facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Σέρρες: Σύλληψη δύο μελισσοκόμων για την πυρκαγιά στο Γάζωρο – Πρόστιμο 3.881 ευρώ από την Πυροσβεστική

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν αύριο δύο μελισσοκόμοι που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για την πυρκαγιά στο Γάζωρο Σερρών.

Στον έναν μελισσοκόμο βεβαιώθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας πρόστιμο 3881 ευρώ για την πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη χρήση καπνιστηρίου μελισσιών εντός δασικής έκτασης και εργασιών που γινόταν εκεί, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Σύλληψη δύο μελισσοκόμων για την πυρκαγιά στο Γάζωρο – Πρόστιμο 3.881 ευρώ από την Πυροσβεστική"

Ηράκλειο: Βγήκαν μαχαίρια σε συμπλοκή στο κέντρο – Τραυματίστηκε 21χρονος

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10 το βράδυ στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όλα έγιναν στην πλατεία των Λιονταριών όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε αλλοδαπούς, ο οποίος εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή στην οποία μάλιστα βγήκαν και μαχαίρια.

Από το περιστατικό ,που σημειώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών, τραυματίστηκε ένας 21χρονος άνδρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 21χρονος αλλοδαπός φέρει τραύματα από μαχαίρι σε 3 σημεία, τα δυο εκ των οποίων στο θώρακα και το μηρό.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Βγήκαν μαχαίρια σε συμπλοκή στο κέντρο – Τραυματίστηκε 21χρονος"

Χανιά: Νεκρός 20χρονος ναυαγοσώστης μετά από καβγά

Νεκρός έπεσε το απόγευμα της Τρίτης 20χρονος ναυαγοσώστης στις Καλύβες Αποκορώνου, στα Χανιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προηγήθηκε "θερμό" επεισόδιο με αλλοδαπούς.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η ένταση δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε ξύλο. Ο νεαρός πρόλαβε να απομακρυνθεί από τον καυγά,  λίγο μετά κατέρρευσε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός!

Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ και το παλικάρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, αλλά ήταν αργά...

Για το τραγικό συμβάν η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Νεκρός 20χρονος ναυαγοσώστης μετά από καβγά"

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κύπρο: Κάηκαν σπίτια στην Πάφο - Εκκενώθηκαν χωριά (Βίντεο, Φωτογραφίες)

Δραματική είναι η κατάσταση στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει να είναι εκτός ελέγχου και τις τελευταίες πληροφορίες από τοπικά μέσα να αναφέρουν πως καίγονται σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Οι Κυπριακές Αρχές ενεργοποίησαν το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός και μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς, οι φλόγες επεκτάθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν καεί τα ζώα που βρισκόταν σε αυτές.

Ήδη, οι Κυπριακές Αρχές έχουν δώσει εντολή εκκένωσης πέντε κοινοτήτων: Πολέμι, Ψάθι, Χούλου, Κούρδακας και Λεμόνα.

Κάτοικος της περιοχής Ψαθί δήλωσε στο philenews ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια και τουλάχιστον 10 έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Πιο πριν η Πυροσβεστική της Κύπρου χρειάστηκε να διασώσει έναν κτηνοτρόφο από τις φλόγες που είχαν τυλίξει τη μονάδα του στην περιοχή Ψαθί. Σύμφωνα με το philenews ο άνδρας φέρει ελαφρές εκδορές.

Σημειώνεται πως οι κυπριακές Αρχές είχαν στείλει αίτημα προκειμένου να συνδράμουν εναέρια μέσα από Ιορδανία, Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αποφασίζοντας να στείλει στην επιχείρηση κατάσβεσης δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, όπως και η Ιορδανία.

Ολιγωρία καταγγέλλει κάτοικος

Στην κρατική τηλεόραση της Κύπρου μίλησε κάτοικος της κοινότητας Ψάθι ο οποίος κατήγγειλε ολιγωρία των αρχών.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής, «επαναλαμβανόμενο λάθος παύει να είναι λάθος αλλά ανικανότητα. Να παραιτηθείτε».

Ο κ. Ανδρέας συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει συντονισμός. «Δυστυχώς κινδύνεψαν οικογένειες, οι γονείς μας, τα παιδιά μας».

Τόνισε ότι οι γονείς του δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους. «Δεν υπήρχε κανένα πυροσβεστικό μέσο από αέρος. Κάηκαν σπίτια».

fotia-pafos_3f8d3.jpg

fotia-pafos2_10f56.jpg

fotia-pafos3_acdfe.jpg

fotia-pafos4_7adb2.jpg 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κύπρο: Κάηκαν σπίτια στην Πάφο - Εκκενώθηκαν χωριά (Βίντεο, Φωτογραφίες) "

ΕΟΦ: Προειδοποίηση καταναλωτών για επικίνδυνη ουσία σε συμπλήρωμα διατροφής – Κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων

Με σημερινή (11.06.2024) του ανακοίνωση ο ΕΟΦ εφιστά προσοχή στους καταναλωτές σχετικά με συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε ανακοίνωση προς τους καταναλωτές, μετά από ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές, προειδοποιώντας τους να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «Sahmerdan Gold». Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής εμπεριέχεται η απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη.

Τo συγκεκριμένο προϊόν διατροφής, σε μορφή πάστας προωθείται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προειδοποίηση καταναλωτών για επικίνδυνη ουσία σε συμπλήρωμα διατροφής – Κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων"

Φθιωτιδα: Τηλεφωνικές απάτες στα Καμένα Βούρλα - Προσποιούνται τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου

Πληθαίνουν τα περιστατικά τηλεφωνικών απατών στην Ελλάδα, με την τελευταία περίπτωση να αφορά στο δήμο Καμένων Βούρλων στη Φθιώτιδα, όπου επιτήδειοι φαίνεται να προσπαθούν να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να μπορέσουν να εισέλθουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωση για τα περιστατικά, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Ηλίας Κυρμανίδης, μιλά για ανθρώπους που παριστάνουν τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστα θύματα να παραχωρήσουν τα στοιχεία τους και έπειτα εκείνοι να τους αποσπάσουν χρήματα. 

«Ο Δήμος Καμένων Βούρλων δεν ζητά σε καμία περίπτωση κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς! Συνεπώς κάθε τέτοιο τηλεφωνικό αίτημα είναι απόπειρα εξαπάτησης!», σημειώνει με έμφαση ο κ. Κυρμανίδης, που κάνει λόγο για τέτοιες προσπάθειες μέσω τηλεφωνημάτων που έγιναν σε δημότες», αναφέρει η ανακοίνωση, όπως παρατίθεται στο Lamia Report.

«Επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι καλούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, προσπαθώντας να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία όπως ΑΦΜ, κωδικούς ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών κ.λ.π.. Συστήνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχετε από οποιαδήποτε παροχή ατομικών στοιχείων όπως τα παραπάνω», επιμένει ο κ. Κυρμανίδης που ζητά την προσοχή σας ώστε να μην πέσετε θύμα απάτης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιωτιδα: Τηλεφωνικές απάτες στα Καμένα Βούρλα - Προσποιούνται τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου"

Κλειστοί οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα λόγω καύσωνα – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Ελλάδα

Επανεκτιμώντας την κατάσταση και λόγω του καύσωνα, που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να χειροτερεύσει αύριο και μεθαύριο, στην Αθήνα όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.
Ποια σχολεία θα κλείσουν ή θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο λόγω καύσωνα

Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά ή θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο εξαιτίας του καύσωνα.

Αττική

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσουν αύριο (12/06) και την Πέμπτη (13/06) δημοτικά και νηπιαγωγεία λόγω του καύσωνα.

«Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Η κατάσταση για την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Πειραιάς

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Βόρεια Ελλάδα

Στην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, προχωρούν δημοτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο καύσωνας καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.

Στον δήμο Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος εξαιτίας του καύσωνα.

Επίσης, στη Νάουσα, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, αύριο (Τετάρτη), τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα.

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Στον δήμο Σερρών αναστέλλεται έως και την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.

Επιπλέον, έως και την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών.

Αλ. Κόπτσης: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων

«Σε επικοινωνία με τους δημάρχους φροντίζουμε, στο μέτρο που είναι εφικτό, να μη διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός, έχοντας γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την προστασία της υγείας τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Κόπτσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα σχολικές μονάδες και εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα στη δυτική Θεσσαλονίκη, αύριο θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη επιθεώρηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως διευκρίνισε, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν κλιματιστικά και σε κάποιες περιπτώσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου δεν υπάρχουν, αποστέλλονται επιπλέον ανεμιστήρες, ενώ επιλέγονται αίθουσες σκιερές και δροσερές και τα σχολεία έχουν προμηθευτεί νερά και χυμούς για να διατεθούν στους μαθητές.

Πάτρα

Με απόφαση του Δήμου Πατρέων, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω καύσωνα.

Στερεά Ελλάδα

Λαμία

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Θήβα

Τη διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων από την Τρίτη 11/6 έως την Πέμπτη 13/6 λόγω καύσωνα.

Εύβοια

Χαλκίδα

Με απόφαση της δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

«Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Επισημαίνουμε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και τα Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, υπάρχει διακοπή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ για επερχόμενες ιδιαίτερα υψηλές.

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου για το τριήμερο Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Κρήτη

Χανιά

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από Απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Παράλληλα, για τα σχολεία που έχουν προγραμματισμένους τους καθιερωμένους εορτασμούς λήξης της σχολικής χρονιάς τις ανωτέρω ημερομηνίες, συνίσταται: είτε να τους πραγματοποιήσουν μετά τις 19:30-20:00, ώστε να μην υπάρχει έντονη ζέστη ή να μεταφερθούν οι τελετές σε άλλη ημερομηνία, μετά από σχετική απόφαση της εκάστοτε σχολικής κοινότητας.

Ως προς τους Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Τέλος, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) του Δήμου Χανίων, οι οποίες βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, ο Δήμος Χανίων έχει φροντίσει να εξοπλιστούν με επιπλέον μέσα κλιματισμού (φορητά A/C, ανεμιστήρες κλπ), ώστε να μη διαταραχτεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση, οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν, κατά το δυνατόν, σε αίθουσες που δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Ηράκλειο

Με απόφαση του δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού, και στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Τετάρτη 12 Ιουνίου δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα για όλες τις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία). Η λειτουργία των μονάδων θα ολοκληρωθεί στις 13:15.

Όπως έγινε ταυτόχρονα γνωστό, για την Πέμπτη 13 Ιουνίου αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία).

Ρέθυμνο

Την αναστολή της λειτουργίας, των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων), κατά τις ημέρες Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, αποφάσισε το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, & Νέας Γενιάς Δήμου Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθ., Νεκτάριος Παπαδογιάννης.

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν σχετικών συστάσεων του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στο Ρέθυμνο, οι οποίες θα ενταθούν το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου. Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης διέπεται από τη λογική να μην προκληθεί αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών και ειδικά στους εργαζόμενους γονείς τους και ταυτόχρονα να προστατευθούν τα μικρά παιδιά από την έκθεση σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα κορυφωθούν κατά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες (χρονικό διάστημα κατά το οποίο λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία) των επόμενων δύο ημερών.

Δήμος Αποκορώνου

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Η απόφαση πάρθηκε για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναφορικά με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αποκορώνου, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς ο Δήμος έχει προβλέψει για κλιματισμό και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, ούτως ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών.

Θεσσαλία

Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και την προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

  1. λόγω του καύσωνα θα είναι ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του Ε΄ ΚΑΠΗ (οδός Θεοδοσοπούλου, έναντι ΔΕΗ), από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τις ώρες 09:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ.
  2. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
  3. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Λάρισα

Στη λήψη απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των Δημόσιων – Ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων και των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά), αύριο, Τετάρτη 12 και μεθαύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, λόγω καύσωνα.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης, Ηρακλής Γερογιώκας, δήλωσε σχετικά: «Η θερμοκρασία σήμερα αυτή τη στιγμή είναι στους 38°C. Θεωρώ ότι καλώς αποφασίσαμε χθες να αφήσουμε σήμερα (Τρίτη) τα σχολεία να λειτουργήσουν. Καθώς, όμως, προβλέπεται ραγδαία αύξηση πάνω από 40°C, έχουμε αποφασίσει για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να αναστείλουμε τη λειτουργία τους για την Τετάρτη και την Πέμπτη».

Πελοπόννησος

Άργος

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, ανακοίνωσε τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 11:30 π.μ. λόγω καύσωνα, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Ειδικό Δημοτικό) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Επίσης, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σχολικών μονάδων την Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών λειτουργούν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Επίδαυρος

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Επιδαύρου, την Τρίτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Επιδαύρου έκλεισαν στις 11.30 το πρωί. Επίσης, Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας.

Ερμιονίδα

Εξαιτίας του καύσωνα κι έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας θα υπάρχει αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα λόγω καύσωνα – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Καμίνι η χώρα την Τετάρτη με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 42 βαθμούς

Καύσωνας σε όλη την χώρα την Τετάρτη με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 42 βαθμούς επιφυλάσσει ο καιρός αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ γενικά αίθριος θα έιναι ο καιρός αύριο με αραιές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4, στα νότια θαλάσσια 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τους 38 με 40 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στην ανατολική Στερεά τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 με 39 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 με 37 στα νησιά Ιονίου και στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 με 42 και τοπικά 43 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 με 37 και στην Κρήτη έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 με 41 και τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καμίνι η χώρα την Τετάρτη με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 42 βαθμούς"

Λαμία: "Λουκέτο" σε πολυκατάστημα που δεν έκοβε αποδείξεις (ΦΩΤΟ)

48ωρο «λουκέτο» σε επιχείρηση που βρίσκεται στην νότια Λαμία, για φορολογικές παραβάσεις έβαλε η ΑΑΔΕ, με την απόφαση να εφαρμόζεται από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο πολυκατάστημα ενημέρωνε τους πελάτες του ότι λόγω κλεισίματος ξεπουλούσε με εκπτώσεις άνω του 50%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport προσέλκυσε άτομα από πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και security για την είσοδο του κόσμου στο κατάστημα!

Αναγνώστες μας κατήγγειλαν μια κατάσταση εκτός ελέγχου, με πάρα πολύ κόσμο που έτρεχε να πάρει ότι προλάβαινε! Μάλιστα κάποιοι πετούσαν τα πράγματα που δεν τους άρεσαν, ενώ μιλούσαν άσχημα και στους υπαλλήλους.

Κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι ενημερώθηκαν ότι δε λειτουργεί το μηχάνημα POS και μπορούσαν να πληρώσουν μόνο μετρητοίς.

Ο κόσμος που έκανε ουρά έξω από το χώρο όμως, φαίνεται ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φορολογικών ελεγκτών, που επενέβησαν, διαπιστώνοντας ότι τουλάχιστον 10 αποδείξεις δεν είχαν κοπεί μόνο στο χρονικό σημείο που παρέστησαν και επέβαλλαν το διήμερο λουκέτο που προβλέπει ο νόμος. Πάντως το μηχάνημα POS κατά τη διάρκεια του ελέγχου σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρέθηκε να λειτουργεί κανονικά.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη ποινή διπλασιάζεται (σε 4 ημέρες) στο επόμενο παράπτωμα εντός του ίδιου φορολογικού έτους, ενώ αν τριτώσει το κακό, υπάρχουν και σοβαρά πρόστιμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλίας Κεφαλάς σχολίασε ότι μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν με τους ίδιους όρους ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και αυτό οφείλει να το διαφυλάσσει το κράτος, καθώς οι τιμές των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα επιβαρύνονται από το φόρο, αλλά και από το ΦΠΑ του 24%, τον οποίο εισπράττουν για λογαριασμό του.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: "Λουκέτο" σε πολυκατάστημα που δεν έκοβε αποδείξεις (ΦΩΤΟ) "

Πάτρα: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προσπάθησε να αποσπάσει 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, στην Πάτρα, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που αποπειράθηκε να αποσπάσει 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα το απόγευμα, άγνωστοι δράστες (άνδρας – γυναίκα) επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη και προσποιούμενοι το γιατρό και την κόρη της, με το πρόσχημα ότι έχει εμπλακεί η τελευταία σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτήθηκαν 175.000 ευρώ, προκειμένου να σωθεί η ζωή της κόρης της γυναίκας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, άγνωστοι δράστες (άνδρας – γυναίκα) επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη και προσποιούμενοι το γιατρό και την κόρη της, με το πρόσχημα ότι έχει εμπλακεί η τελευταία σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, ο άγνωστος δράστης απαίτησε (175.000) ευρώ, προκειμένου να σωθεί η ζωή της κόρης της.

Η ηλικιωμένη δεν πείστηκε από τα λεγόμενα των απατεώνων και επικοινώνησε άμεσα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι μετέβησαν στην οικία της και συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον κατηγορούμενο τη στιγμή, που είχε παραλάβει μια σακούλα από την παθούσα.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τέσσερα εισιτήρια υπεραστικού λεωφορείου.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος με άγνωστους συνεργούς του από τον Μάιο του 2024, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων και την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κυρίως τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι τους έχουν πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος, με άμεσο κίνδυνο ζωής, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου να παρασχεθεί στα συγγενικά τους πρόσωπα η κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συμβουλές:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και για την πρόληψη διάπραξης ομοίων αδικημάτων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στο μέλλον συμβουλεύει τους συμπολίτες μας και ιδίως τους ηλικιωμένους τα εξής:

- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος).
- Να μην ενδίδετε ποτέ σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται πάντα με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
- Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
- Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, είτε για εσάς τους ίδιους, είτε για τα μέλη της οικογένειάς σας, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.
- Να επιβεβαιώνετε τον αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης του καλούντα, σε περιπτώσεις τηλεφωνικών κλήσεων με απόκρυψη αριθμού.
- Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
- Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται ποτέ η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
- Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
- Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
- Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προσπάθησε να αποσπάσει 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη"

Με δύο αεροσκάφη η Ελλάδα συνδράμει την Κύπρο που δοκιμάζεται από δασικές πυρκαγιές

Δύο (2) αεροσκάφη Canadair CL-415, αποστέλλει η χώρα μας στην Κύπρο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των Κυπριακών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο (2) αεροσκάφη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Με δύο αεροσκάφη η Ελλάδα συνδράμει την Κύπρο που δοκιμάζεται από δασικές πυρκαγιές"

Κασσελάκης: Ετοιμάζει Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη

Στη σύσταση Ιδρύματος κατά της Ακροδεξιάς υπό τον τίτλο «Centre for European Progress» προχωρά, κατά πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, ενώ το Ίδρυμα θα διαθέτει ισότιμα γραφεία τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Νέα Υόρκη.

Η δράση του θα είναι εστιασμένη σε προοδευτική κατεύθυνση, ενώ καταλυτικό ως προς την ενεργοποίηση του Ιδρύματος υπήρξε το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, λόγω της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Για την άνοδο της Ακροδεξιάς είχε από μήνες, άλλωστε, προειδοποιήσει ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προβάλλοντας ως ανάχωμα σε αυτήν την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Μάλιστα, η πρεμιέρα του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα λάβει χώρα η πρώτη Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Νωρίτερα, μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει στις 5:30 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κασσελάκης: Ετοιμάζει Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη"

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε το νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε η Πάολα

Μετά τις 11.45 η δημοτική αστυνομία και η ΕΛΑΣ σφράγισαν το νυχτερινό κέντρο και θυροκόλλησαν την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από το μπαράζ καταγγελιών από πολίτες για ηχορρύπανση.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, αφότου ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε δεχτεί καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής για ηχορύπανση. Σημειώνεται πως τις προηγούμενες δύο εβδομάδες έγιναν συστάσεις και συλλήψεις που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο από την αστυνομία.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του δήμου και η δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. «Οι κάτοικοι πήγαν στην αστυνομία και στη Δημοτική Αστυνομία και η υπηρεσία έκανε τη δουλειά της. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να έχουν μπροστά στα μάτια τους ονόματα», τόνισε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά, ενώ είπε μάλιστα ότι: «Είναι ένα γνωστό κέντρο. Εγώ δεν ήξερα ποιο είναι το όνομά του, ούτε ποιοι τραγουδούν και δεν πρέπει να γνωρίζουμε. Πρέπει όλα να είναι απρόσωπα».

Η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος είναι επ’ αόριστον, καθώς η δημοτική αστυνομία το σφράγισε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την ηχορύπανση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε το νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε η Πάολα"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε επτά Περιφέρειες - Ανάμεσά τους και η Αττική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε επτά περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

-Αττικής
-Φθιώτιδας
-Φωκίδας
-Λάρισας
-Κορινθίας
-Βοιωτία
-Μαγνησία

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.  

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε επτά Περιφέρειες - Ανάμεσά τους και η Αττική"

Θεσσαλονίκη: Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα Πεύκα με απόφαση του Πρωτοδικείου

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η λειτουργία σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε έκταση η οποία εφάπτεται της Περιφερειακής οδού, στο ύψος των Πεύκων, στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Είχε προηγηθεί προσφυγή κατοίκων της περιοχής στη Δικαιοσύνη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή (14/6).

Με την υπ’ αριθμόν 7919/11-6-2024 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης «απαγορεύει προσωρινά τη λειτουργία σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο πλάτωμα του ανισόπεδου κόμβου Κ6, μεταξύ της λωρίδας εξόδου προς την ανατολική Περιφερειακή Οδό με δυτική κίνηση και της επαρχιακής οδού λεωφόρου Παπανικολάου, κοντά τον οικισμό των Πεύκων, έως την κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι 53 κάτοικοι που υπογράφουν την αίτηση τονίζουν -μεταξύ άλλων- ότι ο σταθμός βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικίες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και επισημαίνουν ότι λειτουργεί «παράνομα και άνευ αδείας». Προς τούτο επικαλούνται έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Διεύθυνση Φάσματος), σύμφωνα με το οποίο οι υπεύθυνοι όφειλαν να απομακρύνουν τον επίδικο σταθμό κεραιών πριν από την 31η Μαΐου.

ΑΠΕ- ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα Πεύκα με απόφαση του Πρωτοδικείου"

Καύσωνας: Έως και 43 βαθμούς η θερμοκρασία – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τον καύσωνα.

Πιο αναλυτικά, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προβλέπει καύσωνα έως και την Παρασκευή (14-6-2024) και όπως αναφέρει, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τρίτη (11-6-2024) η θερμοκρασία θα φθάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Τετάρτη (12-6-2024) και την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά την Τετάρτη τους 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

3. Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Έως και 43 βαθμούς η θερμοκρασία – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου"

Δολοφονία 11χρονης: Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Άμεση είναι η παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα στην τραγική υπόθεση βιασμού 14χρονης ανήλικης από τον 37χρονο Ρομά, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για βιασμό ανήλικης και έτσι προχώρησε στη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία.

Ειδικότερα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία αφέθηκε ελεύθερος παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, ο δολοφόνος της εντεκάχρονης της οποίας η υπόθεση έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας. Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης ανήλικης.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. Δηλαδή, τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή, να σημειωθεί ότι στην έδρα ήταν τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Να σημειωθεί, ότι ο 37χρονος είναι Ρομά και οι περιοριστικοί όροι δύσκολα είχαν εφαρμοστεί.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρ΄ όλα αυτά και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία 11χρονης: Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο ζήτησε ο Άρειος Πάγος"

Θεσσαλονίκη: Απάτη με θύμα 55χρονη και λεία 100.000 ευρώ πίσω από δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα

Την έπεισαν πως η επένδυση σε κρυπτονομίσματα θα πολλαπλασίαζε τα χρήματά της. Έκανε το λάθος να τους εμπιστευτεί στη Θεσσαλονίκη και παγιδεύτηκε.

Με πρόσχημα κερδοφόρα επένδυση σε κρυπτονομίσματα, επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη εξαπάτησαν μία 55χρονη, πείθοντάς την να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό που προσεγγίζει τα 100.000 ευρώ. Όταν η γυναίκα κατάλαβε το λάθος της, ήταν ήδη αργά. Τα χρήματά της είχαν μεταφερθεί και η ίδια απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Για εμπλοκή στην υπόθεση, οι διωκτικές αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός 33χρονου, υπήκοου Αλβανίας, που εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού όπου πιστώθηκαν τα χρήματα (98.528 ευρώ).

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, κατά συναυτουργία. Στις έρευνες για την ταυτοποίησή του συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Απάτη με θύμα 55χρονη και λεία 100.000 ευρώ πίσω από δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα"

Ριζόμυλος Μαγνησίας: Με καραμπίνα απειλούσε την σύζυγο και το παιδί του – «Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω»

Τον τρόμο έζησε μια γυναίκα μαζί με το μικρό παιδί της στο χωριό Ριζόμυλος, όταν το περασμένο Σάββατο επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος ο σύζυγός της, την ξυλοκόπησε και την απείλησε με καραμπίνα. 

«Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω» της είπε και την σημάδευε, ενώ έστρεψε το όπλο και προς το τρομοκρατημένο παιδί. Ο σύζυγος, αλβανικής καταγωγής, μπήκε μέσα στο σπίτι και προκάλεσε «πανικό». 

Επιτέθηκε στην γυναίκα, την τραυμάτισε με μπουνιές και κλωτσιές στο μάτι και τα χείλια και απειλούσε με όπλο το παιδί του για να μην πάρει το μέρος της μητέρας του. Η γυναίκα άρπαξε το παιδί, ξέφυγε από τα χέρια του και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο σύζυγός της συνελήφθη και κρατήθηκε, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή απειλή, απειλή σε ανήλικο τέκνο, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών.

Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, έχοντας δίπλα την σύζυγό του, ενώ το παιδί τους ήταν μαζί με τον παππού έξω από τα δικαστήρια. Ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί σήμερα, στις 12:30 το μεσημέρι και δικηγόρο θα του ορίσει το δικαστήριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται παράνομα στη χώρα. 

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Ριζόμυλος Μαγνησίας: Με καραμπίνα απειλούσε την σύζυγο και το παιδί του – «Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news