facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη: 20χρονη έπεσε σε φρεάτιο κατά τη διάρκεια κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

 

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί το νέο κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο campus του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα μία 20χρονη που συμμετείχε στο πάρτι, πιθανότατα υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ βρέθηκε σε φρεάτιο που βρισκόταν εντός του ιδρύματος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στο σημείο κλήθηκαν πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τη νεαρή ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε τραυματισμένη στο εφημερεύον νοσοκομείο.


voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 20χρονη έπεσε σε φρεάτιο κατά τη διάρκεια κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ"

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα (21.06.2021) με το ωράριο λειτουργίας της αγοράς να ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσους παρέμειναν εντός των τειχών. Δείτε πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και υπηρεσίες.

Έτσι λοιπόν του Αγίου Πνεύματος οι τράπεζες θα είναι κλειστές, ενώ τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα λειτουργήσουν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες. Δηλαδή τα καταστήματα τροφίμων θα ανοίξουν στις 7:00 π.μ και θα κλείσουν στις 10:30 μ.μ.

Τέλος, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν βάσει των δρομολογίων της Κυριακής και των αργιών.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα"

Στα χέρια της ΕΥΠ 3 Τούρκοι που είχαν πλαστές ταυτότητες της Ιντερπόλ και διακινούσαν μετανάστες στην Ευρώπη

Κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας με ταυτότητες της Interpol. Μιλούσαν πέντε γλώσσες, διέθεταν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και διέμεναν σε ένα νεοκλασικό άριστα συντηρημένο στην οδό Μοσχονησίων. Πρόκειται για τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν από την ΟΠΚΕ και παραδόθηκαν στην ΕΥΠ καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για μια άκρως σοβαρή υπόθεση στη διεθνή σκακιέρα διακίνησης μεταναστών.

Οι ίδιοι, δεν λένε πολλά… Ο ένας υποστηρίζει ότι είναι Τούρκος αστυνομικός όμως οι υπόλοιποι κρατούν το στόμα τους κλειστό αρνούμενοι ακόμη και να αποκαλύψουν το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στην Ελλάδα και τον τρόπο που έβρισκαν τα χρήματα.

Στις πιάτσες των αλλοδαπών της Αθήνας, ήταν γνωστό το τελευταίο διάστημα ότι υπήρχαν τρεις περίεργοι τύποι που παρίσταναν τους αστυνομικούς και υπόσχονταν από ταξιδιωτικά έγγραφα, μέχρι αεροπορικά εισιτήρια σε όποιον ήθελε παράνομα να μπει ή να βγει από την Ελλάδα. Το κόστος για τις διευκολύνσεις που έκαναν ήταν 650 ευρώ και παραμένει άγνωστο πόσοι και ποιοι αλλοδαποί μετακινήθηκαν από τους συγκεκριμένους «πράκτορες της Interpol» από πού έφυγαν και που κατέληξαν και το βασικότερο που εξετάζεται είναι αν ανάμεσα σε αυτούς υπήρξαν και άτομα διεθνώς καταζητούμενα για εμπλοκή σε τρομοκρατικές και ποινικές υποθέσεις.

Η πληροφορία

Ήταν 1η Ιουνίου όταν στα γραφεία της ΟΠΚΕ έφθασε μια πληροφορία που μίλαγε για έναν μυστηριώδη άνδρα, γύρω στα 45 που κυκλοφορούσε κυρίως στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής και στην οδό Αχαρνών. Ο περίεργος άνδρας που μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες παρουσιάζεται ως ξένος αστυνομικός, πλευρίζει αλλοδαπούς και τους προτείνει διάφορες εξυπηρετήσεις. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί δέχθηκαν να πληρώσουν χρήματα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να πετάξουν από τη χώρα μας για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Σλοβακία, Ρουμανία. Μάλιστα, αν το επιθυμούσαν θα μπορούσε να τους χορηγήσει και ελληνικά διαβατήρια.

Η πληροφορία αξιολογήθηκε, εκτός από την ΟΠΚΕ και από την Ασφάλεια του Αγίου Παντελεήμονα ως άκρως σημαντική και αποφασίστηκε να στηθεί ειδική ομάδα παρακολούθησης για να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι ο μυστηριώδης αστυνομικός είναι ένας 48χρονος Τούρκος που κινείται διαρκώς στις συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου όπου συχνάζουν αλλοδαποί και επισκέπτεται στη συνέχεια έναν συγκεκριμένο χώρο στην οδό Μοσχονησίων στο κέντρο της πόλης.

Από τον ίδιο χώρο διαπιστώθηκε από την παρακολούθηση ότι έβγαινε και ένας δεύτερος άνδρας που αποδείχθηκε ότι ήταν ο επικεφαλής της παράνομης ομάδας Τούρκος υπήκοος ηλικίας 41 ετών. Και αυτός, τέθηκε υπό αυστηρή παρακολούθηση και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισέπραττε τα χρήματα από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος με πλαστά έγγραφα.

Επιχείρηση στην οδό Μοσχονησίων

Πλέον, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, είχαν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν ένα μέρος της δράσης της συγκεκριμένης ομάδας, να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους και να οργανώσουν επιχείρηση για να τους συλλάβουν. Όπως διαπίστωσαν, ο 41 ετών αρχηγός, διέμενε με τον 48χρονο «αστυνομικό» στο ίδιο σπίτι στην οδό Μοσχονησίων και υπήρχε και ένας τρίτος άνδρας μέσα στο διαμέρισμα που δεν έβγαινε ποτέ έξω ηλικίας 47 ετών ο οποίος είχε το ρόλο να προμηθεύεται τα πλαστά έγγραφα, διαβατήρια και ταυτότητες και να εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια.

Στις 17:30 της περασμένης Δευτέρας κλιμάκιο της ΟΠΚΕ σταματά για έλεγχο στην πλατεία Αμερικής τον 41χρονο αρχηγό της ομάδας. Ο Τούρκος υπήκοος, λέει ότι είναι αστυνομικός της Interpol, βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στην Ελλάδα ενώ για να αποδείξει την ιδιότητα του, επέδειξε και ταυτότητα. Οι Έλληνες αστυνομικοί, προσπάθησαν μέσα σε λίγα λεπτά να διαπιστώσουν αν πράγματι ο συγκεκριμένος ήταν αστυνομικός της Interpol και αν η ταυτότητα του ήταν γνήσια. Ταυτοποιήθηκε ότι δεν υπηρετεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία και ότι τα έγγραφα που τους επέδειξε ναι μεν ήταν άριστης ποιότητας, πλην όμως πλαστά.

Λίγη ώρα αργότερα, παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισβάλλουν στο σπίτι της οδού Μοσχονησίων, περνούν χειροπέδες στους ακόμη δύο της ομάδας, ενώ μέσα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 31.000 ευρώ, πλαστές ταυτότητες της Interpol,πλαστά διαβατήρια Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Σλοβακίας και Ρουμανίας δηλαδή, όλα χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης, διάφορα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών διαμονής, πλαστά δελτία αιτούντων ασύλου, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim. Επίσης πλήθος αεροπορικών καρτών επιβίβασης σε αεροπλάνα στα στοιχεία διαφόρων αλλοδαπών. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια όπου και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση συμμορίας, κατάρτιση και διάθεση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και χρήση πλαστών.

IMG_9510 

 IMG_9509



Ανέλαβε η ΕΥΠ

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, αξιολογώντας ως ιδιαίτερα σοβαρή την υπόθεση, ενημερώνουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κλιμάκιο με επικεφαλής γυναίκα επισκέπτεται την Ασφάλεια προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό που χρήζει περεταίρω έρευνας.

Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων, την υπόθεση αναλαμβάνει πλήρως η ΕΥΠ. Οι έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία οι αναλυτές της υπηρεσίας προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των τριών συλληφθέντων, να χαρτογραφήσουν τις επαφές με συγκεκριμένα άτομα και τις διαδρομές τους και από την άλλη, σε συνεργασία με τις ξένες υπηρεσίες να διαπιστώσουν πόσοι και ποιοι αλλοδαποί διακινήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου δικτύου που είχε στρατοπεδεύσει από τη γειτονική χώρα στην Αθήνα.

Τα κινητά τηλέφωνα και τα πλαστά έγγραφα έχουν κατασχεθεί και ειδικά μέσω των καρτών sim και των συσκευών προσπαθούν να διαπιστώσουν με ποιους μιλούσαν και ποιοι είναι οι σύνδεσμοι τους. Τα πλαστά διαβατήρια φαίνεται πως δεν τα έφτιαχναν οι ίδιοι αλλά τα παρελάμβαναν από αλλού και για αυτό προσπαθούν να δουν ποιοι είναι οι συνδεσμοί που τα έφτιαχναν καθώς πολλά από αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα καλής ποιότητας. Στο κομμάτι που αφορά στις επαφές τους, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένες εφαρμογές που έτσι και αλλιώς είναι δύσκολο να «σπάσουν» τα ηλεκτρονικά αυτιά των υπηρεσιών.

Το προφίλ των τριών συλληφθέντων δείχνει διαφορετικό από αυτό των συνηθισμένων πλαστογράφων. Φαίνεται να μιλούν πολλές γλώσσες πιθανότατα και ελληνικά (οι ίδιοι είπαν ότι δεν γνωρίζουν τη γλώσσα μας όμως οι εκτιμήσεις λένε ότι το απέκρυψαν σκοπίμως για να ακούν τις συνομιλίες των αστυνομικών) και να κινούνταν στην Αθήνα με ιδιαίτερη άνεση.

Το σπίτι που διέμεναν είναι μεγαλύτερο των 150 τετραγωνικών μέτρων, με συνεργείο καθαρισμού να το επισκέπτεται συχνά για να τακτοποιεί τον χώρο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μεγάλο χρηματικό ποσό των 31.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι και όπως φάνηκε όλες τις κινήσεις τις έκαναν με μετρητά αφού δεν διέθεταν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ από τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όχι τόσο η εθνικότητα των τριών συλληφθέντων που ούτως ή άλλως μπαίνει στο μικροσκόπιο αλλά οι επαφές, οι διασυνδέσεις τους και ο τρόπος που δρούσαν στη χώρα μας. Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας είναι ποιοι και προς ποιες χώρες διακινήθηκαν μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι όπως και το αν στόχος ήταν να κάνουν διακίνηση μεταναστών και προσφύγων ή αυτή η μπίζνα χρησιμοποιήθηκε ως βιτρίνα για άλλες δραστηριότητες. Δηλαδή, να μετακινηθούν προς συγκεκριμένα σημεία άτομα που υπάγονται στις κόκκινες λίστες των υπηρεσιών όπως καταζητούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή μεγάλες ποινικές υποθέσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα χέρια της ΕΥΠ 3 Τούρκοι που είχαν πλαστές ταυτότητες της Ιντερπόλ και διακινούσαν μετανάστες στην Ευρώπη"

ΗΠΑ: Τραγωδία με 10 νεκρούς, ανάμεσά τους 9 παιδιά σε καραμπόλα 15 αυτοκινήτων στην Αλαμπάμα

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σε καραμπόλα 15 αυτοκινήτων ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Μπάτλερ, το πολύνεκρο δυστύχημα συνδέεται με τα φαινόμενα της τροπικής καταιγίδας Κλοντέτ που πλήττει την Αλαμπάμα.

Τα οκτώ παιδιά ήταν ηλικία από τεσσάρων έως 17 ετών και βρίσκονταν σε φορτηγάκι ενός ράντσου για νέους.

Σε άλλο όχημα, στην ίδια πολλαπλή σύγκρουση, βρήκαν τον θάνατο ένας άνδρας και ένα βρέφος εννέα μηνών.

Πολλοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το Associated Press, τα οχήματα κινούνταν σαν υδροπλάνα στο οδόστρωμα λόγω της πλημμύρας. Παράλληλα ένας 24χρονος άνδρας και ένα αγόρι τριών ετών σκοτώθηκαν όταν η καταιγίδα έριξε ένα δέντρο στο σπίτι τους.

Η τροπική καταιγίδα Κλοντέτ έχει πλήξει επίσης τη Λουιζιάνα τη Φλόριδα και τη Βόρεια Καρολίνα.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Τραγωδία με 10 νεκρούς, ανάμεσά τους 9 παιδιά σε καραμπόλα 15 αυτοκινήτων στην Αλαμπάμα"

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου υποστηρίζει πλήρως τον πρόεδρο και την κυβέρνηση της Λιβύης

Την Κυριακή, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι επιβεβαίωσε την «πλήρη υποστήριξη» της Αιγύπτου προς το Προεδρικό Συμβούλιο και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, στα καθήκοντά τους κατά τη μεταβατική περίοδο, με στόχο την «αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης», προκειμένου να γίνουν οι εθνικές εκλογές σύμφωνα με το πρόγραμμα, τον
επόμενο Δεκέμβριο, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η ασφάλεια της Λιβύης  είναι επέκταση της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος υποδέχθηκε την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης,  Νατζλά αλ Μανγκούς και συζήτησε μαζί της, παρουσία του Αιγύπτου ομολόγου της, Σαμέχ Σούκρι,  και του επικεφαλής της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών  Αμπάς Κάμελ.

Σύμφωνα με αραβικά δημοσιεύματα, ο επίσημος εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, δήλωσε ότι ο Σίσι επιβεβαίωσε «τη σταθερή θέση της Αιγύπτου, η οποία βασίζεται στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης, στη διατήρηση των δυνατοτήτων του λαού της Λιβύης και στη μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης».

Η συνάντηση έγινε ενόψει της διάσκεψης για τη Λιβύη «Βερολίνο 2» στις 23 Ιουνίου.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρόεδρος της Αιγύπτου υποστηρίζει πλήρως τον πρόεδρο και την κυβέρνηση της Λιβύης "

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Ο καιρός αύριο, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες .
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός Αγίου Πνεύματος: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα"

Ιερέας καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατο της 14χρόνης κόρη του

Ιατρικό λάθος καταγγέλλει ως την αιτία για τον θάνατο της 14χρονης κόρης του μετά από χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, ο ιερέας Βησσαρίων Καντούνης.

Η έφηβη είχε μεταφερθεί σε γνωστό Ιατρικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να της τοποθετήσουν γαστρικό δακτύλιο, ώστε να χάσει βάρος. Όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, ο γιατρός που διενέργησε την επέμβαση, έκανε πιθανόν κάποιο λάθος, αφού η 14χρονή πέθανε δύο ημέρες μετά.

Σύμφωνα πάντα με τον ιερέα, η κόρη του είχε αφόρητους πόνους μετά την επέμβαση της. Ο γιατρός ακούγοντας τον αναστατωμένο πατέρα για τους πόνους της επέμβασης του παιδιού του, τον καθησύχαζε και του ανέφερε πως είναι φυσιολογικό να πονάει το παιδί μετά από τέτοια εγχείρηση και πως όλα θα πάνε καλά.

Απαντήσεις για τα αίτια θανάτου αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιερέας καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατο της 14χρόνης κόρη του"

Κορονοϊός: 248 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι, 296 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 20 Ιουνίου, 248 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.342 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 900 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.548 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.611 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 66 (ημερήσια μεταβολή +4.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 68 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατανομή

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 248 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 111 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 21.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 18

ΑΝΔΡΟΥ 1

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3

ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2

ΑΧΑΪΑΣ 4

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 11

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 3

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 14

ΕΥΒΟΙΑΣ 3

ΗΛΕΙΑΣ 1

ΗΜΑΘΙΑΣ 2

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 7

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2

ΚΑΒΑΛΑΣ 3

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 33

ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2

ΚΙΛΚΙΣ 2

ΚΟΖΑΝΗΣ 6

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 1

ΚΩ 4

ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1

ΛΑΡΙΣΑΣ 16

ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1

ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3

ΜΥΚΟΝΟΥ 1

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 21

ΠΑΡΟΥ 2

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11

ΠΕΛΛΑΣ 3

ΠΙΕΡΙΑΣ 4

ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1

ΡΕΘΥΜΝΟΥ 9

ΡΟΔΟΥ 4

ΣΑΜΟΥ 1

ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2

ΧΑΝΙΩΝ 3

ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 4

 capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: 248 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι, 296 διασωληνωμένοι"

Πισοδέρι: Επίσκεψη μνήμης στη βία για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αντιπροσωπεία  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Γιουματζίδη, τον αντιπρόεδρο κεντρικής Μακεδονίας κ.Γεώργιο Δόντσιο και τον ταμία κ.Ιωάννη Σιβένα, επισκέφτηκε το χωριό Πισοδέρι Φλώρινας και συγκεκριμένα τον χώρο όπου  τα ΜΑΤ  του «Δημοκράτη» Τσίπρα, ακριβώς  τρία χρόνια πριν, σταμάτησαν, με δακρυγόνα,
χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και πρωτοφανή βιαιότητα, τους Έλληνες  που πήγαιναν  στο χωριό Ψαράδες για να εμποδίσουν την υπογραφή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με την επίσκεψη αυτή  η   Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων θέλησε να τιμήσει και αυτούς, που εδώ στο Πισοδέρι,  γνώρισαν την βία των ΜΑΤ του Τσίπρα αλλά και όλους τους Έλληνες που αγωνίσθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Μπροστά στο μαρμάρινο μνημείο που έχει ανεγερθεί στον χώρο σε ανάμνηση των γεγονότων της 17ης Ιουνίου 2018, και κάτω από έντονη βροχή, διαβάσθηκε κείμενο το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας και ο πιο δύσπιστος αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο επιζήμια είναι για τα Ελληνικά συμφέροντα, πόσο οι γείτονές μας δεν έχουν σκοπό να την εφαρμόσουν και πόσο δίκαιο είχαμε εμείς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αντιδράσαμε στην υπογραφή της.

     Ο κόσμος βλέποντας την εφαρμογή των προδοτικών διατάξεών της, δεν θα αργήσει να ξεσηκωθεί. Υπεύθυνοι για αυτό δεν θα είναι μόνον οι βουλευτές που ψήφισαν την συμφωνία αλλά και οι βουλευτές που σήμερα την εφαρμόζουν πιστά.

     Μην πιστεύεται την προπαγάνδα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ακυρωθεί. Είναι δυνατό να καταργηθεί, και λόγω των τεράστιων νομικών προβλημάτων που έχει, και με δημοψήφισμα, και εάν την καταγγείλουν  151 βουλευτές.

     Εμείς ως Ομοσπονδία έχουμε καταφύγει και στα δικαστήρια για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών λόγω καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.

      Ο Μακεδονικός Ελληνισμός, όλος ο Ελληνισμός, περιμένει από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη».

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Μακεδόνων «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος» 

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Πισοδέρι: Επίσκεψη μνήμης στη βία για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών "

Δωδεκάνησα 2:Ο πλήρης κατάλογος με τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των Δωδεκανήσων από το Ιταλικό Φ.Ε.Κ του 1936, που πέρασαν στην Ελλάδα το 1947

Στις 9/5/2021, είχαμε δημοσιεύσει στο protothema.gr στοιχεία από ιταλικό Φ.Ε.Κ. του 1936, για την ελληνικότητα των Ιμίων και άλλων νησαίων εδαφών από τα Δωδεκάνησα, καθώς μετά την Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, που έγινε επίσημα στις 7 Μαρτίου 1948, αν και είχε προηγηθεί στις 31/3/1947 η παράδοσή τους από τους Βρετανούς και τον Ταξίαρχο A. S. Parker στην Ελλάδα και τον Αντιναύαρχο Π. Ιωαννίδη, όλα τα νησιά, νησίδες, βραχονησίδες κλπ. που κατείχε η Ιταλία «πέρασαν» στην Ελλάδα. Η Τουρκία ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχε ονομαστική αναφορά όλων των νησαίων εδαφών και άρα ορισμένα είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας («γκρίζες ζώνες»). Με τα στοιχεία που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει ο Ροδίτης κύριος Νικόλαος Φαρμακίδης, το έωλο, έτσι κι αλλιώς, τουρκικό επιχείρημα καταρρίπτεται, καθώς οι Ιταλοί που κατείχαν τα Δωδεκάνησα από το 1912 ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν καταγράψει και δημοσιεύσει σε Φ.Ε.Κ. το 1936, ακόμα και τους βράχους της περιοχής.

Στις 9/5, είχαμε δημοσιεύσει μόνο την πρώτη από τις τέσσερις σελίδες του Παραρτήματος, στην οποία, ανάμεσα στα άλλα, καταγράφονταν και τα Ίμια (immia Megalo και immia Micro). Σήμερα δημοσιεύουμε και τις υπόλοιπες τρεις σελίδες του Παραρτήματος, όπου περιλαμβάνονται όλα τα νησιά που κατά καιρούς αμφισβητεί η Τουρκία. Να διευκρινίσουμε μόνο, ότι στο Αρχιπέλαγος του Καστελλόριζου, τα νησιά δίπλα στα οποία υπάρχει (i), παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με βάση την ιταλοτουρκική συμφωνία της 4/1/1932 (π.χ. τα νησιά Giatallota, Dacia, Furnachia κλπ.).
Scan_0014
Scan_0015
Scan_0016



Στον ενάμιση περίπου μήνα που μεσολάβησε από τη δημοσίευση του άρθρου μέχρι σήμερα, ούτε εμείς, ούτε το protothema.gr, είχαμε κάποια επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Κανένας αρμόδιος δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας.

Έτσι δεν θα μάθουμε αν στο ΥΠΕΞ γνώριζαν τα συγκεκριμένα έγγραφα ή όχι. Εμείς πάντως, θεωρούμε χρέος μας να δημοσιεύσουμε και τις υπόλοιπες σελίδες του Παραρτήματος, όπως είχαμε υποσχεθεί. Θεωρούμε ότι αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στη διπλωματική φαρέτρα της Ελλάδας και πάντως, παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων, εάν χρειαστούν κάποια βοήθεια (π.χ. στην απόδοση κάποιων ονομάτων στα ελληνικά ή επιπλέον στοιχεία).

Το συγκεκριμένο άρθρο, είχε 45 σχόλια. Ομολογούμε ότι περιμέναμε πολύ περισσότερα, για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα. Δεν πειράζει όμως. Απλώς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορούμε να αναφέρουμε ποιος ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών που αγνόησε επιδεικτικά τα συγκεκριμένα έγγραφα, όταν τον ενημέρωσε για την ύπαρξη τους ο κύριος Φαρμακίδης, καθώς η πληροφορία μας δόθηκε εμπιστευτικά με τον όρο να μην αποκαλύψουμε το όνομα. Όσο για έναν αναγνώστη που απαξίωσε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, γράφοντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά και υπάρχουν στο ίντερνετ, όντως υπάρχουν στο ίντερνετ και το γνωρίζαμε.Γιατί όμως τόσον καιρό δεν «βγήκαν» στην επιφάνεια από κάποιους άλλους; Τα γνώριζε το ΥΠΕΞ; ‘Η μήπως όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξημεροβραδιάζονται στο διαδίκτυο αναζητώντας στοιχεία για τα εθνικά μας θέματα; Τα «μπράβο», ανήκουν στον κύριο Φαρμακίδη, που διαθέτει κι άλλα στοιχεία και όχι σε μας…

Η άγνωστη βρετανική αλληλογραφία με Ελλάδα και Τουρκία για την οροθετική γραμμή μεταξύ των Δωδεκανήσων και Μικράς Ασίας

Ο αείμνηστος ιστορικός και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (1938-2019) στο βιβλίο του «Το Καθεστώς των νησίδων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η μαρτυρία των πηγών», ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ, Αθήνα 2002, έφερε στο φως την άγνωστη αλληλογραφία του Φόρεϊν Όφις το 1952-53, με τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, για την οροθετική γραμμή μεταξύ Δωδεκανήσων και Μικράς Ασίας.

Το 1952, Ελλάδα και Τουρκία εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ. Η Βρετανία ζητούσε να μάθει αν η οροθετική γραμμή βρισκόταν δεξιά από τους Αρκούς και το Αγαθονήσι (Γάιδαρος) ή αριστερά, γιατί κατά τη σύνταξη του ιταλοτουρκικού πρωτοκόλλου της 28/12/1932, η Τουρκία είχε προς στιγμήν εγείρει αντιρρήσεις σχετικά με το αν η οροθετική γραμμή πρέπει να περνά ανατολικά ή δυτικά από τα δύο νησιά, κάτι που όμως διευθετήθηκε, με την παραμονή των Αρκών και του Αγαθονησίου στην Ιταλία (συνεπώς στην Ελλάδα μετά το 1947). Ο λόγος που η Βρετανία έχει ζητήσει να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει, είχε να κάνει με τον καθορισμό της επιχειρησιακής ευθύνης των νέων εταίρων και τον σχεδιασμό στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή.

Στις 30 Οκτωβρίου, η Βρετανία έστειλε σχετικό ερώτημα στην Τουρκία. Καθώς δεν έλαβε απάντηση, το Φόρεϊν Όφις έστειλε νέα επιστολή στην Τουρκία στις 16/1/1953, με την οποία επαναλάμβανε το ερώτημα. Ενώ αναμενόταν η τουρκική απάντηση, το Φόρεϊν Όφις απηύθυνε και στην Ελλάδα το ίδιο ερώτημα. Η ελληνική απάντηση ήταν άμεση και δόθηκε στις 16/3/1953. Παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Μεταφράζουμε ένα απόσπασμα της παρ.2: «Η κόκκινη γραμμή είναι αυτή που θεωρούν (ενν. οι Έλληνες) ως την υφιστάμενη συνοριακή γραμμή και θα δείτε ότι εντάσσει τα δύο νησιά καθαρά στην ελληνική πλευρά».

Τελικά και οι Τούρκοι απάντησαν στις 10/4/1953. Παραθέτουμε το έγγραφο της Βρετανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και μεταφράζουμε την παράγραφο 4:
«Η συμπεριφορά των Τούρκων στο θέμα αυτό υπήρξε μάλλον περίεργη! Μολονότι τελικά αποδέχτηκαν την ίδια διαχωριστική γραμμή με αυτήν που περιγράφεται στην επιστολή από την Αθήνα, ήταν απρόθυμοι να την καταγράψουν οι ίδιοι στο χαρτογραφικό μας δοκίμιο και δεν νομίζουμε ότι θα απαντήσουν επισήμως στην σχετική Διακοίνωση που τους στείλαμε. Επιπλέον έχουμε δει τουρκικούς χάρτες που δίνουν την ίδια διαχωριστική γραμμή όπως αυτή που σημειώνεται στο δοκίμιο που εσωκλείουμε» (όπως γράφει ο Κ. Σβολόπουλος, το δοκίμιο δεν έχει διατηρηθεί στα βρετανικά αρχεία…).

Από τότε ως το 1996, οι Τούρκοι δεν είχαν προβάλλει καμία απολύτως αξίωση για κάποιο από τα Δωδεκάνησα.

Scan_0020
Scan_0021
Scan_0022


Η άγνωστη αποστολή στα μικρονήσια του Αιγαίου το 1974.

Τον Νοέμβριο του 1974, ο τότε Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ σε συνεννόηση με τον αρχηγό ΓΕΝ ανέθεσαν στον θρυλικό Οϋκά, αείμνηστο Ναύαρχο, Γιάννη Θεοφανίδη και τον συνάδελφο του Βασίλη Γιαννακάκο, μια πολύ… προχωρημένη αποστολή. Με το κότερο «Αίθρα», τη συνοδεία των συντρόφων τους και δύο γεωπόνους του Υπουργείου Γεωργίας, έναν του τομέα της ζωικής και έναν του τομέα της φυτικής παραγωγής, εμφανίστηκαν ως τουρίστες σε όλα τα ακριτικά μικρονήσια του Αιγαίου. Σκοπός τους ήταν να συντάξουν μία έκθεση για το πόσα και ποια νησιά μπορούν να κατοικηθούν, τι είδους εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν σ' αυτά, ποια νησιά προσφέρονται για καλλιέργεια, ποια για εκτροφή ζώων κλπ. Η αποστολή αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Την αποκάλυψε ο αείμνηστος δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος, ενώ και ο Ναύαρχος Θεοφανίδης έχει δώσει σχετική συνέντευξη στον Πάρη Καρβουνόπουλο. Συντάχθηκε μία λεπτομερής έκθεση 75 σελίδων, πού όμως δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Αν είχαν υλοποιηθεί όσα αναφέρονταν στην έκθεση αυτή, δεν θα είχαμε την υπόθεση στα Ίμια, στα οποία, παρεμπιπτόντως, είχαν γίνει τότε μελέτες, όπως είπε ο Γιάννης Θεοφανίδης που έκανε και προσωπικές προσπάθειες για να γίνουν πράξη όσα περιέχονταν στην έκθεση…

Πάντως, όπως γράφει ο Κ. Σβολόπουλος, η Ελληνική Γεωγραφική Υπηρεσία έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τα Ίμια, μάλιστα στη μεγαλύτερη από τις δύο νησίδες, τοποθετήθηκε και τριγωνομετρική πυραμίδα. Το 1984, η Ελλάδα εγκαινίασε μέσω της, τότε Ε.Ο.Κ., την εφαρμογή οικολογικού προγράμματος για την ευρύτερη ζωή των «νήσων Αρκοί και Λειψοί», που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Corinne. Το 1994, διευρυμένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με την ονομασία «Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι και νησίδες», ενσωματώθηκε στο ανανεωμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Natura 2000». Ανάμεσα στις νησίδες που εντάχθηκαν τότε στο «Natura 2000», ήταν και τα Ίμια. Οι Τούρκοι δεν πρόβαλαν καμία απολύτως αντίδραση. Δύο χρόνια αργότερα όμως, τα πράγματα άλλαξαν και σήμερα δεν μπορεί Έλληνας πολίτης ν' ανέβει στα Ίμια, όπως γινόταν μέχρι τότε…


Scan_0020
Scan_0021

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δωδεκάνησα 2:Ο πλήρης κατάλογος με τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των Δωδεκανήσων από το Ιταλικό Φ.Ε.Κ του 1936, που πέρασαν στην Ελλάδα το 1947"

Φθιώτιδα: Στο νοσοκομείο 35χρονη μητέρα μετά το εμβόλιο

Η 35χρονη, μητέρα τριών παιδιών, είχε κάποια έντονα συμπτώματα μετά το εμβόλιο και αρχικά μεταφέρθηκε στο ΚΥ Στυλίδας και στη συνέχεια στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η νεαρή μητέρα από την Ανατολική Φθιώτιδα στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου έκανε μαζί με το σύζυγό της μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Στις 4:00' το απόγευμα παρουσίασε έντονο πονοκέφαλο και πυρετό και λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 8:00΄ το απόγευμα, άρχισε να έχει μούδιασμα στα χέρια μέχρι τους καρπούς, ενώ λίγο αργότερα το μούδιασμα έφτασε μέχρι τους ώμους.

Η 35χρονη άρχισε να έχει πρόβλημα και στην αναπνοή «Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και είχε έντονο πόνο στο στήθος. Γι αυτό στις 9:30΄ τη μετέφερα στο ΚΥ  Στυλίδας όπου της έβαλαν οξυγόνο και την ετοίμασαν για να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομειο Λαμίας. Εκεί της έκαναν εξετάσεις και στις 2:30΄ τα ξημερώματα μας είπαν να επιστρέψουμε στο σπίτι....», είπε ο σύζυγό της στο LamiaReport.

Η 35χρονη τώρα ειναι στο σπίτι με έντονο πονοκέφαλο και αδιαθεσία στο στομάχι, ενώ όπως μας είπε ο σύζυγος οι γιατροί στο νοσοκομειο είπαν ότι το πιθανότερο ειναι τα συμπτώματα της νεαρής μητέρας να ήταν από το άγχος.

Ο σύζυγος όμως υποστηρίζει ότι η γυναίκα του δεν ήταν καθόλου αγχωμένη με το εμβόλιο, σε αντίθεση με τον ίδιο που ήταν πολύ αγχωμένος, και δεν παρουσίασε καμία παρενέργεια ή κάποιο σύμπτωμα.

Επίσης αναρωτιέται αν θα έπρεπε προληπτικά να κρατήσουν τη σύζυγό του στο νοσοκομείο Λαμίας έστω για ένα 24ωρο για παρακολούθηση.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Στο νοσοκομείο 35χρονη μητέρα μετά το εμβόλιο "

Λιβύη: Υποστράτηγος ομολογεί ότι δεν «υλοποιείται» η αποχώρηση μισθοφόρων

Η Λιβύη προσπαθεί με διπλωματικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα να επιτύχει την εκδίωξη και την αποχώρηση των ξένων μαχητών και μισθοφόρων από το έδαφός της, ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όχι μόνο τις περιφερειακές δυνάμεις της Βόρειας Αφρικής, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση και σαφώς την Τουρκία, η οποία έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην «διατήρηση» του προβλήματος.

Ωστόσο, η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπής της χώρας, η οποία συνίσταται από πέντε Αξιωματικούς που τάσσονται στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) και πέντε Αξιωματικούς που είναι με το πλευρό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) του Στρατάρχη Χάφταρ, δεν έχει εργαστεί ιδιαίτερα στο κομμάτι αυτό, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ανησυχίες και αρκετοί να προειδοποιούν για «στασιμότητα».

Αυτό εξάλλου αποκάλυψε και ο Υποστράτηγος Al-Tamimi, ο οποίος είναι μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής, λέγοντας ότι οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την εξέταση και την λήψη αποφάσεων αναφορικά με το ζήτημα των μαχητών και των μισθοφόρων βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, τονίζοντας πως δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος ως προς την εφαμοργή των διατάξεων που συμφωνήθηκαν πριν από οκτώ περίπου μήνες στη συμφωνία εκεχειρίας που επετεύχθη στη Γενεύη.

«Στάσιμη» η κατάσταση

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε περιφερειακό φόρουμ στην Τύνιδα σχετικά με την κατάσταση των μισθοφόρων στη Λιβύη και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν για την περιφερειακή ασφάλεια και ειρήνη, ο Υποστράτηγος αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του, στο γεγονός ότι ενώ υπάρχει συναίνεση μεταξύ των Αξιωματικών της Μικτή Στρατιωτική Επιτροπής της Λιβύης για την απομάκρυνση των μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων από την επικράτεια της χώρας, εντούτοις δεν έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του στόχου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «στάσιμη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες υποστηριζόμενοι Σύριοι μισθοφόροι, που υποστηρίζονται από τηνΤουρκία, επαναπατρίστηκαν στη χώρα τους από τη Λιβύη. Συγκεκριμένα, η έκθεση έκανε λόγο για περίπου 140 μαχητές από τις οργανώσεις Al-Hamza, Faylaq Al-Majd, Sultan Sultan και Al-Mu’tasim.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Υποστράτηγος ομολογεί ότι δεν «υλοποιείται» η αποχώρηση μισθοφόρων"

Δένδιας: Η επιθετικότητα της Άγκυρας «όπλο» μας για συμμαχίες

«Μπορέσαμε και χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν "όπλο" εναντίον της ίδιας της Τουρκίας, δηλαδή η ίδια η Τουρκία μας βοήθησε στο να δημιουργήσουμε κατανοήσεις και συμμαχίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετέχοντας ως κεντρικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council for International Relations – Greece) με θέμα «Συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Διάσταση της Εξωτερικής Πολιτικής».

Μεταξύ άλλων, o κ. Δένδιας επεσήμανε όσον αφορά τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις: «Με δεδομένες τις δυνατότητες που είχε η χώρα, το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και την γεωγραφική της θέση, πρέπει να δηλώσω ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι για αυτό το οποίο έχει επιτευχθεί τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι αντιμετωπίστηκε, στο βαθμό που μπορούσε να αντιμετωπιστεί, μία μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, ένας μη πραγματικά γνωστός σε εμάς, μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, νεοοθωμανισμός. Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε με την ίδια τακτική και με τη συνεχή κινητικότητα να διευρύνουμε τους ορίζοντες και να δημιουργήσουμε τελικά αυτό το οποίο είναι το απόλυτο ζητούμενο για τη χώρα, που είναι οι συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας».

Ο yπουργός υπογράμμισε ότι στην υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής συντελούν αναμφίβολα η αναπτυσσόμενη οικονομία που ενισχύει τις δυνατότητες προβολής και επιρροής της χώρας, η διπλωματική δραστηριοποίηση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη που καθιστά την Ελλάδα οιονεί παράδειγμα για άλλες χώρες και γέφυρα με την ΕΕ και βέβαια, η εθνική ομοψυχία.

Απαντώντας στα ερωτήματα του πάνελ, ο yπουργός σκιαγράφησε τους κύριους άξονες ενός εξωστρεφούς εθνικού σχεδιασμού και αναφέρθηκε στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια, τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, την προώθηση της συνεργασίας με φίλους και εταίρους στην ευρύτερη περιοχή και τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας, το δίκαιο της θάλασσας και τις οριοθετήσεις ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των αποφάσεων της ΕΕ, την αναζωογόνηση των διμερών σχέσεων με τους εταίρους και τους συμμάχους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια εκσυγχρονισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών με αναβάθμιση μεταξύ άλλων της δημόσιας διπλωματίας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Χρήστος Χατζηεμμανουήλ και συμμετείχαν επίσης, οι Καθηγητές Κ. Λάβδας, Κ. Μπότσιου και Π. Σκλιάς.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας: Η επιθετικότητα της Άγκυρας «όπλο» μας για συμμαχίες"

Ελληνοτουρκικά - Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απαντήσει σε δήλωση που είχε κάνει μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε αναφέρει πως «χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο απέναντι στην ίδια την Τουρκία».

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή, ο Τσαβούσογλου «ξέχασε» το «καλό μομέντουμ» στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με τον Ερντογάν και επανήλθε στον προκλητικό λόγο.

«O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ήρθε στην Τουρκία κι εγώ επισκέφτηκα την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αυτή ήταν θετική. Δεν έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα. Αυτές οι συνομιλίες δείχνουν την αποφασιστικότητά μας να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαλόγου. Αυτή η αποφασιστικότητα και η ειλικρίνεια θα συνεχιστεί από την πλευρά μας. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις. Είμαστε συνηθισμένοι στη ρητορική τους. Πηγαίνουμε στις συνεντεύξεις Τύπου, όλα είναι καλά, αλλά μετά ο φίλος μου, Νίκος Δένδιας λέει πολλά πράγματα πίσω από την πλάτη μας. Τους αγνοούμε» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες. «Υπάρχει συμφωνία κυρίων να μην διεξαχθούν ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για άσκηση. Είχαμε επίσης συμφωνία για να μην γίνονται ασκήσεις στις εθνικές γιορτές. Η Ελλάδα την έσπασε και αυτή. Πρέπει να σταματήσουν τις προβοκάτσιες και τα προκλητικά βήματα. Ξέρω ότι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους, επειδή υπάρχει μεγάλη πίεση. Θέλουμε να μετατρέψουμε τον διάλογο που ξεκινήσαμε σε συγκεκριμένα βήματα. Είμαστε ειλικρινείς και αποφασισμένοι».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά - Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news