facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς στις 30 Οκτωβρίου, στηρίζει η ΟΤΟΕ, όπως και άλλοι φορείς.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων δίνει μάχη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αντιτάσσεται στη πολιτική συρρίκνωσης της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση τόσο του δικτύου των καταστημάτων, όσο και των θέσεων εργασίας.
Η διοίκηση της Τράπεζας με άλλοθι τον εκσυγχρονισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία των «καταστημάτων του μέλλοντος» προχωρά σε μια νέα “στοχευμένη εθελούσια έξοδο” 780 συναδέλφων μας στα καταστήματα του Δικτύου.
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών, στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην απογύμνωση του δικτύου από έμπειρο προσωπικό.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στοχοποιεί εργαζόμενους και στελέχη της τράπεζας με στόχο την γρήγορη μείωση του προσωπικού και του αντίστοιχου εργασιακού κόστους, σε μια χρονική στιγμή όπου τα κέρδη της τράπεζας είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Η ΟΤΟΕ δηλώνει αντίθετη με αυτή την πολιτική, στηρίζει τις διεκδικήσεις και καλεί τους εργαζόμενους της τράπεζας να συμμετέχουν στην απεργία.
Ο ενωτικός και συλλογικός αγώνας των εργαζομένων για την προστασία της εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά όλοι οι εργαζόμενοι, αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα».

To Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του: «εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς. Αντιδρούν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης για συρρίκνωση της Τράπεζας, που προσπαθεί να το πετύχει με κλείσιμο καταστημάτων του δικτύου και μειώσεις προσωπικού, μέσα από αλλεπάλληλες “εθελούσιες εξόδους”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως καταγγέλλουν, η Διοίκηση της Τράπεζας, με “βιτρίνα” τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους συναδέλφους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζομένων να αγωνίζονται για την προστασία της απασχόλησής τους, για συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας με προοπτικές. 

Το ΕΚΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς και την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για τις 30 Οκτώβρη».

Η ΕΕΚΕ

Από την πλευρά της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα επισημαίνει ότι: «στηρίζει την πανελλήνια απεργία τη Δευτέρα στις 30/10 που έχει προκηρυχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού, με την επιδιωκόμενη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και του αριθμού των εργαζόμενων που εξυπηρετούν τους καταναλωτές, αποδυναμώνονται οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της περιφέρειας και δυσχεραίνεται η πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, για όλους τους πολίτες που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες. Από την άλλη μεριά, πλήττεται το δικαίωμα στην εργασία 780 υπαλλήλων οι οποίοι, οδηγούμενοι στην ανεργία, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες στην διαχείριση των καταναλωτικών οικογενειακών τους αναγκών.

Τα τραπεζικά ιδρύματα οφείλουν να προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών και ιδίως των εργαζομένων τους, αποφεύγοντας πρακτικές που, στο όνομα της κερδοφορίας, οδηγούν σε αδιέξοδο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου"

Γάζα: Πέρασε το ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία - 120 ψήφοι υπέρ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που καλεί σε «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα.

Το ψήφισμα που συντάχθηκε από αραβικά κράτη δεν είναι δεσμευτικό, αλλά έχει πολιτικό βάρος.

Πέρασε με 120 ψήφους υπέρ, ενώ 45 απείχαν και 14 - συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών - ψήφισαν κατά.

Η Γενική Συνέλευση ψήφισε αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε τέσσερις φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες να αναλάβει δράση.

Σε αντίθεση με το Συμβούλιο Ασφαλείας, στη Γενική Συνέλευση δεν υπάρχουν βέτο, οπότε το ψήφισμα ήταν βέβαιο ότι θα υιοθετηθεί.

Ενώ τα ψηφίσματα του Συμβουλίου είναι νομικά δεσμευτικά, τα ψηφίσματα της Συνέλευσης δεν είναι, αλλά χρησιμεύουν ως σημαντικός δείκτης της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Γάζα: Πέρασε το ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία - 120 ψήφοι υπέρ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ "

Το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση: «Η Χαμάς θα νιώσει την οργή μας»

Η Χαμάς «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μαρκ Ρεγκέβ.

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας», συνέχισε.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Ρεγκέβ είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη και η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.

«Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του απόψε το βράδυ»,  καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Τα πλήγματα στη Γάζα έχουν αυξηθεί «κατά πολύ» και θα συνεχιστούν, πρόσθεσε ο υποναύρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. «Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε την Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της», είπε στην ανακοίνωση που έκανε από τηλεοράσεως.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν περίπου στις 19.00.

Χαμάς: «Έτοιμη» να αντιμετωπίσει τη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού

Υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς δήλωσε απόψε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εάν ο Νετανιάχου (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση: «Η Χαμάς θα νιώσει την οργή μας»"

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας για τις διαγραφές

Το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την παραπομπή προς διαγραφή των Στέφανου Τζουμάκα, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Νίκου Φίλη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας όρισε τέσσερις τριμελείς ομάδες, μια για κάθε έναν από τα άτομα που παραπέμπεται, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να κάνουν εισηγήσεις.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί μετά και από την έρευνα των ομάδων, όπου και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Για την λήψη απόφασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, υπενθυμίζεται ότι απαιτείται συμφωνία των 10 από τα 15 μέλη.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου αναμένεται να τεθεί το εν λόγω ζήτημα. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας για τις διαγραφές"

Εξιχνιάστηκε η ληστεία και η επίθεση σε βάρος δύο ανηλίκων στην Κηφισιά - Συνελήφθη 18χρονος

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς υπόθεση ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανηλίκων που έγινε στις 2-10-2023 στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού ΗΣΑΠ «Κηφισιά».

Ειδικότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κηφισιά, 18χρονος κατηγορούμενος για σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας 17χρονος είχε διαθέσει προς πώληση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κινητό τηλέφωνο και έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος ατόμου να το αγοράσει, προγραμματίστηκε συνάντηση για τη συναλλαγή.

Ο 17χρονος ιδιοκτήτης του κινητού μετέβη με συνομήλικο του στο σημείο που είχαν ορίσει, όπου ανέμενε ο 18χρονος, ο οποίος αρχικά προσποιήθηκε ότι πρόκειται να το αγοράσει και στη συνέχεια τους οδήγησε με προφάσεις σε παρακείμενο δρόμο, όπου εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα.

Οι δράστες προκειμένου να αφαιρέσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη συσκευή, ψέκασαν με σπρέι τους δύο 17χρονους και επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας και σιδερένιου λοστού.

Στο πλαίσιο έρευνας σε ανοιχτές πηγές διαδικτύου ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για πώληση του κλεμμένου κινητού.

Ο 18χρονος συνελήφθη στην προσπάθειά του να μεταπωλήσει το αφαιρεθέν κινητό, ενώ κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης.

Το κατασχεθέν κινητό αποδόθηκε στον 17χρονο, θύμα της ληστείας.

Ο κατηγορούμενος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξιχνιάστηκε η ληστεία και η επίθεση σε βάρος δύο ανηλίκων στην Κηφισιά - Συνελήφθη 18χρονος"

Αποκαλύψεις για την συμμορία με λεία 6 εκατ. ευρώ – Παρίσταναν το διευθυντή της αστυνομίας

Εγκληματική οργάνωση είχε θησαυρίσει κάνοντας 670 απάτες με την λεία τους να φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί την ώρα που τα θύματα προσπαθούν να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν.

Στο Live News μίλησε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου αποκαλύπτοντας πως έκαναν φτερά 167.000 ευρώ από τραπεζικό του λογαριασμό.

«Πήραν τηλέφωνο υποδυόμενοι τον διευθυντή της αστυνομίας, ότι ήθελαν να κάνουν μία κράτηση στο ξενοδοχείο. Το σήκωσε ο γιος μου, δεν το σκέφτηκε πολύ. Έδωσε ένα OTP, μπήκαν στον λογαριασμό κι έκαναν 16 αναλήψεις», είπε ένα από τα θύματά τους.

Οι δράστες δεν κίνησαν υποψίες και η απάτη ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως μας λέει ο ξενοδόχος.

Η καταγγελία που έκανε στην αστυνομία, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από δεκάδες άλλες που είδαν βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας.

Τα χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης πετυχαίνουν και συνεχίζονται. Όπως αποκαλύφθηκε, τα νήματα κινούσαν 25 άτομα που έπαιρναν αποφάσεις. 130 άτομα ήταν τα βοηθητικά μέλη που εκτελούσαν εντολές. Όλοι τους έπρεπε να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Στη λίστα των θυμάτων και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας καθαρισμού.

Οι δράστες για ακόμα μια φορά είχαν σωστή πληροφόρηση και ήταν πειστικοί. Χωρίς η υπάλληλος να καταλάβει το παραμικρό οι δράστες γίνονται κυρίαρχοι του παιχνιδιού και ολοκληρώνουν την απάτη ταχύτατα.

Όπως λέει ο επιχειρηματίας, τα χρήματα προορίζονταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων του.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για 155 άτομα και έχουν γίνει 24 συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων 7 αυτοκίνητα, 74 κινητά τηλέφωνα, 17 τραπεζικές κάρτες, 9 βιβλιάρια καταθέσεων και 12.250 ευρώ.

Οι έρευνες για την hi tech συμμορία συνεχίζονται, με στόχο να αποκαλυφθούν όλες οι άγνωστες πτυχές πίσω από τα χτυπήματα που διέπραξαν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλύψεις για την συμμορία με λεία 6 εκατ. ευρώ – Παρίσταναν το διευθυντή της αστυνομίας"

Δημήτρης Καμπουράκης: «Μια ξαφνική περιπέτεια υγείας δημιουργεί νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μου»

Στη λήξη της συνεργασίας με το OPEN προχώρησε ο Δημήτρης Καμπουράκης το απόγευμα της Παρασκευής, η οποία και ενημερώθηκε αρχικά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

«Το OPEN ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο οποίος αποχωρεί για προσωπικούς λόγους. Με τη γνώση, την εμπειρία και το ανατρεπτικό χιούμορ του συγκρότησε ένα ξεχωριστό δίδυμο με τον Παναγιώτη Στάθη και από κοινού συνέβαλαν σημαντικά στην ενδυνάμωση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του Ανοιχτού Καναλιού» επισημάνθηκε στην ανακοίνωση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Δημήτρης Καμπουράκης προχώρησε σε μια δήλωση εξηγώντας ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους πήρε την συγκεκριμένη απόφαση.

Ακολουθεί η δήλωση του δημοσιογράφου και παρουσιαστή:

«Μια ξαφνική περιπέτεια της υγείας μου, όχι δραματική αλλά επίπονη, δημιουργεί νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μου. Κατόπιν αυτού, συμφωνήσαμε από κοινού με τη διεύθυνση του ΟΡΕΝ ότι θα μου είναι πλέον αδύνατο να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μιας τετράωρης καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής, που ξεκινά πολύ νωρίς και δημιουργεί σοβαρή σωματική και πνευματική καταπόνηση.

Αφήνω τον σταθμό εκφράζοντας ειλικρινείς ευχαριστίες στον κ. Ιβάν Σαββίδη, στον διευθυντή Ενημέρωσης κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, στον συμπαρουσιαστή και εξαιρετικό φίλο Παναγιώτη Στάθη με τον οποίο είχαμε άψογη συνεργασία, καθώς και σε όλους τους συντελεστές-εργαζόμενους της επιτυχημένης εκπομπής «Ώρα Ελλάδος».

Μάλλον ήρθε η ώρα να αποφασίσω οριστικά, ότι η τηλεοπτική μου καριέρα σε καθημερινή βάση ολοκληρώθηκε και ότι πλέον υπάρχει η σύνταξη. Ευχαριστώ».

zappit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Καμπουράκης: «Μια ξαφνική περιπέτεια υγείας δημιουργεί νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μου»"

Καιρός αύριο: Στους 28 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την 28η Οκτωβρίου

Το σκηνικό του καιρού στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο παροδικά θα περιλαμβάνει αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στη Θράκη όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, στην Κρήτη κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, από το βράδυ κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 28 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την 28η Οκτωβρίου"

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και αναδρομικά τα φάρμακα για τους τραυματίες των Τεμπών

Νέες διευκρινίσεις για τα φάρμακα των τραυματιών από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, οι τραυματίες των Τεμπών δεν έχουν καμία συμμετοχή και επιβάρυνση σε παροχές υγείας του ΕΟΠΠΥ , όπως αντίστοιχα και για τα φάρμακα. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα εφόσον έχουν αγορασθεί ήδη κάποια σκευάσματα, να επιστραφούν τα χρήματα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια της από 07/08/2023 ανακοίνωσης του Οργανισμού σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή στις παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ των τραυματιών του δυστυχήματος των ΤΕΜΠΩΝ διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται επίσης και από κάθε συμμετοχή και επιβάρυνση για την αγορά φαρμάκων ή σκευασμάτων, το κόστος των οποίων καλύπτεται εις ολόκληρον από τον Οργανισμό.

Σε περίπτωση που τυχόν έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες για συμμετοχή των τραυματιών σε φαρμακευτικά ή άλλα σκευάσματα, παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού οι οποίες θα προβούν στην άμεση απόδοση των εν λόγω δαπανών». 

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και αναδρομικά τα φάρμακα για τους τραυματίες των Τεμπών"

10 γιατροί και 10 φορτηγά με βοήθεια μπήκαν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Ράφα

Μια ιατρική ομάδα και 10 φορτηγά με βοήθεια εισήλθαν σήμερα, Παρασκευή (27/10) στην Λωρίδα της Γάζας μέσω της Ράφα, του συνοριακού περάσματος με την Αίγυπτο μεταφέροντας νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

«Σήμερα το πρωί, ιατρική αντιπροσωπεία που συνίσταται από 10 ξένους γιατρούς εισήλθε, επιπλέον των 10 φορτηγών που εισήλθαν στην Λωρίδα της Γάζας μέσω του χερσαίου περάσματος της Ράφα, μεταφέροντας νερό, τρόφιμα και φάρμακα, ανεβάζοντας σε μόλις 84 τον συνολικό αριθμό των φορτηγών (που έχουν εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακα) από την έναρξη του πολέμου», διευκρίνισε στο Reuters Παλαιστίνιος συνοριακός αξιωματούχος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Λίγο νωρίτερα σήμερα η Λιν Χέιστινγκς, η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε από τη Γενεύη ότι γύρω στα οκτώ φορτηγά με τρόφιμα, φάρμακα και νερό αναμενόταν να περάσουν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ένας συνδυασμός τεχνικών, πολιτικών και ζητημάτων ασφαλείας εμποδίζει την παράδοση βοήθειας.

Η ίδια σημείωσε ότι ενδελεχείς διαπραγματεύσεις διεξάγονται με το Ισραήλ για να διασφαλιστεί η διέλευση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, αφού ανέφερε ότι μέχρι σήμερα είχαν περάσει γύρω στα 74 φορτηγά με βοήθεια σε αυτόν.

Η Γάζα πλήττεται αδιάκοπα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε αντίποινα για την αιφνίδια φονική επίθεση μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, σκοτώνοντας πάνω από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους.

«Επιπλέον των τεχνικών ζητημάτων και των ζητημάτων ασφαλείας, υπάρχουν επίσης πολιτικά ζητήματα» επεσήμανε επίσης η Χέιστινγκς στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από την Ιερουσαλήμ. «Και υπάρχει μια κάποιου βαθμού πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ από την άποψη της εσωτερικής της πολιτικής» πρόσθεσε.

Ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την μεταφορά καυσίμων στην Γάζα, και η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες δηλώνει ότι η απουσία καυσίμων θέτει εκεί σε κίνδυνο ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Αξιωματούχοι προσπαθούν επίσης να αποφασίσουν για τον τρόπο που θα διανείμουν την ελάχιστη αυτή βοήθεια.

«Γνωρίζουμε για 1.000 ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση και για πάνω από 100 παιδιά και μωρά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες, άρα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσπαθήσουμε να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες ανάλογα με το πού υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη» σημειώσε κλείνοντας η Χέιστινγκς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "10 γιατροί και 10 φορτηγά με βοήθεια μπήκαν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Ράφα"

Θεσσαλία: 44 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης μέχρι σήμερα – Σε ποιες περιοχές είναι ακατάλληλο το νερό

Σαράντα τέσσερα κρούσματα λεπτοσπείρωσης έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα τρία νοσηλεύονται, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα, σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη.

Μέσω του δικτύου συνδρομητικής επιτήρησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την τελευταία εβδομάδα, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, καταμετρήθηκαν 9.281 προσέλευσης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας. Από τις προσελεύσεις αυτές, οι 1333 πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Από 20/10 μέχρι και σήμερα 219 περιστατικά έχουν καταγραφεί σαν λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 1195 σαν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

“Η αναλογική νοσηρότητα της γαστρεντερίτιδας βρίσκεται στο αναμενόμενο επίπεδο, με πτωτική τάση τα τελευταία 24ωρο. Όσον αφορά την αναλογική νοσηρότητα της λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, βρίσκεται πάνω από το αναμενόμενο επίπεδο, ωστόσο κάτω από το όριο ειδοποίησης. Από την προηγούμενη ενημέρωση της τελευταίας εβδομάδας συνολικά έχουν εισαχθεί 37 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 114 περιστατικά λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, εκ των οποίων 5 και 17 για το κάθε κλινικό σύνδρομο αντίστοιχα, το τελευταίο 24ωρο” τόνισε ο κ. Σερέτης και εξήγησε ότι τόσο η αναλογία των ημερήσιων νέων νοσηλειών περιστατικών γαστρεντερίτιδας όσο και των νέων νοσηλειών περιστατικών με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος προς το σύνολο των νέων νοσηλειών κυμαίνεται στο αναμενόμενο επίπεδο.

Σχετικά με τις μοριακές μεθόδους ανίχνευσης παθογόνων γαστρεντερικού και ανώτερου αναπνευστικού που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, έχουν διεξαχθεί 30 έλεγχοι σε δείγματα γαστρεντερικού, εκ των οποίων σε 25 δείγματα ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό εντερο-παθογόνων. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 34 έλεγχοι σε δείγματα ανώτερου αναπνευστικού, εκ των οποίων σε 16 ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό παθογόνων ανώτερου αναπνευστικού. Εξάλλου, αυτή την εβδομάδα καταγράφηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα γρίπης H1N1. “Συμπερασματικά λοιπόν, μπορούμε να σημειώσουμε ότι δεν παρατηρείται συρροή περιστατικών γαστρεντερίτιδας ή λοίμωξης του αναπνευστικού που να σχετίζεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα”, δήλωσε.

Πού είναι ακατάλληλο το νερό

Όσον αφορά τώρα στο δίκτυο ελέγχου της υδροδότησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέχρι σήμερα 27/10 έχουν πραγματοποιηθεί 2.750 λήψεις δειγμάτων.

Ακολουθεί η παρούσα κατάσταση στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων:

Στο Δήμο του Βόλου το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τη Δράκεια και τα Χάνια.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τα Καλά Νερά, τους Αφέτες, τη Μετόχη, τη Συκή, τους Πινακάτες, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, τη Λαμπρινού, την Ξυνόβρυση, καθώς και στους οικισμούς Αργαλαστής, Λαύκου, Κορώπη, Μηλιές, Αφήσσου και Ζερβόχιας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: 44 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης μέχρι σήμερα – Σε ποιες περιοχές είναι ακατάλληλο το νερό"

Οργή της μητέρας για την καταδικαστική απόφαση του φορτηγατζή που σκότωσε την κόρη της στη Λάρισα – «Αν σκότωνε σκυλί δεν θα είχε τόσο μικρή ποινή»

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε εκ νέου χθες, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ο 47χρονος οδηγός φορτηγού για τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονης ποδηλάτισσας στην οδό Βόλου, πριν από πέντε χρόνια.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 9.25′ το πρωί της 7ης Μαρτίου 2018, στη συμβολή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης με την οδό Βόλου, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όταν το φορτηγό που οδηγούσε ο 47χρονος Λαρισαίος στην προσπάθειά του να στρίψει δεξιά με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη (φωτ.) παρέσυρε την 29χρονη Πωλίνα Σπ. Τσαπακίδου, η οποία έχασε τη ζωή της ακαριαία, ενώ προσπαθούσε με το ποδήλατό της να διασχίσει την Παλαιά Εθνική, κατευθυνόμενη προς το κέντρο της Λάρισας.

«Τα σημεία πρόσκρουσης φανερώνουν τη μορφή, το είδος και τον βαθμό της αμέλειας του κατηγορουμένου» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την ενοχή του 47χρονου, ο οποίος ούτε παρέστη στη χθεσινή δίκη ούτε και εκπροσωπήθηκε.

Ο συνήγορος της 29χρονης διευκρίνιζε προς το Δικαστήριο, μεταφέροντας όπως είπε το «μήνυμα» του συνηγόρου του 47χρονου, πως, δηλώνοντας την ενοχή του, «αποδέχεται την ποινή» του πρώτου δικαστηρίου. Όπως και πρωτόδικα, έτσι και χθες, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έκρινε ένοχο τον οδηγό του φορτηγού, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Η 57χρονη μητέρα της 29χρονης, καταγόμενη από τη Νάουσα, καταθέτοντας χθες ξέσπασε με λυγμούς, εκτιμώντας πως δεν ήταν αυστηρή, αλλά μικρή η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο στο πρώτο δικαστήριο, λέγοντας ότι «δεν θα ξαναδώ το παιδί μου, ένα παιδί 29 ετών και του έβαλαν φυλακή 8 μήνες; Αν σκότωναν ένα σκυλί δεν θα καταδικαζόταν μόνο με 8 μήνες…».

«ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ»

Όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, ο 47χρονος οδηγώντας το φορτηγό του «και κινούμενος επί της οδού Βόλου, με κατεύθυνση από Βόλο προς Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης, δεν οδηγούσε με σύνεση και με διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, δεν ασκούσε τον έλεγχο και την εποπτεία του οχήματός του με τρόπο ώστε να μπορεί σε κάθε στιγμή να εκτελεί τους απαιτούμενους χειρισμούς και επιχείρησε αιφνίδια αλλαγή κατεύθυνσης προς τα δεξιά για να κινηθεί με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Χωρίς να βεβαιωθεί προηγουμένως ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνταν δίπλα του, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση, την και τεύθυνση και την ταχύτητά τους, με τρόπο ώστε να μπορεί να διακόψει την πορεία του μπροστά από οποιοδήποτε εμπόδιο που μπορεί να προβλεφθεί και το οποίο βρίσκεται στο ορατό από αυτόν τμήμα της οδού, και έτσι, δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα το άνευ αριθμού κυκλοφορίας δίκυκλο ποδήλατο, που κινούταν επί της οδού Βόλου, με κατεύθυνση από Βόλο, πιθανόν ευθεία προς κέντρο πόλεως, οδηγούμενο» από την 29χρονη, «με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει αυτήν, η οποία υπέστη πολλαπλές βαρύτατες κακώσεις» (σ.σ. περιγράφονται αναλυτικά στην ιατροδικαστική έκθεση), με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατό της.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός που αντιλήφθηκε το δυστύχημα και ενημέρωσε τον 47χρονο προκειμένου να ακινητοποιήσει το φορτηγό. «Η συμπεριφορά του οδηγού χαρακτηρίζεται από έλλειψη προσοχής, εκτέλεσε με πλημμέλεια τη στροφή» τόνισε ο Εισαγγελέας, προτείνοντας τη ενοχή του 47χρονου. Πρόταση που υιοθέτησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας κρίνοντας ένοχο τον οδηγό του φορτηγού και επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών, όπως και πρωττόδικα, με τριετή αναστολή.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή της μητέρας για την καταδικαστική απόφαση του φορτηγατζή που σκότωσε την κόρη της στη Λάρισα – «Αν σκότωνε σκυλί δεν θα είχε τόσο μικρή ποινή»"

Belharra «ΚΙΜΩΝ»: Εντυπωσιακά πλάνα από την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας στα ναυπηγεία της Λοριάν

Από τις 4 Οκτωβρίου το Πολεμικό Ναυτικό έχει μπει σε μία νέα, «ψηφιακή», εποχή με την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN («Belharra») με την ιστορική ονομασία «ΚΙΜΩΝ», στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group στη Λοριάν.

Η γαλλική Naval Group συχνά – πυκνά «ανεβάζει» οπτικοακουστικό υλικό από την πορεία κατασκευής των ελληνικών φρεγατών FDI HN («Belharra»).

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» της ομώνυμης κλάσης έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες τόσο στα κατασκευαστικά όσο και στα λειτουργικά χαρακτηριστικά της, με τη Naval Group να τονίζει ότι η φρεγάτα FDI HN είναι ψηφιοποιημένη με ενσωματωμένη κυβερνοπροστασία ήδη από το σχεδιασμό της.

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, η Naval Group δημοσίευσε στους λογαριασμούς της στα social media βίντεο που δείχνει τις προετοιμασίες της 4ης Οκτωβρίου για την καθέλκυση στα ναυπηγεία της στη Βρετάνη, της πρώτης ελληνικής φρεγάτας «Belharra» που φέρει την ιστορική ονομασία «ΚΙΜΩΝ».

Δείτε το βίντεο:

Η φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» διαθέτει, ανάμεσα σε άλλα, έναν ολοκληρωμένο ιστό αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), το κρίσιμο κέντρο δεδομένων των FDI HN, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, όπως μεταξύ άλλων τα συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων (IFF), τα συστήματα πλοήγησης, τις κεραίες επικοινωνίας UHF, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Επιπρόσθετα, το PSIM κατασκευάζεται και δοκιμάζεται ξεχωριστά από την κύρια κατασκευή του πλοίου και τοποθετείται πάνω στη φρεγάτα μόνο όταν θα έχει πιστοποιηθεί και ελεγχθεί πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δεύτερη φρεγάτα «Belharra» με την ονομασία «ΝΕΑΡΧΟΣ» αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2025 στη χώρα μας, και η τρίτη με την ονομασία «ΦΟΡΜΙΩΝ» μέσα στο 2026.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Belharra «ΚΙΜΩΝ»: Εντυπωσιακά πλάνα από την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας στα ναυπηγεία της Λοριάν"

Νέα επίθεση Ερντογάν: «Αδιαφορούν για το αίμα μουσουλμάνων – Δεν οφείλουμε τίποτα στο Ισραήλ» (βίντεο)

«Αδιαφορούν για τη Γάζα διότι εκεί ρέει το αίμα των μουσουλμάνων. Δεν μιλούν καθώς οφείλουν πολλά στο Ισραήλ. Η Τουρκία δεν οφείλει τίποτα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

«Από εδώ το λέω δυνατά. Όλοι όσοι στη Δύση παραμένουν σιωπηλοί είναι αυτοί που έχουν οφειλές προς το Ισραήλ. Η Τουρκία όμως δεν οφείλει τίποτα στο Ισραήλ. Γι’ αυτό είμαστε άνετοι, γι’ αυτό είμαστε δυνατοί. Όλες οι δυτικές χώρες λες και συμφώνησαν, αντί να καλέσουν το Ισραήλ να λογικευτεί και στηρίζουν τις επιθέσεις δίχως κανέναν όρο.

Αυτοί που στα λόγια κάνουν τους μάγκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ,αγνοούν το δικαίωμα της ζωής των κατοίκων της Γάζας. Εδώ και 19 ημέρες. Το έγινε στη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν την ξέρετε; δεν την διαβάσατε; Όχι! Την κοιτάζουν μόνο όταν τους συμφέρει. Δεν τους συμφέρει και δεν την κοιτάζουν. Διότι το αίμα που ρέει είναι, το αίμα των μουσουλμάνων!!.» δήλωσε ο Ερντογάν.

 
«Σφαγή και βαρβαρότητα»

Ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στο Ισραήλ λέγοντας ότι αυτό που κάνει στη Γάζα είναι σφαγή και βαρβαρότητα, ενώ στράφηκε και εναντίον της ΕΕ και των ΗΠΑ που έστειλαν αεροπλανοφόρο.

«Αντί για βοήθεια, στέλνουν αεροπλανοφόροα» είπε ο τούρκος πρόεδρος.

«Οι επιθέσεις στη Γάζα έχουν ξεπεράσει το όριο της αυτοάμυνας, έχουν μετατραπεί σε σφαγή, σε τυραννία, καταδίωξη και βαρβαρότητα. Το χειρότερο είναι πως οι απολίτιστοι που προσποιούνται τους πολιτισμένους απλά παρακολουθούν αυτή την αγριότητα. Η Επιτροπή της Ε.Ε ανακοίνωσε χθες πως μέχρι στιγμής δεν μπορούν να κάνουν έκκληση κια εκεχειρία.

Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν , πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν; Ποιοι είναι οι υπολογισμοί σας και πως τους κάνετε; Ανακοινώστε το, πότε κάνετε εκεχειρία και πότε όχι; Aν εσείς κάνετε πολιτικοί κάνω κι εγώ. Ειμαι 40 χρόνια στην πολιτική Ομως ποτέ δεν έγινα θεατἠς σε διώξεις και σφαγές όπως κάνετε εσείς. Αντί να στείλουν πλοία με βοήθεια , στέλνουν αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά πλοία και έδειξαν ξεκάθαρα ποια λόμπι εξυπηρετούν Σας γνωρίσαμε καλά και θα σας γνωρίσουμε καλύτερα. Είναι υποκριτές, είναι διπρόσωποι και ρίχνουν πυροδοτούν τις καταστάσεις!».

«Ακυρος ο τουρκο-ισραηλινός αγωγός»

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι ακυρώνονται τα σχέδια κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού Ισραήλ – Τουρκίας.

Η απόφαση του Ερντογάν να στηρίξει τη Χαμάς «τινάζει» στον αέρα και τα σχέδια για κοινές γεωτρήσεις, σημειώνει η εφημερίδα.

Τέλος, η Τουρκία θέλει να απογειώσει το πρώτο δικής της κατασκευής μαχητικό «ΚΑΑΝ». Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σε λίγες εβδομάδες θα το απογειώσδουν και πως έχει την ισχύ δύο F-16.

«Η Ευρώπη δεν έχει τέτοιο μαχητικό. Θα είναι ανώτερο από τα Rafale και τα F-16» λένε.

Ο Τεμέλ Κοτίλ, πρόεδρος της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας δήλωσε: «Στόχος μας στο 100ο έτος της ίδρυσης του κράτους μας, θέλουμε να το έχουμε απογειώσει. Διότι αυτό είναι ένα μαχητικό 5ης γενιάς. Είναι τεράστιο αεροσκάφος. Το Kaan είναι μεγάλο αεροσκάφος και μπορεί να έχει όπλα όσα έχουν δυο F-16. Aυτό το αεροσκάφος είναι ισάξιο των αεροσκαφών που διαθέτουν οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι και οι Ρώσοι. Οι Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν τέτοιο αεροσκάφος».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Ερντογάν: «Αδιαφορούν για το αίμα μουσουλμάνων – Δεν οφείλουμε τίποτα στο Ισραήλ» (βίντεο)"

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ο Πολάκης καταγγέλλει ότι χειρουργεί συνταξιούχος γιατρός – Τι απαντά το νοσοκομείο

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα social media καταγγέλλει ότι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης χειρουργείο συνταξιούχος γιατρός.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη ο γιατρός που έχει συνταξιοδοτηθεί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι ένας παιδοχειρουργός. Άμεσα αντέδρασε η διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής», υποστηρίζει η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ότι έχει γίνει διευθυντής παιδοχειρουργός και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, τον οποίο ο πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατηγορεί για άσκηση έργου στο Νοσοκομείο με τις «ευλογίες της διοίκησης», ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί από τα τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης αναφέρει πως ο εν λόγω γιατρός:

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ,στο Ιπποκρατειο Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως είναι διευθυντής κλπ κλπ!!!!! (φωτο από πρόγραμμα χειρουργειου από τις 23 /10 και για αυριο ) Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη; Ο Διοικητης και Υποδιοικητής τι κάνουν;; Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή, ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;;;

Ο κύριος Βαρτζόπουλος βουλευτης Θεσσαλονίκής και υφυπουργός Υγείας ξέρει κάτι ;; Ο κύριος Καλαφάτης μήπως;;;»

Δείτε την ανάρτηση:

Η απάντηση του Ιπποκρατείου στον Παύλο Πολάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νοσοκομείου. Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει πως λειτουργεί πάντα «με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα», ενώ αποδίδει την παρουσία του ονόματος του χειρουργού στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των επεμβάσεων, σε παρεξήγηση.

Η λύση της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα των χειρουργείων δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης με το νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου:

«Η διοίκηση του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, σε όλα τα επίπεδα. Εν προκειμένω, το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό.

Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα.

Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης.

Λυπούμαστε πολύ που ένας ιατρός με εξαιρετική πορεία στην ειδικότητά του εδώ και 34 χρόνια στο Ιπποκράτειο, εν ενεργεία Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, με πρωτοπόρες τεχνικές στη χειρουργική παίδων, με αμέτρητες διακρίσεις και ευχαριστήριες επιστολές γονιών από όλη την Ελλάδα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2022 ως αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών, γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ο Πολάκης καταγγέλλει ότι χειρουργεί συνταξιούχος γιατρός – Τι απαντά το νοσοκομείο"

Καταδίκη 45χρονου σε δεκαετή κάθειρξη για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 45χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια με θύμα την ανήλικη κόρη της (πρώην) συντρόφου του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η 12χρονη (τότε) παθούσα εκμυστηρεύτηκε στη νονά της όσα είχαν προηγηθεί. Την περίοδο εκείνη, η ανήλικη είχε αποφασιστεί να απομακρυνθεί από την μητέρα της, η οποία είχε άλλα τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς συντρόφους και μεταξύ αυτών ένα με τον κατηγορούμενο. Όταν συμπλήρωσε τα 15 της έτη, η ανήλικη επιβεβαίωσε εκ νέου την καταγγελία της.

Ο ίδιος, στην απολογία του αρνήθηκε την εις βάρος του κατηγορία, κάνοντας λόγο για σκευωρία. «Είμαι επτά μήνες στη φυλακή χωρίς καμία απόδειξη. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι αβάσταχτο. Έβαλαν τη μικρή να με κατηγορήσει επειδή δεν με συμπαθούσαν» είπε, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι στεκόταν δίπλα στη σύντροφό του ακόμη και μετά τον χωρισμό τους, προσπαθώντας να βοηθήσει τα παιδιά της.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί και το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο χωρίς να τού αναγνωρίσει ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, επέστρεψε στη φυλακή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδίκη 45χρονου σε δεκαετή κάθειρξη για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του"

Τρεις συλλήψεις για κλοπές σε σούπερ μαρκετ της βόρειας Ελλάδας – Έκλεβαν ποτά, αντιηλιακά και… λάδι

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας σε τρεις άντρες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν κλοπές από σούπερ μάρκετ της βόρειας Ελλάδας, ύψους 31.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών, κατά το τελευταίο 5μηνο, εκ των οποίων 19 τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα.

Οι περισσότερες κλοπές φαίνεται να τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη (οι υπόλοιπες σε Ημαθία, Κοζάνη, Δράμα, Σέρρες και Καβάλα), με τη λεία τους να περιλαμβάνει από αλκοολούχα ποτά, αντηλιακά και κρέμες προσώπου μέχρι και συσκευασία ελαιόλαδου.

Σε μία περίπτωση, δε, αφαίρεσαν από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών έξι κινητά τηλέφωνα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρεις συλλήψεις για κλοπές σε σούπερ μαρκετ της βόρειας Ελλάδας – Έκλεβαν ποτά, αντιηλιακά και… λάδι "

Νωρίτερα η συγκομιδή ελιάς και στη Νάξο υπό το φόβο κλοπής της σοδειάς – Τι λένε στην ΕΡΤ ελαιπαραγωγοί που περιπολούν στα λιόφυτα

Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου και η μειωμένη παραγωγή στα δέντρα λόγω της ακαρπίας δεν είναι τα μόνα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος οι ελαιοκαλλιεργητές. Και στη Νάξο, όπως και σε άλλες αγροτικές περιοχές, οι παραγωγοί αναγκάζονται να κάνουν περιπολίες στους ελαιώνες, προκειμένου να αποτρέψουν απόπειρες κλοπής της πολύτιμης σοδειάς τους από επιτήδειους.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μαζί με το ελαιοπαραγωγό Δημήτρη Κορακίτη εξηγώντας ότι ο φόβος που βιώνουν τους έχει αναγκάσει να περιπολούν στα κτήματά τους..

Τα φαινόμενα των κλοπών ελαιόκαρπου έχουν επισπεύσει χρονικά την συγκομιδή καθώς οι αγρότες δεν θέλουν να μείνουν κι άλλο οι ελιές πάνω στα δέντρα. «Η χρονιά φέτος δεν ήταν και τόσο καλή, οπότε αρχίζουν τώρα και μαζεύουν τις ελιές. Δεν τις αφήνουν στο χωράφι» δήλωσε ο πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Μειωμένη κατά 70% η παραγωγη του καρπού φέτος

«Τα έξοδα είναι τεράστια. Εμείς φέτος θα πάρουμε το 30% από τον καρπό γιατί δεν υπήρχε παραγωγή. Κάθε χρόνο συνήθως έβγαζα 4 -5 τόνους λάδι και φέτος δεν θα βγάλουμε ούτε 1,5 τόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορακίτης από το Γαλανάδο Νάξου.

Επιπλέον, όπως τόνισε, το κόστος παραγωγής έχει ανέβει λόγω και της έλλειψης εργατικών χεριών. «Δεν συμφέρει πλέον να έχεις εργατικά χέρια, γιατί δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Και όπως τόνισε είναι πλέον ασύμφορο να πληρώσεις κάποιον εργάτη για να μαζεύει τις ελιές, γι’ αυτό και οι περισσότεροι παραγωγοί τα συλλέγουν αναγκαστικά μόνοι τους, με τη συνδρομή μηχανημάτων συγκομιδής.

Βραδινές περιπολίες στα λιόδεντρα

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου για τα περιστατικά κλοπών που έχουν καταγραφεί στο νησί τους ο κ. Κορακίτης δήλωσε ότι οι δράστες, στην πλειονότητά τους, έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία.

Ωστόσο, όπως είπε, «εδώ τις φυλάμε τις ελιές. Κάθε βράδυ σχεδόν έρχεται κάποιος από την οικογένεια και γυρίζει (σ.σ. στα χωράφια) για να δει μήπως υπάρχει κρούσμα». Όσον αφορά την φετινή τιμή χονδρικής του ελαιολάδου εξήγησε ότι η μειωμένη παραγωγή θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο των τιμών. «Αν υπήρχε “λαδιά”, όπως λένε εδώ πέρα, και είχε περισσότερο λάδι, η τιμή του θα ήταν πιο χαμηλή», πρόσθεσε ο κ. Καπούνης.

Ένα από τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καλλιέργεια στο νησί είναι η έλλειψη νερού. «Φέτος δεν έβρεξε καθόλου. Δεν έχουμε νερό να κάνουμε τις καλλιέργειες. Έβαλα κάποια χειμωνιάτικα λαχανικά τα οποία τα παράτησα λόγω έλλειψης νερού» συμπλήρωσε ο κ. Κορακίτης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νωρίτερα η συγκομιδή ελιάς και στη Νάξο υπό το φόβο κλοπής της σοδειάς – Τι λένε στην ΕΡΤ ελαιπαραγωγοί που περιπολούν στα λιόφυτα"

Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 45χρονο - Ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Ο 45χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία που έγινε το Δεκέμβριο του 2019.

Η καταγγελία έγινε αφού εκμυστηρεύτηκε τα γεγονότα στην νονά της. Η κοπέλα που τότε ήταν 12 χρονών είχε αποφασίσει είδη εκείνη την περίοδο να απομακρυνθεί από την μητέρας της, η οποία είχε άλλα τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς συντρόφους και ένα από αυτά και με τον κατηγορούμενο. Η ανήλικη όταν συμπλήρωσε τα 15 έτη επιβεβαίωσε εκ νέου την καταγγελία της.

Ο 45χρονος, κατά την απολογία του αρνήθηκε τα πάντα και μίλησε για σκευωρία.
Συγκεκριμένα ανέφερε «Είμαι επτά μήνες στη φυλακή χωρίς καμία απόδειξη. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι αβάσταχτο». Ακόμα ο άνδρας ανέφερε ότι πάντα ήταν δίπλα στην σύζυγό του ακόμη και μετά τον χωρισμό.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Ο 45χρονος έπειτα από την ετυμηγορία του στο δικαστήριο, επέστρεψε και πάλι στη φυλακή.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 45χρονο - Ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του "

Νέα αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει την περιοδεία του

Μια ακόμη αποχώρηση καταγράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Καλδάρας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το κόμμα.

Σημειώνεται πως ο κ. Καλδάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο άνθρωπος που θα υποδεχόταν τον Στέφανο Κασσελάκη το πρωί της Κυριακής στην Ημαθία, βάσει του επίσημου προγράμματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει την περιοδεία του"

Έτοιμη η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για τα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς συνταγογράφηση από 1η Νοεμβρίου

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τους φαρμακοποιούς, πώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τροποποίησης της πλατφόρμας από την ΗΔΙΚΑ για τη δωρεάν χορήγηση χωρίς συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων από την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας πριν από περίπου ένα μήνα, τα αντιγριπικά εμβόλια από αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους πολίτες απευθείας από τα φαρμακεία με απλή επίδειξη ΑΜΚΑ στο φαρμακοποιό, ενώ μέχρι την ημερομηνία αυτή απαιτείται συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, αποκλειστικά με συνταγή γιατρού θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται και μετά την 1η Νοεμβρίου τα δύο νέα ακριβά αντιγριπικά εμβόλια που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τους άνω των 65 ετών.

«Το Υπουργείο Υγείας ακολουθώντας τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δίνει τη δυνατότητα εμβολιασμού για τα νέου τύπου και πολύ ακριβά εμβόλια με συνταγογράφηση και παράλληλα δρομολογεί διαδικασία χορήγησης του συμβατικού εμβολίου χωρίς συνταγή», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι.

Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, είχε ζητήσει πίστωση χρόνου έως της αρχές Νοεμβρίου για την εφαρμογή του μέτρου της χορήγησης του αντιγριπικού εμβολίου χωρίς συνταγή, ώστε να τροποποιηθούν τα σχετικά μηχανογραφικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ, διαδικασία που σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς έχει πλέον ολοκληρωθεί.
«Φροντίστε να είναι όλα έτοιμα την 1η Νοεμβρίου»

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει τα μέλη του, δηλαδή τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους όλης της χώρας, ότι η ΗΔΙΚΑ ολοκλήρωσε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου την υλοποίηση της διασύνδεσης των προγραμμάτων φαρμακείου, σχετικά με τη διενέργεια και καταχώρηση στο Εμβολιαστικό Μητρώο του Αντιγριπικού Εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή από τα φαρμακεία, αρχής γενομένης από 1η Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια οι φαρμακοποιοί θα πρέπει, όπως λέει ο ΠΦΣ να διασυνδεθούν με την ΗΔΙΚΑ, μέσω του προγράμματος API, ώστε να είναι εφικτή η καταχώρηση των εμβολιασμών των πολιτών στο Εθνικό Μητρώο απευθείας από τους φαρμακοποιούς.

«Την Τέταρτη το μεσημέρι η ΗΔΙΚΑ σας απέστειλε νεότερη ενημέρωση για την έναρξη της διασύνδεσης των προγραμμάτων μέσω API στο δοκιμαστικό περιβάλλον, που περιλαμβάνει και το διαχωρισμό των επιλέξιμων αντιγριπικών εμβολίων από αυτά που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Παρακαλούμε όπως όλα τα προγράμματα φαρμακείου να είναι έτοιμα από 1η Νοεμβρίου και η διασύνδεση μέσω του API να είναι λειτουργική, όπως επίσης να έχουν ενεργοποιήσει την ενημέρωση με μήνυμα στο φαρμακοποιό για την άμεση καταχώρηση στο Μητρώο όσων εμβολίων διενεργεί κατόπιν ιατρικής συνταγής», τονίζει ο ΠΦΣ.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμη η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για τα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς συνταγογράφηση από 1η Νοεμβρίου"

H στιγμή που αξιωματούχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν

Την άβολη στιγμή ενός εκπρόσωπου της Χαμάς κατέγραψε η κάμερα εκπομπής. Ο αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Οργάνωσης έφυγε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC, όταν ρωτήθηκε πώς δικαιολόγησαν οι άντρες της Χαμάς την δολοφονία ισραηλινών οικογενειών ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Χαμάς στη Γάζα, Γκάζι Χαμάντ, βρισκόταν σε «αναμμένα κάρβουνα» από τον ανταποκριτή του BBC στη Μέση Ανατολή Ούγκο Μπατσέγκα για τις βάρβαρες δολοφονίες περίπου 1.500 Ισραηλινών.

Στη συνέντευξη, ο Χαμάντ, που είναι μέλος του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε εντολή να σκοτωθούν άμαχοι, όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι, μεταδίδει η Daily Mail.

Ο ισχυρισμός αυτός φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εικόνες φρίκης που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την αιματηρή επίθεση, η οποία περιλάμβανε τη δολοφονία πάνω από 250 νέων σε φεστιβάλ μουσικής στην έρημο. Επίσης, υπάρχουν σοκαριστικά πλάνα από τη σφαγή του Be’eri Kibbutz όπου άνθρωποι δολοφονούνται άγρια στα κρεβάτια τους.

Οι εικόνες που προβλήθηκαν στο MailOnline από την Πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο, οι οποίες είναι πολύ σκληρές για να δημοσιευτούν, δείχνουν τα βουτηγμένα στο αίμα δωμάτια. Μέσα στην κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού, τρία πτώματα αφέθηκαν να σαπίσουν από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 100 άτομα στην κοινότητα. Μια γυναίκα φαίνεται να ξαπλώνει μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος. Τα ξανθά μαλλιά της είναι βαμμένα με αίμα και ο τοίχος πίσω της έχει τουλάχιστον έξι τρύπες από σφαίρες.

Σύμφωνα όμως με τον Χαμάντ, οι θάνατοι των αμάχων κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών σε αυτές τις κοινότητες δεν ήταν εσκεμμένες, αλλά αποτέλεσμα «συγκρούσεων» που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Ο ανταποκριτής του BBC επισήμανε ότι δεν πρόκειται για «σύγκρουση» όταν κάποιοι εισβάλλουν στα σπίτια αμάχων και τους σκοτώνουν. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε αμάχους ούτε υπήρχε σχετική απόφαση», είπε ο αξιωματούχος της Χαμάς. Ο Μπατσέγκα ρωτάει τον Χαμάντ πώς δικαιολογεί το γεγονός ότι Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους, χωρίς όμως να λάβει ποτέ απάντηση, αφού ο αξιωματούχος της Χαμάς αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνέντευξη και αποχώρησε από το στούντιο. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "H στιγμή που αξιωματούχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν"

Απίστευτο βίντεο: Άνδρας πήγε σε σούπερ μάρκετ της δυτικής Αττικής για να ψωνίσει... ολόγυμνος

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πελάτες μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Δυτική Αττική όταν είδαν έναν άνδρα να ψωνίζει εντελώς γυμνός.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το politic.gr, φαίνεται ο ολόγυμνος άνδρας να ψωνίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και οι πελάτες να παρακολουθούν απορημένοι.

Δείτε το βίντεο με τον γυμνό άνδρα:



Ο άνδρας μπήκε στο σούπερ μάρκετ άνετος, φορώντας μόνο τις παντόφλες του. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα  και άγνωστος είναι ο λόγος που το έκανε αυτό.

Σύμφωνα με τον νόμο, η πράξη του άνδρα δεν είναι σύννομη καθώς θεωρείται προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτο βίντεο: Άνδρας πήγε σε σούπερ μάρκετ της δυτικής Αττικής για να ψωνίσει... ολόγυμνος"

Τρόμος για 79χρονο μέσα στο σπίτι του στα Άνω Λιόσια

Αντιμέτωπος με τρεις ληστές βρέθηκε, σήμερα, τα ξημερώματα, ένας 79χρονος στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. Οι δράστες, αφού παραβίασαν το παράθυρο της μονοκατοικίας επί της οδού Αχαρνών, μπήκαν μέσα στο σπίτι του άντρα και με λεκτική απειλή του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ δεν έχει αναφερθεί η ύπαρξη όπλου κατά τη ληστεία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για 79χρονο μέσα στο σπίτι του στα Άνω Λιόσια"

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news