facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Νέος νόμος για τα ασανσέρ στις πολυκατοικίες

Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες έφερε διάταξη για τους ανελκυστήρες (ασανσέρ). Μέχρι σήμερα απαιτούνταν το 50+1% των ψήφων των ιδιοκτητών για την τοποθέτηση ασανσέρ ή άλλων μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών (π.χ. αναβατόρια). Αυτό τώρα όμως αλλάζει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπεται:
  • Σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που δεν διαθέτουν ανελκυστήρα και κατά τον χρόνο ανέγερσης τους δεν ήταν υποχρεωτική η κατασκευή του επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του παρόντος και των ειδικών όρων δόμησης της περιοχής, κατασκευή ανελκυστήρα ή άλλων μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών και του χώρου πρόσβασης σ’ αυτά, με απαραίτητη προϋπόθεση τη σύνταξη ή ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου. Για διατηρητέα κτίρια και παραδοσιακούς οικισμούς απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.
  • Όπου η προσαρμογή του κτιρίου είναι υποχρεωτική, αν απαιτείται η κατασκευή ανελκυστήρα ή άλλων μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών και του χώρου πρόσβασης σ’ αυτά, η κατασκευή αυτών είναι υποχρεωτική, χωρίς τη συναίνεση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών με δαπάνες του υπόχρεου ή των υπόχρεων, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης και κανονισμού, συμπεριλαμβανομένου του Κανονισμού του κτιρίου.
  • Αν δεν είναι υποχρεωτική η προσαρμογή του κτιρίου, η κατασκευή ανελκυστήρα είναι δυνατή χωρίς τη συναίνεση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Προσβασιμότητας που εκδίδεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία συνοδεύεται από αποδεδειγμένη πρόσκληση διατύπωσης απόψεων των λοιπών συνιδιοκτητών προς την Κεντρική Επιτροπή Προσβασιμότητας.
  • Αντίστοιχα σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια κατοικίας που δεν διασφαλίζουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης και κανονισμού, συμπεριλαμβανομένου του Κανονισμού πολυκατοικίας, η τοποθέτηση διάταξης (ράμπας ή αναβατορίου), που διασφαλίζει την πρόσβαση στα άτομα αυτά από το πεζοδρόμιο στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στους λοιπούς εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του ισογείου και των λοιπών ορόφων υπέρ και υπό αυτό, εφόσον διαμένουν ως ιδιοκτήτες ή ένοικοι στα παραπάνω κτίρια, με απαραίτητη προϋπόθεση την εξασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών, τη σύνταξη ή ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου και την κάλυψη των εξόδων κατασκευής από τα ενδιαφερόμενα άτομα.
  • Η τοποθέτηση αναβατορίου για την κάλυψη υψομετρικών διαφορών υπέρ του ενός ορόφου γίνεται βάσει τεχνικής μελέτης και ως προς μεν τη διαστασιολόγηση ακολουθεί τις τεχνικές οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών, ως προς δε τη διαδικασία τοποθέτησης, αδειοδότησης και συντήρησης, ισχύουν τα αντίστοιχα που αφορούν σε ανελκυστήρες και απαιτείται πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας με πλειοψηφία του 51% του συνόλου των ψήφων.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος νόμος για τα ασανσέρ στις πολυκατοικίες"

Νέο ατύχημα σε λούνα παρκ στον Ωρωπό: Εξάχρονος έπεσε από τραμπολίνο και βρέθηκε στο κενό – «Κλαίγαμε, ούρλιαζε η γυναίκα μου»

Την ώρα που το δυστύχημα με θύμα τον 19χρονο Γιάννη, σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, στο παρά πέντε φαίνεται ότι απετράπη μια νέα τραγωδία, καθώς ένα παιδί έξι ετών τραυματίστηκε πέφτοντας από τραμπολίνο, αυτή τη φορά σε λούνα παρκ στον Ωρωπό.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού οι γονείς του παιδιού, το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου 2024 ο εξάχρονος μπήκε σε τραμπολίνο, για να διασκεδάσει, αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έπεσε και χτύπησε.

Άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού έκανε επιτόπιο έλεγχο στο λούνα παρκ, που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Σκάλας Ωρωπού, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και οι υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των παιχνιδιών. Ως άμεσο μέτρο κρίθηκε το μερικό σφράγισμα του λούνα παρκ, δηλαδή το κλείσιμο του παιχνιδιού.

Ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στο «Star», κατήγγειλε ότι το παιδί έκανε τραμπολίνο και έπεσε σε κενό ενός μέτρου. «Ούρλιαζε η γυναίκα μου… Άρχισα να τρέχω, έπιασα το παιδί και βγήκαμε από το τραμπολίνο. Αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε, ούρλιαζε και ο γιος μου και η γυναίκα μου», περιγράφει.
Όπως είπε, όταν σημειώθηκε το ατύχημα, δεν υπήρχε στον χώρο κανένας εκπρόσωπος του λούνα παρκ και αυτό ήταν που τον έσπρωξε να καταθέσει τη μήνυση.

«Αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε. Την ώρα που έγινε όλο αυτό δεν υπήρχε εκπρόσωπος του λούνα παρκ. Αποφάσισα να κάνω μήνυση, γιατί όλο αυτό κάπου πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του παιδιού.

Τι λέει ο δήμαρχος για το ατύχημα

Σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ενημερώθηκε την Παρασκευή το βράδυ για το περιστατικό και αμέσως έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου να διενεργήσει ελέγχους.

Διαβεβαίωσε, επίσης, πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν αδειοδοτημένη, ενώ τη Δευτέρα έγινε και αυτοψία από ειδικούς και θα συνταχθεί σχετική τεχνική έκθεση. Ζήτησε έλεγχο σε βάθος και από την υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ, όπως είπε, δεν γνωρίζει τα στοιχεία της οικογένειας, ωστόσο πληροφορήθηκε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ατύχημα σε λούνα παρκ στον Ωρωπό: Εξάχρονος έπεσε από τραμπολίνο και βρέθηκε στο κενό – «Κλαίγαμε, ούρλιαζε η γυναίκα μου»"

Χαλκιδική: Έγγραφο της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τον δήμο ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα στη Βέροια η κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα η αστυνομία φαίνεται ότι με έγγραφο της, από της 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει τον δήμο Κασσάνδρας, ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει το έγγραφο ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης.

Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

eggrafo-elas-xalkidiki-102

Την ίδια ώρα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα τους για τη συλλογή στοιχείων.

Προσωρινά ελεύθεροι αλλά αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Υπνεθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τον 21χρονο χειριστή του παιχνιδιού και για τον 58χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθεί η ποινική δίωξη.

O θάνατος του 19χρονου από τη Βέροια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ήταν ακαριαίος.

Θα πάμε μέχρι τέλους, λέει η οικογένεια του 19χρονου

Στο μεταξύ η οικογένεια του 19χρονου δήλωσε, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στη μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Νικολάος Πετρίδης.

«Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ΄ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο - προ βεβαίως του περιστατικού - όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ΄ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Ο κ. Πετρίδης δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρές ευθύνες οι οποίες αναβαθμίζουν τις κατηγορίες σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκιδική: Έγγραφο της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τον δήμο ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του"

Κέρκυρα: Δυο τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση από το ελληνικό νησί για Λονδίνο

Η πτήση 8210 της EasyJet από την Κέρκυρα προς το Λονδίνο Gatwick την περασμένη Δευτέρα (19.08.2024) αναγκάστηκε να εκτραπεί προς τη Ρώμη, όταν οι αναταράξεις πάνω από τον ιταλικό εναέριο χώρο τραυμάτισαν δύο μέλη του πληρώματος.

Ένα άλλο αεροπλάνο στάλθηκε για να παραλάβει τους επιβάτες που έζησαν τον τρόμο των αναταράξεων, οι οποίοι τελικά έφτασαν στο Λονδίνο από την Κέρκυρα την ίδια μέρα.

Η ένδειξη για τις ζώνες ασφαλείας θεωρείται πως ήταν αναμμένη όταν το αεροπλάνο «έπεσε» σε αναταράξεις και κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωπος της EasyJet ανέφερε: «Το αεροσκάφος δεν είχε υποστεί ζημιές. Η πτήση EZY8120 από Κέρκυρα προς Λονδίνο στις 19 Αυγούστου παρουσίασε αναταράξεις που δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης έλαβε την απόφαση η πτήση να εκτραπεί προς τη Ρώμη, όπου τα μέλη του πληρώματος έλαβαν ιατρική φροντίδα. Η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και του πληρώματός μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι να διαχειρίζονται περιστατικά αναταράξεων.

Ένα άλλο αεροπλάνο στάλθηκε για να παραλάβει τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, οι οποίοι τελικά έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια ημέρα».

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να πει αν τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος μπόρεσαν να επιστρέψουν στο Γκάτγουικ μαζί με τους επιβάτες.

Η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στη Ρώμη, όπου κανονίστηκε η αντικατάσταση του πληρώματος και του αεροσκάφους για τη συνέχιση της πτήσης προς το Γκάτγουικ του Λονδίνου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Δυο τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση από το ελληνικό νησί για Λονδίνο"

23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/20-08-2024 έως Ω/18:00/21-08-2024 εκδηλώθηκαν 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 19 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  τέσσερις (4).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » " 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Γ. Καραμέρος: Ανακαλώ την αναφορά μου για τον Π. Μαρινάκη

Ανακάλεσε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος, την αναφορά που είχε κάνει στον ΣΚΑΪ για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Νωρίτερα, ο κ. Μαρινάκης προειδοποίησε ότι αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακαλέσει τότε θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Ο κ. Καραμέρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Σε τηλεοπτική παρουσία μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σημερα το μεσημέρι και απαντώντας σε ερώτηση Δημοσιογράφου που μου ζητούσε σχόλιο για την κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών, απάντησα τα εξής: “Αυτή τη γραμμή τη φτιάχνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όντας σε ξενοδοχείο στο Λαγονήσι οπου πλήρωσε αφού πρώτα δημοσιοποιήθηκε η φιλοξενία του σε ένα ξενοδοχείο του οποίου ο επιχειρηματίας περιμένει να πάρει από την ΕΤΑΔ 46 στρέμματα παραλίας.

Εμείς ξέρετε δεν ήμασταν μόνο στα μέτωπα της πυρκαγιάς ήμασταν και στο Λαγονήσι όπου η κυβέρνηση μέσω της ετοιμάζεται να εκχωρήσει 46 στρέμματα παραλίας, και να την περιφράξει βασει μίας απόφασης του 1978, καθώς μιλάμε για πισίνες βόθρους και άλλα τινά αυτό το καλοκαίρι, να απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε μία ελεύθερη παραλία, την παραλία “Πεύκο” στο λαγονήσι 46 στρεμμάτων”

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός επρόσωπος προχώρησε στην εξής ανακοίνωση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

“Σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γιώργος Καραμέρος προέβη σε ψευδείς, συκοφαντικές και καθ’ όλα ανυπόστατες δηλώσεις σε βάρος μου.

Η χυδαιότητά του έφτασε στο σημείο να εργαλειοποιήσει διακοπές τεσσάρων ημερών με τη γυναίκα και το παιδί μου, για τις οποίες έχω όλα τα νόμιμα παραστατικά, με ημερομηνίες προγενέστερες οποιουδήποτε ανώνυμου δημοσιεύματος.
Αύριο το πρωί θα κοινοποιήσω εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία στον κ. Καραμέρο, ζητώντας του να ανακαλέσει, διαφορετικά θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.”

Απαντώ λοιπόν πως σε καμία περίπτωση δεν πολιτεύομαι με χυδαιότητα, αντίθετα η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ασχολείται νυχθημερόν με την προσωπική ζωή των πολιτικών του αντιπάλων και όχι εγώ. Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαιώνει την διαμονή του στο ξενοδοχείο και λέει πως έχει και τα σχετικά παραστατικά με ημερομηνίες προγενέστερες σχετικών δημοσιευμάτων. Δεν το αμφισβητώ ότι πλήρωσε στο χρόνο της διαμονής του και όχι μεταγενέστερα λόγω κάποιου δημοσιεύματος ιστοσελίδας εξ ου και ανακαλώ τη συγκεκριμένη αναφορά.

Από την πλευρά μου όμως ως βουλευτής Ανατολικής Αττικής και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού μου έργου οφείλω να αναδείξω την κατάφωρη αδικία που επίκειται για τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Σαρωνικού αλλά και όλης τις Νοτιοανατολικής αττικής με την εκχώρηση της παραλίας “Πεύκο” από την κυβέρνηση σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Αρχές Αύγουστου κατεδαφίστηκε ένα υπαίθριο θέατρο όπου παράγεται πολιτισμός για την πόλη εδώ και χρόνια, εκατοντάδες κάτοικοι κινητοποιήθηκαν και διαμαρτύρονται καθημερινά. Είμαι στο πλευρό τους σε κάθε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή

Σε καμία περίπτωση δεν ασχολούμαι με την οικογένεια του κ. Μαρινάκη και εφόσον πλήρωσε για τις διακοπές του στο ξενοδοχείο στο Λαγονήσι ανακαλώ την σχετική αναφορά μου ότι πλήρωσε για τις τετραήμερες διακοπές του, μετά από δημοσιεύμα ιστοσελίδας, αλλά καλώ τόσο τον ίδιο όσο και τους πολίτες να αναλογιστούν αν πέρα από νόμιμο είναι και δεοντολογικό, όχι μόνο ο ίδιος αλλά οποιοσδήποτε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή βουλευτής να κάνει διακοπές σε ξενοδοχείο βρίσκεται σε πολυετή διαμάχη με το Δημόσιο και μάλιστα σε φάση της υπόθεσης, πολύ κρίσιμη.

Ας ρωτήσουν τον υπουργό Οικονομίας κ. Χατζηδάκη τον οποίο και έχω καλέσει με σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση να απαντήσει στη Βουλή για όσα εξελίσσονται στο Λαγονήσι. Να αφήσουν κατα μέρος τις απειλές οι κυβερνητικοί παράγοντες και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Καραμέρος: Ανακαλώ την αναφορά μου για τον Π. Μαρινάκη"

Μαρινάκης: Ψευδείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις του Καραμέρου – «Αν δεν ανακαλέσει, θα κινηθώ νομικά»

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος μίλησε για κυβερνητική μεθόδευση στο Λαγονήσι, σε γνωστό ξενοδοχείο του οποίου φιλοξενήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης πλήρωσε τη διαμονή του στο ξενοδοχείο μόνο όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα. Ένα θέμα που φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις, καθώς ο Γιώργος Καραμέρος είπε ακόμα ότι στον επιχειρηματία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της ΕΤΑΔ «ετοιμάζεται να εκχωρήσει 46 στρέμματα παραλίας (σ.σ. η παραλία Πεύκο) και να την περιφράξει».

«Σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, προέβη σε ψευδείς, συκοφαντικές και καθ’ όλα ανυπόστατες δηλώσεις σε βάρος μου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει: «Η χυδαιότητά του έφτασε στο σημείο να εργαλειοποιήσει διακοπές τεσσάρων ημερών με τη γυναίκα και το παιδί μου, για τις οποίες έχω όλα τα νόμιμα παραστατικά, με ημερομηνίες προγενέστερες οποιουδήποτε ανώνυμου δημοσιεύματος. Αύριο το πρωί θα κοινοποιήσω εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία στον κ. Καραμέρο, ζητώντας του να ανακαλέσει, διαφορετικά θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρινάκης: Ψευδείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις του Καραμέρου – «Αν δεν ανακαλέσει, θα κινηθώ νομικά»"

To Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για το ΑΙΓΙΣ: Έχουν δημοπρατηθεί έργα για το 82% του προϋπολογισμού

Για σκόπιμη και πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας από τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κασσελάκη σύμφωνα με τις οποίες η απορρόφηση προγραμμάτων πολιτικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται μόλις στο 1%.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

«Η αλήθεια για το ΑΙΓΙΣ 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα ανακριβή λέγονται και γράφονται για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος πολιτικής προστασίας ΑΙΓΙΣ , τα πραγματικά στοιχεία έχουν ως εξής :


1. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ΑΙΓΙΣ ανέρχεται σε 2,1 δις ευρώ και οι πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος είναι 3:
• Ταμείο Ανάκαμψης
• Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
• ΕΣΠΑ.

2. Μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί έργα αξίας 1.693.467.703 ευρώ δηλαδή το 82% του συνολικού προϋπολογισμού του ΑΙΓΙΣ.
Το υπόλοιπο 18% θα έχει δημοπρατηθεί έως το τέλος του έτους.

3. Το 23% των δημοπρατημένων έργων, που ανέρχεται σε 480.013.664 ευρώ, έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και πλέον βρίσκεται στο στάδιο των πληρωμών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον επόμενο μήνα θα καταβληθεί η προκαταβολή για την αγορά 7 Canadair, ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ.

4. Τα έργα τα οποία είναι έτοιμα προς συμβασιοποίηση ανέρχονται σε 95.042.065 ευρώ ή στο 5% του συνολικού προϋπολογισμού του ΑΙΓΙΣ.

Συμπερασματικά, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να υπερκεράσει σειρά γραφειοκρατικών κυρίως εμποδίων που πάντα συνοδεύουν ένα τόσο «βαρύ» σύνθετο project και πέτυχε μέσα σε 1 έτος να ολοκληρώσει το συντριπτικό ποσοστό των δημοπρατήσεων.

Τα έργα του ΑΙΓΙΣ περνούν με ταχείς ρυθμούς στα επόμενα στάδια και από το 2025 η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει σταδιακά τον εξοπλισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η πλήρης, αναλυτική δημόσια παρουσίαση και ενημέρωση για την πορεία του ΑΙΓΙΣ έγινε -ως οφείλαμε στους Έλληνες πολίτες- στις 24 Απριλίου 2024 και όλα τα δεδομένα των προμηθειών και των έργων είναι διαθέσιμα εδώ:
https://civilprotection.gov.gr/sites/default/files/inline-files/AIGIS.pdf

Άρα δεν ευσταθεί ούτε η έωλη δικαιολογία «δεν είχαμε ενημέρωση» για να ερμηνεύσει κανείς την σκόπιμη και πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας από τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Όπως δεν είδαν τα 20 εναέρια έτσι δεν είδαν και το 1,7 δις. ευρώ των δημοπρατήσεων».

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια για το ΑΙΓΙΣ

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " To Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για το ΑΙΓΙΣ: Έχουν δημοπρατηθεί έργα για το 82% του προϋπολογισμού"

ΑΑΔΕ: «Πάρτι» φοροδιαφυγής άνω των 18,5 εκατ. ευρώ με αδήλωτες e-πωλήσεις – Στη «φάκα» 52 επιχειρήσεις

Πάνω από 52 επιχειρήσεις που κάνουν πωλήσεις διαδικτυακά αλλά δεν δηλώνουν τα έσοδά τους, εντόπισαν οι ελεγκτές ΑΑΔΕ, για το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ οι ίδιες επιχειρήσεις δεν εκδίδουν και τα σχετικά τιμολόγια ή αποδείξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, με στοχευμένους ελέγχους και εκτεταμένες διασταυρώσεις των στοιχείων του myDATA και στοιχείων από τις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών – μόλις το σύστημα της εντοπίσει ύποπτη συμπεριφορά, οι ελεγκτές αξιοποιούν ταυτόχρονα στοιχεία από το διαδίκτυο και από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Οι 52 αυτές επιχειρήσεις είχαν αποκρύψει φορολογητέα ύλη άνω των 18,5 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά, οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  • Ετερόρρυθμη εταιρεία στην βορειοανατολική Αττική, με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, κατά τα έτη 2018-2021, δεν εξέδωσε 80.200 φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 720.000 ευρώ.
  • Ομόρρυθμη εταιρεία με έδρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο φωτιστικών μέσω διαδικτύου, κατά τα έτη 2019-2023, δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς 8.000 φορολογικά στοιχεία για πωλήσεις εκτός Ε.Ε., αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 2,8 εκατ. ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, με αντικείμενο δραστηριότητας την εκμετάλλευση επιβατηγών αυτοκινήτων, κατά τα έτη 2018-2021, δεν εξέδωσε 26.300 φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 2 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 400.000 ευρώ.
  • Φυσικό πρόσωπο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, χωρίς έναρξη δραστηριότητας, κατά τα έτη 2018 – 2021, δεν εξέδωσε 2.920 φορολογικά στοιχεία για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 274.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 66.000 ευρώ.
  • Φυσικό πρόσωπο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, χωρίς έναρξη δραστηριότητας, κατά τα έτη 2019 – 2021, δεν εξέδωσε 1.795 φορολογικά στοιχεία για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 95.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 23.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο ρούχων, κατά τα έτη 2018-2022, δεν εξέδωσε απροσδιόριστο πλήθος φορολογικών στοιχείων, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 2,13 εκατ. ευρώ.
  • Μονοπρόσωπη ΕΠΕ με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, κατά τα έτη 2018-2021, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 870.000 ευρώ και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 210.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση, με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, κατά τα έτη 2018-2021, δεν εξέδωσε 5.400 φορολογικά στοιχεία αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη αξίας 240.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 57.500 ευρώ.
  • Ετερόρρυθμη εταιρεία, με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο κοσμημάτων, κατά τα έτη 2019-2022, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 661.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση, με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή ειδών κοσμηματοποιίας, κατά τα έτη 2019-2023, δεν εξέδωσε 1.631 φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 483.000 ευρώ και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 33.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση, με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης, κατά τα έτη 2018-2022, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη αξίας 356.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση, με έδρα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης, κατά τα έτη 2018-2022, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλης 680.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό και λιανικό εμπόριο περουκών και ποστίς, κατά τα έτη 2018-2021, δεν εξέδωσε απροσδιόριστο πλήθος φορολογικών στοιχείων, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 196.000 ευρώ και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 47.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων και φορεμάτων, κατά τα έτη 2018-2021, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 295.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 71.000 ευρώ.
  • Ατομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και με αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο υποδημάτων, κατά τα έτη 2018-2021, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη αξίας 218.000 ευρώ και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 52.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: «Πάρτι» φοροδιαφυγής άνω των 18,5 εκατ. ευρώ με αδήλωτες e-πωλήσεις – Στη «φάκα» 52 επιχειρήσεις"

Σάμος: Παραιτήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού – Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στον απόηχο της παραίτησης της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και στις καταγγελίες των γιατρών απαντά, με ανάρτησή του στο «Χ», ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρει ότι έκανε δεκτή χθες την παραίτηση της διοικήτριας και επαναλαμβάνει ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις με δραματικά προβλήματα ελλείψεων, έχουν γίνει διαγωνισμοί την τελευταία τετραετία, αλλά μένουν άγονοι λόγω μη ενδιαφέροντος, ενώ τονίζει ότι οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του νοσοκομείου απέχουν από την πραγματικότητα.

«Παρά τις συγκεκριμένες ελλείψεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, η στήριξη στο νοσοκομείο είναι έμπρακτη. Ειδικότερα, πλέον των προκηρύξεων θέσεων, πρέπει να τονισθεί ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου από 5,6 εκατ. ευρώ το 2019 αυξήθηκε σε 6,5 εκατ. ευρώ το 2023, σημειώνοντας αύξηση 15,4%. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, έργο αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά η εικόνα της κατάρρευσης πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Και το Νοσοκομείο Σάμου υποφέρει από τα ίδια προβλήματα με τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία και με τα νέα μέτρα θα έχουμε πιστεύουμε στις προσκλήσεις μεγαλύτρη συμμετοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα για την παιδιατρική κλινική ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι σε αυτή υπηρετούν:

« 1 μόνιμη παιδίατρος, η οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Τζάνειο,
1 ιδιώτης παιδίατρος με δελτίο παροχής υπηρεσιών υγείας (μπλοκάκι),
1 ειδικευόμενη ιατρός, μετακινημένη από το ΠΓΝ «Αττικόν». Μια επιπλέον ειδικευόμενη ιατρός θα μετακινηθεί από τις 24/8».

«Παρά τις συγκεκριμένες ελλείψεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, η στήριξη στο νοσοκομείο είναι έμπρακτη», ανέφερε ακόμα ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους τη Σάμο αύριο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Παραιτήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού – Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης"

Την προφυλάκιση του 80χρονου που κατηγορείται ότι έβαλε τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά αποφάσισαν οι Αρχές

Την προφυλάκιση του 80χρονου που συνελήφθη στις 17 Αυγούστου ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την Κυριακή 11 Αυγούστου αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο 80χρονος βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Στον ηλικιωμένο αποδίδεται ότι είναι ο υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας.

Την προφυλάκιση του 80χρονου που κατηγορείται ότι έβαλε τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά αποφάσισαν οι Αρχές

Στο όχημά του είχαν εντοπιστεί μπιτόνια βενζίνης. Πρόκειται για συνταξιούχο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος δεν είχε ούτε θέματα υγείας ούτε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό να βάζει φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα. Σύμφωνα τη δικαστική ρεπόρτερ του EΡΤΝews, Nτίνα Τσουκαλά, ο 80χρονος αρνείται τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Την προφυλάκιση του 80χρονου που κατηγορείται ότι έβαλε τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά αποφάσισαν οι Αρχές"

Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για «σκάνδαλο» με το «παράνομο» κέντρο μελέτης του

Απάντηση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) δίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, μετά την καταγγελία της Ομοσπονδίας ότι «είναι ιδιοκτήτης (και διαφημίζει!) παράνομο Κέντρο Μελέτης».

Ο κ. Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι η επιχείρησή του είναι νόμιμη και σημειώνει ότι δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να πηγαίνουν σε Κέντρο Μελέτης μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου.

«Προς ΟΙΕΛΕ και κάθε άλλον που προσπαθεί να σπιλώσει το όνομά μου και την ηθική.

  1. Μέσα στη μέρα θα σταλεί εξώδικο, από τον δικηγόρο μου κ. Κούγια, σε όποιον προσπαθεί να σπιλώσει το όνομά μου και να με βλάψει οικονομικά και ηθικά.
  2. Κινούμαι πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα. Όποιος επιχείρεί να αμαυρώσει το όνομά μου, να με βλάψει και να εμποδίσει την επιχείρησή μου, που με πολύ κόπο δημιούργησα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Και απαντώ:

  1. Η επιχείρηση που δημιούργησα ΔΕΝ είναι φροντιστήριο, είναι μια δομή που λειτουργεί ως Κέντρο Μελέτης. Θα έρχονται δηλαδή τα παιδιά καθημερινά και θα τα βοηθούν οι Εξειδικευμένοι Καθηγητές μας για τη μελέτη τους για την επόμενη μέρα.
  2. Η δομή αυτή αφορά σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, δηλαδή σε παιδιά που θέλουν βοήθεια για την καθημερινή τους μελέτη και ΟΧΙ φροντιστηριακό μάθημα. Ποιος νόμος λέει ότι απαγορεύεται να κάνεις μελέτη σε παιδιά του Γυμνασίου και Α’ Λυκείου;
  3. Έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας σε έναν χώρο εξαιρετικό. Οι αίθουσες, οι διάδρομοι, τα παράθυρα, οι τουαλέτες, τα θρανία, τα έπιπλα, οι σημάνσεις, όλα είναι σχεδιασμένα και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει 100% ασφάλεια για τους μαθητές και είναι όλα προβλεπόμενα. Καλώ όποιον θέλει να έρθει να ελέγξει το χώρο
  4. Έχω κάνει έναρξη εταιρείας πριν από λίγους μήνες, κανονικότητα και νομιμότατα. Είμαι φορολογικά ενήμερος και γι αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφημίζω δημόσια την επιχείρηση μου. Ίσα ίσα το κάνω με καμάρι !
  5. Δεν είμαστε φροντιστηριακός οργανισμός, εμείς απλά βοηθάμε τα παιδιά να μελετήσουν για την επόμενη μέρα και τα επιτηρούμε για αυτό.
  6. Προτρέπω όποιον θέλει να έρθει να ελέγξει τους χώρους μας και θα καταλάβει αν εργαζόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών ή όχι. Κοιτάξτε αυτούς που κάνουν χώρους σε υπόγεια, που βάζουν 10 μαθητές μέσα σε τάξεις, που προσλαμβάνουν φοιτητές και όχι καθηγητές, που δίνουν ελάχιστα χρήματα στους εργαζομένους τους, που δεν κολλάνε ένσημα και που αποκρύπτουν εργαζομένους. Εγώ έγω την τιμή να προσλαμβάνω μόνο εξειδικευμένους καθηγητές με Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές διατριβές, και να τους πληρώνω με πάνω από 10 ευρώ την ώρα, με όλα τα ένσημα, τις άδειες και τα δώρα τους.
  7. Αν είχα φροντιστήριο προφανώς θα ήθελε συγκεκριμένη άδεια. Δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο όμως για τις δομές αυτές, που είναι χώροι μελέτης, σαν αναγνωστήρια δηλαδή με επιτηρητές Καθηγητές. Για να ανοίξεις Κέντρο Μελέτης, όπως χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χρειάζεται έναρξη επιχείρησης με έδρα το Κέντρο Μελέτης, τους κατάλληλους ΚΑΔ για την εκπαίδευση, και να κάνεις όλες τις νόμιμες και λογιστικές διαδικασίες με POS, ταμειακές και αποδείξεις.
  8. Δεν έχω ούτε Φροντιστήριο, ούτε Πληροφορική, ούτε Ξένες γλώσσες, ούτε Ρομποτική ούτε τίποτα από όλα αυτά. Κάνουμε ΜΟΝΟ Μελέτη στους μαθητές μας οι οποίοι δεν έχει σημασία τι τάξη πάνε από τη στιγμή που επιθυμούν μελέτη και ΟΧΙ Φροντιστήριο. Θέλουν δηλαδή βοήθεια στο διάβασμά τους. Γι’ αυτό και δεν κάνουμε σε Β’ και Γ’ Λυκείου που θέλουν σωστά τα παιδιά φροντιστήριο και προετοιμασία για τις πανελλήνιες.

Ψάξτε να βρείτε τους παράνομους και αφήστε εμένα που δεν έχω περάσει ποτέ ούτε έξω από δικαστήριο στη ζωή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη δικαιοσύνη. Γιατί μάλλον ενοχλεί όταν κάποιος επιχειρεί και μάλιστα προς το συμφέρον των παιδιών και των γονιών τους. Στη ζωή μου δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα. Άρα όλοι εσείς που επιθυμείτε να με βλάψετε, θα με βρείτε απέναντι σας στη δικαιοσύνη.

ΥΓ: Γιατί ο ΟΙΕΛΕ δεν καταγγέλει φροντιστήρια που μαζί με αυτά λειτουργούν και κέντρα μελέτης; Βρήκε εμένα που είμαι καθ’όλα νόμιμος και ασχολούμαι ΜΟΝΟ με τη μελέτη των μαθητών;
Ντροπή σας!».

 

Νωρίτερα σήμερα, η ΟΙΕΛΕ είχε καταγγείλει πως «συνάδελφοι αλλά και ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων μάς κατήγγειλαν το πραγματικά απίστευτο γεγονός ότι Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κ. Καλλιάνος, που εκλέγεται στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας με τη Ν.Δ., έχει στην ιδιοκτησία του και διαφημίζει ανερυθρίαστα ένα Κέντρο Μελέτης που αποτελεί παράνομη εκπαιδευτική δομή!».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «την περίπτωση του κ. Καλλιάνου, όμως, προκύπτει και δεύτερη, σοβαρότατη παρανομία. Έχει βαπτίσει ως «Κέντρο Μελέτης» και το Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου. Για ποιο λόγο; Πιθανότατα, διότι θέλει να αποφύγει την υπαγωγή στο νομοθετικό πλαίσιο περί Φροντιστηρίων και Ξένων Κέντρων Γλωσσών, ώστε να μην ελεγχθεί η δομή κτηριακά από τον ΕΟΠΠΕΠ και να μην καταβάλλει στους εκπαιδευτικούς την αμοιβή που προβλέπει το άρθρο 30 του Ν. 4415/2016 και η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από αυτήν της κοινής εργατικής νομοθεσίας!

Πρόκειται, επομένως, για ένα πολλαπλό σκάνδαλο, εκπαιδευτικό, εργασιακό, φορολογικό και ασφαλιστικό που ίσως δεν έχει προηγούμενο για εκπρόσωπο της Βουλής και μάλιστα εκπαιδευτικό. Επίσης, σε μια περίοδο που το πανελλήνιο βοά για τους θανάτους νέων ανθρώπων λόγω πλημμελούς εποπτείας σε δομές που διαβιούν/διασκεδάζουν/αθλούνται χιλιάδες παιδιά, το γεγονός ότι ένας Βουλευτής ενδέχεται να επιχειρεί να αποφύγει κτηριακό έλεγχο για τη δομή του αποτελεί γιγαντιαία κοινωνική πρόκληση».

Η ΟΙΕΛΕ ζητά:

  • Την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
  • Τον άμεσο έλεγχο του κτηρίου από τον ΕΟΠΠΕΠ κυρίως σε σχέση με τη στατικότητα, την πυροσβεστική ασφάλεια, την ύπαρξη αύλειων χώρων, τις διαστάσεις των αιθουσών, τις προβλέψεις για επαρκή φωτισμό, αερισμό και κλιματισμό.
  • Τον έλεγχο από το τοπικό παράρτημα της Επιθεώρησης Εργασίας των συμβάσεων που έχει καταθέσει στην Εργάνη για τους εκπαιδευτικούς της δομής και αν αυτές είναι σύμφωνες με το νομοθετικό πλαίσιο για τα Φροντιστήρια/Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

«Θεωρούμε, πάντως, πως ο κ. Καλλιάνος θα έπρεπε, για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, να πράξει το ελάχιστο που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Να παραιτηθεί, αφού πρώτα θέσει εαυτόν στον έλεγχο των εποπτικών αρχών και στην κρίση της δικαιοσύνης», ανέφερε ακόμη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για «σκάνδαλο» με το «παράνομο» κέντρο μελέτης του"

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η μεταφορά για σφαγή και σε ποιες όχι

Δεν ισχύει από προχθές, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 σε όλη την επικράτεια η καραντίνα στα κοπάδια των αιγοπροβάτων (η οποία είχε τεθεί σε εφαρμογή από την 29η Ιουλίου 2024) προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανώλη.

Στην καραντίνα βρίσκονται ακόμα μόνο οι περιφερειακές ενότητες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα. Σ’ αυτές, συνεχίζεται να απαγορεύεται κάθε μεταφορά αρνιού ή κατσικιού για αναπαραγωγή, πάχυνση ή σφαγή.

Ο λόγος για τις περιφερειακές ενότητες:

  • Τρικάλων
  • Λάρισας
  • Καρδίτσας
  • Μαγνησίας
  • Ροδόπης
  • Δράμας,
  • Δυτικής Αττικής
  • Ηρακλείου
  • Κορίνθου
  • Αιτωλοακαρνανίας
  • Ηλείας
  • Αχαΐας

Ωστόσο, όλες οι άλλες περιφερειακές ενότητες επιτρέπεται από 19 Αυγούστου να υπάρξουν μετακινήσεις των προβάτων και κατσικιών για σφαγή, αλλά γίνεται με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων βιο-ασφάλειας τόσο για τα μεταφορικά μέσα όσο και για το προσωπικό.

Αυτές είναι οι περιφερειακές ενότητες:

  • Λακωνίας
  • Μεσσηνίας
  • Αρκαδίας
  • Ανατολικής Αττικής
  • Βοιωτίας
  • Φωκίδας
  • Εύβοιας
  • Φθιώτιδας
  • Ιωαννίνων
  • Θεσπρωτίας
  • Πρεβέζης
  • Άρτας
  • Λασιθίου
  • Χανίων
  • Ρεθύμνου κλπ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η μεταφορά για σφαγή και σε ποιες όχι"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη o 60χρονος που ξυλοκόπησε τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του Ιπποκράτειου

Για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και απλή σωματική βλάβη σε βάρος του διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Τούμπας - Τριανδρίας ένας 60χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 60χρονος, αφού εισήλθε στο νοσηλευτικό ίδρυμα και παρέμεινε ως συνοδός, διατάραξε την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Στις παροτρύνσεις του προσωπικού να αποχωρήσει από τον χώρο αντέδρασε έντονα και τραυμάτισε, με χρήση σωματικής βίας, 58χρονο υπάλληλο του νοσοκομείου.

Σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και απλή σωματική βλάβη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Η ιατρική κοινότητα στο πλευρό του διευθυντή Κλινικής

Στο πλευρό του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε από συνοδό ασθενή στον εργασιακό του χώρο, βρίσκεται η ιατρική κοινότητα, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καταδικάζει την επίθεση, θέτοντας στη διάθεση του παθόντος τη νομική του υπηρεσία. Ζητά, δε, τη λήψη περισσότερων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον διευθυντή της Κλινικής δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι η Κλινική «λειτουργεί υποδειγματικά υπό την καθοδήγηση του και κατά γενική ομολογία εργαζομένων και ασθενών, πέρα από τις δυνατότητές της λόγω έλλειψης προσωπικού (αναισθησιολόγων κι άλλων ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτών), την οποία έχουμε αναδείξει ως ΙΣΘ πολλές φορές».

Παράλληλα, ο κ. Νίτσας σημείωσε ότι «οι λειτουργοί της υγείας νιώθουν αποτροπιασμό για τη βία εναντίον τους καθώς και την πρόκληση τραυμάτων και μάλιστα σε έναν χώρο όπου παλεύουν να τα επουλώσουν και να προσφέρουν ανακούφιση. Ως ΙΣΘ ζητάμε αυστηρότερη επιτήρηση στις δομές υγείας και περισσότερα μέτρα ασφαλείας. Όπως φαίνεται δεν αρκεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτεπάγγελτη αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών στα νοσοκομεία που θεσπίστηκε από τον περασμένο Μάιο».

Ο κ. Νίτσας υπενθύμισε ότι αυτή η ρύθμιση ήταν αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του ΙΣΘ και των συντονισμένων ενεργειών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με κύριο στόχο την πλήρη εξάλειψη των περιστατικών βίας. Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο ορίζεται ότι «όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή».

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ διαβεβαιώνει ότι η καμπάνια του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης -που εγκαινιάστηκε με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της βίας εναντίον γιατρών και υγειονομικών- θα συνεχιστεί μέχρι τον μηδενισμό των περιστατικών με θύματα εργαζόμενους στους χώρους της υγείας και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη o 60χρονος που ξυλοκόπησε τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του Ιπποκράτειου"

Λαμία : Άγριος ξυλοδαρμός πασίγνωστου επαγγελματία από τρεις επίδοξους ληστές μέσα στο σπίτι του!

Ένα σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/08) μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης της Λαμίας. Τρεις άγνωστοι δράστες, χωρίς να φορούν κουκούλες, επιχείρησαν να διαρρήξουν κατοικία στις 3:30 τα ξημερώματα, εισερχόμενοι από έναν μικρό κήπο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow.gr οι δράστες προσπάθησαν να ανοίξουν το παράθυρο χρησιμοποιώντας σύρμα. Ωστόσο, ο θόρυβος που προκλήθηκε από την απασφάλιση της σίτας ξύπνησε τον ιδιοκτήτη –πασίγνωστο επαγγελματία της περιοχής μας ο οποίος έχει ασχοληθεί και με τα κοινά– ο οποίος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο ιδιοκτήτης o οποίος ήταν μόνος του στο σπίτι σηκώθηκε από το κρεββάτι του για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και τότε βρέθηκε αντιμέτωπος με τους τρεις διαρρήκτες. Ένας από αυτούς, είτε με χοντρή αλυσίδα είτε με σιδερογροθιά, τον χτύπησε βίαια στο μέτωπο και τη μύτη. Μετά την έντονη συμπλοκή, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη τραυματισμένο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο lamianow.gr : “Ένιωσα τρόμο και ανυπεράσπιστος, ήταν μια τρομακτική εμπειρία. Ευτυχώς που δεν είχαν μαζί τους μαχαίρι να μου αφαιρέσουν ακόμη και την ζωή. Δυστυχώς η έξαρση της βίας λόγω και της ατιμωρησίας είναι τέτοια που φοβομάστε να κοιμηθούμε ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι”.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο για να καταγράψει το συμβάν και να ξεκινήσει την έρευνα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, με τις αρχές να αναζητούν τους δράστες.

lamianow

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία : Άγριος ξυλοδαρμός πασίγνωστου επαγγελματία από τρεις επίδοξους ληστές μέσα στο σπίτι του!"

Γαύδος: Δεν οφείλονται στο νερό τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Δεν οφείλονται στο νερό της Γαύδου τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσίασαν έξαρση το τελευταίο διάστημα στο νησί, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των δειγμάτων κοπράνων που αναλύθηκαν στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Χανίων.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Γαύδο και ως εκ τούτου ζητήθηκε η επίσημη εξέταση δειγμάτων νερού από τη δημοτική αρχή.

Τελικά πρόκειται για νοροϊό που αποτελεί την βασική αιτία εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας, κυρίως σε συνθήκες συγχρωτισμού ή ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας, και όπως τόνισε η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, όχι στο νερό. Ο χρόνος επώασης είναι από 24 έως 48 ώρες και τα συμπτώματα εμφανίζονται αιφνιδίως και διαρκούν από μία έως τρεις ημέρες. Ωστόσο, έχουν ήδη αποσταλεί και δείγματα νερού από την Γαύδο στον ΕΟΔΥ για περαιτέρω έλεγχο.

Σε δήλωση της , στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος, κυρία Στεφανάκη , υπογράμμισε: «Η Δημοτική Αρχή Γαύδου τήρησε υπεύθυνη στάση εξ αρχής και θεώρησε πως δεν πρέπει να δοθεί έκταση στο όλο θέμα με διάφορες εικασίες που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σε επισκέπτες και κατοίκους του νησιού μας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δειγμάτων, που τελικώς δικαίωσε την απόφασή μας. Όλοι γνωρίζουν ότι το νερό αποτελεί βασικό αγαθό για το νησί μας και δεν πρέπει να “παίζουμε” με τις λέξεις. Σαν Δήμος οφείλουμε και το πράττουμε, να παρακολουθούμε την ποιότητα των υδάτων στις γεωτρήσεις, με συνεχείς μετρήσεις και ελέγχους, στο μέτρο του δυνατού και του νόμιμου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαύδος: Δεν οφείλονται στο νερό τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας"

Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα ευλογιάς των προβάτων σε 5 κοπάδια του Έβρου

Επιβεβαιώθηκαν τελικά τα κρούσματα ευλογιάς των προβάτων σε πέντε κοπάδια του Έβρου, ένα στο βόρειο Έβρο και τέσσερα στο νότιο.

Τα κοπάδια θα οδηγηθούν άμεσα στη σφαγή, ενώ θα ισχύσουν μέτρα προστασίας και επιτήρησης.

Για το θέμα αυτό επισκέπτεται τον Έβρο σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας. Ωστόσο, θετικά ήταν τα αποτελέσματα των μέτρων για την πανώλη στην Ροδόπη, καθώς περιορίστηκε η διασπορά του ιού και δεν σημειώθηκε κανένα νέο κρούσμα. Αυτό τόνισε -μιλώντας στην ΕΡΤ– ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ, Νίκος Φωτεινιάς, ο οποίος δήλωσε πως το πολύ σε δέκα μέρες, θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων εγκλεισμού των ζώων αλλά και διακίνησής τους και μεταφοράς τους.

Το πρόγραμμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστου Κέλλα και ο γ.γ. του υπουργείου, Γεώργιου Στρατάκου που βρίσκονται στον Έβρο

  • Στις 9.30 θα μεταβούν στο Σφαγείο Ορεστιάδας
  • Στις 10.30 συνάντηση με εμπόρους ζωοτροφών στη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας (κτηνιατρείο)
  • Στις 11.00 συνάντηση με υπαλλήλους της Π.Ε. Έβρου (κτηνιάτρους και αρμόδιους σε θέματα ζωονόσων) στη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας
  • Στις 12.30 Συνάντηση με επιχειρηματίες του κλάδου τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων στο ξενοδοχείο Plotini στο Διδυμότειχο
  • Στις 13.30 συνάντηση με εμπόρους ζωοτροφών και γαλακτοκομικών προϊόντων στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών
  • Στις 18.00 Συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα ευλογιάς των προβάτων σε 5 κοπάδια του Έβρου"

Απογευματινά χειρουργεία: Αποτίμηση 1ου τριμήνου στο Παπαγεωργίου

Περισσότεροι από 200 ασθενείς χειρουργήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο εφαρμογής των απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, από το οποίο άρχισε συμβολικά η εφαρμογή του θεσμού τον περασμένο Μάρτιο, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει στον πρώτο απολογισμό της η Επιτροπή Χειρουργείων, έξι χειρουργικές ειδικότητες, προερχόμενες από εννέα κλινικές του Χειρουργικού Τομέα, συμμετέχουν στην ολοήμερη λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου, με τον ρυθμό να παρουσιάζει αυξητική τάση. Η λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ξεπερνά τα 11.000 άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Χειρουργείων:

«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, πιστό στην παράδοση της εισαγωγής κάθε νέας μεταρρύθμισης στον χώρο της υγείας, εφάρμοσε με ορθολογικό τρόπο την Kοινή Υπουργική Απόφαση Γ2α/1066/2024 (ΦΕΚ 1485/τ.Β./05.03.2024) που αφορά τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων.

Περισσότεροι από 11.000 ασθενείς αναμένουν να προγραμματιστεί η χειρουργική τους επέμβαση. Από την 12η Μαρτίου 2024 όμως, οπότε και προσήλθε ο πρώτος ασθενής σε αίθουσα απογευματινού ορθοπαιδικού χειρουργείου, μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, όταν οι ασθενείς ξεπέρασαν τους 200, σε χρονικό διάστημα 3 μηνών, οι ιατροί και οι νοσηλευτές των χειρουργείων αγκάλιασαν τον νέο θεσμό και στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της αξίας των υπηρεσιών τους, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας με χαμηλότερο κόστος για τον ασθενή, έναντι των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας.

Στα απογευματινά χειρουργεία πραγματοποιούνται μόνο «ψυχρά» τακτικά χειρουργεία, όπως αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου, χολοκυστεκτομές, πλαστική ρινικού διαφράγματος, οσχεοβουβωνοκήλη, ολική θυρεοειδεκτομή κ.ά.

Τα απογευματινά χειρουργεία με αριθμούς

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, χειρουργήθηκαν σ΄ αυτά 218 ασθενείς. Ορισμένοι περίμεναν στωικά στη σειρά της Λίστας Χειρουργείου του Νοσοκομείου για αρκετά χρόνια, όμως με τη νέα διαδικασία τους δόθηκε η δυνατότητα να φτάσουν νωρίτερα στην αίθουσα του χειρουργείου και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγείας τους.

Η αποτίμηση των πραγματοποιηθέντων εντός του πρώτου τριμήνου απογευματινών χειρουργείων έχει ως εξής. Έξι χειρουργικές ειδικότητες, προερχόμενες από εννέα κλινικές του Χειρουργικού Τομέα, συμμετέχουν στην ολοήμερη λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου:

• Γυναικολογική
• Ορθοπαιδική
• Γενική χειρουργική
• Ουρολογική
• Πλαστική
• ΩΡΛ

Τα αριθμητικά δεδομένα σχετικά με τη συμμετοχή των κλινικών στην νέα λειτουργία των χειρουργείων στην απογευματινή ζώνη φανερώνουν ότι ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων μήνα – μήνα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, καθώς και ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ασθενών σε νέες πρακτικές του Νοσοκομείου και των εργαζομένων του.

Το κόστος των απογευματινών χειρουργείων

Το κόστος των απογευματινών χειρουργείων σχετίζεται με την κατηγορία της επέμβασης. Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες: πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, βαριά, εξαιρετικά βαριά. Το κόστος κυμαίνεται από 300 μέχρι 2.000 ευρώ, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της επέμβασης. Έτσι, για μια επέμβαση βουβωνοκήλης το κόστος των απογευματινών χειρουργείων δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ, ενώ για αρθροπλαστική γόνατος τα 1.600 ευρώ.

Ως προϋπόθεση συμμετοχής των ιατρών ορίζεται η διατήρηση του αριθμού και της κατηγορίας των χειρουργικών επεμβάσεων και επεμβατικών πράξεων που διενεργούνται κατά τη διάρκεια του τακτικού ωραρίου λειτουργίας του νοσοκομείου, ανά κλινική.

Τα απογευματινά χειρουργεία λειτουργούν επικουρικά και ισχυροποιούν την χρηστικότητα των χειρουργικών αιθουσών, που κατά κανόνα έμεναν άδειες από το απόγευμα και μετά, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απογευματινά χειρουργεία: Αποτίμηση 1ου τριμήνου στο Παπαγεωργίου "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news