facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Χαμός σε παραλία στη Χαλκιδική - «Ανεμοστρόβιλος» τη σήκωσε στον αέρα (VIDEO)

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα (10/8) σε παραλία της Χαλκιδικής, όταν ένας ξαφνικός πολύ δυνατός αέρας, στα όρια του ανεμοστρόβιλου, σήκωσε ομπρέλες και τις πέταξε πολλά μέτρα πάνω στον ουρανό, με τους λουόμενους που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη την ώρα να κοιτούν χωρίς να πιστεύουν το θέαμα που βλέπουν, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι τρόμαξαν και μικρά παιδιά άρχισαν να τσιρίζουν. 

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11.30-12.00 το πρωί στην παραλία Νέων Φλογητών. Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok εκείνη τη στιγμή υπήρχε λίγη συννεφιά και ένας ξαφνικός αέρας προκάλεσε αυτές τις εικόνες στην συγκεκριμένη παραλία που είναι μεγάλη σε έκταση και βλέπει απέναντι τον Όλυμπο. 

Ο κόσμος προσπαθούσε να προστατευθεί και να συγκρατήσει ομπρέλες και άλλα αντικείμενα. 

Αυτός ο «ανεμοστρόβιλος» κράτησε ελάχιστα και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποια αναφορά για τραυματισμούς.

 

typosthes

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός σε παραλία στη Χαλκιδική - «Ανεμοστρόβιλος» τη σήκωσε στον αέρα (VIDEO)"

Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ στο Αιγαίο και καύσωνας έως 39 βαθμούς

Δεν πέφτει η θερμοκρασία ούτε αύριο Κυριακή (11.08.2024) αφού ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς κελσίου ενώ θα σημειωθούν και ισχυροί τοπικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στη δυτική Ελλάδα τοπικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη, όπου και οι άνεμοι θα πνέουν πιθανώς θυελλώδεις στα 8 μποφόρ.
Πιο συγκεκριμένα οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Παράλληλα τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 38 και πιθανώς τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 37 και πιθανώς τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και πιθανώς τοπικά έως 38 βαθμούς. Στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ στο Αιγαίο και καύσωνας έως 39 βαθμούς"

42 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/09-08-2024 έως Ω/18:00/10-08-2024 εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "42 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Όθωνας Ηλιόπουλος – Ζητά να τον αντικαταστήσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Παραιτήθηκε ο Όθωνας Ηλιοπουλος από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Μάλιστα ζήτησε να δοθεί η έδρα του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ηλιόπουλος επικαλείται φόρτο εργασίας λόγω της ερευνητικής του δουλειάς στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι «προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα με ενθουσιασμό και προσήλωση να εκπληρώσω τα καθήκοντα μου ως βουλευτής και συνάμα να συνεχίσω την ερευνητική μου δουλειά στο εξωτερικό».

«Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η «φωνή» τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς», καταλήγει η επιστολή του κ. Ηλιόπουλου.

Πλέον, πρέπει να παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Γεωργία Λάλη) για να πάει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να γίνει βουλευτής και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η επιστολή του Όθωνα Ηλιόπουλου:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Στις εκλογές του 2023, ο Αλέξης Τσίπρας μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως εκπρόσωπο του Αποδήμου Ελληνισμού.

Από αυτή την τιμητική θέση είχα την ευθύνη να υπερασπιστώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το όραμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

Συμμετείχα ενεργά στις συζητήσεις για τον εκλογικό νόμο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίον οι απόδημοι Έλληνες θα πρέπει να έχουν το άμεσο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την πλήρωση συγκεκριμένου αριθμού θέσεων εκπροσώπων τους. Η άποψη μας, ήταν και είναι, ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν πρέπει απλά να “δανείζουν” τις ψήφους τους στα κόμματα της Ελλάδας, όπως συμβαίνει με το σημερινό νόμο.

Συμμετείχα επίσης ενεργά, με παρεμβάσεις μου στη Βουλή αλλά και με άρθρα μου, στη συζήτηση για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι μόνο η ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας με χρήματα, σχέδιο για την έρευνα με την κατανομή των ερευνητικών κονδυλίων με τακτικό, προβλεπόμενο και διαφανή τρόπο (όπως έγινε μέσα από το ΕΛΙΔΕΚ που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ), με συνεχή εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων και πρόσληψη νέων επιστημόνων μπορεί να οδηγήσει στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να δημιουργήσει μια επιχειρηματικότητα προστιθέμενης αξίας.

Με λύπη και πόνο παρακολούθησα και παρακολουθώ την πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αρθρογράφησα κατ´ επανάληψη προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο, ολιστικό πρόγραμμα καθολικής δημόσιας υγείας που εκπονήσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ με δουλειά στον Τομέα Υγείας και στο Think Tank Υγείας που συντόνισα επί δύο χρόνια.

Προς αυτές τις κατευθύνσεις κατέθεσα από το γραφείο μου και συνυπέγραψα δεκάδες ερωτήσεις, συμμετείχα στο δημόσιο διάλογο και μέσω των Επιτροπών της Βουλής αλλά και από την τηλεόραση και αρθρογραφώντας στον τύπο. Τέλος, ως Τομεάρχης Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργαστήκαμε μαζί με τα μέλη της Γραμματείας Απόδημου ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρωμένες θέσεις του κόμματός μας που αντικατοπτρίζουν την αγωνία των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, τη διάδοση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης σε μεικτά σχολεία του εξωτερικού και μια καλύτερη, ζωντανή και διαρκή σύνδεση των ίδιων και των παιδιών τους με τη χώρα μας.

Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα με ενθουσιασμό και προσήλωση να εκπληρώσω τα καθήκοντα μου ως βουλευτής και συνάμα να συνεχίσω την ερευνητική μου δουλειά στο εξωτερικό.

Προΐσταμαι μίας κλινικής υψηλής εξειδίκευσης στα γενετικά νοσήματα που προκαλούν καρκίνο και διοικώ ένα εργαστήριο που επιχορηγείται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ και έχει αποστολή την ανακάλυψη νέων στοχευμένων θεραπειών και φαρμάκων για τον καρκίνο. Υπήρξα τυχερός στην επαγγελματική μου πορεία μέχρι σήμερα και οι προσπάθειες μας τα τελευταία χρόνια γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Φέραμε στην καθημερινή κλινική πρακτική καινούργια φάρμακα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Κατά συνέπεια ο όγκος τόσο της κλινικής όσο και της ερευνητικής μας δουλειάς πολλαπλασιάστηκε με φερέλπιδα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.

Παράλληλα ωστόσο, το διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό στη χώρα και η υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών απαιτεί πλέον μια καθημερινή παρουσία και ακόμα μεγαλύτερα διαστήματα παραμονής μου στην Ελλάδα.

Αντιμέτωπος με αυτές τις φυγόκεντρες δυνάμεις και με αίσθηση ευθύνης για τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, υποβάλω την άμεση παραίτηση μου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις εκλογές του 2023 κόσμησαν εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και κοινωνικού χώρου. Όλες και όλοι οι συνυποψήφιοί μου, εντός και εκτός Βουλής, έδιναν και θα δίνουν αγώνες για μια σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα. Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η «φωνή» τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς.

Παραμένω πάντα μαχόμενο στέλεχος και περήφανο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για μια δημοκρατική σοσιαλιστική κοινωνία.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία κατά την προηγούμενη περίοδο της Βουλής.

Τι πρέπει να συμβεί για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

Απλά πρέπει να παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Αθανάσιος Τσακρής, Γεωργία Λάλη) για να πάει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να γίνει βουλευτής και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Όθωνας Ηλιόπουλος – Ζητά να τον αντικαταστήσει ο Στέφανος Κασσελάκης"

Παγκόσμια κατακραυγή για το βομβαρδισμό του σχολείου στη Γάζα: «Τρομοκρατημένη» η ΕΕ – Για «γενοκτονία» μιλάει ο ΟΗΕ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε νωρίτερα, «τρομοκρατημένος» από το πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα εναντίον του σχολείου στη Γάζα.

«Τρομοκρατημένος από τις εικόνες ενός σχολείου της Γάζα που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο, το οποίο επλήγη από ένα ισραηλινό πλήγμα, που προκάλεσε δεκάδες θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων. Τουλάχιστον 10 σχολεία έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτές τις σφαγές», έγραψε ο Μπορέλ στο Χ.

«Σοκαρισμένη» δήλωσε η Βρετανία από τον πολύνεκρο ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του σχολείου στη Γάζα, ζητώντας την εφαρμογή «μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός».

«Η Χαμάς πρέπει να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο του αμάχους, το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Λάμι στο Χ.

«Χρειαζόμαστε μια άμεση κατάπαυση του πυρός για την προστασία των αμάχων, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και τον τερματισμό των περιορισμών στην παροχή βοήθειας», συμπλήρωσε.

Το Κατάρ, που έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ζήτησε να διεξαχθεί μια «επείγουσα διεθνής έρευνα», μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα, ο οποίος στοίχισε σήμερα τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, «την αποστολή ανεξαρτήτων ερευνητών του ΟΗΕ, προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για τη συνεχή στόχευση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σχολείων και καταφυγίων για τους εκτοπισμένους».

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, η Ιταλίδα Φραντσέσκα Αλμπανέζε, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ για «γενοκτονία» Παλαιστινίων, έπειτα από τον βομβαρδισμό του σχολείο στη Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

«Το Ισραήλ διαπράττει μία γενοκτονία Παλαιστινίων, μία συνοικία τη φορά, ένα νοσοκομείο τη φορά, ένα σχολείο, ένας καταυλισμός προσφύγων, μια ζώνη ασφαλείας», έπειτα από 10 και πλέον μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η Αλμπανέζε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Το Ισραήλ διεξάγει τέτοια πλήγματα εναντίον των Παλαιστινίων χρησιμοποιώντας «αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα», είπε επίσης η ίδια.

«Ας μας συγχωρήσουν οι Παλαιστίνιοι για τη συλλογική ανικανότητά μας να τους προστατεύσουμε, σεβόμενοι την πιο στοιχειώδη έννοια του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε.

Η Αλμπανέζε, η οποία είναι εξουσιοδοτημένη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όμως δεν εκφράζεται εκ μέρους του Οργανισμού, προέβη σε παρόμοια σχόλια τον Μάρτιο, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις του Ισραήλ, την οποία κατηγόρησε για «αντισημιτισμό».

Η Τουρκία κατήγγειλε ένα «νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», μετά το πολύνεκρο πλήγμα στη Γάζα, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Το Ισραήλ διέπραξε ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σφαγιάζοντας περισσότερους από 100 αμάχους, που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα σχολείο», γράφει το τουρκικό υπουργείο, το οποίο καταγγέλλει «μία ακόμη φορά», τη βούληση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να «υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός».

«Αυτή η επίθεση δείχνει για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου θέλει να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

«Οι διεθνείς παράγοντες που δεν λαμβάνουν μέτρα για να σταματήσουν το Ισραήλ καθίστανται συνεργοί αυτών των εγκλημάτων», συμπληρώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια κατακραυγή για το βομβαρδισμό του σχολείου στη Γάζα: «Τρομοκρατημένη» η ΕΕ – Για «γενοκτονία» μιλάει ο ΟΗΕ"

Αλόννησος: Ξυλοδαρμός 19χρονου Ιταλού απο ομάδα ντόπιων νεαρών

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της βίας ανηλίκων καθώς σημειώθηκε και νέο περιστατικό με ομάδα νεαρών που ξυλοκόπησε άγρια μία παρέα Ιταλών που παραθερίζουν στην Αλόννησο.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, πέντε ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 16 ετών ξυλοκόπησαν έναν 19χρονο Ιταλό τουρίστα. Ο19χρονος μαζί με άλλους δύο φίλους του Ιταλούς τουρίστες διασκέδαζε σε ένα μπαράκι με δύο ντόπιες κοπέλες από την Αλόννησο.

Φεύγοντας οι Ιταλοί απο το μαγαζί, η ομάδα των ανηλίκων τους είχε στήσει καρτέρι και ένας 16χρονος από την παρέα των ανήλικων παιδιών ξυλοκόπησε τον 19χρονο. Οι γονείς του Ιταλού τον μετέφεραν λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας και απο εκεί στο νοσοκομείο του Βόλου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες απο όπου στη συνέχεια έφυγε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλόννησος: Ξυλοδαρμός 19χρονου Ιταλού απο ομάδα ντόπιων νεαρών"

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον λόφο Λυκαβηττού – Σε επιφυλακή ο Δ. Αθηναίων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στον λόφο του Λυκαβηττού αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που προβλέπονται σε καταστάσεις συναγερμού, όπως αυτή που έχει ανακοινωθεί για αυριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στην Αττική (Κατηγορία Κινδύνου 5).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, όλες οι Υπηρεσίες τ(Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης συμπεριλαμβανομένων των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων. Επιπλέον, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώνει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Ο Δήμος Αθηναίων καλέι τους πολίτες και τους φορείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας στον λόφο Λυκαβηττού – Σε επιφυλακή ο Δ. Αθηναίων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς"

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2024"

Πάτρα: Ι.Χ. παρέσυρε υπάλληλο καθαριότητας – Στο νοσοκομείο η άτυχη εργαζόμενη

Στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι και στον θώρακα νοσηλεύεται μια εργαζόμενη του τομέα καθαριότητας του δήμου Πατρέων, έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή Ροϊτικα.

Η άτυχη εργαζόμενη μάζευε κάδους από τον δρόμο για να τοποθετηθούν σε φορτηγό της υπηρεσίας, όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο την παρέσυρε με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Στο σημείο έφτασε αμέσως ασθενοφόρο, με το οποίο έγινε η διακομιδή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

 Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ι.Χ. παρέσυρε υπάλληλο καθαριότητας – Στο νοσοκομείο η άτυχη εργαζόμενη"

Συνελήφθη ο οπαδός που είχε πυροβολήσει έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας!

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στον οπαδό που είχε πυροβολήσει έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά τη διάρκεια εκτενών επεισοδίων.

Ο 32χρονος οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού συνελήφθη στην Κερατέα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο 32χρονος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, με συνέπεια ένας άντρας να τραυματιστεί στο πόδι, ενώ ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν, ένας στην κοιλιά (εκδορές) και ένας στο χέρι έπειτα από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Συνολικά, είχαν συλληφθεί 74 άτομα για την υπόθεση, όμως ο ίδιος παρέμενε ασύλληπτος. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Συνολικά, συνελήφθησαν 74 άτομα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να ασκεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 74 αφορά στα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων, ήταν και πέντε ανήλικοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Να σημειωθεί, ότι τέσσερις από τους 74 κατηγορούμενους οπαδούς ανήκουν και σε εγκληματική οργάνωση που είχαν εκτενή δραστηριότητα σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη, μετά από ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οπαδός αθλητικής ομάδας, ο οποίος απογευματινές ώρες του Σαββάτου, 13 Ιουλίου 2024, εξωτερικά ποδοσφαιρικού γηπέδου σε περιοχή της Αθήνας, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο οπαδούς της ίδιας ομάδας (σχετ. το από 14-07-2024 δελτίο τύπου).

10082024 photo 4.jpeg

Πρόκειται για 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, κατοχή εκρηκτικών βομβών/ μηχανισμών, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διατάραξη της κοινής ειρήνης από υπαίτιους που τέλεσαν βιοπραγίες κατά τη διατάραξη, κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, βιοπραγία κατά άλλου κατά συναυτουργία, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών κατά συναυτουργία, παράνομη κατοχή φωτοβολίδων κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία κατά συναυτουργία και μόνος και οπλοχρησία.

10082024 photo 1 scaled.jpg

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 9 Αυγούστου 2024 σε περιοχή της Κερατέας όπου συνελήφθη, δυνάμει του εντάλματος, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικία βρέθηκε εξοπλισμός με τον οποίο καλλιεργούσε εσωτερική υδροπονική κάνναβη.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και συγγενικό του πρόσωπο, που κατηγορείται για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, περί όπλων και φωτοβολίδων.

10082024 photo 3 scaled.jpg

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -8.170- ευρώ,
  • γυαλιά και -7- κομποσκοίνια, τα οποία φορούσε κατά την επίθεση,
  • -9- αυτοκόλλητα ποδοσφαιρικής ομάδας,
  • πιστόλι,
  • -23- φυσίγγια και -2- αβολίδωτα φυσίγγια,
  • -4- μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου karambit,
  • πινακίδες κυκλοφορίας (μία απασχολεί ως κλεμμένη ή απολεσθείσα)
  • -79,6- γραμμάρια κάνναβης,
  • τάμπλετ και 2 λάπτοπ,
  • 6 κινητά,
  • πληθώρα υλικών που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια κάνναβης, σε εσωτερικό χώρο (γλάστρες, ειδικός φωτισμός κ.ά.),
  • πυρσό και
  • δύο (2) τρίφτες.

10082024 photo 2 scaled.jpg

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο οπαδός που είχε πυροβολήσει έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας!"

Ηράκλειο: Φωτογράφισε κρυφά τα οπίσθιά της, την χτύπησε με το μηχανάκι και την έσυρε "γκαζωμένος" στην παραλιακή

Απίστευτη τροπή πήρε η επιστροφή από τη θάλασσα  για νεαρό ζευγάρι, στο Ηράκλειο, το απόγευμα της Παρασκευής. Ποιος θα περίμενε ότι στη διαδρομή από το Παγκρήτιο Στάδιο προς Αλικαρνασσό όπου μετέβαιναν με το μηχανάκι για να «τσιμπήσουν» κάτι πρόχειρο μετά το μπάνιο τους, η ζωή της 25χρονης κοπέλας θα διέτρεχε κίνδυνο αφού βρέθηκε να σύρεται στο οδόστρωμα «γραπωμένη» από το μηχανάκι άλλου οδηγού. Δεν επρόκειτο για κάποια παράσυρση λόγω τροχαίου, αλλά για ένα ασύλληπτο επεισόδιο που ξεκίνησε με αφορμή την κρυφή φωτογράφιση των …οπίσθιων της, όπως καταγγέλλεται,  από τον οδηγό άλλης μηχανής. Στην παραλιακή λεωφόρο εκτυλίχθηκαν ασύλληπτες σκηνές καθώς η κοπέλα σύρθηκε για μέτρα στο οδόστρωμα ουρλιάζοντας, όσο ο οδηγός της μηχανής γκάζωνε για να την αναγκάσει να εγκαταλείψει το όχημα του.

Τι ακριβώς όμως συνέβη, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν επίσημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής; Τόσο η 25χρονη όσο και ο σύζυγος  της ήταν στο μηχανάκι με μαγιό και ρούχα της θάλασσας. Ειδικότερα η κοπέλα, όπως περιγράφεται και στην κατάθεση που έδωσε, φορούσε πάνω από το μαγιό μία δαντελωτή μαύρη φόρμα.

Κάποια στιγμή σταμάτησαν στο φανάρι, στον κυκλικό κόμβο, στο ύψος του ΟΛΗ. Όσο περίμεναν να ανάψει το πράσινο, ο σύζυγος  αντιλήφθηκε από τον καθρέφτη ότι ο οδηγός του δίκυκλου πίσω, είχε βγάλει το κινητό και τραβούσε φωτογραφίες την 25χρονη. Αυτό έγινε τρεις απανωτές φορές. Τον πλησίασε τότε  για να του κάνει παρατήρηση και ζήτησε το κινητό του τηλέφωνο για να διαγράψει τις φωτογραφίες. Ο οδηγός αρνήθηκε, ο σύζυγος όμως κατάφερε να του πάρει το κινητό από τα χέρια και τότε διαπίστωσαν ότι στις φωτογραφίες είχε τραβήξει τα …οπίσθια της 25χρονης.

τραυματισμός παραλιακή μαγιώ φωτογραφίες Ηράκλειο

«Πάτησε γκάζι και έπεσε πάνω μου…»

Η κοπέλα ενοχλημένη απαίτησε από τον οδηγό να ξεκλειδώσει το κινητό του για να διαγράψει τις φωτογραφίες μπροστά της καθώς δεν είχε κανένα δικαίωμα.

Περιγράφεται, τότε, ότι ο οδηγός άρπαξε το κινητό από τα χέρια της 25χρονης και έβαλε μπρος να φύγει. «Πάτησε γκάζι και αντί να στρίψει δεξιά του για να με αποφύγει και να προχωρήσει, κατευθύνθηκε πάνω μου και με χτύπησε με πρόθεση. Εγώ έχασα την ισορροπία μου και αντανακλαστικά για να μην πέσω, κρατήθηκα από την σχάρα-χειρολαβή στο πίσω μέρος του δίκυκλου, με αποτέλεσμα να με σέρνει στο δρόμο, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων. Από το σοκ δεν είχα καταλάβει τι γινόταν. Του φώναζα «σταμάτα, σταμάτα, πονάω» και αυτός μου έλεγε «άσε τη μηχανή» και είχε τέρμα το γκάζι, για να με αναγκάσει να αφήσω τη χειρολαβή» περιγράφει.

Κάποια στιγμή η 25χρονη άφησε την σχάρα και βρέθηκε στη μέση του οδοστρώματος, ζαλισμένη και τραυματισμένη. «Περνούσαν αυτοκίνητα και υπήρχε κίνδυνος να με τραυματίσουν. Ο άγνωστος άνδρας με χτύπησε με το μηχανάκι, με έσυρε περίπου 20 μέτρα και με εγκατέλειψε».

 τραυματισμός παραλιακή μαγιώ φωτογραφίες Ηράκλειο

Έκκληση να βρεθεί ο οδηγός

Η 25χρονη έδωσε κατάθεση στο Λιμεναρχείο Ηράκλειου που διενεργεί την προανάκριση, ενώ σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή καθώς το σώμα της είναι όλο πληγές από το σύρσιμο στο οδόστρωμα. Αυτό που επιθυμεί όμως διακαώς είναι να βρεθεί ο οδηγός, γι’ αυτό και μέσω του Cretalive.gr απευθύνει έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι σχετικό, να επικοινωνήσει μαζί της (τα πλήρη στοιχεία της είναι στη διάθεση μας) στο τηλέφωνο 6940833832.

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 7.30 το απόγευμα, στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος του ΟΛΗ. Ο οδηγός του εμπλεκόμενου δίκυκλου που έφυγε με κατεύθυνση προς Αλικαρνασσό,  φορούσε μαύρο κράνος, περιγράφεται ως εύσωμος προς παχουλός, φορούσε βερμούδα,  μελαχρινός, με μούσι και καστανά μάτια. Το μηχανάκι ήταν παπάκι 50 κυβικών, χρώματος ασημί-γκρι. Έμοιαζε παλιό και η 25χρονη δεν είναι σίγουρη αν είχε καθρέφτες.

τραυματισμός παραλιακή μαγιώ φωτογραφίες Ηράκλειο

τραυματισμός παραλιακή μαγιώ φωτογραφίες Ηράκλειο

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Φωτογράφισε κρυφά τα οπίσθιά της, την χτύπησε με το μηχανάκι και την έσυρε "γκαζωμένος" στην παραλιακή"

Αλμυρός: Θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγο, την πεθερά και την κουνιάδα της νεαρή γυναίκα

Μια νεαρή γυναίκα στον Αλμυρό έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, την αδελφή του και την μητέρα του. Οι οικονομικές τους διαφορές, οδήγησαν στα άκρα την σύγκρουση και η νεαρή γυναίκα μητέρα δύο παιδιών 3,5 και 6,5 ετών, έτρεξε ξυλοκοπημένη την αστυνομία.

 Προχθές το απόγευμα, ο σύζυγός της γύρισε σπίτι και της ζήτησε να του δώσει 2000 ευρώ, χρήματα που αποταμίευε και προέρχονταν από τα επιδόματα των παιδιών. Η 30χρονη γυναίκα αντέδρασε , αλλά έδωσε τα χρήματα και μόλις τα πήρε ο σύζυγός της στα χέρια του, άρχισε να την χτυπά. «Παρότι του τα έδωσα άρχισε να με δέρνει με μπουνιές», είπε στην κατάθεσή της. Στο δωμάτιο «εισέβαλλε» και η πεθερά της, η οποία μένει μαζί με το ζευγάρι, όταν άκουσε την νύφη της να φωνάζει βοήθεια. «Μην φωνάζεις, θα σε σκοτώσω» της είπε η 64χρονη και άρχισε να την χαστουκίζει. Στον ξυλοδαρμό συμμετείχε και η αδελφή του του συζύγου της νεαρής γυναίκας, η οποία φιλοξενείται στο σπίτι του ζευγαριού στον Αλμυρό, για διακοπές.

Χθες και οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την νεαρή γυναίκα, θύμα του ξυλοδαρμού να έχει μαζί και τα δύο μικρά παιδιά της. Οι τρεις δράστες θα δικαστούν την Δευτέρα καθώς ζήτησαν προθεσμία και τους βαρύνουν οι κατηγορίες της ενδοοικογενειακής απλής σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Μητέρα και παιδιά φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλμυρός: Θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγο, την πεθερά και την κουνιάδα της νεαρή γυναίκα"

Σύλληψη 29χρονου Ροδίτη για βιασμό 32χρονης Ρωσίδας

Στην σύλληψη ενός 29χρονου Ροδίτη για βιασμό 32χρονης Ρωσίδας προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της φερόμενης ως θύματος είχε γνωριστεί με τον 29χρονο στην Ρόδο πέρυσί το καλοκαίρι στο νησί και κράτησαν επαφές.

Χθες βρέθηκαν και μετέβησαν στην παραλία των Αφάντου όπου η 32χρονη έκανε μπάνιο γυμνή και όπως διατείνεται ο 29χρονος την υποχρέωσε σε εξώγαμη συνουσία χωρίς την θέληση της γεγονός που αρνείται ο καταγγελλόμενος.

Με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

dimokratiki

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύλληψη 29χρονου Ροδίτη για βιασμό 32χρονης Ρωσίδας "

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις – Σημαντικές εκπτώσεις στους δικαιούχους

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος για το επόμενο δωδεκάμηνο, μετά το πέρας της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2023, στις 2 Αυγούστου.

Το ΚΟΤ ρεύματος είναι χαμηλότερο κατά 4,5-7,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου) σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο του εκάστοτε παρόχου, εξασφαλίζει δηλαδή σημαντική έκπτωση για όσους το δικαιούνται.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει ένα μήνα μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δηλαδή για εφέτος στις 2 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν χρηστικές πληροφορίες για τους δικαιούχους, τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις χορήγησης του ΚΟΤ.

1. Υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:

α. Στο ΚΟΤ Α’ εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

β. Στο ΚΟΤ Β’ εντάσσονται όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

i. Έχουν ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, έως τα όρια του πίνακα που δημοσιεύουμε.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 8.000 ευρώ.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 15.000 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των 4.500 ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των 2.250 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 31.500 ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το συγκεκριμένο ανώτατο όριο (31.500 €) αυξάνεται κατά 8.000 ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά 15.000 ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

ii. Έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, έως το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως ανώτατο όριο 180.000 ευρώ.

iii. Τα μέλη του νοικοκυριού δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας και δεν δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

2. Η αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ υποβάλλεται κάθε χρόνο προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης σε αυτό. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ, από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού ή τον/τη σύζυγό του με απαραίτητη προϋπόθεση η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ήδη στο όνομα του υπόχρεου ή του της συζύγου. Κάθε νοικοκυριό λαμβάνει το ΚΟΤ μόνον για την παροχή της κύρια κατοικίας.

3. Το ΚΟΤ εφαρμόζεται για το σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης και έως τα αντίστοιχα όρια που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου έχουν ως εξής:

  • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 1400 κιλοβατώρες
  • Νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 1600 κιλοβατώρες
  • Νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 1700 κιλοβατώρες
  • Νοικοκυριό με τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 1800 κιλοβατώρες
  • Νοικοκυριό με τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 1900 κιλοβατώρες
  • Νοικοκυριό με τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 2000 κιλοβατώρες.

Για κατανάλωση μικρότερη των 200 kWh ανά τετράμηνο, δεν υπολογίζεται έκπτωση ΚΟΤ.

4. Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται κατανάλωση 200 kWh και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος κατανάλωση 100 kWh, μέχρι του συνολικού ορίου των 2.400 kWh ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Το συγκεκριμένο ανώτατο όριο (2.400 kWh) αυξάνεται κατά 300 kWh για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω και κατά 600 kWh για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

5. Η έκπτωση είναι 4,5 σεντς ανά κιλοβατώρα για τους δικαιούχους του ΚΟΤ Β’ και 7,5 σεντς για το ΚΟΤ Α΄.

Εφαρμόζεται στη χρέωση για την κατανάλωση ημέρας ή και της νύχτας αν ο καταναλωτής έχει νυχτερινό τιμολόγιο.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν από τον προμηθευτή τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ https://deddie.gr/el/upiresies/eidika-timologia/koinwniko-oikiako-timologio/

AΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις – Σημαντικές εκπτώσεις στους δικαιούχους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news