facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Προεδρικό Μέγαρο: 45η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας

Με την καθιερωμένη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο τιμήθηκε η 45η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας.

Στην επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο επικεφαλής του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρκετοί αντιστασιακοί του αντιδικτατορικού αγώνα και συγγενείς αποθανόντων αντιστασιακών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του απηύθυνε μήνυμα αρραγούς ενότητας σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των εθνικών μας θεμάτων.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «Τιμούμε, όπως αρμόζει στην περίσταση και με ενωμένες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, την εμβληματική επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την 24η Ιουλίου 1974. Και μέσα από αυτή την αρραγή ενότητα διακηρύσσουμε την αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να επιτελούμε, αδιαλείπτως και δίχως καμία έκπτωση, το χρέος υπεράσπισης, έναντι πάντων, της Δημοκρατίας «όκωσπερ τείχεος».

Ταυτοχρόνως, σημείωσε, ότι τιμούμε τους νεκρούς που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, καθώς και όλους τους αγωνιστές του αντιστασιακού αγώνα που δεν είναι πια μαζί μας. Αγωνιστές, τους οποίους επάξια εκπροσωπούν οι παρόντες αντιστασιακοί, ενσαρκώνοντας την ζωντανή μνήμη της εποχής εκείνης.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι φέτος, έχουμε έναν ακόμη λόγο να είμαστε υπερήφανοι για την συνέπειά μας ως προς την εκπλήρωση του χρέους υπεράσπισης της Δημοκρατίας, καθώς κατά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις από την μια πλευρά οι δημοκρατικοί θεσμοί λειτούργησαν άψογα, ενώ οι μετέπειτα κοινοβουλευτικές διαδικασίες εξελίχθηκαν υποδειγματικώς. «Και, από την άλλη πλευρά, η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού απέδειξε, αντιθέτως μάλιστα απ’ ό,τι συνέβη σε άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, πως τα μορφώματα φασισμού ή και ναζισμού δεν έχουν θέση στο Ιερό Πτολίεθρο της Δημοκρατίας μας, στην Βουλή των Ελλήνων», τόνισε ο Πρόεδρος.

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις. Η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι το μεγάλο ζητούμενο», δήλωσε κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως είπε, «η έξοδος από την κρίση, οι δουλειές, η επιστροφή των νέων, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή εποχή, απαιτούν προοδευτικές λύσεις. Ο αγώνας κατά της δεξιάς, της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού είναι διαρκής. Το ΚΙΝΑΛ, θα διεκδικήσει τις αναγκαίες αλλαγές, για την ενίσχυση της δημοκρατίας μας, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσους αγωνίστηκαν για την δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν ξεχνάμε τα θύματα ένα χρόνο πριν στο Μάτι. Δεν ξεχνάμε γιατί έτσι σχεδιάζουμε με ασφάλεια το μέλλον».

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το βασικό συμπέρασμα που βγάζουμε όλοι μας, είναι ότι μόνο με την πάλη και τον αγώνα, μπορούν να κατακτηθούν δικαιώματα, και να κατακτηθούν τα πάντα, για να ανατείλει ένα πιο φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας για το λαό μας», δήλωσε από την πλευρά του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δηλώσεις έκανε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αυτή η ημέρα, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γιορτάζουμε βέβαια την επαναφορά της δημοκρατίας μας, δυστυχώς όμως με την απώλεια της μισής κοινωνίας. Και το χειρότερο δε απ' όλα, ότι σήμερα είναι επίκαιρο το μήνυμα αυτό, για ένα πολύ σημαντικό λόγο. Είμαστε υπό επιτροπεία, έχουμε τρόικα, δεν έχουμε εθνική ανεξαρτησία, ούτε οικονομική αυτοτέλεια. Άρα πρέπει να αγωνιστούμε ακόμη μια φορά για να αποκτήσουμε την πραγματική δημοκρατία που δικαιούται ο Έλληνας».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προεδρικό Μέγαρο: 45η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας"

Ο Τραμπ δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε χθες Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να πείσει Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να του δώσουν περιθώριο ελιγμών στην απάντηση που θα δώσει η Ουάσινγκτον στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει κυρώσεις ενάντια στην Άγκυρα, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα παρευρισκομένους στη συνάντηση αυτή.

Σύμφωνα με το NBC, ο Τραμπ ζήτησε να έχει μια «ευελιξία» για την απάντηση της Ουάσινγκτον στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην αγορά των εν λόγω οπλικών συστημάτων και επιχειρηματολόγησε ενάντια στην επιβολή ανταποδοτικών μέτρων αυτή τη στιγμή.

Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε στους γερουσιαστές ότι πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίτευξη μιας λύσης που θα χαλιναγωγήσουν καλύτερα την Τουρκία, από ό,τι θα γινόταν με την επιβολή μέτρων.

Στους 45 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που συμμετείχαν στη συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου 70 λεπτά ήταν μεταξύ άλλων οι Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο Τεντ Κρουζ, ο Μιτς Μακόνελ, ο Ραντ Πολ, ο Μάρκο Ρούμπιο και ο Τοντ Γιανγκ.

Η Washington Post σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι ο Τραμπ πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αντί για επιβολή κυρώσεων, πρόταση με την οποία διαφωνεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας γερουσιαστής Τζέιμς Ρις.

Ένα βοηθητικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών είπε στο CNN ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ίσως έχει κάποιο περιθώριο ελιγμών με δεδομένο ότι θα χρειαστούν μήνες για την πλήρη παράδοση των S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία.

Η αμερικανική νομοθεσία Περί Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act -- CAATSA), προβλέπει τιμωρητικά μέτρα ενάντια στην Άγκυρα για την αγορά των S-400.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400"

Εργαζόμενοι Δ. Βύρωνα: Ετοιμάζουν έφεση για 13ο-14ο μισθό

«Η απόφαση του ΣτΕ δείχνει ότι η δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι ουδέτερη. ΕΙΝΑΙ ταξική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δ. Βύρωνα, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει συνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αναλυτικά, το Σωματείο, αναφέρει:

Σε αντίθεση με το περί δικαίου αίσθημα έρχονται οι αποφάσεις της ολομέλειας του Σ.τ. Επικρατείας που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, με τις οποίες κρίνεται συνταγματική η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων, που έγινε με τον Ν. 4093/12. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 25-6! Τον Δεκέμβρη του 2018 το ΣΤ’ τμήμα ΣτΕ, με πλειοψηφία 6-1, είχε αποφασίσει εντελώς αντίθετα και είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4093/12.

Στην απόφαση τους οι δικαστές του Σ.τ.Ε αναφέρουν ότι «o μισθός των δημοσίων υπαλλήλων ακόμη και μετά την κατάργηση των δώρων είναι στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης , συγκρινόμενος με το όριο φτώχειας και με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα»!!!. Οι μισθοί βέβαια των δικαστών φτάνουν και 4000 ευρώ το μήνα, των δημοσίων υπάλληλων που ο βασικός μισθός κυμαίνεται από 780 έως 1092 ευρώ είναι ικανός να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση. Ποιον κοροϊδεύουν!! Οι χορτάτοι κουνάνε το χέρι σε μια χώρα χωρισμένη σε πληβείους και πατρικίους.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί όταν πρόκειται να κρίνουν τους μνημονιακούς νόμους που μειώνουν τους δικούς τους μισθούς, τότε βλογάνε τα γένια τους, θυμούνται τη σοφή λαϊκή παροιμία: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Είναι γνωστή η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου ( Μισθοδικείο) που έκρινε με ψήφους 7-2, ότι οι περικοπές στις συντάξεις των δικαστών και των εισαγγελέων είναι αντισυνταγματικές και πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012. Αυτές οι δικαστικές αποφάσεις προκαλούν την ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις –δικαστικές αποφάσεις- που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι ουδέτερη. ΕΙΝΑΙ ταξική για αυτό τα ανώτατα δικαστήρια έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, νόμιμα τα χαράτσια στο όνομα του εθνικού συμφέροντος.

Έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική, ότι μεροληπτεί υπέρ των κυβερνήσεων και αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης των αντιλαϊκών, αντεργατικών πολιτικών; Πόσες απεργίες έχουν βγει παράνομες και καταχρηστικές; Με πόσες αποφάσεις δικαστηρίων απολύονται εργαζόμενοι; Αυτό είναι όμως το καπιταλιστικό κράτος δικαίου»!!

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου υπάγονται στη αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου. Για αυτό θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες στην ΕΦΕΣΗ χωρίς αυταπάτες, επιμένοντας ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες γίνονται η ατμομηχανή για την εξέλιξη της κοινωνίας.

Το εργατικό δίκαιο αναπτύσσεται και βελτιώνεται στους δρόμους του αγώνα, όταν αυτοί εμφανίζουν στασιμότητα, το εργατικό δίκαιο υποχωρεί, βασιλεύει ο μεσαίωνας, το δίκαιο του ισχυρού. Τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων επιβλήθηκαν πολιτικές που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, ιδιαίτερα μετά το 2014 που υποχώρησαν οι αγώνες, διαψεύστηκαν και χάθηκαν οι ελπίδες, κυριάρχησε η απογοήτευση και η αναμονή. Ο 13ος και 14ος μισθός- Δώρα, επίδομα αδείας- κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. ΔΕΝ χαρίστηκαν από το κράτος και τους εργοδότες. Μοναδική μας ελπίδα ο αγώνας. Να ξαναβγούμε δυναμικά στους δρόμους με ταξική εργατική ενότητα και ενιαία δράση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συνταξιούχοι άνεργοι, νέοι, έλληνες και ξένοι χωρίς διακρίσεις, να απαιτήσουμε αγωνιστικά την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με κάθε συνδικαλιστικό τρόπο, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της δικαστικής διεκδίκησης. Να απαιτήσουμε αύξηση στον μισθό και τη σύνταξη ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Καμία άλλη ανοχή στην αντεργατική πολιτική που συνεχίζεται ΔΕΝ υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή βρίσκεται στην ανάπτυξη των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι Δ. Βύρωνα: Ετοιμάζουν έφεση για 13ο-14ο μισθό"

Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΝΔ στα Πετράλωνα - «Δεν θα μείνει κανείς ζωντανός» απείλησαν

Επίθεση με μπογιές εξαπέλυσε, γύρω στις 19:30, ομάδα επτά ατόμων εναντίον της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στα Πετράλωνα, επί της οδού Τριών Ιεαρχών 65 - 67.

Επτά μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν αρχικά  πυροσβεστήρα και στη συνέχεια πέταξαν μπογιές προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο. 

Εξαπέλυσαν και σοβαρές λεπτικές απειλές: «Θα σας σκοτώσουμε, δεν θα μείνει κανείς ζωντανός», δήλωσε στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης. 

Τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στο κτίριο 10 άνθρωποι, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχη ενέργεια εναντίον της συγκεκριμένης Τοπικής Οργάνωσης. Πριν από δύο, περίπου, εβδομάδες καταγράφηκε η προηγούμενη επίθεση.

Η εικόνα του κτιρίου, που σχηματίστηκε μετά το συμβάν, μαρτυρά διάλυση.

Στην Τοπική βρίσκεται η Ασφάλεια η οποία διερευνά το περιστατικό.


IMG_20190724_201236



IMG_20190724_195653
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΝΔ στα Πετράλωνα - «Δεν θα μείνει κανείς ζωντανός» απείλησαν"

Aποκάλυψη ΣΟΚ για το θάνατο Αλ. Ζαχαριά: «Το παιδί σκοτώθηκε για να μας σώσει»

Eτσι και μας χτυπούσε, θα ήμασταν νεκροί». Αυτό δηλώνει στην κάμερα του OPEN και τον Αλέξανδρο Καλαφάτη ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκίνητου, στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στον Άγιο Στέφανο με θύμα τον Αλέξανδρο Ζαχαριά. «Το παιδί σκοτώθηκε για να μας σώσει», συνεχίζει ο κ. Γιάννης από τον Άγιο Στέφανο.

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του 23χρονου Αλέξανδρου Ζαχαριά, γιου του γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Ο 23χρονος καρφώθηκε με το αυτοκίνητό του σε δέντρο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Το OPEN φέρνει στο φως συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού του δεύτερου οχήματος που είχε εμπλοκή στο περιστατικό, ο οποίος περιγράφει πώς έγιναν όλα και δηλώνει ότι ο 23χρονος Αλέξανδρος Ζαχαριάς έχασε τη ζωή του για να σώσει τον ίδιο και ένα ακόμη άτομο.

Ο άνθρωπος-κλειδί του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον 23χρονο Αλέξανδρο Ζαχαριά αποκαλύπτει στο ΟPEN πώς ο νεαρός οδηγός έπεσε πάνω σε δέντρο, στην προσπάθειά του να μην πέσει στο αυτοκίνητό του, στο οποίο βρισκόταν ακόμα ένα άτομο. «Εγώ έχω να πω γι’ αυτό το παιδί, πιθανότατα φοβήθηκε μη με χτυπήσει, δηλαδή, στην ουσία έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να μη χτυπήσει εμάς. Δηλαδή μέσα μου είναι στεναχώρια μεγάλη, έσωσε εμένα και την πεθερά μου. Πιστεύω ότι έτσι όπως ήτανε ένα δέκατο να ήταν, δεν μπορώ να υπολογίσω το χρόνο, έτσι και μας χτυπούσε θα είμασταν και εμείς νεκροί», λέει και συνεχίζει: «Δηλαδή, απέφυγε εμάς, σωθήκαμε εμείς και σκοτώθηκε το παιδί. Θεός σχωρέστο αυτό το παιδί έχασε τη ζωή του ίσως γιατί πιθανότατα σκέφτηκε ότι μπορεί να χτυπήσει και μένα. Έχω στεναχωρεθεί λες και είναι δικό μου παιδί».

Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς αρχικά προσπέρασε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια βγήκε σε μία μεγάλη ευθεία του δρόμου. Εκεί είδε το αυτοκίνητου του κ. Γιάννη να έχει βγάλει φλας με σκοπό να στρίψει αριστερά. Ο 23χρονος δεν μπόρεσε λόγω της μεγάλης ταχύτητας να αντιδράσει, έκανε έναν ελιγμό και έπεσε πάνω στο δέντρο. Ο κ. Γιάννης περιγράφει συγκλονισμένος πως έγιναν όλα. «Ανεβαίνω την Τραπεζούντος και είναι να στρίψω για να πάω στο μαγαζί της γυναίκας μου. Έχω βγάλει φλας και σιγά σιγά, πολύ πιο μπροστά, για να στρίψω. Την ώρα που στρίβω και μπαίνω μέσα στο στενό στην Παύλου Μελά, ακούω ένα δυνατό θόρυβο, ένα μπαμ τρομερό. Σταματάω επί τόπου και βλέπω καρφωμένο ένα αυτοκίνητο μέσα σε ένα πεύκο. Έβγαζε βέβαια καπνούς από κάτω το αυτοκίνητο. Κοιτάζω μέσα βλέπω έναν άνθρωπο πεσμένο».

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πατέρας και γιος Ζαχαριά θύματα τροχαίου το 2014

Τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν από πέντε χρονιά, ο 18χρονος τότε Αλεξανδρος Ζαχαριάς, είχε βιώσει μια εφιαλτική εμπειρία. Ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του, το οποίο έφυγε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε προστατευτικά κιγκλιδώματα. Τότε η κατάληξη ήταν ευτυχής και για τους δυο. Δυστυχώς το ίδιο δεν συνέβη και χθες.



ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Aποκάλυψη ΣΟΚ για το θάνατο Αλ. Ζαχαριά: «Το παιδί σκοτώθηκε για να μας σώσει»"

Ιλιγγιώδεις οι απώλειες για την Deutsche Bank: Έφτασαν τα 3,15 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο

H Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες ζημιές για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ύψους 3,15 δισ. ευρώ, λόγω του υψηλού κόστους που έχουν οι προσπάθειες αναδιάρθρωσής της.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είχε αναφέρει νωρίτερα στον Ιούλιο - με την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που προβλέπει την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας και θα κοστίσει συνολικά 7,4 δισ. ευρώ - ότι θα κατέγραφε ζημίες περίπου 2,8 δισ. ευρώ στο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, η Deutsche είχε καταγράψει κέρδη 401 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της υποχώρησε 5% στις αρχές της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Η Deutsche θεωρείται μία από τις σημαντικότερες τράπεζες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μαζί με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase, Bank of America και Citigroup.

Έχει πληγεί, όμως, από ζημιές και σκάνδαλα, που την ώθησαν να ξεκινήσει μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις επενδυτικής τράπεζας μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση. Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα έχει λάβει ήδη σημαντικά μέτρα για την υλοποίηση της στρατηγικής της. Περισσότεροι από 900 εργαζόμενοι της τράπεζας έχουν ειδοποιηθεί ότι θα απολυθούν.

Σε σημείωμά του προς του εργαζόμενους, ο Ζέβινγκ δήλωσε ότι η επενδυτική τράπεζα της Deutsche, που έχει χαμηλές επιδόσεις, αντιμετωπίζει «ισχυρούς μετωπικούς ανέμους» στο τρίμηνο, περιλαμβανομένων των αμφιβολιών σχετικά με το μέλλον της που φόβισαν τους πελάτες.

«Τώρα, μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», έγραψε ο Ζέβινγκ.

Τα προβλήματα της Deutsche κορυφώθηκαν με το πρόστιμο των 7,2 δισ. δολαρίων που της επέβαλαν οι ΗΠΑ το 2017 για τον ρόλο της στην κρίση της αγοράς στεγαστικών δανείων. Επρόκειτο για ένα μεγάλο πλήγμα που προκάλεσε τη φυγή πελατών της.

Η νέα ηγεσία, με τον Ζέβινγκ στο τιμόνι από πέρυσι, προσπάθησε να αναζωογονήσει τις προοπτικές της τράπεζας, αλλά τα προβλήματα συνεχίσθηκαν. Τον Απρίλιο, η Deutsche διέκοψε τις συζητήσεις σχεδόν έξι εβδομάδων που είχε για συγχώνευση με την ανταγωνίστριά της Commerzbank. Στη συνέχεια, ξεκίνησε το σχέδιο «αυστηρών περικοπών» στην επενδυτική τράπεζά της, η οποία προσπαθούσε επί πολλά χρόνια να ανταγωνισθεί ως μεγάλη δύναμη στην Wall Street.

Με την αναδιάρθρωσή της, η τράπεζα αναμένει τώρα ότι τα έσοδα του 2019 θα είναι χαμηλότερα από αυτά του 2018. Η πρόβλεψη αυτή συνιστά μία περαιτέρω υποχώρηση σε σχέση με τις προσδοκίες που υπήρξαν σε προηγούμενα τρίμηνα. Τα καθαρά έσοδα στο τρίμηνο μειώθηκαν 6% στα 6,2 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 6,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τράπεζας. Τα έσοδα της προσοδοφόρου μονάδας της που διαπραγματεύεται ομόλογα μειώθηκαν 4% στο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις μετοχών και τις συναλλαγές έκαναν βουτιά 32%. Οι μειώσεις αυτές υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη αδυναμία της επενδυτικής τράπεζας της Deutsche, τα έσοδα της οποίας μειώθηκαν 18% στο τρίμηνο.

Λεπτομέρειες των σχεδίων αναδιάρθρωσης ανακοινώθηκαν νωρίτερα τον Ιούλιο. Περιλαμβάνουν σχέδια για την κατάργηση της δραστηριότητάς της σε μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο και τη συρρίκνωση της επενδυτικής της τράπεζας, ενώ έγινε και αναδιάρθρωση της διοίκησης.

Η Deutsche θα συστήσει μία «κακή τράπεζα» για να απαλλαχθεί από ανεπιθύμητα στοιχεία ενεργητικού, αξίας 74 δισ. ευρώ από σταθμισμένα με τον κίνδυνο στοιχεία ενεργητικού.

Ορισμένοι επενδυτές είπαν στο Reuters ότι αμφιβάλλουν αν αυτές οι κινήσεις θα είναι αρκετές για να αντιστρέψουν τις φθίνουσες προοπτικές της τράπεζας στο πλαίσιο του έντονου ανταγωνισμού και των χαμηλών επιτοκίων.

'Αλλοι επενδυτές έλεγαν ότι ανησυχούν ότι η Deutsche θα αθετήσει τη δέσμευσή της να μην προσφύγει σε πρόσθετη χρηματοδότηση από τους μετόχους της, ιδιαίτερα λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών της.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιλιγγιώδεις οι απώλειες για την Deutsche Bank: Έφτασαν τα 3,15 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο"

ΑΑΔΕ: Μόνο με ραντεβού οι φορολογούμενοι στις εφορίες για τις εκκρεμείς υποθέσεις τους

Επίσκεψη στην εφορία μόνο κατόπιν ραντεβού θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι για τις εκκρεμείς υποθέσεις τους, όπως προβλέπουν οδηγίες της ΑΑΔΕ. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι θα φέρουν υποχρεωτικά κάρτα με την ένδειξη «Επισκέπτης» κατά την παραμονή τους στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι φορολογούμενοι ή η νόμιμοι εκπρόσωποί τους θα προσέρχονται για την εκκρεμή τους υπόθεση κατόπιν συνεννόησης στα Τμήματα Ελέγχου των Δ.Ο.Υ., στα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.). Αυτό προβλέπουν οδηγίες που έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής με σκοπό την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε.

Η οδηγία έχει χρόνο ενάρξεως τη Δευτέρα και οι φορολογούμενοι, αφού επικοινωνήσουν πρώτα με το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (γραμματεία) των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ώστε να καθορίζεται ο χρόνος συνάντησης με τα αρμόδια για το θέμα στελέχη τους. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να πραγματοποιείται μέσω αιτήματος, το οποίο υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία ή αποστέλλεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ).

Προσερχόμενος, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα απευθύνεται στη γραμματεία της υπηρεσίας, όπου θα του χορηγείται κάρτα με την ένδειξη, «Επισκέπτης», και την οποία θα φέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην υπηρεσία. Να σημειωθεί ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των φορολογουμένων πρέπει να φέρουν μαζί τους τα σχετικά νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Παράλληλα, η Α.Α.Δ.Ε. επεξεργάζεται μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις κατά αρμοδιότητα ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες, μέσω της ανάπτυξης διαδικτυακής εφαρμογής (web based application), στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού της.

Διευκρινίζεται ότι, ως προς τις Δ.Ο.Υ., η νέα αυτή διαδικασία επισκέψεων θα αφορά μόνο τα τμήματα ελέγχου και όχι τα υπόλοιπα τμήματα υποδοχής κοινού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Μόνο με ραντεβού οι φορολογούμενοι στις εφορίες για τις εκκρεμείς υποθέσεις τους"

Επίδομα παιδιού-Α21: Σε ποιες τράπεζες φάνηκαν από απόψε τα χρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, άρχισαν από το μεσημέρι και μετά να πιστώνονται τα χρήματα στα ΑΤΜ των τραπεζών.
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα επιδόματα που δίνει ο ΟΠΕΚΑ (προνοιακά, διατροφικά, στέγασης).
Στους περισσότερους δικαιούχους έχουν εμφανιστεί πρώτα στην Εθνική Τράπεζα, και στην Πειραιώς, ιδίως στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο), ενώ λίγο αργότερα, άρχισαν να «βλέπουν» τα χρήματά τους και οι δικαιούχοι που είχαν λογαριασμό στην Eurobank και στην Alpha bank.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι αύριο, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ θα έχουν πιστωθεί στο σύνολό τους τα παραπάνω  επιδόματα. Θα ακολουθήσει καταβολή του ΚΕΑ (επισήμως την Παρασκευή -με πίστωση στα ΑΤΜ από αύριο το απόγευμα) και οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα παιδιού-Α21: Σε ποιες τράπεζες φάνηκαν από απόψε τα χρήματα"

Iστορικό ρεκόρ: Kάτω από το 2% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο

Το φράγμα του 2% έσπασε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στη διαρκεια της ημέρας σε νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (1,994%). Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η απόδοση του ομολόγου κυμάινονταν στο 1,999%.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις ευρωπαικές αγορές ομολόγων και η αυξημένη ζήτηση των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα, τροφοδότησαν το ράλι στην δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων να σημειώουν σημαντική υποχώρηση.

Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης καθώς και την επαναφορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα (investment grade) στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2020.

Ενδεικτικά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,03% απο Σημαντική είναι η υποχωρηση που καταγράφει και η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου το οποίο εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η απόδοση του κυμαίνεται πλέον στο 1,58% από το το 1,9% που ήταν κατά την έκδοση του.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγες 44 εκατ. ευρω εκ των οποίων τα 23 εκατ.ευρω αφοορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετες ομόλογο με 22 εκατ.ευρω .

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 2,004% απο 2,09% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,38% να διαμορφωθεί στο 2,38% απο χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρε ελαφρώς και σήμερα το ευρω εναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαικό νομισμα διαπραμγατευτόταν το απόγευμα στα 1,1142 από τα 1.1152 δολ.που άνοιξε η αγορά.

Η εκτίμηση ότι η Fed δε θα προβεί σε επιθετική μείωση (50 μονάδες βάσης) των επιτοκίων της στη σύσκεψή της (30-31 Ιουλίου) ευνοεί το δολάριο , ενω η αναμενόμενη εξαγγελία πρόσθετων μέτρων επεκτατικής νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σύσκεψή της αύριο έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ευρώ.

ΔΝΤ: Αναθεωρεί πτωτικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,2% το 2019 από 3,3% προηγουμένως και στο 3,5% για το 2020 (προηγούμενη εκτίμηση: 3,6%).

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,307%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,36%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,36% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,402%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1140 δολ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Iστορικό ρεκόρ: Kάτω από το 2% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο"

Με εντολή Χρυσοχοΐδη: 700 αστυνομικοί φεύγουν από γραφεία και γυρίζουν στον δρόμο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχΐδης, φαίνεται να είναι αποφασισμένος να κάνει ότι λέει και η αστυνομία να ξαναβγεί στο δρόμο. Δεν έχει αφήσει «πέτρα ασήκωτη» μέσα στο αστυνομικό σώμα προκειμένου να εντοπίσει αστυνομικούς που δεν χρειάζονται στα πόστα που βρίσκονται και να τους στείλει στην Άμεση Δράση και στις περιπολίες.

Ήδη οι οι ενέργειές του έχουν αρχίσει να βγάζουν καρπούς διότι ούτε λίγο ούτε πολύ 700 αστυνομικοί αναμένεται ότι θα μετατεθούν σε υπηρεσίες αιχμής την επόμενη εβδομάδα. Αυτοί οι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε διευθύνσεις άσχετες με τις υπηρεσίες τους ή σε φρουρές πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της πρώην υπουργού Κατερίνας Παπακώστα η οποία είχε ασφάλεια 15 άνδρες. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το άλλαξε αυτό και τους πήρε όλους, πλην της καθαρά προσωπικής της φρουράς.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ, μια από τις μονάδες που προφέρουν υπέρογκο έργο στου πολίτες, όταν είχε ξεκινήσει αριθμούσε τα 2,000 άτομα. Επί ΣΥΡΙΖΑ η μονάδα έφτασε να αποτελείται από 1.000 άνδρες.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με εντολή Χρυσοχοΐδη: 700 αστυνομικοί φεύγουν από γραφεία και γυρίζουν στον δρόμο"

Καταργείται το νέο σύστημα απόκτησης διπλωμάτων – Στα «ύψη» οι μίζες!

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε πως αλλάζει ο τρόπος απόκτησης και ανανέωσης διπλωμάτων.

Επανέρχεται, για τουλάχιστον έξι μήνες, το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το νέο σύστημα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο νέος νόμος, που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο, έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100.000 διπλωματών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, διευκρίνισε, θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το Υπουργείο είναι έτοιμο.

Τα φακελάκια έδιναν και έπαιρναν

Το μπάχαλο που είχε προκαλέσει ο νόμος Σπίρτζη σχετικά με τα διπλώματα οδήγησης είχε αυξήσει κατά πολύ και τα γνωστά φακελάκια!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι επιτήδειοι είχαν βάλει στο στόχαστρο τους ηλικιωμένους που πήγαιναν για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους και τα ποσά που απαιτούσαν για να «διευκολύνουν» τους παππούδες ανέρχονταν μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ!

Αναφέρουμε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς τα φάρμακα που λαμβάνουν οι ηλικιωμένοι οδηγοί οι οποίοι έπρεπε να ανανεώσουν το δίπλωμά τους φαίνονταν στο υπολογιστή του γιατρού που τους εξέταζε και τα κυκλώματα απαιτούσαν πολλά χρήματα για να δώσει το «πράσινο» φως και ο γιατρός που ορίζει η Πολιτεία.

Επίσης οι μίζες αυξάνονταν καθώς με το νέο σύστημα υπήρχε και δοκιμασία με οδήγηση οπότε τα αυξημένα ποσά δικαιολογούνταν από τα κυκλώματα που είχαν ξεκινήσει και δρούσαν απαιτώντας πολλές χιλιάδες ευρώ.

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται το νέο σύστημα απόκτησης διπλωμάτων – Στα «ύψη» οι μίζες!"

Ρεκόρ ζέστης και σε Βέλγιο - Ολλανδία: Πάνω από 38 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος

Καλά κρατεί το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη. Ρεκόρ ζέστης καταγράφηκε τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία.

Η θερμοκρασία των 38,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό Βέλγιο, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, όπως ανακοίνωσε -άλλωστε - και ο επικεφαλής μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Βελγίου (IRM) Ντάβιντ Ντεχενάου.

«Οι 38,9 βαθμοί Κελσίου που έδειξαν σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα τα θερμόμετρα είναι η υψηλότερη θερμοκρασία στο Βέλγιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες το 1833» υπογράμμισε ο επιστήμονας σε μήνυμά του στο Twitter.

Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία, ο υδράργυρος ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 38,8 βαθμούς Κελσίου.

Με την Ευρώπη να πλήττεται από τον καύσωνα, στην Ολλανδία, τα θερμόμετρα έδειξαν 38,8 βαθμούς Κελσίου γύρω στις 15.00 τοπική ώρα στο Γκίλζε-Ρίτζεν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το τελευταίο ρεκόρ χρονολογείται από το 1944, με 38,6 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Για παράδειγμα, στην Αυστρία, η Βιέννη ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή με το όνομα «City oases», η οποία επιτρέπει στους κατοίκους των πόλεων να βρουν σε έναν χάρτη σημεία όπου μπορούν να αναζητήσουν «ανάσα» δροσιάς από τη ζέστη.

Στη Γερμανία, ο υδράργυρος θα φθάσει τις επόμενες ημέρες στους 41 βαθμούς Κελσίου στην Κολωνία και το Ζάαρλαντ, σπάζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου, που είχε καταγραφεί το 2015, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας DWD.

Καθώς όμως ο καύσωνας παραμένει και ο υδράργυρος συνεχίζει να ανεβαίνει, δημιουργείται το ερώτημα: πού οφείλεται τελικά αυτός ο καύσωνας;

Τα κύματα καύσωνα εμφανίζονται στη βόρεια Ευρώπη όταν η υψηλή ατμοσφαιρική πίεση αντλεί θερμό αέρα από τη βόρεια Αφρική, την Πορτογαλία και την Ισπανία, αυξάνοντας τις θερμοκρασίες και την υγρασία. Στην περίπτωση του τελευταίου κύματος καύσωνα, αυτό προκλήθηκε από εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που προέρχονται από τη Σαχάρα.

Οι συνθήκες ξηρού εδάφους σημαίνουν ότι υπάρχει πολύ λιγότερο νερό να εξατμιστεί, κάτι που είναι απαραίτητο για τη φυσική του ψύξη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεκόρ ζέστης και σε Βέλγιο - Ολλανδία: Πάνω από 38 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος"

Μεγάλη φωτιά στην Τανάγρα: Εκκενώθηκε Ιερά Μονή - Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε στο σημείο ενώ πριν από λίγο αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αλλά και να γίνει προληπτική απομάκρυνση 2 ανθρώπων από την Ιερά Μονή Τσάτσαρη Προφήτη Ηλία.

Εσπευσμένα μεταβαίνει στο σημείο και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Γ.Γ.Π.Π, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται οι εναέριες και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

ΦΩΤΙΑ ΤΑΝΑΓΡΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής στο σημείο βρίσκονται 92 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 8 Α/Φ, 3 Ε/Π και 1 Ε/Π συντονιστικό.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις είναι: 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Συνδράμουν 6 υδροφόρα οχήματα και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.




dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στην Τανάγρα: Εκκενώθηκε Ιερά Μονή - Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής"

Θεοδωρικάκος: 155.000 voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Σε 155.000 παιδιά θα δοθούν φέτος voucher για την ένταξή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020».

Αυτό ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τη σύσκεψη με τη γ.γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και Δημήτριο Καλογερόπουλο, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι, σε άριστη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με την οργανωτική και συντονιστική δράση της εταιρείας της τοπικής αυτοδιοίκησης, προχώρησε για φέτος το πρόγραμμα των voucher για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.

«Η κυβέρνησή μας στηρίζει τα νέα ζευγάρια και τον θεσμό της οικογένειας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι φέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις για 155.000 παιδιά, δηλαδή για όλα τα παιδιά που εκπλήρωναν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. «Πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Σήμερα, είναι μία ευχάριστη μέρα για 155.000 παιδιά, τα οποία θα πάρουν το voucher και είναι για πρώτη φορά μία διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε με απόλυτα άρτιο τρόπο, μία διαδικασία την οποία παρακολουθήσαμε από την αρχή, καθώς ήταν σε εξέλιξη και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι η άψογη συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, την κ. Μιχαηλίδου και την ΕΕΤΑΑ έφερε αυτά τα θετικά αποτελέσματα. «Φέτος, τα θετικά αυτά αποτελέσματα, που η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, μας βρίσκουν προετοιμασμένους να ξεκινήσουμε μία νέα αρχή την επόμενη χρονιά, που στο επίκεντρό της θα είναι η οικογένεια. Με την οικογένεια και τη στήριξή της στη βάση του πυρήνα τής πολιτικής μας ξεκινάμε μία προσπάθεια, καθώς από του χρόνου θα έχουμε μία δομική αλλαγή στο σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Αυτές είναι οι αρχές μας, οι πολιτικές μας, ξεκινάμε τώρα με ένα ευχάριστο γεγονός» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που 155.000 voucher δόθηκαν σε οικογένειες για την επόμενη σχολική χρονιά», επισήμανε κ. Μιχαηλίδου. «Φέτος, για πρώτη φορά, δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός και κάνουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία κληρονομήσαμε και να διασφαλίσουμε ότι αυτήν τη χρονιά θα μπουν, όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, στους παιδικούς σταθμούς. Όπως είπαν και οι δύο υπουργοί, αλλά ακόμα περισσότερο ο πρωθυπουργός της χώρας, στόχος μας είναι να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Γι’ αυτό, εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Το πρώτο βήμα έγινε με μεγάλη επιτυχία, έχουμε ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνουμε και θα την κάνουμε με επιτυχία» συμπλήρωσε.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΑΑ, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τον κύκλο 2019-2020 ανέρχεται στο ποσό των 270 εκατ. ευρώ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: 155.000 voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς"

Στη δικαιοσύνη επέστρεψαν τρεις δικογραφίες για τον Καμμένο

Στην τακτική δικαιοσύνη επέστρεψαν τρεις δικογραφίες κατά του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει πλέον την βουλευτική ιδιότητα και άρα δεν συντρέχουν λόγοι για άρση της ασυλίας του.

Οι τρεις υποθέσεις αφορούν μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι:

- Νίκος Κοτζιάς για τις καταγγελίες χρηματισμού,

- Ντόρα Μπακογιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση και

- Ανδρέας Παπαδόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δικαιοσύνη επέστρεψαν τρεις δικογραφίες για τον Καμμένο"

Κουμουτσάκος: Ο Τσαβούσογλου «μιλά» για συμφωνία του ’14 – Η αντίδραση της Κομισιόν

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ήταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκείνος που πήρε τη σκυτάλη για να απειλήσει την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα βάλει στον «πάγο» τη συμφωνία επανεισδοχής. ««Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», είπε ο Τούρκος υπουργός. Στις δηλώσεις του αντέδρασαν τόσο η Κομισιόν όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αρχικά, η εκπρόσωπος της Κοσισιόν, Νατάσα Μπερτό, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, επανέλαβε ότι «η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ έτσι κι αλλιώς» και δεν σχετίζεται με την δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Σημείωσε δε ότι για τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας «η πλήρης εφαρμογή της σε όλες τις διατάξεις της παραμένει μία από τις προϋποθέσεις για την ελευθέρωση των θεωρήσεων».

Κουμουτσάκος: Ο Τσαβούσογλου μιλά για συμφωνία του ’14

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν αφορά στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου, περί μονομερούς μη εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας του 2014 καθ’ όσον χρόνο δεν υπάρχει από την ΕΕ απελευθέρωση των θεωρήσεων (visa) για τους Τούρκους πολίτες, επαναλαμβάνουν γνωστές ήδη από το 2017, τουρκικές θέσεις και αποφάσεις.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να τονίζει τη σημασία της πλήρους εφαρμογής αυτής της Κοινής Δήλωσης και λαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τo Άτυπο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Ελσίνκι, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, καθώς και την άτυπη συνάντηση που διοργάνωσε η Γαλλία, με την συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα, υπογράμμισα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμουτσάκος: Ο Τσαβούσογλου «μιλά» για συμφωνία του ’14 – Η αντίδραση της Κομισιόν"

«Επανέρχεται για 6 μήνες το προηγούμενο καθεστώς στις άδειες οδήγησης»

Επανέρχεται για τουλάχιστον έξι μήνες το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το νέο σύστημα δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωμάτων με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, είπε , θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη βουλή. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

Ο κ Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αλλάξει η διοίκηση του ΟΑΣΘ «είτε ο κ. Παπάς είναι στη Θεσσαλονίκη είτε όχι.»

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παπάς έστειλε στη νέα ηγεσία του υπουργείου επιστολή με διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και «ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτηση του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη.»

Ανέφερε επίσης ότι όλες οι διοικήσεις των Οργανισμών θα αξιολογηθούν αλλά σε κάθε περίπτωση οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και θα πρέπει να αλλάξουν, είπε. Διευκρίνισε επίσης ότι το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στην απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν αποδόθηκε από τα αρμόδια υπουργεία στους συγκοινωνιακούς οργανισμούς το κονδύλι για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και άλλων κατηγοριών πολιτών που κινούνται δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο.
Δήλωσε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής ιδιωτών στον ΟΑΣΘ «αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επανέρχεται για 6 μήνες το προηγούμενο καθεστώς στις άδειες οδήγησης»"

Χάνει την ασυλία του ο Παύλος Πολάκης;

Την άρση βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με ψήφους 8-2 υπέρ της άρσης.

Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην Ολομέλεια, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση στις 31 Ιουλίου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνήλθε σήμερα για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές και αφορούν: Η μία υπόθεση στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη υπόθεση το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκαν οκτώ εκ των ένδεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης), δύο βουλευτές ψήφισαν «όχι» (ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάνει την ασυλία του ο Παύλος Πολάκης;"

Ο δωδεκάλογος του δικηγορικού κόσμου που κατατέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης

Την αντίθεση του δικηγορικού κόσμου στην αναστολή εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την μείωση του ΦΠΑ στις δικηγορικές και στις δικαστηριακές υπηρεσίες, η ενίσχυση του θεσμού της νομικής βοήθειας, η άμεση αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων της χώρας, είναι μεταξύ των 12 «καυτών» θεμάτων που έθεσε η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, κατά την χθεσινή συνάντησή της με υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και τον νέο υφυπουργό Δημήτρη Κράνη, από την πλευρά των δικηγόρων τέθηκε τα εξής 12 ζητήματα:

Η συντονιστική επιτροπή έθεσε στην νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τα ακόλουθα θέματα:

1. Την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος της διαμεσολάβησης, ενόψει λήξης της περιόδου αναστολής (κατ’ άρθρο 19 ν. 4566/2018) του άρθρου 152 ν. 4512/2018 στις 16.9.2019. Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός υπενθύμισε την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος κατά της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης και επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλιστεί επαρκής χρόνος θεσμικής διαβούλευσης.

2. Την ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησης του προγράμματος δικηγορικής άσκησης, για 2.500 ασκουμένους, σε δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία, που θα εξασφαλίζει ουσιαστική άσκηση, έναντι ποσού 650 ευρώ μηνιαίως, με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος απασχόλησης νέων της ΕΕ.

3. Λόγω μείζονος σπουδαιότητας -παρότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα αμιγώς του υπουργείου Δικαιοσύνης- τέθηκε το ζήτημα της επιβεβλημένης κατάργησης, άλλως μείωσης του ΦΠΑ στις δικηγορικές και δη στις δικαστηριακές υπηρεσίες.

4. Την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του θεσμού της νομικής βοήθειας και επίσπευσης της εκκαθάρισης των αμοιβών. Προς τούτο απαιτείται ενίσχυση του ΤΑΧΔΙΚ σε ανθρώπινο δυναμικό, περιορισμός της γραφειοκρατικής επιβάρυνσης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών και πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας εκκαθάρισης των σχετικών αμοιβών. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

5. Την αντίθεσή της με την αναστολή εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς τούτο θα προκαλέσει ανασφάλεια δικαίου, δεδομένης της ψήφισης και έναρξης εφαρμογής του νέου Κώδικα. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι προτάσεις βελτιωτικών παρεμβάσεων που ήδη έχουν διατυπώσει τα συλλογικά όργανα του δικηγορικού σώματος.

6. Τις επιφυλάξεις του δικηγορικού σώματος σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του υπουργείου Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επισημάνθηκε ιδίως το γεγονός ότι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία και η Επιμελητεία Ανηλίκων ασκούν αρμοδιότητες που ως εκ της φύσεώς τους άπτονται του υπουργείου Δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό πρέπει να παραμείνουν στην αρμοδιότητά του.

7. Την ανάγκη άμεσης επαναφοράς του καταργηθέντος άρθρου 938 (παλαιού) ΚΠολΔ, προς το σκοπό αποτελεσματικής προσωρινής δικαστικής προστασίας των οφειλετών.

8. Την ανάγκη θεσμικής περιφρούρησης της ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

9. Τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον Κώδικα Δικηγόρων, ιδίως σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό των ποσών των γραμματίων μετά τις δικονομικές αλλαγές περί την αρμοδιότητα των δικαστηρίων, την αντιμετώπιση των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των εμμίσθων δικηγόρων, μετά τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί, καθώς και τον ορισμό των μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων ανά εφετειακή περιφέρεια.

10. Την εξασφάλιση της δυνατότητας εκπροσώπησης των εντολέων από τους δικηγόρους ενώπιον των διοικητικών αρχών και των γραμματειών των δικαστηρίων, δυνάμει τεκμαιρομένης εντολής, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων.

11. Την ανάγκη άμεσης κύρωσης των υποβληθέντων στο υπουργείο νέων Οργανισμών Δικηγορικών Συλλόγων και Κανονισμών Διαιτησίας.

12. Την άμεση αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων της χώρας και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του ΤΑΧΔΙΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι είναι θεσμικοί συνομιλητές της πολιτείας και στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του προέδρου της Ολομέλειας, δήλωσε ότι θα επιδιώξει την επικοινωνία και τη συνεργασία σε σταθερή βάση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Δικαιοσύνη και τους συλλειτουργούς της.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα θέματα που έθεσε το δικηγορικό σώμα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δωδεκάλογος του δικηγορικού κόσμου που κατατέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης"

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Αττική Οδό! Έσπασε τις μπάρες, τραυμάτισε αστυνομικούς και συνελήφθη

Απίστευτες σκηνές τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.07.2019) όταν αστυνομικοί καταδίωξαν φορτηγό στην Αττική Οδό. Ο οδηγός του αγνόησε σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

Όλα έγιναν όταν ο οδηγός κλεμμένου φορτηγού δεν σταμάτησε σε σήμα περιπολικού, με συνέπεια να ακολουθήσει καταδίωξη έως το Ζεφύρι!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το φορτηγό στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη λεωφόρο Αθηνών. Τότε έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, αλλά εκείνος… γκάζωσε και επιχείρησε να διαφύγει.

Το περιπολικό τον ακολούθησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επεισοδιακή καταδίωξη. Ο οδηγός του φορτηγού, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, έσπασε τις μπάρες των διοδίων της Αττικής Οδού, με το περιπολικό να τον καταδιώκει έως το Ζεφύρι, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε, αφού πρώτα έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Ακολούθησε, σύμφωνα με την Καθημερινή, μάχη του 30χρονου Έλληνα οδηγού με τους αστυνομικούς, κατά την οποία μάλιστα τραυμάτισε τρεις απ’ αυτούς πριν τελικά του περάσουν χειροπέδες!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινηματογραφική καταδίωξη στην Αττική Οδό! Έσπασε τις μπάρες, τραυμάτισε αστυνομικούς και συνελήφθη"

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 50% ή 100%

Λίγο πριν κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τη μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, με νέα απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τροποποιείται και συμπληρώνεται η απόφαση για τη χορήγηση εκπτώσεων, μειώσεων και αναστολής πληρωμής στον ΕΝΦΙΑ.
 Έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα και με ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει σε επιφάνεια τα 150 τ.μ. και αξία τις 200.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Πλήρη απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων δικαιούνται οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν υποβάλει εμπρόθεσματις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις Ε9. Η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων είναι αυτοματοποιημένη για τα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών, παρά μόνο εφόσον διαπιστωθούν λάθη.
 Με τη νέα απόφαση Πιτσιλή, για να χορηγηθεί έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει:
  1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. Σύμφωνα με την νέα απόφαση, ως συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος του συζύγου, της συζύγου και των εξαρτώμενων τέκνων, σε όσες περιπτώσεις ορίζεται από το νόμο ότι τα εισοδήματα των τέκνων συναθροίζονται με αυτά των γονέων, καθώς και του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν υποβάλει ατομική δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα και ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων λαμβάνονται από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους, οι οποίες έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. Αν οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή δήλωση, λαμβάνεται ο μεγαλύτερος αριθμός τέκνων που έχει δηλωθεί σε μία εκ των δύο δηλώσεων.
Το συνολικό φορολογητέο εισόδημα προσδιορίζεται από το άθροισμα:
-  του καθαρού εισοδήματος, όπως προκύπτει από τα ποσά των κωδικών του Πίνακα 4 της δήλωσης ή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος,
- των ποσών των κωδικών των περιπτώσεων 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12 και 18 του Πίνακα 6 της δήλωσης, δηλαδή όλων των ποσών που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο και
  - του ποσού της προστιθέμενης διαφοράς του τεκμηρίου  όπου αυτή εφαρμόζεται.
  1. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο (και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώγια τον έγγαμο (τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με δύο εξαρτώμενα τέκνα. Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων, αποτελούμενη από το άθροισμα των κύριων και βοηθητικών χώρων των κατηγοριών ακινήτων 1 έως και 12 (εκτός 4, 41 έως και 47), αποπερατωμένων και ημιτελών, καθώς και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, λαμβάνεται από τις δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. του οικείου έτους, οι οποίες έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος επί των ακινήτων.

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω χορηγείται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος
και
β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.
Όπως ορίζεται στην απόφαση, η αναπηρία του υπόχρεου και της συζύγου λαμβάνεται από τη δήλωση ή τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους ή από τα αρχεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή την Εφαρμογή των Δ.Ο.Υ. «Καταχώρηση Αναπηριών». Η αναπηρία των τέκνων λαμβάνεται από την Εφαρμογή των Δ.Ο.Υ. «Καταχώρηση Αναπηριών» ή από τα αρχεία των ΚΕ.Π.Α. ή, εφόσον το τέκνο υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος αυτού του οικείου φορολογικού έτους. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η μείωση χορηγείται με υπόδειγμα από τη Δ.Ο.Υ., απαιτείται, πριν τη χορήγηση της έκπτωσης, η καταχώρηση της πληροφορίας για την αναπηρία στην εφαρμογή «Καταχώρηση Αναπηριών» των Δ.Ο.Υ. Για την πιστοποίηση της αναπηρίας εφαρμόζονται τα ισχύοντα στη φορολογία εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 50% ή 100%"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news