facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Νύχτα φωτιάς: Διπλό μέτωπο στο Όρος Πατέρα - Με κομμένη την ανάσα στα Βίλια

Ενισχύονται οι προσπάθειες στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή στα Βίλια Αττικής, με στόχο την αποφυγή επέκτασης της σε κατοικημένες περιοχές  Μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε στο Κρύο Πηγάδι ενω καίγεται το Όρος Πατέρα σε δύο σημεία. Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει το δρόμο και ήδη δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό.

Η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης . Το 1989 είχε σημειωθεί μεγάλη πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.

Στα Βίλια, οι κάτοικοι αγωνιούν και εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή.

Μήνυμα από το «112» εστάλη νωρίτερα για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί τρία σπίτια και συγκεκριμένα εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Γεώργιο. Επίσης, από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου έως και το Κρύο Πηγάδι έχει κοπεί τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και η υδροδότηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.  

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο των Βιλίων μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Μακρυνόρης. Ο κ. Μακρυνόρης ευχαρίστησε τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και δασικά μονοπάτια προκειμένου να μην κινδυνεύουν να καούν όλα τα δάση. «Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας να ξεκαθαρίσει ποιος έχει την αρμοδιότητα για να τελειώνουμε. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δέκα υπηρεσίες, που η μία δεν θα συμφωνεί με την άλλη» συμπλήρωσε.

Στην Κερατέα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί του Π.Σ., η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, ενώ γίνεται μάχη να μη περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτα φωτιάς: Διπλό μέτωπο στο Όρος Πατέρα - Με κομμένη την ανάσα στα Βίλια"

Κορονοϊός – Κύπρος: 381 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι σε ένα 24ωρο

Πέντε θανάτους και 381 (ποσοστό θετικότητας: 0.86%) νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα (16/8) το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

234 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 85 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 81.2% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

14 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 44.374 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο ανέρχεται σε 109.253, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων σε 461.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Κύπρος: 381 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι σε ένα 24ωρο"

Καιρός αύριο: Καύσωνας με 40άρια και τοπικές μπόρες – «Πέφτουν» τα μποφόρ

Πιο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (17.08.2021), καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει στους 40 βαθμούς Κελσίου. Εξασθενούν οι άνεμοι, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς.
Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Aίθριος.
Ανεμοι: Ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από αργά το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Ανεμοι: Ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 με 38 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 2 με 3 και πρόσκαιρα στα νότια το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 και κατά τόπους στην Κρήτη 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καύσωνας με 40άρια και τοπικές μπόρες – «Πέφτουν» τα μποφόρ"

ΓΓΠΠ: Ο χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιάς για αύριο - Οι περιοχές που κινδυνεύουν

Η Πολιτική Προστασία έδωσε στη δημοσιότητα τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για πυρκαγιά για αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου.

Αρκετές είναι οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 3. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:

  • Αττική και Κύθηρα,
  • Εύβοια,
  • περιοχές Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας,
  • Ηπείρου,
  • Θεσσαλίας,
  • Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Δωδεκάνησα,
  • Βόρειο Αιγαίο και
  • Ιόνιο

Δείτε τον Χάρτη της Πολιτικής Προστασίας


 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΠΠ: Ο χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιάς για αύριο - Οι περιοχές που κινδυνεύουν"

Αυτοψίες σε πυρόπληκτα κτήρια: Ακατάλληλες έχουν κριθεί 730 κατοικίες και 63 επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές, από τους μηχανικούς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τα μαντάτα δεν είναι καθόλου ευχάριστα μέχρι στιγμής, καθώς, ήδη, έχουν κριθεί ακατάλληλα 730 σπίτια και 63 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 1.794 αυτοψίες από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 741 αυτοψίες, εκ των οποίων 390 στο Δήμο Αχαρνών, 44 στο Δήμο Κηφισιάς, 271 στο Δήμο Ωρωπού και 36 στο Δήμο Διονύσου.

Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 416 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 149 στην Π.Ε. Ηλείας, 51 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 205 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 11 αυτοψίες στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 613 αυτοψίες, 451 στο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και 162 στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Στο Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

Στο Δήμο Δωρίδος στην Π.Ε. Φωκίδος έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών:

1.153 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 423 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 384 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 346 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

82 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 19 είναι κατάλληλοι για χρήση, 37 προσωρινά ακατάλληλοι και 26 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 542 αποθήκες/στάβλοι κλπ εκ των οποίων οι 37 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 206 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 299 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Τέλος ελέγχθηκαν 17 Δημόσια Κτίρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 8 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 5 επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επανέλεγχοι σε 175 κτήρια, εκ των οποίων 127 κρίθηκαν οριστικά ακατάλληλα για χρήση και 48 κρίθηκαν επισκευάσιμα. Από αυτούς, στην Αττική έχουν γίνει 33 επανέλεγχοι, στη Φωκίδα 10 και στην Εύβοια 134.

Από αύριο, Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 ξεκινούν οι αυτοψίες στο Δήμο Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια, στην Πελοπόννησο και στην Αττική συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί, εντός της εβδομάδας, ο επανέλεγχος όσων κτηρίων έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για χρήση.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 210-6509300 με 8 τηλεφωνικές γραμμές από τις 8:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και 10:00 έως 18:00 το Σαββατοκύριακο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγίες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτοψίες σε πυρόπληκτα κτήρια: Ακατάλληλες έχουν κριθεί 730 κατοικίες και 63 επιχειρήσεις"

Ο Χ. Μάας ομολογεί ότι οι Ταλιμπάν τους αιφνιδίασαν: «Εκτιμήσαμε λάθος»

Συλλογική αποτυχία στην εκτίμηση της κλιμακούμενης κατάστασης στο Αφγανιστάν, τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όσο και των υπηρεσιών πληροφοριών αλλά και της διεθνούς κοινότητας, παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας

«Εκτιμήσαμε λανθασμένα την κατάσταση. Ούτε εμείς ούτε οι εταίροι μας δεν προβλέψαμε την ταχύτητα με την οποία θα υποχωρούσαν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας κατά την προέλαση των Ταλιμπάν. Μια τέτοια μέρα, απαιτείται επίσης ειλικρίνεια και πρέπει να το παραδεχτούμε με κάθε τρόπο», δήλωσε σήμερα ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός (SPD) στο Βερολίνο.

«Είδαμε τρομερές εικόνες από το Αφγανιστάν. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι όλες εξαιρετικά πικρές και θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για την περιοχή, αλλά και για εμάς. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο μπορούμε να ωραιοποιήσουμε. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει τώρα κάθε δυνατή προσπάθεια επί τόπου για να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από την καταστροφική κατάσταση», τόνισε ο Μάας.

«Η ομάδα των αποχωρούντων αυξήθηκε και πέραν των περίπου 2.500 ενστόλων, εκ των οποίων οι 1.900 βρίσκονται ήδη στη Γερμανία. Πρόκειται για συνεργάτες μη κυβερνητικών οργανώσεων, της Γερμανικής Εταιρείας Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ), καθώς επίσης για ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών οι οποίοι και οι οποίες πρόκειται επίσης να αποχωρήσουν. Ο αριθμός τους θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί τα μέλη των οικογενειών τους. Η πλειοψηφία των αποχωρούντων βρίσκεται ήδη στην Καμπούλ. Πρέπει τώρα να τους δοθεί η δυνατότητα να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Από εκεί, πρόκειται να μεταφερθούν από το Αφγανιστάν με γερμανικά και αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα. Το πόσοι θα καταφέρουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια αυτή τη στιγμή. Η εναπομείνασα ομάδα της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ βρίσκεται τώρα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και συνεχίζει να εργάζεται από εκεί για τις εκκενώσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμούς.

Σύμφωνα πάντως με τους συμμετέχοντες σε συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), η καγκελάριος Μέρκελ (CDU) υπολόγισε τον αριθμό των αποχωρούντων Γερμανών σε 10.000 περίπου.

ΑΜΠΕ  /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Χ. Μάας ομολογεί ότι οι Ταλιμπάν τους αιφνιδίασαν: «Εκτιμήσαμε λάθος»"

Χρυσοχοΐδης: Ξέσπασαν 45 πυρκαγιές μέσα σε μία ημέρα – Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι γεννημένος μαχητής

Από το συντονιστικό κέντρπ της Πυροσβεστικής έκανε την ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η ενημέρωση του κ. Χρυσοχοΐδη ξεκίνησε με το μήνυμά του για περαστικά στο Ν. Χαρδαλιά. «Ο Νίκος είναι γεννημένος μαχητής και είναι βέβαιο ότι θα νικήσει και σε αυτή τη μάχη» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως δήλωσε ότι μέσα στην ημέρα ξέσπασαν 45 νέες πυρκαγιές, ενώ σε όλη τη χώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής διαχειρίζονται 96 πυρκαγιές.

Στη Λαυρεωτική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:26 σε χαμηλή βλάστηση πλησίον του οικισμού Μαρκάτι. Με την βοήθεια των βόρειων ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 7 bf, πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινούμενη νότια κατευθύνθηκε σε οικισμούς. Γι αυτό, μέσω του 112 αποστείλαμε 3 μηνύματα. Στις 11:30 για εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι, στις 12:15 για τον οικισμό Συντερίνα και στις 12:40 για τον 'Αγιο Κωνσταντίνο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν, 104 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Λαυρεωτική, συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη με διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την οριοθέτησή της.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:15 σε δασική έκταση νότια του οικισμού Βιλίων εξελίσσετε σε πυκνή δασική έκταση και κοντά σε οικισμούς χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται άμεσα. Για προληπτικούς λόγους μέσω του 112 αποστείλαμε 5 μηνύματα. Στις 13:05 για εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι και 'Αγιο Γεώργιο, στις 13:55 για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, στις 15:05 και πάλι για τον οικισμό 'Αγιο Γεώργιο, στις 15:15 για το Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι και στις 19:35 για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα. Επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αυτή τη στιγμή ενισχύονται οι προσπάθειες για την διασφάλιση των οικισμών και την αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς προς την πόλη των Βιλίων και τους οικισμούς Αγίου Γεωργίου και Παλαιοχώρι.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών, τόσο στη Λαυρεωτική όσο και στα Βίλια.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές πυρκαγιές που έχουμε και σήμερα. Σε αυτή την προσπάθεια ζητούμε τη συνεργασία σας και ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση σε όλους, πάνω από όλα για την δική σας ασφάλεια, να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Χρυσοχοΐδης: Ξέσπασαν 45 πυρκαγιές μέσα σε μία ημέρα – Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι γεννημένος μαχητής"

Σε πύρινο κλοιό τα Βίλια, καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα

Αγώνα με όσες δυνάμεις είναι διαθέσιμες δίνει η Πυροσβεστική με την συνδρομή εθελοντών, του Στρατού και της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, να περιορίσουν τις πυρκαγιές στα Βίλια και στην Κερατέα, με τα εναέρια μέσα να διακόπτουν τις επιχειρήσεις λόγω της νύχτας. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα Βίλια, όπου το μεγάλο μέτωπο κινείται προς το όρος Πατέρα, έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό των Βιλίων, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει μέχρι και αυτήν τη στιγμή. Στόχος είναι οι δυνάμεις να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν τα επίγεια μέσα στην κατάφυτη περιοχή.

Στην Κερατέα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί του Π.Σ., η εικόνα είναι λίγο καλύτερη αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, ενώ γίνεται μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου.

Οι αξιωματικοί, δεδομένου ότι εξασθενούν και οι άνεμοι, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά και να την κρατήσουν τη νύχτα, ώστε το πρωί να μπορέσουν να την ελέγξουν με την βοήθεια των εναέριων μέσων που θα πετάξουν ξανά με το πρώτο φως. Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά στην Κερατέα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια στους οικισμούς που εκκενώθηκαν ή ήταν διάσπαρτα στην περιοχή.

Επίσης είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Κρατικής Ασφάλειας για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και μαρτυρίες για εμπρησμό.

Εντολή εκκένωσης για οικισμούς στα Βίλια

Εκτροπή εναέριων πυροσβεστικών μέσων προς την πυρκαγιά στα Βίλια, από άλλες περιοχές της χώρες έγινε νωρίτερα από την Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας παρθένο πευκοδάσος.

Αργά το απόγευμα δόθηκε μέσω του 112 εντολή για εκκένωση του οικισμού της Βενίζας, προς τα Μέγαρα. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εκκενωθεί ήδη με μηνύματα του 112 έξι οικισμοί: Παλαιοχώρι, 'Αγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Νωρίτερα διακόπηκε από την Τροχαία η κυκλοφορία και επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού, από την εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών, προς τα Βίλια. Σημειώνεται οτι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους περισσότερους δρόμους της περιοχής.

Ενισχυμένες δυνάμεις πυρόσβεσης

Μετά την ενίσχυση των δυνάμεων και στις δύο πυρκαγιές αναλυτικά:

- Στην Κερατέα επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχείρησαν εντός της ημέρας περιοδικά 6 Α/Φ και 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχείρησαν εντός της ημέρας 5 Ε/Π και 8 Α/Φ.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πύρινο κλοιό τα Βίλια, καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα"

Κορωνοϊός: Στα 2.218 τα κρούσματα - 13 νεκροί, 250 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.218, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 539.337 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.569 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Γεωγραφικά, 510 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (119 στο κέντρο της Αθήνας), 313 στην Κρήτη (154 στο Ηράκλειο και 107 στα Χανιά)  και 216 στη Θεσσαλονίκη. 

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των 2.218 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

91 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

64 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

18 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

67 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

119 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

63 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

60 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

28 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

216 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

95 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

17 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

154 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

64 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

47 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

26 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

28 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

20 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

28 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

40 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

43 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

74 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

29 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

107 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

17 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

85 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.237 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 250 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.882 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 224 (ημερήσια μεταβολή +6.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 233 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.218 τα κρούσματα - 13 νεκροί, 250 οι διασωληνωμένοι"

Ισχαιμικό επεισόδιο έπαθε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τοποθετήθηκαν δυο στεντ

Ισχαιμικό επεισόδιο έπαθε, σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς βρισκόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όταν συνέβη το περιστατικό και κατά τις ίδιες πηγές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα όπου του τοποθετήθηκαν δυο στεντ. Δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή του.

Σημειώνεται ότι ένα ισχαιμικό επεισόδιο εμφανίζεται όταν ένας θρόμβος αίματος εμποδίζει τη ροή του αίματος στην καρδιά.

Τα καθήκοντά του έχει αναλάβει προσωρινά ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς. Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Επίσης γνωστοποιούν πως από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη ο κ.Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Επίσκεψη Σπίρτζη στον Χαρδαλιά 

Τον Νίκο Χαρδαλια επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη.

Όπως έγινε γνωστό, του μετέφερε τις ευχές και τα περαστικά του Αλέξη Τσίπρα . «Ευχόμαστε στον Νίκο Χαρδαλιά και την οικογένεια του γρήγορα περαστικά και καλή επάνοδο στα καθήκοντα του», είναι ευχή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ταχεία ανάρρωση

Ευχόμαστε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντα και την οικογένειά του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχαιμικό επεισόδιο έπαθε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τοποθετήθηκαν δυο στεντ"

Ανακλήθηκε πιστοποίηση από εταιρεία που διακίνησε πάνω από 12 τόνους ελαιόλαδο ως Καλαμάτα ΠΟΠ

Οι συστηματικοί και εντατικοί έλεγχοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που συνεχίζονται με σκοπό την προστασία παραγωγών και καταναλωτών, αποδίδουν και πάλι καρπούς.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αξιολογώντας πληροφορίες που έλαβαν και αφορούσαν διακίνηση ελαιόλαδου από ελληνική εξαγωγική επιχείρηση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, που έφερε την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ» και δεν πληρούσε την προδιαγραφή αναγνώρισης του εν λόγω προϊόντος, προχώρησαν άμεσα στη διοικητική διερεύνησή τους και στη συνέχεια διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις της.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, τόσο από τη διοικητική διερεύνηση του θέματος, όσο και από τους επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν 12.531 κιλά ελαιόλαδου, που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, με βάση τα ευρήματα, ο ΕΛΓΟ προχώρησε σε ανάκληση της πιστοποίησης της επιχείρησης, που έχει έδρα την Κρήτη, για τη δραστηριότητα της συσκευασίας με σκοπό την εμπορία ελαιόλαδων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ενώ της ζητήθηκε να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των προϊόντων που αντιστοιχούν στην ποσότητα των 12.531 κιλών, που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακλήθηκε πιστοποίηση από εταιρεία που διακίνησε πάνω από 12 τόνους ελαιόλαδο ως Καλαμάτα ΠΟΠ"

Δύο νεκροί από κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου

Δύο συνάνθρωποι μας απεβίωσαν στο Νοσοκομείο του Βόλου από κορονοϊό. Ειδικότερα το Σάββατο έφυγε από τη ζωή μια γυναίκα 84 ετών, ενώ ανήμερα τον Δακεπενταύγουστο απεβίωσε ένας άνδρας 81ενός ετών. 

Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο γιατρός Γ. Κόκκορης, στο Νοσοκομείο Βόλου σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 19 ασθενείς με covid, εκ των οποίων οι δύο στη ΜΕΘ covid 19.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νεκροί από κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου"

«Σήκωσε» το Αφγανιστάν κι έφυγε ο Γάνι: Πήρε αυτοκίνητα και ελικόπτερο γεμάτο μετρητά!

Μόνο στη… σκέψη πως οι Ταλιμπάν θα έμπαιναν στην Καμπούλ (χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση) ο πρόεδρος του Αφγανιστάν δεν… αισθανόταν καθόλου άνετα. Και αποφάσισε να το σκάσει, παίρνοντας όμως μαζί του πολλά, μα πάρα πολλά, λεφτά.

Ποιος τον… έδωσε για τα όσα πήρε από το Αφγανιστάν κι έφυγε; Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ! Ρώσοι διπλωμάτες αποκάλυψαν πως ο Ασφάρ Γάνι έφυγε με γεμάτα χέρια για να μην τον βρούν οι Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μέγαρο!

Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ, ο Αφγανός πρόεδρος διέφυγε από το Αφγανιστάν με τέσσερα αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο γεμάτο μετρητά, ενώ αναγκάστηκε επίσης να αφήσει πίσω μερικά χρήματα (πληροφορίες αναφέρουν πως άφησε σάκους με 5 εκατ. δολάρια!) καθώς δεν χωρούσαν όλα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Όσο για την κατάρρευση του (απερχόμενου) καθεστώτος, αυτή χαρακτηρίζεται εύγλωττα από τον τρόπο που ο Γάνι διέφυγε από το Αφγανιστάν», δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ Νικίτα Ιστσένκο.

«Τέσσερα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα χρήματα, προσπάθησαν να παραγεμίσουν ένα ελικόπτερο με άλλο ένα μέρος των χρημάτων, αλλά δεν χώρεσαν όλα. Και μερικά από τα χρήματα έμειναν στην πίστα του αεροδρομίου», φέρεται να δήλωσε.

Ο Ιστσένκο, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, επιβεβαίωσε στο Reuters τα σχόλιά του. Ως πηγή της πληροφορίας του επικαλέστηκε «αυτόπτες μάρτυρες». Το Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα από ανεξάρτητη πηγή την ακρίβεια της αφήγησής του.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το Αφγανιστάν, ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν είναι σαφές πόσα χρήματα θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση που διέφυγε.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση που διέφυγε δεν πήρε όλα τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν έχει μείνει κάτι, θα αποτελέσει τη βάση του προϋπολογισμού», δήλωσε ο Καμπούλοφ μιλώντας στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Ο Γάνι, για τον οποίο είναι άγνωστο πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δήλωσε πως έφυγε από το Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν έμπαιναν στην πόλη γιατί ήθελε να αποφύγει την αιματοχυσία.

Η Ρωσία έχει δηλώσει πως θα διατηρήσει μια διπλωματική παρουσία στην Καμπούλ και πως ελπίζει να αναπτύξει σχέσεις με τους Ταλιμπάν μολονότι αναφέρει πως δεν βιάζεται να τους αναγνωρίσει ως τους κυβερνήτες της χώρας και πως θα παρατηρεί προσεκτικά τη συμπεριφορά τους.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σήκωσε» το Αφγανιστάν κι έφυγε ο Γάνι: Πήρε αυτοκίνητα και ελικόπτερο γεμάτο μετρητά!"

Διπλή μάχη με τις φλόγες στην Αττική: Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Βίλια και Κερατέα, εκκενώθηκαν οικισμοί

Διπλή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική. Στην πυρκαγιά στην Κερατέα ενισχύονται συνεχώς, ενώ γίνεται μάχη να κρατηθούν οι φλόγες πριν επεκταθούν στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, οπότε πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η πορεία της. Και στη φωτιά στα Βίλια, η οποία επίσης είναι ανεξέλεγκτη και καίει πευκοδάσος, ενώ έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί, όπως και στην Κερατέα.

Στην Κερατέα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει ανοίξει και εκτείνεται αυτή την ώρα σε όλο το τόξο Μερκάτι- Συντερίνα- Άγιο Κωνσταντίνο, που έχουν εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Δημολάκι, καίει πευκοδάσος, ενώ έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές σπίτια.

Το ένα μέτωπο είναι στην κορυφογραμμή πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες για να μην περάσει στον εθνικό δρυμό.

«Ζητάμε περισσότερα εναέρια μέσα, γίνεται μάχη να μην περάσει η φωτιά στον Δρυμό. Αν περάσει η φωτιά στον Δρυμό θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Χάρης Ζυγούρης, στον ΣΚΑΪ.

Τόσο στην Κερατέα όσο και στα Βίλια πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ με ριπές 6 μποφόρ που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά την ενίσχυση των δυνάμεων και στις δύο πυρκαγιές επιχειρούν αναλυτικά:

  • Στην Κερατέα επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ και 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλή μάχη με τις φλόγες στην Αττική: Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Βίλια και Κερατέα, εκκενώθηκαν οικισμοί"

Νοσοκομείο Αγρινίου: 76 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Έρχονται αναστολές άνευ αποδοχών

Σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, θα τεθούν τις επόμενες ημέρες οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι των προνοιακών δομών, μεταξύ των οποίων και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του νοσοκομείου Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη τη χώρα, περίπου ένας στους πέντε εργαζομένους (δηλαδή το 20%) σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται επίσης ότι στον ιδιωτικό τομέα δίνεται η δυνατότητα απόλυσης και μάλιστα άνευ αποζημίωσης, του εργαζομένου που μετά την αναστολή δεν εμβολιάζεται.

Σε ότι αφορά πάντως τον δημόσιο τομέα στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Αγρινίου, από τους 289 εργαζομένους του νοσηλευτικού προσωπικού, οι 73 παραμένουν ανεμβολίαστοι. Σε αυτούς δεν προστίθενται οι οκτώ που είναι ανεμβολίαστοι καθώς νόσησαν. Με λίγα λόγια, 73 είναι οι ανεμβολίαστοι για άλλους λόγους.

Ουσιαστικά, το 25,26% του νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι την Δευτέρα 16 Αυγούστου. Ποσοστό που ξεπερνά τον μέσο όρο του 20%, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας.

Από εκεί και πέρα η κατάσταση είναι καλύτερη στο ιατρικό προσωπικό, όπου μόλις τρεις στους 100 δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι σήμερα αναμένεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου να αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στην 6η ΥΠΕ, σχετικά με τους ανεμβολίαστους, και έπειτα από την ΥΠΕ τα στοιχεία θα αποσταλούν στην αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει αν συντρέχει λόγος για τον οποίο κάποιος από το υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος παραμένει ανεμβολίαστος.

Από εκεί και πέρα, τις επόμενες ημέρες, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, θα κινηθούν οι σχετικέδιαδικασίες για να βγουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, οι ανεμβολίαστοι.

karvasaras
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Αγρινίου: 76 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Έρχονται αναστολές άνευ αποδοχών"

Σε κανονική άδεια οι 14 μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε δομές του Δήμου Χανίων

Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας τίθενται από σήμερα, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.Σε κανονική άδεια βρίσκονται από σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι σε Δημοτικό Γηροκομείο και στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, σε αυτό το διάστημα οι 14 συνολικά εργαζόμενοι θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους, χωρίς να αποκλείεται και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, στο Δημοτικό Γηροκομείο το ποσοστό των εμβολιασμένων που απασχολούνται στη δομή, είναι -σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Γιάννη Σημανδηράκη, 84,62%.
Οκτώ εργαζόμενοι – ποσοστό 15,38% δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, σε σύνολο 23 απασχολούμενων, ανεμβολίαστοι είναι οι 6.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κανονική άδεια οι 14 μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε δομές του Δήμου Χανίων"

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έβγαλαν «λαβράκια»: Αναψυκτήριο δεν είχε κόψει 2.600 αποδείξεις

Τα… «λαβράκια» βγήκαν στην επιφάνεια και τα πρόστιμα «έπεσαν» βροχή! Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ αποκάλυψαν, ξανά, ιστορίες φοροδιαφυγής.  

Από τους ελέγχους που έκαναν μέσα στον Αύγουστο τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ σε όλους τους κλάδους της αγοράς, εκτός της εστίασης, προέκυψαν παραβάσεις φοροδιαφυγής που επέβαλαν 48ωρες αναστολές λειτουργίας και υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων:

*Κατάστημα εμπορίας ελαστικών αυτοκινήτων στην Άρτα βρέθηκε να μην έχει κόψει 21 αποδείξεις αξίας 5.800 ευρώ.

*Αναψυκτήριο στην Ορεστιάδα δεν είχε κόψει 2.600 αποδείξεις αξίας 5.700 ευρώ.

*Κατάστημα επίπλων στην Θεσσαλονίκη δεν είχε κόψει 3 αποδείξεις αξίας 5.100 ευρώ.

*Καθαριστήριο στην Σπάρτη βρέθηκε να μην έχει εκδώσει 140 αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ.

*Επιχείρηση ενοικίασης τουριστικών σκαφών στα νότια προάστια της Αθήνας, βρέθηκε να μην έχει κόψει 2 αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ.

*Επιχείρηση γενικού εμπορίου στην Κεφαλονιά παρέλειψε να εκδώσει τιμολόγιο 2.300 ευρώ.

*Επιχείρηση με τέντες και ταπετσαρίες στην Κόρινθο δεν είχε κόψει 5 αποδείξεις αξίας 2.000 ευρώ.

*Πρατήριο καυσίμων στο Ναύπλιο δεν έκοψε αποδείξεις 2.000 ευρώ.

*Φούρνος στο Αγρίνιο δεν είχε εκδώσει 20 αποδείξεις αξίας 1.100 ευρώ.

Εκτός από το 48ωρο λουκέτο και τα πρόστιμα, οι ελεγκτές έχουν ήδη ζητήσει τα βιβλία αυτών των επιχειρήσεων, ώστε να ελέγξουν και τα δηλωθέντα στοιχεία προηγούμενων μηνών και ετών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έβγαλαν «λαβράκια»: Αναψυκτήριο δεν είχε κόψει 2.600 αποδείξεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news