facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πυροσβεστική: 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/20-06-2024 έως Ω/18:00/21-06-2024 εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  δεκαοκτώ (18).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.



Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο"

Κυκλοφόρησαν πλαστά Ozempic, προειδοποίηση από τον ΠΟΥ

Δεν έχει προηγούμενο το θράσος ορισμένων, που εκμεταλλευόμενοι τη ζήτηση που έχουν το Ozempic και άλλα φάρμακα για GLP-1, διακινούν πλαστά σκευάσματα! Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί!

Δεν είναι μόνο το Ozempic, αλλά και το Mounjaro της Eli Lilly και άλλα φάρμακα GLP-1 που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι υπάρχουν στην αγορά πλαστά φάρμακα, που ισχυρίζονται ότι περιέχουν τη δραστική ουσία του φαρμάκου για τον διαβήτη Ozempic και της θεραπείας απώλειας βάρους Wegovy της Novo Nordisk.

Τον τελευταίο καιρό, η ζήτηση έχει ξεπεράσει την προσφορά για το Ozempic, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «χώρος» για να ρίξουν κάποιοι στην αγορά «πλαστά» φάρμακα!

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ αφορά τρεις παραποιημένες παρτίδες σεμαγλουτίδης που εντοπίστηκαν στη Βραζιλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2023 και στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα πλαστά φάρμακα θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή και εάν δεν περιέχουν τις απαραίτητες ουσίες μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές στην υγεία, λόγω μη ρύθμισης της γλυκόζης στο αίμα ή του βάρους, ανέφερε ο ΠΟΥ, συνιστώντας στους ασθενείς να μην εμπιστεύονται άγνωστους ή μη εξουσιοδοτημένους προμηθευτές.

Και οι δύο φαρμακοβιομηχανίες, Lilly και Novo, έχουν μηνύσει αρκετούς φορείς για να τους σταματήσουν από το να πωλούν προϊόντα που ισχυρίζονται ότι περιέχουν τις δραστικές ουσίες τιρζεπατίδη και σεμαγλουτίδη που χρησιμοποιούνται στα αντίστοιχα δημοφιλή φάρμακα που παράγουν για τον διαβήτη και την απώλεια βάρους.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφόρησαν πλαστά Ozempic, προειδοποίηση από τον ΠΟΥ "

Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Παραμένει στην Ηλεία το βασικό μέτωπο με «μεγάλη δυναμική»

Σε νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, «αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα με ανέμους, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 km/h και επεκτάθηκαν σε οικισμούς: Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλίας».

«Οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις προστασίας έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες. 26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112, εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας», τόνισε.

«Με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι και η συνδρομή των εθελοντών».

Ο κ. Βαθρακογιάννης συνέχισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. «Αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει άλλα και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο. Τονίζουμε ότι η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

Στην Πηνεία το μεγαλύτερο μέτωπο φωτιάς
 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε από την Αχαΐα και καίει πλέον και περιοχές της ορεινής Ηλείας. Παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει οι άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα το μέτωπο της φωτιάς που εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα δεν έχει καταστεί δυνατόν να ελεγχθεί.

Μπαράζ «112» ήχησαν στην περιοχή για την προστασία των πολιτών, με το τελευταίο να προειδοποιεί τους κατοίκους των περιοχών Αντωναίικα και Λάγας να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Όσο νυχτώνει η κατάσταση θα γίνεται δυσκολότερη καθώς η φωτιά μαίνεται και παύουν να πετούν τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά έχει καταστρέψει έως τώρα αγροτοδασικές εκτάσεις, έχει προκαλέσει επίσης καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και σε κατοικίες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς 120 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενισχύουν και τμήματα εθελοντών ενώ από την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν διατεθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και υδροφόρες.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου Αχαΐας Θεόδωρος Μπαρής έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη νύχτα. «Παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει οι άνεμοι υπάρχουν παντού διάσπαρτες εστίες που με την παραμικρή ενίσχυση των ανέμων αναζωπυρώνονται» σημείωσε.

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «οι πληροφορίες που έχω είναι ότι έχουν καεί σπίτια και αποθήκες, ενώ υπάρχουν και μεγάλες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Ωστόσο την έκταση των καταστροφών θα την δούμε το πρωί και πάντως μετά την κατάσβεση της φωτιάς».

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα, η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο Σιμόπουλο με την συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Νίκου Ρουμελιώτη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Τσαπικούνη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Στην συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η μεγάλη πυρκαγιά να μην περάσει προς Σιμόπουλο ή Εφύρα.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αλποχωρίου όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 19 οχήματα.

Στο μεταξύ αστυνομικός που μετείχε στα μέτρα τάξης λόγω των πυρκαγιών στην Ηλεία , αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου οι γιατροί αποφάσισαν την νοσηλεία του στην μονάδα εμφραγμάτων.

Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Κρανίδι

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας στο Κρανίδι, όπου η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Παραμένει στην Ηλεία το βασικό μέτωπο με «μεγάλη δυναμική»

Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Παραμένει στην Ηλεία το βασικό μέτωπο με «μεγάλη δυναμική»

Η φωτιά άφησε πίσω της καταστροφές σε κυρίως σε αυλές σπιτιών, ενώ έπληξε και δυο οικίες. Από το πύρινο μέτωπο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Παραμένει στην Ηλεία το βασικό μέτωπο με «μεγάλη δυναμική»"

Ανατροπή με τον ξυλοδαρμό εθελοντών στην Πάρνηθα: Αγοραπωλησία χασίς, που πήγε στραβά, «βλέπει» η Αστυνομία

Την εικόνα που υπήρχε μέχρι τώρα για το περιστατικό ξυλοδαρμού των δύο «εθελοντών» στην Πάρνηθα, πριν από περίπου έναν μήνα, ανατρέπουν οι εκτιμήσεις της αστυνομίας, που προέβη σε ενδελεχή έρευνα.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές που αφορούν την υπόθεση και πλέον έχει καθαρή εικόνα του τι συνέβη. Σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ των εφημερίδων «τα Νέα» και «το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ΕΛ.ΑΣ θεωρούσε εξ αρχής προβληματική την εξιστόρηση που ανέφερε ότι οι δύο παρέες, εκείνη των 5-6 ατόμων και αυτή των δύο εθελοντών, αρχικά συναντήθηκαν και έπειτα, χωρίς να μεσολαβήσει τίποτα, η μεγαλύτερη εκ των δύο επέστρεψε και επιτέθηκε στους «εθελοντές».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου και έλεγχο των καμερών στη γύρω περιοχή, προκύπτει πως η επίθεση είχε να κάνει με αγοραπωλησία μικροποσότητας χασίς, αξίας όχι μεγαλύτερης από 50 ευρώ.

Η ομάδα των 5 ή 6 ατόμων τα αγόρασε, αποχώρησε, λίγο πιο κάτω έκανε χρήση και αφού διαπίστωσε ότι το προϊόν ήταν «κακής ποιότητας», επέστρεψε και επιτέθηκε στους δύο «εθελοντές».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή με τον ξυλοδαρμό εθελοντών στην Πάρνηθα: Αγοραπωλησία χασίς, που πήγε στραβά, «βλέπει» η Αστυνομία"

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο σε Κορινθία και Αργολίδα

Στο ” πορτοκαλί ” χρώμα θα είναι η Κορινθία και η Αργολίδα, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, της Πολιτικής Προστασίας, η Κορινθία (ένα μεγάλο μέρος της), η Αργολίδα και τα μικρά νησιά κοντά της, θα είναι σε πολύ υψηλή επικινδυνότητα (4άρι), αυτό το Σάββατο.

Η υπόλοιπη Περιφέρεια της Πελοποννήσου θα είναι στο ”κίτρινο ” (υψηλός κίνδυνος).

Ένα κομμάτι της Αρκαδίας, θα είναι στο ”μπλε ”, στη μέση επικινδυνότητα δηλαδή.

Πρόκειται, πάντως, για μία ακόμα δύσκολη ημέρα για όλη σχεδόν την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Ισχύουν απαγορεύσεις προσέγγισης αυτοκινήτων και ατόμων, με άλση και όρη, που έχουν ενταχθεί στην εγκύκλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο σε Κορινθία και Αργολίδα"

Καιρός αύριο: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 40 βαθμοί – Πού θα βρέξει

Ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου σε όλη τη χώρα. Εξασθενούν οι άνεμοι. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Τοπικές βροχές στη βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 40 βαθμοί – Πού θα βρέξει"

Τραγικό τέλος για 55χρονο την ώρα της πυρκαγιάς στην Μυρτιά Ηλείας

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς η ύπαρξη νεκρού στη Μυρτιά Ηλείας, είδηση που μετέδωσαν νωρίτερα τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της περιοχής, ο 55χρονος άνδρας, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρισκόταν σπίτι του και έτρωγε.

Αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό είναι ότι ο άνδρας πιθανότατα έσπευσε προς βοήθεια για την κατάσβεση της φωτιάς ΄ξη κλήθηκε να εγκαταλείψει την οικάι του όταν κατα τη διδρομή φαίνεται να ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου όπου παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, κατέληξε.

Μιλώντας στον Alpha, ο δήμαρχος Πύργου κ. Κάνης επιβεβαίβωσε τον θάνατο του κατοίκου και επικαλούμενος τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου είπε ότι ο άτυχος άνδρας υπέκυψε λόγω αναρρόφησης τροφής.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγικό τέλος για 55χρονο την ώρα της πυρκαγιάς στην Μυρτιά Ηλείας"

Καταγγελία για τον Απόστολο Λύτρα: «Τον πλήρωσα πουλώντας το σπίτι μου στη γυναίκα του!»

Μια περίεργη υπόθεση έφερε στο φως το Mega με μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Απόστολος Λύτρας πήρε ως αμοιβή για υπηρεσίες του σε ένα ζευγάρι το σπίτι της γυναίκας του ζευγαριού.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε το διαμέρισμα στο Περιστέρι φαίνεται να πωλήθηκε στην σύζυγο του Λύτρα.

«Λίγους μήνες πριν τη δίκη τον ρωτήσαμε τι θα χρειαστεί, και μας έλεγε θα τα βρούμε. Του είπαμε πως εμείς δεν έχουμε χρήματα και μας είπε: Κανένα ακίνητο να πουλήσετε;», είπε ο γυναίκα στο MEGA.

Στη συνέχεια η καταγγέλλουσα, η οποία είχε τον άνδρα της στη φυλακή και πήρε ως συνήγορο τον γνωστό δικηγόρο, είπε ότι του έδωσε το ακίνητο για το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία ήταν πάνω από 30.000 και η εμπορική κοντά στα 80.000.

«Πάτησε στον πόνο ανθρώπων που είχαν ανάγκη για να πάρει το σπίτι κοψοχρονιά» , ανέφερε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία για τον Απόστολο Λύτρα: «Τον πλήρωσα πουλώντας το σπίτι μου στη γυναίκα του!»"

Απολύθηκαν 4 δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Τέσσερις ράθυμοι δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, λόγω των υπέρμετρων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων που σε κάποια μάλιστα περίπτωση οι καθυστερήσεις σε 241 υποθέσεις έφτασαν τα 4 έτη και 5 μήνες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, στο πλαίσιο πάταξης του φαινομένου των μεγάλων καθυστερήσεων, εντατικοποίησε τις παραπομπές συναδέλφων της, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έως σήμερα που συνέχισε την ίδια τακτική η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, έχουν απολυθεί συνολικά 32 δικαστές και εισαγγελείς, μέσα σε μια τριετία.

Τώρα, την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών, για ανεπάρκεια άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, λόγω των πολλών και μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποιοι είναι οι τέσσερις δικαστές που απολύθηκαν

Έτσι, κατά την τελευταία Πειθαρχική Ολομέλεια απολύθηκαν ένας Εφέτης Θεσσαλονίκης, δύο πρόεδροι Πρωτοδικών Αθηνών, μια Πρωτοδίκης Αθηνών, ενώ αναβλήθηκε η υπόθεση ενός αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ομόφωνα παύθηκε πρόεδρος Πρωτοδικών, παρά το γεγονός όπως επισήμανε η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Ευαγγελία Γιακουμάτου, ότι «είχε τα τυπικά προσόντα για μια καλή πορεία στο δικαστικό σώμα, καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο και γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα, από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του εμφάνιζε σημαντική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, η οποία με την πάροδο του χρόνου επιδεινώθηκε».

Ο αριθμός των καθυστερήσεων κυμαινόταν αρχικά από 114 έως 241 υποθέσεις, αλλά οι καθυστερήσεις κορυφώθηκαν με την πάροδο του χρόνου σε σημείο να εκκρεμούν σήμερα στα χέρια του 241 υποθέσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών εδώ και 4 έτη και 5 μήνες.

Ακόμη, εκκρεμούσαν 10 υποθέσεις για τις οποίες του απέστειλε έγγραφα η κυρία Κλάπα με τα οποία του έτασσε προθεσμίες για ολοκλήρωση των υποθέσεων αυτών. Παρ΄ όλα αυτά, συμμορφώθηκε στις προθεσμίες αυτές μόνο ως προς τις 4 υποθέσεις, ενώ ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι υπόλοιπες 6.

Όπως επισήμανε η κυρία Γιακουμάτου, οι υπέρμετρες εξακολουθητικού χαρακτήρα καθυστερήσεις εμφανίστηκαν από την αρχή της σταδιοδρομίας του και για το λόγο αυτό υπήρξαν κατ΄ επανάληψη γραπτές αναφορές, όπως και προφορικές διαμαρτυρίες τόσο από δικηγόρους όσο και από πολίτες. Όμως, παρ΄ όλα αυτά έδειχνε αδιαφορία στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Μάλιστα, η εισηγήτρια επισήμανε, ότι δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών του ως δικαστικού λειτουργού και βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μόνιμο υπηρεσιακό αδιέξοδο, δεν παράγει σχεδόν καθόλου ή παράγει ελάχιστο δικαστικό έργο και επιβαρύνει επανειλημμένως συναδέλφους του. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά δεν χρεωνόταν υποθέσεις, προκειμένου να καλύψει τις καθυστερήσεις του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του δεν οφείλεται σε αδιαφορία αλλά σε οικογενειακά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, σε προσωπικά προβλήματα υγείας του, όπως είναι καταρράκτης και στα δύο μάτια και στον μεγάλο όγκο υποθέσεων που χρεώθηκε.

Τελικά, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας παύθηκε οριστικά από το δικαστικό σώμα.

Δεύτερη απόλυση πρόεδρου Πρωτοδικών

Δεύτερη πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών κατά πλειοψηφία παύθηκε οριστικά λόγω των μεγάλων αδικαιολόγητων καθυστερήσεων επί σειρά ετών τις οποίες είχε εμφανίσει από την είσοδό της στο δικαστικό σώμα.

Οι καθυστερήσεις που παρουσίαζε ήταν κυμαίνομες ανά δικαστικό έτος και ξεκινούσαν από 100 υποθέσεις έως 143.

Παράλληλα, υπήρξαν γραπτές αναφορές πολιτών, όπως και προφορικές διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων. Μάλιστα, σε μια αναφορά οι πολίτες σημείωναν ότι κατ΄ επανάληψη δεσμευόταν να εκδώσει την απόφασή τους, αλλά όταν έφτανε ο υποσχόμενος χρόνος, δεν εξέδιδε την απόφαση και μετέφερε το χρόνο έκδοσης σε μεταγενέστερο χρόνο, τον οποίο και πάλι δεν τηρούσε.

Η ίδια επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας στενών συγγενών της (συζύγου, πατέρα, μητέρας και αδελφής) τα οποία συνέβαλαν στις καθυστερήσεις.

Η εισηγήτρια της υπόθεσης αρεοπαγίτης Γεωργία Κατσιμαγκλή πρότεινε την οριστική παύση της, πρόταση η οποία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Πειθαρχική Ολομέλεια.


Οριστική παύση σε Πρωτοδίκη


Στα χέρια της εκκρεμούν σήμερα 224 υποθέσεις, ενώ της είχαν αφαιρεθεί 111 υποθέσεις λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει συναδέλφους με τις δικογραφίες που αφαιρέθηκαν.

Σε βάρος της λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων είχαν υποβληθεί κατ΄ επανάληψη αναφορές τόσο από δικηγόρους όσο και από πολίτες που ζητούσαν την επίσπευση έκδοσης των αποφάσεων τους.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι εκδίκαζε μικρό αριθμό υποθέσεων αρμοδιότητας Μονομελούς Πρωτοδικείου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι επί 570 υποθέσεων που εισήχθησαν προς εκδίκαση μόνο τις 320 δίκασε και ανέβαλε τις 250. Ακόμη, της είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού 25 ημερών και επίπληξη.

Η ίδια, μεταξύ των άλλων, επικαλέστηκε ότι όταν ήταν στο Εργατικό Τμήμα το 2019-2020 είχε ήδη δημιουργήσει κυλιόμενη εκκρεμότητα, την οποία επιχείρησε μεν να μειώσει καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, πλην όμως κατά τη χρονική εκείνη περίοδο αλλά και το 2021 επιβαρύνθηκαν οι οικογενειακές της υποχρεώσεις, λόγω του κλεισίματος των σχολείων, εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσα να επωμισθεί εκείνη όλο τα βάρος της φροντίδας των δυο ανήλικων παιδιών της, χωρίς να έχει οποιαδήποτε βοήθεια τόσο από τον σύζυγό της, ο οποίος εργαζόταν καθημερινά πρωί και απόγευμα, όσο από συγγενείς της.

Η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Μαρουλίω Δαβίου, επισήμανε, μεταξύ των άλλων, ότι η εν λόγω Πρωτοδίκης δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών της και βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μόνιμο υπηρεσιακό αδιέξοδο, δεν παρέχει σχεδόν καθόλου ή ελάχιστο δικαστικό έργο, επιβαρύνει επανειλημμένως τους συναδέλφους της, οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ολομέλεια έκανε δεκτή την εισήγηση της κυρία Δαβίου και απέλυσε οριστικά την Πρωτοδίκη.

Τέλος, με συνοπτικές διαδικασίες η Ολομέλεια οριστικοποίησε την απόλυση γυναίκας εφέτη λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απολύθηκαν 4 δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων"

Παγκράτι: Συνελήφθη 56χρονη για απάτες και πλαστογραφία – Ήταν υπάλληλος τράπεζας, πώς δρούσε

Συνελήφθη, χθες, στο Παγκράτι, 56χρονη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και τη πλαστογραφία.

Ειδικότερα, η 56χρονη ως υπάλληλος τραπεζικού ιδρύματος, πλαστογραφούσε τραπεζικά έγγραφα, προκειμένου να εισπράξει και να ιδιοποιηθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, εκμεταλλευόμενη την υπαλληλική της ιδιότητα έπειθε τους πελάτες να επενδύσουν σε διάφορα χρηματοοικονομικά προγράμματα, υποσχόμενη μεγάλες αποδόσεις. Στη συνέχεια πλαστογραφούσε τραπεζικά παραστατικά και προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς των πελατών, τα οποία είτε κατέθετε σε λογαριασμούς πελατών, οι οποίοι είχαν ζημιωθεί από τις επενδύσεις που τους είχε υποδείξει, είτε τα ιδιοποιούνταν παράνομα.

Την 56χρονη συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκράτι: Συνελήφθη 56χρονη για απάτες και πλαστογραφία – Ήταν υπάλληλος τράπεζας, πώς δρούσε"

Τροπολογία για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Το ρόλο επόπτη τραπεζών αποκτά η Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση τροπολογία που προστέθηκε χθες, Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών.

Υπενθυμίζεται ότι την εν λόγω ρύθμιση ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης υποσχέθηκε το 2023 πως θα την καταργήσει.

Με βάση λοιπόν το νέο καθεστώς που θα διαδεχθεί την κατ΄ έγκληση δίωξη που λήγει την 1η Ιουλίου, ανατίθεται στον επόπτη των τραπεζών, που εγνωσμένα διαθέτει την εμπειρία διάκρισης και αξιολόγησης του τι εστί ζημία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, γνωμοδοτικός ρόλος για την υποβοήθηση του έργου των δικαστικών λειτουργών κατά το διαδικαστικό στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Θα διαπιστώνεται, έτσι, αν τηρήθηκαν ή όχι οι τραπεζικοί κανόνες, αν έχει επέλθει ζημία κατόπιν πράξεων/παραβάσεων τραπεζικών στελεχών ή όχι και εάν ναι, ποιο είναι το ακριβές ύψος της ζημίας. Ουσιαστικά, αξιοποιείται η γνώση ειδικών και μπορεί να διαπιστωθεί, με αμερόληπτο τρόπο, αν συντρέχει η αντικειμενική υπόσταση της απιστίας.

Ειδκότερα, η αρμόδια εισαγγελική αρχή θα ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδος την πρόταση δύο επιθεωρητών της ΤτΕ, οι οποίοι θα συντάσσουν σχετική έκθεση για το εάν υπάρχει παράβαση ή όχι.

Όπως αναφέρει το άρθρο 2  της τροπολογίας με τίτλο «Έκθεση Επιθεωρητών Τράπεζας της Ελλάδος προς τον σκοπό διεύρυνσης στρατιωτικών υποθέσεων»:

«Κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την αξιόποινη πράξη που προβλέπεται σε δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 390 του ποινικού κώδικα (ν. 4619/2019, Α’ 95) αν η απιστία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος και αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων οφειλών ή χρεών, ή στρέφεται κατά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η αρμόδια εισαγγελική αρχή ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδος την πρόταση δύο επιθεωρητών αυτής, οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας συντάσσουν έκθεση, με την οποία διαπιστώνεται παράβαση ή μη του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις αλλαγές του κάθε φορέα και η ύπαρξη βέβαιης και οριστικής ζημίας που συνδέεται αιτιωδώς με την τυχόν παράβαση και έχει προκληθεί στην περιουσία του πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως αυτή αξιολογείται κατά τον σκοπό του ιδρυτικού νόμου καθώς, και το ύψος αυτής».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών"

Παράταση στο φθηνό αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές και οι πρακτικές των πολυεθνικών στα φυτοφάρμακα.

«Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει τους αγρότες», τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και ότι αποτελεί κανόνα αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση να εισπράττουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στο φθηνό αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης"

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές σκότωσε τη σύζυγό του ο 81χρονος

Μια ακόμα άγρια γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα. Το έγκλημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21/6 στην Αλεξανδρούπολη, όπου ένας 81χρονος σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του, χτυπώντας τη 12 φορές με μαχαίρι. Αμέσως μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πίνοντας χλωρίνη.

Ειδικότερα, τα αίτια που όπλισαν το χέρι του ηλικιωμένου και τον οδήγησαν στη συζυγοκτονία παραμένουν -μέχρι στιγμής- αδιευκρίνιστα, ωστόσο από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος προκύπτει ότι το θύμα δέχτηκε 12 μαχαιριές στο αριστερό ημιθωράκιο και ο θάνατος επήλθε ακαριαία.

Αύριο αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της 73χρονης.

Πρόκειται για ζευγάρι ελλήνων μεταναστών που είχαν επιστρέψει στη χώρα. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σημείο χαρακτήρισε το έγκλημα ως ένα από τα πιο βίαια και σκληρά που έχει αντιμετωπίσει.

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το έγκλημα έγινε με κατσαβίδι, ωστόσο σύμφωνα με τις νεότερες ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι κατά της συζύγου του. Δίπλα στη σορό, η οποία βρέθηκε στην κουζίνα, υπήρχε και ένα ακονιστήρι.

Γείτονας των ηλικιωμένων κάλεσε περίπου στις 09:00 το πρωί τις αστυνομικές αρχές, καθώς θορυβήθηκε από την ένταση που επικρατούσε στο σπίτι του ζευγαριού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο γείτονας κάλεσε το 100 και φέρεται να ενημέρωσε πως είδε τον 81χρονο να βγαίνει στο μπαλκόνι, φωνάζοντας «σκότωσα τη γυναίκα μου».

Άμεσα μετέβη περιπολικό στο σημείο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρή την 73χρονη. Ο δε θύτης, στη συνέχεια, προέβη σε απόπειρα αυτοχειρίας, ενώ έχει διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο.

Ο 81χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου και, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θύτης δεν διατρέχει κίνδυνο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ιατροδικαστική υπηρεσία Κομοτηνής και ιατροδικαστής μετέβη στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι λογομαχούσε συχνά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές σκότωσε τη σύζυγό του ο 81χρονος"

Βόλος: 45χρονος σε κατάσταση αμόκ χτυπούσε αυτοκίνητο με… τσόκαρο – Επιτέθηκε σε αστυνομικούς και φώναζε «θα σας σκοτώσω»

Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας στο αριστερό άνω άκρο, δεν εμπόδισε έναν 45χρονο συμπολίτη που ενώ ήταν μεθυσμένος να προκαλέσει φθορές σε αυτοκίνητο οδηγού που είχε κάνει τροχαία παράβαση, τον έβρισε και τον απείλησε, εκείνος τον είδε σε υπερένταση, κάλεσε την Αστυνομία και χρειάστηκε προσπάθεια από έξι αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για να τον συλλάβουν…

Ο άνδρας, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με τις κατηγορίας της βίας κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με έκτιση ποινής 4 μηνών, αλλά η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και δεν θα πάει στη φυλακή.

Σύμφωνα με αστυνομικό, που κατέθεσε ως μάρτυρας, λίγο μετά τις 8 το απόγευμα προχθές επί των οδών Φιλαδελφείας – Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία πήρε κλήση το κέντρο για επεισόδιο, όπου πήγαν και είδαν τον κατηγορούμενο με ένα άλλο άτομο να έχουν φραστική αντιπαράθεση. Άτομα που βρέθηκαν στο σημείο είπαν ότι ο κατηγορούμενος χτυπούσε με ξύλινο τσόκαρο το αυτοκίνητο του άλλου ατόμου, μάρκας Mercedes.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πλησιάσουν για να τους δώσει τα στοιχεία του, εκείνος τους έβρισε αισχρά, απείλησε να τους σκοτώσει, στη συνέχεια έλεγε ασυναρτησίες ότι δίνει στο άλλο άτομο 500 εκ. € να του δώσει το αυτοκίνητο και δεν του το δίνει, ενώ κάποια στιγμή έβγαλε ξύλινο τσόκαρο και το πέταξε στο κεφάλι του αστυνομικού, που το απέφυγε…

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος ήταν σε υπερδιέγερση, τέσσερα άτομα τον κρατούσαν από τα χέρια και τα πόδια και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει.

Στη συνέχεια κατέθεσε η επικεφαλής αξιωματικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, που υπήγε στο περιστατικό, είπε ότι ο κατηγορούμενος πετούσε πράγματα, έβριζε συνεχώς και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει, δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος και κλώτσησε την ίδια πολλές φορές, αντιστεκόμενος στη σύλληψη, ενώ έφτυνε τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Τώρα ζήτησε συγνώμη…

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς, όταν ολοκλήρωσαν την κατάθεσή τους.

Ο 45χρονος υποστήριξε ότι είχε πιεί και δεν θυμόταν τι είχε γίνει, ενώ επειδή έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές και είχε καταδικαστεί, είπε στον εισαγγελέα έδρας ότι είχε υποσχεθεί ότι θα κόψει το ουίσκι, αλλά ήταν τα γενέθλιά του. Ο ίδιος ήπιε πέντε μπύρες στο σπίτι και όταν η σύζυγός του πήγε να ξαπλώσει έφυγε κρυφά και πήγε να πιεί ουίσκι…

Ο ίδιος είπε ότι το μόνο που θυμάται είναι έναν οδηγό να κάνει τροχονομική παράβαση και άρχισαν να μαλώνουν και όταν ρωτήθηκε γιατί έβριζε τον οδηγό και στη συνέχεια τους αστυνομικούς απάντησε ότι έχει κανόνες στη ζωή του για να μη βρίζει γυναίκες!

Ο 45χρονος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών για τροχαίο με εγκατάλειψη υπό επήρεια ουσιών, είπε ότι δεν εργάζεται και ζει με σύνταξη αναπηρίας και ένα επίδομα 850 €, δεν βγαίνει από το σπίτι και δεν έχει έξοδα ίσως και γι’ αυτό ξέσπασε…

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από όσους πείραξε και κατέθεσε ότι κάνει καθημερινό αγώνα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του χωρίς αναστολή, γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ο κατηγορούμενος ζήτησε να κάνει κοινωφελή εργασία, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω της αναπηρίας του και τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε μετά από διακοπή να τον καταδικάσει σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με έκτιση ποινής 4 μηνών, αλλά η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε από τύχη γλίτωσε τη φυλακή.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 45χρονος σε κατάσταση αμόκ χτυπούσε αυτοκίνητο με… τσόκαρο – Επιτέθηκε σε αστυνομικούς και φώναζε «θα σας σκοτώσω»"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 70χρονος πατέρας που καταγγέλθηκε από την 32χρονη κόρη του για βιασμούς

Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα στη Θεσσαλονίκη, μετά την καταγγελία που έκανε η 32χρονη σε βάρος του 70χρονου σήμερα, πατέρα της. Έκανε λόγο για βιασμούς από τα 6 της χρόνια.

Συνελήφθη ο 70χρονος που καταγγέλθηκε από την 32χρονη κόρη του ότι τη βίασε δύο φορές κατά την τελευταία διετία κι ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο πριν από 26 χρόνια, όταν ήταν μόλις 6 ετών. Μετά την προ ημερών καταγγελία της στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή, σε εκτέλεση του οποίου ο ηλικιωμένος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου του 2024.

Κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών, εξύβριση, και ενδοοικογενειακή βία.

Ο ίδιος δε, φέρεται να παραβίασε εισαγγελική διάταξη, με την οποία όφειλε να εγκαταλείψει το σπίτι όπου διέμενε μαζί με την κόρη του, ενώ κατά τη σύλληψή του κατηγορείται ότι εξύβρισε και απείλησε αστυνομικό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μόλις πριν από δύο 24ωρα, ο 70χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 17 μηνών για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της 32χρονης κόρης και τού επιβλήθηκε ο όρος να εγκαταλείψει το κοινό τους σπίτι, τον οποίο φαίνεται να παραβίασε.

Ο 70χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος ανέφερε ότι ο εντολέας του αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Κατά την αγόρευσή του, αρνήθηκε τις καταγγελίες που προσάπτει η 32χρονη στον πατέρα της και τις χαρακτήρισε ψευδείς και προϊόν φαντασίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 70χρονος πατέρας που καταγγέλθηκε από την 32χρονη κόρη του για βιασμούς"

Αντιδήμαρχος-εργολάβος: Έφτιαξε παράνομη πισίνα για αδερφό Δημάρχου -Απασχολούσε συμβασιούχους Δήμου

Συνεχίζεται ο σάλος στη Βόρεια Κέρκυρα με τη σύλληψη αντιδημάρχου-εργολάβου που απασχολούσε συμβασιούχους του Δήμου!

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραθαλάσσια οικεία όπου γίνονταν οι παράνομες εργασίες, είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Δημάρχου Β. Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη (σ.σ. του αδερφού του!)…

Το γεγονός αυτό έφερε στο προσκήνιο και άλλες υποθέσεις που έχουν γίνει στην περιοχή, με πρωταγωνιστές αιρετούς.

Η αντιπολίτευση ήδη είναι στα «κάγκελα» και αναμένεται να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Το περιστατικό

Προσφάτως, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr συνελήφθησαν 4 άτομα, τρεις εργαζόμενοι και ένα άτομο ως υπεύθυνος εργολαβίας, ο οποίος είναι και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Συνολικά για την έγιναν πέντε συλλήψεις μετά σχετική καταγγελία για κατασκευή πισίνας σε οικία στη Β. Κέρκυρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει -σύμφωνα με τις καταγγελίες -η απαιτούμενη άδεια.

Η aftodioikisi.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο κ. Μαχειμάρη, ώστε να δωθούν περισσότερες απαντήσεις για το θέμα αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου

Ωστόσο ο συλληφθείς αντιδήμαρχος  Χ. Κουτσούρης προχώρησε σε δηλώσεις σε τοπικό μέσο και επιβεβαίωσε το γεγονός της σύλληψης τονίζοντας ωστόσο ότι οι εργασίες ήταν… νόμιμες.

Όσον αφορά την σύλληψη του τόνισε ότι έγινε στο πλαίσιο της επαγγελματικής του ιδιότητας αυτής του εργολάβου έργων και αναφορικά με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους του Δήμου υποστήριξε ότι τους απασχολεί σε ώρες και ημέρες που δεν εργάζονται στον Δήμο!

Νόμιμο αλλά όχι ηθικό!

Εξ’ όσων γνωρίζει η aftodioikisi.gr η απασχόληση συμβασιούχων εκτός ωραρίου σε ιδιωτική επιχείρηση εκτός Δήμου, δεν θεωρείται παράνομη εφόσον βεβαίως υπάρχουν συμβάσεις και έγγραφα που να δηλώνουν τον τρόπο και τις ώρες εργασίας τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μη «ηθική πράξη», ιδίως αν η συγκεκριμένη εταιρεία αναλαμβάνει, πέρα από ιδιωτικά και δημοτικά έργα.

Επιπλέον, οφείλει ο εργολάβος αντιδήμαρχος να εξηγήσει γιατί επέλεξε συγκεκριμένα άτομα-συμβασιούχους στο Δήμο και όχι άλλο προσωπικό. Αν δηλαδή έχει να κάνει με εξειδίκευση, ή με «δημόσιες σχέσεις», που επιφέρουν και έξτρα μεροκάματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εκ των συμβασιούχων βρίσκονταν σε άδεια.

“Πύρα” από την αντιπολίτευση!

Για όλα τα παραπάνω αναμένονται εξηγήσεις και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, καθώς η αντιπολίτευση σκοπεύει να ζητήσει επίσημη ενημέρωση  τόσο από τη δημοτική Αρχή όσο και από την Αστυνομία.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο δημοτικός συμβουλος Σπ. Βαρελής:

Με έκπληξη , δυσαρέσκεια και θυμό πληροφορηθήκαμε ότι 3 υπάλληλοι του Δήμου και ο πολιτικός τους προϊστάμενος συνελήφθησαν, προήχθησαν και τελικά θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο επειδή εργαζόταν για την κατασκευή πισίνας σε οικόπεδο του αδερφού του Δημάρχου!
Σε μια εποχή που ο Δήμος βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση με χρέη προς όλους τους προμηθευτές, με μηδέν χρήματα για οποιοδήποτε έργο, με οριακή εξασφάλιση της δίμηνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων, το να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα ευτελίζουν τον Δήμο και την αυτοδιοίκηση.
Οι προσαγωγές 2-3 Αντιδημάρχων για παρανομίες παρεμφερούς χαρακτήρα, υποθέσεις που

ακόμα εκκρεμούν και ήδη για μια εξ αυτών ΑΚΟΜΑ περιμένουμε την απάντηση του Διοικητή

Α.Τ. Καρουσάδων για το τι ακριβώς συνέβη ξημερώματα των Ευρωεκλογών 9/6 στον Τυφλό ποταμό στο Σιδάρι δείχνουν ότι οι προσαγωγές είναι επιδημία στον Δήμο μας.

Ενώ ο Δημότης αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα, καλείται να πληρώσει αβάσταχτα Δημοτικά Τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από την αύξηση που έγινε από την παράταξη

του Δημάρχου, με σοβαρότατα προβλήματα στην ύδρευση του Δήμου και με ανύπαρκτη

ανταπόδοση κάθε μικρού έργου. Αυτές οι πρακτικές νεποτισμού και ευτελισμού της πολιτικής

δεν συμβαίνουν ούτε από τους Φύλαρχους της υποσαχάριας Αφρικής.

Η παράταξη μας δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει από κοντά αυτά τα θέματα, ζητώντας

περισσότερη ενημέρωση από την αστυνομία και τον Δήμο, ελπίζοντας ότι οι αρμόδιες

υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί των θεμάτων θα πράξουν το καθήκον τους, ενημερώνοντας

τακτικά τους Δημότες για ότι συμβαίνει.

Πρέπει να φράξουμε τον δρόμο σε τέτοιες τακτικές μαζί με τους Δημότες.

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες πληροφορίες.

Τι λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τοποθετείται για το περιστατικό ως εξής:

Την Τετάρτη 19-06-2024 ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τη σύλληψη με τη διαδικασία αυτοφώρου συναδέλφων καθώς και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου . Ως σύλλογος δηλώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν είναι μέλη του συλλόγου μας και πρόκειται για εργαζόμενους ΙΔΟΧ.

Πέραν τούτου η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και θα κριθεί από αυτή.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδήμαρχος-εργολάβος: Έφτιαξε παράνομη πισίνα για αδερφό Δημάρχου -Απασχολούσε συμβασιούχους Δήμου"

Καιρός: Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη – Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία των επόμενων ημερών, καθώς τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη (25.6.2024) ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός με το θερμόμετρο να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο έως και την Τρίτη. Από την Τετάρτη θα αρχίσει να παρουσιάζει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα ορεινά και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και για τη Δευτέρα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, που δίνει τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών:

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου: 

 

Το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται πιο δροσερό. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη – Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη"

Κέρκυρα: Ανθρωποκυνηγητό για ληστές που χτύπησαν γυναίκα

«Οργώνουν» την Κέρκυρα οι αστυνομικές δυνάμεις για να εντοπίσουν τους δυο θρασείς κακοποιούς οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι μιας 55χρονης γυναίκας στην περιοχή του Αγίου Μάρκου και την ακινητοποίησαν με την χρήση βίας και με απειλές για να αρπάξουν χρήματα και τιμαλφή.

Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής ληστές δεν μπήκαν στον κόπο να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, όταν όρμησαν στο σπίτι αιφνιδιάζοντας την γυναίκα που ήταν μόνη, το μεσημέρι της Τετάρτης. Αφού την χτύπησαν, την διέταξαν να μείνει ακίνητη απειλώντας ότι θα την χτυπήσουν ξανά, ερεύνησαν όλα τα δωμάτια ώσπου βρήκαν 200 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα, τα οποία άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.

Η 55χρονη ειδοποίησε την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών, όμως τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια, εξετάζεται οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής, ενώ ελήφθησαν και αποτυπώματα από τους χώρους που κινήθηκαν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: Ανθρωποκυνηγητό για ληστές που χτύπησαν γυναίκα"

Ρόδος: «Μπλόκο» σε διακίνηση μεταναστών με ταχύπλοο σκάφος και χειροπέδες στους δύο διακινητές

Η διακίνηση μεταναστών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τη Θράκη μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη. Άντρες του λιμενικού καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν μια σειρά από καταστάσεις.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση λιμενικών στη Ρόδο, που σταμάτησαν ταχύπλοο σκάφος με 41 μετανάστες. Όπως διαπιστώθηκε οι δύο από αυτούς, ήταν οι διακινητές που δεν πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παραλία και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή «Πλημμύρι» στη Ρόδο, ξεκίνησε τα ξημερώματα από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι αλλοδαποί (25 άνδρες, 10 γυναίκες και 6 ανήλικα) επέβαιναν σε ταχύπλοο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ως διακινητές, για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: «Μπλόκο» σε διακίνηση μεταναστών με ταχύπλοο σκάφος και χειροπέδες στους δύο διακινητές"

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Τι ισχύει για τα φορτηγά

Η ΕΛ.ΑΣ έχει προγραμματίσει τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας έως και τη Δευτέρα (24/6), ενόψει του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος.

Σκοπός είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνουν:
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου
  • παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
    ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ)
  • συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της Αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η ΕΛΑΣ, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει έκκληση τους οδηγούς:
  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (21/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (22/6) από τις 08:00 έως τις 13:00. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (24/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Τι ισχύει για τα φορτηγά"

Δέκα χρόνια φυλακή σε 26χρονο Λαρισαίο για απόπειρα βιασμού 14χρονης

Σε φυλάκιση δέκα ετών καταδικάστηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό του Βόλου, ένας 26χρονος από την Λάρισα που στις 6 Οκτωβρίου του 2023  επιτέθηκε σε 14χρονη σε πάρκο της πόλης . Είναι ήδη προφυλακισμένος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης και όλες τις ελπίδες του για να  βγει από την φυλακή -καθώς είναι νομικός συμπαραστάτης του αδελφού του  που πάσχει από νοητική υστέρηση –έχουν μετατεθεί στο εφετείο. Καθ΄όλη την διάρκεια της δίκης ο 26χρονος έκλαιγε , ενώ η συνήγορός του μίλησε για το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσε, εγκαταλειμμένος από πατέρα και μια αδιάφορη μητέρα, γεγονός που τον ανάγκασε να εργάζεται από μικρός για να ζήσει τον αδελφό του. «Δεν ξέρω τι συνέβη, τι με έπιασε, είχα πιει», δήλωσε στο δικαστήριο ο ίδιος.

Την 14χρονη τα μεσάνυχτα της 6ης Οκτωβρίου του 2023, την έσωσε η ψυχραιμία της, όταν ο 26χρονος, αποπειράθηκε να τη βιάσει.
Καθοριστικής σημασίας αποδείχθηκε και η παρέμβαση ενός ζευγαριού νεαρών Λαρισαίων που παρατηρώντας ότι κάτι συμβαίνει στο πάρκο, όχι μόνο δεν αδιαφόρησε, αλλά έκαναν αναστροφή και με τον φωτισμό του αυτοκινήτου τους, αναζήτησαν και εντόπισαν τη 14χρονη, την οποία πήραν υπό την προστασία τους. Ο 26χρονος τράπηκε αμέσως σε φυγή και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.
Η 14χρονη επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν στη συμβολή των οδών Εχεκρατίδα και Αλευάδων (σ.σ. απέναντι από τα σχολικά συγκροτήματα στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ) στη συνοικία της Φιλιππούπολης, ο 26χρονος άνδρας την αιφνιδίασε και πιάνοντάς την από τα χέρια προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Η μικρή αντέδρασε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, καλώντας παράλληλα σε βοήθεια. Ο 26χρονος της έκλεισε το στόμα και πέταξε το κινητό της τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια την πήρε στην αγκαλιά του και τη μετέφερε στην απέναντι πλευρά του δρόμου αφήνοντάς την ξανά στο έδαφος, αλλά πίσω από ψηλά χόρτα, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί από τον δρόμο. Ασκώντας σωματική βία ζήτησε από την ανήλικη μαθήτρια να ξεγυμνωθεί, δηλώνοντας την πρόθεσή του να τη βιάσει. Μάλιστα ο 26χρονος αποπειράθηκε δυο φορές να κατεβάσει το παντελόνι της, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρει. Παρά τον φόβο της η 14χρονη όχι μόνο δεν τα έχασε, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία της, «καθυστερώντας» τον 26χρονο τον οποίο και κλώτσησε στην κοιλιά την ώρα που περνούσε ΙΧ για να καταφέρει έτσι να βγει στον δρόμο.
Ο 26χρονος διέφυγε προς την πλευρά του Φυτωρίου, για να εντοπιστεί τελικά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να περπατά στη συμβολή των οδών Κλ. Πατέρα και 1ης Μεραρχίας στο ύψος της Πινακοθήκης με λασπωμένα ρούχα, καθώς φέρεται να πέρασε μέσα από το Φυτώριο για να διαφύγει της σύλληψης.

«Τώρα συνειδητοποιείς τι έπραξες»
«Τώρα έχεις καταλάβει τι έκανες, αλλά είναι πλέον αργά. Ένα παιδί 14 ετών μπορεί να αισθάνεται σήμερα τεράστιο φόβο ακόμα και για να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Εύχομαι να έχεις καταλάβει το τεράστιο λάθος σου», είπε ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, στην λήξη της δίκης.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα χρόνια φυλακή σε 26χρονο Λαρισαίο για απόπειρα βιασμού 14χρονης"

Συνελήφθη ο Trannos στο Καματερό για οπλοκατοχή

Στη σύλληψη του τράπερ Τραννού για οπλοκατοχή προχώρησαν αστυνομικοί στο Καματερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του τράπερ βρέθηκε κατά τον έλεγχο ένα πιστόλι μάρκας Grand Power με 7 φυσίγγια.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Trannos είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή και το 2022.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο Trannos στο Καματερό για οπλοκατοχή"

Μαρακάκης για Λύτρα: «Ο Άρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει»

Στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα που οδηγήθηκε τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής (21/6) ο Γιάννης Μαρακάκης τονίζοντας πως «ο Άρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει».

O Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως αρχικά θέλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του τονίζοντας ότι οι δικηγόροι δεν υποστηρίζουν τον Απόστολο Λύτρα και αυτό που έκανε αλλά τον Ποινικό Κώδικα.

«Υπάρχει μία στρεβλή εντύπωση το τελευταίο διάστημα πως όλοι οι δικηγόροι του ποινικού έχουν συσπειρωθεί δίπλα στον Λύτρα. Δεν υποστηρίζουμε κανένα κάθαρμα που σηκώνει χέρι στη γυναίκα του. Αυτό είναι ανεξάρτητο όμως, από το ότι πρέπει να προστατέψουμε τους ποινικούς θεσμικούς και κώδικες. Ασκήθηκε στρεβλά ποινική δίωξη για κακούργημα όταν ο Άρειος Πάγος έχει χαρακτηρίσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ασκήθηκε λάθος ποινική δίωξη» σημείωσε.

«Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν που δέρνει τη γυναίκα του αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε του κώδικες»

Ο γνωστός δικηγόρος υπογράμμισε πως ο Άρειος Πάγος δεν είχε δικαίωνα να παρέμβει για την μη προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του.

«Ο Άρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει. Επειδή δεν οδηγείται σε προσωρινή κράτηση, βγάζει ο Άρειος Πάγος Δελτίου Τύπου για να τραβήξει το αυτί των δικαστών; Τι είναι οι δικαστές; Υπάρχουν άνθρωποι που δέρνουν κατ’ εξακολούθηση την σύζυγό τους και τα παιδιά τους, και οι ποινές δεν ήταν τέτοιες. Είναι άλλο βαράω τη γυναίκα μου και άλλο σκοτώνω» ανέφερε.

«Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν που δέρνει τη γυναίκα του αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε του κώδικες. Αυτό που συνέβη δεν ήταν παραβίαση των όρων. Εγώ πιστεύω πως ξεκίνησε πολύ λάθος η υπόθεση. Αυτό που θέλει να αλλάξει το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να λειτουργεί προληπτικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρακάκης για Λύτρα: «Ο Άρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει»"

Ηλεία: Έκλεισε το στόμα σε 14χρονη, την απείλησε με μαχαίρι και τη θώπευσε

Δικογραφία σε βάρος ενός αγνώστου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ενός 14χρονου κοριτσιού σχημάτισαν χθες Πέμπτη (20/6) αστυνομικοί στην Ηλεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται χθες το μεσημέρι όταν μία γυναίκα 49 ετών πέρασε την πόρτα του Α.Τ. Κρεστένων και κατήγγειλε ότι έξωθεν του χωριού ένας άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επιβαίνων μόνος του σε ένα αυτοκίνητο, προσέγγισε την 14χρονη κόρη της, της έκλεισε το στόμα, την απείλησε με μαχαίρι, την επιβίβασε εντός του οχήματός του και τη θώπευσε.

Όπως είπε η γυναίκα, η ανήλικη αντιστάθηκε με τον άνδρα να την απειλεί στη συνέχεια ότι αν αναφέρει το γεγονός στους δικούς της θα την σκοτώσει, ενώ παράλληλα απαίτησε να επανέλθει στο ίδιο σημείο την επομένη ημέρα και την ίδια ώρα.

Η ανήλικη ενέδωσε λόγω φόβου που της προκλήθηκε για την ζωή της και μετέβη στο σημείο τις 18, 19 και 20 Ιουνίου όπου ο δράστης την θώπευσε.

Τελικά η κοπέλα ενημέρωσε τους γονείς της και πλέον ο δράστης αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεία: Έκλεισε το στόμα σε 14χρονη, την απείλησε με μαχαίρι και τη θώπευσε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news