facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Ρωσία: Δέκα μέρες φυλακή σε φοιτητή που μετονόμασε το δίκτυο του wifi του σε «Δόξα στην Ουκρανία»

Ένα δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σε φυλάκιση δέκα ημερών έναν φοιτητή που μετονόμασε το δίκτυο wifi του σε «Slava Ukraine!» («Δόξα στην Ουκρανία!») την κραυγή που φωνάζουν οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμώντας τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Αλλάζοντας την προεγκατεστημένη ονομασία του ρούτερ του wifi σε «Slava Ukraine!», αυτός ο φοιτητής από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας «προπαγάνδισε το σύνθημα Ουκρανών εθνικιστών», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.

Ο νεαρός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρίθηκε ένοχος για «δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων (…) ή συμβόλων εξτρεμιστικών οργανώσεων» και το wifi router του κατασχέθηκε, ανέφερε το δικαστήριο.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, οι ρωσικές αρχές έχουν προβεί σε πογκρόμ και άγρια μέτρα καταστολής κατά οποιαδήποτε δημόσιας κριτικής ή κατά όποιας υποστήριξης στις ουκρανικές δυνάμεις, επιβάλλοντας ποινές και βαριές ποινές κάθειρξης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Δέκα μέρες φυλακή σε φοιτητή που μετονόμασε το δίκτυο του wifi του σε «Δόξα στην Ουκρανία»"

Aνθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Στέλνει πλοίο η Κύπρος, πλωτή πλατφόρμα φτιάχνουν οι ΗΠΑ

Εντός του επόμενου εικοσιτετραώρου θα αναχωρήσει το πλοίο από τη Λάρνακα για υλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, έκανε γνωστό σήμερα το βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Φιλολογικό Μνημόσυνο του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στην Πάφο.

Στο ερώτημα για το αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τον ανθρωπιστικό διάδρομο και το σχέδιο «Αμάλθεια» ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του πρώτα και πάνω από όλα για το γεγονός ότι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, με επιμονή τυγχάνει αυτής της διεθνούς αναγνώρισης. Σημείωσε ότι «είχαμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που το παρουσίασα στη διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι».

«Να σας αναφέρω ότι το επόμενο εικοσιτετράωρο θα αναχωρήσει το πλοίο από την Λάρνακα, δεν μπορώ να πω την συγκεκριμένη ώρα για λόγους ασφάλειας, αντιλαμβάνεστε», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημειώνοντας ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή από την μια με τα κράτη που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία- είδατε και την σχετική ανακοίνωση- την ίδια στιγμή χαίρομαι γιατί γινόμαστε αποδέκτες μετά τη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τηλεφωνημάτων από αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων ή Υπουργούς Εξωτερικών για να μας εκδηλώσουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε αυτή την πρωτοβουλία, μια πρωτοβουλία που γίνεται για ανθρωπιστικούς σκοπούς».

Ακόμη, ο Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρεί άριστες σχέσεις στην περιοχή με όλα τα γειτονικά κράτη και προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων.

«Θεωρώ ότι είναι μια εξέλιξη – σεμνά και ταπεινά πάντα – αυτό που λέμε ότι η χώρα μας, μπορεί, ναι, να αποτελέσει πυρήνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, αλλά θέλω να το επαναλάβω, πάντα σεμνά και ταπεινά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κύπριος ΥΠΕΞ: Αισιοδοξία ότι η επιχείρηση «Αμάλθεια» θα ενεργοποιηθεί το Σαββατοκύριακο

Την αισιοδοξία του ότι θα ενεργοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο η επιχείρηση «Αμάλθεια» για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εξέφρασε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κόμπος είπε ότι ο σχεδιασμός είναι για αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία ακόμα να ξεκαθαρίσουν. Όσον πιο κοντά πλησιάζουμε στην ώρα, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είναι εντάξει τα στοιχεία, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια αισιοδοξία ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνει η ενεργοποίηση». Η άποψη, πρόσθεσε, είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά ο σκοπός είναι «να μην επηρεάσει η ταχύτητα την αποτελεσματικότητα, και να υπάρχει μια ισορροπία».

Ερωτηθείς αν η πιλοτική απόπλους προχώρησε χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι μιλάμε για το ίδιο, ο πρώτος απόπλους που θα ενεργοποιήσει (το σχέδιο) και «εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, κυρίως στην άλλη πλευρά, που δεν είναι δική μας ευθύνη βέβαια, ως Κύπρος, να μην συμβεί κάτι στο χώρο, και εφόσον αυτό γίνει χωρίς πρόβλημα, τότε θεωρούμε ότι ξεκίνησε, είμαστε έτοιμοι για δεύτερη και τρίτη αποστολή».

Σε ερώτηση για τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν οι Ισραηλινοί, ο Δρ Κόμπος είπε, «κοιτάξτε, πολύ εύκολα μπορεί να συμβεί ένα περιστατικό, ο κόσμος λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, μπορεί να κινηθεί προς την βοήθεια». «Μπορεί να υπάρξει κακόβουλη ενέργεια από κάποιους», ανέφερε, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία όποιος και αν πει ότι είναι εντάξει δεν μπορούν να προβλεφθούν.

«Είναι επιχειρησιακό ζήτημα επί του εδάφους. Ώσπου να πάει το πλοίο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όταν κοντεύει, όταν φθάσει, όταν ξεφορτώσει, έχει πάρα πολλά στοιχεία, οπότε κανένας δεν μπορεί να σου πει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα γιατί είναι σε εμπόλεμη ζώνη που κινούμαστε», σημείωσε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι εκείνο το οποίο έχει σημασία από τη δική μας σκοπιάς, είναι ότι εμείς έχουμε ευθύνη και ελέγχου του μηχανισμού μας. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα μέρη, υπάρχει η συμμαχία κατά κάποιο τρόπο στο πλαίσιο της οποίας «έχει ο καθένας ένα ρόλο, μια ευθύνη, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει».

Σημείωσε ότι δεν έχει κάποιος την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. «Υπάρχουν διάφορα ζητήματα, γι’ αυτό λέμε εμείς ότι το παράθυρο είναι αυτό το Σαββατοκύριακο εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή, όπως οποιοδήποτε επεισόδιο, είτε στη Γάζα, είτε στο Ισραήλ είτε στα σύνορα με το Λίβανο το οποίο να προκαλέσει αναταραχή το οποίο αντιλαμβάνεστε θα επηρεάσει, ακόμη και ο καιρός μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή» είπε.

O OHE σε επαφή με εταίρους στην Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο

O OHE σε επαφή με εταίρους στην Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο, δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Η ομάδα του ΟΗΕ με επικεφαλής την Ανώτερη Συντονίστρια Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανοικοδόμησης για τη Γάζα, Ζίγκριντ Κάαγκ συντονίζει σε συνεργασία με τους εταίρους στην Κύπρο την επιχείρηση του θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Η Ζίγκριντ Κάαγκ, η Συντονίστρια Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανοικοδόμησης για τη Γάζα έχει μια τεχνική ομάδα στην Κύπρο για να συνεργαστεί με τους εταίρους που το οργανώνουν και έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για την πρωτοβουλία ως πρόσθετη οδό πρόσβασης στη Γάζα», είπε. «Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες των συγκεκριμένων θαλάσσιων αποστολών ή του κτιρίου της αποβάθρας ή του λιμανιού διαχειρίζονται απο τους εταίρους της πρωτοβουλίας» σημείωσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ συνέχισε λέγοντας ότι «όλα κινούνται γρήγορα. Η κ. Kάγκ και η ομάδα της είχαν έρθει σε επαφή με τους εταίρους. Στην Κύπρο είχε βρεθεί και ο Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ. Η ομάδα της κ. Κάαγκ παραμένει στη Κύπρο». Θέλω να πω, ανέφερε, «σε γενικές γραμμές, είναι μια πολύ δυναμική κατάσταση και τα πράγματα αλλάζουν».

«Είναι σαφές ότι δεν είμαστε επιχειρησιακός εταίρος σε αυτόν τον θαλάσσιο διάδρομο. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε μια δήλωση, η οποία νομίζω ότι ήταν πολύ σαφής. Το κάνουν αυτό, και είναι επίσης σε επαφή με την κ. Κάαγκ, δεδομένου ότι της δόθηκε εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας να δημιουργήσει έναν μηχανισμό για την ασφαλή και αποτελεσματική και μεγάλης κλίμακας διανομή βοήθειας και να μην ξεχάσουμε και την ανοικοδόμηση», είπε.

Προφανώς λοιπόν, πρόσθεσε, «αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι συνεργάτες έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Είναι φυσιολογικό να βρισκόμαστε στο σημείο και να τους μιλάμε για να βεβαιωθούμε ότι όλες οι προσπάθειες, όλα τα χρήματα που θα δαπανηθούν, όλη η βοήθεια που θα σταλεί θα παραδοθεί με ασφάλεια και με τον ίδιο συντονισμένο τρόπο όπως δυνατόν».

Aνθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Στέλνει πλοίο η Κύπρος, πλωτή πλατφόρμα φτιάχνουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ φτιάχνουν μια πλωτή πλατφόρμα 500 μέτρων για την ανθρωπιστική βοήθεια

Πλωτή πλατφόρμα, που θα λειτουργεί ως προβλήτα από το έδαφος της Γάζας στα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού επιστρατεύουν οι ΗΠΑ, ούτως ώστε να συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το έργο θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και γίνεται για να μπορέσει να μεταφέρεται η ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Με τη διαδικασία αυτή θα παρακαμφθεί και η αναγκαία διαδικασία εύρεσης προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Γάζας.

Όπως μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, η κατασκευή της πλωτής προβλήτας και της γέφυρας που θα συνδέει την ξηρά με τα πλοία θα απαιτήσει περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες, προκειμένου να κατασκευαστεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης την Πέμπτη, καθώς οι ελπίδες για μια νέα κατάπαυση του πυρός στον πεντάμηνο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς ολοένα και μειώνονται και η αμερικανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυστηρή κριτική για την ιδιαίτερα μεγάλη παροχή αμερικανικών όπλων, που έχουν συμβάλει στον πολύ μεγάλο αριθμό των νεκρών αμάχων στις ταραχές στην περιοχή.

Washington Post, ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΚΥΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Aνθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Στέλνει πλοίο η Κύπρος, πλωτή πλατφόρμα φτιάχνουν οι ΗΠΑ"

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Μαθητής λυκείου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Καλαμάτα

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε σε Λύκειο της Καλαμάτας με τον μαθητή να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε σήμερα, με εργαστηριακές εξετάσεις, και αμέσως ειδοποιήθηκαν η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Δήμος Καλαμάτας. 

Για το περιστατικό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Φάβας ενημέρωσε το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και ενημερώθηκε και ο υγειονομικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι φάνηκαν καθησυχαστικοί, καθώς πρόκειται για ένα μεμονωμένο κρούσμα, που αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο με την προβλεπόμενη αγωγή, είναι υπό παρακολούθηση και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

messinialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Μαθητής λυκείου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Καλαμάτα"

Φρέντι Μπελέρης: Δεν παραιτούμαι, θα φτάσω στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια

Δε κάνει βήμα πίσω ο Φρέντι Μπελέρης μιλώντας από τις φυλακές που παραμένει εδώ και 10 μήνες.

Ο Φρέντι Μπελέρης, σε δηλώσεις του μέσα από τις φυλακές στο σημερινό (09.03.2024) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τόνισε ότι δεν προδίδει τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν δήμαρχο.

Ξεκαθάρισε παράλληλα,  πως μετά την αποκάλυψη πως δέχθηκε πρόταση από το περιβάλλον του Έντι Ράμα να παραιτηθεί από τη Δημαρχία της Χειμάρρας προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία του, δεν υπήρχε περίπτωση  να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

«Όχι μόνο δε πέρασε από το μυαλό μου να παραιτηθώ, αλλά το θεωρώ μεγάλη προσβολή και ατιμία προς τον κόσμο που με στήριξε, την ομάδα μας η οποία οργάνωσε και πάλεψε να έρθουμε στη Διοίκηση του Δήμου. Δεν έχει να κάνει με μένα προσωπικά, έχει να κάνει το πώς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στον Δήμο οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ την παραίτησή μου, να την αλλάξω με οτιδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 2 ετών, είναι αποφασισμένος να παλέψει έως τη δικαίωση και θα φτάσει έως τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση να την πάρουμε στα χέρια μας και να καταθέσουμε προσφυγή στο Εφετείο. Περιμένουμε να τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις στο Αλβανικό δικαστήριο με σκοπό να πάμε στο Στρασβούργο, όπου είναι και οι ελπίδα μας να βρούμε το δίκιο», σημείωσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρης: Δεν παραιτούμαι, θα φτάσω στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια"

Σε δίκη ο Κώστας Αγοραστός και άλλα 8 άτομα για τη φονική κακοκαιρία «Ιανός»!

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καρδίτσας παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ακόμη οκτώ πρόσωπα για τη φονική κακοκαιρία «Ιανός».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η δικογραφία αφορά στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, διάστημα που προκλήθηκαν ισχυρές καταιγίδες εξαιτίας του «Ιανού», με μεγάλες ποσότητες βροχής στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ενώ λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τη ζωή τους τρεις κάτοικοι του Νομού Καρδίτσας.

Μια 43χρονη φαρμακοποιός, η οποία παρασύρθηκε στο Μουζάκι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της και η σορός της εντοπίσθηκε έπειτα από μέρες στις όχθες του ποταμού Πάμισου. Ένας 62χρονος, ο οποίος καταπλακώθηκε καθώς κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού στην Καστανιά Αγράφων. Νεκρός εντοπίστηκε στην Καρδίτσα και ένας 63χρονος κτηνοτρόφος, Αλβανός υπήκοος.

Η δίκη αναμένεται να γίνει στις 23 Μαΐου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη ο Κώστας Αγοραστός και άλλα 8 άτομα για τη φονική κακοκαιρία «Ιανός»!"

Ασφαλιστικό: Έρχονται μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις

Σε αλλαγές στις συντάξεις χηρείας, την αναμόρφωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και τον νέο ενιαίο κανονισμό παροχών ΕΦΚΑ προχωρά το υπουργείο Εργασίας με νέο μίνι νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που αναμένεται να κατατεθεί τον Μάιο.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση της Εισφοράς η κυβέρνηση θα φέρει σχετικό νομοσχέδιο που θα αφορά 400.000 συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων. Στόχος είναι να καταστεί δικαιότερη η επιβάρυνση 400.000 συνταξιούχων, κυρίως ΔΕΚΟ και του Δημοσίου που εισπράττουν συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας είναι:

1. Κράτηση 15% στο τμήμα της κύριας σύνταξης από τα 1.400 ευρώ έως τα 2.000 ευρώ.

2. Κράτηση 20% στο τμήμα κύριας σύνταξης από τα 2.000 ευρώ έως τα 2.500 ευρώ.

3. Κράτηση 25% στο τμήμα κύριας σύνταξης από τα 2.500 ευρώ και άνω με πλαφόν από ένα ποσό και άνω.

Τι θα ισχύσει με τις συντάξεις χηρείας; Εξετάζεται η περίπτωση που ο δικαιούχος χηρείας παίρνει τη δική του σύνταξη να επιλέγει μετά την πρώτη τριετία της σύνταξης χηρείας, τη μικρότερη από τις δύο συντάξεις που θα έχει τη μείωση κατά 50%. Σήμερα η σύνταξη χηρείας μετά την πρώτη τριετία κόβεται κατά 50%, όταν ο δικαιούχος εργάζεται και όταν καταβάλει δεύτερη σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΦΚΑ, έρχεται τέλος στις διαφορετικές προϋποθέσες χορήγησης για τις ενισχύσεις σε χρήμα που ισχύουν από ταμείο σε ταμείο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό: Έρχονται μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις"

Αποκάλυψη-βόμβα για το ΟΑΚΑ: Δεν διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας – Ακατάλληλο για τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο, κι αυτό υπό προϋποθέσεις, είναι το μόνο που αναμένεται να πληροί τις διατάξεις του νέου νόμου για τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού και όχι το ΟΑΚΑ!

Παρότι για την Τετάρτη έχει συγκληθεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν η ΕΠΟ, οι ομάδες του Τελικού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και ο Αχιλλέας Μπέος (πρόσκληση στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση δεν έχει σταλεί ακόμη) προκειμένου να εξετάσουν το θέμα της έδρας του τελικού, επιλογές δεν υπάρχουν.

Ακατάλληλο το ΟΑΚΑ για να φιλοξενήσει τον τελικό

Το ΟΑΚΑ δεν έχει τα αναγκαία, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, ενώ το Πανθεσσαλικό, σύμφωνα με παράγοντες του Σταδίου «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΓΑ/3648/7-2-2024 «οι αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται ως έδρες από τις Α.Α.Ε. που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League), για τη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων των παραπάνω εθνικών πρωταθλημάτων, των διοργανώσεων των Κυπέλλων Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες μετέχουν οι ως άνω Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και για τις αθλητικές συναντήσεις των εθνικών ομάδων των δύο (2) παραπάνω επαγγελματικά οργανωμένων αθλημάτων, τοποθετούνται και λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα που περιγράφονται στην παρούσα απόφαση, με σκοπό την εποπτεία των χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και των προσώπων που βρίσκονται σε αυτές, κατά τη διεξαγωγή των παραπάνω αθλητικών συναντήσεων».

Αυτό σημαίνει ότι ή έδρα του Τελικού θα πρέπει να διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό με κάμερες. Το ΟΑΚΑ δεν διαθέτει εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, άρα αποκλείεται ως επιλέξιμη έδρα του τελικού. Η ΚΥΑ αναφέρει στο άρθρο 12 ότι «οι χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων ή οι διοργανώτριες αρχές, στις οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί ηλεκτρονικά συστήματα εποπτείας, οφείλουν να προσαρμόσουν τα συστήματα αυτά σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, ήτοι να διασφαλίσουν την κατά τα ανωτέρω σύννομη και κανονική λειτουργία τους, ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον τους χώρους, εντός και εκτός της εγκατάστασης, που περιγράφονται στο άρθρο 2, να πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται στο άρθρο 3, να είναι συμβατά και συνδέσιμα με οποιοδήποτε κεντρικό σύστημα τηρεί η αστυνομική αρχή και να τα συντηρούν εφεξής, βαρυνόμενοι αποκλειστικά με κάθε απαραίτητη δαπάνη» και συμπληρώνει:

«Μετά την 6η.3.2024 απαγορεύεται η διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων στις αναφερόμενες στο άρθρο 1 αθλητικές εγκαταστάσεις, που δεν διαθέτουν τα προαναφερόμενα ηλεκτρονικά συστήματα».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να επιλεγεί ως έδρα του τελικού το ΟΑΚΑ, αν συμφωνήσουν οι δύο ομάδες, θα πρέπει όπως δήλωσε στο metrosport.gr o συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κώστας Χαλιορής «την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων θα πρέπει να την αναλάβουν οι ομάδες».

Αρα αν υπάρξει συμφωνία, εξέλιξη που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, το ΟΑΚΑ να είναι η έδρα του τελικού, θα πρέπει Αρης και Παναθηναϊκός να επωμισθούν το κόστος της εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπει ο νέος νόμος. Η εναλλακτική λύση είναι το κόστος να το επωμισθεί η Ε.Π.Ο. Κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο καθώς παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν το κόστος της εγκατάστασης πάνω από 350.000 ευρώ.

Ακόμη όμως και σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπαίνει θέμα για το αν αρκούν οι δύο μήνες που μεσολαβούν για να ολοκληρωθεί το έργο. Με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι το «Πανθεσσαλικό» είναι μονόδρομος για έδρα του τελικού. Είναι όμως το Στάδιο του Βόλου έτοιμο από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν.Π.Σ. Βόλος προχωράει στις απαραίτητες εργασίες ώστε στον εντός έδρας αγώνα με την Κηφισιά (23/3) για τα πλέι άουτ, να μπορεί να αγωνισθεί με φιλάθλους. Αρα το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά την επιθεώρηση του Σταδίου από την Αστυνομία που θα γίνει πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Με αυτά τα δεδομένα τα όσα αποφασιστούν την Τετάρτη θα έχουν αστερίσκους.

Από εκεί και πέρα το κύριο θέμα θα είναι η παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων ή η διεξαγωγή του με τις συνθήκες που θα αποφασίσει ο δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος. Υπάρχει όμως και μία τρίτη λύση, αν υπάρξει αδιέξοδο, η οποία θα είναι Σολομώντεια. Με νέα πράξη του υπουργού κ. Βρούτση να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του νόμου, όσον αφορά την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων στα γήπεδα. Εξέλιξη η οποία θα είναι χρήσιμη για αρκετές ομάδες της Stoiximan Super League οι οποίες είτε δεν θέλουν να επωμισθούν το κόστος, είτε δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη-βόμβα για το ΟΑΚΑ: Δεν διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας – Ακατάλληλο για τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας"

Καιρός αύριο: Βροχές σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο – Έως τους 20 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 10 Μαρτίου σχεδόν σε όλη τη χώρα. Βροχές θα πέσουν μόνο στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και από τις απογευματινές ώρες 7 και τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και τοπικά στα δυτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και από τις απογευματινές ώρες 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στις Σποράδες τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο – Έως τους 20 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία"

Η αστυνομία «τσάκωσε» έναν 60χρονο για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνέλαβε έναν 60χρονο ημεδαπό και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών, κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο άγνωστος προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και ταινιοθηκών, χωρίς σχετική άδεια, ενώ είχε συνδρομή στην οποία διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ακολούθησε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και μετά από ανάλυση δεδομένων διακριβώθηκε η εμπλοκή του 60χρονου στην υπόθεση.

Από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 10 IPTV Αndroid Βox, από τα οποία 2 ήταν τροποποιημένα κατάλληλα για την επικοινωνία με παράνομες πλατφόρμες – διακομιστές (servers) αναμετάδοσης τηλεοπτικών καναλιών,
  • 8 USB, στα οποία υπήρχε εγκατεστημένο λογισμικό παράνομης παραμετροποίησης των IPTV Boxes,
  • κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ και 3 σκληροί δίσκοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η αστυνομία «τσάκωσε» έναν 60χρονο για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών"

Νέα αφισορύπανση στην Αττική: Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά ξηλώνονται και οι αφίσες του ΚΚΕ

Στο ξήλωμα αφισών που είχαν τοποθετηθεί παράνομα -αυτή τη φορά- από το ΚΚΕ προχωρούν τις τελευταίες ώρες, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Ήδη, έπειτα από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά έχουν «κατέβει» αφίσες από τη Λεωφόρο Συγγρού και από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης που τοποθετήθηκαν τη νύχτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, από μέλη του Περισσού, με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το τρίτο… «κρούσμα», καθώς έχει προηγηθεί η παράνομη αφισοκόλληση από τον επικεφαλής του ΛΑΟΣ και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Φίλιππο Καμπούρη, αλλά και από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όταν τα συνεργεία της Περιφέρειας είχαν μάλιστα επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο… «κλεφτοπόλεμο», τις προηγούμενες εβδομάδες, με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επανατοποθετούσαν κάθε βράδυ τις παράνομες αφίσες.

Περιπτώσεις για τις οποίες -και για τις δύο, όπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια Αττικής- έχουν ήδη επιβληθεί τα ανώτατα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

«Η αθλιότητα που αφορά στην αυθαιρεσία απέναντι στο αστικό περιβάλλον συνεχίζεται», τόνισαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, προσθέτοντας ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία έκπτωση στο θέμα αυτό.

«Ο νόμος δεν έχει κομματικό πρόσημο. Και σε αυτά τα ζητήματα ο κ. Χαρδαλιάς δεν πρόκειται να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω», σημείωσαν με νόημα, υπογραμμίζοντας ότι -και σε αυτή την περίπτωση- οι.. «καμπάνες» θα είναι βαριές και τα προβλεπόμενα πρόστιμα θα επιδοθούν κανονικά.

«Εξαιρέσεις δεν γίνονται για κανέναν», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αφισορύπανση στην Αττική: Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά ξηλώνονται και οι αφίσες του ΚΚΕ"

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος Ρομά για αρπαγή βρέφους από το νοσοκομείο

Στη σύλληψη ενός 32χρονου Ρομά προχώρησαν οι αρχές στα Ιωάννινα, καθώς άρπαξε βρέφος μέσα από νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, που φέρεται να είναι ο βιολογικός πατέρας του βρέφους, πήρε το παιδί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλευόταν, δίχως την συγκατάθεση των αρμοδίων γιατρών.

Το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, σε συγγενείς του 32χρονου, οι οποίοι το παρέδωσαν οικειοθελώς. Το παιδί διακομίστηκε, εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Με εισαγγελική παραγγελία διατάχθηκε η φιλοξενία και η φύλαξη του βρέφους, για λόγους διασφάλισης της ζωής και της υγείας του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στο οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας του, σε περίπτωση που χρειαστεί η αφαίρεση επιμέλειας από αυτήν και η ανάθεσή του σε άλλο κατάλληλο συγγενικό πρόσωπο ή ίδρυμα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος Ρομά για αρπαγή βρέφους από το νοσοκομείο"

Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων στα Άνω Λιόσια

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (7/3), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τρία άτομα, ηλικίας 26, 27 και 66 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων στα Άνω Λιόσια.

Ειδικότερα, κατόπιν στοχευμένων ερευνών εντοπίστηκαν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων οι κατηγορούμενοι και μετά από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 2 πιστόλια,

· αεροβόλο πιστόλι,

· 21 φυσίγγια,

· 8 κάλυκες,

· 2 θήκες φυσιγγίων.

Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων στα Άνω Λιόσια

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος κατηγορείται ότι είχε διαπράξει ληστεία με την απειλή όπλου στα Άνω Λιόσια τον περασμένο μήνα, ενώ στη θέα των αστυνομικών αποπειράθηκε να διαφύγει ωστόσο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων στα Άνω Λιόσια"

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη – «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό, να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει»

Με ένα tweet ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του στην Οδησσό «γενναία». «Να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει» τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού» έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σταθερή υποστήριξή του και τη γενναία επίσκεψή του στην Οδησσό», σε μια επίσκεψη που σημαδεύτηκε από την ρωσική επίθεση σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν οι δύο ηγέτες.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στην Ρωσία γράφοντας στο μήνυμά του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα». Και όπως πρόσθεσε, «μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη – «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό, να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει»"

Θεσσαλονίκη: Δεν έχει δοθεί καμία άδεια από την αστυνομία για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Από τη ΓΑΔΘ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι δεν έχει παραχωρηθεί καμία άδεια για εκδηλώσεις σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για την Κυριακή 10 Μαρτίου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

“Σχετικά με αναρτήσεις δημοσιευμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν στη διεξαγωγή καρναβαλικής παρέλασης, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών καθώς και της ομαλής διαγωγής της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ανακοινώνεται ότι, κανένας «διοργανωτής» δεν έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους Φορείς για την τέλεση της εν λόγω εκδήλωσης, καθώς θέτονται ζητήματα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των χρηστών του οδικού δικτύου”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Δεν έχει δοθεί καμία άδεια από την αστυνομία για καρναβαλικές εκδηλώσεις"

Συνελήφθη 48χρονος στην Αττική για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος το μεσημέρι της Πέμπτης (7/3) έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος ημεδαπός για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Επιπλέον, σε βάρος του 48χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών καθώς έπειτα από έρευνες σε οικία, καθώς και την κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων,
  • αυτοσχέδιο τσιγάρο με ινδική κάνναβη βάρους -0,9- γραμμ.,
  • πιστόλι,
  • περίστροφο και
  • πλήθος φυσιγγίων.

sillipsi

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 48χρονος στην Αττική για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και πορνογραφία ανηλίκων"

Καλύβια: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου που είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου νεαρού που έγινε πέρυσι στις 24 Μαρτίου στα Καλύβια, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι από έναν άγνωστο άντρα, ενώ περπατούσε στην περιοχή με έναν συνομήλικό του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα πρόκειται για έναν 32χρονο Ουκρανό που εκτελούσε χρέη φύλακα για έναν Ρώσο μαφιόζο που διέμενε στην περιοχή, ο οποίος απασχολούσε στην χώρα του για υποθέσεις ληστειών, εκβιασμών και ανθρωποκτονίας που είχε γίνει το 2012, στο Κίεβο.

Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον των παιδιών την στιγμή που περνούσαν έξω από την βίλα που έμενε ο Ρώσος μαφιόζος, ενώ απλά μιλούσαν μεταξύ τους. Μάλιστα ο δράστης πριν τραπούν σε φυγή οι νεαροί προσπάθησε να βάλει δια της βίας το θύμα στο τζιπ του, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρει.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλύβια: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου που είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο"

Νέα απάτη στη Λέσβο: Έδωσε 500 ευρώ για όχημα που δεν παρέλαβε ποτέ – Ταυτοποιήθηκαν οι 2 δράστες

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Λέσβου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου σε βάρος ημεδαπού – κατοίκου Λέσβου.

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο παθών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει (ως προκαταβολή) σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παραλάβει το προαναφερόμενο όχημα.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό ανήκει στον ημεδαπό δράστη, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον αλλοδαπό δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απάτη στη Λέσβο: Έδωσε 500 ευρώ για όχημα που δεν παρέλαβε ποτέ – Ταυτοποιήθηκαν οι 2 δράστες"

Βρέθηκαν δυο χειροβομβίδες σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι: Σπεύδει ο στρατός

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που υπάρχει στο Κολωνάκι, καθώς βρέθηκαν σε διαμέρισμα δυο χειροβομβίδες.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εργασιών στο πάτωμα λόγω ανακαίνισης εντοπίστηκαν δυο στρατιωτικές χειροβομβίδες σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι και έχει διακοπή η κυκλοφορία στην οδό Σκουφά, στη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου.

Mέλη του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίων (ΤΕΝΞ) που πήγαν στο σημείο πήραν τις χειροβομβίδες που βρέθηκαν στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ξένης κατασκευής, Α ή Β Παγκοσμίου Πολέμου, και αφού αναλυθούν θα πάνε για καταστροφή στα εργαστήρια του στρατού.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έχει σπεύσει ο στρατός προκειμένου να περισυλλεγούν οι χειροβομβίδες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν δυο χειροβομβίδες σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι: Σπεύδει ο στρατός"

Κόρινθος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί και στυλιάρια εντοπίστηκαν σε πάρκο

Δυο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και δεκάδες στυλιάρια εντόπισαν αστυνομικοί κατά την διάρκεια ελέγχου σε πάρκο στην Κόρινθο, στα πλαίσια των μέτρων ασφάλειας για την διεξαγωγή του 17ου Final Four του 25ου Κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ γυναικών.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οδό Αριστοτέλους, δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από πλαστικό μπουκάλι του 1.5lt βενζίνη, που ήταν δεμένα με αυτοκόλλητη ταινία, από μια αυτοσχέδια κροτίδα με φυτίλι.

Σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων βρέθηκαν επίσης, 22 ξύλινα στυλιάρια μήκους έως 1.40 μέτρων. Σε βάρος των άγνωστων κατόχων, σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόρινθος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί και στυλιάρια εντοπίστηκαν σε πάρκο"

Βουλή: Με 159 «Ναι», νόμος τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Νόμος είναι από σήμερα τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας επί της αρχής με 159 ψήφους υπέρ (158 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς) και 129 κατά. «Παρών» ψήφισαν 11 βουλευτές σε σύνολο 299.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ είχαν ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της αρχής, επί των άρθρων 1-129, 172-187, 193-199, 202 και 203, επί της τροπολογίας με αριθμό 106/7, και επί του συνόλου του σχεδίου νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί αρχής και επί των άρθρων 130-155 (το μέρος για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια), ενώ το ΚΚΕ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, και επί των άρθρων 8, 9, 35, 58, 67, 89, 92, 93, 113, 114, 122, 130-155, και 166.

Κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η πολιτική αντιπαράθεση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για ριζική τομή στην εκπαίδευση και να στρέφει τα «πυρά» του στον Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας όχι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σκανδιναβικό σταυρόλεξο την πρόταση ΠΑΣΟΚ.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή όπου παρέμειναν περίπου μέχρι τις 20.30 το βράδυ με βασικά τους αιτήματα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (φοιτητικές εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο άφησαν πίσω 16 τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εκ των οποίων οι 9 είναι πολίτες και οι 7 αστυνομικοί.

Κ. Πιερρακάκης: Μεγάλη ιστορική αλλαγή

Στην τελική του ομιλία ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έκανε λόγο για μια «μεγάλη ιστορική αλλαγή», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας μέσα από αυτή την πράξη «ευθυγραμμίζεται εκπαιδευτικά με τον υπόλοιπο πλανήτη».

Απευθυνόμενος σε εκείνους, οι οποίοι δεν υποστηρίζουν την κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία, ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Η ευθύνη της εφαρμογής είναι πάνω μας για να μπορέσουμε να σας πείσουμε. Και θα το κάνουμε».

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι πως «ένα αίτημα και μια συζήτηση δεκαετιών με την ψήφο μας απόψε ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα» και τόνισε ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας όπως φαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Με 159 «Ναι», νόμος τα μη κρατικά πανεπιστήμια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news