μαζί με την επαγγελματική μου ζωή, που συνδέθηκε άρρηκτα με την Τουρκία, όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξα και μια προσωπική, συναισθηματική σχέση με την χώρα. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν εκεί, απέκτησα πολύ καλούς και αληθινούς φίλους, δεσμούς επαγγελματικούς και προσωπικούς με πάρα πολλούς ανθρώπους. Για πολλά χρόνια, μια φορά κάθε μήνα ήμουν στην Τουρκία για δέκα-δεκαπέντε μέρες. Η Τουρκία έγινε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος στον οποίο αισθανόμουν πραγματικά στο σπίτι μου.

Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι σημαίνει για μένα αυτή η απόφαση. Ξέρω όμως ότι πρέπει να διαχειριστώ ένα οιονεί πένθος. Όλοι οι φίλοι μου στην Τουρκία θα μου λείψουν πολύ. Όπως λέει και μια τουρκική παροιμία, “σ’ ένα φλιτζάνι καφέ κρύβονται οι αναμνήσεις σαράντα χρόνων”. Τώρα τη νιώθω σε όλη της τη σοφία…

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους που ενδιαφέρθηκαν καθώς και τις ελληνικές αρχές για όλη την στήριξη που μου πρόσφεραν τις δύσκολες εκείνες βραδινές τελευταίες μου ώρες στην Τουρκία.

Η απόφαση των τουρκικών αρχών είναι κάτι που δεν μπορώ να κατανοήσω, είναι κάτι που με θλίβει βαθιά και με κάνει πλέον να νιώθω σαν εξόριστος. Θα συνεχίσω να καλύπτω την Τουρκία και να εργάζομαι με τις ίδιες πεποιθήσεις ακόμα και από απόσταση, με την ελπίδα ότι οι ιθύνοντες του τουρκικού κράτους κάποια στιγμή θα ανακαλέσουν την απόφαση τους».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απελάθηκε από την Τουρκία ο Έλληνας δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος"

Σοκ στη Γερμανία – Ξεπέρασε και τα 1.000 ευρώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ κατέρριψε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, καθώς τα συμβόλαια στη Γερμανία ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 1.000 ευρώ. 

Η σημερινή εξέλιξη επέρχεται ως συνέχεια της χαοτικής κατάστασης που προκλήθηκε την Παρασκευή, όταν οι τιμές σε Γερμανία και Γαλλία εκτοξεύθηκαν κατά τουλάχιστον 25%. 

Αιτία αποτέλεσε η νέα μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η οποία προχώρησε σε τριήμερο κλείσιμο του Nord Stream 1, επικαλούμενη λόγους συντήρησης του αγωγού.  

Η Γαλλία, η οποία καλείται να διαχειριστεί και τη μειωμένη παραγωγή από τα πυρηνικά εργοστάσια (λόγω των αναγκαίων εργασιών συντήρησης), είχε δει την τιμή του ρεύματος να εκτινάσσεται άνω των 1.000 ευρώ από την Παρασκευή. 

Σήμερα ήταν η σειρά της Γερμανίας να την ακολουθήσει, με τα συμβόλαια του 2023 να αυξάνονται κατά 6,6% και να φθάνουν τα 1.050 ευρώ ανά μεγαβατώρα.  

Την ίδια στιγμή, πάντως, η τιμή του φυσικού αερίου κινείται αντίρροπα, υποχωρώντας κατά 16% στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, χάρη στην είδηση ότι η Γερμανία «γεμίζει» τις αποθήκες του χειμώνα με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αναμενόταν.

Gas prices drop in Europe, after reaching record highs

Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο στόχος για «γέμισμα» των αποθηκών αερίου κατά 85% αναμένεται να επιτευχθεί από τον Οκτώβριο, δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. 

Και πάλι, βέβαια, καταναλωτές και επιχειρήσεις εξακολουθούν να βλέπουν την τιμή του φυσικού αερίου να διαπραγματεύεται σε επίπεδα έξι φορές υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Ευρώπη γνωρίζει ότι (παρά το «φουλάρισμα» των αποθηκών) δεν μπορεί να «βγάλει» όλο τον χειμώνα σε περίπτωση ενός ρωσικού μπλόκο στις ροές. 

Ο κίνδυνος, επομένως, δεν έχει παρέλθει, με την Ευρωζώνη να βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, τον πληθωρισμό να παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τις κυβερνήσεις να συνεχίζουν τον δρόμο της δημοσιονομικής στήριξης, παρέχοντας μέχρι στιγμής 280 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στη Γερμανία – Ξεπέρασε και τα 1.000 ευρώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος "

Παρακολουθήσεις: Την Πέμπτη 01/09 συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδρίαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τις ακροάσεις όσων σχετίζονται με τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Την  Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων θα καθορίσει τον τρόπο της συνεδρίασης καθώς ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ρητά την τήρηση μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.​

Αυτό ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο  Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σχετικά με την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις ακροάσεις του νυν και πρώην διοικητών της ΕΥΠ, του προέδρου της ΑΔΑΕ, της εισαγγελέως της ΕΥΠ, του πρώην γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Γρηγοριάδη. Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται με πρότασή της να ζητήσει την διεύρυνση του καταλόγου των πρώην διοικητών της ΕΥΠ που θα κληθούν για ακρόαση στην Επιτροπή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρακολουθήσεις: Την Πέμπτη 01/09 συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής"

Καιρίδης: Η ΝΔ θα ψηφίσει «παρών» στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή όσον αφορά τις υποκλοπές

«Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσει «παρών» στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής όσον αφορά την υπόθεση της επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Θεωρούμε παράλληλα χρήσιμη την επέκταση του χρονικού ορίου διερεύνησης όλων των υποθέσεων υποκλοπών, προκειμένου να εξάγουμε πληρέστερα συμπεράσματα και να σχηματίσουμε εικόνα για τις οποίες διαχρονικές αδυναμίας της ΕΥΠ, όπως άλλωστε ζητά και το ΚΚΕ» τόνισε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και εισηγητής της πλειοψηφίας Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική του Ομάδα με θέμα την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καιρίδη, «το ζήτημα που συζητάμε είναι μείζον, καθώς άπτεται του κράτους και της λειτουργίας Δικαίου. Πρόκειται για ένα βαρύ ατόπημα, που έχει δικαιολογημένα ερεθίσει τις δημοκρατικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε θύμα μίας βάναυσης παραβίαση της ιδιωτικότητάς του και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται οργισμένος. Ωστόσο, το ζήτημα προφανώς δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό, και θεσμικό. Ποιος είναι και ποιος πρέπει να είναι ο στόχος μας στη σύσταση αυτής της Επιτροπής; Τί θέλουμε, και τί θέλουμε να πετύχουμε; Πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση του τι συνέβη αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και την ευκαιρία που μας προσφέρει η υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη προκειμένου να βελτιώσουμε τη θεσμική λειτουργία της ΕΥΠ. Ποιος δεν θα ήθελε να μάθει τους λόγω της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη; Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας μας. Ο μόνος που έχει δικαίωμα να ενημερωθεί για την υπόθεση είναι το ίδιο το θύμα, ο κ. Ανδρουλάκης, από τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρίδης: Η ΝΔ θα ψηφίσει «παρών» στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή όσον αφορά τις υποκλοπές"

Βόλος: Καταρρέει η χειρουργική του Αχιλλοπούλειου λόγω υποστελέχωσης – Επιστολή του Διευθυντή στον εισαγγελέα και φορείς

Στην διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, στον Εισαγγελέα και τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας προσέφυγε με έγγραφό του ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Δημήτρης Λύτρας, καθώς η κλινική αδυνατεί να καλύψει τις εφημερίες το μήνα Σεπτέμβριο.

Τονίζει ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόγραμμα των εφημεριών δεν μπορεί να καλυφθεί και μένουν κενά πέντε ημερών που οι γιατροί αδυνατούν να τα καλύψουν.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντόκος ερωτηθείς σχετικά από την ΕΡΤ Βόλου, απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα, καθώς ασθενεί από κορονοϊό και βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ευθύμης Τσάμης, δήλωσε ότι θα μελετήσει διεξοδικά την επιστολή πριν απαντήσει.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Λύτρας, οι ειδικοί γιατροί που καλύπτουν την Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπούλειου είναι μόλις πέντε κι εδώ και μήνες ξεπερνούν κατά πολύ τα εργασιακά ωράρια, αλλά και τον αριθμό των προβλεπόμενων εφημεριών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο Διευθυντής της Χειρουργικής, μετά από ομόφωνη απόφαση των στελεχών της Κλινικής, προχώρησε στην κατάρτιση του προγράμματος εφημερίας του Σεπτεμβρίου με πέντε μέρες να μένουν χωρίς εφημερεύοντα γιατρό.

Αυτό σημαίνει πως εκείνες τις ημέρες, οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται σε άλλα Νοσοκομεία. Σημειώνεται πως εξαιτίας της υποστελέχωσης αυτό συμβαίνει και με άλλες κλινικές και τμήματα, καθώς δεν επαρκεί ο αριθμός τους για την ορθή κάλυψη των εφημεριών.

Ο ίδιος τονίζει ότι εδώ και 15 μήνες η Χειρουργική Κλινική λειτουργεί σε συνθήκες υπερεργασίας, καθώς πέντε ειδικοί γιατροί εργάζονται πέραν του θεσμοθετημένου ανώτερου ωραρίου, προσφέροντας στην κλινική, όμως πια δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν. Οι γιατροί εκτελούσαν 11 έως και 13 εφημερίες, ενεργείς και ετοιμότητας, το μήνα. Παραμένουν έως και 35 ώρες συνεχόμενες στο Νοσοκομείο και εργάζονται από 70 έως και 80 ώρες την εβδομάδα. Οι ίδιοι αποφάσισαν να στηρίξουν τη συγκεκριμένη απόφαση να δημοσιοποιηθεί το έγγραφο πέραν της διοίκησης και στον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και τον Εισαγγελέα, καθώς αν παραταθεί η κατάσταση αυτή μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών λόγω του ότι οι αντοχές των γιατρών είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ένα ιατρικό λάθος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Καταρρέει η χειρουργική του Αχιλλοπούλειου λόγω υποστελέχωσης – Επιστολή του Διευθυντή στον εισαγγελέα και φορείς"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ένα γνωστό συμπλήρωμα διατροφής.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), γνωστοποιεί την απόφασή του για «απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής Neuro-Mag Magnesium LThreonate, επειδή περιέχει το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) και μορφή μαγνησίου, Lthreonate magnesium.

Τo προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής από την εταιρεία e-vitamina.gr η οποία δεν το έχει γνωστοποιήσει στον ΕΟΦ.

Η εταιρεία e-vitamina.gr που το έχει προμηθευτεί υποχρεούται για την εφαρμογή της παρούσης.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο"

G7: Απαιτεί ελεύθερη πρόσβαση του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Οι χώρες της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, (G7) «βαθιά ανήσυχες» για τον κίνδυνο πυρηνικού δυστυχήματος στον ουκρανικό σταθμό της Ζαπορίζια, ζήτησαν σήμερα εγγυήσεις για την πρόσβαση “με πλήρη ελευθερία” του προσωπικού του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στον σταθμό αυτόν.

«Επαναβεβαιώνουμε πως ο Πυρηνικός Σταθμός της Ζαπορίζια και η ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ανήκει νόμιμα στην Ουκρανία και τονίζουμε πως κάθε προσπάθεια της Ρωσίας να αποσυνδέσει τον σταθμό από το ουκρανικό ηλεκτρικό δίκτυο θα ήταν απαράδεκτη», προειδοποιεί εξάλλου η ομάδα των διοικητών της G7 σε μια άλλη ανακοίνωση για τη μη εξάπλωση των πυρηνικών.

Υπογραμμίζει πως ο πυρηνικός σταθμός «δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές δραστηριότητες ή για την αποθήκευση στρατιωτικού υλικού».

Σε κίνδυνο ο πληθυσμός της Ουκρανίας

Ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι βρίσκεται καθ΄οδόν προς τον σταθμό της Ζαπορίζια, η περιοχή του οποίου έχει τεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο στόχαστρο πυρών προκαλώντας φόβους για κίνδυνο ενός μεγάλου δυστυχήματος.

Η G7 «παραμένει βαθιά ανήσυχη λόγω της σοβαρής απειλής που θέτει ο έλεγχος των ουκρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων αυτών», σύμφωνα με τη δήλωση.

«Οι ενέργειες αυτές αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ενός δυστυχήματος ή ενός πυρηνικού συμβάντος και θέτουν σε κίνδυνο τον πληθυσμό της Ουκρανίας, των γειτονικών κρατών και της διεθνούς κοινότητας», προειδοποιεί η G7, της οποίας προεδρεύει φέτος η Γερμανία.

«Το προσωπικό του ΔΟΑΕ πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας εν ευθέτω χρόνω με πλήρη ελευθερία», απαιτεί η G7.

Ο σταθμός της Ζαπορίζια, όπου βρίσκονται έξι από τους 15 ουκρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στις αρχές Μαρτίου, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, και βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου στον νότο.

Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς κοντά στο συγκρότημα του σταθμού, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ενέρχονταρ, στον ποταμό Δνείπερο, θέτοντας σε κίνδυνο τις εγκαταστάσεις.

Η ουκρανική κρατική εταιρία πυρηνικής ενέργειας Energoatom προειδοποίησε προχθές, Σάββατο, για τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας και πυρκαγιάς έπειτα από νέους βομβαρδισμούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ζαπορίζια αποκρυσταλλώνει τις ανησυχίες των Δυτικών. Ο ΟΗΕ έχει καλέσει να σταματήσει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Μεταξύ της Πέμπτης και της Παρασκευής, ο σταθμός και οι έξι αντιδραστήρες του 1.000 μεγαβάτ ο καθένας “αποσυνδέθηκαν πλήρως” από το εθνικό δίκτυο λόγω βλαβών στις ηλεκτρικές γραμμές τροφοδοσίας, σύμφωνα με το Κίεβο, προτού επανασυνδεθούν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "G7: Απαιτεί ελεύθερη πρόσβαση του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια"

Όλες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος: Νέο ωράριο στο ολοήμερο, τι αλλάζει στα Αγγλικά

Με σημαντικές καινοτομίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, αρχίζει φέτος η σχολική χρονιά, για την οποία το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 12 Σεπτεμβρίου στα σχολεία.

Συγκεκριμένα:

α) σχεδόν 8.600 νέοι, μόνιμοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή. Συνολικά υλοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί μέσα σε 2 χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση.

β) Επέκταση ολοήμερου σχολείου:

  • Το ολοήμερο Επεκτείνεται χρονικά από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., με στόχο αφ' ενός την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, αφ' ετέρου τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων και των οικογενειών, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου.
  • Αναβαθμίζεται το περιεχόμενο, με νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με περισσότερες δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά (δημιουργική γραφή, εικαστικά κ.ά.) με περισσότερες παροχές από τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.
  • Η εφαρμογή ξεκινά στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, νηπιαγωγεία και δημοτικά (περίπου 5.000).
  • Χωρίς κριτήρια εγγραφής.
  • Πάνω από 3.200 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την περαιτέρω στελέχωσή του.

γ) Ψηφιακά εργαλεία στις σχολικές αίθουσες - διαδραστικοί πίνακες, σετ ρομποτικής, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ψηφιακής εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών και τα οποία θα ξεκινήσουν να εγκαθίστανται κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

δ) Εκπαιδευτικοί όμιλοι: μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος, με αντικείμενα και δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση, αθλητισμός, ομαδικά αθλήματα, παραδοσιακοί/μοντέρνοι χοροί, χοροκινητική έκφραση, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων, εκπαιδευτική ρομποτική, επιστημονικές κατασκευές - πειράματα.

ε) Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας: ο ρόλος του είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας του και εν γένει του παρεχόμενου από αυτόν εκπαιδευτικού έργου.

στ) Ενδοσχολικός Συντονιστής: συντονίζει και υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, καθώς και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας να την ενισχύσουν ως επαγγελματική κοινότητα μάθησης και ανάπτυξης.

Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν

Παράλληλα, έχουν υλοποιηθεί οι εξής μεταρρυθμίσεις:

  • Νηπιαγωγείο από τα 4 έτη: η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση υλοποιείται σε όλη τη χώρα.
  • Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, δίνεται σε κάθε παιδί η ευκαιρία να διευρύνει τα γλωσσικά του εφόδια από πολύ νωρίς.
  • Εργαστήρια Δεξιοτήτων (οδική ασφάλεια, ρομποτική αλλαγή, κλιματική αλλαγή, σεξουαλική αγωγή, επιχειρηματικότητα, εθελοντισμός κ.ά.): νέες θεματικές στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, με στόχο την ενίσχυση των εγκάρσιων δεξιοτήτων και βασικών ικανοτήτων των μαθητών.
  • Οριζόντιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών: περισσότερες από 125.000 επιμορφώσεις, που αποτελούν επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης.
  • 166 Νέα Προγράμματα Σπουδών: συνεχίζονται και το σχολικό έτος 2022-2023 την πιλοτική εφαρμογή ΝΠΣ στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας.
  • Διπλασιασμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων: από 62 σε 120, μέσα σε 3 χρόνια, για ποιοτική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και διάχυση καλών πρακτικών σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα.
  • Ίδρυση για πρώτη φορά Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, με αυξημένη ζήτηση από υποψηφίους υψηλών σχολικών επιδόσεων. Φέτος θα λειτουργήσουν 24 Πρότυπα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα.
  • Αξιολόγηση στα σχολεία: συνεχίζεται η αυτοαξιολόγηση Σχολικής Μονάδας και η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου με τις διαγνωστικές εξετάσεις «PISA» για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση: ένα πραγματικό ψηφιακό άλμα, σε εκπαίδευση, διαδικασίες και δράσεις.
  • Τράπεζα Θεμάτων στην Α, Β & Γ΄ Λυκείου: αντικειμενική αξιολόγηση των μαθητών, που εξασφαλίζει αξιοπιστία, εγκυρότητα και περιορισμό ανισοτήτων και ταυτόχρονα διασφαλίζει κάλυψη της ύλης σε όλη τη χώρα.
  • Ενισχυτική διδασκαλία Ειδικών Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων (Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση): σκοπός είναι η υποστήριξη και προετοιμασία των υποψηφίων για να συμμετάσχουν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει. Το σύνολο των μαθημάτων αυτών δεν διδασκόταν στο παρελθόν στα δημόσια σχολεία.
  • Ενίσχυση αυτονομίας σχολικών μονάδων: Μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση της διδασκαλίας, ενίσχυση του ρόλου του Διευθυντή και των Εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης, θέσπιση πλαισίου αυξημένης διαφάνειας και λογοδοσίας.

Για μία συμπεριληπτική εκπαίδευση:

  • διορίστηκαν περί τις 6.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ μέσω ΑΣΕΠ στην ιστορία της χώρας, και δημιουργήσαμε νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές με αναπηρία.
  • εντάχθηκε το σύνολο σχεδόν των προσφύγων μαθητών στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα (για πρώτη φορά σε ποσοστό-ρεκόρ της τάξης του 95%) με ίδρυση τμημάτων Υποδοχής και ΔΥΕΠ, προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα και επιμορφώνοντας εκπαιδευτικούς για τους πρόσφυγες μαθητές μας, μέσα από μία στοχευμένη συμπεριληπτική διαδικασία.

 ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Όλες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος: Νέο ωράριο στο ολοήμερο, τι αλλάζει στα Αγγλικά "

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Καταγγέλλει «τηλεοπτική εκμετάλλευση» και απειλεί με μηνύσεις

Για «τηλεοπτική εκμετάλλευση» κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στην υπόθεση Πισπιρίγκου.

Σε ανακοίνωση του ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης επαναλαμβάνει ότι θα προσφεύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος όσων «παρανομούν, είτε είναι ιατροδικαστές, είτε είναι παθολογοανατόμοι, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι δημοσιογράφοι». Επιπλέον, κάνει γνωστό πως με τους συνεργάτες του βρίσκονται «σε επαφή με κορυφαίους, διεθνούς φήμης ιατροδικαστές και παθολογοανατόμους» σημειώνοντας τη βεβαιότητα τους «ότι στο τέλος αυτή η δικαστική τραγωδία που μοναδικό θύμα έχει την κα κατηγορουμένη, θα κριθεί μόνο από τους φυσικούς της Δικαστές και όχι από τηλεπερσόνες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα πρωί πρωί, από τα ξημερώματα και την αρχή της νέας εβδομάδας, για να συντηρηθεί στην επικαιρότητα η δικαστική τραγωδία της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, ένας ιδιώτης ιατροδικαστής που δεν έχει προβεί ποτέ σε επίσημη ιατροδικαστική υπηρεσία, σε άμεση ιατροδικαστική εξέταση πτώματος, χωρίς να έχει στα χέρια του την δικογραφία, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος επίκαιρη ιατροδικαστική εξέταση στα άψυχα σώματα των τριών άτυχων κοριτσιών, χωρίς να έχει γνώση της νέας δικογραφίας, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας κας Τζωρτζάτου, χωρίς να έχει υπόψιν παθολογοανατομικά στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπόψιν του νέου παθολοαγανατόμου από τη Θεσσαλονίκη και τα οποία με ποσοστό 90% εκρίθησαν ακατάλληλα για παθολογοανατομική επανεξέταση, τόλμησε για ακόμη μία φορά, όπως επί μήνες καθημερινά κάνει, να πλήξει άμεσα και έμμεσα το τεκμήριο αθωότητος της κας κατηγορουμένης και να εκθέσει επίσημες κορυφαίες ιατροδικαστές, όπως τις κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και τον κορυφαίο Έλληνα παθολογοανατόμο, καθηγητή ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αγαπητό και χρησιμοποιώντας μία έκθεση ιδεών-σενάριο, η οποία παρανόμως βρίσκεται στα χέρια δημοσιογράφων και η οποία βαπτίστηκε ιατροδικαστική επανεξέταση, χωρίς οι δύο νέοι ιατροδικαστές ούτε να έχουν εξετάσει τα νεκρά σώματα των τριών νεκρών κοριτσιών, ούτε να έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλα επιστημονικά ευρήματα, ισχυρίστηκε ψευδώς στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού που ενεφανίσθη, ότι δήθεν αυτή η επανεξέταση είναι ισχυρότερη από τις δύο πραγματικές ιατροδικαστικές εξετάσεις των πραγματικών και ανιδιοτελών ιατροδικαστών, γιατί δήθεν έχει λάβει υπόψιν και νέα στοιχεία, δημιουργώντας μία προκατάληψη της κοινής γνώμης εις βάρος της κας κατηγορουμένης.

Όπως έχω δεσμευτεί η μόνη απάντηση σε αυτές τις παράνομες συμπεριφορές θα είναι η έκδοση απαντητικών ανακοινώσεων, χωρίς καμία τηλεοπτική εμφάνιση και κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε όλους όσους παρανομούν, είτε είναι ιατροδικαστές, είτε είναι παθολογοανατόμοι, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι δημοσιογράφοι.

Άμεσα θα ζητήσω την συνδρομή του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, ώστε αυτή η παρανομία που θίγει τη δημοκρατία και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης να σταματήσει.

Τέλος, θέλω να παρακαλέσω τους εκλεκτούς συναδέλφους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν μέχρι σήμερα την κα κατηγορουμένη σε διάφορα στάδια της διερευνήσεως της υποθέσεως να σταματήσουν κάθε παρέμβαση και κάθε σχόλιο, διότι δυστυχώς οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις γίνονται αντικείμενα προκαταλήψεως εις βάρος της κας κατηγορουμένης και διατηρήσεως της υποθέσεως σε τηλεοπτική εκμετάλλευση.

Εγώ και οι συνεργάτες μου ευρισκόμεθα σε επαφή με κορυφαίους, διεθνούς φήμης ιατροδικαστές και παθολογοανατόμους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος αυτή η δικαστική τραγωδία που μοναδικό θύμα έχει την κα κατηγορουμένη, θα κριθεί μόνο από τους φυσικούς της Δικαστές και όχι από τηλεπερσόνες».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κούγιας για Πισπιρίγκου: Καταγγέλλει «τηλεοπτική εκμετάλλευση» και απειλεί με μηνύσεις"

Ζευγάρι στη Λαμία καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο δεν τους δίνει το μωρό τους

Αίσθηση προκαλεί μια απίστευτη ιστορία γραφειοκρατίας, καθώς ένα ζευγάρι από την Λαμία δεν μπορεί να πάρει το μωρό τους από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει πατέρας, για γραφειοκρατικούς λόγους το Νοσοκομείο Λάρισας αρνείται να δώσει στον ίδιο και τη σύζυγό του το παιδί τους.

«Η σύντροφός μου γέννησε στις 18 του μήνα ένα υγιέστατο αγοράκι στο Νοσοκομείο Λαμίας. Την επόμενη ημέρα το πρωί διαγνώστηκε με κορονοϊό και μπήκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Το μωράκι μας έφυγε για τη Λάρισα για προληπτικούς λόγους» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος, πατέρας του παιδιού, μιλώντας στο OPEN. 

«Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε το μωρό. Η μητέρα διαγνώστηκε με covid, το ευτύχημα είναι ότι ο μικρούλης δεν είχε covid», προσθέτει. 

Και συνεχίζει: «Εκεί στην αρχή δεν μας άφηναν να το δούμε καν το παιδί, να το δει ούτε η μητέρα καθόλου, με την αιτιολογία “και εμείς πως γνωρίζουμε ότι η κυρία αυτή είναι η μητέρα του παιδιού”».

«Μου ζήτησαν τα χαρτιά της συντρόφου μου»

«Εγώ μίλησα και με τη διευθύντρια της κλινικής εκεί των νεογνών και μάλιστα με ειρωνεύτηκε σε κάποια στιγμή. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε κάποια άκρη. Μου ζήτησαν τα χαρτιά της συντρόφου μου. Τους είπα ότι τα χαρτιά έχουν κατατεθεί εδώ στην πρεσβεία εδώ και τέσσερις μήνες και ο φάκελός της είναι πληρωμένος απλά κωλυόμαστε στη γραφειοκρατία», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή του OPEN επικοινώνησε με το νοσοκομείο και από εκεί τους είπαν πως η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζευγάρι στη Λαμία καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο δεν τους δίνει το μωρό τους"

Χαλκιδική: Πνιγμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 15χρονο

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του άτυχου 15χρονου από τη Σκύδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία των Νέων Φλογητών της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, έδειξε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό. Το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να ρίξουν περισσότερο «φως» στις συνθήκες θανάτου και να δείξουν αν το 15χρονο παιδί έχασε τις αισθήσεις του από κάποια άλλη αιτία όσο βρίσκονταν μέσα στο νερό ή πνίγηκε την ώρα που κολυμπούσε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 15χρονος δεν κολυμπούσε μακριά από την ακτή και οι φίλοι του ανησύχησαν όταν τον είδαν να βρίσκεται μπρούμυτα μέσα στο νερό, σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων από την αμμουδιά. Στην αρχή πίστευαν πως ο 15χρονος τους έκανε πλάκα, ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν ότι το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, όμως ήταν πολύ αργά αφού το παιδί είχε καταλήξει.

«Τα παιδιά ήταν μέσα στην θάλασσα και κάποια στιγμή ξεκίνησαν να φωνάζουν για βοήθεια. Το παλικάρι ήταν μπρούμυτα και επέπλεε στο νερό. Το βγάλαμε στην αμμουδιά, αλλά το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του και έβγαζε αφρούς από το στόμα», ανέφερε ένας από τους λουόμενους που συμμετείχε στις προσπάθειες για τη διάσωση του 15χρονου.

«Το παιδί είχε χάσεις τις αισθήσεις του, χωρίς να έχει συμβεί κάτι, όπως μας είπαν οι φίλοι του», ανέφερε άλλος λουόμενος, τονίζοντας ότι όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των ανήλικων παιδιών μόλις έφτασαν στο beach bar παρήγγειλαν καφέδες και έναν χυμό, χωρίς να προλάβουν να τους καταναλώσουν.

χαλκ15

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 15χρονος είχε καταγωγή από το Λιποχώρι Σκύδρας και μαζί με τους φίλους του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Χαλκιδικής, προκειμένου να απολαύσουν τα τελευταία μπάνια του καλοκαιριού.

Στην περιοχή της Χαλκιδικής έφτασαν με τουριστικό λεωφορείο και στη συνέχεια η παρέα των παιδιών έκατσε σε ένα beach bar των Νέων Φλογητών για να κολυμπήσουν και να περάσουν όμορφες στιγμές.

Ήταν περίπου 12 το μεσημέρι όταν οι ώρες διασκέδασης της παρέας των ανηλίκων μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Οι φίλοι του άτυχου παιδιού φέρεται να αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όσο εκείνος βρίσκονταν μέσα στο νερό, περίπου τέσσερα μέτρα από την αμμουδιά, όταν του μιλούσαν και δεν ανταποκρίνονταν. Στην αρχή πίστεψαν πως ο 15χρονος τους έκανε πλάκα, όμως τα γέλια σταμάτησαν απότομα μόλις κατάλαβαν ότι ο φίλος τους βρίσκονταν στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Το άτυχο παιδί όταν βγήκε στη στεριά ήταν ήδη νεκρό και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από τους λουόμενους και τους ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει στη ζωή. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν γνώριζαν μπάνιο και πιθανότατα το παιδί πνίγηκε»

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης, μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν έσπευσε με απινιδωτή στο σημείο προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο παιδί, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά καθώς είχε καταλήξει.

χαλ15

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς έγινε το θλιβερό περιστατικό. Ξέρουμε ότι η παρέα των παιδιών ήταν από την Σκύδρα και είχαν έρθει μονοήμερη εκδρομή με λεωφορεία. Δεν γνώριζαν μπάνιο και πιθανότατα το παιδί πνίγηκε», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, σημειώνοντας ότι ο άτυχος 15χρονος ήταν με επτά ακόμα νεαρούς φίλους του και έκαναν μπάνιο σε beach bar της περιοχής.

«Το παιδί το έβγαλαν έξω χωρίς τις αισθήσεις του, χωρίς να γνωρίζουμε πόση ώρα είχε μείνει μέσα στο νερό. Στο σημείο υπήρχε ναυαγοσώστης, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε και δεν μπόρεσε να επανέλθει. Όπως είπαν τα παιδιά, στην αρχή μιλούσαν στον φίλο τους και εκείνος δεν ανταποκρίνονταν, όμως νόμιζαν ότι τους έκανε πλάκα. Όταν κατάλαβαν τι συνέβαινε ήταν αργά», σημείωσε.

Μόλις ο νεαρός βγήκε αναίσθητος στη στεριά, λουόμενοι που αντιλήφθηκαν όσα γίνονταν έτρεξαν να βοηθήσουν. «Το περιστατικό έγινε περίπου στις 12.30. Τρέξαμε με απινιδωτές και κάναμε ότι μπορούσαμε, ήρθε και το ασθενοφόρο, όμως ήταν αργά. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και δεν μπορούμε να συνέλθουμε έπειτα από αυτό που αντικρίσαμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινότητας.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του παιδιού. Ήταν μοναχοπαίδι, από μία εξαιρετική οικογένεια και ο θάνατός του μας πονάει όλους. Πρόκειται για μία τραγωδία και είναι πραγματικά πολύ λυπηρό», ανέφερε στο protothema.gr η Κατερίνα Ιγνατιάδου, δήμαρχος Σκύδρας, από όπου καταγόταν ο 15χρονος.

«Είχε πάει εκδρομή με τους φίλους του στην Χαλκιδική, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για όλους μας και ιδιαίτερα για τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ο θάνατος του παιδιού μας γέμισε θλίψη και πόνο», σημείωσε ακόμη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκιδική: Πνιγμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 15χρονο"

Πειραιάς: 68χρονη καταγγέλλει ότι έπαθε θρόμβωση και το ΕΚΑΒ πήγε να την πάρει τέσσερις ώρες μετά

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για μεγάλες καθυστερήσεις στις αφίξεις ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Μία ακόμη τέτοια καταγγελία έκανε μία 68χρονη από τον Πειραιά, η οποία έπαθε θρόμβωση και χρειάστηκε να διακομισθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Η 68χρονη από τον Πειραιά, όπως είπε στο MEGA, το ασθενοφόρο που κάλεσε ενώ είχε ήδη πάθει θρόμβωση, έκανε 4 ώρες να φτάσει στο σπίτι της. Κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 8 το απόγευμα και το ασθενοφόρο τελικά έφτασε σπίτι της λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα. Όπως είπε η κυρία Σταυρούλα, είναι καρδιοπαθής και σύμφωνα με διάγνωση του γιατρού της, της δημιουργήθηκε θρόμβωση και έπρεπε άμεσα να μεταβεί στο νοσοκομείο.

«Ήμουν μόνη στο σπίτι. Ενημέρωσα μόνο δύο φίλες μου, που είναι κοντά στη γειτονιά, για να μην ανησυχήσουν εάν δουν το ασθενοφόρο έξω από το σπίτι. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν φοβήθηκα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σταυρούλα.

Σημειώνεται πως η 68χρονη γυναίκα ζει στην περιοχή της Πειραϊκής. Όπως επισήμανε βρίσκεται πολύ κοντά στο Τζάνειο νοσοκομείο, ωστόσο εκείνη την ημέρα δεν εφημέρευε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: 68χρονη καταγγέλλει ότι έπαθε θρόμβωση και το ΕΚΑΒ πήγε να την πάρει τέσσερις ώρες μετά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news