facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Νέο 'χτύπημα' κατά της τηλεοπτικής 'πειρατείας': Έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η έφοδος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, σε δύο οικίες απλών χρηστών "πειρατικών" συνδρομητικών καναλιών και τώρα κινδυνεύουν με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) μηνός και χρηματική ποινή έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τις Αστυνομίας συνελήφθησαν τις 32χρονος και τις 39χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση τις νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 32χρονος κατείχε και χρησιμοποιούσε παράνομη συσκευή προβολής συνδρομητικού τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ ο 39χρονος επιπλέον εμπορεύονταν συσκευές που παρέχουν παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω διαδικτύου.

Ακολούθησε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και μετά από ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ατόμων στην υπόθεση και μετά από επιχειρησιακές επεμβάσεις συνελήφθησαν.

Το άρθρο 5 του Π.Δ. 343/2002, αλλά και το άρθρο 23 του νόμου 3166/2003 αναφέρουν ρητά αυτές τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις κατά των τελικών χρηστών παράνομων πειρατικών συνδέσεων.

Εκτός τις από τις σημαντικές νομικές και οικονομικές κυρώσεις, η παράνομη χρήση πειρατικών συνδρομητικών υπηρεσιών, αυξάνει ραγδαία τον κίνδυνο του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι χρήστες που αναζητούν παράνομα εναλλακτικές λύσεις για την πρόσβαση σε περιεχόμενο, εκτίθενται σε επιθέσεις και κακόβουλο λογισμικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο να γίνουν θύματα διαδικτυακών απειλών.

Η πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε εκθέσεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες, κλοπή προσωπικών δεδομένων και ακόμα και σε απώλεια οικονομικών πόρων.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να ενημερώνονται οι πολίτες για τους κινδύνους της πειρατικής χρήσης και να αναζητούν νόμιμες εναλλακτικές λύσεις για την πρόσβαση σε περιεχόμενο.

Μόνον έτσι μπορούν να προστατευθούν από τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εγκλήματος και να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά τους στο διαδίκτυο.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει "black out" πειρατικών στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν μπλοκαριστεί πολλοί τελικοί χρήστες αυτών των παράνομων συσκευών, που τώρα ψάχνουν τρόπους να ξεφορτωθούν τα "παράνομα box" υπό τον φόβο συλλήψεων.

Ειδικοί στα ψηφιακά δίκτυα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά στους χρήστες που τους έχει μπλοκαριστεί έστω και μία φορά η παράνομη σύνδεση τους, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι διωκτικές αρχές και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) διενεργούν νόμιμο ipblocking στο πειρατικό δίκτυο που ανήκουν, που αυτό από μόνο του αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα να έχουν ταυτιστεί ψηφιακά οι οικιακές ips τους, ακόμα και μέσα και από τα παράνομα πελατολόγια των πειρατών που βρίσκουν οι αρχές στις εφόδους.

sport24

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο 'χτύπημα' κατά της τηλεοπτικής 'πειρατείας': Έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη"

Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τρένο της Hellenic Train από τη φωτιά – Σώθηκαν τελευταία στιγμή οι μηχανοδηγοί (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Φθορές υπέστη στη μία πλευρά αμαξοστοιχία της Hellenic Train που απειλήθηκε από εστία φωτιάς στη δυτική Θεσσαλονίκη, με τους μηχανοδηγούς να βγαίνουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή  από την καμπίνα ώστε να σώσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr η φωτιά εκδηλώθηκε όταν οι καλαμιές μεγάλου ύψους -οι οποίες δεν είχαν κλαδευτεί- ακούμπησαν με ένα απαλό αεράκι ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία φωτιάς πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη. Και σε συνδυασμό με τα 25.000 wolt η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο – ενώ η φωτιά είχε επεκταθεί και μάλιστα προκάλεσε φθορές στον συρμό.

Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν και λίγο αργότερα μια μηχανή βοήθειας έσπευσε στο σημείο ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. «Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές» ανέφερε μηχανοδηγός στο ThessToday.gr

Ακαθάριστη η γραμμή

Οι φλόγες είχαν σχεδόν τυλίξει την αμαξοστοιχία, με τους μηχανοδηγούς να προσπαθούν να τη μετακινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τη στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ακατάπαυστα ώστε να την περιορίσουν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, στον συγκεκριμένο σιδηροδρομικό άξονα παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης: Ακαθάριστη γραμμή, ξερά κλαδιά αλλά και «μπαζότοποι» πίσω ακριβώς από την αμαξοστοιχία.

 

 

Η φωτιά ξέσπασε πλησίον της Παλιάς Εθνικής Οδού και το μέτωπο έκαιγε ξερά χόρτα κοντά σε βαγόνι του ΟΣΕ, ενώ λίγα μέτρα μακριά στεγάζονται επιχειρήσεις, καθώς και μονάδες με οικόσιτα ζώα.

Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες επιστράτευσαν λάστιχα και πυροσβεστήρες χειρός, διότι η κατεύθυνση των ανέμων οδηγεί την πυρκαγιά προς τις περιουσίες τους. Μάλιστα, με στόχο να τις προστατεύσουν κόβουν κλαδιά ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά διακρινόταν από μεγάλη απόσταση.

thesstoday 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τρένο της Hellenic Train από τη φωτιά – Σώθηκαν τελευταία στιγμή οι μηχανοδηγοί (ΦΩΤΟ+VIDEO)"

Κ. Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ: Σκύβουμε το κεφάλι όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από Α.Τ. – Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί

Άνοιξε η αυλαία του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Ο Πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του, κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έκανε λόγο για τοξικότητα και ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας για την ασφαλή πορεία της χώρας.

«Σας ευχαριστώ για την εντυπωσιακή υποδοχή. Θα την ξανά κάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου» τόνισε στη αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η παρουσία σας και με τιμά και με συγκινεί και μου δίνει δύναμη αλλά μου δίνει και πίστη για την καινούργια πορεία της Νέας Δημοκρατίας. (…) Πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας με την πυξίδα μας να δείχνει σταθερά προς την ελευθερία, την δημοκρατία, την κοινωνική ευημερία και με τη φλόγα του γαλάζιου Πυρσού να καίει στις καρδιές μας και να φωτίζει το αύριο».

«Είχαν πάνω μου επιρροή τα λόγια του Παύλου Μπακογιάννη. Τιμούμε στα 50 χρόνια από το 1974 ένα πολύτιμο τόξο γεμάτο πρόσωπα γεμάτο εικόνες γεμάτο συναισθήματα» συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Την πρώτη τετραετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια. Κι όμως! Μέσα σε 4 χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μείωση φόρων, επενδύσεις, οι εξαγωγές αυξήθηκαν, η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτείας και κοινωνίας μας βοήθησε να νικήσουμε την πρωτοφανή υγειονομική επίθεση».

«Ο στόχος τον οποίο ειχαμε θέσει προεκλογικά μέσος μισθός στα 1500 ευρώ και κατώτατος στα 950 ευρώ θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Δεν γίναμε παράδεισος, αλλά με συνεχή προσπάθεια τα πράγματα να γίνονται καλύτερα», σημείωσε.

«Η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης» σημειώνει ο Πρωθυπουργός. «Έχουμε τολμηρό σχέδιο για τις ενοπλες δυνάμεις» τόνισε ακόμη.

«Ο πατριωτισμός είναι κύριο χαρακτηριστικό της Νέας Δημοκρατίας αυτά τα 50 χρόνια, κοντά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που βρίσκεται στο DNA της παράταξης. (…) Το τρίτο μας γνώρισμα είναι η πίστη στην δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

«Είναι κατάκτηση για τη χώρα ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος έχει καθιερωθεί ως αναμφισβήτητο κεκτημένο», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το κόμμα μας ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ακόμα λαϊκό και κοινωνικό. (…) Έχοντας στο επίκεντρο τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Δεν ταυτίζουμε το κρατικό με το δημόσιο, επιδιώκουμε να εντάξουμε στην συνολική προσπάθεια όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. Ναι, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

«Ο ρεαλισμός είναι η καλύτερη απάντηση στο λαϊκισμό», ενώ μίλησε για την τολμηρή ανανέωση των ιδεών και των στελεχών του κόμματος.

«Η προσαρμοστικότητα ανήκει και αυτή στα χαρακτηριστικά μας. Δεν περιχαρακωθήκαμε πίσω από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μπορώ να βλέπω γύρω μου πολλούς αγωνιστές που ήταν πάντα ΝΔ. Βλέπω και πολλούς που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν ΝΔ, χωρίς τίποτα να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει ο κοινός σκοπος. Αυτή η παράταξη φάνηκε η πιο ανθεκτική από όλες. Εμείς έχουμε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής σε αντίθεση με άλλους. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας έκαναν κυρίαρχη δύναμη του τόπου και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», τόνισε.

«Τώρα καλούμαστε να ξεριζώσουμε διαχρονικές παθογένειες της χώρας. (…) Δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια».

«Εδώ και 50 χρόνια η ΝΔ βαδίζει δίπλα δίπλα με την πατρίδα. Μοιραστήκαμε όχι μόνο τα καλά, αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες αυτής της περιόδου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στη μεταπολίτευση δεν ολοκληρώθηκαν τελικά μεγάλες μεταρρυθμίσεις τεράστιας σημασίας», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Ένα σύνολο αδυναμιών που έγιναν μεγάλο φρένο. Αυτές τις παθογένειες καλείται να ξεριζώσει η δεύτερη θητεία μας. Ξέρουμε ότι είναι έργο δύσκολο. Πάντα γύρω από τα προβλήματα φυτρώνουν παράκεντρα συμφερόντων. Όμως δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια και οι εντυπώσεις της στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πολύ περισσότερο τώρα που η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς. Η εθνική οικονομία βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα, οι εξαγωγές αυξάνονται. Ειδικά στον πρωτογενή τομέα τον εκσυγχρονισμό τον πλαισιώνουν και αλλαγές για μια πιο ευέλικτη ευρωπαϊκή πολιτική», συμπλήρωσε.

«Πετυχαίνουμε να εξαπλωθεί η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος. Τα κέρδη των φοροφυγάδων θα γίνονται επιτέλους κοινωνικό έργο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουν κεφαλαιοποιητικό επικουρική σύνταξη».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχουν γίνει στην παιδεία, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι «επιτέλους γίνεται πράξη η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».

Ανέφερε, επιπλέον, ότι ανάλογα δύσκολη είναι και η μάχη που δίνει η κυβέρνηση στην υγεία.

«Ανακαινίζονται δεκάδες νοσοκομεία, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις επεκτείνονται παντού, έχει αυξηθεί το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, αυξήθηκαν και οι μισθοί σημαντικά, δίνουμε και πρέπει να δώσουμε περισσότερα πρόσθετα κινητά προκειμένου στο εξής γιατροί να τοποθετηθούν και στα απομακρυσμένα χωριά αλλά και στα νησιά μας».

«Όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από αστυνομικό τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν αυτά που έχουμε πετύχει. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη.

Οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους και να έχουν και τη δική μας στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει να στελεί μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι «οι Έλληνες θέλουν να μείνουν σε τροχιά ανάπτυξης όπως επέλεξαν πριν από 9 μήνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχει η αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων αλλά των υπαρκτών προβλημάτων. Τόνισε ότι οι πολίτες μας ζητούν να λύσουμε τα προβλήματα χωρίς αλαζονεία και γι’ αυτό η πολιτική σταθερότητα είναι ζητούμενο.

Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Είναι μια μάχη με ευρωπαϊκό και εθνικό αποτύπωμα.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ανέφερε ότι απέναντί μας είναι ένας εισαγόμενος αρχηγός, ο οποίος προσβάλλει την δημοκρατία και τους θεσμούς. Ακολουθώντας τον προκάτοχό του τάζει γιατί όπως φαίνεται το λεφτόδεντρο δεν έχει μαραθεί ακόμα. Απέναντί μας έχουμε και έναν δεύτερο πρόεδρο που βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου και μερικές ακραίες φωνές όπως ένας τηλεθαυματοποιός.

«Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο. Λες κι υπάρχουν Έλληνες που θλίβονται περισσότερο απ όλους από αυτό το εθνικό δράμα» είπε σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Λένε ότι πνίγουν μετανάστες όταν το λιμενικό μας προστατεύει τα σύνορα 365 μέρες το χρόνο». «Σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι ξαναζούμε τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Πυροβολούν πρόσωπα και οικογένειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε τέτοια χτυπήματα. Όμως τώρα ξεπερνιούνται πολλά όρια» συμπλήρωσε.

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν την Κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένοι» επισήμανε, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι «η αντιπολίτευση σχεδιάζει κλίμα τοξικότητας».

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί ποιος ξέρει και μπορεί να ανταποκριθεί στους συσχετισμούς των Βρυξελλών». Συσπείρωση και δυναμική συμμετοχή στις ευρωεκλογές, διευκρίνισε. «Ζητούμε από τους πολίτες να πούνε «ναι» στην σταθερότητα, την σιγουριά και την συνέχεια».

«Η ΝΔ είναι η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015. Να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε όπως το κάναμε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και του περασμένου Ιουνίου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανοιγόμαστε σε όλη τη χώρα. Περιγράφουμε τις κατακτήσεις που δεν πρέπει να κινδυνεύσουν και τις πολλές μικρές νίκες γύρω μας. Σε ο,τι με αφορά δηλώνω πρώτος παρών στην ωραία μας εκστρατεία. Έχω καθήκον ως πρωθυπουργός να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω δεσμευτεί και υπογράψει μαζί σας συμφωνία αλήθειας η παράταξη μας να γνωρίζει μόνο νίκες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μείνω πιστός και στις δυο αποστολές μου. Ακλόνητη απόφαση μας να προχωρήσουμε μπροστά μας. Τα μπλε λάβαρα της ΝΔ ενώνονται με τη μπλε σημαία της Ευρώπης. Ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ένα κόμμα που χτίζει το σήμερα με το βλέμμα στο αύριο. Ερχόμαστε από πολύ μακριά, πηγαίνουμε πολύ μακριά. Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα», τόνισε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του την πρώτη ημέρα του 15ου συνεδρίου της ΝΔ.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ: Σκύβουμε το κεφάλι όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από Α.Τ. – Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί"

Ο καιρός αύριο: Μέχρι 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Σάββατο 6 Απριλίου θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το μεσημέρι-απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν και το μεσημέρι-απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνότερες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνότερες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το μέσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές από το βράδυ. Τη νύχτα οι νεφώσεις στα βόρεια κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βορειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνότερες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός αύριο: Μέχρι 28 βαθμούς η θερμοκρασία"

Η Ελλάδα προχωρά στην αγορά 35 ελικοπτέρων Black Hawk – Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση 35 Black Hawk της Sikorsky μέσω Διακρατικής Συμφωνίας μετά την υπογραφή της επιστολής Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) σήμερα Παρασκευή (5/5).

Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε το Letter of Offer & Acceptance (LOA) επισημοποιώντας την πρόθεσή της να προμηθευτεί 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk κατασκευασμένα από τη Sikorsky, εταιρεία της Lockheed Martin (NYSE: LMT), μέσω Διακρατικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ (FMS).

«Η τελευταία γενιά ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk θα συμβάλει στη συνέχιση του εκσυγχρονισμού του Υπουργείου Άμυνας και ως αξιόπιστο μέσο θα χρησιμοποιηθεί για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας», δήλωσε ο Paul Lemmo, πρόεδρος της Sikorsky.

Το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Black Hawk, το οποίο εμπιστεύονται περισσότερα από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ, παρέχει απαράμιλλη παγκόσμια διαλειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας και όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Εκτός από το ελικόπτερο, η προμήθεια περιλαμβάνει την εκπαίδευση προσωπικού με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, για τη διασφάλιση της ομαλής ενσωμάτωσης των ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό.

«Είναι τιμή μας να διευρύνουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την προσθήκη του UH-60M Black Hawk στον αυξανόμενο στόλο τους», δήλωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος, διευθυντής διεθνούς επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Ελλάδα στην Lockheed Martin.

«Το Black Hawk είναι η καλύτερη επιλογή για τις απαιτήσεις πολλαπλών αποστολών της Ελλάδας με δυνατότητες που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της χώρας στο πεδίο μάχης για την ασφάλεια του 21ου αιώνα».

Με τον υπάρχοντα στόλο S-70B και τα νεοαποκτηθέντα ελικόπτερα MH-60R ναυτικής συνεργασίας του ΠΝ, η Ελλάδα θα επιχειρεί με διάφορες παραλλαγές της οικογένειας ελικοπτέρων Hawk και θα επωφεληθεί από τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα διαχείρισης και υποστήριξης ενός στόλου αποτελούμενου από πλατφόρμες με κοινά χαρακτηριστικά.

Ως το κορυφαίο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων στον κόσμο με 5 εκατομμύρια ώρες σε συνθήκες μάχης, το Black Hawk θα προσφέρει στην Ελλάδα μια σειρά επιχειρησιακών δυνατοτήτων και την εντάσσει σε ένα παγκόσμιο οικοσύστημα με περισσότερα από 5.000 ελικόπτερα Hawk.

Το UH-60M / S-70M Black Hawk είναι το ελικόπτερο της επιλογής για την αντικατάσταση παλαιότερων τύπων ελικοπτέρων μεσαίας ανύψωσης, ευέλικτο για τη διεξαγωγή αποστολών πολλαπλών ρόλων με μεγαλύτερη εμβέλεια, στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα και με αυξημένη ικανότητα επιβίωσης έναντι άλλων μέσων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα προχωρά στην αγορά 35 ελικοπτέρων Black Hawk – Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής"

Ξεκινά η λειτουργία του Ενεργού – Ανενεργού ΑΜΚΑ

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου υπέγραψε διευκρινιστική Εγκύκλιο με τίτλο «Οδηγίες για

την απόδοση και τη λειτουργία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)» με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος απόδοσης ΑΜΚΑ τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024.

Ο ΑΜΚΑ είναι ένας ενιαίος, υποχρεωτικός αριθμός για την εργασία και την ασφάλιση όλων των ατόμων που ανήκουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας. Είναι απαραίτητος σε συναλλαγές με τον e-ΕΦΚΑ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τη διεκπεραίωση μίας σειράς συναλλαγών με το δημόσιο ενώ είναι επίσης αναγκαίος για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας, την πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο ο ΑΜΚΑ μετά την έκδοσή του σημαίνεται ως (α) ενεργός, (β) ανενεργός, ή (γ) αδρανοποιημένος, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση του κατόχου του, η οποία θα διαπιστώνεται κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιεί η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, βάσει των στοιχείων που αντλεί το Μητρώο ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ μέσω διαλειτουργικοτήτων.

  • Ο ΑΜΚΑ εκδίδεται κατ’ αρχήν ανενεργός για τις κατηγορίες δικαιούχων που διαμένουν νομίμως στη χώρα και έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
  • Ο ΑΜΚΑ ενεργοποιείται εάν ο κάτοχος προσκομίσει τα απαραίτητα επιπλέον δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την πραγματική κατοικία του στη Χώρα.
  • Ο ΑΜΚΑ απενεργοποιείται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, βάσει των στοιχείων που διατηρεί το ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ, εάν σταματήσουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις νομιμότητας παραμονής ή πραγματικής κατοικίας στη χώρα.
  • Εάν ο ΑΜΚΑ απενεργοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο, τότε για την εκ νέου ενεργοποίησή του απαιτείται η προσκόμιση εκ νέου δικαιολογητικών.
  • Σε περίπτωση απενεργοποίησης, υπάρχει δυνατότητα προσωρινής εκ νέου ενεργοποίησης για ένα μήνα.
  • Τέλος, ο ΑΜΚΑ αδρανοποιείται οριστικά με το θάνατο του κατόχου του.

Δικαιούχοι ανενεργού ΑΜΚΑ είναι πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας ανεξαρτήτως ιθαγένειας.
Δικαιούχοι ενεργού ΑΜΚΑ είναι όσοι από τους ανωτέρω αποδεικνύουν επιπλέον τη φορολογική κατοικία τους στη χώρα ή την εν γένει διαμονή τους στη χώρα (π.χ. μίσθωση, σπουδές, εργασία κλπ)

Ο ανενεργός ΑΜΚΑ χρησιμοποιείται από όλα τα πληροφοριακά συστήματα και επιτρέπει την ασφάλιση, την καταβολή εισφορών, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων κλπ. Ωστόσο, η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με βάση τις διατάξεις του άρθρου 33 του ν.4368/2016 παρέχεται μόνο σε κατόχους ενεργού ΑΜΚΑ, δηλαδή σε πρόσωπα που αποδεικνύουν τόσο τη νομιμότητα παραμονής, όσο και την πραγματική διαμονή τους στη Χώρα.

Ο ΑΜΚΑ απενεργοποιείται εφόσον δεν πληρούται οποιοδήποτε από τα κάτωθι κριτήρια:

  1. της νόμιμης παραμονής ή
  2. της πρόσβασης στην αγορά εργασίας ή
  3. της πραγματικής κατοικίας στη χώρα, εκτός των ανηλίκων δικαιούχων, ή
  4. εφόσον απενεργοποιηθεί ο ΑΜΚΑ του άμεσα ασφαλισμένου, σε περίπτωση έμμεσα ασφαλισμένων ενηλίκων ή ανηλίκων.

Σε περίπτωση απενεργοποίησης του ΑΜΚΑ, οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα άπαξ ενεργοποίησης του προσωρινά για 30 ημέρες με αίτηση τους σε οποιοδήποτε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ ή ΚΕΠ, έχοντας μαζί τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Κατ’ εξαίρεση, ο Α.Μ.Κ.Α. δεν απενεργοποιείται:

α) σε ασυνόδευτους ή χωρισμένους ανήλικους με άδεια διαμονής δικαιούχου διεθνούς προστασίας ή άδεια διαμονής άλλου τύπου, σε ανηλίκους που διαβιούν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας ή σε δομές φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε ανηλίκους, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε ανάδοχη ή υποψήφια θετή οικογένεια, καθώς και σε ανηλίκους που έχουν τοποθετηθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.

β) στους συνταξιούχους ελληνικών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, για το διάστημα που καταβάλλεται σύνταξη.

γ) σε Έλληνες υπηκόους ή ομογενείς που έχουν υπαχθεί προαιρετικά στην ασφάλιση υγείας του e-ΕΦΚΑ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον ΑΜΚΑ μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.amka.gr/AMKAGR/

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά η λειτουργία του Ενεργού – Ανενεργού ΑΜΚΑ"

Πήραν κλήσεις στο δημοτικό πάρκινγκ… Απολογείται η Δημοτική Αρχή

Είχαν εισέλθει κανονικότατα στο δημοτικό πάρκινγκ (Πνευματικό Κέντρο), είχαν πληρώσει το αντίτιμο και όταν επέστρεψαν βρήκαν κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία στα οχήματά τους.

Οι διαμαρτυρίες ήταν αναμενόμενες και εύλογες..

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της απολογείται και με ανακοίνωσή της αποδίδει το γεγονός αυτό σε λάθος ερμηνεία από την δημοτική αστυνομία σε εντολή που δόθηκε. Σημειώνει ότι αναζητείται η ορθή μέθοδος για να διευθετηθεί το θέμα προφανώς με τις κλήσεις που κόπηκαν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων απολογείται σε πολίτες οι οποίοι την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 βρήκαν στα οχήματά τους κλήσεις ενώ ήταν σταθμευμένοι στο δημοτικό πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια και ξεκαθαρίζει ότι η κίνηση αυτή δεν προήλθε κατόπιν εντολής αλλά ήταν αποτέλεσμα λάθος ερμηνείας εκ μέρους της δημοτικής αστυνομίας.

Οι αρμόδιοι έχουν ήδη επιληφθεί του θέματος και αναζητούν την ορθή διοικητικά και νομικά μέθοδο προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Μόλις γίνει αυτό ο δήμος θα ενημερώσει με νέα του ανακοίνωση όλους τους πολίτες.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » " Πήραν κλήσεις στο δημοτικό πάρκινγκ… Απολογείται η Δημοτική Αρχή"

«Στο ΠΑΓΝΗ χειρούργησαν με αμοιβή έκτακτο περιστατικό στα απογευματινά χειρουργεία» σύμφωνα με καταγγελία

Έκτακτο περιστατικό αντιμετωπίστηκε επ’ αμοιβή στα απογευματινά χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπως κατήγγειλε σήμερα Παρασκευή (5.4.24) η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ΕΓΕΣΥΝΗ, το κάταγμα αντιμετωπίστηκε στα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή αντί στα πρωινά χειρουργεία.

Με τους γιατρούς του Ηρακλείου να κάνουν λόγο για «πρόκληση», «γιγάντια αυθάδεια» και για «κοροϊδία», ενώ εκτός από την κυβέρνηση κατηγορούν ευθέως και τους συναδέλφους τους που δέχθηκαν να χειρουργήσουν με αμοιβή ασθενή που βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη, μη κρατώντας «ούτε τα προσχήματα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

«Η πραγματοποίηση απογευματινών- επί πληρωμή- χειρουργείων, μέσα στο χώρο ενός δημόσιου, πανεπιστημιακού νοσοκομείου επειγόντων χειρουργείων που χρήζουν άμεσης επέμβασης αποτελεί πρόκληση. Εκείνο που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης και της διοίκησης και βάζοντας το ατομικό τους συμφέρον, πάνω από τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, του υγειονομικού προσωπικού, των γιατρών και της ιδρυτικής πράξης του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος υγείας, οι «συνάδελφοι» αυτοί (αν επιβεβαιωθεί) δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ΕΣΥ του Ηρακλείου Κρήτης.

 
«Βαφτίσαμε τους ασθενείς – πελάτες»

Το κυριότερο όμως είναι, όπως λένε οι γιατροί, ότι τώρα ο ασθενής, είτε πάσχει από καρκίνο είτε έχει υποστεί κάποιο κάταγμα, αντιμετωπίζεται ως μια απλή εμπορική συναλλαγή. «Πού πάει ο κόσμος όταν ακόμα και ο πόνος και η ασθένεια μετατρέπονται σε εμπορεύματα;», σημειώνουν και προσθέτουν πως όσοι γιατροί υποστηρίζουν αυτό το σύστημα, φέρουν μεγάλο βάρος ευθύνης.

«Πάνω στη σπουδή τους δηλαδή, ακύρωσαν ακόμα και τα- φαιδρά κατά τα άλλα- επιχειρήματα του Άδωνη Γεωργιάδη περί αποφόρτισης της λίστας και βελτίωσης της πρόσβασης των φτωχών στα πρωινά χειρουργεία. Βάφτισαν τους ασθενείς-πελάτες που καμιά σχέση δεν είχαν με τις γνωστές χειρουργικές λίστες αναμονής.

Αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το σύστημα φέρουν μεγάλο βάρος ευθύνης. Πού είναι η ηθική παιδεία που προσπαθούν να μεταδώσουν στους φοιτητές και τους νεαρούς επαγγελματίες γιατρούς; Τι λένε οι διοικητές της 7ης ΥΠΕ και του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι φέρουν μεγάλη ευθύνη βαρύτητας αφού με την ανοχή τους διευκολύνουν τέτοιου είδους πρακτικές», επισημαίνουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου Κρήτης, επιρρίπτει ευθύνες πάνω απ’ όλους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς είναι αυτή που -όπως λένε- επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

«Είναι καιρός να αντισταθούμε. Ο λαός, μαζί με τους ασθενείς, πρέπει να βρίσκεται ενωμένος ενάντια σε αυτήν την παρακμιακή πολιτική. Η προκλητική απόφαση για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν θα περάσει. Οι προσπάθειες μερικών θα αποτραπούν από την ενέργεια αυτών που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η εξέγερση γίνεται καθήκον», καταλήγουν οι γιατροί.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "«Στο ΠΑΓΝΗ χειρούργησαν με αμοιβή έκτακτο περιστατικό στα απογευματινά χειρουργεία» σύμφωνα με καταγγελία"

Ο Δένδιας δικαιώνει οικογένειες στρατιωτικών που έχασαν συζύγους και παιδιά σε διατεταγμένη υπηρεσία

Σύνταξη αντί για εφάπαξ οικονομικό βοήθημα θα μπορούν να λαμβάνουν οι οικογένειες στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων που απεβίωσαν ενώ ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Με την εν λόγω διάταξη,για την οποία καθοριστικό ρόλο όσον αφορά τις οικογένειες των στρατιωτικών και το δικαίωμα της επιλογής συντάξεων αντί για εφάπαξ βοηθήματος, έπαιξε η παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, παρέχεται η δυνατότητα στους γονείς του άγαμου χωρίς τέκνα υπαλλήλου ή στρατιωτικού, ο οποίος έχει διορισθεί για πρώτη φορά στο Δημόσιο ή έχει καταταγεί ως στρατιωτικός αντιστοίχως μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, χωρίς να έχει ασφαλιστεί σε κανέναν ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης έως την 31 Δεκεμβρίου 1992, εφόσον αυτός αποβιώσει σε διατεταγμένη υπηρεσία που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο και ένεκα αυτής (ιπτάμενοι, εργαζόμενοι σε στρώση ναρκοπεδίων και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, προσωπικό που απασχολείται με την κατάσβεση πυρκαγιών), να επιλέξουν αντί του εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος, την καταβολή σύνταξης.

Παράλληλα, ορίζεται ότι αν οι γονείς του αποβιώσαντος έχουν πεθάνει και αυτός έχει αδέλφια που δεν έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους, το ανωτέρω οικονομικό βοήθημα καταβάλλεται σε αυτά ισομερώς.

Οι προτεινόμενες διατάξεις κρίθηκαν επιβεβλημένες, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ευνοϊκή αντιμετώπιση των γονέων όσων αποβιώνουν με τις ως άνω προϋποθέσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σταθμίσουν την πλέον συμφέρουσα γι’ αυτούς επιλογή και να διαλέξουν μεταξύ της καταβολής του εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος ή τη χορήγηση της σύνταξης.

kranosgr

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δένδιας δικαιώνει οικογένειες στρατιωτικών που έχασαν συζύγους και παιδιά σε διατεταγμένη υπηρεσία"

Άγιοι Ανάργυροι: «Ντροπή, ακόμα δεν με έχει ενημερώσει κανείς ότι δολοφονήθηκε το παιδί μου» – Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής

«Μέχρι και τώρα δεν με έχει ενημερώσει έστω και τυπικά ένας άνθρωπος της αστυνομίας ότι η κόρη μου έχει δολοφονηθεί» ξεσπά ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής, που σκότωσε ο πρώην σύντροφός της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Εκείνο το πρωί που ενημερώθηκα από μία δημοσιογράφο για το τι έχει γίνει, έφτασα στο αστυνομικό τμήμα περίπου στις 10.00. Θα με δείτε στα βίντεο από εκείνη την ημέρα, είμαι με τα ρούχα της δουλειάς. Μιλάω με τον εξωτερικό φρουρό στο φυλάκιο και δεν με άφησαν να ανέβω επάνω στον αξιωματικό υπηρεσίας, ενώ ενημέρωσα ότι είμαι ο μπαμπάς της κοπέλας που σκότωσαν εδώ. Επικοινώνησα μαζί τους στο τηλέφωνο και μου είπαν ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει το τμήμα δυτικής Αττικής και να μεταβώ εκεί. Δεν με άφησαν να δω τον αξιωματικό υπηρεσίας για να επιβεβαιώσω ότι ήταν η κόρη μου. Τι θα μου πουν ότι πήγα στο τμήμα δυτικής Αττικής και ενημερώθηκα; Ποιος με ειδοποίησε; Με πήρε ένας κύριος, μου είπε ότι είναι διευθυντής της αστυνομίας, μου είπε “είμαι και πατέρας και πονάω και εγώ”, πώς πονάει; Ο πόνος του άλλου αντέχεται, ο πόνος ο δικός μας δεν αντέχεται» συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής, μιλώντας στο Live News.

«Λέει η κόρη μου “θέλω ένα περιπολικό γιατί κινδυνεύω από τον πρώην μου” και της απαντάνε “θέλετε ένα περιπολικό για τον πρώην σας;”. Είναι αυτή ερώτηση; Ναι ένα περιπολικό να βοηθήσει ή να πάει τον πρώην της κάπου; Μπορεί να είχε δουλειές ο πρώην και να χρειάζεται αμάξι. Ντροπή γι’ αυτά που έλεγε. Να αλλάξει η νομοθεσία του δημοσίου και όποιος είναι ακατάλληλος υπάρχουν και οι οικοδομές. Η αξιωματικός την ώρα που ήταν στο συμβάν από το κινητό ακούγεται να λέει “παιδιά τι γίνεται τώρα;”. Δεν ήξερε καν την διαδικασία, ρωτούσε τους άλλους που ήρθαν με τις μηχανές και έδιναν οδηγίες. Εν το μεταξύ λέει για το μαχαίρι, ήταν πεσμένος στο πλάι και το κράταγε ακόμη, φαντάζεστε να σηκωνόταν και μαχαίρωνε και τους ίδιους; Θανάσιμα λάθη, τραγικά» συνεχίζει.

Μιλώντας για τις επιστολές του 39χρονου δράστη προς την 28χρονη Κυριακή, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πατέρας της υποστηρίζει ότι «γράφτηκαν τώρα ή από τον ίδιο με τον δικηγόρο του ή από κάποιον άλλον. Όποιος δεν την ήξερε την έλεγε Κυριακή, αυτός την έλεγε μωρό μου, Κική μου, αγάπη μου και όχι Κυριακή».

«Χαίρομαι για όλο τον κόσμο που στηρίζει την Κουλίτσα μου. Μακάρι να ήταν εδώ, να χαμογελάσει σε όλους. Και πάλι το κορίτσι μου θα είχε χαμηλώσει το βλέμμα της και θα ήταν ντροπαλή. Θα με έκαναν περήφανο οι μεγάλοι που κυβερνούν την Ελλάδα μας αν η κόρη μου ήταν το τελευταίο θύμα. Αν έκαναν κάτι να μην ξαναβρεθεί κανένας σε αυτή την θέση, κανένας πατέρας, μάνα, αδελφός, αδελφή, θεία, θείος, γιαγιά, παππούς, κανένας. Ζητώ δικαίωση από την ελληνική δικαιοσύνη και ζητώ δικαίωση και μέσα από τις ελληνικές φυλακές. Εκεί μας έχουν φτάσει, να ζητάμε αυτή την δικαίωση. Τι θα πει αυτός όταν μεταβεί στις φυλακές; Είμαι μάγκας και γνήσιο αρσενικό και τράβηξα μαχαίρι; Σε ποιον; Αυτό θα τους το πει; Θα πει ότι τράβηξε μαχαίρι στην κατά 11 χρόνια μικρότερη του, στην γυναίκα που έλεγε πως αγαπούσε; Όταν αγαπάς κάποιον τον αφήνεις να φύγει για να ζήσει ευτυχισμένος» καταλήγει ο πατέρας της Κυριακής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιοι Ανάργυροι: «Ντροπή, ακόμα δεν με έχει ενημερώσει κανείς ότι δολοφονήθηκε το παιδί μου» – Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής"

Εξώδικο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην Έλενα Ακρίτα

Με εξώδικη δήλωση της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι απάντησε στις κατηγορίες της Έλενας Ακρίτα που έλαβαν χώρα μέσω αναρτήσεων της τελευταίας στο Facebook στις 31.3.2024 και 1.4.2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξώδικο η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν άφησε κανένα σημείο των εν λόγω αναρτήσεων της Έλενας Ακρίτα ασχολίαστο, απαντώντας με λεπτομέρειες και απτά αποδεικτικά στοιχεία που καταρρίπτουν όλους τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της.

Επιπλέον, επισήμανε και τον προσωπικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα της επίθεσης που δέχεται από την κ. Έλενα Ακρίτα, τα σχόλια της οποίας, είναι προσβλητικά και ανήθικα και τη θίγουν ως άνθρωπο, επαγγελματία αλλά κυρίως ως γυναίκα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην Έλενα Ακρίτα"

Λιβύη: Καταγγελία για επίθεση σε σκάφος με Έλληνα διασώστη – Βίντεο από τα πυρά κατά μεταναστών

Επίθεση της ακτοφυλακής της Λιβύης, με πυροβολισμούς κατά του σκάφους διασωστών “Mare Jonio”, στα ανοιχτά της Λιβύης, καταγγέλει η οργάνωση Mediterranea Saving Humans.

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, ένα σκάφος της αυτοαποκαλούμενης λιβυκής ακτοφυλακής κινήθηκε βίαια την ώρα που το “Mare Jonio” διέσωζε μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο σε διεθνή ύδατα. Καταγγέλει ότι Λίβυοι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας πολλούς να πέσουν στη θάλασσα.

Στο σκάφος βρισκόταν και ο γνωστός διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος, σε δική του ανάρτηση, περιγράφει τα όσα βίωσε και σημειώνει ότι στο σημείο αυτό δεν έχουν καμιά κυριαρχία, άρα νομικά η πράξη τους συνιστά πράξη πειρατείας.

Οι σφαίρες έπεσαν 2 μέτρα από τα φουσκωτά μας. Προσπαθούσαν να μας διώξουν για να επιστρέψουν τους πρόσφυγες στην Λιβύη, κάτι για το οποίο πληρώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνουν. Αυτοαποκαλούνται «λιβυκό λιμενικό», αλλά πρόκειται για συμμορίες που έχουν στήσει ιδιωτικές φυλακές και σκλαβοπάζαρα μεταναστών στην Λιβύη” τονίζει σε ανάρτησή του.

Στην θέα τους, όλοι οι πρόσφυγες έπεσαν στην θάλασσα για να γλιτώσουν, ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν κολύμπι και δεν φορούσαν σωσίβιο. Παρά τις απειλές, τις βίαιες μανούβρες και τα πυρά, μείναμε στο σημείο και προσπαθούσαμε να τους περισυλλέξουμε ζωντανούς. Πολλοί άνθρωποι κολυμπούσαν χωρίς τίποτα. Κάποιοι κραντιόντιουσαν από ένα άδειο μπιτόνι βενζίνης και με το άλλο χέρι έσπρωχναν το νερό” σημείωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και πρόσθεσε:

Πάνω στο σκάφος των Λίβυων είδαμε τουλάχιστον 100 αιχμάλωτους μετανάστες από προηγούμενα περιστατικά. Τους είχαν στα γόνατα με το κεφάλι κάτω και τους σημάδευαν με όπλα. Βλέπαμε να τους χτυπάνε με ρόπαλα για να τους πειθαρχήσουν. Παρόλ αυτά, κάποιοι ξέφυγαν και βούτηξαν στο νερό. Ένας ανθρωπος έπεσε στη θάλασσα από την πρύμνη και οι Λίβυοι έκαναν όπισθεν να τον πατήσουν. Δεν ξέρουμε τι απέγινε. Άλλοι 2 Λίβυοι οδηγούσαν προκλητικά με το φουσκωτό τους ανάμεσα στους ναυαγούς αδιαφορώντας για την προπέλα. Δυστυχώς, μέσα στο χάος, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχουν νεκροί. Σίγουρα κάποιοι πιάστηκαν από το λιβυκό σκάφος. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως διασώθηκε από εμάς“.

Αυτό που ζήσαμε ήταν ένα από τα αποτελέσματα των συμφωνιών της ΕΕ με χώρες όπως η Λιβύη, η Τουρκία, η Τυνησία. Προκειμένου να σταματάνε την προσφυγιά, δεν διστάζουν να πυροβολούν διασωστικά καράβια, να βασανίζουν και να προξενούν ναυάγια. Από την άλλη, αυτό που ζήσαμε ήταν και μια σημαντική νίκη μαζί με τους πρόσφυγες. Όσο εκείνοι αψηφούν τις σφαίρες, και δραπετεύουν από τους διώκτες τους, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε αμέριστα στο πλευρό τους” καταλήγει στην ανάρτησή του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Καταγγελία για επίθεση σε σκάφος με Έλληνα διασώστη – Βίντεο από τα πυρά κατά μεταναστών"

Κρήτη: Στη φυλακή παππούς για την σεξουαλική κακοποίηση των τεσσάρων εγγονιών του

Σοκ και δέος προκαλεί υπόθεση που αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων παιδιών  από τον ίδιο τους τον παππού. Ο ηλικιωμένος, 74 ετών σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive πήρε το δρόμο για τις φυλακές Τριπόλεως αφού μετά την απολογία του στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τα καταγγελλόμενα περιστατικά αφορούν παρελθόντα έτη όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά, ωστόσο η απολογία του ηλικιωμένου έγινε στα πλαίσια της τακτικής διαδικασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος στην απολογία του ούτε αρνήθηκε, ούτε ομολόγησε. Φέρεται μόνο να είπε ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, σωματικής και ψυχικής, λόγω και της χρόνιας χρήσης ουσιών που φέρεται να έκανε.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Στη φυλακή παππούς για την σεξουαλική κακοποίηση των τεσσάρων εγγονιών του "

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στον Προαστιακό Πάτρας λόγω αγώνα δρόμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν την Κυριακή 7 Απριλίου στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας, λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης «Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Hellenic Train, την Κυριακή 07/04/2024 δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

- 11305, 11307, 11309, 12301, 12303 (Αγ. Ανδρέα-Ρίου),

- 11306, 11308, 12300, 12302, 12304 (Ρίου-Αγ. Ανδρέα),

καθώς οι δρομείς θα διέρχονται μεταξύ των ωρών 09.00-12.00 από τις ισόπεδες διαβάσεις των οδών Νόρµαν (έξοδος Μηχ/σίου Πατρών προς Πάτρα) και Ακτής ∆υµαίων (Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνετε στα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές, ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στον Προαστιακό Πάτρας λόγω αγώνα δρόμου"

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 14χρονος που κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία με θύμα 13χρονη

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος, που κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία με θύμα μία 13χρονη.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από την μητέρα της ανήλικης, η οποία καταθέτοντας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η κόρη της έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Κατά την απολογία του, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο 13χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έστειλε σε έναν φίλο του το επίμαχο υλικό και αναγνώρισε ότι έκανε λάθος. Κατά πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το υλικό αυτό εστάλη με πρωτοβουλία της ανήλικης, χωρίς να προηγηθεί εκ μέρους του κάποια απειλή, όπως καταγγέλθηκε.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης, ενώ επιπλέον ο κατηγορούμενος θα επιτηρείται μέχρι τη δίκη από επιμελητή ανηλίκων (αναμορφωτικό μέτρο).

Είχε προηγηθεί έρευνα στο σπίτι του, την οποία προκάλεσαν οι καταγγελίες της μητέρας, και στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και ένα αρχείο εικόνας, ακατάλληλου περιεχομένου, όπου εμφανίζεται η 13χρονη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο μαθητής συνελήφθη και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Οι πράξεις για τις οποίες διώκεται αφορούν την χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο πρόσωπο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση, όπως επίσης της κατοχής, διάθεσης και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή έρευνα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 14χρονος που κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία με θύμα 13χρονη"

Νέο οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Χτύπησαν νεαρούς με λοστό και τους μαχαίρωσαν

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά οπαδικής βίας, με το πιο πρόσφατο να καταγράφεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/4).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, δύο νεαρά αδέρφια 23 και 19 ετών βρίσκονταν επί της Λ. Δεκελείας 71 όταν σταμάτησε μπροστά τους ένα αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν τέσσερις άγνωστοι δράστες και τους επιτέθηκαν.

Οι δράστες τους χτύπησαν με μεταλλικούς λοστούς και τους μαχαίρωσαν στους μηρούς, ενώ αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά των θυμάτων.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες και το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Χτύπησαν νεαρούς με λοστό και τους μαχαίρωσαν "

Κυβερνητικά στελέχη για την απόφαση του ΣτΕ: Δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη, που η κυβέρνηση έφερε το 2022

Κυβερνητικά στελέχη επεσήμαναν ότι με βάση την περίληψη της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ακύρωση αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση της χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο. Ωστόσο, η απόφαση του ΣτΕ, υπογραμμίζουν, δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη, που η κυβέρνηση έφερε το 2022, όπως είχε δεσμευθεί. Ιδιαίτερα για την νεώτερη αυτή ρύθμιση, το ΣτΕ αναφέρει ότι συνιστά ένα «σύστημα με εσωτερική συνοχή», άρα ουσιαστικά αποδέχεται τη λογική του.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η αίτηση του Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητικά στελέχη για την απόφαση του ΣτΕ: Δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη, που η κυβέρνηση έφερε το 2022"

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όχι» στο αίτημα αναβολής του Αλέξη Κούγια

Ομόφωνα «όχι» απάντησε το ΜΟΔ στο αίτημα αναβολής της δίκης, η οποία διεξάγεται ήδη, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που υπέβαλε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου καταδικασμένης σε ισόβια για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κούγιας ζήτησε κατά την έναρξη της σημερινής δικασίμου, όπου εκκρεμεί η συνέχεια της κατάθεσης του πατέρα των κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη, την αναβολή της δίκης επικαλούμενος προβλήματα με την υγεία του αλλά και την πειθαρχική ποινή της δίμηνης παύσης του δικηγορικού λειτουργήματος που του επιβλήθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

«Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω πως δεν θα παρατήσω την κατηγορουμένη», είπε ο συνήγορος όταν το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η διαδικασία. Νωρίτερα στην εισαγγελική πρόταση να διοριστούν αυτεπαγγέλτως συνήγοροι για να συνεχιστεί η δίκη ο κ. Κούγιας είχε διαμαρτυρηθεί: «Τι θέλετε να γίνει; Να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ... αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες!».
Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, επιβάλλοντάς της ισόβια. Η ισόβια κάθειρξη αφορά και τις δυο πράξεις. Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει και αυτή ισόβια. «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υποστήριξε. Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου, κ. Αλέξης Κούγιας, κατά την έξοδο του δικαστηρίου, τόνισε πως η απόφαση δεν ήταν αναμενόμενη. «Πρόκειται για δικαστική σκάνδαλο», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την ,κατά τις δικαστικές αρχές , μοιραία δόση κεταμίνης. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όχι» στο αίτημα αναβολής του Αλέξη Κούγια "

Μετρό: Κλειστός ο σταθμός «Πειραιάς» το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

Εκτός λειτουργίας θα είναι ο σταθμός «Πειραιάς» του Μετρό το Σάββατο 6 Απριλίου αλλά και την Κυριακή 7 Απριλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, θα γίνουν τεχνικές εργασίες στον σταθμό.

Όπως γνωστοποίησε η ΣΤΑΣΥ, ο σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό «Πειραιάς», θα είναι κλειστός το Σαββατοκύριακο, λόγω τεχνικών εργασιών.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό «Πειραιάς» χωρίς στάση.

Οι σταθμοί του Μετρό, «Δημοτικό Θέατρο», «Πειραιάς» και «Μανιάτικα», θα συνδέονται μέσω της λεωφορειακής γραμμής 909.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετρό: Κλειστός ο σταθμός «Πειραιάς» το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών"

ΣτΕ: Ο Ράμμος οφείλει να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη για το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη) έκανε μερικά δεκτή την αίτηση ακυρώσεως κατά της πράξης του προέδρου της Α.Δ.Α.Ε., με την οποία απορρίφθηκε το από 7.9.2022 αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να του γνωστοποιηθούν, η εισαγγελική διάταξη και ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του

Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε: «Η ρύθμιση του άρθρου 87 του ν. 4790/2021, με το οποίο θεσπίσθηκε στην περίπτωση επιβολής του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας η πλήρης απαγόρευση της δυνατότητας ενημέρωσης του θιγόμενου, μετά τη λήξη του μέτρου, ακόμη και όταν δεν υφίσταται διακινδύνευση των σκοπών εθνικής ασφάλειας που οδήγησαν στην επιβολή του, αποτελεί υπέρμετρο περιορισμό του απαραβίαστου της επικοινωνίας, που δεν δικαιολογείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του κράτους δικαίου, και, συνεπώς, αντίκειται στα άρθρα 19 παρ. 1 του Συντάγματος, 5 παρ. 1 και 15 παρ. 1 της οδηγίας 2002/58, 7, 8 και 11 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 8 της ΕΣΔΑ και είναι ανίσχυρη.

Επομένως, η προσβαλλόμενη πράξη, κατά το μέρος που ερείδεται στην ανωτέρω ανίσχυρη διάταξη, είναι μη νόμιμη, και για το λόγο αυτό, που βασίμως προβάλλεται, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή, η πράξη αυτή να ακυρωθεί εν μέρει και η υπόθεση να αναπεμφθεί στην Α.Δ.Α.Ε. για νέα, νόμιμη κρίση, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 5 του ν. 2225/1994, όπως ίσχυε πριν από την τροποποίησή της με την κριθείσα ως ανίσχυρη διάταξη του άρθρου 87 του ν. 4790/2021, διότι, όπως έγινε δεκτό, ο νεώτερος ν. 5002/2022 δεν είναι εφαρμοστέος σε εκκρεμή αιτήματα γνωστοποίησης στον θιγόμενο μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του ληφθέντος υπό προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς· τούτο δε διότι με τον νεώτερο αυτό νόμο εισήχθη ένα νέο νομοθετικό καθεστώς που καταλαμβάνει όλη τη διαδικασία επιβολής της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, από την υποβολή του σχετικού αιτήματος και την έγκριση του επίμαχου μέτρου έως την γνωστοποίηση της άρσης του.

Το καθεστώς αυτό αποτελεί ένα σύστημα με εσωτερική συνοχή, οι ουσιαστικές και διαδικαστικές προϋποθέσεις του οποίου προσιδιάζουν στις αιτήσεις άρσης του απορρήτου που υποβάλλονται δυνάμει του διατάξεών του, προκειμένου να διεκπεραιωθούν κατά τις ειδικές ρυθμίσεις του και τις εγγυήσεις που το ίδιο θεσπίζει.

Τούτο επιρρωνύεται από την απουσία μεταβατικών διατάξεων, ισχύει δε κατά μείζονα λόγο προκειμένου για πολιτικά πρόσωπα, όπως ο αιτών, για τα οποία προβλέπεται ειδική δημόσια αρχή για την κίνηση της διαδικασίας υποβολής του αιτήματος άρσης του απορρήτου και ειδικό όργανο για την χορήγηση της πρώτης από τις δύο συνολικά απαιτούμενες άδειες έγκρισής του».

Αντίθετα, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι «η προσβαλλόμενη πράξη, κατά το μέρος που απέρριψε το αίτημα του αιτούντος να ενημερωθούν ο Πρόεδρος της Βουλής και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το περιεχόμενο της εισαγγελικής διάταξης περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του, αιτιολογείται νομίμως, ο δε περί του αντιθέτου λόγος ακυρώσεως είναι απορριπτέος ως αβάσιμος».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " ΣτΕ: Ο Ράμμος οφείλει να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές"

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Να πέφτετε πάνω από το πρόβλημα σαν να είναι δικό σας» – Τι αλλάζει στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Τέσσερις αλλαγές στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, από την ΕΛ.ΑΣ μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, «για κάθε καταγγελία», επισημαίνει η αστυνομία, «αξιοποιείται ο ειδικός οδηγός διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχει από το 2021, ο οποίος κωδικοποιήθηκε σε απλή μορφή και εμπλουτίστηκε με προσαρμογές στις νέες νομοθετικές αλλαγές για την ενδοοικογενειακή βία. Διαχειριζόμαστε κάθε θύμα με ενσυναίσθηση και του παρέχουμε κάθε υποστήριξη».

Αυτές είναι οι 4 βασικές προσθήκες που αποφασίστηκαν για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας:

1) κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη.

2) Κάθε εβδομάδα θα στέλνεται απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείριση τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακης Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να υπάρχει παρακολούθηση και λογοδοσία

3) για κάθε περιστατικό ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ενημερώνει τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για να τον υποστηρίξουν στη διαχείριση του περιστατικού

4) για κάθε θύμα εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι έως τα τέλη Μαΐου θα έχουν δημιουργηθεί 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα και επεκτείνεται πανελλαδικά η χρήση του Panic Button.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε υπό την ηγεσία του με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, ζήτησε από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. «να πέφτουν πάνω από το πρόβλημα σαν να είναι δικό τους και να μπαίνουν στη θέση των θυμάτων. Ο πολίτης θέλει και πρέπει να νιώσει ασφαλής όταν έρθει σε εμάς. Σε κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής υποχρεούμαστε να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να νιώσει η γυναίκα ασφαλής και να είμαστε σίγουροι πριν φύγει από εκεί, ότι θα συνεχίσει να είναι ασφαλής».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Να πέφτετε πάνω από το πρόβλημα σαν να είναι δικό σας» – Τι αλλάζει στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας"

Θεσσαλονίκη: Ρομά έκρυβε στο σπίτι του καραμπίνες, ηρωίνη και ασύρματο συντονισμένο στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας 34χρονος Ρομά συνελήφθη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στα υψώματα Διαβατών. Σε έλεγχο των αστυνομικών στο σπίτι του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 2 κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο, ένα μεταλλικό ξίφος, μικροποσότητα ηρωίνης αλλά και ένας ασύρματος πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Δήμου Δέλτα χθες το πρωί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού των Τμημάτων Όπλων-Εκρηκτικών και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της ίδιας Διεύθυνσης, αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Τροχαίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, αλλά και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, έλεγξαν συνολικά:

  • (86) άτομα και
  • (49) οχήματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διενέργεια των ελέγχων, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, 34χρονος Ρομά, στην οικία του οποίου και σε περιβάλλοντα χώρο αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (2) κυνηγετικά όπλα,
  • (1) Αεροβόλο τυφέκιο,
  • (8) Φυσίγγια,
  • (1) Μεταλλικό ξίφος,
  • (2) συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους (2) γραμμαρίων,
  • (3) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες με έναν εξ’ αυτών να είναι συντονισμένος σε συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.,
  • (6) ρολόγια χειρός,
  • (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • (2) χρυσές λίρες,
    Κλειδί οχήματος και
  • (1) Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχετίστηκε σε βάρος του για βία κατά υπαλλήλων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ρομά έκρυβε στο σπίτι του καραμπίνες, ηρωίνη και ασύρματο συντονισμένο στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ."

Μπλόκο στις μεταβατικές διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης βάζει νέα απόφαση του ΣτΕ

Ρωγμές στις μεταβατικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση βάζει πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνει οικοδομική άδεια σε οικόπεδο εντός ζώνης οικισμού στην Ρόδο.

Με την απόφαση αυτή, το Ανώτατο Δικαστήριο, επιβεβαιώνει την πάγια θέση του για δόμηση σε οικόπεδο με πρόσωπο σε πολεοδομικά αναγνωρισμένο δρόμο (εθνικό /ή κοινοτικό), ένα θέμα που έχει εξετάσει κατ΄ επανάληψη τα τελευταία δύο χρόνια το ΣτΕ ακυρώνοντας ουκ ολίγες οικοδομικές άδειες.

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου που «ψήνεται» εδώ και μήνες και έχει από καιρό οριστικοποιηθεί, αφορούσε μεταβατικές διατάξεις για εκτός σχεδίου οικόπεδα, με τις οποίες το υπουργείο επιχειρούσε να δώσει τέλος στις αρρυθμίες που είχαν προκαλέσει στις πολεοδομίες οι δικαστικές αποφάσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός.

«Αβασίμως προβάλλεται ότι διαφοροποιείται, το επίμαχο γήπεδο, διότι, ευρισκόμενο εντός ζώνης οικισμού, προσομοιάζει με τα εντός οικισμού οικόπεδα λόγω της εγγύτητάς του σ’ αυτόν, γεγονός που δημιουργεί πιο έντονη προσδοκία του ιδιοκτήτη για οικιστική αξιοποίηση και δικαιολογεί διαφορετικούς όρους δόμησης από τα λοιπά εκτός σχεδίου ακίνητα» αναφέρει η νεότερη απόφαση του ΣτΕ. Και αυτό όπως αιτιολογείται καθώς αφενός η ζώνη των 500 μέτρων από τα όρια οικισμού είναι έκταση εκτός σχεδίου πόλης, αφετέρου γιατί σε κάθε περίπτωση, και τα εντός σχεδίου ή τα εξομοιούμενα με αυτά εντός οικισμού ακίνητα απαιτείται να έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο προκειμένου να είναι οικοδομήσιμα» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΣτΕ.

Η επίμαχη απόφαση έρχεται λίγο πριν την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΝ, στο οποίο περιλαμβανόταν και η διάταξη για την δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα, που όπως όλα δείχνουν αναστέλλεται μέχρι να καθαρογραφεί και να «ζυγιστεί» η νεώτερη απόφαση του ΣτΕ.

Τι λέει το ΥΠΕΝ

Το κατά τα άλλα λαλίστατο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέφυγε να δημοσιοποιήσει την σοβαρή εξέλιξη για τα εκτός σχεδίου και περιορίστηκε σε μία χλιαρή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, με την οποία σκιαγραφεί τις νέες παραμέτρους της ρύθμισης και προεξοφλεί τις αλλαγές στο σχεδιασμό.

Ειδικότερα στην ανάρτηση του ΥΠΕΝ, αναφέρεται ότι τελεί εν αναμονή της απόφασης του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κάποια νεότερη νομολογία και εάν από τα δεδομένα που διατυπώνονται από το Δικαστήριο επηρεάζονται οι μεταβατικές διατάξεις που σχεδιάζονται από το Υπουργείο. Η ρύθμιση αφορούσε την μεταβατική διάταξη για το θέμα της δόμησης στα εκτός σχεδίου ακίνητα μέχρι τη θεσμοθέτηση των Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων και του χαρακτηρισμού του συνόλου του οδικού δικτύου της χώρας.

«Το Υπουργείο λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό στο ελληνικό Σύνταγμα, την προστασία του Περιβάλλοντος και την προάσπιση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας με όρους, κανόνες και ασφάλεια Δικαίου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, η νεώτερη απόφαση του ΣτΕ φαίνεται να προκαλεί ανατροπή του σχεδιασμού που θα εκδηλωθεί είτε με αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου (που σημαίνει νέα επεξεργασία των διατάξεων για την εκτός σχεδίου δόμηση) είτε με μετάθεση της ρύθμισης σε επόμενο χρόνο, δεδομένου ότι οι διατάξεις της εκτός σχεδίου έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλο θόρυβο.

Τι προβλέπει η ρύθμιση του ΥΠΕΝ

Η νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ για την εκτός σχεδίου δόμηση, η οποία συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο και πιθανώς αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου για την δυστοκία της επίσημης ανακοίνωσής του, άναβε το πράσινο φως της δόμησης με τις εξής προϋποθέσεις:

-Για τα οικόπεδα που «δημιουργήθηκαν» από το 1985 έως το 2003 και έχουν «πρόσωπο» 25 μέτρων σε οδό που φαίνεται στις αεροφωτογραφίες του 1977, τίθεται ως προϋπόθεση δόμησης η ύπαρξη τουλάχιστον 2 κατοικιών σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.

-Από τον κανόνα του “προσώπου” των 25 μέτρων, εξαιρούνται οι κατοικίες, όπου το “πρόσωπο” μπορεί να μειωθεί και στα 3,5 μέτρα υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι οικόπεδο προ του 1985 και σε δρόμο που εμφανίζεται στις αεροφωτογραφίες του 1977. Επίσης ότι θα έχει διανοιχτεί από δημόσιο φορέα και βρίσκεται τουλάχιστον ένα κτίριο με χρήση κατοικίας εντός ζώνης 50 μέτρων από το οδικό δίκτυο και σε απόσταση 250 μέτρων από το οικόπεδο.

-Δεν απαιτούνται οι προϋποθέσεις του νόμου σε ακίνητα που έχουν σχηματιστεί προ του 1985 και για τα οποία υπάρχουν προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών, άδειες ή αναθεωρήσεις αδειών. Καθώς επίσης και όσα μεταβιβάστηκαν την τελευταία πενταετία εφόσον η συμβολαιογραφική πράξη ορίζει ότι είναι άρτια και οικοδομήσιμα.

-Με τις νέες ρυθμίσεις, δυνατότητα δόμησης για τα τυφλά οικόπεδα (χωρίς δρόμο) είναι να υπάρχει νόμιμη σύσταση δουλείας προ του 1985 (διέλευση στο δρόμο μέσω εισόδου από γειτονικό οικόπεδο) και να συντελείται σε γεωτεμάχιο που εξυπηρετεί τουλάχιστον ένα κτίσμα με νόμιμη οικοδομική άδεια.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο στις μεταβατικές διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης βάζει νέα απόφαση του ΣτΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news