facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τόνος βάρους 485 κιλών αλιεύτηκε στον Αστακό (vid)

Μια από τις μεγαλύτερες ψαριές των τελευταίων ετών σημειώθηκε στον Αστακό, με τους ψαράδες και τους κατοίκους της περιοχής να μη πιστεύουν στα μάτια τους με τον τεράστιο τόνο βάρους 485 κιλών που «έβγαλε» το Ιόνιο Πέλαγος.

Σημειώνεται πως το φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου πωλείται προς περίπου 25 ευρώ το κιλό στην αγορά, με την ζήτηση του συγκεκριμένου ψαριού να είναι μεγάλη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

iaitoloakarnania

Διαβάστε Περισσότερα » " Τόνος βάρους 485 κιλών αλιεύτηκε στον Αστακό (vid) "

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού – Στο νοσοκομείο 35χρονος

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης σε εστιατόριο στα ΚΤΕΛ Κηφισού,

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις αλλοδαποί (σ.σ. δύο Κούρδοι κι ένας Παλαιστίνιος) δειπνούσαν στο εστιατόριο, όταν ένας άνδρας εμφανίστηκε μπροστά τους πυροβόλησε εναντίον του ενός με πιστόλι.

Από τους πυροβολισμούς ένας Κούρδος, 35 ετών περίπου, τραυματίστηκε στο χέρι και στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για νοσηλεία.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, που επιχειρούν από κάμερες ασφαλείας να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού – Στο νοσοκομείο 35χρονος"

Συμμορία νεαρών λήστευε ανήλικους και έκλεβε σπίτια και καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο

Αποδομήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων και διακεκριμένες κλοπές από οικίες και καταστήματα στις περιοχές της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 19χρονος Αλβανός, μέλος συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τρεις ομοεθνείς του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη χαρτογράφηση της εγκληματικής τους δράσης, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, δρούσαν απογευματινές ή βραδινές ώρες και προέβαιναν κυρίως σε διαρρήξεις- κλοπές από οικίες ή καταστήματα.

Αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους είτε αναρριχόμενοι στα μπαλκόνια των οικιών, είτε θραύοντας τις προσόψεις των καταστημάτων, είτε παραβιάζοντας παράθυρα ή κλειδαριές και στη συνέχεια αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον προέβαιναν σε ληστείες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν σε βάρος ανηλίκων, όπου με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κινητά του τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε ο νεαρός δράστης και μετά από έρευνα στην κατοχή του και σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 6 μαχαίρια, σπαθί, δύο τσεκούρια, πλήθος εργαλείων, κουλούρα καλωδίων 15 μέτρων, μονάδα κλιματιστικού,, δύο ρολόγια, φωτογραφική μηχανή, τρεις φορητοί υπολογιστές, δύο τάμπλετ και δύο ποδήλατα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 5 ληστείες, μία κλοπή οχήματος και 8 περιπτώσεις κλοπών από οικίες και καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κρατούνταν σε κατάστημα κράτησης της χώρας έως τον Νοέμβριο του 2023, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορία νεαρών λήστευε ανήλικους και έκλεβε σπίτια και καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο"

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι»

Καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης το βράδυ της Πέμπτης (28.03.24).

Κατά της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών, ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ.

Συνολικά ψήφισαν 300 βουλευτές, κατά 159 (οι 158 βουλευτές της ΝΔ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Κατσιβαρδάς) και υπέρ 141. 

«Συνεπώς,  πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλαν οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας κατά της κυβέρνησης, απορρίπτεται», όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής «Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης διήρκησε περισσότερο από 40 ώρες ενώ μίλησαν συνολικά 163 ομιλητές. Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρίαση άρχισε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις τρεισήμισι τα ξημερώματα της επομένης.

Η δεύτερη άρχισε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα της επομένης. Η τελευταία συνεδρίαση άρχισε επίσης το πρωί σήμερα Πέμπτη, και ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία, περί τις 11μμ. Αναλυτικά, στις τρεις ημέρες της συζήτησης, μίλησαν 118 βουλευτές εκ του καταλόγου, εννιά κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 26 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός, οκτώ πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων, και ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τασούλας παρατήρησε επίσης, ότι πρόκειται για την πρόταση δυσπιστίας που διήρκησε χρονικά περισσότερο από κάθε άλλη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι»"

Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή: Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη – Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

«Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ώστε να φανεί τάχα ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ενσυναίσθηση», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, πριν από την ονομαστική ψηφοφορία ως κατάληξη της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειες τους. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία. Μπορούν και να αδικούν την Πολιτεία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλες και όλους ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, ως πατέρας. «Θέλω να με ακούσετε όχι μόνο με την καρδιά αλλά και με το μυαλό. Δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε σε ένα αύριο ενωμένοι με λιγότερες σκιές σαν αυτές που οδηγούν τους πολίτες να κλείνουν τα αυτιά τους και να μη πιστεύουν κανένα και τίποτα. Γι’αυτό ζήτησα συγνώμη εξ ονόματος όλων. Χωρίς και να πιστέψω ποτέ ότι υπάρχουν Έλληνες που πενθούν περισσότερο από άλλους», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που κανείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά. Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου. Και όλα αυτά βαδίζοντας σε ένα διπλό, αλλά τυφλό δρόμο. Εισάγατε με θράσος στην προπαγάνδα σας λεξιλόγιο άλλων εποχών. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε κάποιους από τους μύθους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αναγνωρίζω ότι απέναντί μου, απευθύνομαι σε μία κοινωνία που είναι καχύποπτη και θυμωμένη. Αναλαμβάνω να πω την αλήθεια», σημείωσε.

«Ας ξεκινήσουμε από το παραπλανητικό δημοσίευμα του Βήματος. Όλες οι συζητήσεις ήταν εξαρχής στη διάθεση των αρχών. Σας άκουγα κ. Φάμελλε και γυρνούσε στο μυαλό μου εκείνη η βραδιά. ‘Αλλοι προσπάθησαν να κρύψουν σε άλλες συγκυρίες. Είδα ότι πιο φρικιαστικό είδα στη ζωή μου. Λέτε ότι μέλημά μου και σκέψη μου ήταν να πειράξω αυτούς τους διαλόγους. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά; Αυτή ήταν η έγνοια… πώς θα πειράξω τους διαλόγους;», συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Πάμε να δούμε και τη διαστρέβλωση την οποία επιχειρείτε να κάνετε. Αυτό το οποίο εννοεί το δημοσίευμα και υιοθετήσατε είναι ότι με κάποιο τρόπο δεν φταίει ο σταθμάρχης. Ρωτώ, ο άνθρωπος αυτός είναι προφυλακισμένος με απόφαση της δικαιοσύνης, διότι δεν αμφισβητείται ότι έγιναν 7 παραβιάσεις του κανονισμού ασφαλείας και ένα ανθρώπινο χέρι έστειλε το τρένο στη λάθος γραμμή. Υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα, ο οποίος να πιστεύει ότι αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του θα είχε γίνει το ατύχημα; Γιατί λοιπόν αμφισβητείτε κάτι το οποίο η ίδια η δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί;», πρόσθεσε.

«Πάμε στο άλλο τερατούργημα. Σπεύσαμε, λέει, συνειδητά να μπαζώσουμε το έδαφος. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Για να συγκαλύψουμε, αναρωτιέμαι, τι ακριβώς με το μπάζωμα; Όταν ξέρετε όσοι διακινείτε αυτές τις αθλιότητες , ότι το μέλημα των συνεργείων ήταν να σηκώσουν τα βαγόνια για να βρούμε ανθρώπους από κάτω. Αυτό ένοιαζε τους διασώστες. Εχετε αποκρύψει το γεγονός ότι οι περιβόητες θεωρίες περί ξυλολίου, ότι ανατινάχτηκε το τρένο και η κυβέρνηση έσπευσε να τα συγκαλύψει. Τέτοια τερατουργήματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει ένας πραγματογνώμονας και οι υπόλοιποι είναι τεχνητοί σύμβουλοι. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη. Αλλά εγώ σας λέω την αλήθεια και αυτή την αλήθεια δεν μπορείτε να την αμφισβητήσετε», τόνισε.

«Δεν ήθελα να αναφερθώ στον εθνικό εισαγγελέα. Φτάσατε κ. Κωνσταντοπούλου να επικαλεστείτε το μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα; Υπάρχει πατέρας και μητέρα που σας ακούει; Πώς τολμάτε να εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο του παιδιού;», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ρώτησε πότε έχει κινηθεί η δικαιοσύνη με μεγαλύτερη ταχύτητα. «Ποτέ δεν κινήθηκε. Σε 34 άτομα έχει αποδώσει κατηγορίες. Έχουμε άρει το απόρρητο σε υποθέσεις ατυχημάτων. Είπα να φέρουμε διάταξη να το κάνουμε αμέσως. Την καταψηφίσατε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τέταρτο και κρίσιμο ζήτημα. Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 το δυστυχήμα δεν θα είχε συμβεί. Ναι, είναι πολύ πιθανό, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να συμβεί αυτό το δυστύχημα. Συμφωνώ, το έχω πει και εγώ. Τοπικά λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε ότι το τρένο ήταν στη λάθος γραμμή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της 717 είπε ότι υπεγράφη το 2014 και έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016 και ο κ. Σπίρτζης είχε κάνει 6 παρατάσεις. «Δεν κάνατε μόνο αυτά. Τη σπάσατε σε δύο κομμάτια και μας κληροδοτήσατε σύμβαση με πάρα πολλά προβλήματα. Και ο υπουργός πήρε απόφαση. Ή θα καταργούσε τη συμβαση ή θα πήγαινε ολοκληρώνοντας την 717. Η απόφαση ήταν να ολοκληρωθεί όσο πιο συντομα. Δεν μπορεί να κατηγορείτε για καθυστέρηση και να λέτε ότι επρεπε να γίνει δεκτή η εισήγηση να ξεκινήσει από την αρχή», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θεμα της ευρωπαίας εισαγγελέως. «Η αρμοδιότητα της ευρωπαικής εισαγγελίας περιορίζεται σε πράξεις που θίγουν τα οικονομικά της ΕΕ», σημείωσε και ανέφερε: «για όλα τα υπόλοιπα πήρε τις απαντήσεις της από τον ‘Αρειο Πάγο γιατί αφορούν το Σύνταγμα και την ελληνική δικαιοσύνη. Έχει ξεπεράσει το όριο της αρμοδιότητάς της. Σας φάνηκε χρήσιμη γιατί υποψήφιος ευρωβουλευτής σας είπε να φέρουμε και την ευρωπαία εισαγγελέα για να ρίξουμε την κυβέρνηση».

«Υπουργοί, εννοείτε, ότι ευθύνονται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Για να κατηγορηθεί κάποιος για ποινικές ευθύνες το σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική επιτροπή . Ο κ. Φάμελλος είπε να κάνουμε προκαταρκτική αφηρημένα, χωρίς κατηγορητήριο. Μου θυμίζει τον κ. Πολάκη ο οποίος έλεγε να βάλουμε φυλακή κάποιον πολιτικό μπας και σωθούμε. Αυτό είναι το κράτος δικαίου στη δική σας αντίληψη; Αν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της μη ολοκλήρωσης μιας δημόσιας σύμβασης και μιας τραγωδίας, τότε ρωτώ, όταν ο ίδιος ο εισαγγελέας στην αγόρευση για το Μάτι είπε ότι αν είχαμε το 112, θα είχαν σωθεί ζωές, ζητήσαμε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον κ. Παππά; Και γελάτε κιόλας..», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι ο δρόμος Πάτρας – Πύργος δεν ολοκληρώθηκε επειδή έγινε 8 κομμάτια και πήρε πέντε χρόνια για να ξαναμπεί το έργο μπροστά. «Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους σημαίνει ότι ο κ. Σπίρτζης έχει ποινική ευθύνη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας; Η απάντηση είναι όχι», υπογράμμισε.

«Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε. Και μιας μιλάμε για το άρθρο 86 του Συντάγματος. Το 2007 ήμουν νεοεκλεγμένος βουλευτής. Μαζί με πολύ λίγους άλλους πρωτίστως της ΝΔ είχα καταθέσει πρόταση να αλλάξει και να καταργηθεί η αποσβεστική προθεσμία, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής στον οποίο εμπίπτει ο υπουργός της δικής σας κυβέρνησης, ο κ. Σπίρτζης. Εμείς αλλάξαμε την παραγραφή και πήγε στα 20 χρόνια. Εμείς δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από καμία παραγραφή. Εμείς το κάναμε αυτό, δεν το κάνατε εσείς», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι έχουν γίνει πολλά για την ασφάλεια στο δίκτυο των σιδηροδρόμων. Έδειξε φωτογραφία του κέντρου διοίκησης του 717 μετά το δυστύχημα. «Πράγματι, στη συνείδηση όλων, πρώτα του Κώστα Καραμανλή, θα πλανάται αυτό το βάρος, ότι αν η 717 είχε τελειώσει πιθανόν το ατύχημα να μην είχε συμβεί. Αλλά δεν θα μιλήσετε εσείς για την 717 όταν αυτό θα έπρεπε να ήταν έτοιμο από το 2016», υπογράμμισε.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης μεταξύ άλλων ότι το σύστημα της τηλεδιοίκησης με εξαίρεση το κομμάτι που καταστράφηκε στον Ντάνιελ είναι έτοιμο.

«Στο ευρωπαϊκό δίκτυο των τρένων μόλις το 12% σήμερα έχει εγκατεστημένα όλα αυτά τα συστήματα ασφάλειας. Τα τρένα δεν τρακέρνουν γιατί ο γενικός κανονισμός ασφαλείας τηρείται ευλαβικά», εξήγησε.

«Κάτι αλλάζει στους ελληνικούς σιδηροδρόμους αλλά απέχουμε πολύ από το σημείο που θέλουμε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και φτάνουμε στο σημερινό παράδοξο. Ενώ για τα Τέμπη ουσιαστικά πραγματικό συμπληρωματικό κατηγορητήριο δεν έχετε τεκμηριώσει, προτείνετε να αμφισβητηθεί η δεδηλωμένη με όχημα ένα παραπλανητικό τίτλο μιας εφημερίδας. Πρωί πρωί βγαίνει ένα δημοσίευμα το οποίο διαψεύδεται αμέσως, φαίνεται ότι ουσιαστικά έχει αναιρεθεί από ότι βγήκε στη δημοσιότητα δύο ημέρες μετά. Ένα δημοσίευμα το οποίο δεν λέει τίποτα το καινούργιο. Υιοθετείται αμέσως από εσάς και θέτετε θέματα δυσπιστίας. Εντυπωσιακά αντανακλαστικά. Κάποιος καχύποπτος θα σας έλεγε ότι γνωρίζατε το δημοσίευμα πριν τυπωθεί η εφημερίδα. Βλέπατε μπροστά… Ένα κόμμα κ. Ανδρουλάκη το οποίο έχει περάσει την κυβέρνηση γενεές 14. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι και εφημερίδες που έχουμε βρεθεί πολύ σκληρά απέναντι και έχουμε καταλήξει με κάποιες στα δικαστήρια, κατά κανόνα παίρνουν τηλέφωνο να πουν ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης. Αυτοί έκριναν ότι έπρεπε να ενημερώσουν την αντιπολίτευση για το δημοσίευμα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν έχω καταλάβει αν ήσαστε σε συνεννόηση. Ο κ. Παππάς λέει ότι ήσαστε. Όλο αυτό που βλέπουμε γίνεται στην υπηρεσία ενός στόχου. Να πέσει ο Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία , με τη συμπεριφορά σας, με τις ακρότητες, εσείς εμποδίζετε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Κατασκευάσατε κείμενο που δεν είναι παρά κακέκτυπο κολάζ από κατηγορίες κάθε είδους. Είναι λίγο παράξενο εισηγητής στην πρόταση να είναι ο κ. Παππάς, 13-0 καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος. Θα έρθετε εσείς να μας μιλήσετε για κράτος δικαίου. Εσείς κ. Ανδρουλάκη που παρουσιάζετε την Ελλάδα περίπου τυραννική κυβέρνηση».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα η κυβέρνηση κατέθεσε κείμενο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που απαντά στις ανακρίβειες του ψηφίσματος για το κράτος δικαίου, σημείο προς σημείο.

Ο κ. Μητσοτάκης διάβασε στη Βουλή κείμενο του κ. Αλιβιζάτου στην Καθημερινή και απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη είπε: «Ο κ. Αλιβιζάτος μόλις σας αποκάλεσε αφελή και ανιστόρητο».

Συνέχισε να διαβάζει το ίδιο κείμενο και σημείωσε: «Να σταματήσει επιτέλους ο φαντάρος των 20 ημερών τις ανιστόρητες ανοησίες περί παρατηρητών, νοθείας των εκλογών και αποχώρησης της κυβέρνησης. Ας μάθει ο κ. Κασσελάκης. Ορκίζεται αύριο. Απολύεται.. Ναι, ήτανε κουραστική η θητεία. Ας μάθει ότι η δημοκρατία μας γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και ακμής. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τις εκλογές και τη μετάβαση της εξουσίας. Αυτό το κεκτημένο δεν αμφισβητήθηκε ούτε το ’89-’90, ούτε το 2000 για να έρθει να το αμφισβητήσει ο κ. Κασσελάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον χαρακτήρισε υπονομευτή του πολιτεύματος. Αυτή είναι η μία όψη. Η άλλη είναι ότι είναι φαιδρός και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Κάθε μέρα λέει και μια σαχλαμάρα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετατάσσει το κόμμα του σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ . «Θα καταφέρετε το αμίμητο. Να είστε τρίτο κόμμα πίσω από τον κ. Κασσελάκη», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ταύτιση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Ο κ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 16 το 2008 και εσείς δεν επιτρέψατε να γίνει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση», σημείωσε.

«Κάθε επιχειρηματικό συμφέρον έχει δικαίωμα να διεκδικεί ό,τι θέλει. Υποστηρίζω τις διακριτές ευθύνες. Οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις. Αυτό είναι το κόστος των διαφορετικών ρόλων. Δεν είναι καινούργιο. Έχουμε ζήσει εποχές διαπλεκόμενων, σχέσεις νταβατζήδων. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε. Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί. Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά. Ο ίδιος όμως , όχι μέσω πληρεξουσιών. Αν επιθυμούν να εμφανιστούν, να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας είναι ένας πραγματικός συγγραφέας αλλά δεν την υπέγραψε. Υιοθετείτε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που διακίνησε ο κ. Βελόπουλος. Αναρωτιέμαι που είναι σήμερα; Έχουμε όμως μπροστά μας μια εκλογική αναμέτρηση και είναι βέβαιο ότι κάποιοι θέλουν να προβάλλεται εικόνα πολιτικής αστάθειας».

«Τον Ιούνιο θα έχουμε ευρωπαϊκή μάχη πιο κρίσιμη από άλλη ευρωπαϊκή μάχη στο παρελθόν. Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία. Τα μηνύματα της κοινωνίας πρώτοι τα εισπράττουμε. Ακριβώς αυτή η συγκυρία που οδηγεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε συντονισμό με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας. Η Βουλή θα απαντήσει θεσμικά καταψηφίζοντας. Πιστεύω ότι και οι πολίτες έχουν βγάλει συμπεράσματα και στις ευρωεκλογές, κοντός ψαλμός, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όσους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είπε για τα Τέμπη ότι όσοι άκουσαν τη συζήτηση ξεχώρισαν πραγματικά στοιχεία από μύθους. «Προσπάθησα να περιγράψω όσο καλύτερα μπορούσα, τι έγινε και τι θα κάνουμε για να μην έχουμε ποτέ ξανά άλλα Τέμπη. Το μεγαλύτερο στοίχημα του πολιτισμού είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν μας χωρίς να το ξαναζούμε. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», πρόσθεσε ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή: Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη – Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο"

Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

O Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραιτήσεις των δύο στελεχών έγιναν μετά από απαίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Οι παραιτήσεις έρχονται μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση για τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί με τον επιχειρηματία και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη: μια συνάντηση που έσπευσε να διαψεύσει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, την οποία ωστόσο επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η εν λόγω συνάντηση έγινε λίγο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας του Β. Μαρινάκη «Το Βήμα» για ηχητικό μοντάζ μετά το έγκλημα στα Τέμπη – με το εν λόγω δημοσίευμα να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου.
Δείτε ακόμη:afto_favicon
Ρωσία -Ανακριτική Επιτροπή: Οι δράστες του μακελειού στη Μόσχα είχαν πληρωθεί από την Ουκρανία
Βελόπουλος: Ποιος πλήρωσε τις υπέρογκες εγγυήσεις τριών της ΕΡΓΟΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είδε διαδοχικά ξεχωριστά και απαίτησε τις παραιτήσεις τους.

Κυβερνητικές πηγές υποστήριζε σχετικά πως “η συμμετοχή σε μία κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα”.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος"

«Ήμουν τυχερή, μπορούσα να πάθαινα κάτι χειρότερο» λέει η γυναίκα που την δάγκωσαν δύο σκυλιά στη Ραφήνα

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε περιγράφει στο newsit.gr η γυναίκα που της επιτέθηκαν δύο σκυλιά το πρωί της Πέμπτης (28.03.24) στη Ραφήνα. 

Όπως αφηγείται η γυναίκα από τη Ραφήνα, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 08:20 το πρωί της Πέμπτης όταν έβγαλε το σκυλάκι της βόλτα.

«Τα συγκεκριμένα σκυλιά ένα μπεζ λαμπραντόρ και ένα ασπρόμαυρο μου επιτέθηκαν. Με έριξαν κάτω, με δάγκωσαν στα χέρια μου, το πόδι μου και πίσω στο κεφάλι αλλά ήμουν τυχερή, δεν μου δάγκωσε το κρανίο να πάθαινα κάτι χειρότερο αλλά δάγκωσε μόνο στο αυτί μου» αναφέρει

«Επιτέθηκαν και στο δικό μου σκυλί και του έπιασε τον λαιμό του, φοβήθηκα πολύ. Φώναζα “βοήθεια, βοήθεια” και ήρθαν δύο γείτονες και ένας περαστικός», επισημαίνει.

Και συνεχίζει: «Έπειτα ήρθε ο σύζυγός μου και πήγαμε στο κέντρο υγείας της Ραφήνας οι οποίοι όμως με παρέπεμψαν να πάω στο Σισμανόγλειο σε περίπτωση που ήταν χειρότερα και επικίνδυνα τα τραύματα που μου έκαναν τα σκυλιά».

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο για εξετάσεις. «Πήγαμε με τον άντρα μου στο Σισμανόγλειο, με εξέτασαν οι γιατροί μήπως είχε πειράξει και άλλα όργανα που εμείς δεν βλέπαμε και μου έκαναν ράμματα στα χέρια και στο πόδι. Στο αυτί ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνω ράμματα», υπογραμμίζει.

«Φοβάμαι να βγω από το σπίτι»

«Τα συγκεκριμένα σκυλιά τα έχουμε ξαναδεί στην γειτονιά. Δεν ξέρω από πού έρχονται αλλά μια δυο φορές την εβδομάδα τα βλέπουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Τώρα φοβάμαι πάρα πολύ να βγω από το σπίτι. Όχι μόνο για μένα αλλά και για τα παιδάκια που παίζουν στην γειτονιά εδω και τους άλλους ανθρώπους που πάνε βόλτα είτε μόνοι τους είτε τα σκυλιά τους», σημειώνει.

«Πήγα σήμερα στον δήμο αλλά δυστυχώς δεν με βοήθησαν. Μου είπαν ότι καλέσουν την φιλοζωική για να τα βρουν και να έβγαζα φωτογραφίες τα τραύματά μου, αλλά τίποτα άλλο», καταλήγει η γυναίκα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ήμουν τυχερή, μπορούσα να πάθαινα κάτι χειρότερο» λέει η γυναίκα που την δάγκωσαν δύο σκυλιά στη Ραφήνα"

Επιχείρηση-«σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στην Κυψέλη: Συνελήφθησαν 30 άτομα

Σε ειδική αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και το Πεδίον του Αρεως, συνελήφθησαν συνολικά 30 άτομα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 145 αλλοδαποί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τους 145 αλλοδαπούς συνελήφθησαν οι 29, επειδή στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στην Ελλάδα και πρόκειται να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους. Παράλληλα, μια ακόμη σύλληψη αφορά σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 22 τροχονομικές παραβάσεις. Τέλος, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

sillipsi allodapoi

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση-«σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στην Κυψέλη: Συνελήφθησαν 30 άτομα"

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν κωφάλαλη για κλοπή και δεν έβρισκαν διερμηνέα νοηματικής για την απολογία της

Μπροστά σε μία ασυνήθιστη κατάσταση βρέθηκαν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς αναζητούσαν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας για τις ανάγκες απολογίας μίας 27χρονης κωφάλαλης, η οποία συνελήφθη κατηγορούμενη για ληστρική κλοπή, από κοινού.

Η 27χρονη Ρομά έπεσε χθες στα χέρια των αστυνομικών, όταν μαζί με μία 16χρονη και δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης φιάλες ελαιολάδου κι άλλα προϊόντα από δύο σούπερ μάρκετ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, τοποθετώντας τα προϊόντα της κλοπής σε εσωτερική φόδρα των μπουφάν, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στη δεύτερη περίπτωση, η ίδια κατηγορούμενη φέρεται να επιτέθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος για να διατηρήσει τα κλοπιμαία, ενώ ο συνεργός της την χτύπησε στο πρόσωπο.

Προσαγόμενη στο Α.Τ. Κορδελιού – Ευόσμου και ενόψει της σύλληψής της δεν κατέστη εφικτό – ελλείψει ειδικού διερμηνέα – να απολογηθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών που άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή (κακούργημα) και επιπλέον για κλοπή (από κοινού), επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ για κλοπή διώκεται και η 16χρονη.

Οι δύο γυναίκες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου αναζητήθηκε διαθέσιμο άτομο με γνώση της νοηματικής γλώσσας για να διερμηνεύσει κατά την προθεσμία που έλαβε για αύριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης σε τέτοιες περιπτώσεις συνεργάζονται με άτομα από ειδικό σωματείο/δομή της πόλης, πλην όμως στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί διαθέσιμο άτομο για την αυριανή ημερομηνία.

Η λύση δόθηκε από την ίδια την 27χρονη, που, μέσω του συνηγόρου της, πρότεινε να παραστεί και να διευκολύνει τη διαδικασία συγγενικό της πρόσωπο που γνωρίζει τη νοηματική γλώσσα, κάτι που τελικώς έγινε δεκτό από τον ανακριτή.

Ο νομικός παραστάτης της, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον ανακριτή τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν προϋποθέσεις καταλογισμού των πράξεων που αποδίδονται στην 27χρονη λόγω της αναπηρίας της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν κωφάλαλη για κλοπή και δεν έβρισκαν διερμηνέα νοηματικής για την απολογία της"

Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, από ώρα 08:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. , όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ Α.Ε θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος ΑΜΚΑ.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας.

Μεταξύ άλλων, έχει την ευθύνη για τις εφαρμογές της άυλης συνταγογράφησης, του myHealth-app, του συστήματος διαχείρισης και διανομής των δωρεάν self-test.

Οποιαδήποτε ανάπτυξη ψηφιακής λύσης σε αυτούς του τομείς σχεδιάζεται, υλοποιείται και συντηρείται από τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ"

Διαρρήξεις στην Εκάλη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 4 συλληφθέντες!

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις άνδρες ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για διαρρήξεις στην Εκάλη.

Οι δράστες αποζημίωσαν τα θύματα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό ανέφερε:

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 24-3-2024 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν οικία στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν προσαρμόσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν εντός και απέσπασαν πλήθος κοσμημάτων

Κατά τη διαφυγή τους από την εν λόγω οικία, εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τους αστυνομικούς οι οποίοι ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης (περιπολικά και ομάδα ΖΗΤΑ) να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός εισήλθε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Έπειτα το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο, με αστυνομικό να αποβιβάζεται από το δίκυκλο και να ζητά επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών με πρόθεση να τους πλήξει.

Ο αστυνομικός ενήργησε μια βολή ακινητοποίησης του οχήματος στην εμπρόσθια ρόδα του.

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, έως ότου προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή, εγκαταλείποντας το όχημα.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, έως ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν οι ανωτέρω δράστες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης και εξιχνίασε επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στη Νέα Ερυθραία που διαπράχθηκαν διαδοχικά από την ανωτέρω συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο των δραστών και το βλήμα από την επιφάνεια του, προκειμένου να εξεταστούν εργαστηριακά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την εξιχνίαση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, όσο και για τη σύλληψη άλλων μελών, συνεχίζεται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαρρήξεις στην Εκάλη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 4 συλληφθέντες!"

CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη

Σημάδια ύφεσης της πανδημίας προκύπτουν και από το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Περιλαμβάνει 4 ακόμη θανάτους ασθενών με CoViD και 1 ασθενούς με γρίπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.957.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 134 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 66 θάνατoι.

Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 104 και οι διασωληνωμένοι τους 13.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

               Δείκτες CoViD

18-24 Μαρτίου 2024

  11-17 Μαρτίου 2024

Νέοι θάνατοι  4 8
Διασωληνωμένοι 13 13
Νέες εισαγωγές 104 127
 
Γρίπη - RSV

Καταγράφηκε 1 σοβαρό νέο κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Σημειώθηκε 1 θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

H θετικότητα RSV παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στην κοινότητα (δίκτυο Sentinel ΠΦΥ), και στα νοσοκομεία (δίκτυο επιτήρησης SARI).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη "

Πάτρα: Από φωτιστικό που υπέστη βανδαλισμό το καλώδιο που προκάλεσε την ηλεκτροπληξία του μαθητή λένε από τον δήμο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως μετά ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, «ο μαθητής βρίσκεται σήμερα στο σχολείο», ενώ σχετικά με το περιστατικό ανέφερε:

«Για άγνωστο ακόμα λόγο καταστράφηκε το φωτιστικό ασφαλείας την ώρα λειτουργίας του σχολείου που βρίσκεται σε κλιμακοστάσιο του σχολικού κτιρίου και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο ο μαθητής, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει το ρεύμα» και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το πώς ακριβώς ο μαθητής ήλθε σε επαφή με το κατεστραμμένο φωτιστικό, την ώρα που αποχωρούσε από το σχολείο μετά το τέλος των μαθημάτων».

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος, «το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου», συμπληρώνοντας ότι «το ερώτημα είναι πως ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας».

Επίσης, όπως αναφέρει η Κατερίνα Σίμου, «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αυτεπιστασίας, Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Οδών, Κτιρίων, Συντήρησης, Κλιματισμού και Αντικεραυνικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας του μαθητή αναφέρονται τα εξής:

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου (πρόσφατης κατασκευής) και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο της εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος και διαπίστωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης - ασφάλεια βραχυκυκλώματος) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Από φωτιστικό που υπέστη βανδαλισμό το καλώδιο που προκάλεσε την ηλεκτροπληξία του μαθητή λένε από τον δήμο"

Πύργος: 22χρονος δέχθηκε επίθεση από τέσσερις Ρομά έξω από το θέατρο Απόλλων - Συνελήφθησαν οι 3 από τους 4 δράστες

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 22χρονος που δέχθηκε επίθεση από τέσσερα άτομα στο κέντρο του Πύργου, σε περιστατικό που συνέβη περίπου στις 9,30 το βράδυ έξω από το θέατρο Απόλλων.

Ο νεαρός βρισκόταν στη μικρή πλατεία δίπλα στο θέατρο όταν πέρασαν από το σημείο επιβαίνοντες σε ένα σκούρο αυτοκίνητο τέσσερα άτομα ΡΟΜΑ.

Μαζί με το νεαρό ήταν και δύο φίλοι, του όμως ο 22χρονος ήταν αυτός που αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με τους τέσσερις ΡΟΜΑ, οι οποίοι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και του επιτέθηκαν με μπουκάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Ο 22χρονος κατάφερε να καλέσει την Αστυνομία, γεγονός που έκανε τους δράστες της επίθεσης να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 22χρονο στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την αντιμετώπιση των τραυμάτων που είχε υποστεί στο κεφάλι από την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις από τους δράστες, έναν ενήλικο και δύο ανήλικους που έχουν συγγενική σχέση και φέρονται να είναι οι βασικοί εμπλεκόμενοι της επίθεσης.

Ο τέταρτος εμπλεκόμενος έχει ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγει της σύλληψης. Όλοι κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

ilialive 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: 22χρονος δέχθηκε επίθεση από τέσσερις Ρομά έξω από το θέατρο Απόλλων - Συνελήφθησαν οι 3 από τους 4 δράστες "

Θεσσαλονίκη: Ρομά μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ, έκλεψαν μπουκάλια με ελαιόλαδο και χτύπησαν υπάλληλο

Χειροπέδες σε δύο γυναίκες Ρομά που το μεσημέρι της Τετάρτης μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ, έκλεψαν μπουκάλες με ελαιόλαδο και χτύπησαν μία υπάλληλο για να ξεφύγουν, πέρασαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η 27χρονη από κοινού με την 16χρονη και με τη βοήθεια δύο ακόμη συνεργών, αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης και της απόκρυψης εντός του μπουφάν σε διαμορφωμένη φόδρα, από καταστήματα – σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Εύοσμου, μπουκάλια ελαιόλαδου και διάφορα άλλα προϊόντα.

Μάλιστα, στην δεύτερη περίπτωση, όταν έγινε αντιληπτό το περιστατικό, η 27χρονη επιτέθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία, με τον συνεργό να τη χτυπάει στο πρόσωπο.

Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι δύο συνεργοί τους αναζητούνται από τις Αρχές. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ρομά μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ, έκλεψαν μπουκάλια με ελαιόλαδο και χτύπησαν υπάλληλο"

Εφορία: Αποκτά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, κάρτες & ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την καθολική λειτουργία νέου συστήματος Αυτοματοποιημένων Ελέγχων Προσαύξησης Περιουσίας μέσω του οποίου οι εφορίες αποκτούν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, χορηγήσεων, επενδύσεων ακόμη και των ηλεκτρονικών πορτοφολιών για τους φορολογούμενους που ελέγχει για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.

Το νέο σύστημα έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία και άρχισε να δέχεται πληροφορίες από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές μεταξύ ΑΑΔΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων θα ενεργοποιηθεί, ενώ πριν το καλοκαίρι στο νέο σύστημα θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ειδικότερα μέσω του «Bank Account Nexus Crosscheck APPplication – BANCAPP» ή επί το ελληνικότερο «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» (ΕΛΑΕΠΠ) θα ξεκινήσει η αντιπαραβολή με τα εισοδήματα που δηλώνουν 8,5 εκατ. πολίτες στην Εφορία προκείμενου να εντοπιστούν διαδρομές «μαύρου χρήματος». Το σύστημα θα επιτρέπει στους φοροελεγκτές να «μπαίνουν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις θυρίδες και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια και θα λαμβάνουν αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για τους ελεγχόμενους.

Συγκεκριμένα, μόλις εκδοθεί μια εντολή ελέγχου εισοδήματος και περιουσίας για έναν φορολογούμενο, θα αποστέλλεται αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αίτημα για άρση τραπεζικού απορρήτου. Σε διάστημα δύο ημερών η ΑΑΔΕ θα έχει τις σχετικές απαντήσεις για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.

Τα στοιχεία αυτά θα διασταυρώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ύψος της κινητής περιουσίας και οι δαπάνες διαβίωσης δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που εμφανίζουν στην εφορία. Σε περίπτωση που δεν καλύπτονται θα θεωρείται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας και το υπερβάλλον ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 33%.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ

Με την έκδοση εντολής ελέγχου το αίτημα προωθείται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μέσω του κόμβου ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας στα πιστωτικά ιδρύματα και σε όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Οι τράπεζες υποχρεούνται σε απάντηση και αποστολή των αρχείων εντός δύο εργάσιμων ημερών, με εξαίρεση στις περιπτώσεις που το αίτημα καταλαμβάνει ελεγχόμενο διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών, οπότε και η αποστολή των αρχείων θα γίνεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

Η επικοινωνία των αιτημάτων μεταξύ της ΑΑΔΕ και των υπόχρεων προσώπων θα πραγματοποιείται μέσω των υποδομών της «Τειρεσίας». Η πληροφορία που ανταλλάσσεται μέσω των καναλιών διαβίβασης της «Τειρεσίας» αφορά τα στοιχεία των ελεγχομένων.

Για την άρση του απορρήτου, μέσω του νέου συστήματος απαιτείται η γνώση και συμπλήρωση του ΑΦΜ του φυσικού ή νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας για το οποίο πραγματοποιείται η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ενώ για την υποβολή αιτήματος άρσης πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης της άρσης του τραπεζικού απορρήτου που προβλέπεται για τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Τα τραπεζικά δεδομένα αποκτά αυτόματη πρόσβαση ο φοροελεγκτικός μηχανισμός:
  • Καταθέσεις
  • Προθεσμιακές καταθέσεις
  • Χορηγήσεις
  • Επενδυτικούς λογαριασμούς
  • Αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές, τραπεζοασφάλιστρα, παράγωγα, Repos
  • Πιστωτικές κάρτες
  • Τραπεζικές θυρίδες
  • Λογαριασμούς πληρωμών
  • Προπληρωμένες κάρτες
  • Ηλεκτρονικά πορτοφόλια

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Αποκτά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, κάρτες & ηλεκτρονικά πορτοφόλια"

Συνελήφθη 38χρονος στη Θεσσαλονίκη με αδυναμία στις… μπαταρίες οχημάτων – Τα όπλα, οι 22 κλοπές και τα 1.200 λίτρα πετρέλαιο (εικόνες)

Aστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης, έναν 38χρονο ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει τις μπαταρίες από Ι.Χ. φορτηγό στην περιοχή της Σίνδου.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συσκευασία ηρωίνης, συνολικού βάρους 0,3 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα προέκυψε ότι ο 38χρονος, από κοινού κατά περίπτωση με 45χρονο και 36χρονη , κατά το χρονικό διάστημα από 07 Φεβρουαρίου έως και 23 Μαρτίου 2024, από τις περιοχές της Ν. Μαγνησίας, Χαλάστρας, Ανατολικού, Κυμίνων, Ν. Μαλγάρων και τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, προέβησαν σε 22 περιπτώσεις κλοπής μπαταριών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από φορτηγά, μηχανήματα έργων και γεωργικούς ελκυστήρες αφαιρώντας συνολικά 77 μπαταρίες, μία περίπτωση κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. όχημα και μία περίπτωση κλοπής καυσίμου από φορτηγό, όπου αφαίρεσαν 1.200 λίτρα πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ, με την εκτιμώμενη αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα των οκτώ φυσιγγίων, ένα πιστόλι άνευ αριθμού, 30 φυσίγγια, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου, ένα μαχαίρι – αναδιπλούμενο (στιλέτο) και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Δείτε φωτογραφίες:

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 38χρονος στη Θεσσαλονίκη με αδυναμία στις… μπαταρίες οχημάτων – Τα όπλα, οι 22 κλοπές και τα 1.200 λίτρα πετρέλαιο (εικόνες)"

Πάτρα: Από θαύμα γλύτωσε μαθητής που υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύμα το πρωί της Τετάρτης στο Λύκειο Δεμενίκων όταν μαθητής της Γ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο “κουτί” στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος.

Ο 17χρονος Ηλίας (τα πλήρη στοιχεία του στην διάθεσή μας) κατέβαινε εκείνη την στιγμή (ώρα διαλείμματος) μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλειο. Και ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, το καλώδιο είχε περιέργως βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος. Το χέρι του Ηλία το ακούμπησε και ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία. Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο που απέφυγε ηλεκτροπληξία σε σοβαρό βαθμό! Ενιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά, και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του τρόμαξαν, ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς του και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Μέχρι και το απόγευμα όμως το παιδί παρέμενε στο Νοσοκομείο. Αναπάντητα τα ερωτηματικά για το πως το καλώδιο βγήκε… εκτός, πότε συνέβη αυτό και πως κανείς δεν το είχε παρατηρήσει. Σχετική έρευνα κάνει ήδη το σχολείο. Οι γονείς του Ηλία, γνωστοί επιχειρηματίες εστίασης με κατάστημα στην Οβρυά, ήταν σοκαρισμένοι από το γεγονός και σίγουρα θα απαιτήσουν εξηγήσεις. Ωστόσο αυτό που προέχει είναι ότι το παιδί τους είναι καλά έστω και αν την γλίτωσε από θαύμα.

gnomip

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Από θαύμα γλύτωσε μαθητής που υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο"

Βόλος: 54χρονη μέθυσε και χτύπησε τον γιο και τον σύντροφό της – Επιτέθηκε και σε αστυνομικούς

Μια δεύτερη ευκαιρία έδωσε το Δικαστήριο σε μια 54χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, που όταν πίνει… βγαίνει εκτός εαυτού και την 25η Μαρτίου χτύπησε τον 18χρονο γιο της, τον 75χρονο σύντροφό της και αστυνομικούς που πήγαν να τη συλλάβουν!
Η γυναίκα κρατήθηκε στην Αστυνομία από τη Δευτέρα και πήρε προθεσμία να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές χθες, προκειμένου να της οριστεί συνήγορος. Όντως το Δικαστήριο της όρισε συνήγορο, που μετά από πρόταση του εισαγγελέα δέχτηκε να γίνει ποινική διαμεσολάβηση, ώστε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία το ζευγάρι.
Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου και αν μέχρι τότε δεν προχωρήσει η διαδικασία, τότε θα γίνει η δίκη.

«Απειλεί να με σκοτώσει αν χωρίσουμε»!
Σε δηλώσεις του ο 75χρονος άνδρας ανέφερε ότι μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του με την οποία έζησε 40 χρόνια, αναζητούσε συντροφιά για να παντρευτεί και να μην μείνει μόνος. Με την αλλοδαπή γνωρίστηκαν μέσω ίντερνετ, όταν της είπε ότι θα την παντρευόταν παραιτήθηκε από το δημόσιο της Ουκρανίας, που εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός και ήρθαν με το παιδί της στον Βόλο.
Ο ίδιος, συνταξιούχος, ομολόγησε ότι η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει με το πρόβλημα που είχε η γυναίκα με το αλκοόλ, το οποίο ο ίδιος δεν γνώριζε, αλλά έμαθε όταν άρχισε να βρίσκει στο σπίτι άδεια μπουκάλια. Επίσης ανέφερε ότι ενώ γνώρισε μια μορφωμένη γυναίκα, για να περάσει ήρεμα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, πλέον έφτασε στο σημείο να τον χτυπάει και να τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει αν τη χωρίσει…
Πλέον από τους ίδιους εξαρτάται να λύσουν τις διαφορές τους με τη βοήθεια ειδικών που θα ορίσει η Εισαγγελία.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 54χρονη μέθυσε και χτύπησε τον γιο και τον σύντροφό της – Επιτέθηκε και σε αστυνομικούς"

Καιρός: Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, νέο κύμα από την Κυριακή

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σήμερα (28.3.2024) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η αφρικανική σκόνη έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό κοκτέιλ. Οι μετεωρολόγοι σημειώνουν πως το φαινόμενο θα υποχωρήσει το απόγευμα, ωστόσο θα επανέλθει την Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημείωσε πως η αφρικανική σκόνη που έχει συσσωρευτεί στην ατμόσφαιρα προκαλεί αρκετά προβλήματα στους πολίτες, ενώ οι εικόνες από τον ουρανό της Ελλάδας που κατέγραψε ο δορυφόρος της NASA είναι χαρακτηριστικές. 

«Το πόσο σκόνη έχει υπάρχουν σταθμοί που το μετρούν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας για την πυκνή σκόνη από την Αφρική που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Όπως είπε μέσα στην ημέρα η σκόνη θα φύγει από παντού καθώς οι δυτικοί άνεμοι που αναμένονται θα τη διώξουν σταδιακά. Μάλιστα, στα δυτικά ο αέρας έχει ήδη καθαρίσει.

«Ήδη στο Ιόνιο έχουν επικρατήσει δυτικοί άνεμοι» τόνισε ενώ όπως είπε το ερώτημα είναι εάν θα βρέξει στην Αττική με αποτέλεσμα να υπάρχει λασποβροχή. 

Η αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μίγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, τονίζουν οι πνευμονολόγοι.

 

Επανέρχεται την Κυριακή το φαινόμενο

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως ναι μεν το φαινόμενο θα υποχωρήσει από το απόγευμα, αλλά ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα από την Κυριακή.

Υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχών θα είναι τα κυριότερα στοιχεία των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «το έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης γίνεται αισθητό προς τα πιο νότια τμήματα της χώρας μας, προς την περιοχή της Κρήτης. Από το απόγευμα και στη συνέχεια, περιμένουμε μία σταδιακή υποχώρηση αυτού του έντονου φαινομένου αφρικανικής σκόνης».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά η θερμοκρασία χθες άγγιξε τους 33 βαθμούς Κελσίου αν και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά αποπνικτική λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε αρκετές περιοχές καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται θα φέρει βορειοδυτικούς ανέμους, που θα μετατοπίσουν το φαινόμενο προς τα ανατολικά, την Τουρκία και την Κύπρο.

Από το απόγευμα το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης υποχωρεί, ωστόσο θα επιστρέψει από την Κυριακή και τη Δευτέρα με μικρότερη ένταση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, νέο κύμα από την Κυριακή"

Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού, λέει η 21χρονη που κατήγγειλε μεγαλογαιοκτήμονα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση μιας 21χρονης σήμερα γυναίκας η οποία καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισας, για τον οποίο δούλευε η μητέρα της.

«Στα 11 μου χρόνια μού είπε να πάμε να πάρουμε κάτι γεωργικά προϊόντα, άρχισε να με φιλά στο αυτοκίνητό του, μου έβγαλε το μπουστάκι και ημίγυμνη με έβαλε στην καρότσα και με βίασε» περιέγραψε η 21χρονη στην εκπομπή του Star στην οποία εμφανίστηκε με τη μητέρα της χθες βράδυ, λέγοντας επίσης ότι «είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους».

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε επίσης ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί. Μάλιστα κατήγγειλε ότι ο ρεσεψιονίστ δεν ζητούσε καν ταυτότητα» προκειμένου να διαπιστώσει ότι ήταν ανήλικη.

H απάντηση του μεγαλογαιοκτήμονα

Στην ίδια εκπομπή, ο γαιοκτήμονας κλήθηκε να τοποθετηθεί για τις εις βάρος του καταγγελίες και απάντησε πως η οικογένεια «εκμεταλλεύεται το παιδί για να βγάλει 80.000 ευρώ» από την συγκεκριμένη υπόθεση. Δήλωσε επίσης στο Star: «Η αθωότητά μου είναι προφανής και θα αποδειχτεί περίτρανα στο ακροατήριο. Η μήνυσή μου για συκοφαντική δυσφήμιση κατατέθηκε αμέσως μόλις έλαβα γνώση των συκοφαντιών αυτών και αναμένει την αθώωσή μου».

Αναλυτικά όσα είπε: «Υπάρχουν πλεκτάνες και πλεκτάνες, αλλά η συγκεκριμένη, όπως παρουσιάζεται, ξεπερνά και τα όρια της κωμωδίας. Η εκμετάλλευση ενός παιδιού από την οικογένειά του με σκοπό ένα κέρδος €80.000 είναι αχαρακτήριστη. Πολλοί ξέρουν τον λόγο της απόλυσης της μητέρας, όλη η περιοχή γνωρίζει τι γίνεται στο σπίτι εκείνο με τη μητέρα, τον πατριό και τα αδέλφια. Γνωρίζει για την κόρη των 16 χρονών που κατήγγειλε την οικογένειά της στην αστυνομία στην οποία την πήγε άλλος άνθρωπος και όχι εγώ, όπως ψευδώς διαδίδεται.



Μεγαλογαιοκτήμονας με 10 στρέμματα χωράφια και αυτά πλημμυρισμένα, «πανάκριβο» κινητό των €100 που δεν δόθηκε καν, μηνύματα που στέλνονταν και δεν απαντιόνταν, δήθεν δωμάτια ξενοδοχείου που δεν κλείστηκαν ποτέ και άλλες δήθεν αποδείξεις που έπεσαν κατά την ανάκριση. Όλες αυτές τις αποδείξεις τις εκτίμησε η εισαγγελέας και έκανε απαλλακτική πρόταση προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Λόγω του ότι δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις ότι τέλεσα τα εγκλήματα που συκοφαντικά μου αποδίδονται, πρότεινε προς το συμβούλιο να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Αν μου επιτρεπόταν να πω περισσότερα, τα πράγματα θα ξεκαθάριζαν απολύτως και εδώ. Η αθωότητά μου είναι προφανής και θα αποδειχτεί περίτρανα στο ακροατήριο. Η μήνυσή μου για συκοφαντική δυσφήμιση κατατέθηκε αμέσως μόλις έλαβα γνώση των συκοφαντιών αυτών και αναμένει την αθώωσή μου. Κάθε άλλη προσπάθεια θίγει την προσωπικότητά μου και τον έντιμο βίο που διάγω σε όλη μου τη ζωή».

Αμέσως μετά την προβολή των δηλώσεων του γαιοκτήμονα από την Λάρισα, η 21χρονη κλήθηκε στην εκπομπή να τοποθετηθεί σχετικά με τα λεγόμενά του απαντώντας ότι «Δεν ζήτησα χρήματα για να μην μιλήσω».

Το χρονικό της υπόθεσης στην Λάρισα

Η μητέρα της κοπέλας ξεκίνησε να δουλεύει από το 2012 ως εργάτρια γης στα χωράφια του μεγαλογαιοκτήμονα σε περιοχή της Θεσσαλίας και έμεινε στη δούλεψή του ως το 2019. Οι δυο τους απέκτησαν αρκετά φιλική σχέση, ενώ εκείνος επισκεπτόταν το σπίτι τους συχνά.

Από το 2014 η σχέση της νεαρής με τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ίδια, ξεπέρασε το φιλικό επίπεδο. Κατά τη χρονιά αυτή είναι που, όπως λέει, με πρόσχημα να πάνε σε περιοχή όπου θα ξεφόρτωναν αγροτικά υλικά, σταμάτησε στον αγροτικό δρόμο, την πλησίασε και προσπάθησε να τη φιλήσει. Παρά την αντίστασή της, εκείνος φέρεται να συνέχισε να την αγγίζει, την έγδυσε, μέχρι που προχώρησε και σε συνουσία μαζί της.

Στην κατάθεσή του, η 21χρονη πλέον ισχυρίζεται ότι όλα αυτά δε συνέβησαν μόνο μία φορά.

Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο μεγαλογαιοκτήμονας παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατηγορία του βιασμού, τετελεσμένου και σε απόπειρα, και στη διενέργεια γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη και με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 12 και όχι τα 14 έτη κατ' εξακολούθηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού, λέει η 21χρονη που κατήγγειλε μεγαλογαιοκτήμονα"

Ρομά έστησαν ενέδρα σε 48χρονη στον Ασπρόπυργο – Την ακινητοποίησαν και της άρπαξαν αλυσίδα από το λαιμό

Σκηνές φαρ ουέστ στον Ασπρόπυργο με ομάδα τεσσάρων Ρομά να «κόβει» τον δρόμο με το αυτοκίνητο που επέβαιναν σε μια 46χρονη και να της κλέβουν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό!

Στις 10:25 το πρωί της Τετάρτης, η 46χρονη βρισκόταν στην συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Τσιμισκή όταν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν οι τέσσερις δράστες της έκλεισε το δρόμο.

Οι δράστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και με χρήση σωματικής βίας της άρπαξαν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Εν συνεχεία επιβιβάστηκαν στο όχημα και απομακρύνθηκαν. Η γυναίκα κατάφερε να διακρίνει την μάρκα του οχήματος, ενός Hyundai, αλλά όχι και τις πινακίδες κυκλοφορίας που οι δράστες είχαν καλύψει. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά έστησαν ενέδρα σε 48χρονη στον Ασπρόπυργο – Την ακινητοποίησαν και της άρπαξαν αλυσίδα από το λαιμό"

Λαμία: Πήραν 30.000 ευρώ από 73χρονη προσποιούμενοι τον γιατρό και την εγγονή της που ήθελε δήθεν χειρουργείο

Στο στόχαστρο απατεώνων που έχουν «master» στις τηλεφωνικές απάτες μπήκε μία 73χρονη στη Λαμία και ένας 58χρονος στη Φθιώτιδα με τους δράστες να καταφέρνουν να τους αποσπάσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση με θύμα την 73χρονη, όλα συνέβησαν όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα επικοινώνησαν τηλεφωνικώς μαζί της με τον μεν πρώτο να της παρουσιάζεται ως γιατρός και τη δεύτερη να προσποιείται την εγγονή της.

Οι απατεώνες είπαν στην γυναίκα πως η εγγονή της θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση και κατόρθωσαν να της αποσπάσουν 30.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση με θύμα τον 58χρονο στη Φθιώτιδα, η απάτη άρχισε να «ξεδιπλώνεται» όταν ο άνδρας δέχθηκε μία κλήση από έναν άγνωστο ο οποίος του παρουσιάστηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο απατεώνας είπε στον 58χρονο ότι δικαιούται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο για να αποδεσμευθεί θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από μέρους του. Το θύμα πείστηκε και μετέφερε σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που του υπέδειξε ο άγνωστος περίπου 24.100 ευρώ. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Πήραν 30.000 ευρώ από 73χρονη προσποιούμενοι τον γιατρό και την εγγονή της που ήθελε δήθεν χειρουργείο"

Ενεργοποιούνται τα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου για τα ακίνητα

Τη δική τους Εφορία αποκτούν μέσα στον Απρίλιο οι ιδιοκτήτες ακινήτων, με τη λειτουργία των δύο νέων Κέντρων Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ).

Στις δύο νέες υπηρεσίες περνούν όλες οι υπηρεσίες φορολογίας κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ σε Αττική και περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με τη φορολογία ακινήτων περνά στην αρμοδιότητα των ΚΕΦΟΚ.

Μεταβιβάσεις, δηλώσεις, φόροι, πρόστιμα, πιστοποιητικά και έλεγχοι που σχετίζονται με τα ακίνητα, εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των νέων κέντρων, η ενεργοποίηση των οποίων έρχεται την ώρα που το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει φέτος τη διενέργεια 2.500 ελέγχων σε αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές, με ιδιαίτερη έμφαση σε υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Σε στενό ελεγκτικό κλοιό παραμένουν και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις υπό το πρίσμα των νέων διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες η διάθεση τριών ακινήτων στη συγκεκριμένη αγορά συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα και υπάγεται σε ΦΠΑ, αλλά και οι μεταβιβάσεις ακινήτων με μετρητά μετά τη ριζική απαγόρευσή τους.

Η πρεμιέρα του ΚΕΦΟΚ Αττικής ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου 2024 με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων φορολογίας κεφαλαίου των ΔΟΥ ΙΖ’ Αθηνών, Γλυφάδας, ΙΒ’ Αθηνών και Ελευσίνας, ενώ σταδιακά μέχρι τις 22 Απριλίου θα ακολουθούσαν τα τμήματα φορολογίας κεφαλαίου όλων των εφοριών του νομού.

Ο νεότερος σχεδιασμός αναφέρει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου ενώ λίγο αργότερα, στις 13 Μαΐου 2024, ενεργοποιείται το ΚΕΦΟΚ Θεσσαλονίκης, το οποίο σταδιακά μέχρι τις 20 Μαΐου, θα απορροφήσει τις υπηρεσίες φορολογίας κεφαλαίου όλων των ΔΟΥ της περιφέρειας.

Οι αρμοδιότητες

Οι αρμοδιότητες των ΚΕΦΟΚ, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, είναι:

  • Η παρακολούθηση και η εφαρμογή της νομοθεσίας της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ).
  • Η παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογουμένων και η δημιουργία και η συντήρηση της φορολογικής εικόνας των φορολογουμένων.
  • Η παραλαβή και η διαχείριση (αρχικών ή τροποποιητικών) δηλώσεων.
  • Η έκδοση πράξεων προσδιορισμού φόρου και προστίμου ή οποιασδήποτε άλλης πράξης.
  • Ο προσδιορισμός προσωρινής αξίας για ακίνητα, για τα οποία δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αυτής.
  • Η διενέργεια ελέγχου και η επιβολή προστίμου στα πρόσωπα που παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους.
  • Η χορήγηση χειρόγραφων πιστοποιητικών.
  • Η επαλήθευση της ορθότητας του περιεχομένου των δηλώσεων, καθώς και η διαχείριση των αποτελεσμάτων από διασταυρώσεις στοιχείων των δηλώσεων με την εφαρμογή των μεθόδων και συστημάτων διασταύρωσης στοιχείων και ανάλυσης κινδύνου που αναπτύσσονται από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
  • Η αποστολή των σημαντικών υποθέσεων στις αντίστοιχες ελεγκτικές υπηρεσίες, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις.
  • Η παρακολούθηση και η εφαρμογή της νομοθεσίας των φορολογιών ακίνητης περιουσίας Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων (ΕΦΑ), Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και της νομοθεσίας των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9).
  • Η παραλαβή και η διαχείριση (αρχικών ή τροποποιητικών) δηλώσεων και αιτήσεων (έντυπων υποδειγμάτων) που επέχουν θέση δήλωσης.
  • Ο έλεγχος τροποποιητικής δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) φυσικού προσώπου, όταν το αποτέλεσμα της πράξης αυτής είναι πιστωτικό.
  • Ο έλεγχος των παραστατικών κατά την παραλαβή τροποποιητικών δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων (ΕΦΑ).
  • Η χορήγηση χειρόγραφου πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.
  • Ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας μεταβίβασης ακινήτων από τους συμβολαιογράφους ή/και από τους φύλακες μεταγραφών/προϊσταμένους κτηματολογικών γραφείων.
  • Η επαλήθευση της ορθότητας του περιεχομένου των δηλώσεων, καθώς και η διαχείριση των αποτελεσμάτων από διασταυρώσεις στοιχείων των δηλώσεων με την εφαρμογή των μεθόδων και συστημάτων διασταύρωσης στοιχείων και ανάλυσης κινδύνου που αναπτύσσονται από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων, η αποστολή των σημαντικών υποθέσεων στις αντίστοιχες ελεγκτικές υπηρεσίες.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργοποιούνται τα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου για τα ακίνητα"

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο όπου στεγάζεται υπηρεσία του κτηματολογίου

Καταγγελία στην ΕΛΑΣ για διάρρηξη στον χώρο του υποθηκοφυλακείου Ζωγράφου στον οποίο στεγάζεται υπηρεσία του κτηματολογίου έκανε υπάλληλος της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστοι έσπασαν το λουκέτο της πόρτας του ημιυπόγειου του υποθηκοφυλακείου όπου στεγάζεται η υπηρεσία υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου.

Κατά την ίδια καταγγελία οι άγνωστοι έψαξαν τον χώρο και ένα συρτάρι ντουλάπας σε κεντρικό διάδρομο χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν έχει αφαιρεθεί κάτι από τον χώρο. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο όπου στεγάζεται υπηρεσία του κτηματολογίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news