facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Θάνος Πλεύρης: «Απόλυση και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όσους εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Βαριά τιμωρία περιμένει όσους εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς απειλούνται απόλυση και πρόστιμο 5.000 ευρώ τόνισε o νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές ως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις» σημείωσε ο κ. Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στο Mega κάνοντας λόγο ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Κάνουμε ελέγχους όπου αναφέρονται ύποπτα περιστατικά. Δημιουργούσαμε ένα πλαίσιο να μην είναι ελκυστικό» υπογράμμισε, λέγοντας ότι όταν κάποιος δρα όπως η υπάλληλος, στον Παλαμά της Καρδίτσας «μας μπαίνουν και υποψίες ότι υπάρχει και άλλο κίνητρο», εννοώντας τη χρηματική αμοιβή.

«Η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, αν κριθεί ότι κάνει αυτή την πράξη. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό και σε αυτόν που το λαμβάνει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα επιτρέπεται να εμβολιάζουν κόσμο. Ακόμα, υποστήριξε, ότι όσοι βγαίνουν σε αναστολή δεν χάνουν την δουλειά τους.

«5350 υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή. Αντιστοιχεί στο 5% του ΕΣΥ. Το μέτρο της υποχρεώτικοτητας απέδωσε. Προφανώς υπάρχει και ένα τμήμα κόσμου που δεν θα εμβολιαστεί. Λόγω αναστολών, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολύ μικρότερο από αυτό που φανταζόμασταν. Προσπαθούμε με μετακινήσεις, να δούμε τα κενά, να τα καλύψουμε για τρεις μήνες τα κενά. Προφανώς θα δημιουργηθούν αρρυθμίες όταν φεύγουν 5.300 άτομα. τις καλύπτουμε με προσλήψεις και μετακινήσεις» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν σέβομαι αυτόν που με παράνομη πράξη, προσπαθεί να δείξει ότι είναι εμβολιασμένος»

Ανέφερε μάλιστα, ότι απέδωσε το μέτρο «δεύτερης ευκαιρίας» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Εμβολιάστηκαν υγειονομικοί 1,2,3 Σεπτεμβρίου αρκετοί υγειονομικοί. Πίστευαν ότι η πολιτεία θα κάνει πίσω».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι σέβεται όλους τους υγειονομικούς, ακόμα και αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν, γιατί έδωσαν έναν σκληρό αγώνα δύο χρόνια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

«Όμως, δεν σέβομαι αυτόν που με παράνομη πράξη, προσπαθεί να δείξει ότι είναι εμβολιασμένος και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των άλλων».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η Ελλάδα έχει το καλύτερο εμβολιαστικό σύστημα στην Ευρώπη. Στόχος, όπως είπε, είναι «να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται».

«Σήμερα το 90% στις ΜΕΘ, προέρχεται από το 33% που δεν έχει εμβολιαστεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, ενώ τέλος τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνος Πλεύρης: «Απόλυση και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όσους εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού»"

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αφού σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, δεν αφορά μόνο υγειονομικούς, αλλά και εκπαιδευτικούς και δημοσίους αλλά και ιδιωτικούς υπαλλήλους, που προσπαθούν να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, καταγγελίες υπάρχουν και για ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, τα οποία φέρεται να εκδίδουν πλαστά θετικά αποτελέσματα rapid tests με το αζημίωτο, σε ενδιαφερόμενους που θέλουν να φαίνονται ότι έχουν νοσήσει, για να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Οι αρχές, μετά και της εγκύκλιο που απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις Εισαγγελίες όλης της χώρας, ξεσκονίζουν ύποπτες υποθέσεις και προετοιμάζονται για επιβολή αυστηρών ποινών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά τον Παλαμά Καρδίτσας από όπου άρχισε να αποκαλύπτεται η υπόθεση, στο επίκεντρο μπαίνει η Δράμα, όπου φέρεται να είναι αρκετοί αυτοί, που έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους. «Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι. Συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια και ίσως με γιατρούς, που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Στην πόλη της Δράμας όπως καταγγέλλει σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Ιατρικός Σύλλογος, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης. Οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid test έναντι χρηματικού ποσού, με την ταρίφα να κυμαίνεται από 10 έως 50 ευρώ. «Αν βρεθεί έστω και ένας συνάδελφος από τη Δράμα, ότι έχει προχωρήσει σε πλαστά πιστοποιητικά και καταχωρίσεις rapid περιστατικών, θα ήθελα το υπουργείο Υγείας να του πάρει και την άδεια άσκησης επαγγέλματος» ανέφερε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιορτεβε.

Την ίδια ώρα στην Κοζάνη, το 1% των εμβολιασμένων εργαζομένων στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο έχει εμβολιαστεί σε άλλα κέντρα από της πόλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δημήτρη Ντέντη, εμβολιασμοί οι οποίοι ερευνώνται. Στην Θεσσαλονίκη τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς διέθεταν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται δύο περιπτώσεις εργαζομένων, ενώ στην Καβάλα 18 άτομα ελέγχονται, για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα, είναι πλαστά ή όχι. Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και να μην βγει σε αναστολή.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με αφορμή και την προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, για όλες τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης"

Χουλουσί Ακάρ: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας για Αιγαίο, Κύπρο, ανατολική Μεσόγειο

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας. ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έστρεψε γι’ άλλη μία φορά τα πυρά του στο Αιγαίο και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκδήλωση στη Σμύρνη επεσήμανε ότι ηξ Τουρκία έχει κάποια προβλήματα με τον γείτονα και σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα.

«Βιώνουμε μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το πλάτος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών, την κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί προς την Ελλάδα βάσει συμφωνιών και προβλήματα, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ, προκλητικές απόπειρες εξοπλισμού και άλλες προκλητικές δραστηριότητες και πρακτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Σε αυτές τις διαφορές προστίθενται επίσης και προβλήματα που προκύπτουν από την παράτυπη μετανάστευση και τη δράση της FRONTEX», υποστήριξε.

Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει την εμμονή να εξοπλιστεί

«Κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Παρόλα αυτά, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί – μεταμορφωμένοι σε πρόβατα – εμφανίζονται σε διάφορα μέρη, κάθε μέρα σε διαφορετικό μέρος, και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία τεχνητή ατζέντα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βρει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και την ψυχραιμία, καθώς και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά «δυστυχώς, οι Έλληνες συνομιλητές μας επιμένουν να προβαίνουν σε κάθε είδους επιθετικές ενέργειες και ρητορικές που συχνά κλιμακώνουν τις εντάσεις προκειμένου να εκμηδενίσουν αυτές οι προσπάθειες».

Χουλουσί Ακάρ για Αιγαίο: «Παράνομες ελληνικές αξιώσεις»

Περιγράφοντας τα προβλήματα της υφαλοκρηπίδας, των χωρικών υδάτων, του εναέριου χώρου και της γραμμής FIR ως ξεχωριστά αλλά και αλληλένδετα προβλήματα, ο Χουλουσί Ακάρ είπε:

«Ισχυρίζονται ότι τα σύνορα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας φτάνουν μέσω των νησιών στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι την ηπειρωτική Τουρκία και προβάλλουν παράνομες αξιώσεις για σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο Πέλαγος. Νομίζουμε ότι το Αιγαίο πρέπει να ληφθεί υπόψη συνολικά κατά τον καθορισμό των ορίων της υφαλοκρηπίδας και τα σύνορα πρέπει να σχεδιαστούν κατόπιν συμφωνίας και με βάση την αρχή της ευθυδικίας και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Η Τουρκία δεν θα δεχτεί επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας
Αναφερόμενος στη βούληση της Ελλάδας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ο Ακάρ είπε:

«Εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, μόνο το ένα πέμπτο του Αιγαίου θα παραμείνει ως ανοικτή θαλάσσια περιοχή και περίπου τα δύο τρίτα αυτής θα γίνουν ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μία ελληνική λίμνη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι σχεδόν αδύνατο για το πολεμικό μας ναυτικό να φτάσει στη Μεσόγειο μέσω διεθνών υδάτων. Η Τουρκία θα υποστεί σημαντικές απώλειες όσον αφορά τη ναυτιλία, την ασφάλεια και τους πόρους στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, ακόμη και οι τρίτες χώρες θα πρέπει να παίρνουν άδεια από την Ελλάδα για να περάσουν από το Αιγαίο. Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το δεχτεί ποτέ αυτό».

Χουλουσί Ακάρ – εναέριος χώρος: «Φρούδα όνειρα της Ελλάδας…»

Ο Χουλουσί Ακάρ επεσήμανε ότι ένα από τα προβλήματα που προκάλεσαν σημαντική ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι ο εναέριος χώρος πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος και η γραμμή FIR. «Τα όρια του εναέριου χώρου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα όρια των χωρικών υδάτων. Ωστόσο, η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι έχει 10 μίλια εναέριου χώρου παρότι το πλάτος των χωρικών υδάτων της είναι 6 μίλια.

Δηλαδή, ένα πλοίο στα διεθνή ύδατα δεν παραβιάζει τα χωρικά ύδατα, αλλά από τη στιγμή που ένα ελικόπτερο απογειώνεται από αυτό το πλοίο, τότε παραβιάζει τον εναέριο χώρο. Μόνο η Ελλάδα υποστηρίζει αυτόν τον περίεργο, παράλογο και παράνομο ισχυρισμό. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο μία τέτοια πρακτική ούτε στο παρελθόν ούτε σήμερα.

Παρόλο που δεν το αποδεχόμαστε, η Ελλάδα με τα όνειρά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια, αγνοώντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις αρχές της λογικής, θέλει να επεκτείνει και τον εναέριο χώρο της. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτά είναι φρούδα όνειρα.

Η Ελλάδα δείχνει επίσης τη γραμμή FIR, η οποία αποτελεί μία τεχνική γραμμή, ως περιοχή κυριαρχίας της. Παραβιάζοντας τη Σύμβαση του ICAO του Σικάγου του 1944, ζητά από στρατιωτικά αεροσκάφη που εισέρχονται στο FIR Αθηνών να υποβάλουν σχέδιο πτήσης και δέχεται το αντίθετο ως παραβίαση του εναέριου χώρου. Επίσης, θέλει να πραγματοποιεί έρευνα και διάσωση σε έδαφος της Τουρκίας, αποδεχόμενος ταυτόχρονα το όριο της γραμμής FIR ως όριο «Περιοχής Αναζήτησης και Διάσωσης». Δεν υπάρχει τέτοια πρακτική στο διεθνές δίκαιο στον κόσμο».

Χουλουσί Ακάρ: «Η Αθήνα παραβιάζει τη Λωζάννη»

Αναφερόμενος στον εξοπλισμό της Ελλάδας ο Ακάρ είπε: «Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς τουλάχιστον σε 16 από τα 23 Νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, διατηρώντας εκεί στρατιωτικές μονάδες και όπλα και σε κάθε ευκαιρία επιδιώκει να ακυρώσει τις διεθνείς συμφωνίες, ειδικά τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Όπως σημείωσε, «η Ελλάδα προσπαθεί να συμπεριλάβει αυτά τα νησιά σε διάφορες ασκήσεις και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ και τις τρίτες χώρες ως εργαλείο για τις δικές της αξιώσεις. Η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση ανακοινώνοντας περιττές NAVTEX/NOTMAR/NOTAM. Με αυτές τις δραστηριότητες παραβιάζεται το Τουρκο-Ελληνικό Μνημόνιο Κατανόησης του 1988 και το Μορατόριουμ που καθορίζεται στη Συμφωνία της Βέρνης του 1976. Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας, συνεχίζει την παράνομη στάση της».

Ο Χουλουσί Ακάρ αμφισβήτησε παράλληλα την κυριαρχία πολλών νησιών του Αιγαίου. «Η Ελλάδα διεκδικεί κυριαρχία σε αυτά και μάλιστα τα βάζει προς πώληση. Εκμεταλλεύεται επίσης διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως περιβαλλοντικά και ενεργειακά προγράμματα της ΕΕ, αρχαιολογικές και κτηματολογικές μελέτες. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε μονομερή και de facto βήματα. Όλες αυτές οι προσπάθειες αποκαλύπτουν με μεγαλύτερη σαφήνεια την επεκτατική αντίληψη της Ελλάδας, η οποία καθιερώθηκε επίσημα το 1832. Τότε είχε έκταση 47 χιλιάδες 517 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα και γύρω από την Πελοπόννησο και έφτασε να έχει σχεδόν 3 φορές το μέγεθός της Πελοποννήσου μέχρι σήμερα μετά από 7 στάδια».

Για την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο 

«Στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου προσπαθούν να επιβάλουν τις επεκτατικές αξιώσεις τους και να φυλακίσουν την Τουρκία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο με περίπου 1900 χιλιόμετρα, στον κόλπο της Αττάλειας».

Ο Ακάρ επεσήμανε ότι η Ελλάδα ζητά θαλάσσια δικαιοδοσία 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων για το Καστελόριζο, που είναι 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το οποίο απέχει μόλις 1950 μέτρα από την Τουρκία και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα.

«Όταν εξετάζουμε την ιστορία των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η βάση των παράνομων ενεργειών της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, που αγνοεί τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ και της Τουρκίας είναι η λεγόμενη ΑΟΖ, που η ΤΔΒΚ και η Τουρκία έχουν ήδη κατοχυρώσει. Είναι απαραίτητο για όλους να καταλάβουν πολύ καλά ότι η Τουρκία είναι μέτοχος και δικαιούχος του φυσικού πλούτου και να ενεργήσουν ανάλογα.

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, στοχεύει επωφελείται από πόρους όπως το φυσικό αέριο και την αλιεία, συνάπτοντας διμερείς συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με άλλα παράχθια κράτη και εφαρμόζοντας πρακτικές, προσπαθώντας με τετελεσμένα να εκθέσει την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Σε απάντηση, εμείς επιμένουμε στην προστασία των ίσων κυριαρχικών δικαιωμάτων και την δίκαιη κατανομή των πόρων στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και οι δραστηριότητές μας στις περιοχές εντός των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας θα συνεχιστούν».

Ο Ακάρ αντέδρασε επίσης στην οδηγία που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή πλευρά σχετικά με το βιβλίο που περιείχε αναφορές στον Ατατούρκ:

«Είναι ένα παράδειγμα στρεβλής και εχθρικής νοοτροπίας. Το απορρίπτουμε και το καταδικάζουμε σθεναρά».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χουλουσί Ακάρ: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας για Αιγαίο, Κύπρο, ανατολική Μεσόγειο"

Έξαλλη η Μίνα Βαλυράκη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης

Έντονα αντέδρασε η Μίνα Βαλυράκη μετά την είδηση ότι μπαίνει στο αρχείο η υπόθεση θανάτου του συζύγου της, Σήφη Βαλυράκη.

“Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό!” αναφέρει σε δήλωσή της.

“Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθειά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο  του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειά μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την Ελληνική Δικαιοσύνη , τη Δημοκρατία και τους θεσμούς .

Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία” προσθέτει η Μίνα Παπαθεοδώρου -Βαλυράκη.

Σήφης Βαλυράκης: Η εισαγγελική διάταξη για την υπόθεση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ μπαίνει στο αρχείο. Η Εισαγγελία Χαλκίδας ερεύνησε τις καταγγελίες δύο μαρτύρων πως πριν από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη υπήρξε έντονος καβγάς με δύο αλιείς σε θαλάσσια περιοχή στην Ερέτριας και πως ένας εξ αυτών στη συνέχεια τον χτύπησε, γεγονός που επέφερε τον θάνατό του.

Σύμφωνα με εισαγγελική διάταξη, για 12 διαφορετικούς λόγους, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη συμπλοκή. Ο ένας, μάλιστα, δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν «παρών» στην Ερέτρια.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι οι δύο αλιείς που υποτίθεται ότι επέφεραν φονικά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν άλλοθι, αλλά και φωτογραφίες από drone, όπου φαίνεται το πού βρισκόταν το σκάφος τους.

Να θυμίσουμε πως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί εδώ και επτά μήνες, μετά τον θάνατο του 78χρονου πολιτικού στις 24 Ιανουαρίου, ήταν περίπου από τα μέσα Αυγούστου στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος είχε μετατεθεί και θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη Χαλκίδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Espresso”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτόπτης μάρτυρας Ε.Α. έχει καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατονομάζοντας τους δύο ψαράδες που είχαν λογομαχία με τον Σήφη Βαλυράκη και που στη συνέχεια ο ένας από αυτούς φέρεται ότι τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

Όμως, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός τούς κάλεσε ως ύποπτους για ανωμοτί κατάθεση μόλις στις 2 Αυγούστου, με καθυστέρηση τριών μηνών και ενώ η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε υποβάλει αναφορά στον Άρειο Πάγο, καταγγέλλοντας τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης και ζητώντας να γίνει περαιτέρω έρευνα στην Αθήνα και όχι στη Χαλκίδα.

Μάλιστα, τον Αύγουστο η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ θεωρούσε μονόδρομο την άσκηση διώξεων σε βάρος των ψαράδων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Παγορόπουλος δήλωνε τότε στην “Espresso”: “Η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας του υλικού από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, ενδεχομένως, να περιμένει και άλλα πράγματα που εμείς δεν γνωρίζουμε σε σχέση με την υπόθεση και ο οποίος, εφόσον σχηματίσει γνώμη, θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Όπως έχω πει πολλάκις, η συγκεκριμένη δικογραφία πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για να ασκηθεί ποινική δίωξη και να συνεχίσει η τακτική ανάκριση την ολοκλήρωση της έρευνας”.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλη η Μίνα Βαλυράκη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης"

Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του

Στο αρχείο μπαίνει τελικά η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Όπως μετέδωσε το Mega, η εξέλιξη αυτή έρχεται γιατί, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, δεν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Η Εισαγγελία Χαλκίδας ερεύνησε τις καταγγελίες δύο μαρτύρων πως πριν από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη υπήρξε έντονος καυγάς με δύο αλιείς σε θαλάσσια περιοχή στην Ερέτριας και πως ένας εξ αυτών στη συνέχεια τον χτύπησε, γεγονός που επέφερε τον θάνατό του.

Σύμφωνα με εισαγγελική διάταξη, για 12 διαφορετικούς λόγους, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη συμπλοκή. Ο ένας, μάλιστα, δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν «παρών» στην Ερέτρια.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι οι δύο αλιείς που υποτίθεται ότι επέφεραν φονικά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν άλλοθι, αλλά και φωτογραφίες από drone, όπου φαίνεται το πού βρισκόταν το σκάφος τους.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του"

Mini lockdown & μέτρα στις Π.Ε. Αργολίδας & Ευρυτανίας -Ποιες «ακολουθούν»

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και  Ευρυτανίας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Mini lockdown & μέτρα στις Π.Ε. Αργολίδας & Ευρυτανίας -Ποιες «ακολουθούν»"

Νέα πρόκληση Ερντογάν κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας για το προσφυγικό κατέφυγε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε βιντεομήνυμά του σε συμπόσιο για το Αιγαίο Πέλαγος και τις σχέσεις με την Ελλάδα, σημείωσε, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ότι η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Συμπλήρωσε δε, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς αναφορά στα γεγονότα του Έβρου, ότι η Αθήνα έχασε αυτή την ευκαιρία με την «ασυμβίβαστη στάση» της.

Υποστήριξε ακόμα, ότι η «η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να σέβεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της (σ.σ. Τουρκίας) και να αποφεύγει τις μονομερείς ενέργειες, απόπειρες να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα». Ο Ερντογάν παραπονέθηκε δε, ότι «η Τουρκία έμεινε μόνη στις προσπάθειές της να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση. «Η Τουρκία έχει μείνει μόνη στον εξαιρετικό της αγώνα για να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση που προέρχεται από τη Συρία» ισχυρίστηκε.

«Θα βρούμε λύσεις, βασισμένες στη δικαιοσύνη, τη δικαιοσύνη και τη συνεργασία με την Ελλάδα, τηρώντας τους δεσμούς γειτονίας» υποστήριξε καταλήγοντας ο Ερντογάν.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα πρόκληση Ερντογάν κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό"

Καιρός αύριο: Παραμένει το φθινοπωρινό σκηνικό – Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζει να θυμίζει φθινόπωρο ο καιρός, καθώς και αύριο Παρασκευή (10.09.2021) δεν θα λείψουν οι βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στις Σποράδες και την Εύβοια ο καιρός θα δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην αρχή της ημέρας με το σκηνικό να βελτιώνεται από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο ασθενείς και πρόσκαιρα από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού αύριο Παρασκευή (10.09.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά μικρής διάρκειας καταιγίδα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά τόπους στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες και την Εύβοια βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην αρχή της ημέρας και από το μεσημέρι βελτιωμένος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.
Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμένει το φθινοπωρινό σκηνικό – Τοπικές βροχές και καταιγίδες"

Πυροβολισμοί με ένα σοβαρά τραυματία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Άνδρας, περίπου 30 ετών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχθηκε από άγνωστο άτομο, το απόγευμα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί με ένα σοβαρά τραυματία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας"

Ράλι Ακρόπολις: Η ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας

Το Ράλι Ακρόπολις διεξάγεται ξανά στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια και σηματοδοτεί την επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) για το 2021.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, για πρώτη φορά στην ιστορία, η οποία και προσέφερε έτσι μοναδικές εικόνες από την ελληνική πρωτεύουσα. 

Η ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις στην Αθήνα

Διαβάστε Περισσότερα » "Ράλι Ακρόπολις: Η ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας"

Κορωνοϊός: Στα 2.170 τα νέα κρούσματα - 384 οι διασωληνωμένοι, 43 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.170, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 609.519 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.235 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.060 θάνατοι
Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 384 (59.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (89.32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 41 (10.68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.027 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +4.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 906 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 28 Ιουλίου 2021 έως 28 Αυγούστου 2021. Από τον έλεγχο των 906 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 886 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC). Εκ των 886 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 874 αφορούν στο στέλεχος Delta και 12 αφορούν στο Alpha.

Η γεωγραφική κατανομή των 2.170 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

81 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

72 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

22 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

82 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

156 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

61 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

75 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

12 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

256 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

33 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

66 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

44 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

70 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

41 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέας-Κύθνου

52 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

31 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

40 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

72 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

43 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

37 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

34 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

16 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

29 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

57 κρούσματα υπό διερεύνηση

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.170 τα νέα κρούσματα - 384 οι διασωληνωμένοι, 43 θάνατοι"

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστικό συμβούλιο -υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση- έκρινε πως ο κατηγορούμενος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται κι όχι να επιστρέψει σπίτι του, φορώντας «βραχιολάκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως είχε κρίνει η ανακρίτρια.

ΕΡΤ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη"

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Πήρε το «πράσινο φως» του Συμβουλίου Επικρατείας

Εγκρίθηκε η σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπουργός έχει οριστεί, ως γνωστόν, ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Την Πέμπτη (09.09.2021), το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενέκρινε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υπογεγραμμένο από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με προεδρεύοντα τον σύμβουλο Επικρατείας Αθανάσιο Αραβάνη και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου, με την υπ΄ αριθμόν 148/2021 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, κάνοντας παράλληλα μια παρατήρηση.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο νεοσύστατο υπουργείο μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, οι ακόλουθες υπηρεσίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

-Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,

-Το Πυροσβεστικό Σώμα και

-Το σύνολο των επιχειρησιακών και διοικητικών δομών και λειτουργιών της Πολιτικής Προστασίας (μέρη Α΄ έως Γ΄ του νόμου 4662/2020).

Παράλληλα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρεται, μεταξύ των άλλων, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αρμοδιότητα της παρακολούθησης των Ευρωπαϊκών θεμάτων και των πολιτικών ως προς την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Μεταφορές αρμοδιοτήτων

Ακόμη, από το υπουργείο Υποδομών η εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας μεταφέρεται στο νεοσύστατο υπουργείο, ενώ στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας η αρμοδιότητα της επιτροπείας και της εκπροσώπησης των ασυνόδευτων και χωρισμένων ανηλίκων, αρμοδιότητα η οποία θα ασκείται από την Μονάδα Θεσμικής Προστασίας (άρθρο 43 ΠΔ 106/2020).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην γνωμοδότησή τους επισημαίνουν ότι στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «χάριν μείζονος σαφήνειας» πρέπει να προσδιοριστούν ειδικότερα οι μεταφερόμενες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αρμοδιότητες της επιτροπείας και εκπροσώπησης των ασυνόδευτων και χωρισμένων ανηλίκων, με παραπομπή στις σχετικές νομοθετικές προβλέψεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Πήρε το «πράσινο φως» του Συμβουλίου Επικρατείας"

H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό συνδυαστικό εμβόλιο κατά κορωνοϊού και γρίπης

Η Moderna ανακοίνωσε ότι εξελίσσει ένα μονοδοσικό εμβόλιο το οποίο θα παρέχει προστασία τόσο έναντι του κορωνοϊού όσο και της γρίπης.

«Η πρώτη προτεραιότητά μας ως εταιρείας αυτή τη στιγμή είναι να φέρουμε στην αγορά ένα αναμνηστικό εμβόλιο για διάφορες παθήσεις του αναπνευστικού, το οποίο σχεδιάζουμε να προσαρμόζουμε και να αναβαθμίζουμε συνεχώς» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο CEO, Στεφάν Μπανσέλ.

Tην Τετάρτη η Novavax ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές για ένα συνδυαστικό εμβόλιο κατά της γρίπης και του κορωνοϊού.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό συνδυαστικό εμβόλιο κατά κορωνοϊού και γρίπης"

Αγρίνιο: 68χρονος με κορονοϊό κρεμάστηκε σε δέντρο – Ήταν σε καραντίνα

Σοκ προκάλεσε στην Κατούνα η αυτοκτονία 68χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ενώ τελούσε σε καραντίνα για κορωνοϊό.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος τις πρωινές ώρες σήμερα έχοντας κρεμαστεί σε δένδρο στην αυλή της οικίας του. Τη σορό του εντόπισε ένας ξαδερφός του.

Η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη από το οικείο αστυνομικό τμήμα ωστόσο έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Παραμένουν άλλωστε άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν τον 68χρονο στο απονενοημένο διάβημα καθώς δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα του.

Ο αυτόχειρας ωστόσο τελούσε τις τελευταίες ημέρες σε καραντίνα καθώς νοσούσε από κορωνοϊό.

Η τραγική αυτή ιστορία προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: 68χρονος με κορονοϊό κρεμάστηκε σε δέντρο – Ήταν σε καραντίνα"

Αυτή είναι η χώρα με τους περισσότερους αρνητές εμβολίου στην ΕΕ – και τους περισσότερους θανάτους

Η Βουλγαρία επέβαλε νέους περιορισμούς κατά της COVID-19, καθώς η χώρα δίνει μάχη απέναντι στην ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Η χώρα των ανατολικών Βαλκανίων έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την αρχή της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, οι Βούλγαροι πολίτες είναι φανατικοί υποστηρικτές του κινήματος άρνησης εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Μόνο το 20% των ενηλίκων στη Βουλγαρία (περίπου 7 εκατομμύρια) έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι στιγμής. Επομένως, είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Βουλγαρία έχει πρόσβαση και στα τέσσερα εμβόλια που ενέκρινε η ΕΕ – αυτά που ανέπτυξαν η Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Από την αρχή της πανδημίας, ο  τραγικός απολογισμός θανάτων από COVID-19 στη Βουλγαρία ανέρχεται πάνω από 19.000 απώλειες, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό της ΕΕ, μετά την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουγγαρία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων ήταν 41 άτομα.

Η ευρέως αποτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού της Βουλγαρίας κινδυνεύει τώρα να θέσει υπό σοβαρή πίεση το ασθενές σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς την Τρίτη

Τα εστιατόρια και τα καφενεία πρέπει να κλείσουν στις 23:00 και τα τραπέζια τους περιορίζονται σε έξι άτομα.

Επίσης, τα νυχτερινά κέντρα έκλεισαν και οι κινηματογράφοι και τα θέατρα περιορίζονται πλέον στη μισή χωρητικότητα και οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις περιορίζονται στο 30% της παραγωγικής ικανότητας.

Η Mariya Sharkova, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας, πιστεύει ότι η ανησυχητικά χαμηλή πρόσληψη εμβολίων στη Βουλγαρία είναι αποτέλεσμα της χαμηλής εμπιστοσύνης των κατοίκων στα επίσημα ιδρύματα, μαζί με την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο σχετικά με τα πλάνα, την πολιτική αστάθεια και την αδύναμη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

«Στη Βουλγαρία, δεν έχουμε καλές γνώσεις για την υγεία», είπε η Sharkova στο AP. «Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πιστέψουν θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς ειδήσεις» συμπληρώνει.

Μόνο τα εμβόλια που είναι υποχρεωτικά στη Βουλγαρία – όπως ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά – έχουν υψηλή πρόσληψη.

Η Sharkova είπε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης φέρει ευθύνη για το φαινόμενο

«Δεν κατασκεύασαν καμία στρατηγική για το πώς να καταπολεμήσουν τη διστακτικότητα των εμβολίων», είπε.

«Δεν είχαμε καμία πραγματική εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια. Το υπουργείο Υγείας βασίζεται κυρίως στις ανακοινώσεις για την ιστοσελίδα του υπουργείου, και δεν νομίζω ότι κάποιος πραγματικά συνεχίζει και το διαβάζει» επισημαίνει.

Τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια της Βουλγαρίας έχουν επίσης επικριθεί επειδή επέτρεψαν συνεντεύξεις γιατρών που αμφιβάλλουν για τον εμβολιασμό.

«Η καλύτερη πολιτική για αυτές τις διστακτικές χώρες και πληθυσμούς όπως η δική μας είναι υποχρεωτικά εμβόλια», δήλωσε η Sharkova.

 euronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η χώρα με τους περισσότερους αρνητές εμβολίου στην ΕΕ – και τους περισσότερους θανάτους"

Αντίο Μίκη: H Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα - Με τιμές στον Γαλατά Χανίων η σορός του - Δείτε live

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του σπουδαίου Έλληνα,  μεταφέρθηκε  στον Γαλατά Χανίων, τον τόπο των προγόνων του, όπου και επέλεξε να είναι η τελευταία του κατοικία. 

Εκεί αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. Έτσι, με τον τρόπο αυτό επιθυμούσε, να κλείσει ο κύκλος της μυθιστορηματικής, επίγειας ζωής, της επιφανούς και οικουμενικής προσωπικότητας που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Στον Γαλατά η σορός του Μίκη Θεοδωράκη 

galatas

Εικόνες από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά 

spiti_theo 

 spitimiki

Χιλιάδες κόσμου στην πομπή για τον Μίκη Θεοδωράκη

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι των Χανίων είχαν σταθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής που διένυσε η αυτοκινητοπομπή, από το λιμάνι της Σούδας μέχρι τη Δημοτική Αγορά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα, τον κορυφαίο Κρητικό συνθέτη και δημιουργό.

Από τη Δημοτική Αγορά, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Χανίων, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

agora

pomph_aleka

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Χανίων 

5370379

mitrosss

Η πομπή από το λιμάνι στη Μητρόπολη Χανίων 

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Χανίων που παιάνιζαν συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στη Δημοτική Αγορά για να πει το τελευταίο αντίο τον άνθρωπο που έκανε μέσω του έργου του γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Η άφιξη στην Κρήτη 

Η σορός του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη έφτασε στο λιμάνι της Σούδας, λίγο μετά τις 07:00 το πρωί.

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι προκειμένου να αποχαιρετήσει τον μεγάλο συνθέτη, στο τελευταίο του αυτό ταξίδι στην Κρήτη που τόσο αγάπησε. Η κρητική γη εξάλλου θα τον έχει για πάντα στην αγκαλιά της.

Eκεί, εκτός από τον απλό κόσμο, βρέθηκαν επίσης μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

H άφιξη της σορού στο λιμάνι της Σούδας

limani

limani2

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίο Μίκη: H Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα - Με τιμές στον Γαλατά Χανίων η σορός του - Δείτε live"

Θεσσαλονίκη: «Όχι άλλη κοροϊδία σε εμάς που τα έχουμε δουλέψει» – Νέα συγκέντρωση από συνταξιούχους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν από τις 10.30, μέλη του σωματείου συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” με μία σειρά οικονομικών και άλλων αιτημάτων.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του σωματείου Κωνσταντίνος Στάμκος, οι συνταξιούχοι έχουν πληγεί ειδικά τα τελευταία χρόνια καθώς το εισόδημά τους μειώνεται διαρκώς. Οι συνταξιούχοι που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου με αφορμή τη ΔΕΘ απαιτούν ακέραιες συντάξεις και αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τονίζοντας ότι τα έχουν πληρωμένα με εισφορές πολλών ετών και εξακολουθούν να τα πληρώνουν.

Ανάμεσα στους λόγους της διαμαρτυρίας είναι: η εισφορά αλληλεγγύης που όπως λένε δεν πληρώνουν οι εφοπλιστές οι βιομήχανοι και οι έμποροι αλλά μόνο οι συνταξιούχοι τη στιγμή που το ΕΚΑΣ και η κατώτερη σύνταξη έχουν καταργηθεί, φέρνοντας σε εξαθλίωση μεγάλη μερίδα συνταξιούχων.

Τονίζουν επίσης ότι οι αναβολές της καταβολής των αναδρομικών των νέων συνταξιούχων έχει φτάσει στα όριά της κοροϊδίας όπως επίσης οργή προκαλούν οι αναβολές για επανυπολογισμό και αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων.

Καταγγέλλουν τέλος την καθυστέρηση των δικαστηρίων για τα αναδρομικά ενώ κρίνουν ως επιεικώς απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους.

Συγκέντρωση από συνταξιούχους αύριο στο ΣτΕ

Αναχωρούν απόψε με λεωφορεία και αυτοκίνητα για την Αθήνα συνταξιούχοι, μέλη του σωματείου «Η Συσπείρωση», για να παραβρεθούν αύριο το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), και ως «διάδικοι» , όπως ανέφεραν, στην αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, και ως διαμαρτυρόμενοι εκτός της αίθουσας.

«Ο ΕΦΚΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, ζητάει από το ΣτΕ να ξανασυνεδριάσει, για να καταργήσει τη δική του απόφαση του 2015» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ο πρόεδρος του σωματείου «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο να επανασυζητείται μια υπόθεση που έκλεισε με τις αποφάσεις του 2015 της ολομέλειας του ΣτΕ».

Οι συνταξιούχοι σημείωσαν ότι «πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι απεβίωσαν από το 2015», χωρίς να πάρουν αναδρομικά, ενώ κατήγγειλαν επίσης ότι επιδιώκεται να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να προσφεύγουν στα πρωτοδικεία,όπως ορίζουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, όπου έχουν εκδοθεί υπέρ τους θετικές αποφάσεις για τις συντάξεις. Το σωματείο «Η Συσπείρωση» καλεί -με κοινή ανακοίνωση του με το «Κίνημα Συνταξιούχων» της Αθήνας- σε συγκέντρωση συνταξιούχων, αύριο, έξω από το ΣτΕ.

 Δείτε βίντεο του grtimes από την σημερινή συγκέντρωση

 

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Όχι άλλη κοροϊδία σε εμάς που τα έχουμε δουλέψει» – Νέα συγκέντρωση από συνταξιούχους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news