facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Επί μια 10ετία η Μαρίνα Πατούλη είναι εκπαιδευτικός στην Κεφαλονιά αλλά δεν έχει εμφανιστεί ποτέ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην κυρία Πατούλη και τη σχέση της με την Κεφαλονιά. Εδώ και 10 περίπου χρόνια η κυρία Πατούλη (Μαρίνα Σταυράκη , αυτό είναι το πατρικό της όνομα και με αυτό είναι διορισμένη), είναι καθηγήτρια Φιλόλογος στο ΕΠΑΛ Λάσσης στο Αργοστόλι. Ουδέποτε όμως έχει εμφανιστεί ,ούτε και που θα ξέρει κατά που πέφτει.

Κάθε χρόνο η χρυσοσκονισμένη περσόνα καταφέρνει να παίρνει απόσπαση από την Κεφαλονιά προς κάποιο ιδιαίτερο γραφείο Υπουργείου. Ο φετινός διορισμός της είναι ως ειδική συνεργάτης στο ιδιαίτερο γραφείο του Υφ/γου Εσωτερικών Αθ. Μπαλέρμπα.

Δείτε όμως πως έχει το θέμα με την αμοιβή της.

Η κυρία Σταυράκη πληρώνεται κανονικά ως εκπαιδευτικός περίπου 1.300 ευρώ κάθε μήνα και τα δώρα της και τα επιδόματά της και τα όλα της.. Επειδή όμως δεν ασκεί τα καθήκοντά της στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου το Υπουργείο Παιδείας αναγκαστικά προσλαμβάνει κάθε χρόνο αναπληρωτή καθηγητή για τη θέση της. Άρα το Υπουργείο Παιδείας επιβαρύνεται διπλά απο τη μανία της κυρίας Μαρίνας να υπηρετεί μόνο σε Υπουργεία σε ανώτατα κλιμάκια και όχι με το “πτωχό ΕΠΑΛ Αργοστολίου”..

Ορίστε η νέα απόσπασή της

kefaloniapress 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επί μια 10ετία η Μαρίνα Πατούλη είναι εκπαιδευτικός στην Κεφαλονιά αλλά δεν έχει εμφανιστεί ποτέ!"

Συνολικά 45 φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Από Ω/18:00/19-07-2024 έως Ω/18:00/20-07-2024 εκδηλώθηκαν 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκατέσσερις (14).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνολικά 45 φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα"

Τρομάζει ο δράκος της Ομόνοιας – Πώς εντοπίζει τις γυναίκες θύματα, σε ποιες περιοχές έχει επιτεθεί

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, γνωστού ως δράκος της Ομόνοιας.

Ο δράστης στήνει καρτέρι σε νεαρές κοπέλες σε σκοτεινά σημεία στο κέντρο της Αθήνας κυρίως σε Ομόνοια, Μεταξουργείο και Κεραμεικό. Τις ακολουθεί, τις ακινητοποιεί και προσπαθεί να κάνει πράξη τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Καρέ-καρέ η επίθεση του «δράκου της Αθήνας»

Στο αποκλειστικό βίντεο του MEGA έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η επίθεση που δέχθηκε 30χρονη στην οδό Πηλέως και Μενάνδρου ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Στο στενό δρομάκι επί της οδού Πηλέως η 30χρονη έζησε τον απόλυτο τρόμο. Ο δράστης με την άσπρη μπλούζα την καταδιώκει την ρίχνει στο έδαφος δευτερόλεπτα αργότερα, την αρπάζει από το λαιμό και προσπαθεί να τη βιάσει.

Οι φωνές και τα ουρλιαχτά της νεαρής γυναίκας σήκωσαν στο πόδι όλη τη γειτονιά. Έτσι κατάφερε να σωθεί άκουσε τις φωνές της ένας περαστικός.

 

«Με έπιασε από το λαιμό και προσπάθησε να με βιάσει»

Όπως αποκαλύπτει τοMEGA, τρεις γυναίκες 27 και 30 ετών έχουν καταγγείλει σε βάρος τους απόπειρες βιασμού από τον αδίστακτο και επικίνδυνο άνδρα ασιατικής καταγωγής που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ένα από τα θύματα επίθεσης, μιλάει αποκλειστικά στο MEGA.

«Πρέπει να ήταν το πολύ 1.65 με 1.68 το πολύ, κοντός, πολύ αδύνατος μελαχρινός. Μου επιτέθηκε, μου έκλεισε με το ένα χέρι το στόμα και με το άλλο προσπάθησε να φέρει το σώμα μου κοντά στον κορμό του και μου έλεγε “sex, sex”, αυτό, τρεις φορές “sex”. Τον έσπρωξα για να δω αν κρατάει κάποιο μαχαίρι ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο έτσι ώστε αν δω ότι κρατάει κάτι να του πετάξω τα πράγματα μου και να αρχίσω να τρέχω».

«Ούρλιαξα βοήθεια»

3 Ιουλίου. Ο δράκος της Ομόνοιας επιτίθεται σε 27χρονη στην οδό Μενάνδρου και Ευριπίδου. Πλησιάζει τη νεαρή γυναίκα και τη ρωτά που είναι η πλατεία Ομονοίας στη συνέχεια της κλείνει με το ένα χέρι το στόμα και κάνοντας της κεφαλοκλείδωμα προσπαθεί να τη βιάσει. Η κοπέλα αρχίζει να ουρλιάζει και εκείνος εξαφανίζεται.

«Σε αυτά τα λεπτά που τον απώθησα μετά είδα ότι μου ξανά επιτέθηκε πάλι λέγοντας μου στο αυτί ”sex sex sex”. Ούρλιαξα βοήθεια και νομίζω ότι επειδή ούρλιαξα πάρα πολύ δυνατά πρέπει να τρόμαξε από τη δύναμη της φωνής όποτε έφυγε προς την οδό από την οποία ήρθε».

Η 27χρονη εκείνο το βράδυ διασκέδαζε με την παρέα της σε μπαρ της περιοχής. Στις 2.20 έφυγε μόνη της προκειμένου να γυρίσει σπίτι και τότε δέχθηκε την επίθεση από τον δράστη. Όταν κατάφερε να του ξεφύγει, κατευθύνθηκε σε ένα ξενοδοχείο χτυπώντας έντρομη τις πόρτες.

«Ήμουν πανικόβλητη, δε μου έχει ξανά συμβεί κάτι τέτοιο και κατευθείαν οι άνθρωποι με έβαλαν μέσα, κλείδωσαν, έβαλαν λουκέτο μου έδωσαν νερό και κατευθείαν κάλεσαν την αστυνομία».

Από το βίντεο του MEGA η 27χρονη αναγνώρισε τον εν δυνάμει βιαστή της. Έναν επικίνδυνο και αδίστακτο άνδρα που μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Τα σημεία που «παγίδευσε» τα 3 θύματα

Τρεις γυναίκες 27 και 30 ετών έχουν καταγγείλει σε βάρος τους απόπειρες βιασμού από τον αδίστακτο και επικίνδυνο δράκο της Ομόνοιας. Πρόκειται για έναν άνδρα ασιατικής καταγωγής που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Μέχρι στιγμής τα μέρη που έχουν καταγραφεί επιθέσεις του δράστη είναι:

-1η επίθεση:3/5/2024, οδός Βιργινίας Μπενάκη, σε βάρος 27χρονης, η οποία δέχθηκε την επίθεση από τον μανιακό όταν σχόλασε από το εστιατόριο που δούλευε επί της λεωφόρο Συγγρού.

-2η επίθεση: 3/7/2024, συμβολή οδών Ευρυπίδου και Μενάνδρου,

-3η επίθεση: 13/7/2024, συμβολή οδών Πηλέως και Μέντορος.

 

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρομάζει ο δράκος της Ομόνοιας – Πώς εντοπίζει τις γυναίκες θύματα, σε ποιες περιοχές έχει επιτεθεί"

Υεμένη: Θα πληρώσετε το τίμημα, λένε οι Χούτι έπειτα από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα Σάββατο (20/7) «στρατιωτικούς στόχους» των Χούτι στην περιοχή του λιμανιού αλ Χουντάιντα στην δυτική Υεμένη σε «αντίποινα» στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες με τελευταία αυτή που προκάλεσε έναν θάνατο στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Από την πλευρά τους οι Υεμενίτες αντάρτες προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει το τίμημα» για τις σημερινές επιθέσεις του, που σύμφωνα με τους ίδιους προκάλεσαν θύματα.

Οι βομβαρδισμοί έρχονται μια μέρα μετά την επίθεση με drone που προκάλσε έναν νεκρό στο Τελ Αβίβ, επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι αντάρτες της Υεμένης.

«Μόλις, πολεμικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούτι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, σε αντίποινα σε εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά του κράτους του Ισραήλ» από τους αντάρτες τους τελευταίους μήνες, υπογράμμισε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ έπληξε τους Χούτι για να στείλει ένα μήνυμα αφού σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη.

«Η φωτιά που καίει αυτή τη στιγμή στη αλ Χουντάιντα είναι ορατή σε όλη τη Μέση Ανατολή και η σημασία είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του. «Οι Χούτι μας επιτέθηκαν πάνω από 200 φορές. Την πρώτη φορά που σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη, τους βομβαρδίσαμε. Και θα το κάνουμε αυτό σε οποιοδήποτε μέρος μπορεί αυτό να χρειαστεί».

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι, Al-Masirah μετέδωσε σειρά αεροπορικών επιδρομών σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην υεμενίτη πόλη-λιμάνι, με τους αντάρτες να κατηγορούν απευθείας το Ισραήλ.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι αλ Χουντάιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούτι. Δεν αναφέρθηκε απολογισμός θυμάτων. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη-λιμάνι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν στην περιοχή.

Ένας αξιωματούχος των ανταρτών προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει το τίμημα» για τα σημερινά πλήγματα. «Η σιωνιστική οντότητα θα πληρώσει το τίμημα για τη στόχευση μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων και θα απαντήσουμε στην κλιμάκωση με κλιμάκωση», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλ Μπουχαΐτι, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούτι.

Χθες Παρασκευή τις πρώτες πρωινές ώρες ένα ιρανικής κατασκευής drone μεγάλου βεληνεκούς έπληξε το κέντρο του Τελ Αβίβ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ελαφρά άλλοι τέσσερις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Οι Χούτι ανέλαβαν με την ευθύνη για την επίθεση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υεμένη: Θα πληρώσετε το τίμημα, λένε οι Χούτι έπειτα από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή"

Χούθι: Αεροπορικές επιθέσεις στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης – Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη

Το κανάλι των Χούθι της Υεμένης, Al-Masirah μετέδωσε σήμερα (20.07.2024) πως εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη – λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, με κατηγορίες κατά του Ισραήλ.

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την πόλη Χοντέιντα, που βρίσκεται στη δυτική Υεμένη και είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς. «Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.

Δεν αναφέρθηκε ο απολογισμός των θυμάτων.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη-λιμάνι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά από μια επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε ένα νεκρό. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Χούθι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah αρχικά τόνισε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις, αλλά αργότερα διέγραψε την αναφορά αυτή στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

«Κάποιοι Υεμενίτες πανηγυρίζουν τον βομβαρδισμό υπό την ηγεσία του Ισραήλ στη Χοντέιντα στην Υεμένη. Περιφρονούν τους Χούτι, που τους κατέκτησαν», αναφέρει μέσο στο X (πρώην Twitter).

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χούθι: Αεροπορικές επιθέσεις στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης – Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη"

Εξελίξεις στον Έβρο: Έλληνας συνοριοφύλακας πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά στα σύνορα!

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σουφλί του Έβρου καθώς Έλληνας συνοριοφύλακας πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στα σύνορα από άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Ο τραυματίας Έλληνας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Είναι 53 ετών, έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε επέμβαση.

Η ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις στον Έβρο: Έλληνας συνοριοφύλακας πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά στα σύνορα!"

Κορινθία: 37 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για τη φωτιά στη Στιμάγκα

Σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο εμπρηστής για τη φωτιά στη Στιμάγκα στην Κορινθία που εκδηλώθηκε την Τετάρτη (17/07/2024).

Η σύλληψη του εμπρηστή είχε γίνει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τη φωτιά στη Στιμάγκα στην Κορινθία, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Π.Υ. Κιάτου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο συλληφθείς αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη (23/07/2024), για την μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε στην ίδια περιοχή στις 11 Ιουλίου 2024.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για άνδρα 72 ετών, μόνιμο κάτοικο της περιοχής,

Οι δυο φωτιές στην Κορινθία στην περιοχή Στιμάγκα έκαψαν μεγάλες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια καθώς και δασική έκταση, παρά την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορινθία: 37 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για τη φωτιά στη Στιμάγκα"

Γιατροί ΕΣΥ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους άσκησης ιδιωτικού έργου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ.

Στις 4 Ιουλίου υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υπέγραψαν την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Η απόφαση προβλέπει τη διαδικασία υποβολής αίτησης και την τήρηση αρχείου, τις ειδικότερες προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας, το περιεχόμενο και την χρονική διάρκεια της αποφάσεως περί χορήγησης της άδειας, τις αρμόδιες αρχές και τα όργανα ελέγχου για την τήρηση των όρων, καθώς και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβιάσεως των όρων χορήγησης της άδειας.

ΦΕΚ

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατροί ΕΣΥ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους άσκησης ιδιωτικού έργου"

Καιρός αύριο: Παραμένει ο καύσωνας με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 41 βαθμούς

Ο καύσωνας θα μας ταλαιπωρήσει την Κυριακή (21/07/2024) και ο καιρός θα παραμείνει καυτός με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 41 βαθμούς σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως ο καιρός αύριο Κυριακή (21/07/2024) θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

α.Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β.Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ.Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.
δ.Στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμένει ο καύσωνας με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 41 βαθμούς"

Μισός αιώνας από τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο: Το μήνυμα Χριστοδουλίδη για δίκαιη και βιώσιμη λύση – Ικανοποίηση για τη στάση της Αθήνας

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδέχεται σε λίγη ώρα τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να παραστεί στη σημερινή εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά μπορεί να θρηνεί για το 1974 και το μισό αιώνα κατοχής, όμως αυτό καθόλου δεν αλλάζει την αποφασιστικότητά της να διεκδικήσει τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού και να κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει μια λύση δίκαιη και βιώσιμη όπως την ορίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αυτό είναι μερικές γραμμές από το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τις σημερινές του παρεμβάσεις, αυτό είναι και το μήνυμα που θα στείλει απόψε με την ομιλία του, ως απάντηση και στις τουρκικές απειλές και προκλήσεις. 

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό και η ικανοποίηση της Λευκωσίας για τη στάση της Αθήνας και την παρουσία εδώ του κ. Μητσοτάκη είναι κάτι που αποκομίζει κανείς στις συζητήσεις με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας εδώ και ειδικά την Προεδρία.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα σταθεί και στο ζήτημα της ξεκάθαρης πλέον στάσης που διατυπώνει και η ευρωπαϊκή ηγεσία με παρεμβάσεις, τονίζοντας πως εάν η Τουρκία θέλει μπορεί να υπάρξει λύση αμοιβαία επωφελής στην οποία κερδισμένες θα είναι και οι δύο πλευρές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μισός αιώνας από τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο: Το μήνυμα Χριστοδουλίδη για δίκαιη και βιώσιμη λύση – Ικανοποίηση για τη στάση της Αθήνας"

Συνελήφθη άνδρας που εξαπατούσε πολίτες σε Δράμα και Θεσσαλονίκη για δήθεν χειρουργεία συγγενών τους – Πάνω από 50.000 ευρώ η λεία του

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Δράμας και στην Ασπροβάλτα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, συνελήφθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς στη Δράμα ένας Έλληνας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε ο συλληφθείς δράστης στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 33.250 ευρώ και χρυσαφικά η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 17.000 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω δράστη, ενώ στην οικία του και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 190 ευρώ και των 355 Λέβα Βουλγαρίας αντίστοιχα.

Επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε ο συλληφθείς δράστης στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 33.250 ευρώ και χρυσαφικά η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 17.000 ευρώ.

O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη άνδρας που εξαπατούσε πολίτες σε Δράμα και Θεσσαλονίκη για δήθεν χειρουργεία συγγενών τους – Πάνω από 50.000 ευρώ η λεία του"

32 συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Σε 32 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για τα επεισόδια με αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής (19/07/2024) στην πλατεία Βικτωρίας και την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα για τα επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών ,κατά περίπτωση, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο συγκέντρωσης-πορείας ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι σε υποομάδες, αποκόπηκαν από την υπόλοιπη πορεία και επιτέθηκαν με κοντάρια, μπογιές, πυροσβεστήρα, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών υπηρεσιακού εξοπλισμού.

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην κατοχή τους, καθώς και στο σημείο όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα στειλιάρια, ξύλινο κοντάρι, έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρία κράνη, πυροσβεστήρας, τέσσερα σακίδια και τσαντάκι, δύο κινητά τηλέφωνα, πανό, γάντια και κλειδιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "32 συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας"

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια έως την Δευτέρα 22 Ιουλίου – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Από την Τρίτη 23 Ιουλίου θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, η οποία στις περισσότερες περιοχές θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά, σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσεις τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική και στον νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Κυριακή 21 Ιουλίου και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στον νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς την επόμενη εβδομάδα επιστρέφουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με ελάχιστες τιμές λίγο πάνω τους 20°C και μέγιστες περί τους 35°C.

«Επιστροφή σε καλύτερες μέρες στα μέσα της ερχομένης εβδομάδας», υπογραμμίζει ο κ. Κολυδάς.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υποχωρήσει αυτός ο παρατεταμένος καύσωνα που σαρώνει τη χώρα εδώ και αρκετές μέρες.

Από την Τρίτη αναμένεται να υποχωρήσει ο καύσωνας, όταν και «ανοίγεται ένας νέος κίνδυνος, αυτός της θερμικής αστάθειας, των θερμικών καταιγίδων. Στη βόρεια Ελλάδα ειδικά το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες».

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης σε αυτές τις περιπτώσεις η βροχή δεν προλαβαίνει να φτάσει κάτω στο έδαφος, εξατμίζεται με αποτέλεσμα οι κεραυνοί που πέφτουν μαζί με την βροχή δεν αποκλείται να προκαλέσουν κάποια επικίνδυνη φωτιά.

Φεύγει αλλά ξανάρχεται καύσωνας

Για ενδείξεις πτώσης της θερμοκρασίας μετά τις 25 Ιουλίου 2024 κάνει λόγο το meteo σύμφωνα με το οποίο οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Το meteo.gr αναλύει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετάται η πορεία των αερίων μαζών.

Οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων, αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 25/7.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαιότητα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Καύσωνας με 40άρια έως την Δευτέρα 22 Ιουλίου – Τι λένε οι μετεωρολόγοι"

Πότε καταβάλλονται κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου

Κατά την περίοδο 22 έως 26 Ιουλίου, θα καταβληθούν 1.193.315.285 ευρώ σε 2.450.865 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

  1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ:
  • Στις 26 Ιουλίου θα καταβληθούν 1.138.000.000 ευρώ σε 2.410.000 δικαιούχους για την Πληρωμή Κύριων & Επικουρικών Συντάξεων Μηνός Αυγούστου 2024.
  • Από 22 έως 26 Ιουλίου θα καταβληθούν 16.900.000 ευρώ σε 800 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Στις 22 Ιουλίου θα καταβληθούν 1.675.285 ευρώ σε 905 δικαιούχους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών Κλάδων Επικουρικής & Πρόνοιας ετών 2019 και 2020.
  1. Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:
  • 12.000.000 ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 19.000.000 ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 40.000 ευρώ σε 100 δικαιούχους στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα
  • 5.000.000 ευρώ σε 60 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε καταβάλλονται κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου "

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Το Κυπριακό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό – Υποστηρίζουμε σταθερά την επανένωση»

«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την Κύπρο στις προσπάθειες για επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Σήμερα, σε αυτή την τραγική 50ή επέτειο, και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου.

Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία.

Οι Κύπριοι αξίζουν να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, σταθερότητας και ευημερίας.

Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την Κύπρο στις προσπάθειες για επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Το Κυπριακό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό – Υποστηρίζουμε σταθερά την επανένωση»"

ΑΑΔΕ: Τέλος τα «μαγειρέματα» με τις παραγγελίες στα τραπέζια

Να πετάξουν μέχρι τέλος του μηνός τους φορολογικούς μηχανισμούς (ΕΑΦΔΣΣ) που έχουν στο μαγαζί τους, καλούνται χιλιάδες επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης. Και… για όποιον δεν κατάλαβε, από 1ης Αυγούστου πρέπει σχεδόν όλες οι ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, μπυραρίες και όσα καταστήματα σερβίρουν γεύματα ή φαγητό σε τραπέζι, να εγκαταστήσουν άμεσα τις νέου τύπου μηχανισμούς (ΦΗΜΑΣ ή ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου) ή, εναλλακτικά, να συνάψουν σύμβαση με Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

Αν και πολλοί ίσως χρειαστούν “λυσάρι” για να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητείται να κάνουν ή να επιλέξουν, αυτά είναι τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα έκδοσης αποδείξεων και παραγγελιοληψίας που θα αντικαταστήσουν τις «κλασικές» ταμειακές μηχανές και τα συστήματα λήψης παραγγελιών των πελατών τους. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι, πλέον, «ό,τι παραγγελία γράφει, δεν ξεγράφει» μέχρι να βγει η τελική απόδειξη. Κάθε νέα παραγγελία που γίνεται καταγράφεται αυτόματα, ακόμα και αν τελικά αλλάξει. Αλλά σε τέτοια περίπτωση, καταγράφεται και παρακολουθείται και η ακύρωση ή επιστροφή που ζήτησε ο πελάτης.

Αιτία των μέτρων αυτών είναι το γνωστό «κόλπο» φοροδιαφυγής που παίζεται χρόνια τώρα με τα «ανοικτά τραπέζια» σε εστιατόρια και άλλα μαγαζιά: τα πρώτα πιάτα και τα ποτά έρχονται μεν στο τραπέζι συνοδευόμενα από αποδείξεις αλλά, όσο οι παρέες κάθονται και οι παραγγελίες συνεχίζονται, το γκαρσόνι «μαζεύει» από το τραπέζι τα άδεια πιάτα ή μπουκάλια και φέρνει τα επόμενα που έχουν ζητηθεί, χωρίς όμως να τα «κτυπήσει» στη μηχανή ή ακυρώνοντας κάποια από αυτά που έχουν χρεωθεί! Οι ακυρώσεις αυτές, είτε νόμιμες είτε “εκ του πονηρού”, δεν διαβιβάζονταν και δεν τις έβλεπε η εφορία.

Στο «έργο» αυτό, συμπρωταγωνιστούν κάποιες φορές και πελάτες ή «φίλοι» του μαγαζιού, ποντάροντας πως θα έχουν «σκόντο», «κέρασμα» ή «μισή απόδειξη» από το κατάστημα.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α. 1105/2024), ορίζονται ποιες συσκευές ή συστήματα θα πρέπει να έχουν από 1ηες Αυγούστου τα καταστήματα εστίασης που σερβίρουν πελάτες σε τραπέζια (και όχι πχ καφετέριες ή μπαρ που δεν σερβίρουν).

Επιχειρήσεις εστίασης, που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των τριών χιλιάδων εκατό (3.100) κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, πλην των τόπων που θεωρούνται ως τουριστικοί.

• Οι συναλλαγές πώλησης σε πακέτο (take away), διανομής (delivery), αυτοεξυπηρέτησης (self-service), καθώς κατά τη διενέργεια των συγκεκριμένων συναλλαγών η επιχείρηση δεν παρακολουθεί «ανοικτά τραπέζια».

• επιχειρήσεις που μέχρι στις 6 Ιουλίου 2024 (ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης) είχαν ΕΑΦΔΣΣ, δηλαδή συσκευές Ειδικής Ασφαλούς Φορολογικής Διάταξης Σήμανσης Παραστατικών που χρησιμοποιούνται από χρόνια (και στέλνουν τις παραγγελίες από τα τραπέζια στην κουζίνα και στην Ταμειακή), καθώς για αυτές έχει δοθεί ειδική παράταση έως 30 Νοεμβρίου.

Για τους υπόλοιπους όμως (περίπου 60.000 παλαιούς φορολογικούς – μηχανισμούς ΕΑΦΔΣΣ) στις 31 Ιουλίου λήγει και η 4η παράταση απόσυρσης που έχει δοθεί.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν το αίτημα να υπάρχει επιείκεια για τυχόν λάθη στην πρώτη εφαρμογή και χρήση των νέων συστημάτων. Οι μηχανισμοί που πρέπει να εγκατασταθούν από 1/8 στη θέση αυτών των περίπου 60.000 που αποσύρονται, πρέπει να είναι κάποιος από τους εξής:

· Φορολογικός Ηλεκτρονικός Μηχανισμός Άθροισης και Σήμανσης (ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου) ή

· Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές Εστιατορίου (ΦΤΜ Εστιατορίου) ή

· Αυτόνομη Δημοσιονομική Μονάδα Επεξεργασίας Εστιατορίου (ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου) ή

· ή ανάθεση σε Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων έχουν, από 1/8/2024.

Υποχρέωση χρήσης των μηχανισμών αυτών έχουν οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πλήρους επεξεργασίας (πλήρους γεύματος), δηλαδή επιχειρήσεις που διαθέτουν τρόφιμα, τα οποία παρασκευάζονται με πολλούς και σύνθετους χειρισμούς στην ίδια την επιχείρηση ή τρόφιμα που προέρχονται από νομίμως λειτουργούσες λοιπές επιχειρήσεις, προσφέρουν πλήρη εξυπηρέτηση από σερβιτόρους σε μεμονωμένους πελάτες που κάθονται σε τραπέζια (συμπεριλαμβανομένων των πάγκων ή των ιδιαίτερων χώρων [σεπαρέ]) και λειτουργούν με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας – ΚΑΔ από τον εξής Πίνακα:

ΚΑΔ       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

56.10.11          Υπηρεσίες παροχής γευμάτων με πλήρη εξυπηρέτηση εστιατορίου

56.10.11.02    Υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχείο ύπνου

56.10.11.03    Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, με ζωντανή μουσική από ορχήστρα τριών τουλάχιστον οργάνων, [που υπάγεται στην 1059176/625/ΠΟΛ.1087/25.6.2003 (ΦΕΚ Β’ 932) απόφαση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύει κάθε φορά], με παροχή σερβιρίσματος

56.10.11.04   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, χωρίς ζωντανή μουσική ή με ορχήστρα λιγότερη των τριών οργάνων [που δεν υπάγεται στην 1059176/625/ΠΟΛ.1087/25.6.2003 (ΦΕΚ Β’ 932) απόφαση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύει κάθε φορά], με παροχή σερβιρίσματος

56.10.11.05   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρετήσεως (φαστ – φουντ), με παροχή σερβιρίσματος

56.10.11.06   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από κέντρο διασκέδασης – κοσμική ταβέρνα

56.10.11.07   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από οινεστιατόριο ή οινομαγειρείο (οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς προσωπικό)

56.10.11.08   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από πιτσαρία, με παροχή σερβιρίσματος

56.10.11.09   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από ψητοπωλεία – σουβλατζίδικα, με παροχή σερβιρίσματος

56.10.11.10   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από ουζερί, μεζεδοπωλείο, τσιπουράδικο, ζυθοπωλείο με παροχή σερβιρίσματος

56.10.11.11   Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από σνακ μπαρ, με παροχή σερβιρίσματος

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ιδίως εστιατόρια, ψητοπωλεία, ψαροταβέρνες, ταβέρνες, ουζερί, μπυραρίες, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία με παρασκευαστήριο, οβελιστήρια, πιτσαρίες.

Σημειώνεται ότι επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν δεν χρησιμοποιούν ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλή Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων) δεν έχουν υποχρέωση να αντικαταστήσουν τον υφιστάμενο ταμειακό μηχανισμό τους, και μπορούν να λειτουργούν και με απλή εγκεκριμένη ταμειακή μηχανή.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι οι λοιπές επιχειρήσεις εστίασης, που λειτουργούν με ΚΑΔ των κατηγοριών 56.10 και 56.2 αλλά δεν παρέχουν υπηρεσίες σερβιρίσματος, επιτρέπεται (χωρίς να είναι υποχρεωτικό), για την έκδοση των παραστατικών τους, να χρησιμοποιούν ΦΗΜΑΣ εστιατορίου ή ΦΤΜ Εστιατορίου ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου ή Πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Τέλος τα «μαγειρέματα» με τις παραγγελίες στα τραπέζια "

Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. 

Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ"

Προκαλεί ο Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: Επίθεση στον Μητσοτάκη μέσω Δένδια - Η ελληνική απάντηση

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του πριν την παρέλαση στα κατεχόμενα ανέφερε πως είναι χαρούμενος που γιορτάζει την επέτειο της «ειρηνευτικής επιχείρησης» του 1974 «η οποία έδωσε τη δυνατότητα στον τουρκοκυπριακό λαό να αποκτήσει ελευθερία» και μετέφερε τους χαιρετισμούς 85 εκατομμυρίων Τούρκων.

Είπε ακόμα πως η εισβολή του 1974 έδειξε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μόνοι και πολέμησαν ώμο με ώμο οι Τουρκοκύπριοι Μουτζαχεντίν με τους Τούρκους Μεχμέτσικ για την ελευθερία της «Βόρειας Κύπρου».

Ο Ερντογάν είπε πως το ψευδοκράτος «είναι η κόρη του ματιού μας και μέρος της ζωής μας» και αυτό αποδεικνύει πως κυβέρνηση και αντιπολίτευση της Τουρκίας δίνουν μαζί το παρόν τους όπως πριν από μισό αιώνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ισχυρίστηκε πως η εισβολή του 1974 έγινε γιατί από το 1963 ως το 1974, οι Τουρκοκύπριοι «φυλακίστηκαν» σε θύλακες που αποτελούσαν το 3% του εδάφους της Κύπρου.

«Το 1974», είπε, «οι επιθέσεις με στόχο την ύπαρξη Τουρκοκυπρίων έφτασαν στο αποκορύφωμά τους. Πριν από 50 χρόνια, σαν σήμερα, οι Μεχμέτσικ (τουρκικός στρατός) έκαναν ένα ιστορικό βήμα για να αφαιρέσουν το στιλέτο που είχε σκοπό να χτυπήσει την ανεξαρτησία τους. Ως εγγυήτρια χώρα και μητέρα πατρίδα αναλάβαμε δράση με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Εκπληρώσαμε όποια ευθύνη μας χαρακτήριζε ως ανθρώπους συνείδηση. Εκείνη την ημέρα δείξαμε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν μόνοι».

Κατά τον Ερντογάν «η ειρηνευτική επιχείρηση του 1974, έφερε ελευθερία και ευημερία στους Τουρκοκύπριους. Βλέπουμε την 20η Ιουλίου ως σύμβολο προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ισότητας. Στο Νότο (ελεύθερη Κύπρο), υπάρχει μια λανθασμένη νοοτροπία ώστε να βλέπουν τον εαυτό τους ως τον μόνο ιδιοκτήτη της Κύπρου».

Επίθεση και στον Δένδια

Ο Ερντογάν θέλησε να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω του Νίκου Δένδια. 

«Πρόσφατα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε παράλογες δηλώσεις. Συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα: “Εμείς θα είμαστε στη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου και εσείς θα είστε στον Νότο, υποθέτω ότι δεν θα μας πειράξετε από εκεί”. Είπε ότι δεν θα το κάνει. Γίνονται εξαιρετικά ανεύθυνα βήματα. Δεν μπορείς να πλυθείς δύο φορές με το ίδιο νερό», ισχυρίστηκε.

Όχι σε ομοσπονδιακή λύση

Υποστήριξε πως δεν μπορεί να επιτευχθεί ομοσπονδιακή λύση, γιατί πλέον πρέπει να αναγνωριστούν οι πραγματικότητες στο νησί, αφού οι προσπάθειες που έγιναν απέτυχαν με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.

«Δεν ωφελεί κανέναν να πει ας συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που σταματήσαμε στην Ελβετία. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε. Δεν αφήνουμε κανένα χέρι που απλώνεται προς μια λύση αιωρείται. Αν θέλετε λύση, αναγνωρίστε τα κεκτημένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ελπίζω επίσης να δω τις μέρες που οι ηγέτες των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας, θα επισκεφθούν μαζί το νησί. Το είπα προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη. Η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα συμβάλει επίσης στο Κυπριακό».

Ο Ερντογάν όπως και προηγουμένως ο Τατάρ, ισχυρίστηκε πως οι συλλήψεις που γίνονται για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα αποτελούν λάθος πίεση, γιατί «ο 'τουρκοκυπριακός λαός' δεν υποκύπτει στις απειλές και η Τουρκία δεν γίνεται να αγνοήσει τους Τουρκοκύπριους».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως συνεχίζεται ο αγώνας για αναγνώριση του ψευδοκράτους και για λύση δύο κρατών. Τέλος αναφέρθηκε σε απόφαση που έλαβε ώστε οι Τουρκοκύπριοι μαθητές να τυγχάνουν των ίδιων προνομίων στη Τουρκία με τους Τούρκους, για φοίτηση σε πανεπιστήμια. Και κατέληξε «Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε το ψωμί, το νερό και το μέλλον μας με τους Κύπριους αδελφούς μας».

Πάγιες οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό, παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση της επανένωσης, αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, απαντώντας στα όσα ακούστηκαν και προσθέτουν ότι οι θέσεις «εκφράζονται δε ενιαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή.

Εξάλλου ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί απόψε από τη Λευκωσία».

Χριστοδουλίδης: Ό,τι κι αν πει ο Ερντογάν, η Τουρκία παραμένει υπεύθυνη για παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, σήμερα μετά τα μνημόσυνα των πεσόντων , σχολιάζοντας την παρουσία Ερντογάν στα κατεχόμενα ανέφερε πως, ό,τι ειπώθηκε είναι «οι επαναλαμβανόμενες ρητορείες, οι προσπάθειες της κατοχικής Τουρκίας. Ό,τι και αν πράξει, ό,τι και αν πει ο κ. Ερντογάν και οι εκπρόσωποι του στις κατεχόμενες περιοχές, η Τουρκία, 50 χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι υπεύθυνη για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου του κυπριακού λαού, για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αν πραγματικά η Τουρκία επιθυμεί να επικρατήσουν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αν πραγματικά η Τουρκία επιθυμεί να έρθει κοντά στην ΕΕ, με ό,τι οφέλη συνεπάγονται και για την ίδια την Τουρκία, και αν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια των κρατών της περιοχής για περιφερειακή σταθερότητά και ασφάλεια, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο δρόμος για να το πετύχει».

Παραλήρημα Τατάρ με αναφορές σε Μητσοτάκη, Δένδια και επίκληση στον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στην ομιλία του στην παρέλαση στη κατεχόμενη Λευκωσία, επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς για «ειρηνευτική» επιχείρηση της Τουρκίας το 1974 γιατί όπως είπε «η ελληνοκυπριακή ηγεσία με τη δύναμη των όπλων, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως εφαλτήριο για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αποκλείοντας τους Τουρκοκύπριους από το κράτος που ιδρύθηκε το 1960».

Δεν παρέλειψε την ανιστόρητη «ιστορική» αναδρομή λέγοντας πως «οι Έλληνες εφάρμοσαν βάναυσα το σχέδιο “Ακρίτας”, που ήταν το σχέδιο καταστροφής των Τουρκοκυπρίων, με τα Αιματηρά Χριστούγεννα στις 21 Δεκεμβρίου 1963, έκαψαν και κατέστρεψαν 103 χωριά μας και ανάγκασαν τους ανθρώπους μας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». Στη συνέχεια μίλησε για τα γεγονότα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και το «δικαίωμα» της Τουρκίας να επέμβει για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους.

Κατηγορεί την ελληνική πλευρά για τις διαπραγματεύσεις

Ο Τατάρ ισχυρίστηκε πως το ψευδοκράτος αργά ή γρήγορα θα πάρουν τη θέση τους αξίζει στον κόσμο και θα πετύχουν τους στόχους τους.

Στη συνέχεια ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έκανε αναφορά στους κύκλους διαπραγματεύσεων από το 1974 μέχρι το 2017 λέγοντας πως αυτοί απέτυχαν λόγω της στάσης της ελληνικής πλευράς. «Η ελληνική πλευρά», είπε «εξακολουθεί να επιμένει σε μια λύση στην οποία οι Τουρκοκύπριοι θα μειονότητα σε μια ομοσπονδία η οποία θα έχει τη μορφή ενιαίου κράτους εντός της ΕΕ».

Οι Τουρκοκύπριοι, είπε ο Τατάρ δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν αυτή τη λύση εγκαταλείποντας το «κράτος και την κυριαρχία τους», αποποιούμενοι ταυτόχρονα τις εγγυήσεις της Τουρκίας, την παρουσία τουρκικού στρατού στη Κύπρο και τα δικαιώματα επέμβασης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και στην καλή θέληση που έδειξαν εγκρίνοντας το Σχέδιο Ανάν που απορρίφθηκε από τους Ελληνοκύπριους.

Επιμένει στη λύση δύο κρατών

Ο Ερσίν Τατάρ, είπε πως μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017, η τουρκική πλευρά το 2021 διακήρυξε πως δεν μπορεί να συζητήσει περαιτέρω για λύση ομοσπονδίας και απαιτεί αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας και λύση δύο κρατών.

Όπως ισχυρίστηκε, ο ΓΓ του ΟΗΕ συμφωνεί μαζί του, πως δεν υπάρχει κοινό έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει γίνει κέντρο στρατιωτικών επιχειρήσεων , κάνοντας συμφωνίες που θέτουν σε κίνδυνο όλη τη Κύπρο. Πιθανότατα εννοούσε την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και τις απειλές που διατυπώθηκαν από την Χεζμπολάχ.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στη Κύπρο, λέγοντας πως συμφώνησε με το υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατασκευή ναυτικής βάσης στο Μαρί, κοντά στη Λάρνακα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι Ναυτική Βάση στο Μαρί υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η απόφαση για επέκταση της είχε ληφθεί από τη κυβέρνησης Αναστασιάδη, από το 2019 για να εξυπηρετεί και πλοία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφέρθηκε ακόμα σε προκλήσεις από τον Νίκο Δένδια με δηλώσεις κατά του τουρκικού στρατού και για προκλητικά βήματα της Λευκωσίας, πραγματοποιώντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με άλλες χώρες.

Ο Τατάρ κατηγόρησε την διεθνή κοινότητα ότι σήμερα σιωπά μπροστά στο δράμα που ζουν οι Παλαιστίνιοι, όπως έκανε το 1963-64 για τους Τουρκοκύπριους. Ισχυρίστηκε, ότι τα γεγονότα στη Γάζα καταδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι οι εγγυήσεις και γιατί οι Τουρκοκύπριοι επιμένουν στη διατήρηση των εγγυήσεων της Τουρκίας όπως επίσης και στην παραμονή του τουρκικού στρατού στη Κύπρο.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Αγαπητέ Πρόεδρε. Γίνατε η φωνή μας, η ανάσα μας, η ανάσα μας στον ΟΗΕ, όπου παραβιάζονται τα δικαιώματα του 'τουρκοκυπριακού λαού' και δεν εκπροσωπούνται».

Οι αναφορές σε Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπανδρέου

Αναφερόμενος στην σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη, ο Τατάρ είπε πως «έρχεται στη Κύπρο για να καταδικάσει την 50η επέτειο από την ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας, για το κυπριακό» ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η πρώτη χώρα που έπρεπε να καταδικαστεί για το κυπριακό»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επικαλέστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου , λέγοντας πως στο βιβλίο του «Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα», αναφέρει ότι ο πατέρας του, Γεώργιος Παπανδρέου «έστειλε 20.000 Έλληνες στρατιώτες, ντυμένους με πολιτικά ρούχα και πλήρως εξοπλισμένους να έρθουν κρυφά στη Κύπρο τον Ιούνιο του 1964».

Ωστόσο, κατά τον Τατάρ, η Τουρκία με την «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 έβαλε τέλος στην σφαγή των Τουρκοκυπρίων, από τη χούντα των Αθηνών και την ΕΟΚΑ Β και τερμάτισε έναν εμφύλιο πόλεμο.

Και ο Ταράρ κατέληξε: «Ευτυχισμένος είναι αυτός που λέει είμαι Τούρκος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκαλεί ο Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: Επίθεση στον Μητσοτάκη μέσω Δένδια - Η ελληνική απάντηση"

Πέθανε η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Σε ηλικία 91 ετών η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα, άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της στην Κινέτα.

Η Βούλα Γκίκα υπήρξε μια από τις ερμηνεύτριες του Γρηγόρη Μπιθικώτση, ενώ είχε συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Η τραγουδίστρια έκανε μεγάλες επιτυχίες τις δεκαετίες ’50 και ’60.

Η τραγουδίστρια που έγινε γνωστή κυρίως μέσα από την συνεργασία της με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και το «σιγόντο» που του έκανε στα νυχτερινά κέντρα ήταν σύζυγος του λαϊκού συνθέτη και οργανοπαίχτη, Νίκου Καρανικόλα.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης μέσα από σχετική του ανάρτηση στο Facebook.

«Νεκρή βρέθηκε πριν λίγες ώρες στο σπίτι της στην Κινέτα η 91χρονη τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα, το θρυλικό σιγόντο του Γρηγόρη Μπιθικώτση τη δεκαετία 1955-1965. Δεν πάνε πολλά χρόνια που είχαμε μιλήσει από τηλεφώνου και ήταν αρνητική στο να έδινε συνέντευξη. Δεν την ξαναενόχλησα.

 

Την αποχαιρετώ με μια βαθιά υπόκλιση διότι υπήρξε εργάτρια του λαϊκού τραγουδιού, ακόμη κι αν δεν έγινε ποτέ αυτό που λέμε πρώτο όνομα.

Όσοι όμως ασχολούνται με την ελληνική μουσική ξέρουν πολύ καλά ποια ήταν η Βούλα Γκίκα και πόσα πρόσφερε στο λαϊκό μας πολιτισμό. Καλό της ταξίδι», έγραψε ο δημοσιογράφος. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της"

Μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση ανατιμήσεων στην αγορά ρεύματος – Πλαφόν αλλά και επιδοτήσεις

Μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων – όπως αυτή που διανύουμε – τις οποίες δημιουργεί η ατελής λειτουργία της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θεσπίζει η κυβέρνηση, πέρα από τις επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων που αναμένονται τον Αύγουστο.

Όπως επεσήμαναν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης και η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου κατά την παρουσίαση των μέτρων για τη συγκράτηση των τιμών τον Αύγουστο, η ύπαρξη ακραίων διαφορών στις τιμές σε γειτονικές αγορές πιστοποιεί τις ατέλειες της εσωτερικής αγοράς τις οποίες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η ισχύουσα Οδηγία 1711/2024.

Η εν λόγω οδηγία δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να επιβάλουν πλαφόν στις τιμές του ρεύματος αλλά με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που είναι:

  • Η ύπαρξη πολύ υψηλών μέσων τιμών στις αγορές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, πολλαπλάσιες κατά τουλάχιστον δυόμισι φορές σε σχέση με τη μέση τιμή κατά τα προηγούμενα πέντε έτη, και ύψους τουλάχιστον 180 EUR/MWh, οι οποίες αναμένεται να διατηρηθούν για τουλάχιστον έξι μήνες· για τον υπολογισμό της μέσης τιμής κατά τα προηγούμενα πέντε έτη δεν λαμβάνονται υπόψη οι περίοδοι εκείνες για τις οποίες κηρύχθηκε περιφερειακή ή ενωσιακή κρίση τιμών ηλεκτρικής ενέργειας·
  • Οι απότομες αυξήσεις των τιμών λιανικής της ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 70%, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Καθώς φαίνεται ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα εμφανίζει ολοένα συχνότερα περιφερειακές ή μικρής διάρκειας κρίσεις όπως η τωρινή, η κυβέρνηση υιοθετεί φόρμουλα αντιμετώπισης που θα ενεργοποιείται όταν χρειάζεται, με λιγότερο αυστηρές προϋποθέσεις, με έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα επιτρέπει την επιβολή πλαφόν στη χονδρική του ρεύματος κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που ίσχυσε κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα θεσπιστούν με το νόμο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 171 1/2024 στην εθνική νομοθεσία που αναμένεται να γίνει άμεσα και πάντως πριν από τη λήξη της προθεσμίας τον Ιανουάριο του 2025.

Οι βασικές αιτίες για την εκτόξευση των τιμών χονδρικής όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης ήταν η αύξηση της ζήτησης λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και η ανεπάρκεια των διασυνοριακών διασυνδέσεων για την μεταφορά ενέργειας από χώρες όπου το κόστος παραμένει χαμηλότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι τιμές χονδρικής στο ελληνικό Χρηματιστήριο εκτοξεύθηκαν σε ορισμένες στιγμές την προηγούμενη εβδομάδα πάνω και από τα 750 ευρώ ανά μεγαβατώρα με αυξημένη (πάνω από 40%) συμμετοχή του φυσικού αερίου στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής, σε περίοδο που η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου κυμαίνεται στα 33 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Συγκριτικά κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης η τιμή χονδρικής δεν ξεπέρασε τα 700 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασαν τα 160 ευρώ.

Η μέση τιμή χονδρικής στην Ελλάδα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ήταν 131 ευρώ, δηλαδή σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο οπότε κυμάνθηκε μεταξύ 60 και 100 ευρώ. Στόχος της κυβερνητικής παρέμβασης είναι να μην περάσουν οι ανατιμήσεις της χονδρικής στα τιμολόγια λιανικής του Αυγούστου με την θέσπιση επιδότησης το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από το επίπεδο στο οποίο θα διαμορφωθούν τα τιμολόγια των προμηθευτών τον επόμενο μήνα. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από την επιβολή φορολογίας στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την ηλεκτροπαραγωγή, το ύψος της οποίας θα προσδιοριστεί αντίστοιχα τις επόμενες ημέρες.

Οι επιδοτήσεις θα δοθούν στα νοικοκυριά με κυμαινόμενα τιμολόγια (“πράσινα” και “κίτρινα”) για την κατανάλωση του Αυγούστου έως 500 κιλοβατώρες.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση ανατιμήσεων στην αγορά ρεύματος – Πλαφόν αλλά και επιδοτήσεις"

ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής

Ανακοίνωση για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι το Κυπριακό παραμένει έως και σήμερα ένα ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής κράτους-μέλους της ΕΕ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως «η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα».

«Συμπληρώνεται φέτος μισός αιώνας από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, που οδήγησε στην κατάληψη και την κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Μεγαλονήσου από τον τουρκικό στρατό, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και προσθέτει:

«Η Ελλάδα στέκεται με σεβασμό στην ιερή μνήμη των πεσόντων, συμμερίζεται το δράμα για τους αγνοουμένους και τους εκτοπισμένους και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι πολέμησαν γενναία για την υπεράσπιση της Κύπρου. Και δεν αποδέχεται ανοίκειες απειλές, διχαστικά ψηφίσματα και τετελεσμένα επί του πεδίου».

«Το Κυπριακό παραμένει έως και σήμερα ένα ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η διαιώνιση του σημερινού status quo, με την ύπαρξη κατοχικών στρατευμάτων, όπως επίσης και η δημιουργία δύο κρατών, δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις του Κυπριακού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την εκκίνηση του διαλόγου με σκοπό την επανένωση της Κύπρου, στη βάση της μίας κυριαρχίας, μίας διεθνούς προσωπικότητας και μίας ιθαγένειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής"

Φορολογικές δηλώσεις: Στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση με κυρώσεις για λάθη ή καθυστερήσεις σε φορείς και ιδιώτες

Με την κόντρα μεταξύ λογιστών και υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να έχει φτάσει στα άκρα, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου μπαίνει πρόταση για νομοθέτηση ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  βάζοντας οριστικό τέλος στην παράδοση των παρατάσεων.    

Η νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος τους έτους και  θα ενεργοποιηθεί το 2025,  θα προβλέπει αυστηρό χρονοδιάγραμμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά και καταλογισμό ευθυνών για τυχόν λάθη ή καθυστερήσεις που οφείλονται σε φορείς του δημοσίου ή ιδιώτες.

Το σχέδιο εξετάστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Σύμφωνα με το ΟΕΕ, η νομοθετική ρύθμιση που πρότεινε και αποδέχθηκε ο κ. Χατζηδάκης θα προβλέπει:

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης – λήξης, από την 1η Μαρτίου μέχρι την 30η Ιουνίου κάθε έτους.  

Δέσμευση ότι θα έχουν δοθεί οι απαιτούμενες οδηγίες, δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες και θα είναι σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα χωρίς τεχνικά προβλήματα.  

Πρόβλεψη καταλογισμού ευθυνών για τυχόν λάθη ή καθυστερήσεις, που οφείλονται στον κάθε υπεύθυνο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό.

Πάντως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαμάχη λογιστών και υπουργείου Οικονομικών για τη καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) με την υποστήριξη της ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με βασικό αίτημα την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με το επιχείρημα ότι τα  ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα  καθιστούν ανέφικτη την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εμπροθέσμως ενώ σειρά λαθών, παραλείψεων και αστοχιών στις διαδικασίες επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

«Καμία παράταση»

Ωστόσο για μία ακόμα φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δια στόματος του υφυπουργού Χρίστου Δήμα απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης. Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο κ. Δήμας επεσήμανε ότι «με την υπάρχουσα ροή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι την προθεσμία της 26ης Ιουλίου» και κάλεσε όσους φορολογούμενους «δεν έχουν ακόμα υποβάλει την δήλωση να σπεύσουν να το κάνουν».

Πάντως τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενοι απέχουν από τη διαδικασία καθώς μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.309.978 δηλώσεις Ε1 σε σύνολο 6,6 εκατ. Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι το 32,6% των φορολογούμενων καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο που κατά μέσον όρο ανέρχεται σε 1.587 ευρώ, το 20,33% έχει επιστροφή φόρου ύψους 318 ευρώ ενώ για το 47,02%των φορολογικών δηλώσεων το ραβασάκι της εφορίας είναι μηδενικό.  

Επισημαίνεται ότι όσοι «χάσουν» την προθεσμία της 26ης Ιουλίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ ενώ οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα επιβαρυνθούν με τόκους ύψους 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου. Πρόστιμο δεν θα πληρώσουν πρόστιμο όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα αρχική ή και τροποποιητική φορολογική δήλωση εφόσον ο φόρος δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις: Στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση με κυρώσεις για λάθη ή καθυστερήσεις σε φορείς και ιδιώτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news