facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Λαμία: Μεγαλόσωμο σκυλί επιτέθηκε σε 2 ετών παιδάκι - Το έσωσε η γιαγιά του

Νέο περιστατικό με επίθεση αδέσποτου σκύλου, είχαμε στη Λαμία αργά το απόγευμα της Τρίτης (24/9).

Αυτή τη φορά όμως ο μεγαλόσωμος σκύλος επιτέθηκε σε μωρό 2 ετών κι ευτυχώς κατάφερε να το προστατέψει η γιαγιά του, η οποία ήταν κι αυτή που δέχθηκε τελικά το δάγκωμα!

Το δυσάρεστο συμβάν σημειώθηκε περί τις 7:30’ το απόγευμα στην οδό Κισσάβου, στο ύψος του 20ου Νηπιαγωγείου.

Το μεγαλόσωμο σκυλί επιτέθηκε στο παιδάκι, κάτι που αντιλήφθηκε η γιαγιά του εγκαίρως και μπήκε αυτή μπροστά με αποτέλεσμα να δεχτεί εκείνη το δάγκωμα και να τραυματιστεί ελαφρά. Κατέφυγε μάλιστα σε ιδιωτικό ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ενημέρωσε και την αστυνομία.

Όπως δήλωσε η γυναίκα στο LamiaReport αλλά και άλλοι πολίτες που μένουν κοντά, στο σημείο έχουν βρει καταφύγιο δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, δίπλα ακριβώς στο νηπιαγωγείο θέτοντας καθημερνά σε κίνδυνο τα διερχόμενα νήπια. Μάλιστα η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι η πρώτη και έχουν δαγκώσει κι άλλα άτομα.

Αυτή ήταν η δεύτερη καταγεγραμμένη επίθεση αδέσποτου μέσα σε μόλις 5 ημέρες, καθώς την Πέμπτη 19/9, δικυκλιστής είχε δεχτεί δάγκωμα στο πόδι από μεγαλόσωμο σκύλο στην 10η Πάροδο Τυμφρηστού

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Μεγαλόσωμο σκυλί επιτέθηκε σε 2 ετών παιδάκι - Το έσωσε η γιαγιά του "

25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Από Ω/18:00/24-09-2024 έως Ω/18:00/25-09-2024 εκδηλώθηκαν 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε (5).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο "

Πρέβεζα: Πρόστιμο 1.171 ευρώ σε άνδρα που συνελήφθη για εμπρησμό

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, οδηγήθηκε ένας ημεδαπός, στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς συνελήφθη από την Πυροσβεστική και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.

Ο συγκεκριμένος είχε βάλει φωτιά στην Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας, σε ξερά χόρτα, βάτα και καλάμια, στο πρανές αγροτικού δρόμου.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση ήταν άμεση.

Παράλληλα προχώρησε στη σύλληψη του συγκεκριμένου στον οποίο επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.171 ευρώ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα: Πρόστιμο 1.171 ευρώ σε άνδρα που συνελήφθη για εμπρησμό"

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα για Ανδρουλάκη, ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ δέχεται «πίεση» από τα δεξιά

Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα δέχεται μεγάλη πίεση από τα «δεξιά». Από την άλλη όπως προκύπτει ο Ανδρουλάκης προηγείται στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που είναι ντέρμπι η ανάλογη διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση της PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV φαίνεται μια υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, που «παραδίδει» τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ καταγράφει και τις τάσεις στο εσωτερικό των κομμάτων της κεντροαριστεράς, ενόψει των εκλογών που ακολουθούν.

Η «απειλή» του 17,5% από τα δεξιά της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 24%. Την ίδια ώρα το άθροισμα των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης, της Νίκη και της Φωνής Λογικής φτάνει στο 17,5%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να δίνουν μάχη επικράτησης στη ζώνη του 9 με 10%.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην κατηγορία όσων δηλώνουν ότι δύσκολα βγάζουν τον μήνα (21% του συνόλου των ερωτηθέντων), πρώτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 14%, δεύτερο το ΚΚΕ με 13% και ακολουθεί τρίτη η ΝΔ με 12,5%.

«Ντέρμπι» ο πρώτος γύρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται μεγάλες αλλαγές, με το 47% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος και το 63% να θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς. Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να προηγείται με 27%, το σύνολο ωστόσο όσων υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες Φάμελλου και Γεροβασίλη (η έρευνα ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα που η πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία) βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.

 

Προβάδισμα για Ανδρουλάκη

Στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο εμφανίζεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 22% και την Άννα Διαντοπούλου με 21%. Στο 15% καταγράφεται ο Παύλος Γερουλάνος, 4% αποσπά η Μιχάλης Κατρίνης και 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί σύμφωνα με την έρευνα προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο, υπερέχοντας του Χάρη Δούκα (45% έναντι 38% του Δημάρχου Αθηναίων) και της Άννας Διαμαντοπούλου (44% έναντι 38%), όπως και του Παύλου Γερουλάνου (48% έναντι 37%).

Στα επίπεδα του 10% εμφανίζονται όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλουν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

 

Κερδίζει πόντους η συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Όλο και περισσότερες πόντους κερδίσει η προοπτική συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ… Το 53% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές βλέπει κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 24% θεωρεί ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς πρέπει να συνεργαστούν μόνο εντός Βουλής.

Υψηλό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας, με το 43% να συμφωνεί στην κοινή εκλογική κάθοδο και το 21% να θεωρεί ότι η συνεργασία θα πρέπει να περιοριστεί μόνο εντός Βουλής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα για Ανδρουλάκη, ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ δέχεται «πίεση» από τα δεξιά"

1 στις 4 επιχειρήσεις «ξέχασε» να αναπροσαρμόσει τον κατώτατο μισθό- Στοχευμένοι έλεγχοι από το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Σοκάρουν τα στοιχεία στοχευμένων ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα. Μία στις 4 είναι οι επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν το νέο κατώτατο μισθό, δεν προσμετρούν τριετίες, αλλά κρατούν τις αποδοχές των εργαζομένων σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο εργατολόγος Ιωάννης Καρούζος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για το ζήτημα και πως μπορούν να κινηθούν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που διαπιστώσουν μη αναπροσαρμογή του μισθού τους.

«Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στα λογιστήρια από τότε που ίσχυε, έπρεπε να γίνει τον επόμενο μήνα που έπρεπε να κατατεθεί η μισθοδοσία σε καθέναν από τους εργαζόμενους. Η επιθεώρηση εργασίας δεν έχει διευκρινίσει αν η παραβατικότητα των επιχειρήσεων αφορά στο νέο κατώτατο ή και στις τριετίες. Καθώς για τις τριετίες αναγνωρίστηκαν μετά από παρά πολλά χρόνια η προϋπηρεσία. Πάντως είτε το ένα είτε το άλλο επισύρουν πρόστιμα από 1.800 ευρώ μέχρι και 8.000.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς τα συστήματα μισθοδοσίας οποιασδήποτε επιχείρησης είναι αυτοματοποιημένα, συνδέονται με τράπεζες πληροφοριών και επίσης με μια ανώνυμη καταγγελία του Χ εργαζομένου γίνεται έλεγχος στο σύνολο της επιχείρησης. Ο εργαζόμενος που κάνει την καταγγελία προστατεύεται από την απόλυση, από τη βλαπτική μεταβολή », όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρούζος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "1 στις 4 επιχειρήσεις «ξέχασε» να αναπροσαρμόσει τον κατώτατο μισθό- Στοχευμένοι έλεγχοι από το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας"

Κατέρρευσε επί σκηνής η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο

Διακόπηκε η συναυλία στην οποία συμμετείχε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο, καθώς η σπουδαία ερμηνεύτρια κατέρρευσε επί σκηνής.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Μαρινέλλα λιποθύμησε, ενώ ερμήνευε το τραγούδι “Εγώ κι Εσύ (Τα λόγια είναι περιττά)” και πιο συγκεκριμένα τον στίχο «Θεέ μου μας έμαθε εσύ πόσο πολύ να αγαπάμε» .

Αμέσως οι μουσικοί της έσπευσαν να τη συνδράμουν. Το κοινό πάγωσε στις θέσεις του και λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, έλαβε ενημέρωση από τους ανθρώπους της παραγωγής πως η συναυλία αναβάλλεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Υγεία“, με συμπτώματα εγκεφαλικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής

Ακολούθησε, λίγη ώρα αργότερα, σχετική ενημέρωση για τη ματαίωση της συναυλίας. «Λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας της Μαρινέλλας η σημερινή συναυλία στο Ηρώδειο αναβάλλεται, καθώς οι γιατροί συνέστησαν περαιτέρω εξετάσεις. Η εταιρεία παραγωγής θα επανέλθει άμεσα με σχετική ανακοίνωση».

Η συναυλία – αφιέρωμα στη Μαρινέλλα

Η λιποθυμία της 86χρονης εμβληματικής Ελληνίδας τραγουδίστριας έλαβε χώρα στο Ηρώδειο στο πλαίσιο μιας μεγάλης συναυλίας- αφιέρωμα στην ίδια. Επρόκειτο για μία παράσταση με την ψυχή, τη δύναμη της φωνής και της ερμηνείας τής μιας και μοναδικής, Μαρινέλλας.

Μια παράσταση κορύφωση της σπουδαίας μουσικής διαδρομής της Μαρινέλλας που με την ερμηνεία, το πάθος, την εκφραστικότητά, τη φωνή, το ταλέντο τη θεατρικότητα της, διαρκεί και ενώνει με τη μουσική της ολόκληρες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων.

O χαρακτηρισμός “Μύθος” της δόθηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς, λόγω του μεγέθους της καλλιτεχνικής πορείας και της ισχυρής διά δράσης που διατηρεί εδώ και πάνω από 6 δεκαετίες με το κοινό.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατέρρευσε επί σκηνής η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο "

Απεργία 26/9: Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια για το αεροδρόμιο

Τα σωματεία εργαζομένων ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (26/9) στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Ως εκ τούτου, σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου αναμένονται αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων. Παρ' όλα αυτά, επισημαίνεται τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα εκτελούνται κανονικά.

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train με τη συνδρομή και των σωματείων εργαζομένων, θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

  • Αθήνα - Θεσσαλονίκη 52, 56
  • Θεσσαλονίκη - Αθήνα 53, 57
  • Κιάτο - Πάτρα C14, C24E
  • Πάτρα - Κιάτο C15E, C23E
  • Πειραιάς - Αεροδρόμιο 1206, 1222, 1230
  • Αεροδρόμιο - Πειραιάς 1207, 1223, 1231
  • Πειραιάς - Κιάτο 1300, 1318, 1326
  • Κιάτο - Πειραιάς 1305, 1323, 2301
  • Αθήνα - Χαλκίδα 1532, 1550, 2530
  • Χαλκίδα - Αθήνα 1535, 1553, 2533
  • Θεσσαλονίκη - Λάρισα 1591, 1597, 2593
  • Λάρισα - Θεσσαλονίκη 1592, 1598, 2594
  • Λάρισα - Βόλος c1572,c1574,c1576,c1578,c2570,c2572,c2574
  • Βόλος - Λάρισα c1571,c1573,c1575,c1577,c1579,c2571,c2573
Τι ζητούν τα σωματεία των εργαζομένων

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνουν: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία απέρριψε στο σύνολο της την αγωγή της Hellenic Train, συνοψίζεται στον τίτλο του δελτίου μας! Το ψέμα έχει ταχύτητα, η αλήθεια αντοχή!

Η αλήθεια έλαμψε σήμερα παρά τα παραμύθια της κατάθεσης του μάρτυρα της επιχείρησης, ο οποίος προσπάθησε να βάλει χρυσό περιτύλιγμα σε μια "σάπια" και με "γυάλινα πόδια" εταιρεία! Η Διοίκηση της Hellenic Train, έπειτα από αυτή την απόφαση-κόλαφο, οφείλει – υποχρεούται να βάλει επιτέλους το χέρι βαθιά στην τσέπη και να εξασφαλίσει αφενός στους επιβάτες, ασφαλή, ποιοτική και γρήγορη μεταφορά και αφετέρου να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, να εξασφαλίσει ποιοτική και ασφαλή εργασία και φυσικά να δρομολογήσει σύγχρονο νέο τροχαίο υλικό!».

Επισημαίνεται ότι, το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9), η εν λόγω απεργία κρίθηκε νόμιμη από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σωματεία εργαζομένων αναφέρουν πως μετά την αυριανή [σ.σ. Πέμπτη 26/9] νόμιμη 24ωρη απεργία θα ζητήσουν συνάντηση με τη διοίκηση και σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τα δρομολόγια

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των προαστιακών γραμμών».

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train με τη συνδρομή και των σωματείων εργαζομένων, θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Ανακοίνωση της Hellenic Train για τα δρομολόγια της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2024 λόγω 24ωρης απεργίας στον σιδηρόδρομο

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργία 26/9: Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια για το αεροδρόμιο "

Χαλκιδική: 57χρονος καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της ανήλικης κόρης του φίλου του

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής ένας 57χρονος που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του καλύτερου φίλου του.

Το περαστικό σημειώθηκε τον Αύγουστο 2019, όταν το 13χρονο -τότε- κορίτσι ήταν στη θάλασσα με τους γονείς της καθώς και μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος φέρεται να προχώρησε σε άσεμνα αγγίγματα σε βάρος της και η ανήλικη κατήγγειλε αμέσως το συμβάν.

Η νεαρή κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα συνταρακτικά βίωσε εκείνη την ημέρα, ενώ ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών -και για το αδίκημα της παράνομης βίας, για το οποίο τελικά αθωώθηκε.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για τη δικαιοσύνη και μία δικαίωση για αυτό το κορίτσι και όσα πέρασε σε τόσο μικρή ηλικία», είπε στη Voria.gr ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Στάθης Κόλιας.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: 57χρονος καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της ανήλικης κόρης του φίλου του"

Νέες απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως, «διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου αν ο εχθρός θέσει κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία μας, με τα συμβατικά όπλα».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε απόψε ότι προτάθηκαν ορισμένες «αποσαφηνίσεις» αναφορικά με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας, λέγοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν δεχόταν επίθεση από κάποιο κράτος και ότι ακόμη και η επίθεση με συμβατικά όπλα, από χώρα που στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία πολλών κορυφαίων αξιωματούχων, ο Πούτιν είπε ότι υποβλήθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος και ότι θέλει να υπογραμμίσει μία από τις προτεινόμενες βασικές αλλαγές.

«Προτείνεται η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από μη πυρηνική δύναμη, αλλά με τη συμμετοχή ή τη στήριξη μιας πυρηνικής δύναμης, να θεωρείται ως κοινή επίθεση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε.

Η Ρωσία θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες ότι ξεκινά μια μαζική διασυνοριακή επίθεση από αέρος, με μαζική εκτόξευση πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή υπερηχητικά όπλα, πρόσθεσε.

Η Μόσχα, συνέχισε ο Πούτιν διατηρεί επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η Λευκορωσία δεχτούν επίθεση, ακόμη και με συμβατικά όπλα.

Ο Πούτιν είπε ότι οι αλλαγές αυτές είναι προσεκτικά βαθμονομημένες και ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας"

Η Τουρκία μένει έξω από την μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή άσκηση γιατί αρνήθηκε να καταθέσει σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών

Η επιμονή της Τουρκίας να μην αναγνωρίσει μια σειρά από  ζητήματα  Κυριαρχίας και Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδας που αφορούν τους κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας εντός του FIR Aθηνών και την υποχρέωση κατάθεσης Σχεδίων Πτήσης, τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το δικαίωμα της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση εντός του FIR Aθηνών οδήγησε τελικά τους γείτονες στην ακύρωση της συμμετοχής τους στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση «RAMSTEIN FLAG 24».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr αργά το βράδυ της Δευτέρας 23.9.2024 το Τουρκικό Επιτελείο ενημέρωσε  το Ελληνικό Επιτελείο ότι η Πολεμικής τους Αεροπορία δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην άσκηση. Το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με τον προγραμματισμό της άσκησης επρόκειτο να προσγειωθούν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16. Τα αεροσκάφη των γειτόνων δεν απογειώθηκαν ποτέ από τη Βάση τους και φυσικά ουδέποτε η τουρκική πλευρά κατέθεσε τα απαραίτητα Σχέδια Πτήσης εντός του FIR Αθηνών, όπως όλες οι υπόλοιπες  αεροπορίες των κρατών του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην άσκηση. Ενδεικτικό είναι ότι η Τουρκία ήταν η μοναδική από τις συνολικά 13 χώρες οι οποίες είχαν δηλώσει συμμετοχή στην άσκηση η οποία δεν υπέγραψε το «Χplan» και όπως όλα δείχνουν θα είναι η μοναδική η οποία δεν θα λάβει μέρος στη «RAMSTEIN FLAG 24».

Η διάθεση των γειτόνων να μην δώσουν το «παρών» στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Συμμαχίας στην Ευρώπη η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά με φιλοξενούσα χώρα την Ελλάδα, είχε διαφανεί όσο πλησίαζε η μέρα έναρξης της «RAMSTEIN FLAG 24». Οι Τούρκοι επιτελείς ήταν οι μοναδικοί εντός του ΝΑΤΟ που έθεταν συνεχώς ζητήματα, προκαλώντας προβλήματα στον σχεδιασμό της άσκησης.

Παρά την προσπάθεια της AIRCOM (Allied Air Command) και του ίδιου του Διοικητή της, Αμερικανού Πτέραρχου James Hecker, από το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στο Ramstein της Γερμανίας, οι γείτονες έδειχναν προκλητικά αμετάπειστοι να αποδεχθούν καίρια ζητήματα Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδας τα οποία όλες οι υπόλοιπες χώρες της Συμμαχίας είχαν αποδεχτεί.

Η Αθήνα και το Ελληνικό Επιτελείο είχαν τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι τα αεροσκάφη της Τουρκίας είναι καλοδεχούμενα και η Ελλάδα επιθυμεί τη συμμετοχή των γειτόνων στην άσκηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι δεδομένες οι «κόκκινες γραμμές» που αφορούν την κατάθεση Σχεδίων Πτήσης, την αναγνώριση του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας, αλλά και του δικαιώματος για Έρευνα-Διάσωση εντός του FIR Αθηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο τα Σχέδια Πτήσης των τουρκικών μαχητικών αλλά και του ιπτάμενου τάνκερ το οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί στο Άκτιο να φτάσουν «δια της πλαγίας» στην Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου, όμως φαίνεται ότι και πάλι οι γείτονες εμφανίστηκαν αρνητικοί. Κατά τα φαινόμενα πόνταραν σε ενδεχόμενη πίεση του ΝΑΤΟ προς την Ελλάδα με δεδομένη την επιθυμία του να μην εμφανιστούν «ρωγμές» στη Συμμαχία. Όμως η AIRCOM ήταν αδύνατο να παρακάμψει τις Ελληνικές θέσεις οι οποίες στηρίζονται στη νομιμότητα και στην πάγια τακτική της Συμμαχίας για σεβασμό των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων των κρατών-μελών.

Από την πλευρά του το Ελληνικό Επιτελείο απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να  αποδεχθεί να πετάξουν τα τουρκικά μαχητικά μόνο με προφορική ενημέρωση και ανοιχτό το IFF (το Σύστημα Αναγνώρισης Αεροσκαφών), καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δημιουργείται προηγούμενο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τουρκικό επιχείρημα το επόμενο διάστημα για ένα μόνιμο ανάλογο καθεστώς πτήσεων πάνω από το Αιγαίο.

Η απουσία της Τουρκίας από την άσκηση δεν πρόκειται φυσικά να επηρεάσει στο παραμικρό τον σχεδιασμό της «RAMSTEIN FLAG 24» καθώς τα αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στα περιορισμένα σενάρια στα οποία θα συμμετείχαν θα αντικατασταθούν από άλλα Συμμαχικά. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι περίπου 140 αεροσκάφη, μαχητικά, μεταφορικά, ιπτάμενα τάνκερ και ιπτάμενα ραντάρ θα λάβουν μέρος στη «RAMSTEIN FLAG 24» δείχνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη Συμμαχική εκπαιδευτική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Ήδη στην Ανδραβίδα έχει προσγειωθεί μεγάλος αριθμός μαχητικών από Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία και Πορτογαλία, ενώ αναμένονται τις επόμενες ώρες και άλλα μαχητικά μεταξύ των οποίων τα Αμερικανικά F-35. Από αύριο μάλιστα αρχίζουν και οι πρώτες πτήσεις εξοικείωσης γύρω από την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

Τα σενάρια της άσκησης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν κυρίως στο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και σε περιοχές του Αιγαίου, όχι όμως στο Ανατολικό Αιγαίο και θα περιλαμβάνουν αποστολές σύμφωνα με το επιχειρησιακό δόγμα του ΝΑΤΟ που αφορά μεγάλους Σχηματισμούς.

H «RAMSTEIN FLAG 24»  θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου. Στην άσκηση θα πετάξουν όλα τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης, μεταξύ των οποίων F-35 από ΗΠΑ και Ιταλία, Rafale και Mirage 2000-5 από Γαλλία, όπως επίσης Gripen από Σουηδία και Ουγγαρία, Eurofighter Typhoon από Ισπανία και Ιταλία, F-18 των ΗΠΑ και F-16 από Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Η Πολεμική μας Αεροπορία, όπως και στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», θα έχει ηχηρή παρουσία με σημαντικό αριθμό μαχητικών με κύριο ρόλο να έχουν τα Rafale και τα F-16 Viper.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία μένει έξω από την μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή άσκηση γιατί αρνήθηκε να καταθέσει σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών"

Αδέρφια που έκαναν λιποαναρρόφηση καταγγέλλουν γνωστό πλαστικό χειρουργό: «Μας κατέστρεψε τη ζωή» – Η απάντηση του γιατρού

Ένας άνδρας 50 ετών και μια 48χρονη γυναίκα, που αποφάσισαν να κάνουν λιποαναρρόφηση με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, καταγγέλλουν πολύ γνωστό πλαστικό χειρουργό για τα αποτελέσματα της επέμβασης.

Τα δύο αδέρφια, πέντε μήνες μετά τις επεμβάσεις, δηλώνουν πως η ζωή τους έχει καταστραφεί, καθώς βλέπουν τα ράμματα να σπάνε, τις πληγές να ανοίγουν και να μυρίζουν έντονα, ενώ και οι πόνοι που νιώθουν είναι αφόρητοι σε σημείο που δεν μπορούν να ζήσουν μια κανονική ζωή. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η ζωή τους έχει καταστραφεί, καθώς αναγκάστηκαν να κλείσουν τη μια επιχείρησή τους και δεν μπορούν να βιοποριστούν.

«Είχα ράμματα μέχρι και πριν από 10 μέρες, που έβγαιναν. Πεταγόντουσαν και τα τραβούσα να βγουν», είπε η 48χρονη στην εκπομπή «Live News». Τα δύο αδέρφια κατέληξαν στον συγκεκριμένο πλαστικό χειρουργό και τον συνάδελφό του, καθώς πρόκειται για έναν γιατρό με αρκετούς επώνυμους πελάτες.

«Τους έστελνα μηνύματα, εκείνοι έλεγαν το ίδιο πράγμα, ότι θα στρώσει και θα ξεπρηστεί», είπε ο 50χρονος για τις προσπάθειες που έκανε να επικοινωνήσει με τους πλαστικούς χειρουργούς.

Τι απαντούν οι γιατροί

Από την πλευρά τους, οι πλαστικοί χειρουργοί αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτουν τα δύο αδέλφια και υποστηρίζουν πως δεν ακολουθήθηκαν σωστά οι εντολές τους, για αυτό και έχουν βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδέρφια που έκαναν λιποαναρρόφηση καταγγέλλουν γνωστό πλαστικό χειρουργό: «Μας κατέστρεψε τη ζωή» – Η απάντηση του γιατρού"

12 νέες λοιμώξεις από ιό του Δυτικού Νείλου - 3 + 1 ακόμη θάνατοι

Παραμένει ο κίνδυνος από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 3 ακόμη θάνατοι ασθενών και ακόμη ένας, ο οποίος αφορούσε ασθενή με ιό του Δυτικού Νείλου, που αποδόθηκε σε άλλα αίτια.

Καταγράφηκαν, επίσης, 12 νέα κρούσματα και 15 νοσηλείες ασθενών, εκ των οποίων οι 8 σε ΜΕΘ.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "12 νέες λοιμώξεις από ιό του Δυτικού Νείλου - 3 + 1 ακόμη θάνατοι"

Καιρός αύριο: Ζέστη με θερμοκρασίες έως 32 βαθμούς Κελσίου και ομίχλες στη Δυτική Ελλάδα

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 και τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με θερμοκρασίες έως 32 βαθμούς Κελσίου και ομίχλες στη Δυτική Ελλάδα"

Νέα επίθεση με φαλτσέτα σε σχολείο στην Αργολίδα - Ξύρισαν το μουστάκι και σε άλλον 12χρονο

Δεύτερη καταγγελία για επίθεση με φαλτσέτα μέσα σε σχολείο της Αργολίδας βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Η πρώτη καταγγελία έγινε από 12χρονο μαθητή της πρώτης Γυμνασίου. Δύο 17χρονοι τον πλησίασαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, τον απείλησαν και στη συνέχεια του ξύρισαν το μουστάκι με φαλτσέτα και του έκλεψαν το ποσό των 2 ευρώ που είχε στην τσέπη.

Τα δύο αγόρια επέστρεψαν στο Λύκειο μετά το χτύπημα του κουδουνιού και συνέχισαν τα μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, σήμερα το μεσημέρι υπήρξε και δεύτερη καταγγελία. Μητέρα μαθητή προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Αργολίδας και κατήγγειλε ότι ο 12χρονος γιος της έπεσε και αυτός θύμα των δύο 17χρονων. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες προσέγγισαν το παιδί στο διάλειμμα, το περικύκλωσαν άνευ λόγου και αιτίας και χρησιμοποιώντας φαλτσέτα του ξύρισαν το μουστάκι. Στη συνέχεια μπήκαν στις τάξεις.

Το παιδί μίλησε σήμερα για το συμβάν στους γονείς του, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το πρώτο περιστατικό.

Οι δύο 17χρονοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Ναυπλίου που τους παρέπεμψε στον Ανακριτή , ο οποίος τους έδωσε προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το μεσημέρι (διατηρώντας την κράτηση τους).

Ο διοικητής του Αστυνομικό Τμήματος επισκέφτηκε το σχολείο για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τυχόν ύπαρξη επιπλέον περιστατικών. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη για να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά εντός του σχολείου.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα επίθεση με φαλτσέτα σε σχολείο στην Αργολίδα - Ξύρισαν το μουστάκι και σε άλλον 12χρονο "

Φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα - Κατέβηκαν οι πιβάτες βγήκαν έξω και κατέβηκαν στον χώρο δίπλα στις γραμμές [βίντεο]

Συναγερμός σήμανε στον ΗΣΑΠ και στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά κάτω από τον συρμό του Ηλεκτρικού, την ώρα που βρισκόταν μεταξύ των σταθμών Ειρήνης και Νερατζιώτισσας

Από τα μεγάφωνα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά ενώ άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες οι οποίοι την έσβησαν.

Οι επιβάτες βγήκαν έξω και κατέβηκαν στον χώρο των γραμμών, ακόμα και μέσα σε αυτές, προκειμένου να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

ΗΣΑΠ φωτιά

Στην άνοδο σταμάτησε προσωρινά η κυκλοφορία των συρμών και οι επιβάτες που βρίσκονται στον συρμό της καθόδου, κατέβηκαν και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τον σταθμό Ειρήνη.

Αυτό που χρίζει διερεύνησης πάντως, είναι αν υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση και οδηγία στους επιβάτες που εγκατέλειψαν τον συρμό και περπάτησαν μέχρι την Ειρήνη στο χώμα, δίπλα στις ηλεκτροφόρες ράγες.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Για το περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς πλησίον της τροχιάς στη Γραμμή 1 του Μετρό, σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ αναφέρει: "Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου.

Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑΣΥ.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική".

Μαρτυρίες από επιβάτες αναφέρουν ότι η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από καλώδια.

thetoc 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα - Κατέβηκαν οι πιβάτες βγήκαν έξω και κατέβηκαν στον χώρο δίπλα στις γραμμές [βίντεο]"

Αγρίνιο: Άντρας επιτέθηκε σε διευθύντρια σχολείου - Της πέταξε μπουκάλι με νερό στο κεφάλι

Άντρας στο Αγρίνιο μπούκαρε στο γραφείο της στο σχολείο και αφού απείλησε την εκπαιδευτικό, της πέταξε μπουκάλι με νερό στο κεφάλι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη της λειτουργίας εκπαιδευτικού ιδρύματος σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, διότι χθες (24/9) το μεσημέρι, εισήλθε στο γραφείο εκπαιδευτικού σε σχολικό συγκρότημα και αφού απείλησε την εκπαιδευτικό, στη συνέχεια της εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι με νερό χτυπώντας την στο κεφάλι.

Παράλληλα, από τις πράξεις του προκλήθηκαν φθορές σε πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχολικά έγγραφα, ενώ διαταράχθηκε η λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

sinidisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Άντρας επιτέθηκε σε διευθύντρια σχολείου - Της πέταξε μπουκάλι με νερό στο κεφάλι"

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στη Μεταμόρφωση μετά από ραντεβού για ξύλο – Ένας τραυματίας

Στη σύλληψη ενός 17 χρόνου προχώρησαν οι αστυνομικοί, μετά από επεισόδιο με συνομήλικό του στην Μεταμόρφωση Αττικής.

Oι δύο ανήλικοι έκλεισαν ραντεβού στην οδό Λεωφόρο Πάρνηθος το βράδυ της Κυριακής για να λύσουν τις διαφορές τους. Οι νεαροί αφού συνομίλησαν για λίγα λεπτά, πιάστηκαν στα χέρια κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός, στο κεφάλι και στο σώμα.

Άμεσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια κατέθεσε στου αστυνομικούς για ότι είχε συμβεί.

Την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 17 χρόνο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Μεταμόρφωσης, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Την ίδια ώρα αναζητούνται οι γονείς του νεαρού για παραμέληση ανήλικου  

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στη Μεταμόρφωση μετά από ραντεβού για ξύλο – Ένας τραυματίας"

Λέρος: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχυπλόου με 16 παράνομους μετανάστες – Συνελήφθη 26χρονος Τούρκος διακινητής

Συναγερμός σήμανε σε λιμενικό και Frontex το μεσημέρι της Τρίτης (24/9), όταν ανοιχτά της Λέρου εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο με παράνομους μετανάστες.

Όταν ο χειριστής του σκάφους είδε το περιπολικό σκάφος της Frontex, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε.

Στη συνέχεια το ταχύπλοο προσέγγισε την παραλία Νταμαρίου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησαν έρευνες στο νησί της Λέρου από λιμενικούς οι οποίοι εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή συνολικά 16 αλλοδαπούς τους οποίους μετέφεραν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ).

Στη συνέχεια εντοπίστηκε και ένας 26χρονος Τούρκος ο οποίος συνελήφθη ως ο διακινητής των παράνομων μεταναστών.

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Λέρου στελέχη του οποίου κατέσχεσαν το σκάφος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέρος: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχυπλόου με 16 παράνομους μετανάστες – Συνελήφθη 26χρονος Τούρκος διακινητής"

Νέα Σμύρνη: Τραμ παρέσυρε 15χρονο με πατίνι – Στο νοσοκομείο ο ανήλικος

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (25.09.24) στη Νέα Σμύρνη μετά από τροχαίο ατύχημα με τραμ. 

Το τραμ παρέσυρε το 15χρονο παιδί ενώ κινούνταν με το πατίνι του στη Νέα Σμύρνη. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το παιδί έχει τραυματιστεί κι έχει αιμορραγία, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. 

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της σύγκρουσης, ωστόσο η χρήση των πατινιών ακόμα και από ανήλικους χωρίς να λαμβάνονται και μέτρα προφύλαξης έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις ενόψει και του νέου ΚΟΚ που αναμένεται να ισχύσει το επόμενο διάστημα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Τραμ παρέσυρε 15χρονο με πατίνι – Στο νοσοκομείο ο ανήλικος"

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του, την απείλησε με μαχαίρι!

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 11χρονη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», στα χέρια συγγενικού της προσώπου το οποίο υπό την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε και επιχείρησε να τη βιάσει.

Ολα συνέβησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν το κοριτσάκι βρισκόταν μόνο στην κατοικία του στην περιοχή Παλαιοκολούρα Αιγίου. Ο 34χρονος θείος της, εκμεταλλευόμενος ως φαίνεται την απουσία των γονέων της, την επισκέφθηκε με σκοπό να ικανοποιήσει, τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Κινήθηκε απειλητικά εναντίον της και ασκώντας της σωματική βία και με την επίδειξη μαχαιριού που κατείχε, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της.

Η 11χρονη αντιστάθηκε και στις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ξεφύγει από τον εφιάλτη που βίωνε, άρχισε να φωνάζει, με γειτόνισσα που την άκουσε να σπεύδει στο σημείο για να δει τι συμβαίνει. Η εικόνα που αντίκρισε, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε στην Αστυνομία, ήταν σοκαριστική. Ο 34χρονος, μετά τη «σωτήρια» επέμβαση της γυναίκας, τράπηκε σε φυγή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας άμεσα βρέθηκαν στην περιοχή, ωστόσο παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψή του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Πρόκειται για άτομο «γνωστό» στις διωκτικές Αρχές για παραβατική συμπεριφορά, έχοντας απασχολήσει για περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», την επομένη της απόπειρας βιασμού και ενώ αναζητείτο, φέρεται να ενεπλάκη σε τροχαίο με τραυματισμό, εγκαταλείποντας το σημείο. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του, την απείλησε με μαχαίρι!"

«Πήρα νόμιμα το παιδί», λέει o παλαιοχριστιανός για την αρπαγή του μωρού από το «Αλεξάνδρα» (βίντεο)

Τον ισχυρισμό ότι παίρνοντας το νεογέννητο παιδί του από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ενήργησε νόμιμα διότι δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια που να το απαγορεύει, υποστήριξε την Τετάρτη το πρωί ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας από κοινού με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις χθες μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε εισέβαλα, όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από τη διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού», είπε στην εκπομπή, αποφεύγοντας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ειδικότερη ερώτηση.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρόπουλος επισήμανε: «Δεν μπορώ, για λόγους δικηγορικού απορρήτου να αποκαλύψω πού βρίσκονται, γονείς και βρέφος. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης δεν κατηγορείται μέχρι στιγμής για κανένα ποινικό αδίκημα, αν του καταλογιστούν κατηγορίες τότε θα τις αντιμετωπίσουμε. Η εισαγγελία ανηλίκων με διαβεβαίωσε πάντως ως δικηγόρο του, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απαγόρευση εις βάρος του για προσέγγιση του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση το περιβάλλον στο οποίο διαβιοί το παιδί είναι απολύτως κατάλληλο, έχει τις πρέπουσες συνθήκες και αυτό το διαπίστωσε και εκπρόσωπος της Πρόνοιας η οποία το επισκέφτηκε. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι και κατάλληλοι. Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είναι ένας άξιος πατέρας ο οποίος καμαρώνει τώρα το 7ο κατά σειρά παιδί του. Η δε Σεβαστή Κανάκη είναι ζωτική ανάγκη να είναι ως μητέρα πάντα δίπλα στο παιδί της. Αρπαγή βρέφους δε νοείται νομικά από γονείς, πολλώ δε μάλλον από τηn μητέρα η οποία προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος».

Πάντως προλειαίνοντας το έδαφος για την ενδεχόμενη νομική αιτιολόγηση της πράξης της κ. Κανάκη, ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για επιλόχεια κατάθλιψη και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα φοβήθηκε ότι θα της πάρουν το παιδί και ότι αυτό θα πάει σε δομή όπως προφορικά της είχαν αναφέρει.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αρπαγής του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό συνελήφθησαν τρεις σεκιούριτι του νοσοκομείου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος έχει αναλάβει την έρευνα για το ζευγάρι των παλαιοχριστιανών και του βρέφους που μετά την παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού, είχε μείνει στο Νοσοκομείο, καθώς είχε απαγορευτεί στην οικογένεια να το πάρει, αφού το περιβάλλον διαβίωσής τους κρίθηκε ακατάλληλο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πήρα νόμιμα το παιδί», λέει o παλαιοχριστιανός για την αρπαγή του μωρού από το «Αλεξάνδρα» (βίντεο)"

Θεσσαλονίκη: Επτά οι κάλυκες που εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγείο στα Κύμινα-Πιθανόν από φλόμπερ

Επτά κάλυκες εντοπίστηκαν στην αυλή του 2ου Νηπιαγωγείου Κυμίνων του Δήμου Δέλτα, προκαλώντας την κινητοποίηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Κυμίνων, Βασίλη Κουτούνα, δεν πρόκειται για κάλυκες από πιστόλι αλλά από φλόμπερ που χρησιμοποιούν κάποιοι για να τρομάζουν τα σπουργίτια.

«Λογικά βρήκε τους κάλυκες κάποιο παιδάκι σε κανένα χωράφι και τα πήγε στην αυλή για μαγκιά».

Ο κ. Κουτούνας αναφέρει ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ και έσπευσε στο σημείο για να συλλέξει τα ευρήματα, όπως και σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.

karfitsa

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Επτά οι κάλυκες που εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγείο στα Κύμινα-Πιθανόν από φλόμπερ"

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα για την εκκένωση της κατάληψης Libertatia

Αστυνομική επέμβαση στον χώρο της κατάληψης Libertatia, στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκαν χθες στο διατηρητέο κτήριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia». Σήμερα το ξημερώματα γύρω στις 05:00 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στην κατάληψη και προχώρησαν στην προσαγωγή ατόμων που βρέθηκαν εντός του χώρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χθες το βράδυ πέριξ του κτηρίου αλλά και σήμερα το πρωί εντός αυτού έχουν γίνει 19 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε αστυνομική επέμβαση στον χώρο της κατάληψης Libertatia, στη Λεωφόρο Στρατού. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν μπει στην κατάληψη παρουσία δικαστικού λειτουργού και είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή των ατόμων που παρέμεναν εντός αυτής ενώ ο χώρος είχε σφραγιστεί.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα για την εκκένωση της κατάληψης Libertatia "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news