facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Σε διαθεσιμότητα 9 αστυνομικοί για συμμετοχή στο κύκλωμα διευκόλυνσης αλλοδαπών στην Κρυσταλλοπηγή

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εννέα αστυνομικοί που συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και προέβαινε στην ψευδή βεβαίωση επί ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος τους.

ΑΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαθεσιμότητα 9 αστυνομικοί για συμμετοχή στο κύκλωμα διευκόλυνσης αλλοδαπών στην Κρυσταλλοπηγή"

Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε 60 χιλιόμετρα ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά 60 χλμ. και σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο ανά 100 χλμ., ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μπορέσει η ΕΕ να καταστεί κλιματικά ουδέτερη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τη θέση του σχετικά με σχέδιο κανόνων της ΕΕ σχετικά με την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης και εφοδιασμού με εναλλακτικά καύσιμα (π.χ. με υδρογόνο) για αυτοκίνητα, φορτηγά, τρένα και αεροπλάνα, και με τη χρήση βιώσιμων οχημάτων. Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος της δέσμης μέτρων προσαρμογής στον στόχο του 55% για το 2030 («Fit for 55»), δηλαδή του σχεδίου της ΕΕ για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2030.

Περισσότεροι σταθμοί φόρτισης και εφοδιασμού

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να θέσουν ελάχιστους υποχρεωτικούς εθνικούς στόχους για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, σύμφωνα με τους οποίους τα κράτη μέλη θα πρέπει να υποβάλουν τα σχέδιά τους σχετικά με τον τρόπο επίτευξης των εν λόγω στόχων έως το 2024.

Σύμφωνα με το κείμενο που εγκρίθηκε, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας σταθμός ηλεκτρικής φόρτισης για αυτοκίνητα ανά 60 χλμ. κατά μήκος των κύριων οδών της ΕΕ έως το 2026. Η ίδια απαίτηση θα ισχύει για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, αλλά μόνο στα κεντρικά διευρωπαϊκά δίκτυα και με πιο ισχυρούς σταθμούς. Θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις για τις εξόχως απόκεντρες περιοχές, τα νησιά και τους δρόμους με ελάχιστη κυκλοφορία, σύμφωνα με το τελικό κείμενο και τη σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Το ΕΚ προτείνει, επίσης, τη δημιουργία περισσότερων σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο κατά μήκος των κύριων οδών της ΕΕ (ανά 100 χλμ. σε αντίθεση με κάθε 150 χλμ., όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και να ολοκληρωθεί το εν λόγω εγχείρημα γρηγορότερα (έως το 2028 αντί έως το 2031).

Απλούστερη φόρτιση
 

Οι εναλλακτικοί σταθμοί ανεφοδιασμού θα πρέπει να εξυπηρετούν όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως κατασκευαστή και η πληρωμή θα πρέπει να είναι εύκολη. Θα πρέπει ακόμη να αναγράφουν τις τιμές ανά κιλοβατώρα (kWh) ή ανά κιλό, οι οποίες «θα πρέπει να είναι οικονομικά προσιτές και συγκρίσιμες».

Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης να δημιουργηθεί «μια κοινή πλατφόρμα για τα δεδομένα εναλλακτικών καυσίμων στην ΕΕ έως το 2027, η οποία θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, τους χρόνους αναμονής και τις τιμές σε διάφορους σταθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Βιώσιμα καύσιμα για τη ναυτιλία
 

Το ΕΚ υιοθέτησε τη θέση του για το σχέδιο κανόνων της ΕΕ για τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων και καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το ΕΚ επιθυμεί «ο ναυτιλιακός τομέας να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία κατά 2% από το 2025, 20% από το 2035 και 80% από το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020». (Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μείωση κατά 13% και 75%).

Τα μέτρα θα ισχύσουν «για τα πλοία ολικής χωρητικότητας άνω των 5.000 τόνων, τα οποία ευθύνονται κατ’ αρχήν για το 90% των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα, για το σύνολο της ενέργειας που χρησιμοποιείται επί των πλοίων εντός ή μεταξύ λιμένων της ΕΕ, και για το 50% της ενέργειας που χρησιμοποιείται εν πλω όταν ο λιμένας αναχώρησης ή κατάπλου βρίσκεται εκτός της ΕΕ ή στις εξόχως απόκεντρες περιοχές της».

Οι ευρωβουλευτές «έθεσαν επίσης ως στόχο το 2% στη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων και υποχρέωσαν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα επιβατηγά πλοία να χρησιμοποιούν ηλεκτρική τροφοδότηση από ξηράς ενώ είναι ελλιμενισμένα στα κύρια λιμάνια της ΕΕ από το 2030, μέτρο που θα μειώσει σημαντικά την ατμοσφαιρική ρύπανση», όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το ΕΚ, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανόνες, τάσσεται υπέρ της θέσπισης κυρώσεων», ενώ «τα έσοδα που θα προκύπτουν θα πρέπει να διοχετεύονται στο Ταμείο Ωκεανών και να συμβάλλουν στην απαλλαγή του ναυτιλιακού τομέα από τις ανθρακούχες εκπομπές, την ενεργειακή απόδοση και τις τεχνολογίες πρόωσης μηδενικών εκπομπών».

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων Ismail Ertug (Σοσιαλιστές, Γερμανία) δήλωσε: «Επί του παρόντος διαθέτουμε 377.000 σταθμούς φόρτισης στην ΕΕ, αλλά αυτό αντιστοιχεί στο μισό του στόχου που θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί εάν οι χώρες της ΕΕ τηρούσαν τις υποσχέσεις τους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και να αναπτύξουμε γρήγορα τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων για να διασώσουμε την Πράσινη Συμφωνία».

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα βιώσιμα ναυτιλιακά καύσιμα Jörgen Warborn (ΕΛΚ, Σουηδία) τόνισε: «Αυτή είναι μακράν η πιο φιλόδοξη οδός για την απαλλαγή των θαλάσσιων μεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές. Η θέση του Κοινοβουλίου διασφαλίζει ότι οι στόχοι μας για το κλίμα θα επιτευχθούν γρήγορα και αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας αφενός την ανταγωνιστικότητα του ναυτιλιακού τομέα, αφετέρου ότι δεν θα σημειωθεί λεγόμενη διαρροή άνθρακα και δε θα χαθούν θέσεις εργασίας».

Η διαπραγματευτική εντολή για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων εγκρίθηκε με 485 ψήφους υπέρ, 65 κατά και 80 αποχές και για τα βιώσιμα ναυτιλιακά καύσιμα με 451 ψήφους υπέρ, 137 και 54 αποχές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πλέον έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε 60 χιλιόμετρα ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο"

Οι συμβολαιογράφοι προσανατολίζονται σε αποχή εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στα Κτηματολογικά Γραφεία

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, αποφασίστηκε ότι εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στα Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας και δεν παραμείνει μη υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή πράξεων προς καταχώριση οι συμβολαιογράφοι θα κατέλθουν σε αποχή από τα μεταβιβαστικά συμβόλαια και τους πλειστηριασμούς.

Επισημάνθηκε κατά την γενική συνέλευση ότι σημειώνονται πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταχώριση των συμβολαίων που πολλές φορές υπερβαίνουν ακόμη και το έτος, όπως καθυστερήσεις σημειώνονται και στην χορήγηση των απαιτούμενων πιστοποιητικών.

Ακόμα, οι συμβολαιογράφοι ζητούν άμεση νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο του νομικού ελέγχου από τα Κτηματολογικά Γραφεία, αλλά και να στελεχωθούν άμεσα με έμπειρο και κατάλληλο προσωπικό.

Δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι η δυσλειτουργία στο Κτηματολόγιο επηρεάζει πλέον την ασφάλεια και την ταχύτητα των συναλλαγών και πλήττει έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, που είναι οι αγοραπωλησίες ακινήτων, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι αναγκαίο είναι να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέτρα προκειμένου να συμβάλουν σε μία εύρυθμη, ασφαλή και ευρωπαϊκού επιπέδου λειτουργία του Κτηματολογίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι συμβολαιογράφοι προσανατολίζονται σε αποχή εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στα Κτηματολογικά Γραφεία"

Έδειξε στους αστυνομικούς το ψηφιακό δίπλωμα, αλλά του έκοψαν... κλήση

Η πλατφόρμα Gov.gr Wallet τέθηκε σε λειτουργία από το περασμένο καλοκαίρι για όλους τους πολίτες και έτσι, πλέον ο καθένας μπορεί να «κατεβάσει» στην εφαρμογή την ψηφιακή αστυνομική του ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Τα ψηφιακά αντίγραφα του δελτίου ταυτότητας και της άδειας οδήγησης, τα οποία αποτελούν κύριο κομμάτι της εφαρμογής Gov.gr Wallet, είναι ψηφιακά έγγραφα πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως ανέφερε ένας πολίτης, ωστόσο, γράφοντας στο insomnia.gr, όταν τον σταμάτησαν για τροχονομικό έλεγχο, του ζήτησαν να επιδείξει τα έγγραφα σε έντυπη μορφή και όχι ψηφιακά.

Όταν εκείνος τους έδειξε το ψηφιακό δίπλωμα, οι αστυνομικοί του είπαν ότι έπρεπε να έχει μαζί του το «κανονικό» δίπλωμα και τον προειδοποίησαν ότι θα του έκοβαν κλήση.

Αφού ο πολίτης κάλεσε την… Ελληνική Αστυνομία, η οποία βεβαίωσε τη γνησιότητα των ψηφιακών εγγράφων, τότε η κλήση ήταν γεγονός, καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος «πλήγωσε τον εγωισμό τους».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, θα πήγαινε την επόμενη ημέρα στην Τροχαία για να την σβήσει.

Δείτε την ανάρτησή του:

klisi 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έδειξε στους αστυνομικούς το ψηφιακό δίπλωμα, αλλά του έκοψαν... κλήση"

Καιρός αύριο: Ζέστη για την εποχή και υγρασία – Αναλυτική πρόγνωση

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (20.10.2022) σε όλη τη χώρα. Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία.  

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Νεφώσεις στην Κρήτη, πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 25 και στα δυτικά κατά τόπους και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες, τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια από το μεσημέρι, τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες, τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 και στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια.
Ανεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα, έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη για την εποχή και υγρασία – Αναλυτική πρόγνωση"

Κολωνός: Αποκαλύψεις δίχως τέλος – Ερευνούν την εμπλοκή αστυνομικών

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο από τους κατηγορούμενους για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά από τις απολογίες τους. Ο τρίτος, ο υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά», λόγω διαφωνίας ανακρίτριας και εισαγγελέα, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την τελική απόφαση από Δικαστικό Συμβούλιο.

«Έκλεισα τρία ραντεβού με την κοπέλα. Συναντήθηκα δύο φορές μαζί της, αλλά δεν προχώρησα σε σεξουαλική επαφή. Τη μία φορά της έδωσα 50 ευρώ και τη δεύτερη 70 ευρώ. Την πέρασα για 17χρονη» λέει στην κατάθεσή του ο 33χρονος, εκ των συλληφθέντων.

«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, οι κατηγορίες του είναι μόλις τρεις σελίδες γενικές και αόριστες σε ένα σώμα δικογραφίας 2000 σελίδων» δηλώνει ο δικηγόρος του, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης. 

«Συναντήθηκα δύο φορές με την κοπέλα. Δεν ήρθα σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Είναι ψηλό και εύσωμο κορίτσι και την πέρασα για 18 με 20 ετών» λέει από την πλευρά του ο 34χρονος προφυλακιστέος.

«Επικοινώνησα μέσω γραπτών μηνυμάτων με το κορίτσι και της ζήτησα να μου στείλει φωτογραφία της. Μου είπε ότι είναι 17 ετών. Όταν είδα τη φωτογραφία κατάλαβα ότι δεν είναι 17 ετών και σταμάτησα εκεί τη συνομιλία. Δε συναντήθηκα ποτέ μαζί της» λέει ο 36χρονος.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι μεταξύ των ανδρών που συνομιλούσαν με το προφίλ της 12χρονης, φέρεται να είναι και ένας αστυνομικός, που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Ο ίδιος αμέσως τέθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο ίδιος φέρεται να αντάλλασσε μηνύματα με το 12χρονο κορίτσι που φέρεται να εκδιδόταν από τον Ηλία Μίχο. Ο ένστολος νεαρής ηλικίας χρησιμοποιούσε διαδικτυακή εφαρμογή, ενώ μέχρι στιγμής δεν φέρεται να είχε συναντήσει διά ζώσης το παιδί.

«Του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς, εν ενεργεία και μη, να συχνάζουν στο μαγαζί του» λέει η μητέρα της 12χρονης.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Λ. Οικονόμου: «Υπό διερεύνηση η σχέση του Μίχου με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία»

Ως προς τις πληροφορίες για επαφές του Ηλία Μίχου με το Αστυνομικό τμήμα του Κολωνού, και για το αν έχουν διερευνηθεί αυτές οι πληροφορίες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, υπογράμμισε:

«Όλα διερευνώνται. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια διαπίστωση η οποία να είναι ποινικού χαρακτήρα. Εάν προκύψει ο,τιδήποτε που θα σηματοδοτήσει είτε πειθαρχικές είτε ποινικές ευθύνες, να είστε απόλυτα βέβαιος ότι και εσείς και οι τηλεθεατές μας ότι αυτές θα αποδοθούν τάχιστα.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία έχει και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία κάνει την αυτοκάθαρση της από μόνη της, κινείται γρήγορα και το τελευταίο διάστημα έχουν αποταθεί κάποιοι αστυνομικοί.

«Δεν την πήγαινα σε οίκο ανοχής» – Τι λέει ο Ηλίας Μίχος μέσα από τη φυλακή

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σχετικά με τον οίκο ανοχής που φέρεται να εξέδιδε τη 12χρονη, ο Ηλίας Μίχος ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στις φυλακές των Γρεβενών ως βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

«Δεν έχω πάει ποτέ την 12χρονη σε οίκο ανοχής. Δεν έχω καμία επαφή με την οικογένειά μου, δεν με έχουν επισκεφθεί, δεν θέλουν καν να μου μιλάνε» ισχυρίζεται ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Αποκαλύψεις δίχως τέλος – Ερευνούν την εμπλοκή αστυνομικών"

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε θερμοηλεκτρικό σταθμό

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε νωρίτερα έναν θερμοηλεκτρικό σταθμό στην πόλη Μπουρστούν στην δυτική Ουκρανία, όπως δήλωσε η κυβερνήτης της περιοχής.

Πρόκειται για την τελευταία ενός κύματος επιθέσεων που κάνει η Μόσχα σε κρίσιμης σημασίας υποδομές.

«Η περιοχή μας δέχθηκε πυρά πυραύλων σήμερα. Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Μπουρστούν χτυπήθηκε, γεγονός που προκάλεσε πυρκαγιά» ανέφερε η Σβιτλάνα Ονιστσούκ, κυβερνήτης της περιοχής Ιβάνο-Φρανκίσκ, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν με βίντεο στο διαδίκτυο.

Κανένας δεν τραυματίσθηκε από το πλήγμα, είπε η ίδια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε θερμοηλεκτρικό σταθμό"

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη

Πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη οι Ενώσεις των υγειονομικών και συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί, στην πλατεία Μαβίλη.

Οι Ομοσπονδίες γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζόμενων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) καλεί τα μέλη της να δώσουν το "παρών" στις κινητοποιήσεις, ζητώντας - μεταξύ άλλων - άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών και χρηματοδότηση νοσοκομείων.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημοσίου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Από την ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλεται πως τα νοσοκομεία υποφέρουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και ότι είναι ενδεχόμενο τον χειμώνα, με τη συνάντηση γρίπης και κορωνοϊού, να καταλήξουν πάλι σε μονοθετική λειτουργία σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων με αναστολή χειρουργείων, θεραπειών και εξετάσεων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υπάρχει αυξητική τάση αποχωρήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς.

 iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news