facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Κύπρος: 175 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

175 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 378.

47 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 19 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 34.427 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,51%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 74.174.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 175 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες"

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε στη Βουλή η τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά

Με την θετική ψήφο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε επί της Αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» από την Ολομέλεια. Αντίθετα ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν με διαφορετικό σκεπτικό.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίσθηκε επίσης η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη μόνιμη μείωση κατά 30% του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ 25 την καταψήφισε.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπόλοιπες τέσσερις υπουργικές τροπολογίες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε στη Βουλή η τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά"

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Στις αρχές του 2021 στο Νέο Δελχί επικρατούσε αρκετή σιγουριά ότι η πόλη των 21 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν αρκετά «οχυρωμένη» έναντι του κορωνοϊού, καθώς μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είτε είχαν ήδη νοσήσει είτε ήταν ήδη εμβολιασμένοι. Εντούτοις, ένα μεταλλαγμένο στέλεχος που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2020 στην ινδική επαρχία της Μαχαράστρα πραγματοποίησε «επέλαση» τους επόμενους μήνες στο Νέο Δελχί, προκαλώντας τον Απρίλιο 30.000 ημερήσια κρούσματα.

Έκτοτε η μετάλλαξη Δέλτα, ή ινδική μετάλλαξη όπως είναι γνωστή, διαδίδεται τάχιστα σε όλο τον κόσμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το στέλεχος B.1.617.2 εντοπίζεται στο 90% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και «ενοχοποιείται» για την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Εξάρσεις παρατηρούνται επίσης στην Πορτογαλία, τη Ρωσία, την Ινδονησία και περισσότερες από 20 άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του: Το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης έχει εντοπίσει 18 στελέχη το διάστημα 11 Μαΐου - 16 Ιουνίου, 15 εκ των οποίων στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Μιλάμε για άτομα που είναι νεαρής ηλικίας και ανεμβολίαστα» σημείωσε ο καθηγητής ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Αντρέα Αμμόν, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) έχει προειδοποιήσει ότι το στέλεχος Δέλτα μπορεί να αποτελεί το 90% όλων των περιπτώσεων της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Είναι πολύ πιθανό ότι η παραλλαγή Δέλτα να κυκλοφορήσει εκτενώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα μεταξύ νεότερων ατόμων που δεν εμπίπτουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα», είπε η διευθύντρια του ECDC. «Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τα πιο ευάλωτα άτομα, τα οποία αν μολυνθούν μπορεί να υποστούν σοβαρή ασθένεια, ακόμα και θάνατο, αν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως» πρόσθεσε.

Τι ιδιαίτερο έχει η μετάλλαξη Δέλτα;

Βρετανική έρευνα έχει αναδείξει την ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται η ινδική μετάλλαξη. Σε σύγκριση με την παραλλαγή Άλφα, τη γνωστή «βρετανική» μετάλλαξη που διαδόθηκε ταχύτατα στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκτός το 2020, η «ινδική» παρουσιάζει 50% έως 100% αυξημένη μεταδοτικότητα.

«Αν η Άλφα είχε περίπου 50% αυξημένη μεταδοτικότητα από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού και η Δέλτα είναι 50% πιο μεταδοτική από την Άλφα, τότε μιλάμε για έναν ιό που είναι δύο φορές πιο μεταδοτικός από ατο αρχικό στέλεχος» δήλωσε ο Άρης Κατζουράκης, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με το περιοδικό Science.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού ίσως παίζει ρόλο. Τα στοιχεία από την Αγγλία και τη Σκωτία δείχνουν ότι τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca προσφέρουν ελαφρώς λιγότερη προστασία έναντι της Δέλτα, σε σύγκριση με την Αλφα». Εντούτοις, όσοι έχουν λάβει μόνο μία δόση, όπως πολλοί στο Ηνωμένο Βασίλειο - είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Αντιθέτως, δύο δόσεις και των δύο εμβολίων προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας.

Το πόσο καλά προστατεύουν τα άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι ακόμα γνωστό καθώς δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα -κυρίως- και η διαφαινόμενη -σε ένα βαθμό- ανοσοδιαφυγή είναι τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία στην περίπτωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Επιπλέον, η Δέλτα μπορεί να είναι πιο πιθανό από την Αλφα να οδηγήσει στο νοσοκομείο μη εμβολιασμένα άτομα. Τα πρώιμα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι ο κίνδυνος νοσηλείας μπορεί να είναι διπλάσιος σε σχέση με την Άλφα.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν εκτενώς την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και τον δείκτη μεταδοτικότητάς της. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επισήμαναν ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο και πρόσθεσαν ότι τα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να ανοίξουν με προσοχή και με συντονισμένο τρόπο.

Οι επιστήμονες έχουν μόλις ξεκινήσει τις έρευνες για το τι κάνει την ινδική μετάλλαξη τόσο επικίνδυνη. Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι απαιτείται επείγουσα δράση για να σταματήσει η εξάπλωση της νέας παραλλαγής.

«Οι ανησυχίες για τη Δέλτα θα πρέπει να μας ενθαρρύνουν να αυξήσουμε πραγματικά τις προσπάθειες εμβολιασμού και να αυξήσουμε τα εμβόλια σε μέρη όπου η Δέλτα μόλις ξεκινά», λέει η ιολόγος Άντζελα Ράσμουσεν του Πανεπιστημίου του Σασκάτσουαν στον καναδά.

Η Αντρέα Αμμόν του ECDC κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού των ευάλωτων πληθυσμών. Εν τω μεταξύ, είπε, θα πρέπει να διατηρηθούν περιορισμοί για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής και να προκαλέσει νέα αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων.

Ο καθηγητής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, επίσης, τόνισε ότι μοναδική ασπίδα για τέτοιου είδους μεταλλαγμένα, παραλλαγμένα στελέχη είναι ο εμβολιασμός.

«Και μιλάμε για πλήρη εμβολιασμό με δύο δόσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και ο μειωμένος εμβολιασμός με μια δόση παρέχει μειωμένη προστασία σε ανοσολογικό επίπεδο και είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα. Χρειαζόμαστε πλήρη (εμβολιασμό) για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία», υπογράμμισε ο κ. Σουρβίνος.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη"

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Ένας νεκρός και 99 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου

Εκατοντάδες πυροσβέστες και διασώστες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε εν μέρει στη νότια Φλόριντα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να αγνοούνται άλλοι 99, σύμφωνα με τη Washington Post. 

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν 99 ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά την κατάρρευση κτιρίου με κατοικίες κοντά στο Μαϊάμι, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ Φρέντι Ραμίρες, εκφράζοντας φόβο για ένα βαρύ απολογισμό θυμάτων.

Πενήντα τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν αλλά δεν έχουμε κανένα νέο από 99 άτομα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ Φρέντι Ραμίρες, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής είπε ότι 35 άνθρωποι διασώθηκαν από το κτίριο στην πόλη Σερφσάιντ της Φλόριντας, στα βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο που τους ανέσυραν από τα συντρίμμια αφού τους εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι είναι πιθανόν να βρεθούν και άλλα θύματα στα χαλάσματα και ότι σκοπεύει να επισκεφθεί το σημείο. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για άσχημες ειδήσεις, δεδομένης της καταστροφής που βλέπουμε», σχολίασε, σε μια εκδήλωση σε ένα κοινοτικό κολέγιο, κοντά στην Τάμπα.

Το συγκρότημα κατοικιών Τσαμπλέιν Τάουερς Σάουθ χτίστηκε το 1981 και είχε περισσότερα από 130 διαμερίσματα. Περίπου τα 80 από αυτά κατοικούνταν. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα όταν, στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), κατέρρευσε μια ολόκληρη πλευρά του συγκροτήματος.

tragodia-sto-maiami-enas-nekros-kai-99-agnooymenoi-meta-tin-katarreysi-12orofoy-ktirioy0

Ο δήμαρχος του Σερφσάιντ Τσαρλς Μπέρκετ είπε ότι γίνονταν κάποιες εργασίες στη στέγη του κτιρίου, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν χρησιμοποιούνταν βαριά μηχανήματα.

Σε πλάνα που μετέδωσε το τοπικό κανάλι WPLG Local 10, διασώστες ανασύρουν ένα αγόρι από τα συντρίμμια ενώ πυροσβέστες χρησιμοποιούν σκάλες για να κατεβάσουν κατοίκους που είχαν παγιδευτεί στα μπαλκόνια τους. Ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής του Μαϊάμι-Ντέιντ Ρέιντ Τζαντάλα είπε ότι τα συνεργεία κάνουν προσπάθεια να υποστηρίξουν ό,τι απέμεινε από το κτίριο. «Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», τόνισε.

Ο δήμαρχος περιέγραψε ότι ένα τμήμα του κτιρίου με μπαλκόνια που έβλεπαν στη θάλασσα «ισοπεδώθηκε» και ο ένας όροφος έπεσε πάνω στον άλλο.

Ο ένοικος Μπάρι Κόεν και η σύζυγός του διασώθηκαν από το κτίριο. «Στη αρχή ακούστηκε κάτι σαν κεραυνός, σαν βροντή», είπε ο Κόεν, που στο παρελθόν ήταν και αντιδήμαρχος του Σερφσάιντ. «Αλλά μετά συνεχίστηκε, σταθερά, για τουλάχιστον 15-30 δευτερόλεπτα…», πρόσθεσε.

Ο Κόεν επιβεβαίωσε ότι γίνονταν έργα στη στέγη του κτιρίου εδώ και πάνω από έναν μήνα.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Μαϊάμι: Ένας νεκρός και 99 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου"

Ποινική δίωξη για σωματική βλάβη κατά συρροή στον ιερέα που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκε ο καθαιρεθείς ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου.

Τον δράστη συνόδευε αστυνομική δύναμη ενώ ο ίδιος δεν φορούσε ράσα, και η προσαγωγή του στον Εισαγγελέα καθυστέρησε καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Για το λόγο αυτό συνοδεία αστυνομικών είχε οδηγηθεί νωρίτερα σήμερα στο Δρομοκαϊτειο.

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, ασκήθηκε σε βάρος του 36χρονου ιερέα ο οποίος ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Εξερχόμενος από το Εισαγγελικό κτίριο δήλωσε στους δημοσιογράφους:"Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για σωματική βλάβη κατά συρροή στον ιερέα που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απορριπτέα η τουρκική θέση για δύο κράτη στην Κύπρο

Στο ζήτημα του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το γεύμα των  ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση  ότι η πρόταση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για λύση στο Κυπριακό στη βάση των δύο κρατών είναι απορριπτέα και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης, καθώς αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο διαπραγματευτικό κεκτημένο, αλλά και στο κοινοτικό κεκτημένο.

Επίσης, αναφορικά με τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κοινό ανακοινωθέν που καλεί σε άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

To γεύμα των Ευρωπαίων Ηγετών με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ολοκληρώθηκε. Οι ηγέτες προχωρούν στην επόμενη ενότητα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξελλες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Απορριπτέα η τουρκική θέση για δύο κράτη στην Κύπρο"

Μαζικές επιθέσεις ληστών στην Πολυτεχνειούπολη – Βγάζουν μαχαίρι και χτυπούν τα θύματα

Οι επιθέσεις έγιναν στις 20/6 και όλα τα θύματα έφευγαν από τον 9ο όροφο, στις παλιές φοιτητικές εστίες στην περιοχή του Ζωγράφου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην πρώτη επίθεση που καταγράφηκε από τους αστυνομικούς, τα θύματα ήταν δύο 19χρονου, που πήγαιναν να πάρουν ταξί μετά από πάρτι στις εστίες. Ξαφνικά, δέχθηκαν επίθεση από 4 με 5 άτομα που φορούσαν μάσκες full face.  Ο ένας από τους δράστες κρατούσε μαχαίρι…

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δράστες έριξαν τα θύματα στο έδαφος και άρχισαν να τα χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές! Τους έκλεψαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα σταυρό και άλλα προσωπικά αντικείμενα και εξαφανίστηκαν, πηγαίνοντας προς την Πολυτεχνειούπολη.

Όμως στην Αστυνομία έγινε και δεύτερη καταγγελία, την ίδια μέρα! Αυτή τη φορά η παρέα των θυμάτων αποτελούνταν από 4 άτομα ενώ οι δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία ήταν περίπου 10! Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες τους λήστεψαν, κλέβοντας κινητά, χρήματα, ακόμη και ρούχα με την απειλή μαχαιριού. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση προς τις παλιές φοιτητικές εστίες.

Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζικές επιθέσεις ληστών στην Πολυτεχνειούπολη – Βγάζουν μαχαίρι και χτυπούν τα θύματα"

Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερή πρωτιά της ΝΔ (37%) και μάλιστα με διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ (22,2%) στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW (17 έως 23 Ιουνίου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

< Το κυβερνών κόμμα προηγείται σημαντικά και σε όλα τα κρας τεστ στα βασικά θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κρίνεται από τους πολίτες ως η καταλληλότερη να διαχειριστεί κάθε τομέα, μεταξύ των οποίων την οικονομία (51%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ(21%), την πανδημία (54%), την εξωτερική πολιτική (58%), την άμυνα (60%), τις επενδύσεις (61%).

ΧΑΜΕΝΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 

Τρία χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών (38%) εκτιμά ότι η χώρα μας είναι χαμένη εξαιτίας της συμφωνίας, με το 29% να βλέπει ότι είναι κερδισμένη. Την ίδια ώρα μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκει το 40% των ερωτηθέντων αντίθετους πιστεύοντας πως θα είναι χειρότερα για την Ελλάδα ενώ το 33% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερα.

ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι : Β. Κικίλιας (7.5), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.2), και Α. Γεωργιάδης (7.0) κι ακολουθούν ο Κ. Πιερρακάκης (6.9), ο Χ. Θεοχάρης (6.3), ο Ν. Μηταράκης (6.1) και ακολουθούν ο Μ. Χρυσοχοίδης (6.0) και η Ν. Κεραμέως με (5.8)

ΣΤΑΘΕΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37% εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 14,8% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22,2%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ 37.0%
ΣΥΡΙΖΑ 22.2%
ΚΙΝΑΛ 7.0%
ΚΚΕ 5.7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.6%
ΜεΡΑ25 3.4%
ΑΛΛΟ 8.1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1.0%

Ακολουθούν τα στοιχεία της δημοσκόπησης

vergina-2 vergina-3 vergina-4 vergina-5 vergina-6

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Αυτή είναι η επιστολή της ΕΠΟ στην UEFA για τη Βόρεια Μακεδονία

Η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της, Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να κινηθεί κατά της Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας για την παράνομη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”, στέλνοντας σχετική επιστολή στην UEFA.

Η ελληνική Ομοσπονδία δημοσίευσε μάλιστα την επιστολή, στην οποία και αναφέρονται όλες οι παραβάσεις της γειτονικής χώρας και κατά τη διάρκεια του Euro 2020. 

 

Η ενημέρωση από την ΕΠΟ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι εστάλη επιστολή στην UEFA, με κοινοποίηση στην FIFA, σχετικά με το θέμα της της αθλητικής ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής:

«Σε συνέχεια της αμέσως προηγούμενης επικοινωνίας μας, και δεδομένων όσων συνέβησαν στη  διάρκεια των αγώνων της πρώτης φάσης του UEFA Euro 2020, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανέρχεται στο θέμα της αθλητικής ονομασίας της γειτονικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως προκύπτει από τον επίσημο ιστότοπό σας, μέλος σας είναι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας (και όχι της «Μακεδονίας», https://www.uefa.com/insideuefa/member-associations/mkd/).
Επίσης, στο UEFA Euro 2020 αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας (και όχι της «Μακεδονίας», https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/teams/59205–north-macedonia/).

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά διότι, ως γνωστόν, κάθε εθνική ομοσπονδία-μέλος σας πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς μια χώρα «αναγνωρισμένη ως ανεξάρτητο κράτος από την πλειοψηφία των μελών των Ηνωμένων Εθνών» (δείτε και «Ευρωπαϊκό μοντέλο οργανωμένου αθλητισμού»). Αναφερόμαστε στο άρθρο 5  παρ. 1 του καταστατικού σας, που προβλέπει ότι: «Η συμμετοχή (με την ιδιότητα μέλους) στην UEFA είναι ανοιχτή σε εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που βρίσκονται στην ήπειρο της Ευρώπης και είναι εγκατεστημένες σε μια χώρα που είναι αναγνωρισμένη ως ανεξάρτητο κράτος από την πλειοψηφία των μελών των Ηνωμένων Εθνών, και οι οποίες είναι υπεύθυνες για την οργάνωση και την εφαρμογή των σχετιζόμενων με το ποδόσφαιρο θεμάτων στην επικράτεια της χώρας τους».

Παρά ταύτα, παρατηρούμε ότι μέχρι σήμερα έχει επιτραπεί, ακούσια ή εκούσια, ρητά ή σιωπηρά, στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας, να αυτοπροσδιορίζεται παράλληλα και ως «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας», χρησιμοποιώντας μάλιστα ως σήμα, της Ομοσπονδίας (στο διαδίκτυο κλπ.) και στη φανέλα της Εθνικής της Ομάδας, τα αρχικά της δεύτερης αυτής ονομασίας («ΦΦΜ», https://ffm.mk/en).

Θεωρούμε ότι η αυτή η πρακτική είναι αθλητικά ανακόλουθη και αντιφατική και προκαλεί σύγχυση στο φίλαθλο κοινό και όχι μόνο. Η κοινή λογική – και όχι μόνο – ορίζει ότι το όνομα αναφοράς, που προσδιορίζει/καθορίζει το όνομα μιας εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν μπορεί παρά να είναι το συνταγματικό/erga omnes αναγνωρισμένο όνομα του κράτους στο οποίο η Ομοσπονδία είναι εγκατεστημένη (εν προκειμένω: Βόρεια Μακεδονία). Εξάλλου, μόνο ένα μέλος σας μπορεί να βρίσκεται σε κάθε χώρα (“μόνο μία ομοσπονδία θα αναγνωρίζεται ως ομοσπονδία μέλος σε κάθε χώρα” και αυτή μπορεί να είναι μόνο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία είναι ήδη μέλος σας).

Συντασσόμαστε με την πάγια θέση σας, όπως προβλέπεται στα καταστατικά μας (και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, επίσης), ότι το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γίνεται πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιασδήποτε φύσης. Επίσης, εκτιμούμε απεριόριστα και την αποφασιστική δέσμευσή σας ότι θα συνεχίσετε να προστατεύετε την πολιτική ουδετερότητας, όπως και αυτή κατοχυρώνεται στα καταστατικά μας.

Χαιρετίζουμε επίσης τις από 18/6/2021 δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, κυρίου Ζόραν Ζάεφ, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Παρκτορείο Ειδήσεων, που έχουν ως εξής (https://www.amna.gr/sport/article/562739/Z-Zaef-sto-APE-MPE-Tha-epiluthei-to-thema-me-tin-onomasia-tis-ethnikis-sto-Euro-2020):
«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα. Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα. Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

Επειδή πράγματι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας δεν αποτελεί δημόσια οντότητα και οφείλει να διατηρεί την ανεξαρτησία της και να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χωρίς καμία επιρροή από τρίτο μέρος, σεβόμενη τα Καταστατικά και Κανονιστικά κείμενα του Ομοσπονδιακού Ποδοσφαίρου.
Επειδή η ενέργεια αυτή, της διπλής αθλητικής ονομασίας, της γειτονικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, έχει κατά τη γνώμη μας, έστω και ανεπίγνωστα, σαφή πλην όμως αθέμιτη πολιτική στόχευση, που δεν αρμόζει στις αθλητικές περιστάσεις.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού σας (ενδεικτικά, το άρθρο 7β, «Υποχρεώσεις Μελών», κ.λπ.):
– Να υποχρεώσετε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας, με απόφαση άμεσης ισχύος του UEFA Emergency Panel ή οποιουδήποτε άλλου κατά την κρίση σας αρμόδιου οργάνου σας, να χρησιμοποιεί, στις εν γένει σχέσεις της με εσάς και με όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη σας, τις λοιπές Συνομοσπονδίες και την FIFA, ιδίως δε στις επίσημες διοργανώσεις σας, αλλά και σε όλες εν γένει τις δραστηριότητές της, μόνο την επίσημη και αναγνωρισμένη αθλητική ονομασία της, αυτή δηλαδή της ιδιότητας Μέλους (: Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας), τροποποιώντας άμεσα και το σήμα της, από τα αρχικά γράμματα «FFM/ΦΦΜ» (Football Federation of «Macedonia»), στα αρχικά γράμματα «FFNM» (Football Federation of North Macedonia).
– Επικουρικά, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, ζητούμε την ενεργοποίηση του άρθρου 8(3b) του καταστατικού σας, περί αποβολής Μέλους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας για το εν λόγω θέμα και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ενδεχομένως χρειαστείτε».

Πατήστε ΕΔΩ για το κείμενο που εστάλη στην UEFA.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η επιστολή της ΕΠΟ στην UEFA για τη Βόρεια Μακεδονία"

«Χαστούκι» Κουρτς στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Υπάρχουν παραβιάσεις, περιορίζονται ελευθερίες

Υπονοώντας προφανώς τη διαφορετική στάση που τηρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αφενός απέναντι στη Λευκορωσία και αφετέρου απέναντι στην Τουρκία, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινές δηλώσεις του με την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΕΕ έχει πάντα αξιοπιστία όταν δεν χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η Τουρκία αποτελεί θέμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, και σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους που επικαλείται η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει στο τραπέζι μια πρόταση βάση της οποίας η Τουρκία θα λάβει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024 για την φροντίδα των εκεί προσφύγων.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στα χέρια της επιπλέον χρήματα για την Τουρκία είναι σωστό και εντάξει, αλλά πρέπει επίσης να συνδεθεί με την αποτροπή παράνομης μετακίνησης ανθρώπων», επισήμανε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ταυτόχρονα, ο καγκελάριος παραπέμποντας στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμα παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί, περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες».

Ο ίδιος χαιρέτισε μεν τη γρήγορη αντίδραση της ΕΕ στις εξελίξεις στη Λευκορωσία, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν θέλει να παραβλέψει το θέμα της Τουρκίας, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η ΕΕ έχει πάντα αξιοπιστία όταν δεν χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Χαστούκι» Κουρτς στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Υπάρχουν παραβιάσεις, περιορίζονται ελευθερίες"

Μεταλλάξεις: Σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι από τα νέα κρούσματα – Συναγερμός στο Ηράκλειο

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24.06.2021, με την συμμετοχή Τσιόδρα και Χαρδαλιά, καθώς η εξάπλωση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορονοϊού προκαλεί τεράστιο προβληματισμό.

Είναι ενδεικτικό πως σχεδόν τριπλασιάστηκαν (!) τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα (που αναφερόταν αρχικά ως η ινδική μετάλλαξη) του κορονοϊού καθώς εντοπίστηκαν 18 καινούρια, ενώ στην προηγούμενη καταγραφή ήταν 11, που σημαίνει πως πλέον είναι συνολικά 29.

Πιο είναι το ακόμη πιο ανησυχητικό; Ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων μεταλλαγμένων κρουσμάτων αφορά σε άτομα που δεν έχουν κάνει ακόμη εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Καμπανάκι στο Ηράκλειο!

Από τα 29 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που καταγράφηκαν συνολικά στην Ελλάδα, τα δεκαεννιά (!) έχουν εντοπιστεί στο Ηράκλειο, τα πέντε στην Αττική, ένα στην Αχαΐα, δύο στην Θεσσαλονίκη, ένα στην Κορινθία και ένα στις πύλες εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ειδικά στην Κρήτη υπάρχει ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην σύσκεψη αναφέρθηκε πως μετά τα κρούσματα θρόμβωσης που προκάλεσαν τα εμβόλια της Astrazeneca, καταγράφηκε μια απροθυμία στο νησί, με τους εμβολιασμούς να «πηγαίνουν πίσω». Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί εντολή να «τρέξει» η ενημέρωση στην Κρήτη ώστε να πειστούν και όσοι φοβήθηκαν, ώστε να κάνουν το εμβόλιο και να προστατευτούν.

Τα «φρέσκα» μεταλλαγμένα κρούσματα στη χώρα μας – Τι φοβίζει τους ειδικούς

Συνολικά, καταγράφηκαν 481 νέα μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα στην περίοδο 11 Μαΐου 2021 έως 16 Ιουνίου 2021.

Από αυτά, τα 305 αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη Β.1.1.7 και 155 αφορούν στην «νιγηριανή» μετάλλαξη, την επονομαζόμενη B.1.1.318.

Αυτό σημαίνει φυσικά πως «καλπάζει» και η «νιγηριανή» μετάλλαξη, η οποία είναι 35% πιο μεταδοτική από την βρετανική, αλλά λιγότερο μεταδοτική από την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εμφανίζει μεταδοτικότητα μεγαλύτερη από την βρετανική έως και το 70%.

Στον παρακάτω πίνακα, φαίνεται πως ειδικά στο βόρειο Αιγαίο και την Στερεά Ελλάδα, το «νιγηριανό» στέλεχος δείχνει να κερδίζει επικίνδυνα έδαφος, καθώς:

  • Στο βόρειο Αιγαίο αποτελεί το 40% των νέων μεταλλαγμένων κρουσμάτων, ενώ το 60% αφορά στη βρετανική μετάλλαξη
  • Στη Στερεά Ελλάδα αποτελεί το 38,18% των νέων μεταλλαγμένων κρουσμάτων, ενώ το 61,82% αφορά στη βρετανική μετάλλαξη.

Η βρετανική μετάλλαξη λοιπόν διατηρεί τα «σκήπτρα», η «νιγηριανή» ανεβαίνει επικίνδυνα, αλλά η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί το Νο1 κίνδυνο, με τους ειδικούς να λένε πως αν συνεχιστεί η εξάπλωσή της, δεν θα αργήσει να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δείτε τον πίνακα

Μεταλλάξεις

Πού έχουν εντοπιστεί όλα τα μεταλλαγμένα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα

Στον παρακάτω πίνακα του ΕΟΔΥ, παρουσιάζονται τα μεταλλαγμένα κρούσματα αυξημένου ενδιαφέροντος που έχουν εντοπιστεί και χρήζουν άμεσης λήψης μέτρων ελέγχου, ανά Περιφερειακή Ενότητα, σε όλη την Ελλάδα:

Στην πρώτη στήλη καταγράφεται το “νιγηριανό” στέλεχος Β.1.1318, στη δεύτερη το στέλεχος της νότιας Αφρικής Β1.351, στην τρίτη στήλη το στέλεχος Δέλτα (ινδικό) Β.1.617 και στις υπόλοιπες άλλα στελέχη αυξημένου ενδιαφέροντος, μικρότερης διασποράς.

Δείτε τον πίνακα

Μεταλλάξεις

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τις μεταλλάξεις

Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 564 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 11 Μαΐου 2021 έως 16 Ιουνίου 2021 . Από τον έλεγχο των 564 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 326 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC και 155 δείγματα με στελέχη υπό παρακολούθηση (Variants Under Monitoring).

Εκ των 326 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 305 αφορούν στο Β.1.1.7 (Variant VOC 202012/01), 3 αφορούν στο B.1.351/501Y.V2 (Variant VOC 202012/02) και 18 αφορούν στο B.1.617.2 (VOC-21APR-02). Εκ των 155 δειγμάτων με στελέχη υπό παρακολούθηση και τα 155 αφορούν στο στέλεχος B.1.1.318 (Variant E484K).

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 18.356 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 16.000 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 1.638 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 718 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Μεταξύ των 16.000 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τρία πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό διερεύνηση που έχουν απομονωθεί είναι το Β.1.1.7 (Variant VOC 202012/01), με ποσοστό 77,69%, ακολουθούμενο από το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 8,89% και το B.1.351/501Y.V2 (Variant VOC 202012/02) με ποσοστό 0,28% (Πίνακας 4). Η διαχρονική εξέλιξη της σχετικής συχνότητας των αλληλουχηθέντων δειγμάτων από τυχαία δειγματοληψία ανά είδος στελεχών απεικονίζεται στο Διάγραμμα 9 μέχρι και την εβδομάδα 22, ενώ δίνονται επιπλέον προσωρινά στοιχεία για τις εβδομάδες 23-24.

Αναλυτικά

Από τα 1.638 δείγματα που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα, έχουν βρεθεί 1.478 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση. Από τα δείγματα αυτά, 23,44% αφορούν στο στέλεχος Β.1.1.7 (Variant VOC 202012/01), 62,39% στο B.1.1.318 (Variant E484K), 3,30% στο B.1.351/501Y.V2 (Variant VOC 202012/02), 0,79% αφορούν στο B.1.617.2 (VOC-21APR-02) και 0,31% στο C.36.

Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 117 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος από δείγματα εισαγόμενων κρουσμάτων, εκ των οποίων 104 αφορούν στο B.1.1.7 (Variant VOC 202012/01), 4 στο B.1.351/501Y.V2/South Africa (Variant VOC 202012/02), 3 στο B.1.617.2 (VOC-21APR-02), 4 στο Β.1.1.318 (Variant E484K), 1 στο B.1.617.1 (VUI-21APR-01) και 1 στο B.1.525 (Variant VUI-202102/03).

Όσον αφορά στα στελέχη ενδιαφέροντος που χρήζουν άμεσης λήψης μέτρων ελέγχου επί του παρόντος στη χώρα, η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον πίνακα 5.

Πίνακας 3

Απόλυτη και σχετική συχνότητα στελεχών ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 (τυχαία και στοχευμένη δειγματοληψία) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταλλάξεις: Σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι από τα νέα κρούσματα – Συναγερμός στο Ηράκλειο"

Κορωνοϊός: Στα 489 τα νέα κρούσματα - 256 οι διασωληνωμένοι, 15 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 489, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.909 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 595 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.613 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 256 (65.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.639 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 65 (ημερήσια μεταβολή +30%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 59 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 489 κρουσμάτων covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα έχει ως εξής:

28 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

34 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

7 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

33 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

97 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

23 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

28 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

36 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Δράμας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

15 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

5 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

11 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρoύσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης

9 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

7 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

17 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 489 τα νέα κρούσματα - 256 οι διασωληνωμένοι, 15 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Καύσωνας σε όλη η χώρα και αφρικανική σκόνη με 42 βαθμούς

Ο καιρός θα μας «ψήσει» για τα καλά και αύριο Παρασκευή (25.06.2021) με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου όμως στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή (25.06.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 42 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καύσωνας σε όλη η χώρα και αφρικανική σκόνη με 42 βαθμούς"

Υπόθεση Novartis: Να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζητούν Σαμαράς-Αβραμόπουλος-Γεωργιάδης

Να βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους  μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» για την υπόθεση της  Novartis ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κι ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι εν λόγω μηνυτές ζητούν «οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στη διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζητούν Σαμαράς-Αβραμόπουλος-Γεωργιάδης"

Ζ.Ζάεφ: Μετά το τέλος του EURO 2020... ζήτησε να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία» από την ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπίων

Αφού τελείωσε το EURO 2020 ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ζήτησε την αλλαγή ονομασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε … Βόρειας Μακεδονίας, και σύμφωνα με όσα προβλέπει η «Συμφωνία των Πρεσπών»

H συμμετοχή της χώρας στο EURO ως «FF’’M‘‘» (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Μακεδονίας») έχει προκαλέσει νέες εντάσεις με την Ελλάδα, με την Αθήνα να βάζει στον «πάγο» την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Ο Ζάεφ έστρεψε τα πυρά του κατά της «FF’’M‘‘», κατηγορώντας της πως δεν σέβεται τους νόμους και της διεθνείς συμφωνίες της χώρας. «Περιμένω από τις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, ακόμη και εκείνες που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, ν’ ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» διασφαλίζει το μέλλον της χώρας και πως δεν χρειάζονται νέες εχθρότητες και εντάσεις.

«Όλα τα μη κυβερνητικά ιδρύματα, ιδιωτικά ή νομικά-ιδιωτικά πρόσωπα, εάν λάβουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να αλλάξουν τις επίσημες ονομασίες τους σύμφωνα με τη συνταγματική ονομασία» δήλωσε ο Ζάεφ, κάνοντας γνωστό πως στο παρελθόν η «FF’’M‘‘», έλαβε χρήματα από τον κρατικό Οργανισμό για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, για διενέργεια μαθητικών αγώνων ποδοσφαίρου.

«Επιδίωξή μας είναι να ενεργούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, επειδή η «Συμφωνία των Πρεσπών» έχει επικυρωθεί. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας» κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, με τη δημόσια αυτή τοποθέτηση, ν’ απευθύνεται κυρίως προς την Αθήνα μετά τις τελευταίες αντιδράσεις.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζ.Ζάεφ: Μετά το τέλος του EURO 2020... ζήτησε να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία» από την ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπίων"

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας κατέθεσε η μητέρα της Καρολάιν

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων για το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας, ενώ σήμερα προσήλθε στην εισαγγελία ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Θανάσης Χαρμάνης.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν κατέθεσε αίτημα ώστε η μητέρα του θύματος να λάβει την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής, διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, όπως είπε. «Στην Αθήνα η Λυδία θα είναι το παιδί του δολοφόνου, στην Αλόννησο θα είναι το παιδί που έχασε τη μανούλα του» είπε ο κ. Χαρμάνης.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αίτημα για επιμέλεια από κοινού της μικρής Λυδίας, υπέβαλε και η πλευρά του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν. Ακόμη, ο κ. Χαρμάνης ανέφερε πως οι δυο πλευρές μέχρι και χθες μιλούσαν για το θέμα του παιδιού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρμάνης είπε μεταξύ άλλων στη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από την μητέρα της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδιά θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είμαι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες».

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Χαρμάνης «ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

 

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας κατέθεσε η μητέρα της Καρολάιν"

Ο Σταύρος Μπαλάσκας παραιτήθηκε από το Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ – Οι λόγοι που αναφέρει για την απόφασή του

Παρελθόν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ αποτελεί ο Σταύρος Μπαλάσκας, μετά από επιστολή του προς την εκτελεστική γραμματεία.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας δέχτηκε καταιγισμό «πυρών» μετά τις δηλώσεις του για τον 33χρονο συζυγοκτόνο στα Γλυκά Νερά, λέγοντας πως είναι βλάκας επειδή αν έλεγε από την αρχή στην αστυνομία πως είναι ο δολοφόνος ισχυριζόμενος πως το έκανε εν βρασμώ ψυχής, θα έμπαινε φυλακή για μόνο 4 χρόνια.

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρει πως παραιτείται λόγω των επανειλημμένων επιχειρήσεων διαπόμπευσής του από την διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, που οδήγησαν και στην επίθεση – όπως τη χαρακτηρίζει – με μπογιές στο σπίτι του.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας καταφέρεται εναντίον του προέδρου Γρηγόρη Γερακαράκου, κατηγορώντας τον για παράνομες και φασιστικές πρακτικές.

Σχετικά με τις όποιες επιθέσεις εναντίον του, αναφέρει πως από εδώ και πέρα θα απαντά με εξώδικα και μηνύσεις.

«Πριν δέκα λεπτά….ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΠΟΑΣΥ.Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δηλώνω απηυδισμένος απογοητευμένος και δυστυχώς συνδικαλιστικά έκπληκτος από τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του κυρίου Γερακαράκου.Επιθυμώ δε να γνωρίζετε πως αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου για την συνδικαλιστική του ύπαρξη στην Προεδρία της ΠΟΑΣΥ όπως και άλλοι πολλοί μετανιωμένοι και αυτοί βεβαίως .Κατόπιν επανειλημμένων προσωπικών επιθέσεων και συνεχείς απόπειρες διαπόμπευσης εκ μέρους της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ με αποτέλεσμα δυστυχώς σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια την δίκη μου και της οικογένειας μου από ακραίες ομάδες που για μια ακόμα φορά επιτέθηκαν στο σπιτι που διαμένουν τα παιδιά μου δημιουργώντας τους αναίτια τρόμο και ταραχή αποφάσισα σήμερα να δηλώσω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Αδυνατώ πια να συμμετέχω σε συνδικαλιστικό όργανο στο οποία προεδρεύει ο κυριος αυτός και η κλειστή του ομαδα και προπαντώς με τον τρόπο που το κάνουν.Έτσι και αλλιώς δεν αποτελεί περίοδος θητείας απο τον περασμένο Οκτώβριο αλλά προϊόν παράτασης λόγο Covid-19.Παραμένω βεβαίως ενεργός συνδικαλιστικά και αστυνομικά ακομμάτιστος και μάχιμος πάντα υπό την σκέπη των εκατοντάδων ψήφων του αστυνομικού κόσμου που με εξέλεξε.Επιλέγω και επανακάμπτω πλήρως στα καθήκοντα μου στην άμεση δραση δίπλα στον συνάδελφο αρνούμενος πια τις απαλλαγές από την εργασία.Θα δώσω και την τελευταία ρανίδα μου για να ηττηθεί και να συντριφτεί η γνωστή παρέα κάτω από το βάρος της συνδικαλιστικής ανικανότητας τους και το στίγμα των παράνομων διώξεων που θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κίνημα αποβάλλοντας με παράνομες φασιστικές και ακραίες συνοπτικές διαδικασίες σε όποιους δεν τους είναι αρεστοί η αισθάνονται πως είναι αρκετά δυνατοί να τους πολεμήσουν.Διατηρώ ακέραια την ελπίδα μου μόνο στους νέους πια συναδέλφους.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον ποινικολόγο κύριο Καπερνάρο που τους τους ακύρωσε εν τοις πράγμασι όταν πραξικοπηματικά αποπειράθηκαν να με διαγράψουν μα δεν το κατάφεραν και ηττήθηκαν από την νομολογία μέσα στην ίδια τους την έδρα .Απίστευτοι και αδίστακτοι όντως.Ακόμα ευχαριστώ τους κυρίους Καλιακμάνη, Μάγγα και Δεληγεώργη για την μοναδική και αντικειμενική τους άποψη πως όλα όσα διαδραματίζονταν ήταν καταφανώς παράνομα και εξωφρενικά και αποσκοπούσαν στην ωμή απομάκρυνση του συνδικαλιστικού τους αντιπάλου.Επίσης ευχαριστώ τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ τον κύριο Χαράλαμπο Μπουκουβάλα που απλά ευγενικά και με ήθος αποδέχτηκε την ήττα τους και δικαίωσε την παρουσία του θεματοφύλακα της νομιμότητας εκείνη την στιγμή κυρίου Καπερνάρου .Ενημερώνω ακόμη ότι από εδώ και πέρα θα απαντώ με εξώδικα,μηνύσεις και αγωγές έστω και με ένα λάθος κούνημα του δακτύλου τους».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σταύρος Μπαλάσκας παραιτήθηκε από το Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ – Οι λόγοι που αναφέρει για την απόφασή του"

Έφτασε Λήμνο η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρα | Τεράστια η ζημιά στην Ίμβρο

Δυστυχώς επαληθεύθηκε ο φόβος πως είναι μεγάλος ο κίνδυνος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, να γεμίσουν οι παραλίες τους με τη βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά, αφού έφτασε και στις ακτές της Ίμβρου.

Η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα και όχι μόνο.

IMG 20210623 133726

Λουόμενοι της παραλίας στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν στον FM100, πως παρατήρησαν βλέννα και στην συγκεκριμένη παραλία, με την ερώτηση που δημιουργείται και εύλογα, είναι αν η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό ή όχι.

Για την ώρα, απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει, όμως ο σταθμός μας σε επικοινωνία που είχε με αρμόδιους φορείς, είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα τώρα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαιου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

limnosfm100

Διαβάστε Περισσότερα » " Έφτασε Λήμνο η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρα | Τεράστια η ζημιά στην Ίμβρο"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 64χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονης

Συνελήφθη 64χρονος στη Θεσσαλονίκη ύστερα από καταγγελία ανδρόγυνου ότι προέβη κατ' επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις με τη 15χρονη κόρη τους.

Εξεταζόμενη στο πλαίσιο προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η ανήλικη φέρεται να κατέθεσε ότι όλα συνέβαιναν με τη συναίνεσή της. Εις βάρος του συλληφθέντα, με καταγωγή από τη Βουλγαρία όπως και οι καταγγέλλοντες, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο άνω των 14 ετών και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 64χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονης"

Δύο Τούρκοι προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εναντίον δύο Τούρκων, ηλικίας 25 και 31 ετών, που επιχείρησαν τα ξημερώματα της Τρίτης να εμβολίσουν με το ταχύπλοό τους, σκάφος του Λιμενικού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το επεισόδιο σημειώθηκε ανοιχτά του Καστελόριζου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι δύο Τούρκοι, που κρατούνται και αύριο θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια Ρόδου, κατηγορούνται για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο Τούρκοι προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού"

Θεσσαλονίκη: «Κέρδη χιλιάδων ευρώ από τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ» – Ο Πρύτανης στον εισαγγελέα

Τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ συνεχίζονται και μαζί μια σειρά από εικόνα που προκαλούν ερωτήματα. Ο πρύτανης εξέθεσε τις απόψεις του, στον εισαγγελέα…

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών μετέβη το πρωί ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση σχετικά με τα κορονοπάρτι τα οποία διοργανώνονται πολύ συχνά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, η ενημέρωση η οποία έκανε σχετίζεται “με τα λεγόμενα πάρτι τα οποία γίνονται στο ΑΠΘ”. Τα στοιχεία τα οποία ανέφερε σχετίζονται όπως είπε τόσο με την ιδιότητα του ως Πρύτανης όσο και ως πατέρας, ενώ στάθηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος της υγειονομικής διάστασης, ο δεύτερος έχει να κάνει με την ασφάλεια και ο τρίτος με την παράνομη οικονομική δραστηριότητα.

Μιλώντας για την υγειονομική διάσταση, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανέφερε ότι είναι προφανές πως σε τέτοια περίοδο τέτοιες συναθροίσεις μπορεί να λειτουργήσουν σαν “υγειονομική βόμβα”. Όσον αφορά την ασφάλεια, τόνισε ότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που καμία είδους εγκληματικότητα και παραβατική συμπεριφορά δε μπορεί να αποκλειστεί σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, ότι οι οργανωτές και οι διοργανωτές των πάρτι δεν έχουν να κάνουν με φοιτητικές παρατάξεις και φοιτητικούς συλλόγους καθώς περιφρουρούν τους χώρους και τις συγκεντρώσεις στο πανεπιστήμιο διότι πιστεύουν πως είναι το σπίτι τους. Ο κ. Παπαϊωάννου, στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική διάσταση λέγοντας πως τα στοιχεία τα οποία διαθέτει και κατέθεσε στον εισαγγελέα, “δείχνουν ότι υπάρχει μια παράνομη οικονομική δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ η οποία συνοδεύεται, πιθανόν, και από νοθευμένα ποτά”.

“Όλα αυτά μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και οφείλω ως πρύτανης να διαφυλάξω το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από αυτές τις συγκεντρώσεις “, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό που συμβαίνει “είναι μια αισχρή εκμετάλλευση της ανάγκης των νέων για εκτόνωση, όπου το εύκολο – παράνομο κέρδος δεν λογαριάζει την ίδια τη ζωή”. Δείτε τις δηλώσεις του Πρύτανη στο βίντεο του grtimes.gr…

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Κέρδη χιλιάδων ευρώ από τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ» – Ο Πρύτανης στον εισαγγελέα"

Συνδέονταν με φιλία ο δολοφόνος της Καρολάιν με τον Δογιάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σχέση ανάμεσα στον προφυλακισμένο πιλότο, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, που δολοφόνησε την Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά και τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός» Σταύρο Δογιάκη που αυτοκτόνησε αφήνοντας σημείωμα ψάχνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Kontra, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και Σταυρος Δογιάκης συνδέονταν με φιλία.

Μάλιστα πήγαιναν μαζί και βόλτες με το ελικόπτερο.

Μετά τη σύλληψη του πιλότου, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη, όπως λένε οι πελάτες που επισκέπτονταν το κατάστημά του.

Εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει ένα σοβαρό πρόβλημα, «αυτοκτόνησε».
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Δογιάκης έδειχνε τις τελευταίες ημέρες σα να τον απασχολεί κάτι σημαντικό.

Η υπόθεση περιπλέκεται επικίνδυνα και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αρχίσει να ερευνούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από την ταβέρνα του Δογιάκη με την επωνυμία “Κρητικός” δολοφονήθηκε ο απόστρατος αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου αφού δέχθηκε πυροβολισμούς από δύο αγνώστους, με πέντε σφαίρες.

Επρόκειτο για μία υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν κουμπάρος του Πάνου Καμμένου και του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα.

Ήταν πρώην ΕΚΑΜίτης ενώ πριν το θάνατό του εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας για την ευρύτερη οικογένεια Λάτση. Είχε αναλάβει ιδιαίτερα τον γιο της Μαριάννας Λάτση και την κόρη, Πάρη και Εριέττα, ενώ είχε υπό την προστασία του και τη χήρα του μπάρμπα Γιάννη.

Η ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνές της τότε προς την κατεύθυνση ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το όνομα του τότε αστυνόμου Β’ Σπύρου Παπαχρήστου είχε εμπλακεί σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών, που κατηγορούνταν ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αργότερα όμως απαλλάχθηκε τον κατηγοριών.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 1996, στην Κυψέλη, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς ο συνταξιούχος αστυνομικός Π. Γούσης και ο έμπορος Δ. Τσιρτσίκος και στην τσάντα που κρατούσαν βρέθηκαν 5.000.000 δρχ. Και οι δύο ισχυρίσθηκαν ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Στο σπίτι του Π. Γούση βρέθηκε ένας κατάλογος με ονόματα νυχτερινών κέντρων, χρηματικά ποσά και ονόματα αστυνομικών. Η υπόθεση δεν διερευνήθηκε από την Αστυνομία, «πάγωσε» και οι δύο συλληφθέντες την γλίτωσαν με μια τυπική κατηγορία αυτήν της απόπειρας δωροδοκίας.

Δύο χρόνια αργότερα, ο εισαγγελέας κ. Γεράκης, στο πλαίσιο της έρευνάς του για την διαφθορά στην Αστυνομία, «έριξε φως» στην υπόθεση και άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα στον απότακτο αστυνομικό των ΕΚΑΜ Μιχάλη Χάιτα, στον Π. Γούση και στον Δ. Τσιρτσίκο, ενώ για την ίδια υπόθεση άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στον αστυνόμο Β’ Σπύρο Παπαχρήστο.

Ο αστυνόμος Β’, διοικητής του Τμήματος Φιλοθέης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης πήρε αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του.

Ενάμιση μήνα μετά μαζί με τα ονόματα των 36 αστυνομικών που τιμήθηκαν με το αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας και με τον αστυνομικό σταυρό σε τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ήταν και αυτό του Σπ. Παπαχρήστου.

Η υπόθεση για την οποία τιμήθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστος, αφορούσε την αιματηρή συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών, που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 1991, στον Έβρο. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών έδωσαν σκληρή μάχη με τους λαθρεμπόρους της ηρωίνης και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Ο αστυνόμος Α’ Γιάννης Ραχωβίτσας κατά την καταδίωξη μπήκε σε τουρκικό έδαφος και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίσθηκε θανάσιμα ένα από τα μέλη της σπείρας των λαθρεμπόρων της ηρωίνης.

Ο 57χρονος ήταν συνταξιούχος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών. Παραιτήθηκε από το σώμα το 2007 με τον βαθμό του υπαστυνόμου.Κατά την διάρκεια της καριέρας του είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη Δίωξη ναρκωτικών, τα ΕΚΑΜ και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες ασφάλειας.

Οι δολοφόνοι του 57χρονου Σπύρου Παπαχρήστου είχαν στήσει το καρτέρι του θανάτου, σε ένα σκοτεινό σημείο. Είναι ενδεικτικό πως δεν υπήρξε ούτε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό, για το οποίο οι δολοφόνοι του αδιαφόρησαν, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία. Ο τρόπος που έδρασαν παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου». Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στις ανοιχτές προσωπικές υποθέσεις που είχε ο πρώην αστυνομικός, καθώς εκεί εκτιμούν πως θα βρουν τα κίνητρα των δραστών.

Ο Σταύρος Δογιάκης «πυροβόλησε τον εαυτό του» δύο φορές

Τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας αποκαλύπτουν νέα δεδομένα για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Σταύρου Δογιάκη αλλά και τον τρόπο που αποφάσισε να την τερματίσει.

Είναι συγκλονιστικό ότι ο 53χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αρχικά πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά. Όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς η πρώτη σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα και δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να επιχειρήσει και δεύτερη φορά, ακουμπώντας το πιστόλι στον κρόταφο και πατώντας τη σκανδάλη, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον εαυτό του.

Λίγες ώρες πριν ανηφορίσει με το ασημένιο Smart στον Υμηττό, στη θέση Άη Γιάννης, βρέθηκε στο Μαρούσι. Οι κεραίες πιάνουν εκεί το τελευταίο στίγμα του κινητού του, πριν το απενεργοποιήσει για να σβήσει τα ίχνη του στο δάσος.

Το αν συναντήθηκε με κάποιον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να το διερευνήσουν για να ρίξουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησε ο αυτόχειρας, έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να εξεταστεί.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνδέονταν με φιλία ο δολοφόνος της Καρολάιν με τον Δογιάκη"

Αγρίνιο: Συνελήφθη ιερέας για πορνογραφία ανηλίκων

Σοκ προκαλεί στο Αγρίνιο η είδηση της σύλληψης 49χρονου ιερέα της πόλης για πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του karvasaras.gr, στον υπολογιστή του ιερέα βρέθηκε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και συγκεκριμένα φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την έρευνα στον υπολογιστή του ιερέα προηγήθηκε καταγγελία για περιστατικό που συνέβη πριν από χρόνια, όταν το φερόμενο ως θύμα ήταν ανήλικο και τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις που θα σοκάρουν ακόμη περισσότερο, αφού φαίνεται να εμπλέκεται και σε άλλα αδικήματα, πέραν της πορνογραφίας ανηλίκων.

Πρόκειται για ιδιαίτερα γνωστό ιερέα ο οποίος τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε σε χωριά και πρόσφατα ήταν εφημέριος ναού σε χωριό του Βάλτου. Ο πατέρας του είναι επίσης γνωστός ιερέας, σε ενορία του Αγρινίου. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και αν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η άρση των προσωπικών του δεδομένων και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του τις επόμενες ημέρες.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Συνελήφθη ιερέας για πορνογραφία ανηλίκων"

Μονή Πετράκη: 40 ευρώ αγόρασε το καυστικό υγρό ο 37χρονος – Νέες εικόνες σοκ

Ακόμη και ο ίδιος ο δικηγόρος του παίρνει κάποιες αποστάσεις από τον 37χρονο ιερέα που μέσα στη Μονή Πετράκη επιτέθηκε σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό. «Αν λέει ψέματα, θα παραιτηθώ» δήλωσε πριν ο πελάτης του οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ενώ έρχονται στο φως νέες εικόνες σοκ μέσα από το Συνοδικό Δικαστήριο όπου έγινε η πρωτοφανής επίθεση.

Ο ιερέας ισχυρίζεται, από την πρώτη στιγμή, πως αγόρασε το καυστικό υγρό για την επίθεση στη Μονή Πετράκη μέσω internet. Και πως νόμιζε ότι δεν ήταν επικίνδυνο. Αλλά πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους αναφέρουν πως το καυστικό υγρό που έβαλε σε μπουκάλια δυο λίτρων και με τα οποία άρχισε να ραντίζει τα θύματά του ήταν θειικό οξύ, αναμεμειγμένο με υγρά μπαταρίας και ακουαφόρτε!

«Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ», δήλωσε από τα δικαστήρια ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Ο οποίος, πάντως, κράτησε αποστάσεις από τον πελάτη του.

«Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά φάρμακα. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη από τα θύματα», σημείωσε.  

Ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη από την πρώτη στιγμή και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Αρχικά κράτησε «σκληρή» στάση και δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν».

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Οι νέες εικόνες σοκ

«Ράντιζε με τρόπο που πήγαινε παντού, δεν έβλεπε μπροστά του» περιέγραψε στο newsit.gr ο Γιώργος Τζίκας, δικηγόρος του 37χρονου ιερέα στη δίκη του από το Συνοδικό Δικαστήριο και από τους αυτόπτες μάρτυρες των όσων έγιναν στη Μονή Πετράκη.

Οι ιερείς άρχιζαν να ουρλιάζουν μετά την επίθεση κι ένας αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα μπήκε αμέσως μέσα. Οι Μητροπολίτες άρχισαν να τρέχουν προς την τουαλέτα. Αρχίσαμε να τρέχουμε όλοι προς το μπάνιο για να φύγει από πάνω μας το καυστικό υγρό. Τρέχανε αίματα, ακούγονταν κραυγές πόνου και φωνές από τα τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ήταν μια απίστευτα σοκαριστική κατάσταση. Η τουαλέτα είχε γεμίσει αίματα….», πρόσθεσε στη μαρτυρία του.

Νέες φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο σοκάρουν. Είναι εικόνες που δημοσιεύει το orthodoxtimes.gr και δείχνουν πως το καυστικό υγρό κατέστρεψε τα πάντα όπου έπεσε!

Όσον αφορά στην κατάσταση των Μητροπολιτών που τραυματίστηκαν από το καυστικό υγρό, οι τέσσερις που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς» και πέρασαν εκεί το βράδυ τους, θα πάρουν εξιτήριο μέσα στην ημέρα. Οι άλλοι τρεις που νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το πρωί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μονή Πετράκη: 40 ευρώ αγόρασε το καυστικό υγρό ο 37χρονος – Νέες εικόνες σοκ"

Προσοχή: Φεύγουν οι μάσκες αλλα τα πρόστιμα μένουν - Πότε "πέφτει" το 150άρι;

Διατηρούνται τα όρια των επιβατών σε αυτοκίνητα, τουριστικά λεωφορεία, πλοία και Ταξί, αλλά άλλαξαν τα όρια σε ΚΤΕΛ και τρένα στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ισχύ έως και τις 28 Ιουνίου ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα η πληρότητα στα ΚΤΕΛ ανέβηκε στο 85% όπως και στο σιδηρόδρομο ενώ στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών εξακολουθεί να διατηρείται στο 65%.

Με τα αυτοκίνητα μπορούν να μετακινούνται 3 επιβάτες επιπλέον του οδηγού όπως επίσης και στα Ταξί και στα 7θέσια οχήματα ενώ κατά έναν επιπλέον επιβάτη αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα 9θέσια οχήματα.

Ειδικότερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση με ισχύ έως και τις 28 Ιουνίου αναγράφει ότι: «Λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς σε περιορισμένη συχνότητα διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων, και πάντως με μέγιστη πληρότητα 65% [λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών), λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αναβατήρες (τελεφερίκ), όπως επίσης σιδηρόδρομος].

Λειτουργία των υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ και του σιδηρόδρομου με μέγιστη πληρότητα 85%.

-Λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων και ειδικών τουριστικών λεωφορείων περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου με μέγιστη πληρότητα 85%.

-Μέχρι τρεις (3) επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό του ν. 4093/2012 (Α’ 222) έως επτά (7) θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

-Μέχρι τέσσερις (4) επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ-Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό του ν. 4093/2012 (Α’ 222) έως εννέα (9) θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

-Μέχρι τρία (3) άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με την υπ’ αρ. 61512/2900/11.12.2002 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (Β’ 1548). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

-Μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου. Η δυνατότητα του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

-Εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε Ε.Ι.Χ. όταν επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

-1. Πληρότητα στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία: α) μέχρι ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων ή μέχρι ποσοστό ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) του αριθμού αυτού, εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες. Η κάλυψη των καθισμάτων αεροπορικού τύπου ανέρχεται στο πενήντα τοις εκατό (50%).

β) Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα (4) άτομα, εφόσον είναι είτε σύζυγοι/συμβιούντες, συγγενείς α’ ή β’ βαθμού είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους, σε διαφορετική δε περίπτωση δυο (2) μεμονωμένοι επιβάτες ή μέλη πληρώματος, αντιστοίχως.

-2. Πληρότητα στα επιβατηγά – οχηματαγωγά -ταχύπλοα, επιβατηγά-ταχύπλοα και επιβατηγά-υδροπτέρυγα: α) μέχρι ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων, εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα τύπου HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνονται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο και

β) μέχρι ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) εφόσον στα ανωτέρω πλοία δεν έχει εγκατασταθεί ο εξοπλισμός της περ. (α).

-3. α) Η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία των παρ. 1 και 2, καθώς και στα θαλάσσια ταξί από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδος προς τα νησιά επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες:

αα) Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

αβ) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR  και της εξέτασης με rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ενώ η αντίστοιχη διάγνωση με self-test αποδεικνύεται είτε με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης είτε με τη σχετική ένδειξη στο Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα 1 των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής https://www.ynanp.gr/el/, ή

αγ) επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο (2) έως εννέα (9) μήνες μετά τη νόσηση.

Η υποχρέωση της παρ. 3 περιλαμβάνει ανηλίκους από πέντε (5) ετών και άνω.

β)Από τις υποχρεώσεις της περ. α) εξαιρούνται οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο- Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική Χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρος-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, εξαιρετικώς ως προς τους μονίμους κατοίκους των Δήμων Πόρου, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Ελαφονήσου και της Δημοτικής Κοινότητας Αμμουλιανής του Δήμου Αριστοτέλη, αντίστοιχα.

γ) Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση των επιβατών από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά και αντίστροφα, συμπληρώνεται υποχρεωτικά το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα 1 των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής https://www.ynanp.gr/el/.

-4. Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, https://www.ynanp.gr/el/.

-Για τα κρουαζιερόπλοια, τα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής, καθώς και  τα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας που καταπλέουν από το εξωτερικό, τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια ισχύουν οι κανόνες των Παραρτημάτων 10 και 11, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

-1. Οι πτήσεις εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς πραγματοποιούνται εφόσον οι επιβάτες:

α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

β) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR  και της εξέτασης με rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ενώ η αντίστοιχη διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ή

γ) επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο (2) έως εννέα (9) μήνες μετά τη νόσηση.

2.Ο έλεγχος πραγματοποιείται από τα αεροπορικές εταιρίες με την αγορά του εισιτηρίου και την επισύναψη των ψηφιακών βεβαιώσεων, καθώς και δειγματοληπτικά από αστυνομικές αρχές σε αεροδρόμια.

3.Οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υποχρεούνται να επιδεικνύουν στα σημεία ελέγχου την ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form (PLF) η οποία εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής πύλης https://travel.gov.gr.

4.Σε περίπτωση προσκόμισης της βεβαίωσης των περ. (α),(β) και (γ) από αλλοδαπό σε άλλη γλώσσα εκτός της ελληνικής ή αγγλικής, ο έλεγχος εναπόκειται στην αεροπορική εταιρία.

5.Υπόχρεοι στην προσκόμιση των ανωτέρω δικαιολογητικών για τη μετακίνηση σε νησιά είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες πέντε (5) ετών και άνω.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας https://www.ypa.gr.

-Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.» 

Τα πρόστιμα

Αν οι Αρχές σας πιάσουν να κινείστε με υπεράριθμους επιβάτες ή χωρίς μάσκα στο ΙΧ ή στο Ταξί σας τότε προβλέπεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.

Στα τρένα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ είτε σε κάθε επιβάτη είτε στον οδηγό του οχήματος/συρμού είτε σε αμφότερους αναλόγως.

Τα πρόστιμα που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις παραβάσεις που θα καταγραφούν σε Σχολές Οδηγών και σε υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων περιλαμβάνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ για την 1η παράβαση και πρόστιμο 2.000 ευρώ για την 2η παράβαση.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσοχή: Φεύγουν οι μάσκες αλλα τα πρόστιμα μένουν - Πότε "πέφτει" το 150άρι;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news