facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Στα «κάγκελα» οι αγρότες – Απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Στους δρόμους για μία ακόμη ημέρα οι αγρότες, που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και στην ενέργεια. Αν δεν δουν, όπως λένε, ουσιαστικά μέτρα στήριξης, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Με παρατεταμένες τις κόρνες των τρακτέρ, αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη φτάνουν έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή για να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και έξω από τον Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν οι αγρότες, το 2021 αγόραζαν έναν τόνο λιπάσματος με 400€, ποσό που σήμερα φτάνει τα 1.000€. Πέρυσι το πετρέλαιο το έπαιρναν με 1,10€ το λίτρο και φέτος οι τιμές ξεπερνούν το 1,60 ευρώ ανά λίτρο. Τριπλάσιες τιμές και στη ΔΕΗ, στην οποία το 2021 πλήρωναν 550€ και φέτος ο λογαριασμός ξεπερνά τα 1.800€.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εχθές για τις ανατιμήσεις, απαντούν πως αποτελούν ψίχουλα.

Πάγια αιτήματα των αγροτών μεταξύ άλλων, η μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση των ηλεκτρονικών ενοικιαστηρίων και πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από την κακοκαιρία.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «κάγκελα» οι αγρότες – Απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους"

Ιταλία: Τέλος η υποχρέωση στη χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους- Ανοίγουν ντίσκο και κλαμπ

Από αύριο, Παρασκευή, στην Ιταλία σταματά να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους. Οι πολίτες θα πρέπει να τη φορούν μόνο σε περίπτωση πολυκοσμίας.

Η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στην συνέχεια, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει αν το μέτρο θα πρέπει να παραταθεί, ανάλογα με τη διάδοση του κορονοϊού.

Πάντα από αύριο ανοίγουν και πάλι ντίσκο και κλαμπ. H πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνον σε όσους πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστο δυο δόσεις εμβολίου ή έχουν θεραπευθεί από τον κορονοϊό. Παράλληλα, στην πίστα χορού -όπου κανείς θα μπορεί να βγάζει τη μάσκα- θα πρέπει να μπορεί να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, ανάμεσα στους πελάτες.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Τέλος η υποχρέωση στη χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους- Ανοίγουν ντίσκο και κλαμπ"

Μπάχαλο στη Λιβύη: Με δύο πρωθυπουργούς ξανά

Δύο πρωθυπουργούς έχει από σήμερα η Λιβύη, μετά την αμφιλεγόμενη ψηφοφορία που διεξήχθη στο Κοινοβούλιο και η οποία ενδέχεται να εντείνει την αντιπαράθεση για την εξουσία σε μια χώρα που πλήττεται από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Με μια αναπάντεχη ενέργεια, το Κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ όρισε νέο πρωθυπουργό τον ισχυρό, πρώην υπουργό Εσωτερικών Φάτι Μπασάγα στη θέση του Αμπντελχαμίντ Ντμεϊμπά, του επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης. Ο τελευταίος ωστόσο έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα παραδώσει την εξουσία παρά μόνο σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, το όχημα του Ντμπεϊμπά δέχτηκε πυρά στην Τρίπολη, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίσουν αν ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε αυτό. Από επίσημη πηγή δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή προς το παρόν.

Σύμφωνα με μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το συμβάν σημειώθηκε ενώ ο Ντμπεϊμπά επέστρεφε στο σπίτι του. Η πηγή χαρακτήρισε «σαφή απόπειρα δολοφονίας» την επίθεση, λέγοντας ότι οι δράστες διέφυγαν.

Αργότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera έδειξε πλάνα από το αυτοκίνητο του Ντμπεϊμπά, που φέρει ίχνη από σφαίρες στο παρμπρίζ, στο σασί και σε έναν από τους προβολείς.

Η Λιβύη έχει βυθιστεί σε μια μείζονα πολιτική κρίση μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011. Εν μέσω του εμφυλίου, μεταξύ 2014-16, η χώρα κυβερνήθηκε ταυτόχρονα από δύο αντίπαλους πρωθυπουργός στη Δυτική και την Ανατολική Λιβύη.

Έπειτα από χρόνια ένοπλων συγκρούσεων και διχασμού, πέρσι συγκροτήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά για να οδηγήσει τη χώρα σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Αν και είχαν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, οι εκλογές αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, λόγω των συνεχιζόμενων διαφωνιών μεταξύ των δύο αντιπάλων πλευρών: της Ανατολική Λιβύης, που ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και όπου έχει την έδρα του το Κοινοβούλιο και της Δυτικής, όπου εδρεύουν η κυβέρνηση του Ντμπεϊμπά και το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους.

Καθώς αναμενόταν η αναβολή των εκλογών, ο Μπασάγα, που ήταν από τους κυριότερους υποψήφιους της Δυτικής Λιβύης για την προεδρία της χώρας, προσέγγισε το αντίπαλο στρατόπεδο, επισκεπτόμενος τη Βεγγάζη. Συναντήθηκε μάλιστα με τον στρατάρχη Χάφταρ, τον επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Εθνικού Λιβυκού Στρατού (ΕΛΣ). Ο ΕΛΣ χαιρέτισε σήμερα τον διορισμό του στη θέση του πρωθυπουργού ανακοινώνοντας ότι «στηρίζει την απόφαση του Κοινοβουλίου».

Το Κοινοβούλιο, που θεωρεί ότι η θητεία του Ντμπεϊμπά έληξε με την αναβολή των εκλογών, είχε επιλέξει δύο υποψηφίους για να τον αντικαταστήσουν: τον 59χρονο Μπασάγα και τον Χάλεντ αλ Μπιμπάς, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο στο υπουργείο Εσωτερικών. Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ο πρόεδρος του Σώματος, ο Αγκίλα Σάλεχ, ανακοίνωσε ότι ο Μπιμπάς απέσυρε την υποψηφιότητά του, αφήνοντας μοναδικό διεκδικητή τον Μπασάγα.

Η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας αλλά διακόπηκε τη στιγμή της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με λιβυκά μέσα ενημέρωσης, ο Μπιμπάς διέψευσε ότι απέσυρε την υποψηφιότητά του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τόσο ο Μπασάγα όσο και ο Ντμπεϊμπά κατάγονται από τη Δυτική Λιβύη και έχουν την υποστήριξη ένοπλων ομάδων στην Τριπολίτιδα.

«Δεν θα δεχτώ καμία νέα μεταβατική φάση ή παράλληλη αρχή», προειδοποίησε την Τρίτη ο Ντμπεϊμπά, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, επαναλαμβάνοντας ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα παραδώσει την εξουσία μόνο σε μια «εκλεγμένη κυβέρνηση».

Στην αρχή της συνεδρίασης στο Τομπρούκ το Κοινοβούλιο υπερψήφισε την παράταση, για 14 μήνες, της θητείας του η οποία θεωρητικά έληξε τον Δεκέμβριο.

Το Κοινοβούλιο θεωρείται προπύργιο του προέδρου του, του Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπόδιζε τις διαδικασίες για τον διορισμό του Μπασάγα. Κατηγορήθηκε επίσης από την Τρίπολη ότι επιδίωξε να εκτροχιάσει την πολιτική διαδικασία όταν επικύρωσε, τον Σεπτέμβριο, χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία, έναν εκλογικό νόμο που θα βοηθούσε τον σύμμαχό του, τον στρατάρχη Χάφταρ, στις προεδρικές εκλογές.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπάχαλο στη Λιβύη: Με δύο πρωθυπουργούς ξανά"

Γηροκομείο στα Χανιά: «Με χτυπούσαν και πονούσα και φώναζα» – Εφιαλτικές περιγραφές ηλικιωμένου τρόφιμου

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά με ηλικιωμένους να καταγγέλλουν εφιαλτικές και βίαιες συμπεριφορές.

Ένας 76χρονος, πρώην φιλοξενούμενος στο γηροκομείο στα Χανιά και η σύζυγός του μίλησαν στο neakriti για τα όσα πέρασε ο ηλικιωμένος. Υποσιτισμός, βασανιστήρια, άθλιες συνθήκες υγιεινής, φέρετρα στο υπόγειο, γέροντες και γερόντισσες που καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Οι περιγραφές τους, είναι γροθιά στο στομάχι. «Νεκροταφείο» αποκαλούσαν οι ίδιοι το γηροκομείο στο οποίο είχαν την ατυχία να μπουν, ως φιλοξενούμενος ο πρώτος και ως επισκέπτρια η δεύτερη.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Βατόλακκο, ένα χωριό του δήμου Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Χανιά, ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης κάνει σήμερα τον σταυρό του που κατάφερε να επιβιώσει από το κολαστήριο, όπως ο ίδιος λέει. Χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του, ξεσπά, άλλοτε δοξάζει το θεό που κάποιοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Μας υποδέχτηκαν στο σπίτι τους με ευγένεια και ευγνωμοσύνη. Ήθελαν, όπως είπαν, να βγάλουν από μέσα τους αυτό το βάρος. Να μιλήσουν. Εν έτη 2022, όσα αποκάλυψαν, αν μη τι άλλο προκαλούν ανατριχίλα.

«Ξύλο, έτρωγα πολύ ξύλο. Στον πισινό. Πονούσα και φώναζα. Μου έκαναν ενέσεις χωρίς λόγο. Με χτυπούσαν αλύπητα» είπε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης.

Είχε την ατυχία να μπει προσωρινά ευτυχώς στη δομή, λόγο της απαραίτητης υποβολής της συζύγου του σε εγχείριση σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Τα παιδιά του, εργαζόμενα, με βαρύ πρόγραμμα, ήταν δύσκολο να τον κρατήσουν κοντά τους για φροντίδα κι έτσι αποφάσισαν από κοινού να φιλοξενηθεί στην εν λόγο μονάδα. Κατέβαλαν όλη τη σύνταξη του 76χρονου, συνολικά 800 ευρώ, ενώ πλήρωναν από την τσέπη τους και τα φάρμακα του, το κόστος των οποίων ανερχόταν στα περίπου διακόσια ευρώ.

Το σκηνικό του τρόμου δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Ο κ. Χρήστος κάθε τόσο τηλεφωνούσε στη σύζυγο του: «Ελένη, έλα να με πάρεις, γιατί θα πεθάνω εδώ μέσα. Ελένη, πάρε τους τηλέφωνο. Λερώθηκα και δεν έρχονται να με αλλάξουν. Υποσέντονα δεν είχαν. Κοιμόμουν πάνω σε χοντρό νάιλον σαν αυτό που σκεπάζουμε τα ξύλα της σόμπας».

Στις εκκλήσεις του συζύγου της, η κ. Ελένη Δερμιτζάκη όσο διάστημα προετοιμαζόταν για την επέμβαση, δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Τηλεφωνούσε όμως στη διεύθυνση της μονάδας και επέμενε να φροντίσουν τον άνθρωπο της. «Σε κάμποση ώρα με έπαιρνε πάλι. Ελένη με δέσανε. Ρωτούσα: Γιατί δέσατε τον άντρα μου; Μου απαντούσαν πως τον έδεναν για να μη γλιστρήσει από την καρέκλα».

Οι οδυνηρές μνήμες φέρνουν δάκρυα θλίψης και οργής για τα βασανιστήρια, την κακομεταχείριση, τον υποσιτισμό, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής: «Δίπλα στην είσοδο με είχαν κάτσει και με είχαν δέσει για να μην κουνιέμαι. Στο χώρο που μας έκαναν μπάνιο, ήταν στοίβα οι πετσέτες από προηγούμενους ασθενείς, βρεγμένες.

Λέω ρε παιδιά με αυτές θα σκουπιστώ; Αν σου αρέσει μου έλεγαν. Αν δε σου αρέσει τα παράπονα σου στη διευθύνουσα» είπε ο κ. Χρήστος που ξαπλωμένος σε ένα φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού του πια, μέσα στη θαλπωρή, θυμάται τον εφιάλτη του.

Στα 76 του χρόνια όσα βίωσε το εφιαλτικό εκείνο τρίμηνο θα τον ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής του:«Έτρωγα κρεμμύδια από την πείνα μου. Κι όταν τους έλεγα ότι πεινάω μου απαντούσαν «αυτά είναι ,δεν έχουμε άλλο».

Για πρωινό μας έφερναν σκέτο τσάι ή γάλα και μας έπιανε κόψιμο. Τέτοια πείνα δεν είχα ζήσει ξανά» έλεγε ο κ. Χρήστος, χωρίς να προλαβαίνει τις σκέψεις του.

Μια μέρα που η σύζυγος του τον επισκέφθηκε, αφού πια είχε εγχειριστεί και πριν τον πάρει ξανά κοντά της, διαπίστωσε ιδίοις όμασι την απάνθρωπη μεταχείριση, όχι μόνο προς τον άντρα της, αλλά προς όλους τους ηλικιωμένους.

Όπως είπε η κ. Ελένη:«Του έφεραν να φάει άθλιες φακές μέσα σε ένα μικρό μπολάκι σαν αυτό που ταΐζω τα γατιά και μισό αυγό! Όταν ρώτησα πού είναι το άλλο μισό αυγό, μου είπαν πως θα το δώσουν σε άλλο τρόφιμο.Ευτυχώς, βρέθηκε εκεί μέσα κάποιος που πουλούσε κουλούρια και τυρόπιτες και όταν του έδωσα να φάει έτρωγε σαν λιμαγμένος»!

Ο κύριος Χρήστος ήταν ενενήντα κιλά όταν μπήκε στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, με μόλυνση από τις ακαθαρσίες, είχε μείνει πενήντα.

Οι φωνές των ηλικιωμένων αντηχούν ακόμη στα αυτιά του ζευγαριού

«Βοήθεια, παιδί μου, γιέ μου, φώναζαν οι γυναίκες» είπε η κ. Ελένη. Οι δε θάνατοι ήταν τόσο συχνοί όσο και ακατανόητοι. «Εκεί μέσα είναι κολαστήριο δεν είναι ίδρυμα. Όταν κατεβαίναμε στο υπόγειο για μπάνιο, έβλεπες τα φέρετρα, στη σειρά. Λέω ρε παιδιά τι συμβαίνει; Πέθανε ο ένας, πέθανε ο άλλος, τι γίνεται;»ρωτούσε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης και φοβόταν πως ερχόταν και η δική του σειρά.

«Είδα μια γιαγιά με άνοια να της ανοίγουν το στόμα και να της βάζουνε με το ζόρι το κουτάλι με το φαγητό. Εκείνη να μην τρώει και να της το σπρώχνουν με μια πετσέτα. Είδα έναν άλλο να τον σπρώχνουν σαν ζώο στη σκάλα», είπε ανάμεσα σε πολλά απίστευτα και απάνθρωπα η ηλικιωμένη από το Βατόλακκο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γηροκομείο στα Χανιά: «Με χτυπούσαν και πονούσα και φώναζα» – Εφιαλτικές περιγραφές ηλικιωμένου τρόφιμου"

Κορονοϊός: Πανεπιστήμιο στη Γερμανία απαγόρευσε στους φοιτητές να έχουν μούσι

Στη Γερμανία εισάγονται πρόσθετα «περίεργα» μέτρα κατά του κορονοϊού, αφού το Πανεπιστήμιο του Γκρέιφσβαλντ, στην επαρχία του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας απαγόρευσε στους φοιτητές να έχουν γένια.

Όποιος είχε μέχρι τώρα μούσι πρέπει να το ξυρίσει, γιατί η μάσκα FFP2 λόγω γενειάδας δεν μπορεί, όπως υποστηρίζουν, να φορεθεί καλά και να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το Πανεπιστήμιο ενημέρωσε τους φοιτητές μέσω e-mail «να βεβαιωθούν ότι το πρόσωπό τους είναι σύμφωνο με τους κανόνες υγιεινής», αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.

Οι μαθητές μπορούν να έχουν μόνο μουστάκι και αν θέλουν να πάνε σε ασκήσεις και διαλέξεις, πρέπει να ξυρίσουν τα γένια τους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Πανεπιστήμιο στη Γερμανία απαγόρευσε στους φοιτητές να έχουν μούσι"

Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΗ ζητά πάνω από 3.500 ευρώ από ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ! (ΦΩΤΟ)

Από την καρέκλα κόντεψε να πέσει ιδιοκτήτης ενός μίνι – μάρκετ σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, όταν παρέλαβε τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ζήτησε από τον εν λόγω επαγγελματία να καταβάλει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, το ποσό των 3.505 ευρώ (!) για κατανάλωση ρεύματος στην επιχείρηση του.

Να σημειωθεί, ότι τελευταίο διάστημα, δεν είναι λίγα τα περιστατικά τρέλας και παράνοιας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και νοικοκυριά λόγω των θεαματικών αυξήσεων που έχουν σημειωθεί στους λογαριασμούς. Καθημερινά πολίτες της χώρας, καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων αδυνατούν να καλύψουν.

Όπως για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση με τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είδε τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά περίπου 2.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Για την ακρίβεια ο λογαριασμός της ίδιας περιόδου, ήτοι στις 20 Ιανουαρίου του 2021, ανήλθε σε 1.650 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξεως των 1.855 ευρώ σε έναν χρόνο. Σε αυτόν τον λογαριασμό το ποσό της συνολικής έκπτωσης -σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο τιμολόγιο- φτάνει τα 366,14 ευρώ, η οποία αν δεν υπήρχε θα έφτανε τον λογαριασμό στα 3.871,14 ευρώ. Δηλαδή θα μιλούσαμε ετήσια αύξηση ύψους 2.200 ευρώ.

Έρχονται απολύσεις και λουκέτα

«Από την ημέρα που είχε εξαγγελθεί ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αυξηθούν κατά 40%, εμείς ήμασταν σίγουροι ότι το ποσοστό των αυξήσεων θα αγγίξει και θα φτάσει το 100%. Τελικά βγήκαμε δικαιωμένοι γι’ αυτή την πεποίθηση, καθώς μαζί με τις αυξήσεις στο ρεύμα, αυξάνονται παράλληλα και τα υπόλοιπα πάγια των λογαριασμών, όπως τα δημοτικά τέλη, η ΕΡΤ κλπ.» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Ο τελευταίος μάλιστα προσθέτει πως αν όχι μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω της αδυναμίας των επιχειρηματιών να αποπληρώσουν αυτά τα ποσά, είτε θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις προσωπικού, είτε θα βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους.

«Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, που όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί, τότε μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε δραματική μείωση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά τα καταστήματα και εν συνεχεία, στο τέλος του χρόνου θα δούμε πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές να κλείνουν. Ξέρετε, δεν είναι μόνο οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά και το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα λόγω Covid, δεν είχε και μεγάλους τζίρους. Οπότε μοιραία οι ιδιοκτήτες θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψουν αυτά τα ποσά και να τα βγάλουν πέρα» κατέληξε στο GRTimes o κ. Ιακώβου. 

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΗ ζητά πάνω από 3.500 ευρώ από ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ! (ΦΩΤΟ)"

Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει παράταση στη διάρκεια ζωής όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων πέραν των 50 ετών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει «να παρατείνει τη διάρκεια ζωής όλων των αντιδραστήρων που η ζωή τους μπορεί να παραταθεί», πέραν των 50 ετών, αν είναι δυνατόν, ανακοίνωσε σήμερα, κάνοντας μια μεταστροφή σε σχέση με τους στόχους του 2018 για το κλείσιμο σχεδόν δώδεκα αντιδραστήρων.

«Πήρα δύο ισχυρές αποφάσεις: να παραταθεί η διάρκεια ζωής όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων που μπορούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους, χωρίς καμιά υποχώρηση όσον αφορά την ασφάλεια» και «ότι κανένας πυρηνικός αντιδραστήρας σε κατάσταση παραγωγής δεν θα πρέπει να κλείσει στο μέλλον (...) εκτός αν είναι για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο Μακρόν από το Μπελφόρ, στην ανατολική Γαλλία, διευκρινίζοντας ότι ζήτησε από τη γαλλική επιχείρηση ηλεκτρισμού EDF «να μελετήσει τις προϋποθέσεις για την παράταση (λειτουργίας) πέραν των 50 ετών».

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε επίσης θέλει να κατασκευάσει έξι νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες EPR (ευρωπαϊκοί αντιδραστήρες ύδατος υπό πίεση) και εξετάζει την κατασκευή άλλων οκτώ, με την έναρξη λειτουργίας του πρώτου αντιδραστήρα νέας γενιάς EPR2 να υπολογίζεται γύρω στο 2035.

Οι αντιδραστήρες θα συμπληρωθούν από μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες (SMR) και «καινοτόμους» αντιδραστήρες που παράγουν λιγότερα απόβλητα, με στόχο τα "25 γιγαβάτ νέας πυρηνικής δυναμικότητας έως το 2050", μια «επανάσταση» που δικαιολογείται από την αύξηση των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.

«Αρχίζοντας από σήμερα, θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα για την έναρξη (κατασκευής) νέων πυρηνικών αντιδραστήρων», δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει παράταση στη διάρκεια ζωής όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων πέραν των 50 ετών"

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος Αλβανός

Στη Θεσσαλονίκη κατευθύνεται ο 20χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα στις 22.20.

Νωρίτερα, έγινε ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο και με όχημα της αστυνομίας μεταφέρεται στη συμπρωτεύουσα.

Ο κ. Σκούμας επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασιας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος Αλβανός"

Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή ακόμη 3 συλληφθέντες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Μετά από μαραθώνιες απολογίες ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, τους «έδειξαν» το δρόμο για τη φυλακή. Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο.

Μέχρι στιγμής προφυλακίστηκαν για το φονικό επεισόδιο έξι κατηγορούμενοι. Αύριο θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αρχές της Αλβανίας, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο συνήγορός του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή ακόμη 3 συλληφθέντες"

gov.gr : Ποιες υπηρεσίες θα είναι «εκτός» έως το απόγευμα της Κυριακής

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00 έως και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με: 

  •  Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  •  Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  •   Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.ά.. 

   Διευκρινίζεται ότι έχει υπάρξει μέριμνα ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία των σχετικών με την COVID-19 υπηρεσιών. Έτσι, θα παραμείνουν λειτουργικές κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα οι εξής υπηρεσίες του gov.gr:

  •  Εμβολιασμός κατά της COVID-19 (emvolio.gov.gr)
  •  Πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης
  •  Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19
  •  Δήλωση Αυτοδιαγνωστικών Τεστ COVID-19 (self-testing.gov.gr)
  •  Rapid test (εισαγωγή αποτελεσμάτων από διαγνωστικά κέντρα/δημόσιες δομές υγείας/κινητά συνεργεία)
  •  Mobile εφαρμογές Covid Free GR και Covid Free GR Wallet
  •  Χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 fay.eopyy.gov.gr. 

   Όπως συνέβη και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι κατά το δυνατό μικρότερη η επίδραση από τη μη διαθεσιμότητά τους.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "gov.gr : Ποιες υπηρεσίες θα είναι «εκτός» έως το απόγευμα της Κυριακής "

Υπόθεση Novartis: Απαλλάχθηκε οριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών

Έκλεισε οριστικά η υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis αρχικά ως προστατευόμενου μάρτυρα και εν συνεχεία ως κατηγορούμενου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά τα έτη 2004 – 2014.

Η υπόθεση Μανιαδάκη κλείνει αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη με νέο βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιου Εφετών Αθηνών. Με το δικαστικό έγγραφο απορρίφθηκε για νομικούς και ουσιαστικούς λόγους, η έφεση που είχε ασκήσει η εισαγγελία κατά του βουλεύματος που είχε εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας και με αυτό ο κ. Μανιαδάκης απαλλάσσονταν από τη κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Μανιαδάκης αρχικά με διάταξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Νοvartis, ενώ αργότερα η ιδιότητα αυτή του είχε αφαιρεθεί. Τον περασμένο Οκτώβριο, το πρωτοβάθμιο δικαστικό συμβούλιο τον είχε απαλλάξει με βούλευμά του από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που είχαν εκδώσει, τότε, οι δικηγόροι του κ. Μανιαδάκη, Θεόδωρος Π. Μαντάς, Θεοδώρα Χ. Μίχου και Ευστάθιος Χ. Σκαλούμπακας το δικαστικό συμβούλιο είχε απαλλάξει τον εντολέα τους με τις εξής σκέψεις:

«i) ουδέποτε διορίσθηκε Σύμβουλος των εκάστοτε Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών Υγείας […], ii) δεν συμμετείχε κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 ως εκπρόσωπος (τακτικός ή αναπληρωματικός) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) […], iii) δεν συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων […], iv) δεν συμμετείχε σε θεσμοθετημένη Επιτροπή του Ε.Ο.Φ. […], v) η ως άνω ιδιότητα του κατηγορουμένου ως Καθηγητή της ανωτέρω Σχολής δεν επαγόταν ως εκ της θέσης του καθήκον παροχής συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας και τους Υπουργούς Υγείας […]».

Με το σκεπτικό αυτό, το πρωτοβάθμιο δικαστικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «στα καθήκοντα του κατηγορουμένου δεν περιλαμβανόταν ούτε η διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, ούτε η κυκλοφορία νέων φαρμάκων, ούτε η διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για υπηρεσιακή πράξη αντίθετη με τα καθήκοντά του και συνακόλουθα δεν μπορεί να γίνει κατηγορία σε βάρος του για την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη».

Έφεση

Ωστόσο, η εισαγγελία Εφετών στις αρχές Νοεμβρίου άσκησε έφεση στο παραπάνω βούλευμα θεωρώντας ότι από την δικογραφία προκύπτει ότι είχαν ανατεθεί στον κ. Μανιαδάκη καθήκοντα συμβούλου του υπουργείου Υγείας και ότι στα καθήκοντα του περιλαμβανόταν και η τιμολόγηση φαρμάκων. Έτσι, μετά την έφεση η υπόθεση κρίθηκε εκ εκ νέου από το συμβούλιο Εφετών, το οποίο και επικύρωσε το αρχικό απαλλακτικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Μεταξύ άλλων στο σκεπτικό του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών με το οποίο απαλλάσσεται οριστικά ο κ. Μανιαδάκης τα εξής: «Δεν προκύπτει αν ο κατηγορούμενος ζήτησε ή έλαβε αθέμιτα ωφελήματα ή αποδέχθηκε υπόσχεση παροχής αυτών για το συγκεκριμένο έργο και σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ από τα λοιπά αποδεικτικά μέσα δεν προέκυψε λήψη ή απαίτηση χρημάτων ή άλλων ωφελημάτων ή αποδοχή υπόσχεσης ωφελημάτων από τον κατηγορούμενο για όμοιες ενέργειες σε μεταγενέστερο χρόνο και δη μετά την 7.4.2014, οπότε αντικαταστάθηκε το άρθρο 235ΠΚ με τον ως άνω ν. 4254/2014».

Ακόμη το βούλευμα αναφέρει: «Κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του έτους 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του έτους 2012, εντός του οποίου φέρονται ότι τελέσθηκαν οι προπεριγραφόμενες μερικότερες πράξεις του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση, με αξία ωφελημάτων υπερβαίνουσα συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, τα καθήκοντα του κατηγορουμένου, όπως αυτά διαγράφονται παραπάνω και προκύπτουν από τις θέσεις που κατείχε, δεν περιλάμβαναν τη συμμετοχή του, σε οποιοδήποτε στάδιο, είτε στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων, είτε στη διαμόρφωση τιμών φαρμάκων (τιμολόγηση, ανατιμολόγηση, διορθώσεις κ.ο.κ.), είτε στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, αφού δεν είχε διορισθεί σε θέση συμβούλου κάποιου από τους παραπάνω Υπουργούς Υγείας, ενώ οι Ομάδες Εργασίας και οι Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε, δεν είχαν συναφές αντικείμενο».

Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Μανιαδάκη, Θεόδωρος Π. Μαντάς, Θεοδώρα Χ. Μίχου και Ευστάθιος Χ. Σκαλούμπακας αναφέρουν: «Οριστική απαλλαγή του καθηγητή Νικολάου Μανιαδάκη από τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί. Συγκεκριμένα, την 31.12.2018, αφού πρώτα του αφαιρέθηκε η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα για την ίδια υπόθεση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του καθηγητή για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με τον χρηματισμό αξιωματούχων του Υπουργείου Υγείας από την φαρμακοβιομηχανία NOVARTIS. Ο καθηγητής Νικόλαος Μανιαδάκης από την πρώτη στιγμή της ποινκής δίωξης σε βάρος του και σε κάθε Δικονομικό στάδιο της ποινικής διαδικασίας υποστήριζε με παρρησία την αθωότητά του. Η πεποίθηση του καθηγητή Μανιαδάκη ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη συνιστά τη μόνη δικλείδα ασφαλείας και τη μόνη θεσμική εγγύηση για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας, επιβεβαιώθηκε με την έκδοση πλήρως αιτιολογημένου και εμπεριστατωμένου Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο επικυρώνει το αρχικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και αποφαίνεται να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του. Με την έκδοση του ανωτέρω Βουλεύματος επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα ο καθηγητής Μανιαδάκης και η υπεράσπιση του είχαν εισφέρει στην ποινική διαδικασία από την πρώτη στιγμή, υπερασπιζόμενοι σθεναρά την αθωότητα του».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση Novartis: Απαλλάχθηκε οριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών"

Μίνα Γκάγκα: Σημαντική η υποβολή αίτησης χορήγησης αντιικών χαπιών τις δύο πρώτες μέρες της διάγνωσης

Τη σημασία της γρήγορης υποβολής της αίτησης για την χορήγηση των αντιικών χαπιών σε ασθενείς με covid-19, επισήμανε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι οι γιατροί θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην επιτροπή, την πρώτη ή δεύτερη μέρα που ο ασθενής θα διαγνωστεί θετικός και το αργότερο την τρίτη, ώστε έως την πέμπτη μέρα τα χάπια να έχουν φτάσει στο σπίτι του, που είναι και το περιθώριο για την δράση τους. «Μετά την πέμπτη μέρα είναι αργά για τα φάρμακα αυτά». Η επιτροπή, σημείωσε, κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εγκρίνονται οι αιτήσεις γρήγορα και να ξεκινήσει η διαδικασία της κατ οίκον παράδοσης μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει εδώ και μία εβδομάδα 1.436 αιτήσεις χορήγησης αντιικών χαπιών και έχουν απορριφθεί 19. Το τελευταίο τετραήμερο έχουν υποβληθεί 757 αιτήσεις, 42 ακυρώθηκαν από τους ασθενείς, σε 477 έχουν ήδη παραδοθεί τα φάρμακα και οι υπόλοιπες βρίσκονται στη διαδικασία παράδοσης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μίνα Γκάγκα: Σημαντική η υποβολή αίτησης χορήγησης αντιικών χαπιών τις δύο πρώτες μέρες της διάγνωσης"

Kαβάλα: Μηνύματα ενότητας έστειλε ο πατέρας του 19χρονου Άλκη στο φιλικό αγώνα Καβάλα – Δόξα Δράμας

«Δε ζητάω εκδίκηση. Δικαιοσύνη ζητάω για το παιδί μου. Θέλω η Δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της», με αυτά τα λόγια και με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 19χρονου αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Άρης, μίλησε σε όσους τον πλησίασαν για να τον συλλυπηθούν σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο «Aνθή Καραγιάννη» της Καβάλας, όπου παρέστη στο φιλικό αγώνα ανάμεσα στις ομάδες της Καβάλας και της Δόξας Δράμας στη μνήμη του γιου του.

Ο κ. Άρης Καμπανός δεν έκρυψε ούτε για μια στιγμή τη συγκίνησή του που κορυφώθηκε όταν οι πρόεδροι των δυο ομάδων του έδωσαν από μια φανέλα της κάθε ομάδας με το όνομα του γιου του και τον αριθμό 19, όσα και τα χρόνια της ηλικίας του.

Απευθυνόμενος στον κόσμο τόσο από την Καβάλα όσο και από τη Δράμα που ήρθαν για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας είπε πως δεν περίμενε όλες αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης προς τον ίδιο και το παιδί του. Ευχαρίστησε θερμά το κόσμο για την παρουσία του στον φιλικό αγώνα και ζήτησε απ΄ όλους να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του Άλκη ώστε να θυμίζει σε όλους την ενότητα και την ομοψυχία που πρέπει να υπάρχει στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε «θέλω να πιστεύω πως η θυσία του Άλκη θα αποτελέσει αφορμή για να ξημερώσει μια καλύτερη Ελλάδα, όπου όλοι θα είναι μονοιασμένοι. Πρέπει να βλέπουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου θα επικρατεί η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστής και τους φιλάθλους. Να χειροκροτούν όλοι ανεξάρτητα από ποια ομάδα ανήκουν και ποιο αποτέλεσμα έφεραν. Θα παλέψω όσο μπορώ για να στείλω το μήνυμα πως δεν πρέπει να υπάρχει φανατισμός, στην αρχή το έλεγα με λόγια, τώρα θα το κάνω και με πράξεις. Όσο με κρατούν οι δυνάμεις μου θα προσπαθώ να υπάρχει ενότητα. Ας είναι η θυσία του γιου μου ένα γεγονός ένωσης κι όχι διχασμού, όχι εμφυλίου. Φτάνουν πια οι εμφύλιοι».

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τις Π.Ε. Καβάλας και Δράμας, μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Χρήστου Πολίτη. Η φιλική αναμέτρηση των δυο ομάδων διήρκησε ένα ημίχρονο και έληξε με σκορ 0-1 με γκολ που έβαλε ποδοσφαιριστής της Δόξα Δράμας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Kαβάλα: Μηνύματα ενότητας έστειλε ο πατέρας του 19χρονου Άλκη στο φιλικό αγώνα Καβάλα – Δόξα Δράμας"

Ανεμοθύελλα: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Ιεράπετρα (βίντεο, εικόνες)

Τις πληγές τους μετρούν κάτοικοι και παραγωγοί της Ιεράπετρας, που λίγες ώρες μετά την ανεμοθύελλα που έπληξε την περιοχή χθες, Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, το βράδυ, προσπαθούν να καταγράψουν τα σύνθετα προβλήματα που άφησε πίσω της.

Οι ριπές των ανέμων τη νύχτα της Τετάρτης άγγιξαν σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τα 118χλμ. Προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και καταστήματα αλλά και καλλιέργειες.

Από τη μανία του ανέμου αναποδογύρισε βαγόνι φορτηγού, κατέρρευσε παλιό πέτρινο σπίτι, έσπασαν τζαμαρίες και παρασύρθηκαν θερμοσίφωνες και ντεπόζιτα από ταράτσες. Σε αρκετές περιπτώσεις, υλικά που παρασύρονταν κατέληγαν σε αυτοκίνητα που επίσης υπέστησαν ζημιές και φθορέςΑπό τη μανία του καιρικού φαινομένου δεν γλίτωσαν και καλλιέργειες. Δέντρα ξεριζώθηκαν και θερμοκήπια απογυμνώθηκαν, με τους παραγωγούς να μιλούν για μεγάλη καταστροφή, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί.

Προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα, με απόφαση του Δήμου όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί παρέμειναν σήμερα κλειστά, λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Στην θερμοκηπιακή Ιεράπετρα από το Μύρτο μέχρι τον Κουτσουρά, καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς πολλά θερμοκήπια και ξεριζώθηκαν ελαιόδεντρα και άλλα δασικά δέντρα.

«Δυστυχώς όμως δεν άντεξαν όλα τα θερμοκήπια στην ανεμοθύελλα και στους ανεμοστρόβιλους που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας. Έχουμε καταγράψει εκατοντάδες μικροζημιές σε πάρα πολλά θερμοκήπια, που επισκευάστηκαν άμεσα γιατί οι καλλιέργειες βρίσκονται στο φόρτε της παραγωγής τους, έχουμε όμως και γύρω στα 20 στρέμματα θερμοκηπίων που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε έχουν υποστεί πάρα πολύ μεγάλες ζημιές στις πάγιες εγκαταστάσεις τους αλλά και στην παραγωγή τους. Παρακαλώ αυτούς τους παραγωγούς που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές , είτε είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ είτε είναι ανασφάλιστοι, να πάνε στους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να δηλώσουν τις ζημιές τους, για να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι για το χαμένο εισόδημα τους και για τις κατεστραμμένες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις η τα πλαστικά κάλυψης τους, ενώ οι ανασφάλιστοι θα αποζημιωθούν από τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (ΚΟΕ) μόνο για τις διαλυμένες πάγιες εγκαταστάσεις τους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος πρωτογενή τομέα και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Νεκτάριος Παπαδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr.

Αναφορικά με τους ελαιοπαραγωγούς, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «όσοι έχουν ξεριζωμένες ελιές ή μεγάλη καρπόπτωση, όπου οι ελαιώνες είναι αμάζευτοι, όπως π.χ. στις Μάλλες, να δηλώσουν τις ζημιές τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ».

Κατά το οδοιπορικό του neakriti.gr, στο Στόμιο ένα θερμοκήπιο κοντά στον Α.Σ. Ανατολή, το οποίο ήταν φυτεμένο με αγγουράκι μίνι και είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Λίγο δυτικότερα στη θέση Ψαλίδαινα, ανεμοστρόβιλος κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε μεγάλης έκτασης ζημιές σε θερμοκήπιο. «Γύρω στις 02:00 μετά τα μεσάνυκτα σηκώθηκε ανεμοστρόβιλος και προκάλεσε μεγάλες ζημιές, γύρω στο 60% των θερμοκηπίων του πατέρα μου», ανέφερε, ο γιός του παραγωγού Νίκος Στρατάκης. «Στα υπόλοιπα θερμοκήπια της περιοχής έχουν γίνει μόνο μικροζημιές. Ο πατέρας μου ήταν φαίνεται ο πιο άτυχος. Η καλλιέργεια πιπεριάς τύπου ντολμά ήταν στα καλύτερα της και τώρα θα δηλώσουμε τη ζημιά αν και είναι ανασφάλιστος μήπως πάρει κάτι έστω για τις πάγιες εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο κ. Στρατάκης.

Στους Καθαράδες και στο Κάτεργο Αγίου Ιωάννου ανατολικά της Ιεράπετρας οι θυελλώδεις βορριάδες, προκάλεσαν πάρα πολλές «πληγές» στο πλαστικό κάλυψης και στο σκελετό των θερμοκηπίων. «Ήρθαμε να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε ο θυελλώδης βόρειος άνεμος σε αυτό το θερμοκήπιο έκτασης 8 στρεμμάτων φυτεμένο με ντομάτα σε ελαφρόπετρα, αλλά δεν μας αφήνει να ανέβουμε πάνω στο θερμοκήπιο, γιατί η ένταση του ανέμου συνεχίζει να είναι κατά διαστήματα πάνω από 9 Μποφόρ και κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε αν εκσφενδονιστεί κάποιο ξύλο και μας χτυπήσει. Ζημιές έχουμε κατά τόπους σε όλη την αγροτική Ιεράπετρα. Θα τις επισκευάσουμε αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», όπως είπε ο κ. Μανόλης Σκορδίλης που επιχειρεί με ένα από τα πολλά τεχνικά συνεργεία  να κρατήσει τις πληγωμένες καλλιέργειες ζωντανές.

neakriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεμοθύελλα: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Ιεράπετρα (βίντεο, εικόνες)"

Δικηγόρος 21χρονου: «Ο εντολέας μου ”έδειξε” τον δολοφόνο του Άλκη και πού είναι το μαχαίρι»

Τον δολοφόνο του Άλκη αλλά και το πού είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε αποκάλυψε στην ανακρίτρια ο 21χρονος Έλληνας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αποστόλη Λύτρα.

«Ανέφερε επίσης ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει στην ανακρίτρια που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού», δήλωσε ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο 21χρονος δεν οδηγούσε το όχημα, ενώ «έδειξε» ότι ο δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου.

«Δεν οδηγούσε ο εντολέας μου. Καθόταν πίσω, δεν έχει καμία σχέση. Ο συνοδηγός που καθόταν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο εντολέας μου ανέφερε πως ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη», σημείωσε ο κ. Λύτρας, ενώ εξήγησε ότι το μαχαίρι είναι τύπου «καραμπίτ».

«Πέταξε το μαχαίρι σε ερημική περιοχή»

«Πρόκειται για ένα μαχαίρι καραμπιτ που δεν έχει βρεθεί και ο εντολέας έχει υποδείξει που βρίσκεται. Επίσης ανέφερε ότι μετά αυτοί οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε, το πέταξαν σε μια ερημική περιοχή», πρόσθεσε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο εντολέας του υποστήριξε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και στη συνέχεια του έπεσε.

«Ο εντολέας μου, μου είπε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και ο οποίος ήταν ο πρώτος ο που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Μετά στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι», ανέφερε ο κ. Λύτρας, ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι «οφείλουμε να το πούμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη».

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Δικηγόρος 21χρονου: «Ο εντολέας μου ”έδειξε” τον δολοφόνο του Άλκη και πού είναι το μαχαίρι»"

Ισπανία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας - Κάποιοι εξακολουθούν να τις φορούν

Η Ισπανία ήρε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σήμερα, καθώς οι μολύνσεις από την Covid-19 συνεχίζουν να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγράψει, όμως ορισμένοι Ισπανοί, ανήσυχοι μπροστά στο ενδεχόμενο διασποράς, επέλεξαν να συνεχίσουν να τις φορούν.

«Με τη μάσκα νιώθω προστατευμένη, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μου», δήλωσε η Χούλια δε Ισίδρο, ηλικίας 50 ετών, που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας.

«Εγώ θα συνεχίσω να τις φοράω, όμως σε χώρους όπου υπάρχουν λίγες πιθανότητες να μολυνθώ, θα τις βγάζω», είπε στο Reuters, έξω από τη βιβλιοθήκη στη Μαδρίτη. Στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη, πολλοί άλλοι πολίτες που φορούσαν μάσκες, ενώ περπατούσαν στα πεζοδρόμια της ισπανικής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί.

Ο δείκτης μόλυνσης σε εθνικό επίπεδο των τελευταίων 14 ημερών μειώθηκε στο μισό σε διάστημα 3 εβδομάδων, στα 1.692 κρούσματα χθες από την κορύφωση των 3.397 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις 17 Ιανουαρίου, οδηγώντας τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στις πολυπληθείς συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως στις συναυλίες, στους κλειστούς χώρους και στις δημόσιες συγκοινωνίες, όμως σχεδόν όλες οι περιφέρειες ήραν το μέτρο της επίδειξης ενός πιστοποιητικού Covid για την είσοδο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Ο Πολ Λέιθαμ, ένας 42χρονος Βρετανός που ζει στη Μαδρίτη εδώ και έναν χρόνο, εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα μπορεί εντέλει να βγει από το σπίτι του χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό του.

«Είναι φοβερό, είναι ωραίο που μπορώ να ζω ελεύθερος ξανά, υποθέτω, και να μην σκέφτομαι συνεχώς να φοράω τη μάσκα. Μου αρέσει πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ισπανία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας - Κάποιοι εξακολουθούν να τις φορούν"

Κορωνοϊός: 19.154 κρούσματα 93+4 θάνατοι από Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.154, εκ των οποίων 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.129.153, εκ των οποίων 49,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 396 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.236 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 308.950 τεστ, τα 26.243 μοριακά και τα 282.707 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 6,2% έναντι 6,01% χθες με ανάλογο αριθμό ελέγχων.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 5.012 στην Αττική (5.101 χθες).
  • 2.316 στην Θεσσαλονίκη (2.391 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 600 από την Ανατολική Αττική (563 χθες).
  • 658 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (649 χθες).
  • 240 από τη Δυτική Αττική (250 χθες).
  • 718 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (790 χθες).
  • 1.364 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.381 χθες).
  • 571 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (599 χθες).
  • 748 από τον Πειραιά (772 χθες).
  • 113 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (97 χθες).

Πέραν αυτών καταγράφηκαν: 

  • 1 κρούσμα στο Άγιο Όρος
  • 357 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου
  • 156 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 148 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 121 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
  • 789 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 146 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 39 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 130 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 383 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 373 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 89 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 219 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 260 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
  • 745 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
  • 36 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου
  • 131 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 65 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας
  • 479 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 265 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 67 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 149 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου
  • 95 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε Κέας-Κύθνου
  • 287 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
  • 74 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • 114 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
  • 180 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
  • 268 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 99 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
  • 102 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 545 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
  • 128 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 253 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 59 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
  • 63 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
  • 261 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 377 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου
  • 91 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 63 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
  • 243 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 23 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
  • 265 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 176 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 99 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 142 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 298 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
  • 293 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
  • 152 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
  • 175 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 41 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου
  • 249 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 172 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 33 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 46 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 171 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 461 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 143 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 296 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν επιπλέον τέσσερις απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.507 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 516 (χθες 515). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που  νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 396 (76.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (23,26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.122 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 493 (ημερήσια μεταβολή +11.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 443 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 19.154 κρούσματα 93+4 θάνατοι από Covid-19"

Δολοφονία Άλκη: «Έχω μετανιώσει για όσα έγιναν, φοβάμαι, θα τα πω όλα στον ανακριτή» είπε ο 20χρονος πριν παραδοθεί

Τον φόβο του για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, εξέφρασε, λίγο πριν παραδοθεί στις αλβανικές αρχές ο 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη. Παράλληλα, έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, λέγοντας πως έχει μετανιώσει.

O 20χρονος που σύμφωνα με τα αλβανικά Μέσα ονομάζεται Roxhers Demirazi αλλά στα social media εμφανίζεται ως «Geri Outlaw» είπε πως έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Για την απόφασή του να διαφύγει στην Αλβανία, είπε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα... Ήταν να φύγουν ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου. Τους είπα να πάω κι εγώ μαζί τους. Φοβήθηκα... δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε το ήθελα... Φοβήθηκα απλώς... Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, το πήρα από φαση μόνος μου».


«Ζω μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όχι για εμένα. Όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή», ανέφερε.

Για τον ρόλο του στην επίθεση και αν μαχαίρωσε τον Άλκη, είπε: «Θα το πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση και να δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή», ενώ απευθύνθηκε και στους γονείς του Άλκη: «Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Τελός, ζήτησε από τη δική του οικογένεια «να σταθούν δυνατοί». «Τους έχω φέρει σε δύσκολη θέση. Ούτε εγώ ούτε εκείνοι θέλαμε να βρεθώ σε αυτή τη θέση» τόνισε. 

Συναινεί στην έκδοσή του στην Ελλάδα

«Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του». Με αυτά τα λόγια ο κ. Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού που στη μια το μεσημέρι παραδόθηκε στο ΑΤ Κορυτσας, καθώς ειναι ένας απο τους 11 που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δίνει το στίγμα των προθέσεων του εντολέως του.

 Μιλώντας στο protothema.gr, o κ. Σπυράτος αναφέρει πως ο καταζητούμενος ειχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του, ενώ επισημαίνει πως «Είχε ωριμάσει στο μυαλό του το βάρος της υπόθεσης. Εχει συναίσθηση των πραγμάτων. Και γνωρίζει που έρχεται. Και θα συναινέσει στην έκδοση του. Μιλάει για επουσιώδη συμμετοχή. Επέβαινε στο λευκό Citroen πίσω απο τον συνοδηγό. Ειναι διαδικαστικο το θέμα της έκδοσης πλέον».

Αξίζει να επισημανθεί, οτι ο 20χρονος μαζι με τον πατέρα και τη γιαγιά του έφυγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μέσω Κρυσταλόπηγής κρύφτηκε στην Κορυτσά. Χθες εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη μια το μεσημέρι παραδόθηκε στις αρχές.

alvanos_1

Παραδόθηκε νωρίτερα στο ΑΤ Κορυτσάς

Λίγες ώρες μετά την προαναγγελία του δικηγόρου του ότι θα παραδοθεί, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ως μέλος της ομάδας των 11 χούλιγκαν που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο φοιτητή, πληροφορίες λένε ότι παραδόθηκε, συνοδεία του πατέρα του που στη συνέχεια αποχώρησε, στην Κορυτσά και βρίσκεται στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας. 

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 20χρονου Παρασκευάς Σπυράτος, λέγοντας πως «εδώ και περίπου μια ώρα ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά. Έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος εγκημάτων κατά ζωής κύριος Μαρωνίτης για να πράξει τα δέοντα και να υπάρξει συνεργασία με τις αλβανικές δικαστικές αρχές, ώστε να επισπεύσουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα». 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία Άλκη: «Έχω μετανιώσει για όσα έγιναν, φοβάμαι, θα τα πω όλα στον ανακριτή» είπε ο 20χρονος πριν παραδοθεί"

Νέες απάτες με επιδοτήσεις και ΦΠΑ εντόπισε το ΣΔΟΕ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., οι ελεγκτές της Υπηρεσίας έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή ελέγχων, σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι, το τελευταίο διάστημα εντόπισε μια σειρά από παράνομες συμπεριφορές.

Ι. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Δ.Ο.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

Α. ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

Διενεργήθηκε έλεγχος σε εννέα νομικά πρόσωπα, για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις μη πραγματικής λειτουργίας, και διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν εξαγωγές με απαλλαγή του Φ.Π.Α., κυρίως προς την Ιταλία. Στην τριετία 2016-2018 εξέδωσαν πλήθος φορολογικών παραστατικών προς ανύπαρκτες ιταλικές οντότητες («Εξαφανισμένοι Έμποροι» - Missing Traders), συνολικής αξίας άνω των 32.000.000 ευρώ, με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. να ξεπερνά τα 7.000.000 ευρώ.

Β. ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η Υπηρεσία προέβη σε διενέργεια ελέγχων σε εννέα επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αναπτύξει παράνομη δράση διακίνησης εμπορευμάτων στην αγορά, τα οποία είτε ήταν πειρατικά είτε συνιστούσαν παράνομη παραποίηση ή απομίμηση. Το εμπόριο αυτών των προϊόντων διεξαγόταν κυρίως εξ αποστάσεως, μέσω ιστοσελίδων. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, κατασχέθηκε μεγάλο πλήθος απομιμητικών προϊόντων.

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας που ακολούθησε, με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων και με τη συνολική αξιοποίηση του συλλεγέντος υλικού, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δράση κυκλώματος φυσικών προσώπων, που συνέστησαν εικονικές επιχειρήσεις στο όνομα αλλοδαπών οντοτήτων, με σκοπό την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους ανερχόμενου στο ποσό των 3.169.548 ευρώ, σχετιζόμενο με πλαστογραφία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, και παραβίαση του νόμου περί σημάτων, καθώς και με πράξεις φοροδιαφυγής για συνολικό ποσό Φ.Π.Α. 1.395.265 ευρώ. Για τα ανωτέρω αδικήματα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Γ. ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε η Υπηρεσία σε επιχειρήσεις, σχετικά με την τήρηση των όρων εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς:

1. Βιομηχανική Επιχείρηση καταστρατήγησε τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, λαμβάνοντας φορολογικά στοιχεία μεγάλης αξίας από εικονικές επιχειρήσεις. Συντάχθηκαν και απεστάλησαν πληροφοριακά δελτία προς τις αντίστοιχες φορολογικές υπηρεσίες, για εικονικές συναλλαγές της ελεγχόμενης με δύο αντισυμβαλλόμενες επιχειρήσεις, για ποσά συναλλαγών συνολικής αξίας 22.400.000 ευρώ.

2. Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στο Νότιο Αιγαίο καταστρατήγησαν τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004. Συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για ποσά συνολικού ύψους 5.800.000 ευρώ.

3. Αγροτικός Συνεταιρισμός στην περιοχή της Μεσσηνίας καταστρατήγησε τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004. Συντάχθηκε έκθεση ελέγχου προς την αρμόδια Υπηρεσία για ποσά συνολικού ύψους 598.000 ευρώ.

Δ. ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

1. Αξιοποιώντας πληροφορίες και πραγματοποιώντας έλεγχο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας σε συγκρότημα γραφείων στην Καλλιθέα, όπου είχαν την έδρα τους ελληνικές και αλλοδαπές επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία μιας αλλοδαπής επιχείρησης.

Ειδικότερα, η αλλοδαπή επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών «παροχή υπηρεσιών πληροφορικής», χρησιμοποιούσε γραφείο στην Καλλιθέα στο οποίο απασχολούσε Έλληνες εργαζόμενους από το 2018. Οι εργαζόμενοι δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η επιχείρηση δεν είχε δηλωθεί στο φορολογικό μητρώο και λειτουργούσε χωρίς Α.Φ.Μ.

Ο χώρος δραστηριοποίησης της επιχείρησης είχε αρχικά μισθωθεί από άλλο νομικό πρόσωπο και συγκεκριμένα από μια Τράπεζα που είχε την έδρα της στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, η Τράπεζα παραχώρησε τον χώρο στην ελεγχόμενη αλλοδαπή επιχείρηση πληροφορικής, για να υποστηρίζει απομακρυσμένα το δίκτυο της εν λόγω Τράπεζας. Καμία από τις δύο επιχειρήσεις δεν είχε υποβάλει δήλωση εργασιών στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν οι Ελληνικές Αρχές τη δραστηριοποίησή τους εντός της χώρας. Έτσι, οι αλλοδαπές επιχειρήσεις απέφευγαν οποιονδήποτε έλεγχο σχετικό με τη φορολογική, την εργατική ή άλλη νομοθεσία. Υπολογίζεται ότι από τα τέλη του 2018 έως τα μέσα του 2021, η επιχείρηση πληροφορικής πραγματοποίησε κύκλο εργασιών εντός Ελλάδας άνω των 260.000 ευρώ.

Συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να εκδοθεί αυτεπάγγελτα ελληνικός Α.Φ.Μ. για τις δύο αλλοδαπές εταιρείες, έτσι ώστε να επιβληθούν τα αναλογούντα πρόστιμα, να καταλογιστούν οι διαφεύγοντες φόροι, καθώς επίσης και να βεβαιωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης, για την παράτυπη δραστηριοποίηση της αλλοδαπής τράπεζας, κοινοποιήθηκε ο έλεγχος και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

2. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντοπίστηκαν τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης και ένα νυχτερινό κέντρο, που απασχολούσαν ανασφάλιστο προσωπικό και προσωπικό εκτός ωραρίου εργασίας. Συντάχθηκαν και εστάλησαν οι εκθέσεις ελέγχου στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον καταλογισμό των σχετικών προστίμων.

ΙΙ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Δ.Ο.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε η Υπηρεσία σε επιχειρήσεις, σχετικά με την τήρηση των όρων εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 και τη λήψη επιδοτήσεων & επιχορηγήσεων, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς:

1. Σε έλεγχο βιομηχανικής μονάδας στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία είχε λάβει επιδότηση ύψους 458.248 ευρώ, διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, για τις οποίες υπολογίζονται πρόστιμα ύψους 352.990 ευρώ.

2. Σε έλεγχο βιομηχανικής μονάδας στην Ήπειρο, η οποία είχε λάβει επιδότηση ύψους 967.839 ευρώ, διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, για τις οποίες υπολογίζονται πρόστιμα ύψους 514.466 ευρώ.

3. Σε έλεγχο βιομηχανικής μονάδας στη Δυτική Μακεδονία, η οποία είχε λάβει επιδότηση, διαπιστώθηκε χρήση ακυρωμένων και πλαστών τραπεζικών παραστατικών για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της επένδυσης και μη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας για το προβλεπόμενο από τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 χρονικό διάστημα. Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και συντάχθηκε έκθεση ελέγχου προς την αρμόδια Υπηρεσία για ποσά συνολικού ύψους 1.645.000 ευρώ.

4. Σε έλεγχο ξενοδοχειακής μονάδας στη Θράκη, η οποία είχε λάβει επιδότηση, διαπιστώθηκε μη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας για το προβλεπόμενο από τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 χρονικό διάστημα. Συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για ποσά συνολικού ύψους 214.691,35 ευρώ.

5. Σε έλεγχο εταιρείας παραγωγής προϊόντων διατροφής για τη λήψη επιχορήγησης, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ για παραγωγή προϊόντων σύμφωνα με μελέτη Ελληνικού Πανεπιστημίου, διαπιστώθηκε ότι με ευθύνη της εταιρείας το έργο δεν υλοποιήθηκε, με συνέπεια την ανάκτηση της ληφθείσας προκαταβολής της επιχορήγησης, ύψους 175.000 ευρώ.

Β. ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

1. Μετά από έλεγχο για νομιμοποίηση εσόδων με βασικό αδίκημα φοροδιαφυγής σε δύο επιτηδευματίες, διαπιστώθηκε προσαύξηση περιουσίας συνολικού ύψους 1.497.783 ευρώ και 4.483.341 ευρώ αντίστοιχα, κατά τα έτη 2008-2017. Το προσδοκώμενο όφελος από φόρους υπολογίζεται σε 1.973.771 ευρώ.

2. Από έλεγχο περιουσιακής κατάστασης φυσικού προσώπου, διαπιστώθηκε η απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 293.809 ευρώ κατά τα έτη 2016-2019. Συντάχθηκε πληροφοριακή έκθεση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. με εκτιμώμενα έσοδα από φόρους 96.956,92 ευρώ.

Γ. ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΩΝ

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Υπηρεσία σε επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.679 προϊόντα (αρώματα, κρέμες κ.λπ.), τα οποία αποτελούσαν απομίμηση/παραποίηση επώνυμων Δικαιούχων Σημάτων Εταιρειών.

Οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα τη μάχη τους για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., καθώς επίσης και για την εφαρμογή και τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία καταναλωτών, επιχειρήσεων και εργαζομένων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απάτες με επιδοτήσεις και ΦΠΑ εντόπισε το ΣΔΟΕ"

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: «Η Ελλάδα έκανε 229 παραβιάσεις στα "αποστρατικοποιημένα νησιά" του Αιγαίου σε 40 ημέρες»

Μετά τις πρωινές βολές και απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, σειρά πήρε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ταγματάρχης Πινάρ Καρά, που κατηγόρησε την Αθήνα για «παράνομες ενέργειες» και … 229 παραβιάσεις στο Αιγαίο Πέλαγος μέσα σε 40 μέρες

«Παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις μας, πάντα στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική και τις παράνομες ενέργειες, κατηγορώντας την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες ως απάντηση στην έκκλησή μας για διάλογο. και συνομιλίες» τόνισε, κατηγορώντας την χώρα μας για 229 παραβιάσεις στο Αιγαίο που σχετίζονται με στρατιωτικές δράσεις σε ελληνικά νησιά και επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα για αποστρατικοποίηση τους.

«Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σε μη Στρατιωτικό Καθεστώς. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας στα νησιά αυτά, συνιστούν «ουσιαστική παραβίαση» των εν λόγω συνθηκών. Μεταφέρουμε την παρανομία σε αυτό το θέμα στους συνομιλητές μας σε κάθε είδους πλατφόρμες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, επανέλαβε πως οι τουρκικές Ε.Δ. θα συνεχίσουν να «προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην «Γαλάζια Πατρίδα» και της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα κατηγόρησε την Αθήνα για «απάνθρωπες πρακτικές» απέναντι στους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, είτε από τον Έβρο είτε από τα τουρκικά παράλια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: «Η Ελλάδα έκανε 229 παραβιάσεις στα "αποστρατικοποιημένα νησιά" του Αιγαίου σε 40 ημέρες»"

Πληθαίνουν οι θάνατοι με CoViD, που δεν ανακοινώνονται ποτέ... [πίνακας]

"Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων, που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID19". Αυτή είναι η μόνιμη επωδός στη σελίδα του ημερήσιου επιδημιολογικού δελτίου, που εκδίδεται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώνονται τη συγκεκριμένη μέρα, δεν αντιστοιχεί στο σύνολο των θανάτων που προκύπτουν. Για παράδειγμα, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) 87 ημερήσιοι θάνατοι και 24.410 από την αρχή της πανδημίας.

Αν από το 24.410 αφαιρεθεί το σύνολο των θανάτων της προηγούμενης μέρας (24.322), η διαφορά δεν δίνει 87 - όπως ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ - αλλά 88, δηλαδή το τελευταίο 24ωρο έχει αθροιστεί ένας ακόμη θάνατος, ο οποίος δεν ανακοινώθηκε, ούτε πρόκειται να ανακοινωθεί ποτέ.

Αυτός είναι ο λόγος που το iatronet.gr είχε χθες τίτλο "87 +1 ακόμη θάνατοι ασθενών με CoViD - 19.618 νέες λοιμώξεις".

"Λεπτομέρεια", θα μπορούσε να ισχυριστεί ένας καπροαίρετος παρατηρητής. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για λεπτομέρεια και εξηγούμαστε.

Τους τελευταίους μήνες, το επιδημιολογικό δελτίο περιλαμβάνει εκατοντάδες θανάτους, οι οποίοι δεν ανακοινώνονται ποτέ. Υπάρχουν στα "ψιλά γράμματα" του δελτίου και προκύπτουν μόνο με υπολογισμούς.

Το iatronet.gr επεξεργάστηκε τα διαθέσιμα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τον Νοέμβριο έως και χθες και διαπίστωσε πως, σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες, δεν ανακοινώθηκαν 207 θάνατοι! Δεν ανακοινώθηκαν, δηλαδή, οι θάνατοι δύο ημερών με "φορτωμένες" απώλειες. 

 Μήνας  Σύνολο θανάτων Θάνατοι που ανακοινώθηκαν Διαφορά
Νοέμβριος 2021 2.219 2.159   60
Δεκέμβριος 2021  2.633 2.587   46
Ιανουάριος 2022 2.710  2.645  65
Φεβρουάριος 2022  910 874  36 
ΣΥΝΟΛΟ 8.472   8.265 207
 
Παρατηρητήριο

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, ο Φεβρουάριος είναι από τους μήνες με τους περισσότερους θανάτους που "καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο μητρώο CoViD" και δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. 

Σε 9 μόλις μέρες, δεν έχουν ανακοινωθεί 36 απώλειες ή κατά μέσο όρο 4 ανά ημέρα.

Η...μικρή αυτή αβλεψία δεν αφορά μόνον τον ΕΟΔΥ. Στα στατιστικά του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την CoViD, περιλαμβάνονται, επίσης, μόνον οι θάνατοι που έχουν ανακοινωθεί και όχι όσοι έχουν καταγραφεί.

Θα περίμενε κανείς οι απώλειες που "καταγράφονται με καθυστέρηση στο μητρώο CoViD" να ανακοινώνονται αναδρομικά. Να γνωστοποιείται, δηλαδή, πως τις τελευταίες Χ μέρες έχουν υπάρξει Χ θάνατοι που δεν ανακοινώθηκαν.

Σε διαφορετική περίπτωση, εγείρονται κάθε είδους υποψίες, τις οποίες κανένας καλοπροαίρετος παρατηρητής δεν θέλει να υιοθετήσει...

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Πληθαίνουν οι θάνατοι με CoViD, που δεν ανακοινώνονται ποτέ... [πίνακας]"

Τριπλή τραγωδία στην Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ο φάκελος για τον θάνατο των 3 κοριτσιών

Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μεταφέρθηκε ο φάκελος της υπόθεσης με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που πέθαναν αιφνίδια μέσα σε διάστημα τριών ετών στην Πάτρα.

Η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών. Από τη μέχρι στιγμής εξέταση και αξιολόγηση των στοιχείων από τις αρχές, κρίθηκε ότι η υπόθεση θα πρέπει να ψαχτεί σε βάθος.

Έτσι η διερεύνηση περνά στα χέρια των έμπειρων αξιωματικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, το 2020 τη μερικών μηνών Ίριδα λόγω μιας σπάνιας νόσου φλεβοκόμβου και το 2019 την 3,5 ετών Μαλένα λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Έκκληση να σταματήσουν τα ανακριβή δημοσιεύματα ζητούν οι δύο γονείς

Να αποκατασταθούν οι «ανακρίβειες που δημοσιεύονται» ζητά η οικογένεια των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, μέσω του δικηγόρου τους.

Οι ανεξήγητοι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών, καθώς διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τριπλή τραγωδία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Καράμπελας αναφέρεται στον πρώτο θάνατο του πρώτου παιδιού ξεκαθαρίζοντας ότι: «Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά».

Αναφορικά με το δεύτερο παιδί λέει ότι: «Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δε θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη».

«Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ‘ρίξουν φως’ στα αίτια θανάτου της», επισήμανε σχετικά με τον τρίτο θάνατο που σόκαρε το πανελλήνιο.

«Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση», τονίζει στην ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο γονείς.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριπλή τραγωδία στην Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ο φάκελος για τον θάνατο των 3 κοριτσιών"

ΠΝΟ: Να μην καταργήσει η ΕΡΤ τις εκπομπές στα βραχέα

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητά από την ΕΡΤ να μη διακόψει τις εκπομπές στα βραχέα.

Αναλυτικότερα, η ΠΝΟ τονίζει:

«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοικήσεως της Ε.Ρ.Τ. αποφασίστηκε η κατάργηση και η διακοπή από 31-3-2022 της λειτουργίας των εκπομπών στα βραχέα κύματα και η σφράγιση των σχετικών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Εκπομπής στην Αυλίδα.

Έτσι με την απόφαση αυτή παύει η μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» καθώς και του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ στα Βραχέα που ήταν η μοναδική εκπομπή που συνέδεε τους ανά τα πελάγη και τους ωκεανούς ταξιδεύοντες απανταχού Έλληνες Ναυτικούς με την πατρίδα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους.

Η δικαιολογία ότι τα δημόσια μέσα της Ευρώπης στην πλειονότητα τους έχουν σταματήσει τις εκπομπές στα Βραχέα και ότι τους επόμενους μήνες η ΕΡΤ θα επιταχύνει την διάχυση των παραπάνω προγραμμάτων το διαδίκτυο, δεν είναι πειστική αφού η πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών δε διαθέτει το έμψυχο δυναμικό και τον αριθμό του στόλου που διαθέτει η Ελλάδα και κυρίως ότι η απεραντοσύνη των ωκεανών δεν καλύπτεται στο διαδίκτυο το οποίο συν τοις άλλοις είναι και κοστοβόρο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην παραπάνω απόφαση της ΕΡΤ και καλεί κάθε Υπεύθυνο να επανεξετάσει το όλο θέμα για να συνεχιστεί κανονικά και απρόσκοπτα η λειτουργία στα Βραχέα και σε τελευταία αντιμετώπιση να την αναλάβει το ίδιο το Κράτος».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΝΟ: Να μην καταργήσει η ΕΡΤ τις εκπομπές στα βραχέα"

Κούλογλου κατά Πολάκη: «Μην ανησυχείτε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει δικτατορία του προλεταριάτου»

«Μην ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλλει τη δικτατορία του προλεταριάτου», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου

Αντίθετος στις «προτάσεις» του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλου Πολάκη για τη «δεύτερη φορά Αριστερά», εμφανίστηκε ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου. Είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε κομματική εκδήλωση, υποστήριξε πως η τυχόν επάνοδος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξουσία, θα πρέπει να συνοδευθεί από κρατικοποιήσεις τραπεζών και δημόσιων οργανισμών, όπως η ΔΕΗ, παράλληλα με την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου των δικαστών.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Πολάκη, ο κ. Κούλογλου ανέφερε, μιλώντας στο ρ/σ North98, πως «δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε. «Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη.»

Σε άλλο μήκος κύματος, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπογράμμισε πως ναι μεν υπάρχουν περιθώρια μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, αλλά «μην ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλλει τη δικτατορία του προλεταριάτου», όπως σημείωσε.

«Λάθος μέτρα»

«Ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο» παρατήρησε ο κ. Κούλογλου και συμπλήρωσε πως «αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».

«Πρόκειται περί ανομίας»

Με αφορμή την έξαρση του χουλιγκανισμού στη Θεσσαλονίκη, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιέγραψε πως «το βλέπουμε και τώρα με τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και με τη δολοφονία του Άλκη, η δικαιοσύνη, δυστυχώς, αφήνει χωρίς τιμωρία δράστες και άλλα πράγματα πολλά, τα οποία να μην σας τα απαριθμήσω. Η δίκη παραδείγματος χάρη του κ. Σαββίδη για παράδειγμα έχει αναβληθεί οχτώ φορές. Ε, δεν γίνεται τώρα. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό». «Στην πραγματικότητα πρόκειται περί ανομίας, δηλαδή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν;» διερωτήθηκε ο κ. Κούλογλου και πρόσθεσε ότι «τώρα πώς θα αλλάξουν είναι ένα θέμα. Γι αυτό το θέμα θα έπρεπε κανονικά να υπήρχε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επεξεργασίες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα.»

Κληθείς, ακόμη, να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά γιατί δημιουργήθηκε το αντισύριζα μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους». «Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, γι αυτό βλέπετε με μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο!», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κούλογλου κατά Πολάκη: «Μην ανησυχείτε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει δικτατορία του προλεταριάτου»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news