facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ομαδική παραίτηση 12 ιατρών από το Νοσοκομείο Δράμας

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύει να μείνει το Νοσοκομείο Δράμας, μετά και την ομαδική παραίτηση 12 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας, τίθεται και θέμα νομιμότητας καθώς γιατροί που δεν είναι παθολόγοι καλούνται να καλύψουν και αυτή την ειδικότητα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας:

Η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Δράμας ολοκληρώνεται επιτυχώς, ταυτόχρονα ολοκληρώνεται και η διάλυσή του.

Η κατάσταση στο ΓΝ Δράμας είναι πλέον έκρυθμη. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένως για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής κλινικής. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η υπομονή και η σωματική αντοχή των δύο παθολόγων, που είχαν απομείνει την τελευταία διετία, εξαντλήθηκε.

Οι ατελείωτες ώρες εργασίας τους, χωρίς δυνατότητα λήψης ρεπό μετά την εφημερία τους, χωρίς δυνατότητα λήψης των κανονικών ημερών άδειάς τους (καθώς το νοσοκομείο οφείλει τουλάχιστον 100 ημέρες άδειας σε εκάστη), η σταδιακή αποψίλωση του τμήματος από ειδικευόμενους γιατρούς, η λειτουργία τού τμήματος επί διετίας με ξένους γιατρούς στις εφημερίες, που δεν γνωρίζουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τους εξανάγκασαν σε παραίτηση.

Η τελευταία επιμελήτρια έχει υποβάλει την παραίτησή της και έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ.

Η διευθύντρια έχει απομείνει μόνη της εγκλωβισμένη σε ένα τμήμα, που πονάει και αγαπάει αλλά, που δυστυχώς, δεν μπορεί άλλο να λειτουργήσει με ασφάλεια για την ίδια και για τους ασθενείς της. Η υποβολή της παραίτησής της στις 2 Οκτωβρίου είναι πλέον γεγονός.

Η διοίκηση του ΓΝΔράμας, σύμφωνα με τις προφορικές δηλώσεις της, αδυνατεί πλέον να βρει λύσεις για τη κάλυψη του προγράμματος λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής.

Παρά τις καθημερινές παρακλήσεις της διευθύντριας της Παθολογικής και τις συγκεκριμένες λύσεις, που προτείνει στη διοίκηση (μετακίνηση όλων των αγροτικών ιατρών του νομού στην παθολογική κλινική, κάλυψη όλων των ημερών του μήνα στο ΤΕΠ με γενικούς γιατρούς, απόσπαση 2 παθολόγων από τους 11, που υπηρετούν στο νοσοκομείο Καβάλας, κα).

Παρά τις επιστολές, που έχει στείλει στην 4η ΥΠΕ, στον Υπουργό Υγείας αλλά και στην Εισαγγελία Δράμας. Όπου επισημαίνει την αδυναμία περαιτέρω λειτουργίας της κλινικής και ζητά ή το κλείσιμο της κλινικής ή την εφημέρευση ανά 3 μέρες, με την συνεπικουρία του νοσοκομείου Καβάλας.

Καμμία ανταπόκριση προς τα αιτήματά της!

Ως απάντηση, η διοίκηση μία μέρα μετά την υποβολή της παραίτησης της διευθύντριας Παθολογικής, με την εισήγηση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας, αποφάσισε και απέστειλε την Παρασκευή 4/10 μαζικό εντέλλεσθε στους ειδικούς γιατρούς του παθολογικού τομέα αλλά και στους ειδικευόμενους της καρδιολογικής κλινικής για ταυτόχρονη συνεφημέρευση τόσο στα τμήματά τους όσο και στο ΤΕΠ Παθολογικής, ως παθολόγοι.

Αποφάσισε λοιπόν η διοίκηση του ΓΝ Δράμας την εφαρμογή Τομέα στο νοσοκομείο μας, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη νομοθεσία, καθώς η απόπειρα εφαρμογής του μέτρου από την πρώην υπουργό κ.Γκάγκα, αποσύρθηκε άμεσα μετά τις έντονες αντιδράσεις όλου του ιατρικού κόσμου της χώρας.

Το συγκεκριμένο ομαδικό εντέλλεσθε έχει αρκετές πρωτοτυπίες, καθώς συνηθίζεται, όπως γνωρίζουμε, το εντέλλεσθε να είναι προσωπικό και ονομαστικό στον κάθε γιατρό, που απευθύνεται. Στην διατύπωση του σχετικού εγγράφου δεν αποσαφηνίζεται με κανέναν τρόπο, ποιός γιατρός έχει την ευθύνη της εφημερίας στο ΤΕΠ Παθολογικής τις μέρες, που πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι γιατροί των άλλων ειδικοτήτων.

Και πέρα από την αντιποίηση της ιατρικής ειδικότητας, που νομιμοποιεί με το έγγραφο της, αποφάσισε ότι ένας εργαζόμενος γιατρός μπορεί την μέρα της εφημερίας του να εφημερεύει ταυτόχρονα σε δύο τμήματα. Και στη μονάδα τεχνητού νεφρού και στο ΤΕΠ Παθολογικής οι νεφρολόγοι. Στη μονάδα της καρδιολογικής, στην καρδιολογική κλινική αλλά και στο ΤΕΠ Παθολογικής οι καρδιολόγοι, ειδικοί και ειδικευόμενοι, σε διπλό ρόλο. Κι ούτω καθ’εξής.

Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι έλαβαν το εντέλλεσθε χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση από την ιατρική υπηρεσία, που εισηγήθηκε, και από τη διοίκηση, που αποφάσισε. Η πρακτική “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” έγινε πλέον πράξη και στο νοσοκομείο μας!

Το μεσημέρι της Δευτέρας 7/10 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των ιατρών του παθολογικού τομέα, παρουσία και της διευθύντριας της Παθολογικής, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη λύση, που ευφυώς βρήκε η διοίκηση, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να βοηθηθεί στη λειτουργία τους τμήματός της από γιατρούς, που δεν έχουν τις γνώσεις, που απαιτούνται για τη διαχείριση των παθολογικών περιστατικών και εμμένει στις δικές της προτάσεις για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του τμήματος της.

Η απόφαση της συνέλευσης, προκειμένου να καταγγελθεί αφ’ενός η επικίνδυνη για τους γιατρούς αλλά και για τους ασθενείς αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας, που αποφασίστηκε στο νοσοκομείο Δράμας και αφ’ετέρου να στηριχθεί η διευθύντρια της Παθολογικής στα αιτήματα της, είναι η κατάθεση ομαδικής παραίτησης 12 ειδικών ιατρών του παθολογικού τομέα. Ως σύλλογος ιατρών του νοσοκομείου Δράμας έχουμε επιδείξει απεριόριστη υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε συνεργαστεί με τη διοίκηση δείχνοντας τεράστια κατανόηση στα πολλαπλά προβλήματα, που συνεχώς προκύπτουν στο νοσοκομείο μας.

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε! Η υπομονή όλων των συναδέλφων έχει εξαντληθεί.

Εάν η Διοίκηση αδυνατεί πλέον να βρει τις λύσεις, που οφείλει για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της και να αναλάβει τις ευθύνες, που τις αναλογούν. Και όχι να υπογράφει εντέλλεσθε, που ουσιαστικά δεν βοηθούν κανέναν, πάρα μόνο καλύπτουν τη δική της θέση.

Προφανώς, δεν έχει αντιληφθεί, μετά από τόσα χρόνια, τι ακριβώς είναι το ιατρικό λειτούργημα, πόση μεγάλη ευθύνη έχει ένας γιατρός απέναντι στους ασθενείς, που καλείται να περιθάλψει και πόσες υπερβάσεις έχει κάνει ο καθένας από εμάς για αυτό το νοσοκομείο.

Δυστυχώς οι επιλογές της οδηγούν στην περαιτέρω αποδυνάμωση του ΓΝ Δράμας.

Και ναι, είναι γεγονός ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Δράμας ολοκληρώνεται επιτυχώς, ταυτόχρονα όμως ολοκληρώνεται και η διάλυσή του!!!

Για το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας

Ο Πρόεδρος Κατσίλης Γεώργιος

Η Γραμματέας Παυλίδου Χριστίνα

Δράμα, 7/10/2024

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομαδική παραίτηση 12 ιατρών από το Νοσοκομείο Δράμας"

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυλή γυμνασίου– Μήνυση κατ΄ αγνώστων από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Φωτιά στην πίσω αυλή του 4ου-5ου Γυμνάσιου Νεάπολης που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη έβαλαν χθες το βράδυ άγνωστοι.

Ευτυχώς το περιστατικό δεν πήρε διαστάσεις εξαιτίας της άμεσης παρέμβασης της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, ομάδα νεαρών ατόμων αφού συγκέντρωσε μια μικρή στοίβα με ξύλα σε γωνία τοίχου του κτηρίου, άναψε φωτιά η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου. Πολίτης που αντιλήφθηκε το συμβάν ειδοποίησε την Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο στις 9:20 μ.μ και έσβησε άμεσα την εστία.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Ιωάννης Ζαρίφης ο οποίος έσπευσε στο σημείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κατάσβεση. Όπως διαπίστωσε δεν προκλήθηκαν ζημιές, ωστόσο επειδή η ενέργεια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις εγκαταστάσεις του σχολείου, ίσως και ανθρώπινες ζωές θα καταθέσει μέσα στην ημέρα μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή το περιστατικό επανέρχεται στο θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή του δήμου το οποίο κατ΄ επανάληψη έχει θέσει με αναφορές στην Αστυνομία αλλά και με έγγραφά στον πρωθυπουργό, στους εκάστοτε συναρμόδιους υπουργούς και στην Εισαγγελία.
«Το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν αστυνομικοί στους δρόμους, επιτείνει την αίσθηση της ανασφάλειας στους πολίτες καθώς επιτρέπει τη δράση εγκληματικών στοιχείων αυξάνοντας κυρίως την μικροεγκληματικότητα» δηλώνει και προσθέτει: « Το περιστατικό με τη φωτιά στην αυλή του 4ου- 5ου Γυμνασίου το οποίο είναι δίπλα ακριβώς από τα γραφεία της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είναι ένα ακόμη καμπανάκι, που οι αρμόδιοι θα πρέπει να ακούσουν».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυλή γυμνασίου– Μήνυση κατ΄ αγνώστων από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών"

Δείτε το περίεργο «Μαύρο» Ευαγγέλιο που βρέθηκε σε σπηλιά στη Μακεδονία!…

Σε μια πολύ περίεργη ανακάλυψη έφτασε μια ομάδα ερευνητών στην προσπάθειά τους να μελετήσουν ένα σύμπλεγμα σπηλαίων σε περιοχή της Μακεδονίας.

Βρήκαν σε μια φυσική κόγχη τυλιγμένο σε δέρμα ζώου ένα βιβλίο το όποιο όταν άνοιξαν είδαν ότι είναι ένα “μαύρο” Ευαγγέλιο με σελίδες επεξεργασμένου δέρματος και αντί μελανιού φαίνεται να έχει ένα υλικό που παραπέμπει σε χαλκό ή χρυσό.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ, βλέπουμε κάποιες από τις σελίδες και ξεχωρίζουμε:

α) Τη δυσανάγνωστη γραφή που παραπέμπει σε αραμαική ενώ δεν είναι

β) περίεργα σύμβολα ( ήλιος φεγγάρι άνωθεν του Θεανθρώπου)

γ) περίεργη παράσταση της Σταύρωσης του Χριστού

δ) Σταυρός να το δαγκώνουν δυο φίδια

ε) μια περίεργη μορφή ιερέα που δεν παραπέμπει σε γνωστές εικόνες.

aftodioikis

Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε το περίεργο «Μαύρο» Ευαγγέλιο που βρέθηκε σε σπηλιά στη Μακεδονία!…"

Σκύρος: Πατέρας ομολόγησε ότι ασελγούσε στις ανήλικες κόρες του

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Σκύρο από την αποκάλυψη ότι πατέρας ασελγούσε στις ανήλικες κόρες του. Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Ο πατέρας από τη Σκύρο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως κάποιες στιγμές τον πιάνει πανικός, δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και πιστεύει ότι χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Ειδικότερα, η υπόθεση «άνοιξε» στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν ο πατέρας παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε πως στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ βρισκόταν στο αγρόκτημά του μαζί με την ανήλικη κόρη του, της έβγαλε τα ρούχα, την πήρε αγκαλιά και άρχισε να τη φιλάει στον λαιμό.

Μόλις συνειδητοποίησε τι πάει να κάνει, αποτραβήχτηκε, έντυσε την κόρη του και επέστρεψαν στο σπίτι.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι κατανοεί τη βαρύτητα της πράξης του και για τον λόγο αυτό προσήλθε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα για να το αναφέρει.

Οι αστυνομικοί τότε κάλεσαν και τη σύζυγό του για κατάθεση, επιβεβαιώνοντας τα γεγονότα, ενώ δήλωσε πως ο άνδρας της έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Είχε ασελγήσει και στη μεγαλύτερη κόρη του

Στη συνέχεια, οι αστυνομικές αρχές πήραν κατάθεση από τη δεύτερη, μεγαλύτερη κόρη του, η οποία ανέφερε πως όταν βρισκόταν σε ηλικία 6 ετών και ενώ ήταν στο σπίτι τους ο πατέρας της, την είχε πάρει από τον καναπέ που κοιμόταν, τη μετέφερε στην κρεβατοκάμαρά της, έβγαλε την πιτζάμα και το εσώρουχο και έκανε, επίσης, σεξουαλικές κινήσεις πάνω της.

Όπως ανέφερε η ανήλικη, η πράξη αυτή έγινε ακόμη τρεις φορές την ίδια περίοδο.

Η έρευνα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το νησί της Σκύρου συνεχίζεται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκύρος: Πατέρας ομολόγησε ότι ασελγούσε στις ανήλικες κόρες του"

Θεσσαλονίκη: Τέθηκε εκ νέου σε αργία ο δήμαρχος Νάουσας – Του πέρασαν «χειροπέδες» μετά από μήνυση

Σε αργία τέθηκε εκ νέου ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννη Σάββα, για την υπόθεση μίσθωσης αναψυκτηρίου που αφορά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία την περίοδο 2014 – 2019.

Ο κ.Κουτσογιάννης τέθηκε αρχικά σε αργία τον Μάρτιο του 2024, ωστόσο επανήλθε στα καθήκοντά του όταν ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει κατά της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης. Η υπόθεση επανήλθε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης το οποίο τον έκρινε πάλι ένοχο, μειώνοντας κατά ένα μήνα την ποινή του, επιβάλλοντας του φυλάκιση 3 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Με αφορμή την απόφαση για νέα αργία από τα δημαρχιακά καθήκοντα ο δήμαρχος Νάουσας κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, για «σκάνδαλο μεγατόνων με υπογραφή του διορισμένου Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης».

«Η δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκα για παράβαση καθήκοντος καταδεικνύει την προβληματική λειτουργία του συστήματος της δικαιοσύνης καθώς με καταδικάζει για παράνομο ηθικό όφελος(!). Η απόφαση αυτή παρότι πρωτοφανής στα χρονικά της ποινικής δικαιοσύνης και στερούμενη νομικής βάσης, σε κάθε περίπτωση όμως δεν στοιχειοθετούσε τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη θέση αιρετού σε αργία, δηλαδή την πρόκληση σκοπούμενης οικονομικής ζημίας στον Δήμο. Κι όμως! Με μια ασύλληπτης ανηθικότητας απόφαση ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προέβη σε αυθαίρετη συμπλήρωση του κατηγορητηρίου μιας και αυτή τη φορά με θέτει σε αργία για αδίκημα που δεν κατηγορήθηκα ποτέ! Μόνο ένας άνθρωπος ευρισκόμενος σε διατεταγμένη αποστολή θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια μεγίστη αθλιότητα», αναφέρει ο δήμαρχος.

Ο κ.Κουτσογιάννης, μέσω της σχετικής ανακοίνωσης, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει «στην άμεση αποκατάσταση της συντελεσθείσας αδικίας σε βάρος μου και συνάμα να απομακρύνει από τη θέση του Γ.Γ. της ΑποκεντρωμένηςΔδιοίκησης Μακεδονίας – Θράκης αυτή την πληγή της αυτοδιοίκησης».

Επίσης, συμπληρώνει πως θα προβεί άμεσα σε προσφυγή κατά της απόφασης στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας για την ακύρωση και εξαφάνισή της και πως θα υποβάλει μηνύσεις κατά των υπευθύνων.

«Χειροπέδες» στον δήμαρχο Νάουσας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Βέροια, υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του κ. Κουτσογιάννη. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο δήμαρχος Νάουσας φέρεται να τον εξύβρισε και να προκάλεσε φθορές στο γραφείο του, .με συνέπεια να συλληφθεί απο αστυνομικούς τη Νάουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα, λίγο μετά τις 19:00

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τέθηκε εκ νέου σε αργία ο δήμαρχος Νάουσας – Του πέρασαν «χειροπέδες» μετά από μήνυση"

Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό σε Νέα Πλάγια και Νέα Τρίγλια

Ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα το νερό σε Νέα Πλάγια και Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Εντοπίστηκαν υπερβάσεις στα επίπεδα αρσενικού.

Με ανακοίνωσή της η υπηρεσία ύδρευσης Νέας Τρίγλιας ενημερώνει ότι το νερό σε Νέα Τρίγλια και Νέα Πλάγια στη Χαλκιδική είναι ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα και θα πρέπει να το χρησιμοποιούν μόνο για χρήσεις υγιεινής. Στο νερό έχουν εντοπιστεί υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Το τελευταίο διάστημα λόγω της λειψυδρίας, της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρατηρηθεί επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου προς επεξεργασία νερού. Παρά την αδιάλειπτη για 15 χρόνια λειτουργία μονάδας απομάκρυνσης αρσενικού, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση στην μονάδα ενός επιπλέον σταδίου επεξεργασίας για συμπληρωματική απομάκρυνση του αρσενικού, ώστε το νερό κατά την τελική έξοδο να είναι κάτω από το οριζόμενο όριο της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες για την προμήθεια των επιπλέον μηχανημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει.
Για το διάστημα που θα διαρκέσει η εγκατάσταση της επιπλέον μονάδος, ο Δήμος μας θα μεταφέρει συνεχώς νερό με κατάλληλα βυτιοφόρα οχήματα για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών στις Κοινότητες Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων.

Προτείνουμε στους κατοίκους των προαναφερόμενων Κοινοτήτων να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για χρήσεις υγιεινής και όχι για πόση και μαγείρεμα. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην μονάδα του επιπλέον σταδίου επεξεργασίας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό σε Νέα Πλάγια και Νέα Τρίγλια"

Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων: Αγόρι ξυλοκόπησε και αποπειράθηκε να ληστέψει με μαχαίρι μαθητές σε σχολείο στη Ζάκυνθο

Ένα ακόμη περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το νέο συμβάν έλαβε χώρα στην Ζάκυνθο όπου ένα μαθητής φέρεται να προσπάθησε να ληστέψει με τη χρήση μαχαιριού μαθητές μέσα στο σχολείο.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας, πρόκλησης σωματικών βλαβών και απειλής, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.AΣ:

«Ειδικότερα, χθες (07.10.2024) πραγματοποιήθηκαν σχετικές καταγγελίες στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες ο ανήλικος δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 24-09-2024 έως 04-10-2024, μόνος του ή με συνεργό, ανά περίπτωση, αποπειράθηκε να αφαιρέσει, με την απειλή χρήσης μαχαιριού ή πρόκλησης σωματικής βλάβης, χρηματικά ποσά καθώς και ρολόι από συνομηλίκους του.

Πράξεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έλαβαν χώρα εντός σχολικής μονάδας στη Ζάκυνθο καθώς και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του ανωτέρω ανήλικου και δύο κατά περίπτωση συνεργών του, επίσης ανήλικων ημεδαπών, καθώς και των γονιών τους για την παραμέληση της εποπτείας τους, θα διαβιβαστούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων: Αγόρι ξυλοκόπησε και αποπειράθηκε να ληστέψει με μαχαίρι μαθητές σε σχολείο στη Ζάκυνθο"

Φλόριντα: «Απομακρυνθείτε τώρα», η έκκληση του Τζο Μπάιντεν στους κατοίκους ενόψει του τυφώνα Μίλτον

Έκκληση στους κατοίκους της Φλόριντα να απομακρυνθούν από διάφορες περιοχές της Πολιτείας έκανε ο Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν φτάνει εκεί ο τυφώνας Μίλτον. 

Ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για τον τυφώνα Μίλτον λέγοντας στους κατοίκους της Φλόριντα που έχουν λάβει εντολή εκκένωσης να «απομακρυνθούν τώρα», λέγοντας πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου 

«Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα και Θεού θέλοντος δεν θα είναι, όμως έτσι μοιάζει αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Μπάιντεν, στο περιθώριο μιας συνάντησης με συμβούλους στον Λευκό Οίκο, με επίκεντρο τις προετοιμασίες ενόψει της κακοκαιρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως ενέκρινε τους συναγερμούς που κήρυξαν οι αρχές στη Φλόριντα πριν από την άφιξη του κυκλώνα και ζήτησε από τις από τις αεροπορικές εταιρείες να μεριμνήσουν για τις εκκενώσεις και να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλόριντα: «Απομακρυνθείτε τώρα», η έκκληση του Τζο Μπάιντεν στους κατοίκους ενόψει του τυφώνα Μίλτον"

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Επιμένουν για διαγραφή οι «87»

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, συγκαλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις με το εξώδικο του έκπτωτου προέδρου στο κόμμα για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

Στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία, υποστηρίζει πως η κατάθεση του Πόθεν Έσχες στην Κεντρική Επιτροπή στο πλαίσιο της κατάθεσης της υποψηφιότητάς του, αποτελεί «ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συγκληθεί εκτάκτως θα συζητήσει το θέμα του εξωδίκου, με τους «87» να ζητούν πλέον ανοιχτά τη διαγραφή του.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας: «Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Επιμένουν για διαγραφή οι «87»"

Καιρός αύριο: «Ξαναχτυπούν» τα 30αρια – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αύγουστο και όχι Οκτώβριο θυμίζει η υψηλή θερμοκρασία που θα σημειωθεί αύριο Τετάρτη (08.10.2024) με τον καιρό να είναι σε ορισμένες περιοχές άστατος.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο με τοπικές βροχές να σημειώνονται στο δυτικό τμήμα της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και όμβροι. Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα σταδικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Ξαναχτυπούν» τα 30αρια – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Κέρκυρα: «Με βίαζαν για 50 – 100 ευρώ» – Η συγκλονιστική μαρτυρία της 27χρονης Σπυριδούλας

Βρήκε το θάρρος να μοιραστεί τα όσο φρικτά ισχυρίζεται ότι έζησε στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, ως τα 15 της και, μάλιστα, όπως η ίδια περιγράφει στον Διονύση Μάμαλο, εξαιτίας της μητέρας της που φέρεται να την εξωθούσε στην πορνεία.

«Όταν ήμουν 12 χρονών η μητέρα μου έφερνε άνδρες στο σπίτι, με βίαζαν για 50 – 100 ευρώ. Όταν δεν ήθελα με πότιζαν ούζο και με χτύπαγε. Γινόταν καθημερινά στο σπίτι. Ήξερε αυτή δηλαδή τους συγκεκριμένους άνδρες, ήταν γνωστοί, τους ήξερε και τους έφερνε στο σπίτι. Τους έπειθε αυτή δηλαδή, να έρθουν σε συνεύρεση μαζί μου για 50 ή 100 ευρώ. Αυτή έπαιρνε τα χρήματα», είπε.

Η μητέρα της θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όσα κατέθεσε η Σπυριδούλα, ήταν τόσο ανατριχιαστικά, που οδήγησαν την υπόθεση στα δικαστήρια.

Η περιγραφή της φρίκης

Η μητέρα της την ωθούσε στην πορνεία. Για να την εξαναγκάσει, την χτυπούσε ή την μεθούσε με ούζο, προκειμένου να την βιάζουν χωρίς να είναι σε θέση να φέρει αντίσταση. Δε γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι ήταν, θυμάται όμως τουλάχιστον έξι ονόματα.

Ο κάθε ένας πλήρωνε από 50 ή 100 ευρώ τη φορά, χρήματα που καρπωνόταν η μητέρα της. Είτε έρχονταν στο σπίτι τους, είτε πήγαινε η καταγγέλλουσα στα δικά τους, ακατάλληλες ώρες.

Ήταν ένα παιδί μόνο…

Η Σπυριδούλα περιέγραψε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε σαν παιδί, με μια μητέρα που αδιαφορούσε κι έναν πατέρα ανίκανο να κάνει το παραμικρό, χτυπημένος από τον καρκίνο. Τον έχασε όταν ήταν 8 ετών.

Η καταγγέλλουσα, ζούσε υπό το καθεστώς ανέχειας και παραμέλησης. Εγκατέλειψε το σχολείο έχοντας φοιτήσει μόνο στο δημοτικό και αντιμετώπιζε προβλήματα υστέρησης στην ψυχοσυναισθηματική της ανάπτυξη. Δεν έλαβε την απαιτούμενη φροντίδα, όπως θα έπρεπε, από το στενό της οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ οι γονείς της αρνήθηκαν την όποια βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες που τους προσφέρθηκε.

Όπως αναφέρει η ίδια, την έσωσαν οι γείτονες που έκαναν καταγγελία και το παιδί απομακρύνθηκε από τη μητέρα.

«Μέχρι τα 15 μου χρόνια γιατί μετά με πήρανε γιατί έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού και με πήγανε σε ίδρυμα. Το κατήγγειλαν οι γείτονες πάνω από την πολυκατοικία. Έβλεπαν ότι γίνονταν αυτά και έκαναν καταγγελία. Αντί να παίζω με τις κούκλες μου η μητέρα μου έφερνε άντρες στο σπίτι… Και πονάω. Μόνο και μόνο που βίωσα αυτά που βίασα, πονάω. Δηλαδή, δεν μπορώ να κοιμηθώ, φοβάμαι», λέει.

Η μητέρα της, ποτέ δεν παραδέχτηκε τους ισχυρισμούς της κόρης της. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι είναι όλα ψέματα.

«Αρνούμαι τα πάντα. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Οι άνδρες που μας επισκέπτονταν ήταν φίλοι του συντρόφου μου και πατέρα της κόρης μας και έρχονταν για τον πείσουν να πάρει τα φάρμακά του, γιατί ήταν καρκινοπαθής και δεν τα δεχόταν από εμένα. Το παιδί μου έκανε αυτές τις καταγγελίες ως αντίδραση στο πρόσωπό μου για τον εν τέλει θάνατο του πατέρα της», ισχυρίζεται η κατηγορούμενη.

Η Σπυριδούλα πέρασε άσχημα. Υπήρξε άστεγη, πέρασε από ορφανοτροφεία. Πήγαινε όπου την πήγαιναν.

«Είμαι άστεγη. Με πήραν από εδώ, από το ορφανοτροφείο και με πήγαν στην Αθήνα. Πήγα στο δημοτικό. Πήγα και το εγκατέλειψα. Με πίεσε η μητέρα μου να το εγκαταλείψω. Όταν με κάλεσε ο Ανακριτής αναγκάστηκα να πω ότι δεν έγινε γιατί με απείλησε (σ.σ. η μητέρα μου) ότι θα με σκοτώσει», είπε.

Παρά το ότι κάποια στιγμή η Σπυριδούλα τα πήρε όλα πίσω, υπό τις απειλές της μητέρας της, οι ανακριτικές Αρχές, δεν πείστηκαν και θεώρησαν ότι οι αρχικές της καταθέσεις ήταν εκείνες που περιέγραφαν τη φρίκη που είχε ζήσει αυτή η γυναίκα σήμερα, όταν ήταν παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας της.

Στο εδώλιο η μητέρα της 27χρονης

Όπως μετέδωσε στον αέρα του Live News ο δημοσιογράφος Διονύση Μάμαλο, με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Κέρκυρας η μητέρα της 27χρονης παραπέμπεται στο ακροατήριο του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου για να δικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση και μαστροπεία ανηλίκου νεότερου των 15 χρόνων.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: «Με βίαζαν για 50 – 100 ευρώ» – Η συγκλονιστική μαρτυρία της 27χρονης Σπυριδούλας "

Η Ελλάδα και άλλες 16 χώρες της ζώνης Σένγκεν ζητούν νέα νομοθεσία για «επιστροφές» παράτυπων μεταναστών

Δεκαεπτά κράτη – μέλη του χώρου Σένγκεν, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ζητούν νέα νομοθεσία για πιο αποτελεσματικές «επιστροφές» παράτυπων μεταναστών.

Δεκαεπτά χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, όπως η Ελλάδα, τάσσονται υπέρ της αναθεώρησης του νομικού πλαισίου για πιο «αποτελεσματικές» επιστροφές όσων μεταναστών δεν δικαιούνται να παραμείνουν στην ΕΕ.

Eνόψει του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη (10.10.2024) στο Λουξεμβούργο και της Συνόδου Κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου, όπου το ζήτημα της επιστροφής των παράνομων μεταναστών θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα, δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο συζήτησης «Non – Paper», με στόχο την αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας για το ζήτημα αυτό.

Το έγγραφο έχει συνταχθεί από την Ολλανδία και την Αυστρία και έχει την υποστήριξη της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Κροατίας και της Λιθουανίας, καθώς και της Ελβετίας, της Νορβηγίας και του Λιχτενστάιν.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι χώρες ζητούν μία «νέα νομική βάση» η οποία «θα ορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα» για υπηκόους τρίτων χωρών που αποτελούν αντικείμενο απόφασης επιστροφής.

Ζητούν, επίσης, μία νέα νομική βάση που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές προκλήσεις και εξελίξεις και να αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των κρατών μελών και των συνδεδεμένων κρατών, «λαμβάνοντας πλήρως υπόψη την ευελιξία των χωρών για την εξασφάλιση αποτελεσματικών επιστροφών.

Για παράδειγμα, μέσω της περαιτέρω υποστήριξης της ψηφιοποίησης και της απλούστευσης των διαδικασιών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα και άλλες 16 χώρες της ζώνης Σένγκεν ζητούν νέα νομοθεσία για «επιστροφές» παράτυπων μεταναστών"

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμες τις πολεοδομικές αλλαγές που επιχειρήθηκαν στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Μη νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε η αναθεώρηση των όρων και περιορισμών δόμησης σε πέντε οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

Ειδικότερα, κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρείται η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την αναθεώρηση των χρήσεων γης και των όρων και περιορισμών δόμησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της δημοτικής ενότητας Χολαργού του Δήμου Παπάγου -Χολαργού στα οικοδομικά τετράγωνα 13, 72, 79α, 117α και 120.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, μεταξύ των άλλων, επιχειρήθηκε να αναθεωρηθούν οι όροι δόμησης του ρυμοτομικού σχεδίου σε όλες τις περιοχές του Δήμου ως προς το επιτρεπόμενο μέγιστο ύψος των κτηρίων και το μέγιστο συντελεστή δόμησης όπως και ο καθορισμός των χρήσεων της γενικής κατοικίας.

Επίσης, επιχειρήθηκε να αναθεωρηθούν οι χρήσεις γης του πολεοδομικού κέντρου του Δήμου στα οικόπεδα με πρόσωπο επί της Λεωφόρου Μεσογείων και γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας (πρώην εμπορικό τμήμα) και να καθοριστούν οι χρήσεις του τοπικού κέντρου γειτονιάς. Επίσης, επιχειρήθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Λόφου Τσάκου, ως πρς το επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 82/2024 γνωμοδότησή του (πρόεδρος η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Νέγρης) έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Και κρίθηκε παράνομο, γιατί πριν από τη σύνταξη της προβλεπόμενης μελέτης με την οποία «επιχειρείται η πολεοδόμηση έκταση σημαντικής καταρχήν κλίμακας δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης με την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων, ούτε πάντως προκύπτει η τήρηση οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας εκτίμησης των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων».

Ακόμη, στο σχετικό φάκελο που συνοδεύει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν προκύπτει ότι η πολεοδομική μελέτη ή το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής έχουν υποβληθεί σε διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης με την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμες τις πολεοδομικές αλλαγές που επιχειρήθηκαν στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού"

Κρούσμα ευλογιάς εντοπίστηκε σε πρόβατα στις Σέρρες – Θα οδηγηθούν σε σφαγή

Αναστάτωση προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα με την εκδήλωση κρουσμάτων ευλογιάς σε κτηνοτροφικές μονάδες στην Ροδόπη, τον Έβρο και τελευταία στον δήμο Εμμανουήλ Παπά στις Σέρρες.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ  Βασίλης Αναστασιάδης, παρακολούθησε την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Χρήστου Κέλλα.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη και έγιναν γνωστά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ελέγχων, που διενεργήθηκαν εχθές στην περιοχή και έδειξαν μόνο ένα κρούσμα.  

Μετά τα θετικά κρούσματα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στις Σέρρες κινητοποίησε την ηγεσία του υπουργείου, που συντονίζονται με τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές, την περιφέρεια και τους κτηνοτρόφους για τον περιορισμό της ζωονόσου, τόνισε ο κ. Κέλλας.

Σέρρες: Σύσκεψη για το κρούσμα ευλογιάς των προβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα παρουσία του υφ. αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Χ.Κέλλα

«Ευτυχώς η πανώλη των αιγοπροβάτων που εκδηλώθηκε προ διμήνου, τώρα βρίσκεται σε αποδρομή και στόχος μας είναι η εξάλειψη και της ευλογιάς».

Κατά τις επαφές του με κτηνοτρόφους ο υφυπουργός συνάντησε το ζευγάρι των κτηνοτρόφων, στην μονάδα των οποίων εκδηλώθηκε το κρούσμα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τα ζώα τους στην σφαγή και την υγειονομική ταφή.

Την απογοήτευση των ανθρώπων περιέγραψε ο κ. Κέλλας: «Πραγματικά ο άνθρωπος ήταν πολύ στενοχωρημένος και η γυναίκα του γιατί χάνουν το βιός τους και έχουν μια ιδιαίτερη σύνδεση με τα ζώα τους».

Σέρρες: Σύσκεψη για το κρούσμα ευλογιάς των προβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα παρουσία του υφ. αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Χ.Κέλλα

Θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για όλα τα ζώα τους και για την πανώλη που τα είχε κτυπήσει. Γίνεται η καταγραφή των ζώων προτού οδηγηθούν σε σφαγή και υγειονομική ταφή, ενώ είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση για τις αποζημιώσεις. Αυτές θα είναι αυξημένες κατά 60 έως 70% σε σχέση με όσα προέβλεπε η περυσινή απόφαση για τα ζώα που θανατώνονται. Όσον αφορά την ανασύσταση του χαμένου ζωικού κεφαλαίου θα γίνει μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, καθώς έχουν σταλεί όλα τα σχετικά έγγραφα και αναμένεται η έγκριση από τις Βρυξέλλες. Βάση αυτού του προγράμματος τα ζώα θα αντικαθίστανται δωρεάν ή σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς το 95% του κεφαλαίου που απαιτείται για την αντικατάσταση των ζώων θα δίνεται με χαμηλό επιτόκιο.

Ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, στους στάβλους όπου εκδηλώθηκε κρούσμα, δημιουργείται μια ζώνη προστασίας τριών χλμ. και μια ζώνη επίβλεψης δέκα χλμ., εντός των οποίων ελέγχονται ένα προς ένα όλα τα ζώα, με συνεχείς αιμοληψίες. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση για να εντοπίσουν τα πολύ ευδιάκριτα συμπτώματα της νόσου και να επέμβουν άμεσα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Χ. Κέλλας τα κρούσματα στον Έβρο ανέρχονται σε 62 εκ των οποίων 49 στα βόρεια του νομού και 13 στα νότια.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφιστά την προσοχή των κατόχων εκμεταλλεύσεων προβάτων ή/και αιγοειδών καθώς και των εμπλεκομένων στο εμπόριο και στην διακίνηση αυτών για την έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και για την άμεση ενημέρωση των κτηνιατρικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η ζωονόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και όλα τα προϊόντα, κρέας, γάλα, τυρί, γιαούρτι μπορούν να καταναλώνονται χωρίς πρόβλημα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα ευλογιάς εντοπίστηκε σε πρόβατα στις Σέρρες – Θα οδηγηθούν σε σφαγή"

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 16χρονο – Έκκληση για μάρτυρες

Έκκληση και ξέσπασμα οργής για την αδιανόητη παράσυρση και εγκατάλειψη ενός 16χρόνου παιδιού που περπατούσε στην άκρη του δρόμου στην Πάτρα.

Ο οδηγός όχι μόνο δεν τον είδε, όχι μόνο τον χτύπησε, αλλά αφού τον πέταξε στα χωράφια έφυγε σαν κύριος αδιαφορώντας για την τύχη του θύματος.

«Σταμάτησε αρκετά μέτρα μακριά. Απλά φώναζα βοήθεια και σηκώθηκε κι έφυγε. Πήγα στο σπίτι του φίλου για να πάρω τους γονείς μου τηλέφωνο ή κάποιο ασθενοφόρο για να πάω στο νοσοκομείο», είπε ο 16χρονος.

Αυτή είναι η περιοχή που έγινε το κακό, που ο 16χρόνος βρέθηκε αιμόφυρτος να ψάχνει σωτηρία και τελικά να καλεί τον πατέρα του, που πανικόβλητος τον έψαχνε για να βρει σε ποιο χωράφι είναι.

«Περπατούσα το βράδυ για να πάρω το λεωφορείο να γυρίσω στο σπίτι. Εκεί που περπατούσα ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα. Έπεσα σε ένα χωράφι και έχασα τις αισθήσεις μου για μερικά δευτερόλεπτα», συμπλήρωσε ο 16χρονος.

Ευτυχώς η μεταφορά του 16χρονου στο νοσοκομείο ήταν άμεση και κάπως έτσι απέφυγαν τα χειρότερα.

«Ο οδηγός είχε σταματήσει αρκετά μέτρα μακριά. Του φώναζα βοήθεια και δεν ήρθε να με δει. Πέρασαν αυτοκίνητα και μηχανάκια που δεν σταμάτησαν».

Τώρα, οι Αρχές ζητούν πληροφορίες και κάνουν τη έρευνα για να φτάσουν στον ασυνείδητο οδηγό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ήταν περίπου 55 ετών, σχετικά ευτραφής και γκριζομάλλης.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 16χρονο – Έκκληση για μάρτυρες "

Έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος – 30 ευρώ σε όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα δώσει έκτακτη στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα σε όσους πολίτες έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα λάβουν 30 ευρώ και η ενίσχυση αφορά τον μήνα Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε, ανέφερε τα εξής:

«Για νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 30 ευρώ/MWh ή 3 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις παραπάνω ενισχύσεις απορροφάται σχεδόν το σύνολο του αυξημένου κόστους, όπως αυτό προκύπτει από τις προ κρίσεως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το συνολικό κόστος της ενίσχυσης για τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 4,8 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος – 30 ευρώ σε όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο"

Χίος: “Δένουν” τα καραβάκια για Τσεσμέ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα λιμενικά τέλη

Δεν θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Οκτωβρίου 2024, τα δρομολόγια από τη Χίο προς το λιμάνι του Τσεσμέ και αντίστροφα, με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες να αντιδρούν για την αναδρομική αύξηση των λιμενικών τελών ανά επιβάτη που ταξιδεύει από το λιμάνι της Χίου προς τον Τσεσμέ.

Συγκεκριμένα το τέλος ανά επιβάτη από 0.5 ΕΥΡΩ ανέρχεται πλέον στα 5 ΕΥΡΩ και με τη δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 10 Ιουνίου 2024 θα έπρεπε να ξεκινήσει και η εφαρμογή.

Κατά την άποψη των πλοιοκτητών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίος- Τσεσμέ, ήδη εκείνη την περίοδο είχαν προπωληθεί εισιτήρια χωρίς το τέλος των 5 ΕΥΡΩ και πως η εφαρμογή του μέτρου θα έπρεπε να δίνει περιθώρια προσαρμογής και ενημέρωσης των ταξιδιωτών.

Εν τω μεταξύ την προσεχή Παρασκευή, 11/10, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου Παντελή Λεγάτου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, σε μια ακόμα προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν και άλλοι επαγγελματίες σε άλλα νησιά του Αιγαίου που συνδέονται ακτοπλοϊκώς με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι μετά την αύξηση των λιμενικών τελών και από την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι του Τσεσμέ, το εισιτήριο μετά επιστροφής Χίου- Τσεσμέ ανέρχεται στα 51 ΕΥΡΩ, ενώ για όσους θέλουν να κλείσουν και θέση με πούλμαν για επίσκεψη στη Σμύρνη το εισιτήριο ανέρχεται στα 64 ΕΥΡΩ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: “Δένουν” τα καραβάκια για Τσεσμέ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα λιμενικά τέλη"

Νοσοκομείο Ρίου: 12χρονος Ρομά μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή και το έσκασε

Ένας 12χρονος Ρομά μεταφέρθηκε χθες, Δευτέρα (07.10.24) στο Νοσοκομείο του Ρίου μετά από εισαγγελική εντολή, κι ενώ εισήχθη στην παιδιατρική κλινική, με σκοπό να φιλοξενηθεί εκεί προσωρινά έως ότου βρεθεί η κατάλληλη προνοιακή δομή ανηλίκων για τη μεταφορά του, το έσκασε.

«Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, τα παιδιατρικά νοσοκομεία δεν προσφέρονται για πάρκινγκ παιδιών με εισαγγελική εντολή. Το’ σκάνε από τα νοσοκομεία και βρίσκουν τον μπελά τους οι νοσηλευτές, οι φύλακες όπως πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας, πριν μήνες στο νοσοκομείου Ζακύνθου και αλλού. Πάνε κατηγορούμενοι στα δικαστήρια για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος στον απόηχο του περιστατικού με τον ανήλικο Ρομά στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως επισημαίνει, για κάθε δυσλειτουργία εξαιτίας της έλλειψης προνοιακών δομών τον «μπελά του» βρίσκει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Όλα άρχισαν, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο 12χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και συγκεντρώθηκαν απέξω δεκάδες Ρομά, συγγενείς του ανήλικου:

«Μεταφέρθηκε με χειροπέδες από την αστυνομία 12χρονος ρομά με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Ρίου. Φιλοξενήθηκε στη Παιδιατρική Κλινική με εντολή από τον εισαγγελέα για εξετάσεις και φιλοξενία έως ότου βρεθεί προνοιακή μονάδα. Αφού μεταφέρθηκε από την αστυνομία με χειροπέδες πως μετά το παράτησε η αστυνομία και τη φύλαξη ανέλαβαν οι νοσηλεύτριες της παιδιατρικής κλινικής και οι φύλακες του νοσοκομείου που δεν μπορούν, δεν επιτρέπεται να τον αγγίξουν. Το βράδυ χθες μαζεύτηκαν καμιά 50ριάΡομά έξω από το νοσοκομείο Ρίου και έκαναν φασαρία να πάρουν το 12χρονο. Με πολύ ζόρι και κίνδυνο τους συγκρότησαν οι φύλακες», τονίζει ο Μ. Γιαννάκος.

Σήμερα ο ενήλικος μεταφέρθηκε στα επείγοντα για εξετάσεις και βρήκε την ευκαιρία και δραπέτευσε:

«Σήμερα μεταφέρθηκε για εξετάσεις και έγινε καπνός. Το έσκασε. Ποιος να τον συγκρατήσει; Έλεος με όλα αυτά. Τα νοσοκομεία δεν είναι χώροι κράτησης ανηλίκων. Γιατί δεν παρέμεινε η αστυνομία να το φυλάει; Γιατί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου και όχι σε προνοιακή μονάδα που είναι το σωστό;», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Ρίου: 12χρονος Ρομά μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή και το έσκασε"

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, στο πλαίσιο, όπως αναφέρει, «της προσπάθειας μας να προστατέψουμε την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο».

«Τα κύρια αιτήματα της απεργίας μας», όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, είναι:

  • Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας: Απαιτούμε την άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, που στοίχισε ζωές εργαζομένων και επιβατών.
  • Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής: Είναι επείγον να ολοκληρωθούν τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.
  • Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου: Η διαρκής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι κομβική για την ασφαλή λειτουργία των γραμμών και τη μείωση των κινδύνων.
  • Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια: Διεκδικούμε τον άμεσο καθαρισμό του σιδηροδρομικού δικτύου από κορμούς δέντρων και άλλα φυσικά εμπόδια, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες και την περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να μην είναι εύκολη η είσοδος πεζών εντός αυτής και ιδιαίτερα στον αστικό ιστό.
  • Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό: Ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές, είναι ΑΜΕΣΑ αναγκαίο να γίνουν επενδύσεις σε νέα τρένα για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη ΟΛΩΝ.

Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και επιβατών.

Ζητάμε την συμπαράστασή των επιβατών ενημερώνοντας τους, πως το Σωματείο μας έχει διαθέσει στην Hellenic Train, ως προσωπικό ασφαλείας, μηχανοδηγούς για την πραγματοποίηση δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Προσφυγή της Hellenic Train κατά της απεργίας

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Hellenic Train προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας με το αιτιολογικό ότι «η πλειονότητα των αιτημάτων του σωματείου αφορά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΣΕ». Πρόκειται για πάγια άλλωστε τακτική της εταιρείας κατά την προκήρυξη των κινητοποιήσεων και με δεδομένο ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατά της προηγούμενης 24ωρης απεργίας, άλλου σωματείου, ήταν αναμενόμενη η αντίστοιχη αντίδραση μετά την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας για τις 10 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί αύριο, Τετάρτη 9/10, με την απόφαση να αναμένεται την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train την Πέμπτη"

Στέφανος Κασσελάκης: Υπέγραψε «ατομικά και ως πρόεδρος» το εξώδικο προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του

Παρά την πρόταση μομφής που επέφερε την καθαίρεσή του, ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουεί να υπογράφει ως «Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που γίνεται σαφές στο εξώδικο που απέστειλε προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αντιδρώντας στη διαρροή της δήλωσης πόθεν έσχες του.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτήματα, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να επιχειρεί να ανατρέψει την απόφαση καθαίρεσής του στο επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προσέλθει στις εκλογές ως εν ενεργεία πρόεδρος.

Σύμφωνα με το εξώδικο, ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει την «επιλεκτική και παράνομη» δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία αντίστοιχη διαρροή για άλλους συνυποψήφιους πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δηλώσεών τους. Παράλληλα, καλεί τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν άμεσα σε διερεύνηση του περιστατικού και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μελών του κόμματος.

Δείτε ολόκληρο το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη:

ekswdiko__1_ ekswdiko__2_
ΕφΣυν κατά Κασσελάκη: Το πόθεν έσχες του είναι θολό και έχει διαφορές από το Excel της Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται πως σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» μιλά για ερωτηματικά που προκύπτουν όσον αφορά το πόθεν έσχες του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη. Θυμίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ώρες η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα εξετάσει τα στοιχεία τόσο του μέχρι πρότινος αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και των άλλων υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την προεδρία.

Το δημοσίευμα, κάνει λόγο για «έναν υποψήφιο πρόεδρο με μεγάλο έσχες αλλά χωρίς πόθεν». Αναφέρεται σε ένα έγγραφο 15 σελίδων που έχει κατατεθεί και είναι «συνέχεια και φωτοτυπία» αυτού που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου στη Βουλή. Και ερωτά η εφημερίδα, «γιατί, ενώ κατέθεσε πόθεν έσχες στις 30 Ιουνίου δεν πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση, δίνοντας ο ίδιος στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του;».

Αναρωτιέται, επίσης: «Είναι οι φωτοτυπίες που απέστειλε στην Κουμουνδούρου το σύνολο των σελίδων της αντίστοιχης δήλωσης (σ.σ. που κατατέθηκε) στη Βουλή; Από τις φωτοτυπίες που συλλέξαμε σε σχέση με το 15σελιδο φωτοτυπημένο έγγραφο που κατέθεσε, προκύπτει, όμως, και ένα τρίτο ερώτημα: Η περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του παρατίθεται ή όχι στο έγγραφο προς την Κουμουνδούρου;»

Και συνεχίζει: «Ακούγεται πως στοιχεία για εκείνον δεν υπάρχουν, μολονότι στο Excel της Θεσσαλονίκης υπήρχε ενημέρωση για την περιουσία του Τάιλερ Μακμπέθ».

Πάντα κατά την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Κασσελάκης ενημερώνει το κόμμα του ότι κατά το οικονομικό έτος 2023, το εισόδημά του στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 1,7 εκατ. δολάρια. «Εδώ το κρίσιμο ερώτημα είναι αν στη δήλωση που κατέθεσε προσδιορίζονται οι πηγές εισοδήματος ή γίνεται απλά παράθεση πινάκων (όπως είχε γίνει στο Excel της Θεσσαλονίκης» γράφει ο συντάκτης.

Στα ποσά αυτά θα πρέπει να προστεθεί εισόδημα 70.000 δολαρίων από ενοίκια, και τρεις συμμετοχές σε funds που αποτιμούνται σε 330.000, 1,050 και 2,4 εκατ. αντίστοιχα. Φέρεται δε να δηλώνει συμμετοχή στη μονοπρόσωπη εταιρεία Osios, ύψους 500.000 δολαρίων, και συμμετοχή στην ετερόρρυθμη Pura Vita με κεφάλαιο 15.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις καταθέσεις του, ο κ. Κασσελάκης διαθέτει:

  • έναν λογαριασμό 25.000 ευρώ στην JP Morgan
  • έναν λογαριασμό μαζί με τη μητέρα του, ύψους 27.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Τα δε ακίνητά του, φέρεται να είναι τα εξής:

  • ένα οικόπεδο 470 τ.μ. στις Σπέτσες με σπίτι 290 τ.μ.
  • ένα οροφοδιαμέρισμα στον Νέο Κόσμο εμβαδού 106 τ.μ.
  • ένα οικόπεδο 55 στρεμμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης με ένα κτίσμα 360 τ.μ. εντός του
  • μια υποθήκη 1,6 εκατ. δολαρίων σε αγορά ακινήτου στις 9 Μαρτίου 2022 στις ΗΠΑ

Παράλληλα δηλώνει:

  • χρέη σε κάρτες ύψους 5.600 δολαρίων
  • ένα όχημα που απέκτησε στις ΗΠΑ με δάνειο 80.000 δολαρίων
  • ένα όχημα πενταετίας που απέκτησε στην Ελλάδα προς 110.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 είναι δάνειο

Εάν ισχύουν όλα αυτά, το πόθεν έσχες έχει διαφορές με αυτό που κατατέθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον ίδιο. Από τη συμπρωτεύουσα, εμφάνισε εισοδήματα 2,067 εκατ. δολάρια από μισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα ενώ στο πόθεν έσχες προς τον ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσό είναι 1,8 εκατ. ευρώ. Εμφάνισε επίσης καταθέσεις 21.000 δολαρίων στην JP Morgan ενώ στο πόθεν έσχες προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 4.000 δολάρια περισσότερα. Στης Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει επίσης αναφορά στον κοινό λογαριασμό με τη μητέρα του αλλά μόνο αναφορά σε δύο λογαριασμούς του συζύγου του, μηδαμινής αξίας.

Διαβάστε Περισσότερα » " Στέφανος Κασσελάκης: Υπέγραψε «ατομικά και ως πρόεδρος» το εξώδικο προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του"

Κιλκίς: «Έκαναν φτερά» εκατοντάδες καταθέσεις συνταξιούχων

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κυρίως συνταξιούχων από τον Ευρωπό Κιλκίς και τη γύρω περιοχή μεταβλήθηκαν σε «λεία» ενός υπαλλήλου των ΕΛΤΑ.

Ο Ευρωπός Κιλκίς και η γύρω περιοχή βρίσκεται στα «κάγκελα» ύστερα από την αποκάλυψη ότι από εκατοντάδες βιβλιάρια μικροκαταθετών, κυρίως συνταξιούχων, «έκαναν φτερά» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Οι μικροκαταθέτες, κυρίως συνταξιούχοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, είχαν εμπιστευθεί τα βιβλιάριά τους, σε συγχωριανό τους υπάλληλο των ΕΛΤΑ -πρώην του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- κατά πώς συνηθίζεται σε πολλά χωριά από συνταξιούχους για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στο πνεύμα της καλής πίστης, το οποίο κυριαρχεί ακόμα στα χωριά.

Στο πνεύμα αυτό όντως εξυπηρετούνταν μόνο που όταν πριν ένα μήνα ένας συνταξιούχος καταθέτης πήγε στην Τράπεζα -μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας- να κάνει ενημέρωση στο λογαριασμό του, έπαθε σοκ. Υπολόγιζε ότι στο λογαριασμό του θα βρίσκονταν 7-8.000 ευρώ και διαπίστωσε πως υπήρχαν μόνο 2.000.

Το σοκ έγινε μεγαλύτερο όταν από την Τράπεζα τον ενημέρωσαν ότι για τις κινήσεις του μήνα, πως έκανε τόση ανάληψη και νωρίτερα «σήκωσε» άλλα τόσα και…

Ο καταθέτης ενημέρωσε την Τράπεζα πως δεν έκανε ποτέ ο ίδιος ανάληψη τόσα χρήματα και ξεκίνησε να ξετυλίγεται η άκρη του νήματος (απάτης).

Επέστρεψε στον Ευρωπό, ενημέρωσε για τα καθέκαστα και αλλόφρονες όσοι μικροκαταθέτες είχαν εμπιστευθεί τον ίδιο υπάλληλο των ΕΛΤΑ Ευρωπού αρχικά και από πενταμήνου ΕΛΤΑ Πολυκάστρου, έσπευσαν στην Τράπεζα (σ’ αυτήν που είχε εξαγοράσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μεταφέρθηκαν και όλοι οι λογαριασμοί που μέχρι τότε υπήρχαν στο Ταμιευτήριο) ζητώντας ενημέρωση. Κι εκεί έπαθαν σχεδόν όλοι σοκ.

Έλλειπαν χρήματα. Ή μάλλον καταγράφονταν αναλήψεις που δεν έγιναν ποτέ από τους ίδιους.

Ο Ευρωπός τελεί σε καθεστώς αναβρασμού αν και η Τράπεζα διαβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα θύματα της απάτης, πως δεν θα χάσουν τα χρήματά τους!

Ήδη έχουν κληθεί από την Τράπεζα οι μικροκαταθέτες και τους ζητείται να δηλώσουν ποιες από τις καταγεγραμμένες στα βιβλιάριά τους αναλήψεις δεν τις αναγνωρίζουν ως γενόμενες από τους ίδιους. Για το σκοπό μάλιστα αυτό η Τράπεζα έχει συντάξει σχετικό έγγραφο και καλούνται να το συμπληρώσουν όσοι προσέρχονται.

Η έρευνα της Τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη και η έκταση της απάτης ξεκινά από τις 300.000 ευρώ και συνεχίζεται.  

Βεβαίως όλα αυτά θα ελεγχθούν, όπως θα ελεγχθούν ακόμα και βιβλιάρια τεθνεώτων ή βιβλιάρια με ελάχιστη κίνηση, ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς διαστάσεις της απάτης, αν τελικά αποδειχθεί πως πάντα ταύτα διαπράχθηκαν από τον υπάλληλο των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπάλληλος-σε έξι μήνες έβγαινε στη σύνταξη- τα τελευταία χρόνια ήταν μανιώδης παίκτης τυχερών παιχνιδιών.

Να σημειωθεί πάντως ότι από το περιβάλλον του καταγράφεται η διαβεβαίωση του ιδίου, πως όλα όσα περί απάτης δεν ισχύουν και θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου στον Ευρωπό οι μικροκαταθέτες συγκαλούν σύσκεψη με δικηγόρους, ώστε και ανεξάρτητα από τη διαβεβαίωση της Τράπεζας, να προστατεύσουν να συμφέροντά τους.

eidisis

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλκίς: «Έκαναν φτερά» εκατοντάδες καταθέσεις συνταξιούχων"

Θεσσαλονίκη: Ρομά έκλεψαν τρία χιλιόμετρα καλώδια από φωτοβολταϊκά πάρκα – Δικογραφία σε 58χρονο

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα στην περιοχή της Ασσήρου, στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 58χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 58χρονος από κοινού με τρεις συνεργούς του το χρονικό διάστημα από 24 Ιουνίου 2024 έως 1η Ιουλίου 2024, αφαίρεσαν συνολικά τρία χιλιόμετρα χάλκινα καλώδια από φωτοβολταϊκά πάρκα στην περιοχή της Ασσήρου, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών ενεργειών του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ρομά έκλεψαν τρία χιλιόμετρα καλώδια από φωτοβολταϊκά πάρκα – Δικογραφία σε 58χρονο"

Έπεσε ανελκυστήρας στο ΑΠΘ – Από τύχη δεν τραυματίστηκαν φοιτητές

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν φοιτητές το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, όταν έπεσε το ασανσέρ στις Γ’ φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ, όταν το ασανσέρ έπεσε κάνοντας έναν δυνατό θόρυβο και βγάζοντας παράλληλα καπνούς.

Έντρομοι φοιτητές που άκουσαν τον δυνατό κρότο κάλεσαν την πυροσβεστική.

Ευτυχώς, εκείνη την στιγμή κανείς δεν βρισκόταν μέσα στην καμπίνα του ανελκυστήρα.

Μετά από το περιστατικό γεννούνται εύλογα πολλές απορίες σχετικά με το αν και πότε γίνεται συντήρηση στους ανελκυστήρες και αν θα πρέπει πρώτα να γίνει το κακό για να  ληφθούν μέτρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε ανελκυστήρας στο ΑΠΘ – Από τύχη δεν τραυματίστηκαν φοιτητές"

Κυψέλη: Δύο αδέρφια δολοφόνησαν τον 28χρονο ξάδερφό τους – Πώς έγινε το άγριο έγκλημα

Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (7/10) στην Κυψέλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 11:00 το βράδυ, αστυνομικοί εντόπισαν στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων έναν άνδρα αιμόφυρτο με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το θύμα, έναν 28χρονο από την Αλβανία, και το μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και κατέληξε.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο περίπου μια ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης δύο αδέρφια, 17 και 19 ετών, που ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι δράστες της φονικής επίθεσης.

Συγκεκριμένα ο 17χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν που τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο ενώ ο 19χρονος ότι ήταν συνεργός.

Τα δύο αδέρφια, που είναι Αλβανοί με ελληνική υπηκοότητα, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι το θύμα ήταν ξάδερφός τους και τους κακοποιούσε.

Θύματα βιασμού απο τον 28χρονο ξάδερφό τους, φέρεται να υποστήριξαν πως είχαν πέσει σε νεαρή ηλικίας, τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την δολοφονία του στην Κυψέλη.

Τα τρία άτομα συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και είχαν έναν έντονο διάλογο, κατά την διάρκεια του οποίου κατηγόρησαν τον 28χρονο για τους βιασμούς τους στην Αλβανία, όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Τότε ο 28χρονος φέρεται να τους είπε, «έχουν περάσει χρόνια από όταν έγιναν αυτά, ας τα ξεχάσουμε», με τα δυο αδέλφια να απαντούν, «δεν ξεχνάμε τίποτα, ούτε το έχουμε ξεπεράσει». Τότε ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε στην οδό Χανίων και την δολοφονία του 28χρονου.

Κυψέλη: Η στιγμή της άγριας δολοφονίας του 28χρονου από τα ξαδέρφια του

Βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας του 28χρονου άνδρα στην Κυψέλη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την στιγμή της επίθεσης με το θύμα να δέχεται χτύπημα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυψέλη: Δύο αδέρφια δολοφόνησαν τον 28χρονο ξάδερφό τους – Πώς έγινε το άγριο έγκλημα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news