facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Κοροναϊός : Σε αυστηρή καραντίνα η Μαλεσίνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κοροναϊού τίθεται από αύριο Κυριακή, στις 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 08/03 η ΔΕ Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών, της Π.Ε. Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σημαίνει πως προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο της ΔΕ Μαλεσίνας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές  και με τη σχετική βεβαίωση).

Παράλληλα, επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της ΔΕ Μαλεσίνας για λόγους υγείας.

Ακόμα, αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

Επιπλέον, αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών (εκτός σχολείων ειδική αγωγής). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ – Όλα τα μέτρα:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας, του Δήμου Λοκρών, της Π.Ε. Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και εισήγησης του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέγια επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η ΔΕ Μαλεσίνας κηρύσσεται σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από την Κυριακή 28-02-2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 08-03-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

  1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο της ΔΕ Μαλεσίνας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές  και με τη σχετική βεβαίωση).
  2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της ΔΕ Μαλεσίνας για λόγους υγείας.
  3. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
  4. Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών (εκτός σχολείων ειδική αγωγής). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).
  5. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  6. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  7. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  8. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λοκρών για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της ΔΕ Μαλεσίνας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  9. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  10. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων ΔΕ Μαλεσίνας.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα 08-03-2021.

Τι οδήγησε στην απόφαση

Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πως διπλασιάστηκαν μέσα σε μια ημέρα τα κρούσματα στην κοινότητα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η διασπορά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λοκρών και του ΕΟΔΥ και στη δειγματοληψία που έγινε το Σάββατο (27/2) μέχρι το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), αποκαλύφθηκαν άλλα 40 κρούσματα σε σύνολο 386 δειγμάτων (ποσοστό θετικότητας 10,4%)!

«Επειγόντως πρόσθετα μέτρα…»

Το συγκεκριμένο νούμερο έρχεται να προστεθεί στα 82 που ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, και ενώ υπάρχει και διψήφιο νούμερο ενεργών κρουσμάτων στο υπόλοιπο του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές σημείωσε πως είναι «ώρα ευθύνης» και κάνει έκκληση εφαρμογής όλων των μέτρων από τους κατοίκους, τονίζοντας όμως ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το Δήμο δεν είναι αρκετά όσον αφορά την Κοινότητα Μαλεσίνας ζητώντας πρόσθετα.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών και ειδικά της Μαλεσίνας. Το σημερινό αποτέλεσμα των rapid τεστ στη Μαλεσίνα είναι τέτοιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ή ελπίδας για το άμεσο μέλλον. Πλέον όλος ο πληθυσμός της Μαλεσίνας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός δεδομένου πως η διασπορά είναι τέτοια που οποιαδήποτε μη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι επικίνδυνη» είπε ο κ. Ζεκεντές.

«Σε συνέχεια των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων στο 1ο και 2ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Μαλεσίνας με εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εκδοθούν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των εν λόγω σχολικών μονάδων για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα. Σε επικοινωνία μου με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και την Πολιτική Προστασία εξέφρασα την άποψη μου πως τα μέτρα επιπέδου αυξημένου κινδύνου που ισχύουν για το Δήμο Λοκρών από σήμερα έως το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου, δεν είναι επαρκή για την Κοινότητα Μαλεσίνας, για την οποία ζητώ πρόσθετα» κατέληξε.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοροναϊός : Σε αυστηρή καραντίνα η Μαλεσίνα"

Υπόθεση Δ.Κουφοντίνα: Η απάντηση του Κ.Μητσοτάκη στον Α.Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανακοίνωσή του, απάντησε στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρονται τα εξής:

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».

​Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ.Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησής του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει και εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Δ.Κουφοντίνα: Η απάντηση του Κ.Μητσοτάκη στον Α.Τσίπρα"

«Η Ελλάδα εισέβαλε στο 20ό νησί μας»! λένε οι Τούρκοι για ελληνικές σημαίες σε νησί

«Στο νησί Limoniye (Αλιμιά) της Ελλάδας, το οποίο άνοιξε για διαμονή και τουρισμό  χτίστηκαν δύο εκκλησίες. Στο νησί κυματίζουν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.»

Άγκυρα.

«Παραβλέποντας το διεθνές δίκαιο (…) στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, η Ελλάδα ξεκίνησε άλλη μία κατοχή ενός νησιού», λέει τούρκικο δημοσίευμα με αφορμή τις εκκλησίες στο ελληνικό νησί Αλιμιά που βρίσκεται μεταξύ της Ρόδου και της Χάλκης, που οι Τούρκοι  σε αυτό καθώς και σε πολλά άλλα νησιά και βραχονησίδες έχουν κατακτητικές βλέψεις.

Μάλιστα, το δημοσίευμα,  που επικαλείται τον απόστρατο συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ που είχε διατελέσει ως γενικός γραμματέας στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει:


 

«Τόσο η ελληνική όσο και η βυζαντινή σημαία έχει τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη του νησιού «Λιμόνιγε», που η Ελλάδα το αποκαλεί Αλιμιά. Η Ελλάδα μεταφέρει τουρίστες εκεί οργανώνοντας ημερήσιες εκδρομές με πλοίο από το νησί της Ρόδου. Ενώ η Τουρκία κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια σε τρεις ημέρες, εδώ και πέντε μήνες οι ελληνικές και οι βυζαντινές σημαίες κυματίζουν στο νησί Αλιμιά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ελλάδα εισέβαλε στο 20ό νησί μας»! λένε οι Τούρκοι για ελληνικές σημαίες σε νησί"

Λαμία: Ένταση και προσαγωγές έξω από το νοσοκομείο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (pics, vid)

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας όταν ενημερωθηκαν ότι περίπου 20 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κινούνται προς την είσοδο της νοσοκομείου.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες σταμάτησαν τους αντιεξουσιαστές πριν φτάσουν στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Λαμίας.

Στο σημείο υπήρξε ένταση με τους αντιεξουσιαστές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και τους αστυνομικούς να προσαγάγουν αρκετούς από αυτούς.

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:
 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ένταση και προσαγωγές έξω από το νοσοκομείο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (pics, vid)"

Στο έλεος του κορωνοϊού η Αττική - Σε κατάσταση ασφυξίας τα νοσοκομεία με κατειλημμένες ΜΕΘ

H αποσυμφόρηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αποτελεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μεγαλύτερο στοίχημα για τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στην Αττική, όπου μέσα σε πέντε ημέρες καταγράφηκαν 4.000 κρούσματα, η εικόνα στα νοσοκομεία προδίδει κάποιας μορφής ασφυξία, καθώς η πληρότητα στις εντατικές φτάνει σχεδόν στο 90%. Οι αυξανόμενες ημερήσιες εισαγωγές μαρτυρούν την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου που, σε συνδυασμό με τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών, ανησυχούν τους ειδικούς, οι οποίοι συνέστησαν επέκταση του σκληρού lockdown.

Στο κόκκινο βρίσκεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σωτήρια όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για κορωνοιό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς είναι κατειλημμένα.

H κατάσταση ωστόσο δεν είναι καλύτερη ούτε στα δύο ακόμη μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, δηλαδή στον Ευαγγελισμό και το Αττικό, αφού στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο με την πιθανότερη εκτίμηση να είναι ότι θα καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

«Η πίεση που δεχόμαστε πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός ατόμων που χρειάζονται και ιατρική εκτίμηση και νοσηλεία. Μειώνεται σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και αυξάνεται σημαντικά πλέον η βαρύτητα της νόσου», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Αρετή Γραβάνη, Ειδικευόμενη Παθολογίας Κλινικής Λοιμώξεων του Σωτηρία.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις των ειδικών για την Αττική. «Η πίεση είναι τεράστια στην Αττική, όλα τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα και έχουν εμπειρία στη διαχείριση της πανδημίας καθώς το τρίτο κύμα χτυπά την Αττική», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Γιάννης Καλομενίδης πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο προκαλούν ανησυχία πάντως.

Το Σάββατο εντοπίστηκαν άλλα 1.630 κρούσματα, ενώ 29 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον ιό και τις επιπλοκές που προκαλεί.

Συνολικά διεξήχθησαν 47.065 τεστ, εκ των οποίων τα 23.323 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 23.742 rapid.

Στις 815 συνολικά είναι οι νέες μολύνσεις στην περιοχή της Αττικής, επιβεβαιώνοντας το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που έχει συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα και στα προάστιά της.

Στους 379 ανήλθε ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας SARS-Cov-2 στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η υπεύθυνη συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Παράλληλα, και κατ' εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία ώστε να απελευθερωθούν κλίνες και να κερδηθεί πολύτιμος χρονος. Σημειωτέον, ότι τα εξιτήριο ως διοικητική διαδικασία των νοσοκομεια δεν γίνονται το Σάββατο και την Κυριακή αλλά μόνο τις εργάσιμες ημέρες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τόσο τον γενικό γραμματέα υπηρεσιών υγείας όσο και τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθιου θεωρείται δεδομένο ότι τα εξιτήρια θα γίνουν βάσει όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων και απλως θα συντμηθεί χρονικά η ολοκλήρωση τους.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη μέγιστη αξιοποίηση των δυνάμεων του ΕΣΥ γνωρίζοντας από τους επιστήμονες ότι αναμένεται επιβάρυνση των νοσοκομείων και περισσότεροι ασθενείς. Η παραχώρηση των επιπλέον 70 κλινών θα δώσει ανάσα στις ΜΕΘ. Και εννοείται πως όσοι ασθενείς με άλλα νοσήματα πλην Covid-19, χρειαστούν ΜΕΘ θα διακομιστουν με το ΕΚΑΒ στις ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας που έχουμε κάνει» λέει στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιοπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου επισήμανε μετά το τέλος της σύσκεψης ότι το ΕΚΑΒ είναι σε 24ωρη υπηρεσία προκειμένου να κατανείμει τα περιστατικά covid 19 σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, διαθέτοντας τον στόλο των ασθενοφόρων του και τα πληρώματα του που βρίσκονται σε μέγιστη ετοιμότητα.

Συνολικά σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί κάθε ημερα περίπου 120 διακομιδες επιβεβαιωμενων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών. Για να γίνει αντιληπτή η επιδείνωση της επιδημίας και η επιβάρυνση των νοσοκομείων αρκεί να αναφερθει πως την προπερασμένη εβδομάδα οι συνολικές διακομιδες περιστατικών covid 19 δεν ξεπερνούσαν ημερησίως τις 80!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο έλεος του κορωνοϊού η Αττική - Σε κατάσταση ασφυξίας τα νοσοκομεία με κατειλημμένες ΜΕΘ"

Κορονοϊός: Απαραίτητη ίσως και τρίτη δόση του εμβολίου – Τι λέει ο συνιδρυτής της BioNTech

«Έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θέσει την πανδημία υπό έλεγχο», εάν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά ο εμβολιασμός, δηλώνει ο Ουγούρ Σαχίν, συνιδρυτής της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Σαχίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαιτείται και μια τρίτη δόση του εμβολίου, το αργότερο έως το επόμενο έτος, ενώ επισημαίνει ότι το πιθανότερο είναι ότι στο εξής το εμβόλιο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, προσαρμοσμένο στις νέες παραλλαγές που θα προκύπτουν, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Θα είναι η νέα κανονικότητά μας», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα στην Γερμανία θα μειωθούν αισθητά από το τέλος Μαΐου, ενώ από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», διευκρινίζει.

Ο κ. Σαχίν και η συνιδρύτρια της BioNTech και σύζυγός του Εζλέμ Τουρετσί, θα τιμηθούν στις 19 Μαρτίου με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Απαραίτητη ίσως και τρίτη δόση του εμβολίου – Τι λέει ο συνιδρυτής της BioNTech"

Ηράκλειο: Στην Εντατική παιδί μετά από επέμβαση – Βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης, το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, παρουσίασε επιπλοκές και έτσι κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη ΜΕΘ.

Στη συνέχεια, το παιδί υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού το οποίο ήταν θετικό.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Κτενιαδάκης, η νοσηλεία του παιδιού στη ΜΕΘ σχετίζεται με τις επιπλοκές που παρουσίασε μετά την επέμβαση, η οποία δεν προσδιορίζεται.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Στην Εντατική παιδί μετά από επέμβαση – Βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό"

Καιρός αύριο: Αλλάζει το σκηνικό – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Κυριακή (28/2) ενώ θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Διαβάστε την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ο καιρός αύριο, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο και στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, όπου τις βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν τοπικά σε 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αλλάζει το σκηνικό – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας"

Υπόθεση Λιγνάδη: Δρούσε τουλάχιστον 30 χρόνια σε βάρος ανηλίκων

Ως έναν άνθρωπο με μεθοδευμένη δράση για τουλάχιστον 30 έτη, θύματα ανηλίκους και επικίνδυνο να τελέσει νέα αδικήματα περιγράφουν τον Δημήτρη Λιγνάδη οι δικαστές του Δικαστικού Συμβουλίου οι οποίοι απέρριψαν, λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του, την ένσταση ακυρότητας, που είχε καταθέσει, κατά της προδικασίας.

Στο βούλευμα τους επικαλούνται, μάλιστα, υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου το 1984, η οποία ήρθε στο φως μετά την σύλληψη του προφυλακισμένου σκηνοθέτη από την διαδικασία της δακτυλοσκόπησης στην ΓΑΔΑ.

«Επί σειρά ετών, τουλάχιστον από το έτος 1984, οπότε χρονολογείται σήμανση του για σχετιζόμενο με την γενετήσια ελευθερία σε βάρος ανηλίκου αδίκημα και έως το έτος 2015, δηλαδή για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών, προσέγγισε ανήλικους και γενικά άτομα νεαρής ηλικίας, πέραν των κατονομαζόμενων την δικογραφία και πλήθος άλλων» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο βούλευμα τους και επισημαίνουν πως η "μεθοδευμένη  δράση του" υποδεικνύει "σταθερή ροπή του προς την διάπραξη αυτού του είδους των εγκλημάτων, ως στοιχείο της προσωπικότητάς του".

Στο βούλευμα γίνεται αναλυτική αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται να εντόπιζε ανήλικους είτε με αφορμή τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στο χώρο των θεάτρων, είτε ως διδάσκων θεατρική αγωγή σε σχολεία και εργαστήρια, είτε από φιλικούς κύκλους, «ακόμη και τυχαία σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, που σύχναζαν ανήλικοι και νέοι και υποσχόμενος να τους καθοδηγήσει και να τους βοηθήσει να σταδιοδρομήσουν στον καλλιτεχνικό χώρο, τελούσε σε βάρος τους αδικήματα σχετιζόμενα με την γενετήσια ελευθερία τους, είτε με την άσκηση βίας, ακόμη και με την περιαγωγή του σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας για αντίσταση με τη χρήση ουσιών, είτε και χωρίς βία, εκμεταλλευόμενος όμως ακριβώς την ανηλικότητα και το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων, καθώς και τις θέσεις που κατά καιρούς κατείχε, αλλά και εν γένει το status quo του».

Για τους δικαστές, ο Δημήτρης Λιγνάδης εκμεταλλευόταν την αδυναμία των θυμάτων του και αξιοποιώντας "την αναγνωρισιμότητα του , την ρητορική του δεινότητα, και την ικανότητα πειθούς, που αναμφισβήτητα φύση και θέση κατείχε, υπό το πρόσχημα της καθοδήγησης και διαπαιδαγώγησης τους, προσέγγιζε τα άτομα αυτά, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και ακολούθως τα χειραγωγούσε, ώσπου να επιτύχει την εκπλήρωση των ανάρμοστων προθέσεων του".

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, επιπλέον, αποφαίνεται πως ακόμη και στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος είχε κληθεί σε εξηγήσεις πριν την άσκηση δίωξης σε βάρος του "δεν θα είχε προσκομίσει ικανά στοιχεία για να ανατρέψουν το ήδη συγκεντρωθέν αποδεικτικό υλικό και να αποτρέψουν τον αρμόδιο εισαγγελέα από την άσκηση ποινικής δίωξης" καθώς όπως επισημαίνουν τα στοιχεία που προσκόμισε στην ανάκριση, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των μηνυτών για τον τόπο που βρισκόταν τις ημερομηνίες που τον καταγγέλλουν για τους βιασμούς,  έχουν "χρονικό κενό".

"Έχει εμφανή παραφιλική έφηβοφιλική σεξουαλική τάση"

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως η οποία έκανε λόγο για «ανεξέλεγκτη γενετήσια ορμή» του κατηγορούμενου ενώ αναφερόμενη στους μηνυτές υπογράμμισε πως δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους . Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο σκηνοθέτης «έχει εμφανή παραφιλική έφηβοφιλική σεξουαλική τάση και προτίμηση την οποία εξεδήλωνε χωρίς καμία αναστολή, ακόμα και σε δημόσιους χώρους, για ένα πολύ μακρόχρονο διάστημα και δη από τουλάχιστον το έτος 1995 έως και τουλάχιστον το 2016, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της δικογραφίας, εκμεταλλευόμενος αφενός στην ευαίσθητη ηλικία των ανήλικων που προσέγγιζε, ιδίως αγοριών από 14 έως 16, αφετέρου την ματαιοδοξία τους και την έλλειψη οικογενειακού περιβάλλοντος, δρώντας σχεδόν με πανομοιότυπο μεθοδικό και συστηματικό τρόπο κάθε φορά, καλλιεργούσε αρχικά κλίμα εμπιστοσύνης, επικαλούμενος και προβάλλοντας την επαγγελματική του ιδιότητα, ως καταξιωμένου σκηνοθέτη – ηθοποιού, πείθοντας αυτά ότι πρόθεση του ήταν να τα βοηθήσει να ανελιχθούν στο χώρο του θεάματος και παρασύροντας τα με τις υποσχέσεις αυτές στο σπίτι του, με αποκλειστικό σκοπό την τέλεση γενετήσιων πράξεων μαζί του".

Η εισαγγελέας επισημαίνει πως η άμεση άσκηση ποινικής δίωξης χωρίς προηγουμένως να κληθεί σε εξηγήσεις ο Δημήτρης Λιγνάδης δικαιολογείται από  αυτή την "εμμονική παραφιλική του τάση, η οποία περιγράφεται με σαφήνεια στις ληφθείσες καταθέσεις, αλλά και στις εγκλήσεις που κατατέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς και η σταθερή εξακολουθητική ροπή του προς την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα αμφοτέρων των φύλων, η οποία ροπή έφτασε στην εγκληματική και μάλιστα κακουργηματική της μορφή, με παθόντες δύο αλλοδαπούς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτός συνεχίζει να μένει στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου όπου ανέκαθεν αλίευε ανήλικους για τον ανώτερο σκοπό, δικαιολογούσαν κατά την άποψή μας απόλυτα την εφαρμογή στο πρόσωπο του της παραγράφου δύο του άρθρου 244 του κώδικα ποινικής δικονομίας περί παράλειψης κλήση του ως υπόπτου για λήψη χωρίς όρκο εξηγήσεων και της άμεσης άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του με σκοπό την αποτροπή τέλεσης νέων πάρω μην αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων παθόντων" εξηγεί η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση Λιγνάδη: Δρούσε τουλάχιστον 30 χρόνια σε βάρος ανηλίκων"

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους

Υπάρχει ένα ρεύμα στην ελληνική κοινωνία για καταπολέμηση του μίσους και της τρομοκρατίας, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους δεν μπορεί η δημοκρατία να υποκύπτει σε εκβιασμούς κατά συρροήν δολοφόνων επαγγελματιών δολοφόνων, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Γιατί δεν απευθύνουν την έκκληση στον ίδιο και την απευθύνουν στην πολιτεία τόνισε επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η καταπολέμηση της βίας του μίσους και της τρομοκρατίας πρέπει να μας ενώνει όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.Επειδή παρακολουθώ διάφορους οι οποίοι ζητάνε από την ελληνική πολιτεία να κάνει κάτι; Μα γιατί δεν απευθύνουν την έκκληση τους στον ίδιο; Στο κάτω -κάτω η ζωή του είναι στα χέρια του, που θα μου επιτρέψετε να σας πω είναι ένα προνόμιο, ένα δικαίωμα,το οποίο αφαιρέσει από άλλους 11 ανθρώπους δολοφονώντας τους, εν ψυχρών και πισώπλατα».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους"

Lockdown: Και βουνό και θάλασσα – Βόλτα και αστυνομικά μπλόκα σε Φάληρο και Πάρνηθα (pics)

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού και το lockdown επιτάσσουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, ωστόσο νωρίτερα κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία για βόλτα.

Η περιοχή του Φαλήρου… βούλιαξε από κόσμο το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ άλλοι επέλεξαν μια μικρή απόδραση στο βουνό και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν την παραλία του Φαλήρου, έκαναν τις βόλτες τους και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα μέτρα… πήγαν περίπατο, καθώς παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού.

Στην Πάρνηθα τα αστυνομικά μπλόκα ήταν πολλά κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους προς τους πολίτες που θέλησαν να κάνουν τη βόλτα τους στο βουνό.

Δείτε εικόνες από το Φάληρο:

Δείτε εικόνες από την Πάρνηθα

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: Και βουνό και θάλασσα – Βόλτα και αστυνομικά μπλόκα σε Φάληρο και Πάρνηθα (pics)"

Κορωνοϊός: Στα 1.630 τα νέα κρούσματα - Στο «βαθύ κόκκινο» η Αττική με 815 νέες μολύνσεις

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε στην έκθεσή του ο ΕΟΔΥ.

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν άλλα 1.630 κρούσματα, ενώ 29 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον ιό και τις επιπλοκές που προκαλεί.

Συνολικά διεξήχθησαν 47.065 τεστ, εκ των οποίων τα 23.323 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 23.742 rapid.

Στις 815 συνολικά είναι οι νέες μολύνσεις στην περιοχή της Αττικής, επιβεβαιώνοντας το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που έχει συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα και στα προάστιά της.

Πιο αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.468 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (71.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.338 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 346 (ημερήσια μεταβολή +28.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285 ασθενείς».

Η γεωγραφική κατανομή των 1.630 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

69 κρούσματα στην Π.Ε.Ανατολικής Αττικής

94 κρούσματα στην Π.Ε.Βόρειου Τομέα Αθηνών

103 κρούσματα στην Π.Ε.Δυτικού Τομέα Αθηνών

28 κρούσματα στην Π.Ε.Δυτικής Αττικής

220 κρούσματα στην Π.Ε.Κεντρικού Τομέα Αθηνών

101 κρούσματα στην Π.Ε.Νοτίου Τομέα Αθηνών

182 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

18 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

201 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

64 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε.Ζακύνθου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

36 κρούσματα στην Π.Ε.Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

29 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

21 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

47 κρούσματα υπό διερεύνηση
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.630 τα νέα κρούσματα - Στο «βαθύ κόκκινο» η Αττική με 815 νέες μολύνσεις"

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021».

«Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» επισημαίνεται στηνανακοίνωση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας"

Χανιά: Νέα επίθεση από τα σκυλιά του ασυνείδητου ιδιοκτήτη-Τραυματίστηκε μία γυναίκα(φωτο)

Νέο θύμα του ασυνείδητου που σύμφωνα με πληροφορίες αφήνει τα σκυλιά του ελεύθερα στην περιοχή της Χρυσής Ακτής και εκείνα κάνουν επιθέσεις σε ζώα, είναι μία γυναίκα η οποία λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου, τραυματίστηκε από δάγκωμα των συγκεκριμένων ζώων.

Παρά τις καταγγελίες, τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων κατά του ιδιοκτήτη σκυλιών και τις καταθέσεις μαρτύρων για καταστάσεις τρόμου που βιώνουν όλοι όσοι πηγαίνουν με τα σκυλιά τους βόλτα στην συγκεκριμένη περιοχή, σημειώθηκε νέα επίθεση σήμερα το απόγευμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα ενώ πήγαινε βόλτα τα σκυλάκια της σήμερα το απόγευμα, στην Χρυσή Ακτή, δέχθηκε επίθεση από ένα από τα σκυλιά του εν λόγω ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο πόδι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη σε ράμματα.

Στη συνέχεια η γυναίκα πήρε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο σπίτι της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο κλήθηκε και η Αστυνομία ενώ το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε αδέσποτη σκυλίτσα, η οποία δίνει μάχη για τη ζωή της. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος ο εν λόγω κηδεμόνας σκύλων "κυκλοφορεί στην περιοχή της Χρυσής Ακτής με τρία μαλινουα, χωρίς λουρί, που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε ζώα, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια τα  αποτρέψει". 

Δειτε τις φωτογραφίες από τον τραυματισμό της γυναίκας

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Νέα επίθεση από τα σκυλιά του ασυνείδητου ιδιοκτήτη-Τραυματίστηκε μία γυναίκα(φωτο)"

Σπίγκελ : Ερντογάν και Τραμπ εμπλέκονται σε σκάνδαλο

Μέγα τραπεζικό σκάνδαλο στην Τουρκία βλέπει το περιοδικό Der Spiegel. Καρά Τεπέ, πανεπιστήμια και η υπόθεση Λιγνάδη στον γερμανικό τύπο.

Με τίτλο «Η Bad Bank του Ερντογάν» το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL αναφέρεται στην τουρκική τράπεζα Halkbank. Όπως επισημαίνει, «μία δίκη στη Νέα Υόρκη καλείται να διαλευκάνει ένα διεθνές πολιτικό και οικονομικό θρίλερ: Συμμετείχε η τουρκική τράπεζα Halkbank στην παράκαμψη κυρώσεων κατά του Ιράν; Στην υπόθεση φαίνεται να έχουν εμπλακεί βαθιά ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ». Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι «εάν καταδικαστεί, η Halkbank απειλείται στη χειρότερη περίπτωση με πρόστιμο ύψους έως 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή με αποκλεισμό από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα Swift. Μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές τράπεζες δεν θα μπορούσε πλέον να συμμετέχει στις διεθνείς συναλλαγές. Αυτό θα ήταν το τέλος της».

Αλλά η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί, αναφέρει το SPIEGEL: «Ηδη σήμερα η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση. Μία χρεοκοπία της Halkbnak θα μπορούσε να είναι η οριστική ταφόπλακα. Εκατοντάδες χιλιάδες αποταμιευτές στην Τουρκία θα έχαναν τις οικονομίες τους. Η λίρα θα συνέχιζε να διολισθαίνει. Οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι για τo τουρκικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη κατάρρευση από το 2001, όταν μέσα σε μία νύχτα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είχαν οδηγηθεί στην πτώχευση».

 Στο εδώλιο γιατί ...αυτοπυρπολήθηκε

Δύσκολες οι συνθήκες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Δύσκολες οι συνθήκες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Το Spiegel Online αναφέρεται στην τραγική ιστορία μίας γυναίκας από το Αφγανιστάν στον προσφυγικό καταυλισμό Καρά Τεπέ της Λέσβου. Η γυναίκα είναι έγκυος, στην απελπισία της επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί και τώρα καλείται να απολογηθεί στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην ίδια και στην οικογένειά της έχει δοθεί καθεστώς διεθνούς προστασίας, αλλά η γυναίκα «θέλησε να αυτοκτονήσει όταν της είπαν ότι δεν μπορεί να μεταβεί στη Γερμανία πριν γεννηθεί το παιδί της. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL η γυναίκα από το Αφγανιστάν είπε στην εισαγγελία ότι προτιμούσε να πεθάνει παρά να φέρει στον κόσμο ένα παιδί σε αυτόν τον καταυλισμό. Οι συνθήκες υγιεινής είναι κάκιστες, παντού έχει σκουπίδια και κάνει πολύ κρύο. Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι υπήρξε παρανόηση και η γυναίκα μάλλον νόμιζε ότι δεν θα της επιτρεπόταν να φύγει από την Ελλάδα, ούτε μετά τη γέννηση του παιδιού».

Στο Spiegel Online μίλησε η Τερέζα Βολακάκη, δικηγόρος της εγκυμονούσας Αφγανής, λέγοντας ότι η υπόθεση «δείχνει για μία ακόμη φορά πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μία πολιτική εκφοβισμού απέναντι στους πρόσφυγες». Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι «μετά την πρώτη ακρόαση η εισαγγελία δεν θέλησε να βάλει στο αρχείο την κατηγορία για εμπρησμό εκ προθέσεως. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή της κατηγορουμένης, αναφέρεται στη δικογραφία, που έχει περιέλθει στην κατοχή του SPIEGEL. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα. Αντιθέτως, η δικηγόρος Τερέζα Βολακάκη δηλώνει στο SPIEGEL ότι δεν υπάρχει θέμα εμπρησμού στη συγκεκριμένη περίπτωση και σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο δεν τιμωρείται ο αυτοτραυματισμός, ούτε η φθορά ξένης περιουσίας εξ αμελείας».

«Ένστολοι στα πανεπιστήμια»

Στο επίκεντρο και πάλι η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια
Στο επίκεντρο και πάλι η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια

Τα κυβερνητικά σχέδια για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια προσελκύουν το ενδιαφέρον της Süddeutsche Zeitung. Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ένστολοι στα πανεπιστήμια» η εφημερίδα του Μονάχου αναφέρει: «Οι τελευταίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έχουν στόχο τη νέα νομοθεσία, που προβλέπει ότι αστυνομική δύναμη περίπου χιλίων ανδρών θα περιπολεί στα πανεπιστήμια ‘προς αποτροπή αξιόποινων πράξεων'. Επιπλέον προβλέπονται μέτρα ασφαλείας των πανεπιστημίων με μόνιμη παρακολούθηση μέσω βιντεοκάμερας και ελέγχους στην είσοδο. Αδικήματα όπως η αφισορύπανση σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν, μελλοντικά, να επιφέρουν βαριές ποινές. Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χαρακτηρίζει ‘τερατώδη' τον νέο νόμο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί τον απόλυτο έλεγχο των πανεπιστημίων. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να επενδυθούν χρήματα στο υπό κατάρρευση εκπαιδευτικό σύστημα και όχι στην αστυνόμευση των φοιτητών».

«Καθαρτική λειτουργία» από το ελληνικό #MeToo

Υπό κράτηση ο Δημήτρης Λιγνάδης
Υπό κράτηση ο Δημήτρης Λιγνάδης

Σε άρθρο με τον λιτό τίτλο «Η υπόθεση Λιγνάδη» η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) κάνει λόγο για μία σεισμική δόνηση με «καθαρτική λειτουργία» που συγκλονίζει την ελληνική κοινή γνώμη. Και εξηγεί: «Από τότε που η Σοφία Μπεκατώρου, τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκις στην ιστιοπλοΐα, δημοσιοποίησε τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα της ομοσπονδίας, όλο και περισσότερα θύματα σεξουαλικής βίας τολμούν να μιλήσουν. Το κύμα του #MeToo ξεδιπλώθηκε με καθυστέρηση και τώρα έφτασε στον χώρο του Πολιτισμού. Γνωστοί θεατράνθρωποι και ηθοποιοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φραστικές και σωματικές επιθέσεις, που ξεπερνούν τα όρια».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης εστιάζει στους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη. Αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική: «Όταν στις 19 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε στην τηλεόραση ένα ακόμη θύμα και έκανε λόγο για βιασμό από τον Λιγνάδη, ο οποίος δεν μπορεί να έχει παραγραφεί, η Μενδώνη έσπευσε να συγκαλέσει συνέντευξη τύπου, όπου αποκάλεσε τον επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου 'επικίνδυνο άνθρωπο', ο οποίος την ξεγέλασε. Ξαφνικά η υπουργός ισχυριζόταν ότι η ίδια είχε ζητήσει την παραίτησή του και ότι επίκειται ποινική δίωξη εναντίον του Λιγνάδη. Επιπλέον δήλωσε με κάποια μεγαλοστομία ότι ο χώρος του Πολιτισμού στην Ελλάδα χρειάζεται μία ‘κάθαρση'. Μετά από αυτούς τους ελάχιστα πειστικούς χειρισμούς η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της υπουργού. Αλλά και το ισχυρό σε επιρροή Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών υποστηρίζει πλέον το αίτημα αυτό. Όπως έγινε γνωστό συν τοις άλλοις, το 2019 η Μενδώνη είχε αγνοήσει την προβλεπόμενη προκήρυξη θέσης και, για λόγους ‘δημοσίου συμφέροντος', όρισε απευθείας τον Λιγνάδη ως επικεφαλής του πιο σημαντικού ελληνικού θεάτρου».

 dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίγκελ : Ερντογάν και Τραμπ εμπλέκονται σε σκάνδαλο"

Σε πάρκο τεχνολογίας μετατρέπεται το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους


Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και της ΟΣΕ – ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής παραβρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι «μια ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο και πιστεύω και ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στον Δήμο ώστε να διερευνήσουμε επιλογές ως προς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτός ο χώρος από ιδέα, από σχέδιο, από όραμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει σύντομα πραγματικότητα».

«Το ενδιαφέρον μου ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα, αυτό είναι κάτι το οποίο πιστοποιείται και από μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες δρομολογούμε, ίσως με πιο σημαντική την επέκταση του Μετρό προς τις περιοχές οι οποίες σήμερα ακόμα δεν εξυπηρετούνται, την πάρα πολύ σημαντική και σημειολογικά, νομίζω, εξαιρετικά αξιόλογη απόφαση μας να μετακινήσουμε τις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός, ως χώρος πρασίνου και αναψυχής στην τοπική κοινωνία και μία σειρά από άλλες σημαντικές δράσεις βελτίωσης των υποδομών της δυτικής Αθήνας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω τη χαρά και την τιμή να πολιτεύομαι σε αυτή την περιοχή από το 2004» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Κατά την άφιξή του, τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλής Νικολάου και ο Πρόεδρος Κώστας Κεσεντές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο χώρο που εκτείνεται παράλληλα με τις παλιές γραμμές του τρένου και ενημερώθηκε για τη μελλοντική του αξιοποίηση.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, εξηγώντας στον Πρωθυπουργό το αρχικό πλάνο του Δήμου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό που αφορά τη νέα γενιά να δώσουμε μία κατεύθυνση και μία ώθηση και να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθειά που κάνετε για την ανασύνταξη της χώρας και στη νέα κατεύθυνση που προσπαθείτε να δώσετε. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό πλάνο. Το σημείο ορόσημο θεωρούμε ότι θα είναι το μουσείο ρομποτικής, το οποίο θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη -υπάρχουν στη χώρα εκατοντάδες εφευρέτες πιστοποιημένοι αλλά και εκατοντάδες ομάδες ρομποτικής. Φιλοδοξούμε λοιπόν και σε συνεννόηση μαζί τους εδώ να είναι η στέγη τους, εδώ να δημιουργηθεί ένα τεχνολογικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα πάρκο όπου θα μπορούμε να φιλοξενούμε τα εκθέματά τους, να τα επισκέπτονται και μαθητές και να εκπαιδεύονται».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε μία συμφωνία πρότυπο, μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, η οποία δείχνει πως μπορεί ένα σιδηροδρομικό ακίνητο σε μία αστική περιοχή να αξιοποιηθεί. Είμαστε ενθουσιασμένοι, διότι δεν έχουμε μόνο την αναβάθμιση του ακινήτου αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Μετά τη ξενάγηση οι κ. Τσίρμπας και Νικολάου υπέγραψαν παρουσία του Πρωθυπουργού τη συμφωνία. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Δυτικού Τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος.

         

Κατά την υπογραφή έλαβε χώρα ο παρακάτω διάλογος:

Σταύρος Τσίρμπας (Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού): Είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς κ. Πρωθυπουργέ, πραγματικά είναι ίσως η ιστορικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας και γίνεται με τη δική σας παρέμβαση, το δικό σας ενδιαφέρον και της κυβέρνησής σας και των άξιων συνεργατών σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ χαίρομαι πάντα Δήμαρχε όταν είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία λέμε.

Το τεχνολογικό πάρκο (tech campus) που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ θα είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή καθώς στον εγκαταλελειμμένο σήμερα χώρο προβλέπεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος, αθλητικοί χώροι, χώροι ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο καθώς και σιδηροδρομικό μουσείο. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αναβίωση της παλιάς γραμμής του τραμ που θα συνδέει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τον σταθμό Λαρίσης περνώντας μέσα από το τεχνολογικό πάρκο.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πάρκο τεχνολογίας μετατρέπεται το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους"

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα υποχωρήσει το ψυχρό ρεύμα που έρχεται την Κυριακή

Ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα κατέβουν από αργά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή στην χώρα μας ρίχνοντας την αισθητά την θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αυτή η εξέλιξη δεν εμπνέει ανησυχία, δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά η αίσθηση της πτώσης της θερμοκρασίας θα είναι έντονη επειδή το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα θερμό.

Αυτή η επαναφορά του χειμώνα θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη και έπειτα ο καιρός θα μαλακώσει ξανά μέχρι τις 8 με 10 Μαρτίου όπου αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Από πλευράς φαινομένων τώρα οι περιοχές που θα δεχθούν τοπικές βροχές τα επόμενα 24ωρα είναι κυρίως η ανατολική Θεσσαλία και οι Σποράδες καθώς και η κεντρική και δυτική Πελοπόννησος.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούογλου:

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα υποχωρήσει το ψυχρό ρεύμα που έρχεται την Κυριακή"

Από Δευτέρα: Πρόστιμα και ποινές μαμούθ με on line ελέγχους

Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 3 χρόνια προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση. Δείτε αναλυτικά για ποιούς ισχύει, από την 1η Μαρτίου 2021…

Ειδικότερα στο άρθρο 14 της τροπολογίας επισημαίνεται ότι για την ακινησία στα οχήματα τα πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς, που δήλωσαν on line ακινησία (κρατάνε τις πινακίδες σπίτι) αλλά θα συλληφθούν να κυκλοφορούν το όχημα,  ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με επιπλέον καταβολή των ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ενώ σε περίπτωση υποτροπής τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και κυμαίνεται σε 30.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια!

Προσοχή:
Οι ιδιοκτήτες που πραγματοποίησαν ακινησία, πρέπει να αφαιρέσουν από το όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας και να το έχουν σταθμευμένο μόμινα (σε πάρκινγκ και όχι στον δρόμο) στην ακριβή τοποθεσία που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που το όχημα βρεθεί παρκαρισμένο σε διαφορετική τοποθεσία τότε επιβάλλονται τα παραπάνω πρόστιμα!

Τέλος δημιουργείται μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για όλα τα οχήματα ώστε η ΑΑΔΕ να μπορεί να διαπιστώσει ποια κινούνται χωρίς να έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ή είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ώστε να μπορέσει επιτέλους να πραγματοποιήσει μια αξιόπιστη διασταύρωση στοιχείων και να επιβληθούν τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Στον έλεγχο των οχημάτων που θα διαπιστώνεται αν ο ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όχι μόνο η Τροχαία δηλαδή το πρόστιμο θα μπορούν να το βεβαιώσουν και τα στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες καθώς μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους θα μπορούν επί τόπου να ελέγχουν αν κάποιο όχημα έχει κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας ή όχι.

Τα υπέρογκα πρόστιμα φαίνεται ότι θεσπίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο την κίνηση των οχημάτων που έχουν δηλωθεί σε προσωρινή ακινησία αλλά οι ιδιοκτήτες τους δυστυχώς τα κινούν παράνομα.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Από Δευτέρα: Πρόστιμα και ποινές μαμούθ με on line ελέγχους"

Έβρος: Ανατροπή με τον θάνατο στρατιώτη στη σκοπιά

Νέα στοιχεία έφερε στο φως η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για τη δολοφονία του στρατιώτη Αλέξανδρου-Αθανασίου Σαρτζή στον Έβρο.

Ο 28χρονος βρέθηκε νεκρός μέρα – μεσημέρι στη σκοπιά του και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία... Περίπου τρία χρόνια μετά ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Η στρατιωτική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε δολοφονία τον θάνατο του Αλέξανδρου – Αθανάσιου Σαρτζή και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου στρατιωτικού του Στρατού Ξηράς.

Καθοριστική στην εξέλιξη της υπόθεσης ήταν η έρευνα του τεχνικού συμβούλου και ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα βαλλιστικής Γεώργιου Ραυτογιάννη, που όρισε η οικογένεια. Και εκείνος στην αρχή θεώρησε πως επρόκειτο για αυτοκτονία, μόλις όμως έλαβε τα απαραίτητα έγγραφα, «είδε» τη δολοφονία. «Τα στοιχεία που βρήκαμε εμείς διαφοροποιούνται από αυτά του Στρατού…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξανδρος Σαρτζής, τελειόφοιτος μηχανολόγος – μηχανικός, που έμενε στην Αθήνα, δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σκοπιάς του στον Τρίτο Λόχο Μηχανικού στο στρατόπεδο «Μυλωνάς», στον Βάλτο Ορεστιάδας. Ήταν 9 Αυγούστου 2015.

Όλα έγιναν μέσα σε 27 λεπτά. Έπιασε βάρδια στην επικαλυπτική σκοπιά στην πύλη σε υπόστεγο ενός ΤΟΛ στις 13:55 και στις 14:22 ακούστηκε ο πυροβολισμός. Σε αυτό το διάστημα οι κάμερες ασφαλείας του στρατοπέδου, κατέγραψαν συγκεκριμένες κινήσεις φαντάρων και υπαξιωματικών, που δεν ερευνήθηκαν σε βάθος. Εκτός από τις κάμερες, υπάρχουν και αντιφάσεις. Σε καταθέσεις που δόθηκαν, άλλαζαν τις μαρτυρίες τους σε σχέση με αυτά που είχαν καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας και στο βιβλίο εφόδων.

Ο σκοπός ανέφερε για τη στιγμή μετά τον πυροβολισμό ότι είδε τον Β’ υπαξιωματικό υπηρεσίας στα εβδομήντα μέτρα απόσταση και του μίλησε. Στη δεύτερη κατάθεση δεν αναφέρεται στη συνομιλία τους, αλλά ούτε ότι τον είδε στο σημείο.

Μία περιστρεφόμενη κάμερα που υπάρχει σε κομβικό σημείο του στρατοπέδου, χρειάζεται ένα λεπτό για τον πλήρη κύκλο. Ενδεχομένως ο δράστης να το γνώριζε αυτό, να μην βγήκε από την μπροστινή έξοδο του ΤΟΛ που θα γινόταν αντιληπτός από τον σκοπό της πύλης και να έφυγε από την πίσω πλευρά.

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι παρά την αποδοχή της ανθρωποκτονίας, δεν έγινε η απαιτούμενη έρευνα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών. Στόχος τους να ανασυρθεί και να εξεταστούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τα σημαντικά στοιχεία που παραμένουν «θαμμένα».

Συγκλονίζει η μητέρα του

Η Μόνικα Σαρτζή, μητέρα του αδικοχαμένου Άλεξ, είναι παθολόγος – εντατικολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Συγκλονίζει περιγράφοντας στην κάμερα του «Τούνελ» τη στιγμή που της είπαν μέσω τηλεφώνου πως ο γιος της ήταν νεκρός. «Ο Άλεξ ήταν ένα μορφωμένο παιδί με χιούμορ, γεμάτο ζωή. Δε φοβόταν κάτι και διεκδικούσε με κάθε τρόπο το δίκιο του. Όταν μάθαμε για το συμβάν, βρισκόμασταν στο εξοχικό μας στην Κυπαρισσία, στην παραλία. Ένας Ταξίαρχος μας ανακοίνωσε πως το παιδί μας είχε αυτοκτονήσει. Στην αρχή δεν τον πιστέψαμε. Μετά από λίγο όμως μας ξανακάλεσε και μας ρώτησε για τη σορό του και αν επιθυμούσαμε να μας τη στείλει, λες και ήταν κάποιο δέμα… Έβγαλε ο ίδιος πόρισμα εκείνη τη στιγμή χωρίς να έχει γίνει καν η προανάκριση. Λίγη ώρα πριν είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Άλεξ και τον άκουσα μια χαρά.»

«Μπέρδεψαν τον πυροβολισμό με καπάκι κατσαρόλας…»

Η μητέρα του άτυχου Αλέξανδρου αναφέρθηκε σε σημαντικά περιστατικά που λάμβαναν χώρα στο στρατόπεδο σε βάρος του. «Μας είχε πει για έναν υπαξιωματικό που του μιλούσε άσχημα. Δυστυχώς δεν είχαμε συγκρατήσει το όνομά του, δεν δώσαμε σημασία, γιατί δεν φανταστήκαμε πως απειλείται η ζωή του. Ο γιος μου βρέθηκε νεκρός και ότι έγινε, έγινε μέρα – μεσημέρι σε ένα στρατόπεδο με λίγα άτομα.»

Η ίδια διερωτάται για τα κενά που υπήρξαν και τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν επιτρέψει να αποκαλυφθεί η αλήθεια για να δικαιωθεί η μνήμη του 28χρονου γιου της.

«Γιατί δεν ανακρίθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και δεν εξετάστηκαν τα χέρια τους για ίχνη πυρίτιδας; Το ξένο DNA που βρέθηκε στα ρούχα του γιατί δεν ελέγχθηκε; Κάποιες σημαντικές καταθέσεις πάρθηκαν ένα μήνα αργότερα…»

Ο πατέρας του άτυχου στρατιώτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι μάρτυρες έπεφταν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους. Δύο φαντάροι που ήταν στα κοντινά μαγειρεία εκείνη την ώρα, είπαν πως δεν άκουσαν τίποτα και θεώρησαν πως ο πυροβολισμός ήταν το… καπάκι της κατσαρόλας!»

Τι ισχυρίστηκε ο Στρατός στην αναπαράσταση…

«Για να έχουμε έναν πυροβολισμό με ένα τυφέκιο, θα πρέπει να αξιολογήσουμε το υλικό από την αυτοψία. Κανένας από τους δύο τρόπους αυτοτραυματισμού που αναφέρει ο Στρατός, δεν ευσταθούν. Εξ’ αρχής η αναπαράσταση είναι λάθος. Παρουσιάζουν μία ασυμβατότητα. Οι κηλίδες αίματος και το μέρος που βρέθηκε το σώμα του, μαρτυρούν τη δολοφονία του. Το χέρι του θύματος είναι πάνω από το όπλο του με αίματα και κρατάει ακόμα την άκρη του αορτήρα. Ενδεχομένως να σήκωσε κάποιος το όπλο και να τοποθέτησε από πάνω το χέρι του», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ» ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Ο κ. Ραυτογιάννης μιλώντας σε δημοσιογράφο της εκπομπής, ανέφερε πως η στρατιωτική Δικαιοσύνη αποδέχτηκε τη δική του έκθεση που ανέδειξε την ανθρωποκτονία. «Στην αναπαράσταση που κάναμε εμείς όχι βάσει εκτιμήσεων, αλλά βάσει ευρημάτων, προέκυψαν μεταξύ άλλων, τα εξής: Ο μόνος τρόπος για να βρέθηκε σε αυτή τη στάση, είναι το όπλο να διεκδικήθηκε από κάποιον άλλο και να το τράβηξε από το κάτω μέρος. Το θύμα που το κρατούσε, το τράβηξε κι εκείνο προς την πλευρά του. Στη συνέχεια όταν αποσπάστηκε ο αορτήρας, στην προσπάθεια να συγκρατηθεί το όπλο, ήρθε μοιραία σε μια θέση που ήταν πολύ εύκολο να πυροδοτήσει. Το όπλο τοποθετήθηκε στο σημείο γιατί από μόνο του δεν θα μπορούσε να είχε βρεθεί εκεί.»

«Έκρυψαν το σημαντικότερο στοιχείο…»

Για κενά, ελλιπή στοιχεία που παραδόθηκαν στην οικογένεια και εγκληματικές παραλείψεις κάνει λόγο ο τεχνικός σύμβουλος. «Στην αξιολόγηση της υπόθεσης ζητήθηκε από εμάς να παραλάβουμε τις φωτογραφίες. Στην οικογένεια δόθηκαν λιγότερες και δεν ξέρω γιατί έχει συμβεί αυτό… Εκείνο που μου προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως πουθενά δεν υπάρχει το εντύπωμα της βολίδας. Απουσιάζει ο επίμαχος κάλυκας που φαίνεται να πυροδότησε και να προκάλεσε το θάνατο του στρατιώτη. Αν το είχαμε αυτό το στοιχείο θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε πολλά συμπεράσματα. Δεν μπορεί να φωτογραφήθηκαν όλα τα πειστήρια εκτός από τον κάλυκα. Επιπλέον, στο δεξί του χέρι, που φαίνεται να πυροδότησε, δεν είχε κατάλοιπα πυρίτιδας. Δε γίνεται να έχει πυροδοτήσει με το αριστερό χέρι γιατί αφενός ήταν δεξιόχειρας και αφετέρου είχε τυλιγμένο σε αυτό τον αορτήρα του όπλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Ραυτογιάννης.

«Παλεύουμε για να αποδοθεί Δικαιοσύνη…»

«Η μόνη τους προσπάθεια από την πρώτη στιγμή ήταν να αποδείξουν πως το παιδί μας αυτοκτόνησε. Δεν είχε κάποια ψυχοπαθολογία. Αν συνέβαινε κάτι θα το είχα καταλάβει», λέει η μητέρα του, Μόνικα. «Όταν μπήκε στο στρατό πέρασε από αρκετά ψυχομετρικά τεστ και όλα βγήκαν φυσιολογικά. Ο μόνος σκοπός της ζωής μας πλέον είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη, γι’ αυτό ζούμε και γι’ αυτό παλεύουμε. Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη και για την ελληνική Δημοκρατία να παραμένει ένα τέτοιο έγκλημα ατιμώρητο», πρόσθεσε η τραγική μάνα.

Ο Αναστάσιος Σαρτζής, πατέρας του άτυχου στρατιώτη, έφτασε μέχρι τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία απελπιστική προσπάθεια να βρει το δίκιο του. «Παρόλο που η στρατιωτική Δικαιοσύνη αναγνώρισε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, η υπόθεση δεν διερευνήθηκε περαιτέρω και μπήκε στο αρχείο. Κανένας δεν μας ζήτησε συγγνώμη. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

anikolouli
Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Ανατροπή με τον θάνατο στρατιώτη στη σκοπιά"

Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο - Συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα

Νέα συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε εξέλιξη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την τροχαία, κλειστές είναι αυτή την ώρα η Αμαλίας, η Πανεπιστημίου και η Β. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, ενώ τη στηρίζει και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο - Συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα"

Στρατός Ξηράς: Καλούνται για κατάταξη οι στρατεύσιμοι της 2021 Β’ ΕΣΣΟ

Με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Στρατός Ξηράς καλεί για παρουσίαση και για κατάταξη τους στρατεύσιμους της 2021 B΄ΕΣΣΟ, προκειμένου να εναχθούν στο δυναμικό των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε, η κατάταξη θα γίνει από 16 έως 19 Μαρτίου 2021. Σημειώνεται ότι από 8 έως 11 Μαρτίου 2021  θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.

Αναλυτικότερα, καλούνται να καταταγούν:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2023 (έτος γέννησης 2002) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του νομού Ροδόπης (μόνο των Δήμων Ιάσμου, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών).

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2023 (έτη γέννησης 1977 έως και 2002), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τέταρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2020 έως 1 Ιανουαρίου 2021.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου β΄της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι στρατεύσιμοι

Περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία υποδοχής οπλιτών, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για  κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες ή στο διαδικτυακό τόπο «www.stratologia.gr», μέσω του οποίου, οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν το σημείωμα κατάταξης.

Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το σημείωμα κατάταξης, το ατομικό βιβλιάριο νοσηλείας τους, αποδεικτικό του αριθμού φορολογικού τους μητρώου (ΑΦΜ), τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Επίσης καλούνται να έχουν και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε δημόσιο ή νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή στρατιωτικό νοσοκομείο ή αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιώτη ιατρού της χώρας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατός Ξηράς: Καλούνται για κατάταξη οι στρατεύσιμοι της 2021 Β’ ΕΣΣΟ"

Κάλυμνος: Συνελήφθη γιατρός που έπαιρνε «φακελάκι»

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς στο νησί της Καλύμνου, γιατρός του νοσοκομείου σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και βίας κατά υπαλλήλων.

Προηγήθηκε καταγγελία, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ζήτησε από ασθενή, στον οποίο είχε πραγματοποιήσει ιατρική πράξη, χρήματα προκειμένου να του παρέχει κατ' οίκον ιατρική φροντίδα και να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης της υγείας του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προσημειώθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του ιατρού, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρησή του από την κατοικία τού ασθενούς.

Σημειώνεται ότι, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποτρέψει την προσαγωγή του απωθώντας τους αστυνομικούς και ταυτόχρονα επιχείρησε να απορρίψει τα χρήματα που είχε στην κατοχή του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κάλυμνος: Συνελήφθη γιατρός που έπαιρνε «φακελάκι»"

ΠΑΤΡΑ: Ιερέας χλεύαζε στην εκκλησία όσους φορούσαν μάσκα… και κόλλησε κορονοϊό!

Απίστευτες καταγγελίες για ιερέα που έφθανε στο σημείο ακόμη και μέσα στην εκκλησία να χλευάζει όσους φορούσαν μάσκα και τελικά… κόλλησε ο ίδιος κορονοϊό!
Η καταγγελία που έφθασε στο flamis.gr αναφέρει: “Ο συγκεκριμένος ιερέας χλεύασε επανειλημμένως συγγενικο μου προσωπο επειδη φορουσε μασκα στην εκκλησια. Επιπροσθετα μετα τις γιορτες εκανε κήρυγμα στην εκκλησια οτι δεν υφισταται ο κορονοιος κι ολα γινονται για να χτυπηθει η εκκλησια”!
Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο ιερέας όταν είδε την επόμενη Κυριακή πως ο συγκεκριμένος πιστός φορούσε πάλι μάσκα, του είπε: “Πάλι φοράς μάσκα, δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά γίνονται για την παγκοσμιοποίηση”;

Δεν γνωρίζουμε ποια ειναι η συμπεριφορά του ιερέα… μετά το πάθημά του. Αφού κόλλησε κορονοϊό και ταλαιπωρήθηκε.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΠΑΤΡΑ: Ιερέας χλεύαζε στην εκκλησία όσους φορούσαν μάσκα… και κόλλησε κορονοϊό!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news