facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη 22/09 – Η λίστα από το Υπουργείο Παιδείας

Ο κορονοϊός και η έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίε μέρες θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και αύριο, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Η έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού. Δείτε τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας εδώ.

Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης. Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 01-10-2020 το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως 02-10-2020 το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Το υπουργείο Παιδείας έχει στον “αέρα” μια σελίδα (σ.σ. δείτε την κάνοντας κλικ εδώ) η οποία ανανεώνεται διαρκώς με τα σχολικά συγκροτήματα που δεν θα λειτουργούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα αυτή συνεχώς ανανεώνεται.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη 22/09 – Η λίστα από το Υπουργείο Παιδείας"

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ. Σε καραντίνα 9 γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου

Σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που δεν εκτιμήθηκε εξ αρχής σωστά ήρθαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ασθενής έφτασε στο Νοσοκομείο και απευθύνθηκε στα Επείγοντα για ενοχλήσεις και παρέμεινε εκεί για αρκετές ώρες ερχόμενος σε επαφή με αρκετό κόσμο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε ως θετικός στον covid-19 και οι εργαζόμενοι τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

¨”Στις 20/09/2020 έξι συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι του ΓΝΤρικάλων τέθηκαν σε καραντίνα εξαιτίας αναπόφευκτης έκθεσης τους σε επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα covid-19,στο χώρο του ΤΕΠ. Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Σωματείου, εγγράφως και προφορικώς, να δοθούν στο προσωπικό του νοσοκομείου σαφείς, γραπτές και ενυπόγραφες οδηγίες από τους αρμοδίους ως προς την οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων υποδοχής, διαχείρισης και νοσηλείας των υπόπτων περιστατικών covid-19, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.
Το αποτέλεσμα είναι το προσωπικό να εργάζεται καθημερινά με επισφαλείς συνθήκες εργασίας με τον κίνδυνο έκθεσης του στη μετάδοση της νόσου. Δυστυχώς τα επείγοντα περιστατικά ασθενών με ίλιγγο, κοιλιακό άλγος, λιποθυμικό σοκ, ανακοπή τραυματίες και τόσα ακόμη νοσήματα δε σταματούν λόγω της πανδημίας. Όμως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ καλείται να τα αναλάβει όλα, μαζί με τα ύποπτα κρούσματα covid-19,συμπτωματικα και μη, στον ίδιο χώρο παρόλα τα παράπονα και τις συστάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, εδώ και μήνες από ασθενείς και εργαζόμενους.
Καλούμε τη διοίκηση να προβεί άμεσα στην οργάνωση του χώρου υποδοχής και διαχείρισης υπόπτων περιστατικών covid-19, ανεξαρτήτου του χώρου των ΤΕΠ. Με ξεχωριστό και αποκλειστικό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα απασχολείται ΜΟΝΟ με τα ύποπτα περιστατικά για το covid19.
Απαιτούμε την εξασφάλιση των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας για όλο το υγειονομικό προσωπικό, καθώς και την τακτική λήψη τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα ασθενών στο νοσοκομείο.
Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και το σημαντικότερο να προασπίσουμε την υγεία των εργαζομένων, για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί αυτή την εποχή.
Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας”.

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ. Σε καραντίνα 9 γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου"

ΑΑΔΕ: 100.000 ραβασάκια για κρυμμένα εισοδήματα

«Ραβασάκια» σε  100.000 φορολογούμενους που «ξέχασαν» να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση τους αναδρομικά εισοδήματα τα οποία εισέπραξαν το 2014 άρχισε να στέλνει η ΑΑΔΕ.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας  στο Olympia Forum «στα τέλη Ιανουαρίου υιοθετήσαμε, οριστικοποιήσαμε, τους κανόνες και τις διαδικασίες δύο νέων σύγχρονων ελεγκτικών μεθόδων, έμμεσων τεχνικών ελέγχου για τις επιχειρήσεις. Είναι ελεγκτικές μέθοδοι, που προηγμένες φορολογικές διοικήσεις χρησιμοποιούν ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου να εντοπίζουν, αν θέλετε, κρυμμένα εισοδήματα των επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, ο κορονοϊός μας βρήκε πάνω στην προσπάθεια αυτή. Αναγκαστικά, όπως και σε όλο τον πλανήτη, αν θέλετε, γιατί παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις και σε άλλες φορολογικές διοικήσεις, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Προτεραιότητα πλέον ήταν και είναι να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Θυμίζω αναπτύξαμε, σε εξαιρετικά γρήγορο χρόνο, μία σειρά πλατφορμών για τη χορήγηση ενισχύσεων στους πολίτες. Μόνο από το mybusinessupport έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις πάνω από δυο δισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή, χωρίς μία επίσκεψη στην εφορία. Πλέον, όμως, πρέπει να γίνουν και κάποιες διασταυρώσεις.

Ήδη, λοιπόν, έχουμε εντοπίσει ένα πλήθος περιπτώσεων, όπου πολίτες είτε ξέχασαν, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, να δηλώσουν αναδρομικά εισοδήματα του 2014, είτε ξέχασαν να δηλώσουν τρέχουσες αμοιβές του 2014 και βεβαίως είναι και η πρώτη χρονιά όπου θα εφαρμόσουμε και την ανταλλαγή πληροφοριών από το εξωτερικό.

Θα σας έλεγα ότι έχουμε περίπου 100.000 τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες είναι προς εξέταση και για τις οποίες θα αρχίσουμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις στους πολίτες, επισημαίνοντας τα δικά μας ευρήματα και καλώντας τους είτε να δικαιολογήσουν αυτό που εμείς βλέπουμε ως ορθό, είτε να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, πριν προχωρήσουμε εμείς στον καταλογισμό».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: 100.000 ραβασάκια για κρυμμένα εισοδήματα"

Σακελλαροπούλου από Λευκωσία: Δεν υποκύπτουμε στις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο.

Στο επίσημο δείπνο προς τιμήν της στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία από τον Νίκο Αναστασάδη, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι “είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο διεθνές δίκαιο και στο διάλογο. Δεν θα υποκύψουμε, όμως, σε απειλές, προκλήσεις και εκφοβισμούς”.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι επισκέπτεται την Κύπρο με μεγάλη χαρά και έντονη συγκίνηση, καθώς και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης. Ευθύνη ιστορική, πολιτική και ηθική ταυτόχρονα, αφού η πρώτη της αυτή επίσκεψη γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, σε μια περίοδο κλιμάκωσης και όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας.

“Η εμπρηστική ρητορική της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ένταση που δεν στρέφεται βέβαια μόνο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπονομεύει ανοικτά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε:

“Το Κυπριακό συνιστά ένα μείζον διεθνές και ευρωπαϊκό θέμα και ο ΟΗΕ είναι το πεδίο, για την Ελλάδα και την Κύπρο, της διαπραγμάτευσης και επίλυσης του. Αναγκαίες προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θεωρούμε πως είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, με αποφυγή νέων τουρκικών παραβιάσεων της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και η προσήλωση όλων στον συμφωνημένο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως περιγράφεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η κατάργηση του πλήρως αναχρονιστικού συστήματος Εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων και η απομάκρυνση του κατοχικού στρατού είναι αυτονόητη προϋπόθεση για την επίλυση.

Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε τουρκικά τετελεσμένα και να συναινέσουμε σε διχοτομικές λύσεις αποδοχής και νομιμοποίησης των συνεπειών της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

Αταλάντευτος κοινός μας στόχος παραμένει, μέχρι τελικής ευοδώσεως, ο τερματισμός της κατοχής και η επίτευξη συνολικής, συμφωνημένης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού ζητήματος, στη βάση των δεσμευτικών για όλους σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, επεσήμανε.

“Το κοινό και ισχυρό μήνυμα Λευκωσίας και Αθήνας απευθύνεται προς όλους τους εταίρους μας: Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο διεθνές δίκαιο και στο διάλογο. Δεν θα υποκύψουμε, όμως, σε απειλές, προκλήσεις και εκφοβισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή διπλωματία και τις σχέσεις καλής γειτονίας που διατηρούν τα σύγχρονα κράτη δικαίου.

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, οι εταίροι μας ήδη έχουν δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και επιβεβαιώσει τις ισχυρές στρατηγικές συνέργειες που έχουν οικοδομήσει η Ελλάδα και η Κύπρος.

Παράλληλα, διερευνούμε και αξιοποιούμε στο έπακρον κάθε διαθέσιμη δυνατότητα ενίσχυσης της κοινής μας προσπάθειας και πέρα από το πλαίσιο της ΕΕ, σε περιφερειακό και ευρύτερο διεθνές επίπεδο. Επιδιώκουμε την ενίσχυση της συνεργασίας μας με φίλες γειτονικές χώρες, όπως την Αίγυπτο και το Ισραήλ, αλλά και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ιδίως υπό το φως της πρόσφατης, πολύ σημαντικής εξέλιξης της εξομάλυνσης των σχέσεων τους με το Ισραήλ.

Η ανάπτυξη των τριμερών και άλλων πολυμερών σχημάτων συνεργασίας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύει τη στενή σύνδεση των ζητημάτων ενεργειακής ασφάλειας και συνεργασίας με τα ευρύτερα ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας. Αυτό, άλλωστε, εξηγεί και το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τα σχήματα αυτά πολλές χώρες.

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με πολλά κράτη σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ασφάλειας, δεν είναι τυχαία. Υπογραμμίζει την ευρύτερη διεθνή αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας. Με άλλα λόγια, ενισχύει σε καιρούς αστάθειας, το ειδικό βάρος διεθνώς της Κυπριακής Δημοκρατίας”, τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας:

“κ. Πρόεδρε, 46 χρόνια είναι πάρα πολλά.

Προσβλέπω, ειλικρινά, η επόμενη επίσκεψη μου στην Κύπρο να γίνει σε ένα επανενωμένο νησί.

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο. Γνωρίζω ότι είναι επίπονο.

Πιστεύω, ωστόσο, ακράδαντα ότι είναι δυνατόν.

Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου. Καμία δοκιμασία πρόκληση ή απειλή δεν πρόκειται να μας κάμψει. Αντιθέτως, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη διαρκή συνεργασία και το συντονισμό των θέσεων και δράσεων μας.

Με την ισχυρή πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί αποτελεσματική η προσπάθεια Ελλάδας και Κύπρου, εύχομαι υγεία και ευτυχία σε εσάς προσωπικά και σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σακελλαροπούλου – Αναστασιάδης

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή σας εκτός Ελλάδος από την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων σας αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση αφενός των άρρηκτων δεσμών που μας συνδέουν και αφετέρου του άριστου επιπέδου των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

“Πέραν τούτων, η επίσκεψή σας είναι ιδιαίτερης σημειολογίας, όσον αφορά στη δέσμευση που έχουμε αναλάβει για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων προς την επίτευξη των κοινών μας στόχων αλλά και υποδηλοί τη σύμπνοια, την ομοψυχία και την αποφασιστικότητα που μας διακρίνει σχετικά με την υπεράσπιση των δίκαιων και καλώς νοούμενων συμφερόντων του Ελληνισμού και όχι μόνο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης για να επισημάνει:

“Φίλη Πρόεδρε, είναι καλά γνωστή, τόσο η συνεχής έγνοια όσο και το ιδιαίτερο προσωπικό σας ενδιαφέρον, για την επικράτηση της ειρήνης στην πατρίδα μας.

Η επίλυση, άλλωστε, του κυπριακού προβλήματος αποτελεί ανέκαθεν μία από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητες των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων, ενώ την ίδια στιγμή αταλάντευτη είναι η στήριξη της Ελλάδας και του αδελφού ελληνικού λαού στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουμε για εξεύρεση μιας συνολικής και ιδιαίτερα λειτουργικής λύσης.

Εκφράζοντας την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού και της Κυβέρνησης για αυτή τη διαχρονική θέση αρχών της Ελλάδας, εκείνο που θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω είναι για τη βούληση και την αποφασιστικότητα μας να εμπλακούμε άμεσα σ’ ένα δημιουργικό διάλογο, μακράν κάθε εκνόμου ενεργείας ή απειλής.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο αμετάθετος στόχος μας: στη βάση ενός δομημένου διαλόγου και χωρίς παρεκκλίσεις από τα σχετικά Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό δίκαιο, να επιτύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας μέσα από μια συμφωνημένη λύση που θα οδηγεί στον τερματισμό της απαράδεκτης κρατούσας κατάστασης και τη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου, κυρίαρχου και σύγχρονου κράτους, πλήρως απαλλαγμένου από ξένα στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις της όποιας τρίτης χώρας. Ενός κράτους που σεβόμενο τις αρχές και αξίες της Ε.Ε. θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Με αυτές τις σκέψεις καλωσορίζω τη φίλη Πρόεδρο, τον φίλτατο κ. Παύλο Κοτσώνη και την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κύπρο.

Φίλτατη κα Πρόεδρε, σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και κάθε επιτυχία κατά την εκπλήρωση των υψηλών καθηκόντων σας”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σακελλαροπούλου από Λευκωσία: Δεν υποκύπτουμε στις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας"

Γαλλία: 5.298 κρούσματα Covid19 σε ένα 24ωρο - Ισπανία: 31.428 νέοι ασθενείς από την Παρασκευή

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 5.298 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, ένας αριθμός μικρότερος της αύξησης των 10.569 μολύνσεων μία ημέρα πριν.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 53, στους 31.338, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού ανέρχεται τώρα στα 458.061.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία κατέγραψε 31.428 περισσότερα κρούσματα νέου κορωνοϊού από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 671.468, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα.

Το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 στην Ισπανία ανήλθε σε 30.663, έγινε επίσης γνωστό από το υπουργείο, από 30.495 την Παρασκευή.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: 5.298 κρούσματα Covid19 σε ένα 24ωρο - Ισπανία: 31.428 νέοι ασθενείς από την Παρασκευή"

Πληρώνονται οι συντάξεις ΙΚΑ Οκτωβρίου 2020 με βάση τον ΑΜΚΑ

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2020 με βάση τον ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού

Οι τελικές επίσημες ημερομηνίες πληρωμής με ΑΜΚΑ είναι:

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2020 την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2020 την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις IKA μηνός Σεπτεμβρίου 2020 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πληρώνονται οι συντάξεις ΙΚΑ Οκτωβρίου 2020 με βάση τον ΑΜΚΑ"

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε, από την αστυνομία, η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η παραγγελία εστάλη προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης"

Παραμένει ο συνωστισμός στα λεωφορεία – Έντονες διαμαρτυρίες από τους επιβάτες

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των επιβατών για τα λίγα μέσα μαζικής μεταφοράς που κυκλοφορούν στην Αθήνα με τις εικόνες συνωστισμού εν μέσω κορονοϊού να μην λένε να σταματήσουν.

Τη Δευτέρα κυκλοφόρησαν στους δρόμους 1050 λεωφορεία ακριβώς όσα και την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι επιβάτες, είναι πολύ λίγα για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Οι επιβάτες επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να γίνουν οι μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο ανθρώπινες και ασφαλείς εν μέσω πανδημίας. Και παρά τις συστάσεις για αποφυγή των μη αναγκαίων μετακινήσεων στους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και εκείνους που πλέον εργάζονται από το σπίτι, ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μεταφοράς παραμένει πολύς.

Την ίδια ώρα αρκετοί είναι και οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους μόνο και μόνο για να αποφύγουν τον συνωστισμό σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Έως τα τέλη του χρόνου δρομολογείται η ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών με λεωφορεία των ΚΤΕΛ αλλά και με προσλήψεις οδηγών.

 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένει ο συνωστισμός στα λεωφορεία – Έντονες διαμαρτυρίες από τους επιβάτες"

ΕΕ: Κυρώσεις κατά τουρκικής ναυτιλιακής για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε σήμερα κυρώσεις ενάντια σε μια τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία που κατηγορείται για παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη και το πλοίο της ναυτιλιακής αυτής ενεπλάκη σε ένα ναυτικό συμβάν τον Ιούνιο μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων, της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της Avrasya Shipping - που οι Βρυξέλλες ανέφεραν ότι ναυλώνει το φορτηγό πλοίο Cirkin το οποίο κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη - είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα, η οποία αρνείται τη διακίνηση όπλων και υποστήριξε ότι το πλοίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

«Το Cirkin συνδέθηκε με μεταφορές στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020», επισημαίνει η Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσίευσε τις κυρώσεις.

Οι Ευρωπαίοι άρχισαν την επιχείρηση Ειρήνη προκειμένου να εφαρμοστεί το εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη από το 2011. Όμως τον Ιούνιο, σημειώθηκε επεισόδιο στη θάλασσα μεταξύ πλοίων της Γαλλίας και της Τουρκίας, χωρών-μελών του NATO, που θεωρητικά συνεργάζονται σε αυτή την αποστολή με την ΕΕ.

Στο περιστατικό της 10ης Ιουνίου, μια γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του ΝΑΤΟ προσπάθησε να επιθεωρήσει το φορτηγό πλοίο Cirkin, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Παρίσι δήλωσε ότι η φρεγάτα παρενοχλήθηκε από τρία τουρκικά πλοία που συνόδευαν το φορτηγό πλοίο. Ένα τουρκικό πλοίο έριξε τα φώτα του ραντάρ και το πλήρωμά του φόρεσε αλεξίσφαιρα γιλέκα κρατώντας ελαφρύ οπλισμό, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο.

Η Τουρκία αμφισβήτησε την γαλλική εκδοχή του περιστατικού και κατηγόρησε το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό για επιθετικότητα.

Το ΝΑΤΟ διερεύνησε το συμβάν, αλλά τα ευρήματα της έρευνας δεν θα συζητηθούν δημοσίως, δήλωσαν διπλωμάτες στο Reuters.

Εκτός από τις κυρώσεις στην τουρκική Avrasya Shipping, η ΕΕ επέβαλε επίσης τιμωρητικά μέτρα με άμεση ισχύ ενάντια σε δύο Λίβυους.

Τα μέτρα στοχεύουν τον Μαχμούντ αλ Ουερφάλι, για τον οποίο η ΕΕ τονίζει ότι ήταν διοικητής στην ανατολική Λιβύη υπεύθυνος για τη δολοφονία 33 ανθρώπων και μία μαζική εκτέλεση. Ο δεύτερος άνδρας είναι ο Μούσα Ντιάμπ, που οι Βρυξέλες κατηγορούν για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και δολοφονία προσφύγων.

Το ευρωπαϊκό μπλοκ επέβαλε επίσης κυρώσεις σε δύο άλλες εταιρείες - τη Sigma Airlines, με έδρα το Καζακστάν και την Med Wave Shipping, με έδρα την Ιορδανία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΕ: Κυρώσεις κατά τουρκικής ναυτιλιακής για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη"

Υπ. Μεταφορών: Παραπλανητικές διαφημίσεις για τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα

Διευκρινίσεις σχετικά με την κυκλοφορία των ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά από καταγγελίες για παραπλανητικές διαφημίσεις ηλεκτροκίνητων μοτοποδηλάτων, τα οποία και παρουσιάζονται ως ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ειδικότερα, το υπουργείο με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως η κατηγορία των ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων που έχουν δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, χωρίς υποβοήθηση με πετάλι, είναι οχήματα που υπάγονται σε κανόνες κυκλοφορίας και απαιτείται άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου για την κυκλοφορία τους.

Πιο συγκεκριμένα :

Tα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν υποβοηθούμενη ποδηλάτηση με ηλεκτροκινητήρα, η ισχύς του οποίου διακόπτεται όταν σταματήσει η ποδηλάτηση. Για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης.

Αντίθετα, τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα με ενσωματωμένα πεντάλ, χειρόγκαζο και διακόπτη, μπορούν να κινούνται αυτόνομα μέσω του ηλεκτροκινητήρα, χωρίς δηλαδή ο αναβάτης να κάνει πετάλι. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ταχύτητά τους υπερβαίνει ακόμη και τα 25 χλμ την ώρα.

Υπενθυμίζεται πως για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων απαιτείται έγκριση τύπου, άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες, δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου, τα οποία πρέπει να φέρει ο οδηγός. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους. Σημειώνεται πως η κυκλοφορία των ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και εξοπλισμό, συνιστά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Στο νέο σχέδιο νόμου για τη Μικροκινητικότητα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα περιχαρακώσει περαιτέρω τη νόμιμη κυκλοφορία των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση, με σκοπό την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού, την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση των ελέγχων από την Τροχαία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Μεταφορών: Παραπλανητικές διαφημίσεις για τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα"

Η ΕΚΤ αγόρασε ελληνικά ομόλογα 10 δισ. ευρώ μέσω ΡΕΡΡ

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας του Covid-19 σε ολόκληρη την ευρωζώνη πυροδότησε σήμερα έντονο κύμα αγορών σε όλες σχεδόν τις αγορές ευρωομολόγων με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρήσουν.

Το κλίμα αβεβαιότητας που διαμορφώνεται είναι ευνοϊκό για τα κρατικά ομόλογα τα οποία θεωρούνται επένδυση χαμηλού ρίσκου. Ταυτόχρονα το αγοραστικό ενδιαφέρον σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτείται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά μέσω των προγραμμάτων που έχει ανακοινώσει.

10 δισ. ευρώ μέσω ΡΕΡΡ

Ειδικότερα μέσα από το Έκτακτο Πρόγραμμα Πανδημίας (PEPP) η ΕΚΤ έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 10 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία από της Τράπεζας. Η χώρα μας βρίσκεται στην όγδοη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης με κριτήριο την αξία των ομολόγων που έχει αγοράσει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος η ΕΚΤ. Προηγούνται στην κατάταξη μεγαλύτερες οικονομίες όπως η Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Αυστρία.

Επαναξιολόγηση προγράμματος

Πάντως η ΕΚΤ σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ξεκίνησε ήδη την επαναξιολόγηση του συγκεκριμένου προγράμματος (PEPP) προκειμένου να αποφασίσει το κατά πόσο πρέπει να μεταβληθούν κάποιες από τις παραμέτρους του. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο η ευελιξία με την οποία υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα η ΕΚΤ να μεταφερθεί και άλλα προγράμματα αγοράς ομολόγων, τα οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη όταν ξέσπασε η πανδημία.

Στην ΗΔΑΤ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε και σήμερα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 140 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 68 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,09% (στη διάρκεια της ημέρας υποχώρησε έως το 1,07%) έναντι 0,53% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,62% από 1,57% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki


Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΚΤ αγόρασε ελληνικά ομόλογα 10 δισ. ευρώ μέσω ΡΕΡΡ"

Προφυλακίστηκαν 6 Αφγανοί για τον εμπρησμό της Μόριας

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Μυτιλήνης προφυλακίστηκαν σήμερα οι έξι Αφγανοί (τέσσερις ηλικίας 19 ετών και δύο ανήλικοι 17 ετών).

Είχαν συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα (κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος) για τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες υποστηρίζοντας με δικηγόρο από την Αθήνα ότι έπεσαν θύματα μαρτυρίας ομοεθνή τους, της φυλής Παστούν, που διέμενε στο ΚΥΤ της Μόριας και ο οποίος είχε λόγο να τους παρουσιάσει ως εμπρηστές. Επειδή ανήκουν στην υπό διωγμό από τη φυλή Παστούν, φυλή των Χαζαρά.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκαν 6 Αφγανοί για τον εμπρησμό της Μόριας"

Κορωνοϊός: Το Καρά Τεπέ εκτόξευσε σε 453 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα 174 στην Αττική

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 453, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 15.595 (ημερήσια μεταβολή +3%), εκ των οποίων 55,8% άνδρες. Αναλυτικότερα:

  • 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
  • 174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης (εκ των οποίων αναφέρει ταξίδι στη Χαλκιδική)
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
  • 184 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων εκ των 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 344 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 79 (69,6% άνδρες).

Από το σύνολο των 15.595 κρουσμάτων, 2.618 (16,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 6.592 (42,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

 Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Το Καρά Τεπέ εκτόξευσε σε 453 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα 174 στην Αττική"

Στα βήματα του Αλ Μπάννα ο Ερντογάν – Το όραμά του για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία

Μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία είναι το μεγάλο όραμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για να το καταφέρει αυτό επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ηγέτη όλων των μουσουλμάνων.

Ο ίδιος ο Ερντογάν δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του, ενώ όλο και περισσότεροι αναλυτές βλέπουν τον σουλτάνο να εκδηλώνει το όραμα και τα σχέδιά του.

«Παρόλο που έχουν περάσει αιώνες από την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων.»

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρέδωσε στην Μουσουλμανική Αδελφότητα το κατεξοχήν σύμβολο που είχε ανάγκη και δεν είναι άλλο από την Αγία Σοφία.

Υπάρχει ένα προκλητικό βίντεο, που δημοσίευσε το υπουργείο Επικοινωνίας της Τουρκίας και παρουσιάζει τον Ερντογάν ως συνεχιστή της οθωμανικής αυτοκρατορίας με πλάνα από την Κάαμπα, τον ιερότερο τόπο των μουσουλμάνων στη Μέκκα, από το τεμένος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ αλλά και από την Αγιά Σοφιά. Ηθοποιοί που αναπαριστούν πέντε γενιές Τούρκων μπαίνουν στον ναό και τους ακολουθούν πολίτες και στρατιώτες της σύγχρονης εποχής.

Στην πραγματικότητα ο Ερντογάν δεν προσπαθεί να δημιουργήσει απλά μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά ένα νέο Ισλάμ και ο ίδιος να γίνει ο νέος Χασάν αλ-Μπάννα.

Αυτός είναι ο Χασάν Αλ Μπάννα

Ο Χασάν αλ-Μπάννα ήταν Αιγύπτιος δάσκαλος και ιμάμης. Το 1928, σε ηλικία 22 ετών, ιδρύει την ισλαμιστική οργάνωση «Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Σταδιακά δημιουργούνται παραρτήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε κάθε πόλη της Αιγύπτου. Το 1948 τα μέλη της αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ η επιρροή τους έχει περάσει τα σύνορα της χώρας.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 1949, ο Αλ-Μπάννα πέφτει θύμα δολοφονίας, στο Κάιρο όπου έχει μεταβεί για διαπραγματεύσεις με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Δεκαετίες αργότερα η κληρονομιά του Ο Χασάν αλ-Μπάννα παραμένει ζωντανή και η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά κινήματα του μουσουλμανικού κόσμου.

Ο Ερντογάν το γνωρίζει καλά και για αυτό και για αυτό προσπαθεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος δημοσιεύματος.

«Ο Ερντογάν γίνεται όλο και περισσότερο ίδιος με τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μπάννα.», στο οποίο αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υιοθετεί όλο και περισσότερο ρητορικές του Χασάν αλ-Μπάννα.

Θυσιάζει την τουρκική οικονομία

Ο Ερντογάν μάλιστα στον βωμό των φιλόδοξων σχεδίων του δεν διστάζει να θυσιάσει την τουρκική οικονομία. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια και εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής ύφεσης όχι μόνο δεν μείωσε τις στρατιωτικές της δαπάνες αλλά τις εκτόξευσε, δαπανώντας το 1/4 του κρατικού χρήματος στα όπλα και στη συντήρηση του στρατού.

«Συμβουλεύω όσους τα βάζουν μαζί μας με ερειπωμένες στρατιωτικές δυνάμεις αντί να κάθονται στο τραπέζι μαζί μας να εξετάσουν προσεκτικά τις διπλωματικές μας προσπάθειες και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να μη μιλήσω για όλη την ιστορία.»

Και βέβαια για αυτές τις σπατάλες ο Ερντογάν δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν, αφού απαγορεύονται δια νόμου κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τις στρατιωτικές δαπάνες ενώ σε αυτές δεν έχει πρόσβαση ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα βήματα του Αλ Μπάννα ο Ερντογάν – Το όραμά του για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία"

Βουλή: Αντιπαράθεση για την πρόταση επαναφοράς του ΕΚΑΣ

Kάθε πρόταση για αυξήσεις στο συνταξιοδοτικό πρέπει να αναφέρει και τις πηγές της χρηματοδότησης του συστήματος, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που νωρίτερα κλήθηκε στη Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου για τη «στήριξη μικροσυνταξιούχων με επαναφορά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), της κατώτερης σύνταξης και καταβολή δέκατης τρίτης σύνταξης από ΕΦΚΑ».

«Έχει την υποχρέωση οποιοσδήποτε βουλευτής ή κόμμα έρχεται και ζητάει αυξήσεις στο συνταξιοδοτικό, να λέει και από πού θα τα βρει και πώς θα το κάνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο για να μην διαταραχτεί η βιωσιμότητα που πετύχαμε στο ασφαλιστικό σύστημα, την ισορροπία του οποίου δεν μπορεί να θίξει κανείς», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάλει σε κίνδυνο τις συντάξεις των Ελλήνων των επόμενων γενεών.

«Για να αποδείξω την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό της ερώτησης, ακούστε τι ζητάει το ΚΙΝΑΛ: Τι ζήτησε το ΚΙΝΑΛ στην ερώτησή του; Ακούστε τα νούμερα. Επαναφορά του ΕΚΑΣ. Ένας πολύ γρήγορος υπολογισμός είναι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Σημειώστε το, κύριε Κεγκέρογλου, για να κάνετε την αυτοκριτική σας και να απολογηθείτε στον κόσμο. Δεύτερον, δέκατη τρίτη σύνταξη, 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και τρίτον 500 ευρώ βασική σύνταξη. Τι σημαίνει 500 ευρώ βασική σύνταξη; Εάν αφαιρέσω από τα 500 ευρώ τη σημερινή σύνταξη, 384 ευρώ -γιατί υπάρχει και χαμηλότερη, αλλά παίρνω συντηρητικά αυτήν την εκδοχή- έχω 290 εκατομμύρια ευρώ μηνιαία, 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετήσια», είπε ο Γιάννης Βρούτσης προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής που κατηγόρησε τον υπουργό για υπολογισμούς «μπακαλικής».

«Το σύνολο της πρότασης του κ. Κεγκέρογλου και του ΚΙΝΑΛ: Ζητάνε ετησίως 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό για τις συντάξεις», επέμεινε ο υπουργός Εργασίας που κατήγγειλε ότι η πρόταση «είναι ο ορισμός της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού και είναι οι απόψεις που οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό» και προειδοποίησε το Κίνημα Αλλαγής ότι εκτίθεται με αυτά που ζητάει και οφείλει να απαντήσει πού θα βρεθούν τα 7,3 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου είχε επισημάνει ότι «υπάρχει ανάγκη να αποκατασταθεί η αδικία στους μικροσυνταξιούχους που προήλθε από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, από την κατάργηση του κατώτερου πλαφόν στις συντάξεις». Ανέφερε επίσης ότι η αδικία σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων συνεχίζεται, αφού ενώ προεκλογικά η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι «έστω τη λειψή αυτή δέκατη τρίτη σύνταξη» δεν θα τη σταματήσει, αλλά θα συνεχίσει, ψήφισε νόμο που την καταργεί.

«Σήμερα η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ καλό ασφαλιστικό σύστημα», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υπογράμμισε ότι ο ν.4670, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2020, «ήλθε για να μείνει».

«Δίνουμε τα αναδρομικά όλων των συνταξιούχων, όπου υπάρχει υποχρέωση. Το σύστημα απέκτησε ανταποδοτικότητα, καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση, γίνεται ηλεκτρονικός εθνικός φορέας. Ενοποιήσαμε για πρώτη φορά όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Οργανώσαμε το σύστημα. Φτιάξαμε το σύστημα «ΑΤΛΑΣ», με το οποίο οι συντάξεις των Ελλήνων θα δίνονται σε ένα δευτερόλεπτο. Έχουμε εκκρεμότητες ακόμα από το παρελθόν, όπως είναι οι εκκρεμείς συντάξεις που τις αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα και θα δώσουμε και σ’ αυτό λύση», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Αντιπαράθεση για την πρόταση επαναφοράς του ΕΚΑΣ"

Κορονοϊός: Τέσσερα θετικά κρούσματα στην Αγία Βαρβάρα μετά από γάμο

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί στον δήμο Αγίας Βαρβάρας Αττικής μετά την είδηση ότι ορισμένα άτομα που έδωσαν το παρών σε γάμο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Ο γάμος έγινε στον Κορυδαλλό την περασμένη εβδομάδα και λίγο μετά κάποιοι από τους καλεσμένους παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα. Τα τεστ συνεχίζονται και σε άλλα άτομα, ενώ γίνεται και ιχνηλάτηση στο περιβάλλον των θετικών κρουσμάτων.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος μιλώντας στο newsit.gr. Μάλιστα ανέφερε πως για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη και ο ΕΟΔΥ.

«Όπως πληροφορήθηκα ο γάμος έγινε την περασμένη εβδομάδα σ’ ένα κέντρο στον Κορυδαλλό, όπου δυο τρεις μέρες μετά εντοπίστηκαν τρία με τέσσερα άτομα θετικά στον κορονοϊό. Κάποια άτομα από το γάμο εμφάνισαν συμπτώματα γι’ αυτό και αρχικά θεωρούνταν ύποπτα ως κρούσματα, ωστόσο σήμερα έμαθα πως τα τεστ έδειξαν πως ήταν θετικά στον ιό. Αμέσως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και έχουν δοθεί κάποιες οδηγίες.

Ο αντιδήμαρχος μου, που είναι και πνευμονολόγος, με ενημέρωσε πως στο στάδιο της ιχνηλάτησης άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον των θετικών κρουσματων βρέθηκαν αρνητικά στα τεστ που τους έγιναν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Τέσσερα θετικά κρούσματα στην Αγία Βαρβάρα μετά από γάμο"

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον συνωστισμό σε πλατείες

Σχέδιο για την αποφυγή του συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους και κυρίως σε πλατείες έχει καταρτίσει η Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο περιλαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στη ΓΑΔΑ έγινε σύσκεψη με αφορμή την οδηγία για το ανώτατο όριο συνάθροισης έως 9 άτομα. Η αστυνομία αναμένεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους και να επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαΐου.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. είναι τα εξής:

-«Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

-Ομάδες έκτακτου απο-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφθάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.

-Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.

-Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.

-Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.

-Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζόδρομους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια, ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.

-Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά σε πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην πωλούν πολλά οινοπνευματώδη ποτά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον συνωστισμό σε πλατείες"

Κρούσματα κορονοϊού: Αυτές είναι οι 7 περιοχές της Αττικής που είναι στο κόκκινο

Στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές γύρω από αυτό αποτυπώνεται πλέον έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού. Η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική αποτυπώνεται πλέον και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα θεωρούνται όπως μετέδωσε το Live News, τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα.

Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί. Ενδεικτικό αυτού ότι στο «Σωτηρία» 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50-55%.

Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει η λύση να είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, και οι γιατροί τους κρατούν στα νοσοκομεία για να αποφύγουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

 

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορονοϊού: Αυτές είναι οι 7 περιοχές της Αττικής που είναι στο κόκκινο"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΔΕ Απολλωνίων Λευκάδας και ο Δ. Σοφάδων

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων του Δήμου Λευκάδας και ο Δήμος Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 17 και 18-09-2020, στις περιοχές αυτές με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, για το Δήμο Σοφάδων, υπενθυμίζεται ότι οι Κοινότητες Πασχαλίτσας και Γεφυρίων καθώς και οι Κοινότητες Γραμματικού και Λεονταρίου, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 21-5-2020 και η εν λόγω κήρυξη παρατείνεται ομοίως έως και 18 Μαρτίου 2021 μετά και την εκδήλωση έντονων καταστροφικών φαινομένων στις 18-09-2020 (ισχυρές βροχοπτώσεις).

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΔΕ Απολλωνίων Λευκάδας και ο Δ. Σοφάδων"

Η προσπάθεια ελικοπτέρου να φτάσει στους αποκλεισμένους στην Οξυά

Με την αγωνία στα ύψη συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των περίπου 45 κατοίκων της Οξυάς Καρδίτσας, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και δύο μέρες αποκλεισμένοι μετά τις καταστροφές της φονικής κακοκαιρίας Ιανός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, το οποίο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, ο απεγκλωβισμός γίνεται με ελικόπτερο, αφού είναι αδύνατον να προσεγγιστεί το χωριό με άλλο τρόπο.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο ούτε για το ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ορισμένα σημεία των οικισμών του χωριού, με αποτέλεσμα να ρίχνει με γάντζο τρόφιμα και νερό για τους εγκλωβισμένους.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο του in.gr από την προσπάθεια ελικοπτέρου να φτάσει σε κάποιους από τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στην Οξυά:

 

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Η προσπάθεια ελικοπτέρου να φτάσει στους αποκλεισμένους στην Οξυά"

Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Λαμιέων, Δομοκού και Αργιθέας

Σοβαρές ήταν οι ζημιές στους δήμους Λαμιέων, Δομοκού και Αργιθέας από το πέρασμα του Ιανού και έτσι ανακοινώθηκαν οι περιοχές που τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και τον Μάρτιο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας:

  • οι Δήμοι Λαμιέων και Δομοκού της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και
  • ο Δήμος Αργιθέας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, μέχρι την 18 Μαρτίου 2021.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Λαμιέων, Δομοκού και Αργιθέας"

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

Μπιφτέκια κοτόπουλου ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΜΠΙΦΤΕΚΙA ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ» με ημερομηνία παραγωγής 13/02/20 και ημερομηνία λήξης 13/02/21, που παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία, ελήφθη από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ (υποκατάστημα MyMarket) και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα"

Βόμβα των NYT: Τρίτη περίπτωση παρενέργειας μπορεί να σημάνει το τέλος του εμβολίου της AstraZeneca

Το «πάγωμα» των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca για δεύτερη φορά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε δημοσίευμα των New York Times, καθώς εμφανίστηκε, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της εφημερίδας, δεύτερο άτομο που παρουσίασε σοβαρή νευρολογική ασθένεια.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως επρόκειτο για μια γυναίκα, η οποία συμμετείχε στις δοκιμές του εμβολίου στη Βρετανία και μετά τη λήψη δόσης, εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η AstraZeneca δεν επιβεβαίωσε, σε τοποθέτησή της, τη διάγνωση στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της δεύτερης γυναίκας που ασθένησε, μίλησε στους Times και επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε επισημανθεί ως εγκάρσια μυελίτιδα.

«Οι ειδικοί ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τις δοκιμές εμβολίων της AstraZeneca, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο στη Βρετανία, λόγω της άρνησης της εταιρείας να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με σοβαρές νευρολογικές ασθένειες σε δύο συμμετέχουσες, και οι δύο γυναίκες, οι οποίες έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο στη Βρετανία. Αυτές οι περιπτώσεις ώθησαν την εταιρεία να σταματήσει τις δικές της δοκιμές δύο φορές, τη δεύτερη φορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ασθένησε κι άλλη συμμετέχουσα», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο προστίθεται ότι «οι μελέτες συνεχίζονται στη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, αλλά έχουν σταματήσει στις ΗΠΑ. Περίπου 18.000 άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι στιγμής».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, το CNN αποκάλυψε στοιχεία από το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που διερευνά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε η εθελόντρια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με αυτά, η 37χρονης εθελόντρια «εκδήλωσε επιβεβαιωμένη εγκάρσια μυελίτιδα» μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου AZD1222.

Στο μεταξύ, δημοσίευση 111 σελίδων της AstraZeneca, γνωστή ως πρωτόκολλο, τονίζει ότι ο στόχος που έχει τεθεί, είναι ένα εμβόλιο με 50% αποτελεσματικότητα, το όριο δηλαδή που έχει καθορίσει ο αμερικανικός οργανισμός FDA.

«Για να καθοριστεί με στατιστική ακρίβεια εάν η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο αυτό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις δοκιμές 150 επιβεβαιωμένοι ασθενείς με κοροναϊό. Ωστόσο, θα γίνει και μία πρώιμη ανάλυση των στοιχείων όταν υπάρξουν 75 ασθενείς συμμετέχοντες. Εάν τότε το εμβόλιο είναι 50% αποτελεσματικό, μπορεί η εταιρεία να σταματήσει νωρίτερα τις δοκιμές και να ζητήσει την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να διαθέσει το εμβόλιό της για επείγουσα χρήση», αναφέρουν οι New York Times.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρενέργεια που παρατηρήθηκε και σε δεύτερη συμμετέχουσα στις δοκιμές του εμβολίου, είναι σπάνια, αλλά κρίνεται σοβαρή, και οι ειδικοί δήλωσαν ότι η εύρεση ακόμη και μιας υπόθεσης μεταξύ χιλιάδων συμμετεχόντων στη δοκιμή θα μπορούσε να είναι «κόκκινη σημαία» και να σταματήσει εντελώς τις δοκιμές εμβολίων της AstraZeneca.

«Αν υπάρχουν ήδη δυο περιπτώσεις, τότε το σχέδιο αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Mark Slifka, ειδικός επί των εμβολίων στο Πανεπιστήμιο Oregon Health and Science για να συνεχίσει: «Αν εμφανιστεί και τρίτη περίπτωση νευρολογικής διαταραχής στο γκρουπ των δοκιμών, τότε μπορεί να πέσουν οι τίτλοι τέλους για το συγκεκριμένο εμβόλιο».

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόμβα των NYT: Τρίτη περίπτωση παρενέργειας μπορεί να σημάνει το τέλος του εμβολίου της AstraZeneca"

Καταγγελία Μηταράκη: Επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων

Μήνυμα πως οι εμπρηστές της Μόριας θα λογοδοτήσουν πρώτα στη δικαιοσύνη και στη συνέχεια θα απελαθούν έστειλε από τη βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ενώ προχώρησε και σε καταγγελία ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων.

Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ο υπουργός κατήγγειλε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων μετανάστη, σημειώνοντας πως για το ζήτημα διεξάγεται ήδη ΕΔΕ.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως ήδη έχει σταλεί στο δήμο της περιοχής επιστολή με την οποία ζητείται η αποτύπωση των ζημιών που έχουν υποστεί επιχειρήσεις και κάτοικοι προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί ΚΥΑ και να πληρωθούν από το ελληνικό δημόσιο.

«Μέσα στο Σεπτέμβρη του 2020 δεν θα υπάρχει κανένα ασυνόδευτο ανήλικο σε κέντρο πρώτης υποδοχής», είπε και πρόσθεσε: «η χώρα ανακτά τον έλεγχο του μεταναστευτικού, οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν, κάναμε μεγάλη αποσυμφόρηση, με έμφαση στις απελάσεις και κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες».

Απαντώντας στην αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μεταφοράς μεταναστών στην ενδοχώρα, ο κ. Μηταράκης είπε: «έχουν ήδη μεταφερθεί φέτος 15.000 και ο αριθμός τους συνολικά φτάνει τις 40.000 Οι μεταφορές είναι αυξημένες κατά 543% το 2020 σε σχέση με το 19».

Αναφερόμενος στις ροές, τόνισε πως το φετινό τρίμηνο του καλοκαιριού καταγράφηκε μείωση κατά 89%, με τις αφίξεις να περιορίζονται στα 2.076 άτομα έναντι 18.519 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. « Συνολικά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο οι μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί κατά 65%. Το 2017, μπήκαν 16.360, το 2018 26.694, το 2019 32. 853.

Φέτος, έφτασαν στη χώρα μας μόνο 11.492.», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο τρίμηνο του καλοκαιριού του 2020 αυξήθηκε κατά 5,4% ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων που ήταν 2.735 άτομα, σε σύγκριση με τα 2.596 πέρυσι. Συνολικά, από την αρχή του έτους, 5.750 άτομα έχουν αποχωρήσει από τη χώρα. Άρα ποσοστό 50% των αφίξεων, ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, δείχνει εμφανώς την αλλαγή της τάσης». 

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταγγελία Μηταράκη: Επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων"

Αττική: Με κυλιόμενο ωράριο άφιξη-αναχώρηση εργαζομένων

Έκτακτα, προσωρινά και άμεσης εφαρμογής μέτρα για την Περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας. 
Με πρόστιμο 3.000 ευρώ τιμωρείται ο εργοδότης που δεν θα τηρήσει τη ρύθμιση που προβλέπει τηλεργασία για το 40% του προσωπικού του. Αυτό προβλέπει η ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση, με την οποία διευκρινίζεται επίσης η διαδικασία σταδιακής προσέλευσης του προσωπικού. Αμφότερα τα μέτρα έχουν ισχύ έως τις 4 Οκτωβρίου και αφορούν την περιφέρεια Αττικής.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «η έναρξη και λήξη του ωραρίου προσαρμόζεται με τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προσέρχονται και να αποχωρούν ανά μισή ώρα και εντός 2ώρου σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους».

Για το χρονικό διάστημα εφαρμογής του παρόντος, αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων.

Προτεινόμενη διάταξη

Έκτακτα προσωρινά μέτρα ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας. 

Για επιτακτικούς λογούς προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, τίθενται οι εξής κανόνες ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας:

α) Σε εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα εφαρμόζεται υποχρεωτικά σύστημα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού αυτών των εργαζομένων. Για την ορθή τήρηση του παρόντος οι επιχειρήσεις – εργοδότες οφείλουν εντός εικοσιτετραώρου από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να προαναγγείλουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους, για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό και για το σύνολο του οριζόμενου χρονικού διαστήματος στο παρόν, συμπληρώνοντας το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76). Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλεται πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση - εργοδότη, κατόπιν σχετικού ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

β) Το ωράριο εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα υποχρεωτικά προσαρμόζεται κατά την έναρξη και λήξη του, με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους. Για το χρονικό διάστημα εφαρμογής του παρόντος αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις του ΠΔ 88/1999 (Α' 94), καθώς και η υποχρέωση του εργοδότη για προαναγγελία του χρόνου υπερεργασίας και νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης πριν την πραγματοποίησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η ως άνω προσαρμογή του ωραρίου των εργαζομένων δεν μεταβάλλει το είδος της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων αυτών.

γ) Το παρόν ισχύει, εντός της Περιφέρειας Αττικής, από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως τις 4 Οκτωβρίου 2020. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας είναι δυνατόν: α) η ισχύς του παρόντος να παραταθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή και να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας, β) να διαφοροποιηθεί το ποσοστό της περ. α' και γ) να καθορισθούν άλλα ειδικότερα ζητήματα για την εφαρμογή του παρόντος.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Με κυλιόμενο ωράριο άφιξη-αναχώρηση εργαζομένων "

Olympic Air: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων έως και την Τετάρτη

Να ακυρώσει συνολικά 58 σκέλη πτήσεων σήμερα, αύριο και μεθαύριο, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου, και να τροποποιήσει δύο σκέλη πτήσεων την Τρίτη αναγκάζεται, όπως αναφέρει, η Olympic Air, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, από ώρα 06:00 σήμερα έως ώρα 22:00 της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται-ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου οι πτήσεις:

OA016/017 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA030/031 Αθήνα – Λέρος – Αθήνα

OA022/023 Αθήνα – Μήλο – Αθήνα

OA020/021 Αθήνα – Μήλος – Αθήνα

OA010/011 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA018/019 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA062/063 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

OA070/071 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

OA072/073 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

OA044/045 Αθήνα – Σητεία – Αθήνα

OA064/065 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

Αύριο, Τρίτη, ακυρώνονται οι πτήσεις της Olympic:

OA096/097 Ρόδος – Καστελόριζο – Ρόδος

OA016/017 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA018/019 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA020/021 Αθήνα – Μήλος – Αθήνα

OA010/011 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA022/023 Αθήνα – Μήλος – Αθήνα

OA062/063 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

OA070/071 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

OA072/073 Αθήνα – Πάρος - Αθήνα

Επίσης, αύριο, Τρίτη, τροποποιούνται οι πτήσεις:

OA004 Αθήνα-Κάρπαθος / Αναχώρηση από Αθήνα στις 16:20 αντί στις 09:35

OA005 Κάρπαθος-Αθήνα / Aναχωρηση από Κάρπαθο στις 17:50 αντί στις 11:00

Την Τετάρτη ακυρώνονται οι πτήσεις:

OA096/097 Ρόδος – Καστελόριζο – Ρόδος

OA016/017 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA030/031 Αθήνα – Λέρος – Αθήνα

OA022/023 Αθήνα – Μήλος – Αθήνα

OA020/021 Αθήνα – Μήλος – Αθήνα

OA010/011 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA018/019 Αθήνα – Νάξος – Αθήνα

OA072/073 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

OA070/071 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Olympic Air: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων έως και την Τετάρτη"

ΠΕΝΕΝ: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη

Κανένα πλoίο δεν θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου λόγω απεργίας που εξήγγειλαν πέντε ναυτεργατικά σωματεία.

Η απεργία έχει εξαγγελθεί από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στα πλαίσια του αγωνιστικού της σχεδιασμού συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία για την οργάνωση της 24ωρης προειδοποιητικής Παμπειραϊκής απεργίας που αποφάσισε για τις 24 Σεπτέμβρη 2020 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, η ΠΕΝΕΝ αντιδρά, μεταξύ άλλων, «στα αντεργατικά μέτρα», «τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα τα οποία έχουν επιδεινωθεί ραγδαία όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και τα εργασιακά προβλήματα».

«Καλούμε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να συσπειρωθούν στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της ΠΕΝΕΝ, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο ανεξάρτητα από ειδικότητα μέσα στα πλοία, όλους τους απόμαχους του κύματος, να δώσουμε την δική μας αγωνιστική απεργιακή απάντηση στις 24/9 βάζοντας μπροστά τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΕΝΕΝ: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη"

Κοροναϊός: Εφαρμογή στο κινητό για τα τοπικά lockdown – Πώς θα λειτουργεί

Μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο θα μαθαίνουν οι Έλληνες πολίτες για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, στο πλαίσιο του ελέγχου της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κοροναϊό και το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown στην Αττική είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ποτέ διστάσει να εφαρμόσει τοπικά lockdowns και δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική.

«Σημασία έχει η επίπτωση κάθε μέτρου, να είναι εφαρμόσιμο και προτιμότερο από άλλα μέτρα. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ειδικοί», σημείωσε ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα μέσω εφαρμογής στο κινητό θα μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκονται καταχωρώντας το σχετικό ταχυδρομικό κώδικα.

Σε ό,τι αφορά δήλωση της επικεφαλής της Πνευμολογικής του Νοσοκομείου "Σωτηρία" Μίνας Γκάγκα ότι "θα φτάσουμε σύντομα σε σημείο που θα δεν προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς με κορονοϊό", ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για κορυφαία επιστήμονα και πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αυξάνει τις υποδομές του συστήματος υγείας για να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. «Προωθούμε ένα πλέγμα νέων ΜΕΘ, 40 επιπλέον αυτή την εβδομάδα, εκ των οποίων οι 14 έχουν ήδη δοθεί», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι έρχονται και άλλες 236 από δωρεές.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοροναϊός: Εφαρμογή στο κινητό για τα τοπικά lockdown – Πώς θα λειτουργεί"

Παρατείνεται η ΝΟΤΑΜ για όσους ταξιδεύουν από Ρωσία – Θα εισέρχονται στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ για κορονοϊό

Παρατείνεται, έως και την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 τα μεσάνυχτα, η αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά τους μόνιμους κατοίκους της Ρωσίας και προβλέπει ότι όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19.

Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, με την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από τη Ρωσία και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν από την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για Covid-19.

Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους.

Επίσης όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα κατάλληλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους.

Από τη NOTAM εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου μονίμων κατοίκων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκτός από τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται η ΝΟΤΑΜ για όσους ταξιδεύουν από Ρωσία – Θα εισέρχονται στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ για κορονοϊό"

Καλίν: Ισχύουν κανονικά οι συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης παρά την πρόθεση Σάραζ να παραιτηθεί

Σε ισχύ οι συμφωνίες της Άγκυρας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας επιμένει ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη είναι η εκδήλωση της πρόθεσης του Λίβυου πρωθυπουργού Φάγεζ αλ – Σάρατζ να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως δηλώνει ο Καλίν στο Demiroren News Agency, “δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στις συμφωνίες αυτές αυτήν την πολιτική περίοδο διότι πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από την κυβέρνηση, όχι από ένα πρόσωπο”.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την ανακοίνωση με την οποία ο Φάγεζ αλ – Σάρατζ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Παρόλα αυτά, ο Ιμπραΐμ Καλίν διευκρίνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας προσθέτοντας ότι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι πιθανόν να ταξιδέψουν στην Τρίπολη τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσουν τις εξελίξεις.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλίν: Ισχύουν κανονικά οι συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης παρά την πρόθεση Σάραζ να παραιτηθεί"

Σάμος: Σύλληψη τριών ανηλίκων για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ

Τρεις ανήλικοι αιτούντες άσυλο συνελήφθησαν στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, κατηγορούμενοι για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, προξένησαν χθες το βράδυ από αμέλεια πυρκαγιά εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, προκαλώντας σημαντικές φθορές σε χώρους των εγκαταστάσεων.

Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σάμος: Σύλληψη τριών ανηλίκων για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ"

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αποζημίωση για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία

 

Στα συγκεκριμένα μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τραγικής καταστροφής στη Θεσσαλία αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση χθες μέσω του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε εννέα πολύ συγκεκριμένα μέτρα και επισήμανε ότι μία άμεση λύση, που θα δώσει γρήγορα ανακούφιση στους πληγέντες, αφορά σε ένα πρωτοποριακό μέτρο, που εφαρμόστηκε και στην Εύβοια: Με μία απλή δήλωση, είτε στο ΚΕΠ, είτε ψηφιακά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μπορούν οι πληγέντες να λάβουν αποζημίωση για τα κτίρια που έχουν υποστεί καταστροφές, ύψους 5.000 ευρώ για τα σπίτια και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μετά έλεγχος και εάν ο έλεγχος αποδείξει ότι αυτός που έχει κάνει αίτηση να πάρει αυτά τα λεφτά, δεν έχει υποστεί ζημιές, θα υπάρχουν συνέπειες στο δεκαπλάσιο, επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές ενδέχεται να ξεπερνούν κατά πολύ τα 5.000.

Προσέθεσε ότι μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί τα αγροτεμάχια σε μία αμιγώς αγροτική περιοχή.

Η τρίτη κατηγορία καταστροφών, επισήμανε, αφορά υποδομές και όχι μόνο στο οδικό δίκτυο, αλλά και στο σιδηροδρομικό, καθώς έχει διακοπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθήνας – Θεσσαλονίκης, διότι έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές στο Λιανοκλάδι.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τα συνεργεία, που από χθες βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και εργάζονται ώστε στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να αποκατασταθεί έστω μερικώς η επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέσω του σιδηροδρόμου.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν καταρρεύσει γέφυρες και έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημιές σε δρόμους και σε υποδομές και για αυτό το λόγο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα δώσει άμεσα ένα εκατομμύριο ευρώ στους δήμους για να μπορέσουν να κάνουν τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα ανακούφισης όλων των πληγέντων και ένα σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών.

Για μετρό και λεωφορεία

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Καραμανλής κατ’ αρχάς διευκρίνισε ότι η χρήση μάσκας απαιτείται εκεί όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις. «Επομένως για αυτό το λόγο φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτό δεν γίνεται μόνο στην Αθήνα, γίνεται σε όλες τις μεγαλουπόλεις που αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα ανά τον κόσμο», προσέθεσε.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε λιγότερα από 800 λεωφορεία σε κυκλοφορία και σήμερα έχει καταφέρει να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.050 λεωφορεία.

Τόνισε όμως ότι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων ξεπερνά τα 16 χρόνια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς. Και υπογράμμισε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

Μέχρι αρχές Οκτωβρίου τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν 200 περιφερειακά δρομολόγια στην Αττική και μέχρι αρχές του νέου έτους θα προστεθούν στο στόλο επιπλέον 300 λεωφορεία, ηλικίας κάτω της δεκαετίας, με leasing.

Όσον αφορά το μετρό, σημείωσε ότι έχουν ήδη μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και συνεχίζεται η προσπάθεια, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που είχαν και ανάκληση αδειών το καλοκαίρι, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία που διενεργεί τους ελέγχους για τη χρήση μάσκας και έχει την αρμοδιότητα για την επιβολή προστίμων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αποζημίωση για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία"

Οκτώ κρούσματα σε μονή στο Αγιο Ορος, μπήκε σε καραντίνα

Τουλάχιστον οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες σε μία μόνο μονή (Αγίου Παύλου) του Αγίου Όρους, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία εκτός Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιο Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και ένα σε σκήτη (Λακοσκήτη).

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ κρούσματα σε μονή στο Αγιο Ορος, μπήκε σε καραντίνα"

Η Μέρκελ ¨φρενάρει¨ τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας….

Η Κύπρος μην μπορώντας να χωνέψει τις έρευνες για φυσικούς πόρους που κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο επιδιώκει την εφαρμογή κυρώσεων προς την χώρα μας από την ΕΕ. αλλά σύμφωνα με ειδήσεις που εμφανίστηκαν στον κυπριακό τύπο τις κυρώσεις αυτές τις εμποδίζει η Μέρκελ.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος που είναι γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα, υποστήριξε πως η ηγεσία της Κύπρου που ζήτα κυρώσεις κατά της Τουρκίας δέχεται πιέσεις από την ΕΕ, του τύπου “αντί κυρώσεις διάλογος”. Η εφημερίδα αναφέρει πως η Γερμανία που έχει την περιοδική προεδρία της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εστιάσει στην έναρξη διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Αναφέρουν επίσης πως η κυπριακή ηγεσία επιμένει στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά αυτό το φρενάρει η Άγκελα Μέρκελ .
Στην είδηση αναφέρεται πως το μήνυμα που δόθηκε προς την κυπριακή ηγεσία από την ΕΕ, είναι πως “οι κυρώσεις μπορούν να περιμένουν προτεραιότητα μάστορα είναι η έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου”.

Σχ. : Η κατάσταση είναι όπως ακριβώς τα έχει περιγράψει ο καθηγητής Τσαμάν. Η Γερμανία φέρεται στον Ερντογάν όπως είχε  φερθεί ο Τσάμπερλεν στο Χίτλερ. Νομίζουν δηλαδή πως με μικρές υποχωρήσεις θα “εξημερώσουν το τέρας”… Και την ίδια στιγμή πετυχαίνουν το αντίθετο από αυτό που θα ήθελαν…

Η Κύπρος να μπλοκάρει λοιπόν τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Αφού αυτοί στην ΕΕ δεν νοιάζονται για την ίδια την κυριαρχία του κράτους μέλους της, γιατί να συνταχθεί  η Κύπρος με την προπαγάνδα που θέλει το διεθνές σύστημα κατά της Λευκορωσίας ;  

ΟΧΙ ρε !

Στον δρόμο του ΤΑΣΣΟΥ !

 tourkikanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μέρκελ ¨φρενάρει¨ τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας…."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news