facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Λαμία: Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού – Θετικοί συγγενείς του 86χρονου που ήρθε από τις ΗΠΑ

Συναγερμός σήμανε στις τοπικές Υγειονομικές Αρχές της Φθιώτιδας και στον ΕΟΔΥ μετά από ιχνηλάτηση καθώς βρέθηκαν θετικά τρία άτομα.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Εκτός από τον 86χρονο Λαμιώτη που είχε έρθει από την Αμερική και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ covid-19 Λαμίας, θετικοί βρέθηκαν η σύζυγος του 86χρονου, η κόρη του και ο 30χρονος εγγονός του, που τον πήγε στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι είχαν ταξιδέψει επίσης στην Αμερική, από την οποία επέστρεψαν πριν από περίπου 10 ημέρες.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει αγωνία για την αποτελεσματικότητα της νέας ιχνηλάτησης καθώς θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα άτομα, αφού πρόκειται για κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αρκετές επαφές, όχι μόνο στη Λαμία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ο εγγονός μετά την επιστροφή του από την Αμερική, φέρεται να είχε επισκεφτεί στην Αταλάντη συγγενείς και φίλους αφού η καταγωγή του είναι από τη Λοκρίδα.

Προσωρινά τα τρία νέα κρούσματα φιλοξενούνται στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, αφού πρόσφατα είχε κλείσει η μονάδα για τον Covid-19 που είχε δημιουργηθεί στο πέτρινο κτήριο, πρώην Σανατόριο.

Οι γιατροί θα αξιολογήσουν την σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως συνέβη και με την περίπτωση του 85χρονου που έχει υποκείμενα νοσήματα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού – Θετικοί συγγενείς του 86χρονου που ήρθε από τις ΗΠΑ"

ΑΑΔΕ: 16 φορολογικές παραβάσεις σε δύο μπαρ στη Θεσσαλονίκη

Δεκαέξι φορολογικές παραβάσεις σε δύο μπαρ στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου καταγράφηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) για την καλοκαιρινή περίοδο.

Πρόκειται για τις πρώτες φορολογικές παραβάσεις που εντόπισε η ΑΑΔΕ στο πλαίσο των θερινών ελέγχων στην αγορά που είναι στοχευμένοι με βάση το risk analysis της Αρχής.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν αρμόδιες αρχές, οι χημικοί, που συμμετείχαν στον έλεγχο, πήραν δείγματα από τα αλκοολούχα ποτά, ώστε να ελέγξουν την ποιότητά τους μέσω του συστήματος Lotify.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: 16 φορολογικές παραβάσεις σε δύο μπαρ στη Θεσσαλονίκη"

Θησείο: Συνελήφθησαν ανήλικοι που είχαν μπουκάλια με βενζίνη στα σακίδιά τους

Πέντε ανήλικοι, οι οποίοι είχαν στα σακίδιά τους μπουκάλια με βενζίνη, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην περιοχή του Θησείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι ανήλικοι είπαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκαν, ότι θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν. αργά το βράδυ. σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η Κρατική Ασφάλεια διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θησείο: Συνελήφθησαν ανήλικοι που είχαν μπουκάλια με βενζίνη στα σακίδιά τους"

Κήρυξαν 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις, εν όψει της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας:

1. 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

2. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ την ίδια μέρα στις 13.00

3. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (10/6/20) ΕΞΩ ΑΠ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αιτήματα:

· Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο
· Να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
· Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
· Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κήρυξαν 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί"

Έσβησε η μεγάλη φωτιά στα Ψαρά

Έσβησε σήμερα το μεσημέρι η φωτιά στα Ψαρά και αφού κατέκαψε 2.500 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης.

Μεταξύ των καμένων εκτάσεων και αυτές με τα θυμάρια γεγονός που ερμηνεύεται ως μεγάλη ζημιά στη μελισσοκομία που παράγει το περίφημο θυμαρίσιο μέλι των Ψαρών. Όπως πάντως δήλωσαν στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ μελοπαραγωγοί ο θάμνος του θυμαριού θέλει περίπου πέντε χρόνια για να αρχίσει να δίνει ικανοποιητική ανθοφορία, και μόλις φέτος άρχισε να αποδίδει το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού που είχε καεί το 2016.

Πάντως οι 20 περίπου οικογένειες του νησιού που ασχολούνται με τη μελισσοκομία πρόλαβαν και μετακίνησαν τις κυψέλες και έτσι δεν υπήρξε ζημιά στο κεφάλαιο μελισσών.

Στις απώλειες καταγράφεται και ένα αυτοκίνητο, που κάηκε ολοσχερώς.

Στην κατάσβεση της φωτιάς βοήθησε πεζοπόρο τμήμα εννέα πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου που έφτασε με ελικόπτερο σούπερ πούμα αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Επίσης στην κατάσβεση συμμετείχαν και τρία πυροσβεστικά οχήματα με τρεις πυροσβέστες που έφθασαν στα Ψαρά με το πλοίο της γραμμής αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Από την Πυροσβεστική που θα παραμείνει με ένα όχημα και δύο άντρες στο νησί προκειμένου να παρέμβει σε περίπτωση αναζωπύρωσης, τονίζεται η συμβολή στην κατάσβεση των Ψαριανών εθελοντών σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στα Ψαρά έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι 6 – 7 μποφόρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έσβησε η μεγάλη φωτιά στα Ψαρά"

Ιταλία: 53 νεκροί σε ένα 24ωρο - 197 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 234.998. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.899. Παράλληλα, 165.837 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων ήταν 234.801 και είχαν χάσει τη ζωή τους 33.846 άνθρωποι ενώ 165.078 είχαν θεραπευθεί.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 53 άνθρωποι και καταγράφηκαν 197 νέα κρούσματα. 759 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 287 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.864 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.111 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν πτώση: νόσησαν 73 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 19 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 538.

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην περιφέρεια Βένετο το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκε κανένας νεκρός αλλά ούτε και νέα κρούσματα. Και στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, τόσο ο αριθμός των θανάτων, όσο και των νέων περιστατικών, παρουσιάζει μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Ντομένικο Αρκούρι, πάντως, ο Ιταλός επίτροπος αρμόδιος για την διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο κορονοϊός, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να νομίζουμε ότι ο συναγερμός έχει λήξει, διότι αυτό θα συμβεί μόνον όταν ανακαλυφθεί το εμβόλιο και μπορέσει να παραχθεί σε ικανοποιητική ποσότητα».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 53 νεκροί σε ένα 24ωρο - 197 νέα κρούσματα κορωνοϊού"

Κορωνοϊός: Η λίστα με τις 100 πιο ασφαλείς χώρες – Η θέση της Ελλάδας

Μία μεγάλη μελέτη, από το Deep Knowledge Group, μια σύμπραξη επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών εταιρειών, έδειξε τα πιο ασφαλή κράτη την εποχή του κορωνοϊού.

Βασίστηκε σε 130 ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους και σε πάνω από 11.400 δεδομένα για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η αποτελεσματικότητα που είχαν τα lockdowns, η ανίχνευση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η ετοιμότητα των συστημάτων υγείας κ.α. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξε αλλαγή στην κατάταξη ασφαλείας κατά τους προηγούμενους πανδημίας. Στην αρχή θεωρήθηκαν πιο ασφαλείς οι χώρες που μπορούσαν να αντιδράσουν γρήγορα σε κρίσεις. Τώρα πιο ασφαλείς είναι οι χώρες με ανθεκτικές οικονομίες, οι οποίες και κατατάσσονται υψηλότερα.
Δείτε τη λίστα αναλυτικά και ολόκληρη την έρευνα εδώ :

1.Ελβετία
2.Γερμανία
3.Ισραήλ
4.Σιγκαπούρη
5.Ιαπωνία
6.Αυστρία
7.Κίνα
8.Αυστραλία
9.Νέα Ζηλανδία
10.Νότια Κορέα
11.Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
12.Καναδάς
13.Χονγκ Κονγκ
14.Νορβηγία
15.Δανία
16.Ταϊβάν
17.Σαουδική Αραβία
18.Ουγγαρία
19.Ολλανδία
20.Βιετνάμ
21.Κουβέιτ
22.Ισλανδία
23.Μπαχρέιν
24.Φινλανδία
25.Λουξεμβούργο
26.Κατάρ
27.Λιχτενστάιν
28.Πολωνία
29.Λιθουανία
30.Μαλαισία
31.Λετονία
32.Σλοβενία
33.Ομάν
34.Ελλάδα

Εσθονία
Κροατία
Τουρκία
Ιρλανδία
Γεωργία
Κύπρος
Χιλή
Μαυροβούνιο
Τσεχία
Μάλτα
Ισπανία
Πορτογαλία
Ταϊλάνδη
Βουλγαρία
Γροιλανδία
Μεξικό
Ουρουγουάη
Βατικανό
Ιταλία
Σερβία
Φιλιππίνες
Ινδία
Ρουμανία
ΗΠΑ
Σλοβακία
Γαλλία
Ρωσία
Αργεντινή
Λευκορωσία
Μονακό
Σουηδία
Ουκρανία
Γιβραλτάρ
Ηνωμένο Βασίλειο
Νότια Αφρική
Σαν Μαρίνο
Καζακστάν
Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Ιράν
Εκουαδόρ
Αζερμπαϊτζάν
Μογγολία
Λίβανος
Βέλγιο
Ανδόρα
Νησιά Κέιμαν
Αρμενία
Μολδαβία
Μιανμάρ
Μπαγκλαντές
Σρι Λάνκα
Αίγυπτος
Τυνησία
Αλβανία
Ιορδανία
Παναμάς
Βραζιλία
Μαρόκο
Αλγερία
Ονδούρα
Παραγουάη
Περού
Ινδονησία
Καμπότζη
Λάος
Μπαχάμες

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Η λίστα με τις 100 πιο ασφαλείς χώρες – Η θέση της Ελλάδας"

Μυτιλήνη: Νέα βάρκα με 40 μετανάστες έφτασε στο νησί από τα τουρκικά παράλια

Μια βάρκα με 40 πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική και το Αφγανιστάν έφτασε σήμερα στην παραλία Γιαλοτσίπια της βορειοδυτικής Λέσβου.

Πρόκειται για τη δεύτερη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω αφού ελεγχθούν ιατρικά θα τεθούν σε καραντίνα στον καταυλισμό στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου.

Ας σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο καταυλισμό ζουν ήδη άλλοι 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει σε ακτές στα όρια του Δήμου δυτικής Λέσβου τις τελευταίες 40 μέρες και δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί αφού για να γίνει αυτό πρέπει να μετακινηθούν στο ΚΥΤ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Νέα βάρκα με 40 μετανάστες έφτασε στο νησί από τα τουρκικά παράλια"

ΟΗΕ: Οι δυνάμεις του Σάρατζ στη Λιβύη φέρεται να λεηλάτησαν περιοχές που ανακατέλαβαν από τον Χαφτάρ

Τα Ηνωμένα Έθνη εξετάζουν τις αναφορές για λεηλασίες και καταστροφές ιδιωτικής ιδιοκτησίας σε δύο πόλεις έξω από την Τρίπολη τις οποίες ανακατέλαβαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA), ανέφερε σήμερα ο ΟΗΕ.

Οι δυνάμεις της GNA, που στηρίζονται από την Τουρκία, ανακατέλαβαν την Πέμπτη την Ταρχούνα, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του Χάφταρ –ο οποίος στηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία– αναρτήθηκαν βίντεο στο διαδίκτυο που υποτίθεται ότι δείχνουν λεηλασίες καταστημάτων και πυρπόληση σπιτιών τα οποία ανήκουν σε οικογένειες που συνδέονται με τον LNA και τους τοπικούς υποστηρικτές του.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της ότι περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από την Ταρχούνα και τη νότια Τρίπολη.

«Οι αναφορές για τον εντοπισμό ενός αριθμού πτωμάτων στο νοσοκομείο της Ταρχούνα είναι βαθύτατα ανησυχητικές», πρόσθεσε η UNSMIL, χωρίς να επιρρίψει ευθύνες σε καμία πλευρά. «Λάβαμε επίσης πολυάριθμες αναφορές για λεηλασίες και καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στην Ταρχούνα και την Αλασάμπαα, που σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι είναι εκδικητικές ενέργειες οι οποίες υπάρχει κίνδυνος να ξεφτίσουν ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό ιστό στη Λιβύη», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Η Αλασάμπαα είναι μια άλλη πόλη στα νότια της Τρίπολης που έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές και την οποία κατέλαβε πρόσφατα η GNA.

«Η GNA θα πρέπει να λάβει κατεπειγόντως μέτρα για να σταματήσει τα εκδικητικά εγκλήματα στην Ταρχούνα», είπε η Χάνα Σάλαχ, ερευνήτρια στην οργάνωση Human Rights Watch.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της αναγνωρισμένης κυβέρνησης έστειλε στο πρακτορείο Reuters μια ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούνται οι δυνάμεις της ότι θα τιμωρηθούν για τυχόν αντίποινα στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της GNA από την πλευρά του είπε ότι οι δυνάμεις που μπήκαν στην Ταρχούνα ανακάλυψαν περισσότερα από 100 πτώματα σε ένα νεκροτομείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΗΕ: Οι δυνάμεις του Σάρατζ στη Λιβύη φέρεται να λεηλάτησαν περιοχές που ανακατέλαβαν από τον Χαφτάρ"

Βρετανία: «Έπρεπε να είχαμε προχωρήσει νωρίτερα στο lockdown» ομολογούν αξιωματούχοι

Η αποτυχία της Βρετανίας να επιβάλει νωρίτερα το lockdown για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών, δήλωσε σήμερα ένας από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης.

Η Βρετανία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία με τον αριθμό των νεκρών από την COVID-19 να έχει ξεπεράσει τις 50.000, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters αυτή την εβδομάδα που βασίστηκε σε επίσημες πηγές.

Επικριτές από ένα ευρύ φάσμα, περιλαμβανομένων των επαγγελματιών του τομέα υγείας, επιστημόνων και βουλευτών, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της επιδημίας με το να λάβει σημαντικά μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση όπως το lockdown και η προστασία των οίκων ευγηρίας.

Παρά τις επιφυλάξεις κάποιων από τους επιστημονικούς της συμβούλους η κυβέρνηση βρίσκεται τώρα στο στάδιο της χαλάρωσης των μέτρων σε εθνικό επίπεδο, που έχουν προκαλέσει σφοδρό πλήγμα στην οικονομία από τις 23 Μαρτίου.

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC τί έχει μετανιώσει σε σχέση με την διαχείριση της επιδημίας, ο Τζον Έντμοντς, ένα μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Έκτακτες Ανάγκες της κυβέρνησης, απάντησε: "Θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει νωρίτερα στο lockdown".

"Τα δεδομένα τα οποία είχαμε στη διάθεσή μας στις αρχές Μαρτίου και η αντίληψη που είχαμε της κατάστασης ήταν λιγοστά, επομένως θεωρώ ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να τραβούσαμε τη σκανδάλη σε εκείνο το στάδιο, αλλά μακάρι να το είχαμε κάνει...πιστεύω ότι αυτό προκάλεσε μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές".

Όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τον Έντμοντς ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ απάντησε στο BBC: "Όχι. Νομίζω ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις τον σωστό χρόνο και υπάρχει ένα εύρος επιστημονικών απόψεων της ΕΣΟΕΑ και βασιστήκαμε σε αυτές".

Ο Έντμοντς της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, επανέλαβε επίσης παλαιότερή του προειδοποίηση ότι θα προτιμούσε να έβλεπε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, που υπολογίζονται σε περίπου 5.000 ημερησίως στην κοινότητα στην Αγγλία, να μειωνόταν περισσότερο προτού χαλάρωναν οι περιορισμοί.

"Σαφώς και δεν έχει λήξει, υπάρχει τεράστιος δρόμος μπροστά μας", σχολίασε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: «Έπρεπε να είχαμε προχωρήσει νωρίτερα στο lockdown» ομολογούν αξιωματούχοι"

«Εκτός ελέγχου οι ΗΠΑ» λένε 8 στους 10 αμερικανοί – Δημοσκόπηση των NBC-WSJ

Οκτώ στους δέκα ψηφοφόροι στις ΗΠΑ απάντησαν πως πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου στη χώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal την Κυριακή.Μόλις το 15% απάντησε πως θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι «υπό έλεγχο».
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που ακολούθησαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα, αλλά πριν τις απρόσμενα θετικές ανακοινώσεις για την απασχόληση την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας ο αριθμός των θανάτων του Covid-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 100.000. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 109.000.
Το 63% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ ή σχετικά πολύ ότι ή κάποιος στην οικογένειά τους θα μπορούσε να αρρωστήσει από Covid-19. Το ποσοστό είναι μειωμένο από το 73% του Απριλίου, με μεγάλο μέρος της μείωσης της ανησυχίας να προέρχεται από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι.
Περίπου το 46% των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ως «κακή», το υψηλότερο ποσοστό σε αυτό το ερώτημα από τον Σεπτέμβριο του 2012. Περίπου το ένα τρίτο, το 31%, δήλωσε ότι ήταν «απλώς μἐτρια», ενώ το 17% είπε ότι η οικονομία ήταν καλή και το 5% την χαρακτήρισε «εξαιρετική».
Η μηνιαία έκθεση μισθοδοσίας για την απασχόληση των μισθωτών, η οποία έδειξε 2,5 εκατομμυρία νέες προσλήψεις – αριθμός ρεκόρ – και μείωση του ποσοστού ανεργίας σε 13,3%, ενδέχεται να αλλάξει αυτήν την αξιολόγηση των ψηφοφόρων.
Σε εθνικό επίπεδο, ο Τζο Μπάιντεν ήταν μπροστά από τον Τραμπ κατά 7 μονάδες στη δημοσκόπηση του NBC-Wall Street Journal, με ποσοστό 49% έναντι 42%. Αυτή η εικόνα παραμένει αμετάβλητη από τον Απρίλιο.
Η έρευνα για 1.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους είχε συνολικό περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3.1. τοις εκατό. Το περιθώριο σφάλματος στην ερώτηση «εκτός ελέγχου» ήταν συν ή μείον 3,6 τοις εκατό.
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εκτός ελέγχου οι ΗΠΑ» λένε 8 στους 10 αμερικανοί – Δημοσκόπηση των NBC-WSJ"

Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει αύριο για καταστήματα, τράπεζες, σούπερ μάρκετ

Του Αγίου Πνεύματος αύριο Δευτέρα 8 Ιουνίου και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες.

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά, Ηράκλειο Κρήτης και άλλες περιοχές.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα μόνο στις περιοχές που οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν λάβει διαφορετική απόφαση.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα καταστήματα


  • Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού Θεσσαλονίκης.
  • Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημέρωσε επίσης ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά, καθώς έχει καθιερωθεί ως εθιμική αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας και ως εκ τούτου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
  • Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώνεται ότι: Όλα τα καταστήματα της Βέροιας την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας.
  • Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
  • Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά.
  • Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία έτη.
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές, ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
  • Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Δευτέρα 08/06/2020 εορτή του Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα στην πόλη της Φλώρινας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
  • Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης. Κατά συνέπεια, εκείνη την ημέρα, τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της αργίας.
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
  • Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά.
  • Κλειστά τα καταστήματα του Βόλου και των Ιωαννίνων του Αγίου Πνεύματος. Με την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, γιορτή του Αγίου Πνεύματος συντάσσεται ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει αύριο για καταστήματα, τράπεζες, σούπερ μάρκετ"

Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

O αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε σήμερα τις 100.000 καθώς τις τελευταίες δέκα ημέρες σημειώνεται αύξηση.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε σήμερα 3.045 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 101.914 και τον αριθμό των θανάτων σε 712.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ημερησίως ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά τις 3.000.

Η χώρα αυτή των 30 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε το πρώτο κρούσμα στις 2 Μαρτίου.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τον Απρίλιο την εκτίμησή τους ότι ο ιός θα μόλυνε περίπου 10.000 με 200.000 ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία. Στις 16 Μαϊου το βασίλειο έφθασε τα 50.000 κρούσματα.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο υψηλότερος ανάμεσα στις έξι χώρες που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου ( Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), οι οποίες έχουν καταγράψει συνολικά 272.625 κρούσματα και 1.406 θανάτους.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην περιοχή είχαν αρχικά αποδοθεί στις μετακινήσεις ταξιδιωτών. Αλλά, παρότι ελήφθησαν έγκαιρα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι χώρες του Κόλπου καταγράφουν εξάπλωση ανάμεσα στους χαμηλοεισοδηματίες μετανάστες εργάτες που ζουν σε κατάμεστους χώρους αναγκάζοντας έτσι τις αρχές να αυξήσουν τα τεστ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία"

Βρετανία: 77 νέοι θάνατοι - Στους 40.542 ο επίσημος αριθμός των νεκρών

Ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 77 και ανέρχεται σήμερα σε 40.542, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία νωρίτερα σήμερα ανέφεραν ότι δεν σημειώθηκαν θάνατοι από την νόσο κατά το τελευταίο 24ωρο.

Περιλαμβανομένων των ύποπτων θανάτων από COVID-19, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο την εβδομάδα αυτή ξεπέρασε τις 50.000, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters που βασίστηκε σε επίσημα στοιχεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: 77 νέοι θάνατοι - Στους 40.542 ο επίσημος αριθμός των νεκρών"

Αλβανοί εθνικιστές έκαψαν τη σημαία της Βορείου Ηπείρου στην Κλεισούρα

Αλβανοί εθνικιστές του «Κινήματος Τα παιδιά της Λιαπουριάς» έκαψαν χθες σημαία της Βορείου Ηπείρου στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Κλεισούρας, όπου είναι ενταφιασμένα τα οστά 21 Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον ιταλο-ελληνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με τη σελίδα τους στο Facebook, προγραμματίζουν στις 17 Ιουνίου διαμαρτυρία μπροστά από το ελληνικό προξενείο του Αργυρόκαστρου στην οποία προτίθενται να ζητήσουν την απομάκρυνση του Έλληνα προξένου, όπως αναφέρουν.

Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν κατάσταση και να τραβήξουν την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανοί εθνικιστές έκαψαν τη σημαία της Βορείου Ηπείρου στην Κλεισούρα"

Απάντηση των Anonymous Greece στους Τούρκους χάκερς – «Έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Απάντηση στους Τούρκους χάκερ, οι οποίοι επιτέθηκαν στη σελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης, έδωσαν οι Anonymous Greece.

Οι Έλληνες χάκερ με ανάρτησή τους στο Twitter αναφέρουν ότι «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Όπως γράφουν σε δύο αναρτήσεις στη σελίδα τους στο facebook: «Μετά από επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας Δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μογγολους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν την μπάλα. http://www.mfa.gov.tr/», προσθέτουν.

Και λίγες ώρες αργότερα: «Επειδή έγινε θέμα πριν με το λάθος που κάναμε, το διορθώνουμε ρίχνοντας το υπουργείο αμύνης τελικά».



Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση των Anonymous Greece στους Τούρκους χάκερς – «Έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας"

Χαλκίδα: Έγινε «βούρκος» η πλαζ Κουρέντι - Αγωγός άδειασε λύματα και λάσπη στη θάλασσα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Έπαθαν σοκ λουόμενοι και περαστικοί, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη και επικίνδυνη, -για την υγεία-, έκπληξη το απόγευμα του Σαββάτου (06-06-2020) στη πλαζ Κουρέντι... 

Όπως θα δείτε, λίγη ώρα μετά τη βροχόπτωση που σημειώθηκε, ο αγωγός ομβρίων υδάτων που είναι εγκαταστημένος στη περιοχή, άρχισε να αδειάζει λύματα και λάσπη με αποτέλεσμα η θάλασσα να μετατραπεί γρήγορα σε «βούρκο». 

Όσοι λουόμενοι ήταν στη θάλασσα βγήκαν έξω, ενώ η δυσοσμία ήταν πολύ έντονη. 

Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr:





eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Έγινε «βούρκος» η πλαζ Κουρέντι - Αγωγός άδειασε λύματα και λάσπη στη θάλασσα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)"

«Χαμός» από συνωστισμό σε μπαρ της Αθήνας και της επαρχίας - Δείτε εικόνες

Την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι τόσο στην Ελλάδα όσο και ανά το κοσμο τάσσονται κατά της πρόωρης και υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, τα φαινόμενα ανυπακοής στα μέτρα γίνονται ολοένα και εντονότερα. Η επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ σε συνδυασμό με το σφράγισμα της επιχείρησης Alemagou στην παραλία Φτελιά στη Μύκονο, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Πολιτική Προστασία ήταν μόνο η αρχή, σε μια προσπάθεια να συνετιστούν οι απείθαρχοι μαγαζάτορες ενόψει της σταδιακής απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό από τις 15 Ιουνίου και μετά έως και την 1η Ιουλίου που θα απελευθερωθούν πλήρως. 
club1
Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τις χιλιάδες των ασυμπτωματικών τουριστών που θα ταξιδέψουν στην ενδοχώρα και στα νησιά, σε συνδυασμό με τον συγχρωτισμό που παρατηρείται ήδη στους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους διασκέδασης χωρίς καν να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. Ο κόσμος στριμώχνεται, οι υπάλληλοι δεν φορούν μάσκα ή την έχουν κρεμασμένη στο αυτί για ντεκόρ και γενικότερα δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής
club2
Όσα έγιναν χθες το απόγευμα και το βράδυ σε ορισμένα μαγαζιά της Μυκόνου, συνέβησαν και σε δεκάδες άλλα καταστήματα σε Αθήνα και επαρχία. Εδώ και αρκετές μέρες με αφορμή την ελεύθερη παροχή αλκοόλ στις παραλίες οπως και την αναμετάδοση μουσικης που ίσχυε από χθες, αρκετα μπιτς μπαρ είχαν προγραμματίσει πάρτι με καλεσμένους DJs με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει. Στην παραλιακή. σε γνωστό Μπιτς μπαρ συνωστίστηκαν πάνω από 1.000 άτομα, ενώ παρόμοιες εικόνες παρατηρηθηκαν σε μπαρ στο Άστρος, στους Αγίους Θεοδώρους, στο Βόλο. Σημειώνεται ότι στη Μύκονο μετά από συστάσεις των αστυνομικων Αρχών πολλά μαγαζιά υπό το φόβο των τσουχτερών προστίμων και του λουκέτου έκλεισαν νωρίτερα, ζητώντας από τον κόσμο να αποχωρησει. 

cl8

club3
club4
club5
club6
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαμός» από συνωστισμό σε μπαρ της Αθήνας και της επαρχίας - Δείτε εικόνες"

Συριακό παρατηρητήριο: «Ο Χ.Χάφταρ προσλαμβάνει Σύρους μαχητές για να πολεμήσουν στην Λιβύη»

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, περισσότεροι από 900 Σύριοι προσλήφθηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στη Λιβύη τον Μάιο. Οι μαχητές εκπαιδεύονται σε μια βάση στο Χομς πριν πάνε στη Λιβύη, και πληρώνονται από 1.000 έως 2.000 $ το μήνα.

Οι νέες προσλήψεις από τη ρωσική πλευρά για την υποστήριξη του Χαφτάρ περιλαμβάνουν 300 μισθοφόρους από την περιοχή Χομς της Συρίας, μεταξύ των οποίων πρώην μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, και περίπου 320 από τη νοτιοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Reuters.

Πολλοί πρώην Σύριοι αντάρτες έμειναν πίσω σε περιοχές που ανακτήθηκαν από τη Δαμασκό και τους Ρώσους συμμάχους της, υπογράφοντας συμφωνίες που τους υποχρέωσαν να δεσμευτούν στην κυβέρνηση Άσαντ, με αποτέλεσμα οι κινήσεις τους να είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συριακό παρατηρητήριο: «Ο Χ.Χάφταρ προσλαμβάνει Σύρους μαχητές για να πολεμήσουν στην Λιβύη»"

Τούρκοι χάκερς “χτύπησαν” ελληνική ιστοσελίδα – “Γνωρίστε τα όρια σας”

Νέα επίθεση στην Ελλάδα από την “Ayyildiz Tim”. Οι χάκερς… κατέλαβαν το site του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Οι Τούρκοι χάκερς, γνωστοί ως “Ayyildiz Tim” χτύπησαν ξανά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, θύμα της επίθεσης τους ήταν η ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.
Οι χάκερς απειλούν, γράφοντας “Γνωρίστε τα όρια σας”, με… φόντο την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ Ατατούρκ και στέλνει το μήνυμα ότι “η Ayyildiz Tim ήταν εδώ”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα χάκερς κάνει την εμφάνιση της στην Ελλάδα. Γνωστή για την… δράση της στη χώρα μας είναι και η “Aslan Neferler Tim”, που τον Ιανουάριο επιτέθηκε σε κυβερνητικά sites.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι χάκερς “χτύπησαν” ελληνική ιστοσελίδα – “Γνωρίστε τα όρια σας”"

Δ. Μιχαηλίδου: Voucher για βρεφονηπιακούς σε 15.000 μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο

Συνολικά, 15.000 μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Μιχαηλίδου είπε ακόμη ότι αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι μέσω πλατφόρμας, που θα δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας, θα μπορούν να παίρνουν οι μητέρες το κουπόνι των 180 ευρώ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μιχαηλίδου: Voucher για βρεφονηπιακούς σε 15.000 μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο"

Μαργαρίτης Σχοινάς: Δεν μπορεί τα κράτη πρώτης υποδοχής να αναλαμβάνουν όλα τα βάρη

«Τα κράτη της πρώτης υποδοχής δεν μπορεί στο διηνεκές να αναλαμβάνουν όλα τα βάρη στο όνομα των υπολοίπων»

Τις επόμενες εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη καλούνται να βρουν συναινέσεις για δύο θέματα: τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη διαμόρφωση μιας νέας συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλάει στην εφημερίδα της Κύπρου «Πολίτης της Κυριακής» για την ευρωπαϊκή ατζέντα.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς επισημαίνει τις βασικές αρχές του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο θα παρουσιάσει μέσα στις επόμενες βδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Τα κράτη της πρώτης υποδοχής δεν μπορεί στο διηνεκές να αναλαμβάνουν όλα τα βάρη στο όνομα των υπολοίπων. Χρειαζόμαστε μόνιμο σύστημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να αποτύχει για δεύτερη φορά σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα», τονίζει ο κ. Σχοινάς.

Και εξειδικεύει το νέο Σύμφωνο, το οποίο θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

-Στη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης και τράνζιτ που θα δημιουργεί ευκαιρίες για παραμονή των προσφύγων.

-Σε μια κοινή, ισχυρή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

-Επιμερισμός των βαρών ανάμεσα σε όλα τα κράτη μέλη.

Αναφερόμενος στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από τα κράτη-μέλη, ο κ. Σχοινάς παραδέχεται ότι «ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μας κλονίστηκε, αλλά όχι οι αρχές και οι αξίες που τον χαρακτηρίζουν.

Και τώρα είναι η ώρα της ευρωπαϊκής αντεπίθεσης» και τονίζει: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, που πρότεινε πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετατρέπουμε την τεράστια πρόκληση της οικονομικής επανεκκίνησης σε ευκαιρία».

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις κρατών-μελών στην πρόταση της Επιτροπής ο Έλληνας επίτροπος τονίζει ότι «θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται για κάποιους που χάνουν και κάποιους που κερδίζουν, αυτή η συζήτηση είναι πια ξεπερασμένη.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ έχουμε την ανάληψη από κοινού των βαρών της κρίσης, έτσι ώστε να επανεκκινήσει η πραγματική οικονομία» και προειδοποιεί: «Αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η εσωτερική μας αγορά, η αξιοπιστία του ενιαίου νομίσματος μας, τη στιγμή μάλιστα που οι εταίροι μας διεθνώς έχουν επίσης προχωρήσει σε μαζικά προγράμματα παροχής ρευστότητας. Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Σχοινάς λέει ακόμα ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει η αιρεσιμότητα έτσι όπως τη ζήσαμε στη μνημονιακή εποχή. Εδώ έχουμε μια απειλή που μας αγγίζει όλους» και διευκρινίζει ότι «η εκταμίευση των πόρων θα συνδέεται με στόχους και θα συναρτώνται με την υλοποίηση διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Η ιδιοκτησία των διαδικασιών αυτών θα είναι εθνική και αποτέλεσμα συμφωνίας, όχι μονόπλευρης επιβολής».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επισημαίνει ακόμα ότι «πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανοικοδόμηση σε γερά θεμέλια της ανθεκτικότητας και της συνεκτικότητας της Ευρώπης».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαργαρίτης Σχοινάς: Δεν μπορεί τα κράτη πρώτης υποδοχής να αναλαμβάνουν όλα τα βάρη"

Στους 110.000 οι νεκροί του κορονοϊού στις ΗΠΑ – “Όλα καλά…” τα βλέπει ο Τραμπ

Άλλοι 749 θάνατοι σε ένα 24ωρο εξαιτίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου “Τζονς Χόπκινς”.

Έως τις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (07.06.2020) ώρα Ελλάδας, ο συνολικός απολογισμός των θανάτων του Covid – 19 στις ΗΠΑ ανέρχεται σε πάνω από 109.791. Ταυτόχρονα, τα κρούσματα φτάνουν σε 1,9 εκατομμύρια σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Παράλληλα, περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Οι ΗΠΑ είναι σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πάντως κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες – όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία – έχουν υψηλότερους δείκτες θανάτους ανά κατοίκους από ό,τι οι ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή (05.06.2020) πως οι ΗΠΑ έχουν “σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει” την πανδημία Covid – 19. Κάλεσε ξανά τους πολιτειακές κυβερνήσεις να άρουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για την συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού.

Με πάνω από 3.000 ημερήσιους θανάτους στα μέσα Απριλίου, οι ΗΠΑ συνεχίζουν μέχρι σήμερα να καταγράφουν περίπου 1.000 θανάτους και 20.000 νέες μολύνσεις σε καθημερινή βάση.

Παρότι η πανδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη χώρα σε σύγκριση με την κορύφωσή της, στα μέσα Απριλίου, επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης τις επόμενες εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 110.000 οι νεκροί του κορονοϊού στις ΗΠΑ – “Όλα καλά…” τα βλέπει ο Τραμπ"

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση στα διόδια

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από τις 6:00 της Παρασκευής 5 Ιουνίου, έως την ίδια ώρα σήμερα (Κυριακή), ήταν μειωμένη στην Αθηνών - Κορίνθου και αυξημένη στην Αθηνών - Λαμίας σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο διήμερο, από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 95.000 οχήματα, έναντι 103.000 πέρσι, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών 79.000 έναντι 75.000 πέρσι.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τελικά η κίνηση κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, παρόλο που τα στοιχεία της Τροχαίας για την πρώτη μέρα της εξόδου (από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου) τα οποία παρουσίασε εχθές το OPEN έδειχναν μείωση 20% στην κίνηση.

Η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυξημένα μέτρα Τροχαίας και αναπτύσσει ειδικές δράσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι αύριο (Δευτέρα) θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, από τις 16:00 έως τις 23:00, για το ρεύμα εισόδου, ως εξής:

- Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

- Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).

- Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

- Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

- Στην εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

- Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

- Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

- Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/
Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση στα διόδια"

Ο δημιουργός του σποτ για τον τουρισμό απαντά για την «κλεμμένη ατάκα» - «Για να τελειώνουμε...» (βίντεο)

Πολλοί αντέδρασαν για το κόστος της φετινής καμπάνιας για τον τουρισμό ενώ κάποιοι υποστήριξαν ότι μια από τις ατάκες που ακούγονται είναι κλεμμένες.

Συγκεκριμένα, κάποιοι θεώρησαν πως η φράση «Greek Summer is a state of mind» είναι αντιγραφή από το σλόγκαν μιας εταιρείας καλλυντικών.



Τη δική του απάντηση για τον ντόρο που προκλήθηκε σχετικά με μια ατάκα στο διαφημιστικό σποτ το ΕΟΤ, έδωσε ο δημιουργός του κειμένου του βίντεο, Θανάσης Παπαθανασίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «η φράση Summer state of mind υπάρχει στη λογοτεχνία εδώ και χρόνια όπως και χιλιάδες ακόμα εκδοχές του τι είναι state of mind».

Η απάντηση του Θανάση Παπαθανασίου στο Facebook

O Θανάσης Παπαθανασίου σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τίτλο «Για να τελειώνουμε με την υποτιθέμενη αντιγραφή του σλόγκαν των αντιηλιακών», έγραψε:

«Η φράση Summer state of mind υπάρχει στη λογοτεχνία εδώ και χρόνια όπως και χιλιάδες ακόμα εκδοχές του τι είναι state of mind. Η εταιρία καλλυντικών την υιοθέτησε πρόσφατα για μια προσφορά της. Σε Ευρώπη και Αμερική η φράση έχει ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Εμείς τη χρησιμοποιούμε στη μέση του κειμένου -δεν είναι καν σλόγκαν- για να πετύχουμε αυτό που είναι ο επικοινωνιακός μας στόχος και που οι «ειδικοί» της επικοινωνίας στο διαδίκτυο αδυνατούν να δουν:

Να καθιερώσουμε την έκφραση “Greek Summer” σαν την ανώτερη, την πιο ξεχωριστή μορφή διακοπών στη Μεσόγειο και να βρεθούμε έτσι ένα ποιοτικό σκαλί πάνω από τους ανταγωνιστές μας. Να το κάνουμε brand δηλαδή.

Για να εξηγήσουμε λοιπόν τι σημαίνει Greek Summer χρησιμοποιούμε μια ήδη γνωστή έκφραση αλλά την κάνουμε δική μας δίνοντάς της ελληνικό περιεχόμενο. Greek summer state of mind is…να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς, συνδεδεμένος με τη φύση και να νιώθεις ελευθερία.

Τα συναισθήματα που δημιουργεί το ελληνικό καλοκαίρι είναι ακριβώς τα συναισθήματα που έχει ανάγκη να νιώσει ο πλανήτης μετά τον κορωνοϊό!

Αυτόματα, ο ξένος που βλέπει το σποτ νιώθει μέσα του τη διαφορά του Greek Summer από τα υπόλοιπα summer. Αυτό δηλαδή που έπρεπε να πετύχουμε μέσα σε αυτά τα 40 δευτερόλεπτα.

Το 1959, ο Αλμπέρ Καμύ μεθυσμένος από τα καλοκαίρια της Λέσβου έγραφε: «βαθιά στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυψα μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι.

Το συναίσθημα αυτής της φράσης θέλαμε να νιώσει ο ξένος θεατής του σποτ και νομίζω ότι το μεταδώσαμε. Ελπίζω μόνο τώρα να μην ξεσηκωθούν οι κληρονόμοι του Καμύ».


pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δημιουργός του σποτ για τον τουρισμό απαντά για την «κλεμμένη ατάκα» - «Για να τελειώνουμε...» (βίντεο)"

Ρωσία: Στα ύψη τα θύματα του κορονοϊού – 9.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Ασυγκράτητος παραμένει ο κορονοϊός στη Ρωσία σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας την Κυριακή (07.06.2020).

Το τελευταίο 24ωρο, λοιπόν, η Ρωσία κατέγραψε 8.984 νέα κρούσματα και 134 θανάτους από τον Covid – 19. Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 467.673.

Ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων έφθασε το 2%, όπως και την 6η Ιουνίου. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν, επίσης, την Κυριακή (07.06.2020) πως 134 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών στη Ρωσία σε 5.859.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS σημειώνει πως ο ρυθμός αύξησης των νεκρών σημείωσε χαμηλό ρεκόρ από τις 25 Μαΐου, όταν είχε ανακοινωθεί ο θάνατος 92 ανθρώπων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Στα ύψη τα θύματα του κορονοϊού – 9.000 κρούσματα σε 24 ώρες"

Στεφανής: Ποτέ δεν μπήκε Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος – Για κάθε δράση, υπάρχει αντίδραση

Για τον Έβρο, την φύλαξή του, τα fake news περί συγκέντρωσης μεταναστών στα σύνορα, αλλά και για τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για νίκη που πετύχαμε τον Μάρτιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία όμως ανέδειξε -μετά από ανάλυση- και τομείς που θέλουν βελτίωση. Γι αυτό το λόγο προσλαμβάνεται επιπλέον προσωπικό σε ένοπλες δυνάμεις (2000), αστυνομία (400 για Έβρο και 800 για νησιά) και λιμενικό (πάνω από 200).

Σχετικά με την είδηση ότι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε ότι δεν είχαμε τίποτα από την άλλη πλευρά των συνόρων και πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις που προέκυψαν από την Αδριανούπολη.

Όσον αφορά τον φράχτη, ο κ. Στεφανής διευκρίνισε ότι έχει σχεδιαστεί η επέκτασή του, αλλά σε σημεία που δεν μπορεί να γίνει αυτό, υπάρχουν και τα εμπόδια – είτε φυσικά ύψους άνω των 3,5 μέτρων, είτε στρατιωτικής φύλαξης- που τοποθετεί ο ελληνικό στρατός.

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας». Στα κρίσιμα σημεία υπάρχει και προσωπικό που κάνει περιπολίες, διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

Επίσης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως σε καμία περίπτωση, ποτέ δεν πάτησε κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο τουρκικών γεωτρήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Στεφανής είπε ότι γίνονται ενέργειες καθημερινά για τη φύλαξη των συνόρων. «Οι ένοπλες δυνάμεις παρέχουν το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση», τόνισε με νόημα ο κ. Στεφανής.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κάθε απειλή. «Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους. Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο.»

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στεφανής: Ποτέ δεν μπήκε Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος – Για κάθε δράση, υπάρχει αντίδραση"

Σέρρες: Συνελήφθη γιατί γκρέμισε φωλιά χελιδονιών και σκότωσε νεοσσό

Ίχνος ανθρωπιάς δεν είχε ένας 64χρονος Έλληνας, ο οποίος ενοχλήθηκε από την παρουσία μιας οικογένειας χελιδονιών στο μπαλκόνι του σπιτιού του γιου του στις Σέρρες, όπου έκανε εργασίες και δεν δίστασε να την καταστρέψει θανατώνοντας ένα νεοσσό!

Μια γυναίκα που έτυχε να περνάει από το σημείο το απόγευμα της Παρασκευής, είδε τι έκανε ο 64χρονος και προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως εκείνος άρχισε να την βρίζει και να την απειλεί! Μάλιστα, κατέβηκε στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι κρατώντας μια σκούπα και φαράσι με τα οποία μάζεψε το νεκρό χελιδόνι και το πέταξε στα σκουπίδια!

Ωστόσο, η αυτόπτης μάρτυρας υπέβαλε καταγγελία στον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και αμέσως ενημερώθηκαν οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι συνέλαβαν τον 64χρονο, τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών κατηγορούμενο για θανάτωση ζώου και του επέβαλαν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Συνελήφθη γιατί γκρέμισε φωλιά χελιδονιών και σκότωσε νεοσσό"

Στους 182 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα - Κατέληξε 59χρονη

Άλλος ένας θάνατος καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 182.

Πρόκειται για 59χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η γυναίκα είχε καταγωγή από το Δήμο Μύκης στην Ξάνθη. Θετική στον κορωνοϊό είναι και η κόρη της.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 10 ασθενείς από την Ξάνθη και 2 από την Αλεξανδρούπολη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 182 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα - Κατέληξε 59χρονη "

Παϊτέρης κατά Βελόπουλου: Το «Εντερικόν» μου έκαψε τα έντερα!

Η καταγγελία του τσιγγάνου καλλιτέχνη και πρώην υποψήφιου βουλευτή του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος αρχικά και μετέπειτα της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Παϊτέρη, ενώπιον του Ε.Ο.Φ. -συγκεκριμένα στο τμήμα ελέγχου κυκλοφορίας φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής- κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη, 2 Ιουνίου.

kataggelia


Ο Βασίλης Παϊτέρης ισχυρίζεται ότι αγόρασε από το γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ένα συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία “Εντερικόν”, έπειτα από υπόδειξη του τελευταίου.

Όπως αναφέρει στο περιεχόμενο της καταγγελίας του, στις 26/1/2020 ήπιε 14 σταγόνες από το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής και έπειτα από δυο ώρες, ένιωσε ανυπόφορα καψίματα στο στομάχι και στα πνευμόνια, με αποτέλεσμα να μεταβεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, με την βοήθεια της αδερφής του και να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις, μεταξύ των οποίων μαγνητική τομογραφία, γαστροσκόπηση και αναλύσεις αίματος.

«Ένιωσα ένα κάψιμο σε όλο μου το στήθος και στην κοιλιά μου. Σα να μου έχουν βάλει φωτιά σε όλο μου το σώμα. Το “Εντερικόν” μου έκαψε τα έντερα» ισχυρίζεται ο Βασίλης Παϊτέρης.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Παϊτέρη, η γνωριμία του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης έγινε στο πλαίσιο των βολιδοσκοπήσεων για το αν ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του κ. Βελόπουλου στις τελευταίες εθνικές εκλογές. 

Βάσει των ισχυρισμών του κ. Παϊτέρη, σε ερώτημά του προς τον κ. Βελόπουλο, για το αν κάνει “δουλειά” ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού και στην διάταση των αγγείων, το οποίο διαφημιζόταν στην τηλεοπτική εκπομπή του δεύτερου, ο πολιτικός αρχηγός φέρεται να τον παρότρυνε «να το πάρει άφοβα», συστήνοντάς του να το προμηθευτεί από το γραφείο του, όπου και θα τον εξυπηρετούσε μια κυρία που θα συναντούσε εκεί. «Έδωσα 20 ή 30 ευρώ, δεν θυμάμαι και το πήρα» λέει ο κ. Παϊτέρης.

Και συνεχίζει: «Ένα βράδυ που ένιωσα μια δυσφορία στο στομάχι και αφού τηλεφώνησα σε έναν αριθμό που μου είχαν υποδείξει, έλαβα 14 σταγόνες και τις κατάπια με λίγο νερό. Έπειτα από δυο ώρες όμως άρχισα να νιώθω ένα κάψιμο στην κοιλιά μου, που συνδυαζόταν με αφόρητους πόνους. Αισθάνθηκα σα να ήμουν έτοιμος να πεθάνω». 

Οι γιατροί του Αττικόν τον μετέφεραν στα Επείγοντα, όπου και εξετάστηκε από τον παθολόγο βάρδιας. «Άντεξα στους πόνους επί επτά ολόκληρες ώρες» λέει ο τσιγγάνος καλλιτέχνης. «O γιατρός που με είδε, μου είπε, "κύριε Παϊτέρη, τα έντερά σου είναι καμένα, το είδαμε στις ακτινογραφίες". Ήταν πολύ πρησμένα, μου είπε» προσθέτει. 

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για το στομάχι και το πεπτικό σύστημα. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι όλη αυτή η βλάβη, η οποία είχε επέλθει στην υγεία μου, είχε προκληθεί από τη λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής και μια εβδομάδα μετά, έλαβα ξανά μικρότερη ποσότητα από το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής» αναφέρει στην έγγραφη καταγγελία του προς τον Ε0Φ ο Βασίλης Παϊτέρης.

Έτσι, στις 2/2/2020 χρειάστηκε να μεταβεί για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, συγκεκριμένα στο Σωτηρία, με πολύ πιο έντονους πόνους, όπως περιγράφει, και κάψιμο όπως και την πρώτη φορά στην περιοχή του στομάχου, του εντέρου, των πνευμόνων και γενικότερα στο πεπτικό σύστημα. «Αντελήφθην πλέον ότι η βλάβη της υγείας μου προκλήθηκε από τη λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος, οπότε και υποβλήθηκα εκ νέου σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις. Μέχρι και σήμερα νιώθω έντονους πόνους στο στομάχι και στα έντερα» καταλήγει στην έγγραφη καταγγελία του. 

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, κυρία Μαριζάνα Κίκιρη, ο εντολέας της υπέστη σοβαρή βλάβη της υγείας του εξαιτίας του συγκεκριμένου σκευάσματος, όπως προέκυψε από τις δύο έκτακτες μεταβάσεις του στα Επείγοντα των νοσοκομείων Αττικόν και Σωτηρία. «Υποβάλλαμε την καταγγελία μας στον ΕΟΦ και περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, για να καταθέσουμε στη συνέχεια μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας που παρασκευάζει το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής» σημειώνει η κυρία Κίκιρη. 

Η συνήγορος του κ. Παϊτέρη, κυρία Μαριζάνα Κίκιρη

kikiri


Τι απαντά ο Βελόπουλος

Για ψευδείς ισχυρισμούς κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υποστηρίζοντας με τη σειρά του ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων, Βασίλης Παϊτέρης, προσπαθεί με τεχνάσματα και ανυπόστατες καταγγελίες να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Μάλιστα, τονίζει ότι η καταγγελία του κ. Παϊτέρη στον ΕΟΦ έχει να κάνει με το γεγονός ότι αρνήθηκε να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, έπειτα από πρόταση του γνωστού τσιγγάνου καλλιτέχνη. 

«Ήρθε στο γραφείο μου να μου ζητήσει να τον συμπεριλάβω και του απάντησα αρνητικά, γι’ αυτό τώρα αντιδρά με αυτό τον τρόπο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος. Από την πλευρά του, ο κ. Παϊτέρης υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι δέχτηκε πρόταση από τον κ. Βελόπουλο για να κατέβει υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, την οποία και απέρριψε. 

Ο κ. Βελόπουλος ξεκαθαρίζει ότι το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να διαφημίζεται με τηλεοπτικό σποτ μέσω της εκπομπής του, όμως σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε προϊόν που ανήκει στον ίδιο. «Το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής είναι και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, αλλά και αποτελεσματικό απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, καθώς το έχει προμηθευτεί αρκετός κόσμος, χωρίς να διαμαρτυρηθεί για τυχόν παρενέργειες» προσθέτει. 

Μάλιστα, επισημαίνει ότι στο φύλλο οδηγιών του σκευάσματος, αναφέρεται ότι η λήψη του γίνεται κατόπιν σύστασης γιατρού, κάτι που όφειλε να είχε πράξει ο κ. Παϊτέρης πριν το πάρει. «Αν πάτε εσείς να πάρετε με δική σας πρωτοβουλία ένα σκεύασμα από το φαρμακείο, θα φταίει ο φαρμακοποιός;» υπογραμμίζει ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης. 

Και καταλήγει: «Ο Παϊτέρης θέλει να γίνει διάσημος, γι' αυτό τα λέει αυτά. Δεν είναι δικό μου το σκεύασμα, ένα σποτ παίζει στην εκπομπή μου, δεν σημαίνει ότι είναι δικό μου το συμπλήρωμα διατροφής. Ωστόσο, αρκετοί το έχουν πάρει απ’ όσο ξέρω και μάλιστα είναι ευχαριστημένοι. Το συμπληρωμα είναι κανονικά εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Ο Παϊτέρης ρώτησε τον γιατρό του πριν το πάρει;».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παϊτέρης κατά Βελόπουλου: Το «Εντερικόν» μου έκαψε τα έντερα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news