facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Φθιώτιδα: Κουκουλοφόροι ληστές επιτέθηκαν σε δύο αδελφές σε πάρκινγκ στην εθνική οδό

Δύο κουκουλοφόροι λήστεψαν δυο αδελφές που σταμάτησαν για τουαλέτα σε πάρκινγκ της εθνικής οδού.

Η ληστεία έγινε λίγο πριν τις 5:00΄ το απόγευμα κοντά στη Στυλίδα και συγκεκριμένα στο 221ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport δύο αδελφές, που ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη, έκαναν στάση για να πάνε στην τουαλέτα που υπάρχει στο συγκεκριμένο πάρκινγκ.

Όταν οι δυο γυναίκες έβγαιναν από την τουαλέτα τους επιτεθήκαν δυο νεαροί με κουκούλες full-face, οι οποίοι άρπαξαν έναν χρυσό σταυρό από το λαιμό της μιας και την τσάντα της άλλης αδελφής, η οποία εκτός των άλλων είχε μέσα και το ποσό των 150€.

Οι δράστες στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας προς τα ελαιοπερίβολα, όπου πιθανότατα είχαν κρύψει κάποιο μέσο διαφυγής.

Η αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.

lamiareport 

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Κουκουλοφόροι ληστές επιτέθηκαν σε δύο αδελφές σε πάρκινγκ στην εθνική οδό "

Νεαρός παρέλαβε από πλοίο της γραμμής προς Σάμο ασυνόδευτο πακέτο με ναρκωτικά και συνελήφθη από τις αρχές

Νεαρός που παρέλαβε ασυνόδευτο πακέτο με ναρκωτικά από πλοίο της γραμμής προς τη Σάμο συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού.

Ο νεαρός εντοπίστηκε στον χώρο των αποσκευών να παραλαμβάνει «ύποπτο πακέτο» και στη συνέχεια έγινε έλεγχος και στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκαν κι άλλες ουσίες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στη σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σάμου, για παράβαση του νόμου ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Ειδικότερα, ο 22χρονος εντοπίστηκε στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, να παραλαμβάνει από το χώρο ασυνόδευτων αποσκευών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, δύο χάρτινες συσκευασίες, όπου σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν να περιέχουν δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητα λευκής σκόνης, πιθανόν κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 80 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα εντοπίστηκαν επτά νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα μπεζ σκόνης, πιθανόν MDMA, συνολικού μικτού βάρους 7,1 γραμμαρίων καθώς και 43 δισκία μπλε χρώματος, πιθανώς ECSTASY.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαρός παρέλαβε από πλοίο της γραμμής προς Σάμο ασυνόδευτο πακέτο με ναρκωτικά και συνελήφθη από τις αρχές"

Κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Έτσι φτάσαμε στην παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Για « έλεγχο παντού και σε όλα τα επίπεδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες έχουν δημιουργηθεί από τη διοίκηση Σημανδράκου», δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του οργανισμού

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια! και να γίνει αυστηρός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θα γίνει προσπάθεια τακτοποίησης όλων των εκκρεμοτήτων», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ .

«Το μαχαίρι στο κόκκαλο »

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός είναι αποφασισμένος «να βάλει “το μαχαίρι στο κόκκαλο”» και σημειώνουν ότι «μετά την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλη Σημανδράκου ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση του Οργανισμού». Επισημαίνουν ότι η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ανοίξει πληγές στους αγρότες καθώς υπήρξαν πολλές λάθος πληρωμές και τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «για μια ακόμη αφορά υπήρξαν αντιδράσεις για λάθος πληρωμές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ήταν αποτέλεσμα της κακής οργάνωσης και της αδιαφάνειας στη λειτουργία του Οργανισμού, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρό του Βαγγέλης Σημανδράκος να στείλει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, την παραίτησή του». Μια παραίτηση που ο κ. Αυγενάκης είχε ζητήσει από τις 27 Οκτωβρίου 2023, όταν διαπιστώθηκαν τα πρώτα μεγάλα λάθη στην πληρωμή των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά ο κ. Σημανδράκος αρνιόταν να υποβάλει «οχυρωμένος» πίσω από την άποψη ότι είχε διοριστεί από το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρουν.

Επίσης, οι πηγές του υπουργείου εκτιμούν ότι «ευελπιστούσε ότι με την ομάδα που είχε δημιουργήσει και τους ανθρώπους που είχε σε διευθυντικές θέσεις “κλειδιά”, θα επιτύγχανε τη… διόρθωση των λαθών που είχαν εντοπιστεί» και προσθέτουν: «Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη γεγονός που επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία, εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ανεπαρκής και κατώτερη των περιστάσεων για τη διοίκηση ενός Οργανισμού που διαχειρίζεται ετησίως περί τα 2,8 έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών ενισχύσεων.

Προβλήματα στις καταβολές

Το 2022, μετά την επιλογή της νέας διοίκησης μέσω ΑΣΕΠ (Ευάγγελος Σημανδράκος), παρατηρήθηκαν προβλήματα στις καταβολές των ενισχύσεων. Πολλοί δικαιούχοι διαμαρτυρήθηκαν.

Στις διορθωτικές πληρωμές, ωστόσο, που έγιναν στις 12 Οκτωβρίου 2023, σε 105.000 δικαιούχους, για τα υπόλοιπα του 2022, διαπιστώθηκαν κι εκεί προβλήματα, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥπΑΑΤ καταβλήθηκαν περί τα 9 εκατ. λιγότερα (16 εκατ. ευρώ αντί 25 εκατ. ευρώ). Και τούτο παρά τη συνεχή, συστηματική, αδιάκοπη, έως και πιεστική, καθημερινή συμβολή και συνδρομή του ΥπΑΑΤ, σε βαθμό τέτοιο, ωστόσο, που να μη υπερκαλύπτει τις αρμοδιότητες της διοίκησης.

Στις πληρωμές της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης που έγιναν στις 27 Οκτωβρίου, παρατηρήθηκαν και πάλι προβλήματα. Σε τέτοιο βαθμό που υπήρξε εντονότατο κύμα αντιδράσεων από χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι απείλησαν να προσφύγουν σε ένδικα μέσα κατά του Προέδρου Οργανισμού, τον οποίο, μαζί με τη διευθυντικό ομάδα που είχε δημιουργήσει, θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για τα πολλά λάθη και την αδιαφάνεια που υπήρξε στις πληρωμές.

Από όλη την Ελλάδα υπήρξαν καταγγελίες ότι διαπιστώθηκε εσφαλμένη πληρωμή προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στους δικαιούχους για το έτος 2023.

Η συνολική βασική ενίσχυση για το 2023 ήταν 829 εκατ. εύρω έναντι 1.068 εκατ. ευρώ το 2022. Η διαφορά των 239 εκατ. ευρώ έχει μεταφερθεί στην αναδιανεμητική ενίσχυση (178 εκατ. ευρώ), τις νέες συνδεμένες ενισχύσεις και τα τομεακά προγράμματα, (αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της τότε ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, το 2021). Από τα 829 εκατ. ευρώ που ήταν η βασική ενίσχυση, ενεργοποιήθηκαν τα 741 εκατ. ευρώ., δηλαδή 88 εκατ. λιγότερα από τα προβλεπόμενα. Που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι γεωργοί, κτηνοτρόφοι και επιχειρήσεις του κλάδου, έλαβαν 88 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα αρχικώς προγραμματισμένα, χωρίς καμία εύλογη εξήγηση. Από τα 741 εκατ. που ενεργοποιήθηκαν, είναι καταβλητέα ως προκαταβολή το 70%, ήτοι 518 εκατ. ευρώ, ενώ τελικώς πιστώθηκαν στους δικαιούχους μόνο τα 488,5 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας εύλογες αμφιβολίες για την νόμιμη και προς το συμφέρον των δικαιούχων πληρωμή των ενωσιακών ενισχύσεων. Και τούτο, χωρίς, ταυτόχρονα ο Οργανισμός να δίνει πληροφορίες στους δικαιούχους για το πώς έχει γίνει ο υπολογισμός της ενίσχυσης».

Αρνείτο να παραιτηθεί

Με βάση αυτά τα δεδομένα, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να τοποθετηθεί προσωρινή νέα διοίκηση η οποία θα προχωρήσει στις αναγκαίες ανακατατάξεις, ώστε να ανταποκριθεί στο στόχο του Οργανισμού για έγκαιρες, σωστές και με διαφάνεια καταβολές των αγροτικών ενισχύσεων. Τότε, όλα τα μέλη της διοίκησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για παραίτηση, πλην του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλη Σημανδράκου, ο οποίος συνέχισε να διοικεί μέχρι χθες, όπου υπέβαλε την παραίτησή του διαπιστώνοντας και ο ίδιος την ανεπάρκεια της διοίκησής του για σωστές καταβολές στις κοινοτικές ενισχύσεις».

Σημειώνουν ότι και στην εξόφληση της ενιαίας, στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά και στα λοιπά καθεστώτα, υπήρξαν λάθη τα οποία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση δικαιούχων, από όλη την Ελλάδα.

«Ξήλωμα» στελεχών

Επικαλούμενες την ανακοίνωση του Οργανισμού, αναφέρουν ότι 685.053.809,62 ευρώ πιστώθηκαν σε 572.444 δικαιούχους, που σχετίζονται με την εξόφληση του 30% της βασικής ενίσχυσης την αναδιενεμητική ενίσχυση, τους νέους γεωργούς και την εξισωτική αποζημίωση, και σημειώνουν:

«Στις 28 Δεκεμβρίου, κι ενώ οι αντιδράσεις για λάθη και στις νέες πληρωμές έφθαναν με ένταση στον Οργανισμό και στο ΥπΑΑΤ, από όλη την Ελλάδα, ο κ. Σημανδράκος συγκάλεσε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο οποίο, όμως, ο ίδιος δεν παρέστη. Το συγκεκριμένο ΔΣ, το οποίο, τελικώς, συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη, μετά από εισήγηση της Γενικής Διευθύντριας κυρίας Μωραΐτου, προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στη διευθυντική ομάδα της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην απομάκρυνση διευθυντικών στελεχών που αποτελούσαν βασικούς συνεργάτες του κ. Σημανδράκου, καθώς κι αυτοί φέρουν ευθύνη για την προβληματική διοίκηση από το καλοκαίρι του 2022 και μετά. Το ΔΣ αποφάσισε, επίσης, ύστερα από εισήγηση του Αντιπροέδρου του Κυριάκου Μπαμπασίδη, να αναθέσει σε Ορκωτό Λογιστή τον έλεγχο όλων εκείνων των καταγγελιών που έχουν γίνει και σχετίζονται με εσφαλμένες πληρωμές, παραλείψεις και αδιαφάνεια στον τρόπο καταβολής των ενισχύσεων.

 «Επί χρόνια «παγωμένα» περίπου 16.000 ΑΦΜ αγροτών»

«Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων, κι ενώ εκκρεμούν απαντήσεις της Διοίκησης Σημανδράκου για το τι έχει γίνει με τον έλεγχο στην κατανομή δικαιωμάτων για βοσκότοπο χωρίς ζώα και γιατί επί χρόνια είναι «παγωμένα» περίπου 16.000 ΑΦΜ αγροτών, χωρίς να ολοκληρώνεται ο έλεγχος και να αποστέλλονται στον εισαγγελέα όσα διαπιστωθούν ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά και υπό το βάρος πολλών άλλων καταγγελιών που φθάνουν συνεχώς στο ΥπΑΑΤ, ο κ. Σημανδράκος υπέβαλε, επί τέλους, χθες, 29 Δεκεμβρίου, υπέβαλε την παραίτησή του, τον οποία ο κ. Αυγενάκης έκανε αποδεκτή.

Σημειώνεται ότι τα ως άνω 16.000 ΑΦΜ αφορούν δικαιούχους που στην πλειονότητά τους έχουν μη επαρκώς αιτιολογημένες δεσμεύσεις επί σειρά ετών, διότι όταν ζητήθηκε από τον τότε Πρόεδρο Σημανδράκο και τους τότε Διευθυντές Άμεσων Ενισχύσεων και Τεχνικών Ελέγχων η συσχέτιση των ΑΦΜ αυτών με εντολές ελέγχων, τυχόν καταγγελίες ή έρευνες από άλλες συνεργαζόμενες υπηρεσίες, αυτή δεν έγινε ποτέ και δεν δόθηκαν ποτέ τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να δημιουργείται μια παραφιλολογία για επιχείρηση λήψης επιδοτήσεων με τεχνικές συνθήκες χωρίς όμως ποτέ οι δεσμευμένοι δικαιούχοι να έχουν λάβει γνώση για τον έλεγχο τον οποίο βρίσκονται ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα έπρεπε να αξιολογηθούν από επιτροπές του ΟΠΕΚΕΠΕ (σύμφωνα με τις εγκυκλίους ελέγχων), να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου, να ενημερωθούν οι παραγωγοί εγγράφως για τα αποτελέσματα και τα τυχόν ευρήματα και να καταχωρηθούν όλα τα ευρήματα στο πληροφοριακό σύστημα, όπως προβλέπεται από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς».

«Επιλεκτικές πληρωμές παραγωγών κατά το δοκούν»

Αντί αυτών, όπως σημειώνουν πηγές του ΥπΑΑΤ, «ο κ. Σημανδράκος με την αποκλειστικά συνεργαζόμενη ομάδα Διευθυντών του και χωρίς την ενημέρωση της υπόλοιπης Διοίκησης, με δικά του αξιολογικά κριτήρια και σύμφωνα με τη προσωπική του κρίση, μη βασιζόμενος στη Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, παράγοντας μόνος του το δικό του “δίκαιο”, προχωρούσε σε επιλεκτικές πληρωμές παραγωγών κατά το δοκούν. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η επιλεκτική «δικαίωση» παραγωγών και η επιλεκτική «δέσμευση» κάποιων άλλων.

Παραγωγοί που αποδεδειγμένα εμπλέκονται με καταγγελίες ελέγχων και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες επιτροπές και ενώ βρίσκονται σε πολλά διαφορετικά αρχεία Δεσμεύσεων και για πολλά έτη εντοπίζονται ξαφνικά πληρωμένοι!!!

«Στήριξη σε παραγωγό που βεβαιωμένα παρανομούσε»

Προέκυψαν δε γεγονότα που εκθέτουν τον Οργανισμό όπως να παρευρεθεί ο ίδιος σε Δικαστήριο προκειμένου ως μάρτυρας υπεράσπισης να βοηθήσει στην απαλλαγή με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας για παραγωγό που οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2017, μαζί με άλλες διωκτικές υπηρεσίες όπως το ΣΔΟΕ, είχαν βεβαιώσει τις παράνομες πράξεις του παραγωγού.

Για να πετύχει δε το σκοπό του με δική του μονομερή εντολή απαγόρευσε στη Νομική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ να παραστεί στο Δικαστήριο υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του Οργανισμού. Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές και είναι δεδομένο ότι η νέα διοίκηση θα ελέγξει τα πάντα, ώστε μέσα από δίκαιες αποφάσεις να ανακτήσει ο Οργανισμός την αξιοπιστία του και να τον ξανακτίσει σε υγιείς βάσεις.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Έτσι φτάσαμε στην παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ»"

Ουκρανική επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ: Το πλήγμα δεν θα μείνει ατιμώρητο, λέει η Μόσχα – Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωη τους και 111 τραυματίστηκαν στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, σε επιθέσεις με drones. Η Μόσχα θεωρεί υπεύθυνη την Ουκρανία, η οποία μετρά ακόμη νεκρούς από τις πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων την Παρασκευή. Διακόσιους πυραύλους θα στείλει η Βρετανία στο Κίεβο για βοήθεια, ενώ ο Τζο Μπάιντεν καλεί εκ νέου το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ουκρανία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος με θέμα συζήτησης την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ προειδοποιεί πως η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη

Η Μόσχα κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό για μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 111 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη» και επέρριψε την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο μέσω της Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

Πανικός στο κέντρο του Μπέλγκοροντ, όπου αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Οι Ρώσοι λένε ότι ευθύνονται οι Ουκρανοί, που επιτέθηκαν με δεκάδες ντρόουν και πυραύλους που έφτασαν μέχρι την περιφέρεια της Μόσχας. Αλλά το Κίεβο δεν σχολιάζει αν αυτή ήταν απάντησή του στο χθεσινό μπαράζ βομβαρδισμών.

Στην Ουκρανία οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και οι κάτοικοι σε όλες τις πόλεις που χτυπήθηκαν ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν και να ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 39 και την Πρωτοχρονιά θα κηρυχθεί ημέρα πένθους στο Κίεβο.

Νέο βίντεο από την Οδησσό δείχνει έναν ιερέα να γλιτώνει για λίγα εκατοστά από τα συντρίμμια που έπεσαν μέσα στην εκκλησία. Στη Δνείπρο το μαιευτήριο, στο οποίο βρίσκονταν 12 έγκυες και 4 νεογέννητα, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοι πιστεύουν ότι οι Ρώσοι εσκεμμένα χτύπησαν στόχους, όπου θα βρίσκονταν πολλοί άμαχοι.

Το ρωσικό μπαράζ πυροδότησε και διπλωματική κόντρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει διακόσιους ακόμη πυραύλους στην Ουκρανία και ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα βοήθεια, γιατί το Κρεμλίνο έχει στόχο να εξαλείψει τη χώρα.

Στην Αβντιίφκα της ανατολικής Ουκρανίας, που μετρά πολλές απώλειες στρατιωτών βρέθηκε ο πρόεδρος Ζελένσκι και μίλησε τις θυσίες των ενόπλων δυνάμεων. «Η άμυνά μας είναι δύσκολη, σημαίνει πόνο και απώλειες, αυτοί είναι οι άνθρωποι που κρατούν την Ουκρανία ζωντανή».

To κλίμα των εορτών είναι βαρύ για μια ακόμη χρονιά. Οι Ουκρανοί έφτιαξαν χριστουγεννιάτικο δέντρο από βλήματα όλμων, ενώ οικογένειες Ρώσων στρατιωτών συγκεντρώνουν δώρα για εκείνους που πολεμούν στα μέτωπα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανική επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ: Το πλήγμα δεν θα μείνει ατιμώρητο, λέει η Μόσχα – Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ"

Κεφαλονιά: Ένα ενεργειακό ποτό και υπολείμματα φαγητού πρόδωσαν τους δυο άνδρες που μαχαίρωσαν τον 73χρονο

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 73χρονος άνδρας ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από δράστες που προσπάθησαν να ληστέψουν το σπίτι του στην Κεφαλονιά.

Δύο νεαροί ληστές, 18 και 25 ετών, αλβανικής καταγωγής, που εισέβαλαν στο σπίτι του 73χρονου Κεφαλονίτη, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία το απόγευμα της Πέμπτης στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ο.Π.Κ.Ε.. κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Το χρονικό της φρίκης

Σύμφωνα με τις Αρχές οι δύο δράστες παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου στην Αγία Ευφημία, με τον ένας εξ αυτών τον 25χρονο, να μπαίνει στο σπίτι και τον 18χρονο να φυλάει “τσίλιες” Εκείνη την ώρα μπήκε στο σπίτι του και ο 73χρονος στον οποίο επιτέθηκε με μαχαίρι αιφνιδιαστικά ο 25χρονος Αλβανός δράστης, μαχαιρώνοντάς τον περίπου 10 φορές, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη.

Στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα κατάφερε να βγει αιμόφυρτος στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια, καταρρέοντας στο κοντινότερο σπίτι που βρήκε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αργοστολίου όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο.

Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τους δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείμματα φαγητού και ποτού «πρόδωσαν» τους δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες που συνελήφθησαν για την άγρια ληστεία με θύμα τον 73χρονο στην Κεφαλονιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον 25χρονο, που μαχαίρωσε τον άτυχο άνδρα, και τον 18χρονο συνεργό του, από φουντούνια και ένα ενεργειακό ποτό.

Οι δύο δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 73χρονου, αφήνοντας υπολείμματα από φουντούνια και κουτάκι από το ποτό, τα οποία αγόρασαν από κοντινό σούπερ μάρκετ, με τον υπάλληλο που τους τα πούλησε να τους έχει δει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλονιά: Ένα ενεργειακό ποτό και υπολείμματα φαγητού πρόδωσαν τους δυο άνδρες που μαχαίρωσαν τον 73χρονο"

Αθήνα: Σύλληψη καταζητούμενου Τούρκου – Εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία της τουρκικής Interpol

Στη σύλληψη ενός Τούρκου για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, προέβη το πρωί η αστυνομία, στην Αθήνα

Ο 40χρονος που βρισκόταν στη χώρα μας τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, συνελήφθη σήμερα το πρωί όταν προσήλθε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να αιτηθεί την ανανέωση του Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου που κατείχε. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του στη βάση δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι καταζητείται από τον Ιούλιο του 2015 με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της INTERPOL Τουρκίας για την ένταξή του σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση το 2013 εναντίον κυβερνητικού κτηρίου στο Τουντζελί. Συνδέθηκε με αυτήν από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου ενώ βρέθηκαν αποτυπώματά του στο σημείο. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε τότε το στρατιωτικό σκέλος ακροαριστερού κόμματος της Τουρκίας.

Ο συλληφθείς θα προσαχθεί στο Εφετείο για εκτέλεση του εντάλματος την προσεχή Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Σύλληψη καταζητούμενου Τούρκου – Εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία της τουρκικής Interpol"

Συνελήφθη 37χρονος Αλβανός μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ – Πάνω του βρέθηκε πιστόλι 9mm με 13 σφαίρες

Με χειροπέδες κατέληξε ένας 37χρονος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος αργά το βράδυ της Παρασκευής (29/12) επιχείρησε να διαφύγει από έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών καθώς κατείχε παράνομα ένα πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα ο οποίος είχε 13 φυσίγγια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ευπαλίνου στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή έκριναν ύποπτο τον 37χρονο και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Στη θέα των αστυνομικών πέταξε σε κατάστημα υγειονομικό ενδιαφέροντος ένα τσαντάκι ώμου που είχε (σ.σ. εκεί μέσα έκρυβε το πιστόλι με τον γεμιστήρα και τα 13 φυσίγγια) και επιχείρησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το πιστόλι 9mm, ο γεμιστήρας και τα 13 φυσίγγια που έφερε πάνω του ο Αλβανός

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 37χρονος Αλβανός μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ – Πάνω του βρέθηκε πιστόλι 9mm με 13 σφαίρες"

29.000 βόμβες σβήνουν τη Γάζα από τον χάρτη: Η καταστροφή σε αριθμούς και φωτογραφίες

Όταν η Χαμάς εισέβαλε στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ σε μία πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία σκότωσε 1.200 ανθρώπους, άρπαξε πάνω από 200 και προέβη σε πάσης φύσεως φρικαλεότητες σε ζωντανούς και νεκρούς, ήξερε βεβαίως ότι θα ακολουθήσει μία σκληρή απάντηση από το Ισραήλ. 

Κανείς δεν ξεχνά πώς και γιατί ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα. 

Κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί δίπλα του τον διαρκή τρόμο.

Η Χαμάς εισβάλει σε ισραηλινό έδαφος και αρχίζει τη σφαγή – REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa

Ωστόσο οι ανηλεείς βομβαρδισμοί και η χερσαία επέμβαση, που συνεχίζονται με τον θεμιτό στόχο να εξαλειφθεί από προσώπου γης η τρομοκρατική οργάνωση, δεν περιορίζονται σε πλήγματα στους τρομοκράτες. Χιλιάδες οι άμαχοι νεκροί, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά. Χιλιάδες τα σπίτια, κτίρια και δημόσιες υποδομές που έγιναν συντρίμμια.

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Ισραηλινός στρατιώτης στη Γάζα/ Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Η ανείπωτη τραγωδία έχει εντείνει τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση πυρός και έχει οξύνει την κριτική έναντι του Ισραήλ ακόμη και από στενούς συμμάχους της χώρας, όπως οι ΗΠΑ. Η Δύση συνολικά υπογραμμίζει πως δεν μπορεί η εξάλειψη της Χαμάς να σημαίνει συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων.

Μετά τον βομβαρδισμό- REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας του θύλακα (που ελέγχεται από τη Χαμάς) – τα μόνα επίσημα, τα οποία αποδέχεται και ο ΟΗΕ – περισσότεροι από 21.320 άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ επιπλέον 55.603 έχουν τραυματιστεί. Πολλοί εξ αυτών έχουν ακρωτηριαστεί.

Παιδιά σε κατεστραμμένο σπίτι στη Γάζα – REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Τουλάχιστον 312 υγειονομικοί έχουν σκοτωθεί, 104 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί, ενώ 23 νοσοκομεία και 142 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. Μόλις 8 νοσοκομεία δέχονται πια ασθενείς.

Παλαιστίνιοι θρηνούν δίπλα στις σορούς των δικών τους ανθρώπων σε προαύλιο νοσοκομείου- REUTERS/Shadi Tabatibi

Σύμφωνα με στοιχεία της WSJ έως και τα μέσα Δεκεμβρίου το Ισραήλ είχε ρίξει 29.000 βόμβες και οβίδες στη Λωρίδα της Γάζας. Σχεδόν 70% από τα 439.00 σπίτια της Γάζας και περίπου το 50% των κτιρίων έχουν υποστεί μερική ή ολική καταστροφή.

(REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa)

Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει βυζαντινές εκκλησίες, ιστορικά τζαμιά, εργοστάσια, σχολεία, θέατρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία. Η υδροδότηση, τα δίκτυα ρεύματος, οι τηλεπικοινωνίες έχουν επίσης υποστεί ισχυρότατο πλήγμα. Εσπεριδοειδή, ελαιώνες και θερμοκήπια έχουν εξαφανιστεί. Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

REUTERS/Mohammed Al-Masri

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "29.000 βόμβες σβήνουν τη Γάζα από τον χάρτη: Η καταστροφή σε αριθμούς και φωτογραφίες"

Αλβανία: Σε κατ΄οίκον κράτηση ο Μπερίσα – Ερευνάται για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός

Δικαστήριο στην Αλβανία διέταξε σήμερα να τεθεί υπό κράτηση κατ’ οίκον ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έπειτα από κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά κατά την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία. Εισαγγελείς κατηγορούν τον 79χρονο Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του όταν ήταν πρωθυπουργός από το 2005 ως το 2009 για να ευνοήσει το σύζυγο της κόρης του κατά την ιδιωτικοποίηση κρατικής γης. Ο Μπερίσα αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Μπερίσα ηγείται του Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αλβανικής αντιπολίτευσης.

«Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελίας αλλάζοντας ένα προηγούμενο μέτρο και διέταξε τώρα την κατ’ οίκον κράτηση (του Μπερίσα) χωρίς τη δυνατότητα να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος του Μπερίσα Τζενκ Τζιοκουτάι.

Ο Τζιοκουτάι δήλωσε πως ο Μπερίσα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται τους ισχυρισμούς της εισαγγελίας και κατηγορεί τον νυν πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι διεξάγει πολιτική επίθεση για να φιμώσει την αντιπολίτευση.

Η εισαγγελία δεν έχει παρουσιάσει ακόμη το τελικό κατηγορητήριο.

Ο Μπερίσα διετέλεσε πρόεδρος από το 1992 ως το 1997, μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού σ’ αυτή τη φτωχή χώρα των νοτιοδυτικών Βαλκανίων, και πρωθυπουργός από το 2005 ως το 2013.

Το 2021, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο στον Μπερίσα και την οικογένειά του, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τον κατηγορεί πως, όταν ήταν πρωθυπουργός, είχε εμπλακεί σε «πράξεις διαφθοράς» που περιλάμβαναν τη χρήση της εξουσίας του για προσωπικό του όφελος και για τον πλουτισμό συγγενών και πολιτικών συμμάχων του.

Ο Μπερίσα αρνήθηκε τις κατηγορίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Σε κατ΄οίκον κράτηση ο Μπερίσα – Ερευνάται για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός"

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 44χρονος Νορβηγός για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού

Στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί βρέθηκε σήμερα ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Ο 44χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οδηγήθηκε στις φυλακές από τους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής που τον συνόδευαν. Στην απολογία του ο 44χρονος επέμενε να κρατά μια αρνητική στάση, λέγοντας ότι δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη και πώς και πότε χρησιμοποίησε το μαχαίρι, τόσο εναντίον του 32χρονου αστυνομικού, όσο και κατά του κουμπάρου του τον οποίο τραυμάτισε στα πόδια. Οι μάρτυρες ωστόσο τον διαψεύδουν κάνοντας λόγο για μια -ουσιαστικά- εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς δεν υπήρχε μια ουσιαστική διαφωνία και ξαφνικά ο 44χρονος φέρεται ότι τραυμάτισε αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού και στη συνέχεια όταν αντέδρασε ο αστυνομικός που μπήκε μπροστά, τον τραυμάτισε θανάσιμα. Παράλληλα ο 44χρονος επικαλέστηκε και την ψυχιατρική του κατάσταση, ζητώντας μέσω του συνηγόρου του ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Στον 44χρονο έχει απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον τραυματισμό του κουμπάρου του αστυνομικού), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 44χρονος Νορβηγός για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού"

«Ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας – Μέσα σε 6 λεπτά άρπαξαν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ (εικόνες & βίντεο)

«Ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Κολοκοτρώνη, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, από άγνωστους δράστες, με λεία κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες εισήλθαν την Παρασκευή τις ώρες μεταξύ 04.00 και 06.00 το πρωί, αρχικά σε διπλανό εγκαταλειμμένο κτήριο, στον αριθμό 32 της οδού Κολοκοτρώνη, από όπου με εργαλεία άνοιξαν τρύπα στον μεσότοιχο και από εκεί πέρασαν στον κεντρικό χώρο του κοσμηματοπωλείου.

Οι δράστες ερεύνησαν τον χώρο, άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 200.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής.

Η ανάρτηση της επιχείρησης στο Instagram

«Λίγο πιο ψύχραιμα να σας πω το εξής: έχουμε το ένα το άλλο. ΜΟΝΟ.

Κατά τα άλλα, να σας πω τα προφανή: δεν έχουμε απόθεμα παρά μόνο ελάχιστα πράγματα που άφησε πίσω του ο κλέφτης στα 6 λεπτά που άδειαζε τα συρτάρια μας. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε ό,τι έχει το e-shop μας και να το κατεβάσουμε στο μαγαζί για τις επόμενες δύο ημέρες ώστε και εσείς τα δώρα σας να πάρετε και να πιστέψουμε πως δεν είναι μάταια όλα όσα κάνουμε.

Για την ιστορία: το Πριγκιπώ δεν είναι μια επιχείρηση «χρυσωρυχείο» όπως κάπου πήρε το μάτι μου. Είναι μια μικρή επιχείρηση που αυτοχρηματοδοτείται, με μικρό περιθώριο κέρδους που δε μας αφήνει περιθώρια για «ατυχίες». Και το λέω αυτό με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς κανένα ντράμα. Έχω κάνει αυτή την επιλογή πολύ συνειδητά. Ωστόσο, το 2023 μας έφτασε στα άκρα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά ούτως ή άλλως. Θες ανοιχτήκαμε και δεν το είχαμε; Θες η ακρίβεια που μας τσάκισε όλους; Όλα μαζί ίσως, ένα μιξ. Μετά από πολύ κόπο φτιάξαμε ένα απόθεμα για τα Χριστούγεννα και για το επόμενο χρονικό διάστημα, να ρολάρει η δουλειά μας μιας και έπονται μετακομίσεις. Ε, μας χάλασε τα πλάνα μας ο κλέφτης!

Στο τελευταίο βίντεο θα δείτε εμάς να καθαρίζουμε το υλικό που άφησε η σήμανση, με μουσική και κάνοντας manifestation: θα τα καταφέρουμε. Δεν ξέρουμε πως. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Έχουμε το ένα το άλλο.

Μάλλον θα ανοίξουμε αύριο. Θα σας ενημερώσουμε.

Άντε, και καλή μας χρονιά».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας – Μέσα σε 6 λεπτά άρπαξαν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ (εικόνες & βίντεο)"

Ακυρώνονται δρομολόγια του Eurostar λόγω πλημμύρας σε σήραγγα στη νότια Αγγλία

Τουλάχιστον 14 σιδηροδρομικά δρομολόγια της Eurostar ακυρώθηκαν εξαιτίας του κλεισίματος σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας.

Αυτές οι ακυρώσεις, που προκύπτουν εν μέσω ενός Σαββατοκύριακου με τεράστιο αριθμό μετακινήσεων λόγω των εορτών, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο PA, τα δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω πλημμύρας που σημειώθηκε σε μια σήραγγα στη νότια Αγγλία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώνονται δρομολόγια του Eurostar λόγω πλημμύρας σε σήραγγα στη νότια Αγγλία"

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Κω – Διακινητής προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς

Ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κινήθηκε χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές στις ελληνικές ακτές, εντόπισε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, χερσαίο μέσο επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου της Λιμενικής Αρχής Κω.

Αμέσως ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το ταχύπλοο πνευστό σκάφος, το οποίο είχε αποβιβάσει άγνωστο αριθμό ατόμων στη ν. Κω να κατευθύνεται προς τα απέναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων στα οποία το Τ/Χ δεν ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να διαφύγει εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Κατόπιν κατάλληλων χειρισμών του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή καταδίωξη στην Κω – Διακινητής προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 18χρονος για επικίνδυνη οδήγηση μετά από καταδίωξη

18χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για επικίνδυνη οδήγηση, παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων» και απείθεια. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες (29-12-2023) σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο 18χρονος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, διαπράττοντας πληθώρα τροχονομικών παραβάσεων και διαταράσσοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Όταν το όχημά του ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και από την περαιτέρω έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κατσαβίδια και μία κουκούλα τύπου full face.

Επιπλέον, σε βάρος του βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες τροχονομικές παραβάσεις συνολικού ύψους 5.700 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 18χρονος για επικίνδυνη οδήγηση μετά από καταδίωξη"

POS και IRIS στις λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2/1: Πληρωμή και με κάρτες στο εξής

Όπως προβλέπεται θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ενώ ξεκινάει και η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων Pos, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Μετά την αργία της Πρωτοχρονιάς όλοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα βρισκόμαστε κανονικά στις θέσεις μας από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές που διαχρονικά μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους αξιοποιώντας ιδανικά το τρίπτυχο, ποιότητα, ποικιλία, καλές τιμές.
Ταυτόχρονα όμως με τη νέα χρονιά υποδεχομαστε και μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές με την καθολική εφαρμογή χρήσης Pos, μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, που καθίσταται πλέον υποχρεωτική προς όφελος όλων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση καταναλωτών και πωλητών ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου».

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι, οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα Κυριακάτικά παζάρια, από 1.1.2024 και εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία I.R.I.S. online payments.

Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01.02.2024 έως και 01.03.2024 αναστέλλεται κατ’ εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "POS και IRIS στις λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2/1: Πληρωμή και με κάρτες στο εξής"

Γαύδος: Νέα επιχείρηση μεταφοράς 70 μεταναστών (εικόνες)

Στην «ρότα» των μεταναστευτικών ροών από τα βόρεια παράλια της Αφρικής έχει μπει πλέον η ακριτική Γαύδος.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 30/12 για άλλη μια φορά μια βάρκα που ήταν κατάφορτη από μετανάστες έφτασε σε παραλία του νησιού.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 3:00 π.μ. η μικρή βάρκα με τις δύο εξωλέμβιες μηχανές κατέπλευσε στην παραλία του Κόρφου με τους 70 άντρες να βγαίνουν στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Αιγύπτιους , τρεις από την Συρία , τρεις από Παλαιστίνη , 35 από το Πακιστάν και 27 από το Μπακλαντές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

 

 


Όπως έγινε και τις προηγούμενες αφίξεις, οι μετανάστες με την μέριμνα του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να μεταφερθούν σε Χώρα Σφακίων ή Παλαιόχωρα και στην συνέχεια σε χώρο προσωρινής διαμονής στα Χανιά.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαύδος: Νέα επιχείρηση μεταφοράς 70 μεταναστών (εικόνες)"

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς: Βροχές κατά τόπους, γενικά αίθριος – Αναλυτική πρόγνωση έως και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές σε δυτικά, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς η στην Αθήνα, ενώ από 4 έως 14 στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα δυτικά καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα έως 19 βαθμούς Κελσίου. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-12-2023 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ)

Σε όλη τη χώρα τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από αργά το βράδυ στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1-1-2024 (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)

Στο μεγαλύετρο μέρος της χώρας σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στα δυτικά καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2-1-2024

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από το μεσημέρι στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά ο καιρός βαθμιαία θα είναι σχεδόν αίθριος.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-1-2024

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΕΜΥ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς: Βροχές κατά τόπους, γενικά αίθριος – Αναλυτική πρόγνωση έως και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news