facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Τεράστιες καταστροφές από χαλάζι μεγέθους καρυδιού σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες προκάλεσε πριν από λίγο στις περιοχές Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, χαλάζι που έπεσε κατά… κύματα και ήταν σε μέγεθος… καρυδιού.

Οι καταιγίδες που ξέσπασαν μετά τον καύσωνα στην περιοχή του Έβρου, συνοδεύονταν δυστυχώς και από χαλάζι, το οποίο σε κάποια χωριά κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς τις καλλιέργειες ηλίανθου, βαμβακιού, αλλά και όσων σιτηρών δεν είχαν προλάβει να αλωνίσουν οι αγρότες. Η απόγνωση του Προέδρου της ΈΝΩΣΗΣ Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας Λάμπρου Κουμπρίδη στο ΒΙΝΤΕΟ είναι χαρακτηριστική του μεγέθους της καταστροφής.

Το χαλάζι έφτασε και σε περιοχές του δήμου Διδυμοτείχου, προκαλώντας και εκεί καταστροφές στις καλλιέργειες που προαναφέραμε, αλλά και σε αμπέλια, φασόλια, καλαμπόκια. Στο δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ φαίνεται το χαλάζι να έχει… ασπρίσει τα χωράφια και να τα έχει μετατρέψει σε… κρανίου τόπο.

evros-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστιες καταστροφές από χαλάζι μεγέθους καρυδιού σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δίκη Μπελέρη: Η απόφαση επί της έφεσης αναμένεται στις 25 Ιουνίου – Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για εξαίρεση δικαστή

Ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο στα Τίρανα και στις 25 Ιουνίου θα γίνει μια ακόμη συνεδρίαση και θα βγεί απόφαση. Ωστόσο, απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο θα εξέταζε την έφεση του Φρέντη Μπελέρη.

Ειδικότερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η συνήγορος υπεράσπισης έθεσε θέμα για την πρόεδρο του δικαστηρίου και ζήτησε να μην προεδρεύσει η ίδια δικαστής γιατί είχε προεδρεύσει σε άλλες τρεις δίκες όπου σε πρώτο βαθμό απαγορεύεται κάτι τέτοιο και επίσης η ίδια δεν κληρώθηκε, όπως κληρώνονται όλοι οι δικαστές για τον επόμενο βαθμό για τον βαθμό του Εφετείου σε ένα δικαστήριο, αλλά διορίστηκε πάλι από το κράτος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρης δήλωσε πως είναι αθώος και είπε «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα». Αθώος δήλωσε και ο άλλος κατηγορούμενος, ο Παντελής Κοκκαβέσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η δικηγόρος του Μπέλερη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο και μίλησε για τον κύριο μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος βρισκόταν την ίδια στιγμή σε δύο σημεία, τόσο στην Αυλώνα όσο και στη Χειμάρρα, ενώ μίλησε για τα χρήματα που πήραν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ψευδώς. «Αυτό που έχει στηθεί από την πρώτη στιγμή δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα» σημείωσε η δικηγόρος και πρόσθεσε «Ακόμη και οι ηχογραφήσεις που επικαλούνται οι εισαγγελείς ποτέ δεν ήρθαν στο δικαστήριο και μάλιστα όταν αυτές μετατράπηκαν σε κείμενο δεν έγιναν λέξη προς λέξη, αλλά κάποιοι έδωσαν την έμφαση που θέλανε να δώσουν και δημιούργησαν νέους διαλόγους».

Εντωμεταξύ αν η ποινή του Μπελέρη, που είναι για δύο χρόνια, μειωθεί κατά τρεις μήνες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αυτόματα θα αφεθεί ελεύθερος.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς σήμερα ζήτησαν να συνεχιστεί η πρωτόδικη απόφαση που ήταν η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Μπελέρη: Η απόφαση επί της έφεσης αναμένεται στις 25 Ιουνίου – Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για εξαίρεση δικαστή "

Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

Ο καιρός θα επιστρέψει στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες το Σάββατο (15/06/2024), ενώ θα έχουμε ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο (15/06/2024) θα είναι αίθριος ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και στα νησιά Ιονίου έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο"

«Μάχη» με επικίνδυνες πυρκαγιές σε οκτώ περιοχές της χώρας και μηνύματα του 112 – Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Χαλκιδική

«Σκληρές» μάχες δίνουν από το μεσημέρι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας για να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οκτώ από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κατάφεραν άμεσα και έγκαιρα να τις περιορίσουν, προτού απειλήσουν κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική:

1. Χέρσο Κιλκίς: εκδόθηκε 112 απομάκρυνσης και επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη

2. Ελευθεροχώρι Πέλλας: εκδόθηκε 112 και επιχείρησαν 5 αεροσκάφη

3. Άγιος Θωμάς Λάρισας: εκδόθηκε 112 και επιχείρησε 1 ελικόπτερο

4. Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης: Επιχείρησαν 3 αεροσκάφη

5. Ακόντιο Λειβαδιάς: Επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

6. Καινούργιο Αγρινίου: Επιχείρησαν 2 ελικόπτερα

7. Οινόφυτα (Τανάγρα): 1 αεροσκάφος

8. Τσελεπάκος Τρίπολης: 1 ελικόπτερο

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα (15 οχήματα με 37 πυροσβέστες, μια ομάδα δασοκομάντος, ένα ελικόπτερο και 9 αεροσκάφη που τον συντονισμό τους πραγματοποιεί το Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ), για πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Μελισσουργό Θεσσαλονίκης και εξελίχθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " «Μάχη» με επικίνδυνες πυρκαγιές σε οκτώ περιοχές της χώρας και μηνύματα του 112 – Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Χαλκιδική"

Λάρισα: Σε ύφεση οι πυρκαγιές – Μάχη με 6 μποφόρ και 55 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία εδάφους

Ένα ιδιαίτερα δύσκολο μεσημέρι Παρασκευής (14.06.2024) ήταν το σημερινό για την Λάρισα και τις πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά το μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων-Λάρισας στο ύψος των ΤΕΙ.

Οι δύο εστίες πυρκαγιών σε Αμπελώνα (στα σύνορα με τη Γιάννουλη) και Άγιο Θωμά στη Λάρισα κινητοποίησαν όλο τον μηχανισμό σε μία προσπάθεια να μην επεκταθούν και δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, σημειώνει το larissanet.gr.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και στην κατάσβεση συνέδραμαν και εναέρια μέρα.

Μετά από «μάχη» δύο περίπου ωρών οι πυρκαγιές δείχνουν να είναι σε ύφεση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται πάντως σε εγρήγορση και στις δύο περιοχές ελέγχοντας για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε έναν μικρό άθλο μαζί με την Πολιτική Προστασία, καθώς με μοιρασμένες δυνάμεις σε δύο μέτωπα, αλλά με ανέμους έντασης 6 μποφόρ καθώς και θερμοκρασία εδάφους κοντά στους 55 βαθμούς Κελσίου, κατάφερε να θέσει σε χρόνο ρεκόρ τη φωτιά υπό έλεγχο, γράφει το onlarissa.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Σε ύφεση οι πυρκαγιές – Μάχη με 6 μποφόρ και 55 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία εδάφους"

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το μπουγέλο για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε εφιάλτης- Σκυλιά επιτέθηκαν σε τρία παιδιά- Στο νοσοκομείο τα δύο

Άσχημη κατάληξη είχε το μπουγέλο που παίζουν κάθε χρόνο με τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του δημοτικού Κάτω Καστριτσίου στο πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα το πρωί καθώς τα παιδιά έπαιζαν υπό την επίβλεψη των γονιών τους 4-5 αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούσαν στο χώρο του Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν και δάγκωσαν, όπως καταγγέλλει μία μητέρα στο thebest.gr, τρία παιδιά.

«Τα δύο από αυτά καθώς αιμορραγούσαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι γονείς τους τρόμαξαν πολύ. Το τρίτο παιδάκι είχε πιο επιφανειακό τραύμα και δεν χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά που ήταν 4-5 τα απομάκρυναν οι φύλακες του νοσοκομείου που έκαναν ό, τι μπορούσαν για να βοηθήσουν. Όπως είπαν είναι ένα θέμα για το οποίο δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου η επίλυση του προβλήματος. Μας ενημέρωσαν μάλιστα ότι τα σκυλιά ήταν εμβολιασμένα» λέει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι οι επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στο χώρο του Πανεπιστημίου είναι συχνό φαινόμενο ενώ το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο τριβής μεταξύ του Δήμου Πατρέων και  της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Πανεπιστήμιο Πατρών: Το μπουγέλο για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε εφιάλτης- Σκυλιά επιτέθηκαν σε τρία παιδιά- Στο νοσοκομείο τα δύο"

Ισθμός: Λύση με προσωρινές ράμπες στα διόδια μέχρι την κατασκευή νέας γέφυρας

Να κατασκευαστούν δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης πλησίον του σταθμού διοδίων στον Ισθμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η διέλευση στην Παλαιά Εθνική Οδό, ζητά με επιστολή του προς την Ολυμπία Οδό, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος ζητεί από την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει με ταχύρρυθμες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευαστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης, από και προς την παλαιά Εθνική Οδό, πλησίον και δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, ώστε να αρθεί η επιβάρυνση των πολιτών και να αποκατασταθεί η λειτουργία της οδού στο τμήμα από τον σταθμό διοδίων Ισθμού έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Αγίων Θεοδώρων. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στην παλαιά Εθνική Οδό διεκόπη μετά την προληπτική κατεδάφιση της γέφυρας, εξαιτίας του ατυχήματος με το βυτιοφόρο.

Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή καταρχάς και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες από την έναρξη λειτουργίας της. Μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι ράμπες, θα ισχύει η δωρεάν διέλευση στον Σταθμό Διοδίων του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου.

Η λύση αυτή κρίθηκε αναγκαία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από διαβούλευση που είχε ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος με την παραχωρησιούχο εταιρεία, καθώς, παρά τη δωρεάν διέλευση από τα διόδια, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγαλύτερη απόσταση η οποία φθάνει τα 35 χιλιόμετρα, γεγονός που αυξάνει το χρόνο και επιβαρύνει το κόστος μετακίνησης τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισθμός: Λύση με προσωρινές ράμπες στα διόδια μέχρι την κατασκευή νέας γέφυρας"

Πειραιάς: Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας μετά από ένοπλη συμπλοκή στην Ακτή Μουτσοπούλου

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς ανάμεσα σε αλλοδαπούς Κουρδικής καταγωγής, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (14/06/2024) στην ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά, μέσα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ Κούρδων μέσα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους στον Πειραιά.

Από τους πυροβολισμούς ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός και ένας είναι βαριά τραυματίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο το Τζάνειο, ενώ ακόμη ένας συνελήφθη από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο Κούρδοι, μπήκαν στο σούπερ μάρκετ. Ο τρίτος ομοεθνής τους που μπήκε και αυτός στο κατάστημα, τους ακολούθησε και τους πυροβόλησε.

«Ξαφνικά ακούσαμε 2-3 πυροβολισμούς, τους υπάλληλους να φωνάζουν φωνάξτε την αστυνομία και τους πελάτες να τρέχουν πανικόβλητους», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr. «Μετά είδαμε αστυνομικούς και δυο τραυματισμένους στο σούπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί έπιασαν και ένα άτομο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενώ στο σημείο έχουν βρεθεί δυο κάλυκες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας μετά από ένοπλη συμπλοκή στην Ακτή Μουτσοπούλου"

Πυροσβεστική: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 15 Ιουνίου – Αναλυτικά οι περιοχές (εικόνα)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

xartis pyrkagias

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 15 Ιουνίου – Αναλυτικά οι περιοχές (εικόνα)"

Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δικάζεται ως εμπρηστής στα Βίλια

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ως υπαίτιος εμπρησμών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021 στα Βίλια Αττικής, αναμένεται να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 25 Ιουνίου πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της περιοχής.

Η δίκη του πρώην αντιδημάρχου, η οποία μετά από διακοπή αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 του μήνα, αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 16ης και 23ης Αυγούστου 2021 που ξεκίνησαν σε περιοχές του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Η πρώτη πυρκαγιά έκαιγε επί ημέρες σε μέτωπο που έφθανε σε περιοχές στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγάρων και Λουτρακίου, ενώ και οι δύο φωτιές άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, στάνες και αποθήκες, αλλά και σε παρθένες δασικές εκτάσεις.

Ο κατηγορούμενος έφθασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από συντονισμένη έρευνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέληξαν πως ο πρώην αιρετός και γνωστός στην περιοχή για την ενασχόληση του με τα κοινά είναι ο δράστης εμπρησμών και στις δύο περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, ο άλλοτε αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου που πλήγηκε σφοδρά από τις επίμαχες πυρκαγιές είναι αυτός που προκάλεσε την καταστροφή ως υπαίτιος εμπρησμών.

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, που εκπροσωπεί πληγέντες στη δίκη του πρώην αντιδημάρχου, αναφέρει:

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δικάζεται ως εμπρηστής στα Βίλια"

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των δολοφόνων για αναίρεση ισοβίων!

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματα των δύο κατηγορούμενων για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που τους επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξη Κούγια.

Η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας, Αλέξιος Κούγιας, μαζί με τον συνάδελφο, Βαγγέλη Γκιουγκή, εκπροσώπησαν και στους τρεις βαθμούς δικαιοδοσίας την οικογένεια της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, σε όλες τις δίκες που διεξήχθησαν μέχρι σήμερα.

Σήμερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως και των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των δολοφόνων για αναίρεση ισοβίων!"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη μετά από επίθεση αδέσποτων σε 44χρονη – Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος

Επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων δέχθηκε μία 44χρονη, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου δέκα μεγαλόσωμα σκυλιά δάγκωσαν τη 44χρονη σε διάφορα σημεία του σώματός της, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, η παθούσα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του αρμόδιου αντιδημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Γ. Μπαμπαράτσα. Ο ίδιος, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών και μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Με εντολή εισαγγελέα διατάχθηκε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

ΑΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη μετά από επίθεση αδέσποτων σε 44χρονη – Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος"

Φωτιά στη Λάρισα - Μήνυμα 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον Άγιο Θωμά

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Θωμάς, στη Λάρισα, έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική που επιχειρεί σε τρία ταυτόχρονα σημεία, σε Πέλλα, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Λάρισα, έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ το πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί κοντά στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Θωμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, όλα ξεκίνησαν σε χώρο παραπλεύρως του ΤΕΙ Λάρισας με τη φωτιά περνάει τον δρόμο και να φτάνει στην πλευρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά. Ήδη στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έντρομοι κάτοικοι ανησυχούν για τις οικείες τους.

Το 112, όπως και στις περιπτώσεις της Πέλλας και του Κιλκίς, ενεργοποιήθηκε και ζητάει από τους κατοίκους του Αγίου Θωμά στη Λάρισα να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στον Άγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή, απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»

Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

 

lifo

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Λάρισα - Μήνυμα 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον Άγιο Θωμά"

Ηλεία: Στη φυλακή ο 37χρονος για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο Ηλείας. 

Η διαδικασία της απολογίας του 37χρονου κράτησε λίγη ώρα και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας θα οδηγηθεί στην φυλακή, όπως αναμενόταν.

Η απολογία του δεν έγινε στο δικαστικό μέγαρο Πύργου, αλλά στο κτίριο της αστυνομική διεύθυνση της πόλης. Η ανακρίτρια πήγε εκεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο των επεισοδίων.

Έξω από το κτίριο, αλλά και στους γύρω δρόμους είχαν παραταχθεί διμοιρίες της ΥΜΕΤ, κλούβες, καθώς και περιπολικά απαγορεύοντας την κυκλοφορία, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια από συγγενείς της 11χρονης που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο δράστης μετά την απολογία του οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της ΑΔ Ηλείας.

Να σημειωθεί ότι ότι αρνήθηκαν να εκπροσωπήσουν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο 22 δικηγόροι τόσο από τον Πύργο και την Πάτρα, όσο και από όλη την Ελλάδα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Στη φυλακή ο 37χρονος για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής"

Διαρρηξη στο δημαρχειο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Ιουνίου στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή 18. Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες, απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και εισήλθαν στο χώρο του πρώτου ορόφου.

Διαπιστώθηκε η κλοπή δύο κινητών τηλεφώνων και κάποιων μικροαντικειμένων μικρής αξίας. Ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το οποίο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των διαρρηκτών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαρρηξη στο δημαρχειο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης"

Συνελήφθη ο εμπρηστής φωτιάς στον Δομοκό το 2022 - 2.500 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη

Συνελήφθη εμπρηστής τις βραδινές ώρες χθες (13/6) στη Λαμία- Ομολόγησε υπαίτιος για φωτιά που είχε κάψει πάνω από 2.000 στρέμματα σε δασική έκταση στη Δομοκό το 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο εν λόγω συνελήφθη στις 13 Ιουνίου 2024, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), για την πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση στην περιοχή Πετρωτό του δήμου Δομοκού.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 08 Αυγούστου 2022 σε δασική έκταση, στην ίδια περιοχή από την οποία κάηκαν περίπου 2.500 στρέμματα δάσους.

Ο καθ’ ομολογίαν εμπρηστής οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον της Εισαγγελέα Λαμίας, η οποία τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή Λαμίας τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο εμπρηστής φωτιάς στον Δομοκό το 2022 - 2.500 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη"

Χανιά: Μία ακόμη ψαρόβαρκα με 43 μετανάστες στη Γαύδο

Μία ακόμη ψαρόβαρκα που μετέφερε 43 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε  το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου. Συγκεκριμένα, η βάρκα με τους 43 αλλοδαπούς εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο σημαίας Πορτογαλίας, και υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Γαύδου υπό την εποπτεία του Λιμενικού.

Χανιά: Μία ακόμη ψαρόβαρκα με 43 μετανάστες στη Γαύδο

Πρόκειται για 43 άντρες οι οποίοι, κατά δήλωσή τους, είναι από την Αίγυπτο (29), από το Μπαγκλαντές (7), από το Σουδάν (3), από την Υεμένη (3) και από τη  Συρία (1). Οι διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στα Χανιά.

Χανιά: Μία ακόμη ψαρόβαρκα με 43 μετανάστες στη Γαύδο

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Μία ακόμη ψαρόβαρκα με 43 μετανάστες στη Γαύδο"

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων – Συνελήφθησαν επτά άτομα, εννέα γυναίκες θύματα

Στην αποδόμηση επταμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Από τα μέσα του 2023 έως και τις 13 Ιουνίου 2024 η έρευνα διαπίστωσε:

  • Εκμετάλλευση κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία της προαγωγής γυναικών στην πορνεία σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας, άλλοτε με επιβολή και άλλοτε με απειλή χρήσης βίας,
  • Παροχή διαφόρων χρηματικών ποσών σε τρίτα πρόσωπα με πίστωση, αλλά με όρους που υπερβαίνουν το κατά τον νόμο θεμιτό ποσοστό τόκου, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ανάγκη του εκάστοτε λήπτη των χρημάτων και
  • Σχεδιασμό εμπλοκής πολυτελών ή μη αυτοκινήτων σε εικονικά τροχαία ατυχήματα με σκοπό την εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα οχήματα τα αγόραζαν από χώρες του εξωτερικού με χρήματα που αποκόμιζαν παράνομα από τις προαναφερόμενες εγκληματικές δραστηριότητές τους. Κάποια, μάλιστα, από αυτά χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην καθημερινότητά τους, αλλά και ως μέσα για την διευκόλυνση τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε σπίτια, συνεργεία αυτοκινήτων και στις τρεις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν και τα επτά μέλη της οργάνωσης.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες ηλικίας 43, 21, 54 και 43 ετών, με τον πρώτο εξ’ αυτών να αποτελεί τον διευθύνοντα την οργάνωση και τρείς γυναίκες 42, 30 και 26 ετών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν διακριτούς ρόλους και προέβαιναν στην τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 13 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
  • το χρηματικό ποσό των 8.487 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες,
  • Πλήθος εγγράφων ιδιόχειρων σημειώσεων με ραντεβού, ονόματα γυναικών (θυμάτων) και χρηματικά ποσά,
  • πιστόλι με ενσωματωμένο εξάρτημα λέιζερ,
  • τέσσερις γεμιστήρες με φυσίγγια,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 17,9 γραμμαρίων,
  • εννιά κλειδιά αυτοκινήτων διαφόρων τύπων,
  • πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων,
  • κινητά τηλέφωνα,
  • δύο καταγραφικά και κάμερες κλειστού κυκλώματος καμερών καταγραφής χώρου,
  • πλήθος εγγράφων εκτελωνισμού οχημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και αναλήψεων και
  • πέντε πολυτελή ρολόγια χειρός.

Σημειώνεται ότι και στις τρεις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας εντοπίστηκαν συνολικά εννέα εργαζόμενες γυναίκες (οκτώ Ελληνίδες και μια αλλοδαπή), οι οποίες ενημερώθηκαν για τα προβλεπόμενα από το Νόμο δικαιώματά τους, καθώς και για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους σε δομές υποστήριξης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μαστροπείας, της απάτης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και της παράβασης των Νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων – Συνελήφθησαν επτά άτομα, εννέα γυναίκες θύματα"

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος – Όλα τα νέα πρόσωπα και οι αλλαγές

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, που αποφάσισε το Μαξίμου, με φόντο τις απώλειες που κατέγραψε η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές.

Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια – Ποιοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου

Υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αντικαθιστώντας τον Κώστα Σκρέκα, με υφυπουργό τη Ζωή Ράπτη. Στο υπουργείο Εργασίας μετακομίζει η Νίκη Κεραμέως, αναλαμβάνοντας υπουργός στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ορίστηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη. Σε υπουργό Εσωτερικών αναβαθμίζεται ο Θοδωρής Λιβάνιος. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλάζει χέρια και υπουργός ορίζεται ο Κώστας Τσιάρας, στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη που απομακρύνεται από την κυβέρνηση.

Οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών

Υφυπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Κώστας Καραγκούνης.

Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη θέση του Χ. Θεοχάρη αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών μετακομίζει ο υφυπουργός ο Βασίλης Σπανάκης.

Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τοποθετείται ο Στέφανος Γκίκας, στη θέση του Γιάννη Παππά.

Ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκη με υφυπουργό τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Καθήκοντα υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει ο Βασίλης Οικονόμου, αντικαθιστώντας την Χρ. Αλεξοπούλου.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ορίζεται ο Χρήστος Κέλλας.

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ορίστηκε ο Γιώργος Μυλωνάκης. Η Κατερίνα Παπακώστα αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στη θέση της Μαρίας Κεφάλα. Ο Ιάσων Φωτήλας τοποθετείται υφυπουργός Πολιτισμού.

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ακολουθεί αναλυτικά η σύνθεση της κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης
Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας
Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης
Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας
Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης: Βασίλης Σπανάκης
Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Κώστας Γκιουλέκας
Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Βασίλης Οικονόμου
Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης
Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς
Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης
Υπουργός: Τάκης Θεοδωρικάκος
Υφυπουργός: Ζωή Ράπτη
Υφυπουργός: Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Νίκη Κεραμέως
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης
Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργός: Λίνα Μενδώνη
Υφυπουργός: Ιάσων Φωτήλας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Υπουργός: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Τσιάρας
Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης
Υφυπουργός: Χρήστος Κέλλας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Στέφανος Γκίκας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας
Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος
Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Γιώργος Μυλωνάκης

Στις 18.00 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου αύριο

Αύριο στις 10:00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασχηματισμός: Η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος – Όλα τα νέα πρόσωπα και οι αλλαγές"

Άκυρη η διαγραφή των Άρη Πορτοσάλτε και Βασίλη Χιώτη από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Σε μια ιστορική απόφαση, το Εφετείο Αθηνών έκρινε οριστικά άκυρες τις ποινές διαγραφής που είχε επιβάλλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε, Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο επειδή εργάστηκαν σε ημέρα απεργίας τον Ιούνιο του 2021.

Το Εφετείο της Αθήνας επικύρωσε την απόφαση που είχε εκδώσει το Πρωτοδικείο Αθηνών το 2022, με την πλέον τελεσίδικη απόφασή του, που ανατρέπει τα δεδομένα στη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων.

Στην απόφαση, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τονίζει ότι η συμμετοχή των εργαζομένων σε απεργία, είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση, προσθέτοντας ότι η επιβολή ποινών σε εργαζόμενο που επιθυμεί να εργαστεί σε ημέρα απεργίας, παραβιάζει το άρθρο 25 του Συντάγματος αλλά και αρκετές διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Οι τρεις δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών το 2021, όταν το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τους επέβαλε την ποινή της οριστικής διαγραφής για τον Άρη Πορτοσάλτε και της εξάμηνης προσωρινής διαγραφής για τον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο, επειδή έκαναν κανονικά την εκπομπή τους στις 10 Ιουνίου 2021, ενώ η ΕΣΗΕΑ είχε προκηρύξει απεργία.

Οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν δηλώσει τότε ότι επιλέγουν αντί της απεργίας, την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα μεγάλα γεγονότα της εποχής, μετά την άρνηση της ΕΣΗΕΑ να επιτρέψει την μετάδοση ολιγόλεπτων δελτίων ειδήσεων.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών του δικαίωσε, διατάσσοντας την ακύρωση των διαγραφών τους, αλλά η ΕΣΗΕΑ προσέφυγε στο Εφετείο Αθηνών, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα της να διαγράφει μέλη της, όταν επιθυμούν να εργαστούν σε ημέρα απεργίας.

Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, επικυρώνεται η απόφαση του Πρωτοδικείου και απορρίπτεται η έφεση της ΕΣΗΕΑ. Και μάλιστα με σκεπτικό που κατοχυρώνει πλέον με τελεσίδικη μορφή, ότι τα σωματεία εργαζομένων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, δεν δικαιούνται να επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές σε όποιον στο εξής επιθυμεί να εργαστεί σε ημέρα απεργίας.

Οι τρεις ξεχωριστές αποφάσεις του Εφετείου που εκδόθηκαν για τους τρεις δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, αναφέρουν πως «η πειθαρχική απόφαση των διαγραφών αντίκειται στο άρθρο 25 παράγραφος 3 του Συντάγματος και στα άρθρα 281 και 174 του ΑΚ, είναι παράνομη και ως εκ τούτου ακυρωτέα».

Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι το Σύνταγμα αλλά και συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις προστατεύουν το δικαίωμα του εργαζομένου να εργαστεί σε ημέρα απεργίας που έχει προκηρύξει η συνδικαλιστική τους οργάνωση. Κι ότι οι δημοσιογράφοι «σωστά προέκριναν στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση μέσω της δικής τους εργασίας, προείχε από την υποχρέωσή τους να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη απεργία».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άκυρη η διαγραφή των Άρη Πορτοσάλτε και Βασίλη Χιώτη από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία"

Θεσσαλονίκη: 16χρονος απείλησε 15χρονο με μαχαίρι και του άρπαξε το κινητό

Θύμα ληστείας έπεσε την Πέμπτη ένας 15χρονος στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 6 το απόγευμα έξω από το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, όταν ένας 16χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πλησίασε τον ανήλικο και υπό την απειλή μαχαιριού κατάφερε να του αποσπάσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 15χρονος κατήγγειλε το περιστατικό λίγη ώρα αργότερα και άμεσα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη. Αξιολογώντας μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 16χρονο και να του περάσουν χειροπέδες. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ανηλίκου βρέθηκε το κινητό του θύματος και του επιστράφηκε.

Για την ίδια υπόθεση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος της 44χρονης μητέρας του 16χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο ανήλικος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 16χρονος απείλησε 15χρονο με μαχαίρι και του άρπαξε το κινητό"

Ταύρος: Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπασαν τζάμι μπαλκονόπορτας, μπήκαν σε διαμέρισμα και έσωσαν τη ζωή ενός άνδρα

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δ 404-1/Β αλλαγής, κλήθηκε απο το κέντρο της Άμεσης Δράσης να μεταβεί γρήγορα στην οδό Κλειούς στον Ταύρο, διότι ένας ηλικιωμένος είχε λιποθυμήσει απο την ζέστη μέσα στο σπίτι του και είχε το φαγητό στη φωτιά.

Το συμβάν έβλεπε απο το δικό του σπίτι ένας γείτονας και κάλεσε το 100.

Τάχιστα η ομάδα έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε ότι το φαγητό είχε αρχίσει να καίγεται και καπνός είχε κατακλύσει το διαμέρισμα, ενώ ο παπούς ήταν πεσμένος στο πάτωμα.

Κατόπιν ενημέρωσης του κέντρου, οι συνάδελφοι έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας καθότι υπήρχε κατάσταση ανάγκης και μπήκαν μέσα, ενώ οι καπνοί είχαν καλύψει όλο το διαμέρισμα.

Αμέσως απομάκρυναν με ασφάλεια τον 87χρονο και απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς.

Ο ηλικιωμένος σώθηκε πλην όμως ο ένας συνάδελφος εισέπνευσε καπνό και μεταφέρθηκε με περιπολικό της ΔΙ.ΑΣ. στο 401 Σ.Ν. κατόπιν συνεννόησης με τον άψογο εκφωνητή, όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο η υγεία του. Στο νοσοκομείο μετέβη και ο αλλαγάρχης Δ 400-Β' για να ελέγξει την πορεία της υγείας του συναδέλφου.

Στο σημείο του συμβάντος προσήλθε και ο γιος του ηλικιωμένου, ο οποίος ευχαρίστησε εγκάρδια τους Αμεσοδρασίτες.

Με θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών κελσίου οι συνάδελφοι συνεχίζουν να είναι στις επάλξεις και να σώζουν ζωές.

Μπράβο στην Δ 404-1/Β'

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

αστυνομικοι αμεση δραση

policenet 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταύρος: Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπασαν τζάμι μπαλκονόπορτας, μπήκαν σε διαμέρισμα και έσωσαν τη ζωή ενός άνδρα"

Ευρωεκλογές: Επιστολή Λιβάνιου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διερεύνηση καταγγελιών Βελόπουλου και Κύρτσου περί «νοθείας»

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί περί «νοθείας» στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Σε επιστολή του προς την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, ο κ. Λιβάνιος επισημαίνει σχετικές αναφορές που έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπολουλος, καθώς και σε σχετικές αναρτήσεις του ιδίου στο Διαδίκτυο στις οποίες διατυπώνονται ισχυρισμοί για «μεγάλη νοθεία» με επίκληση του χαμηλού ποσοστού που έλαβε το κόμμα του από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Επισημαίνονται ακόμη σχετικές αναρτήσεις στο Διδίκτυο από τον απερχόμενο ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο. «Επειδή η εκλογική διαδικασία είναι η ύψιστη μορφή λειτουργίας της Δημοκρατίας, σας παρακαλώ πολύ, όπως εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές καταγγελίες των κ.κ. Βελόπουλου και Κύρτσου προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά για τη διενέργεια των εκλογών», καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός.

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ευρωεκλογές: Επιστολή Λιβάνιου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διερεύνηση καταγγελιών Βελόπουλου και Κύρτσου περί «νοθείας»"

Σουφλί: “Λαμπάδιασε” αστυνομικός προσπαθώντας χθες ν’ ανάψει καντήλι σε εκκλησάκι – Νοσηλεύεται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και την Μονάδα Εγκαυμάτων νοσηλεύεται με εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του 42χρονος Αστυνομικός, ο οποίος “λαμπάδιασε” χθες το απόγευμα προσπαθώντας να ανάψει καντήλι σε ένα εκκλησάκι της περιοχής Σουφλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το ατύχημα συνέβη χθες το απόγευμα στον δρόμο μεταξύ Μάνδρας και Αγριάνης, όταν ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στο Τυχερό και αυτό τον καιρό βρίσκεται με αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, σταμάτησε στην περιοχή σε ένα από τα εκκλησάκια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου. Είναι πολύ θρήσκος και συνηθίζει να το κάνει συχνά αυτό όπως λένε συνάδερφοι του. Όμως άγνωστο για ποιο λόγο, έριξε πάνω του αλλά και στο έδαφος το λάδι που έβαζε στο καντήλι  και η φωτιά επεκτάθηκε τόσο στα χόρτα όσο και στα πόδια του. Άρχισε να καλεί σε βοήθεια, τον άκουσαν αγρότες από την Αγριάνη που βρισκόταν εκεί κοντά και έτρεξαν  να τον βοηθήσουν σβήνοντας την φωτιά.

Διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου υπάρχει Μονάδα Εγκαυμάτων και πλαστικός χειρουργός. Έτσι και συνέβη αργότερα. Έγιναν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύεται, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, όπως λένε συνάδερφοι του.

evros-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουφλί: “Λαμπάδιασε” αστυνομικός προσπαθώντας χθες ν’ ανάψει καντήλι σε εκκλησάκι – Νοσηλεύεται στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης"

Νέα κόλπα με τα POS: 169.993 καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις

Μια παρέα απολαμβάνει τη θάλασσα σε beach bar σε παραλία της Αττικής. Ζητούν λογαριασμό, πληρώνουν μέσω POS, ζητούν την απόδειξη αλλά έκπληκτοι ακούνε την υπάλληλο να απολογείται πως έχει «κλείσει» το τραπέζι και δεν μπορεί να εκδοθεί η απόδειξη.

Θεωρητικά, μετά τη διασύνδεση ταμειακών και POS η απόδειξη από την ταμειακή εκδίδεται αυτόματα. Μετά την ερώτηση «τι τη θέλετε την απόδειξη;» και την απάντηση του καταναλωτή «τη χρειάζομαι, θα ήθελα να μου τη φέρετε», το τραπέζι «ανοίγει» ξανά και η απόδειξη εκδίδεται. Μια αυτονόητη διαδικασία έχει γίνει αντικείμενο «διαπραγμάτευσης».

Μια άλλη παρέα, απολαμβάνει το βραδινό της φαγητό, σε εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας. Ζητώντας τον λογαριασμό, ο σερβιτόρος ζητά από τον πελάτη αν γίνεται να γίνουν δύο διαφορετικές πληρωμές σε δύο διαφορετικά POS, κάθε μία για το ήμισυ του λογαριασμού, άγνωστο γιατί… Ο πελάτης πληρώνει πράγματι σε δύο διαφορετικά μηχανάκια, παίρνει την απόδειξη και φεύγει.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, πραγματικά περιστατικά από διηγήσεις φίλων, ακολούθησαν καταγγελίες στην ΑΑΔΕ μέσω της πλατφόρμας appodixi. Είναι αρμοδιότητα των ελεγκτών τώρα να διαπιστωθεί εάν αυτές οι αποδείξεις ήταν «πέτσινες» ή κανονικές όπως και άλλες 169.000 καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις και μη διαβίβαση στοιχείων που έχουν καταγραφεί στην ειδική εφαρμογή. Από αυτές, οι 77.534 είναι επώνυμες και οι 92.459 ανώνυμες.

Ψάχνοντας για... νέα κόλπα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τέτοια εποχή, οι μηχανές της ΑΑΔΕ για τους ελέγχους έκδοσης αποδείξεων και διαβίβασης στοιχείων δουλεύουν στο φουλ. Φέτος, μετά τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS οι ελεγκτές είναι επιφορτισμένοι με μια ακόμα «αβαρία»: να ανακαλύψουν τα νέα κόλπα φοροδιαφυγής στην αγορά.

Κάθε φορά που αλλάζει ένας νόμος ή καθιερώνεται μια νέα διαδικασία για να κλείσουν πόρτες και παράθυρα φοροδιαφυγής, η αγορά και οι επιτήδειοι φοροφυγάδες που συνεχίζουν να ανθούν στους κόλπους της, βρίσκουν τρόπο για να παρακάμψουν το σύστημα. Στο παρελθόν, ήταν λογισμικά που έσβηναν αποδείξεις, ταμειακές μηχανές στον αέρα που απλά τύπωναν χαρτάκια χωρίς καμία πρακτική φορολογική σημασία, POS εξωτερικού από τα οποία πέρναγαν οι εισπράξεις χωρίς να εμφανίζονται ποτέ στα μάτια της εφορίας.

Τα πρόστιμα

Φέτος οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην έκδοση αποδείξεων, στη διαβίβαση των στοιχείων αλλά και στην τήρηση της υποχρέωσης διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS. H περίοδος χάριτος για όσους δεν έχουν συνδέσει τα μηχανάκια με τις ταμειακές έχει τελειώσει και η ΑΑΔΕ αρχίζει να «ράβει κοστούμια».

Οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν πρόστιμο 10.000 ευρώ για όσους δεν έχουν διασυνδέσει ταμειακές και POS, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και 20.000 ευρώ, εφόσον τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Τα πρόστιμα αυτά μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κόλπα με τα POS: 169.993 καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις"

Κύθηρα: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας στη Χώρα - Οι πρώτες πληροφορίες

Γυμνή και καμένη εντοπίστηκε μια γυναίκα ηλικίας 60 περίπου ετών στα Κύθηρα, στη χώρα του νησιού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο αυτοχειρίας.

Ειδικότερα, η σορός της γυναίκας βρέθηκε καμένη, απέναντι από χώρο στάθμευσης στο δρόμο προς Κακόπρινο, με έναν αναπτήρα και δοχείο με εύφλεκτο υγρό δίπλα της.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, αναμένεται η μεταφορά του πτώματος και θα ακολουθήσει νεκροψία για να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν πρόκειται για φόνο η αυτοχειρία.

Συγκεκριμένα, η εικόνα που έχουν οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί είναι πως το τραγικό περιστατικό φαίνεται περισσότερο για αυτοχειρία, γιατί ήταν δίπλα της ακριβώς αναπτήρας και ένα μπουκαλάκι που μάλλον περιείχε νέφτι. Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν, ενώ η οικογένειά της δεν μπορεί να σκεφτεί κανέναν που θα μπορούσε να θέλει να της κάνει κακό.

Να σημειωθεί πως γυναίκα αναγνωρίστηκε από τον σύζυγό της, είναι Ελληνίδα, και διατηρούν κατάστημα με σουβενίρ.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύθηρα: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας στη Χώρα - Οι πρώτες πληροφορίες"

Τρόμος στον Ωρωπό: Πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι μέσα στο σπίτι του

Ώρες φόβου και αγωνίας για ένα ζευγάρι στον Ωρωπό καθώς περίπου στις 20:00 χθες το βράδυ, όπως μετέδωσε σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Κώστας Παπαδόπουλος, πέντε κουκουλοφόροι με μαύρα ρούχα και όπλα στα χέρια, έσπασαν τη τζαμαρία μονοκατοικίας κοντά στην παραλία, εισέβαλαν στο σπίτι και έδεσαν το ζευγάρι που διέμενε σε αυτή με tie-wrap.

Υπό την απειλή των όπλων τους ανάγκασαν να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και κάποια λίγα χρυσαφικά κι έφυγαν από το σημείο.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, αναζητώντας υλικό από κάμερες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στον Ωρωπό: Πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι μέσα στο σπίτι του"

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια στα Εξάρχεια

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Μεταξά.

Στην συνέχεια, αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗΣ και της ΟΠΚΕ, που αναζητούσαν τους δράστες της επίθεσης στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια, δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και μπουκάλια από αγνώστους. Συγκεκριμένα οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις οδούς Κωλέττη, Μπενάκη, Μεσολογγίου και Τζαβέλα.

Κατά τις επιθέσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 21 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια στα Εξάρχεια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news