facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ελλάδα είναι ο χαμηλότερος στην Ε.Ε

Στην τελευταία θέση της Ευρώπης βρίσκεται για άλλη μια φορά η χώρα μας. Αυτή τη φορά η χώρα μας αφορά τις μέσες απολαβές των εργαζομένων, οι οποίες είναι οι χαμηλότερες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό και την ακρίβεια που συνεχώς καλπάζει, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους πολίτες της χώρας, το οποίο διαγράφει πλήρως τα όποια αφηγήματα επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, το Euronews Business παρουσιάζει τα στοιχεία της Statista (που αναφέρονται στο έτος 2022), τα οποία καταγράφουν ότι οι μέσοι ετήσιοι μισθοί στην Ε.Ε. κυμαίνονταν από τα 24.067 ευρώ στην Ελλάδα μέχρι τα 73.642 ευρώ στην Ισλανδία. Πρόκειται για μια ψαλίδα στους μισθούς ιδιαίτερα μεγάλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι χώρες με τις υψηλότερες αποδοχές το 2022 ήταν η Ισλανδία (73.642 ευρώ), το Λουξεμβούργο (72.529 ευρώ), η Ελβετία (67.605 ευρώ), το Βέλγιο (63.758 ευρώ) και η Δανία (59.405 ευρώ). Αντίθετα, οι χώρες με τις χαμηλότερες απολαβές ήταν η Ελλάδα (24.067 ευρώ), η Σλοβακία (24.337 ευρώ), η Ουγγαρία (26.376 ευρώ), η Πορτογαλία (29.540 ευρώ) και η Τσεχία (30.967 ευρώ).

Τα στοιχεία της Statista αφορούν το 2022, ωστόσο η κατάσταση σχετικά με τους μισθούς επιδεινώνεται στη χώρα μας. Όπως κατέγραψε πρόσφατη έρευνα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο μισθός των εργαζομένων εξακολουθεί να μειώνεται σε πραγματικούς όρους. Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, «η αξία των μισθών έχει μειωθεί εφέτος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, τα κέρδη των εταιριών αυξήθηκαν κατά σχεδόν 2% σε πραγματικούς όρους». Για την Ελλάδα, η αύξηση των πραγματικών κερδών είναι στο 5,9%, ενώ οι πραγματικοί μισθοί μειώνονται κατά 0,2%.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Eurostat, το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ε.Ε. ήταν στα 30,5 ευρώ. Επίσης, ο μέσος ετήσιος μισθός για τους άγαμους υπαλλήλους χωρίς παιδιά ήταν στα 26.136 ευρώ, ενώ τα ζευγάρια εργαζομένων με δύο παιδιά λάμβαναν κατά μέσο όρο 55.573 ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρει το Euronews Business, οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί στην Ελλάδα, επειδή η οικονομία της χώρας και η αγορά εργασίας αγωνίζονται να ανακάμψουν από την κρίση δημόσιου χρέους των προηγούμενων ετών. Επίσης, το δημοσίευμα τονίζει ότι πρόσφατα έχει εφαρμοστεί μια σειρά από πιο αυστηρά μέτρα για την αγορά εργασίας, τα οποία μεταξύ άλλων οδηγούν σε πρόσληψη νεότερων ατόμων, που μόλις έχουν πάρει το πτυχίο τους, τα οποία αμείβονται συχνά με μικρότερο μισθό.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ελλάδα είναι ο χαμηλότερος στην Ε.Ε"

Καλαμάτα: Άγριος ξυλοδαρμός γονέα έξω από δημοτικό σχολείο μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην οδό Ακρίτα, έξω από δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα.

Έντρομοι περαστικοί και μικροί μαθητές, λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί  είδαν δυο άνδρες να ανοίγουν την πόρτα σε σταματημένο ΙΧ αυτοκίνητο στο «φανάρι» στη διασταύρωση των οδών Κρήτης & Ακρίτα και να επιτίθονται με αγριότητα εις βάρος ενός γονέα που μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφήσει το παιδί του έξω από το σχολείο. Ο τραυματισμένος γονέας άφησε το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει για να αποφύγει την επίθεση που δέχθηκε βρίσκοντας τελικά καταφύγιο μέσα στο προαύλιο του σχολείου, όντας αιμόφυρτος. Μάλιστα ένας εκ των δυο ανδρών που του επιτέθηκαν προσπάθησε σε έξαλλη κατάσταση να τον ακολουθήσει μέσα στο σχολείο, ωστόσο τον συγκράτησαν τελευταία στιγμή άλλοι γονείς που βρέθηκαν εκεί και συνέχισε από τα κάγκελα τις απειλές.

Στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία αλλά όταν έφτασε οι δυο δράστες της επίθεσης είχαν εξαφανιστεί ενώ ο τραυματισμένος γονέας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και παραμένει για νοσηλεία.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται μέσα στην ημέρα να καταθέσει μέσω του δικηγόρου του, μήνυση εις βάρος των ατόμων που τον ξυλοκόπησαν.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας εκ των δυο ανδρών που του επιτέθηκαν είναι επίσης γονέας μαθητή και την περασμένη Παρασκευή είχαν συζήτηση έξω από το σχολείο με το θύμα αναφορικά με περιστατικά που είχαν λάβει χώρα στο σχολείο, σε ήπιο κλίμα.

Όπως είναι φυσικό, το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση σε δασκάλους και μαθητές στο σχολείο που έγιναν μάρτυρες αυτής της επίθεσης ενώ ανακοίνωση για όσα συνέβησαν εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Αναφέρει αναλυτικά:

Καλαμάτα: Άγριος ξυλοδαρμός γονέα έξω από δημοτικό σχολείο μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Άγριος ξυλοδαρμός γονέα έξω από δημοτικό σχολείο μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών"

Τέμπη: Συγκροτήθηκε η 31μελής Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Συγκροτήθηκε με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κ. Τασούλα, η Εξεταστική Επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Η επιτροπή για τα Τέμπη αποτελείται από 31 μέλη, και συγκεκριμένα, από 16 βουλευτές της ΝΔ, 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 3 από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, 2 από το ΚΚΕ, 1 από την Ελληνική Λύση, 1 από την ΚΟ Σπαρτιάτες, 1 από την ΚΟ Νίκη, 1 από την Πλεύση Ελευθερίας και 1 από τους ανεξάρτητους.

Τα μέλη της επιτροπής ανά κοινοβουλευτική ομάδα έχουν ως εξής:

ΝΔ
1.Ανδριανός Ιωάννης
2.Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
3.Καραγκούνης Κώστας
4.Κέλλας Χρήστος
5.Μαρκόπουλος Δημήτριος
6.Μπαραλιάκος Φώντας
7.Μπαρτζώκας Αναστάσιος
8.Νικολακόπουλος Ανδρέας
9.Παπακώστα – Παλιούρα Κατερίνα
10.Παπάς Φάνης
11.Πλεύρης Θάνος
12.Ράπτη Ζωή
13.Στυλιανίδης Ευριπίδης
14.Τσαβδαρίδης Λάζαρος
15.Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος
16.Φωτήλας Ιάσων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
17.Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
18.Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος
19.Κόκκαλης Βασίλειος
20.Ξανθόπουλος Θεόφιλος
21.Σαρακιώτης Ιωάννης

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

22.Αποστολάκη Μιλένα
23.Δουδωνής Παναγιώτης
24.Πάνας Απόστολος

ΚΚΕ
25.Καραθανασόπουλος Νικόλαος
26.Κομνηνάκα Μαρία

Ελληνική Λύση
27.Σαράκης Παύλος

ΚΟ Σπαρτιάτες
28.Δημητριάδης Πέτρος

ΚΟ Νίκη
29.Οικονομόπουλος Τάσος

Πλεύση Ελευθερίας
30.Κωνσταντοπούλου Ζωή

Ανεξάρτητοι
31.Πέρκα Πέτη

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότησή της.-

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Συγκροτήθηκε η 31μελής Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής"

Περιστέρι: Ξυλοδαρμός 14χρονης από συμμαθήτριές της σε σχολείο

Ένα νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε αυτή τη φορά σε σχολείο του Περιστερίου, με μία μαθήτρια Γυμνασίου να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές της.

Μάλιστα, σε βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το Star, φέρεται να αποτυπώνεται η στιγμή που η 14χρονη μαθήτρια είναι πεσμένη στο έδαφος και δέχεται επίθεση από 3 συμμαθήτριες της στο προαύλιο του σχολείου.

«Αυτή τη στιγμή φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου… εφόσον έφτασαν σε αυτό το σημείο μπορεί να κάνουν και τίποτα χειρότερο. Εδώ μιλάμε για επικίνδυνα παιδιά. Για ασήμαντη αφορμή… κάποιοι το παίζουν αρχηγοί μέσα στο σχολείο» δήλωσε ο πατέρας της μαθήτριας.

Τον άγριο ξυλοδαρμό της ανήλικης παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές και μάλιστα τράβηξαν και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Πήγαμε στο "Παίδων" την εξέτασε γιατρός, έκανε αξονική… είχε πονοκέφαλο από τα χτυπήματα στο κεφάλι, στο σώμα είχε κάτι εκδορές. Μετά την αστυνομία δεχόταν απειλητικά μηνύματα ότι "θα σε αποτελειώσουμε" και τέτοια…» πρόσθεσε ο πατέρας της 14χρονης μαθήτριας.

Η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο του περιστατικού συνέλαβε τις 3 μαθήτριες και τις οδήγησε στο τμήμα, με τους γονείς του θύματος να υποβάλουν μήνυση. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιστέρι: Ξυλοδαρμός 14χρονης από συμμαθήτριές της σε σχολείο"

Καιρός αύριο: «Επιστρέφουν» οι βροχές και οι καταιγίδες – Πού θα ανοίξουν οι ομπρέλες

Χαλάει πάλι ο καιρός αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου από τα βορειοανατολικά. Σχεδόν στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Έως 6 μποφόρ η ένταση των ανέμων.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη 6 μποφόρ.

Ανοδος της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στη Θράκη και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και το βράδυ στη Θράκη 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: αυξημένες Νεφώσεις με σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι.
Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το βράδυ σποραδικές βροχές και πιθανώς στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη και καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το αργά το απόγευμα σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Επιστρέφουν» οι βροχές και οι καταιγίδες – Πού θα ανοίξουν οι ομπρέλες"

“Καίει” τον πατέρα Αντώνιο ηχητικό ντοκουμέντο-σοκ με δυο παιδιά

Αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο “φως” η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για την υπόθεση του ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου“, πατέρα Αντωνίου, και τις καταγγελίες σε βάρος του ίδιου και της ΜΚΟ.

Το “Live News” μετέδωσε φωνητικά μηνύματα από συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο που έζησε στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στο Βόλο και πλέον έχει φύγει γιατί ενηλικιώθηκε, και βρίσκεται κοντά στον πατέρα Αντώνιο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ζητά επίμονα να συναντηθεί κρυφά με τα δύο παιδιά που πρόσφατα φέρονται να αναίρεσαν τις καταγγελίες τους, χωρίς να αποκαλύπτει τον λόγο της συνάντησης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ένας 16χρονος εμφανίστηκε σε βίντεο να αναιρεί τις καταγγελίες και να ζητά συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο. Ωστόσο, ο έφηβος παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε να τραβήξει το βίντεο, ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε.

Ο ίδιος και η μητέρα του, υποστηρίζουν ότι ήταν πλαστές οι επιστολές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, στις οποίες φέρονται και οι δύο να αναιρούν τις καταγγελίες τους σε βάρος του πατέρα Αντωνίου.

Το ερώτημα είναι αν οι πιέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο 16χρονος, συνδέονται με το πρόσωπο που ζητούσε επίμονα να τον συναντήσει.

Ανάλογα ερωτήματα προκύπτουν και για τον δεύτερο 16χρονο που υποστηρίζει πλέον ότι έλεγε ψέματα για τους ξυλοδαρμούς του, σε δομές της «Κιβωτού».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο του “Live News”:

 

Διαβάστε Περισσότερα » "“Καίει” τον πατέρα Αντώνιο ηχητικό ντοκουμέντο-σοκ με δυο παιδιά"

Η στιγμή που οι αντάρτες Χούθι καταλαμβάνουν πλοίο στην Ερυθρά θάλασσα – Εντυπωσιακό βίντεο

Ένα βίντεο από την στιγμή της «κατάληψης» του πλοίου που ανήκει και σε έναν από τους πιο πλούσιους Ισραηλινούς επιχειρηματίες, τον Αβραάμ Ραμί Ουνγκάρ έδωσαν στην δημοσιότητα οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν.  

Η κατάληψη του πλοίου από τους Χούθι έγινε στην Ερυθρά Θάλασσα και τα πλάνα είναι αποκαλυπτικά. Μοιάζουν πιο πολύ με ταινία δράσης μόνο που είναι πέρα για πέρα αληθινά. 

«Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ινδία. Σε αυτό επέβαιναν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά κανείς Ισραηλινός. Δεν πρόκειται για ισραηλινό πλοίο», ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός στρατός.

Με ανακοίνωση του γραφείου του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε με δριμύτητα την επίθεση κατά του πλοίου.

«Το πλοίο που ανήκει σε βρετανική εταιρεία και έχει ναυλωθεί από ιαπωνική εταιρεία, συνελήφθη υπό ιρανικές εντολές από την πολιτοφυλακή Χούθι», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως ουκρανικής, βουλγαρικής, φιλιππινέζικης και μεξικανικής υπηκοότητας. Κανείς Ισραηλινός δεν βρίσκεται επί του πλοίου. Πρόκειται για μία νέα πράξη της ιρανικής τρομοκρατίας και για ένα ακόμη βήμα στην επίθεση του Ιράν κατά των πολιτών του ελεύθερου κόσμου, με διεθνείς επιπτώσεις στην ασφάλεια των οδών της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, αναφέρεται στην ανακοίνωση».

Δείτε το βίντεο

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η στιγμή που οι αντάρτες Χούθι καταλαμβάνουν πλοίο στην Ερυθρά θάλασσα – Εντυπωσιακό βίντεο"

Φορολογικό νομοσχέδιο: Σφοδρές αντιδράσεις από ελεύθερους επαγγελματίες – Όλα όσα ζητούν και τι σχεδιάζουν

Την αντίδρασή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα (φορολογικό νομοσχέδιο) εξέφρασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων.

Ζητώντας την απόσυρση των μέτρων οι συντονιστική επιτροπή των ελευθέρων επαγγελματιών τόνισε τα «νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 13:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την κήρυξη Πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά μας την ίδια μέρα. Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι ήδη πραγματοποιούν αποχή από δίκες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, στο κοινό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρεται:

«Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.

Δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Δείχνει να αγνοεί ότι πολλοί εξ αυτών χάνουν τις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί και βρίσκονται ενώπιον καταδιωκτικών μέτρων.

Και αυτούς, αντί να τους στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο, έρχεται να τους δώσει τη χαριστική βολή».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν μεταξύ άλλων:

-Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη.

-Η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχειρεί να ταυτίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τους μισθωτούς, αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1880 και 1888/2019 όσο και το ότι δεν πρόκειται για συγκρίσιμα μεγέθη, δεδομένου ότι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες που διακρίνονται των μισθωτών, δεν έχουν αφορολόγητο εισόδημα ούτε τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές των μισθωτών.

Σημειωτέον δε, ότι για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος χρησιμοποιείται, όχι ο καθαρός φορολογητέος μισθός του μισθωτού αλλά ο μικτός μισθός, συνυπολογιζόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών. Περαιτέρω, το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα προσαυξάνεται αφενός με βάση το χρόνο άσκησης του επαγγέλματος και αφετέρου σωρευτικά με βάση το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας και με βάση συντελεστή όταν ο ετήσιος τζίρος είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο του ετήσιου τζίρου του ΚΑΔ.

Το τελευταίο, έχει ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και μάλιστα όχι με βάση το δικό τους εισόδημά αλλά το εισόδημα άλλων, κατά παράβαση του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος.

Η επίκληση δε, ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά, είναι προσχηματική, αφού αφορά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (εγκυμοσύνη, ασθένεια, στρατιωτική θητεία, φυλάκιση) και στην πράξη, όπως έχει αποδειχθεί, κατά το παρελθόν, η αμφισβήτησή τους είναι ανέφικτη.

-Διαχωρισμός Α.Φ.Μ: Ειδικά για τις Ατομικές επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, ζητούν εδώ και χρόνια, τον διαχωρισμό του Α.Φ.Μ της επιχειρηματικής οντότητας, από εκείνον του φυσικού προσώπου. Αυτό, θα αποτελούσε ένα γενναίο βήμα για τον απεγκλωβισμό των νοικοκυριών και την αποφυγή της πτώχευσης ολόκληρων οικογενειών, που ακολουθούν τις δεσμεύσεις της επιχείρησης και την πορεία της στην πτώχευση, ή στην καλύτερη περίπτωση σε μόνιμα χρέη.

-Η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κ.λπ).

Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή τους.

-Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε πολίτη που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς.

-Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε έντονα και μαζικά

Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς που συμμετέχουμε αποφασίσαμε:

1. Το συντονισμό της δράσης μας και τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την απόσυρσή τους.

2. Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 13:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

3. Τη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας των μελών όλων των φορέων και την αποστολή τους στον Πρωθυπουργό.

4. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το συντονισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε Πανελλαδικό επίπεδο, ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος, με αποφάσεις των θεσμικών μας οργάνων».

Στη συνέντευξη η οποία δόθηκε στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, συμμετείχαν οι φορείς :

1. Γενική Συνομοσπονδία, Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) (ο πρόεδρος Γιώργος Καββαθάς)

2. Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (ο πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός )

3. Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ο πρόεδρος Γιώργος Καρανίκας)

4. Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ο πρόεδρος Μενέλαος

Γαρδικιώτης )

5. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) (ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδoσίου)

6. Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης)

7. Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ο πρόεδρος Αθανάσιος

Δεβλιώτης)

8. Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

(ΣΣΕΑΠΑΔ) (ο πρόεδρος Γιώργος Ρούσκας)

9. Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας (η γ.γ. Μαρία Μπρουζούκη)

10. Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Επιμελητών Ελλάδας

11. Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Η Ελένη Ζαχαράκη)

12. Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ο Μανώλης Μανωλαράκης)

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικό νομοσχέδιο: Σφοδρές αντιδράσεις από ελεύθερους επαγγελματίες – Όλα όσα ζητούν και τι σχεδιάζουν"

Πώς θα είναι οι πλατείες σε Κολωνάκι και Εξάρχεια μετά τις αναπλάσεις λόγω του Μετρό – Τι λένε οι αρχιτέκτονες για τα δέντρα

Μακέτες και σχέδια που φανερώνουν πώς θα είναι οι νέες πλατείες σε Κολωνάκι και Εξάρχεια στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό, αποκάλυψαν στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» οι αρχιτέκτονες Θεώνη Ξάνθη και Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος που κέρδισαν με τις ομάδες τους τους αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Με αφορμή το φωτορεαλιστικό βίντεο που απεικονίζει το πώς θα είναι η πλατεία Κολωνακίου, όταν ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης, η καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου δήλωσε ότι «η διαδικασία που αρχίζει από έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό οφείλει να καταλήξει με αυτά τα σχέδια ή με όποιες μικρές τροποποιήσεις αιτούνται».

Περιγράφοντας τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που έλαβε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τοπίου η κα Ξάνθη δήλωσε ότι έχει τα χαρακτηριστικά μιας χαρακτηριστικής πλατείας που μπορείς να μετακινηθείς εύκολα.

«Από την πλευρά της Πατριάρχου Ιωακείμ υπάρχει ένα διάζωμα, ένας διάδρομος ο οποίος κορυφώνεται στην περιοχή της Κουμπάρη και επιστρέφει στο ίδιο επίπεδο» σημείωσε λέγοντας ότι μπορεί να υπάρξει ένας περίπατος κάτω από μια αλέα και ο κόσμος να καταλάβει περισσότερο την πόλη.

Πώς θα είναι οι πλατείες σε Κολωνάκι και Εξάρχεια μετά τις αναπλάσεις λόγω του Μετρό – Τι λένε οι αρχιτέκτονες για τα δέντρα

Σχολιάζοντας την επιλογή των δέντρων που θα φυτευτούν στον χώρο της πλατείας, όπως αυτά απεικονίζονται στο βίντεο, η κα Ξάνθη δήλωσε ότι η επιλογή έγινε με γνώμονα τις εγκαταστάσεις του μετρό που υπάρχουν κάτω στο έδαφος της πλατείας.

«Διακρίναμε σε ποιες περιοχές δεν υπάρχουν οι πλάκες του Μετρό και σε αυτές τις περιοχές μπορούν να φυτρώσουν ψηλά δέντρα. Εξασφαλίσαμε παντού να υπάρχουν τουλάχιστον 2 με 2,5 μ. και εκεί που δεν υπάρχουν θα δείτε διαμορφώσεις λοφίσκων μέσα στην πλατεία για να μπορεί μια ρίζα ενός τέτοιου δέντρου να έχει όλο το ύψος για να αναπτυχθεί», σημείωσε.

Θα εξισορροπηθεί το ισοζύγιο πρασίνου στην πλατεία Εξαρχείων

Από την πλευρά του ο Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος που έχει κερδίσει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για την ανάπλαση της πλατείας Εξαρχείων δήλωσε ότι σύμφωνα με τον προκαταρκτικό σχεδιασμό της Αττικό Μετρό η πλάκα του σταθμού, είναι περίπου δυόμισι μέτρα κάτω από την επιφάνεια της πλατείας. Γεγονός που τους επιτρέπει να φυτέψουν δέντρα που μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 5 έως 8 μ. ύψος με πλούσια κόμη.

Αναφορικά με την τύχη των δέντρων που υπάρχουν εκεί και θα ξεριζωθούν τόνισε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό και του Δήμου Αθηναίων, αυτά θα φυτευτούν σε άλλες περιοχές.

«Θα έχουμε νέα δέντρα στην πλατεία. Είναι πρόθεση μας και πρόθεση όλων να εξισορροπηθεί αυτό το ισοζύγιο πρασίνου με τη νέα κατάσταση. Προφανώς δεν θα έχουμε ακριβώς μια εικόνα ενός αιώνα φύτευσης που υπάρχει ήδη εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Ανδριανόπουλος.

Και όπως τόνισε στα σχέδια «έχει γίνει μια αναδιάταξη ώστε να διασφαλιστεί ο κεντρικός ζωτικός χώρος της πλατείας, ο οποίος οφείλει σε κάθε πόλη».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανόπουλο στην πλατεία Εξαρχείων υπάρχει ο ένα μόνο επίπεδο και δεν υπάρχουν κατακόρυφες κατασκευές. Από την πλευρά της η κα Ξάνθη επισήμανε ότι «ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο πολλών και αντιφατικών διεκδικήσεων. Οφείλουμε να τον προσέχουμε και να τον σεβόμαστε».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα είναι οι πλατείες σε Κολωνάκι και Εξάρχεια μετά τις αναπλάσεις λόγω του Μετρό – Τι λένε οι αρχιτέκτονες για τα δέντρα"

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου από νεαρούς, επειδή τους ζήτησε να μην φωνάζουν

Ξυλοδαρμό οδηγού από δύο νεαρούς, όταν τους ζήτησε να χαμηλώσουν τους τόνους, καθώς ενοχλούσαν άλλους επιβάτες, καταγγέλλουν ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο λεωφορείο της γραμμής 72, στη Νέα Μηχανιώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

«Ο ΟΑΣΘ καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό βίας που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον οδηγού του. Το επεισόδιο συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 72, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όταν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δύο νεαροί γρονθοκόπησαν τον οδηγό, με τον τελευταίο να καταλήγει στα επείγοντα του εφημερεύοντος νοσοκομείου.

Αφορμή για την επίθεση εναντίον του εργαζόμενου του Οργανισμού, στάθηκε η έκκληση που απηύθυνε, σε ομάδα περίπου 20 νεαρών, οι οποίοι ενοχλούσαν με τη συμπεριφορά τους τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου. Ο οδηγός τους ζήτησε να χαμηλώσουν τους τόνους και τότε δέχθηκε την επίθεση.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν ανέχεται συμπεριφορές βίας εναντίον των εργαζομένων του και στέκεται δίπλα τους, παρέχοντας ηθική και νομική υποστήριξη, ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης επικοινώνησε με τον οδηγό του Οργανισμού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και δηλώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ είναι δίπλα του».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ. καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος οδηγός, εργαζόμενος στην γραμμή 72, το βράδυ του Σαββάτου. Ο συνάδελφος μας, εν ώρα εργασίας, δέχθηκε επίθεση από νεαρούς οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν με αγριότητα. Έτσι, αντί να ολοκληρώσει το δρομολόγιο με ασφάλεια και να επιστρέψει στο σπίτι του, βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου!

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφος μας βρέθηκε αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά επιβάτη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γίνονται συχνά δέκτες λεκτικών επιθέσεων και, κάποιες φορές, σωματικών.

Οι ύβρεις και οι βιαιοπραγίες σε εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει με ηρεμία να εκτελούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, εξυπηρετώντας με ασφάλεια το επιβατικό κοινό, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες όχι μόνο από εμάς, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ δεν θα μείνει θεατής απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο που γρονθοκοπήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται αντιμέτωπος με επιθετική συμπεριφορά. Θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται και, παράλληλα, επιφυλασσόμαστε για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για την άσκηση βίας προς τους συναδέλφους μας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου από νεαρούς, επειδή τους ζήτησε να μην φωνάζουν"

Ταξί: «Χειρόφρενο» στην Αττική από 06:00 της Τετάρτης για 24 ώρες

«Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο κλάδος μας συμμετέχει στην ομοβροντία αντιδράσεων από φορείς και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από το φορολογικό νομοσχέδιο. Κανένα ταξί στους δρόμους!», τονίζει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, που καλεί και σε συγκέντρωση την ίδια ημέρα στα γραφεία του στις 09:30, χωρίς αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, «η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και “δολοφονικά” μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με “χατζηδάκεια ακρίβεια” στον εργασιακό θάνατο.

Στις 22 Ιουνίου 2023 σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καμία νέα αύξηση φόρων και αύξηση στο αφορολόγητο όριο. Αυτά προεκλογικά…

Πέντε μήνες αργότερα το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει με το νομοσχέδιο “Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής”, αποκλειστικά για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για όσους επιχειρούν μέσω νομικών προσώπων ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος.

Πώς υπολογίζεται αυτό το κέρδος; Με βάση τις μικτές αποδοχές του κατώτατου μισθού δηλαδή 780,00€ επί 14 μήνες και προσαύξηση 10% για κάθε κλεισμένη τριετία, με όριο τις τρεις τριετίες:

  • Άνευ τριετίας: 10.920 ευρώ
  • Μία τριετία: 12.012 ευρώ
  • Δύο τριετίες: 13.104 ευρώ
  • Τρεις τριετίες: 14.196 ευρώ»

Για να γίνει «κατανοητό το μέγεθος της καταστροφής που σχεδίασε “ο μεταρρυθμιστής της συμφοράς”», οι αυτοκινητιστές αναφέρουν και παράδειγμα: «Οδηγός ιδιοκτήτης ταξί με έναρξη εργασιών το 2012 και ακαθάριστα ετήσια έσοδα 45.000 ευρώ. Ας θεωρήσουμε ότι ο μέσος όρος του ετήσιου κύκλου εργασιών των οδηγών ταξί είναι στα 24.000 ευρώ.

Τι φόρο πλήρωνε μέχρι τώρα

  • Από τα 45.000, τα 36.000 αφορούν δαπάνες.
  • Φορολογητέα κέρδη βάσει λογιστικού προσδιορισμού :9.000€
  • Φόρος εισοδήματος: 810 €
  • Προκαταβολή επόμενης χρήσης (55%): 445,5 €
  • Τέλος επιτηδεύματος: 650 €
  • Σύνολο καταβλητέου φόρου: 1.905,5 €

Τι φόρο θα πληρώσει τώρα

  • Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος (3τιετίας): 14.196 €
  • Προσαύξηση 70% λόγω υπέρβασης του Μ.Ο. του ΚΑΔ: 9.973,2 €
  • Τελικό ελάχιστον τεκμαιρόμενο κέρδος: 24,133,2 €
  • Φόρος εισοδήματος: 4.257,3 €
  • Προκαταβολή επόμενης χρήσης (55%): 2.341,52 €
  • Τέλος επιτηδεύματος: 487,5 €
  • Σύνολο καταβλητέου φόρου: 7.086,32 €

Αυτός ο νέος κεφαλικός φόρος καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου. Την ίδια στιγμή τα φερέφωνα της κυβέρνησης στοχοποιούν ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενεργοποιώντας – όπως κάνουν για όλα τα αντι-κοινωνικά μέτρα – μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού.

Είναι φοροληστεία και σχέδιο αφανισμού. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους, τώρα θα θερίσει θύελλες», προειδοποιεί το ΣΑΤΑ.

Οι αυτοκινητιστές των ταξί απορρίπτουν «κάθε λέξη από το νομοσχέδιο της ντροπής που γυρίζει το φορολογικό σύστημα στην εποχή της Τουρκοκρατίας» και ζητούν:

  • Να αποσυρθεί άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο.
  • Να ζητήσει συγγνώμη το υπουργείο Οικονομικών για τη στοχοποίηση 750.000 εργαζομένων.
  • Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ.
  • Δίκαια αμοιβή για την εργασία τους.
  • Φορολογική δικαιοσύνη.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταξί: «Χειρόφρενο» στην Αττική από 06:00 της Τετάρτης για 24 ώρες"

Κούγιας κατά Αγοραστού: «Μπάζωσε σε μια νύχτα τον χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών – Σκέφτομαι την υποβολή μήνυσης»

Σε δήλωση προχώρησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με αφορμή την εύρεση του μαύρου κουτιού του τραγικού τρένου των Τεμπών.

Ο κ. Κούγιας καταφέρεται εναντίον του απερχόμενου περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, σχολιάζοντας ότι «μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος».

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

«Όπως είναι γνωστό, εκπροσωπώ 100 και πλέον συγγενείς 20 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους, λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς φυσικών προσώπων, τα οποία έχουν σχέση με το Υπουργείο Συγκοινωνιών – Μεταφορών, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιταλική Hellenic Train.

Με αγανάκτηση, χθες, πληροφορήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και εγώ προσωπικώς, ότι, με καθυστέρηση μηνών, ανακαλύφθηκε, στην περιοχή του δυστυχήματος, το «μαύρο κουτί» του τρένου.

Είμαι βέβαιος ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο Εφέτης Ανακριτής και η Δικαιοσύνη γενικότερα, να μην έχουν στην διάθεσή τους αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, μου δίνει την αφορμή να σκέφτομαι σοβαρά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπεύθυνου, είτε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού πρόσωπου που ευθύνεται γι’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούγιας κατά Αγοραστού: «Μπάζωσε σε μια νύχτα τον χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών – Σκέφτομαι την υποβολή μήνυσης»"

Οι αλλαγές που έρχονται στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Η αντίστροφη μέτρηση, ώστε να μας αποχαιρετήσουν τα παραδοσιακά εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, έχει ξεκινήσει, καθώς ο χρόνος ώστε αυτά να αντικατασταθούν από το σύστημα ανέπαφων συναλλαγών πλησιάζει.

Όπως μεταδίδει το σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής της ΕΡΤ «Συνδέσεις», που προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (20/11), «πρωταγωνιστές» από εδώ και στο εξής θα είναι οι τραπεζικές κάρτες και τα smartphones.

Με το σύστημα των ανέπαφων συναλλαγών ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να εκδώσει κάποιο εισιτήριο από τα μηχανήματα, αλλά θα αρκεί να τσεκάρει την τραπεζική του κάρτα ή το κινητό του τηλέφωνο στις συσκευές επικύρωσης.

Το σύστημα αυτό αναμένεται να περιορίσει σε θεαματικό βαθμό την εισιτηριοδιαφυγή, η οποία στερεί στις συγκοινωνίες έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και θα μειώσει την ποσότητα χαρτιού που χρησιμοποιείται για τα εισιτήρια.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές που έρχονται στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς"

Ένοχος για κακούργημα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος - Ποινή πενταετούς κάθειρξης για το revenge porn

Πενταετής κάθειρξη επιβλήθηκε στον Στάθη Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την τέλεση κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε την ποινή στον γνωστό τηλεπαρουσιαστή για με την κατηγορία της δημοσιοποίησης - μέσου Διαδικτύου - υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα, με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την πρότασή της.

Από πλημμέλημα η κατηγορία έγινε κακούργημα, με το δικαστήριο να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Όσα έγιναν σήμερα στη δίκη

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε αιτηθεί η παθούσα.

Στην απολογία του ο 60χρονος παρουσιαστής φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, τόνισε όμως ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε πως επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συνεχίστηκε η δίκη του πρώην παρουσιαστή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, για τις κατηγορίες δημοσιοποίησης υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Η παραπάνω υπόθεση - η πρώτη από τις τρεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινό ποινικό αντικείμενο - έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή, (και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ).

Μεταξύ αυτών που είχαν ασκήσει έφεση ήταν ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο αδίκημα (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ' εξακολούθηση) θα έπρεπε να αναβαθμιστεί στην κακουργηματική του μορφή, όπως κι έγινε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε. Ως κακούργημα - άλλωστε - αντιμετωπίστηκαν οι δύο άλλες δικογραφίες που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, για τις οποίες είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένοχος για κακούργημα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος - Ποινή πενταετούς κάθειρξης για το revenge porn "

Αχαΐα: Ασφαλίζουν δέντρα και καρπό ελιάς μετά τα κρούσματα κλοπής – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Επιστρατεύουν εταιρείες security, προσλαμβάνουν φύλακες και κάνουν περιπολίες οπλισμένοι, οι ελαιοπαραγωγοί και οι ιδιοκτήτες ελαιουργείων στην Αχαΐα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συμμορίες κόβουν τα φορτωμένα κλαδιά ή ακόμη και ολόκληρα τα δέντρα.

Στην Ωλενία της Αχαΐας παρατηρήθηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα κλοπής. Τρία άτομα τα οποία μπήκαν σε χωράφια της Αχαΐας, περισυνέλλεξαν σχεδόν 1 τόνο καρπό, τον οποίο πούλησαν σε ελαιοτριβεία σε Χαϊκάλι και Ελαιοχώρι Αχαΐας για 11.000 ευρώ περίπου. Συνελήφθησαν και αναμένεται να απολογηθούν άμεσα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία επικεφαλής ήταν ένας 35χρονος Έλληνας, κάτοικος της περιοχής, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη του “συνεργείου” πέντε αλλοδαποί εργάτες.
Οι δυο συλληφθέντες Έλληνες υποστήριξαν ότι πληρώθηκαν μεροκάματο. Ο 35χρονος φέρετε να είπε ότι ήταν θύμα και κατ’ εντολή τρίτου προσώπου πήγε να μαζέψει τις ελιές.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπής καρπού ή και ξυλείας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Ασφαλίζουν δέντρα και καρπό ελιάς μετά τα κρούσματα κλοπής – Συνελήφθησαν τρία άτομα"

Μάστιγα οι κλοπές ελαιόλαδου σε όλη την Ελλάδα – Πολλές οι συλλήψεις και για νοθεία

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί λόγω της υψηλής τιμής, φέτος, οι κλοπές ελαιόλαδου και ελαιόκαρπου σε όλη την Ελλάδα.

«Έχουμε κλοπή τόσο ελαιόκαρπου, όσο και ελαιόλαδου, και από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, είχαμε πολλά περιστατικά», είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Συγκεκριμένα είχαμε 13 περιπτώσεις κλοπής ελαιόκαρπου και 28 περιπτώσεις κλοπής ελαιόλαδου. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου γίνονται συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία για νοθευμένο ελαιόλαδο, για ελαιόλαδα αμφιβόλου ποιότητας, το οποίο πωλούν διάφοροι επιτήδειοι. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τρία περιστατικά: Ένα στη Χαλκιδική που αφορούσε υπεξαίρεση και απάτη σε αγροτικό συνεταιρισμό με μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου», είπε και πρόσθεσε: «Ένα στη Δυτική Αχαΐα, με κλοπή ελαιόκαρπου, όπου το λάδι το οποίο πουλήθηκε ήταν αξίας πάνω από 10.000 ευρώ, και είχαμε και τρεις συλλήψεις.

Στην Πέλλα και στην Κοζάνη είχαμε δύο περιπτώσεις με πώληση ελαιόλαδο αμφιβόλου ποιότητας. Είναι αρκετά τα στοιχεία αυτά σε σχέση με πέρσι τουλάχιστον που είχαμε μεμονωμένα περιστατικά σε όλη τη χώρα. Τώρα βλέπουμε ότι όντως εβδομαδιαίως έχουμε τρεις έως τέσσερις περιπτώσεις να μας απασχολούν τόσο με την κλοπή του ελαιόλαδου όσο και με τον καρπό της ελιάς».

Καταλήγοντας η Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε: «Παράλληλα με την καταγγελία γίνεται και έλεγχος σε αγροτικούς συνεταιρισμούς όπου μας υποδεικνύουν και τα θύματα και συνήθως κατάσχονται αυτές οι ποσότητες, καθώς και τα οχήματα με τα οποία έχει γίνει η μεταφορά. Έχουμε πάνω από δέκα συλλήψεις μέχρι στιγμής και φυσικά η έρευνα και για τις υπόλοιπες υποθέσεις συνεχίζεται ώστε να βρεθούν οι δράστες».

«Οι απατεώνες νοθεύουν το ελαιόλαδο με πιο φθηνά φυτικά έλαια»

«Το ελαιόλαδο συνήθως οι απατεώνες το νοθεύουν με πιο φθηνά φυτικά έλαια ώστε να έχουν πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και το πουλάνε πλέον ως ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Ζαμπέλας.

Μερικές φορές, επειδή τα σπορέλαια έχουν άλλο χρώμα, το οποίο είναι πιο κιτρινωπό από το ελαιόλαδο, μπορεί να βάζουν και καμία χρωστική, έτσι για να ξεγελάσουν ακόμα περισσότερο τον καταναλωτή και να πάρει και το χρώμα του ελαιόλαδου.

Εδώ και αρκετές ημέρες, έχουμε βγάλει και ένα δελτίο τύπου στον ΕΦΕΤ όπου αναφέρουμε τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής και τι πρέπει να προσέχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες προμηθεύονται λάδι.

Το σχετικό δελτίο Τύπου, που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας, αναφέρει ότι πρέπει ουσιαστικά να αγοράζουν τυποποιημένο, γιατί το χύμα ενέχει περισσότερους κινδύνους να είναι νοθευμένο. Επίσης θα πρέπει να αγοράζουν τυποποιημένο από εταιρείες που είναι γνωστές. Τα σημεία πώλησης να είναι γνωστά και να έχουν ένα συγκεκριμένο κωδικό που να δείχνει αρχίζει από ΕL, δηλαδή λάμδα στα αγγλικά και ένα νούμερο που να δείχνει ότι κατά κάποιο τρόπο η διαδικασία είναι νόμιμη.

Όπως επίσης και οι επιχειρήσεις, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ που αγοράζουν κι αυτοί ελαιόλαδα για να τα δώσουν στον καταναλωτή, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, από πού αγοράζουν και τι αγοράζουν.

Από τη στιγμή που το ελαιόλαδο αναμειγνύεται με αυτά που είπα, δηλαδή σπορέλαια και χρωστικές, δεν υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας. Από εκεί και πέρα βέβαια, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι κάτι μπορεί να υπάρξει που να θέσει σε κίνδυνο την υγεία ενός ανθρώπου.

Βεβαίως εάν κάποιος θέλει, μπορεί να δώσει δείγμα ελαιόλαδου που αγόρασε για έλεγχο ποιότητας και στα δικά μας τα εργαστήρια. Έχουμε βγάλει και ένα τηλέφωνο που μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας. Είναι το 11 717.

Επίσης μπορεί κάποιος να κάνει και καταγγελία, στο site μας, έχουμε συγκεκριμένη φόρμα που μπορεί να κάνει καταγγελία και να πάμε εμείς να την διερευνήσουμε.

Και μιας και είναι παρούσα και η αξιωματικός της Αστυνομίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Αστυνομία γιατί είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία ιδίως με τις περιφερειακές μας διευθύνσεις.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η αστυνομία πιάνει σπίτια ή αποθήκες όπου γίνεται κάποια διακίνηση. Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε μέσα, προφανώς γιατί δεν μας το επιτρέπει ο νόμος, αλλά μας στέλνει δείγματα η αστυνομία και από διάφορες περιφερειακές διευθύνσεις, όπου έχουμε βρει αρκετές περιπτώσεις που είναι νοθευμένα ελαιόλαδα.

Σε πολλές περιπτώσεις και σε όλη τη χώρα, κυρίως νυχτερινές ώρες, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να ελέγχουν τα κτήματά τους ώστε να μην πέσουν θύματα κλοπής, είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Αυτό πρέπει να γίνεται βέβαια με μεγάλη προσοχή, τόνισε. Πολύ σημαντικό είναι να καταγγέλλονται τέτοια περιστατικά είτε όπου υπάρχει υπόνοια ότι υπάρχει νοθευμένο ελαιόλαδο ή αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο, είτε όπου υπάρχει περίπτωση όπου φτάνει ένας καρπός, ένα ελαιοτριβείο και δεν γνωρίζουμε αν αυτός που έφερε τον καρπό είναι ο ιδιοκτήτης. Είναι πολύ σημαντικό δηλαδή να συνεργάζονται και οι συνεταιρισμοί με την Ελληνική Αστυνομία.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μάστιγα οι κλοπές ελαιόλαδου σε όλη την Ελλάδα – Πολλές οι συλλήψεις και για νοθεία "

Πλεύρης: Ο Πολάκης λέει ξανά ανοησίες, δεν επικοινώνησα ποτέ μαζί του για τα φάρμακα της Σίας Αναγνωστοπούλου

Την οργή του για το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε δημοσίως στο ιατρικό ιστορικό της Σίας Αναγνωστοπούλου αλλά και στον τρόπο που την αντιμετώπισε ιατρικά ο πρώην αναπληρωτής Υγείας, εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση του κ Πολάκη για την Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε αρχικά πως: «Δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Η χυδαιότητα αυτής της ανάρτησης για την κυρία Αναγνωστοπούλου ως ασθενή, ουσιαστικά επαναφέρει τη ρουσφετολογία».

Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε τηλεφώνημα από τον Παύλο Πολάκη, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Με τον κύριο Πολάκη εγώ δεν επικοινώνησα ποτέ» είπε, προσθέτοντας πως τα αντιικά φάρμακα δίνονταν μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία. Εκείνο το διάστημα όλα γινόντουσαν με διαδικασίες βάση επιτροπής ΕΜΑ (του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων). Η κ Αναγνωστοπούλου προς τιμήν της ακολούθησε πλήρως την διαδικασία και ο κ. Πολάκης λέει ανοησίες, και αυτό το έκανε και άλλες φορές. Ακολουθήθηκε πλήρως η διαδικασίας, η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα απ’ όσο γνωρίζω. Για την κυρία Αναγνωστοπούλου όπως και για όλους τους ασθενείς γινόταν συνταγογράφηση από γιατρό και ακολουθούσε έλεγχος από επιτροπή αν πληρούσαν τα κριτήρια με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών. Από τότε είχε τραβήξει μια ανάρτηση ότι καθυστερούσαν οι διαδικασίες».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του ανέφερε στρεφόμενος προς την κα Αναγνωστοπούλου:

«Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σία Αναγνωστοπούλου και αυτά που είπε για μένα και μάλιστα 2 φορές.

1) Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου, πράγματι “δεν κάνω για επιτελικές θέσεις”.

Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκάγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν.

2) ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!».

Κατά τον κ. Πλεύρη, «είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης που είναι μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το περιστατικό έχει γίνει αν όχι με την προτροπή, με την ανοχή του κ Κασσελάκη. «Την χυδαιότητα ότι παίζαμε με τις ασθένειες και με τους ασθενείς δεν θα τις ανεχτώ», τόνισε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Ο Πολάκης λέει ξανά ανοησίες, δεν επικοινώνησα ποτέ μαζί του για τα φάρμακα της Σίας Αναγνωστοπούλου"

Ασύλληπτο περιστατικό στον Πειραιά: Μητέρα άφησε το μωρό της έξω από μπαρ και μπήκε να πιει

Ασύλληπτο περαστικό έγινε στον Πειραιά. Μητέρα άφησε το μωρό της έξω από μπαρ και εκείνη μπήκε μέσα και ξεκίνησε να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Law&Order.

Η γυναίκα 38 ετών, έφτασε χθες το βράδυ σε μπαρ που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Άφησε το καρότσι με το μόλις 14 μηνών βρέφος της έξω από το μπαρ και εκείνη μπήκε μέσα και ξεκίνησε να πίνει ποτά. Αμέσως μετά, πήγε στην Πύλη Ε8 του Πειραιά. Εκεί την βρήκε μεθυσμένη ο σύζυγος της ο οποίος κάλεσε αμέσως την αστυνομία .

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα του βρέφους, που κατάγεται από τη Βενεζουέλα, για έκθεση ανηλίκου. Στελέχη του τοπικού τμήματος ασφαλείας κάνουν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασύλληπτο περιστατικό στον Πειραιά: Μητέρα άφησε το μωρό της έξω από μπαρ και μπήκε να πιει"

Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου στην Ισπανία – Τοποθετούν αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ

Στην Ισπανία, τη μεγαλύτερη παραγωγό ελαιόλαδου παγκοσμίως, τα σούπερ μάρκετ κλειδώνουν τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο, καθώς αυξάνεται η τιμή του και παράλληλα οι κλοπές. Ένα λίτρο εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδού κοστίζει ως και 14,5 ευρώ σε κάποια σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να τοποθετούν αντικλεπτικά στα μπουκάλια.

«Βλέπουμε μεγάλη αύξηση των κλοπών», δήλωσε ο Ρουμπέν Ναβάρο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tu Super, που διαθέτει 30 καταστήματα στην περιοχή της Ανδαλουσίας.

Η τιμή του ελαιόλαδου, που πλέον ανέρχεται επισήμως στα 8 ευρώ το λίτρο, έχει αυξηθεί κατά 150% τα τελευταία δύο χρόνια στην Ισπανία, καθώς η ξηρασία στον νότο επηρέασε σημαντικά τη σοδειά. Συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος κλέβουν ελαιόλαδο για να το πουλήσουν, εξήγησε ο Ναβάρο.

Από τον Σεπτέμβριο η Tu Super δένει με αλυσίδες τα μπουκάλια των πέντε λίτρων και τα κλειδώνει στα ράφια προκειμένου να αποτρέψει τις κλοπές.

«Είναι ένα παράλογο, ακραίο μέτρο, αλλά έχει δουλέψει», εξήγησε ο Ναβάρο.

Η Tu Super δεν είναι η μόνη αλυσίδα που αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας: σε κάποια σούπερ μάρκετ των αλυσίδων Carrefour και Auchan στη Μαδρίτη έχουν τοποθετηθεί αντικλεπτικά στα μπουκάλια του ενός λίτρου και προκειμένου κάποιος να αγοράσει ελαιόλαδο πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια υπαλλήλου.

Η STC, μια ισπανική εταιρεία που προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπιση των κλοπών στα καταστήματα, είδε το καλοκαίρι να αυξάνονται κατά 12 φορές οι παραγγελίες από τα σούπερ μάρκετ μηχανημάτων για την προστασία των μπουκαλιών με ελαιόλαδο, δήλωσε το στέλεχός της Σαλβαδόρ Κανόνες.

Η αστυνομία της Ισπανίας κάνει επίσης λόγο για κλοπές από ελαιοτριβεία, ενώ τον Οκτώβριο συνέλαβε δύο ανθρώπους στο πλαίσιο έρευνας για την κλοπή 56 τόνων εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.

Συνήθως οι οικογένειες στην Ισπανία αγόραζαν μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου για το μαγείρεμα. Αν και οι Ισπανοί είναι μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών ελαιόλαδου παγκοσμίως, έχουν αναγκαστεί να μειώσουν πολύ τις αγορές τους: τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου μειώθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την NielsenIQ.

Ωστόσο οι κλοπές από τα καταστήματα δεν περιορίζονται στο ελαιόλαδο, με τα σούπερ μάρκετ παρατηρούν γενικότερη αύξηση του φαινομένου. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχανιών της Ισπανίας (CEOE) επεσήμανε ότι το 2022 καταγράφηκε αύξηση 30% των κλοπών σε καταστήματα λιανικής, ενώ μέχρι στιγμής το 2023 οι κλοπές έχουν αυξηθεί κατά 12% επιπλέον.

Στην Ισπανία οι κλοπές αντικειμένων αξίας μικρότερης των 400 ευρώ δεν τιμωρούνται, εκτός κι αν το πρόσωπο που τις διέπραξε έχει υποτροπιάσει.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου στην Ισπανία – Τοποθετούν αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news