facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τέρμα το «φακελάκι» για τα διπλώματα οδήγησης – Μετακινήθηκαν 50 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών

Μια νέα υπόθεση απόκτησης διπλωμάτων και άλλων αδειών οδήγησης με μαύρο χρήμα βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη απόφαση να απομακρυνθούν οι διευθυντές αλλά και όλα τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής. Έπειτα από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, αποφασίστηκε να «ξηλωθούν» και οι 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απ' αυτούς τους 50 υπαλλήλους, οι 39 ελέγχονται ήδη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου χρήματος, μέσω διαφόρων παράτυπων διευκολύνσεων που παρείχαν για διπλώματα, άδειες, επαγγελματικά πιστοποιητικά οδήγησης, αλλά και για την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πριν από μερικούς μήνες για ατασθαλίες και παράνομες πρακτικές από συγκεκριμένους υπαλλήλους. Όπως έδειξε η έρευνα, εντός των χώρων εξυπηρέτησης του κοινού είχαν εγκατασταθεί συγκεκριμένα άτομα που λειτουργούσαν ως «διεκπεραιωτές» των αιτημάτων των πολιτών. Τα άτομα αυτά βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση με υψηλόβαθμα και έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και δέχονταν σε μετρητά διάφορα χρηματικά ποσά από τους πολίτες, ούτως ώστε να επιταχύνουν τα αιτήματά τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, από τους 39 που φέρονται να εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην εγκληματική οργάνωση, οι επτά είναι διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, οι 20 είναι τμηματάρχες, ενώ οι υπόλοιποι 12 απλοί υπάλληλοι. Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μέχρι σήμερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά οι 26 από τους 39 ελεγχόμενους υπαλλήλους.
Νέες τεχνολογίες

Στις αλλαγές, όμως, που δρομολογούνται επιχειρείται να περιοριστεί στο ελάχιστο ή και να εκμηδενιστεί εντελώς η ανάγκη προσωπικής επαφής των υπαλλήλων με τους πολίτες. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Στόχος είναι η δημιουργία smart rooms με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, που θα ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο την πορεία των αιτημάτων των πολιτών.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει υποχρεωτική η κατ' οίκον παράδοση διπλωμάτων, αδειών και πινακίδων με έξοδα της περιφέρειας.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέρμα το «φακελάκι» για τα διπλώματα οδήγησης – Μετακινήθηκαν 50 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών"

Ζαχάροβα: Η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή για νέα στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.

«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαχάροβα: Η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα"

Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: Όλες οι μανάδες ανεξαρτήτως το πού εργάζονται λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες

Βίντεο στην πλατφόρμα του TikToK ανάρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το επίδομα μητρότητας. Ο πρωθυπουργός εξηγεί το «παράλογο», όπως σημειώνει, που γινόταν με το επίδομα μητρότητας της γυναίκας που εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη του δημογραφικού, ενώ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη 2η θέση, στις χώρες του ΟΟΣΑ, στη στήριξη της μητρότητας.

«Σε λιγότερο από 1 λεπτό πριν το ευχάριστο να σας πω ένα παράλογο: Αν μια γυναίκα γινότανε μητέρα και ήταν δημόσιος υπάλληλος, έπαιρνε επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, αν ήταν ιδιωτική υπάλληλος για 6 μήνες και ήταν αυτοαπασχολούμενοι για τρεισήμισι μήνες», λέει χαρακτηριστικά.

«Το γιατί συνέβαινε αυτό δεν είναι η ώρα να το εξηγήσουμε. Αποφασίσαμε όμως να το αλλάξουμε, γιατί η στήριξη του δημογραφικού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Πριν από δύο μέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες. Προσθέστε σε αυτό και το επίδομα γέννησης, το οποίο έχει αυξηθεί από τα 2.000 στα 2.400 ευρώ έως και 3.500 ευρώ και μάλιστα ισχύει και αναδρομικά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι νέες οικογένειες παίρνουν καθαρά στο χέρι 1.000 ευρώ το μήνα για εννιά μήνες», σημειώνει.

«Κάπως έτσι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας και αυτή είναι σίγουρα μια διάκριση που μας κάνει πολύ υπερήφανους».

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: Όλες οι μανάδες ανεξαρτήτως το πού εργάζονται λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες"

Ν. Ρωμανός: Πότε μας κορόιδευε ο κ. Φαραντούρης; Όταν δίδασκε σε μη κρατικό πανεπιστήμιο ή σήμερα

Ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ στην οποία κατηγορεί τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φαραντούρη, ότι επιχειρεί να ξεγελάσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη θέση του κατά των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Στην εν λόγω ανάρτηση που συνοδεύεται από στοιχεία σχετικά με συνεργασία του κ. Φαραντούρη ως επισκέπτης καθηγητής με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το διάστημα 2007-2017, ο κ. Ρωμανός λέει χαρακτηριστικά:

«Πότε μας κορόιδευε ο κ. Φαραντούρης; Όταν δίδασκε σε μη κρατικό πανεπιστήμιο της Κύπρου; Ή σήμερα που είναι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα;».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Ρωμανός: Πότε μας κορόιδευε ο κ. Φαραντούρης; Όταν δίδασκε σε μη κρατικό πανεπιστήμιο ή σήμερα"

Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 25χρονου προχώρησαν χθες τα ξημερώματα στις Σέρρες, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα είχε διαρρήξει κατάστημα, απ’ όπου ωστόσο δεν αφαίρεσε κάτι. Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι προηγουμένως είχε διαρρήξει ακόμη ένα κατάστημα στην ίδια περιοχή, από όπου αφαίρεσε κέρματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Στην κατοχή του επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαρρηκτικά εργαλεία.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη "

42χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης ανιψιάς και βαφτιστικιάς του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου, όπου ο παθών συμπλήρωσε τα 14 έτη θα καθίσει την 13η Μαΐου 2024 ένας 42χρονος ημεδαπός, κάτοικος ακριτικού νησιού, της ζώνης ευθύνης του Πρωτοδικείου Ρόδου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία εις βάρος του για τις πράξεις της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους και της τέλεσης γενετήσιων πράξεων μεταξύ συγγενών (ανιόντες), ενώ διατηρεί τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του και συγκεκριμένα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων χωρίς την παρουσία έτερου ενήλικα.

Αφορμή για τη δίωξη εις βάρος του αποτέλεσε δικογραφία που σχηματίστηκε τον Αύγουστο του 2021 μετά από κατάθεση της ανήλικης ανιψιάς και πνευματικής του κόρης, ηλικίας 15 ετών.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις, όπως υποστηρίχθηκε, τελέστηκαν το Πάσχα του 2020.

Η ανήλικη υποστήριξε ότι πήγε στο νησί για τις γιορτές του Πάσχα τον Απρίλιο του 2020 στο σπίτι του θείου της.

Κάποιο βράδυ, όπως είπε, που δεν θυμόταν ακριβώς μέρα και ώρα, πάντως πριν την Ανάσταση, ήταν στο δωμάτιο του θείου της και μαζί τους ήταν και ο εξάδερφός της 14 ετών, γιος της αδερφής του πατέρα της. 

Εβλεπαν, όπως είπε, ταινίες και όταν τελείωσε η πρώτη ο θείος της είπε να βάλουν και δεύτερη.

Στη διάρκεια της τελευταίας νύσταξε και κάποια στιγμή ο εξάδελφός της είχε πάει στην τουαλέτα και τότε αντιλήφθηκε, ότι ενώ την είχε πάρει ο ύπνος, ο καταγγελλόμενος είχε σηκώσει την μπλούζα της και την θώπευσε στο στήθος.

Του είπε «τι κάνεις, πας καλά», εκείνος δεν απάντησε και μετά η ανήλικη έφυγε. Τόνισε ότι δεν το είχε πει σε κανένα παρά μόνο σε μια φίλη της όταν γύρισε στη Ρόδο και το καλοκαίρι ενημέρωσε τον πατέρα της.

Απολογούμενος ο 42χρονος, επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει και προανακριτικώς, ότι δηλαδή ουδέποτε έμεινε μόνος του με το παιδί σε δωμάτιο και ότι στο σπίτι ήταν κι άλλοι συγγενείς, ενήλικες και ανήλικοι.

Την επίμαχη ημέρα έβλεπαν ταινία σε υπολογιστή παρουσία του ανιψιού του.

Αρνείται ότι συνέβη αυτό που καταγγέλθηκε και υποστήριξε ότι είτε είναι προϊόν μυθοπλασίας, είτε αν η ανήλικη κοιμόταν είδε κάποιο όνειρο με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση στο μυαλό της μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου.

Μάλιστα μετά από το υποτιθέμενο συμβάν η ανιψιά του ξαναπήγε για διακοπές στο νησί και έμεινε μαζί τους χωρίς να εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι η καταγγελία έγινε διότι ο πατέρας της ανήλικης έχει κάποια σχέση, γιατί τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα αδέλφια έχουν οικονομικές διενέξεις.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ωστόσο ότι προκύπτουν επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις για την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, για το ό,τι ενήργησε γενετήσια πράξη με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη, τον οποίο του είχαν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει.

Συγκεκριμένα, για το ό,τι την περίοδο του Πάσχα του έτους 2020 και πάντως πριν την 18η Απριλίου 2020, οπότε και η παθούσα τον είχε επισκεφθεί στην οικία του λόγω των εορτών και είχε αναλάβει προσωρινά την επίβλεψή της και ενώ βρίσκονταν στην οικία του ενήργησε γενετήσια πράξη σε βάρος της και ειδικότερα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ανωτέρω παθούσα είχε αποκοιμηθεί στο υπνοδωμάτιό του και ενώ παρακολουθούσαν ταινία, και με σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών του, ανασήκωσε την μπλούζα της και θώπευσε το στήθος της.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης.

Καλύμνιος ψαράς κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την 13η Μαΐου 2024 ένας Καλύμνιος ψαράς, που κρίθηκε ερήμην πρωτοδίκως ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι στην Κάλυμνο την 19η Ιανουαρίου 2012 ενήργησε ασελγείς πράξεις με πρόσωπο νεότερο των 14 ετών και συγκεκριμένα στην οικία συγγενικού του προσώπου, της γιαγιάς του, στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου.

Συνευρέθηκε συγκεκριμένα ερωτικά με ανήλικη, προσβάλλοντας έτσι σοβαρά το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών, καθώς και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας και ικανοποιώντας τη διέγερση της γενετήσιας ορμής του.

Ο κατηγορούμενος είναι επαγγελματίας αλιεύς και κατοικεί στην Κάλυμνο.

Η ανήλικη ήταν μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, κάτοικος Καλύμνου.

Την επιμέλεια της ανήλικης είχε η μητέρα της, η οποία γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο με τον οποίο διατηρούσαν φιλική σχέση καθότι ο δεύτερος την επισκεπτόταν αρκετές φορές στο σπίτι της.

Η ανήλικη γνωρίστηκε προσωπικά με τον κατηγορούμενο μέσω εξαδέλφου της και έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισής της, μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων (κινητό τηλέφωνο).

Ο κατηγορούμενος φέρεται να της απηύθυνε γλυκές φράσεις και όμορφα λόγια, αποκαλώντας την «γυναικάκι μου» και ισχυριζόταν ότι την αγαπούσε και γενικότερα της συμπεριφερόταν με ευγενικό και λίαν ευπροσήγορο τρόπο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανήλικη, κολακευμένη, παρασύρθηκε από την παρουσία και το ενδιαφέρον που της έδειξε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα και αποκορύφωμα την ολοκλήρωση αυτής της προσέγγισης δια της σεξουαλικής συνευρέσεως.

Η ανήλικη στην κατάθεσή της δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου και για αυτό συναίνεσε η ίδια στο ερωτικό συναπάντημα, το οποίο συνέβη στις 19 Ιανουαρίου 2012 στην οικία της γιαγιάς του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Ανακριτή της Κω, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης η οποία διεκδικούσε ερωτικά αυτόν, ο οποίος όμως αντιστεκόταν σθεναρώς.

Η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης λίγες μέρες μετά το συμβάν, πιστοποιεί τη διακόρευση του παρθενικού υμένος της.

dimokratiki

Διαβάστε Περισσότερα » " 42χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης ανιψιάς και βαφτιστικιάς του "

Δυτ. Ελλάδα: «Έφοδος» αστυνομικών σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ - Συνέλαβαν τον διαρρήκτη που μπούκαρε σε βενζινάδικο με βανάκι

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγει σε άλλη πόλη της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε πάρκινγκ μεγάλης υπεραγοράς που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Πύργου μετέβη 23χρονος και, αφού έκλεψε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι που ήταν εκεί σταθμευμένο, πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων λίγα μέτρα μακριά, στην οδό Αλφειού, έπεσε με το όχημα πάνω στην κεντρική είσοδο της επιχείρησης καταφέρνοντας με… “επαγγελματικό” τρόπο να τη διαρρήξει.

Ο 23χρονος, μάλλον, δεν ικανοποιήθηκε από το ποσό που άρπαξε από το πρατήριο και συνέχισε την… αναζήτησή του για χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε δεύτερη μεγάλη επιχείρηση, στην ίδια περιοχή, όπου επίσης έδρασε με τον ίδιο… δοκιμασμένο τρόπο.

Η δράση του εφευρετικού – κατά τα άλλα – δράστη, έγινε αντιληπτή χθες το πρωί από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων, Παναγιώτη Κωτσάκη, που, μαζί με τον υπάλληλό του, πήγαν να ανοίξουν την επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου εντόπισαν χθες νωρίς το πρωί το φορτηγάκι που είχε κλέψει τη νύχτα ο 23χρονος στην περιοχή Λιθαράκια του Πύργου, ενώ λίγες ώρες αργότερα, οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, έκαναν «ντου» σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, όπου και εντόπισαν τον 23χρονο που προσπαθούσε να διαφύγει σε άλλη πόλη της χώρας.

Δείτε βίντεο από την διάρρηξη

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτ. Ελλάδα: «Έφοδος» αστυνομικών σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ - Συνέλαβαν τον διαρρήκτη που μπούκαρε σε βενζινάδικο με βανάκι"

Νέα αποχή από τους δικηγόρους, πότε κλείνουν τα δικαστήρια

Οι δικηγόροι αντιδρούν στην διάσπαση των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς με την δημιουργία έξι (6) Περιφερειακών Πρωτοδικείων, που προωθεί η Κυβέρνηση.

Η απόφαση για νέα αποχή ελήφθη από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 20-4-2024 στην Αθήνα και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Α. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Η αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας των πολιτών και η ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά του Κράτους Δικαίου και βασική προτεραιότητα για το δικηγορικό σώμα.

Η Ολομέλεια θεωρεί ότι η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της επέκτασης της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, της κατάλληλης επιμόρφωσης των ειρηνοδικών και της ύπαρξης των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών.

Οι λοιπές όμως προωθούμενες ρυθμίσεις ως προς την αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη δεν οδηγούν στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Χωρίς την προηγούμενη ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, χωρίς τη δημιουργία των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών και χωρίς την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού δικαστικών υπαλλήλων δεν είναι δυνατόν να επιταχυνθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός και ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης. Στον τομέα αυτό η Κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει καμία πρόοδο.

Είναι προφανές ότι, υπό τους όρους που προωθείται η αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη της χώρας, τη μόνη ανάγκη που ικανοποιεί είναι η συμμόρφωση της χώρας στις επιταγές του Ταμείου Ανάκαμψης για την εκταμίευση των σχετικών πόρων- οι οποίοι σημειωτέον δεν θα κατευθυνθούν στις ανάγκες κάλυψης των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Ολομέλεια επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την διατήρηση όλων των Πρωτοδικείων της Χώρας ως έχουν σήμερα και εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις προωθούμενες ρυθμίσεις για την λειτουργία των «Παράλληλων Πρωτοδικείων», επισημαίνοντας ότι, πέραν της υποβάθμισης των συγκεκριμένων δικαστικών σχηματισμών, σε συνδυασμό με την λειτουργία των Περιφερειακών Πρωτοδικείων, δημιουργούνται μείζονα προβλήματα στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης ιδίως ως προς τη λειτουργία της εισαγγελικής αρχής (πρόβλεψη οργανικών θέσεων εισαγγελέων) και την άσκηση των ενδίκων μέσων.

Τα Πρωτοδικεία Μεσολογγίου, Αιγίου, Αμαλιάδας, Γυθείου, Θηβών, Καλαβρύτων και Κυπαρισσίας πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Η Ολομέλεια εκφράζει επίσης, την έντονη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη διάσπαση των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς με την δημιουργία έξι (6) Περιφερειακών Πρωτοδικείων στην Αττική (πέραν των υφιστάμενων Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιά), με αρμοδιότητα Μονομελούς Πρωτοδικείου, στη θέση των καταργούμενων Ειρηνοδικείων, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερες δυσκολίες έως και αντικειμενική αδυναμία άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος ιδίως στους νέους δικηγόρους και στους δικηγόρους που δεν έχουν την δυνατότητα απασχόλησης συνεργατών.

Η επιχειρούμενη «μεταρρύθμιση» πραγματοποιείται υπό ακόμη χειρότερους όρους από την απόπειρα τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθηνών επί Υπουργίας Κοντονή αφενός μεν λόγω της περαιτέρω πολυδιάσπασης των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς (8 συνολικά ./. δικαστικοί σχηματισμοί) και αφετέρου καθώς τα δημιουργούμενα Περιφερειακά Πρωτοδικεία στερούνται των βασικών υποδομών και προσωπικού, αλλά κυρίως δεν έχει προωθηθεί η ψηφιακή Δικαιοσύνη σε αυτά.

Η αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη στην Αττική δεν αφορά μόνο τους Δικηγόρους Αθηνών και Πειραιώς αλλά όλους τους δικηγόρους όλης της χώρας, οι οποίοι, στο πλαίσιο της ελεύθερης μετακίνησης, ασκούν το επάγγελμά τους και στο λεκανοπέδιο της Αττικής και θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες της πολυδιάσπασης των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς.

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφάσισε να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την καθολική αποχή των μελών τους από την Τρίτη 23.4.2024 μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30.4.2024.

Ως πλαίσιο της αποχής προτείνεται το ακόλουθο:

Άδειες θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο:

- Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών, σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις ενώπιον των Δικαστηρίων, σε περιπτώσεις λήξης των προθεσμιών για άσκηση προσφυγών ενώπιον των Διοικητικών Αρχών, καθώς και σε περιπτώσεις προθεσμιών του Κώδικα Μετανάστευσης (λήξεις αδειών παραμονής, θεωρήσεις εισόδου, κλπ).

- Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι (6) έτη στον α’ βαθμό και επτά (7) έτη στον β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαπέντε (15) έτη στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό.

- Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.

- Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.

- Σε Αναστολές και Ανακοπές κατά πλειστηριασμών όταν επίκειται άμεσα ο πλειστηριασμός. ./.

- Σε Αντιρρήσεις, ενώπιον Διοικητικών Δικαστηρίων, μόνο όταν επίκειται άμεση απέλαση αλλοδαπού και αποδεικνύεται από έγγραφα.

- Σε εκδίκαση προσωρινών διαταγών καταφανώς και άκρως κατεπειγουσών περιπτώσεων.

- Σε ένορκες βεβαιώσεις, μόνο εφόσον υπάρχει κίνδυνος παρόδου προθεσμίας.

- Σε υποχρεωτική αρχική συνεδρία (ΥΑΣ) Διαμεσολάβησης:

i) για τις υποθέσεις στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στο Διαμεσολαβητή και

ii) για τις υποθέσεις της νέας τακτικής όπου τίθεται ζήτημα προθεσμίας κατάθεσης προτάσεων και

Ρητά διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της αποχής:

- Δεν θα γίνονται καταθέσεις δικογράφων ενδίκων μέσων και βοηθημάτων, εκτός ασφαλιστικών μέτρων όταν σωρεύεται αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής καταφανώς και άκρως κατεπειγουσών περιπτώσεων.

- Δεν θα χορηγούνται άδειες:

α) Για αιτήσεις αναστολής και

β) Για αυτόφωρα και συνοδείες.

- Δεν θα διενεργούνται επιδόσεις δικογράφων και αποφάσεων και κατασχέσεις εις χείρας τρίτου.

Η αποχή καταλαμβάνει:

- Τα συναινετικά διαζύγια

Άδεια δεν απαιτείται:

α) Για την κατάθεση προτάσεων και προσθήκης αντίκρουσης στην τακτική διαδικασία.

β) Για την κατάθεση προτάσεων και συζήτηση μικροδιαφορών και

γ) Για την κατάθεση προσθήκης/αντίκρουσης, σημειώματος, υπομνήματος κλπ, σε υποθέσεις που έχουν συζητηθεί και η προθεσμία λήγει κατά τη διάρκεια της αποχής.

Ως προς τις Αναβολές:

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων επιτρέπεται η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου, να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του απόντος συναδέλφου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου. Όπου υπάρχει συνεδρίαση ποινικού δικαστηρίου από διακοπή, θα ζητείται νέα διακοπή προς συζήτηση της υπόθεσης.

Ως προς τις δηλώσεις παράστασης στα Πολιτικά και τα Διοικητικά Δικαστήρια:

Δεν κατατίθενται, άλλως ανακαλούνται, δηλώσεις παράστασης που κατατίθενται έως την προτεραία, καθότι ισοδυναμούν με παράσταση δικηγόρου κατά την εκφώνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι το πλαίσιο της αποχής πρέπει να εφαρμόζεται είτε υφίσταται υποχρέωση έκδοσης γραμματίου προείσπραξης εισφορών είτε υπάρχει απαλλαγή από αυτή την υποχρέωση κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 61 παρ. 3 του Κώδικα Δικηγόρων, όπως μεταξύ άλλων τις περιπτώσεις που εκπροσωπούν το δημόσιο, ΟΤΑ, Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με σύμβαση πάγιας αντιμισθίας ή εκπροσωπούν δικαιούχους Νομικής Βοήθειας και Ευεργετικής Πενίας.

Β. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Η Ολομέλεια αποφάσισε την οργάνωση του 15 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων στις 4,5 και 6 Οκτωβρίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τη Δικηγορία και ιδίως τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δικηγόρων.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα αποχή από τους δικηγόρους, πότε κλείνουν τα δικαστήρια "

Ευρωεκλογές: Στον Άρειο Πάγο η Νέα Αριστερά κατά των «Σπαρτιατών»

Τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές ζητά ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με επιστολή του προς την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου, που είναι υπεύθυνο για την ανακήρυξη των συνδυασμών για την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι «συντάσσεται με άλλα κόμματα που κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα θεωρώντας καθήκον των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέσων, για να υπερασπιστούν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος απέναντι στην ακροδεξιά και στον φασισμό».

Επισημαίνει ότι εκκρεμεί η απόφαση του Εκλογοδικείου αναφορικά με την «πραγματική ηγεσία» και άρα τη νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Για τη Νέα Αριστερά, «η δημοκρατία και η υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο της από την ίδρυσή της και θεωρεί την άνοδο της ακροδεξιάς, του αυταρχισμού και του εθνικισμού μείζονα κίνδυνο τόσο για τη χώρα μας όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών».

Τέλος, η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους για την τάση αυτή και να δεσμευτούν στην αντιμετώπισή της, κυρίως με πολιτικά μέσα, απέχοντας επίσης από την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου και τη μικροπολιτική αφομοίωσή του στις πολιτικές τους προτάσεις».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές: Στον Άρειο Πάγο η Νέα Αριστερά κατά των «Σπαρτιατών»"

Ευρωεκλογές: Υπόμνημα Ν.Δ. στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των «Σπαρτιατών»

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Την κατάθεση του υπομνήματος είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα υπομνήματα έχουν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές αναμένεται στις 24 Απριλίου.

Στο υπόμνημα της Ν.Δ. αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο de facto ηγέτης του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης». «Η άσκηση της πραγματικής ηγεσίας στοιχειοθετείται από συγκεκριμένες πράξεις που παρατίθενται στο παρόν Υπόμνημα και αποδεικνύουν την κατ’ ενιαίο τρόπο εκφρασμένη βούληση του Ηλία Κασιδιάρη να ασκεί διοίκηση στο εν λόγω κόμμα, να τοποθετεί εικονική ηγεσία αλλά και να διαθέτει τον ηγετικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα στο κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» επισημαίνεται στο υπόμνημα.

Αναφέρεται επίσης ότι το υπόμνημα «ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της ως του πολιτικού κόμματος που οικοδόμησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δικαστική δίωξη φαινομένων που έμπρακτα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία και διαμόρφωσε το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτεί «κόμμα-κέλυφος» υπονομεύοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας. Επίσης, παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα, αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος ‘Σπαρτιάτες’ από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα».

Το υπόμνημα, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο συνοδεύεται από παράρτημα 200 σελίδων με στοιχεία.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές: Υπόμνημα Ν.Δ. στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των «Σπαρτιατών»"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας

Ο καιρός αύριο Κυριακή 21 Απριλίου θα είναι βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και τις βραδινές στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στα βορειότερα τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες και από το απόγευμα βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας"

Παπανώτας: Τα γυρίζει σε νέα ανάρτηση για τον Κασσελάκη - «Τον θεωρώ τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας»

Νέα ανάρτηση στα social- μετά τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Λίγο μετά την φράση «καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει» για τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνει ότι στήριξε από την αρχή τον πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, φανερώνοντας πως τον θεωρεί τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. «Τον Στέφανο Κασσελάκη τον στήριξα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον πολιτικό μας βίο και εξακολουθώ να τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν πολιτική οντότητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τον θεωρώ τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και σε καμία περίπτωση μια μικρή δική μου περιπέτεια δε θα άλλαζε αυτή μου την πεποίθηση» γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

papanotas-face

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανώτα:

Τον Στέφανο Κασσελάκη τον στήριξα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον πολιτικό μας βίο και εξακολουθώ να τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν πολιτική οντότητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τον θεωρώ τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και σε καμία περίπτωση μια μικρή δική μου περιπέτεια δε θα άλλαζε αυτή μου την πεποίθηση.

Λάθη κάνουν όλοι οι πολιτικοί και η λάθος ( ίσως) κρίση του για μένα, δεν ρίχνει το πολιτικό του ύψος. Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Αν τη στιγμή της κρίσης και σε συζήτηση με ένα σύντροφο είπα μία κουβέντα παραπάνω, είναι από την ένταση της στιγμής κι όχι πολιτική τοποθέτηση. Τις τοποθετήσεις μου τις κάνω ως πόστ κι όχι σε προσωπικές συζητήσεις.

Σας ευχαριστώ όλους και παρακαλώ το θέμα να τελειώνει και να πάμε παρακάτω. Στα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας για τον διάλογο επί των οποίων παραχωρώ την θέση μου σε όλους εσάς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Παπανώτας: Τα γυρίζει σε νέα ανάρτηση για τον Κασσελάκη - «Τον θεωρώ τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας»"

Κάλυμνος: Ψαράς κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης – Την αποκαλούσε «το γυναικάκι μου»

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την 13η Μαΐου 2024 ένας ψαράς από την Κάλυμνο που κρίθηκε ερήμην πρωτοδίκως ένοχος για αποπλάνησης ανηλίκου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Το δικαστήριο  έκρινε ένοχο τον Καλύμνιο ψαρά, για ασελγείς πράξεις με πρόσωπο νεότερο των 14 ετών στην κατοικία συγγενικού του προσώπου, της γιαγιάς του, στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «συνευρέθηκε ερωτικά με ανήλικη, προσβάλλοντας έτσι σοβαρά το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών, καθώς και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας και ικανοποιώντας τη διέγερση της γενετήσιας ορμής του».

Η ανήλικη ήταν μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, κάτοικος Καλύμνου.

Την επιμέλεια της ανήλικης είχε η μητέρα της, η οποία γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο με τον οποίο διατηρούσαν φιλική σχέση καθότι ο δεύτερος την επισκεπτόταν αρκετές φορές στο σπίτι της.

Η ανήλικη γνωρίστηκε προσωπικά με τον κατηγορούμενο μέσω ξαδέλφου της και έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισής της, μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων (κινητό τηλέφωνο).

Ο κατηγορούμενος φέρεται να της απηύθυνε γλυκές φράσεις και όμορφα λόγια, αποκαλώντας την «γυναικάκι μου» και ισχυριζόταν ότι την αγαπούσε και γενικότερα της συμπεριφερόταν με ευγενικό τρόπο, όπως γράφει το dimokratiki.gr.

Η ανήλικη στην κατάθεσή της δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου και για αυτό συναίνεσε η ίδια στην ερωτική συνεύρεση στις 19 Ιανουαρίου 2012 στην κατοικία της γιαγιάς του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Ανακριτή της Κω, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης η οποία διεκδικούσε ερωτικά αυτόν.

Η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης λίγες μέρες μετά το συμβάν, πιστοποιεί τη διακόρευση του παρθενικού υμένος της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλυμνος: Ψαράς κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης – Την αποκαλούσε «το γυναικάκι μου»"

Θεσσαλονίκη: 6χρονο παιδάκι παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι- Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Θύμα παράσυρσης από ηλεκτρικό πατίνι έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου, ένα 6χρονο παιδάκι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν έγινε στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Λεωφόρο Νίκης, λίγο μετά τις 13:00.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον ανήλικο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου“.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Οδηγός ηλεκτρικού πατινιού έπεσε πάνω σε κάδο σκουπιδιών την ώρας της αποκομιδής

Λίγη ώρα αργότερα, στην οδό Αναγεννήσεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οδηγός ηλεκτρικού πατινιού έπεσε πάνω σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν έγινε λίγο πριν τις 13:30 τη στιγμή που υπάλληλος της καθαριότητας μετακίνησε τον κάδο για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον 40χρονο αναβάτη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου“, ελαφρά τραυματισμένο.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 6χρονο παιδάκι παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι- Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "

Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά όπου έχασε τη ζωή του o 31χρονος αστυνομικός

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την αστυνομία άλλοι 8 εργαζόμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργείται παράλληλη προανάκριση και από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά όπου έχασε τη ζωή του o 31χρονος αστυνομικός"

Σέρρες: Σπείρα απέσπασε πάνω από 300.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς εξαπατώντας πολίτες

Στην ταυτοποίηση οκτώ αντρών και μίας γυναίκας, που μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει και ενταχθεί σε σπείρα, με στόχο να εξαπατούν συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες και έπαιρναν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις απάτης που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν τηλεφωνούσαν σε εταιρείες, επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα παριστάνοντας τον λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή/πελάτη και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών τους (όνομα χρήστη, κωδικός εισόδου, κωδικοί ΟΤPs). Στη συνέχεια, μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες το χρηματικό ποσό των 305.789 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνολικά 16 περιπτώσεις απάτης έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

* 7 στην Αττική,

* 3 στη Θεσσαλονίκη και

* από μία σε Γρεβενά, Έβρο, Εύβοια, Κεφαλονιά, Φλώρινα και Χανιά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 15 άτομα, δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Σπείρα απέσπασε πάνω από 300.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς εξαπατώντας πολίτες"

Συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπορεύονταν παράνομα είδη πυροτεχνίας εντός καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τις μεσημβρινές ώρες χθες (19-4-2024), στο Περιστέρι, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, -2-  νεαροί , 24 και 23 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος για παραβάσεις των νομοθεσιών περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και περί όπλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας:  Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που εμπορεύονται παράνομα είδη πυροτεχνίας εντός δύο καταστημάτων στην περιοχή του Περιστερίου, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε -2- καταστήματα όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -6.674- είδη πυροτεχνίας, εκ των οποίων -840- κροτίδες οι οποίες θεωρούνται επικίνδυνες για χρήση με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού για τον χρήστη, καθώς και σπρέι πιπεριού.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπορεύονταν παράνομα είδη πυροτεχνίας εντός καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου"

Αργότερα και με λιγότερα στη σύνταξη – Στα 72,5 το όριο ηλικίας για τους σημερινούς εφήβους

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το ασφαλιστικό. Οι σημερινοί έφηβοι, που αναμένεται να μπουν στην αγορά εργασίας μέχρι το 2030, θα χρειαστεί να δουλέψουν μέχρι τα 72,5 έτη για να βγουν στη σύνταξη και με λιγότερα στην τσέπη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Δημογραφικό και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το γενικό όριο ηλικίας από 67 έτη το 2022 θα φτάσει στα 68,5 έτη το 2030 και τα 72,5 έτη το 2070.

«Καμπανάκι» χτυπά και για τη χώρα μας, καθώς το όριο ηλικίας -για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης- θα πρέπει να ανέβει στα 67,5.

Η ίδια έκθεση περιλαμβάνει και πρόβλεψη για τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος αναμένεται να συρρικνωθεί στα 7.777 εκ. το 2070.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αργότερα και με λιγότερα στη σύνταξη – Στα 72,5 το όριο ηλικίας για τους σημερινούς εφήβους"

Παπανώτας για Κασσελάκη: Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης

Λίγα 24ωρα μετά την αποπομπή του από τον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας «έσφαξε με το γάντι» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Και ενώ πριν από λόγο καιρό ο Δημήτρης Παπανώτας αποθέωνε με με εγκωμιαστικά σχόλια τον Στέφανο Κασσελάκη, το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος φαίνεται ότι άλλαξε και τη γνώμη που είχε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παπανώτας εκθέτει δημόσια τον Κασσελάκη αν λάβει κανείς υπόψιν του τα όσα απάντησε σε follower στο Instagram. «Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης», έγραψε μεταξύ των άλλων στο σχόλιό του ανάβοντας φωτιές.

Αναλυτικά η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα:

 «Aλήθεια? Με έβγαλε εμένα ρατσιστή, ξεπερασμένο, μισογύνη, και απαράδεκτο και μετά το…μετάνιωσε? Και αύριο σαν πρωθυπουργός θα μιλάει με Ερντογάν και ηγέτες μεγάλων δυνάμεων κι εμείς θα του έχουμε εμπιστοσύνη? Κι αν μπει μέσα η Μπεκατώρου και του πει “ή εγώ ή ο Ερντογάν ” τι θα γίνει? Πόλεμος? Άσε ρε φίλε… Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης…».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανώτας για Κασσελάκη: Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης"

Ηράκλειο: Κοιμήθηκαν σε εκκλησία μετά την επίθεση που δέχθηκαν από τον γιο τους

Τέλος δεν έχουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη με την Αστυνομία καθημερινά να καταγράφει νέες περιπτώσεις.

Ένα από αυτά είναι και η περίπτωση ενός 47χρονου σε χωριό του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, ο 47χρονος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πήγε στο σπίτι των γονιών του, τους απείλησε με μαχαίρι και τους προκάλεσε σωματικές βλάβες.

Οι γονείς, 78 ετών ο πατέρας και 69 ετών η μητέρα, αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι, βρίσκοντας καταφύγιο σε μία κοντινή εκκλησία όπου πέρασαν το βράδυ τους.

Την αστυνομία ενημέρωσε την επόμενη μέρα το πρωί η αδερφή του δράστη με τον 47χρονο να εντοπίζεται και να φοράει χειροπέδες.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Κοιμήθηκαν σε εκκλησία μετά την επίθεση που δέχθηκαν από τον γιο τους "

Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του

Αίτημα αποφυλάκισης καταθέτουν το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι του 50χρονου από την Αργαλαστή, που σκότωσε με καραμπίνα τον 33χρονο βιαστή της κόρης του τον περασμένο Ιανουάριο και μετά παραδόθηκε στις αρχές.

Με βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου ο 50χρονος είχε προφυλακιστεί στις 22 Ιανουαρίου, μετά από μία εβδομάδα που παρέμεινε σε κατ΄οίκον περιορισμό εξαιτίας της διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου ο 50χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές της Λάρισας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο 50χρονος κρατείται σε ειδική πτέρυγα, όχι με έγκλειστους με βαριές καταδίκες, ενώ διατηρεί σχεδόν σε καθημερινή βάση επικοινωνία με τα τρία του παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 33χρονο και αμέσως μετά παραδόθηκε στην Αστυνομία. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε μάθει από την 18χρονη σήμερα κόρη του ότι ο 33χρονος αδελφός της δεύτερης συζύγου του την βίαζε από την ηλικία των 9 ετών και το τελευταίο χρονικό διάστημα την εκβίαζε με τη δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού.

«Ημουν σε άμυνα, μετάνιωσα» υποστήριξε στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος με τον συνήγορό του κ. Βασιλικό να υποστηρίζει πως ήταν ατύχημα καθώς εκπυρσοκρότησε το όπλο.

«Η κόρη μου, μου εκμυστηρεύτηκε ότι τις φορές που βιάστηκε ήταν παρών και το αγοράκι μου, που σήμερα είναι εννέα ετών και τον οποίο ο κουνιάδος μου άφηνε μόνο του στο άλλο δωμάτιο καθώς έκλεινε την πόρτα του δωματίου, όπου βρισκόταν με την κόρη μου» φέρεται να είπε επίσης ο 50χρονος πατέρας στην κατάθεσή του.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η κόρη του έφτασε στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μετά τα όσα πέρασε από τα χέρια του 33χρονου θείου της: «Η κόρη μου που είναι ορφανή από μητέρα, με έχει απόλυτη ανάγκη για να την υποστηρίζω ψυχολογικά και οικονομικά καθώς είναι κατεστραμμένη συναισθηματικά και έχει φτάσει στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Δεν το ήξερα, μου το είπε η καθηγήτρια της και η ψυχολόγος».

Είχε αναφέρει επίσης ότι ο βιοπορισμός ο δικός του και της οικογένειας του, πρωτίστως του ανήλικου παιδιού του που είναι ηλικίας 9 ετών και της κόρης του που είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο εξαρτώνται αποκλειστικά από την εργασία του, καθώς δεν έχουν οποιοδήποτε άλλο εισόδημα.

Ο προσδιορισμός της δίκης πάντως αναμένεται σε ένα χρόνο περίπου.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του"

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από τις 27 Ιουνίου 2018, όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανώλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο νησί της Ρω, όμως από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς του εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για τις συνθήκες που έχασε τη ζώη του ο δικός τους άνθρωπος.

Το θανάσιμο τραύμα ήταν απολύτως ασύμβατο με αυτό που θα προκαλούσε το τυφέκιο G3A3 που έφερε το παιδί τους . Επιπροσθέτως επλήγη από τα δεξιά ενώ ήταν αριστερόχειρας. Η αμφιβολία μετατράπηκε σε πεποίθηση για την οικογένεια πως το παιδί τους δεν αυτοκτόνησε όταν οι τεχνικοί σύμβουλοι που όρισε, συνέλλεξαν ατράνταχτα στοιχεία που «έδειχναν» εγκληματική ενέργεια. Μια εξέλιξη που τους «όπλισε» προκειμένου να παλέψουν ώστε να βρουν απαντήσεις.

Οι γονείς και η αδελφή του ζήτησαν μέσα από το «Φως στο Τούνελ» να ερευνηθεί από το μηδέν η υπόθεση του θανάτου του παιδιού τους.

Η μαρτυρία για τον άγνωστο πυροβολισμό

Σημαντικός μάρτυρας που υπηρέτησε μαζί με τον άτυχο Μανώλη επικοινώνησε με την εκπομπή. Τα όσα είπε για το μοιραίο πρωινό ξάφνιασαν και έχουν καίρια σημασία για την πορεία της υπόθεσης . Έκανε λόγο για ένα πρώτο άγνωστο ως σήμερα πυροβολισμό που ακούστηκε γύρω περίπου στις 6:30 εκείνο το πρωινό και για οδηγίες που έλαβε αμέσως μετά για συγκεκριμένες ενέργειες. Εδωσε πληροφορίες για άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που ανοίγουν ένα νέο πεδίο ερευνών.

Στην εκπομπή έφτασαν δεκάδες σοβαρές μαρτυρίες είτε από οπλίτες εκεινής της περιόδου είτε από εν ενεργεία μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στην ακριτική βραχονησίδα.

Η δικηγόρος της οικογενείας Αλεκάνδρα Σπανάκη ζήτησε να ληφθούν επιτέλους σοβαρά υπόψη και να αξιολογηθούν τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελέως, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν πλέον να αγνοούνται.

Ο Γιάννης Τσιάμπας οπλουργός και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μίλησε στην εκπομπή για όλα τα σημάδια τα οποία δείχνουν ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία. Το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του τραύματος δεν έχουν προκληθεί από μακρύκανο όπλο G3A3 που είναι και το όπλο του στρατού. Προκύπτει αντίθετα ότι είναι από πιστόλι. Όταν κάποιος βληθεί από ένα όπλο τέτοιο δημιουργούνται μαζικές καταστροφές τόσο του εγκεφάλου όσο και του κρανίου. Κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει. Δεν υπήρχε όμως ούτε το χαρακτηριστικό εντύπωμα του φλογοκρύπτη που είναι το μπροστινό μέρος του G3A3.

Το γεγονός επίσης ότι ο Μανώλης ήταν αριστερόχειρας δημιούργησε πρόσθετα ερωτήματα. Παράλληλα, δεν έγιναν ποτέ δέκτες κανενός από τα 361 πειστήρια που αναγράφονταν στην δικογραφία.

Καταπέλτης ήταν στην κάμερα της εκπομπής η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη που όρισε τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια του άτυχου φαντάρου. Λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα που περιέγραψε η γιατρός που εξέτασε τη σορό, όπως και την κατάθεση του φαντάρου που έδωσε οικειοθελώς, αναφέροντας ότι τα μάτια του είχαν γκρι χρώμα (και μυρμήγκια στο σώμα), εκτίμησε ότι ο θάνατος προήλθε τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Το σκαρίφημα με τα προσωπικά αντικείμενα του νέου που έβγαλε στο φως το ΑΤ Μεγίστης που ανέλαβε την υπόθεση, αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση την περιέπλεξε, καθώς υπήρξε μια ανεξήγητη σπορά τους η οποία ποτέ δεν ερευνήθηκε.

Φανερά συγκλονισμένη από την τραγική απώλεια η μητέρα του δείχνει την σημαία και το καπέλο που της παρέδωσαν την πρώτη φορά που πήγε στο νησί.

«Ζήσαμε στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Μανώλης μου αυτοκτόνησε. Ήξερα το παιδί μου. Γνωστοί και φίλοι μας συμβούλευσαν να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους για να βρούμε την άκρη και τη βρίσκουμε».

«Έχει αλλάξει η ζωή μας. Κάθε βράδυ που κλείνει η πόρτα της εισόδου ο Μανώλης είναι απών. Είναι ψηλά με τους αγγέλους. Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και η πατρίδα μου τον έφερε πίσω νεκρό. Μας πήρε τηλέφωνο ο στρατηγός και μου ανακοίνωσε ωμά και ψυχρά ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε. Όλα τα στοιχεία όμως που βρήκαμε δείχνουν το αντίθετο. Ο γιος μου πυροβολήθηκε με μικρό όπλο.», αναφέρει ο πατέρας του.

«Μας υπέδειξαν άλλο σημείο»

Από την πλευρά της, η αδερφή του άτυχου νέου ανέφερε:

«Εκείνο το διάστημα που προετοιμαζόταν ο Μανώλης για φαντάρος μιλούσαμε συχνά, για όσα τον προβλημάτιζαν και όσα τον έκαναν να γελάει, όσα διακωμωδούσε μέσα στο στρατό. Συζητούσαμε πολύ. Ο Μανώλης ήθελε να πάει στη Ρω. Εκεί πήγε ένα στέλεχος που ήταν πιο αυστηρός και πιο τυπικός».

Η αδελφή και η μητέρα του άτυχου Μανώλη, πήγαν στο σημείο στη βραχονησίδα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Υπήρχε ένας αξιωματικός και μας έκανε μια περιγραφή. Συγκεκριμένα μου υπέδειξε λάθος σημείο. Λίγο καιρό μετά με πιο ψύχραιμη ματιά, σκέφτηκα ότι ο τρόπος που μας τα παρουσίασε, η αναπαράσταση που μας έκανε δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο Μανώλης σκοτώθηκε από κάποιον άλλο», λέει η αδελφή του και θέλει να μάθει ποιος και γιατί το έκανε.

«Ο Μανώλης δεν αυτοκτόνησε…»

Ο φαντάρος που ήταν στην ίδια σειρά με τον νεαρό στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στην βραχονησίδα Ρω και είδε πολλά, μίλησε το «Τούνελ».

«Άλλαξε το κλίμα με το που ήρθε ο νέος ανώτερος αξιωματικός υπηρεσίας. Μας έκανε συνέχεια συναγερμούς και προσπάθησε να μας φέρει στα δικά του δεδομένα, ασκώντας μας μεγάλη πίεση. Ήμασταν μια μονάδα πεζικού και όχι ειδικές δυνάμεις. Ο Μανώλης ήταν εύχαρος και λόγω του χιούμορ του ήρθαμε πιο κοντά».

Το μοιραίο εκείνο πρωινό τους κάλεσαν να βγουν για αναφορά.

«Μαζευτήκαμε οι φαντάροι μπροστά από τους θαλάμους εκτός από τον Μανώλη και τον άλλον που ήταν στην σκοπιά μαζί του. Ρώτησα τι είχε γίνει αλλά κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Μετά από λίγο μπήκε μέσα στο λιμανάκι ένα σκάφος, που το οδηγούσε ένας λοχίας και μέσα ήταν ο υποδιοικητής και η γιατρός».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως όταν έφτασαν στην προβλήτα τα στελέχη, έτρεξαν πάνω προς το Μάτι όπου ήταν το φυλάκιο και ακολούθησε και εκείνος παίρνοντας το φορείο.

«Όταν έφτασα πάνω είδα τον υπολοχαγό να κάνει κάρπα στον Μανώλη. Βρέθηκα πάνω από το πτώμα του που ήταν με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και το τραύμα εισόδου από τα δεξιά. Τα μάτια του ήταν γκρι. Όταν άκουσα ότι είχε διαπεράσει σφαίρα το κεφάλι του δεν το πίστευα. Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3. Εδώ ακούμε τα περπατήματα από τα ποντίκια… Τον Μανώλη τον σκοτώσανε από πιστόλι.»

«Νιώθουμε οργή γιατί μας μπλοκάρουν»

«Είχα την ψυχραιμία δυο μήνες μετά να πάω στο σημείο του συμβάντος. Είχαν όλοι την καλή διάθεση να κάνουν ό,τι τους ζητήσαμε. Εκεί έβλεπα ψέματα παντού. Το πιο τρελό είναι ότι μου περιέγραφαν έναν τραυματισμό από την αριστερή πλευρά, ενώ ο Μανώλης μου είχε βληθεί από δεξιά», λέει η μητέρα του άτυχου νέου.

«Ο Μανώλης ήταν αριστερόχειρας, αλλά δεν το ήξεραν εκείνοι. Σημαντικό είναι ότι η όψη του ήταν σήψη. Ήταν σαν να ήταν νεκρός για αρκετές ώρες».

Όπως αναφέρει η μητέρα του Μανώλη, τα γυαλιά οράσεως ήταν τα μόνα που τους έδωσαν μετά το συμβάν.

«Μου έκανε εντύπωση ότι έλειπε ο ένας φακός. Στη δικογραφία είδαμε να περιγράφουν ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από το παιδί βρέθηκαν τα γυαλιά του και το καπέλο, χωρίς να υπάρχει ίχνος πυρίτιδας και αίματος. Το πιθανότερο να κυνηγήθηκε».

Όπως αναφέρει ο πατέρας του φαντάρου, οι συνθήκες των στρατιωτών άλλαξαν όταν πήγε στη Ρω ένας νέος υπολοχαγός.

«Τα στοιχεία που έχουμε είναι ατράνταχτα και θα πρέπει να προχωρήσει η έρευνα να μάθουμε ποιος τον σκότωσε. Καταλαβαίνετε την οργή μας και την οργή μου σαν πατέρας, να μπλοκάρουν την έρευνα για ένα παιδί που έφεραν σκοτωμένο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news