facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

«Panic button»: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Η εφαρμογή «panic button» (κουμπί πανικού) θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά μέσω κινητών τηλεφώνων και στη χώρα μας, με σκοπό να ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Θα χορηγείται στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα ή εξυπηρετούνται στα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ).

Ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας του προσώπου που την χρησιμοποιεί.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνοψίζει τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής, τον τρόπο λειτουργίας, τα κριτήρια χορήγησης και τα προσωπικά στοιχεία που καταγράφονται.

Πώς θα λειτουργεί και πώς θα την χρησιμοποιεί μια γυναίκα που απειλείται και κινδυνεύει;

Με έναν αριθμημένο κωδικό που θα λάβει ώστε να εγκαταστήσει στο κινητό της την εφαρμογή.

Το πρώτο βήμα είναι να γίνει η εγγραφή της εφαρμογής. Το panic button μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα έξυπνης τεχνολογίας (smartphones), που υποστηρίζουν λογισμικά ios και android, ανεξαρτήτως του παρόχου κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο είναι συμβαλλόμενο το εγγεγραμμένο πρόσωπο.

Για την εγγραφή στην εφαρμογή απαιτείται η συμπλήρωση του ονοματεπώνυμου, του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και των στοιχείων διαμονής και επικοινωνίας της δικαιούχου, καθώς και η εισαγωγή του αριθμητικού κωδικού, που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα καταχωρείται και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία που ζητείται από την δικαιούχο. Να αναφέρουμε ότι η διαδικασία εγγραφής και συμπλήρωσης των απαιτούμενων προσωπικών στοιχείων γίνεται με ευθύνη της, καθώς παρέχει ρητή συναίνεση στους όρους χρήσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, η γυναίκα έχει την δυνατότητα να ειδοποιεί την διεύθυνση άμεσης δράσης Αττικής («100»), με το πάτημα της σχετικής ένδειξης στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου της, σε περίπτωση που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο ή σε απειλή κινδύνου της ζωής της ή της σωματικής ακεραιότητάς της. Εάν το συμβάν αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η διεύθυνση άμεσης δράσης Αττικής ενημερώνει άμεσα την αντίστοιχη υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Με το πάτημα της ένδειξης στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, η εφαρμογή ενεργοποιείται και αμέσως αποστέλλεται sms στο επιχειρησιακό κέντρο της διεύθυνσης άμεσης δράσης Αττικής, με τις απαραίτητες εξατομικευμένες πληροφορίες του εγγεγραμμένου προσώπου, που βρίσκονται καταχωρημένες ως δεδομένα της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, καθώς και ο σύνδεσμος με την θέση γεωεντοπισμού της γυναίκας που κινδυνεύει, όπως εμφανίζεται κατά τον χρόνο ενεργοποίησης της εφαρμογής.

Διαδικασία χορήγησης του Panic Button από τις αστυνομικές αρχές

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, που επιλαμβάνονται καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία, ενημερώνουν την γυναίκα που έπεσε θύμα για την δυνατότητα που έχει να εγκαταστήσει την εφαρμογή «ΚΟΜΒΙΟΝ ΠΑΝΙΚΟΥ» (panic button) στην συσκευή κινητού τηλεφώνου της, καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης και χρήσης.

Σε περίπτωση που η γυναίκα επιθυμεί να εγγραφεί στην εφαρμογή, τής αποδίδεται αριθμητικός κωδικός για την είσοδό της και την εκτέλεση της διαδικασίας εγκατάστασης της εφαρμογής. Η εφαρμογή απεγκαθίσταται από την συσκευή του κινητού τηλεφώνου της από το ίδιο το εγγεγραμμένο πρόσωπο.

Διαδικασία χορήγησης της εφαρμογής από τα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ

Ο/η εκάστοτε αρμόδιος σύμβουλος του συμβουλευτικού κέντρου, κατά την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης και στο πλαίσιο ενημέρωσης της συμβουλευόμενης γυναίκας για τις παροχές που δικαιούται, εφόσον κρίνει, μετά από εκτίμηση της επικινδυνότητας, ότι συντρέχουν παράγοντες σοβαρού κινδύνου βίας, την ενημερώνει για την δυνατότητα να τής χορηγηθεί η εφαρμογή «ΚΟΜΒΙΟΝ ΠΑΝΙΚΟΥ (Panic Button)», καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης και χρήσης αυτής.

Εάν η γυναίκα δηλώσει ότι επιθυμεί να εγγραφεί στην εφαρμογή, συμπληρώνει και υπογράφει αίτηση, με την οποία ζητά την εγγραφή της στην εφαρμογή και την εγκατάσταση αυτής στην συσκευή του κινητού τηλεφώνου που η ίδια υποδεικνύει. Στην συνέχεια ο/η αρμόδιος/α σύμβουλος παρέχει στην συμβουλευόμενη γυναίκα τον αριθμητικό κωδικό για την είσοδό της στην εφαρμογή και την εγγραφή της σε αυτή. Η συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση φυλάσσεται από τον/την αρμόδιο/α σύμβουλο σε ξεχωριστό φάκελο από τον ατομικό φάκελο της εξυπηρετούμενης γυναίκας, ενώ η εφαρμογή «ΚΟΜΒΙΟΝ ΠΑΝΙΚΟΥ (Panic Button)» παραμένει στην διάθεση της γυναίκας και μετά την διακοπή ή την λήξη της συμβουλευτικής διαδικασίας και απεγκαθίσταται από την συσκευή του κινητού τηλεφώνου της από την ίδια, όποτε το επιθυμεί.

Η εφαρμογή panic button λειτουργεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης βάση δεδομένων με ονομασία «ΚΟΜΒΙΟΝ ΠΑΝΙΚΟY (Panic Button)».

Τα στοιχεία που καταγράφονται κρυπτογραφημένα στην βάση δεδομένων «ΚΟΥΜΠΙ ΠΑΝΙΚΟY (Panic Button)» είναι τα εξής :

α. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

β. Ονοματεπώνυμο

γ. Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου

δ. Διεύθυνση κατοικίας (με αριθμό και Ταχυδρομικό Κώδικα σε διακριτά πεδία)

ε. Όνομα που αναγράφεται στο κουδούνι της κατοικίας

στ. Όροφος Κατοικίας

ζ. Ύπαρξη ιστορικού περιστατικών κακοποίησης

η. Ένδειξη κατοχής όπλου

θ. Ένδειξη ύπαρξης τέκνων

ι. Ένδειξη ύπαρξης ιστορικού εξαρτήσεων από ουσίες

ια. Ένδειξη ύπαρξης ιστορικού ψυχολογικών διαταραχών

ιβ. Ένδειξη εγκυμοσύνης

ιγ. Κωδικός χρήσης της εφαρμογής που αποδίδεται στο χρήστη

Σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, να αναφέρουμε ότι οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες που λαμβάνουν τους αριθμητικούς κωδικούς που τηρούνται στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣΔΔ θα εφαρμόζουν το πλαίσιο ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων της ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει για έναν χρόνο, ενώ μετά την λήξη της θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Panic button»: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή κατά της ενδοοικογενειακής βίας"

Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα σε αμάχους ενώ περίμεναν για ψωμί στη Χερσώνα – 5 τραυματίες

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ρωσικό πλήγμα κατά σταθμού ανθρωπιστικής βοήθειας στην νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθυντής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπιλοζέρκα, δυτικά της πρόσφατα απελευθερωμένης Χερσώνας. Στο σημείο γινόταν διανομή ψωμιού.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ανακοινώσεις ότι περισσότεροι από 16.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Reuters, ΑΠΕ-ΑΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα σε αμάχους ενώ περίμεναν για ψωμί στη Χερσώνα – 5 τραυματίες"

Κιβωτός του Κόσμου: Τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο καταγγέλλει ο 19χρονος

«Σεισμό» προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τις καταγγελίες σχετικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις, παρενοχλήσεις, βασανιστήρια και συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο 19χρονος, η καταγγελία του οποίου άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, κατονομάζει στην κατάθεσή του τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Το 19χρονο, σήμερα, αγόρι, περιγράφει πως ο πατέρας Αντώνιος, ο άνθρωπος που ίδρυσε την Κιβωτό του Κόσμου, ήταν εκείνος που τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και το πρόσωπο που, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κατονομάζει στην κατάθεσή του, μέρος της οποίας μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες.

Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου.

Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», περιγράφει ο 19χρονος στην κατάθεσή του, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Στην κατάθεσή του, αναφέρει η εφημερίδα, ο νεαρός αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου. «Για έναν μήνα είχαν τέσσερα παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», φέρεται να έχει πει.

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, πάντως, δε δυο τηλεοπτικές του εμφανίσεις χθες, αρνήθηκε πως γνώριζε οτιδήποτε για όσα καταγγέλλονται.

Θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη

Ο βασικός καταγγελλόμενος για την υπόθεση αναμένεται να κληθεί από τη Δικαιοσύνη πιο γρήγορα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν, σύμφωνα με τον Alpha. Είτε θα κληθεί για ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος είτε θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης γιατί μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνος για τα παιδιά που μένουν στη δομή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αρχές δεν αμφισβητούν τα όσα έχει αναφέρει στην κατάθεσή του ο 19χρονος. Και αυτό γιατί έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες οι αρχές θεωρούν ότι θα μπορούσε να γνωρίζει μόνο το πρόσωπο που είχε έρθει κοντά στον καταγγελλόμενο.

Ο 19χρονος φέρεται να έχει περιγράψει λεπτομερώς τους χώρους όπου πήγαινε με τον καταγγελλόμενο. Στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου που πήγαιναν, στην επαρχία, έμεναν στο ιδιωτικό σπίτι του άνδρα τον οποίο καταγγέλλει.

Στο μεταξύ, στην Κιβωτό του κόσμου αναμένεται να τοποθετηθεί επόπτης, να αντικατασταθεί η διοίκηση και να γίνει έλεγχος σε οικονομικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο καταγγέλλει ο 19χρονος"

Πύλος: Διασώθηκαν 94 μετανάστες που κινδύνευσαν σε δουλεμπορικό ιστιοφόρο

Συναγερμός σήμανε το πρωί στις λιμενικές αρχές, καθώς ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες ζήτησε βοήθεια στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου και άμεσα δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία για παροχή συνδρομής.

Ένα από τα τρία πλοία, το "LAURA BASSI" με σημαίας Ιταλίας, περισυνέλλεξε τους 94 μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή είναι νότιοι άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύλος: Διασώθηκαν 94 μετανάστες που κινδύνευσαν σε δουλεμπορικό ιστιοφόρο"

Καιρός αύριο: Αρχίζουν, πάλι οι βροχές – Η πρόγνωση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός αύριο (20.11.2022) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 21, στα δυτικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 από το απόγευμα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Θρακικό έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 , στα ανατολικά και νότια 7και από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα νότια 6 με 7 και από το απόγευμα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αρχίζουν, πάλι οι βροχές – Η πρόγνωση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Άδωνις σε Πολάκη για Κοκλώνη: «Έγινε ξανά ρεζίλι ο Παύλος, μιλά για νόμο που πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ»

Με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη για την επιχορήγηση που έλαβε η εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη, «Barkingwell Progress».

Νωρίς σήμερα ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε πως η εταιρεία του Κοκλώνη «με 4 χιλιάρικα μετοχικό κεφάλαιο εγκρίνεται να χρηματοδοτηθεί για πρόγραμμα υψους εννία εκατομμυρίων» όπως γράφει ο Πολάκης.

Με τον υπυοργό Ανάτπυξης και Επενδύσεων να του απαντά πως το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS» υπήχθη στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων, ενώ όπως σημειώνει «η ενίσχυση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε ύψος περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 20 νεες θέσεις εργασίας».

«Οι όροι και οι προϋποθέσεις (νεοσύστατη εταιρία, χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο κλπ) που αναφέρει η καταγγελία, είναι όπως ακριβώς προβλεπόταν στον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και έχει ψηφίσει ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Με το νέο νόμο μας αυτά έχουν αφαιρεθεί. Κοινώς έγινε ρεζίλι ο Παύλος» καταλήγει ο Άδωνις.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδης:

Ως προς τις νέες κατηγορίες του Πολάκη κατά του κ. Κοκλώνη, τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS» υπήχθη στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 ν.4399/2016 (Ε’ κύκλος), τηρώντας τους όρους και τα κριτήρια του νόμου. Η ενίσχυση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε ύψος περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 20 νεες θέσεις εργασίας. Η καταβολή της επιχορήγησης εξαρτάται από την υλοποίηση της

Οι όροι και οι προϋποθέσεις (νεοσύστατη εταιρία, χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο κλπ) που αναφέρει η καταγγελία, είναι όπως ακριβώς προβλεπόταν στον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και έχει ψηφίσει ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Με το νέο νόμο μας αυτά έχουν αφαιρεθεί. Κοινώς έγινε ρεζίλι ο Παύλος!


Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που προηγήθηκε:

Γεια σου ρε Αδωνη ,γεια σου ρε Παπαθαναση με τον Αναπτυξιακό σας!!!!

«Άλλος με τη βάρκα μας» το καταντήσατε!!!!

Πάλι εταιρεία με 4 χιλιάρικα μετοχικο κεφάλαιο εγκρίνεται να χρηματοδοτηθεί για πρόγραμμα υψους ΕΝΝΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!!

(«γνωστού παρουσιαστή» λέει,εγώ σήμερα τον έμαθα ,δεν βλέπω εδώ και χρόνια ούτε ως ζάπινγκ τα υποπροϊόντα των λάιφ σταιλ εκπομπών) 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άδωνις σε Πολάκη για Κοκλώνη: «Έγινε ξανά ρεζίλι ο Παύλος, μιλά για νόμο που πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ»"

Λιβύη: Το τραβάει κι άλλο η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για Δένδια

Συνέχεια στο θέμα με την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τρίπολη που δεν έγινε ποτέ, δίνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης. Και ενώ η υπουργός των Εξωτερικών της τίναξε στον αέρα την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, η έκπτωση κυβέρνηση στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε.!

Η κυβέρνηση της Λιβύης έστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), διαμαρτυρόμενη για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και το διπλωματικό επεισόδιο της 17ης Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο όταν στο αεροδρόμιο εμφανίστηκε η υπηρεσιακή ομόλογός του, αφού η συμφωνία ήταν να συναντηθεί μόνο με τον Μοχάμεντ Μένφι, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή αυτή, η οποία έχει τη μορφή της ρηματικής διακοίνωσης (διάβημα), η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης, της οποίας η θητεία έχει λήξει εδώ και περίπου έναν χρόνο, εμφανίζεται επικριτική για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς.

Η Τρίπολη εκφράζει την έκπληξή της για τη συμπεριφορά αυτή από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ. Εκφράζει επίσης την άποψη ότι ενέργειες σαν κι αυτές δεν βοηθούν στην επανένωση της Λιβύης, αλλά εντείνουν το διχασμό και είναι αντίθετες προς τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Το τραβάει κι άλλο η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για Δένδια"

Ρωσία: «Προκλητική» η άρνηση της Πολωνίας να δεχθεί τον Λαβρόφ στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ

Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα μια "προκλητική" όπως τη χαρακτήρισε απόφαση της Βαρσοβίας, μετά την άρνηση της Πολωνίας να επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

"Η απόφαση της Πολωνίας (...) είναι προκλητική και δεν έχει προηγούμενο", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική διπλωματία. "Η Βαρσοβία όχι μόνο δυσφημίσθηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά επέφερε και ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στο κύρος ολόκληρου του Οργανισμού" για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Πολωνία, που διοργανώνει στις αρχές Δεκεμβρίου την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, ανακοίνωσε χθες ότι αρνήθηκε την είσοδο στο έδαφός της του Σερκέι Λαβρόφ. "Αναμένουμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να επιλέγει τα μέλη της αντιπροσωπείας της σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της εκ περιτροπής προεδρίας του οργανισμού, που ασκεί φέτος η Βαρσοβία. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ρωσική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να "περιλαμβάνει άτομα σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση" μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, περιλαμβανομένου του Σεργκέι Λαβρόφ.

"Είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι λογικοί πολιτικοί μοιράζονται την άποψη της ρωσικής πλευράς ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες", ανέφερε η ρωσική διπλωματία. "Αυτές οι ολέθριες αποφάσεις των Πολωνών (...) σπρώχνουν τον ΟΑΣΕ στην άβυσσο", ανέφερε, κατηγορώντας τον ΟΑΣΕ ότι μετατρέπεται σε "πεδίο" για "αντιρωσικές ασκήσεις".

Η σύνοδος των 57 υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ θα διεξαχθεί την 1η και 2α Δεκεμβρίου στο Λοτζ, μια πόλη στην κεντρική Πολωνία. Της ρωσικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σύμφωνα με τη Μόσχα. Από την ίδρυσή του το 1975 στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου για την προώθηση του διαλόγου Αναταολής-Δύσης, ο ΟΑΣΕ εδρεύει στη Βιέννη στην Αυστρία.

Η ετήσια υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕ, στην οποία μετέχει συνήθως ο Λαβρόφ, είναι το κεντρικό όργανο αυτού του διεθνούς οργανισμού, που είναι αρμόδιο για τις αποφάσεις του. Είναι η ευκαιρία για τους υπουργούς Εξωτερικών να εξετάσουν την εργασία του ΟΑΣΕ σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: «Προκλητική» η άρνηση της Πολωνίας να δεχθεί τον Λαβρόφ στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ"

Κιβωτός του Κόσμου: «Με κλείδωσε σε αποθήκη και με χτύπησε στα 13 μου» καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενος

Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμούς σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε Ιωάννινα και Βόλο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πρώην φιλοξενούμενος υποστηρίζει στην ΕΡΤ ότι έπεσε θύμα σωματικής βίας στη δομή της Πωγωνιανής όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία του νυν 18χρονου, στέλεχος της δομής τον κλείδωσε στη δομή και τον χτύπησε όταν 13 ετών για να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

«Είχε χτυπήσει και άλλα άτομα, τουλάχιστον άλλα τρία παιδιά. Δεν το άφηναν πάντως να είναι κοντά στα άλλα παιδιά αυτό το στέλεχος», υποστηρίζει. Όπως λέει, τότε φοβόταν ότι δεν θα τον πίστευαν και γι’ αυτό δεν κατήγγειλε το περιστατικό, όμως δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει, εφόσον του ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι ο 18χρονος υποστηρίζει ότι στην Πωγωνιανή, οι συνθήκες ήταν άψογες, όπως και η συμπεριφορά των παιδαγωγών.

Ο νεαρός πάντως μιλά για δύο στελέχη που μπορούσαν να μετακινούνται από δομή σε δομή. Όπως λέει, οι δύο άνθρωποι είχαν επίσης μεγαλώσει στην Κιβωτό και ήταν κοντά στον πατέρα Αντώνιο. Μάλιστα καταγγέλλει τη συμπεριφορά τους και μιλά για βία κατά των παιδιών.

«Έμπαιναν στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά»

Ο 18χρονος αναφέρει ότι είχε μεταφερθεί και στη δομή του Βόλου όπου οι συνθήκες ήταν «πιο άσχημες».

Μάλιστα αναφέρεται στην περίοδο που τα δύο στελέχη μετέβησαν στον Βόλο για να ερευνήσουν περιστατικό κλοπής. Οι άνθρωποι αυτοί, υποστηρίζει, κλείδωναν τα παιδιά στα δωμάτια, έμπαιναν τη νύχτα στα δωμάτιά τους και τα χτυπούσαν σκληρά, ενώ μετέπειτα έλεγαν ως δικαιολογία ότι τα παιδιά «έβλεπαν εφιάλτες και αυτοτραυματίστηκαν».

«Ήταν βία, τους χτυπήσανε άσχημα. Ένα παιδί 17 ετών το πλακώσανε, είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο αυτί, του τρέχανε αίματα. Μπήκανε μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτυπούσε», είπε.

Η εισαγγελία έχει δώσει κλήση για κατάθεση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής στην Πωγωνιανή για όσα συνέβαιναν στη δομή του Βόλου.

Συνολικά πέντε δομές της Κιβωτού έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν σε ξυλοδαρμούς και σωματικές τιμωρίες, ενώ δύο αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικών κακοποίησεων.

Ανακαλείται η εφάπαξ ενίσχυση 50.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών

Μετά και τις επίσημες καταγγελίες για την Κιβωτό, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ανακαλείται η εφάπαξ ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που της δόθηκε, στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, τα οποία προέρχονται αφού δωρεές που συγκεντρώθηκαν. Η ενίσχυση δεν αφορά σε κάποια τακτική ή άλλη επιχορήγηση από το κράτος.

Η ενίσχυση έχει χορηγηθεί και κινούνται, πλέον, διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης.

Η ανάκληση έρχεται και μετά την απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα να αποσυρθεί οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: «Με κλείδωσε σε αποθήκη και με χτύπησε στα 13 μου» καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενος"

Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο αν φοράς μπουφάν στο αυτοκίνητο; – Τι ισχύει

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, μίλησε για τον νέο ΚΟΚ και αποκάλυψε εάν εν τέλει προβλέπεται πρόστιμο για το μπουφάν στο αυτοκίνητο.

Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, η τιμή της βενζίνης στα ύψη και έτσι αρκετοί οδηγοί -κυρίως κάτοχοι παλαιότερων αυτοκινήτων- πολύ πιθανό να προτιμήσουν το μπουφάν στο αυτοκίνητο αντί να ανοίξουν τη θέρμανση.

Σύμφωνα λοιπόν, με τη 2η παράγραφο του άρθρου 13 του ΚΟΚ, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια στον δρόμο.

Για να παραμείνουν ζεστοί, κάποιοι οδηγοί επιλέγουν να οδηγούν φορώντας ακόμη και το παλτό ή το μπουφάν τους και κάνοντάς το αυτό μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με το γράμμα του νόμου και με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, «ο ΚΟΚ δεν λέει για το μέγεθος του μπουφάν και πώς θα είναι το μπουφάν, όμως, υπάρχει μια κοινή λογική ότι ο οδηγός πρέπει να έχει μια ελευθερία κινήσεων. Δεν μπορεί κάποιος να είναι καλυμμένος με κουβέρτα και να οδηγεί».

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες 
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει στη διαβούλευση νέος ΚΟΚ με αυστηρότερες ποινές που ίσως εφαρμοστεί έως και το τέλος του χρόνου».

Ο κ. Ρήγας πρόσθεσε ότι «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπεται αυστηροποίηση κάποιων ποινών που ευθύνονται για τα τροχαία ατυχήματα , όπως η αντικανονική προσπέραση, το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη». Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες, ο κ. Ρήγας είπε ότι είναι υποχρεωτική η κτήση τους.

Όπως είπε, «πλέον τα τελευταία χρόνια με την κλιματική αλλαγή και στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει έντονη χιονόπτωση. Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζουμε πώς να τις τοποθετούμε».

Τι προβλέπεται στον νέο ΚΟΚ

Οι ποινές πλέον θα επιβαρύνουν τον οδηγό και όχι το όχημα, όπως συνέβαινε με την αφαίρεση πινακίδων. Η ποινή της αφαίρεσης διπλώματος οδήγησης θα συνεχίσει να επιβάλλεται στις περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων παραβάσεων.

Η υπερβολική ταχύτητα μαζί με ακόμα 4 παραβάσεις, την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, την οδήγηση ύστερα από την κατανάλωση αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση και τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους συμπληρώνουν την πεντάδα των παραβάσεων, οι οποίες σχετίζονται περισσότερο με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και τους βαρείς ή και θανάσιμους τραυματισμούς και ως εκ τούτου θα τιμωρούνται ακόμα πιο αυστηρά από τον υπό διαμόρφωση νέο ΚΟΚ.

Βασικοί άξονες του νέου ΚΟΚ θα είναι:

  • η κατηγοριοποίηση των παραβάσεων του ΚΟΚ με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας και συχνότητας,
  • ο διαχωρισμός των κυρώσεων με βασικό κριτήριο διαφοροποίησης την οδηγική συμπεριφορά ή την κατάσταση του οχήματος,
  • η διασφάλιση της επιβολής και είσπραξης των προστίμων

Ο ρόλος των Δήμων αλλάζει, επίσης, καθώς θα θεσμοθετηθεί το Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας, όπου και θα καταλήγουν τα χρηματικά ποσά από τα πρόστιμα του ΚΟΚ που στη συνέχεια θα κατανέμονται στους δήμους αποκλειστικά για την υλοποίηση δράσεων οδικής ασφάλειας. Βάσει της σχετικής πρόβλεψης, εάν οι δήμοι δεν μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν, δεν θα παίρνουν τα χρήματα αυτά.

Υπό εξέταση είναι και η ενδεχόμενη ένταξη στον ΚΟΚ διατάξεων που αφορούν τα δίκυκλα οχήματα των διανομέων. Οι σχετικές υπηρεσίες έχουν πλέον αυξηθεί σημαντικά και μαζί με αυτές και τα τροχαία με θύματα διανομείς. Ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση το καλοκαίρι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε δεσμευτεί για επικαιροποίηση και αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν τη διανομή προϊόντων στον νέο ΚΟΚ.

Μείωση των ορίων ταχύτητας

Στον νέο ΚΟΚ αναμένεται ύστερα από πολλές αναβολές ένταξής του σε προηγούμενα νομοσχέδια του υπουργείου, να συμπεριληφθεί και διάταξη που θα θεσπίζει τη μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα την ώρα στις κατοικημένες περιοχές από τα 50 χλμ/ώρα που είναι σήμερα.

Η ρύθμιση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη από τους συγκοινωνιολόγους για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών στην άσφαλτο.

Πώς θα παρακολουθούνται οι παραβάσεις

Με τον νέο ΚΟΚ τα υπουργεία Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης μελετούν από κοινού τον ανασχεδιασμό του συστήματος ποινών, του γνωστού point system με στόχο ο παραβάτης να γνωρίζει ότι οι προβλεπόμενοι πόντοι θα καταγράφονται σε εύλογο χρόνο.

Επιπλέον, θα γίνει εφικτή η άμεση online ενημέρωση των οδηγών για την καταγραφή των παραβάσεών τους και των πόντων που έχουν στο point system ακόμα και μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η Τροχαία θα έχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για την οδηγική συμπεριφορά όλων των οδηγών, ενώ θα συγκεντρώνονται στατιστικά στοιχεία για το είδος και τη συχνότητα της παραβατικότητας των Ελλήνων οδηγών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο αν φοράς μπουφάν στο αυτοκίνητο; – Τι ισχύει"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος με πορνογραφικό υλικό – Παρίστανε τον αστυνομικό που εργαζόταν σε υποθέσεις παιδοφιλίας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 35χρονος από τη Γερμανία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης στην πατρίδα του, αλλά και διεθνές ένταλμα για απάτες και κυβερνοέγκλημα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου έξω από το σπίτι όπου διέμενε, στην περιοχή των Συκεών.

Ειδικότερα, ο 35χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 2019 και με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας κινούταν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών παριστάνοντας άλλες φορές τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο στην Ελλάδα και είχε σαν αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλες φορές τον Έλληνα αστυνομικό.

Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς δεν είχε καμιά σχέση με την γερμανική αστυνομία και τα έγγραφα τα οποία κατείχε, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ότι αποδείκνυαν την υποτιθέμενη ιδιότητά του, ήταν πλαστά.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχείων φωτογραφίας και βίντεο, που αφορούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο φερόμενος δράστης φέροντας στολή της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων παριστάνοντας τον αστυνομικό.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα και στην οικία του εντοπίστηκαν δύο κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας γερμανικών αρχών εκ των οποίων τουλάχιστον η μία ήταν πλαστή, διάφορα παραπεμπτικά και ιατρικές εξετάσεις από νοσοκομείο, πλαστά σημειώματα αποδοχών των γερμανικών αρχών, έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας άλλου ατόμου, καθώς και μια πλήρης στολή Έλληνα αστυνομικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντιποίηση οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος με πορνογραφικό υλικό – Παρίστανε τον αστυνομικό που εργαζόταν σε υποθέσεις παιδοφιλίας"

Χιονοθύελλα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης: Ακυρώσεις πτήσεων, κλείσιμο σχολείων – Δύο νεκροί από τον χιονιά

Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στη βορειοδυτική περιοχή το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο, ενώ έχουν ήδη καταγραφεί δύο θάνατοι που αποδόθηκαν στην κακοκαιρία.

Σχολεία έκλεισαν και οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι η ορατότητα θα είναι σχεδόν μηδενική θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις και ορισμένες περιοχές μπορεί να παραλύσουν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιονοθύελλα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης: Ακυρώσεις πτήσεων, κλείσιμο σχολείων – Δύο νεκροί από τον χιονιά"

Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε τι συνέβη στην Τρίπολη της Λιβύης και έφυγε

Στο διπλωματικό επεισόδιο που έγινε στην Τρίπολη της Λιβύης αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο προκλήθηκε από την προσπάθεια της ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Ντμπέιμπα, Νάιλα Μανγκούς, να νομιμοποιήσει την εξουσία της και την υπογραφή των τουρκολιβυκών μνημονίων με τον Νίκο Δένδια μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» να εξηγεί γιατί αρνήθηκε να τη συναντήσει.

Γιατί τελικά η πρώτη στάση σας έγινε στην Τρίπολη;

Ο Μένφι μας ζήτησε να πάμε στην Τρίπολη. Συμφωνήσαμε σαν προσωπική παραχώρηση σε αυτόν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν επίσημες επαφές ή επαφές με την προσωρινή κυβέρνηση. Θα πηγαίναμε, θα τον βλέπαμε, θα φεύγαμε. Το ότι εμφανίστηκε η Μανγκούς σημαίνει ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία.

Άλλες ξένες κυβερνήσεις μιλάνε με την κυβέρνηση της Λιβύης; Η Γαλλία, για παράδειγμα…

Βεβαίως μιλάνε με την κυβέρνηση της Λιβύης. Αλλά το θέμα είναι ότι για όλους ισχύει ότι έχει περιορισμένη εντολή, δεν μπορεί δηλαδή να υπογράφει συμφωνίες, αλλά τολμώ να πω και περιορισμένη χρησιμότητα. Και το δεύτερο είναι πως αυτές οι κυβερνήσεις δεν είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίσουν τη δική μας πραγματικότητα, που είναι το δεύτερο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κακά τα ψέματα, η τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει συμφωνίες, από εμάς προήλθε. Και εργαστήκαμε πάρα πολύ στο πλαίσιο των ΗΕ για να έρθει αυτό.

Επομένως, δεν είναι θέμα μόνο συμβολισμού, αλλά και ουσίας, η απόφασή σας για άμεση αναχώρηση από την Τρίπολη με αυτόν τον τρόπο;

Απολύτως και τα δύο. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Και το άλλο είναι ότι υπάρχει μια κατανόηση με τους Αιγύπτιους.

Οι οποίοι δεν θέλουν επαφές με την κυβέρνηση Ντμπέιμπα;

Δεν θέλουν ουσιαστικές επαφές. Οχι δεν θέλουν. Λένε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να κάνει εκλογές. Και όχι μόνο δεν κάνει εκλογές, υφαρπάζει την παραμονή της, εκμεταλλευόμενη κατά το δοκούν τους πόρους της Λιβύης, και υπογράφει και με τους Τούρκους. Ε, δεν γίνεται.

Οι σχέσεις μας με τη Λιβύη ποιες θα είναι από εδώ και στο εξής;

Οι σχέσεις μας με τη Λιβύη θα παραμείνουν ως έχουν από τη δική μας πλευρά. Και αυτό υπό την έννοια ότι θα προσπαθήσουμε – και αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης – να διατηρήσουμε μια ισχυρή σχέση με την Ανατολική Λιβύη, άρα και με το κοινοβούλιο, άρα, στην πραγματικότητα, με ένα Σώμα που δίνει δύναμη στη θέση μας ενάντια στην αποδοχή και σύναψη παράνομων κειμένων με τους Τούρκους. Και από την άλλη, με τις μικρές μας δυνατότητες, γιατί θυμίζω ότι είναι μικρές οι δυνατότητές μας σε σχέση με τους άλλους, αφού θέλουμε χωρίς χρήματα και χωρίς στρατό να έχουμε επιρροή, να εμποδίσουμε την επέκταση των συμβατικών κατανοήσεων με την Τουρκία.

Τι σας είπαν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ και ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ;

Ο Σάλεχ και ο Χαφτάρ ήταν απολύτως στη γραμμή που εμείς θα θέλαμε να είναι. Τόνισαν ότι η τουρκική παρουσία είναι επιζήμια και απαράδεκτη. Είχε σημασία να δούμε τον Σάλεχ και τον Χαφτάρ, γιατί είχαν πάει στην Τουρκία. Τους είδε ο ίδιος ο Ερντογάν, είδε και τους λίβυους βουλευτές ο Ερντογάν, γι’ αυτό πήγα και στο κοινοβούλιο και τους εξήγησα τις θέσεις μας.

Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για εκλογές στη Λιβύη το επόμενο διάστημα;

Οχι. Νομίζω ότι έχει πάει πολύ πίσω το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους, γι’ αυτό και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε τι συνέβη στην Τρίπολη της Λιβύης και έφυγε"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την υπεράσπιση της Ν/Α πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Την ισχυροποιημένη θέση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, επιβεβαιώνει η Ουάσινγκτον, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες της Άγκυρας.

«Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν σύμμαχο κλειδί στο ΝΑΤΟ, που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της ΝΑ πτέρυγας της συμμαχίας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας στην προπαγανδιστική προσπάθεια Τούρκου δημοσιογράφου, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βοηθά τις ΗΠΑ να πετύχουν τους στόχους τους τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Ευρώπη.

Ο Βεντάντ Πατέλ ρωτήθηκε συγκεκριμένα ποια είναι η αντίδραση των ΗΠΑ στο γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να αποβιβαστεί στην Τρίπολη μετά την προσπάθεια παγίδευσής του από την υπηρεσιακή ΥΠΕΞ της Λιβύης, και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ, τον οποίο ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου».

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως μόνο με την εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης μπορεί να γίνει διάλογος για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, ενώ σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ κατηγορεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι υφαρπάζει την παραμονή της, εκμεταλλευόμενη κατά το δοκούν τους πόρους της χώρας και υπογράφοντας σειρά παράνομων συμφωνιών με την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, τη δέσμευση ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν ένα νέο σύμμαχο στο αμερικανικό Κογκρέσο, εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, νεοεκλεγείς ομοσπονδιακός βουλευτής. Αναφέρθηκε επίσης στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα βρει στήριξη στο αίτημά της για τα F-16.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την υπεράσπιση της Ν/Α πτέρυγας του ΝΑΤΟ"

Πιερρακάκης προς ΕΦΣΥΝ: Κατασκοπευτική λογοτεχνία - Το δημοσίευμα προσβάλλει την οικογένειά μου

Στην αντεπίθεση κατά της Εφημερίδας των Συντακτών πέρασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας στο δημοσίευμα ότι η οικογένειά του (σύζυγος, πεθερά και τρία παιδιά) σώθηκε από την πυρκαγιά στο Μάτι μέσω στίγματος που κατέγραφε το λογισμικό Pegasus πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ. Το δημοσίευμα δεν τον κατανομάζει. 

Κάνοντας λόγο για «κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία», ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει ότι στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσει την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγό του, τη μητέρα της και τα τρία του παιδιά, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

«Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη …συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού!» επισημαίνει ο κ. Πιερρακάκης, προσθέτοντας με νόημα: «Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής».

«Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες. Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους», καταλήγει ο κ. Πιερρακάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένεια μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Η διάσωση τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας.

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη …συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής.

Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες.

Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους.



Tι αναφέρεται στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών

Χωρίς να κατονομάζει τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της: «Πριν από λίγες μέρες, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Βήμα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έγραφε:" Είναι εντυπωσιακό πως οι σχέσεις αυτές φαίνεται να ενδυναμώθηκαν με επίκληση ότι ο Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε εντόπισε με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω... αλλοδαπής συνοδοιπόρους τους στη σωτηρία».

Και συνεχίζει η «εφημερίδα των Συντακτών» επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «το συγκεκριμένο στέλεχος δεν είναι άλλο από σημερινό υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος στην εν λόγω τραγωδία παραλίγο να χάσει την οικογένειά του (σύζυγο, τρία παιδιά και την πεθερά του). Οι ίδιες φωτογραφίες λένε πως η διάσωση έγινε μέσω του στίγματος που κατέγραφε το λογισμικό»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πιερρακάκης προς ΕΦΣΥΝ: Κατασκοπευτική λογοτεχνία - Το δημοσίευμα προσβάλλει την οικογένειά μου"

Το ΥΠΟΙΚ αποσύρει την οικονομική ενίσχυση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Στις καταγγελίες που αφορούν την κακοποίηση παιδιών στη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου, κάνοντας γνωστό ότι αποσύρεται η οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι παρατηρείται επιβράδυνση της οικονομίας, αν και φαίνεται να έχει «περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες».

«Στον προϋπολογισμό που καταθέτουμε μεθαύριο υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη αποθεματικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Μέτρα στήριξης

Ειδικότερα για τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης ο υπουργός δήλωσε  ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, καθώς υλοποιούνται οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

«Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η επιδότηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα περαιτέρω μέτρο, «διότι δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία».

«Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες» προσέθεσε.

Τριπλή παρέμβαση στις συντάξεις

Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «τριπλή παρέμβαση»

«Η μία είναι η μόνιμη αύξηση των κύριων συντάξεων που εκτιμώ θα είναι λίγο παραπάνω από το 7.5 % και θα αποδοθούν την 1/1/2023», δήλωσε προσθέτοντας πως καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τέλος το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου. «Αυτές είναι οι τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Αναφορικά με τα αναδρομικά δήλωσε πως η χώρα δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία και το 2023.

«Παγώνει» η χρηματοδότηση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Αναφερόμενος επίσης στις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που αφορούν τη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», ο κ. Σταϊκούρας τις χαρακτήρισε σοκαριστικές. «Οφείλουμε άμεσα να τις διερευνήσουμε», είπε.

«Σε πολλές δομές που λειτουργούν συμπληρωματικά προς το κράτος, η ελληνική πολιτεία προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά. Και το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε πολλές ενισχύσει, τις οποίες χθες με απόφαση δική μου τις παίρνουμε πίσω», αποκάλυψε.

Η αναστολή της οικονομικής ενίσχυσης θα ισχύσει «μέχρι να τελεσιδικήσει, γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» είπε ο υπουργός.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΥΠΟΙΚ αποσύρει την οικονομική ενίσχυση στην «Κιβωτό του Κόσμου»"

Πρόστιμο 360.000 ευρώ σε αντιδήμαρχο και υπάλληλο για τα εγκαταλειμμένα κουτάβια

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν την Δευτέρα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή ο αντιδήμαρχος Φιλιατών και ο εποχικός υπάλληλος οι οποίοι μετά την σύλληψή τους εξακολουθούν να κρατούνται.

Και οι δύο πέρα από το βαρύ κατηγορητήριο είναι αντιμέτωποι και με τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Συγκεκριμένα και σε εφαρμογή της νομοθεσίας που έχει αυστηροποιηθεί, οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 360 χιλιάδων ευρώ!

Το διοικητικό πρόστιμο των 180.000 ευρώ στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη σε εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει πρόστιμο 30.000€ για κάθε ζώο που εγκαταλείπεται.

Έτσι, αθροιστικά το πρόστιμο για τα έξι  κουτάβια, ανέρχεται στις 180.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα έντασης εντός ολίγων ημερών από την επιβολή του.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόστιμο 360.000 ευρώ σε αντιδήμαρχο και υπάλληλο για τα εγκαταλειμμένα κουτάβια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news