facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, από τις 8 έως τις 10:30 το πρωί, καθώς πρόκειται να διεξαχθεί ο αγώνας «Run Bike Care 2024»

Όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία «Run Bike Care 2024», την Κυριακή 2–6–2024 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 08:00’ έως 10:30’, στις ακόλουθες οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

  • Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως την Λεωφ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος.
  • Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

    Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την Λεωφ. Αμαλίας έως την οδό Ιπποκράτους και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

  • Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την Λεωφ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την Λεωφ. Βασ. Αμαλίας έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αρδηττού (κατερχόμενο) και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου.
  • Αραβαντινού, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου.
  • Κλεάνθους, στο τμήμα της από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

Κατά τις ώρες που θα ισχύσει η ανωτέρω απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων στους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους

Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης

Λεωφ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου Β΄ (Πλ. Τρούμαν)

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στο ανωτέρω οδικό δίκτυο κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή"

Τσουχτερή «καμπάνα» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε πολίτη που παράτησε ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο

«Τσουχτερό» πρόστιμο των 500 ευρώ επιβλήθηκε σε πολίτη της Θεσσαλονίκης, όταν έγινε «τσακωτός», από τον ίδιο το δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη να εναποθέτει ογκώδη αντικείμενα σε πεζοδρόμιο κεντρικών οδών στην καρδιά της πόλης.

Το γεγονός συνέβη το πρωί όταν ο δήμαρχος κατευθυνόμενος προς το Δημαρχείο, είδε πάνω στο πεζοδρόμιο της διασταύρωσης Τσιμισκή και Δ. Γούναρη μεγάλα αντικείμενα που προέκυψαν όπως φαίνεται από ανακαίνιση. Μεταξύ αυτών ήταν μπάζα, παντζούρια ακόμη και μία μπανιέρα.

Η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου ήταν άμεση, προκειμένου να συλλεχθούν από την κεντρική οδό τα ογκώδη αντικείμενα, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο πολίτης που τα εγκατέλειψε.

« Έχω επανειλημμένα τονίσει πως πράξεις που προσβάλουν και “λερώνουν” την εικόνα της πόλης δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτές. Είναι υποχρέωσή μας να προστατέψουμε το δημόσιο χώρο, το μεγάλο μας σπίτι από κάποιους που επιμένουν να μη σέβονται την πόλη», δήλωσε για το περιστατικό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσουχτερή «καμπάνα» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε πολίτη που παράτησε ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο"

Πάτρα: Έκανε γυμνός μπάνιο στην Πλαζ, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κι έφυγε με χειροπέδες

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Πλαζ της Πάτρας, όταν έκπληκτοι οι λουόμενοι αντίκρισαν έναν άνδρα περίπου 40 ετών να κυκλοφορεί γυμνός στην παραλία.

Μετά το αρχικό σοκ πολίτες ειδοποίησαν την Αστυνομία που βρέθηκε άμεσα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, οι αστυνομικοί αρχικά του έκαναν συστάσεις και τον απομάκρυναν, συνοδεύοντας τον.

Εκείνος όμως, στη συνέχεια, αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Έκανε γυμνός μπάνιο στην Πλαζ, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κι έφυγε με χειροπέδες"

Κρήτη: Θρήνος για τον μικρό Νικόλα που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα - Η μητέρα του ήταν με το μωρό στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του μικρού Νικόλα από πνιγμό, το μεσημέρι του Σαββάτου (1/6), στην Κρήτη.

Το άτυχο παιδί πνίγηκε την ώρα που κολυμπούσε και ανασύρθηκε νεκρό, στην περιοχή της Άρβης. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο μικρός Νικόλας- εφεύγοντας της προσοχής της μητέρας του- πήγε να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του. Δυστυχώς, φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του και να εντοπιστεί αργότερα στο λιμάνι του οικισμού από περαστικούς.

Μόλις εντοπίστηκε το σώμα του παιδιού να επιπλέει στη θάλασσα, κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι, ενώ έγινε προσπάθεια να επανέλθει και με τη χρήση του απινιδωτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου μα δυστυχώς ήταν αργά.

Ο μικρός Νικόλας είχε καταγωγή από την Αλβανία και ζούσε μαζί με τους γονείς του τα τελευταία χρόνια στην Άρβη. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι γονείς του είναι εργάτες κυρίως στα θερμοκήπια, εξαίρετοι άνθρωποι όπως περιγράφουν συγχωριανοί τους. Όλοι μιλούν για ένα υπέροχο παιδάκι γεμάτο ενέργεια, χαρά και καλοσύνη.

kriti

Η μητέρα του πριν από λίγους μήνες γέννησε το δεύτερο παιδί της οικογένειας και την ώρα που συνέβη το κακό ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας βρισκόταν στο μεροκάματο και όταν έμαθε τα τραγικά νέα, ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

«Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε στο cretalive.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού. «Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε ο κ. Καρπαθάκης τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι άνθρωποι που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Βραχώδης και όχι οργανωμένη η παραλία

Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ανέφερε στο cretapost.gr πως «το παιδί αγαπούσε πολύ τη θάλασσα και διέφυγε της προσοχής των γονιών του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του». Σε σχετική ερώτηση για την παραλία ο δήμαρχος Βιάννου τόνισε πως η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε δεν διαθέτει ναυαγοσώστη. Eπισης, είναι βραχώδης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι γονείς βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και έδωσαν κατάθεση για το πώς συνέβη το περιστατικό.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Θρήνος για τον μικρό Νικόλα που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα - Η μητέρα του ήταν με το μωρό στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας "

B. Κικίλιας: Πρόστιμο 2.578 ευρώ σε 55χρονη για εμπρησμό από αμέλεια – «Απετράπησαν τα χειρότερα στη Ζάκυνθο»

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.578 ευρώ επέβαλε η Πυροσβεστική σε 55χρονη Γερμανίδα στη Ζάκυνθο, η οποία έκαιγε ξερά χόρτα σε ακαθάριστο οικοπεδικό χώρο δίπλα σε πυκνή δασική βλάστηση με πεύκα στο Γύρι Ζακύνθου.

«Στο Γύρι της Ζακύνθου απετράπησαν τα χειρότερα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την καταστροφή που θα είχε επέλθει αν η φωτιά που άναψε η 55χρονη για να κάψει ξερά χόρτα επεκτεινόταν στο πυκνό πευκοδάσος του νησιού.

Της επιβλήθηκε πρόστιμο 2.578 ευρώ και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, βάσει του νέου αυστηροποιημένου νομικού πλαισίου. Έχουμε προειδοποιήσει τους πάντες και το επαναλαμβάνουμε: Καμία επιείκεια στους εμπρηστές», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή το περιστατικό στη Ζάκυνθο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "B. Κικίλιας: Πρόστιμο 2.578 ευρώ σε 55χρονη για εμπρησμό από αμέλεια – «Απετράπησαν τα χειρότερα στη Ζάκυνθο»"

Καιρός αύριο: Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Θερμός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 2 Ιουνίου με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ακόμη και στους 36 βαθμούς σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34, τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, όμως στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 και τοπικά 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα δυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 με 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 με 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 και στο εσωτερικό της Κρήτης έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα ανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 με 34 και τοπικά 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία"

Επιμένουν οι Βρετανοί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν υπάρχει πρόθεση να επιτραπεί η επιστροφή»

Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο βρίσκεται σταθερά στην ατζέντα της, εδώ και 40 χρόνια συζητήθηκε στην 24η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης.

«Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το ιστορικό της υπόθεσης και τις θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα», αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του.

Και σημειώνει: «Μέσα από μαρτυρίες περιηγητών και λογίων της εποχής του Έλγιν τεκμηρίωσε τη βίαιη απόσπαση των αρχιτεκτονικών γλυπτών από το μνημείο».

Τόνισε εμφατικά την ανυπαρξία φιρμανιού και σχετικών σουλτανικών εγγράφων και την παράνομη ιδιοποίηση των Γλυπτών από τον Λόρδο Έλγιν, πριν καταλήξουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Επισήμανε ιδιαιτέρως το θέμα της κακομεταχείρισης των Παρθενωνείων κατά την παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο και τις κακές συνθήκες φύλαξής τους, ήδη από τον 19ο αι. μέχρι σήμερα.

Ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις διαρκείς, αλλά άκαρπες μέχρι σήμερα προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να έρθει σε διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί λύση στο μακροχρόνιο αυτό ζήτημα, σε εφαρμογή των Συστάσεων και της Απόφασης της UNESCO.

Ανέφερε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι συμβολισμοί, που αυτά ενέχουν αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Τέλος, κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι για πρώτη φορά μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής, να αποδείξει εμπράκτως την βούλησή του να συμμορφωθεί με τις Συστάσεις και τις Αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού».

Το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη δική του τοποθέτηση, επέμεινε στις πάγιες θέσεις του για το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι το νομοθετικό πλαίσιο, που ισχύει δεν επιτρέπει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον συγκεκριμένο νόμο», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Και προσθέτει: «Η παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας και τα επιχειρήματά της έτυχαν θερμής υποδοχής και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της Διακυβερνητικής Επιτροπής (Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Λιβύη, Ιράκ, Ινδία, Χιλή, Βενεζουέλα, Παναμάς, Γουατεμάλα, Γκαμπόν, Ζάμπια, Αίγυπτος), αλλά και κράτη – παρατηρητές (Τουρκία, Παλαιστίνη, Νικαράγουα, Ονδούρα, Βραζιλία) υποστήριξαν με σθένος τις ελληνικές θέσεις και ζήτησαν εμφατικά από το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει τα Γλυπτά στην Ελλάδα, προκειμένου να επανενωθούν με τον Παρθενώνα, μνημείο-σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού».

Η Διακυβερνητική Επιτροπή υιοθέτησε Σύσταση, στο κείμενο της οποίας, μεταξύ άλλων:

• Παραπέμπει στις προηγούμενες συστάσεις και τις αποφάσεις της,

• Εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για το γεγονός ότι η επίλυση του θέματος παραμένει σε εκκρεμότητα για μεγάλο διάστημα,

• Καλεί για μία ακόμη φορά τις δύο πλευρές να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για την επίλυση της διαφοράς λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, πολιτιστικές, νομικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος,

• Καλεί την Γενική Διευθύντρια της UNESCO να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

• Αποφασίζει να ενταχθεί το ζήτημα των Γλυπτών στην ατζέντα της 25ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν από πλευράς ΥΠΠΟ ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γεώργιος Διδασκάλου, ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης καθ. Νικόλαος Σταμπολίδης, η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ολυμπία Βικάτου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Βασιλική Παπαγεωργίου. Από πλευράς ΥΠΕΞ συμμετείχε η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνούς Δικαίου ‘Αρτεμις Παπαθανασίου και από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO, ο μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Γεώργιος Κουμουτσάκος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιμένουν οι Βρετανοί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν υπάρχει πρόθεση να επιτραπεί η επιστροφή»"

Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Δεν θα κάνουμε καμία εκχώρηση από τα εθνικά μας συμφέροντα»

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους με τους οποίους συναντήθηκε στο πλαίσιο της τελικής φάσης της διακλαδικής άσκησης «Efes 2024», που διεξήχθη υπό την ευθύνη της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.

«Πιστεύω ότι διανύουμε μια θετική περίοδο στην ανάπτυξη των σχέσεων μας με την Ελλάδα. Ως Τουρκία, ενεργούμε πάντα με την ιδέα ότι η ειρήνη δεν έχει ηττημένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητές. Φυσικά, δεν θα κάνουμε καμία εκχώρηση από τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς προσπαθούμε για μια ειρηνική λύση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας στη σχετική ερώτηση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hurriyet.

Στην ίδια ερώτηση της επίσης φιλοκυβερνητικής Sabah ο Γιασάρ Γκιουλέρ σχολιάζει ότι «βρισκόμαστε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα», ενώ σε αντίστοιχη συνέντευξή του στη Milliyet σημειώνει: «Ως Τουρκία, ενεργούμε πάντα με την ιδέα ότι "η ειρήνη δεν έχει χαμένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητές". Φυσικά, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θα κάνουμε ποτέ καμία εκχώρηση από τα εθνικά μας συμφέροντα, όσο προσπαθούμε για μια ειρηνική λύση, καθώς και ότι η αποφασιστικότητά μας για το θέμα αυτό είναι απόλυτη. Υπό αυτή την έννοια, παρακολουθούμε στενά κάθε βήμα, εργασία, προσέγγιση και δήλωση».

Σχετική συνέντευξη του Τούρκου υπουργού δημοσιεύει και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Aksam, όπου, μεταξύ άλλων, επιμένει στην επίλυση των προβλημάτων σε διμερές επίπεδο, χωρίς συμμετοχή τρίτων μερών: «Ο καλύτερος τρόπος για να λύσουν τα προβλήματά τους οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι ο διάλογος χωρίς να χρειάζονται τρίτα μέρη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σχετική αναφορά στην επίσης φιλοκυβερνητική Posta, όπου ο Γιασάρ Γκιουλέρ εκφράζει την πεποίθησή του ότι στα ελληνοτουρκικά «διανύουμε μια θετική περίοδο και ότι μια ειλικρινής και εποικοδομητική σχέση με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη λύση θα ωφελήσει και τις δύο χώρες» και δηλώνει: «Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας». Ωστόσο, τονίζει πως «εργαζόμαστε για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποτρεπτικότητας του στρατού μας για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας» και επαναλαμβάνει ότι «ο καλύτερος τρόπος για να λύσουν οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τα προβλήματά τους είναι να καθιερώσουν διάλογο χωρίς να χρειάζονται τρίτα μέρη».

Αναφορικά με τις τουρκο-αιγυπτιακές σχέσεις, ο Τούρκος υπουργός προαναγγέλλει ότι «ο πρόεδρος της Αιγύπτου αναμένεται να επισκεφθεί τον πρόεδρό μας τις επόμενες ημέρες. Εκτιμώ ότι οι στενές μας σχέσεις θα ξεκινήσουν με αυτή την επίσκεψη. Πιστεύω ότι οι στρατιωτικές μας σχέσεις θα αποκτήσουν σοβαρή δυναμική το επόμενο διάστημα στους τομείς της εκπαίδευσης, της βοήθειας, των συμβουλών και της αμυντικής βιομηχανίας». Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που προαναγγέλλεται η επίσκεψη του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Τουρκία, ωστόσο τις προηγούμενες φορές η επίσκεψη αυτή συνεχώς αναβαλλόταν.

Σε όλα τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για τις δηλώσεις του Γιασάρ Γκιουλέρ, οι αναφορές στις εξελίξεις γύρω από το Κουρδικό, σε σχέση με την παρουσία του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και τις τοπικές εκλογές που έχουν προαναγγελθεί στις ελεγχόμενες από τις κουρδικές δυνάμεις περιοχές της βόρειας Συρίας, καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση. Ο Τούρκος υπουργός τονίζει με έμφαση ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη βόρεια Συρία» και είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση αν χρειαστεί.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Δεν θα κάνουμε καμία εκχώρηση από τα εθνικά μας συμφέροντα»"

Κρήτη: Χαμος σε πτήση – Μεθυσμένοι επιβάτες «πιάστηκαν» στα χέρια

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση με προορισμό Ηράκλειο εξαιτίας δύο μεθυσμένων επιβατών.

Οι δύο Βρετανοί ηλικίας 30 και 40 ετών κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Γκάτγουικ προς το Ηράκλειο, άρχισαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ενοχλούν τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ο τσακωμός των δύο ανδρών βγήκε εκτός ελέγχου και οι δυο τους «πιάστηκαν» στα χέρια, αγνοώντας τις υποδείξεις του πληρώματος αλλά και των υπόλοιπων επιβατών.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δύο άνδρες.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Χαμος σε πτήση – Μεθυσμένοι επιβάτες «πιάστηκαν» στα χέρια"

«Μετακομίζουν» από τον Ελαιώνα στη Φυλή οι εμπορευματικές επιχειρήσεις, για να αποσυμφορηθεί ο Κηφισός

Οι πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρούνται καθημερινά στον Κηφισό έχουν κινητοποιήσει την κυβέρνηση που αναζητεί λύσεις. Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», εξηγεί το σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου στα βόρεια της Αττικής, με στόχο τη «μετακόμιση» των επιχειρήσεων του κλάδου από τον Ελαιώνα στη Φυλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας καθημερινά και μόνο τις πρωινές ώρες περισσότερα από 10 χιλιάδες φορτηγά κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν τον Κηφισό, μεταφέροντας αγροτικά και κτηνοτροφικά κυρίως προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπει να φύγει το καλοκαίρι του 2026 όλο το κομμάτι των εμπορευματικών μεταφορών από την περιοχή και να μετεγκατασταθεί στη Φυλή με τρόπο σύγχρονο και οργανωμένο.

Το συνολικό όφελος θα ξεπεράσει τα 20 χιλιάδες οχήματα το 24ωρο, τα περισσότερα από τα οποία είναι φορτηγά, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε μείωση του κυκλοφριακού όγκου κατά 20%, ανακουφίζοντας τους υπόλοιπους οδηγούς.

Το νέο εμπορευματικό κέντρο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ. πέραν των θετικών επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό θα αναβαθμίσει ριζικά την περιοχή της Δυτικής Αττικής και θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μετακομίζουν» από τον Ελαιώνα στη Φυλή οι εμπορευματικές επιχειρήσεις, για να αποσυμφορηθεί ο Κηφισός"

Παναιτώλιο: Ρομά «άνοιξαν» το κεφάλι επαγγελματία επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό! (σκληρές εικόνες)

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στο Παναιτώλιο Αγρινίου, με θύμα 52χρονο επαγγελματία.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κατάστημα εστίασης που διατηρεί, εισήλθε παρέα τριών Ρομά, κατοίκων του χωριού, που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι τρεις ζήτησαν φαγητό και μόλις τους σερβιρίστηκε ο ένας εξ αυτών φέρεται να έκανε έντονες παρατηρήσεις σχετικά με το φαγητό και ήταν επιθετικός. Ο επαγγελματίας θέλησε να τον οδηγήσει εκτός του καταστήματος, όταν δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι από δεύτερο άτομο της παρέας, που χρησιμοποίησε γκλοπ (φώτο).

Επικράτησε αναστάτωση , αφού επί τόπου έσπευσαν πολίτες και σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε συμπλοκή, με τους τρεις Ρομά αμέσως μετά να εξαφανίζονται.
Ο 52χρονος, αιμόφυρτος, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο. Το γκλοπ που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις για την ανεύρεση των δραστών, που έχουν μηνυθεί από το θύμα. Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Το αιματηρό επεισόδιο έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Παναιτώλιο, με τους κατοίκους να εκφράζουν την οργή τους για την παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένων Ρομά της περιοχής.

Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

panaitolio roma5

panaitolio roma1

panaitolio roma4

panaitolio roma2

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » " Παναιτώλιο: Ρομά «άνοιξαν» το κεφάλι επαγγελματία επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό! (σκληρές εικόνες) "

Συντάξεις: Ερχονται αυξήσεις έως 115 ευρώ και αναδρομικά από το 2017

Πρόσθετη αύξηση στη σύνταξη έως 115 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά έως 8 ετών θα λάβουν το 2025 όσοι συνταξιούχοι δήλωσαν νόμιμη απασχόληση από το 2017 και μετά.

Πρόκειται για την αξιοποίηση του χρόνου ασφάλισης των χιλιάδων συνταξιούχων που εργάζονται (παλαιοί και νέοι). Το σχετικό λογισμικό βρίσκεται με τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του από τον ΕΦΚΑ, με στόχο να τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, με τον νόμο 4670/2020 η προσαύξηση (για τους συνταξιούχους που εργάζονται νόμιμα) καταβάλλεται με δήλωση ή συνέχιση απασχόλησης από 1ης/1/2017.

Το λογισμικό για τις έξτρα αυξήσεις θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη, πλην όμως έμεινε πίσω καθώς οι προτεραιότητες του ΕΦΚΑ ήταν η έκδοση εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων. Οσοι συνταξιούχοι δήλωσαν απασχόληση από το 2017 και μετά θα πάρουν την αύξηση που τους αναλογεί για τα έτη που εργάστηκαν με αναδρομικά έως και 8 ετών, ανάλογα με το πότε διέκοψαν την απασχόλησή τους.

Ο χρόνος της απασχόλησης αξιοποιείται με προσαύξηση της σύνταξής τους, η οποία υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης που αντιστοιχούν στον χρόνο της απασχόλησής τους ξεκινώντας από το ποσοστό που αντιστοιχεί στο πρώτο έτος (που είναι 0,77%) και τις αποδοχές που έχουν κατά το διάστημα της απασχόλησης.

Η έξτρα αύξηση στη σύνταξη όπως και τα αναδρομικά καταβάλλονται από την ημερομηνία που ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα υποβάλει αίτηση για την προσαύξηση έχοντας διακόψει την απασχόλησή του.

Με το προηγούμενο καθεστώς οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους που εργάζονταν απέφευγαν να το δηλώσουν γιατί τους κοβόταν η σύνταξη κατά 30% και πιο παλιά κατά 60%. Αυτό που ίσχυε παλαιότερα ήταν το ότι αν κάποιος συνταξιούχος ήθελε να εργαστεί, ουσιαστικά έχανε το 30% της σύνταξής του (60% με τον νόμο Κατρούγκαλου).

Με την τελευταία νομοθετική αλλαγή η σύνταξη των εργαζομένων συνταξιούχων καταβάλλεται χωρίς περικοπή και γίνεται παρακράτηση 10% πάνω στο εισόδημα από απασχόληση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 36.000 εργαζόμενους συνταξιούχους που καταγράφηκαν πριν από την αλλαγή του νόμου, ήδη στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί σχεδόν 85.000 συνταξιούχοι.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας είναι ότι οι συνταξιούχοι που απασχολούνταν στο παρελθόν χωρίς να το δηλώνουν έφταναν τους 100.000 και αυτόν τον αριθμό περιμένουν να δουν να δηλώνεται στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ σταδιακά μέσα στο 2024 με το νέο σύστημα.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Συντάξεις: Ερχονται αυξήσεις έως 115 ευρώ και αναδρομικά από το 2017 "

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες μετανάστες ανοιχτά της Σύμης

Τραγική κατάληξη με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες είχε η επεισοδιακή καταδίωξη το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου από δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος ενός ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, που έπλεε με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τη νησίδα Νίμο στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τα περιπολικά σκάφη προσέγγισαν το ταχύπλοο και με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν, με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το σκάφος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής για να αποφύγει τη σύλληψη του, εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να πλεύσει ακυβέρνητο με μεγάλη ταχύτητα και να προσκρούσει στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ενός περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, παρόλες τις ενέργειες αποφυγής από τον χειριστή του τελευταίου. Από τη πρόσκρουση οι περισσότεροι επιβαίνοντες του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα.

Αμέσως από τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών πραγματοποιήθηκε περισυλλογή των ναυαγών, δεκαεπτά ανδρών και ενός ανήλικου, χωρίς να υπάρχει αγνοούμενος, ενώ το σκάφος βυθίστηκε. Με την περισυλλογή διαπιστώθηκε, ότι πέντε αλλοδαποί είχαν τραυματιστεί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας ακόμα είχε χάσει τις αισθήσεις του. Οι Λιμενικοί έκαναν επιτυχημένες προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) του αλλοδαπού που είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα την επαναφορά του.
Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ τα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εκ των τραυματιών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο, προκειμένου να διακομισθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει χθες από την περιοχή «Ντάτσα» της Τουρκίας, καταβάλλοντας ο καθένας το ποσό των 4.000 δολαρίων ΗΠΑ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες μετανάστες ανοιχτά της Σύμης"

Πυροπροστασία: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες με τις δηλώσεις για τους καθαρισμούς των οικοπέδων

Στην υποχρεωτική δήλωση του καθαρισμού των οικοπέδων τους καλούνται φέτος για πρώτη φορά να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους έπειτα από τη σύσταση του "Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών". Το Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που αποτέλεσε ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στοχεύει στην καταγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο και την τήρηση των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας. Το σκεπτικό πίσω από την σύσταση του μητρώου ήταν να διενεργηθούν "έξυπνοι" έλεγχοι, καθώς και να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την ανάγκη και την υποχρεωτικότητα του καθαρισμού των οικοπέδων τους κάθε χρόνο ως μέτρο πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ειδική ψηφιακή πλατφόρμα με τον τίτλο "Ακαθάριστα Οικόπεδα" στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr. Παρότι η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης καθαρισμού των οικοπέδων ήταν κατ’ εξαίρεση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μητρώου η 31η Μαΐου, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την παράτασή της έως τις 30 Ιουνίου. Την ίδια ώρα οι καθαρισμοί των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου, ενώ η πλατφόρμα διατέθηκε στο κοινό αυτή την εβδομάδα, γεγονός που έχει φέρει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων αντιμέτωπους με πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες αντιδρούν και στα τσουχτερά πρόστιμα που έχουν οριστεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και τα οποία ανέρχονται σε 1.000 έως 54.000 ευρώ ενώ απειλούνται και με φυλάκιση δύο χρόνων.

Μέσω της πλατφόρμας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα. Παράλληλα, οι δήμοι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να καταχωρούν τους ελέγχους που θα έχουν διενεργήσει καθώς και τα οικόπεδα που πρόκειται να ελεγχθούν απ’ αυτούς.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα» η οποία εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου, καθορίζεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομών, επικαρπωτών, μισθωτών ή υπομισθωτών οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

(α) περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

(β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

(γ) εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και

(δ) εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,

για τον καθαρισμό των παραπάνω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και τη συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων που αναφέρονται παραπάνω.

Αναφορικά με τη διαδικασία του καθαρισμού αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

- Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

- Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

- Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

- Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

- Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

- Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Στο μεταξύ αυξημένες είναι και οι αρμοδιότητες των δήμων καθώς, μεταξύ άλλων και όπως ορίζει η σχετική πυροσβεστική διάταξη, χρειάζεται να προχωρήσουν στην ενημέρωση των υπόχρεων, στη διενέργεια τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων όπως επίσης και στη διενέργεια καθαρισμού του οικοπέδου, αυτοψίας αλλά και σε επείγων αυτεπάγγελτο καθαρισμό.

Επιπλέον, μεταξύ των αρμοδιοτήτων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, είναι η ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο του οικείου δήμου, η διενέργεια αυτοψίας κατόπιν αίτησης του οικείου δήμου και η βεβαίωση της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσου και ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροπροστασία: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες με τις δηλώσεις για τους καθαρισμούς των οικοπέδων"

Kρούσματα γαστρεντερίτιδας από το νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

Αρκετά είναι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν τόσο σε Ριζόμυλο, όσο και Στεφανοβίκειο, με το νερό να θεωρείται υπεύθυνο. Όπως κάνει γνωστό η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου «μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:
-να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής -οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του».

30 περιστατικά
Φαίνεται πως η γαστρεντερίτιδα χτύπησε αρκετές οικογένειες και στις δυο κοινότητες. «Είχαμε περίπου 30 κρούσματα στον Ριζόμυλο και αλλά στο Στεφανοβίκειο τις τελευταίες ημέρες. Κάποια από αυτά πήγαν στο κέντρο υγειας της περιοχής μας» αναφέρει στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος του Στεφανοβικείου Μανώλης Ντάγκαλος. Φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Kρούσματα γαστρεντερίτιδας από το νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο"

Φρίκη στα Άνω Λιόσια: Ο 59χρονος τεμάχισε τον πατέρα του πριν τον κάψει - "Πέθανε τον Φεβρουάριο, δεν είχα χρήματα να τον θάψω"

Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της τραγωδίας στα Άνω Λιόσια, μέσα σε κάδο απορριμμάτων, εντοπίστηκαν ένα ανθρώπινο κεφάλι και πόδια. Όλα τα μέλη εικάζεται ότι ανήκουν στον ηλικιωμένο νεκρό άνδρα που έκαψε ο γιος του.

Τα τραύματα, ως εξακριβώθηκε, είναι όλα μεταθανάτια. Αυτό σημαίνει ότι ο 59χρονος δεν θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία.

Τα ανθρώπινα μέλη έχουν παραλάβει άνδρες της ΕΛΑΣ και τα έχουν μεταφέρει στα εργαστήρια, ώστε να εξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν όντως ανήκουν στον άνδρα.

Πάντως, τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι ο 59χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τεμάχισε τη σορό του νεκρού πατέρα του, κόβοντας τα πόδια και το κεφάλι, προκειμένου να χωρέσει πάνω σε ένα μικρό στρώμα, όπου στην συνέχεια και την έκαψε.

Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για οπλοκατοχή (μαχαίρι και τσεκούρι) και απόκρυψη νεκρού, ο 82χρονος πατέρας του ήταν νεκρός ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο!

Φρίκη στα Άνω Λιόσια: Ο 59χρονος τεμάχισε τον πατέρα του πριν τον κάψει - "Πέθανε τον Φεβρουάριο, δεν είχα χρήματα να τον θάψω"

Πράγματι, ο ηλικιωμένος φέρεται να είχε πεθάνει εδώ και περίπου 20 ημέρες ενώ ο 59χρονος γιος του, ο οποίος προσήχθη, ομολόγησε πως τον έκαψε υποστηρίζοντας ότι δεν είχε χρήματα για να τον θάψει.

"Ο πατέρας μου πέθανε τον Φεβρουάριο. Δεν είχα χρήματα να τον θάψω και τον άφησα μέσα στο σπίτι στο στρώμα. Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και είχε γεμίσει και σκουλήκια. Έτσι τον έβγαλα στην αυλή για να τον κάψω", φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς.

Στο σπίτι στα Άνω Λιόσια έχει μεταβεί δικαστικός λειτουργός μαζί με την αστυνομία και εξετάζεται το εάν υπάρχουν όντως ίχνη που παραπέμπουν σε τεμαχισμό. Σε περίπτωση που προκύψει τέτοιο στοιχείο, θα υπάρξει κατηγορία για προσβολή νεκρού.

Ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι θα μπορέσει να βγάλει συμπεράσματα, όμως χθες κατά την αυτοψία ήταν αδύνατο στην κατάσταση που ήταν η σορός.

Ο γιος φαίνεται ότι παρότι είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι αρχές ειδοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 31/5 καθώς αναδυόταν δυσοσμία από τη μονοκατοικία που βρίσκεται στην οδό Αγαμέμνονος.

Άνω Λιόσια

Η μαρτυρία του γείτονα

Γείτονας μιλώντας στο OPEN σημείωσε ότι ο 80χρονος ήταν ένας πολύ ήσυχος και καλός άνθρωπος, ενώ τόνισε ότι είχε άνοια. "Μία φορά προσπάθησα να τον βοηθήσω και ο γιος του μου έβαλε χέρι. Μου είπε "δεν σου έχω δώσει δικαίωμα”".

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, ο 59χρονος δράστης έβαλε φωτιά στην αυλή την περασμένη Τρίτη. Από τότε άρχισε να αναδύεται μια δυσοσμία στη γειτονιά και άρχισαν να ψάχνουν αν πρόκειται για κάποιο νεκρό ζώο. Ένας από τους γείτονες είδε από την ταράτσα του σπιτιού του ένα καμένο στρώμα, καλυμμένο με μια κουβέρτα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στα Άνω Λιόσια: Ο 59χρονος τεμάχισε τον πατέρα του πριν τον κάψει - "Πέθανε τον Φεβρουάριο, δεν είχα χρήματα να τον θάψω""

Νέα Πέραμος: Αστυνομικοί «τσάκωσαν» 45χρονο που κυκλοφορούσε με περίστροφο

Το πρωί της Παρασκευής (31/5) στην περιοχή της Νέας Περάμου, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 45χρονο επιβαίνων σε όχημα και τον κάλεσαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, σε τσαντάκι, περίστροφο και 2 φυσίγγια.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

oplo nea peramos 1 6 2024

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Πέραμος: Αστυνομικοί «τσάκωσαν» 45χρονο που κυκλοφορούσε με περίστροφο"

«Νυχτερινό» ρεύμα και την ημέρα: Τι αλλάζει, ποιο το όφελος

Στις 7 το πρωί, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην ημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου αρχίζει να υποχωρεί, καθώς αυξάνεται η συμμετοχή των φωτοβολταϊκών στην κάλυψη του φορτίου, που εκτοπίζει τις ακριβότερες θερμικές μονάδες.

Ακριβώς την ίδια στιγμή, στις 7 π.μ. λήγει η ισχύς του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος, που ισχύει για όσους έχουν νυχτερινό μετρητή και αντίστοιχη σύμβαση με τον προμηθευτή τους.

>

Έτσι, αντί να ενθαρρύνεται η κατανάλωση τις ώρες που υπάρχει υπερπροσφορά ενέργειας και χαμηλές τιμές, ισχύει το αντίστροφο: το κίνητρο της χαμηλής τιμής καταργείται ακριβώς τις ώρες που ξεκινά η υπερπροσφορά των φωτοβολταϊκών.

Αντίστροφα, το κίνητρο της χαμηλής τιμής καταναλωτή ενεργοποιείται το βράδυ σε ώρες που η τιμή του ρεύματος στην ημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το μεσημέρι.

Είναι συχνό το φαινόμενο η χρηματιστηριακή τιμή ακόμη και να μηδενίζεται τις μεσημβρινές ώρες, λόγω της μεγάλης προσφοράς ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά ιδίως σε εποχές - όπως η άνοιξη - που δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για θέρμανση ή ψύξη και η ζήτηση είναι χαμηλή.

Αυτήν την ανισορροπία επιχειρεί να αποκαταστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρέμβαση που θα ενεργοποιεί ζώνη χαμηλής χρέωσης και τις μεσημβρινές ώρες η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί το φθινόπωρο.

Η εφαρμογή του «νυχτερινού» τιμολογίου την ημέρα δεν είναι πρωτοφανής καθώς και με το ισχύον καθεστώς υπάρχει ένα δίωρο χαμηλών χρεώσεων αλλά… μόνο τον χειμώνα. Συγκεκριμένα με το ισχύον πλαίσιο οι ζώνες χαμηλής χρέωσης είναι:

- Για τη θερινή περίοδο (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00

-Για τη χειμερινή περίοδο (1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου):

  • 02:00-08:00 και 15:00-17:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
  • 02:00-08:00 και 15:30-17:30 για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Υπάρχει επίσης η κατηγορία των παλιών πελατών (πριν το 1988) που έχουν συνεχές ωράριο όλο το χρόνο. Αυτοί μπορούν να μεταβούν στο τμηματικό, εφόσον το ζητήσουν αλλά δεν μπορούν αν αλλάξουν γνώμη να επιστρέψουν στο συνεχές.

Το όφελος με το νέο πλαίσιο για τους καταναλωτές που έχουν νυχτερινό μετρητή είναι ότι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ένα μέρος τουλάχιστον της κατανάλωσης (π.χ. πλυντήρια, κουζίνες) σε ζώνη χαμηλής χρέωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι παροχές με «νυχτερινό» μετρητή κυμαίνονται στο 1,5 εκατ. (υπάρχουν και 300.000 ανενεργές παροχές) που αντιστοιχούν στο 10 % της συνολικής ζήτησης.

Νωρίτερα προβλέπεται να εφαρμοστούν τα δυναμικά τιμολόγια που απευθύνονται σε όσους έχουν «έξυπνο» μετρητή κατανάλωσης. Είναι η κατηγορία που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο οικονομικό ενδιαφέρον καθώς αντιστοιχεί στο 40% της ζήτησης στη χαμηλή και μέση τάση επειδή σε αυτήν εντάσσονται και μεγάλες επιχειρήσεις.

Η διαφορά του «έξυπνου» από τον «νυχτερινό» μετρητή είναι ότι έχει τη δυνατότητα εφαρμογής πολλαπλών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ώρου (π.χ. θα μπορεί να ακολουθεί τη διακύμανση των τιμών στην ημερήσια αγορά) ενώ με το «νυχτερινό» μετρητή εφαρμόζονται μόνο δύο ζώνες χρέωσης. Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών θα επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των καταναλωτών, οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του δυναμικού τιμολογίου από όλους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Νυχτερινό» ρεύμα και την ημέρα: Τι αλλάζει, ποιο το όφελος"

Δύο συλλήψεις στη Φθιώτιδα για πυρκαγιές και τσουχτερά πρόστιμα

Ένα ακόμη «χορταστικό» διοικητικό πρόστιμο στη Βοιωτία…

Συνελήφθη χθες Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Στυλίδας, ένας άνδρας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής Ραχών.

Ο συλληφθείς προκάλεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην ανωτέρω περιοχή του δήμου Στυλίδας.

Του επιβλήθηκε επίσης διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.171,80 ευρώ.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη (30/5) μία ακόμη σύλληψη, αυτή τη φορά από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Αταλάντης. Πρόκειται για αλλοδαπό, που κατηγορείται για πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον δήμο Λοκρών.

Στο συλληφθέντα επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.406,25 ευρώ.

Τέλος βαρύ πρόστιμο ύψους 2627,926€, επιβλήθηκε στις 29 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λειβαδιάς, σε Έλληνα, για πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση Εξάμπελα της Τ.Κ. Υψηλάντη δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο συλλήψεις στη Φθιώτιδα για πυρκαγιές και τσουχτερά πρόστιμα"

Πάνω από 50 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε μέσα σε 24 ώρες μετά την καταδίκη του ο Ντόναλντ Τραμπ

Η προεκλογική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 31/5 ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια σε διαδικτυακές δωρεές σε διάστημα 24 ωρών μετά την καταδίκη του, υπογραμμίζοντας ότι η καταδικαστική απόφαση ενίσχυσε «όπως τίποτε άλλο στο παρελθόν» την υποστήριξη στο πρόσωπό του.

«Είναι περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια την ώρα», σχολίασε η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών.

«Μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το διαδικτυακό μας σύστημα συγκέντρωσης δωρεών κατακλύστηκε από την υποστήριξη και, παρά τις προσωρινές καθυστερήσεις λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, ο πρόεδρος Τραμπ συγκέντρωσε 34,8 εκατ. δολάρια μέσω μικρών ποσών», δήλωσε ο Κρις ΛαΣίβιτα και η Σούζι Γουάιλς, προεκλογικοί σύμβουλοι του Ρεπουμπλικάνου σε ανακοίνωσή τους το πρωί της Παρασκευής.

Το βράδυ της Παρασκευής το ποσό έφτασε τα 52,8 εκατ. δολάρια.

Εξάλλου το 30% των δωρεών έγινε από νέους δωρητές.

Πρόκειται για ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που έχει συγκεντρωθεί ποτέ στη διάρκεια μίας ημέρας στην WinRed, την επίσημη πλατφόρμα δωρεών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

«Ο αγύρτης Τζο και οι Δημοκρατικοί, με το κυνήγι μαγισσών τους, ξύπνησαν το κίνημα MAGA», σχολίασαν οι δύο σύμβουλοι αναφερόμενοι στο «Make America Great Again» (Κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη), κεντρικό σύνθημα του Τραμπ.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων Μάικλ Γουάτλεϊ δήλωσε ότι περισσότεροι από 485.000 άνθρωποι έκαναν δωρεά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

«Ο αμερικανικός λαός στέκεται στο πλευρό του προέδρου Τραμπ μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να επενδύσουμε αυτούς τους πόρους για να ενισχύσουμε τη συμμετοχή στις εκλογές, να προστατεύσουμε τις κάλπες και να επανεκλέξουμε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ», τόνισε.

Ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος την Πέμπτη από σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάρυναν για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να καλύψει την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 50 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε μέσα σε 24 ώρες μετά την καταδίκη του ο Ντόναλντ Τραμπ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news