facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Κύπρος: 226 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Κανένας θάνατος

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε για σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου, 226 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 378.

Νοσηλεύονται 43 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 18 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 41.809 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,54%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 74.569.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 226 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Κανένας θάνατος"

Καιρός αύριο: Επιμένει ο καύσωνας – Πού θα δούμε 41 βαθμούς Κελσίου

Πολύ ζεστός θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Κυριακή (27.06.2021). Ο υδράργυρος θα καταγράψει και νέα άνοδο, ενώ σε κάποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη και στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένει ο καύσωνας – Πού θα δούμε 41 βαθμούς Κελσίου"

Παράνομη η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ - Κανονικά οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα

Παράνομη κρίθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ που είχε εξαγγελθεί στο διάστημα των εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.  Για την τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ είχε προσφύγει στα δικαστήρια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός κατέθεσε αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση, ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία.

Σε ανάρτηση της στο twitter, τονίζει «το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της #ΟΛΜΕ. Πάνω από 8000 παιδιά θα μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα τη Δευτέρα εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. Καλή επιτυχία!»

Στο ζήτημα παρενέβη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα το Σάββατο στο φόρουμ «project2030.gr» το οποίο διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. Όπως είπε, «πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράνομη η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ - Κανονικά οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα"

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα πλήξει τους ανεμβολίαστους

Θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα και στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να την καθυστερήσουμε στην χώρα μας, τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε: «Το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της Ε.Ε και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων».

Τόνισε ότι το 4ο αυτό κύμα κορονοιού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις .

Μάλιστα σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ τόνισε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους.

Υπογράμμισε πως τώρα στόχος στην χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή την στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει που είναι τα προβλήματα σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές έτσι ώστε με ειδικές παρεμβάσεις να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα πλήξει τους ανεμβολίαστους"

Δύο 20χρονοι βίαζαν επί 3 μέρες 19χρονη – Την εγκατέλειψαν και έφυγαν για Μύκονο

Δύο 20χρονοι γνώρισαν μια 19χρονη κοπέλα μέσω Facebook, έκλεισαν ραντεβού μαζί της, τη βίαζαν για τρεις μέρες σε σπίτι στα Πατήσια και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν στο λιμάνι του Πειραιά και έφυγαν για διακοπές στη Μύκονο! Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μαζί με κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Μυκόνου, μετά απο συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν, μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησί των ανέμων να τους εντοπίσουν να τους περάσουν χειροπέδες και να τους στείλουν πακέτο στην Αθήνα για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη. Οι δύο 20χρονοι Αλβανοί, όπως κατήγγειλε το θύμα, της έπιασαν κουβέντα μέσω Facebook,την «έψησαν» και κατάφεραν να βγουν ραντεβού μαζί της. Αφού συναντήθηκαν, η ίδια ισχυρίζεται οτι της έριξαν κάτι στο ποτο για να κάμψουν τις αντιστάσεις της, την οδήγησαν σε διαμέρισμα στα Πατήσια όπου για τρεις ημέρες ξεσπούσαν πάνω της τα αρρωστημένα τους ένστικτα. Τελικά, το πρωϊ του Σαββάτου οι δύο βιαστές μαζί με την κοπέλα , η οποία όπως κατήγγειλε ήταν ακόμη ναρκωμένη, πήραν το τραίνο και  μετέβησαν στην περιοχή του Πειραιά. Εκεί,  παράτησαν την 19χρονη Αλβανίδα στο έλεος του Θεού και ανέβηκαν στο πλοίο για διακοπές στη Μύκονο. Όμως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνων, σε συνεργασια με τους συναδέλφους τους απο την Υποδιεύθυνση του νησιού και τους άνδρες του Λιμεναρχείου Μυκόνου, με οδηγό τις φωτό που τους έδωσε απο το Facebook, μόλις οι δυο βιαστές αποβιβάστηκαν απο το καράβι, όρμησαν πάνω τους και πριν προλάβουν να αντιδράσουν τους συνέλαβαν.



Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μύκονο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για βιασμό και παράνομη κατακράτηση.

Πρωινές ώρες της σήμερον (26-6-2021), 19χρονη αλλοδαπή κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών την παράνομη κατακράτηση της επί τριήμερο σε οικία στην Αθήνα και το βιασμό της από τους ανωτέρω, οι οποίοι την απελευθέρωσαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατόπιν των ανωτέρω και την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκαν  και εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και σε συνεργασία με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου και το Λιμεναρχείο Μυκόνου, συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι στη Μύκονο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο 20χρονοι βίαζαν επί 3 μέρες 19χρονη – Την εγκατέλειψαν και έφυγαν για Μύκονο"

Κορωνοϊός: Στα 375 τα νέα κρούσματα - 238 οι διασωληνωμένοι, 12 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 375 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.670, εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Από το σύνολο των 375 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 11 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η γεωγραφική κατανομή των 375 κρουσμάτων covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα έχει ως εξής:

45 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

15 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

8 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

32 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

52 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

15 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νήσων

22 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρτας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Εβρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

16 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

7 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

7 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης

6 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

19 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.646 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 238 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.657 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 46  ημερήσια μεταβολή -13.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 55 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 5.377.705 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 5.127.430 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 30.871 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 25 Ιουνίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 24.398.820 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου, ενώ 444.296 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 375 τα νέα κρούσματα - 238 οι διασωληνωμένοι, 12 θάνατοι"

Συνελήφθη 43χρονος στη Σάμο για κατασκοπεία

Στη σύλληψη ενός 43χρονου ημεδαπού για κατασκοπεία και διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών, προχώρησε η λιμενική αρχή Σάμου.

Ο 43χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να βιντεοσκοπεί - φωτογραφίζει στην περιοχή ''Ζεστό'' Κοντακαίικων Σάμου περιπολικά σκάφη του λιμενικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε, μετά από εντοπισμό έντεκα μεταναστών στην ακτή της περιοχής Κουρούντερε Σάμου. 

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και μία συσκευή γεωγραφικού στίγματος.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 43χρονος στη Σάμο για κατασκοπεία "

Αγρίνιο: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το «εφιαλτικό κοινόβιο» του ιερέα - «Με παρενοχλούσε κάθε μήνα από τα 12 έως τα 14»

Την ώρα που ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό 22χρονης κοπέλας στο Αγρίνιο, η μαρτυρία της 27χρονης αδερφής του θύματος στο Ladylike σχετικά με τα όσα βίωσε εκείνη και η μικρότερη αδερφή της συγκλονίζουν. Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος υπηρετεί το λόγο του Θεού κακοποίησε σεξουαλικά ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο σήμερα είναι 22 ετών, ενώ παρενόχλησε σεξουαλικά και την 27χρονη σήμερα αδελφή της.

Η 27χρονη κοπέλα , πριν πέντε μήνες είχε βρει το θάρρος και την τόλμη μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρνόχληση , να μιλήσει και η ίδια στο LadyLike την ιστορία της σεξουαλικής της κακοποίησής από τον ιερέα στο Αγρίνιο από τα 12 της και μετά. Τον ίδιο ιερέα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανήλικης αδερφής της, η οποία σήμερα είναι 22 ετών, και για παιδική πορνογραφία- αφού στις οικίες του βρέθηκε σχετικό υλικό. Παράλληλα ο ιερέας έχει δεχθεί μήνυση και για την σεξουαλική παρενόχληση της 27χρονης, όπως χαρακτηριστικά είχε περιγράψει. Η δική της θαρραλέα στάση και πρωτοβουλία, οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Oι δύο αδερφές κάνουν αποκαλύψεις για τα όσα έζησαν στο εφιαλτικό κοινόβιο του ιερέα ως παιδιά. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση και στα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν.

Η δήλωση της 22χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για βιασμό

«Όταν γνωρίζεις την αλήθεια τότε ξέρεις οτι έχεις το δίκιο με το μέρος σου και δεν έχεις τίποτα και κανέναν να φοβηθείς, πόσο μάλλον όταν το κακούργημα που σου διαπράχθηκε ήταν σε ηλικία 14 ετών. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μεγαλώνει σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον κάτω από την ολική επίβλεψη του ιερέα.

Μας χειραγωγούσε πλήρως καθώς μάς επέβαλε την υπακοή προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα όλα αυτά να συμβάλλουν στο να τραυματίσει ανεπανόρθωτα την παιδική μου αγνότητα.

Ποιος έχει την ευθύνη για εμένα και για όλα τα ανήλικα παιδιά. Γιατί βιάζονται καθημερινά γυναίκες;

Την απάντηση δεν την γνωρίζω.

Βρίσκομαι όμως στην ηλικία των 22 ετών όπου με θάρρος και τόλμη καλούμαι να παλέψω για να λυτρωθώ από τον βιασμό μου και να ηρεμήσει η ψυχή μου από τον πόνο που κουβαλάω από μικρό παιδί.

Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ιερέα στο Αγρίνιο: «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»

Σήμερα 2 κορίτσια, εγώ στα 22 και η αδερφή μου στα 27 ξεκινάμε έναν μεγάλο αγώνα για να βρούμε λίγο φως στο σκοτάδι μας, να έρθει η χαρά στη ζωή μας.

Όμως ποια κοπέλα σε αυτή την ηλικία θα επιθυμούσε να βγει φήμη ότι κακοποιήθηκε από έναν ιερέα; Καμία νομίζω.

Ωστόσο, λυπάμαι πολύ για την τοποθέτηση της εκκλησίας, καθώς 1 χρόνο πριν αναφέρθηκα στο γεγονός και η απάντηση ήταν να σιωπήσω δεν το δέχτηκα, καθώς είμαι διατεθειμένη τόσο να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο κι άλλα τόσα και τόσα παιδιά και γυναίκες που υποφέρουν.

Πιστεύω στον Θεό, στη δικαιοσύνη, στη φωνή του λαού και ελπίζω πως μια μέρα η κοινωνία μας θα «καθαρίσει» απ’ όλα αυτά τα διεστραμμένα μυαλά που μας γκρεμίζουν τα όνειρα και αφήνουν μόνιμες πληγές στις καρδιές μας.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την κοινωνία που είναι δίπλα μας, μα πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τις δυνατές γυναίκες, είτε μίλησαν, είτε όχι, γιατί δεν βρήκαν το κουράγιο να το μοιραστούν. Η δύναμή μας είναι η αλήθεια μας και το υπόσχομαι πως μια μερα αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αρκεί όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας.

Τίποτα δεν μένει κρυφό, η αλήθεια πάντα φανερώνεται!»

Η δήλωση της 27χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα στο Αγρίνιο για σεξουαλική παρενόχληση κατά συρροή

«Στο κοινόβιο αυτό υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρες και ένας «πατέρας», ο ιερέας.

Μεγαλώσαμε μέσα σε ένα κοινόβιο, που δημιούργησε αυτός ο οποίος ήθελε να λέγεται «ιερέας» και που σκόπιμα μάς ζητούσε να τον αποκαλούμε «πατερούλη», δημιουργώντας υποτίθεται ένα προστατευμένο για εμάς οικογενειακό περιβάλλον, ενώ στην πράξη αυτό του έδινε το ελεύθερο και τη δυνατότητα να μας εκμεταλλεύεται και να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά μας.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό και και αρρωστημένο περιβάλλον που εμείς μεγαλώναμε όταν του δινόταν η ευκαιρία, έφτανε μέχρι και τον βιασμό.

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα υποστήκαμε στην παιδική κι εφηβική ηλικία σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη ιεροσύνη του ήταν οι λόγοι που μας κρατούσαν τόσα χρόνια στο σκοτάδι. Και τώρα έχοντας ξεφύγει από αυτό το κοινόβιο βρήκαμε το θάρρος και τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να μιλήσουμε για όλα αυτά που ζήσαμε.

Απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές, όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και για να δείξουμε ότι δεν πρέπει να σιωπούμε και να φοβόμαστε. Η σιωπή δεν είναι χρυσός, στις περιπτώσεις αυτές. Η σιωπή των θυμάτων είναι η δύναμη των θυτών.

Ο φόβος δεν ταιριάζει πια σ’ εμάς. Ας αφήσουμε τον φόβο για άλλους. Τα τέρατα που αγγίζουν και βιάζουν παιδιά πρέπει να πληρώνουν. Οι παιδεραστές δεν χωρούν στην κοινωνία, κι όταν μιλάμε για παιδιά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τα παιδιά του χθες, του σήμερα και τα παιδιά που θα φέρουμε μια μέρα στον κόσμο.

Προσέχουμε τα παιδιά!

Πρέπει όλα τα θύματα να μιλήσουν. ΔΕΝ είναι μόνες. Ξέρουμε τι έχουν περάσει και το πόσο φοβούνται.

Ευχαριστούμε όλες κι όλους που είστε δίπλα μας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πίστη στον Θεό. Η αλήθεια θα λάμψει».

Η ενήλικη πλέον γυναίκα περιγράφει στο Ladylike πώς από τα 12 έως και τα 14 της παρενοχλήθηκε 24 (!) φορές σεξουαλικά από τον ιερέα – πνευματικό και θείο της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του.

Ασελγούσε πάνω της με πρόφαση την εξομολόγηση

«Η δική μου σεξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο.»

Ο ιερέας – «τέρας» δεν εξομολογούσε το κορίτσι στην εκκλησία, αλλά στο δωμάτιό του στο σπίτι του. Την κάθιζε στο κρεβάτι και της χάιδευε τα μπούτια, τα χέρια… Παράλληλα, ζητούσε να του πει τι αμαρτίες έχει κάνει.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Με ρωτούσε με το πιο γλυκό ύφος πράγματα που δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι μπορώ να τα κάνω.

“Πες μου, έχεις σεξουαλικές ορμές;”,”Βάζεις πράγματα στο μ@@@ί σου; Βάζεις στυλό, βάζεις μολύβια, βάζεις φρούτα;”

Το σοκ ήταν μεγάλο. Ακόμα και τώρα που τα λέω, δεν χωράει το μυαλό μου ότι μου έχουν πει τέτοια πράγματα και μάλιστα όταν ήμουν παιδί. Του απαντούσα όχι, δεν κάνω κάτι τέτοιο, αλλά επέμενε.

“Ξέρω ότι το κάνεις, ξέρω ότι σου αρέσει”. Κάθε φορά γινόταν κάτι διαφορετικό. Μια φορά με ανάγκασε να βγάλω την μπλούζα μου για να δει το μπούστο μου με το επιχείρημα ότι μου έχουν κάνει μάγια και πρέπει να πιάσει το σώμα μου για να τα λύσει.

Άλλες φορές με έπαιρνε με το καλό. “Έλα να παίξουμε ένα παιχνίδι, έλα να σε κάνω κρακ” μου έλεγε. Ερχόταν λοιπόν από πίσω μου, μου έπιανε το στήθος και έτριβε το πέος του στα οπίσθιά μου. Για όσα μου έλεγε και μου έκανε, ένιωθα μια τεράστια ντροπή.

Με “εξομολογούσε” σίγουρα μια φορά τον μήνα. Κάθε μήνα από τα 12 μέχρι τα 14 μου χρόνια, ώσπου άρχισα να προφασίζομαι δικαιολογίες για να μην με παίρνει η μάνα μου μαζί της στο σπίτι του. Πλέον ένιωθα την απειλή και το κακό που μου έκανε. Αλλά στη μάνα μου όχι, δεν μου έβγαινε να μιλήσω.

Στο τέλος της εξομολόγησης αυτός που εξομολογείται ενδέχεται να γονατίσει ώστε να διαβάσει ο πνευματικός την ευχή. Και λέω ενδέχεται γιατί δεν είναι υποχρεωτικό. Στη δική μου περίπτωση ήταν ο μόνος τρόπος. Οπωσδήποτε έπρεπε να γονατίσω. Ερχόταν πολύ κοντά και ακουμπούσε το όργανό του στο κεφάλι μου.

«Δεν ξεπερνιέται – Δεν άφηνα άνθρωπο να με πλησιάζει»

Η καταγγέλλουσα αναφέρει πως η χρόνια αυτή παρενόχληση την επηρέασε στη μετέπειτα ζωή της.

«Δεν ξεπερνιέται. Με επηρέασε και στη σεξουαλική μου ζωή. Άργησα πολύ να κάνω σχέση, να αφεθώ. Ευτυχώς βρήκα έναν σύντροφο που εμπιστεύτηκα από την αρχή, που με κατάλαβε».

Και προσθέτει: «Ο παπάς αυτός μέσα σε όλα όσα έλεγε, με έβαζε να ορκιστώ πως δεν θ’ αφήσω ποτέ κάποιον άλλο άντρα να με αγγίξει. Ότι ποτέ δεν θα τον προδώσω. Με στοίχειωσε».

Το θύμα αναφέρει επίσης ότι δεν άφηνε άνθρωπο να την πλησιάζει και πως είχε προβληματιστεί για τη σεξουαλική της ταυτότητά της, αλλά τελικά απευθύνθηκε σε ψυχολόγο.

«Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ, αλλά επιλέγω να προχωρήσω, δεν θέλω να του κάνω τη χάρη και να “βουλιάξω”.»

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η μητέρα του θύματος είχε πέσει ολότελα στα «δίχτυα» του παπά, ο οποίος την τρόμαζε ότι είχε δήθεν πάθει μάγια.

Η γυναίκα τον εμπιστευόταν με κλειστά μάτια, γι’ αυτό και το θύμα άργησε να της παραπονεθεί για αυτόν.

«Έτσι κι αλλιώς ήταν εκεί, έβλεπε πώς έβγαινα κάθε φορά από το δωμάτιο», σχολιάζει.

Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας αυτός οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, η μητέρα της εξακολουθεί να πιστεύει τυφλά σε αυτόν. «Τον έχει για Θεό της. Του έχει τυφλή υπακοή. Είναι αρρωστημένη σχέση. Έκανε πέρα τους πάντες για χάρη του».Η καταγγέλλουσα, πάντως, δεν δηλώνει οργή αλλά οίκτο προς το πρόσωπο της μητέρας της και πιστεύει ότι έχει καταλάβει τι συμβαίνει.

Δεν θέλω να κινδυνεύσουν άλλα παιδιά

Ένας από τους λόγους που επιλέγω να μιλήσω είναι γιατί δεν θέλω να κινδυνεύσουν άλλα παιδια από αυτό το κτήνος. Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που δεν στηρίζουν τα παιδιά που γέννησαν και πιστεύουν έναν ξένο που φυτρώνει στη ζωή τους. Όσοι μεγαλώνουν παιδιά, πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να τα αφήνουν μόνα με κανέναν, ακόμα κι αν ο άλλος φοράει ράσο γιατί μπορεί να μην είναι ασφαλή, όπως δεν ήμουν κι εγώ. Εδώ στην επαρχία συμβαίνει τόσο πολύ όλο αυτό. Ο κόσμος υπακούει τυφλά τους ιερείς. Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν μιλούσαμε στα παιδιά μας από νωρίς για το τι είναι η παρενόχληση. Για τον Κανόνα των Εσωρούχων. Οι γονείς πρέπει να χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους.

Αν έστω κι ένας άνθρωπος ακούγοντας αυτή την ιστορία προφυλάξει ένα παιδί, εγώ θα έχω εκπληρώσει τον στόχο μου"

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρίνιο: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το «εφιαλτικό κοινόβιο» του ιερέα - «Με παρενοχλούσε κάθε μήνα από τα 12 έως τα 14»"

Συνεχίζονται τα πάρτι στο ΑΠΘ – Χιλιάδες άτομα για ακόμη μία Παρασκευή (VIDEO)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα πάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο σημείο της Φιλοσοφικής, παρά τις ενέργειες που ακολούθησε ο πρύτανης του Ιδρύματος, Νίκος Παπαϊωάννου.

Όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο και φωτογραφίες του ThessToday.gr, για ακόμη μία Παρασκευή, χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στο ΑΠΘ, διασκεδάζοντας και χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής των ηχείων που υπήρχαν.

Τα πάρτι στο ΑΠΘ ξεκίνησαν τον Μάϊο, και από τότε, παρά τις 6 εισαγγελικές παρεμβάσεις που εκδηλώθηκαν, αλλά και τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρύτανης του ΑΠΘ ώστε να βοηθήσει να μπει ένα τέλος, διεξάγονται κανονικά κάθε εβδομάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από 4 ημέρες, ο κ. Παπαϊωάννου παρέδωσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης όλα τα στοιχεία που θεωρεί εκείνος χρήσιμα, με την ελπίδα να βρεθούν οι διοργανωτές.

«Δεν είναι η ώρα να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον. Με την αστυνομία έχουμε καταφέρει λόγω της συνεργασίας μας, να καθαρίσουμε το πανεπιστήμιο από τους ναρκέμπορους, θεωρώ λοιπόν, πως όσον αφορά τα πάρτι, η δική μας δουλειά είναι να ενημερώνουμε με στοιχεία, και να περιφρουρούμε τον χώρο.

Από την πλευρά μας, ενημερώνουμε τις αρχές, και έπειτα δεν είναι δική μας δουλειά η εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και ούτε είμαστε οι αρμόδιοι να κρίνουμε την δουλειά των αρχών» τόνισε ο πρύτανης σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο.

 thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζονται τα πάρτι στο ΑΠΘ – Χιλιάδες άτομα για ακόμη μία Παρασκευή (VIDEO)"

Μετάλλαξη Δέλτα: Καλπάζει στην Πορτογαλία – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην περιοχή της Λισαβόνας  προέρχονται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο μεταδίδεται ταχύτατα σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό προσπαθώντας να σταματήσουν την ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων.

Το Ινστιτούτο Υγείας Ricardo Jorge σε αναφορά του σημειώνει ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία, αντιστοιχεί σε ποσοστό 51% των μολύνσεων στην κεντρική Πορτογαλία, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι «εξαπλώνεται γρήγορα», όπως συνέβη στην Βρετανία.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν χθες κατά 1.604 κρούσματα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τη 19η Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων υπήρχε lockdown.

Συνολικά, η Πορτογαλία έχει αναφέρει 871.483 περιστατικά μόλυνσης με 17.081 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα νέα περιστατικά μόλυνσης καταγράφονται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λισαβόνας, η περιοχή Αλγκάβρε στα νότια της χώρας έχει τον υψηλότερο δείκτη μετάδοσης των κρουσμάτων «R» στο 1,34 σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται μετά το άνοιγμα της Πορτογαλίας στους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία στα μέσα Μαΐου.

Η Πορτογαλία είναι εξαρτώμενη από τον τουρισμό.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις άνοιξαν και πάλι. Το καλοκαίρι έφτασε και οι παραλίες έχουν γεμίσει από κόσμο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετάλλαξη Δέλτα: Καλπάζει στην Πορτογαλία – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων"

Πάτρα: Πρωτοφανές μπαράζ επιθέσεων σε αυτοκίνητα μέσα στη νύχτα - Συναγερμός στις αρχές

Ένα πρωτοφανές μπαράζ επιθέσεων σε αυτοκίνητα κινητοποίησε τις αρχές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στόχος αγνώστων έπεσαν 4 ΙΧ αυτοκίνητα στην περιοχή της Λεύκας.

Οι επιθέσεις έγιναν η μία μετά την άλλη, προκαλώντας ερωτηματικά για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών.

Το ένα μετά το άλλο

Στις 4.18 το πρωί, στις 4.20 και στις 4.23 εκδηλώθηκε φωτιά σε τρία αυτοκίνητα στην περιοχή της Λεύκας, τα οποία βρίσκονταν στην ίδια οδό και στις 5.07 σε ένα ακόμα όχημα σε διαφορετικό δρόμο, επίσης στη Λεύκα.

Στην ίδια περιοχή όμως ξέσπασαν ακόμη δύο πυρκαγιές σε οικόπεδα, η μία περίπου στη 01.30 τα ξημερώματα και η άλλη στις 6 το πρωί.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός ολόκληρη τη νύχτα, με τα περιστατικά να προκαλούν τεράστια ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Πρωτοφανές μπαράζ επιθέσεων σε αυτοκίνητα μέσα στη νύχτα - Συναγερμός στις αρχές"

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Όλες οι αλλαγές στο ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου - Δείτε το νομοσχέδιο

Τις αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο που ενεργοποιούνται από την 1η Ιουλίου 2021 περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η οποία  θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 1η Ιουλίου και ώρα 8:00 π.μ.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις ενσωματώνονται στο εσωτερικό μας δίκαιο οι διατάξεις της οδηγίας (ΕΕ) 2017/2455 του Συμβουλίου και της οδηγίας (ΕΕ) 2019/1995 του Συμβουλίου των οποίων η εφαρμογή είναι υποχρεωτική για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01η.07.2021, ρυθμίζοντας τα  παρακάτω, μέσω της τροποποίησης των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000):

-Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου θεσπίζονται δύο νέες φορολογητέες πράξεις οι «ενδοκοινοτικές εξ αποστάσεως πωλήσεις αγαθών» και οι «εξ αποστάσεως πωλήσεις αγαθών που εισάγονται από τρίτα εδάφη ή τρίτες χώρες».

-Θεσπίζονται ειδικές διατάξεις βάσει των οποίων, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια επιχείρηση που διευκολύνει την παράδοση αγαθών μέσω της χρήσης ηλεκτρονικής διεπαφής, όπως αγοράς, πλατφόρμας, διαδικτυακής πύλης ή παρόμοιων μέσων, θεωρείται, για σκοπούς ΦΠΑ, ότι έχει παραλάβει και εν συνεχεία παραδώσει η ίδια τα αγαθά («θεωρούμενος προμηθευτής») προς τον πελάτη.

-Το υφιστάμενο όριο των (35.000/100.000 ευρώ αναλόγως το κράτος – μέλος προορισμού) για τις «πωλήσεις από απόσταση» καταργείται και αντικαθίσταται από νέο ενιαίο όριο ύψους 10.000 ευρώ για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτω από το οποίο η παροχή τηλεπικοινωνιακών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών και ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και οι ενδοκοινοτικές εξ αποστάσεως πωλήσεις αγαθών θα μπορούν να συνεχίσουν να υπόκεινται σε ΦΠΑ στο κράτος μέλος στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο υποκείμενος στον φόρο πάροχος των εν λόγω τηλεπικοινωνιακών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών και ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών ή στο κράτος μέλος οποίο βρίσκονται τα αγαθά κατά τον χρόνο αναχώρησης της αποστολής ή της μεταφοράς (κράτος – μέλος προέλευσης).

Το μέτρο αυτό αφορά επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες μόνο σε ένα κράτος – μέλος και αποσκοπεί στη μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις αυτές. Ωστόσο, οι ανωτέρω επιχειρήσεις διατηρούν το δικαίωμα να επιλέγουν τον τόπο παράδοσης των αγαθών και παροχής των υπηρεσιών τους σύμφωνα με τον τόπο άφιξης των αγαθών στον πελάτη και του τόπου εγκατάστασης ή μόνιμης κατοικίας ή συνήθους διαμονής του μη υποκείμενου στον φόρο λήπτη (αρχή του τόπου προορισμού).

-Θεσπίζονται νέες απαιτήσεις όσον αφορά την καταχώριση στα λογιστικά βιβλία για τις επιχειρήσεις που διευκολύνουν την παράδοση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών μέσω της χρήσης ηλεκτρονικής διεπαφής, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης κατά την οποία η ηλεκτρονική διεπαφή δεν θεωρείται ότι έχει παραλάβει από άλλον υποκείμενο στο φόρο και έχει παραδώσει η ίδια τα αγαθά προς τον πελάτη («θεωρούμενος προμηθευτής»).

Μετά τη  Μικρή Μονοαπευθυντική Θυρίδα ΦΠΑ (Mini One Stop Shop – MOSS), τα δύο  ειδικά καθεστώτα που αφορούν σε τηλεπικοινωνιακές, ραδιοτηλεοπτικές και ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες θα διευρυνθούν ως εξής:

(α) το μη – ενωσιακό καθεστώς θα καλύπτει όλες τις B2C υπηρεσίες από επιχειρήσεις που δεν είναι εγκατεστημένες στην Ε.Ε. και

(β) το ενωσιακό καθεστώς θα καλύπτει όλες τις B2C υπηρεσίες που φορολογούνται σε κ-μ στο οποίο ο ενωσιακός πάροχος δεν είναι εγκατεστημένος, τις ενδοκοινοτικές εξ αποστάσεως πωλήσεις αγαθών καθώς και ορισμένες εγχώριες παραδόσεις αγαθών μέσω ηλεκτρονικών διεπαφών δημιουργώντας μια μεγαλύτερη Μονοαπευθυντική Θυρίδα (One Stop Shop–OSS).

-Η απαλλαγή από τον ΦΠΑ κατά την εισαγωγή των δεμάτων χαμηλής αξίας έως 22 ευρώ καταργείται και θεσπίζεται νέο ειδικό καθεστώς για τις εξ αποστάσεως πωλήσεις αγαθών που εισάγονται από τρίτα εδάφη ή τρίτες χώρες με εσωτερική αξία που δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ, η Μονοαπευθυντική Θυρίδα για τις εισαγωγές (καθεστώς εισαγωγής, Import OneStopShop – IOSS).

Δείτε το νομοσχέδιο, πατώντας ΕΔΩ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεκτρονικό εμπόριο: Όλες οι αλλαγές στο ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου - Δείτε το νομοσχέδιο"

Νόμος Παρασκευόπουλου: 17.000 αποφυλακίσεις την περίοδο 2015 -2019

Την ώρα που καθημερινά οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κακοποιών που συλλαμβάνονται όπως για παράδειγμα ο 35χρονος Βούλγαρος που βίασε την 50χρονη καθαρίστρια στα Πετράλωνα έχουν περάσει από τις φυλακές και έχουν βγει με ευνοικές διατάξεις νόμων, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι την τετραετία 2015-2019 με τον λεγόμενο Νόμο Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκαν περισσότεροι από 17.000 κρατούμενοι με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών!

Το protothema.gr παρουσιάζει με αναλυτικό τρόπο τα στοιχεία που δείχνουν πως οι συγκεκριμένες αποφυλακίσεις δημιούργησαν τη λεγόμενη ανακυκλώσιμη εγκληματικότητα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάθε μήνα έβγαιναν από τη φυλακή περίπου 430 με 450 κρατούμενοι κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόουλου.

Μόνο για το 2017, με τον συγκεκριμένο νόμο, αποφυλακίστηκαν 320 άτομα με καταδίκες για ληστείες και 1.137 με καταδίκες για κλοπές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός που αφορά υποθέσεις ναρκωτικών πλησιάζει τους 700.

Όπως προκύπτει από τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι αποφυλακίσεις με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου - Κοντονή, ξεπέρασαν τις 17.000, τα έτη 2015-2019 και ειδικότερα από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2019 .

Ο ισχυρισμός ότι θα γινόταν αποσυμφόρηση των φυλακών δεν αποδείχθηκε καθώς γίνονταν και γίνονται συνεχώς φυλακίσεις.

Αναλυτικά:

Το 2015 αποφυλακίστηκαν 1735.
Το 2016 αποφυλακίστηκαν 3.455
Το 2017 αποφυλακίστηκαν 4.635
Το 2018 αποφυλακίστηκαν 4.765
Το 2019 αποφυλακίστηκαν 3.603

Και τελικά ο νόμος Παρασκευόπουλου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, έπαψε να ισχύει στις 28 Αυγούστου 2019.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2018, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, έκανε κάποιες αλλαγές στο νόμο και εξαίρεσε ορισμένα αδικήματα. Εξαίρεσε κυρίως τα σεξουαλικά αδικήματα (βιασμοί, αποπλάνηση, αρπαγή ανηλίκων, ασέλγεια) και τις ληστείες με βαρύ οπλισμό, αλλά κράτησε μέσα στο νόμο ακόμη και τις ανθρωποκτονίες.

Τι λέει ο νόμος
 
Με τον νόμο αυτό μειώνονται κατά πολύ τα όρια εκτίσεως των ποινών: α) για ποινές φυλακίσεως, μέχρι 3 έτη, στο 1/10 (δηλ. αντί 1.080 ημέρες, 108!), για φυλάκιση, από τρία μέχρι και πέντε έτη και μεγαλύτερη, ως και κάθειρξη πέντε ετών, στο 1/5 (δηλ. αντί για 1.800 ημέρες, 360), β) για ποινές καθείρξεως μέχρι δέκα έτη, στα 2/5 της ποινής (δηλ. αντί για 120 μήνες, 24), γ) για ποινές καθείρξεως άνω των δέκα ετών, στο 1/3 της ποινής (δηλ. αντί για 25 έτη, 8!).

Ο νόμος Παρασκευόπουλου ούτε προέβλεπε κάποια εξαίρεση ούτε κάποιο περιορισμό όσον αφορά στο ύψος της ποινής. Με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου μπορούσαν να αποφυλακιστούν κρατούμενοι ανεξαρτήτως του αδικήματος το οποίο είχαν διαπράξει και ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής τους.

Εδινε το δικαίωμα σε κρατούμενους, ακόμα και σε καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, να αποφυλακιστούν νωρίτερα έχοντας εκτίσει ένα μικρό μόνο μέρος της ποινής τους. Επιπλέον, αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι για την αποφυλάκιση των κρατουμένων δεν έπαιζε καμία σημασία η διαγωγή τους μέσα στη φυλακή, με αποτέλεσμα να αποφυλακίζονται κρατούμενοι που όχι μόνο ενδεχομένως είχαν διαπράξει βαριά εγκλήματα και είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά επιπλέον κατά τη διάρκεια της κράτησης τους η διαγωγή τους δεν ήταν καλή έχοντας διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα γεγονός που καταδεικνύει απουσία σωφρονισμού και μεταμέλειας.
 
Σοβαρές περιπτώσεις αποφυλακίσεων
 
Ο 47χρονος στην Κέρκυρα που ονομάστηκε ‘’Τέρας του κάβου’’, Ασπιώτης, είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, αποφυλακίστηκε το 2019, με τον νόμο Παρασκευόπουλου και στη συνέχεια κατηγορήθηκε εκ νέου για βιασμό. Είχε βιάσει τρεις γυναίκες, είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια φυλακή, βγήκε στα 10 χρόνια με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου.

 Ο Ιμπραήμ Καστριότ, που δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 25 ετών, βγήκε το 2015.

Ο Αλβανός Ιλι Μούκα, στις 27.6.2014, αφού λήστεψε με άλλους τέσσερις Αλβανούς κοσμηματοπωλείο, τιμωρήθηκε τελικά με κάθειρξη 20 ετών. Επρεπε να βγει από τις φυλακές το 2035 και βγήκε το 2017.

Ο Ρώσος Ιγκόρ Γκουσέφ είχε διαπράξει 36 ληστείες και στη διάρκεια μίας εξ αυτών, μαζί με τους συνεργούς του, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν περαστικό και τη 12χρονη κόρη του, αποφυλακίστηκε το 2015 και κατηγορήθηκε ξανά για απόπειρα κλοπής.
Οι Ιγκόρ Τσακμάζοφ και Ιρακλί Κατζάτζεφ, έγκλειστοι στις φυλακές από το 2012 για κλοπές και ληστείες, στις 14 Ιουλίου και 9 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς αποφυλακίστηκαν και στις 16 Αυγούστου σκότωσαν τον Μανώλη Οικονόμου επιχειρηματία στην Υδρα, με βασανιστήρια για να τον ληστέψουν.

 Αφγανός μετανάστης το 2013 επιτέθηκε σε νεαρή φοιτήτρια για να της αρπάξει την τσάντα και την πέταξε στα βράχια από ψηλά, τραυματίζοντάς τη σοβαρά. Καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη. Υστερα από 30 μήνες αποφυλακίστηκε και μετέβη στη Γερμανία όπου, στον ποταμό Ντρέισα της πόλης Φράιμπουργκ, βίασε και σκότωσε 19χρονη φοιτήτρια. Ο Χουσείν Χαβαρί είχε καταδικαστεί το 2013 σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας της  φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2015 και λίγο αργότερα χάθηκαν τα ίχνη του.

 Ληστές που βασάνισαν και σιδέρωσαν 85χρονη στην Κυψέλη το 2017. Οι τρεις από τους 7 Γεωργιανούς είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Ένας από αυτούς βρίσκεται ξανά στη φυλακή για ίδια αδικήματα.

Συμμορία που εισέβαλε το 2017 σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο. Ο ένας είχε σκοτωθεί πέφτοντας στο κενό. Είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο.

Το Σεπτέμβριο του 2015 δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ληστείας ένας 27χρονος κοσμηματοπώλης στη Θεσσαλονίκη, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος. Δράστης ήταν ο  Γεωργιανός Ρομπέρτο Σοχακιάν, είχε αποφυλακιστεί έναν μήνα νωρίτερα, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου

 Ο κακοποιός Σαντέρ Πεμάι, στενός συνεργάτης του Αλβανού Μάριαν Κόλα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών και αποφυλακίστηκε την άνοιξη του 2015. λίγους μήνες αργότερα συνελήφθη εκ νέου για τη συμμετοχή του σε διακίνηση ναρκωτικών. Ο Μάριαν Κόλα μαζί με τον Σαντέρ Πεμάι τον Φεβρουάριο του 2010, στον Βύρωνα, σκότωσαν έναν πολίτη και τραυμάτισαν σοβαρά δύο αστυνομικούς του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον δεύτερο να αποφυλακιστεί σε χρόνο-ρεκόρ.

Τι λεει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Η «σιδηρά κυρία των φυλακών» κυρία Σοφία Νικολάου, μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει πως «Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, 4322/2015, «αιμοσταγή». Διότι, στο όνομα της δήθεν αποσυμφόρησης των φυλακών, αποφυλακίστηκαν και εκατοντάδες επικίνδυνοι κακοποιοί, δολοφόνοι, βιαστές, σκληροί ληστές. Ο «προσωρινός» νόμος, που θα ίσχυε δήθεν για ένα έτος, κράτησε περισσότερο από 4 χρόνια, και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2015, μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Το εγκληματικό λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ότι προχώρησε σε χιλιάδες αποφυλακίσεις κρατουμένων χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς να προβλέπει «μπλοκάρισμα» αιτήσεων από στυγερούς κι επικίνδυνους εγκληματίες. Ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί σε δολοφονίες ή για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα ακόμη και παιδιά.

Ας σταματήσει, λοιπόν, η παραπληροφόρηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κι ας ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, και κυρίως από τα θύματα εκείνων που ενώ είχαν καταδικαστεί, βγήκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου και προέβησαν σε νέες εγκληματικές ενέργειες.

Το αίσθημα δικαίου σε όλες τις πολιτισμένες χώρες ικανοποιείται όταν ένα οργανωμένο κράτος προνοεί ώστε να τιμωρούνται αυστηρά οι επικίνδυνοι εγκληματίες, κι όταν δείχνει επιείκεια σε όσους την αξίζουν».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νόμος Παρασκευόπουλου: 17.000 αποφυλακίσεις την περίοδο 2015 -2019"

Αγωγή της Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ για την τρίωρη στάση εργασίας στα Πρότυπα Σχολεία

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ, για την τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει την Δευτέρα για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία.

«Μόλις χθες το απόγευμα παρακολουθήσαμε άναυδοι την ΟΛΜΕ να καλεί, μέσω ανακοίνωσής της, σε τρίωρη στάση εργασίας “όσους/-ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων”, καθώς, όπως αναφέρεται, είναι “γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους”», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως «λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων, μετά από μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά εξ αιτίας της πανδημίας και ενώ φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αιτήσεων, άνω των 13.200, που αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον μαθητών και οικογενειών για το θεσμό των Προτύπων και των Πειραματικών Σχολείων, είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών».

Η στάση εργασίας έχει προκηρυχτεί για τις 11 και θα κρατήσει μέχρι τις 14:00.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Είναι γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους.

Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός  των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία  ξεπερνάει τα όρια.

Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση,  εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω  εξετάσεις.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές/τριες για τις εξετάσεις των Προτύπων.

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28.6.2021 και ώρα 11π.μ-2μμ  για όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριες κλπ) προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά  και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή της Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ για την τρίωρη στάση εργασίας στα Πρότυπα Σχολεία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news