facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Τραυματίστηκε 35χρονος από κροτίδα στους Φούρνους

Στην Ικαρία μεταφέρθηκε 35χρονος από τους Φούρνους που υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλου από κροτίδες. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς.

Εξάλλου το μεγάλο Σάββατο άλλο ένα παιδί από Θύμαινα τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ικαρίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραυματίστηκε 35χρονος από κροτίδα στους Φούρνους"

Καιρό αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα του Πάσχα (06/05/2024) στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από

βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στη δυτική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίιθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρό αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές"

Νέος Κόσμος: Χειροπέδες σε 27χρονο για ρίψη μολότοφ

Έναν 27χρονο που πέταξε μια μολότοφ συνέλαβαν αστυνομικοί λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην συμβολή των οδών Λαγουμιτζή και Φρειδερίκου Σμιθ στο Νέο Κόσμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 27χρονος μαζί με άλλα εννέα άτομα, που διέφυγαν και αναζητούνται, εντοπίστηκε να πετάει μολότοφ λίγο μετά την Ανάσταση.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού, για απείθεια, και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος Κόσμος: Χειροπέδες σε 27χρονο για ρίψη μολότοφ"

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε όπλο σε τοίχο κελιού μετά από έφοδο το Πάσχα

Ένα όπλο εντοπίστηκε σε υπό κατασκευή κελί στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από έφοδο των Αρχών μεταμεσονύχτιες ώρες την Κυριακή του Πάσχα (05/05/2024).

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε  στους κοινόχρηστους χώρους στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και στο εν λόγω κελί, βρέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας -19- φυσιγγίων, επιμελώς κρυμμένα εντός κτισμένου τοίχου.

Το όπλο βρέθηκε με χρήση μεταλλικού ανιχνευτή και κατόπιν διάτρησης του τοίχου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν λυμένο σε επιμέρους τμήματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε 6 αυτοσχέδια δέματα.

 

 

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κελί είναι κενό από τον Αύγουστο του 2023. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορυδαλλού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε όπλο σε τοίχο κελιού μετά από έφοδο το Πάσχα"

Στο νοσοκομείο 30χρονος από το Μενίδι – Δέχθηκε αδέσποτη βολίδα στο πασχαλινό γλέντι

Μετά τους ακρωτηριασμούς από βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης, ένα νέο περιστατικό προστίθεται στον θλιβερό απολογισμό τις ημέρες του Πάσχα στην χώρα μας κάθε χρόνο. Ένας άνδρας τραυματίστηκε την Κυριακή στο πασχαλινό τραπέζι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Στις 2 η ώρα το μεσημέρι, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Αχαρνών επί της οδού Ήρας, μέσα σε σπίτι όπου ήταν σε εξέλιξη γιορτινό τραπέζι, ένας 30χρονος δέχθηκε αδέσποτη βολίδα στο αριστερό καλάμι του ποδιού του. Παρόντες ήταν πλήθος κόσμου που διασκέδαζαν και άκουσαν ξαφνικά τον πυροβολισμό.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βολίδα ήταν πιθανότατα 45mm. Πέρασε δίπλα από το κεφάλι ενός άλλου ατόμου και στην συνέχεια, χτύπησε το πόδι του 30χρονου.

newsbreak

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο 30χρονος από το Μενίδι – Δέχθηκε αδέσποτη βολίδα στο πασχαλινό γλέντι"

Πάτρα: Γκάζωσε και έπεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό της – Νεκρή η οδηγός

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με το αυτοκίνητο της στον Μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, σήμερα Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για αυτοκτονία.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα, έφτασε με το όχημα της (το οποίο έχει πατρινές πινακίδες) μέχρι την κεντρική προβλήτα, ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης του οχήματος, με δύτη και ΕΚΑΒ να βρίσκονται στο σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο βγήκε στην επιφάνεια με νεκρή την οδηγό.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

438154346_7111903745578001_1390491486980381212_n.jpg

438137607_961413178851922_5203165383730058895_n.jpg

438154521_1595756537883372_9022172593423650890_n.jpg

tempo24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Γκάζωσε και έπεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό της – Νεκρή η οδηγός"

Έξι τραυματίες από βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης – Ακρωτηριάστηκαν δύο άτομα

Η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας στους εορταμούς της Ανάστασης, παρά τις εκκλήσεις των αρχών για την αποφυγή τους, επέφερε βαρύ κόστος για άλλη μία χρονιά, καθώς τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένας 14χρονος στα Χανιά, ο οποίος έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όταν εξερράγη κροτίδα στο χέρι του αγοριού. Ο 14χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως δυστυχώς το τραύμα ήταν αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα υποστεί ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Το παιδί παραμένει νοσηλευόμενο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Παρόμοιο περιστατικό με θύμα ενήλικα αυτή τη φορά, είχαμε την ίδια ώρα και στα Καλύβια Αττικής, όπου το θύμα υπέστη επίσης ακρωτηριασμό στα δάχτυλά του. Ειδικότερα, στην Αθήνα από τις 20:00 του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 6:00 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα καταγράφηκαν πέντε περιστατικά. Από τους πέντε τραυματίες, οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ευτυχώς κανείς από τους τραυματίες δεν ήταν ανήλικος.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έξι τραυματίες από βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης – Ακρωτηριάστηκαν δύο άτομα"

Εφορία: Πώς ένας αλγόριθμος ξετρυπώνει φοροφυγάδες και απάτες με τον ΦΠΑ

Αδήλωτα εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ, κυκλώματα με εικονικά φορολογικά στοιχεία, απάτες στο ΦΠΑ φέρνουν στο φως οι έρευνες του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

 Με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζονται οι στόχοι και με τη βοήθεια του ειδικού  αλγορίθμου που σαρώνει φορολογικές δηλώσεις, βλέπει τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και τη δραστηριότητα στα social media, η ΑΑΔΕ ξετρυπώνει φοροφυγάδες και επιβάλει φόρους και πρόστιμα.

Οι ελεγκτές βρίσκονται πλέον σε απευθείας σύνδεση με την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ μεταφέροντας πληροφορίες με  φωτογραφίες και βίντεο από τα σημεία ελέγχου, γίνεται  ανάλυση κινδύνου σε πραγματικό χρόνο ενώ  ταυτόχρονα οι φορο-«ράμπο» λαμβάνουν έγγραφα στα tablet τους  και εικόνες από drones.

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής έχουν μπει για τα καλά και οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου με τους φορο-ελεγκτές να διενεργούν έρευνες και διασταυρώσεις από το γραφείο τους, εντοπίζοντας   ύποπτες συναλλαγές, υποθέσεις παράνομου εμπορίου και πλουτισμού.

Ο ειδικός αλγόριθμος της ΑΑΔΕ  διενεργεί συνδυαστικές διασταυρώσεις σε δηλωθέντα εισοδήματα, επαγγελματική δραστηριότητα, τζίρους,  δαπάνες διαβίωσης,  τραπεζικές κινήσεις και αξιοποιεί πληροφορίες από social media (Facebook, Instagram, TikTok) μέχρι και τις παραδόσεις προϊόντων από τις εταιρείες κούριερ.

Στο ηλεκτρονικό «δίχτυ» της ΑΑΔΕ πιάνονται χιλιάδες φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, αναδρομικά,  ακίνητα, μερίσματα αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις  που ενώ έχουν δραστηριότητα υποβάλουν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Έλεγχοι – διασταυρώσεις

Το  Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για φέτος προβλέπει μεταξύ άλλων:  

1. Διενέργεια 500 στοχευμένων ελέγχων με χρήση έμμεσων τεχνικών εισοδήματος σε φυσικά πρόσωπα  (μη επιτηδευματίες) για το έτος 2021 με απόκλιση δαπανών.

2. Διενέργεια 1.600 έκτακτων και διασταυρωτικών ελέγχων

3. Διενέργεια 600 στοχευμένων ελέγχων σε 4 κλάδους με μεγάλο φορολογικό κενό.

4. Διενέργεια 3.000 ελέγχων κατόπιν πληροφοριακών δελτίων και πληροφοριακών εκθέσεων

5. Διενέργεια 10.000 μερικών ελέγχων ΦΠΑ με αξιοποίηση στοιχείων διασταυρώσεων POS, myData για μια φορολογική περίοδο ΦΠΑ.

6. Διενέργεια 800 ελέγχων σε δείγμα υποθέσεων επιστροφών φόρων.

7. Διενέργεια 50 ελέγχων σε τυχαίο δείγμα φυσικών προσώπων επιτηδευματιών και νομικών προσώπων.

8. Διενέργεια τουλάχιστον 6.365 στοχευμένων προτεραιοποιημένων ελέγχων.

9. Διενέργεια 500 ελέγχων σε περιπτώσεις αγοράς περιουσιακών στοιχείων με μετρητά.

10. Διενέργεια διασταύρωσης δηλωθέντων ακαθαρίστων εσόδων ξενοδοχείων με στοιχεία εσόδων από συναλλαγές τους με την πλατφόρμα Booking για το φορολογικό έτος 2022

11. Εντοπισμός αδήλωτων αγοροπωλησιών ακινήτων έτους 2018

12. Αξιοποίηση δεδομένων myDATA για μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ για το έτος 2022.

13. Εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις φυσικών προσώπων χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα σχετική με τουριστικά καταλύματα.

14. Διενέργεια τουλάχιστον 885 ερευνών από τις ΥΕΔΔΕ για απάτη στον ΦΠΑ ενδοκοινοτικών συναλλαγών, για αξιοποίηση νέων πληροφοριών και δεδομένων, στον τομέα του ηλεκτρονικού  εμπορίου, των πλατφορμών παραγγελιοληψίας, των πλατφορμών διαμεσολάβησης στην παροχή υπηρεσιών διαμονής και εν γένει του ηλεκτρονικού επιχειρείν και έρευνες φοροδιαφυγής που σχετίζονται με ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, επεξεργασίες κατασχεμένων στοιχείων και αρχείων, κυκλώματα έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, επεξεργασίας ψηφιακών αρχείων κλπ.

15. Διασταυρώσεις με αξιοποίηση κάθε είδους πληροφοριών που περιέρχονται στην ΑΑΔΕ για πάνω από 120.000 ΑΦΜ:

– Διασταύρωση για τη συμμόρφωση φορολογουμένων στην υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για πρόσθετες αποδοχές και με προ συμπληρωμένους κωδικούς αποδοχών-συντάξεων.

– Διασταυρώσεις των εισερχομένων πληροφοριών από αλλοδαπές αρχές μέσω της Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας , με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος καθώς και επί εισερχομένων πληροφοριών από αλλοδαπές αρχές μέσω της Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας (FATCA).

– Διασταύρωση δηλώσεων με οικογενειακά εισοδήματα φορολογικού έτους 2021 μέχρι 10.000 ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Πώς ένας αλγόριθμος ξετρυπώνει φοροφυγάδες και απάτες με τον ΦΠΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news