facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Κλειστά σχολεία 18/1 - Κάλεσμα μαθητών για το συλλαλητήριο της Πέμπτης

Κλειστά σχολεία από τους μαθητές στις 18 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών Αθήνας. Οι μαθητές καλούνται να μετέχουν μαζί με τους φοιτητές στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, με σύνθημα: «Κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους».

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους και αναμένεται πολλά σχολεία να είναι τελικώς κλειστά την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών Αθήνας αναφέρει:

1. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να κάνει την αδικία νόμο με την ίδρυση πανάκριβων Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Οι πολλοί να δίνουμε όλο και πιο πολλές εξετάσεις για να σπουδάσουμε και οι λίγοι που το σηκώνει η τσέπη τους να έχουν πρόσβαση στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις! Κάποιοι λίγοι να αγοράζουν σπουδές, πτυχίο και μέλλον και οι χιλιάδες να παλεύουμε σε σχολεία με ελλείψεις και προβλήματα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα! Είναι άδικο και δε θα περάσει!

2. Γιατί το «Εθνικό Απολυτήριο», που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση σημαίνει ότι θα δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα!

Για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ θα μετρά ο βαθμός των μαθημάτων κάθε τάξης, ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά απολυτήριο; Με τι λεφτά; Αν τώρα δεν παίρνουμε ανάσα με 4 μαθήματα στην Γ´ Λυκείου, τι θα κάνουμε με το «Εθνικό Απολυτήριο»; Ούτε να το σκέφτεστε!

3. Γιατί τα Ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή.

Κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ που οι γονείς μας δεν τα έχουν. Επιλογή για να σπουδάζουμε περισσότεροι είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ, η Τράπεζα Θεμάτων, να δίνεται στέγαση και σίτιση στους φοιτητές. Αλλά, στα Υπουργεία δεν τους νοιάζει να έχουμε επιλογές, να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας και να έχουμε μέλλον. Τους νοιάζει να τα δίνουν όλα για τα κέρδη των λίγων. Των αλυσίδων φροντιστηρίων, των ιδιοκτητών Κολεγίων και των εμπόρων πτυχίων.

4. Για να φωνάξουμε ως εδώ! Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει γίνει Υπουργείο «Ιδιωτικής» Παιδείας.

Εμείς απαιτούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλα τα παιδιά. Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας διαχωρίζει, δεν μας κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση. Απαιτούμε χρηματοδότηση και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Για να βοηθιούνται όλα τα παιδιά για να προοδεύουν.

+1. Γιατί, ήδη έγιναν εκατοντάδες καταλήψεις, ήμασταν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στο δρόμο στην πρώτη μας πορεία και πάμε τώρα να γίνουμε περισσότεροι! Γιατί τώρα είναι ώρα αγώνα! Για την Παιδεία μας και τη ζωή μας! Με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αφήσει στα χαρτιά ή καθυστερήσει σχέδια και νόμους! Θα το ξανακάνουμε!

Απαιτούμε:

1. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

2. Ούτε σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο

3. Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτήρια και τις υποδομές

4. Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων

5. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές. Περισσότεροι καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα με λιγότερους μαθητές/τμήμα

6. Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια

7. Δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

8. Κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, να μην τη χάσει κανείς μαθητής

9. Θέρμανση σε όλα τα σχολεία

Τώρα ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία - θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία! 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστά σχολεία 18/1 - Κάλεσμα μαθητών για το συλλαλητήριο της Πέμπτης "

Πανικός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου: Άγρια επίθεση Ρομά σε γιατρούς και νοσηλευτές

Τον τρόμο έζησαν ασθενείς και συνοδοί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, μετά από επίθεση Ρομά.

Όπως αναφέρουν στο aixmi-news.gr συνοδοί είδαν ξαφνικά μπροστά τους γύρω στις 4 τα ξημερώματα, περίπου 30 Ρομά να σπάνε ότι βρουν μπροστά τους και να επιτίθενται στους εργαζομένους του νοσοκομείου, χτυπώντας τους και βρίζοντάς τους με χυδαίο τρόπο.

Το περιστατικό συνέβη όταν κατά τις 3 την νύχτα μεταφέρθηκε μια γυναίκα Ρομά στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν ότι προβλέπεται για να σώσουν την γυναίκα, πράγμα που έγινε και την μετέφεραν σε θάλαμο νοσηλείας.

Εκεί η ασθενής έκανε ένα επιληπτικό επεισόδιο όπως αντιλήφθηκαν άλλοι ασθενείς και συνοδοί με αποτέλεσμα οι Ρομά που την συνόδευαν να θεωρήσουν ότι πεθαίνει. Έτσι μέσα σε πέντε λεπτά έφθασαν στο νοσοκομείο 30 άτομα και άρχισαν να σπάνε, να καταστρέφουν και να χτυπούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Η παθολογική δε, ήταν γεμάτη ασθενείς που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη καθώς δεν ήξεραν αν βγουν ζωντανοί από αυτό το χάος που προκάλεσαν οι Ρομά.

Μάλιστα όπως ανέφερε συνοδός ασθενούς κάποιοι προσπάθησαν να ξεβιδώσουν και έναν πυροσβεστήρα που ήταν στον τοίχο, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, διότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο μπορεί και να θρηνούσαμε ανθρώπινη ζωή.

Έναν από τους γιατρούς τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν τραυματισμό, ενώ νοσηλευτές και βοηθοί θαλάμου δέχθηκαν χτυπήματα.

Κλήθηκε η αστυνομία και μετά από λίγη ώρα το επεισόδιο έληξε. Ωστόσο οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς φοβούνται διότι αυτό δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο που συμβαίνει στο νοσοκομείο με δράστες Ρομά.

aixmi-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου: Άγρια επίθεση Ρομά σε γιατρούς και νοσηλευτές"

Θρίλερ στην Ηλεία: Όχημα παρασύρθηκε από φουσκωμένο χείμαρρο – Αγνοούνται οι επιβαίνοντες!

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά από πληροφορία, πως αυτοκίνητο με δυο επιβαίνοντες, παρασύρθηκε από φουσκωμένο χείμαρρο στο χωριό Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Όλες οι δυνάμεις κινούνται προς την περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν το όχημα και τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, στην προσπάθειά τους να περάσουν από γεφύρι στην είσοδο του χωριού, η υπερχείλιση των ρεμάτων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους καθώς απειλεί σοβαρά τα σπίτια στο Πλουτοχώρι.

Στις έρευνες, το έργο των οποίων η ισχυρή βροχόπτωση καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο, επιχειρεί η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ με 4 άτομα και η Ο.Υ.Δ. με 4 δύτες της Μονάδας, ενώ στο συμβάν μεταβαίνει επίσης και η ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ με 7 άτομα.

Επιχειρούν επίσης ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την Ηλεία και της Αστυνομίας ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παρόντες στις έρευνες είναι τόσο ο αντιπεριφερειαρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης όσο και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στην Ηλεία: Όχημα παρασύρθηκε από φουσκωμένο χείμαρρο – Αγνοούνται οι επιβαίνοντες!"

Αντίθετη στην τεκνοθεσία και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης

Κάθετα αντίθετη στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και στην τεκνοθεσία, δηλώνει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για κατάλυση του φυσικού δεσμού της οικογένειας, αναδεικνύοντας, στο όνομα ενός μονομερούς και μειοψηφικού «δικαιωματισμού», καινοφανείς κοινωνικούς θεσμούς.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου είναι το ακόλουθο: Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, κατά τό Ἱερό Εὐαγγέλιο, τήν Ἱερά Παράδοση καί τούς Ἱερούς Κανόνες, πού καθορίζουν τή διδασκαλία τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, ἀναφορικά μέ τό ὑπό συζήτηση θέμα τοῦ λεγομένου «γάμου» μεταξύ ὁμόφυλων προσώπων, δηλώνει τά ἑξῆς. Ὁ Γάμος γιά τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία εἶναι μυστήριο ἱερό, ὡς ἕνωση ψυχοσωματική μεταξύ ἄνδρα καί γυναίκας, μέ σκοπό τόν ἁγιασμό τους καί ἀνάγεται στή σχέση Χριστοῦ καί Ἐκκλησίας. «Τό μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγώ δέ λέγω εἰς Χριστόν καί εἰς τήν ἐκκλησίαν» (Ἐφ. 5,32). Τά συστατικά τοῦ θεσμοῦ τῆς οἰκογένειας συνδέονται ἄμεσα μέ τά διακριτά πρότυπα τοῦ πατέρα καί τῆς μητέρας, ὅπως ἐπιβεβαιώνει ἡ θεϊκή ἐντολή «Τίμα τόν πατέρα σου καί τήν μητέρα σου» (Ἔξοδ. 20, 12) καί, κατά τοῦτο, τό παιδί ἔχει ἀναφορά σ᾽ αὐτούς. Ὁ ὁποιοσδήποτε οὐδέτερος προσδιορισμός τῶν σχέσεων αὐτῶν καταλύει τόν φυσικό θεσμό τῆς οἰκογένειας, ἀναδεικνύοντας στό ὄνομα ἑνός μονομεροῦς καί μειοψηφικοῦ «δικαιωματισμοῦ» καινοφανεῖς κοινωνικούς θεσμούς. Ἡ ἐπίκληση περί ἰσότητας στόν γάμο ἑτερόφυλων καί ὁμόφυλων καί κατ᾽ ἐπέκταση τοῦ ἴδιου δικαιώματος τεκνοθεσίας, παραγνωρίζει τά θεμελιώδη δικαιώματα τῶν παιδιῶν νά ἀνατρέφονται καί νά διαμορφώνονται σ᾽ ἕνα οἰκογενειακό περιβάλλον, πού δέν προκαλεῖ σύγχυση ὡς πρός τήν γονεϊκή ταυτότητα. Δέν εὐσταθεῖ τό φερόμενο ἐπιχείρημα, ὅτι ἡ θεσμοθέτηση τοῦ πολιτικοῦ γάμου τῶν ὁμόφυλων ζευγαριῶν καί ἡ ἀπ᾽ αὐτήν αὐτοδίκαιη θεσμοθέτηση τοῦ δικαιώματος τῆς τεκνοθεσίας, ἐπιβάλλεται εἴτε ἀπό ὑπερεθνικῆς ἰσχύος Συνθῆκες καί Καταστατικούς Χάρτες, εἴτε ἀπό τό Ἑνωσιακό Δίκαιο, εἴτε ἀπό τό ἰσχῦον Σύνταγμα τῆς Ἑλλάδος. Γι᾽ αὐτό καί ἐναπόκειται σέ κάθε Κράτος, ἀνάλογα μέ τήν πολιτισμική καί κοινωνική του ταυτότητα καί τόν ἀξιακό του πολιτισμό, νά νομοθετήσει ἤ ὄχι ἐλεύθερα γιά τό ζήτημα αὐτό. Καί αὐτό παρατηρεῖται στίς Χῶρες τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης, ὅπου δέν ὑπάρχει ὁμοιογενής ρύθμιση, ἀλλά στό πλαίσιο τῆς πολυπολιτισμικότητας ὑφίστανται ἔντονες διαφοροποιήσεις. Εὔλογα, ὅμως, προκαλεῖ ἀπορία, γιατί πολλοί ὑποστηρικτές τοῦ «γάμου» τῶν ὁμόφυλων ἐπικαλοῦνται τίς Δυτικοευρωπαϊκές ἀξίες καί τά Εὐρωπαϊκά θέσμια, ὅταν σέ πλεῖστες τῶν ἄλλων περιπτώσεων τίς κατακεραυνώνουν. Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἐκφράζει τή διαχρονική της ἀλήθεια, ἡ ὁποία δέν διαμορφώνεται μέ ὅρους ἐπικαιρότητας. Σέβεται τό πρόσωπο καί τίς ἐπιλογές τοῦ κάθε ἀνθρώπου καί δέν ἀπορρίπτει κανένα. Αὐτό, ὅμως, δέν σημαίνει ὅτι ὁ ὁποιοσδήποτε δικαιωματισμός καί τό κάθε κοινωνικό φαινόμενο πρέπει νά καταξιώνεται καί ὡς θεσμός. Οἱ μόνοι ἁρμόδιοι νά νομοθετοῦν εἶναι ἡ Κυβέρνηση καί ἡ Βουλή τῶν Ἑλλήνων. Ὅμως, ἡ Ἐκκλησία, ὅπως καί κάθε πολίτης, ἔχουν τό συνταγματικό δικαίωμα νά ἐκφράζουν ἐλεύθερα τή θέση τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίθετη στην τεκνοθεσία και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης"

Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατάργησε τις δίκες κατά της Νότιας επέκτασης του λιμανιού του Πειραιά

Με δυο αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, κατάργησε τις δίκες οι οποίες αφορούσαν τις αιτήσεις του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά που ζητούσαν να ακυρωθεί η εγκατάσταση και λειτουργία δύο εργοταξιακών χώρων του ΟΛΠ στον Mώλο Δραπετσώνας και στην Ακτή Βασιλειάδη, για τις ανάγκες κατασκευής του έργου της Νότιας επέκτασης, στο λιμάνι του Πειραιά (Master Plan).

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 59 και 60/2024 αποφάσεις της (πρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου), κατάργησε τις δυο αυτές δίκες με την αιτιολογία ότι εκδόθηκαν νέες αποφάσεις, οι οποίες αντικατέστησαν τις προσβαλλόμενες.

Ο ΟΤΑ, κ.λπ. ζητούσαν από το ΣτΕ, να ακυρωθεί: 1) η από 11.12.2020 απόφαση του γενικού διευθυντή περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία ανανεώθηκαν και τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του συνολικού έργου του ΟΛΠ/Cosco, για τη λειτουργία του λιμένα Πειραιά και την κατασκευή και λειτουργία έργων βελτίωσης και επέκτασης αυτού και 2) η από 23.2.2021 απόφαση του ιδίου γενικού διευθυντή, με την οποία εγκρίθηκε η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕΠΕΜ) για την εγκατάσταση και λειτουργία δύο εργοταξιακών χώρων στο Mώλο Δραπετσώνας και στην Ακτή Βασιλειάδη, για τις ανάγκες κατασκευής του έργου της νότιας επέκτασης του επιβατικού λιμένα Πειραιά (Master Plan).

Σύμφωνα με την Ολομέλεια η κατάργηση των δικών έγινε καθώς «εκδόθηκε νέα απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στις 15.9.2023, η οποία αντικατέστησε την πρώτη προσβαλλόμενη πράξη, και ότι, κατόπιν αυτού, έχει παύσει να ισχύει και η δεύτερη προσβαλλόμενη έγκριση της ΤΕΠΕΜ».

Τέλος, η πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, έκρινε ότι «για την έγκυρη άσκηση ενδίκου βοηθήματος ή μέσου από Δικηγορικό Σύλλογο ενώπιον του ΣτΕ απαιτείται η παροχή πληρεξουσιότητας στον υπογράφοντα αυτό δικηγόρο ή στον παριστάμενο κατά τη συζήτηση στο ακροατήριο από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, χωρίς να αρκεί η προσκόμιση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατάργησε τις δίκες κατά της Νότιας επέκτασης του λιμανιού του Πειραιά"

Έβγαλαν λαγοκέφαλο - γίγας! Απόγνωση μεταξύ των αλιέων - Δείτε φωτογραφίες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες αλιείς του Ηρακλείου. Αιτία οι πληθυσμοί λαγοκέφαλων (αλλά και άλλων εισβολικών ειδών) που έχουν εγκατασταθεί στα νερά της Κρήτης, καταστρέφοντας εξοπλισμό και ψαριές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σημερινής ψαριάς που "έβγαλε" ... λαγοκέφαλο-γίγας, μήκους 70 εκατοστών και βάρους 8 κιλών!

Όπως σημειώνουν οι αλιείες, οι καταστροφές από τους λαγοκέφαλους είναι συχνές - σε δίχτυα και αλιεύματα, ενώ εκπέμπουν σήμα κινδύνου ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία και τη στήριξη των επαγγελματιών αλιέων, απέναντι σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που μοιάζει να έχει παγιωθεί.

Λαγοκέφαλος καταστροφή δίχτυα Ηράκλειο

Λαγοκέφαλος καταστροφή δίχτυα Ηράκλειο

Λαγοκέφαλος καταστροφή δίχτυα Ηράκλειο

cretalive 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβγαλαν λαγοκέφαλο - γίγας! Απόγνωση μεταξύ των αλιέων - Δείτε φωτογραφίες"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν λασποβροχές

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο, καθώς θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και τις Κυκλάδες.. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια πελάγη 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα βόρεια από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 00 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα έως 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 4 με 6, με βαθμιαία εξασθένηση
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες..
Ανεμοι: Τις πρωινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν λασποβροχές"

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 53χρονη που εμφανιζόταν ως δικηγόρος ή στέλεχος του ΣΔΟΕ - Πώς «έφαγε» 280.000 ευρώ από πολίτες

Στη φυλακή οδηγείται, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, 53χρονη η οποία καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχη για απάτες που καταγγέλθηκε ότι τέλεσε εις βάρος δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών, προσποιούμενη διάφορες επαγγελματικές ιδιότητες, όπως αυτές της δικηγόρου, της υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΣΔΟΕ, ακόμη και της μέλλουσας εισαγγελέως.

Με τις υποτιθέμενες ιδιότητες αναλάμβανε- σύμφωνα με το κατηγορητήριο- να φέρει εις πέρας για λογαριασμό των θυμάτων της διάφορες νομικές πράξεις ή να τους εντάξει σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Συνολικά κατηγορείται ότι απέσπασε το διάστημα από το 2007 έως το 2021 το ποσό των 283.400 ευρώ, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η 53χρονη συνελήφθη το καλοκαίρι του 2021, ύστερα από καταγγελία γυναίκας από την οποία πήρε άνω των 100.000 ευρώ. Ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα με τα οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω. Από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών της άρχισαν να προσέρχονται στις διωκτικές Αρχές κι άλλα θύματα που κατήγγειλαν τη δράση της.

«Έταζε λαγούς με πετραχήλια»

«Μου την σύστησε ένας γνωστός μου. Εμφανίστηκε ως δικηγόρος και με ενέπνευσε με αυτά που έλεγε» κατέθεσε στο δικαστήριο κτηνοτρόφος που απευθύνθηκε στην 53χρονη επειδή είχε χρέος προς την Εφορία. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατέθεσε σε τραπεζικό της λογαριασμό περί τις 5000 ευρώ, χωρίς όμως η κατηγορούμενη να προβεί σε περαίωση του χρέους του, όπως του είχε υποσχεθεί.

«Έταζε λαγούς με πετραχήλια» ανέφερε για την 53χρονη άλλος καταγγέλλων που απευθύνθηκε στη γυναίκα προκειμένου να αναλάβει για λογαριασμό του κάποιες νομικές ενέργειες που αφορούσαν το θάνατο του αδελφού του. Ένα ακόμη θύμα κατέθεσε ότι την εμπιστεύτηκε για να εντάξει την επιχείρηση του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καταβάλλοντας συνολικά 3000 ευρώ και η απάντηση που εισέπραξε πριν της αναθέσει το φάκελό του ήταν «αυτό είναι "ψωμί, βούτυρο, ντομάτα και τίποτα"». Τα περισσότερα θύματα που εξετάστηκαν από το δικαστήριο κατέθεσαν ότι η 53χρονη επικαλείτο την πανδημία για να δικαιολογήσει ότι δεν προχωρούσαν οι υποθέσεις τους.

«Δεν ξεγέλασα κανέναν»

Η κατηγορούμενη - που ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι της απονεμήθηκε τιμητικά αξίωμα από το ΣΔΟΕ επειδή δήθεν συνέβαλε στην αποκάλυψη υπόθεσης λαθρεμπορίου αυτοκινήτων - στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επισήμανε ότι η επαγγελματική της ιδιότητα είναι αυτή του «ειδικού φοροτεχνικού» και με αυτή αναλάμβανε να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις που της ανέθεταν οι καταγγέλλοντες. «Δεν ξεγέλασα κανέναν, λένε ψέμματα ότι παρουσιαζόμουν ως δικηγόρος», είπε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απάτη κατ' εξακολούθηση (τετελεσμένη και σε απόπειρα), όπως επίσης για αντιποίηση δικηγορικής ιδιότητας, χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Αποφασίστηκε δε, να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή.

Με την ίδια απόφαση, καταδικάστηκε ως απλός συνεργός στην πράξη της απάτης ο 71 ετών σύζυγός της και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών, με 3ετή αναστολή (με αναγνώριση ελαφρυντικού). Ο ίδιος κατηγορείτο ότι συνόδευε την σύζυγό του και ήταν κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού όπου τα θύματα κατέθεταν τα χρήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 53χρονη που εμφανιζόταν ως δικηγόρος ή στέλεχος του ΣΔΟΕ - Πώς «έφαγε» 280.000 ευρώ από πολίτες"

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί για διαρροή βίντεο από την εκτέλεση στο Νέο Κόσμο

Συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί για διαρροή βίντεο λίγο μετά την μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής (14/01/2024).

Δυο αστυνομικοί συνελήφθησαν με την κατηγορία πως κατέγραψαν και διέρρευσαν βίντεο στα ΜΜΕ, στο οποίο απεικονίζεται η σορός του Βαγγέλη Ζαμπούνη λίγο μετά τη δολοφονία στο Νέο Κόσμο.

Οι δυο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο ενώ φέρονται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν την καταγραφή και τη διαρροή. Παράλληλα, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας και στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη άρχισε, θα  διερευνηθεί και το πώς διέρρευσαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου στα ΜΜΕ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαγγέλης Ζαμπούνης: Συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί για διαρροή βίντεο από την εκτέλεση στο Νέο Κόσμο"

Κρήτη: Μπήκε στο λιόφυτο και του έκοψε από τη ρίζα 42 ελιές!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας 48χρονος από χωριό του Δήμου Μυλοποτάμου, πηγαίνοντας στο λιόφυτό του το περασμένο Σάββατο (13/1).

Είδε στο έδαφος 42 ελιές, που κάποιος είχε κόψει από τη ρίζα και είχε παρατήσει εκεί.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο δράστης, δεν έκλεψε τον καρπό, ούτε πήρε τους κορμούς.

Ο 48χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία την επομένη, κατονομάζοντας μάλιστα τον δράστη, έναν 59χρονο, ο οποίος συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Μπήκε στο λιόφυτο και του έκοψε από τη ρίζα 42 ελιές! "

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης η Ζάκυνθος λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κηρύχθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, η Δημοτική Κοινότητα Ζακύνθου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης, μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γεώργιος Στασινόπουλος.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου σε πρωινή συνέντευξή του εξήγησε ότι: «Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής. Τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ. Όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και 12 Φεβρουαρίου 2024, οπότε θα γίνει δίχως νεότερο έγγραφο, άρση της ανωτέρω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου.

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου κινήσαμε κάθε απαιτούμενη διαδικασία διαχείρισης του προβλήματος και προστασίας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αμεσότητα και υπευθυνότητα που αντιμετώπισε το αίτημα που υποβλήθηκε από την δημοτική αρχή. Με αυτή του την απόφαση μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί. Κάτι που συνέβη και με τα υποστηρικτικά μέσα (μηχανήματα έργου κλπ) τα οποία είχαν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους. Συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλότητα της καθημερινότητάς τους. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο», δηλώνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσιος Τουρκάκης βρίσκονται στην Αθήνα όπου έχουν συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δουν τις περαιτέρω κινήσεις που μπορούν να γίνουν.

Έκκληση να κηρυχθεί ο δήμος της Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απευθύνει ο δήμαρχός της, Γιώργος Στασινόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «από τις βρύσες τρέχει νερό με πετρέλαιο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης η Ζάκυνθος λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης"

Δίκη για Μάτι: Ευθύνες στο λιμενικό επέρριψε ο Φωστιέρης - «Έπαιρνα εντολές από τον Τόσκα», είπε

Ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα επέρριψε ο κατηγορούμενος πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ, Ιωάννης Φωστιέρης, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την απολογία του στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 104 άτομα. Ο εισαγγελέας της έδρας ρώτησε μάλιστα τον κατηγορούμενο εάν εκείνη την ημέρα έδινε εντολές ο πολιτικός του προϊστάμενος Ν. Τόσκας.

«Έχει υπόβαθρο από στρατό. Έχει δίπλα του άνθρωπο από πολεμική αεροπορία. Κατά νόμο είναι προϊστάμενος και από τη στιγμή που θα εκφράσει κάτι σε εμένα είναι εντολή» είπε απαντώντας ο πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ.

Εισαγγελέας: Λανθασμένα το έχετε στο μυαλό σας. Ο πολιτικός προϊστάμενος δεν δίνει εντολές.

Κατηγορούμενος: Εάν έρθει εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης και πει κάτι δεν είναι εντολή;

Εισαγγελέας: Όχι.

«Το Μάτι πέθανε εκατό μέτρα πριν η φωτιά περάσει την Μαραθώνος από τα υπερθερμά αέρια. Πρώτα πέθανε και μετά κάηκε. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Τα εναέρια μέσα ήταν μετρημένα κουκιά και δεν μπορούσαν με τέτοιους ανέμους (…). Τις ίδιες κινήσεις που κάναμε στην Κινέτα κάναμε και στο Μάτι. Αγαπούσαμε τη Δυτική Αττική και μισούσαμε την Ανατολική, αν είναι δυνατόν», είπε ακόμη ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα στελέχη της Πυροσβεστικής δεν γνώριζαν από την προηγούμενες ημέρες ότι οι καιρικές συνθήκες στο Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018 θα ήταν τέτοιας έντασης.

«Εάν το γνωρίζαμε θα είχαμε λάβει άλλες αποφάσεις π.χ για εναέρια. Αν ξέραμε ότι θα είχαμε σταθερή ροή, όπως την είχαμε, σε συνδυασμό και με ριπές θα σχεδιάζαμε κάτι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωστιέρης για να προσθέσει: «Τι πρόταση να κάνω στην ηγεσία; Έχω τέτοια ένδειξη; Ούτε κατά διάνοια (…). Είμαι με τα χέρια δεμένα. Στα εναέρια, το ίδιο. Αυτό που είχαμε ήταν ένα φυσικό φαινόμενο. Αυτό δημιουργήθηκε και για αυτό και οι βολές όλων των εναέριων δεν ήταν πλήρως επιτυχής. Όλοι το έχουν πανάκεια σε πρακτικό επίπεδο ότι θα σηκώσω εναέριο και θα σβήσω την φωτιά για αυτό «ανοίγουν» οι φωτιές».

Συνεχίζοντας το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για ελλείψεις που υπήρχαν το διάστημα εκείνο σε μέσα πυρόσβεσης, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης. «Ελάτε στη θέση μας...Θέλαμε εμείς να πάθουν οι άνθρωποι αυτή τη ζημιά; Χάσαμε τις θέσεις μας. Έχει αλλάξει η ζωή μας» είπε ξεσπώντας και συνεχίζοντας ανέφερε: «Είχαμε οικονομικές δυσκολίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει οικονομική δυνατότητα για εναέρια, εκείνη την περίοδο παλεύαμε με ελάχιστα μέσα, τα καναντέρ είναι ιπτάμενα φέρετρα ...Πετούν στα κόκκινα ... Με απλά λόγια... Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με έναν ιπτάμενο της πολεμικής αεροπορίας αλλά τα ίδια και εμείς τραβάμε στο πεδίο. Δύο 415 ήταν, δύο 225 και δύο s14. Ας με παρεξηγήσουν δεν με απασχολεί και δεν μιλάω για τους πληγέντες. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.... Αυτά είναι δυστυχώς τα εργαλεία μας και αυτές είναι οι επιχειρήσεις μας γι’ αυτό και βλέπετε οι πυρκαγιές ότι ανοίγουν».

Επιπρόσθετα, ο κ. Φωστιέρης υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ορθώς εκείνη την ημέρα δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής. «Τον πραγματικό αριθμό για πόσους ήταν στο Μάτι δεν το γνωρίζει κανένας. Ας πούμε 2000 άνθρωποι υπήρχαν έτσι κι αλλιώς. Δεν υπήρχε υποδομή να δεχθεί με ασφάλεια 500 ανθρώπους. Εγώ πάω στην ουσία. Να πάρει κάποιος την απόφαση ότι ο κόσμος φεύγει. Που τον πας; Δεν θα αναλάβει κανείς ευθύνη γιατί εκεί θα κάψει τον κόσμο. Θα φτάσουμε σε επίπεδο δεδομένου κακουργήματος. Η Πολιτεία δεν έχει φτιάξει υποδομή (…). Τουλάχιστον 200 άνθρωποι θα είχαν καεί. Λυπάμαι, πραγματικά λυπάμαι. Έχει αλλάξει η ζωή μου. Μετά θα έλεγαν "δώσατε την εντολή και εκθέσατε τον κόσμο σε κίνδυνο". Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πως θα εισηγηθεί ο πυροσβέστης, για να πετάξει το μπαλάκι από πάνω του και να πεις "εμείς εισηγηθήκαμε". Δεν μπορείς να τους πεις "απλά φύγετε"», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της απολογίας του στο Λιμενικό Σώμα ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «Η διάσωση στη θάλασσα είναι αρμοδιότητα Λιμενικού όχι του Πυροσβεστικού. Μας έχουν φορτώσει τα πάντα. Το Λιμενικό τι έκανε; Αυτή ήταν η δουλειά του. Γιατί δεν έδωσε εντολή από τη στιγμή που έβλεπε αυτή τη λαίλαπα να κρατήσει τα δύο καράβια της γραμμής να κατεβάσει λέμβους και να σώσει κόσμο; Το φορτωθήκαμε και αυτό ...Τινάχτηκα από την καρέκλα όταν έμαθα ότι ξεφόρτωναν κόσμο τα καράβια. Λέω πάει πνίγηκε η Μαραθώνος. Τι έκανε το λιμενικό; Γιατί το έχουμε; για να κυνηγάει λαθρομετανάστες;»

Η Motor Oil

Τέλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του κ. Φωστιέρης αναφέρθηκε και στην εκτροπή ελικοπτέρου στη Motor Oil. Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Στις έξι παρά είκοσι με έξι παρά τέταρτο δέχθηκα το πρώτο τηλεφώνημα από τον κύριο Βαρδινογιάννη. Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα πλησίον της Motor Oil και μου ζήτησε να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις με εναέρια μέσα. Ενημέρωσα την φυσική και πολιτική ηγεσία.

Μετά περίπου από επτά λεπτά δέχθηκα δεύτερο τηλεφώνημα από τον ίδιο τον κύριο Βαρδινογιάννη. Ήταν πιο έντονος στην έκφραση του και με μεγάλη αγωνία. Του είπα ελέγχεται θα έρθει ελικόπτερο μην αγχώνεστε .... Ενημερώνω εκ νέου τη φυσική και πολιτική ηγεσία. Γνώση είχαν για όλα αυτά ο υπαρχηγός επιχειρήσεων, ο αρχηγός, ο κύριος Καπάκης και ο κύριος Τόσκας. Μετά από ο,τι θυμάμαι έξι παρά πέντε δέχομαι τρίτο τηλέφωνο από τον μηχανικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων. Εάν γινόταν κάτι θα είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Αν γινόταν μία έκρηξη θα έφευγε όλο το διυλιστήριο στον αέρα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη για Μάτι: Ευθύνες στο λιμενικό επέρριψε ο Φωστιέρης - «Έπαιρνα εντολές από τον Τόσκα», είπε"

AAΔΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Σε απεργιακή τροχιά κινείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ και ανακοίνωσε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Οι όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δίνουν καθημερινό αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να κρατηθούν σε λειτουργία οι υπηρεσίες μας. Ελάχιστο προσωπικό, απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, διαρκείς πειραματισμοί στην πλάτη εργαζομένων και πολιτών απ’ την πλευρά της Διοίκησης και μια παρατεταμένη ‘’αναδιοργάνωση υπηρεσιών’’ που περισσότερο δημιουργεί, παρά αντιμετωπίζει προβλήματα. Καταστάσεις που υπονομεύουν το έργο των υπηρεσιών και ταλαιπωρούν καθημερινά του πολίτες.

Η σχεδόν καθημερινή υπέρβαση των ωραρίου, για να απαντηθούν τα δεκάδες χιλιάδες ‘’αιτήματα’’ ή να μην παραγραφούν φορολογικές υποθέσεις και η απλήρωτη δουλειά στο σπίτι απογεύματα και Σαββατοκύριακα, σε μια περίοδο μάλιστα ανεξέλεγκτης ακρίβειας, δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν μια νέα… κανονικότητα.

Όπως και δεν θα επιτρέψουμε η οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες μας, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, να αποτελέσει το πρόσχημα για την εμπλοκή Ιδιωτών.

Στις 24 Ιανουαρίου θα στείλουμε ένα πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και την ηγεσία της ΑΑΔΕ. Μήνυμα αποφασιστικής διεκδίκησης ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας και απαίτησης για λήψη μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Στις 24 Ιανουαρίου 2024 οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ, το ΣΔΟΕ, τις Κτηματικές Υπηρεσίες και τις Κεντρικές Υπηρεσίες απεργούν διεκδικώντας:

•Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας.
•Προσλήψεις Προσωπικού.
• Να μπει τέλος στη συρρίκνωση (στο όνομα της ‘’αναδιοργάνωσης’’) των υπηρεσιών μας.
•Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών μας.
•Ουσιαστικές Αυξήσεις στους Μισθούς.
•Επαναφορά του 13ου και 14ου Μισθού».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "AAΔΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024"

Βόλος: «Με βίαζε και μου ζητούσε χρήματα για να μην διαρρεύσει τα βίντεο» λέει η 18χρονη για τον θείο της

Την φρίκη που βίωνε στα χέρια του θείου της που την βίαζε, περιέγραψε στους αστυνομικούς η 18χρονη στο Βόλο, έξι μέρες μετά την δολοφονία του από τον πατέρα του κοριτσιού.

Το Live News φέρνει στο φως τα όσα είπε η 18χρονη στον Βόλο στους αστυνομικούς για το πως την πλησίασε ο θείος της, πότε άρχισε να την βιάζει και πως την εκβίαζε πως θα δημοσιεύσει βίντεο με τις άρρωστες πράξεις του.

Η 18χρονη κόρη του καθ ‘ομολογίαν δράστη ανέφερε: «Ξεκίνησα να λέω στον πατέρα μου ότι κάποιος με παρενόχλησε όταν ήμουν 9 ετών και ότι ο βιασμός μου ξεκίνησε όταν ήμουν 12 ετών. Ξέσπασα σε κλάματα. Ο πατέρας μου με πήρε αγκαλιά. Αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου. Μου είπε να βρω το θάρρος να πάμε σε έναν δικηγόρο να το καταγγείλω».

«Με παρενοχλούσε από τα 9 μου και στα 12 άρχισε ο βιασμός μου» θα πει με τρεμάμενη φωνή η νεαρή κοπέλα για τον θείο της που φέρεται να την βίαζε και να της ζητούσε χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει τα επίμαχα βίντεο.

«Μου είπε ότι χρειαζόταν χρήματα γιατί ήταν σε ανάγκη. Εγώ είχα στην τσάντα μου 1000 ευρώ που μου είχε δώσει το πρωί ο πατέρας μου για τα ενοίκια.

Μπαίνοντας ξανά στο αυτοκίνητο μου είπε ότι τα είχε πάρει από την τσάντα μου και ότι δεν θα με ξανά ενοχλούσε. Τον παρακάλεσα να μην κάνει κάτι με το βίντεο. Την επόμενη ημέρα διαπίστωσα ότι από τα χρήματα που είχα στην τσάντα μου είχε αφήσει περίπου 150 ευρώ. Τον φοβόμουνα. Φοβόμουν ότι θα κάνει κακό σε εμένα, στις αδερφές μου, στον πατέρα μου».

Η 18χρονη κοπέλα, είναι φοιτήτρια Φιλοσοφικής και νοίκιαζε ένα διαμέρισμα με τον πατέρα της να της δίνει λεφτά για να το πληρώνει.Την προηγούμενη Κυριακή, η σπιτονοικοκυρά της μικρής είπε πως υπάρχει καθυστέρηση στο ενοίκιο και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης.

Πότε αποκάλυψε η 18χρονη την απόλυτη φρίκη που ζούσε

«Ο πατέρας μου ενημερώθηκε από την σπιτονοικοκυρά ότι χρωστούσα 4 ενοίκια ύψους 1.040 ευρώ. Τα χρήματα αυτά μου τα είχε δώσει ο πατέρας μου όμως, δεν τα είχα καταβάλει. Την επόμενη μέρα το πρωί, ο πατέρας μου ήρθε να με βρει. Στην αρχή δεν ήθελα να του πω. Αργότερα όμως, του εξήγησα όλη την ιστορία από την αρχή. Του ζήτησα να παραμείνει ψύχραιμος και αποφάσισα να του αποκαλύψω όσα μου είχαν συμβεί πολλά χρόνια πριν.

Η κόρη αρχικά δεν κατονόμασε τον βιαστή της… Φοβόταν όπως είπε ενώ άμεσα ζήτησε και βοήθεια των ειδικών.

«Με ρώτησε ποιος ήταν αλλά εγώ δεν είχα το θάρρος να του το πω. Ο δικηγόρος μου είπε να αρχίσω να γράφω όσα μου είχαν συμβεί. Επισκέφτηκα ειδικό. Ο πατέρας μου ήταν συνέχεια δίπλα μου, έκλαιγε, ένιωθε τύψεις για όσα μου συνέβησαν. Ήθελε να με προστατεύσει, με αγκάλιαζε, με φιλούσε. Επέμενε να του πω ποιος είναι».

Η 18χρονη έγραψε σε ένα τετράδιο όλα όσα συνέβησαν από την πρώτη σεξουαλική παρενόχληση. Την Τρίτη το πρωί έσπασε και αποκάλυψε στον πατέρα της το όνομα του κακοποιητή της.

«Ο πατέρας μου έκλαιγε συνεχώς και κατηγορούσε τον εαυτό του γι’ αυτό που μου συνέβη. Τον λυπήθηκα και του είπα ότι είναι ο αδερφός της μητριάς μου, της δεύτερης γυναίκας του. Με το που το άκουσε, συγκλονίστηκε. Τότε ήταν που επέμενε ακόμα περισσότερο να προχωρήσω στην καταγγελία. Του ζήτησα χρόνο να μιλήσω με την ψυχίατρο και φάνηκε να το δέχεται. Ήρθε στο σπίτι η καθηγήτριά μου που της είχα αναφέρει παλιότερα τι συνέβαινε αλλά όχι με λεπτομέρειες πριν από περίπου ένα χρόνο που τα είχα αναφέρει και στην αδερφή μου».

«Δηλητηρίαζε την ψυχή της κόρης μου γι’ αυτό κι εγώ τον σκότωσα» είπε κατά την απολογία του ο πατέρας της 18χρονης, ο οποίος λίγο μετά το φονικό παραδόθηκε στις αρχές.

«Τον χτύπησα, δεν ξέρω αν είναι νεκρός»

«Στο γραφείο του δικηγόρου, ο πατέρας μου έδειχνε ανήσυχος, ταραγμένος, στεναχωρημένος. Δεν τον είχα ξανά δει έτσι. Τότε μου λέει «Τον χτύπησα, δεν ξέρω αν είναι νεκρός». Δεν μου είπε ποιον αλλά εγώ κατάλαβα ποιον εννοούσε. Με έπιασε κρίση πανικού. Δεν θυμάμαι πολλά. Θυμάμαι ότι πήρε την αστυνομία ο πατέρας μου και τους είπε «Έχω χτυπήσει κάποιον, είναι ένα ασημί αυτοκίνητο, δεν ξέρω αν είναι νεκρός ή ζωντανός. Σε 10 λεπτά θα έρθω να παραδοθώ».

Η κοπέλα θα καταγγείλει πως ο τελευταίος βιασμός τελέστηκε πριν 2 μήνες στο σπίτι στον Βόλο.

«Αναγκάστηκα να βρεθώ μαζί του γιατί μου έλεγε ότι αν δεν τον συναντούσα, θα έστελνε ένα βίντεο που είχε στο κινητό του με εμένα και αυτόν. Επιβιβάστηκα στο αυτοκίνητό του και κάποια στιγμή βγήκα από αυτό γιατί αισθανόμουν ότι δεν ήθελα να είμαι σε κοντινή επαφή μαζί του. Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει και μου είπε «εντάξει, αυτή θα είναι η τελευταία φορά».

Η 18χρονη φέρεται να είχε μιλήσει τόσο στην αδελφή της όσο και σε μία καθηγήτρια της σχολής της για όλα όσα πέρναγε.

«Το βίντεο είναι υπαρκτό, το έχω δει»

Η εκπομπή του Live News εξασφάλισε πληροφορίες σχετικά με το βίντεο που είχε στην κατοχή του ο βιαστής και εκβίαζε την 18χρονη. Το εν λόγω βίντεο είναι 36 δευτερολέπτων και τραβήχτηκε όταν η 18χρονη ήταν 13 ή 14 ετών, όπως ανέφερε η ίδια.

«Το βίντεο είναι υπαρκτό, το έχω δει. Μου το είχε δείξει πριν από ένα χρόνο σε φωτογραφίες καρε – καρέ και το Νοέμβρη πριν συναντηθούμε τελευταία φορά μου το έστειλε στο κινητό μου μέσω του κινητού του και μετά το διέγραψε. Το βίντεο αυτό έχει διάρκεια 36 δευτερόλεπτα. Φαίνεται ότι είναι στο σπίτι, στο δωμάτιο μου στην Αργαλαστή. Δεν φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του αλλά φαίνεται το τατουάζ που είχε. Εγώ ήμουν στο κρεβάτι σε άσχημη κατάσταση. Εκείνος ήρθε από πάνω μου. Πρέπει να ήμουν 13 ή 14 ετών τότε. Δεν το επέτρεψα ποτέ όλο αυτό».

«Στην ηλικία 9 χρονών δέχτηκα την πρώτη σεξουαλική επίθεση»

Η 18χρονη όταν έφθασε σε ψυχολογικό αδιέξοδο και αποφάσισε να μιλήσει, αλλά δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα όσα εφιαλτικά έζησε, της προτάθηκε μία μέθοδος, να καταγράψει η ίδια ό,τι της είχε συμβεί

Σε αυτά τα χειρόγραφα η 18χρονη περιγράφει πώς στα 9 της χρόνια έπεσε στα χέρια του βιαστή της.

«Στην ηλικία 9 χρονών δέχτηκα την πρώτη σεξουαλική επίθεση από τον… Είναι ο αδελφός της μητριάς μου. Με έβαλε να ξαπλώσω δίπλα του με πρόφαση να δούμε κάποια ταινία. Πέρασε το χέρι του γύρω από το λαιμό μου και ύστερα το κατέβασε στο στήθος μου. Όσο περνούσε η ώρα με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία. Μου έλεγε να κοιμηθώ, προσποιούνταν και ο ίδιος ότι κοιμόταν αλλά με το χέρι του προσπαθούσε να με ακουμπήσει.

Μέχρι τα 12 με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία και έκανε κινήσεις με σκοπό να τον χαϊδέψω. Απομάκρυνα το χέρι μου όμως. Μου ασκούσε πίεση και συνέχιζε να με ακουμπά σε σημεία που δεν έπρεπε. Άλλες φορές μου έβγαζε τη μπλούζα και με χάιδευε στο στήθος . Κάθε προσπάθειά μου να απομακρυνθώ ήταν άδικος κόπος».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: «Με βίαζε και μου ζητούσε χρήματα για να μην διαρρεύσει τα βίντεο» λέει η 18χρονη για τον θείο της"

Ξυλοκόπησε την 98χρονη μητέρα του – Την κλωτσούσε σε όλο το σώμα της

Ούτε την ίδια του την μητέρα δεν σεβάστηκε 55χρονος από την Αρτα που εξύβρισε και ξυλοκόπησε την 98χρονη μητέρα του σε χωριό του δήμου Καραϊσκάκη με την ηλικιωμένη να δέχεται κλωτσιές σε όλο της το σώμα.

Η φασαρία και οι φωνές της υπέργηρης γυναίκας έγιναν αντιληπτές από τους γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον 55χρονο. Ευτυχώς η 98χρονη δεν τραυματίστηκε σοβαρά και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αυτοί που γνωρίζουν τον 55χρονο μιλούν για έναν προβληματικό άνθρωπο που έχει απασχολήσει και άλλες φορές με την κακοποιητική του συμπεριφορά.

Ο 55χρονος αφού πέρασε την νύχτα στο κρατητήριο πέρασε αυτόφωρο σήμερα το πρωί κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία. Το δικαστήριο θα συνεχιστεί αύριο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλοκόπησε την 98χρονη μητέρα του – Την κλωτσούσε σε όλο το σώμα της"

Βόλος: Προσωρινά ελεύθερος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του – Συγκίνηση στα δικαστήρια

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε, μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, ο 50χρονος που δολοφόνησε τον 33χρονο κουνιάδο του στον Βόλο, όταν πληροφορήθηκε ότι βίαζε και εκβίαζε την 18χρονη κόρη του. Η Εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του 50χρονου, ενώ ο ανακριτής γνωμοδότησε υπέρ της παραμονής του σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η διαφωνία θα λυθεί εντός 5 ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Μέχρι τότε, ο κατηγορούμενος θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της κόρης του στον Βόλο. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με κλάματα και χειροκροτήματα από τους συγγενείς του 50χρονου, που βρίσκονταν στα δικαστήρια του Βόλου.

Συγκινημένοι εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους και οι δυο συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ.κ. Κούγιας και Βασιλικός:

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Προσωρινά ελεύθερος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του – Συγκίνηση στα δικαστήρια"

Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Βερολίνο – Η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα

Περισσότερα από 3.000 τρακτέρ, 2.000 φορτηγά και 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πύλη του Βραδεμβούργου για το σημερινό συλλαλητήριο, με το οποίο κορυφώνεται η «εβδομάδα δράσης» του αγροτικού κινήματος, το οποίο απαιτεί ακύρωση της σχεδιαζόμενης κατάργησης της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται ήδη από χθες, Κυριακή, το απόγευμα από όλα τα σημεία της χώρας, με στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, η οποία έως τώρα εμφανίζεται αμετακίνητη. Η μόνη παραχώρηση, που έχει προτείνει ο κυβερνητικός συνασπισμός, προβλέπει σταδιακή αντί διά μιας, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά, κατάργηση της επιδότησης. Οι αγρότες έχουν απορρίψει την πρόταση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος απευθύνθηκε πριν από λίγη ώρα στους διαδηλωτές για να επαναλάβει, εν μέσω αποδοκιμασιών, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από τον προϋπολογισμό. «Κατανοώ τις διαμαρτυρίες σας. Θαυμάζω αυτή την εικόνα των χιλιάδων αγροτών. Η διαμαρτυρία σας είναι νόμιμη και ειρηνική. Η κυβέρνηση άκουσε τα επιχειρήματά σας. Δεν αλλάζει σχετικά με τον φόρο των οχημάτων και το αγροτικό ντίζελ θα σταματήσει να επιδοτείται σταδιακά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Λίντνερ και υποσχέθηκε να εργαστεί για καλύτερες συνθήκες εργασίας και περισσότερη ελευθερία για τους αγρότες. «Ας σκεφτούμε καλά τώρα. Ας μη διαφωνούμε μόνο για το αγροτικό ντίζελ, πρόκειται μόνο για ένα μέτρο. Ας μιλήσουμε για την κατάσταση συνολικά στη γεωργία», πρόσθεσε.

Στο ίδιο κλίμα προχθές, Σάββατο, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος δέχεται δριμεία κριτική, επειδή δεν έχει έως τώρα συναντηθεί με τους αγρότες, άφησε ελάχιστες ελπίδες για κάτι περισσότερο, τονίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί «καλό συμβιβασμό» και ότι «οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να μένουν σε ισχύ επ’ αόριστον».

Το απόγευμα εκπρόσωποι των αγροτικών συνδικάτων θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP), έπειτα από πρόταση των τελευταίων. Οι αγροτοσυνδικαλιστές δήλωσαν ότι θα ανταποκριθούν στην πρόκληση, «παρότι έρχεται πολύ αργά».

Η αστυνομία προειδοποιούσε ήδη από νωρίς το πρωί ότι οι δρόμοι γύρω από την Πύλη του Βραδεμβούργου και το «κυβερνητικό τετράγωνο» ήταν ήδη γεμάτοι, καλώντας τους αγρότες να σταθμεύσουν τα οχήματά τους σε άλλες περιοχές. Κεντρικοί οδικοί άξονες της πρωτεύουσας είναι αποκλεισμένοι ήδη από τα ξημερώματα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με την αστυνομία, η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί να τελειώσει έως τις 13:00 (τοπική ώρα) και τα οχήματα να έχουν αποχωρήσει έως τις 15:00. Οι συνδικαλιστές, ωστόσο, έχουν προαναγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Βερολίνο – Η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα"

Τρόμος στα Σπάτα: Επίθεση-σοκ σε ανηλίκους στο «Εκπτωτικό Χωριό» από συμμορία 15 ατόμων

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τέσσερις ανήλικοι μέσα στο Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα.

Τα παιδιά ενώ περπατούσαν αμέριμνα δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων οι οποίοι τους λήστεψαν.

Οι τέσσερις ανήλικοι, τρεις 15χρονοι και ένας 14 χρόνος βρισκόταν στα καταστήματα του Εκπτωτικου χωριού στα Σπάτα για να ψωνίσουν.

Οι ανήλικοι αγόρασαν κάποια παπούτσια και περπατούσαν στους χώρους του εκπτωτικου χωριού όταν ξαφνικά τους περικύκλωσαν περίπου 15 άτομα.

Οι δράστες ζήτησαν από τα παιδιά τα χρήματα που είχαν πάνω τους.

Έντρομοι οι ανήλικοι σύμφωνα με πληροφορίες του «L&O» τους έδωσαν περίπου 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όμως οι δράστες ήθελαν και την τσάντα με τα παπούτσια που κρατούσε ένας ανήλικος. Το παιδί αντιστάθηκε και τότε οι δράστες τους γρονθοκοπήσαν.

Τα τρία από θύματα δέχθηκαν χτυπήματα στο πρόσωπο. Η ομάδα των δραστών εξαφανίσθηκε ενώ τα παιδιά κάλεσαν την αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στα Σπάτα: Επίθεση-σοκ σε ανηλίκους στο «Εκπτωτικό Χωριό» από συμμορία 15 ατόμων"

Άδωνις Γεωργιάδης: Τέλος από τα περίπτερα τα ζελεδάκια κάνναβης - Θα θεωρούνται ναρκωτικές ουσίες

«Κόκκινο» στα ζελεδάκια κάνναβης που πωλούνται σε περίπτερα και μίνι μάρκετ ανάβει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Με απόφασή του που αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όλα τα προϊόντα που περιέχουν την ουσία HHC (εξαϋδροκανναβινόλη), ένα «διάσημο» κανναβιδοειδές τα τελευταία χρόνια, αλλάζουν κατηγορία και εντάσσονται στις ναρκωτικές ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποσυρθούν από προσβάσιμα σημεία πώλησης.

Τα ζελεδάκια με HHC, που κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις, έχουν μεγάλη απήχηση σε εφήβους και νέους. Μάλιστα, αρκετές φορές η χρήση τους έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται παρενέργειες. Ενδεικτικά, πριν από περίπου δύο μήνες, ένας 20χρονος παρουσίασε έντονες ζαλάδες και εμετούς αφού κατανάλωσε ζελεδάκια κάνναβης, με αποτέλεσμα να επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας έχοντας συμπτώματα δηλητηρίασης και να χρειαστεί η διακομιδή του στο Τζάνειο νοσοκομείο.

«Μια από τις πρώτες μου αποφάσεις που υπέγραψα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά τα ζελεδάκια κάνναβης που πουλιούνται στα περίπτερα είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία. Τα εντάξαμε στις ναρκωτικές ουσίες και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από όλα τα σημεία πωλήσεως, είναι παράνομα. Αυτά τα ζελεδάκια δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί (Action24).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η ουσία εξαϋδροκανναβινόλη (HHC) και τα παράγωγά της θα υπαχθούν στον Πίνακα Β’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν.3459/2006 «Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον ν.4139/13 «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις». Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα επόμενα 24ωρα και θα αποτελέσει «σταθμό» για να μπει τέλος στην ελεύθερη πρόσβαση εφήβων σε τέτοια προϊόντα.

Το ζήτημα με τα βρώσιμα κανναβιδοειδή, άλλωστε, απασχολεί τις αρμόδιες αρχές ασφάλειας τροφίμων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη περίπτωση αφορά τις ιρλανδικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει σχετική προειδοποίηση μετά από μια σειρά νοσηλειών πριν από ένα περίπου χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Γραφείο Κοινωνικής Ένταξης του Εκτελεστικού Υπηρεσιών Υγείας της Ιρλανδίας (HSE) δήλωσε πως ο κίνδυνος αφορά συνθετικά κανναβινοειδή ζελεδάκια και γλυκά που πωλούνται ως προϊόντα κάνναβης, υποκατάστατα της τετραϋδροκανναβινόλης (THC).

Ποια είναι η ουσία HHC

Η εξαϋδροκανναβινόλη είναι ένα συνθετικό κανναβινοειδές. Δεν προέρχεται, δηλαδή, από φυτό, αλλά παρασκευάζεται στο εργαστήριο. Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές, σε έλαιο, σε ανθούς και σε τρόφιμα τύπου gummies με γεύσεις φρούτων, τα γνωστά ζελεδάκια, που είναι ιδιαιτέρως προσφιλή στα παιδιά. Η ουσία HHC είναι ένας «συγγενής» της THC. Κάθε μορφή HHC έχει διαφορετικό χρόνο επίδρασης. Τα ζελεδάκια φαίνεται να επιδρούν σε διάστημα από μισή ώρα έως δύο ώρες.

Η HHC δημιουργείται με μια διαδικασία που είναι γνωστή ως υδρογόνωση. Το υδρογόνο εγχέεται σε μια άλλη ουσία για να αναγκάσει τα μόρια του υδρογόνου να γίνουν μέρος της μοριακής δομής της αρχικής ουσίας. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα διατροφής. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται για τη μετατροπή φυτικού ελαίου σε μαργαρίνη. Χρησιμοποιείται επίσης για τη μετατροπή του ακατέργαστου φυτικού ελαίου σε υδρογονωμένο φυτικό έλαιο για να παρατείνει τη διάρκειά του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άδωνις Γεωργιάδης: Τέλος από τα περίπτερα τα ζελεδάκια κάνναβης - Θα θεωρούνται ναρκωτικές ουσίες"

Ασπρόπυργος: Ομάδα ΔΙΑΣ τον σταμάτησε και ανακάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο στο ΙΧ του

Στη σύλληψη ενός 32χρονου προχώρησε ομάδα ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν έλεγχο σε ΙΧ στην οδό Αγίου Γεωργίου και Λεωφόρου ΝΑΤΟ. Εντός του οχήματος βρήκαν ολόκληρο οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα εντόπισαν:

  • 1 πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
  • 3 μαχαίρια μήκους 22 εκατ., 23 εκατ. και 27 εκατ.
  • 1 πιστόλι με αέριο αμπούλα με γεμιστήρα που έφερε 2 μεταλλικά σφαιρίδια
  • 2 πλαστικά μπουκάλια με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων
  • 1 πλαστικό κουτί με πλήθος από μολύβδινα σφαιρίδια για αεροβόλο
  • 11 αμπούλες
  • 2 στυλό αυτοάμυνας
  • πλήθος φυσιγγίων για κυνηγετικό όπλο

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Ομάδα ΔΙΑΣ τον σταμάτησε και ανακάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο στο ΙΧ του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news