facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Κόρινθο: Εμβόλισαν περιπολικό και εξαφανίστηκαν

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στην Κόρινθο με άγρια καταδίωξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας οδηγός Ι.Χ. μαζί με 3 επιβαίνοντες δεν σταμάτησαν σε σήμα που έκανε η ΟΠΚΕ Κορινθίας.

Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε προς την Κορίνθου-Άργους, με τους αστυνομικούς να ξεκινούν την καταδίωξη, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση των δυνάμεων.

Μετα από τρία χιλιόμετρα άγριας καταδίωξης, οι αστυνομικοί καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν το όχημα.

Την στιγμή που οι άνδρες της ΟΠΚΕ προσεγγίζουν το ύποπτο Ι.Χ, ο οδηγός του κάνει όπισθεν και χτυπά το όχημα της αστυνομίας, προκαλώντας φθορές. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινηματογραφική καταδίωξη στην Κόρινθο: Εμβόλισαν περιπολικό και εξαφανίστηκαν"

Κηφισός: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Τροχαίο δυστύχημα στον Κηφισό καθώς ένα αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό το βράδυ της Κυριακής (10/03/2024).

Το τροχαίο δυστύχημα στον Κηφισό σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής (10/03/2024) , στο ύψος της Ιεράς Οδού στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό της Τροχαίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον πεζό, ο οποίος σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κατέληξε πριν μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηφισός: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό"

Βόλος: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 16χρονο συμμαθητή τους και τον πέταξαν σε κάδο – «Τον χτυπούσαν αλύπητα»

Μάρτυρας σε σκηνές φαρ- ουέστ έγινε πριν από δύο ημέρες μία νεαρή μητέρα μικρού παιδιού, η οποία ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ για τα όσα βίωσε σε συνοικία της πόλης του Βόλου, με «πρωταγωνιστές» ανήλικα παιδιά, ηλικίας περίπου 16 χρόνων, οι οποίοι σε μία έκρηξη βίας, αφού ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους από την ίδια παρέα, τον πέταξαν σε κάδο ανακύκλωσης!

Εάν η ίδια δεν σταματούσε με το αυτοκίνητό της και δεν άρχιζε να τους φωνάζει να σταματήσουν, παραμένει άγνωστο τι θα μπορούσε να συμβεί στον συμμαθητή τους, ο οποίος πάσχιζε να βγει από τον κάδο σοκαρισμένος, δίχως όμως να έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το παραπάνω συμβάν επιβεβαιώνει τον προβληματισμό που υπάρχει στην τοπική κοινωνία και εκδηλώνεται είτε δημοσίως είτε αποτελεί μόνιμο πλέον θέμα συζήτησης σε οικογένειες, στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις αρχές, που διαβλέπουν έξαρση βίας μεταξύ ανηλίκων, οι οποίοι δυστυχώς πολλές φορές δεν κατανοούν ότι ακόμη και ένας ασήμαντος καυγάς μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Κλωτσοπατινάδα και μπουνιές

Το συμβάν σημειώθηκε ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, γύρω στις 10.15 το βράδυ, στο πάρκο της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή Χρυσοχοΐδη. Η νεαρή γυναίκα επέστρεψε οδικώς από φιλικό σπίτι.

Ξαφνικά είδε μία παρέα 12 παιδιών, ηλικίας 16 χρόνων περίπου, οι οποίοι τα είχαν βάλει με έναν συνομήλικό τους. «Τον χτυπούσαν αλύπητα με κλωτσιές και μπουνιές. Είχαν αρπάξει ακόμη και χαρτόνια μέσα από έναν κάδο ανακύκλωσης και τον χτυπούσαν με δύναμη στο κεφάλι. Αλλοι χτυπούσαν και άλλοι παρακολουθούσαν και γελούσαν. Το παιδί υπέμεινε τα χτυπήματα, χωρίς να αντιδρά, μέχρι που τον σήκωσαν στα χέρια και τον πέταξαν μέσα στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης», περιέγραψε σοκαρισμένη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η νεαρή γυναίκα αντέδρασε άμεσα σ’ αυτό το θέαμα ανελέητης βίας. Σταμάτησε το αυτοκίνητο στην άκρη, βγήκε έξω και άρχισε να κινείται προς το μέρος των νεαρών προτρέποντάς τους να σταματήσουν να χτυπάνε το άλλο παλληκάρι. Τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν, δεν απομακρύνθηκαν όμως πολύ, όπως διαπίστωσε η ίδια.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει τον έφηβο που βρισκόταν με το κεφάλι μέσα στον κάδο ανακύκλωσης. Το παιδί πάσχιζε να βγει, διότι κινδύνευε εκτός από το να τραυματιστεί ακόμη πιο σοβαρά, να υποστεί ασφυξία έτσι όπως τον είχαν «τσουβαλιάσει».

Μόλις κατάφερε να τον απεγκλωβίσει προσπάθησε να τον πείσει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρούς. «Είμαι καλά, σας παρακαλώ μην ανησυχείτε. Μπορώ να το αντιμετωπίσω», υποστήριξε και έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένος να ακολουθήσει τις συμβουλές.

«Επέμεινα, αλλά από τη στιγμή που το παιδί δεν ήθελε να ακολουθήσει, επέστρεψα στο αυτοκίνητο και συνέχισα την πορεία μου», πρόσθεσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η νεαρή μητέρα.

Η ίδια μέσα στη σύγχυση για αυτό που βίωσε δεν σκέφτηκε να ενημερώσει την Αστυνομία. «Ενδεχομένως να έπρεπε να το κάνω, αλλά εκείνη τη στιγμή τα είχα χαμένα. Σοκαρίστηκα», αναγνώρισε η ίδια, εκφράζοντας παράλληλα έντονο προβληματισμό, καθώς σύμφωνα με την εικόνα που αποκόμισε, τόσο τα παιδιά που επιτέθηκαν στον συνομήλικό τους όσο και ο ίδιος ως «θύμα» δεν έδειξαν κλονισμένοι από το όλο περιστατικό. «Συμπεριφερόταν λες και όλο αυτό ήταν μία πλάκα που έκαναν μεταξύ τους για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Τι να πω, αυτή η εικόνα, να γελούν χτυπώντας τόσο βίαια έναν συνομήλικό τους, αλλά και το ίδιο το παιδί να το πετάνε μέσα στον κάδο αφού πρώτα το χτύπησαν και να προσπαθεί να “αποφύγει” την όποια βοήθεια του προσφέρθηκε, είναι πρωτόγνωρη», επισήμανε η αυτόπτης μάρτυρας.

Πάντως, τα όσα βίωσε η μητέρα και που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη της για πολύ καιρό, τα περιέγραψε σε σχετική της ανάρτηση και στα social media, κάνοντας έκκληση στις μαμάδες να προσέχουν τα παιδιά τους.

«Εχετε το νου σας», προέτρεψε, καθώς και η ίδια ως μητέρα «αναρωτιέμαι τι μπορεί να συμβεί στο δικό μου παιδί και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο», λέει.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 16χρονο συμμαθητή τους και τον πέταξαν σε κάδο – «Τον χτυπούσαν αλύπητα»"

Κινέττα: 48χρονος μέλος συμμορίας «άδειαζε» σπίτια από κοσμήματα και μετρητά

Είχε προτίμηση στα κοσμήματα και τα μετρητά ένας 48χρονος διαρρήκτης ο οποίος δρούσε στην περιοχή της Κινέττας.

Το πρωί της Πέμπτης (07.03.2024), ο κατηγορούμενος διαρρήκτης, μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, κινούμενοι με αυτοκίνητο στην περιοχή της Κινέττας, διέρρηξαν ένα σπίτι αφαιρώντας χρυσαφικά.

Κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι αστυνομικοί, που πραγματοποιούσαν περιπολία, αντιλήφθηκαν το περιστατικό και με συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν τον 48χρονο, και τον οδήγησαν στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρω

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος μαζί με άλλους συνεργούς, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2024, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από σπίτια στην περιοχή της Κινέτας.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες, επέλεγαν εξοχικές κατοικίες που κατά τους χειμερινούς μήνες δεν κατοικούνταν και κατάφερναν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Σε μία περίπτωση που έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία ή απειλές με σκοπό να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 5 κλοπές από σπίτια στην Κινέτα, και 2 κλοπές από οικίες στους Αγίους Θεοδώρους και στη Μάνδρα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε άτομα στα Μέγαρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινέττα: 48χρονος μέλος συμμορίας «άδειαζε» σπίτια από κοσμήματα και μετρητά"

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Κασσελάκη και μετά τραυμάτισαν αστυνομικό

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αγνωστοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο queer ατόμων χθες στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στεφάνου Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”.

Τα συγκεκριμένα άτομα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο και τη Δώρα Αυγέρη. Άμεσα παρενέβη αξιωματικός που βρισκόταν στην είσοδο του Ολύμπιον με αποτέλεσμα να επιτεθούν σε βάρος του.

Δείτε το βίντεο με την είσοδο Κασσελάκη:

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας από τους επιτιθέμενους χτύπησε στο πρόσωπο τον αστυνομικό με το κράνος που κρατούσε.

Στο “Ολύμπιον” έσπευσε όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 424 ΓΣΝΕ.

Δείτε φωτογραφίες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη μέσα στο Ολύμπιον όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

festival_thess

kasselakis_thess

WhatsApp_Image_2024-03-10_at_19_51_24

6146277

6146269

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Κασσελάκη και μετά τραυμάτισαν αστυνομικό"

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Με drone παρακολουθούσε η Αστυνομία την δράση τους

Η Αστυνομία παρακολουθούσε με drone και κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την δράση και τον τρόπο που λειτουργούσε το κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που κατέγραψε με drone η Ελληνική Αστυνομία τα μέλη που απαρτίζουν το κύκλωμα νοθείας καυσίμων, μετέφεραν με παλέτες τα χημικά που χρησιμοποιούνταν για τη νοθεία στα καύσιμα.

Οι «ράμπο» της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες στον Έλληνα αρχηγό και σε άλλα 19 σκληρά μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 12 Έλληνες και εφτά 7 αλλοδαποί ενώ αναζητούνται 10 ακόμα άτομα εκ των οποίων 7 Έλληνες και 3 αλλοδαποί.

Από την έρευνα των αρχών,εντοπίστηκαν έξι πρατήρια υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναλογούντες αποφυγόντες φόροι – δασμοί, από τον Φεβρουάριο του 2024 εκτιμώνται σε ποσό που ξεπερνά το 1.200.000 ευρώ

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, σημειώθηκε βραδινές ώρες της 5ης Μαρτίου σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, με τη συμμετοχή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου του Τελωνείου Οινόης ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων «πλοκαμιών» της οργάνωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η πληροφορία

Μια ανώνυμη καταγγελία που έφθασε πριν λίγο καιρό στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, ήταν αυτή που σήμανε την αρχή του τέλους της οργάνωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «Στην Υπηρεσία μας περιήλθε ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία μέλη εγκληματικής οργάνωσης εισάγουν συστηματικά από τη Βουλγαρία και διακινούν μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης χωρίς την καταβολή των νόμιμων δασμών και ειδικών φόρων κατανάλωσης, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Κατόπιν αξιολόγησης και κατάλληλης αξιοποίησης της πληροφορίας, αναφορικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ύστερα από αστυνομικές ενέργειες, εξακριβώσεις στοιχείων, προέκυψε ότι τα μέλη της δραστηριοποιούνται παράλληλα και με την εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων και εν συνεχεία τη νόθευση και διακίνηση καυσίμων, χρησιμοποιώντας δε ειδικές ανακριτικές τεχνικές δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, καθώς και ο ρόλος ενός εκάστου μέλους του εγκληματικού κυκλώματος» .’

Ο αρχηγός και οι «δορυφόροι»

Στις επόμενες γραμμές, οι profilers της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρονται στον αρχηγό που κινούσε τα νήματα της μεγάλης «μπίζνας» και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω από αυτόν. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, κουμάντο έκανε ένας 62χρονος Έλληνας με καταγωγή από τα Γιαννιτσά. «φέρεται ως Αρχηγικό μέλος της Ε.Ο., διαμόρφωσε – συγκρότησε, τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό, επιδιώκοντας τον παράνομο πλουτισμό μέσω της συμμετοχής τους στην Ε.Ο.,
με την επέλευση κοινού αποτελέσματος.

Προς τούτο χρησιμοποιούσε ως βασικό χώρο δραστηριοποίησής της χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου κατέληγαν, τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Αναλυτικότερα, χρησιμοποιούνταν τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί, ήτοι δύο αποθηκευτικοί χώροι στην Δυτική Αττική στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από την Βουλγαρία και εν συνεχεία κατέληγαν στο χώρο στάθμευσης που προαναφέρθηκε όπου γινόταν η νόθευση του αγνώστου προελεύσεως καυσίμου, ενώ στον τρίτο, ανεξάρτητο με τους δυο προηγούμενους χώρους, υφίσταται έδρα εταιρείας, η οποία, ένεκα της δραστηριότητάς της, προμηθευόταν νόμιμα όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά προκειμένου να παράγει παράνομα χημικούς διαλύτες κατάλληλους για νόθευση καυσίμων, οι οποίοι στη συνέχεια κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης και από εκεί με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.

Οι ανωτέρω αναφερόμενοι υπό στοιχεία 1 έως 30 κατηγορούμενοι, καθώς και άγνωστα μέλη της ε.ο. (μη ταυτοποιημένα άτομα), σε χρόνο που δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, συγκρότησαν ή εντάχθηκαν ως μέλη στην εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, από την έρευνα φέρεται ως αρχηγικό μέλος της ε.ο., ο 62χρονοςοποίος διαμόρφωσε κατάλληλη εσωτερική δομή κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ε.ο. να διαρθρώνεται σε τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, οι οποίες ωστόσο επιδιώκουν τον παράνομο πλουτισμό και μέσω της συμμετοχής τους στην εν λόγω ε.ο. την επέλευση του ίδιου αποτελέσματος. Οι δυο ανεξάρτητες υποομάδες έχουν σκοπό τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καύσιμων με σκοπό την νοθεία των καυσίμων, ενώ η τρίτη υποομάδα έχει ως σκοπό τη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες μέσω των οποίων διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά προς κατανάλωση».

Οι υποομάδες

Ο αρχηγός, είχε στήσει υποομάδες η οποίες είχαν διαφορετικό ρόλο. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «Η Α΄ υποομάδα, πάντοτε υπό τις οδηγίες του 62χρονου, αποτελείται αρχικά από έναν 41χρονο με «ρίζες» από το Καζακστάν ο οποίος κατόπιν συνεννόησης με τον αρχηγό, αναλαμβάνει την αναζήτηση χημικών διαλυτών, αποθηκευτικών χώρων, φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά αυτών στον χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο.

Στην ίδια υποομάδα εντάσσεται και ένας 51χρονος επίσης από το Καζακστάν, ο όποιος έρχεται σε συνεννόηση με τα μέλη της ε.ο. στη Βουλγαρία προκειμένου να εισάγονται οι χημικοί διαλύτες στην Ελλάδα, αποθηκεύει σε χώρους που διαθέτει ο ίδιος, τους
χημικούς διαλύτες που παραλαμβάνει από τους Βούλγαρους προμηθευτές και αναλαμβάνει την τοποθέτησή τους σε παλετοδεξαμενές του ενός τόνου.

Στη συνέχεια, έρχεται σε επικοινωνία με τον 51χρονο Καζακστανό προκειμένου να οριστούν οι ημερομηνίες και ο τρόπος παραλαβής αυτών. Η μεταφορά των χημικών διαλυτών στον χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο από τους αποθηκευτικούς χώρους του (αναφέρεται όνομα) πραγματοποιείται με τη συνδρομή του (αναφέρεται το όνομα) ο οποίος χρησιμοποιεί φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του γιου του (αναφέρεται όνομα), κατόπιν συνεννόησης
είτε με (αναφέρονται δυο ονόματα).

Κάθε ένα από τα παραπάνω μέλη λαμβάνει χρήματα τα οποία προκύπτουν κατ’ αναλογία από την ποσότητα σε λίτρα του μεταφερόμενου κάθε φορά φορτίου.Η Β΄ υποομάδα, αποτελείται από έναν 61χρονο με καταγωγή από τη Γάζα, ο οποίος χρησιμοποιώντας την εταιρεία ιδιοκτησίας του με δραστηριότητα την παραγωγή απολυμαντικών και εμπορίας χημικών προϊόντων στη Θήβα Βοιωτίας, προμηθεύεται όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες ώστε να λειτουργεί παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων, λόγω της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας.

Οι παραγγελίες των πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών γίνονται κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους, ανάλογα με τις ανάγκες, καθώς ο αρχηγός τηρεί το πελατολόγιο με τα πρατήρια υγρών καύσιμων. Άμεσος συνεργάτης του αρχηγού είναι ένας Βούλγαρος υπήκοος ο οποίος είναι κάτοικος Δήλεσι Βοιωτίας, μεταβαίνει σε καθημερινή βάση στην εν λόγω εταιρεία προκειμένου να επιβλέπει εάν τηρούνται οι διαδικασίες για λογαριασμό του αρχηγού, είναι το άτομο το όποιο φροντίζει για την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων πρώτων υλών κυρίως από εταιρεία μέσω ενός άλλου μέλους, προβαίνοντας στην συνέχεια στην παραγωγή χημικών διαλυτών.

Έπειτα κατόπιν συνεννόησης με τον αρχηγό, γίνεται η μεταφορά των χημικών διαλυτών, στο χώρο στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο. Οι πρώτες ύλες (χημικά προϊόντα) φτάνουν σε εταιρεία με βυτιοφόρα φορτηγά οχήματα, όπου πραγματοποιείται η παράνομη παρασκευή των χημικών διαλυτών για την νόθευση των καυσίμων, υπό την κάλυψη της νόμιμης δραστηριότητας της εταιρείας και ακολούθως παραλαμβάνονται από άλλα φορτηγά οχήματα μέσα σε παλετοδεξαμενές του ενός τόνου και καταλήγουν στο προαναφερόμενο χώρο στάθμευσης. Έπειτα γίνεται μετάγγιση από τις δεξαμενές σε βυτιοφόρα φορτηγά
οχήματα και καταλήγουν στην αγορά, ήτοι στους πελάτες- πρατήρια υγρών καυσίμων. Γίνεται μνεία ότι καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της έρευνας η ανωτέρω εταιρεία λειτουργεί κατά τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω χωρίς να παρατηρηθεί
οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα.

Νοθευμένα ποτά

Η Γ’ υποομάδα όπως αναφέρεται αναλυτικά, αποτελείται έναν 55χρονο από την Αθήνα, ο οποίος «προμηθεύεται ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης από τον αρχηγό, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Ο 55χρονος τηρεί πελατολόγιο σε εταιρεία ποτοποιίας και παραγγέλνει τις ανάλογες ποσότητες στον αρχηγό. Η αιθυλική αλκοόλη που εισάγει λαθραία ο, λόγω του δικτύου που διατηρεί για το λαθρεμπόριο καυσίμων, αποθηκεύεται σε επικαθήμενα φορτηγά οχήματα που βρίσκονται εντός του χώρου στάθμευσης στον Ασπρόπυργο και από εκεί παραλαμβάνεται από ένα μέλος είτε χρησιμοποιώντας το δικό του όχημα είτε χρησιμοποιώντας οχήματα από εταιρεία ενοικιάσεων και παραδίδεται σε πελάτες – ποτοποιίες και επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών. Διαγραμματικά, η δομή της εγκληματικής οργάνωσης απεικονίζεται στο τέλος του παρόντος.

Το «ξεδόντιασμα»

Οι αστυνομικοί, το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου και ενώ είχαν συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αποφάσισαν να κάνουν τη μεγάλη επιχείρηση που οδήγησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης. «Έπειτα από αξιολόγηση των ανωτέρω και αφού την 5-03-2024 παρήγαγαν τριάντα τόνους χημικούς διαλύτες στο παράνομο εργοστάσιο παραγωγής χημικών διαλυτών στην
Τανάγρα Βοιωτίας μετέφεραν αυτούς όπως και το προηγούμενο χρονικό διάστημα με φορτηγό όχημα (τράκτοράς και επικαθήμενο) στον χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο όπου πραγματοποιήθηκε μετάγγιση των χημικών διαλυτών σε βυτιοφόρο όχημα το οποίο στη συνέχεια μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα ενώ είχε ξεκινήσει ο ανεφοδιασμός του πρατηρίου αποφασίστηκε η έναρξη της Αστυνομικής επιχείρισης.

Κατά την επιχείρηση διενεργήθηκαν έρευνες σε έξι πρατήρια υγρών καυσίμων, έναν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων, επτά οικίες, δύο αποθήκες, μία εταιρεία παραγωγής απολυμαντικών και χονδρικού εμπορίου χημικών προϊόντων βιομηχανικής χρήσης, μία εταιρεία χονδρικού εμπορίου ποτών και δύο ποτοποιίες.

Κατά τη διενέργεια των ως άνω ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

85.265 λίτρα χημικών διαλυτών, 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νομίμων παραστατικών, 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών 12 Ι.Χ.Ε., για τα έξι από τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή/απώλεια, ενώ τρία εξ’ αυτών θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη ΔΕΕ, 4 Ι.Χ.Φ., 2 βυτιοφόρα οχήματα, 4 κυνηγετικές καραμπίνες, το χρηματικό ποσό των 78.955 ευρώ και  8 κινητά τηλέφωνα.

Τα κέρδη

Από την έρευνά προέκυψε της ΕΛ. ΑΣ, προέκυψε όπως αναφέρεται ότι «οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την Α΄ υποομάδα ανέρχονται σε 111 τόνους, ενώ από την Β΄ υποομάδα σε 150 τόνους. Οι δασμοί φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις κατασχεθείσες, όσο και τις διακινηθείσες
ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και λοιπών αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τις €1.200.000,00».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Με drone παρακολουθούσε η Αστυνομία την δράση τους"

Εξιχνιάστηκαν 27 απάτες με λεία 430.000 ευρώ στην Κατερίνη – Πώς αποσπούσαν κωδικούς πρόσβασης

Ακόμα 27 περιπτώσεις απάτης, που διέπραξαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για τα οποία είχε σχηματισθεί δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης τον περυσινό Απρίλιο, εξιχνίασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατόπιν συνεχιζόμενης έρευνας.

Ειδικότερα, είχαν συλληφθεί 15 άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα 34 άτομα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονταν και 233 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, για το αδίκημα της απλής συνδρομής σε απάτες.

Τηλεφωνούσαν σε πολίτες ή επιχειρήσεις με το πρόσχημα εξόφλησης χρέους ή καταβολής επιδόματος ή αγοράς και μέσω υπερσυνδέσμου (link) που έστελναν με email ή SMS, αποσπούσαν τους κωδικούς εισόδου σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 διέπραξαν ακόμα 27 απάτες σε βάρος πολιτών και εταιρειών σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπου απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 430.000 ευρώ.

Πρόκειται για απάτες στις εξής περιοχές:

12 Αττική, από 2 σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κυκλάδες και 1 περίπτωση απάτης σε Ιόνια Νησιά, Ροδόπη, Καρδίτσα, Πέλλα, Μεσσηνία, Ηλεία, Φλώρινα, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 36 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών, από Ουκρανία, Πακιστάν και Αλβανία, δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους πραγματοποιήθηκε μεταφορά των παραπάνω χρημάτων που απέσπασαν από τους παθόντες.

Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στον Ανακριτή Κατερίνης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκαν 27 απάτες με λεία 430.000 ευρώ στην Κατερίνη – Πώς αποσπούσαν κωδικούς πρόσβασης"

Καιρός αύριο: Ζέστη με τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Χαλάει ο καιρός αύριο Δευτέρα 11 Μαρτίου με βροχές και καταιγίδες. Την εμφάνισή της θα κάνει ξανά η σκόνη από τη Σαχάρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές από νωρίς το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά από νωρίς το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 και στη δυτική Πελοπόννησο έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 και κατά τόπους έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 στις Σποράδες τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα"

Επιμένει σε εμπρηστικές δηλώσεις ο Ερντογάν για τη Σμύρνη: Οδηγήσαμε τον εχθρό στη θάλασσα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ενόψει των δημοτικών εκλογών στη Σμύρνη.

Ο  Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στους Έλληνες ως τον «εχθρό που ρίξαμε στη θάλασσα», ενώ έκανε αναφορά και στο Αιγαίο. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας για άλλη μια φορά σήμερα στη Σμύρνη, την πόλη της νίκης στον εθνικό αγώνα και την πύλη της Ανατολίας. Πλησιάζουμε στην επούλωση των πληγών της Σμύρνης, η οποία, οδηγώντας τον εχθρό στη θάλασσα, διέλυσε όχι μόνο τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, αλλά και τις φιλοδοξίες για προδοσία ενάντια στην ανεξαρτησία της πατρίδας. Απελευθερώθηκε από τον εχθρό πριν από έναν αιώνα, αλλά δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από τους εχθρούς για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε, επίσης, ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου.

«Φιλοδοξούμε να φέρουμε αυτή την πόλη, που είναι μια από τις πιο σπάνιες γωνιές όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του κόσμου, σε ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται στην αρχαία ιστορία και τις δυνατότητές της. Η Σμύρνη θα επιλέξει πολιτικό σύστημα στις 31 Μαρτίου. Ευχόμαστε η Σμύρνη να βγει νικήτρια. Γι' αυτό, βγάλτε τόση φωνή από εδώ, ώστε να ακουστεί σε όλο το Αιγαίο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο παρελθόν ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στη Σμύρνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εσύ ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!», ενώ προσφάτως και ειδικότερα στα τέλη Ιανουαρίου είχε μιλήσει ξανά με ανάλογες φράσεις όταν παρουσίαζε τους υποψηφίους του AKP για τις δημοτικές εκλογές. «Ο αγώνας δεν τελείωσε με τη ρίψη του εχθρού στη θάλασσα και την εκδίωξή του από τα εδάφη μας», είχε πει χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επιμένει σε εμπρηστικές δηλώσεις ο Ερντογάν για τη Σμύρνη: Οδηγήσαμε τον εχθρό στη θάλασσα"

«Ξεγύμνωσαν» την ΟΠΚΕ Αιγίου, τους πήραν τα τζιπ – Αποδυνάμωση Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αχαΐας για «χάρη» της Αθήνας

Δύο πολύτιμα «όπλα» έχασε με άνωθεν εντολή η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την υπηρεσία να αποδυναμώνεται επιχειρησιακά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», τα δυο τζιπ που διέθετε η ΟΠΚΕ, μεταξύ των οποίων το αποκαλούμενο «θηρίο» – ένα Νissan Xterra- αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού μετακινήθηκαν στην Αττική προς ενίσχυση των εκεί υπηρεσιών με βάση τον σχεδιασμό που εφαρμόζεται από το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Τα κενά των «απολεσθέντων» οχημάτων καλύφθηκαν με την αποστολή ενός τζιπ από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και ένα ακόμα από το ΑΤ Ακράτας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο επικεφαλής της ΟΠΚΕ Αιγιαλείας έθεσε προ των ευθυνών τους τούς επιτελείς της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ ως προς την καταλληλότητα των συγκεκριμένων οχημάτων. Σε αναφορά που υπέβαλε και προωθήθηκε αρμοδίως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, επισημαίνεται ότι κανένα από οχήματα δεν κρίνεται ικανό και αξιόμαχο για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως με διαταγή του Αρχηγείου, στο πλαίσιο της δεύτερης ανακατανομής, η Αχαΐα καλείτο να διαθέσει δυο οχήματα. Και τα δυο πάρθηκαν από το ΤΑ και το ΑΤ Αιγιαλείας, αντίστοιχα. «Καλή η ισορροπία μεταξύ των υπηρεσιών, αλλά κάπως πρέπει να δουλέψει και το σύστημα, δυστυχώς προτεραιότητα σε όλα έχει η Αθήνα», ανέφεραν με σκωπτικό ύφος αστυνομικοί κύκλοι.

Η «ΔΙΑΛΥΣΗ»

Και η «διάλυση» του μηχανοκίνητου στόλου συνεχίζεται. Το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, αν και στο δυναμικό του διαθέτει περίπου 10 οχήματα, τα 8 εξ αυτών βρίσκονται παροπλισμένα σε συνεργείο ελλείψει κονδυλίων για τη συντήρησή τους. Ετσι στην ενεργό δράση βρίσκεται ένα συμβατικό και αυτό «δανεικό» από την Ασφάλεια Πατρών και δύο 3θυρα οχήματα τα οποία δεν προβλέπεται να χρησιμοποιούνται για περιπολίες, μεταγωγές ή προσαγωγές.

Στα τραγελαφικά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως εδώ και περίπου ένα χρόνο «καθηλωμένα» παραμένουν και δυο τζιπ που προορίζονται για την ΟΠΚΕ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει το σέρβις που απαιτείται στο ένα και η αλλαγή ελαστικών στο άλλο, ώστε να βγουν στον δρόμο.

Η ΔΩΡΕΑ

Μάλιστα, για την περίπτωση του δεύτερου οχήματος, αιγιώτης επιχειρηματίας είχε εκδηλώσει την πρόθεση να δωρίσει στην τοπική ΕΛΑΣ, ελαστικά και ζάντες αξίας 1.200 €. Η διαδικασία ωστόσο «ναυάγησε», όταν άρχισαν από τα Κεντρικά να παίρνουν το ένα μετά το άλλο τα τζιπ της Ασφαλείας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κατά πληροφορίες της «Π», για το «ξεγύμνωνα» της ΟΠΚΕ Αιγιαλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου ετοιμάζεται να υποβάλει αναφορά στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξεγύμνωσαν» την ΟΠΚΕ Αιγίου, τους πήραν τα τζιπ – Αποδυνάμωση Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αχαΐας για «χάρη» της Αθήνας"

ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων για τα 700.00 κλειστά ακίνητα

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ και του ΔΕΔΔΗΕ δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εντοπίσει μέσα από τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας διαμερίσματα και μονοκατοικίες που είναι κλειστά μόνο στα χαρτιά.

Με τη διαδικασία «απογραφής» των ακινήτων που έχουν δηλωθεί ως «κλειστά» στα έντυπα της εφορίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η εφορία ετοιμάζεται να τσεκάρει με τους μετρητές του ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδες κατοικίες που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία, προκειμένου να εντοπίσει τις όποιες περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων από ιδιοκτήτες.

Σε σύνολο περίπου επτά εκατομμυρίων κατοικιών που εμφανίζονται τόσο στην απογραφή κατοικιών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όσο και στα έντυπα Ε2 και Ε9 της εφορίας, ως «κλειστά» έχουν δηλωθεί περίπου τα 700.000. Ο αριθμός αυτός είναι εντυπωσιακός, καθώς στην πραγματικότητα φαίνεται ότι δεν αξιοποιείται το ένα στα δέκα ακίνητα. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι με την εξεύρεση λύσεων για να επιστρέψουν στην αγορά τα κλειστά διαμερίσματα, θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπιστεί το στεγαστικό πρόβλημα της χώρας, καθώς οι έρευνες κάνουν λόγο για έλλειψη προσφοράς ακινήτων που αντιστοιχεί σε περίπου 210-220 χιλιάδες κατοικίες (με τελευταία σχετική έρευνα αυτή που διενήργησε η Τράπεζα Πειραιώς).

Ωστόσο, τα ποιοτικά στοιχεία που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Από τη μελέτη της κατανομής των ακινήτων προκύπτει ότι η μεγάλη πλειονότητα των κενών ακινήτων βρίσκονται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όπου είναι και πιο έντονο το στεγαστικό πρόβλημα. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα εμφανιζόμενα ως κενά ακίνητα στην επαρχία και ειδικά σε χωριά. Παλαιές κατοικίες που χρήζουν επισκευών, ακίνητα που έμειναν εγκαταλελειμμένα κ.λπ., ουσιαστικά δεν μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, πολύ απλά διότι στις περιοχές που βρίσκονται δεν υπάρχει ζήτηση για κύρια κατοικία. Η μέχρι τώρα έρευνα βγάζει ακόμη ένα συμπέρασμα: Τουλάχιστον 100 χιλιάδες ακίνητα έχουν «μπλεγμένο» ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή ανήκουν σε περισσότερα από ένα φυσικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα η αξιοποίησή τους να «σκοντάφτει» στα διαφορετικά συμφέροντα που ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμη και στους κόλπους των ίδιων οικογενειών.

Κενά, αλλά… ενεργά

Η τρίτη «δεξαμενή» που μένει να προσδιοριστεί το μέγεθός της αφορά τα ακίνητα που δηλώνονται μεν ως κενά στο Ε9, αλλά στην πραγματικότητα αξιοποιούνται κανονικότατα από τους ιδιοκτήτες τους. Το φορολογικό ή οικονομικό κίνητρο για να δηλωθεί ένα «ενεργό» ακίνητο ως κενό είναι πολύ ισχυρό για τους ακόλουθους λόγους:

  • Πρώτον, τα κενά ακίνητα εξαιρούνται του τεκμηρίου διαβίωσης, που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης, ειδικά αν εμφανίζει πολύ χαμηλό εισόδημα, μπορεί να γλιτώνει σημαντικά ποσά από φόρο εισοδήματος.
  • Δεύτερον, αν ένα ενοικιασμένο ακίνητο με «μαύρα» εμφανιστεί ως κενό, τότε ο ιδιοκτήτης του δεν πληρώνει φόρο για το εισόδημα που εισπράττει από ενοίκιο. Βεβαίως, αναλαμβάνει τον κίνδυνο να μην εισπράξει ποτέ τα ενοίκια, καθώς με τη συναλλαγή της ενοικίασης να γίνεται κάτω από το τραπέζι, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρόπος να διεκδικήσει κανείς απλήρωτα ενοίκια.
  • Τρίτον, ένα κενό ακίνητο απαλλάσσεται και από τα δημοτικά τέλη. Αυτό, ωστόσο, προϋποθέτει ότι θα έχει δηλωθεί ως κενό στον δήμο, κάτι που απαιτεί και σχετική βεβαίωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Το ζητούμενο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να «τρέξει» μια διασταύρωση, ώστε να εντοπιστούν πιθανές περιπτώσεις δηλωμένων ως κενών ακινήτων, τα οποία όμως στην πραγματικότητα αξιοποιούνται. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την καταγραφή καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΑΔΕ θα αξιοποιήσει την πληροφορία του αριθμού του μετρητή που ούτως ή άλλως διαθέτει, για να εντοπίσει τις όποιες περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων.

Πώς γιγαντώθηκε το στεγαστικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια

Το στεγαστικό πρόβλημα της χώρας γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας εξελίξεων που υπήρξαν και στο κομμάτι της προσφοράς και στο κομμάτι της ζήτησης κατοικίας.

Στο κομμάτι της ζήτησης έχει παρατηρηθεί το παράδοξο φαινόμενο να αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών, την ώρα που ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται με ρυθμό τουλάχιστον 50-60 χιλιάδων ατόμων σε ετήσια βάση (λόγω αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων – θανάτων, αλλά και του brain drain της προηγούμενης δεκαετίας). Η αύξηση των νοικοκυριών προκύπτει εξαιτίας της επιθυμίας ολοένα και περισσότερων να ζουν μόνοι τους, γι’ αυτό και οι στατιστικές αποτυπώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό μονομελών νοικοκυριών στην ιστορία της χώρας.

Στο κομμάτι της προσφοράς τα προβλήματα ήταν πολύ περισσότερα.

Συνετέλεσαν η απόσυρση ακινήτων από την αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη βραχυχρόνια, το «πάγωμα» της οικοδομικής δραστηριότητας για περισσότερα από δέκα χρόνια (ουσιαστικά από το 2009 μέχρι και το 2018), αλλά και η απόσυρση ακινήτων από την αγορά λόγω χρεών, κατασχέσεων κ.λπ. Έτσι, το να επιστρέψουν ακίνητα από τη δεξαμενή των κλειστών είναι μια λύση που μπορεί να αποδώσει άμεσα, καθώς άλλα μέτρα, όπως η κοινωνική αντιπαροχή ή η κατασκευή νέων κτιρίων, απαιτούν χρόνο και -το κυριότερο- πολύ χρήμα λόγω και της αύξησης στο κόστος των οικοδομικών υλικών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων για τα 700.00 κλειστά ακίνητα"

Ξεκινά η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας υπό την επίβλεψη ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού

Ξεκινάει η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας από την κατασκευάστρια εταιρεία, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε την άμεση αποδέσμευση του θαλάσσιου χώρου στο σημείο όπου παρατηρήθηκε η διαρροή.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο Νίκος Χαρδαλιάς με δύο επιστολές του ζητούσε την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς από τον ανάδοχο του έργου όπως ακριβώς ορίζουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της κατασκευάστριας εταιρείας βάσει της σχετικής σύμβασης, ενώ η εισαγγελέας έκανε δεκτό και το αίτημα του περιφερειάρχη Αττικής για ορισμό ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που θα παρακολουθεί κάθε φάση της αποκατάστασης για την ορθή εκτέλεση του έργου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις εργασίες αποκατάστασης θα επιβλέψει η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και δεύτερος ανεξάρτητος πραγματογνώμονας.

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα σύσκεψη μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος και του αναδόχου, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό να ξεκινήσουν στα μέσα της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση, ο περιφερειάρχης Αττικής είχε καταθέσει, πριν από έναν μήνα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κίνηση που ήταν απαραίτητη προκειμένου οι δύτες του Λιμενικού Σώματος να μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο της βλάβης και προκειμένου να «τρέξουν» γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, μετά τα αλλεπάλληλα προβλήματα όλο το προηγούμενο διάστημα με την υδροδότηση στο νησί της Αίγινας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας υπό την επίβλεψη ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού"

Νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε στη Ρόδο, όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με γάιδαρο

Τροχαίο δυστύχημα, με θύμα μια 24χρονη γυναίκα, σημειώθηκε στη Ρόδο λίγο πριν ξημερώσει η σημερινή ημέρα (10/3).

Αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός, λίγο πριν την είσοδο στο χωριό Κάλαθος, συγκρούστηκε με γάιδαρο που για άγνωστους λόγους βρέθηκε στο δρόμο! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να χάσει τη ζωή της η άτυχη κοπέλα που ήταν συνοδηγός και να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του οχήματος, που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρόδου. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος κάνει η Τροχαία Ρόδου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε στη Ρόδο, όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με γάιδαρο"

Συμμορία ρήμαζε σπίτια στην Κινέτα – Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές

Αποδομήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα που είχε οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στην περιοχή της Κινέτας.

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 7-3-2024 στην περιοχή της Κινέτας, 48χρονος ημεδαπός για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 7-3-2024, ο κατηγορούμενος, μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, κινούμενοι με αυτοκίνητο στην περιοχή της Κινέτας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά.

Κατά τη διαφυγή τους από την οικία περιπολούντες αστυνομικοί της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας που αστυνομεύουν την περιοχή αντιλήφθηκαν το περιστατικό και με συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν τον 48χρονο, και τον οδήγησαν στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 48χρονος μαζί με έτερους συνεργούς, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2024, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες στην περιοχή της Κινέτας.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες, επέλεγαν εξοχικές κατοικίες που κατά τους χειμερινούς μήνες δεν κατοικούνταν και κατάφερναν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Σε μία περίπτωση που έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία ή απειλές με σκοπό να εξασφαλίσουν την διαφυγή τους.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -5- κλοπές από οικίες στην Κινέτα, και -2- κλοπές από οικίες στους Αγίους Θεοδώρους και στη Μάνδρα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εκβιάσεις σε βάρος ατόμων σε οικισμό στην περιοχή των Μεγάρων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορία ρήμαζε σπίτια στην Κινέτα – Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές"

Χανιά: Μια ακόμη βάρκα με μετανάστες νοτίως της Κρήτης – Η τρίτη μέσα σε 24 ώρες

Μία ακόμη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, η τρίτη μέσα σε ένα 24ωρο,  εντοπίστηκε στη νότια Κρήτη το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με το Λιμενικό μια μικρή βάρκα στην οποία επέβαιναν 35 άτομα έφτασε στην παραλία της Τρυπητής στα νότια της Γαύδου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 27 άντρες, 6 παιδιά και δυο γυναίκες. Οι 22 δηλώνουν Αιγύπτιοι και οι υπόλοιποι από Μπαγκλαντές και Σουδάν.

Χανιά: Μια ακόμη βάρκα με μετανάστες νοτίως της Κρήτης – Η τρίτη μέσα σε 24 ώρες

Όλοι φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τις επόμενες ώρες με την μέριμνα του Λιμενικού Σώματος θα μεταφερθούν στα Σφακιά.

Χθες το βράδυ εξάλλου, σε απόσταση 60 ν.μ. ανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, εντοπίστηκε πλοιάριο με περίπου 90 άτομα. Το πλοίο μεταφέρθηκε στους Καλούς Λιμένες όπου αποβιβάστηκαν και παραμένουν προσωρινά οι μετανάστες.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων μεταφέρθηκαν οι 60 μετανάστες που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας στην περιοχή ΚΕΡΑΤΙΔΕΣ στην Παλαιόχωρα σε ένα ξύλινο σκάφος. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Κ.Υ. Κανδάνου και στη συνέχεια με λεωφορεία, οδηγήθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Μια ακόμη βάρκα με μετανάστες νοτίως της Κρήτης – Η τρίτη μέσα σε 24 ώρες"

Γεωργιάδης: Πάνω από 150 νοσοκομεία οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία - Δεν έχουμε ούτε για τα πρωινά, λένε οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

«Πάνω από 150 νοσοκομεία δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία. Άρα, έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να κάνουν απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, μίλησε για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου το οποίο όπως είπε «είναι το νοσοκομείο που έχει τις μεγαλύτερες αναμονές στα τακτικά χειρουργεία. Τα πρώτα τέσσερα χειρουργεία που θα γίνουν την Τρίτη είναι άνθρωποι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων γιατί αναμένουν να χειρουργηθούν από το 2020». Τόνισε επίσης πως πρόκειται «για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται μετά από 40 χρόνια γιατί για πρώτη φορά τα συζητήσαμε και τα νομοθετήσαμε το 1992».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις αναισθησιολόγων στη χώρα», ενώ υποστήριξε ότι «είναι καταπληκτική είναι η συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου το 100% του προσωπικού δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία».

Εργαζόμενοι «Ευαγγελισμού»: Δεν έχουμε προσωπικό ούτε για τα πρωινά χειρουργεία

Την ίδια ώρα, τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την πιθανότητα επιτυχίας του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή εξέφρασαν, οι γιατροί Απόστολος Ανθόπουλος, με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής και Επιμελητής Β’ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, και Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος και πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Ο κ. Ανθόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επίσης το πρωί της Κυριακής, σημείωσε: «Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων δημιουργούν ζήτηση για όσους έχουν χρήματα. Όχι όμως για τους ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν τα 300 ευρώ με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Διαβάζοντας την κοινή υπουργική απόφαση, διαπιστώνω ότι περιλαμβάνει και τις μεταμοσχεύσεις. Ποιος θα παίρνει τα μοσχεύματα αυτός που προηγείται χρονικά ή αυτός που έχει τα λεφτά; Αυτός που περιμένει τέσσερα χρόνια δεν έχει χρήματα. Εάν οι πολίτες αγκαλιάσουν τα απογευματινά ιατρεία, τότε ναι, αυτά θα αποσυμφορήσουν τις λίστες. Για τη διενέργεια χειρουργείων, όμως, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό το προσωπικό υπάρχει»;

Από την πλευρά του ο κ. Φερεντίνος τόνισε: «Ο Ευαγγελισμός δεν μπήκε στα απογευματινά ιατρεία για τον ίδιο λόγο που δεν μπήκαν και άλλα νοσοκομεία: Διότι δεν υπάρχει προσωπικό, ούτε καν για τα πρωινά. Δεν λειτουργούν, 5 αίθουσες χειρουργείων οι οποίες θα μπορούσαν να εξυπηρετούν 4.500 χειρουργεία τον χρόνο. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει βρεθεί αυτή η δυνατότητα. Μετράμε πάνω από 1.000 κενές θέσεις στο νοσοκομείο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης: Πάνω από 150 νοσοκομεία οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία - Δεν έχουμε ούτε για τα πρωινά, λένε οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό"

Γερμανία: Διήμερη απεργία του προσωπικού καμπίνας στις πτήσεις της Lufthansa από Μόναχο και Φρανκφούρτη

Ο Οργανισμός Ανεξάρτητων Αεροσυνοδών (UFO) καλεί τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa σε απεργία, την Τρίτη για τις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου και την Τετάρτη για τις αναχωρήσεις από την Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τον UFO, ο οποίος εκπροσωπεί 19.000 εργαζόμενους στην Lufthansa και στην Lufthansa Cityline, οι απεργίες θα ξεκινήσουν κάθε φορά στις 04:00 τα ξημερώματα και θα λήξουν στις 23:00 της ίδιας ημέρας. Σε ανακοίνωσή του, ο UFO επισημαίνει ότι μόλις την Πέμπτη η Lufthansa ανακοίνωσε κέρδη ύψους σχεδόν 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και «τα πληρώματα καμπίνας πρέπει να έχουν συμμετοχή σε αυτήν την επιτυχία και να αποζημιωθούν για τις υποχωρήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Από την πλευρά της Lufthansa, ανακοινώθηκε ότι οι απεργίες θα επηρεάσουν περίπου 100.000 ταξιδιώτες και ο επικεφαλής του Τμήματος Προσωπικού Μίχαελ Νίγκεμαν εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η διαμάχη για τις συλλογικές συμβάσεις μεταφέρεται στις πλάτες των επιβατών. «Παραμένουμε έτοιμοι για διάλογο και ζητάμε από τον UFO να καθίσει και πάλι μαζί μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Το συνδικάτο διεκδικεί αυξήσεις 15% στις μηνιαίες αποδοχές, συλλογική σύμβαση διάρκειας 18 μηνών και «αποζημίωση πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Διήμερη απεργία του προσωπικού καμπίνας στις πτήσεις της Lufthansa από Μόναχο και Φρανκφούρτη"

Θεσσαλονίκη: Νεαροί επιτέθηκαν σε δύο τρανσέξουαλ – Αρκετές προσαγωγές από την Αστυνομία (video)

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις 22:30, πολυπληθής ομάδα νεαρών ατόμων, που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους, κινήθηκε εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων που περνούσαν από το σημείο.

Οι νεαροί αντάλλαξαν ύβρεις με τους δύο τρανσέξουαλ. Στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια, ενώ κάποιοι τους έφτυσαν. Τα δύο θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευθούν. Ειδοποιήθηκε το 100. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 προσαγωγές. Ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να αυξηθεί. Οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν έχουν μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεση η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Δείτε βίντεο του thestival.gr από το σημείο:

 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Νεαροί επιτέθηκαν σε δύο τρανσέξουαλ – Αρκετές προσαγωγές από την Αστυνομία (video) "

Αμερικανικό πλοίο κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Από τη βάση Λάνγκλεϊ-Γιούστις στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο αναχώρησε το πλοίο γενικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού «Gen. Frank S. Besson» (LSV-1). 

Σκοπός του πλοίου το οποίο ταξιδεύει προς την Ανατολική Μεσόγειο είναι να ενισχύσει τη θαλάσσια εκστρατεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Το εν λόγω πλοίο εξυπηρετεί την εφοδιαστική υποστήριξη μονάδων με ό,τι απαιτείται ώστε να μπορούν να επιχειρούν μακριά από τις βάσεις ξηράς. Το «Gen. Frank S. Besson» (LSV-1) απέπλευσε «λιγότερο από 36 ώρες αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα διά θαλάσσης», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της CENTCOM.

Μεταφέρει «εξοπλισμό για τη δημιουργία προσωρινού προβλήτα» που θα εξυπηρετήσει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που λιμοκτονούν στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανικό πλοίο κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα"

Επεισόδια με μολότοφ στην Πανεπιστημιούπολη – Κάηκαν αυτοκίνητα

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στου Ζωγράφου λόγω έντασης που προκάλεσε ομάδα ατόμων που βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη γύρω στις 2:00, όπου πραγματοποιούνταν πάρτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έβαλαν φωτιές σε κάδους στην Υμηττού και σε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα, τέσσερα εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα τρία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας όπου και διέκοψαν την κυκλοφορία, ενώ η Πυροσβεστική έσβησε τις φωτιές.

Τα άτομα που προκάλεσαν τις ζημιές επέστρεψαν στην Πανεπιστημιούπολη, ωστόσο, κατά πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα, περίπου δέκα εξ αυτών επανήλθαν και εξαπέλυσαν επίθεση με φωτοβολίδες και μολότοφ προς τη Διεύθυνση των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με μολότοφ στην Πανεπιστημιούπολη – Κάηκαν αυτοκίνητα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news