facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ισραήλ: Αποτελεσματικότητα 95,8% για το εμβόλιο Pfizer

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είναι 95,8% αποτελεσματικός κατά της προσβολής από τον κορονοϊό.

Το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία θεωρείται μια από τις ταχύτερες παγκοσμίως, χάρη σε μια συμφωνία με την Pfizer που επιτρέπει στο Ισραήλ να λαμβάνει γρήγορα εκατομμύρια δόσεις με αντάλλαγμα βιοϊατρικά δεδομένα για την επίδραση του εμβολίου.

Μέχρι σήμερα, 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ισραήλ (από έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων) έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ αυτών, 2,88 εκατομμύρια έλαβαν και την απαραίτητη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το εμβόλιο έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95,8% στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορονοϊό, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση, κατά 99,2% στην πρόληψη σοβαρών μορφών της νόσου και 98,9% στην πρόληψη θανάτου.

Τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν έως τις 13 Φεβρουαρίου, έδειξαν ότι ο εμβολιασμός είναι επίσης αποτελεσματικός μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης: κατά 91,9% στην πρόληψη μόλυνσης από τον ιό, κατά 96,4% στην αποτροπή των σοβαρών μορφών της νόσου και κατά 94,5% στην πρόληψη θανάτου.

"Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, γεγονός που θα μας επιτρέψει να ξαναβρούμε τις συνήθειές μας που μας λείπουν", δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Χέζι Λεβί, σε ανακοίνωση.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει επισήμως περισσότερα από 744.000 κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων περισσότεροι από 5.500 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Αποτελεσματικότητα 95,8% για το εμβόλιο Pfizer"

Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκε ποτέ»

Για τις πιέσεις που δέχονταν σχετικά με την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τόνισε πως πήγε κόντρα στις πιέσεις των ισχυρών της Ευρωζώνης να εξοβελίσουν την Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ. «Η Ελλάδα είναι ένας λαός που είχε απαίσια εμπειρία με την Ευρώπη. Αυτό που κριτικάρω είναι η στάση πολλών Ευρωπαίων», είπε σε συνέντευξη στο Open.

Και αποκάλυψε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταυτότητα και τον μεγάλο αριθμό των πρωθυπουργών εκείνων που με καλούσαν στην ελληνική κρίση για να μου πουν ότι αυτό είναι θέμα των κρατών μελών και όχι της Κομισιόν. Γιατί δεν τους άρεσε η φιλοελληνική μου προσέγγιση. Ήθελαν, κυρίως οι Γερμανοί -κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καλός μου φίλος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – να αποβάλουν προσωρινά την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Δεν το δέχτηκα ποτέ».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκε ποτέ»"

ΔΕΔΔΗΕ: Λιγότερα από 400 τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Συνεχίζονται οι εργασίες

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Συγκεκριμένα, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης και στις παροχές νοικοκυριών στις περιοχές του Αγ. Στέφανου, της Δροσιάς, της Άνοιξης, του Διονύσου, της Εκάλης και της Κηφισιάς.

«Ο εκτιμώμενος αριθμός των νοικοκυριών που εξακολουθούν να παρουσιάζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγότερα από 400 και οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν απομείνει στο Δίκτυο της Χαμηλής Τάσης, απαιτούν εργασίες σε κάθε μια παροχή χωριστά», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει έκκληση προς «όσα νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Λιγότερα από 400 τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Συνεχίζονται οι εργασίες"

Χαϊκάλης προς Μητσοτάκη: «Κοινός συκοφάντης» αν δεν ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου

Απάντηση στην αναφορά που έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο όνομα του, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεση τους με τον Αλέξη Τσίπρα, δίνει ο Παύλος Χαϊκάλης σε δήλωση του.

Ο Παύλος Χαϊκάλης καλεί τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει την αναφορά που έκανε στο πρόσωπο του. 
Συγκεκριμένα, στη δήλωση του αναφέρει: 
“Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα δεν δίστασε να με κατονομάσει αφήνοντας ευθέως προσωπικές αιχμές για την ηθική μου ακεραιότητα. Επειδή κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απερίφραστα τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επειδή δεν έχω μέχρι σήμερα πληροφορηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο τί ακριβώς μου προσάπτεται. Επειδή έχετε χρέος εκ της θέσεώς σας να προασπίσετε το κράτος δικαίου κι όχι να υιοθετείτε και να αναπαράγετε δήθεν καταγγελίες χωρίς να γνωρίζετε καν το περιεχόμενό τους. Σας καλώ όπως ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου άλλως, διερωτώμαι, αν ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην περίπτωσή σας είναι εκείνος του «κοινού συκοφάντη»;”
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, το μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
 

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε Υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;

Αυτή ήταν και η αναφορά, που φαίνεται πως εξόργισε τον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαϊκάλης προς Μητσοτάκη: «Κοινός συκοφάντης» αν δεν ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου"

Στα ΗΑΕ η φρεγάτα Ύδρα - Τριήμερη επίσκεψη Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή εκθέσεις αμυντικού υλικού

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην αραβική χώρα, κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama).

Επίσης θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού "IDEX 2021" και "NAVDEX 2021", καθώς και το Διεθνές Συνέδριο 'Αμυνας που πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. του προέδρου των Η.Α.Ε. Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στο εθνικό εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι.

Με την ευκαιρία αυτή, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο των Διεθνών Εκθέσεων ενώ θα μεταβεί στην φρεγάτα ΥΔΡΑ που ναυλοχεί από χθες στο λιμάνι Ζαγέντ .

Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (ε.α.)Θεόδωρος Λάγιος.

Εν τω μεταξύ κατέπλευσε χθες στα ΗΑΕ η φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις εκδηλώσεις των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021, που θα πραγματοποιηθούν στο Abu Dhabi National Exhibition Centre, από αύριο έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ημέρα έφθασε στο Dubai προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) προκειμένου να εκπαιδευθεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα ΗΑΕ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία εκτελείται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξασφαλίζει πολύτιμη εμπειρία στο δύσκολο αντικείμενο της ελεύθερης πτώσης, με παράλληλη σημαντική μείωση κόστους σε σχέση με την εκτέλεση πραγματικών αλμάτων».

Μέρος της εκπαίδευσης της Ομάδας των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών θα παρακολουθήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

ΑΜΠΕ/naftemporiki


Διαβάστε Περισσότερα » "Στα ΗΑΕ η φρεγάτα Ύδρα - Τριήμερη επίσκεψη Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή εκθέσεις αμυντικού υλικού"

Βασίλης Κικίλιας: Έκτακτη συνάντηση για την πίεση στις ΜΕΘ – Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες

Συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της Αττικής, συγκάλεσε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνάντηση έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και κατέστησαν σαφή τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΕΘ Αντώνιος Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Πρεκατές.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Κικίλιας: Έκτακτη συνάντηση για την πίεση στις ΜΕΘ – Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες"

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Γιατί κατηγορείται, τι λέει ο δικηγόρος του

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος πλέον κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Σε βάρος του σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πλήθος καταθέσεων οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές και «δένουν» το συγκεκριμένο αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος. Πλέον, η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή για τα περαιτέρω.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έμενε σε σπίτι φίλου του στο Αιγάλεω και όταν πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη.

Ο σκηνοθέτης είχε επισκεφθεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και νωρίτερα το μεσημέρι. μαζί με τον δικηγόρο του, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδοθεί ακόμη το ένταλμα, οπότε είχε αποχωρήσει, δίνοντας τη διεύθυνση του σπιτιού φίλου του στο Αιγάλεω, όπου διέμενε.

Οι  μάρτυρες που έκαψαν τον Λιγνάδη κατέθεσαν στην εισαγγελία κάτω από άκρα μυστικότητα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και τον βιασμό ενός ακόμα προσώπου.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

«Αρνείται όλες τις κατηγορίες» λέει ο δικηγόρος του

Λίγο μετά τη σύλληψη του κ. Λιγνάδη, ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας τόνισε σε δημοσιογράφους ότι «αρνείται όλες τις κατηγορίες». Όπως είπε, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης «θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας». 

«Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής… Ήρθε εδώ, αμέσως προσήλθε… Εδώ η συμπεριφορά ήταν άριστη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται», ανέφερε. 

«Θέσαμε εαυτόν στη διάθεση των αρχών», τόνισε ο Νίκος Γεωργουλέας, σημειώνοντας ότι νωρίτερα πήγε με τον εντολέα του στη ΓΑΔΑ και όταν τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε ένταλμα, αποχώρησαν.

«Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εξ αρχής έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».

«Θα λάβουμε την δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και τα υπόλοιπα με την απολογία» υπογράμμισε.

  

  

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Γιατί κατηγορείται, τι λέει ο δικηγόρος του"

Καιρός αύριο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Χαλάει ο καιρός αύριο, Κυριακή (21.02.2021) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σε ορισμένες περιοχές θα χιονίσει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.
Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει"

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη για το lockdown στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

Ο καλύτερος συντονισμός για την εφαρμογή των έκτακτων υγειονομικών μέτρων στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού, μετά το lockdown που επιβλήθηκε, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και μέλη της διοίκησης.

Ο δήμος μπήκε σε απαγορευτικό, λόγω των 11 κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη, με τους επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου και του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, μετείχε και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Σωτηράκης, προκειμένου να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια και με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός σημείων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες συνωστισμού.

Δημιουργήθηκε Ειτροπή Συντονισμού των μέτρων

Από την πλευρά του Δημάρχου προτάθηκε να υπάρξει ελαστικότητα από την αστυνομία ως προς την επιβολή προστίμων τα πρώτα 24ωρα, έως ότου αφομοιωθούν από τους Δημότες τα νέα δεδομένα, προφανώς αναφερόμενος σε περιπτώσεις που υπάρχει αμέλεια και όχι κατάφωρη παραβίαση των μέτρων. Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε ευρεία σύσκεψη με τους αντιδημάρχους τους προέδρους Επιτροπών και μέλη της «δημοτικής ομάδας», με τους οποίους συζητήθηκαν αποτελεσματικότεροι τρόποι διαχείρισης του lockdown, ενώ δημιουργήθηκε Επιτροπή Συντονισμού, η οποία θα οργανώνει και θα επιβλέπει το προσεχές διάστημα θέματα λειτουργίας του Δήμου και της καθημερινότητας δημοτών.

Στην έναρξη αυτής της σύσκεψης μετείχαν και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος, εξαιτίας των μέτρων που έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά, ενώ συζητήθηκαν μέτρα ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία θα μεταφερθούν στην Κυβέρνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη για το lockdown στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου"

«Ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος δολοφόνος» – Η απάντηση της ΝΔ για τα φυλλάδια που πέταξαν άγνωστοι

Τρικάκια με συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, πέταξαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς 62 στο Μοσχάτο, περίπου 100 άτομα, λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα.

Οι συγκεντρωθέντες άνοιξαν ένα πανό, πέταξαν τρικάκια και στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις ή προσαγωγές, εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο μετά την συγκέντρωση, αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και οι προσαχθέντες οδηγούνται στην ΓΑΔΑ και ειδικότερα στην Κρατική Ασφάλεια.

 

 

Το γραφείο τύπου της ΝΔ, έβγαλε ανακοίνωση – απάντηση, για τους ανθρώπους που πέταξαν υλικό υποστήριξης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έξω από τα γραφεία του κόμματος. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

“Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε:
• Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.
• Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει «καμία δήλωση μετάνοιας» απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του.
• Όσο για το σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει.
Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος δολοφόνος» – Η απάντηση της ΝΔ για τα φυλλάδια που πέταξαν άγνωστοι"

Κορωνοϊός: 1.424 νέα κρούσματα - 680 στην Αττική και 155 στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον 1.424 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 23 ασθενείς από τις επιπλοκές της νόσου, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 6.272, ενώ 325 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 247 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας. 

Η Αττική παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, καθώς εντοπίστηκαν 680 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 168 στο κέντρο της Αθήνας, 71 στην Ανατολική Αττική, 82 βόρεια, 123 στον δυτικό τομέα, 66 στον νότιο τομέα. Επιπλέον 155 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 68 στην Αχαΐα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφονται 42 κρούσματα, στην Εύβοια 43 και στη Χαλκιδική 22. 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.424, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 178.918 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 47 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.272 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.270 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 247 (ημερήσια μεταβολή -10.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 222 ασθενείς.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:

71 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

82 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

123 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

44 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

168 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτιου Τομέα Αθηνών

108 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

18 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων

155 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

42 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

25 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε.Αρτας

65 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Γρεβενών

6 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

43 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε.Ζακύνθου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

12 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

31 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε Θάσου

5 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

10 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς

9 κρούσματα στην ΠΕ Κέρκυρας

3 κρούσματα στην ΠΕ Κεφαλληνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

7 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

28 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Κω

1 κρούσμα στην Π.Ε Λακωνίας

35 κρούσματα στην Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

10 κρούσματα στην Π.Ε Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε.Λευκάδας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Νάξου

3 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε Πέλλας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

11 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

11 κρούσματα στην Π.Ε Σάμου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε Φλώρινας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

31 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 1.424 νέα κρούσματα - 680 στην Αττική και 155 στη Θεσσαλονίκη"

Πανεπιστήμιο Αμβούργου: Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν

Ενδείξεις ότι ο νέος κορονοϊός ενδέχεται να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Ουχάν φέρνει στο φως έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ρόλαντ Βιζεντάνγκερ, σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν τόσο ο αριθμός όσο και η ποιότητα των διαθέσιμων ενδείξεων. Έως τώρα δεν έχει βρεθεί, σύμφωνα με την έρευνα, κανένας ξενιστής, ο οποίος να μετέφερε τον ιό SARS-CoV-2 από νυχτερίδες σε ανθρώπους. Επιπλέον, υπέρ της θεωρίας ότι ο νέος κορονοϊός δεν προήλθε από νυχτερίδα στην ιχθυαγορά της Ουχάν συνηγορεί και το γεγονός ότι εκεί δεν διατίθενται νυχτερίδες. Ταυτόχρονα όμως, στο μικροβιολογικό ινστιτούτο της πόλης, βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συλλογές παραγόντων νυχτερίδας, ενώ υπήρχαν και καταγεγραμμένα κενά ασφάλειας στο εργαστήριο. Μια επιπλέον ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι νεαρή επιστήμονας του Ινστιτούτου είχε μολυνθεί πρώτη και μάλιστα ήδη τον Οκτώβριο του 2019.

Ο κ. Βιζεντάνγκερ, όπως αναφέρει, αξιοποίησε για την έρευνά του επιστημονική βιβλιογραφία, άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και προσωπική επικοινωνία με διεθνείς συναδέλφους του. Παραδέχεται πάντως ότι δεν πρόκειται για επιστημονικές αποδείξεις, αλλά για ενδείξεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα, έπειτα από έρευνα τεσσάρων εβδομάδων, δήλωσε ότι ακόμη δεν είναι σαφές από πού προέρχεται ο ιός και ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία από την Κίνα. Ο επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας του Οργανισμού θεωρεί ωστόσο απίθανο το ενδεχόμενο ο παράγων να προέρχεται από εργαστήριο. Οι διεθνείς ειδικοί εκτιμούν ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε μάλλον από νυχτερίδες. Η Κίνα πάντως από την πλευρά της συνεχίζει να τονίζει ότι ο ιός μπορεί να διαδόθηκε μέσω κατεψυγμένων τροφίμων.

Σύμφωνα ακόμη με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, τα ίχνη του νέου κορονοϊού αναζητούν και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανεπιστήμιο Αμβούργου: Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν"

Lockdown: Ένταση και διαμαρτυρίες έξω από το δημαρχείο Ευόσμου (pics)

Κινητοποίηση για το ολικό lockdonw στον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού πραγματοποίησαν περίπου 200 καταστηματάρχες αλλά και κάτοικοι της περιοχής, το μεσημέρι του Σαββάτου (20.02.2021).

Διαμαρτύρονται για το σκληρό lockdown που ισχύει από το πρωί στον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού. Όπως λένε, δεν αντέχουν άλλο να είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους.

«Δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορεί να κλείνει μόνο ένας Δήμος», φωνάζουν αγανακτισμένοι.

Δείτε φωτογραφίες με το φακό του newsit:

«Υπάρχουν 12 κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στα πλαίσια του δήμου μας αυτός είναι ο λόγος που έγινε το σκληρό lockdown. Επιδημιολογικά είμαστε πιο κάτω, έχουμε λιγότερα κρούσματα, όμως υπάρχει αύξηση του καινούργιου στελέχους που πρέπει να αντιμετωπιστεί στην αρχή» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στους δημοσιογράφους με αφορμή την επιβολή καθολικού lockdown στην περιοχή από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Μανδαλιανός εξέφρασε το παράπονο του πως η δημοτική αρχή έπρεπε να ενημερωθεί πιο έγκαιρα για τα κρούσματα και την επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι εκνευρισμένος και αναστατωμένος και ο εμπορικός σύλλογος μας έκανε παράπονα, γιατί είναι προ της καταστροφής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ), Κώστας Βασιλειάδης, ζήτησε να επιδοτηθούν από την πολιτεία οι επιχειρήσεις του δήμου εξαιτίας των νέων αυστηρών μέτρων.

«Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου ήταν να δοθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν στον τόπο μας και να μπορέσουν να επιδοτηθούν με οποιοδήποτε τρόπο από το υπουργείο Ανάπτυξης τη συγκεκριμένη περίοδο. Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις είμαστε άκρως αντίθετοι, είμαστε νομοταγείς πολίτες και καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τη δημόσια υγεία» επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: Ένταση και διαμαρτυρίες έξω από το δημαρχείο Ευόσμου (pics)"

Για έκτη μέρα χωρίς ρεύμα ο Διόνυσος - Δραματική έκκληση του δημάρχου: «Έλεος!»

Σε απόγνωση βρίσκονται αρκετοί κάτοικοι στον Δήμο Διονύσου καθώς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» και για 6η συνεχόμενη μέρα αρκετές δημοτικές ενότητες και γύρω περιοχές συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς ρεύμα παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες που καταβάλουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για επαναηλεκτροδότηση.

«Φανταστείτε να έχετε ηλικιωμένους ανθρώπους για έξι ολόκληρες μέρες χωρίς ρεύμα, εσείς τι κάνατε;» διερωτάται ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης. «Είμαστε σε απόγνωση, ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους, σαφείς απαντήσεις για πότε θα επιστρέψει το ρεύμα δεν παίρνουμε, με λίγα λόγια μας κοροϊδεύουν» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Δεν μπορούν να μας πουν πότε θα λυθεί το πρόβλημα και εμείς δεν ξέρουμε αν πρέπει να πάρουμε τον κόσμο από τα σπίτια του και να του βρούμε κατάλυμα σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Απευθύνω έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν άμεσα και να συμβάλλουν στην άμεση επίλυση μιας κατάστασης που έχει φτάσει τους δημότες της περιοχής μας στα όρια τους!».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Για έκτη μέρα χωρίς ρεύμα ο Διόνυσος - Δραματική έκκληση του δημάρχου: «Έλεος!»"

Απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα: Τα έγγραφα αποδεικνύουν τα τερατώδη ψέματά του

Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την χθεσινή συνέντευξη, που παραχώρησε, εξαπολύει σε ανακοίνωση του το γραφειο τύπου της Νεας Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ποταμό» ψεμμάτων σχετικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Από τον ποταμό ψεμάτων του κ. Τσίπρα, στη χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του, σταχυολογούμε το πιο κραυγαλέο. «Τι ευφυής σύλληψη ήταν αυτή, πώς δεν το σκεφτήκαμε τόσα χρόνια να το κάνουμε κι εμείς; Όλες οι κυβερνήσεις μία έγνοια είχαν όλα τα χρόνια που ερχόταν ο χιονιάς, να μην αποκλειστούν άνθρωποι στα σπίτια τους και να μην κλείσουν οι βασικοί οδικοί άξονες, να κοπεί στη μέση η χώρα. Και ήρθε ο Χρυσοχοΐδης να κλείσει την Εθνική Οδό» είπε με το γνωστό καταγγελτικό ύφος.

Του επισυνάπτουμε λοιπόν την απόφαση της 8-1-2019 για προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού, επί δικής του πρωθυπουργίας. Πιθανόν τότε να μην το είχε αντιληφθεί, όπως και πολλά άλλα. Δύο χρόνια μετά προφανώς κάποιος από τους συνεργάτες του θα του το είπε. Αλλά εκείνος επιμένει να το λέει ψευδόμενος διαρκώς και να αυτοεξευτελίζεται”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα: Τα έγγραφα αποδεικνύουν τα τερατώδη ψέματά του"

ΔΕΗ: Έκπτωση 30% στο λογαριασμό των καταναλωτών που αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

Πρόσθετες ελαφρύνσεις για τους πληγέντες πελάτες της, ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Όπως αναφέρει, η ΔΕΗ στέκεται δίπλα στους πελάτες της που αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω της πρόσφατης πρωτοφανούς κακοκαιρίας και ανακοινώνει επιπλέον ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΔΕΔΔΗΕ για την αφαίρεση των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές όλων των προμηθευτών, η ΔΕΗ θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους.

Με αυτό τον τρόπο, για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωση για τους πελάτες ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 30% επί του συνόλου του λογαριασμού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπτώσεις θα εμφανιστούν σε λογαριασμούς των επόμενων μηνών, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης των πελατών μας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Έκπτωση 30% στο λογαριασμό των καταναλωτών που αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news